Page 1

45 MINUTTER MELLEM AARHUS & KØBENHAVN

NORDIC SEAPLANES SEPTEMBER 2017 4. UDGAVE

D’ANGLETERRE

FÅ EKSKLUSIVE HEMMELIGHEDER MED HJEM SIDE 12

JESPER KOCH

JEG LEVER AF AT SÆLGE SMAG SIDE 20

MARTIN BUSK & BRICKS

VI BYGGER DET NYE AARHUS SIDE 26

S

R

FLY VNIN IAL GE C PE

SIDE 04

MICHELLE VESTERBY SIDE 06

ER KLAR TIL VM-PODIET


Kære læser Sommerferie og sand mellem tæerne er fortid nu. De fleste er kommet tilbage i arbejdstøjet, og det gælder også for NORDIC Seaplanes. Vi flyver fuldt program fra morgen til aften hver dag hele ugen – op til 5 gange hver vej. Og nu flyver vi også specialflyvninger - forstået sådan, at man kan leje hele flyet og blive fløjet et sted hen efter eget ønske. SPECIALFLY Vi har fået en generel tilladelse til at starte og lande stort set alle steder, hvor der må sejles uden fartbegrænsning. Det betyder, at vi kan hente eller sætte passagerer af alle mulige steder – eksempelvis i Vejle Fjord, som vi gjorde det i juni. Vi kan flyve til og fra de fleste øer og kyststrækninger i Danmark stort set efter eget valg. Mulighederne er mange. Læs mere om det inde i bladet. UDVIDELSE Der er en kraftig indikation på, at der er behov for et fly mere på ruten og nu også til specialflyvninger. Vi har i vinter søgt om tilladelser til at udvide antallet af operationer, og den indledende sagsbehandling er her ved redaktionens slutning godt 6 måneder senere stadig ikke afsluttet. Vi har dog en berettiget forventning om, at det falder på plads snart. Der er således nu søgt miljøgodkendelser også, men først når alt er uigenkaldeligt tilladt, kan vi gå ud at anskaffe et fly mere. Vi mener, at vi som minimum skal have 2 fly for at drive ruten seriøst. Så kan vi klare det meste af trafikken, selv hvis vi har et fly til service og eftersyn. Den 3-årige prøvetilladelse og de begrænsede antal operationer, som vi til fulde har udnyttet med det ene fly, vi har, gør, at vi ikke kan forsvare at anskaffe et fly mere til 30 mio. kr. uden en ny ubegrænset tilladelse, og derfor er vi nødt til at afvente en endelig afklaring.

INDHOLD 2 Kære læser 4 Special flyvninger 6 Michelle er klar til VM-podiet 12 Få d’Angleterres eksklusive hemmeligheder med hjem 16 Det her er mit kald 20 Jeg lever af at sælge smag 23 Last minute flybilletter til studerende 24 Sensommer suppe 26 Martin Busk og Bricks bygger det nye Aarhus 30 Ærlig juice - for folkesundheden og fremtiden 32 Bliv klippekortkunde og få 10% rabat 35 Uledsagede børn

Men mon ikke det lykkes? Vi har jo landets absolut hurtigste transportform med blot 42 minutter i snit mellem de to hovedbyer og efter vores og mange andres mening en uovertruffen service. Som en passager udtrykte det: ”I har gjort det sjovt at flyve igen…” Velkommen om bord.

Kaptajn Lasse Rungholm

Udgiver: NORDIC Seaplanes A/S Østhavnsvej 37 8000 Aarhus C 70200060 fly@seaplanes.dk www.seaplanes.dk Skribenter: NORDIC Seaplanes A/S Journalist Lene Rode lr@rodepluspeople.dk Fotograf Runólfur Guðbjörnsson runi@photopop.dk

Vi kan nu tilbyde flyvninger til og fra stort set alle steder på vandet, hvor der må sejle speedbåde - og til og fra alle flyvepladser og lufthavne. Det giver en unik chance for at tilrettelægge transport eller en sjov og anderledes firmaevent, et bryllup i strandkanten eller noget helt andet. Billedet er fra en specialflyvning til Vejle fjord.

2

Distribution: Post Nord til 15.300 erhvervsadresser i Aarhus og København. 4.700 som InFlight i flyet, i gates og til almindelig uddeling og til annoncører.

Annoncer: NORDIC Seaplanes Peter Elbæk 53737521 pe@seaplanes.dk Grafisk produktion: Himmelblaa ApS Gösta Jørgensen gosta@himmelblaa.dk Tryk og oplag: Strandbygaard Grafisk 20.000 stk. Næste nummer: 1. Marts 2018 Eftertryk er kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra NORDIC Seaplanes A/S. Der tages forbehold for trykfejl.


Du har aldrig været tættere på en Audi

Privatleasing eksempler

Privatleasing

1. gangsbetaling

Samlede omk

km/l

Halvårlig ejerafgift

CO2 forbrug

Energi

Audi A3 Sportback 1.0 TFSI 116 hk

2.850

25.000

127.600

22.2

310

104 g/km

A+

Audi A4 2.0 TFSI 190 hk

3.995

35.000

178.820

18.2

600

125 g/km

A

Audi A5 Sportback 1.4 TFSI 150 hk S tronic

4.950

40.000

218.200

18.5

600

124 g/km

A

Audi Q2 1.6 TDI 116 hk

3.750

25.000

160.000

22.7

1.460

114 g/km

A+

Alle priser er inkl. moms. Privatleasingydelsen er inkl. serviceaftale, etableringsomkostninger og lev. omk. 3.880 kr. Ekskl. halvårlig ejerafgift. Mulighed for tilkøb af forsikring og dækaftale. Løbetid 36 mdr. 15.000 km/år. Kaskoforsikring og betaling via Nets forudsættes. Finansiering tilbydes af Audi Finans A/S v/Nordania Finans A/S. Der tages forbehold for prisændringer og trykfejl.

Audi_Privatleasing_Ann_190x277mm.indd 1

07/08/2017 15.37


SPECIAL

FLYVNING Har I behov for at blive fløjet et specielt sted hen? Vi kan nu tilbyde flyvninger til og fra stort set alle steder på vandet, hvor der må sejle speedbåde - og til og fra alle lufthavne – både i Danmark og i landene omkring os. Skal I på golftur fra Aarhus havn til Samsø? På firmatur fra Horsens havn til København? Inviterer du familien til fødselsdag på Skagen eller i Göteborg, eller skal firmaet flytte gæster fra Aalborg havn til Roskilde? Vi kan det hele. Priserne for en specialflyvning varierer, men som en hovedregel kan der regnes med et startgebyr på 5.000 kr og 65 kr. pr. km med udgangspunkt i Aarhus og retur til Aarhus. Skal der flyves i en weekend er der et lille tillæg. Spørg efter et konkret tilbud. Flyvningerne kan kombineres med catering, goodiebags og specialoplevelser eller andet. Vi synes, det er sjovt at arrangere, så vi tager gerne mod udfordringer. I princippet er der ikke et minimum antal passagerer, da man chartrer hele flyet. Oftest vil det være muligt med en 10-15 personer ad gangen. Send en mail til fly@seaplanes.dk med jeres forespørgsel, hvis I har en god ide!

Specialflyvninger Hvad med et firmaevent ud over det sædvanlige? Det giver altid en super stemning blandt medarbejderne og smitter ofte positivt af på den efterfølgende dagligdag.

Forplejning: Vi pakker gerne goodiebags med flyversjusser, chips og andre forfriskninger, som medarbejderne kan nyde under turen.

En firmatur starter allerede, når medarbejderne træder ind i flyet. For de fleste er det en oplevelse at flyve med et vandfly. Det er nyt, det er anderledes og vi flyver i en højde, så man tydeligt kan se landet, kysten og havet.

Pris: Da hver tur er individuelt planlagt, er prisen det selvfølgelig også. Mail til fly@seaplanes.dk med jeres ønsker.

Vi kan arrangere det som en selvstændig event eller suppleret med f.eks. en sejltur med Aarhus Searangers, vinsmagning eller noget andet spændende. Vi sørger for alt det praktiske. I skal bare tænke på at nyde det. Der er mulighed for at flyve fra Aarhus og København eller en strand et sted til en ønsket destination i Danmark eller udenlandske byer, der ligger tæt på den danske grænse.

4

Passagerer: I princippet er der ikke et minimum antal passagerer, da man chartrer hele flyet. Oftest vil det være muligt med en 10-15 personer ad gangen. Tilmelding og spørgsmål: Lyst til flere glade medarbejdere, så kontakt NORDIC Seaplanes på fly@seaplanes.dk


Dybt imponerede Firmaarrangement med positive overraskelser som medarbejderne stadig snakker om ”NORDIC Seaplanes er ikke bare et flyselskab, der flyver ruteflyvning. Hos DLA Piper bookede vi hele flyet til et afdelingsmøde mellem vores medarbejdere i Aarhus og København. Et arrangement der normalt tager hele dagen med transport og fælles møde i København. Med vandfly løsningen tog vi afsted til frokost, hvilket gav rigeligt af tid til at løse opgaver på kontoret før afgang og efter fælles mødet fik vi tid til at dyrke det kollegiale med en tur i Tivoli inden turen hjem. Middagen i Tivoli blev både sjov og afslappet og det kan vi kun takke NORDIC Seaplanes for, da de uden problemer rykkede den sidste afgang hjem til kl. 20.30. Som et ekstra krydderi på returflyvningen fik vi udleveret goodiebags med chips og ”flyversjusser” og en ekstra sightseeingtur over smilets by. Så humøret var højt, da vi landede i Aarhus. Sammenlagt var der god økonomi i at tage vandflyet og samtidig blev det en super oplevelse, som medarbejderne stadig snakker om”. Jørgen Flodgaard, Partner | DLA Piper

”Jeg chartrede vandflyet på vegne af ledelsen i en af Danmarks største virksomheder – vi var alle dybt imponerede over hvor let, effektivt og hurtigt det gik, fra vi ankom på Nordre Toldbod i København, til vi landede på Vejle Fjord. Turen og servicen var i sig selv en oplevelse – som mine medpassagerer og jeg har drøftet flere gange siden.” Torsten Hvidt, Partner | QVARTZ

Kedelig transporttid blev lavet om til en spændende tur ”Vandflyet giver nye populære muligheder for skræddersyet og fleksibel gruppetransport. Vi havde et gruppearrangement, der betød transport fra Aarhus til Båstad i Sverige over en weekend. Kørsel og andre traditionelle former for transport ville betyde meget lang og kedelig uønsket transporttid. Vandflyet gav mulighed for at flyve næsten direkte til Båstad, så transporttiden i stedet blev til en fin og positiv gruppeoplevelse, der som altid blev krydret af fin service fra NORDIC Seaplanes.” Jacob Sand, Partner | Gorrissen Federspiel 5


Foto: James Mitchell

Michelle

ER KLAR TIL VM-PODIET Lene Rode

Michelle Vesterby er en af verdens absolut bedste triatleter og den højst placerede danske kvinde nogensinde. Hun er drevet af en indædt stræben efter at se sig selv blive bedre og bedre og komme nærmere den perfekte præstation. Og insisterer på at smile hele vejen. Det har hun netop skrevet en bog om. Træn, spis, træn, spis, træn, spis, sov, gentag. Sådan ser en helt almindelig dag i Michelle Vesterbys liv. I perioder er det en formildende omstændighed, at det foregår i sol og varme på Club La Santa, men det ændrer ikke på, at det koster uendelig meget slid og ensformighed at blive og være en af verdens bedste atleter. Det er trods alt relativt få dage om året, at Michelle får suset af at løbe over målstregen ved et stævne og måske endda stå på podiet med armene i vejret. Så kunsten er at lære at elske alle de andre dage. Også dem med regnvejr, modvind og tunge ben. Og det er netop her, Michelle Vesterby har sin helt store styrke. I begyndelsen handlede triatlon for mig ret meget 6

om anerkendelse. Det lød cool at sige, at man dyrkede tri. Og så kunne jeg endda spise meget slik og se veltrænet ud samtidig, griner hun. Efterhånden begyndte det at handle om, at jeg ville se, hvad jeg kunne drive det til. Om jeg kunne blive en af de bedste i verden. Jeg ville få det absolut bedste ud af mig selv og se, hvor det bragte mig hen. I dag ligger min motivation i glæden over, at min hobby er blevet arbejde. Og jeg elsker processen. Det er det vigtigste, Hvis det kun handlede om målet, ville hverdagen være ulidelig. Resultaterne er ikke ligegyldige, og jeg vil også gerne se det hårde slid munde ud i noget. Men processen er det, jeg nyder. Der er hele tiden flere områder, hvor jeg kan blive bedre, og det er sjovt at strukturere min hverdag, følge træningsprogrammer, vinge ting af og inspirere andre. Det med inspirationen har hun netop formaliseret i bogform med bogen TRI træning for kvinder. Her deler hun gavmildt ud af både træningstips, erfaringer og råd om motivation og livsglæde.


5 TRIN TIL SUCCES - Sæt dig et mål - Tro på konceptet - Nyd processen - Hold fokus - Keep smiling Michelle Vesterby

MICHELLE VESTERBY Michelle Vesterby, født 1983. BA i Idræt og sundhed og professionel triatlet - en af Danmarks bedste og mest vindende med adskillige internationale podieplaceringer på CV’et. Senest en fjerdeplads ved VM på Hawaii i 2015 - den højst placerede danske kvinde nogenside og en sjetteplads i 2016. I år går hun målrettet efter VM-podiet. Michelle blogger om sit liv som triatlet på www.michellevesterby. com og har næsten 40.000 følgere på Facebook. Hun kom ind i sporten ved lidt af et tilfælde, men markerede sig hurtigt i toppen af eliten. Hendes tilgang til sport, træning og livet i det hele taget er “Keep smiling”. Og hun tror på, at en positiv attitude og evnen til at grine ad sig selv og det hele er vigtige skridt på vejen til gode resultater. Michelle er gift med Claus Vesterby, som er Race Director for Challenge Denmark.

7


En typisk dag i Michelle Vesterbys liv Kl 07.00: Står op, spiser morgenmad Kl 08.00: Svømning Kl 10.00: Spise Kl 11.00: Cykle Kl 14:30: Spise Kl 15.00: Hvile Kl 17.00: Løbe Kl 19.00: Spise Kl 22.00: I seng

8

Kærlighed til hverdagen og processen Den 34-årige professionelle triatlet er en anden og noget mere voksen person en den Michelle, der kastede sig hovedkuls ud i sporten nærmest ved et tilfælde for godt 10 år siden. For fem år siden begyndte hun at leve af sin sport, og også i den branche er der dage, der er sjovere end andre, og det er ikke nok at leve for de trods alt relativt få dage om året, hvor hun kører race: Det er så vigtigt at have fokus på processen og også elske den og ikke kun målet. Som professionel triatlet træner jeg selvfølgelig for at konkurrere, men det skal ikke være surt at træne 35 timer om ugen, for så er livet ikke til at holde ud, siger hun. Livet som professionel triatlet har ikke bare gjort Michelle Vesterby hurtig og stærk fysisk. Det har også givet hende en mental styrke og en evne til at sætte pris på de små ting. Det er nemlig dem, der får det hele til at give mening: Jeg synes for eksempel aldrig, det er sjovt at løbe om morgenen, men jeg er tit nødt til at gøre det alligevel, så det gør jeg. Men jeg løber ikke og bander og svovler hele vejen over, hvor træls det er.

Jeg tænker på, hvor heldig jeg er, at jeg kan løbe. At jeg kan leve af min hobby. At solen skinner. Eller bare at det ikke regner. Der er altid et eller andet, man kan hente positiv energi fra. Hvad har været godt i dag? Denne uge? Denne måned? Hvis jeg tager til Hawaii og fejler og ikke har nydt processen op til løbet, vil det føles som et kæmpe spild. For hvis jeg så fejler, er det svært at se mig selv i øjnene og retfærdiggøre overfor mig selv, at det er det her, jeg bruger mit liv på. Hvis jeg derimod kan sige, at jeg har nydt processen, er det aldrig spildt, forklarer Michelle. Keep Smiling Michelle Vesterby har et motto, der også er hendes livsfilosofi. Faktisk er det blevet hendes brand: Keep Smiling. Og det er ikke bare noget, hun siger. Lige meget, hvor ondt det gør, hvor hårdt det er - eller hvor meget det regner og stormer, så kan man kende Michelle på et smil fra øre til øre. Det her er mit liv, og jeg har selv valgt det. Og ja, nogle gange er det ensomt og hårdt og ensformigt - men jeg er helt sindssygt priviligeret. Jeg lever af min hobby. Det minder jeg mig selv om hele tiden, så Keep Smiling er to simple ord, der beskriver min måde at leve på, og som er blevet mit motto og min tagline. Folk råber det efter mig til stævner overalt i verden. Det er blevet mig, og det er jeg mega stolt af, siger hun. Det kan virke banalt at insistere på at smile uanset hvad. Men Michelle har ikke bare egen erfaring men også forskningen bag sig. Man bliver simpelthen gladere, sundere og mindre stresset af at smile. Og for Michelle er det en direkte kilde til energi: For mig er det vigtigt at have positiv tilgang til livet. Smilet indikerer, at jeg er glad for det, jeg gør. Det gør mig glad, og det gør andre glade.


www.porsche.dk

Alt ved en Porsche har klasse. Selv Privatleasingaftalen. Med Porsche Privatleasing får du altid en fabriksny Porsche Macan inkl. vejhjælp og serviceaftale. Og når leasingperioden udløber, afleverer du den blot retur til Porsche. Macan privatleasing fra 10.995 kr./md. Læs mere på porsche.dk/leasing/privatleasing

Porsche Center Jylland Grenåvej 347, 8240 Risskov, Aarhus Tel. +45 46 911 911 Porsche Center Sjælland Banevingen 6, 2200 København N Tel. +45 46 911 911

Privatleasing-eksempel, Macan 2.0: 10.995 kr./md. Baseret på fast rente, inkl. moms, etableringsomk., serviceaftale samt lev. omk. ekskl. halvårlig grøn ejerafgift. Mulighed for tilkøb af dækaftale. Kaskoforsikring og betaling via Nets forudsættes. Finansiering tilbydes af Nordania Finans A/S. Engangsydelse 75.000 kr. Løbetid: 36 mdr. 15.000 km/år. Samlet omk. i perioden: 470.820 kr. Priserne er vejledende og der tages forbehold for evt. fejl og prisændringer. Kontakt din Porsche forhandler for øvrigt ekstraudstyr. Porsche Macan: Pris fra kr. 1.020.495. Forbrugstal v. bl. kørsel: 13,5 km/l – 172 g/km.

D

. Bilen er vist med ekstraudstyr.


TRI TRÆNING FOR KVINDER...

...er ikke bare den ultimative træningsguide men også en bog om at finde glæden og motivationen - også der, hvor det gør allermest ondt. Med private anekdoter fra Michelles eget liv og træningsprogrammer og konkrete redskaber, som du kan bruge i dit. Bogen er fuld af råd, tips og tricks til at leve smartere og nyde rejsen og processen mindst lige så meget som målet - uanset hvad målet er.

10

Jeg henter min energi i smilet. Selv på en dårlig dag, insisterer jeg på at smile - og så bliver den bedre. Fake it till you make it. Og det virker! Smil sender endorfiner ud i kroppen, og det har både en mental og en fysiologisk effekt. Hvis man smiler, mens man løber, slapper man af i nederste del af ryggen og løber bedre. Det er da smart! Og så sender det et signal til andre, konkurrenter og mig selv om, at jeg har energi og overskud. Så Keep Smiling er måske det bedste råd, jeg kan give andre. Det virker både i triatlon og i livet generelt. Alting går bare lidt lettere og bliver lidt sjovere. Det mener jeg virkelig. Successen sidder i hovedet Michelle Vesterby har masser af podieplaceringer og førstepladser på CV’et. Men den helt store mangler: VM på Hawaii. Hun har deltaget adskillige gange, og i 2015 var hun bare et mulehår fra podiet. Med en fjerdeplads blev Michelle den højst placerede dansker nogensinde. Året efter fik hun en tidsstraf på fem minutter og måtte tage til takke med en sjetteplads. Men nu går den ikke længere. I år skal det være: Jeg SKAL på det podium i år. Jeg er i min bedste alder og har aldrig været i bedre form. VM-podiet på Hawaii er mit ultimative mål, og nu skal jeg derop. Jeg giver

altid, alt hvad jeg har, men i år får den lige en tand mere, lover Michelle. Langdistance-triatlon er en sport, hvor man topper relativt sent. Det kræver en stamina, som kræver en vis modenhed, men Michelle føler, at hun er ved at være der. Jeg regner da med at blive ved flere år endnu, men selvfølgelig kan jeg ikke være professionel triatlet for evigt. Men det vil altid være en del af min livsstil på den ene eller anden måde. Hvordan min karriere ser ud om 5-10 år, vil vise sig. Men jeg håber, at jeg på en eller anden måde kan blive ved med at inspirere og motivere andre til at få det bedste ud af deres liv og evner. Det er mit mål med bogen, og det vil jeg gerne arbejde videre med. Jeg tror på, at det kun er 20% af successen, der kommer fra fysikken. De sidste 80% sidder i hovedet - og smilet, siger Michelle med et øre-til-øre grin.


HVEM HAR I VED JERES SIDE, NÅR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER? DELACOUR er et specialiseret og bredt funderet advokathus. Tæt på erhvervslivet. Tæt på kunden. Tæt på sagen. Som ét af landets større advokathuse, er vi internationalt respekteret for vores juridiske håndværk. Men vi er mindst lige så stolte af vores lokale forankring og evne til at give erhvervslivet klare svar på komplekse spørgsmål. Vi mener nemlig, at erhvervsjura handler om at fjerne tvivl og udpege retning gennem nærværende rådgivning. Vores kunder skal ikke vælge mellem professionelt udsyn eller personligt nærvær. Det er kernen af, hvad vi gør. Derfor har vi skabt et hus, hvor generalisten sidder ved siden af specialisten, og hvor vi leverer mere end jura. Vi leverer klare svar. Det gør os i stand til at være små- og mellemstore virksomheders tætte partner og store virksomheders dedikerede specialist.

DELACOUR KØBENHAVN

DELACOUR AARHUS

Langebrogade 4 1411 København K

Åboulevarden 13 8000 Aarhus C

Tlf: +45 7011 1122

Tlf: +45 7011 1122

delacour@delacour.dk www.delacour.dk

delacour@delacour.dk www.delacour.dk


Få d’Angleterres eksklusive hemmeligheder med hjem Lene Rode

Når d’Angleterre er skandinaviens mest ikoniske og eksklusive hotel, skyldes det ikke bare den dekadente beliggenhed, de 260 års ultraromantiske historie eller de fabelagtige rammer. Hemmeligheden ligger i de ekstravagante detaljer. Blomsteræskerne, duftlysene, vaserne, blomsterne, plaiderne - og det øvrige interiør. Ting, som gæsterne ønsket sig at købe med hjem i årevis. Det kan man nu i d’Angleterre Creations, et eksklusivt designstudio inde i hotellet.

12

Der er ingen over og ingen ved siden af d’Angleterre, når vi taler luksushoteller i Skandinavien. Hotellet blev bygget i 1755, og hvis væggene kunne tale, ville de fortælle eventyr. Om lidenskabelig kærlighed, hemmelighedsfulde selskaber og kompromisløs storhed. I mere end 260 år har d’Angleterre været Københavns mest dekadente hotel, verdensberømt for sin luksus, stil og service. Og når man først har boet der, vil man gerne have bare en lille bid af stemningen med hjem. Vores gæster har i årevis spurgt, om de kunne købe noget af vores interiør. For eksempel en lampe, en vase eller en lysestage. De vil gerne have en lille ting med hjem som et minde fra d’Angleterre. Noget, der kan bringe lidt ”d’Angleterre” ind i deres eget hjem, forklarer PR og kommunikationschef Signe Thorup. Og det er grundtanken bag d’Angleterres nyeste tiltag: d’Angleterre Creations. Et kreativt miks af designstudio og hotel boutique, hvor man finder netop den inspiration og de små detaljer, der er med til at skabe den eksklusive følelse og stemning. Butikken ligger i kælderen ud til Hovedvagtsgade. Butikken er i vanlig d’Angleterre-stil eksklusiv ned til mindste detalje.


DESIGN: DISSING + WEITLING / LINDBERG · PATENTED

18 CARAT SOLID GOLD + BUFFALO HORN


Detaljernes mestre Det er hotellets kreative direktør Alan Evensen, der har skabt d’Angleterre Creations universet. Sammen med hotellets ejer, Else Marie Remmen, har han stået bag hvert eneste design på hotellet de sidste mange år. Fra farvepaletten over møbelstofferne til de overdådige blomsterdekorationer, man kan nyde rundt om på hotellet året rundt. Blomsterdekorationerne er et kapitel for sig og findes til hverdag i lobbyen, restauranten, suiterne og eventlokalerne, altid bundet af sæsonens smukkeste blomster og grene. I coffee table-bogen ”d’Angleterre Creations”, som også kan købes på hotellet, følger man Alan Evensen, hans smukke dekorationer og årets gang på hotellet. Take away luksus d’Angleterre Creations kreative sjæle har også nøje udvalgt en række eksklusive produkter, som gæsterne kan tage med fra det historiske hotel. Fra luksuriøse faux fur-plaider med kashmir eller silke over 14

smukke vaser til de skønne duftlys fra parisiske Laduree. Selv hotellets eksklusive ’d’Angleterre’-DUX-senge, som kan bringe ethvert soveværelse og nattesøvnen til helt nye højder, kan man få fingrene i her – uagtet om man bor i Holstebro eller Hong Kong. Og ikke mindst The d’Angleterre Creations’ signature blomsteræsker, der fås i tre størrelser. Blomsteræskerne er den perfekte gave til værtinden, der som oftest står med hænderne fulde, da et indvendigt plastikindlæg med oasis overflødiggør vasen. Blomsteræskerne leveres også ud af huset til hjem eller kontorer i Storkøbenhavn, i det tilfælde at man ikke har mulighed for at overbringe blomsterne selv. Når blomsternes levetid er forbi, kan de fine æsker leve videre som opbevaring af diverse småting. d’Angleterre Creations er i høj grad skabt til hotellets gæster, men man behøver ikke være gæst på hotellet for at besøge og handle i butikken. Den er åben for alle tirsdag-lørdag fra 10:00-17:00.

260 år på toppen Hotel d’Angleterre er resultatet af en kærlighedsaffære mellem to unge mennesker. I midten af 1700 tallet, forelskede Jean Marchal, tjener ved det danske hof, og Maria Coppy, datter af hoffets køkkenchef, sig. Maria var kendt for sine talenter i køkkenet og Jean vidste alt om, hvordan man serverede for de privilegerede. Sammen etablerede hr. og fru Marchal en restaurant i 1755, som senere skulle blive det ikoniske hotel på Kongens Nytorv. Hotel d’Angleterre blev snart en legendarisk københavnsk institution, berømt for sin elegance, luksus og stil.


B Y G G E S E L S K A B

OLAV de L INDE

e.dk d n i l e olavd

Erhvervslokaler til al le formål i... A A RH US • O DEN SE • K Ø B EN H AV N • Tlf 8615 4244


Det her er mit kald

En sikker, velholdt, toptunet, velsmurt og skinnende ren vandflyver kommer ikke af sig selv. Manden bag scenen er flymekaniker Philipp Kamprath, som er flyttet til Aarhus fra Tyskland for at tage vores vandfly under sine erfarne vinger. Mød en sjældent passioneret mand. Lene Rode - At se hende lette og lande… det giver mig et kick hver eneste gang, siger Philipp Kamprath med lige dele ømhed og begejstring i stemmen, mens han peger på den rød-hvide maskine, der glider ind på sin plads ved kajen. - Og ja, hun er er hun - det er helt sikkert. For hun kræver masser af opmærksomhed, tilføjer han med et smørret grin. Og det er ikke bare pjat. Philipp er ikke bare glad for sit arbejde. Han elsker det, og han elsker sit fly og ser sit arbejde som et kald. Også selvom store dele af det er rutinearbejde, som han gentager metodisk dag efter dag. Philipps arbejde er ren kærlighed, faglig passion og stolthed - sat i system.

16

Afgørende debriefing Philipps arbejdsdag begynder ved 14-15 tiden, hvor han møder ind i hangaren og går værkstedet igennem og sikrer, at alt er, som det skal være. Han gør klar til det store tjek, når flyet kommer ind og ordner reservedele. Omkring kl. 19 lander Twin Otteren efter dagens veloverståede flyvninger, og her begynder Phlipps arbejdsdag for alvor. Det absolut vigtigste punkt er debriefing af piloter og det øvrige personale. - Jeg spørger ind til, hvordan deres dag har været, hvordan flyet har føltes, hvordan motoren har lydt, om lyset virker i kabinen, og om der har været noget usædvanligt, jeg skal tjekke op på.


Pharma Medico flies Nordic Seaplanes Pharma Medico is a rapidly expanding business that researches and produces pharmaceuticals, nutraceuticals and medical cosmeceuticals for dermatological disorders. Today, Pharma Medico is a global organisation based on a strong Scandinavian tradition of research excellence and scientific documentation that is dedicated to improving the quality of life of people with effective treatment solutions. Pharma Medico’s exponential growth globally relies on the cooperation between the head office in Aarhus, the regional offices and the ever-increasing number of leading blue chip distributors around the world. For Pharma Medico, Nordic Seaplanes is a welcome short cut to its production facilities in Copenhagen and its representations around the rest of the world.

www.pharmamedico.com

MEXICO CIT Y · NEW YORK · CURITIBA · STAFFORDSHIRE · LONDON · DENMARK · SOUTH AFRICA · MOSCOW · UAE · BANGKOK · HONG KONG · SHANGHAI · SEOUL · SYDNE Y · TOK YO


Alle deres input er vigtige. Den del er så afgørende, og jeg kan virkelig godt lide den. Både fordi den rent fagligt er vigtig, men også fordi den understreger vores stærke samarbejde. Vi er virkelig et team, hvor alle spiller en vigtig rolle, og alle har brug for hinanden. Det betyder rigtig meget for mig og min arbejdsglæde. I de store luftselskaber som Air Berlin og Lufthansa, som jeg også har arbejdet for, er man bare en lille brik i et stort system. Sådan er det ikke her, fortæller Philipp. Sikkerhed først - så skønhed Efter debriefingen går Philipp i gang. Han tjekker filtre, kompressor, smører landingsstellet, og sørger for, at alt spiller. Kompressoren bliver vasket med demineraliseret vand for at få alt saltvandet ud. Og han holder også styr på papirarbejdet og sikrer, at flyvetiden er korrekt. For hver 25 timers flyvetid skal flyet nemlig have den helt store inspektion. Og så er der det store ugentlige tjek om søndagen. Sikkerheden er uden sammenligning det vigtigste. Men udseendet tæller også, så hver eneste aften bliver flyet vasket, pudset og poleret i fire timer. Ja, fire! Sikkerhedsmæssigt er det ikke nødvendigt, for flyet er en arbejdshest, der kan tåle meget. Men nu er den her jo til pænt brug, så vi vil have, at den skal ligne en smuk, skinnende fugl, når det lander. Og det skal være lækkert og imødekommende for passagerne at gå om bord i, siger Philipp. Men sikkerheden er alfa og omega. Vi hører under Zimex Aviation, som betyder, at vi skal leve op til de allerhøjeste standarder. Fly på hjernen - og i hjertet I et år har Philipp passet godt på Twin Otteren i Aarhus. Og selvom det har kostet ham et parforhold hjemme i Tyskland, har han tænkt sig at blive længe endnu. Jeg har altid interesseret mig for fly og arbejdet med dem, siden jeg var 16 år. Både i forsvaret og i store luftfartselskaber i både Tyskland og England, hvor alting var meget stift. Men det her er helt specielt. Her er der ikke en kæmpestor organisation bag. Det gør det meget nært og fleksibelt, og jeg har mere ansvar. Jeg kan gøre tingene på min både og virkelig gøre en forskel. Det er en helt unik måde at gøre det på, som ikke findes magen til i Europa. Det har et kæmpe potentiale efter min mening. Så jeg ser det her som meget mere end et job. Det er mit kald, og mit hjerte hører til her, siger Philipp.

18


ROSBORG MØBLER Kom og oplev den smagfulde stemning i det gamle mejeri. Se de nyeste designs, det bedste indenfor belysning, gennemført kvalitet krydret med respekt for de klassiske mestre. Hos Rosborg Møbler har vi et bredt udvalg at møbler, belysning, tæpper og boligtilbehør fra over 200 danske og internationale brands. Har du brug for hjælp til indretningen, kan vi også hjælpe med dette. Besøg os eller læs mere på

ROSBORGSHOP.DK

DESIGN SIDEN 1966

Hos Rosborg Møbler finder du et bredt sortiment af danske såvel som internationale brands. Kom og besøg os i vores 1.200 kvm. store møbelhus eller bestil dine næste designmøbler, belysning eller boligtilbehør på vores online shop. Vi forhandler bl.a. Carl Hansen, dk3, Erik Jørgensen, Flos, Fredericia Furniture, HAY, Louis Poulsen, PP Møbler, Naver, Muuto, Swedese, Tom Dixon og Vitra m.fl.

Shop online på ROSBORGSHOP.DK

FIND OS HER

Rosborg Møbler A/S Astrupvej 1 DK-8370 Hadsten Tlf: 8698 9322

ÅBNINGSTIDER

Hverdage kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 10.00 - 14.00 Søndag kl. 10.00 - 15.00 (1. søndag i hver måned)

FØLG OS PÅ

Facebook / instagram


Jeg lever af at sælge smag Lene Rode

Passioneret, begejstret, kompromisløs og lynende dygtig er nøgleord for stjernekokken Jesper Koch. Han insisterer på kun at arbejde sammen med mennesker, der gør sig umage og har genopfundet sig selv igen og igen. Som kok, restauratør, iværksætter, kogebogsforfatter, konsulent, trendspotter og TV-stjerne. Jeg bliver aldrig træt af at lave mad. Jeg laver også mad derhjemme. Mad har været med til at flytte mig som menneske, og jeg vil være med til at flytte noget for dansk mad. Sådan siger kokken, der er så meget kok, at han hedder det til efternavn. Og for hvem mad handler om så meget mere end at blive mæt. Mad er passion og glæde. Det er at glæde andre. Det bliver jeg aldrig færdig med, siger Jesper Koch. Selvom Jesper og hans brødre (tvillingebror Michael og lillebror Lasse) i dag kan kalde sig nogle af Danmarks absolut ypperste kokke, lå det på ingen måde i familiekortene, at det var den vej, de skulle vælge. Min far kan ikke spejle et æg, men min mormor var fantastisk til at lave mad. Og jeg elskede at komme hos hende og min morfar og hjælpe med at sætte ruser ud og stege de fisk, vi fangede. Det var der, jeg først oplevede passionen og glæden ved mad. Jeg valgte hjemkundskab som valgfag og var i erhvervspraktik som kok i 9. klasse. Men dengang var kokkebranchen en farlig branche at bevæge sig ind i og mine forældre syntes bestemt ikke, det var en god idé. Så jeg gik både i handelskole og i gymnasiet først, fortæller Jesper. På rejse i smag Først efter studentereksamen i 1993 gik Jesper i lære som kok på Sorø Storkro. Dengang handlede det mest om at overleve og gøre som chefen sagde. Men med eksamensbeviset i hånden ville den unge kok ud i verden og opbygge sin kulinariske rygrad og lære af de forskellige køkkener. Jeg rejste rundt og arbejdede for kost og logi i blandt andet Østrig, Frankrig og Norge og lærte en masse. Mange forbinder det østrigske køkken med triste wienerschnitzler, men de kan noget med det sur/søde køkken og med at bruge alt fra dyrene - lige fra nyrer til tryner. Jo mere man prøver og smager og lærer - jo tættere kommer 20

man på, hvilken vej man selv vil gå. Jeg smagte for eksempel crème brûlée i alle de lande, jeg besøgte og fandt frem til, præcis hvordan min perfekte crème brûlée skulle være, forklarer Jesper. Jesper Koch tog prisen som Årets Kok for professionelle kokke i 1999. Han brød for alvor igennem på den danske madscene, da han åbnede Restaurant Koch i 2004 sammen med sin bror, Michael. Restauranten blev lynhurtigt en legende i Danmark for sit internationale gourmetniveau. Gæsterne kom ikke bare for den sublime mad men for hele oplevelsen af overskud, passion og forkælelse. At der ikke væltede Michelinstjerner ned over Restaurant Koch, skyldes udelukkende, at den ikke ligger i København. Og den blev da også indstillet som Danmarks bedste restaurant i 2005, bedste service i Danmark i 2007 og vandt Aarhus’ bedste gourmetrestaurant i 2010. Restaurant Koch udvidede og videreudviklede senere med Frøken Koch, Kocherier, Det Glade Vanvid og Gastronaut Consulting. Og Jesper har på egen hånd lanceret BangKoch i Aarhus Central Foodmarket med asiatisk streetfood af årstidens, lokale danske råvarer. Mål og nye mål Jesper Koch har i sjælden grad fornyet og genopfundet sig selv igen og igen. Han har udgivet seks kogebøger, skabt adskillige succesfulde restaurant-koncepter, udviklet Arla Unika-ostene, Guldrummet, som leverer Danmarks bedste kød til de bedste restauranter og en serie af verdens bedste stegepander i samarbejde med Scanpan . Han har skabt sig konsulentvirksomheden ByKoch, som man kan hyre, hvis man går efter et succesfuldt koncept i fødevarebranchen. Og lige nu er han i fuld gang med at udvikle et hotelprojekt som det for Danfoss-familien i Sønderborg med fire vidt forskellige restauranter med hver deres univers. Og alt går faktisk fuldstændig efter planen: Først ville jeg være en god kok. Så ville jeg udvikle mig, blive årets kok, gøre det godt til Bocuse d’Or (nr 7 i 2001), og så udbrede den gode gastronomi. Det gør jeg blandt andet ved at være med i Masterchef, hvor jeg er med til at forme 20 mennesker fra at være gode til at lave mad til at blive sindssygt gode. Så jeg føler mig meget, meget priviligeret. Hvad vil du gerne opnå med dit arbejde? Jeg er sådan set meget tæt på målet, så det er


21


Jesper Koch tror på, at dansk gastronomi vil overleve på det, der er unikt for os. Det fælles måltid, hyggen og de gode, lokale råvarer.

godt, at jeg hele tiden kan sætte nye mål. Jeg er glad hver eneste dag, når jeg går på arbejde og har fået mit arbejdsliv skruet sammen på en måde, hvor jeg også har tid til min kone og tre børn. Det kan ellers godt være svært i den her branche. Lige nu har jeg sat restaurationsdriften på stand by i et år for at gøre andre ting. Jeg er dybest set iværksætter og kan ikke se mig selv lave det samme i 30 år. Jeg vil gerne flytte noget for dansk mad, og det bliver man jo heldigvis aldrig færdig med, siger Jesper Koch. Umage Blandt Jesper Kochs kunder er den eksklusive øko-hotelkæde Six Senses, som har luksusresorts i blandt andet Thailand, Vietnam og på Maldiverne. Har du ikke været der, har du virkelig noget til gode. Har du været der, er du en ualmindeligt heldig kartoffel. Og så ved du også, at man spiser helt ustyrlig godt. Hvad du måske ikke ved er, at Jesper Koch rejser rundt og underviser Six Senses-kokkene i, hvad de kan med deres lokale råvarer. Jeg kan godt lide deres tilgang til bæredygtighed, genbrug og god mad i det asiatiske køkken. De går på torvet om morgenen og laver aromatisk, smagfuld mad af dagens råvarer. Det er også derfor, man spiser fantastisk selv i små gadekøkkener. Det sjove er, at vores danske råvarer passer fantastisk til det asiatiske køkken. Det er det, jeg bruger i BangKoch, og jeg kunne godt tænke mig at lave Danmarks bedste asiatiske Street Food. Der er ikke noget, der tyder på, at Jesper Koch løber tør for idéer eller passion lige foreløbig. Og når man spørger, hvad det vigtigste er for hans arbejde, lyder svaret: - At gøre sig umage og kun arbejde sammen med mennesker, der gør sig umage. Det er en kæmpe gave og inspiration. Jeg lever af at sælge smag og impulser, og jeg har mødt så mange gode mennesker på min vej. Det er med til at flytte mig som menneske, og det er sådan, jeg kan være med til at flytte noget for dansk gastronomi. Jeg elsker mennesker, der gør sig umage 22

- og det er iøvrigt også derfor, jeg elsker Nordic Seaplanes. Her møder man mennesker, der har fået en god idé og gør sig umage - og har masser af passion, kvalitet, glæde og smil. Det bliver man glad af, mener Jesper Koch.

3 danske madtrends - ifølge Jesper Koch Vi får endnu mere fokus på det regionale. Sønderjyske råvarer i Sønderjylland og bornholmske på Bornholm. Dyrevelfærd. Vi vil vide, hvordan koen og grisen har haft det og smage, at dyret har haft det godt, så vi kan have god samvittighed. Anti-madspild. Vi udnytter råvarerne bedre, og der kommer garanteret snart den første restaurant kun med madspilds-varer. Det bliver en kæmpe succes!


FÅ VEJLEDNING TIL GOD ERHVERVSINDRETNING AF THORSENS FAGFOLK

Viborgvej 175 8210 Aarhus V. Tel. 8675 2999 www.thorsen.dk

erhverv

Last minute flybilletter til studerende til og med 30 år Er du træt af lange busture eller at stå op i toget hele vejen fra Aarhus til København eller omvendt. Glem det! Nu har du mulighed for at flyve med Danmarks første vandflyrute mellem de 2 byer.  Prisen er kun 597 kr. for en enkeltbillet. Lyder det interessant? Så mød op min. 30 minutter før afgang - er der plads, booker vi dig ind efter først til mølle princippet. Turen tager kun 45 minutter, så du får mere tid til studierne. Rejsebetingelser Mødetid senest 30 minutter før den ønskede afgang. Der skal fremvises gyldigt studiekort og billede ID. Billetten betales i gaten med kreditkort. Det er ikke muligt at betale kontant. For studerende til og med 30 år med studiekort. Tjek fartplanen på www.seaplanes.dk PS: vi har gratis cykelparkering i begge lufthavne og husk du må tage op til 6 kg bagage med. Velkommen ombord.

23


Sensommer suppe Med ristet medister, løvstikke & spirer

Råvareliste til 4 personer GRØN SUPPE 2 fed hvidløg i fine tern 2 skalotteløg i fine tern 100 g økologisk smør ½ dl hvid balsamico 500 g frosne ærter (der kan bruges friske ærter i sæsonen) ¼ bundt hakket løvstikke ½ l kyllingefond (ikke koncentrat) Salt Peber MEDISTER 400 g kogt medister (skåret i fine tern eller skiver) KARRY CREME 1 dl økologisk creme fraiche 38 % 1 dl økologisk fløde 38 % 2 spsk ostindisk karry Salt Peber PYNT Hvidløgsspirer Løvstikkeblade Avocadoolie eller olivenolie

24

Fremgangsmåde

Anretning

GRØN SUPPE Sautér hvidløg og skalotteløg i en gryde med smør. Tilsæt hvid balsamico og reducér helt væk. Tilsæt 400 g ærter (gem 100 gr. til serveringen) sammen med de øvrige ingredienser og lad småsimre 10 minutter. Blend det herefter til en glat masse, sigt over i en gryde, og smag til med salt og peber.

SERVÉR I EN DYB TALLERKEN. Steg medisteren let sprød på en pande, og læg det på fedtsugende papir. Læg skiver af medisterpølsen som en flot rundkreds i bunden af tallerkenen. Lun de resterende ærter i en gryde med lidt smør og hæld suppen ved. Lav et ”æg” af karrycremen med en varm ske og læg ovenpå suppen ved servering. Servér resten af medisterpølsen ved siden af. Pynt med hvidløgsspirer og løvstikkeblade. Der dryppes med olie.

KARRYCREME Kom alle ingredienser i en skål og pisk med el-pisker til en stift pisket masse (pas på den ikke får for meget). Smag til med salt og peber.


Er I digitalt oprustet eller rustet op?

Når noget betyder det samme, afhænger det af øjnene, der ser. Hvor ser du jeres virksomhed eller myndighed? Og har du brug for et ekstra blik? Der udvikles digitale løsninger som aldrig før i både offentlige myndigheder og private virksomheder. Vi hjælper med at sikre fuld compliance hele vejen rundt fra idéfase til udvikling og udrulning, når I opruster digitalt. Som juridiske rådgivere er det vores opgave at forstå jeres virkelighed, perspektivere den i forhold til regler og samfund og realisere potentialer på den mest originale og ordentlige måde. Godt 500 medarbejdere gør os til et af landets største, private advokathuse med stor erfaring inden for både det offentlige og den private sektor. På www.kammeradvokaten.dk/digital kan du se, hvad vi kan hjælpe dig med, hvis din virksomhed eller organisation skal (fremtids)sikres digitalt.

190x277_Digitalisering_2017.indd 1

31-07-2017 17:35:29


Nicolinehus bliver en destination med masser af tilbud om oplevelser til alle aarhusianere: Events, cafèer, restauranter, livsstilsbutikker, dagligvarebutikker og rekreative åndehuller og smukke, grønne uderum. Det skal stå færdigt i 2020.

Martin Busk og Bricks bygger det nye Aarhus Lene Rode

Det bør være et krav, at man laver noget, der bidrager til byen

Martin Busk bor i Risskov med sin kone, Mette, og tvillingepiger på 10 år. Han vil gerne huskes som en mand, der leverede bred og ordentlig kvalitet. og skabte smukke og funktionelle rammer for liv. Og ikke på en kedelig måde.

26

Bag flere af de nye flagskibe af aarhusiansk byggeri står ejendomsfirmaet Bricks med Martin Busk i spidsen, og han er en mand med en mission: Bricks’ byggeri skal ikke bare være æstetisk og funktionelt, men sikre, at Aarhus rummer den diversitet og mangfoldighed, der giver liv og karakter. Martin Busk har altid været en entreprenant type med veludviklet næse for forretning. Som dreng købte han colaer for en femmer stykket og solgte dem for en tier til badegæsterne på stranden i Risskov. Siden har han opgraderet ikke så lidt og skiftet colaer ud med nogle af Danmarks mest ambitiøse byggeprojekter. Men han er stadig mand for afkode behov på en måde, så målgruppen bliver glad, og det samtidig er en god forretning.

På CV’et står blandt andre Frichshallerne, Klostergården og det prisvindende Copperhouse. Og lige nu er der tre projekter på bedding, som på hver sin måde bliver definerende for Aarhus: Frederiksplads, som allerede er godt i gang med at etablere sig som ny bydel, Åbydalen, som bliver en helt ny bydel, hvor helhedsplanen er skabt i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen - og ikke mindst Nicolinehus på Aarhus Ø, tegnet af AART Architects, og som skal binde Aarhus Ø, sammen med Aarhus C og være meget mere end et lejlighedskompleks. Nicolinehus bliver en destination med masser af tilbud om oplevelser til alle aarhusianere: Events, cafèer, restauranter, livsstilsbutikker, erhverv, bolig, dagligvarebutikker og rekreative åndehuller og smukke, grønne uderum. Og så kommer der en ”Ø-markedshal” og aktivitetsplans dernede. Alt det skaber charmerende midtbystemning - kun få meter fra vandet. Det bliver vildt og noget ganske særligt, fortæller Martin Busk.


De bedste ting sker tilfældigt Og så tænker man måske, at ham Hr. Busk lyder som en meget målrettet type, der altid har vidst, hvad han ville, og er gået direkte efter det. Men sådan er det ikke helt. Eller som han siger: ”Nogle af de bedste ting opstår ved tilfældigheder.” Martin Busk arbejdede oprindeligt i en ganske anden branche hos Dansk Supermarked, da han blev headhuntet af Hans Vestergaard til erhvervs-ejendomsmæglerfirmaet Colliers i 1998. Hans mente, at jeg mindede om ham selv 15 år tidligere, og jeg skylder ham rigtig meget. Han troede på mig, selvom jeg intet vidste om branchen - og det var sådan, jeg fandt min vej. Tre år senere tog jeg springet og blev selvstændig. Jeg kommer fra en meget entreprenant familie og har altid været iværksætter inderst inde. Det var bare først nu, jeg vidste, i hvilken retning det skulle være, fortæller Martin Busk. Og når man først står med lokaleomkost-

ninger, er det bare med at komme i gang, så der kan komme penge i kassen. Så det gjorde han - og resten er historie. Martin Busks kompagnon og medejer i Bricks er vennen Philip Foss, som Martin beskriver som “tovholderen”. Jeg er den store pensel, mens Philip sætter realistiske rammer. Uden ham var Frederiks Plads ikke kommet til at se ud, som den gør, og det er til gavn for hele byen. Vi er uenige om mange ting, men enige om kvaliteten. Det giver en fed ping pong, mellem de ønsker jeg har, og de muligheder han giver. Jeg vil gerne have, der er fest, før, under og efter i projektfasen, men man kan sige, at Philip er den voksne i vores forhold! Vi har været sammen i 16 år, så selvom vi aldrig har skrevet dem ned, har vi nogle klokkeklare definerede roller. I 2009, da finanskrisen kom buldrende og sendte byggebranchen i knæ, tog Busk og Foss shippingmanden Peter Bohnsen ind som medejer og økonomisk partner. Ifølge Martin Busk er det ham, der sikre-

de, at Bricks navigerede sikkert gennem krisen og i dag er en virksomhed, der fungerer på den store klinge. Privilegeret branche Ejendoms- og byggebranchen voksede på Martin Busk og blev hans passion og mission, fordi den favner så bredt. - Det er æstetik, mennesker, kunst, arkitektur og funktionalitet. Og jeg mener virkelig, at det er et privilegium at være i denne branche, fordi den påvirker så mange menneskers liv. Det er vigtigt at stille krav til kommunen og alle involverede parter i processen, herunder især arkitekterne og sikre, at man skaber byggeri, som løfter byen og bidrager positivt til menneskers livskvalitet, mener han. Det er så utrolig vigtigt at skabe og bevare en by med mangfoldighed og ikke begå den fejl, man har gjort i mange andre storbyer, hvor man kun kan bo, hvis man er meget rig. Der skal være plads til unge, ældre og nye børnefamilier. I Aarhus går mindst 10% af indbyggerne


Frederiks Plads er både en gave til Aarhus og en hyldest til Danmarks tronfølger. C. F. Møller Architecture har skabt et ambitiøst og smukt projekt, der på elegant vis binder Frederiksbjerg sammen med midtbyens skyline i form af Aarhus City Tower og EY huset.

MARTIN BUSKS YNDLINGSATTRAKTIONER I AARHUS • Den Gamle By er enestående! Ikke mange ved, at den har tre Michelinstjerner som attraktion. Det er kvalitet i yderste potens. • Det nye Moesgaard Museum er så gennemsyret af kvalitet, at jeg bliver helt rørt, når jeg besøger det. • Aros er i den grad og meget velfortjent blevet byens vartegn. Det er så ordentligt. • En fyldt Northside Festival, der syder og hopper på en solskinsdag. Det bliver ikke smukkere. • En cykeltur fra Risskov ind til byen. Så bliver man glad helt ind i hjertet.

28

på universitetet, så vi har brug for rigtig mange SU-venlige boliger, som ikke koster en formue at bo i, men som stadig er funktionsvenlige. Det er så vigtigt at få skabt den brede diversitet. Der skal både være plads til høje boligtårne og små hyggelige gader på en måde, der giver harmoni i kvartererne. Det afgørende er ordentlige materialer, kvalitet, god arkitektur og en helhedsplan - det holder! Det ser man på offentlige ejendomme som Rådhuset, Aarhus Teater, det nye Moesgaard Museum, Aros, Domkirken og Dokk1 – som alle er bygninger, fra hver deres tid, der bidrager. De gør alle Aarhus til en bedre by og giver noget til byrummet, og det er den linje, vi gerne vil dyrke og videreudvikle, som vi fx gør med koblingen mellem Frederiksplads og Kulbroen, så man kan gå fra banegården til Sydhavnskvarteret på fem minutter – der skabes nye muligheder via nyt og eksisterende. Det bør være et krav, at man laver noget, der bidrager til byen, mener Martin Busk. Vores Aarhus Selvom Bricks også står bag en del store byggerier i København, så lukker Martin Busk sine øjne i Aarhus: Vi er ikke Københavns lillebror og vi er ikke nr. 2. Vi har et DNA i Aarhus, vi kan være skidestolte af, og jeg er glad for, at vi ikke længere lider af mindreværdskomplekser her i byen. Vi taler Aarhus op. Vi har samarbejdet med Aarhus Kommune i mange år, og med tiden er det blevet til et rigtig godt samarbejde. Jeg føler, at vi er på samme hold, og at vi har brug for

hinanden, og de har forstået i kommunen, at der faktisk er nogen, der vil byen det godt. Det er ikke ”dem og os, men vi”. Det gælder ikke om at få den størst mulige kr/øre-pris for byggegrundene, men om at få den bedste kvalitet og dermed det bedste bidrag til byen. Derfor er det også vigtigt at lytte til arkitekterne. De ved som udgangspunkt mere om byggeri end politikere. Den respekt må aldrig drukne i snak og politiske agendaer, siger han. Noget, der kan gøre Martin Busk glad, er at se, hvad der foregår i Gellerup lige nu. Jeg er meget modstander af ghettoer af alle slags, og projektet i Gellerup bringer Aarhus og Gellerup tættere sammen, mener han. Så hvad ser byggematadoren og Aarhus-aficonadoen som byens største udfordring? Det er helt klart at inddrage borgerne i helhedsplanen. For der er jo en plan - en god plan. Men det kan være svært at gennemskue, når Aarhus Ø stadig ligner en byggeplads, og Letbanen trækker ud. Når krydstogtgæster går i land, står de midt på en byggeplads, og der er ingen skiltning, der hjælper dem på vej. Det er virkelig en skam. Jo bedre man kommunikerer og inddrager borgerne, jo mere ejerskab vil de også tage. Det handler jo i høj grad om at være loyal overfor den by, man er en del af, så man ikke hærger, smider skrald og ødelægger busskure. En fælles forståelse for, at det er din og min by, som vi allesammen har et ansvar for, mener Martin Busk.


Firmaets favoritfrokost

Din cateringpartner til fleksible frokostordninger og kantineløsninger FROKOST

Vi er et dansk cateringfirma, der har specialiseret sig i frokostordninger og professionelle kantineløsninger til alle typer og størrelser af virksomheder. Vi leverer sunde og energirigtige menuer til alle anledninger; frokost, møder, receptioner, events og firmafester.

VORES TEAM

Kokken&Co er ejet af Catering Danmark. Vi er landsdækkende med køkkener i København, Slagelse, Århus og Odense. Vores team har brede og solide kompetencer med erfaring lige fra traditionel kantinedrift til offshore kantiner. Vores fælles passion for mad er forudsætningen for – og giver os evnen til – at skabe de gode og glade smagsoplevelser.

I

MØDER

I

BRUNCH

I

AFTEN

I

SKIFTEHOLD

I

RECEPTIONER

I

SUNDT OG VELSMAGENDE

Vi har med succes skabt et koncept af sunde og energirigtige menuer, hvor smagen ikke fordufter på bekostning af sundhed og næring. Vores menuer skal give en dejlig smagsfylde og en tilfredsstillende følelse efter måltidet. Derfor er vores menuer sammensat ud fra de seks basale smagssanser sødt, surt, bittert, salt, skarpt og astringent. Vi bruger kun gode råvarer og har fokus på det grønne og det sunde fedt, som vi jo skal have. Vi bruger økologiske råvarer der, hvor det giver mening. Du er altid velkommen til at høre mere om vores vision – og ikke mindst passion – for den gode smag.

Kontakt os, så vi kan udarbejde et skræddersyet tilbud til jeres virksomhed Tlf. 6310 7100 kundeservice@kokkenogco.dk

EVENTS

I

FIRMAFESTER

Vi arbejder med tre forretningsmodeller: •

DEN KLASSISKE FROKOSTORDNING

DEN TOTALE KANTINEDRIFT

EN 80/20 LØSNING

Vi leverer jeres daglige frokostbuffet færdig og serveringsklar – anrettet på smukt, hvidt porcelæn. En aftalt menu, som er tilpasset netop jeres ønsker, behov og økonomi. Vi påtager os ansvaret for den totale drift af kantinen, inkl. personale. Vi leverer 80% mad fra et af vores store cateringkøkkener. De sidste 20% klares af en Kokken&Co-medarbejder direkte på virksomheden. Det kunne være det hjemmebagte brød, anretning og servering af morgenmad eller mad til møder. Anretning og oprydning af dagens frokostbuffet og mindre rengøringsopgaver. Typisk nogle timer om dagen. Modellen kan ændres til 70/30, 60/40 eller 50/50 alt efter jeres ønsker og servicebehov.

FÆLLES for vores driftsmodeller er: • Du ved, hvad det koster dig • Ingen uventede omkostninger • Mindre madspild • Mindre energiforbrug og vedligeholdelse af driftsudstyr • Fuld service - hver dag, hele året • Ingen problemer med bemandingen i forbindelse med sygedage og feriedage

C.F. Tietgens Boulevard 30B I 5220 Odense SØ I Tlf. 6310 7100 I kundeservice@kokkenogco.dk

kokkenogco.dk


Ærlig juice - for folkesundheden og fremtiden Egentlig er det bare juice. Friskpresset, ubehandlet juice af økologisk frugt og grønt, fyldt på flaske. Den eneste af sin slags på markedet. Men bag Frankly Juice står en skyhøj ambition om at forbedre folkesundheden og sikre klodens fremtid. Forretningsidéen opstod af lige dele inspiration og frustration. De to Christian’er med efternavnene Bowall og Seiersen ville skabe et fantastisk produkt, som kan forbedre folkesundheden, mindske madspild og fremme den økologiske tankegang og livstil. Det skulle være helt enkelt, ærligt og gennemskueligt og uden smarte buzz words. De oplevede nemlig, at markedet var fyldt med produkter, der ikke var helt, som de gav sig ud for. Vi oplevede, at meget i fødevareindustrien er ugennemsigtigt. Folk køber ind på buzz words som light, protein, glutenfri og koldpresset - men de ting alene, gør ikke nødvendigvis et produkt sundt, og det har ikke nødvendigvis den kvalitet, som folk tror. Man kan for eksempel godt lave friskpresset juice af konventionelle æbler, fyldt med pesticider - men så får man højst sandsynligt en koncentreret mængde af giftstoffer i glasset, og det siger sig selv, at det ikke er særlig sundt. Man kan også købe økologisk, koldpresset juice i supermarkedet, som derefter er varmebehandlet og pasteuriseret, så der går en masse af de naturlige næringsstoffer og smagsstoffer tabt. Vi ville gøre det bedre, fortæller Christian Seiersen. Problemet med fødevarer tilknyttet sundheds-buzz-words er, at folk køber dem i den tro, at det er høj kvalitet og godt for kroppen. Men et produkt bliver ikke i sig selv sundt af, at man tilsætter protein, fjerner gluten - eller friskpresser en juice, hvis ikke det er af friske, økologiske råvarer. På den måde kan man sige, at en cola er et mere ærligt produkt. Den er der ingen, der køber i den tro, at den er sund. Man køber den fordi, man har lyst - og det skal der også være plads til. Det er slet ikke, fordi vi er fanatiske omkring sundhed - men vi er fanatiske omkring ærlighed, siger Christian Bowall. Kompromisløst ærligt Christian Bowall og Christian Seiersen mødte hinanden for ni år siden, da de begge blev ansat som første generation 30

Lene Rode

af juicere hos Joe & the Juice, så de har presset tusindvis af juice og har lært af erfaring, hvordan man stykker en opskrift sammen, så den både smager godt og har en fornuftig sammensætning. Det er vigtigt for de to juicemænd, ikke bare at lave søde frugtjuicer med masser af frugtsukker, men også sørge for at basere nogle varianter på grøntsager, såsom spinat, rødbede, gulerod, agurk, peberfrugt, ingefær og gurkemeje. Juice var et værktøj, vi kendte og en trend - vi ville bare gerne gøre det bedre, forklarer Christian Bowall. Der fandtes ikke et produkt lavet på præcis den måde. Et produkt, der var friskpresset af friske råvarer og ikke var-

mebehandlet. Vi syntes ikke, det var godt nok, at presse juice af halvgamle råvarer, der kan holde sig længe, fordi de er sprøjtede. Og vi kunne faktisk ikke rigtig finde et sted, hvor vi selv havde lyst til at drikke en juice. Det ville vi gerne lave om på, siger Christian Seiersen. At skabe en forretning ud af den idé, er ikke så nemt, som det lyder. For sådan er det med kompromisløshed. Folk har meget høje forventninger til, at priserne skal være lave, holdbarheden lang og kvaliteten høj. Det er klart, at det er næsten umuligt at leve op til på en 100% ærlig måde. Med Frankly Juice har vi nogle naturlige begrænsninger på holdbarhed, fordi vi prioriterer økologi,


koldpresning og ingen varmebehandling. Det arbejder vi med, ved at tænke ingredienser ind, der naturligt kan bevare friskhed og holdbarhed, såsom ingefær og citron. Og vi insisterer på at være kompromisløse med kvaliteten og ærligheden, tilføjer Christian Bowall. Vores børn skal også have en chance Christian Seiersen, 31, er iværksætterduoens kreative hoved. Han er uddannet fra AtWork-skolen på Frederiksberg i ernæring, anatomi, human fysiologi og personlig træning. Og så har han haft, hvad han selv kalder “et fint job i finansverdenen med høj løn”. Men det gjorde ham ikke glad, så han droppede det til fordel for en periode som cykelbud, mens han tænkte sig om og siden hen rejste jorden rundt og fandt inspiration og personlig udvikling. Christian Bowall, 31, er cand.merc.jur fra CBS og ham, der sikrer, at forretningen også giver mening på bundlinjen. Frankly Juice er hans tredje iværksætterprojekt, da han tidligere har stået bag Palæo og Frokostfirmaet. Og i 2014 kunne de to Christian’er fylde de første Frankly Juicer på flaske. Vi er helt klart drevet af en stærk iværksætterånd og skabertrang. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse at skabe en virksomhed med seje værdier og fede produkter - og se den vokse, siger Bowall. At være med til at gøre en forskel, er nok den stærkeste drivkraft. Vi er ikke sundhedsfreaks, der kun går op i quinoa, lange løbeture og juice. Balance er vigtig. Men alt for mange mennesker går rundt med livsstilssygdomme, som kan være påvirket af dårlig kost og alle de ting vi indtager i dag, som kroppen reelt ikke kender til. Klimaet er bl.a. også påvirket af alle de sprøjtemidler og den overproduktion af mad, der finder sted. Vi får også børn på et tidspunkt, og de skal også have en chance for at opleve verden. Så vi er nødt til at gøre noget, supplerer Seiersen. Det store øko-kredsløb Grøntsagerne og frugten til Frankly Juice er 100% økologisk og kommer fra Aarstiderne. De bliver koldpresset til juice og fyldes direkte på flaske og sendes ud til kunder og forhandlere hver dag. Den pulp, der bliver tilovers fra presningen ryger bl.a. videre til Emmerys, som bager den ind i deres muffins. På den måde indgår virksomheden i et større økologisk kredsløb og begrænser madspild, ved at udnytte råvarerne til fulde. Kunderne hos Frankly Juice er bl.a. Emmerys og andre bagerier, private gennem Aarstiderne og ikke mindst virksomheder, der giver medarbejderne juice som et personalegode eller serverer det i cafe og kantine. Og det er noget, der gør bagmændene særligt glade. Folk bruger en stor del af deres liv på arbejdspladsen, og rigtig mange får ikke

grøntsager nok, hver dag. I en flaske af vores juicer er der naturlig næring fra næsten 1/2 kilo råvarer, så pludselig er vi der, hvor vi rent faktisk kan være med til at forbedre folkesundheden, fordi vi kan bidrage med naturlig næring i et trendy produkt. Især for dem der normalt ikke går så meget op i kost, økologi og sundhed. Spørger man Bowall og Seiersen, hvad deres største udfordring har været, kommer svaret flyvende gennem luften. At tjene penge. Vi har valgt at gøre det sådan, at vi får leveret råvarer hver dag og producerer og leverer hver dag. For holdbarheden dør lynhurtigt i logistik. Men det er klart, at det ikke er den billigste måde at gøre det på. Det er også vores styrke, fordi det er det, der gør vores produkt så godt. Men det tager tid at fortælle historien om, hvorfor vores produkt er friskere og bedre på en måde, så folk forstår det. Det er et livsstilsprodukt med nogle bæredygtige principper, hvor man køber ind på mere end en juice, forklarer Christian Seiersen. Nye, ærlige produkter Frankly Juice er støt og roligt ved at indtage markedet. Men bagmændene er

kun lige begyndt. Vi beholder juice som et kerneprodukt, men kommer til at lave flere varianter. Og så skal der flere varer på hylderne. Vi ser blandt andet meget på vand med smag, for mange af dem der er på markedet, er fulde af aspartam. Vi arbejder videre med vores pulp og har i den forbindelse flere ting i støbeskeen. Og så vil vi gerne se på alternative mælkeprodukter af for eksempel ris, mandel og havre. Der er en enorm ugennemsigtighed på det marked også, som vi også gerne vil gøre op med. Og så kunne det være sjovt at udfordre de store mælkeproducenter på skolemælk. Tænk, hvis skolebørn om fem, ti eller tyve år får økologisk, koldpresset juice i stedet for mælk! Det ville virkelig være en spændende udfordring, mener Christian Seiersen. Udover en god forretning og en forbedret folkesundhed, vil de to gange Christian gerne være med til at uddanne danskerne til kritiske forbrugere, der stiller spørgsmål og krav til deres fødevarer. Og det bliver de ved med. Vi laver helt sikkert det her om ti år. Det er vores livsmission. Om vi lykkes 100% med det, ved vi ikke, men det er det, vi går efter, lover Christian Seiersen.

Christian Bowall (tv) er duoens økonom og forretningsmand, mens Christian Seiersen (th) er det kreative hoved Når man arbejder med naturlige råvarer og daglig produktion, kræver det en enorm styring af indkøb og forbrug for at sikre et positivt cashflow. Det kræver passionerede og kompetente medarbejdere. Emil har været sammen med Christian og Christian både i Joe & The Juice, PALÆO og Frokostfirmaet og er i dag Supply Chain Manager i Frankly Juice. Simon har været med på rejsen i halvandet år og er et vigtigt bindeled mellem produktion og administration som Finance Manager. Dedikerede medarbejdere har været en del af succesen fra start – Nikolaj Seiersen, som er lillebror til Christian Seiersen har været med hele vejen fra test på køkkenbordet til i dag, hvor han styrer produktionen som Production Manager med fem ansatte under sig.

31


Bliv klippekortkunde - Få 10% rabat på alle afgange og alle fordele Klippekortet er et fordelskort med flere attraktive ydelser. Vi udbygger løbende de mange tilbud, der gør hverdagen lettere som fordelskunde. Senest er vores låne Audi´er blevet opgraderet til A5 og vi har 2 biler til rådighed i begge lufthavne. Glæd dig, du kan få lov at låne en af dem gratis, når du er klippekortkunde. Du reserverer din Audi ved direkte henvendelse til Rikke på rs@seaplanes.dk. Andre fordele er, at du må tage op til 12 kg. bagage med mod normalt 6 kg. uden at skulle betale bagagegebyr på 600 kr. Men for de fleste er den korte rejsetid det mest attraktive, kun 45 min. mellem Toldboden ved Langelinie til Aarhus havn og omvendt. Lyder det fristende, så kontakt venligst Rikke Sejthen på rs@seaplanes.dk

10% RABAT &

ALLE FORDELE

Klippekort med bonus • Pris 36.000 kr. værdi 40.000 kr. • Pris eksempel billetpris pr. afgang 1.297 kr. ved klippekortaftale reduceres prisen til 1.167 kr. • Sparer 3% kortgebyr • Book altid med 10% rabat • Ved kampagner sikres den billigste pris • Gratis låne Audi´er i både København og Aarhus • Gratis låne cykler, en stor fordel til de bynære møder • Håndbagage helt op til 12 kg. mod normalt 6 kg. Nem overskuelig administration • Klippekortet er en elektronisk bonuskonto, som administreres af jer • Nem administration af billetter via hjemmesiden inklusiv oversigt over forbrug • Ved annullering, får man et tilsvarende antal bonuspoint indsat på kontoen, som kan bruges en anden gang • Navneændring uden gebyrer helt frem til check-in lukker • Ingen udløbsdato Læs mere på www.seaplanes.dk

FORDELSKUNDE

Til de bynære møder er det ideelt at låne en cykel. Ofte kommer du meget hurtigere frem og i flere tilfælde spares p-afgiften. Cyklerne er fra Specialized model Alibi Sport EQ og Alibi Sport EQ Step Through begge forsynet med punkterfri dæk. 32

Normalt må du tage 6 kg. bagage med uden gebyr, men som klippekortkunde må du tage 12 kg med. Hvilket er helt perfekt, når du rejser over flere dage, så er der både plads til mødepapirer og et ekstra sæt tøj.

Uanset om du lander i Aarhus eller København, kan du som klippekortkunde låne en Audi A5. Eneste ”leje” betingelse er, at bilen returneres med fyldt tank.


”Vil du have samme høje sikkerhed på virksomhedens IT, som i flyet” IT-SIKKERHED

IT-UDVIKLING

Layout: www.himmelbla.dk

INFRASTRUKTUR & HOSTING

User IT er blandt de førende konsulenthuse indenfor infrastruktur, hosting og it-sikkerhed. Hos os får du altid en it-løsning, som er tilpasset din forretnings specifikke behov. En løsning hvor alt det komplicerede er pakket godt ind i en enkel løsning.

Gode grunde til at vælge User IT: •

Skab en hybrid mellem lokalt, hosted og cloudbaseret it

Dæk jeres it-udviklingsbehov hos en partner, der kender jeres forretning

Få sikkerheden på plads på jeres systemer og hos jeres brugere

Center Boulevard 5 2300 København

Kom sikkert i mål omkring EU-Persondataforordningen

Kontakt evt. CEO og ejer, Jacob Just på ju@userit.dk eller +45 23 27 29 58

Skejby Nordlandsvej 311 8200 Aarhus N

+45 88 80 30 00 · mail@userit.dk · www.userit.dk


Twin Otter DHC6-300 Passagerer: Fart: Max distance: Rejsehøjde: Avionics: Motorer: Crew:

Spar tid! Book din billet på www.seaplanes.dk

13-19 250 km/t 1.000 km Op til 3 km. Garmin 950 PT6A-27 2 piloter

AARHUS Østhavnsvej 37 8000 Aarhus C KØBENHAVN Nordre Toldbod 29 1259 København K

2½ t

45 m inutt er 3 time r

3-3½ time

34

ime


Du kan trygt lade dit uledsagede barn flyve med NORDIC Seaplanes

Hjem til bedste, hjem til mor eller far, årsagerne kan være mange, men uanset årsag kan du trygt lade dit barn flyve med NORDIC Seaplanes. Bestilling og køb Billetten købes ved henvendelse til Rikke på rs@seaplanes.dk, pris kun 697 kr. pr. afgang inkl. 6 kg bagage. Ved bestilling af flybilletter, fremsendes et rejsedokument, der udfyldes med info om barnet, både den, der afleverer

Mailleverandøren Bliv sikker i skyen

og den, der henter, skal vi have informationer om. Denne formular skal mailes retur igen inden afrejse. Billede ID skal fremvises ved både afsendelse og afhentning. Der sendes et betalingslink for flybilletten, som skal være betalt inden rejsen startes. Der er check in 30 min. før afgang. Aarhus: Østhavnsvej 37. 8000 Aarhus C.  København: Nordre Toldbod 29. 1259 København K. Læs mere om betingelserne for uledsagede børn på www.seaplanes.dk Husk turen tager kun 45 min. fra city til city.

70 70 19 18

Effektivisering med Google G Suite Vælg markedets bedste e-mail og kommunikation løsninger, så medarbejderne kan samarbejde via tilgang til fælles data og udnytte virksomhedens ressourcer optimalt.

Tag på kursus i ProsperWorks Det er det CRM-system, som Google anbefaler og selv bruger i deres organisation.

Det giver dine medarbejdere mulighed for at hjælpe hinanden med intuitive og tidsvarende løsninger i skyen når virksomhedens systemer sammensættes med hinanden.

Med ProsperWorks kan dine medarbejdere spare op til 5 timers arbejde pr. uge - og den gennemsnitlige lukke procent har vist sig at være 33% større.

 

✔ Datasikkerhed i top: Google Suiten og EUs nye Dataforordning. Få eksperthjælp til at blive klar til den træder i kraft den 25. maj 2018. ✔ Hjælp til opsætning: Glem alle problemer med opsætning og flytning af data. Vi hjælper dig, så det hele køre perfekt. ✔ Undervisning og træning: Få ny viden med nye løsninger af en professionel Google Cloud Partner så I udnytter G suites fulde potentiale. Alle teams skal være i luften for at være effektive.

Kontakt os på 70 70 19 18 eller www.mailleverandøren.dk

35


Har vi glemt, at når en dør lukkes, så åbnes en ny? At når vi lukker et kapital i vores liv, så åbner vi et nyt. Hvad nu, hvis vi kunne designe et hus med plads til at finde sammen igen.

Nicolinehus er tegnet i denne overbevisning: At fællesskaber er noget, vi skaber og genskaber hele tiden. Mellem by og hav. Mellem mennesker. Mellem rum i byen. Mellem C og Ø.

www.nicolinehus.dk

Seaplanes_190x277_v1.indd 1

14/06/2017 16.22

MAGASIN LAYOUT: WWW.HIMMELBLAA.DK

HJEM TIL EN FÆLLES BYDEL

NORDIC Seaplanes magasin nr 3 2017  

NORDIC Seaplanes er Danmarks første vandflyrute mellem Aarhus og København. Turen tager kun 45 min. og med en check-in tid på max 20 min. er...

Advertisement