Page 1

NAJAAR 2019

ACTIES TOT

- 50% ONTDEK AL ONZE ACTIES BINNENIN

LIU JO


- 50%

OPTIEK GYSELS

Scherp zicht op elke afstand

KORTING OP JE 2e PAAR PROGRESSIEVE GLAZEN *Bij aankoop van een paar HOYA multifocale MyStyle V+ of LifeStyle 3i brillenglazen met Hi-Vision LongLife coating. Actie geldig t.e.m. 31/12/2019. Info en voorwaarden in de winkel.

Regelmatig op oogcontrole, geen overbodige luxe Onze ogen zijn ons belangrijkste zintuig. We hebben maar één paar, dus is het essentieel ze goed te verzorgen. Ook een regelmatige controle bij je oogarts of opticien is noodzakelijk, zelfs wanneer je niet meteen zichtproblemen ondervindt.

progressieve glazen

WAAROM MOET IK MIJN OGEN LATEN CONTROLEREN? Als je wazig of dubbel ziet, slecht licht kan verdragen, geïrriteerde of rode ogen hebt… ga je sowieso al langs bij je oogarts of opticien. Maar ook wanneer je nergens last van hebt, is een regelmatige check-up nuttig. Want goed zien zegt niet alles over de gezondheid van onze ogen. Als onze meest kwetsbare organen zijn ze erg gevoelig voor externe factoren. Onderhuids kan er soms wél iets aan de hand zijn. Letterlijk oog hebben voor onze ogen is dus de boodschap!

DIOR

Progressieve glazen: voor wie en wanneer?

WAT WORDT ER GECONTROLEERD? Allereerst controleren we de algemene gezondheid van je ogen. We checken je zicht van dichtbij en ver, net als de kwaliteit van je tranen. Ook kijken we de druk op je ogen, de coördinatie tussen beide ogen en de staat van de ooglens en het netvlies na. Deze en meer specifieke controles kunnen oogafwijkingen zoals glaucoom of staar opsporen, maar ook andere aandoeningen, zoals een verhoogde bloeddruk of suikerziekte. Bij ernstige problemen verwijzen we je uiteraard door naar een gespecialiseerd oogarts.

Presbyopie is een visusafwijking die gewoonlijk optreedt vanaf 40 jaar. Ze ontstaat doordat de kristallens aan elasticiteit en accommodatievermogen verliest, wat resulteert in een wazig zicht van dichtbij. Het gaat hier in feite om een natuurlijke, visuele evolutie. Wanneer die evolutie optreedt samen met een bestaand gezichtsprobleem heb je progressieve glazen nodig. Progressieve glazen combineren verschillende correcties in één glas, waardoor je voorwerpen op korte, verre en tussenafstanden kunt waarnemen. De overgang tussen de diverse correctiezones verloopt geleidelijk, zodat je perfect en moeiteloos scherpstelt. Wil je graag meer weten over de diverse oplossingen om goed te zien op elke afstand? Jouw opticien verstrekt graag advies!

DIOR

Mod. 33711

JAGUAR EYEWEAR

HOE VAAK GA IK BEST OP CONTROLE? Draag je geen bril of lenzen, volstaat een bezoek om de 2 jaar. Is dat wel het geval, ga je best jaarlijks op controle, zelfs al ondervind je geen oogproblemen. Bij kinderen of zwangerschap ben je best extra waakzaam, net als wanneer er erfelijke aandoeningen in de familie voorkomen. Vanaf je 40ste gaat je zicht sowieso achteruit: dan is een tweejaarlijkse controle raadzaam. Hoe sneller oogproblemen worden vastgesteld, hoe beter en succesvoller deze kunnen worden behandeld. DESIGNED TO PERFORM

2 Jaguar_RX+Sun_HW2019_A0quer.indd 5

18.07.19 13:40


NAJAAR 2019

Merken in de kijker Feestelijk het nieuwe jaar in!

DIOR

DIOR

Bij Dior zijn klasse en creativiteit troef. Het luxemerk biedt een collectie opvallende, maar stijlvolle brillen met strakke lijnen, geometrische vormen en gesofisticeerde kleuren. In elk montuur worden er iconische elementen uit het verleden verwerkt, waardoor elke bril een uniek stuk is.

DIOR

JAGUAR De Jaguar Eyewear collectie bewijst dat het merk naast auto’s ook geraffineerde brillen kan ontwerpen. De traditionele waarden van het luxemerk worden doorgetrokken in hun brillencollectie: de exclusieve monturen zijn luxueus, elegant en van superieure kwaliteit.

JAGUAR

MARC JACOBS Voor zijn brillencollectie combineert designer Marc Jacobs het beste van twee werelden: modern en klassiek, kleurrijk of monochroom, strak of extravagant. De monturen bieden draagcomfort, zonder in te boeten aan creativiteit of klasse. Dankzij de veelzijdige stijlen en ontwerpen vind je gegarandeerd een bril voor elke gelegenheid.

MARC JACOBS


OPTIEK GYSELS

KARLIE

Trends winter 2019 – 2020

32

BJ7062B30

De tijd dat modemakers zich tot textiel beperkten, is lang voorbij. Ook dit najaar presenteren ze een overvloed aan nieuwe brillen, waarbij de nadruk op vernieuwing en creativiteit ligt. De bril wordt meer dan ooit fashion, verfraaid met kristallen en sieraadjes, extravagant en frivool of net heel streng – coole, gitzwarte zonnebrillen in Matrix-stijl zijn heel erg in. Maar kleur is het nieuwe zwart: pastels en bleke schakeringen voor de monturen, veel bruin en geel, naast blauw, rood en paars voor de glazen.

4

LIU JO

Gisteren op de catwalk, vandaag bij ons in de winkel!


NAJAAR 2019

TOMMY HILFIGER

BLACKFIN

DIOR


OPTIEK GYSELS

Digitaal comfort een computerbril

actie

2 e PAAR

HOYA KANTOOR- OF LEESGLAZEN AAN UITZONDERLIJKE CONDITIES !* *Bij aankoop van een montuur met HOYA MyStyle V+ of LifeStyle 3i multifocale brillenglazen, met Hi-Vision LongLife coating.

TOMMY HILFIGER

Hoeveel uur per dag kijk jij naar digitale schermen? Je kijkt verspreid over de dag misschien wel vaker naar digitale schermen dan je denkt. Langdurig schermgebruik kan oogvermoeidheid veroorzaken, en al na twee uur kunnen symptomen als oogirritatie, troebel zicht en hoofdpijn optreden. Onze ogen zijn niet gemaakt voor schermen. Sync III brillenglazen zijn dat wel. Sync III brillenglazen met Boost Zone onderaan het glas houden rekening met de hedendaagse visuele behoeften en werden speciaal ontworpen om de ogen minder te belasten in een digitale wereld.

22

MEEST VOORKOMENDE KIJKAFSTAND 21–30 cm

6

< 30 cm

41-50 cm


NAJAAR 2019

BBIG

NIKE

Alles kids?

LIU JO

Heeft mijn kind een bril nodig? Zeker in de eerste levensjaren en daarna op school speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van je kind. Slecht zien is vaak een bron van leer- en leesproblemen. Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je snel naar de oogarts. Maar wat zijn de symptomen? Als je kind veel met zijn ogen knippert, zijn wenkbrauwen fronst, rode of tranende ogen heeft, over hoofdpijn of rugpijn klaagt, dicht bij het blad zit bij het lezen, schrijven of tekenen, letters met elkaar verwart of gevoelig is voor fel licht, is het tijd voor een onderzoek. En daarnaâ&#x20AC;Ś zo snel mogelijk naar de opticien, voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen!

NIKE

BBIG NIKE


Geniet van verhelderend kijkcomfort

MAGISCHE SFEERVERLICHTING

cadeau BIJ EEN BRIL MET PREMIUM HOYA KWALITEITSGLAZEN

*Actie geldig t.e.m. 31/12/2019. Zie info en voorwaarden in de winkel.

T. 051/72 26 60 www.optiekgysels.be

di - vr: za: zo & ma:

09u00 - 12u00 & 13u30 - 18u30 09u00 - 12u00 & 13u30 - 18u00 gesloten

©2019 MEYECLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK GYSELS // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // FOTOGRAAF KINDEREN: PAUL HYDE // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

Hoogstraat 5 8810 Lichtervelde

Profile for OBOS opticiens

OPTIEK GYSELS - KRANT NAJAAR 2019  

OPTIEK GYSELS - KRANT NAJAAR 2019  

Advertisement