__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

LIU JO

8810 LICHTERVELDE - VOORJAAR 2021


OPTIEK GYSELS

Beste lezer, Wij zijn meer dan een opticien, wij zijn echte oogspecialisten met een passie voor het vak. Elke dag zorgen we er met plezier voor dat je ogen altijd en overal in topvorm zijn. Onze teamleden zijn steeds op de hoogte van de nieuwste trends en technologische ontwikkelingen. Zo kunnen we je in elke situatie een oplossing bieden die is aangepast aan jouw behoeften. RAY-BAN

Met trots tonen we jullie ook onze nieuwe lente- en zomercollecties. Brillenmode was nog nooit zo divers: er is een overvloed aan verschillende materialen, vormen en kleuren. Een unieke bril accentueert je persoonlijkheid en vervolledigt je look. Het belang van een goedgekozen bril valt dus niet te ontkennen!

Een degelijke zonnebril: een slimme investering De zonnebril is uitgegroeid tot een onmisbaar modeaccessoire. Maar dat is niet zijn enige functie. In de eerste plaats heeft een zonnebril een onmeetbare beschermende werking tegen uv-stralen. Want die zijn veel schadelijker dan je zou denken.

Blader door onze krant en laat je inspireren door onze stijlvolle monturen! Hartelijke groeten,

Optiek Gysels

1. ZONLICHT KAN TOT ERNSTIGE OOGZIEKTEN LEIDEN Net zoals we onze huid tegen overmatige zon wapenen door zonnecrème te smeren, moeten we ook onze ogen beschermen. Dit komt omdat zonnestraling fatale gevolgen kan hebben voor ons hoornvlies en netvlies. Zo kan ze cataract, maculadegeneratie (netvliesveroudering) en oogkanker veroorzaken.

2. SCHITTERING EN WIND KUNNEN DE OGEN IRRITEREN Een zonnebril beschermt niet alleen tegen zonnestralen. Ook de lichtreflectie op water of zelfs bij bewolking wordt getemperd door een degelijk exemplaar. Ook tegen zand en wind, twee boosdoeners als het op geïrriteerde en droge ogen aankomt, biedt een zonnebril soelaas.

LIU JO

DAVID BECKHAM

3. GOEDKOPE ZONNEBRILLEN BIEDEN ONVOLDOENDE BESCHERMING Een zonnebril uit de supermarkt houdt het uvlicht vaak niet voldoende tegen. Dat betekent dat de zonnestralen de binnenkant van het oog ongehinderd kunnen binnendringen en zo oogziekten kunnen veroorzaken. Kies dus voor een degelijke zonnebril met een label dat 100% uvAen uvB-bescherming garandeert. Ook de ogen van kinderen moeten we beschermen. Kinderogen zijn extra kwetsbaar, en als zij geen zonnebril dragen kan dit op lange termijn diep in het oog schade veroorzaken. Zonnebrilletje op dus – staat nog cool ook!

SERENGETI 2


VOORJAAR 2021

Gepolariseerde glazen Zonnestralen bewegen zich in alle mogelijke richtingen. Als ze een gladde ondergrond raken, zoals een nat wegdek, sneeuw of water, wordt het merendeel van de zonnestralen horizontaal gereflecteerd, wat voor hinderlijke reflecties kan zorgen. Je kan er zelfs verblind door raken! Gepolariseerde glazen bevatten een speciale plasticfolie die deze reflectie absorbeert. De folie fungeert als een polarisatiefilter die de lichtstralen in feite stabiliseert. In tegenstelling tot normale zonneglazen, laten polariserende zonneglazen enkel ‘nuttig licht’ door. Je hebt dan niet alleen een beter zicht doordat de zonnestralen gefilterd worden, de perceptie van contrasten, kleuren en reliëfs is ook veel reëler. Gepolariseerde glazen bieden je bovendien een optimale uv-bescherming voor je ogen. Alleen maar voordelen dus!

LIU JO

Eens gepolariseerde zonneglazen, altijd gepolariseerde glazen!

HUGO BOSS

BOLON 3


OPTIEK GYSELS

Wist je dat... … je de eerste vier maanden van je leven kleurenblind bent? Een op 12 mannen en een op 100 vrouwen is kleurenblind. Maar we worden allemaal kleurenblind geboren: pas in de vierde levensmaand begint het vermogen om kleuren te onderscheiden zich te ontwikkelen. … je hoornvlies ademt? Anders dan de rest van je lichaam haalt het hoornvlies zijn zuurstof en voedingsstoffen niet uit het bloed. Het kan zelf zuurstof uit de lucht onttrekken en vindt zijn voedingsstoffen in de vloeistof in de oogkamer. … de kleur van je ogen iets over je persoonlijkheid vertelt?

ISABEL MARANT

Volgens sommige onderzoekers bestaat er een verband tussen de kleur en het patroon van de iris en bepaalde karaktertrekken. Mensen met blauwe ogen zouden idealistisch zijn en goed in strategisch denken, terwijl bruine ogen op een hoge sociale intelligentie en een trouw karakter zouden wijzen. Groene ogen zouden dan weer een teken van geduld, zelfbeheersing en stressbestendigheid zijn. Mensen met grijze ogen zouden veeleer rustig en conventioneel zijn. Gelove wie geloven wil…

HUGO BOSS

EET JE OGEN GEZOND Benodigdheden voor 4 perso

BROCCOLICOUSCOUS MET GEROOKTE ZALM Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat stoffen zoals zeaxanthine, luteïne, zink, vitamine C en omega-3-vetzuren essentieel zijn voor je ogen. Hierdoor blijven ze in een betere conditie en zijn ze beter gewapend tegen schadelijke invloeden. Goed voor de ogen: zeaxanthine, luteïne, zink, vitamine A, B1, B2, C, E en omega-3-vetzuren.

4

Recept voor 4 personen

BEREIDINGSWIJZE (10 MINUTEN)

Waarom is dit recept goed voor de ogen?

1. Vermaal de broccoli kort in de keukenmachine, totdat je de structuur van couscous hebt.

Zalm bevat omega 3 en vitamine E; broccoli bevat betacaroteen, luteïne en vitamine C; peterselie bevat betacaroteen, luteïne en vitamine C; citroen bevat vitamine C; olijfolie bevat omega 3; avocado bevat luteïne en vitamine E.

INGREDIËNTEN •

150 gr. gerookte zalm

900 gr. broccoli

1 bosje peterselie

1/2 citroen

3 el. extra vierge olijfolie

4 el. pistachenoten

1 avocado

3. Verdeel de broccolicouscous over 4 borden en leg er de plakjes gerookte zalm en avocado op.

Dit recept kan het volgende helpen voorkomen: diabetes, glaucoom, macula degeneratie, staar, traanvochtproblemen.

peper en zout (naar smaak)

Eet smakelijk!

WWW.GOEDVOOROGEN.NL

2. Meng in een kom de broccoli, peterselie, citroensap en –rasp, olijfolie en gehakte pistachenoten. Breng op smaak met peper en zout.


VOORJAAR 2021

RAY-BAN

3.

Let op bij hoge temperaturen. Neem je bril niet mee naar de sauna of laat hem niet in de zon op het dashboard van de auto liggen. Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen. Je bril snel onderdompelen in heet afwaswater of te dicht bij de barbecue staan kan schadelijk zijn voor je ontspiegelde brillenglazen.

4.

Reinig de glazen enkel met een speciaal brillenproduct, dus niet met zeep of afwasmiddel. Gebruik een proper microvezeldoekje om krassen te voorkomen (dus niet je trui of hemd!). Houd tijdens het reinigen het montuur vast bij het neusstuk en niet bij de veren.

5.

Na 1 of 2 jaar begint je bril vaak te verkleuren. Dit komt door het gebruik van o.a. zonnecrème en make-up, maar de grootste boosdoener is het zout dat via transpiratie vrijkomt. Zout tast bijna alle soorten metalen en kunststoffen aan. Reinig daarom ook regelmatig het montuur (en niet enkel de glazen), liefst met een vochtig doekje.

6.

Spoel je bril geregeld af onder stromend, lauw water. Droog af met een schone doek die zonder verzachter werd gewassen (wasverzachter veroorzaakt namelijk een wazige zweem op de glazen). Krijg je je bril niet proper? Laat ons je bril dan ultrasoon reinigen. Kom gerust eens langs!

7.

Vermijd contact met agressieve producten zoals aceton, ammoniak, haarlak, parfum en schoonmaakmiddelen.

8.

Stel de pasvorm van je montuur nooit zelf af. Kom regelmatig langs om je montuur te laten bijstellen.

BOLON DIOR

VERWEN JE OGEN, KOESTER JE BRIL Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je bril is het belangrijk dat je hem goed onderhoudt. We zetten enkele nuttige tips op een rijtje: 1.

Zet je bril altijd met beide handen op en af.

2.

Bewaar je bril altijd in een brillendoos of leg hem correct neer: gevouwen, rustend op de veer, met de glazen omhoog.

DAVID BECKHAM 5


OPTIEK GYSELS

Laat je ogen ademen SILICONE HYDROGELLENZEN Heb je vaak last van droge, geïrriteerde of rode ogen na langdurig beeldschermgebruik of door de airco? Dan zijn silicone hydrogellenzen misschien wel de oplossing voor jou!

Dit type contactlenzen houdt het traanvocht in de lens beter vast en laat beduidend meer zuurstof door dan de traditionele zachte hydrogellenzen. Zo zijn je ogen minder droog en bereikt een grotere hoeveelheid zuurstof het hoornvlies (via de lens), waardoor de lenzen comfortabeler zijn en je ze langer kan (ver) dragen. Gedaan dus met oogirritatie!

VICTORIA BECKHAM 6


VOORJAAR 2021

Alles kids? BBIG

RAY-BAN

Kinderbrillen

Is je oogappel toe aan een bril? Tijdens de eerste levensjaren en daarna op school speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van je kind. Leer- en leesproblemen hebben vaak te maken met een slecht zicht.

ETNIA BARCELONA

RAY-BAN

Wanneer een arts raadplegen? WANNEER JE KIND... •

knippert veel met zijn ogen

fronst zijn wenkbrauwen

heeft rode ogen die prikken of tranen

heeft na schooltijd klachten van hoofdpijn of rugpijn

tekent, leest of schrijft met zijn neus tegen het blad

verwart sommige letters

is gevoelig aan fel licht

Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je dus snel naar de oogarts. En daarna kan je bij ons langskomen voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen! Daarbovenop voorzien wij de glazen van een speciale uv-violet filter tegen de schadelijke stralen van smartphones en tablets.

BBIG

Wij hebben genoeg keuze voor de jongste generatie: van felle tot ingetogen kleurtjes, ultramoderne of klassieke modellen, speelse motieven en opvallende prints, etc.

7


©2021 MEYE CLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK GYSELS // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: VERONICA GARCIA // STYLING VOLWASSENEN: ÁNGEL CABEZUELO // FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE // STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

E L A M I T OP G N I M R E BESCH ZON E D N E G E T

ZONNEGLAZEN vanaf

€ 20/GLAS* *Zie info en voorwaarden in de winkel.

Geen zomer zonder

VAKANTIE

en een zonnebril aangepast aan uw ogen.

HET GLAS MAAKT DE BRIL

T. 051/72 26 60 Hoogstraat 5 8810 Lichtervelde www.optiekgysels.be

di - vr:

09u00 - 12u00 & 13u30 - 18u30

za: zo & ma:

09u00 - 12u00 & 13u30 - 18u00 gesloten

Profile for MEYE NV

Krant - Optiek Gysels - Voorjaar 2021  

Krant - Optiek Gysels - Voorjaar 2021  

Advertisement