Page 1

NR. 12. HØST 2016

E T P U S T E ROM MELLOM FJORDEN OG BYEN

Bo godt og grønt! Tett på naturen og nær byen – velkommen til Fornebu!

SE ALLE ­ ILBUDENE T PÅ FORNEBU


Leder

Smånytt

4250 håndballbaner Fornebu er stort. Området dekker 3400 dekar, eller like mye som 4250 håndballba­ ner. Det er ikke rart det blir kamp om hvor­ dan et så gigantisk område skal fylles. Hvis politikerne hadde vedtatt samme boligtett­ het som i Pilestredet Park i Oslo, ville det vært plass til 68 000 boliger på Fornebu. Dette er naturligvis urealistisk, for det trengs plass til veier og andre offentlige for­ mål. I 1999 ble det bestemt at 37 prosent av arealet – 1573 håndballbaner – skulle settes av til grønne områder. 43 prosent ble avsatt til næringsbygg eller boligområder, med minimum 6300 boliger. Nå har rådmannen i Bærum innstilt på å øke boligtallet til inntil 11 000 boliger. OBOS støtter forslaget av ulike grunner: Først og fremst fordi vi lever av – og for – å oppfylle boligdrømmer. Større boligtett­ het gjør at flere kan få gleden av å bo på Fornebu. Og ja, det kan bidra til at OBOS tjener mer penger, men en stor del av den potensielle OBOS-gevinsten vil gå til felles­ skapet. Årsaken er at OBOS ønsker å bidra til offentlige oppgaver på Fornebu hvis boligtallet økes, og dermed vil Bærum få drahjelp til å kunne bygge skoler, barneha­ ger og T-bane. Ikke minst tror vi Oslo-området både trenger og ønsker en mer urban utbygging enn i 1999. Stadig flere liker urbane tilbud, men alle kan ikke bo i Oslo sentrum. Flere boliger rundt Nansenparken vil gi større grunnlag for ulike aktiviteter på Fornebu. Det vil gi en fantastisk kombinasjon av ser­ vicetilbud og arbeidsplasser – samtidig som beboerne fortsatt har nærhet til sjøen og store grøntområder. Anders Gregersen Adm. direktør OBOS Fornebulandet

UNIKT NATUROMRÅDE

Hos Lilløyplassen naturhus på Storøya kan både skolebarn og andre interesserte lære mer om det unike dyre- og plantelivet på Fornebu. Lilløyplassen er den siste husmannsplassen som fortsatt står på Fornebu. Naturhuset åpnet i 2003, og ble i 2012 autorisert som nasjonalt våtmarkssenter. – Fornebu har et stort biologisk mangfold, både i våtmarksområdet på Storøya og på Fornebu for øvrig. Fornebu er det stedet i hele Oslo og Akershus hvor det er sett mest fugl – det er registret 260 ulike arter her, forteller naturveileder Toril Hasle. Naturhuset inneholder blant annet utstillingsrom, ringmerkingsrom, laboratorierom for insektfangst og bibliotek. – Vi ønsker å formidle kunnskap og naturopp­

levelser, og får besøk av barn i alle aldre, fra barneha­ ger til videregående skoler. De lærer om det biologiske mangfoldet og hjelper til med å ta vare på truede arter, sier hun. I helgene er huset åpent for alle. – Vi har ulike aktiviteter på søndagene, som humle­ kassesnekring og ringmerking av fugl. Folk på For­ nebu setter pris på å komme hit og lære om insekter, livet i fjæra og fugle- og plantelivet som finnes her. Når man bor så nært sjøen er det fint å bli bedre kjent med livet i et våtmarksområde hvor sjø møter land, sier Toril Hasle.

MORO HELE HELGEN

Fornebumagasinet nr. 12

REDINK

Annonsebilag for OBOS Fornebulandet AS

Trykk: Aller Trykk

Utgiver: OBOS

www.fornebulandet.no

Foto: Hampus Lundgren, Krister Sørbø, Fartein ­Rudjord, Paal Alme, Nadia Frantsen, Skjalg Vold

Merk at illustrasjoner kun er ment å gi et inntrykk av ferdig bebyggelse, og det tas ­forbehold om endringer.

Design og produksjon:

2

Opplag: 148 000

28. og 29. mai gikk Fornebu­dagen av stabelen på Fornebu S og gamle Fornebu Kultursenter, med korpskonsert, torgsalg og massevis av aktiviteter for store og små. På scenen ved Fornebu S på lørdagen var det konserter med både Fornebukoret og Snarøya musikkorps. – Fornebudagen arrangeres hvert år over to dager og

arrangeres av Fornebulandet Vel, Snarøen Vel og Fornebu S, ­forteller Holger Gulbrandsen i Fornebulandet Vel. Lørdagen foregikk arrangementet utenfor Fornebu S, med blant annet hoppeslott, ansiktsmaling og besøk av klovnen Fixfax som slo godt an blant de minste. På søndagen fortsatte moroa på gamle Fornebu Kultursenter.


Smånytt

FEST FOR ALLE

Ti år etter at Fornebuerklæringen ble vedtatt, ble jubileet markert med en ­folkefest full av arrangementer for små og store.

PÅ FORNEBU

12. mai gikk «Vårt Fornebu – fra flyplass til møteplass» av stabelen. Det hele startet med morgenbad på stranden ved Radisson Blu Park Hotel, og ble avsluttet med utekino som varte frem til midnatt. – Nøyaktig ti år tidligere, 12. mai 2006, foregikk arrangementet «Vill natt» på Forne­bu. Da samlet 4000 mennesker seg for å finne ut hva de ønsket at Fornebu skulle være. Det hele munnet ut i Fornebuerklæringen, forteller prosjektleder Vegard Storaunet i OBOS Fornebulandet, som sammen med Fornebu S og Bærum kommune var de største bidragsyterne til årets folkefest. – Det var aktiviteter gjennom hele dagen, blant annet et minitog for barna som kjørte rundt på Fornebu, og Den store barnehagefesten hvor barna fremførte den nyskrevne Fornebusangen. Senere på ettermiddagen var det tid for Den store nabofesten, med stands, servering og utekonsert, før det hele ble avsluttet med visning av «Mamma Mia» under åpen himmel ved Flytårnet. Dagen var en flott anledning til å vise hvordan Fornebu har utviklet seg i løpet av de siste ti årene, sier Storaunet.

DERFOR skal du velge OBOS ☼ OBOS er Norges største boligbygger og har lang erfaring med gjennomføring av boligprosjekter. OBOS er eid av ­medlemmene og jobber for å skaffe folk gode hjem, samt bidra til positive miljø­tiltak i medlemmenes boligområder.

SOSIALT SAMLINGSSTED

OBOS' forvaltningsavdeling sørger for forsvarlig forvaltning og drift av de ferdige boligene.

Snarøya Seniorsenter er en populær møteplass for seniorer fra Fornebu og Snarøya. De hygger seg med god mat, får tilbud om foredrag, underholdning og spennende turer.

Med OBOS ­Nyboliglån kan du låne inntil 85 prosent av ­kjøpesummen til en av markedets mest gunstige renter.

Hva er det beste med å bo på Fornebu?

DRENG SOLHEIM – Hele Fornebulandet er veldig fint på grunn av tilgangen på grøntarealer og nærheten til sjøen. Jeg skjønte tidlig at dette kom til å bli et fint sted å bo, også for barn.

GRETA BJØRVE KARLSEN

GJØR ET KLESKUPP 24. og 25. september går årets brukttøymarked av stabelen på Hundsund ungdomsskole. I mer enn 20 år har Snarøya kvinne- og familielag arrangert det populære markedet hver vår og høst. – Klærne selges i kommisjon, det vil si at de som leverer dem får en viss andel av salget. Resten går til Snarøya kvinne- og familielag og kommer godt med i driften av Flåklypa bar-

Hver mandag og torsdag fylles lokalene til ­Snarøya Seniorsenter med latter og stemmesurr rundt lunsjbordene. Senteret drives av Snarøya Sanitetsforening, og holder åpent mandag, ­onsdag og torsdag fra 9-15. – Dette er en veldig populær møteplass, og vi har gjester fra 60 til 95 år. Flere kaller oss sitt andre hjem, forteller daglig leder Tove Stousland. En av dem som ofte besøker senteret er Gerd

4

nehage og skolerestauranten på Hundsund ungdomsskole, forteller leder Cecilie Huseby i Snarøya kvinne- og familielag. Brukttøymarkedet bugner av klær og utstyr til barn, og klær for voksne i alle aldre. – Vi har også en egen luksusavdeling som blir ekstra nøye overvåket, sier Huseby. Åpningstider for årets marked er 11–16 lørdag 24. september, og 12-15 søndag 25. september.

– Jeg har bodd på Fornebu i fire år, og det er verdens beste sted å bo! Det er landlig, rent og pent, og så har vi flotte turområder og kort avstand til sjøen.

KETIL OLVING – Fornebu har en fin kombinasjon mellom bomiljø og næringsmiljø, og alt er innenfor sykkel- og gangavstand. Vi solgte et stort hus og flyttet hit for to år siden, og synes det er deilig å bo i en leilighet hvor alt er nytt og lekkert.

LENE REICH­ BORN LERA Lind som bor på Fornebu. – Her har de mange flotte tilbud og gode aktiviteter, og det er hyggelig å komme hit og treffe andre. Vi prater og koser oss, og jeg blir stadig kjent med nye mennesker, sier hun.

– Fornebu har alt! Her er det kort vei både til sjøen og inn til Oslo. Vi har flere i familien og blant våre venner som også har flyttet hit. Fornebu er et flott sted å bo for både barn og voksne.

3


Bo godt på Fornebu Anh-Marthe Storheil, Remi Mikkelsen og sønnen Porter storkoser seg på Storøya. Her er livet godt å leve.

Stortrives på Storøya

Anh-Marthe Storheil og Remi Mikkelsen flyttet til Storøya for halvannet år siden med sin vesle sønn Porter (2). Han har lekekamerater i hele nabolaget. – Jeg har aldri trivdes så godt noe sted! Vi har småbarnsfami­ lier rundt oss på alle kanter, og et kjempegodt miljø oss naboene i mellom. Det er helt fantastisk å bo her, sier Anh-Marthe fornøyd. Det var helt tilfeldig at familien kom over leiligheten på Storøya. – Vi kjøpte den i løpet av ti

4

minutter, og hadde ikke noe for­ hold til Fornebu fra før. At bade­ stranda Storøyodden ligger like ved, var en stor bonus. Her er alt nytt, rent og pent, og det føles veldig trygt å bo her. Her har vi alt vi tren­ ger, og vi elsker det! forteller hun. Familien bodde tidligere på Alexander Kiellands plass i Oslo.

Fremdeles har de kontoradresse i Maridalsveien. – Nærheten til byen er en stor fordel – det betyr mye å slippe å sitte i kø til og fra jobb. Og så er det deilig å komme hjem hit, hvor vi har sjøen, flotte turveier, Fornebu S og barnehagen like i nærheten, sier Remi.


Bo godt på Fornebu

Frihet på Fornebu Torbjørg og Kim Feuth solgte ­eneboligen i Asker og kjøpte seg en splitter ny leilighet på Fornebu. Det har de ikke angret et sekund på.

Bysykler på plass I tjue år har Torbjørg og Kim Feuth bodd på Vollen i Asker. Her har begge døtrene vokst opp, og fami­ lien trivdes godt. – Men nå er barna mer eller min­ dre ute av redet, og da vi besøkte noen venner som har kjøpt leilig­ het i Rolfsbukta, tente vi på ideen om å flytte til Fornebu. Vi jobber begge på Majorstua, og ved å bo her sparer vi omtrent halvannen time i bilkø hver eneste dag, sier Kim. Tidligere hadde de både hage og hus som måtte stelles og vedlike­

holdes, mens nå nyter de sjøutsik­ ten fra sin 15 kvadratmeter store balkong på Hundsund. – Da vi først hadde bestemte oss for Fornebu, gikk alt veldig raskt. Men vi er glade for at vi hadde halv­ annet år på oss fra vi kjøpte og til vi kunne flytte inn, den tiden trengte vi for å venne oss til tanken, sier Torbjørg. Paret har besøkt Fornebu ofte og gjort seg kjent i sitt nye bomiljø. – Vi liker at det er mennesker i alle aldre som bor her, og så er det

jo fantastiske turområder som vi ­gleder oss til å ta i bruk. Vi setter også pris på friheten den sentrale beliggenheten gir, nå kan vi impul­ sivt bestemme oss for å sykle til seilbåten vår på Oksenøya, eller til Aker Brygge og ta en øl uten å stresse med hvordan vi skal komme oss hjem, sier Kim. – Vi er kjempefornøyde og har ikke angret et sekund på at vi valgte å flytte hit. Nå gleder vi oss til fremtiden på Fornebu. Dette blir veldig, veldig bra, fastslår Torbjørg.

Nå har også Fornebu fått bysykler, og du kan hente dem på sju ulike steder. Syklene er plassert i stativ ved Fornebu­porten, Flytårnet, Fornebu senter, Koksa, Technopolis, Storøya skole og Lysaker stasjon. Beboer Lloyd Larsen gleder seg til å ta dem i bruk. - Bysykler er et genialt tiltak. Det er en fin måte å oppdage nærområdet på for en billig penge, og det er bra for både miljøet og helsa, fastslår han. – Bysyklene finasieres av Bærum kommune, fylkeskommunen, KLP Eiendom, Storebrand, Technopolis, Fornebuporten og OBOS.

DET GODE HUNDELIV

SMART Å LÅNE ­GJENNOM OBOS

Hundepasserne på Fornebu opplever en voldsom pågang fra ivrige hundeeiere etter åpningen 1. august. Her kan hunder i alle størrelser leke og kose seg sammen hele dagen mens eieren er på jobb. – Dette er selveste drømmejobben! Fornebu er et fantastisk sted å være med hund, med så mange flotte turområder. Vi tar ofte med oss et kobbel med hunder til hundeparken på Storøya hvor de kan få løpe fritt omkring, forteller Line Dahlgren. Sammen med Ann Reksten driver hun Hundepasserne på Fornebu. Allerede få dager etter åpningen har 15 hunder fått plass her. – Vi har stor pågang fra interesserte hunde­ eiere. OBOS lar oss disponere flotte lokaler like ved det gamle flytårnet, vegg i vegg med Fornebu Dyre­klinikk. Eierne kan velge hvor ofte de ønsker å levere hunden sin, og betaler deretter, sier Reksten.

Skal du kjøpe bolig som er under oppføring? I OBOS-banken får du samme lave rente på prosjektlån som på boliglånet. Prosjektlån benyttes når du kjøper bolig under oppføring og har behov for lån til delinnbetalinger undeveis. Du kan låne inntil 85 prosent av verdien på din nåværende bolig i inntil tre år. Når du overtar din nye bolig blir lånet gjort opp og inkludert i det langsiktige lånet på den nye boligen. Du får samme lave rente på prosjektlånet som på det langsiktige lånet. Kjøper du bolig fra OBOS eller Block Watne, har du mulighet til å kombinere med OBOS Nyboliglån, som er spesielt tilpasset for kjøp av nye boligprosjekter. Er du under 34 år kan du søke om Boliglån UNG. Fra høsten 2016 får alle OBOS-kunder med Boliglån UNG best mulig betingelser livet ut.

5


Kunst og kultur

Magne Furuholmen valgte seg keramikk som materiale for ü tilføre den stramme arkitekturen til Fornebu­ porten en hündverksmessig og menneskelig dimensjon.

6


Kunst og kultur

Dronning Sonja var hjertelig tilstede ved åpningen av skulpturparken.

FURUHOLMENS

kunstneriske avtrykk Magne Furuholmen står bak ­Skandinavias største skulpturpark i ­keramikk, som er plassert utenfor Fornebuporten. Dronning Sonja sto for den offisielle åpningen. Skulpturparken heter «Imprints», og henspiller på å sette avtrykk eller spor etter seg. Skulpturene er plassert rundt Aker Solutions nye hovedkontor på Fornebu, og parken ble høytidelig åpnet 9. juni. – Dette er en stor dag for meg. Pro­ sjektet ble påbegynt for snart to år siden, og nå er det endelig klart til å vises frem. Dette er den største sam­ lingen av monumental keramikk i Norden. Totalt har det gått med om lag 60 tonn leire fordelt på nesten 50 skulpturer, bare de to seks meter høye krukkene veier 10 tonn hver. Men kunst blir ikke viktigere eller bedre av å være størst eller tyngst, men ved å tilføre energi til området rundt. I et så stramt og presist gjennomført nybyggmiljø syntes jeg at materia­

let keramikk tilfører en håndverks­ messig og menneskelig dimensjon, og jeg håper brukerne vil ha glede av parken ved korte besøk, eller daglig for de som jobber her, sa kunstner Magne Furuholmen til de mange som hadde møtte frem til åpningen. – Gratulerer, Magne! Det har vært fantastisk moro å følge deg gjennom denne prosessen de siste årene. Det er med stor glede jeg erklærer skulp­ turparken «Imprints» for åpnet, sa dronning Sonja. Fornebu er i ferd med å bli en ekte kunstdestinasjon. Mange av de store selskapene som holder til på Fornebu har brukt flere millioner kroner på å smykke ut sine uteområder, til glede både for egne ansatte og alle andre som besøker Fornebu.

SELVBETJENT BIBLIOTEK Da Holger Gulbrandsen og Mette Bay flyttet fra Oslo til ­Fornebu, fant de ut at de hadde overskudd av tid i pensjonisttilværelsen. Derfor startet de like godt et bibliotek på ­Fornebu S. Det selvbetjente biblioteket åpnet i oktober i fjor. – Vi hørte at Bekkestua bibliotek skulle rehabiliteres, og spurte om vi kunne få noen reoler av dem. Så kontaktet vi ledelsen ved Fornebu S og spurte om vi kunne få starte et bibliotek i den tomme underetasjen, og møtte stor velvillighet. Via Facebook ba vi folk donere bøker, forteller Gulbrandsen. I løpet av tre uker før åpningen kom det inn mer enn tusen bøker. – Vi sorterer bøkene etter emne og plasserer dem i hyllene. Senteret har

stilt opp med sitteplasser, puter og lamper slik at det har blitt et hyggelig sted å være. Hit kommer alle slags folk, vi har blant annet stadig besøk av ­barnehager, sier Bay. Man kan selv velge om man vil lese bøkene på biblioteket, eller ta dem med seg hjem. – Folk behandler bøkene med respekt. Vi setter ut tomme kasser hvor folk kan legge igjen bøker de vil donere, og alle som kommer hit er så blide og hyggelige, og setter pris på at Fornebu har fått sitt eget bibliotek, sier Gulbrandsen.

LEVENDE OG VARIERT KULTUR Gamle Fornebu Kultursenter ligger i området rundt det gamle flytårnet og er et levende og kreativt område med blant annet kunstneratelierer, kafé, fire museer og fire gallerier. Hver søndag kan man gå på oppdagelsesferd og oppleve spennende aktiviteter, og hver første søndag i måneden er kunstnernes atelierer åpne for besøkende. Ordentlig Radio har også ­etablert seg i området og arrangerer jevnlig konserter. Bærum Kunsthall ligger også like i nærheten.

7


Oppdag hele Fornebu! KARTFORKLARING 1

  Radisson Blu Park Hotel

2

  Engineerium, Wayne’s Coffee og Quality Hotel Expo

3

  Visningssenter for Fornebulandet Widerøeveien 5 (i Biliabygget, 3. etg.)

4

  Telenor Arena

5

 Telenorstranda

6

  Sykkel- og gangstier

7

  Sjøflyhavna Kro

8

  Child Planet Atlantis og Scandic Hotel Fornebu

9

  Båtforbindelse til Aker Brygge

10

 Rolfstangen

11

  Fornebu Indoor Golf Center

12

  Snarøya Sportsklubb

13

  Hundsund grendesenter (med ungdomsskole, barnehage, ­svømmehall, idrettshall, kantine)

14

  The Local Fornebu i Fornebuporten

15

 Sommerfugldammen

16

  Fornebu S kjøpesenter

17

  Storøya grendesenter (med barneskole, barnehage og familiesenter)

18

 Naturreservat

19

  Storøya sykkelsti

20  Storøyodden 21

  Kiosk, WC, sandvolleyball, grillplasser

22

  Landingsstripen Fornebu flyplass

23

 Hundepark

24

  Lilløyplassen naturhus

25

  Festplassen i Nansenparken

26

  Odonata kafé og galleri

27

  Flytårnet og gamle Fornebu Kultursenter

28

  Planlagt trasé for Fornebubanen

29

  Snarøya kirke

30  

Fardal Bakeri og Kafé

SPISESTEDER Fardal Bakeri og Kafé. Både Hundsund og Rolfsbukta har egen nabolagscafé! Fardal kan friste med boller og brød, franske makroner og kaker. Det er sit­ teplasser både inne og ute hvor du kan nyte kaffe og fersk bakst. På Hundsund gjøres caféen om til pizzeria på kvelden. Tlf. 932 55 698

Odonata. Holder til i unike funkislokaler ved det gamle kontrolltårnet på Fornebu flyplass. På menyen fins blant annet sala­ ter, sandwicher, burgere, frokost, pizza og søndagsmiddag til voksne og barn. Forneburingen 1, tlf. 63 00 03 08 ▶odonata.no

Kaffebrenneriet. Kaffebrenneriet ­finner du på Fornebu S. Her kan du velge ­mellom 20 typer løsvektkaffe, nyte din kaffefavoritt sammen med herlig bakst og sjokolade fra eget bakeri på Bislett. Fornebu S, Snarøyveien 55, tlf. 952 62 690 ▶ kaffebrenneriet.no/butikker/ butikk/fornebu-s

The Local Fornebu. Ligger i Fornebu­ porten og består av tre konsepter: The Local Oven hvor du får deilig kaffe, sunn ­frokost eller steinovnsbakt pizza, The Local Bar med en spennende drikkemeny og eget gaming rom, samt The Local Kitchen, en á la carte-restaurant med et varierende utvalg av fisk, skalldyr og kjøtt på menyen. Oksnøyveien 10, tlf. 91 31 10 15 ▶ thelocalfornebu.no

Godt Brød. Godt Brød benytter råvarer som kommer fra Glade Griser på Grøstad gård, egg fra høner som går fritt i natu­ ren og mel fra åker som ikke er sprøytet. Fornebu S, Snarøyveien 55, tlf. 975 53 794 ▶ Fornebu-s.no/butikker/ godt-brod

Lola & G. Ligger på Fornebu S og tilbyr servering fra morgen til kveld, med frok­ ost, lunsj, middag og kvelds. En rekke småretter står også på menyen, samt salatbar og is, som lages i et eget labora­ torium bak i cafeen, hvor kundene kan se hvordan isen blir til. ▶fornebu-s.no/butikker/lola-and-g

Sjøflyhavna Kro. I mer enn 60 år har det vært cafédrift i lokalene til Sjøflyhavna Kro. Bygget er nå fredet og rehabilitert med et maritimt uttrykk, og serverer smakfulle retter som salater, blåskjell, burgere og pizza. Martin Linges vei 57, tlf. 95 49 49 16 ▶sjoflyhavna.no Jonathan Sushi & Asian Dining. Sushi & Asian Dining ligger på Fornebu S. Menyen er romslig og smakfull, og selv om den i all hovedsak består av sushi, har den også et bredt spekter av mat fra Malaysia, Thailand og Kina. Fornebu S, Snarøyveien 55, tlf. 40 00 18 33 ▶jonathansushi.no/fornebusenter Scandic Fornebu restaurant. Restau­ ranten ligger i hotellets første etasje og har store vinduer ut mot fjorden. Menyen er basert på høykvalitets ingredienser med klassiske smaker og tradisjonelle retter, servert på en kreativ måte. Martin Linges vei 2, tlf. 21 05 70 00 ▶scandichotels.no/Hotels/Norge/ Oslo/Fornebu Globetrotter Restaurant. Radisson Blu Park Hotels restaurant tilbyr europeisk­ inspirerte retter. På fine sommerdager kan måltidene inntas på terrassen. Radisson Blu Park Hotel Oslo, Fornebuveien 80, tlf. 67 82 30 00 ▶radissonblu.no/parkhotel-oslo/ restauranter-og-barer

HELSE OG LIVSSTIL Helse-Fornebu tilbyr kiropraktikk, akupunktur, homeopati, trykkbølge­ behandling og massasje. Rolfsbuktveien 17, tlf. 67 10 51 61 ▶helse.fornebu.no

SHOPPING Mange spennende butikker har åpnet på Fornebu S, og her er et lite utvalg:

▶ Sommer & Vinter er et rendyrket

kleskonsept som tilbyr urban mote i sporty design og god komfort. ­Butikken har også en «shop in shop» med både dame- og herre­klær fra Polo Ralph Lauren.

▶ Gusto er en stilfull kaffebar med

­ ydelig kaffe og ekstremt god iskrem! n Her får du også kjøpt både kjøkkenutstyr og matvarer som sennep og kaffe.

▶ Rituals Hjem & Kropp. Rituals

Cosmetics kombinerer hjem og kropp/ kosmetikk.

▶ Guttelus tilbyr et bredt utvalg av

barneklær, inkludert mange økologiske klesmerker.

▶ Hunter hund & katt er en dyre­ butikk med et bredt utvalg av kvalitets­produkter.

▶ Nicoline Home er en inspirerende interiørbutikk.

▶ Holzweiler har tidligere vært et

agentur, men har åpnet sin første fysiske butikk på Fornebu S. Her tilbys mange spennende HOLTEKILEN fashionmerker.

Ciseaux Fornebu tilbyr frisører og stylis­ ter. De holder til i lokalene til den gamle Narvesen-kiosken på Fornebu. Martin Linges vei 14, tlf. 67 59 15 00

18 LILLEØYA

Hippocrates Helse tilbyr et konsept for livsstilsendring, med blant annet raw food-kurs og infrarødt spa. Martin Linges vei 25, tlf. 93 08 16 63 ▶hippocrates.no Medisinsk Senter Fornebu har et tverrfaglig tilbud med spesialister i ­allmennmedisin, fysioterapi, psykologi og akupunktur. Martin Linges vei 17, tlf. 67 59 06 36 ▶medisinsksenterfornebu.no

21

Klinikk for alle avdeling Fornebu har fysioterapeuter og kiropraktorer. Holder til på Fornebu S. Snarøyveien 55, tlf. 02325 ▶klinikkforalle.no NaprapatGruppen avdeling Fornebu behandler ledd- og mukslplager. ­Rolvsbuktveien 17, tlf. 67 11 00 88. ▶NAPRAPATGRUPPEN.NO

STORØYODDEN

18

20


LYSAKER/OSLO (buss nr. 24, 28, 31)

14 3 4

1 2

26

OKSENØYA

27 Evry

28

FREMTIDIG UTBYGGING

5

Telenor

6 PILOTEN

Aker Solutions LYSAKERFJORDEN

25 17

18

Technopolis IT Fornebu Statoil

7

8

9

16

24

N

ILE

K ØY

R

O ST

HAGEBYEN

KOKSABUKTA

STORØYA

11

15

30

10

ROLFSBUKTA

23 HUNDSUND

22

KOKSABUKTA

13 30

19

SNARØYA

18

12

HUNDSUNDET

Les mer om bolig­ prosjektene på fornebulandet.no SNARØYKILEN

29


Barn og unge

På Storøya skole har elevene et stort uteareal med blant annet en diger klatrevegg å boltre seg på i friminuttene.

Et eldorado for barn Fornebu er et godt sted å vokse opp. Barnehager og skoler holder til i flotte og moderne lokaler og legger stor vekt på å tilby fysisk aktivitet og et sunt kosthold .

10


Barn og unge

Malin Christensen, Linnea Nesse, ­Alexander Heien og Christoph Kvinsland stortrives på Hundsund ungdomsskole. De er storfornøyde med den varme lunsjen de får servert hver dag.

SKOLE MED EGEN RESTAURANT

Hinderløype med idretts­pedagog Vedad i gymsalen er en favoritt for fireåringene­­Olivia, Gabrielle, Jakob og Isac i idrettsbarnehagen.

Ungdomsskolen serverer varm lunsj til elevene hver eneste dag. To e­ ttermiddager i uka er skolerestauranten også åpen for andre som ønsker et sunt, godt og rimelig middagstilbud.

Femteklassingene Pernille Rohde Hanssen, Lea Freihow, Silke Aga Stokstad og Ella Welhaven har det godt på Storøya skole. – Her er alle venner og leker med hverandre, sier Lea.

Fornebu Idrettsbarnehage på Storøya har to idrettspedagoger ansatt på fulltid. De sirkulerer mellom de ni avdelingene og stimulerer de 148 barna til bevegelse gjennom lek. – Bevegelsesglede og matglede er det vi er mest opptatt av. Barnehagen har en egen gymsal som vi bruker mye, og så har vi et stort uteområde hvor vi er hver eneste dag, uansett vær. Vi er også ofte på utflukter i nærområdet, det er fantastiske turområder her på Fornebu, ­forteller idrettspedagog Vedad Tabak. Barna får servert tre måltider hver dag, og er med og tilbereder måltidene sammen med kokken. – Vi legger vekt på at maten skal være sunn og god, og at vi spiser sammen både barn og voksne. Gode matopplevelser er en viktig del av hverdagen her, sier han. FANTASTISK UTEOMRÅDE. Hermine (2) stortrives i Fornebu Idrettsbarnehage, forteller mamma Madeleine Skarpnes. – Vi var veldig glade da vi fikk plass her, det er et fantastisk tilbud. Det er fint å vite at Hermine er i masse aktivitet og spiser god og sunn mat mens hun er i barnehagen. Fornebu er rett og slett et eldorado for barn, og med et så godt

Madeleine Skarpnes vet at datteren Hermine er i gode hender i Fornebu Idrettsbarnehage, hvor dagene er fylt med lek, fysisk aktivitet og sunn mat.

«Siden 2012 har vi vært en fullskala teknologi­ skole hvor alle elever får sin egen pc.» Rektor Hans-Marius Christensen

barne­hagetilbud kunne det ikke blitt bedre, sier hun. Rett over veien ligger Storøya skole med barn fra første til sjuende trinn. De første elevene ble tatt i mot i de splitter nye lokalene i 2013. – Det er en fin skole, og den er tilpasset en moderne skolehverdag. Uteområdet er helt fantastisk med flerbrukshall, skatepark, klatrevegg og sportsplass, sier Svein Alnæs som er lærer for sjette trinn. TEKNOLOGISKOLE. Neste stopp for ­Fornebu-barna er Hundsund ungdoms­ skole, som åpnet i 2008. – Siden 2012 har vi vært en fullskala teknologiskole hvor alle elever får sin egen pc. Vi bruker lite bøker, elevene produserer det aller meste digitalt, for­ teller rektor Hans-Marius Christensen. Skolen har et godt samarbeid med flere av teknologibedriftene som holder til på Fornebu, blant annet Aker Solutions, Statoil og Hewlett Packard. – Vi har også et samarbeid med Norsk Romsenter. Elevene hos oss lærer det samme som på andre ungdomsskoler, men vi har en mer teknologisk til­ nærming til stoffet, sier Christensen.

Kantina på Hundsund ungdoms­ skole fylles hver formiddag opp av sultne elever, spente på hva dagens rett er. – Vi serverer fisk minst en gang i uka, kjøttretter og deilige supper, og noe ekstra godt på fredager. For­ eldrene betaler en selvkostpris, og tilbudet er svært populært, forteller Liselotte Bjelke, nestleder i Snarøya Kvinne- og familielag som driver restauranten. – Jeg er svensk og vant til at barna får servert varm lunsj på skolen. Da jeg fikk vite at Hundsund skole skulle bygges, tok jeg kontakt med Bærum kommune og foreslo at skolen skulle inneholde et profesjo­ nelt storkjøkken, sier hun. Snarøya Kvinne- og familielag skaffet alt utstyret til skolerestau­ ranten, og lønner selv kjøkken­ sjefen og resten av staben. – For å skaffe inntekter bestemte vi oss for å holde åpent for publi­ kum to dager i uka i skoleåret. Hver tirsdag og torsdag mellom klokka 15 og 18 strømmer det inn med mennesker til vår m ­ iddagsbuffet. Mange barnefamilier henter ungene og spiser middag hos oss før de drar videre til barnas aktiviteter, forteller Bjelke. Hundsund Skolerestaurant ble i 2015 tildelt Matomsorgsprisen av Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca.

11


Videre utvikling

Mer urbant på Fornebu

Bærum kommune har vedtatt å revidere kommunedelplan 2 med tanke på økt utnyttelse på Fornebu. Prosessen går nå videre med høringer og planprogram frem mot et endelig vedtak våren 2017.

12

passe for høyere bygg, men det vil da nøye måtte vurderes i forhold til sol- og skygge­ virkning på omkringliggende bebyggelse, legger han til. Planen er at det skal bygges høyest og tet­ test i områdene rundt de tre stasjonene på Fornebubanen som skal ligge på Fornebu, og så skal bygningene bli lavere inn mot Nansenparken og sjøen. – Dette er i tråd med overordnede førin­ ger både i Oslo og Akershus om å bo tet­ tere på bakgrunn av både transport- og samfunnsøkonomiske, samt klimarettede mål, sier fagansvarlig for Fornebu i planog bygningstjenesten i Bærum kommune, Karen Gunleiksrud. Forslag til planprogram for Fornebu lig­ ger ute på Bærum kommunes nettsider frem til 30. september 2016, og her kan alle som vil komme med innspill.

Illustrasjon: OBOS

Rådmannen i Bærum kommune har inn­ stilt på å øke boligtallet fra 6300 til inntil 11 000. – Dette er noe vi mener er riktig og vik­ tig for å skape et fremtidsrettet Fornebu. Et økt innbyggertall vil bidra positivt til å øke service- og tjenestetilbudet i området, sier administrerende direktør Anders Greger­ sen i OBOS Fornebulandet. – For oss som utbygger er det viktig å pre­ sisere at en økt utnyttelse som det her er snakk om, ikke primært vil komme gjen­ nom vesentlig økte byggehøyder, men med tettere kvartalsstrukturer med varierte høyder og fasader. Dette gir gode mulighe­ ter til å skape intime torg og møteplasser som faktisk vil bli brukt. Når det gjelder byggehøyder vil det innenfor de enkelte delområdene søkes en variert høyde mel­ lom tre og åtte etasjer. Enkelte steder vil


Videre utvikling

Illustrasjon: Pir II Oslo AS

En annerledes gravplass

Det planlegges gravplass på Lilleøya på Fornebu, og rådmannen i Bærum ønsker at det etableres ­minnelund med felles minnesmerke.

Illustrasjon: OBOS

BANEN ER PÅ VEI Det er nå enighet om Oslopakke 3, og Fornebubanen skal etter planen stå ferdig i 2024. Finansieringen av Fornebubanen deles mellom Staten (50 prosent), grunneiere og bompenger gjennom Oslopakke 3. – Reguleringen av Fornebubanen i Bærum ble vedtatt i juni. Banens strekning i Bærum er 3,1 kilometer, som utgjør om lag 40 prosent, resten ligger i Oslo. Der er det antatt at et reguleringsvedtak kommer sommeren 2017, forteller administrerende direktør i OBOS Fornebulandet, Anders Gregersen. Det snakkes nå om at banen kan stå ferdig i 2024. – Det er nå enighet om prioriteringene og vilje til å gjennomføre bygging av Fornebubanen, og en egen organisasjon for gjennomføring av prosjektet er i ferd med å etableres, sier Gregersen. Fornebubanen vil få tre stasjoner på Fornebu: ­Fornebu senter, Flytårnet og Arena stasjon. – Vi er ved godt mot, og ser at prosjektet nå er på rett vei, sier Anders Gregersen.

– Det er mange hensyn som skal ivaretas på denne delen av Lilleøya, blant annet arealbehov for gravlund, avgrensing mot naturreservatet, verneinteresser, ny atkomst til området, trasé for kyststi, småbåthavn og sjøflyhavn, sier seni­ orlandskapsarkitekt Naomi Wilde i Gravplass­ forvaltningen i Bærum kommune. Rådmannen er innstilt på å finne gode fremtids­ rettete løsninger som vil ivareta både kommunens gravbehov og den sårbare naturen på Lilleøya. – Større mobilitet i befolkningen og moderne familieforhold medfører at stadig flere velger gra­ ver som er stellfrie, eller enklere å stelle enn de tidligere generasjoner har benyttet. Nye gravfor­ mer i Bærum tilbys i dag kun for dem som velger kremasjon. Det er ønskelig ved fremtidige utbyg­ ging at tilbudet utvides til å inkludere dem som

ønsker kistegravlegging, sier hun. Planen er en såkalt navnet minnelund, der navn og årstall kan føres opp. – Ved navnet minnelund har ingen av de grav­ lagte eget gravminne, isteden samles navnene til de gravlagte på et fellesminnesmerke. Man plan­ ter ikke på den enkelte grav, noe som vil redusere risiko for spredning av uønskede plantearter. Eta­ blering av gravplassen som navnet minnelund vil også bidra til å opprettholde et visuelt sammen­ hengende englandskap, forklarer Wilde. De som ønsker en ordinær grav med mulighet for å sette opp gravminne, vil kunne tilbys grav etter eksisterende praksis på en av kommunens andre gravplasser. Forprosjektet for Fornebu gravplass vil offentlig­ gjøres sammen med politisk sak i oktober 2016.

MOT SALGSSTART PÅ OKSENØYA

340 nye boliger kommer for salg i et helt nytt boligområde på Oksenøya. Salgsstart byggetrinn 1 blir i november i år. Oksenøya ligger idyllisk til like ved Holtekilen og Bærums skjærgård, og er et av de siste områdene i ytre Fornebu som blir bygd ut. – Område 7.3 på Oksenøya ligger i gangavstand til to marinaer, og boligenes arkitektur vil bli inspirert av omgivelsene, med stedets egen fauna, nærheten til sjøen og gamle Oxenøen Bruk med sine teglsteinsvegger og mørke paneler, forteller prosjektsjef Sigbjørn Fondenes i OBOS Fornebulandet. Reguleringsplanen er vedtatt, og nå jobbes det med prosjekteringen av leilighetene. I november blir de første lagt ut for salg. Ønsker du å holde deg oppdatert om det nye boligområdet og salgsstartene som kommer? Meld deg på nyhetsbrev fra fornebulandet.no.

13


Aktiviteter for store og små Asylsøker Emal Atai får tiden til å gå med trening i Tufteparken.

Trening for alle Utendørs trening i Tufteparken, cricket i Nansenparken eller tur med Sjøspeiderne på fjorden: Fornebu har et hav av muligheter å by på for dem som liker trening og friluftsliv. Hver fredag i sommerhalv­ året samles en gjeng entu­ siaster i Fornebu Cricket Club i Nansenparken bak Storøya skole. – Vi startet for fem år siden, og i dag har vi 250 medlemmer, med bak­ grunn fra hele verden. Jeg startet klubben for å skape et møtested for folk. Vi samles her og spiller en piknikversjon av cricket, vi griller, prater og koser oss, og så lærer vi bort spillet til nye medlemmer, forteller klubbens grunn­ legger Waquas Ahmed. Cricket er en av verdens

største idretter, med mer enn én milliard som følger sporten med interesse. – Det er perfekt å spille cricket her i Nansenpar­ ken, og helt nydelig å være ute på Fornebu på fine sol­ dager, sier han. POPULÆRE TRENINGSTILBUD. Tufteparken ligger uten­ for Fornebuporten og består av en rekke rødmalte tre­ ningsapparater til fri benyt­ telse. Emal Atai tar turen hit flere ganger hver dag. – Det er flott at man har mulig­heten til å trene gratis utendørs. Jeg bor på

asylmottak på Lysaker, og det er bra for meg å komme meg litt ut og trene. Ofte tar jeg også med meg fami­ lien hit, sier han. På Fornebu S åpnet Sats Elixia dørene i februar, og har allerede fått mange medlemmer. Magnus Christensen er en av kun­ dene som var glad da det åpnet treningssenter på Fornebu. – Jeg meldte meg inn med en gang det åpnet, og trener slik at jeg skal kunne holde meg oppreist når jeg blir gammel, sier han med et smil.

Speidere til sjøs Hver onsdag samles barn i Snarøen Sjø til ­speidergruppa som bruker sjøen som ramme for sine aktiviteter.

I sjøspeider’n er det mye gøy å lære om bord i egen Risør-skøyte.

14

– Vi får stadig flere barn fra Fornebu som medlemmer, og det er hyggelig. Vi har en egen Risør-skøyte som vi har utstyrt med seil som vi drar på turer med, samt en del min­ dre båter. Om sommeren er vi mest på sjøen, men om høsten og vinteren bruker vi skogen og fjellet, forteller ­gruppeleder Hans Petter Kvalø. – Jeg har vært med i et halvt år, og det er kjempegøy! Jeg liker sjø og båter, og dette er enda morsommere enn jeg trodde. Vi lærer å seile og lage knuter, vi drar på turer og leker gjemsel om bord i seilbåten, forteller Benja­ min ­Hillestad (9) som går i fjerde klasse på Storøya skole. Flere av hans klassekamerater på Fornebu er også medlemmer. – Jeg vil anbefale sjøspeideren til alle som liker båt.


Aktiviteter for store og små

Aktivitetsguide GEOCACHING

I Geocaching blir GPS brukt for å finne skjulte «geocacher» som kan ligge hvor som helst. På Fornebulandet finnes en rekke geocacher som kan gi mange fine opplevelser for hele familien. ▶GEOCACHING.COM

MAMMA­ TRENING/ BABY BOOTCAMP Hver onsdag mellom klokka 10.30 og 11.15 inviterer Helene Høimyr til utendørs trening i Nansenparken. Treningen passer for alle, men er først og fremst lagt opp for mammaer og pappaer med barnevogn. Trenings­øktene legger vekt på å trene hele kroppen ved hjelp av kroppsvekt, hverandre, benker, trapper, og enkelt treningsutstyr. Oppmøte på Festplassen. ▶kunnskapsriktrening.blogg.no

FOTBALL

Snarøya Sportsklubb har fotballag for gutter i alle aldre, samt noen jentelag. I tillegg er det et godt sportslig opplegg gjennom fotballfritidsordningen Telenor Xtra, med flere ukentlige treninger etter skoletid. Fotballskoler organiseres første og siste uke av skoleferien. Her er også oldboystreninger for voksne. ▶snaroen.no

BANDY

FULL FART PÅ FORNEBU OBOS Fornebuløpet gikk av stabelen 25. mai med 2800 deltakere i alle aldre. Løpet har siden starten i 2010 utviklet seg til å bli et av landets mest populære gateløp. Nytt av året er at OBOS er tittelsponsor for løpet, som dermed for første gang heter OBOS Fornebuløpet. – Det var fint vær og god stemning. Løpstraseene går over hele Fornebu, gjennom

Nansenparken og bolig- og næringsområder, slik at løperne får oppleve mye av området, forteller prosjektleder Vegard Storaunet i OBOS Fornebulandet AS. Både løypene og startområdet var nye av året. – Det er tre distanser: tre, fem og ti kilometer, samt et barneløp på 400 meter. Fornebuløpet tiltrekker seg spreke mennesker i alle aldre, sier Storaunet.

På kunstisbanen ved Snarøya Sportsklubb arrangeres bandytreninger for gutter i alle aldre. Klubben har også noen jentepartier, i tillegg til oldboystreninger for voksne. Utenom sesongen kan man være med på innebandytrening. ▶snaroen.no

TURN

Snarøya Gym & Turn ble stiftet i 2012,
og

tilbyr barnegym for de minste på Snarøya skole, og turn og rytmisk sportsgymnastikk for barn og ungdom i Storøya Idrettshall. Arrangerer også sommerleir. ▶snaroyagymogturn.no

DANS

Viktor Trutt Ballettskole holder til i det gamle Flytårnet på Fornebu, og arrangerer blant annet kurs i ballett, jazz og moderne dans. Her er også kurs og treninger for voksne. ▶trutt.no

MUSIKAL OG SANG

Art Musikal- og ­ballettskole tilbyr kurs i sang, dans, hip hop og musikal for barn og ungdom. Alle kurs finner sted på Hunsund ungdomsskole. ▶artmusikalskole. com

SVØMMING


På Hundsund Bad kan man delta på svømme­kurs og konkurransesvømming. Her arrangeres også Vannglede, et skolefritidstilbud for barn fra Snarøya og Storøya skole. ▶barum­ svommerne.no

VANNAEROBIC

På Hundsund Bad arrangeres også trening i vannaerobic for ­voksne. Kursene går både på dag- og kvelds­ tid, og her trener man kondisjon og s­ tyrke i vannet til musikk. ▶hundsundbad.no

TENNIS

Snarøya tennisklubb holder til like ved bolig­ området Hundsund. Her arrangeres tennisskole for barn, juniortrening og tenniskurs for voksne, i tillegg ulike arrangementer og turneringer. Har også sommerleir i skoleferien. ▶snaroyatennis.no

BORDTENNIS

Fornebu Bordtennis­ klubb tilbyr bord­ tennisskole og konkurransetrening for barn, unge og voksne i underetasjen på Storøya Grendesenter. Hallen holder internasjonal standard, og huser det nasjonale bordtennissenteret. ▶fornebubtk.com

CURLING

Snarøya har lang curlinghistorie og noen av landets dyktigste spillere. Curling­hallen ligger like ved Snarøya Sportsklubb, og har is året rundt, bortsett fra i juli. Her kan man leie baner til ulike arrangementer for store og små, med gode instruktører. ▶curl.no

SJØSPEIDER

Sjøspeidergruppen til Snarøen Sjø tilbyr en rekke aktiviteter og turer både i skogen og på sjøen for barn fra fjerdeklasse og oppover. ▶snaroen. sjo.­speidergruppe. org

SEILING


Bærum seilforening har et av sine anlegg i Bruksveien på Snarøya, og arrangerer kurs og opplæring i en rekke klasser og båttyper for alle aldre og nivåer. ▶bseil.no

BRETTSEILING Lysakerfjorden brettseilerklubb arrangerer kurs for barn i ulike aldre, i tillegg til egne dame- og herrekurs for voksne. De minste starter med kurs i stand up padling. ▶lysakerfjorden.no

STAND UP PADLING

Sup.no holder til på Oksenøya på Fornebu, og arranger hver onsdag kurs i stand up padling (SUP) for barn og voksne på alle nivåer. Her kan man

også prøve yoga på SUP-brett. ▶sup.no

YOGA

Yogainstruktør IngerMarie Schumann holder kurs i Ashtanga yoga for private og bedrifter, og har faste yogatimer på Snarøya skole to kvelder i uken. Utendørsyoga ved fint vær. ▶myyoga.no

PILATES

Hos Pilates Studio i flytårnet er det styrke­ trening for kjernemuskulaturen, med fokus på pust, kroppsbevissthet og smidighet. Det tilbys både gruppetimer og privattimer. ▶studiofornebu.no

GOLF

Fornebu Indoor Golf senter ligger like overfor Fornebu S, og har seks fullswing simulatorer hvor opptil fire personer kan spille sammen. I tillegg arrangeres teknikkurs. ▶figc.no

LEKEPARK

Child Planet Atlantis holder til i kjelleren på Scandic Hotel Fornebu. ▶childplanet.no/ atlantis

KORPS

Snarøya skoles musikkorps er et felles korps for elever på Storøya og Snarøya barneskole. I dag er det nærmere 90 medlemmer i alderen 8–18 år. ▶snaroyaskoles­ musikkorps.com

CRICKET

Fornebu Cricket Club arrangerer kamper og turneringer. ­Klubben har sine egen facebook-gruppe.

DYKKING

Oslofjorden Dykker­ klubb holder til i Rolfsbukta og arrangerer dykking hver onsdag, workshops, kurs og sosiale arrangementer. ▶ofds.no

15


BÆRUM: På Storøya bor du rett ved flotte friarealer, og det er kort vei til skole, barnehage, kjøpesenter, badestrand og Nansenparken. Boligområdet ligger sør på Fornebu og grenser mot Kokasabukta i sør og Storøykilen i vest. Storøya har en helhetlig og moderne arkitektur signert Lund Hagem Arkitekter. Totalt skal det bli rundt 500 boliger. Hele området skal stå ferdig i 2019. Storøya får en variert bebyggelse med leiligheter, boliger gruppert i kjede og rekkehus – noe som gir en god ramme for alle generasjoner.

SNIPETUNET Salgsstart 29. sept. 2016. Overlevering i 2018. 3- og 4-roms leiligheter

Kommer for salg i 2017, antatt ferdigstilt i 2019.

FINKETUNET OG ERLETUNET Overlevering i 2018 3- og 4-roms leiligheter

OKSENØYA Nytt boligområde på Fornebu! OKSENØYA 340 nye leiligheter totalt, første byggetrinn legges ut for salg i november. Prosjektet består av leiligheter i ulike størrelser. Området på Oksenøya ligger usjenert til på vestsiden av Fornebulandet. Her kan du bo med umiddelbar nærhet til fjorden og flott natur, samtidig som avstanden er kort til Nansenparken, barnehager, skole, kjøpesenter og kollektivtilbud.

BESØK VÅRT VISNINGSSENTER Ta turen til vårt hyggelige visningssenter i Widerøeveien 5 (Biliabygget, 3.etg.) Tirsdag 12.00 - 13.00, torsdag 16.00 - 18.00, søndag 15.00 - 16.00. Eller etter avtale.

Karianne Nagell Prytz, tlf 41 43 89 31, kpr@obos.no Tomine Duller, tlf 92 63 01 13, tdu@obos.no

TLF: 02333 www.fornebulandet.no

voice.as

FORNEBU/STORØYA

Fornebulandet 2016  
Fornebulandet 2016  

Les om livet på Fornebu der OBOS Fornebulandet utvikler nye boligområder. På Fornebu er det mange aktiviteter å velge blant, og i tillegg ha...