Det Norske Magasinet Februar 2021

Page 16

Profil Tekst Karethe Linaae. Foto Alhamar Fitness

Max og Monica er ikke ukjente med treningsbransjen. Oslo-gutten Max var bare 18 år gammel da han kjøpte sitt første treningssenter i Drammen i 1991. En av de som jobbet på senteret, var 16-åringe Monica. 30 år senere driver paret fremdeles treningssenter, men nå ligger det på Costa del Sol. Det Norske Magasinet tok turen til Alhamar Fitness Centre i Calahonda for å ta en prat med dem mellom treningsøktene.

Hvordan endte familien opp her i Spania og har dere forlatt Norge for godt? Max: «Opprinnelig drev jeg med treningsbransjen i Norge, men jeg gikk etter hvert over til eiendomsutvikling. I 2009 tok vi et friår i Spania. Vi trente her på Alhamar mens vi var her og da vi kom tilbake til Norge, hørte vi at treningssenteret var til salgs. Selv om vi akkurat hadde bygd nytt hus på Konnerud, kjøpte vi det. Vi har fremdeles hus i Norge, men jeg foretrekker Spania eller Thailand som har blitt vårt andre hjem. Vi har reist dit i årevis og har mange venner og nesten som en familie der.» Monica: «Max drar ikke, men jeg reiser til Norge hver sommer for å besøke min gamle farmor.

Ellers har vi så begrenset fritid at vi foretrekker at familie og venner kommer ned hit i stedet. I de første 8 månedene pendlet vi mellom Norge og Spania, men så fant vi ut at vi måtte vœre her på fulltid. På sommeren 2011 flyttet vi ned, slik at barna kunne begynne på Den Norske Skolen her. Datteren vår Michelle (24) hadde allerede kjæreste i Norge, så hun flyttet tilbake til Norge etter at hun var ferdig med skolen. Sønnen vår Markus (19) ble her, for han liker ikke kulda heller. Han fullførte 10 klasse og jobber nå med musikkproduksjon.» Da paret overtok Alhamar, var det bare et mindre treningssenter i annen etasje og så helt annerledes ut enn nå. Etter en total investering på 2 millioner euro og gradvis utvidelse fra 500 m2 til 1100 m2, går treningssenteret nå over tre etasjer og har mer enn 1500 medlemmer.

lokale treningssenteret i Calahonda, så våre medlemmer har gått her i årevis. De som var med pappa for å trene da de var yngre, trener nå med egne barn, så vi har faktisk tre generasjoner. På den måten er vi som en stor familie. Folk liker å vœre her og foretrekker å trene i stedet for å gå på en kafé eller en bar. Det er også gøyere å vœre med venner på treninga. Etter hvert har det kommet mange nye treningssentre på kysten som er mye flottere enn vårt, men selv om de har Middelhavsutsikt og luksusfasiliteter så har de ikke nær vår kundemasse. Miljøet er det som gjør at folk velger oss. Vi har medlemmer på livsbasis, og det er absolutt ikke normalt i denne næringen.»

Hvordan er Alhamar annerledes en andre treningssentre og hvem trener her? Max: «Vi går for å vœre det beste treningssenteret rundt her, fordi vi er et sted for vanlige folk. Atmosfæren og miljøet er det viktigste for oss. Alhamar var det første

«VI ER SOM EN STOR FAMILIE»

MONICA OG MAX FRA SOLKYSTFAVORITTEN ALHAMAR FITNESS CENTRE Å drive en bedrift i Spania kan vœre tøft nok under normale omstendigheter, og får man en pandemi med skiftende forskrifter annenhver uke på toppen av det hele, så er det nær sagt umulig. Allikevel holder det norske paret Max Claussen (48) og Monica Dale (46) i gang en av kystens mest populære og tryggeste treningssentre, Alhamar Fitness, for her får ingen ennå love til å ta av seg masken.

16 | Det Norske Magasinet - FEBRUAR 2021


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.