Broeker Koningsdag 2024

Page 1

2024!
27
BROEKER KONINGSDAG
19 T/M
APRIL

Op 27 april vieren wij feest en is ons kantoor gesloten.

De gerookte paling van Vlug heeft die ouderwets lekkere smaak die men uit duizenden herkent. Een écht natuurproduct waaraan alleen rook en zout is toegevoegd.

Ook bij Vlug is duurzaamheid de weg naar de toekomst. Daarom wordt de paling van Vlug uitsluitend gekweekt bij een speciale selectie duurzame viskwekerijen in Nederland en Denemarken. Bij Vlug kan men ook terecht voor gerookte zalm en diverse andere visdelicatessen. Een bezoek aan de winkel bij de rokerij in Broek op Langedijk is zeker de moeite waard!

BROEKER KONINGSDAG 2
2024
Adres Dulleweg 30 Broek op Langedijk Tel. 0226 316 017 Openingstijden winkel Ma. t/m vr. 7.00 - 17.00 uur Zaterdag 8.00 - 13.00 uur Zondag gesloten www.palingrokerijvlug.nl
De delicatessen van Palingrokerij Vlug
Otterlo Financieel Advies Kanaaldijk 212 1831 BE KOEDIJK T (072) 561 40 00 E info@otterlo-advies.nl W www.otterlo-advies.nl De gezelligste landelijke woonwinkel WITTE PAAL 325 SCHAGEN www.natuurlijkast.nl info@natuurlijkast.nl @NatuurlijkAST @Natuurlijk_AST @Natuurlijk_AST OPENINGSTIJDEN Maandag t/m zaterdag: 10.00 tot 17.30 uur Zondag: 11.00 tot 16.30 uur Tel: 06-23727226 Tel: 06-51211790

90 JAAR ORANJE CIRCUS IN BROEK!

Voor u ligt alweer een bomvolle feestkrant met alle activiteiten op en rond Broeker Koningsdag en daar zijn we stiekem best een beetje trots op. Trots dat we weer een prachtig programma hebben, trots dat we weer ruim gesteund zijn door vrijwilligers en bedrijven, trots dat we met ons bestuur dit weer kunnen en mogen doen. Dat Broeker Koningsdag inmiddels een begrip is, durf ik wel uit te spreken.

Dit jaar vieren we dat 90 jaar geleden de Oranjevereeniging van Broek op Langedijk is opgericht, zie het artikel elders in de krant. Voor de oprichting van deze vereniging waren er al feestelijkheden die werden georganiseerd door een feestcommissie die voortkwam uit het gemeentebestuur van Broek. Het gaat dus al lang terug. Mooi ook dat de oprichtingsvergadering werd afgesloten met het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus. Ik ga dat maar weer eens introduceren in ons bestuur!

Afgelopen bestuursjaar hebben we Ruud Nannes bedankt voor zijn inzet in het bestuur. Chris van Diepen heeft zijn werkzaamheden in de op- en afbouw overgenomen.

Op de bestuursfoto staat het voltallige bestuur zoals we er misschien 90 jaar terug wel zouden hebben uitgezien. Dank aan de Broekerveiling die dit mogelijk maakte. Lees de krant op uw gemak door en laat hem de hele Koningsdagweek maar op de keukentafel liggen en sla hem nog eens open. Er zit veel werk in, zonde om in de krantenbak te stoppen. We hopen u en jullie een gevarieerd programma te bieden en zien u graag op het Havenplein!

Erik Bak, voorzitter

STICHTING ORANJE ACTIVITEITEN Broek op Langedijk

Het bestuur van 2024 wordt gevormd door:

Erik Bak Fanatieke voorzitter van de oranje stichting. Bindt de activiteiten van de diverse werkgroepen binnen de stichting moeiteloos aan elkaar. Spin in ’t web met een ruime schat aan bestuurlijke ervaring.

Joke Drost

Organisatorische duizendpoot, verantwoordelijk voor o.a. de invulling van het dagprogramma. Ondanks deze intense functie houdt zij ten allen tijde het hoofd koel en biedt ze iedereen graag de helpende hand.

René Blankendaal

Nauwkeurig en vlijtig houdt hij de stichting financieel op de spreekwoordelijke rails. Zijn geldelijke overzicht is onmisbaar en de basis van een financieel gezonde Broeker Koningsdag organisatie!

Martijn Arends

Verantwoordelijk voor de invulling, copywriting én vormgeving van de promotionele uitingen van de Broeker oranje-stichting. Geeft vorm aan de Broeker Koningsdag in de breedste zin van het woord!

Chris Rijnders

Samen met een flink team van vaste vrijwilligers staat hij garant voor een veilige en feestelijke optocht door het dorp. Zijn organisatorisch talent maakt hem helemaal geknipt voor deze functie!

Melissa Ket Onderdeel van de commissie die zorgt voor een wervelend programma voor de kinderen. Daarmee geeft ze onder andere vorm aan de spellen op het plein en de andere kinderactiviteiten, zoals ook het Gala of the Year.

Judith Leegwater

Zorgt voor een goed verloop van de diverse vergaderingen en verwerkt deze tot precieze notulen. Verzorgt o.a. vergunningen en coördineert de sponsorwerving. Onmisbare bewaker van de bestuurlijke continuïteit.

Mies Bleeker

Organiseert de jaarlijkse huis-aanhuis collecte en stuurt daarnaast onze o zo belangrijke sponsorcommissie aan. Een onmisbare en energieke enthousiasteling met hart voor de zaak!

Chris van Diepen Deze uitvoerder stuurt de imposante bouwploeg aan. Zij zijn samen verantwoordelijk voor onder meer de feestelijke aankleding van het plein, het plaatsen van de feesttent, hekwerken en speeltoestellen.

Jim Groenland

Niet bestuurslid, maar wel belangrijke partner van de stichting: Jim verzorgt met zijn bedrijf JG Horeca alles op het gebied van geluid, licht, eten en natuurlijk drinken rond Broeker Koningsdag.

2024 BROEKER KONINGSDAG 3
VOLG ONS ONLINE! www.broekerkoningsdag.nl
publicatie
ten
exemplaren
COLOFON Deze krant is een uitgave van Stichting Oranje Activiteiten Broek op Langedijk en wordt begin april 2024 in geheel (vh.) Langedijk verspreid. De complete opbrengst van deze
komt
goede aan de stichting. Design: Charlie James Oplage: 12.502

RXLIGHT is leverancier van vandaalbestendige binnen- en buitenverlichting voor bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Door jarenlange ervaring, goede kennis vanzaken en een merkportfolio van internationale topmerken staat RXLIGHT garant voor een snelle levering, superieure service met een scherpe prijsstelling. Daarbij is ieder opgeleverd verlichtingsproject een visitekaartje op zich. Van kantine tot kantoor. Van station tot stadion.

RXLIGHT is leverancier van vandaalbestendige binnenen buitenverlichting voor bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Door jarenlange ervaring, een goede kennis van zaken en een merkportfolio van internationale topmerken staat RXLIGHT garant voor een snelle levering en superieure service met een scherpe prijsstelling. Daarbij is ieder opgeleverd verlichtingsproject een visitekaartje op zich. Van kantine tot kantoor, van station tot stadion.

2024 BROEKER KONINGSDAG 4 RXLIGHT is leverancier van vandaalbestendige binnen- en buitenverlichting voor bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Door jarenlange ervaring, goede kennis vanzaken en een merkportfolio van internationale topmerken staat RXLIGHT garant voor een snelle levering, superieure service met een scherpe prijsstelling. Daarbij is ieder opgeleverd verlichtingsproject een visitekaartje op zich. Van kantine tot kantoor. Van station tot stadion. Ieder project perfect in de schijnwerpers! Vreekesweid 12 Broek op Langedijk Tel. 072 21 00 333 www.rxlight.nl RXLIGHT is leverancier van vandaalbestendige binnen- en buitenverlichting voor bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Door jarenlange ervaring, goede kennis vanzaken en een merkportfolio van internationale topmerken staat RXLIGHT garant voor een snelle levering, superieure service met een scherpe prijsstelling. Daarbij is ieder opgeleverd verlichtingsproject een visitekaartje op zich. Ieder
de schijnwerpers! RXLIGHT is leverancier van vandaalbestendige binnen- en buitenverlichting voor bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Door jarenlange ervaring, goede kennis vanzaken en een merkportfolio van internationale topmerken staat RXLIGHT garant voor een snelle levering, superieure service met een scherpe prijsstelling. Daarbij is ieder opgeleverd verlichtingsproject een visitekaartje op zich. Van kantine tot kantoor. Van station tot stadion. Ieder
de schijnwerpers! Vreekesweid 12 Broek op Langedijk Tel. 072 21 00 333 www.rxlight.nl
Vreekesweid
Broek
Tel.
www.rxlight.nl vandaalbestendige binnen- en buitenes.overheidsinstanti Door vanzaken en een oliomerkportf RXLIGHT garant voor een snelle scherpe prijsstelling. Daarbij is visitekaartje op zich. stadion. perfect
Vreekesweid 12 Broek op Langedijk Tel. 072 21 00 333 www.rxlight.nl
project perfect in
project perfect in
Ieder project perfect in de schijnwerpers!
12
op Langedijk
072 21 00 333
schijnwerpers!
Ieder project perfect in de schijnwerpers!
leverancier
buiten-
bedrijven, instellingen en es.overheidsinstanti
ervaring, goede kennis vanzaken en een oliomerkportf onale topmerken staat RXLIGHT garant voor een snelle superieure service met een scherpe prijsstelling. Daarbij is opgeleverd ngsprojectverlichti een visitekaartje op zich. tot kantoor. Van onstati tot stadion. Ieder project perfect de schijnwerpers! Vreekesweid 12 Broek op Langedijk Tel. 072 21 00 333 www.rxlight.nl RXLight B.V. Vreekesweid 12 1721 PR Broek op Langedijk Tel. 072 21 00 333 info@rxlight.nl www.rxlight.nl RXLIGHT is leverancier van vandaalbestendige binnen- en buitenverlichting voor bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Door jarenlange ervaring, goede kennis vanzaken en een merkportfolio van internationale topmerken staat RXLIGHT garant voor een snelle levering, superieure service met een scherpe prijsstelling. Daarbij is ieder opgeleverd verlichtingsproject een visitekaartje op zich. Van kantine tot kantoor. Van station tot stadion. Ieder project perfect in de schijnwerpers! Vreekesweid 12 Broek op Langedijk Tel. 072 21 00 333 www.rxlight.nl RXLIGHT is leverancier van vandaalbestendige binnen- en buitenverlichting voor bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Door jarenlange ervaring, goede kennis vanzaken en een merkportfolio van internationale topmerken staat RXLIGHT garant voor een snelle levering, superieure service met een scherpe prijsstelling. Daarbij is ieder opgeleverd verlichtingsproject een visitekaartje op zich. Van kantine tot kantoor. Van station tot stadion. Ieder project perfect in de schijnwerpers! Vreekesweid Broek Tel. 072 www.rxlight.nl 072-571 51 41 ■ www.elektropartners.nl UW PARTNER IN ELEKTROTECHNIEK
van vandaalbestendige binnen- en
voor
Door

WIJ BEDANKEN de volgende BEDRIJVEN voor HUN STEUN

Axel Noort Fietsenwinkel

't Bakkershuys

Attack Plaagdierbeheersing

BAK Sierbestrating

Bakker Schoon Makelaardij

BENO Projectafbouw

BOL Profielcentrum

Bossen & de Bakker

Bouwkundig Tekenbureau Niels Engel

Bouwmarkt Sijs

Bouwtaxaties Edwin de Jong

Buro BAK

Buro Brandbeheersing

Charlie James

Common Heroes

Cup of Sup Supschool

DBA Worx

De Broekerberg

De Geus Bouw

De Groot en Slot

De Swaen

Deurintercom

DFW

EBI-Sports

Eco-Well

EDM Tandartsen

Elektropartners

Elma Media

Glas Groenten

Hekos

Honig en Honig

Huibers Constructieadvies

Huibers Hout

ID Light

J. Huibers aardappelen

JGHoreca

KAAS!

Kantoorgroen Noord-Holland

Kapsalon Schouten

Langedijker Uitje

Makelaar Dijck

MamaMieppie Hapjesservice

Marktzicht eten en drinken

Mifo Adviesgroep

Multiparken

Natuurlijk A.S.T.

NH Bouwroep

Otterlo Financieel Advies

Palingrokerij Vlug

Proman Software

ProPredict

Rietgans Makelaars

Rubex Interiors

Ruud Nannes Bouw

Ruys Scheepstimmerwerken

RXLight

Schildersbedrijf De Langedijk

SchoonProducties

Slagerij Jilles Kramer

SMP Sportscare

Sombroek Keukenspeciaalzaak

Stijl Bergen

Stijlkenmerk

TB&S Spitskool

Tedo Bouwbedrijf

Ten Bruggencate

Theo Schouten Haarwerken

Tim de Ridder Metaalbewerking

Van den Berg Badkamers

Van der Plas Sprouts

VWS

Wagenaar Lelies

Witte Koeltechniek

Woonrijk

Zijp Transport

EEN WOORD VAN ONZE BURGEMEESTER MAARTEN POORTER

LATEN WE SAMEN GENIETEN VAN AL HET MOOIS DAT ONZE GEMEENTE BIEDT.

Koningsdag is meer dan alleen een dag van feestelijkheden; het is een gelegenheid om onze trotse tradities te omarmen en te vieren wat ons als Nederlanders zo uniek maakt. Het is een dag waarop we samenkomen, ongeacht achtergrond of overtuiging, om te genieten van de levendige straten, de kleurrijke festiviteiten en de warme gemeenschapszin die ons land kenmerken.

Als burgemeester ben ik ontzettend trots op onze gemeente en haar inwoners. De energie en creativiteit die wordt getoond bij het organiseren van en deelnemen aan de festiviteiten zijn werkelijk bewonderenswaardig én dat sinds 1934. Het jaar waarin de Langedijker Oranje Vereeniging in Broek op Langedijk is opgericht. Het is deze gemeenschapsgeest die onze wijken en dorpen zo levendig maakt en het is mooi dit te zien opbloeien tijdens Koningsdag.

DANKBAARHEID VOOR VRIJHEID

Laten we vandaag samen lachen, dansen en genieten van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Laten we de banden versterken die ons verenigen als een gemeenschap, en laten we onze dankbaarheid tonen voor de vrijheid en welvaart die we koesteren. Ik wens u allen een fantastische Koningsdag toe, vol vreugde, saamhorigheid en onvergetelijke momenten.

Maarten Poorter Burgemeester gemeente Dijk en Waard

WIJ KOMEN BIJ U LANGS!

Vanaf 8 april

Ook dit jaar vragen wij de inwoners van Broek op Langedijk om een kleine financiële gift. Met jouw bijdrage kunnen wij ook volgend jaar weer een fantastisch oranjefeest organiseren in Broek! Onze collectanten kun je vanaf 8 april aan jouw deur verwachten. Uw gift op een andere manier doen?

Scan de QR-code, u kunt dan een bedrag via uw bank overmaken.

Burgemeester Maarten Poorter. Foto: Gemeente Dijk & Waard.

'DE ENERGIE EN CREATIVITEIT

DIE WORDT GETOOND BIJ HET

ORGANISEREN VAN EN DEELNEMEN

AAN DE FESTIVITEITEN ZIJN

BEWONDERENSWAARDIG'

MEGA BROEKER MUZIEKQUIZ

Vrijdag 19 april Vanaf 19.00 uur

In onze gezellige feesttent maak je op vrijdag 19 april kans op mooie prijzen! Want dan organiseren we de MEGA BROEKER MUZIEKQUIZ! Tijdens deze avond strijden tientallen teams om diverse mooie prijzen. DJ Dave heeft speciaal voor deze avond een unieke muziekquiz samengesteld.

Dus weet jij het antwoord op bijvoorbeeld wie de drummer van Krezip is? Of wat de echte naam van Tiësto is? Of hoeveel Top40-hits Harry Styles tot nu toe scoorde? Doe dan mee! Schrijf jouw team in op www.broekerkoningsdag.nl. Gratis deelname!

2024
BROEKER KONINGSDAG 5
2024 BROEKER KONINGSDAG 6 Broeker Werf 1, 1721 PC Broek op Langedijk Telefoon: 0226 313 934 www.delangedijk.nl www.minutetrack.app www.buro-brandbeheersing.nl

www.beno.nl

www.honigenhonig.nl

Middelmoot 6 · 0226 313 639

www.vdbergbadkamers.nl

www.theoschoutenhaarwerken.nl

2024 BROEKER KONINGSDAG 7
Unieke Vergaderlocaties, Teambuilding & Sloep www.speelparkdeswaan.nl
2024 BROEKER KONINGSDAG 8

www.broekerberg.nl

www.deur-intercom.nl

IK HOU VAN HOLLAND PARTY

Zaterdag 20 april Vanaf 19.00 uur

Ook dit jaar organiseren wij - samen met onze partner JG Horeca - de IK HOU VAN HOLLAND PARTY. De feesttent op het Broeker Havenplein staat de hele zaterdagavond 20 april in het teken van het Hollandse levenslied. Daarbij zijn er optredens van diverse bekende artiesten.

LANGEDIJKER KOREN FESTIVAL

Donderdag 25 april Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)

Op donderdagavond 25 april organiseren we het eerste Langedijker Koren Festival! In de feesttent op het Broeker Havenplein zijn dan diverse koren aanwezig om een deel van hun repertoire ten gehore te brengen.

Het Langedijker Koor, Popkoor Di erent (zie foto), Mannenkoor De Lofstem én Koor Columba zorgen voor een supergezellige muzikale avond waarbij er liedjes uit meest uiteenlopende genres worden opgevoerd! Extra feestelijk: bezoek aan dit festival is gratis én bovendien wordt aan alle bezoekers een kopje ko ie of thee van het huis aangeboden!

Tot ziens op donderdag 25 april, vanaf 20.00 uur (19.30 zaal open) in de feesttent op het Havenplein!

De rijke koortraditie van Langedijk

Langedijk kent een rijke koortraditie. Het oudst bekende koor is de inmiddels opgeheven zangvereniging Orpheus uit Oudkarspel met een oorsprong van vóór 1870. Daarna volgden onder andere koor Crescendo (zie foto, rond 1889), operettevereniging Caecilia (1911), mannenkoor De Lofstem (1926), zangvereniging Halleluja (1954) en de Langedijker Oratorium Vereniging (1964).

Het belooft een gezellige avond te worden, want dit jaar is onder meer de bekende zanger Martijn Fischer te gast. Hij is bekend van het spelen in talloze musicals, waaronder 'Zij gelooft in mij', waarin hij de rol van André Hazes op zich neemt. Tijdens de IK HOU VAN HOLLAND PARTY brengt hij dan ook alle grote hits van deze in 2004 overleden Amsterdamse zanger ten gehore. Natuurlijk inclusief de hits De Vlieger, Een Vriend en Een Beetje Verliefd. Stuk voor stuk meezingers die iedereen kent. Ook brengen op deze avond de topartiesten SVEN VERSTEEG, JOEY NICOLAY en DJ JACCO SILVER hun oeuvre ten gehore. Kaartverkoop via www.broekerkoningsdag.nl.

KING'S REFRESH

Zondag 21 april Vanaf 18.45 uur

Refresh is een initiatief van Broeker kerken waarbij men op een enthousiaste wijze probeert een ieder, wellicht opnieuw, bij het geloof te betrekken. Geen o iciële kerkdienst maar een laagdrempelige samenkomst voor alle leeftijden.

Tijdens deze (speciaal voor deze gelegenheid omgedoopte) King's Refresh vertelt spreker Dennis Glas een inspirerend verhaal naar de Bijbelse vertelling over de Bruiloft te Kana: hierin wordt onder meer het wonder van het veranderen van water in wijn belicht. De avond - in de tent op het Havenplein - wordt muzikaal omlijst door een professionele live-band. Gratis entree.

2024 BROEKER KONINGSDAG 9

27 april KONINGSDAGTOUR

14.00 - 15.30 uur

inclusief oranjetompoucen!

Kom verkleed in het oranje, dan krijg je 5 euro korting!

Broek op Langedijk

7 dagen per week geopend

Informatie & reserveren

Sup

• Kinderfeestje

• Tours

• Voor scholen

• Verhuur

• Bedrijfsfeest

• Yoga

• Met volle maan

• Fit

• Cadeaubon

• Strippenkaart

• Lessen

• Met picknick

• Clinic

• Verkoop

En nog veel meer!

WWW.CUPOFSUP.NL

- Bootcamp- Personal Training- Revalidatie Training- Judo- Small Group Circuit Trainingfrank@ebisports.nl / tel. 06 51 80 73 61 / www.ebisports.nl

Dulleweg 36 1721 PM Broek op Langedijk

Tel. 0226-313981 www.glas-groenten.nl

Bijlestaal 7 / 1721 PT Broek op Langedijk / Tel. 0226 - 318 865 www.bolprofielcentrum.nl

BROEKER KONINGSDAG 10
2024
BN
op
- 340 144
www.attack.nl
Dorpsstraat 98 / 1721
Broek
Langedijk / Tel. 0226
www.bakkershuys.nl

Je werkt in een gezellig, dynamisch team samen met leeftijdsgenoten.

Naast hard werken doen we dit ook met veel plezier.

Je kunt aan de slag op onze teelt en inpakafdeling zowel in het weekend als door de week.

Wil je meer informatie? Scan QR code.

Wij hebben meerdere stage mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd?

Neem contact op met Anna

hrm@vanderplassprouts.nl 0682175290 - appen mag ook!

2024 BROEKER KONINGSDAG 11
JE
STAGEPLAATS?
KOM JIJ ONS KIEMTEAM VERSTERKEN?
BEN
OPZOEK NAAR EEN
WAAR GA JE WERKEN?
multiarken m ultifunctionele bedrij fs units en ga ra ge bo xe n PRIJZENV.A. €230.000 (exBTW) WWW.MULTIPARKEN.NL VLIEG Bedrijfsmakelaars 072 -5414141 XL 18x multifunctionele bedrijfsruimtes. KOPEN, HUREN EN BELEGGEN VERKOOP GESTART Van 142m2 tot 175m2 •24/7 toegang •Bedrijfs / kantoor units •A-locatie: Pascalstraat 17 Heerhugowaard
2024 BROEKER KONINGSDAG 12
Woonrijk Langedijk | Middelmoot 5 Broek op Langedijk (t.o. de Grootste KARWEI van NL) | www.woonrijk.nl | t. 0226-335050 GRATIS TIMELESS KUSSENSET WIN JE AANKOOPBEDRAG TERUG 12.000m2 WOONINSPIRATIE GRATIS GOODIEBAG GRATIS KRASKAART
Yea rs

GALA OF THE YEAR

Vrijdag 26 april Vanaf 17.00 uur

Op vrijdag 26 april zijn alle Broeker basisschoolleerlingen van harte welkom op de Glitter & Glamour Kinderparty in de feesttent op het Havenplein. Verkleed jezelf dit jaar naar het '90 Jaar Oranje Circus' thema; als acrobaat, clown, dompteur of iets heel anders, de keuze is aan jou. Er zijn bovendien weer diverse spectaculaire optredens: voor de kinderen uit schoolgroepen 1 t/m 3 is er een clown. Voor de kinderen uit schoolgroepen 4 t/m 8 maakt DJ Dirtybeatsz (aka DJ Anthony) er een groot feest van!

90 JAAR ORANJE ACTIVITEITEN IN BROEK LANGEDIJK

op

De oorsprong van de oranjefeesten in Broek op Langedijk is moeilijk te herleiden. Aangenomen wordt dat er al vanaf 1891 festiviteiten zijn georganiseerd, toen nog ter ere van koningin Wilhelmina. Speciaal daarvoor werd in het dorp begin 1900 een feestcommissie in het leven geroepen. De oprichting van een o iciële vereniging volgt later en wordt gemeld in het onderstaande artikel uit de Schager Courant. Het beschrijft de oprichting van de 'Oranjevereeniging' op dinsdag 3 april 1934 tijdens een vergadering in 'het lokaal van den heer J. de Boer'. Daarom vieren we in 2024 het 90-jarige bestaan van de oranjefeesten in Broek op Langedijk!

Entreekaarten à € 1,00 worden verkocht op woensdag 10 april op de Broeker basisscholen, direct na schooltijd.

Gala voor kinderen uit groep 1 t/m 3: 17.00 uur - ca. 17.45 uur.

Gala voor kinderen uit groep 4 t/m 6: 18.00 uur - ca. 18.45 uur.

Gala voor kinderen uit groep 7 t/m 8: 19.00 uur - ca. 19.45 uur.

DE NACHT VAN DE KONING MET CLASSIC HITS

Vrijdag 26 april Vanaf 20.00 uur

De Broeker Koningsdag start o icieus al op vrijdagavond 26 april. In de verwarmde feesttent op het Havenplein barsten dan de eerste muzikale festiviteiten los!

Tijdens deze Nacht van de Koning maakt de live band DoOf er een heerlijk feest van! Deze formatie speelt deze avond alle bekende classic rock hits van bekende bands als Queen, Led Zeppelin en Rolling Stones. Entree voor De Nacht van de Koning is gratis.

In augustus 1923 wordt er in Broek een viering ter ere van koningin Wilhelmina georganiseerd. Bovenstaande foto toont Anne Kossen, Gerrit van der Poll, Cor Balder, Albert ten Bruggencate en Cornelis van der Poll op de Prins Hendrikkade.

Nadat de oranjevieringen tijdens de Tweede Wereldoorlog nauwelijks plaatsvinden wordt er daarna snel weer de draad opgepakt. Vanaf dan wordt koninginnedag - en later koningsdag - weer uitbundig gevierd. Even lijkt de traditie te stoppen: in 2008 besluit het toenmalige bestuur dat koninginnedag niet doorgaat. Dit door gebrek aan enthousiasme van bewoners en een tekort aan gelden. Een deels nieuw bestuur organiseert voor 2009 weer festiviteiten. Echter worden deze op 30 april, rond het middaguur, stilgelegd vanwege de aanslag in Apeldoorn.

De daarop volgende jaren krijgt Broeker Koningsdag gestalte zoals deze tegenwoordig wordt gevierd. De nieuwe organisatie blijkt veerkrachtig, want zelfs tijdens de coronacrisis (2020 en 2021) worden er, in tegenstelling tot de meeste andere oranjeverenigingen, activiteiten georganiseerd!

TULPEN PARADE

Zaterdag 27 april Vanaf 10.00 uur

Speciaal voor de ouderen van Broek op Langedijk delen wij op Broeker Koningsdag prachtige bosjes tulpen uit, als symbool van verbondenheid en waardering. Vanaf 10.00 uur 's morgens is ons team te vinden op het Dr. Manjoeroplantsoen. Na het uitdelen nodigen we de bewoners aldaar uit om, zover mogelijk, mee te lopen naar de start van de optocht, bij Horizon. Natuurlijk ontvangen ook de bewoners van het zorgcentrum een kleurige bos tulpen en zwaaien we gezamenlijk de optocht uit!

LIVE VIDEO VERSLAG HAVENPLEIN

Zaterdag 27 april Vanaf 10.00 uur

Ben je niet in gelegenheid om de festiviteiten te bezoeken? Stem dan af op ons speciale live videostation! Onze verslaggevers verzorgen diverse reportages, rechtstreeks vanaf diverse plaatsen in het dorp! De uitzending is vanaf 10.00 uur live te volgen op KPN-kanaal 1504, ZIGGO-kanalen 42 en 47 en via www.broekerkoningsdag.nl!

2024 BROEKER KONINGSDAG 13
2024 BROEKER KONINGSDAG 14 www.huibershout.nl Hartelijk welkom Kom nu naar de showroom of ga naar www.bxb.nl Gespecialiseerd in Bossen & de Bakker, Dorpsstraat 682, 1723 HL Noord-Scharwoude, Telefoon 0226 312970, www.bxb.nl Service en Advies Follow Stijl @ insta: stijlbergen_ stijlbergen.nl
2024 BROEKER KONINGSDAG 15

Ook dit jaar gegarandeerd een natuurvriendelijke groene oever?

Bestel dan snel jouw Aqua-Flora materialen. Wij bieden voor elke oever een toepassing, ook drijvend! Goed voor de biodiversiteit en erosiewerend.

Nu speciaal voor alle Langedoikers Koningsdag korting op de totaalprijs! (op vertoon van deze advertentie) 10%

Nautilus Eco-Solutions b.v. | Warmenhuizerweg 20 | 1749 CG Warmenhuizen | 072 - 5331399 | info@nautilusecosolutions.com www.nautilusecosolutions.com

2024 BROEKER KONINGSDAG 16

ELMA MEDIA

ELMA MEDIA

Exclusief partner voor branche- en beroepsverenigingen

Ledenbinding

Mediacreatie Communicatiestrategie

Exploitatie

Wij zijn mediaprofessionals met focus op branche- en beroepsverenigingen in Nederland en België. Wij helpen met (leden-)strategie, conceptontwikkeling en succesvolle exploitatie van de crossmediale communicatieve mix. Zo kan de vereniging haar leden optimaal bereiken en bedienen.

Meer informatie: T. 0226 331 600 of kijk op www.elma.nl

2024 BROEKER KONINGSDAG 17

Een bezoek aan Ten Bruggencate op Broeker Koningsdag is zeker de moeite waard, want dan profiteert u van flinke korting op het Polish Protection wasprogramma!

Al meer dan 100 jaar vertrouwd

Ten Bruggencate is al meer dan 100 jaar dé brandstoffen- en smeeroliënleverancier van de regio Langedijk. Daarnaast bieden diverse moderne wasstraten en wasboxen alles voor het reinigen van uw auto. De shop is 7 dagen per week geopend en bij de automaten tankt u 24/7 - het hele jaar. De medewerkers van Ten Bruggencate wensen u een fijne Koningsdag! Koningsdag voordeel

2024 BROEKER KONINGSDAG 18 De Groot en Slot wenst u een prettige Koningsdag! De Groot en Slot B.V. Westelijke Randweg 1 1721 CH Broek op Langedijk T (+31) (0)226 33 12 00 E info@degrootenslot.nl www.degrootenslot.nl Leading in Allium, inspired by you.
www.twitter.com/degrootenslot www.facebook.com/degrootenslot www.instagram.com/degrootenslot Volg @DeGrootenSlot op: Korting op ons Polish Protection wasprogramma Hornweg 6 | Broek op Langedijk | 0226 314 416 | tenbruggencate.com
Oranje boven!
Koningsdag 8,00 Op
2024 BROEKER KONINGSDAG 19 Rubex Interiors Dulleweg 10 1721 CT Broek op Langedijk Tel. 0226 785 852 info@rubex-interiors.nl www.rubex-interiors.nl Rubex Interiors wenst u een fijne Broeker Koningsdag!

Door onze Noord-Hollandse roots zijn we bij De Geus Bouw meer van een goed gesprek, dan van de praatjes. En dat merkt u al bij de eerste keer dat we om tafel zitten. We luisteren vooral naar wat uw ideeën en wensen zijn. Of het nu gaat om een omvangrijk stadsvernieuwingsproject, een nieuw kantoorpand of een verbouwing aan uw huis. Want bij elke opdracht werken we aan iets waar mensen jarenlang van kunnen genieten. En dit bereik je alleen als je vanaf het begin een echte partner bent.

Ook toe aan een goed gesprek over uw bouwproject? Bel 0226 - 316 244 of kijk op www.geusbouw.nl

2024 BROEKER KONINGSDAG 20
Een partner vanaf de eerste afpraak 50 5 JAAR1974-2024 WIEJARIGIS TRAKTEERT! Dulleweg3 JAAR1974-2024 WIEJARIGIS TRAKTEERT! Dulleweg3 I 0226313894 1721CTBroekopLangedijk I www.sombroekkeukens.nl I JAAR1974-2024 WIEJARIGIS TRAKTEERT! Dulleweg3 I 0226313894 1721CTBroekopLangedijk I www.sombroekkeukens.nl I JAAR1974-2024 WIEJARIGIS TRAKTEERT! Dulleweg3 I 0226313894 1721CTBroekopLangedijk I www.sombroekkeukens.nl I Dulleweg3 JAAR1974-2024 WIEJARIGIS TRAKTEERT! Dulleweg3 I 1721CTBroekopLangedijk www.sombroekkeukens.nl Dulleweg3 JAAR1974-2024 WIEJARIGIS TRAKTEERT! Dulleweg3 I 0226313894 1721CTBroekopLangedijk I www.sombroekkeukens.nl I JAAR1974-2024 WIEJARIGIS TRAKTEERT! Dulleweg3 I 0226313894 1721CTBroekopLangedijk I www.sombroekkeukens.nl I

Optocht route

- Mayersloot

- Voorburggracht

- Doofpot

- Zandsloot

- Klaversloot

- Zomersloot

- Bruggesloot

- Schoener

- Voorburggracht

- Dorpsstraat

- Dijk

- Prins Irenestraat

- Prins Hendrikkade

- Havenplein

EEN PRACHT VAN EEN OPTOCHT

Zaterdag 27 april Vanaf 11.00 uur

Geen Koningsdag in Broek op Langedijk zonder een optocht. Op deze dag wordt met deze traditionele stoet het startsein gegeven aan alle activiteiten. Doe mee! Want er zijn fantastische prijzen te winnen! Het thema '90 JAAR ORANJE CIRCUS' leent zich uitermate goed om een mooie praalwagen te maken.

Je kunt er ook voor kiezen om je fiets, skelter of step te versieren. Óf je vraagt de hulp van je ouders en bouwt een geweldig mooie kar. Maar je kunt ook lopend kans maken op een prijs! Bijna alles kan en mag, zolang de veiligheid van deelnemers en toeschouwers niet in gevaar komt.

Coördinatie van de optocht is in handen van Chris Rijnders - samen met een tal van vrijwilligers. Laat je creatieve geest eens gaan en spoor je kinderen, vrienden en buren aan om ook mee te doen. Er zijn veel mooie prijzen te winnen! Er wordt om 11.00 uur gestart nabij Huize Horizon op de Boeier. Rond 12.30 uur komt de stoet op het Havenplein aan.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de optocht doe je op onze website www.broekerkoningsdag.nl of door een e-mail naar optocht@broekerkoningsdag.nl te sturen.

PRIJSUITREIKING

Misschien behoort jouw/jullie creatie tot de vele winnaars! Er zijn fantastische geldprijzen te winnen. Een deskundige jury kiest de beste deelnemers per categorie. De prijsuitreiking start rond 13.30 uur in de feesttent op het Havenplein.

VEILIGHEID

De voertuigen van de optocht zijn veelal groot en zwaar. Het is niet altijd eenvoudig om ze door het de smalle straten te manoeuvreren. De chau eurs zijn uiterst ervaren - maar, een ongeluk in een klein hoekje. Volg daarom altijd de aanwijzingen van de begeleiders en politie op, zij doen dat voor jouw veiligheid en die van de deelnemers. Wij wensen je veel succes en een fijne optocht!

MAAK KANS op PRACHTIGE PRIJZEN!

Dankzij fantastische sponsors zijn er mooie prijzen te winnen! De school met de mooiste kar neemt de prestigieuze wisselbeker mee naar de klas!

De winnaars in de volgende categorieën winnen mooie geldprijzen!

Categorie 1 – wagens

1e plaats – € 150,00

2e plaats – € 100,00

3e plaats – € 50,00

Categorie 2 – fietsers

1e plaats – € 15,00

2e plaats – € 10,00

3e plaats – € 5,00

Categorie 3 – lopers

1e plaats – € 20,00

2e plaats – € 15,00

3e plaats – € 10,00 Extra

DANCE DEMO'S 5SIX78

Zaterdag 27 april Vanaf 12.30 uur

Diverse leerlingen van dansschool 5SIX78 Dance geven onder de bezielende leiding van Jasmijn Jesse spectaculaire dance-demo's! De dansschool - met lesruimtes in Langedijk en Heerhugowaard

De Noord - verzorgt danslessen voor kinderen én volwassenen in de meest uiteenlopende dansstijlen, zoals Jazz Ballet, Modern Jazz, Streetdance en Klassiek Ballet.

De dance-demo's starten direct na aankomst van de optocht bij het Havenplein om ca. 12.30 uur.

FEEST IN HUIZE HORIZON

Zaterdag 27 april 14.30 uur

Ook voor de alleroudsten is er volop gezelligheid tijdens Broeker Koningsdag! Want dan trakteert MAMS Zangtheater de bewoners van Horizon Zorgcentrum op een gezellige voorstelling.

Deze muzikale groep van deze zeven enthousiaste meiden uit Langedijk brengt tijdens deze feestelijke dag liedjes van vroeger voor nu ten gehore. Samen met de nodige humor en kleine sketches beleven de inwoners van Horizon een gezellige middag. Bovendien wordt iedereen getrakteerd op heerlijke oranje gebak!

Van 14.30 tot 16.00 uur in de zaal op de begane grond van Horizon Zorgcentrum, Boeier 2.

FIETS PUZZELTOCHT

Zaterdag 27 april Vanaf 13.00 uur

Ook dit jaar kunnen de fietsliefhebbers zich weer vermaken met een prachtige tocht door de omgeving van (vh.) Langedijk, dit keer samengesteld door Reina en Herman Schoon.

Er worden onderweg diverse bezienswaardigheden getoond. Kortom, een gezellige tocht die voor jong en oud erg leuk is! Men maakt ook nog eens kans op een prachtige prijs! De deelnameformulieren zijn vanaf 13.00 uur aanwezig bij de infostand, midden op het Havenplein.

2024 BROEKER KONINGSDAG 21
prijzen: onder alle winnaars worden
vrijkaarten weggegeven voor o.a. Speelpark De Swaan en De Broekerberg!
diverse

De hapjes van MamaMieppie geven smaak aan iedere feestelijke gelegenheid!

www.mamamieppiehapjesservice.nl

2024 BROEKER KONINGSDAG 22 28,00
2024 BROEKER KONINGSDAG 23
2024 BROEKER KONINGSDAG 24 Kantoorgroen Noord –Holland Kantoorbeplanting -KunstbeplantingMoswanden –Groenvoorziening Voor deskundig advies over uw kantoorbeplanting 06 532 784 12 06 54 232 098 www.kantoorgroen.com info@kantoorgroen.com Dorpsstraat 19 1721 BA Broek op Langedijk Tel: 0226 - 75 29 27 axelnoort.nl

ADVIESBUREAU

VOOR BETON-, HOUT- & STAALCONSTRUCTIES

Een ervaren adviesbureau dat u op een professionele manier adviseert over al uw constructieve bouwzaken.

Een veelzijdig team van zowel constructieve als bouwkundige ingenieurs staat voor u klaar.

Bijlestaal 52

Broek op Langedijk

Tel. 085 40 129 32

www.huibers-constructieadvies.nl

The art of cultivating the perfect lily

www.dutchlilymasters.nl

www.wagenaar-lelies.com

2024 BROEKER KONINGSDAG 25

Videoregistraties (Live)registratie van o.a. events, bedrijfspresentaties en voorstellingen. Promotievideo’s Productie van bedrijfsfilms, productfilms, testimonials en commercials. LED-videoschermen Verhuur voor o.a. events, wedstrijden en concerten. Van 6 m2 tot 120 m2. Filmstudio

Geniet van ons schitterende terras en het moderne maar tegelijkertijd warme interieur

Op een van de mooiste plekjes in Broek op Langedijk ervaart u de ongecompliceerde sfeer van Marktzicht Eten & Drinken

2024 BROEKER KONINGSDAG 26
Dorpsstraat 95 1721 BC Broek op Langedijk Tel: 0226 - 724 734 E-mail: info@marktzichtetenendrinken.nl www.marktzichtetenendrinken.nl
Dulleweg 12 Broek op Langedijk Tel. 0226 345 372 www.schoonproducties.nl Dé creatieve partner in videoproducties!
id
in videoproducties!
Alle faciliteiten voor o.a. interactieve presentaties, tv-shows en livestreams.
V
eoregistraties van o.a. events, be drijf spresentaties en Promotievideo’s Productie van be drijfsf ilms, testimonials voor presentaties, www.schoonproducties.nl
Presentatietechniek Verlichting, videodisplays, geluidsapparatuur en andere attributen voor presentaties.

BELANGRIJKE INFO

voor jouw BEZOEK aan de FESTIVITEITEN

Kom je ook gezellig bij ons an bij de festiviteiten rond de Broeker Koningsdag? Leuk! Je bent welkom op onze gezellige feestlocatie op het Havenplein! Graag vragen we je rekening te houden met de buurtbewoners aldaar en respectvol met de omgeving om te gaan.

Circulair bekerbeleid

Bij evenementen is het gebruik van plastic wegwerpbekers sinds begin 2024 bij wet niet meer toegestaan. Daarom wordt er tijdens de Broeker Koningsdag activiteiten in de feesttent op het Havenplein een circulair systeem gehanteerd, waarbij bekers geretourneerd dienen te worden voor hergebruik.

Dit gaat als volgt in zijn werk: bij aankoop van consumptiemunten in de feesttent ontvangt men twee gratis rode munten. Bij het bestellen van een drankje aan de bar in de tent lever je per consumptie een rode en een reguliere consumptiemunt in. Bij iedere volgende bestelling volstaat het inleveren van een lege beker met reguliere consumptiemunt.

Leeftijdscontrole

Op vrijdagavond 26 en zaterdag 27 april ontvangt iedere bezoeker van de feesttent, na leeftijdscontrole via verplichte legitimatie, een gratis polsband. Zonder bandje is entree tot de tent niet mogelijk. Zijn er geen bandjes meer beschikbaar? Dan is het maximaal aantal bezoekers bereikt.

Je kunt de festiviteiten op de volgende manieren bezoeken:

Op de fiets

Je kunt je trouwe tweewieler parkeren nabij de feesttent op het Havenplein op de daarvoor aangegeven plaatsen. Fietsen die elders worden geplaatst kunnen, omwille de veiligheid, van deze plek worden verwijderd.

Met de auto

Ondanks dat we aanraden de festiviteiten lopend, fietsend of met het openbaar vervoer te bezoeken, kun je ons ook met de auto bereiken. Parkeren kan op het parkeerterrein van het winkelcentrum

Broekerveiling, op ca. 5 minuten loopafstand van de festiviteiten.

Met de taxi

Er zijn diverse taxi-bedrijven die je kunt inschakelen om je naar het Havenplein te laten vervoeren. Tip: bestel van te voren een taxi die je ook weer komt ophalen op het Havenplein, dit scheelt onnodig lang wachten.

HET SPELLEN PARCOURS

Zaterdag 27 april Vanaf 14.00 uur

Nieuw op Broeker Koningsdag: Het Spellen Parcours! Voor de scholieren van de Broeker basisscholen zijn er diverse spannende spellen op het plein uitgezet die ieder individueel behendig, snel en slim moet doorlopen. Daarbij zijn er voor de deelnemers diverse prachtige prijzen te winnen!

Natuurlijk is het ook leuk om te komen kijken en iedereen te komen aanmoedigen! Doe je ook mee? Je bent op Broeker Koningsdag, zaterdag 27 april, vanaf 14.00 uur van harte welkom op de speciale infostand, midden op het Havenplein, om je in te schrijven en mee te doen! Graag maken we tijdens de spellen gebruik van de helpende hand van de aanwezige ouders.

GROOT ORANJEFEEST OP HET HAVENPLEIN

Zaterdag 27 april Vanaf 12.30 uur

Je bent op Koningsdag van harte welkom op het feestelijke Havenplein van Broek op Langedijk! Op en rond het plein zijn tal van leuke dingen te zien en te doen. Er zijn dance demo’s, gezellige livemuziek en diverse spectaculaire speeltoestellen. Daarnaast kun je je ook nog eens prachtig laten schminken!

MUZIKALE OPTREDENS

BROEKER KONINGSDAG

2024
BROEKER KONINGSDAG 27
DJESSE DANNY BOLTEN DE FEESTPLOEG BOB EN DE BLUE BAND

Welke outfit draagt Koningin Maxima dit jaar?

Wilt u wel verhuizen maar kunt u uw droomhuis (nog) niet vinden?

Wij zoeken gratis met u mee en begeleiden u naar uw nieuwe woning.

Neem contact op en vraag naar onze gratis aankoopbegeleiding!* info@makelaardijck.nl 0226-561401 Wij

2024 BROEKER KONINGSDAG 28
WONEN
MAKELAARS IN EXCLUSIEF
Brigitte en Ron Verschoor Keizelbos 1, Broek op Langedijk · (0226) 74 50 90 · www.rietgans.nl
Wij wensen u een hele gezellige Koningsdag
naar de voorwaarden.
MakelaarDijck is powered by Rietgans. Makelaars in exclusief wonen.
*vraag
makelaardijck.nl @Makelaardijck
wat uw huis waard is!
weten

4

MEI HERDENKINGEN IN LANGEDIJK

In Nederland herdenken we op 4 mei de slachto ers van de Tweede Wereldoorlog in Europa en in Zuidoost-Azië. Sinds 1961 herdenken we ook de slachto ers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. In Langedijk staan we in het bijzonder stil bij alle lokale oorlogsslachto ers.

In Noord-Scharwoude beginnen we de herdenking om 19.00 uur met een bijeenkomst in de Kloosterhof aan de Dorpstraat. De bijeenkomst wordt dit jaar voor het eerst geleid door Hans de Graaf. Bert Rootmensen verzorgt de muziek. Er zal onder andere gesproken worden door een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur en door iemand namens de kerken in Langedijk. Ook zullen enkele kinderen gedichten voordragen. Om half acht vertrekt de stille tocht naar het monument De Stier, waar kort zal worden gesproken en waar kransen en bloemen worden gelegd. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte. Dit jaar is er een belangrijke rol voor de veteranen weggelegd. Zij zullen de portretten dragen van de slachto ers die genoemd worden op het monument. Na afloop van de bloem- en kransleggingen kunnen aanwezigen rondom het pleintje lopen langs de foto’s van alle gevallenen. Ondertussen speelt muziekvereniging Kadans.

In Sint Pancras begint de herdenking met een bijeenkomst in kerkelijk centrum De Regenboog. Deze bijeenkomst wordt geleid door Rob Basten. Dit jaar zal verhalenverteller en theatermaker Geert van Diepen een voordracht verzorgen en inhoudelijk invulling geven aan de bijeenkomst. Naast het gesproken woord is er ook muziek. Om half acht vertrekt een stille tocht naar het monument bij het spoor. De stilte wordt slechts verbroken door de tromslagen van de tamboer. Bij het monument zal onder andere een vertegenwoordiger van de gemeente spreken, wordt er om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden en zullen er bloemen en kransen worden gelegd. De ceremonie bij het monument wordt geleid door Jan Leegwater. De muziek wordt verzorgd door muziekvereniging Irene.

Op donderdag 25 april vindt de jaarlijkse Verzetslezing plaats in de Binding in Zuid-Scharwoude en deze zal gaan over de joodse onderduikers in Langedijk. De lezing wordt verzorgd door Wolf van den Hoek. Hij is de zoon van Reizla Silberberg-Goldfarb die tijdens de oorlog met haar man ondergedoken is geweest bij bakker Gerrit Luit Bruin in Sint Pancras. Zowel haar man als bakker Bruin zijn omgekomen in een concentratiekamp. Zelf is zij na de oorlog hertrouwd. Wolf van den Hoek vertelt onder andere hun verhaal. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij.

BEVRIJDINGSFESTIVAL LANGEDIJK 5 MEI

In Nederland herdenken wij op 4 mei de militaire en burgerslachto ers uit de Tweede Wereldoorlog en de latere missies van Nederlandse militairen.

Dit vindt o.a. in de gemeente Dijk en Waard plaats in Sint Pancras bij het verzetsmonument en bij het oorlogsmonument de Stier in Noord-Scharwoude. In Wageningen markeert de Bevrijdingsvuurceremonie de overgang van herdenken op 4 mei naar de viering van de bevrijding op 5 mei. Precies om middernacht wordt het Bevrijdingsvuur op het 5 Mei Plein ontstoken. Daarop volgt de Nationale Bevrijdingsvuurestafette: lopers groepen vanuit vele gemeenten, waaronder ook dit jaar weer Loopgroep Langedijk, ontvangen het Bevrijdingsvuur en brengen dat in estafette vorm elk naar hun eigen woonplaats. In 2015 is een kleine groep Langedijkers gestart om ieder jaar op 5 mei het Bevrijdingsvuur naar Langedijk te halen.

Een enthousiaste groep lokale lopers gaat deze 140 km in zo’n 14 uur proberen af te leggen zodat ze op 5 mei, rond 14.00 uur, in Sint Pancras bij het verzetsmonument aan zullen komen. Daar worden ze opgewacht door jeugdige vertegenwoordigers van verschillende Langedijker sportclubs die allemaal een gedeelte van de laatste 10 kilometer met de bevrijdingsvuurlopers mee gaan lopen. Via de Bovenweg en Dorpsstraat gaan de lopers naar het oorlogsmonument De Stier om daarna weer hun weg te vervolgen middels de Dorpsstraat naar de Knip. Rond de klok van 15.15 uur zal het vuur bij Café de Knip aan het einde van Oudkarspel aankomen. Daar wordt het vuur overgedragen aan de oorlogsveteranen, welke de lopers ook tijdens de laatste kilometers vanaf Sint Pancras in oude legervoertuigen van het Oorlogsmuseum uit Medemblik begeleid hebben.

Bij De Knip wordt het vuur ontstoken en zal er een gevarieerd Bevrijdingsfestival losbarsten met livemuziek, attracties voor jong en oud en eten en drinken. Het is en blijft belangrijk, zeker nu, om stil te staan bij het leed dat oorlog veroorzaakt en het voorrecht dat wij al jaren in vrijheid kunnen leven in ons land!

2024 BROEKER KONINGSDAG 29 Postbus 45 1720 AA Broek op Langedijk 0649 450 439 info@burobak.nl T F www.burobak.nl
2024 BROEKER KONINGSDAG 30 Bijlestaal 48 / 1721 PW Broek op Langedijk / Tel. 0226 - 343 583 www.mifo-adviesgroep.nl Bijlestaal 9 / 1721 PT Broek op Langedijk / 085 - 073 1913 www.nhbg.nl

Applicatie beheer

Database beheer

Consultancy

Business Intelligence

· Managed DBA Services · Enteprise Database Tuning · Enteprise Database Security · Disaster Recovery Plans

2024 BROEKER KONINGSDAG 31
Rogier
1817 MJ
Tel. 085 401 1488
DBA WORX werkt onder meer samen met:
van der Weydestraat 2
Alkmaar
info@dbaworx.nl dbaworx.nl
www.propredict.nl

BROEKER KONINGSDAG

2024!

19 T/M 27 APRIL

VRIJDAG 19 APRIL / VANAF 19.00 UUR

MEGA BROEKER MUZIEKQUIZ

Muzikale kenniswedstrijd voor teams met DJ Dave. Pagina 5

DONDERDAG 25 APRIL / VANAF 19.30 UUR

LANGEDIJKER

KOREN FESTIVAL

Sfeervolle avond met optredens van vijf koren uit Langedijk. Pagina 9

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 10.00 UUR TULPEN PARADE

We delen prachtige bossen tulpen uit aan de oudste bewoners van Broek. Pagina 13

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 12.30 UUR

DANCE DEMO'S

Diverse spectaculaire dance demo's van dansschool 5SIX78 Dance. Pagina 21

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 13.00 UUR

FIETS PUZZELTOCHT

Sportieve puzzeltocht door de regio van Dijk & Waard. Pagina 21

www.broekerkoningsdag.nl

ZATERDAG 20 APRIL / VANAF 19.00 UUR

IK HOU VAN HOLLAND PARTY

Met o.a. Martijn Fischer, Sven Versteeg, Joey Nicolay en DJ Jacco Silver. Pagina 9

VRIJDAG 26 APRIL / VANAF 17.00 UUR

GALA OF THE YEAR

Glitter & glamour feest voor basisschoolleerlingen. Pagina 13

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 10.00 UUR

LIVE TV UITZENDING

Vanuit onze tv-studio op het plein verzorgen we een live tv-uitzending. Pagina 13

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 12.30 UUR

FEEST OP

HET PLEIN

Met diverse attracties, hapjes, drankjes en een hoop gezelligheid! Pagina 27

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 14.00 UUR

HET SPELLEN PARCOURS

Competitieve strijd op het plein voor basisschoolleerlingen. Pagina 27

ZONDAG 21 APRIL / VANAF 18.45 UUR

KING'S REFRESH

Kerkelijke bijeenkomst met spreker Dennis Glas en live-band. Pagina 9

VRIJDAG 26 APRIL / VANAF 20.00 UUR

DE NACHT VAN

DE KONING

Feestelijke avond met classic rock hits live muziek van DoOf. Pagina 13

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 11.00 UUR DE OPTOCHT

Deze bonte stoet is hét startsein van Broeker Koningsdag. Pagina 21

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 12.30 UUR

MUZIEK OP

HET PLEIN

Optredens van DJesse, Danny Bolten, Bob en de Blue Band en De Feestploeg. Pagina 27

ZATERDAG 27 APRIL / VANAF 14.30 UUR

PROGRAMMA

HUIZE HORIZON

MAMS Zangtheater verzorgt een optreden voor de oudere inwoners van Broek. Pagina 21

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.