Page 1

NTGent tijdschri◊ Ik denk dat het goed is dat we ons op zo’n moment niet laten leiden door onze emoties. (Veronique in God van de slachting, Yasmina Reza)

mei—augustus 2014

cl!ck

NTGent tijdschri◊

N° 2

april 2014 jaargang 12 Verschijnt 6x per jaar in februari, april, mei, augustus, oktober, december Afgi◊ekantoor Gent X / P 209538 Afzendadres: Kurt Melens, St-Baafsplein 17, 9000 Gent

Elsie de Brauw Bernard Dewulf Els Dottermans Frank Focketyn Servé Hermans Christoph Homberger Bert Luppes An Miller Wim Opbrouck Chris Thys Julie Van den Berghe Oscar Van Rompay Steven Van Watermeulen Peter Verhelst Lien Wildemeersch


2


NTGent herneemt spitante succesproductie uit 2012

God van de slachting Een jongen van elf heeft met een stok een paar tanden geslagen uit de mond van een leeftijdsgenootje. De ouders van beide kinderen komen samen om een volwassen oplossing te zoeken voor het incident. Maar algauw gaat het over veel meer dan de ruzie tussen beide zoontjes en lijkt het gesprek gaandeweg te evolueren naar een potje verbaal sumoworstelen op hoog niveau. Met God van de slachting, Yasmina Reza’s funny tragedy, maakte televisieregisseur Jan Eelen (In de gloria, De Ronde, De ideale wereld) in 2012 zijn langverwachte theaterdebuut. Het resultaat: ‘Een Theaterfeest’ volgens Het Nieuwsblad, ‘Een klein wonder van timing en precisie’ (De Standaard)

Nu opnieuw te zien in NTGent. Mis het niet! Dinsdag 3, wo 4, wo 11 t/m za 14 juni om 20u in NTGent schouwburg (met gratis inleiding 45’ voor aanvang) op vr 13/6 voorzien we audiodescriptie, zie blz 10 foto archief Jan Eelen

God van de slachting © Phile Deprez

3


Compagnie Cecilia in NTGent

4

Gloria (in den hoge) © Kurt Van der Elst

avant-première

Angelena is geinterneerd. Al vier jaar zit ze in de gevangenis. Wanneer ze vrij komt? Geen f ***ing idee. Ze probeert het leven in den bak dragelijk te maken met humor, donkerte, kwetsbaarheid en brutaliteit. Al verschillende keren werd België door Europa veroordeeld voor het schenden van de Rechten van de Mens. En toch zitten er nog altijd talloze geesteszieke mannen en vrouwen in de gevangenis. Zonder zicht op hulp of vrijlating. Na The Broken Circle Breakdown ft the cover-ups of Alabama gaat Mieke Dobbels opnieuw voor een verhaal dat recht naar de ziel gaat. Een verhaal zonder franjes, om te lachen en om te bleiten. En om content te zijn dat ge straks gewoon terug naar uw eigen huis moogt. Woensdag 14 t/m za 17, vr 23, za 24 mei om 20u in NTGent Arca (met gratis inleiding 45’ voor aanvang o.v.)

Vorst-Forest © Danny Willems

Compagnie Cecilia & KVS

Vorst-Forest ‘Deze voorstelling moet u gezien hebben.’ (Cobra.be) Een voor­ stelling over vriendschap. Zonder veel woorden. Geen maatschap­ pelijke betogen, geen complexe sociale drama’s, maar een voor­ stelling over twee kameraden die voor elkaar door het vuur gaan. Ook al is dat soms heel erg dom. Maar wel schoon. Of tenminste heel erg grappig. Naar een idee van Titus De Voogdt en Johan Heldenbergh met Zouzou Ben Chikha/Helder Deploige, Titus De Voogdt, Johan Heldenbergh en Lotte Vandersteene/Hanne Vandersteene. Woensdag 11 t/m za 14, do 19 t/m za 21 juni om 20u in NTGent Minnemeers (met gratis inleiding 45’ voor aanvang o.v.) op vr 13/6 voorzien we zowel voor de voorstelling zelf als voor de inleiding en een extra nabespreking een tolk Vlaamse Gebarentaal, zie blz 10

Bartók/Mikrokosmos © Herman Sorgeloos

Leen Roels, Tom Vermeir, Aurelia Brailowsky en Liesl Renshofer/ Yahli Vermeire in een kleurrijke voorstelling van Arne Sierens. Daan Vandewalle (Apenverdriet) levert de soundtrack. ‘Deze voorstelling heeft een dwingende authenticiteit, vintage Sierens. Ook alle herkenbare Sierens elementen zijn aan­ wezig. Dit is fysiek-teksttheater. Ontroerende circusnummers passen wonderschoon in de totale ensce­ nering. Sterke one-liners boetseren de personages.’ (Cobra.be) Woensdag 7 t/m za 10, wo 14 t/m za 17 mei om 20u in NTGent Minnemeers (met gratis inleiding 45’ voor aanvang o.v.)

Angelena

Vorst-Forest © Danny Willems

Gloria (in den hoge)

Compagnie Cecilia

Rinus Van de Velde / Wunderbaum © Danny Willems

Compagnie Cecilia & Circuscentrum

Hitler is dood © Freek Verdonckt

Gloria (in den hoge) © Kurt Van der Elst

driemaal


gastvoorstellingen Braakland/Zhe Building & ’t Arsenaal

Hitler is dood Door De Theatermaker uitgeroepen tot beste muziektheatervoorstelling van het jaar, bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs 2009: ‘Hitler is dood is majestueus muziektheater dat een vlijmscherp portret van machtsmisbruik schetst.’ (Knack) ‘Boeiende voorstelling over de Neurenberg-processen. Wie heeft schuld, wie niet? De schrijver en regisseur Stijn Devillé zet u aan het denken.’ (De Standaard) Met Warre Borgmans, Dirk Buyse, Kris Cuppens, Janne Desmet, Jos Geens, Pieter Genard, Maarten Ketels, Tom Van Bauwel en Sara Vertongen Woensdag 7 mei om 20 u in NTGent schouwburg (met gratis inleiding 45’ voor aanvang)

Wunderbaum & KVS

The New Forest — De Wet Een voorstelling over netten en mazen, over regels en interpretaties, over invloed en machteloosheid. Terwijl een serie bizarre rechtszaken wordt gevoerd over het lot van een hond die klem zit in een kunstsculptuur, zien we hoe de levens van een Somalische piraat, een illegale prostituee en een Euro­parlementariër elkaar heel toevallig raken. Deze voorstelling maakt deel uit van The New Forest, een grootschalig project waarbij vier jaar lang gezocht wordt naar alternatieven voor een toekomstige samenleving. Van en met Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers, Willy Thomas, Mieke Verdin, e.a. Donderdag 8, vr 9 mei om 20 u in NTGent schouwburg (met gratis inleiding 45’ voor aanvang)

Rosas

Bartók/Mikrokosmos

comedy

Een dans- en muziekavond in drie delen: het gedanste duet Mikrokosmos op een compositie van Béla Bartók voor twee piano’s, een muziekstuk van Gyorgy Ligeti, uitgevoerd door de twee pianisten, en het gedanste vierde strijkkwartet van Béla Bartók. Alle muziek wordt live uitgevoerd. Tussen de muzikanten en de dansers ontwikkelt zich een spannende medeplichtigheid. Bartók/Mikrokosmos is een voorstelling over dans en over muziek en vooral over het plezier van samen dansen en samen spelen waaraan je als toeschouwer deelachtig wordt alleen al door ernaar te kijken. Deze choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker is intussen een kwarteeuw oud, maar nog steeds een mijlpaal in haar oeuvre en bij uitbreiding in de geschiedenis van de hedendaagse dans. Dinsdag 20, wo 21 mei om 20 u in NTGent schouwburg (met gratis inleiding 45’ voor aanvang)

Wouter Deprez

Hier is wat ik denk ‘Nooit met de grove borstel, fijnzinnig, eenvoudig en pijn-in-dekaken-grappig.’ (Het Nieuwsblad). In februari 2013 beleefde deze jongste spruit van Wouter Deprez zijn premiere in NTGent, een voorstelling waarin hij vrank en vrij zijn gedacht zegt, maar steeds gelardeerd met een zalvende dosis humor. ‘Deprez wrijft en masseert de mensen, knijpt en prikt waar nodig en geeft hen een warm bad met af en toe een ijskoude straal. Hij houdt het publiek klassiek de spiegel voor en durft. Hilarisch omdat het allemaal zo verdomd beredeneerd is. En grappig. En zo waar.’ (deredactie.be) Donderdag 29, vr 30, za 31 mei om 20u in NTGent schouwburg Hier is wat ik denk © Wouter Deprez

5


het voorjaar

van NTGent werd gelardeerd met vier bijzondere en sterk uiteenlopende producties. Drie daarvan staan ook volgend seizoen op onze affiche in Gent, de vierde (tauberbach) speelt enkel nog op tournee. Een overzicht, met voor Cyrano en Parsifal die reeds in Gent speelden reacties die theatergangers op onze site postten; voor de producties die in München (tauberbach) en Hamburg (FRONT ) in première gingen maar bij het ter perse gaan van dit tijdschrift nog niet op ons podium stonden, laten we de pers aan het woord.

Münchner Kammerspiele, les ballets C de la B, NTGent

NTGent

tauberbach

regie Julie Van den Berghe › tekst Bernard Dewulf naar Edmond Rostand › spel Bert Luppes, An Miller en Harm Duco Schut

concept en regie Alain Platel › spel Bérengère Bodin, Elie Tass, Elsie de Brauw, Lisi Estaras, Romeu Runa en Ross McCormack ‘Zelden was de brute poëzie van Platels danstheater zo helder en zo fundamenteel aangrijpend als in dit meesterwerkje. Zijn typerende danstaal, vol schokkende en verkrampte bewegingen, is gegroeid en versoberd.’ (De Standaard) ‘De theaterfan die deze voorstelling mist heeft een flink gat in zijn cultuur.’ (Knack Focus)

6

tauerbach © Chris Van der Burght

Cyrano

‘Prachtige vertolkingen. Prachtige tekst. Prachtig decor. Prachtige muziek. In die gecombineerde pracht mocht ik één avond ver­ toeven. Ik heb geluisterd. Ik heb gekeken. Ik werd meegesleurd.’ (W. Backx) ‘Ontroerend mooi, van begin tot einde, niets dan lof.’ (A. Neirynck) ‘Nog zo’n productie die blijft hangen.’ (J. Vanhecke) ‘Of er dan niets negatief te melden valt? Toch wel, mijn hoesten was nogal storend...’ (J.)

Cyrano © Phile Deprez

NTGent

Parsifal van en met Peter Verhelst, Wim Opbrouck, Christoph Homberger, Els Dottermans, Frank Focketyn, Servé Hermans, Louis van Beek, Lien Wildemeersch, Lies Verholle, Feline De Waele/Maxine Sabbe, Kinderkoor Vlaamse Opera, Jan Czajkowski, Bendix Dethleffsen, Elisabeth de Loore en Veerle Pollet ‘Ik ben er nog steeds niet helemaal uit, maar het raakte mij in hart en ziel. Bravo, bravo, bravo.’ (C.) ‘Indrukwekkend in alle mogelijke betekenissen van dat woord. De beoogde sfeer vulde tastbaar de zaal.’ (L. Van Loock) ‘Zoveel positieve commentaren. Vreemd. Ik was zeer ontgoocheld.’ (J.) ‘Vreemd dat veel theaterliefhebbers (en recensenten) blind en doof zijn voor wat hier geboden wordt en dit niet blijken te begrijpen of aan te voelen.’ (P. De Loore) ‘Ik denk dat ik vergat te ademen...’ (M. Vermeir) ‘Ik ben sterk ontroerd en de voor­ stelling zal bijblijven. Huilen in de film ken ik van mezelf, huilen in het theater niet, woensdag dus wel.’ (C.) ‘Niet helemaal ons ding, maar het heeft ons aan het denken gezet…’ (S.)

Parsifal © Kurt Van der Elst


NTGent lanceert zijn Thalia Theater Hamburg & NTGent

FRONT

nieuwe seizoen op 2 juni

regie Luk Perceval › tekstbewerking en dramaturgie Luk Perceval, Christina Bellingen, Steven Heene › spel Steven Van Watermeulen, Oscar Van Rompay, Peter Seynaeve, Katelijne Verbeke, Gilles Welinski, Oana Solomon, Burghart Klaussner, Benjamin-Lew Klon, Bernd Grawert, Steffen Siegmund en Patrick Bartsch › live muziek Ferdinand Försch ‘Een meesterwerk dat je stevig door elkaar rammelt.’ (De Standaard) ‘Het nadrukkelijke applaus sprak voor zich: het premièrepubliek was door FRONT diep ontroerd en overtuigd.’ (Neue Osnabrücker Zeitung) ‘Nationaliteit speel hier geen rol meer, iedereen aan het front deelt hetzelfde lot, dezelfde angst. En zo verbindt een gemeenschappelijke geschiedenis ons ook in Europa. Perceval toont dit met een fantastisch ensemble. Een grootse avond. Groots in zijn meerstemmigheid, in zijn focus en het volkomen ontbreken van valse pathos.’ (NDR) ‘Even indrukwekkend dan de tekst en de enscenering is de muziek­ score. (...) Een meesterwerk dat verdient onder prijzen te worden bedolven. (Knack)

Het is weer zover! De hele ploeg van NTGent staat klaar om u alle details over het komende seizoen te onthullen. Op maandag 2 juni, om 19 u, nodigen we u dan ook graag uit voor de presentatie van het laatste seizoen onder leiding van artistiek directeur Wim Opbrouck. We kiezen voor de gelegenheid voor een vorm die dicht bij hem als veelzijdig kunstenaar staat, namelijk de tekenklas. Wat dit precies betekent, ontdekt u op 2 juni. Het wordt alleszins speels, poëtisch én informatief. U krijgt een inkijk in de werkwijze van Wim als grafisch kunstenaar. Alle nieuwe producties van het seizoen 2014-2015 komen aan bod, evenals de hernemingen en de gastvoorstellingen. We vertellen u al wat u moet weten over prijzen, abonnementen en publiekswerking. Nu al verklappen we u dat 2015 nog om een andere reden een speciaal jaar wordt: ons stadstheater blaast 50 kaarsjes uit. Wat we voor die verjaardag allemaal voor moois bekokstoven verneemt u op 2 juni als allereerste in detail. NTGent zou NTGent niet zijn (en Wim Opbrouck niet Wim Opbrouck) als er bij dit alles ook niet zou gezongen en gemusiceerd worden. Als kers op de taart ontvangen alle aanwezigen de kraakverse seizoensbrochure (zodat onmiddellijk met het plannen van het seizoen kan begonnen worden) en vervolgens sluiten we de avond af met een receptie met Gentse specialiteiten. Allemaal goede redenen om deze seizoenspresentatie niet te willen missen. Vorig jaar waren de 500 tickets in een mum van tijd de deur uit. Wacht dus niet te lang! De toegang is gratis, maar inschrijven kan enkel via het sturen van een mail naar ticket@ntgent.be (maximaal 2 tickets per persoon en zolang de voorraad strekt). U bent pas echt ingeschreven nadat u een bevestiging heeft ontvangen van ons bespreekbureau. Maandag 2 juni om 19 uur in NTGent schouwburg

FRONT © Armin Smailovic

7


Gentse Feesten 2014 en NTGent Kommil Foo

Mich Walschaerts

Breken

Duizend man sterk

‘Kommil Foo evenaart de perfectie.’ (De Standaard) ‘Breken: een Kommil Foo die direct naar het hart gaat.’ (De Morgen) ‘Kommil Foo beheerst timing tot in de perfectie.’(NRC Handelsblad) ‘Zwarte romantiek van het hoogste kaliber.’ (Het Parool) De broers Walschaerts ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beelden­taal vechten om voorrang. Als geen ander beheersen ze de kunst om met minimale middelen de toeschouwer maximaal te raken. Kommil Foo dwingt de kijker op het puntje van zijn stoel, aan vertwijfeling ten prooi: lachen of wenen? Spel Raf & Mich Walschaerts › regie Ineke Nijssen › techniek Koen Belles & SLP › productie Caroline Lanoye Vrijdag 18, za 19 juli om 21u in NTGent schouwburg

8

Kommil Foo © Phile Deprez

(try-out)

Mich Walschaerts zingt.
Zijn favoriete songs, in het Nederlands, Frans en Engels.
Hij vertelt. Schrijnende, hilarische ver­ halen.
Hij speelt. De meest kwetsbare, pijnlijk herkenbare personages.
En hij wordt muzikaal begeleid door enkele zeer straffe gasten. Over leven en liefde, over alles of niks.
Absoluut auto­ biografisch alsook volledig uit de duim gezogen.
Over duizend man sterk zijn.
Of net niet. Spel Mich Walschaerts › techniek Koen Bellens, SLP › decor Kris Van Oudenhove › advies Raf Walschaerts › regie Walter Janssens › live muziek Gwen Cresens, Alano Gruarin, Mich Walschaerts › productie Caroline Lanoye Woensdag 23, do 24, vr 25 juli om 21u in NTGent Arca


Raf Walschaerts

Warre Borgmans

Jongen toch

Eindelijk! Hamlet

Raf Walschaerts doet eindelijk haarfijn uit de doeken wat er gebeurd is die nacht van 14 op 15 oktober 2008 (toen hij wakker werd in een bos, in zijn ondergoed, vastgebonden aan een boom). Hij vertelt dit keer ZIJN versie van de feiten. Schaamteloos gekleurd door zijn eigen bril, dat wel. Met oogkleppen om u tegen te zeggen, dat ook. Lachwekkend, pathetisch en grotesk, dat zeker, maar wél uit het hart gegrepen. Raf Walschaerts maakt al jaren lang unieke voorstellingen met Kommil Foo, ook deze solo situeert zich weer op het kruispunt van cabaret, toneel en concert. Een piano, een gitaar, een lijf dat gemaakt lijkt om te vertellen. Over ZOON, Walschaerts’ vorige solo-voorstelling schreef De Standaard: ‘Dat Walschaerts het allemaal verkocht krijgt, ermee ontroert en doet grinniken, heeft niks met theater of comedy te maken. Hij is een rasperformer. Moederziel alleen speelt hij, maar ZOON is compleet.’ Donderdag 24, vr 25 juli om 21u in NTGent schouwburg

‘Je bent geen echte acteur, als je nooit de rol van Hamlet hebt gespeeld,’ wordt in acteur­ middens wel eens gezegd. Dus neemt Warre Borgmans – bij het grote publiek vooral gekend om zijn komische rollen – het heft in eigen handen. Al is Shakespeares bekendste stuk slechts een excuus om het vooral over zichzelf te hebben. Maar het is wel een goed excuus. Eindelijk ! Hamlet twijfelt tussen cabaret en serieuze monoloog. (Cobra.be) ‘Reeds op school speelde ik liever
toneeltjes of droeg ik liever gedichtjes voor
dan te rekenen, te aardrijkskundigen,
laat staan te turnen: BAH !
En zo is het ge­ bleven:
ik sta liever op een podium dan
naar de belastingen te gaan,
 de auto te wassen,
laat staan de kinderen op te voeden:
BAH !
 En ik hoop dat u ook liever
hier bij mij zit
dan naar tv te kijken,
 de afwas in de machine te zetten,
laat staan het gras af te doen:
 BAH !’ Woensdag 23 juli om 21u in NTGent schouwburg

Warre Borgmans © Saskia Vanderstichele

Opgelet! Voorstellingen in het kader van de Gentse Feesten vallen buiten ons reguliere theaterseizoen, waardoor onze gebruikelijke zaalindelingen, kortingkaarten en abonnementsformules hier niet van toepassing zijn. Ons bespreekbureau kent tijdens de Gentse Feesten afwijkende openingsuren: van vrijdag 18/7 tot en met zondag 27/7 zijn we geopend van 14u tot 21u.

9


Soms zie je niet wat je ziet.

FRONT © Armin Smailovic

Deelnemers krijgen korting op een ticket voor FRONT, een co­productie tussen NTGent en het Thalia Theater Hamburg in regie van Luc Perceval (september). Tickets bespreken kan via ons bespreekbureau op nummer 09 225 01 01 met vermelding van het codewoord Amarant. Meer info over deze voorstelling op www.ntgent.be

10

publiekswerking@ntgent.be

God van de slachting

met audiodescriptie Op vrijdag 13 juni voorzien we de voorstelling God van de slachting van audiodescriptie, een live beschrijving van wat er op scène gebeurt, bedoeld voor blinden en slechtzienden. Indien je hier gebruik van wenst te maken, dan kan je je ticket reserveren via VeBeS Gent: via het nummer 09 292 40 80 of via e-mail gent@vebes.be. VeBeS is een vereniging van blinden en slechtzienden, maar je hoeft geen lid te zijn van deze organisatie om gebruik te maken van dit aanbod!

We nemen deze zomervakantie opnieuw deel aan Schatten van Vlieg. In 2014 zoomt de zomer­ campagne in op kinderen in de publieke ruimte. Hoe beleven kinderen culturele infrastructuur en hoe ervaren ze de publieke ruimte in hun leefomgeving? En zijn er openbare gebouwen die kinderen bijzonder aanspreken? Vlieg moedigt kinderen aan om erop uit te trekken en stil te staan bij de omgeving en de kwaliteit van de ruimte. Kom naar onze schouwburg met je kinderen en vind de Schat van Vlieg. In de schatkistjes vinden de kinderen een ontwerpkit, met unieke code en speelse handleiding waarmee ze hun droomplekje kunnen maken. Extra omkadering gewenst? Contacteer ons via publiekswerking@ntgent.be of 09 269 35 29.

God van de slachting © Phile Deprez

In samenwerking met Amarant organiseert NTGent op zaterdag 30 augustus een dag vol inte­ressante theaterblikken. In de voormiddag neemt Dirk Crommelinck (coördinator publiekswerking NTGent) de deelnemers mee op een reis door theaterbeelden met de bedoeling de theatertekentaal beter inter­ preteerbaar te maken. Daardoor worden voorstellingen een pak interessanter voor elke toe­ schouwer. Want soms zie je niet wat je ziet. Omdat de theatermaker de toeschouwer via een code zijn interpretatie meegeeft, echter nooit opdringt. Van 10 tot 12u30. Om 14u staat een NTGent-gids de geïnteresseerden op te wachten op het Sint-Baafsplein voor een historisch geïnspireerde wandeling door Gent, waarbij we theater­ weetjes ontdekken en het spoor van Jan Frans Willems, Vader van de Vlaamse beweging, volgen. Onze schouwburg en het NTGentgezelschap zijn daarbij nooit ver uit onze gedachten. Inschrijven voor deze dag enkel via www.amarant.be

Schatten van Vlieg

Vorst-Forest

met tolk Vlaamse gebarentaal en ringleiding

Op vrijdag 13 juni hebben we de voorstelling Vorst-Forest te gast in NTGent Minnemeers. Dit is een woordloze voorstelling die we, in samenwerking met Compagnie Cecilia, specifiek in de kijker willen zetten voor doven en slechthorenden. Voor de inleiding en het nagesprek voorzien we zowel een tolk Vlaamse gebarentaal als ringleiding. Vermeld bij het reserveren van je tickets zeker of je gebruik wil maken van deze tolk of ringleiding! Vorst-Forest © Danny Willems


NTGent in Gent

do

19 20u00 Vorst-Forest

MEI 2014

vr

20 20u00 Vorst-Forest

za

21 20u00 Vorst-Forest

wo

7

20u00

7

20u00

do

8

20u00

vr

8 9

20u00

9

Cie Cecilia

The New Forest – De Wet

Gloria (in den hoge) The New Forest – De Wet

Wunderbaum & KVS

20u00

wo

4

20u00

wo 11 20u00 wo 11 20u00

€ 12–18........ Arca

do

do

vr

vr

16 20u00 Angelena

vr

16 20u00 Gloria (in den hoge)

Cie Cecilia

€ 12-23........ Schouwburg

JULI 2014 GENTSE FEESTEN

God van de slachting

vr

18 21u00 Breken

za

19 21u00 Breken

God van de slachting NTGent

NTGent

God van de slachting NTGent

Cie Cecilia

za

17 20u00 Angelena

za

17 20u00 Gloria (in den hoge)

di

20 20u00 Bartók/Mikrokosmos

Cie Cecilia

€ 12–18........ Arca

Cie Cecilia

€ 12–18........ Minnemeers

Rosas

wo 21 20u00

€ 12-23........ Schouwburg

Bartók/Mikrokosmos Rosas

€ 12-23........ Schouwburg

vr

23 20u00 Angelena

za 24 20u00 do 29 20u00

Cie Cecilia

€ 12–18........ Arca

Angelena Cie Cecilia

€ 12–18........ Arca

Hier is wat ik denk Wouter Deprez

€ 18-21......... Schouwburg

€ 21-24........ Schouwburg

Kommil Foo

€ 12-23........ Schouwburg

Vorst-Forest

wo 23 21u00

Cie Cecilia

12 20u00 God van de slachting NTGent

12 20u00 Vorst-Forest

wo 23 21u00 do 24 21u00

Cie Cecilia

13 20u00 God van de slachting NTGent

13 20u00 Vorst-Forest Cie Cecilia

za

14 20u00 God van de slachting NTGent

do 24 21u00

za

14 20u00 Vorst-Forest Cie Cecilia

€ 12-18......... Minnemeers

Eindelijk! Hamlet Warre Borgmans

€ 16-18......... Schouwburg

Duizend man sterk Mich Walschaerts € 15.............. Arca

Jongen toch

Raf Walschaerts € 16-18......... Schouwburg

Duizend man sterk Mich Walschaerts € 15.............. Arca

25 21u00 Jongen toch

vr

25 21u00 Duizend man sterk

Raf Walschaerts € 16-18......... Schouwburg

Mich Walschaerts € 15.............. Arca

Info & www.ntgent.be tickets +32 9 225 01 01

hoe reserveren? Via www.ntgent.be, telefonisch op het nummer +32 9 225 01 01 of ter plekke in het Bespreek­bureau, van dinsdag t/m vrijdag doorlopend tussen 10u en 18u, op zaterdag van 14u tot 18u. Gesloten op zondag en maandag. Tijdens de Gentse Feesten, van vrijdag 18 tot en met zondag 27/7, open van 14 tot 21u. Zomersluiting van 28 juli tot en met maandag 18 augustus.

€ 21-24........ Schouwburg

vr

€ 12-25........ Schouwburg

€ 12–18........ Arca

€ 12–18........ Minnemeers

Kommil Foo

€ 12-23........ Schouwburg

€ 12-18......... Minnemeers

Cie Cecilia

vr

€ 12-18......... Minnemeers

€ 12-23........ Schouwburg

Cie Cecilia

€ 12–18........ Minnemeers

Cie Cecilia

€ 12-18......... Minnemeers

Cie Cecilia

15 20u00 Gloria (in den hoge)

€ 12-18......... Minnemeers

€ 12-23........ Schouwburg

Gloria (in den hoge)

15 20u00 Angelena

Cie Cecilia

€ 12-18......... Minnemeers

Cie Cecilia

€ 12–18........ Arca

do

3

Angelena

€ 12–18........ Minnemeers

do

di

Cie Cecilia

wo 14 20u00

Wouter Deprez

JUNI 2014

Cie Cecilia

€ 12-18......... Minnemeers

€ 12-18......... Minnemeers

€ 18-21......... Schouwburg

Gloria (in den hoge)

10 20u00 Gloria (in den hoge)

wo 14 20u00

31 20u00 Hier is wat ik denk

Cie Cecilia

€ 12-18......... Minnemeers

za

za

Wunderbaum & KVS

€ 12-23........ Schouwburg 20u00

Wouter Deprez

Gloria (in den hoge)

€ 12-18......... Minnemeers 20u00

30 20u00 Hier is wat ik denk € 18-21......... Schouwburg

€ 12-23........ Schouwburg

vr

Braakland / ZheBilding

€ 12-18......... Minnemeers

do

Hitler is dood

€ 12-23........ Schouwburg

wo

vr

Cie Cecilia

Omdat een NTGentproductie bijwonen een recht is voor elke cultuurliefhebber, proberen wij ons aanbod zo toegan­kelijk mogelijk te maken voor iedereen. Mail naar publiekswerking@ntgent.be of surf naar www.ntgent.be en u verneemt er alles over.

Combineer uw theater­ticket met een diner of overnachting. Ontdek onze arrangementen op www.ntgent.be/ abos#arrangement. Bezoek ons NTGent café met ’s middags lichte lunch in buffet­ vorm en ’s avonds tapas (ma-vr vanaf 10u, za vanaf 16u, zondag enkel bij voor­stellingen vanaf 1 uur voor aanvang).

Last Call is de sms-service van

NTGent voor late beslissers. Schrijf je gratis in op www.ntgent.be/lastcall 11


NTGent op tournee Mei—Augustus 2014 Arnhem · Stadsschouwburg

Oslo · Black Box Teatre

Platonov : 22/05

tauberbach : 29, 30, 31/08

www.mssa.nl

www.dansenshus.com

Barcelona · Grec Festival

Rotterdam · Rotterdamse Schouwburg

tauberbach : 11, 12, 13/07

Platonov: 7/05

www.grec.bcn.cat

www.schouwburg-rotterdam.nl

Berlijn · HAU – Hebbel Theater

Saarbrücken · Saarländisches Staatstheater

tauberbach : 10, 11/05 & 5/06; 27/06 op locatie

FRONT : 29/05

www.theater-saarbrücken.de

www.hebbel-theater.de

Utrecht · Stadsschouwburg

Breda · Chassé Theater

Platonov : 21/05 Rood : 12/06

Platonov : 4/06

www.chasse.nl

www.stadsschouwburg-utrecht.nl

Den Bosch · Theater aan de Parade

Wenen· Impuls Tanz Festival

Platonov : 13/05

tauberbach : 17, 18, 19/07

www.theateraandeparade.nl

www.impulstanz.com

Den Haag · Koninklijke Schouwburg Platonov : 17/05

www.koninklijkeschouwburg.nl

Den Haag · Theater aan het Spui Rood : 13/05

www.theateraanhetspui.nl

Edinburgh · Edinburgh Festival

FRONT : 22, 23, 24, 25, 26/08

www.eif.co.uk

Theaterganger, laat van je horen!

Frankfurt · Schauspiel

tauberbach : 17, 18/06

www.schauspielfrankfurt.de

Göteborg · Dans & Teater Festival tauberbach : 19, 20/05

www.festival.goteborg.se

Groningen · Stadsschouwburg Platonov : 24/05

www.stadsschouwburg-groningen.nl

Haarlem · Toneelschuur Rood : 14/05

www.toneelschuur.nl

Hamburg · Thalia Theater

FRONT : 1, 2, 26/5, 21, 28, 29/06

Leef mee op de polsslag van ons huis. Reageer, discussieer, inviteer. Lees, schrijf en deel. Jij als theaterganger bent de levende ziel van dit huis. En je bent niet alleen! Je vindt theatergangers op www.ntgent.be, al twitterend @NTGent en op Facebook. Of in levende lijve in de zalen waar NTGent het beste van zichzelf geeft, zo’n 450 keer per jaar, in Gent en tot ver daarbuiten.

colofon teksten

Saartje Cauwenbergh Dirk Crommelinck Pablo Fernandez Koen Haagdorens Steven Heene Koen Van Caekenberghe coördinatie en eindredactie

www.thalia-theater.de

Koen Van Caekenberghe

München · Münchner Kammerspiele

tekeningen

Wim Opbrouck

tauberbach : 9, 10, 11, 12/06 Gift : 13/06

vormgeving

Dooreman & Dams

www.muenchner-kammerspiele.de

verantwoordelijke uitgever NTGent investeert in een gezondere leefomgeving door deze publicatie te drukken op milieuvriendelijk papier, gefabriceerd op basis van hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

12

info & tickets www. ntgent. be +32 9 225 01 01

Kurt Melens

Sint-Baafsplein 17, B-9000 Gent

NTGent tijdschrift mei-augustus 2014  

God van de slachting/ Compagnie Cecilia: Gloria (in den hoge), Angelena, Vorst - Forest/ Braakland/Zhe Building: Hitler is dood/ Wunderbaum:...