Page 1

Πρόγραμμα παραστάσεων φεβρουαριοσ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μένη Λυσαρίδου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Γιάννης Βούρος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Φίλιππος Γράψας ΜΕΛΗ Δημήτρης Χαλκιάς Γιώργος Κιουρτσίδης Άννα Χατζησοφιά Γρηγόρης Βαλτινός Γιάννης Χρυσούλης Το ΚΘΒΕ εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Το ΚΘΒΕ είναι μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης.


Πρόγραμμα παραστάσεων φεβρουαριοσ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ του Άρθουρ Μίλλερ Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη Τι κάνεις όταν όλα γύρω σου καταρρέουν; Διαγράφεις τα όνειρά σου και απλώς επιβιώνεις; Ή κυνηγάς τα όνειρα αγνοώντας τις ανάγκες της οικογένειάς σου; Το Τίμημα στέκεται με επιδεξιότητα ανάμεσα στις δύο αποφάσεις που έρχονται να καθορίσουν την πορεία μιας ζωής. Το Τίμημα ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

νέο ΥΠΕΡΩΟ ΕΜΣ 31 Ιανουαρίου

Έναρξη: Παρασκευή

Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ. / Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ. / Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ.


Η Τρελοβγενιώ της Ινές Κανιατί Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης Η Μαρία, μια γυναίκα γύρω στα σαράντα, «ανοίγει» την ψυχή της στο κοινό. Θέλει να μιλήσει για πρώτη φορά για τη μάνα της, που όλοι την φώναζαν Τρελοβγενιώ. Ένα θέμα τραγικό, από ένα συγκλονιστικό βιβλίο, που φέρνει στη σκηνή την ανθρώπινη σκληρότητα και την τρυφερότητα του παιδιού. Ένα μεγάλο ποίημα αγάπης.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ Έναρξη: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου Για λίγες μόνο παραστάσεις Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ. / Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ. / Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ.


Γλυκό πουλί της νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης Δυο άνθρωποι ματαιόδοξοι συναντιούνται στην πιο οριακή στιγμή της ζωής τους, ακουμπάνε ο ένας επάνω στον άλλο, στην προσπάθειά τους να πνίξουν τα συναισθήματα, τους φόβους, τον πανικό τους για τον Χρόνο, που κυλάει και αφήνει τα σημάδια του, όχι μόνο στα πρόσωπά τους αλλά και στις ψυχές τους… Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του Τ. Ουίλιαμς παρουσιάζεται στην εκδοχή που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος ο συγγραφέας το 1959, ως διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που του επέβαλε το Μπρόντγουεϊ. Το Γλυκό πουλί της νιότης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 21 Φεβρουαρίου

Έναρξη: Παρασκευή

Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ. / Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ. / Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ.


Η μικρή μας πόλη Thornton Wilder, Our Town

του Θόρντον Ουάιλντερ Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος Το πολυβραβευμένο έργο του Ουάιλντερ, δεν είναι μόνο «μια προσπάθεια να αποτιμηθεί το ανεκτίμητο και των πιο μικρών συμβάντων της καθημερινής μας ζωής», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο συγγραφέας, αλλά αγγίζει με ευαισθησία και τρυφερότητα την πεμπτουσία της Ζωής. Καθημερινές και ασήμαντες στιγμές που ο Χρόνος σβήνει από τη μνήμη με το πέρασμά του φωτίζονται αριστουργηματικά για να αναδείξουν τη μαγεία που κρύβεται πίσω από όλα όσα καθόρισαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την πορεία και το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Μικρή μας πόλη ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Έναρξη: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ. / Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ. / Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ.


Μικρασία Συμπαραγωγή: ΚΘΒΕ-Ομάδα Γέφυρα

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος Μια παράσταση φόρος τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες. Αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ Έναρξη: Παρασκευή 21 Μαρτίου Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ. / Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ. / Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ.


Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές!... μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης του Λάμπρου Λιάβα Σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφία Σπυράτου Η μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, από το 1912 ως τις μέρες μας, σε μια παράσταση αστραφτερή και πολύχρωμη – όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης.

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ Έναρξη: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ. / Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 8 μ.μ.


Ο Έβρος απέναντι των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα Σκηνοθεσία: Γιώργος Κωνσταντίνου Το έργο διερευνά μια πικρή αλήθεια της σύγχρονης πραγματικότητας: πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά και αντικρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικά αιτήματα, διαφορετικά αδιέξοδα και για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας, συντονίζονται και συμπλέουν με το υπόγειο ρεύμα του ρατσισμού, που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας. Ο Έβρος απέναντι ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης Έναρξη περιοδείας: Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης


Οι τρεις σωματοφύλακες του Αλεξάνδρου Δουμά Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος Η νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Δουμά, καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες, σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση.

Παιδική Σκηνή ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Έναρξη: Κυριακή 6 Οκτωβρίου Κάθε Κυριακή 11 π.μ. Τρίτη-Παρασκευή 10.30 π.μ. (για σχολεία)


Το κύμα του Ρον Τζόουνς Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας Mια παράσταση βασισμένη στο πείραμα που εφήρμοσε ο καθηγητής Ρον Τζόουνς σε ένα σχολείο της Καλιφόρνια, σε μια νέα δραματουργική επεξεργασία ειδικά για το εφηβικό κοινό.

Νεανική Σκηνή ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ Έναρξη: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου Τρίτη-Παρασκευή 10.30 π.μ. (παραστάσεις για σχολεία)


ΕΝΑΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ του Σάκη Σερέφα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Α΄βάθμια & Β΄βάθμια Εκπαίδευση Σύλληψη-σκηνοθεσία-προσαρμογή: Νίκος Βουδούρης Θεατροπαιδαγωγική δράση για την Α΄βάθμια & Β΄βάθμια Εκπαίδευση, βασισμένη στο γνωστό έργο για παιδιά του Σάκη Σερέφα, που αναφέρεται στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. Η θεατροπαιδαγωγική δράση προσφέρεται στα σχολεία δωρεάν. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 200 008 Έναρξη: Τετάρτη

15 Ιανουαρίου


νέες παροχές του ΚΘΒΕ Κάρτα Συγκοινωνούντων Θεάτρων «2 + 2 = 3» Στα 4 εισιτήρια το ένα δωρεάν. Οικογενειακό εισιτήριο Ο ένας ενήλικας δωρεάν. Γιατί το παιδικό θέατρο είναι οικογενειακή υπόθεση Πέμπτη στο ΚΘΒΕ Γενική είσοδος 10 €

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες παροχές του ΚΘΒΕ καθώς και για τις ειδικές τιμές μπορείτε να απευθυνθείτε στα Ταμεία του ΚΘΒΕ, 2315 200 200 & www.ntng.gr.


Τιμές εισιτηρίων Κανονικό εισιτήριο (θέσεις πλατείας): 15 € Κανονικό εισιτήριο (θέσεις εξώστη): 12 € Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 12 € Παιδική Σκηνή Οι τρεις σωματοφύλακες Γενική είσοδος: 10 € Σχολικό εισιτήριο (καθημερινές παραστάσεις): 7 € Νεανική σκηνή Το Κύμα Σχολικό εισιτήριο (καθημερινές παραστάσεις): 8 €

Ειδικές τιμές Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη 7 μ.μ., Σάββατο 6 μ.μ.): Γενική είσοδος 12 € Ομαδικές κρατήσεις Ισχύει για ομαδική κράτηση (20 άτομα και άνω) για την ίδια παράσταση: 8 € Ειδική τιμή για ανέργους Παρέχεται με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και ισχύει για τις παραστάσεις της Τετάρτης (7 μ.μ.) και της Πέμπτης (9 μ.μ. & 8 μ.μ.): 5 € Ατέλειες Αποκλειστικά για τις παραστάσεις της Τετάρτης (7 μ.μ.) και της Πέμπτης (9 μ.μ. & 8 μ.μ.) και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν οι ατέλειες: ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών, ΑΜΕΑ.


Αγοράζοντας εισιτήριο για την παράσταση

Η τρελοβγενιώ

κερδίζουμε ένα εισιτήριο στην τιμή των 8 € για την παράσταση

Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές… Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης Απαραίτητη προϋπόθεση η επίδειξη του εισιτηρίου ή η προσκόμιση του αποκόμματος του εισιτηρίου της παράστασης Η Τρελοβγενιώ. Ισχύει για το εισιτήριο των 15 €.


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Ταμεία ΚΘΒΕ Eταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Εθνικής Αμύνης 2 Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.

Βασιλικό θέατρο Πλατεία Λευκού Πύργου Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ. Μονή Λαζαριστών Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-1.30 μ.μ. & 5.30 μ.μ.-9.30 μ.μ.

Ταμείο ΚΟΘ (Αριστοτέλους) Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10 π.μ.-3 μ.μ. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10 π.μ.-2 μ.μ. & 5 μ.μ.-9 μ.μ.


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη T. 2315 200 000 E. info@ntng.gr

www.ntng.gr https://www.facebook.com/NTNGreece https://twitter.com/NTNGreece http://www.youtube.com/NTNGreece


Χορηγός ΚΘΒΕ

Χορηγοί Επικοινωνίας

Με την υποστήριξη


Πληροφορίες - κρατήσεις

2315 200 200 & www.ntng.gr

ΚΘΒΕ: Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014  
ΚΘΒΕ: Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014  

Το πρόγραμμα παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Advertisement