Page 1

Osta liput ennakkoon: N O L I A S P R I N G T I M E . F I

Elämysmatka koko perheelle

POHJOLAN KUUMIN M E S S U TA PA H T U M A

VENEILY JA MATKAILU

ERÄ JA VAPAA-AIKA

PERHE JA LAPSET

MUOTI, KAUNEUS JA TERVEYS

Tornion Toranda Worldissa

Messut järjestävät Nolia AB ja Toranda World yhteistyössä ALMA Median kanssa.

..JA PALJON MUUTA!


MESSUINFO NOLIA SPRINTIME

Päivämäärä

9.–11. kesäkuuta 2017

Osoite

Hellälä, Näätsaarentie 241, 95450 Tornio

Aukiolojat

perjantai ja lauantai klo 10–17, sunnuntai 10–16

Pääsymaksut

Aikuinen 12 € Nuoret 13–17 v. 4,5 € Lapset 7–12 v. aikuisen seurassa 2,5 € Lapset 0–6 v. veloituksetta

Lippujen ennakkomyynti

Tee messukäyntisi sujuvaksi ja vältä jonottaminen ostamalla lippusi ennakkoon verkkosivuiltamme www.noliaspringtime.fi Nolia Springtime -messualueella on kaksi ravintolaa, joihin voit istahtaa syömään. Lisäksi ulkoalueella näytteilleasettajat tarjoilevat laajan valikoiman omia annoksiaan.

Pääkirjoitus Nolia Springtime

Yhdessä on hauskinta Y

hteistyö on tärkeää. Nolialle se on yksi toimintamme peruspilareista, jotta voimme saada aikaan kasvua ja Toranda Eventsille tämä on usein jopa toimintaedellytys. Vuoden kestäneiden valmistelujen jälkeen olemme nyt päässeet maaliin. Käynnistämme laajat, kansainväliset messut yhdellä Pohjoismaiden kiinnostavimmista paikkakunnista. Olemme yksimielisiä sekä Nolian että Torandan puolelta siitä, että paikka luo hienot mahdollisuudet, mutta matka maaliin on pitkä. Hyvällä, ammattilaisyhteistyöllä olemme onnistuneet rakentamaan perheystävälliset messut keskelle Barentsin aluetta ja yhdelle Perämeren kauneimmista paikoista. Messut saavuttavat lisäksi 1,2 miljoonaa asukasta 500 kilometrin säteellä. Tiedämme, että Suomessa ollaan tottuneita käymään kapea-alaisemmilla messuilla. Ruotsissa pidetään laajoista messuista, kuten Nolia voi todistaa Stora Nolia –messuillaan. Ne vetävät vuosittain miltei 100 000 kävijää. Nolian pitkäaikainen kokemus rakentaa messuja, jotka houkuttelevat suuria kävijämääriä, sijainti, jolla on mieletön potentiaali saavut-

”Nolia Springtime on hedelmä, joka syntyi yhteisen tavoitteen hienosta yhteistyöstä”. taa kävijöitä sekä ainutlaatuinen messu- ja tapahtumakeskus Torandassa antavat Nolia Springtime –messuille mahdollisuuksia, joihin vain harvat pohjoismaiset messut yltävät. Torandassa on suuria, avoimia alueita kaiken tyyppisille koneille, varusteille ja tavaroille. Alueella on lisäksi veneilijöiden iloksi venesatama, jossa on ainutlaatuinen mahdiollisuus esitellä vesiaktiviteettien tuotteita ja palveluita. Nolia Springtime –messujen avulla toivomme myös, että voimme poistaa Ruotsin ja Suomen välisen henkisen rajan, joka on maantieteellistä rajaa paljon suurempi. Onhan messualuekin vain muutaman kilometrin päässä Eurocitystä, Haaparannan ja Torni-

Elämysmatka koko perheelle

Tietoa messuista

Messualueella on infotauluja, jotka helpottavat liikkumista messualueella. Tietoja saa myös Nolian info/palvelukeskuksesta, joka sijaitsee päärakennuksessa. Ks. myös www.noliaspringtime.fi.

Pysäköinti

On messupaikan yhteydessä. Pysäköintimaksu on 20 kr tai 2 € ja sen kerää urheiluseura, joka järjestää pysäköinnin. Invalidipysäköinti on välittömästi messupaikan yhteydessä. Ks. piirros sivu 7.

Ravintola

Alueella on kaksi ravintolaa, joihin voit istahtaa syömään. Lisäksi ulkoalueella näytteilleasettajat tarjoilevat laajan valikoiman omia annoksiaan.

on yhdessä muodostamasta kansainvälisestä kohtaamispaikasta, jonka rajayhteistyö on esikuvana koko EU:lle. Nykyään 14 miljoonaa ihmistä ylittää rajan vuosittain, mikä tekee paikasta Suomen toiseksi liikennöidyimmän Helsinki-Vantaan lentoaseman jälkeen. Messut auttavat lisäksi muodostamaan yhteisen markkinan, joka houkuttaa yhä useampia ja joka luo ainutlaatuisia edellytyksiä tavaroille ja palveluille kohdata kansainvälinen yleisö. Nolia Springtime on hedelmä, joka syntyi yhteisen tavoitteen hienosta yhteistyöstä. Yhdestä asiasta olemme toki eri mieltä. Siitä, kenellä on hauskinta messuilla. Erkki väittää päättäväisesti, että suomalaisilla, kun taas Tommyn mielestä ruotsalaisilla on vähintään yhtä hauskaa. Kumpi on oikeassa toivomme selviävän, kun tämä kansainvälinen yhteistyöprojekti avaa ovensa 9. kesäkuuta tupaten täynnä Barentsin alueen ihmisiä. – Yhdestä asiasta olemme varma: messuilla on aina hauskinta yhdessä. Tommy Abrahamsson, tj Nolia AB Erkki Hanhirova, tj Toranda World

Hoitohuone

On inva-WC:ssä messuhallin aulassa sekä Magasin-ravintolassa. Ks. piirros s. 7.

Taksi

0200 68000

WC & Inva-WC

Päärakennuksessa ja Magasin-ravintolassa. Lisätietoja saa verkkosivuiltamme www.noliaspringtime.fi. Varaamme oikeuden viime hetken muutoksiin ja mahdollisiin kirjoitusvirheisiin.


Elämysmatka koko perheelle

Nolia Springtime ohjelmasisältö

PERJANTAI 9. KESÄKUUTA

LAUANTAI 10. KESÄKUUTA

Lippujen ennakkomyynti

Tee messukäyntisi sujuvaksi ja vältä jonottaminen ostamalla lippusi ennakkoon verkkosivuiltamme

www.noliaspringtime.fi

SUNNUNTAI 11. KESÄKUUTA

Messuhallin lava

Messuhallin lava

Eva Harnevik, Colour Beam Design, esittelee kesän muotia yhdessä näytteilleasettajien kanssa.

Muodonmuutoksen toteuttaa FINONE. Mukana myös Grazette of Sweden, La Perle sekä Intersport.

Klo 13.00–13.30 Muotinäytös aikuiselle naiselle

Klo 12.00–13.00 Make-over

Klo 14.00–14.30 Kuinka hieronta vaikuttaa hyvinvointiisi ja aineenvaihduntaasi?

Klo 14.00–14.30 The Näytös – Kampaus- & Muotishow

Kampausnäytös FINONEN johdolla. Hiusmallipioneeri Nora Toivonen esittelee hiusmalleja ja kampaukset kesän häihin. Intersportin ja La Perlen muotishow.

Mika Hautakoski, Casada Finland

Magasin-lava

Klo 15.00–15.15 Superfoodia Lapin luonnosta

Klo 12.00–12.30 Perinteinen ikkunaremontti, jolla vanhat ikkunat saavat uuden – Repairing is caring

Arctic Warriors esitelmöi.

Magasin-lava

Jim Björni kouluttaa sinut remontoimaan vanhoja ikkunoita. Saat hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jim on paikalla esityksen jälkeen vastaamassa kysymyksiin.

Klo 11.00–11.30 Marja- ja hedelmäviljely Tornionjokilaaksossa

Klo 13.30–14.00 Talvenkestäviä marjauutuuksia - lännestä ja Idästä

Messuhallin lava

Klo 14.00–14.30 Vinterhärdiga bärnyheter från öst och väst

Hiusshow FINONEn johdolla. La Perlen Muotishow, jossa esitellään kesän trendit naisille ja miehille.

Leif Blomqvist, Blomqvist Handelsträdgård Leif Blomqvist, Blomqvist Handelsträdgård

Klo 15.00–15.30 Jim Björni paljastaa kesän rakennusvinkit sekä muuta pientä ja kivaa Strömsö tv-ohjelmasta

Jim Björnin rakennusprojektit ovat tavalla tai toisella uudelleenkäyttöä, mikä on lähellä hänen sydäntään. Tänään hän tulee antamaan inspiraatiota kesän kynnyksellä sekä kertoo Strömsö tv-ohjelmasta.

Klo 12.45–13.15 The Näytös – Hius- & Muotishow Klo 14.00–14.15 Superfoodia Lapin luonnosta. Arctic Warriors esitelmöi.

Klo 15.00–15.30 Kuinka hieronta vaikuttaa hyvinvointiisi ja aineenvaihduntaasi? Mika Hautakoski, Casada Finland esitelmöi.

Magasin-lava

Leif Blomqvist, Blomqvist Handelsträdgård

Klo 11.30–12.00 Hur man lyckas med frukt och bär i Tornedalen Leif Blomqvist från Blomqvist Handelsträdgård.

Klo 13.30–14.30 Musiikkia ja tarinoita ainutlaatuiselta kaksikieliseltä meänkieliseudulta.

Hans Notsten, Bengt Niska ja Rolf Digervall. Joukko tornionjokilaaksolaisia esiintyy. He tulevat kaksikulttuuriselta, kaksikieliseltä, perinteikkäältä tarinankerronnan seudulta, jossa yhdistyy idän ja lännen musiikki. He soittavat perinteistä musiikkia, jolla on sekä ruotsalaiset että suomalaiset juuret, ja he kertovat hauskoja, surullisia ja burleskejä tarinoita ja anekdootteja menneiltä ja nykyisiltä ajoilta.

Klo 12.00–12.30 ja klo 16.00–16.30 Musiikkia ja tarinoita ainutlaatuiselta kaksikieliseltä meänkieliseudulta

Hans Notsten, Bengt Niska ja Rolf Digervall. Joukko tornionjokilaaksolaisia esiintyy. He tulevat kaksikulttuuriselta, kaksikieliseltä, perinteikkäältä tarinankerronnan seudulta, jossa yhdistyy idän ja lännen musiikki. He soittavat perinteistä musiikkia, jolla on sekä ruotsalaiset että suomalaiset juuret, ja he kertovat hauskoja, surullisia ja burleskejä tarinoita ja anekdootteja menneiltä ja nykyisiltä ajoilta.

Magasin

Klo 12.00–17.00 Olutmaistiaiset, tilaisuus kokeilla ja ostaa eri olutlaatuja.

Magasin

Klo 13.00–15.00 Kasvomaalausta

Tyttöjalkapallojoukkue TP47 Torniosta toivottaa lapset tervetulleeksi Magasin-ravintolaan, jossa nämä saavat ilmaisen kasvomaalauksen.

Klo 12.00–17.00 Olutmaistiaiset, tilaisuus kokeilla ja ostaa eri olutlaatuja. Klo 17.00– Trubaduuri Jarmo Kantola viihdyttää

Klo 17.00– Dj Aki Himanen viihdyttää Klo 13.00–16.00 Kasvomaalausta

Tyttöjalkapallojoukkue TP47 Torniosta toivottaa lapset tervetulleeksi Magasinet-ravintolaan, jossa nämä saavat ilmaisen kasvomaalauksen.

Klo 12.00–14.00 Ilmapallosolmintaa

Kaikki lapset! Tulkaa Magasinet-tilaan katsomaan, kuinka ilmapallot muuttuvat miekaksi, koiraksi tai kokonaiseksi kukkakimpuksi. Marko Taskila, Ilmapallomies.

Magasin

Klo 12.00–16.00 Olutmaistiaiset, tilaisuus kokeilla ja ostaa eri olutlaatuja Klo 13.00–16.00 Kasvomaalausta

Tyttöjalkapallojoukkue TP47 Torniosta toivottaa lapset tervetulleeksi Magasinet-ravintolaan, jossa nämä saavat ilmaisen kasvomaalauksen.

Ulkoalue

Klo 10.00–17.00 Duudsonit ActivityPark, koko päivän

Klo 12.00–14.00 Ilmapallosolmintaa

Tule kokeilemaan uutta Duudsonien Sirkusta – saat diplomin ja palkinnon. Toivotamme tervetulleiksi kaikki lapset ja aikuiset 2:sta 99:een ikävuoteen asti. Nähdään!

Kaikki lapset! Tulkaa Magasinet-tilaan katsomaan, kuinka ilmapallot muuttuvat miekaksi, koiraksi tai kokonaiseksi kukkakimpuksi. Marko Taskila, Ilmapallomies.

Klo 10.00–17.00 Testaa koirasi karhulla

Ulkoalue

Utbildningar Luleå tulee Nolia Springtime –messuille liikuteltavan karhun ja hirven kanssa. Dropin-ilmoittautuminen. Hinta – 700 SEK/testi. Lisätietoja: www.utbildningarlulea.se

Klo 10.00–16.00 Duudsonit ActivityPark, koko päivän

Tule kokeilemaan uutta Duudsonien Sirkusta – saat diplomin ja palkinnon. Toivotamme tervetulleiksi kaikki lapset ja aikuiset 2:sta 99:een ikävuoteen asti. Nähdään!

Klo 10.00–16.00 Testaa koirasi hirvellä

Ulkoalue

Klo 10.00–17.00 Duudsonit ActivityPark, koko päivän

Tule kokeilemaan uutta Duudsonien Sirkusta – saat diplomin ja palkinnon. Toivotamme tervetulleiksi kaikki lapset ja aikuiset 2:sta 99:een ikävuoteen asti. Nähdään!

Utbildningar Luleå tulee Nolia Springtime –messuille liikuteltavan karhun ja hirven kanssa. Dropin-ilmoittautuminen. Hinta – 700 SEK/testi. Lisätietoja: www.utbildningarlulea.se

Klo 11.00–14.00 Poniratsastusta

MTY Alatalo toivottaa kaikki lapset tervetulleeksi ponialueelle, jossa pääsee ilmaiselle ajelulle suloisessa kahdenistuttavassa vaunussa! Ks. kartta

Klo 10.00–17.00 Testaa koirasi karhulla

Utbildningar Luleå tulee Nolia Springtime –messuille liikuteltavan karhun ja hirven kanssa. Dropin-ilmoittautuminen. Hinta – 700 SEK/testi. Lisätietoja: www.utbildningarlulea.se

Klo 11.00–13.00 Poniratsastusta

MTY Alatalo toivottaa kaikki lapset tervetulleeksi ponialueelle, jossa pääsee ilmaiselle ajelulle suloisessa kahdenistuttavassa vaunussa! Ks. kartta

Tapahtumat venesatamassa F1-venenäytös ja kyyditykset

Tule tapaamaan Sami Seliötä ja näe F1-kilpavene. Ajat ja hinnat, ks. www.noliaspringtime.fi.

Tapahtumat venesatamassa F1-venenäytös ja kyyditykset Klo 11.00–14.00 Poniratsastusta

MTY Alatalo toivottaa kaikki lapset tervetulleeksi ponialueelle, jossa pääsee ilmaiselle ajelulle suloisessa kahdenistuttavassa vaunussa! Ks. kartta

Tapahtumat venesatamassa F1-venenäytös ja kyyditykset

Tule tapaamaan Filip Roms ja näe F1-kilpavene. Ajat ja hinnat, ks. www.noliaspringtime.fi.

Tule tapaamaan Filip Roms ja näe F1-kilpavene. Ajat ja hinnat, ks. www.noliaspringtime.fi.

Bosmina risteilyt ja venetaksikyyditykset www.noliaspringtime.fi


Kokeile nyt mikropanimoiden olutta kahdesta maasta Yhteensä seitsemän pientä panimoa tuo tuotteensa olutmaistiaisiin Toranda Magasinin terassille. Tapahtuman on järjestänyt Toranda Worldin Jukka Auraneva. – Panimot ovat olleet todella kiinnostuneita. Olemme jopa pohdiskelleet olutfestarien järjestämistä, mikäli Nolia Springtimen kävijät osoittavat riittävästi asiaan kiinnostusta, hän sanoo. Keneltäkään ei liene jääneen huomaamatta, että pieniä panimoja on noussut sinne tänne Ruotsissa ja Suomessa. Ja kiinnostus kokeilla olutta, joka maistuu muulta kuin tehdasvalmisteiset laadut, on suurta kansalaisten keskuudessa. Onko parempaa paikkaa maisteluun kuin kauniin rantaravintola Toranda Magasinin terassi? – Paikka on todella hieno ja tänne

Elämysmatka koko perheelle

on helppo löytää, Jukka Auraneva sanoo ja jatkaa, – Tällä hetkellä näyttää siltä, että yhteensä seitsemän panimoa tuo tuotteitaan tänne, muun muassa Tornion Panimo, joka on aloittanut toimintansa Lapin Kullan vanhoissa tiloissa, ja Westerbottens bryggeri. Ostamme oluita myös monelta pieneltä ruotsalaiselta panimolta. Monien panimoiden trendi on ollut tuottaa hiukan alkoholipitoisempia olutlaatuja, joten maistiaisissa käytetään niinkin pieniä kuin 15 senttilitran laseja. – Tarkoituksena on, että saa maistaa useaa sorttia. Monella panimolla on joka tapauksessa kolmea tai neljää eri laatua, joten maistettavana on useita jännittäviä oluita, hän sanoo.

Kesän täydeltä

HUVIA! Särkänniemen yli 30 huvilaitetta takaavat kesän parhaimmat kyydit! Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuvassa tunnelmallisessa Koiramäen eläinpuistossa viihtyy koko perhe!

a kein jta r o k , pein stora

no uori Kesäenin uutuusv 18.6.! siist

an avata

sarkanniemi.fi

Lue lisää ja osta liput ennakkoon edullisemmin.


Maailmanmestari huippuvauhdilla Nolia Springtimeen

K

iihtyvyys saa superurheiluautot kalpenemaan. G-voimia kuin taisteluhävittäjässä. Venekilpaurheilun Formula 1 on moottoriurheilun kovimpia lajeja. Maailmaneliittiin kuuluva Suomen Sami Seliö vierailee Nolia Springtime –messuilla kaksipaikkaisen F1-veneensä kanssa ja kunnioittaa Toranda Worldin suomia mahdollisuuksia. – Paikka on aivan fantastinen venekilpailuille, hän sanoo. Sami Seliö on juuri valmistautumassa kilpaveneurheilun huippulajin, Formula 1:sten, sesongin aloitukseen, kun tavoitamme hänet hetken juttutuokioon. Jotta Sami onnistuu tavoitteessaan voittaa

maailmanmestaruus järjestyksessä kolmannen kerran, mitään ei jätetä sattuman varaan. – Joka vuosi kilpailu huipulla kovenee. Kun aloitin, oli vain pienellä porukalla todellisia mahdollisuuksia taistella tittelistä. Nyt on jo yli kymmenellä kuljettajalla sitä, mitä vaaditaan kamppailussa mukana olemiseksi, Sami sanoo. On myös pysyttävä joka kilpailun kärjessä. Sesonki koostuu seitsemästä kilpailusta, ja jos menetät pisteitä yhdessäkin, voit menettää

mestaruuden. – Mutta samanaikaisesti haastavuus pitää mielenkiinnon ja motivaation yllä. Ainutlaatuista on sekin, että kaksi eri kierrosta eivät ole koskaan samanlaisia. Jos vertaa autojen Formula 1 –kisaan, ovat niiden olosuhteet radalla paljon vakaammat. Meidän tulee ottaa huomioon tuuli, virtaukset, veneiden aiheuttamat aallot ja paljon muuta, Sami kertoo.

Sami odottaa messukäyntiä Sami Seliö tulee Nolia Springtime –messuille kutsun ja hänen käyntinsä Toranda Worldissä vuonna 2016 ansiosta.

– Tiesin toki missä Tornio sijaitsee, mutta sitä en tiennyt, että täällä on tällainen tapahtumakeskus ja että lähialueella on niin paljon asukkaita. Sitä paitsi keskus on aivan mieletön! Kaikki on valmiina kilpailuun. Tavallisesti tarvitaan paljon muutostöitä, mutta Toranda Worldissä kaikki on tehty. Jännitystä lisää joen virtaukset ja Ruotsin läheisyys, Sami Seliö sanoo. Tapahtumakeskus ja alue ovat niin hienot, että Sami uskoo Tornion voivan isännöidä F1-kilpailuja tulevaisuudessa. – Ajattele, millainen mahdollisuus se olisi esitellä Pohjois-Suomea ja Pohjois-Ruotsia. Kilpailuilla on 600 miljoonaa tv-katsojaa ympäri maailman, hän sanoo.

Strömsönikkari jakaa tietoa ja ilostuttaa

S

uositun Strömsö-tv-ohjelman Jim Björni tulee Nolia Springtime – messuille levittämään iloa nikkarointiin, materiaalien säilyttämiseen ja menetelmiin. – Tulen antamaan inspiraatiota kesän kynnyksellä ja kertomaan, kuinka teemme tv-ohjelmaa ja kuinka vanhoja ikkunoita korjataan, hän sanoo. Useat tv:n katselijat ovat saaneet tartunnan nikkari-ilosta, jota Jim Björni tarjoaa tv-ohjelmassa Strömsö. Hän asuu Kristiinankaupungissa, jota hän pitää inspiroivana ympäristönä hyvin pidettyine alueineen. – Olen pohjimmiltani kalustepuuseppä. Totta kai teemme myös nikkaroinnilla hyvää televisio-ohjelmaa, mutta minun on myös oltava oman alani osaaja. Nikkarointihan on osa elämääni. Björni tuli mukaan ohjelmaan vuonna 2004 ja on saanut vuosien

”Tulen messuille antamaan ihmisille inspiraatioita kesän alla.” mittaan paljon palautetta. – Se koskee sekä veisto- että nikkarointipuolta. Yritän hiukan kouluttaa, joten monet haluavat vinkkejä muun muassa siitä, millaisia työkaluja tulisi ostaa. Jos rakentaa ja nikkaroi koko ajan, voi olla hyvä tietää, mitä voi tapahtua, jos ostaa liian halpoja työkaluja, hän kertoo. Jim Björni on sosiaalisesta mediasta huomannut, kuinka paljon puutöitä ja nikkarointia tehdään. – Somen kautta näkee, että monet tekevät puutöitä, on omia so-

Jim Björni tv-ohjelmasta Strömsö.

me-ryhmiä ja jopa Youtube-kanavia. Monet heistä ovat todella asiaan vihkiytyneitä ja osaavat kaikenlaista esimerkiksi pintakäsittelyistä. Nolia Springtime –messuilla hän kertoo kuinka Strömsö-ohjelmaa tehdään ja inspiroi ohjelmassa nikkaroimiensa tuotteiden avulla. Björni näyttää myös kaikki työvaiheet, kuinka vanhoja ikkunoita korjataan. Säilyttäminen on hänen mielestään tärkeintä. – Eihän uusissa ikkunoissa ole samaa puuta kuin vanhoissa, jotka usein kannattaa säilyttää. Jos ei muuten, niin ainakin säilyttääkseen talon tunnelman. Uudet, ns. ylläpitovapaat ikkunat ovat toki hyviä, mutta usein talolta lähtee sielu ja profiili, koska ikkunat ovat niin upotettuja ja mitäänsanomattomia. Olen kyllä innostunut vanhoista taloista, mutta eihän kaikkea voi ja pidä säilyttää, Jim Björni sanoo. Hänestä on jännittävää tulla Tornioon ja Nolia Springtime –messuille.

Voita venematka Samin kanssa Nolia Springtimen messuvierailijat voivat ottaa osaa kilpailuun ja voittaa venematkan Samin kanssa messujen aikana. Arvonta suoritetaan paikan päällä. Teksti: Hans L. Olofsson

Perjantai Sami Seliö F1-veneineen messuilla La ja su Filip Roms F1-veneineen

Elämysmatka koko perheelle

– Erityisen jännittävää siksi, että messuista tulee kuin Ruotsin ja Suomen yhdistelmä. Ehkä ei edes tiedä, onko sitä Suomessa vai Ruotsissa. On todella hauskaa, että niinkin pohjoisessa Strömsö kiinnostaa, vaikka en tiedä, kuinka tunnettu olen siellä, sanoo Jim Björni. Siitä hänen on turha olla huolissaan, hänet kyllä tunnetaan. Lähde: Nolia

Ikkunan renovointi Perjantai 12:00-12:30

Jim Björni paljastaa... Perjantai 15:00-15:30


Elämysmatka koko perheelle

NOLIA SPRINGTIME MESSUJEN NÄYTTEILLEASETTAJAT Airamo Nahka-Asu ........................www.airamo.fi.......................... 110 .......Nahka- ja tekstiilivaatteiden valmistus Alucat..............................................www.alucat.fi........................... 265........Veneet Art Expedition.................................www.artexpedition.se.............. 127........Lasitaide, taidemaalaukset AT-Tuote Oy....................................www.attuote.fi.......................... 266........Venetuotteet, vapaa-ajan tuotteet BRP................................................www.brp.com........................... 269........Nelipyörät, vesijetit, pyörät, moottoripyörät Bränna Gårdsmejeri.......................www.brannagetgard.se........... 246........Juustot ja leikkeleet Åt & Fram.......................................www.bavern.net....................... 246........Kyllästeet kovaan käyttöön Busmonter......................................www.busmonster.se................ 111........Myssyt, päähineet, otsapannat...käsityönä Casada Finland Oy.........................www.casadafinland.fi............... 140........Hieronta- ja fitnessvarusteet Cityterveys Oy................................www.cityterveys.fi.................... 106........Terveys Colour Beam Design AB.................(fb) Colour Beam Design......... 217........Vaatteiden suunnittelu Kiwi Design.....................................www.kiwidesign.se.................. 217........Vaatteiden suunnittelu Corrotech........................................www.corrotech.fi...................... 252........Asekaapit, grillit, puujalustat, grillikodat DIn hälsa i Boden........................... dorisbertilsson.neolifeshop.com.... 103........Käsitöitä - veitset, parfyymit, ravintolisät... IB Knives........................................ib-knives.webnode.se.............. 103........Käsinvalmistetut veitset Eego...............................................www.eego.fi............................. 274........Sähköpyörät Fastfood Festivals Oy.....................www.festariruoka.fi.................. 248........Festariruokaa Fennia.............................................www.fennia.fi/sv/privathushall...............Vakuutukset Finnsweet.......................................www.finnsweet.fi...................... 202........Makeiset, suklaa, leipomotuotteet Finnsweet.......................................www.finnsweet.fi...................... 233........Makeiset, suklaa, leipomotuotteet Finone/ Hårwester Oy.....................www.finone.fi........................... 123........Hiusshow Fripro..............................................www.fripro.se........................... 219........Metsästys- ja vapaa-ajan varusteet Fritid och Vildmarksliv Piteå...........fritidvildmark.se....................... 223........Metsästys ja aseet Fuengicon Oy.................................www.donnataponero.com........ 108........Luonnonvoiteet, piki, terva, inkivääri Haparanda Stadshotell...................www.haparandastadshotell.se... 141........Asu hotellissa HeMo Design..................................www.hemodesign.net.............. 102........Itsesuunnitellut lasten ja aikuisten myssyt HeMo Design..................................www.hemodesign.net.............. 203........Itsesuunnitellut lasten ja aikuisten myssyt Herajärvi Car Center Oy.................www.heracar.com.................... 224........Autot Bilmax Sverige AB..........................www.bilmax.com..................... 224........Käytetyt henkilö- ja hyötyajoneuvot HK Varma Oy..................................www.hkvarma.com.................. 285........Vetouistimet Simojoen Lohiranta Oy...................www.simojoen-lohiranta.fi....... 285........Majoitus, kalastus, veneenvuokraus... Huivien aikaan / T:mi Ulla van den Heuvel................www.huivienaikaan.fi............... 120........Italialaiset huivit Härjedals Kök AB............................www.harjedalskok.se............... 243........Mittavalmiit luukut ja laatikot. Intersport Mäkimaa.........................intersport.fi/fi/kauppa/tornio..... 105........Urheilu ja vapaa-aika JaHaArtDesign...............................facebook/JaHaArtDesign........ 129 JMK-Service Autofit Tornio.............http://jmkservice.fi................... 263........Autohuollot JMS Vattenrening...........................www.jms-vattenrening.se........ 241........Raikkaan veden valmistus Koulutuskuntayhtymä Lappia.........www.lappia.fi/sites/sv-se......... 260........Koulutuspalvelut Kiinteistövälitys Pakisjärvi Oy.........(fb)kiinteistovalityspakisjarvi ... 237........Tontit Kiiruna Talot....................................kiirunahus.se........................... 113........Talotehdas LVI-Kilpimaa Oy..............................www.kilpimaa.com................... 238........LVIS -palvelut K-Maatalous...................................www.k-maatalous.fi................. 254........Ruohonleikkurit mm. KM-RRR Yhtiöt Oy.........................www.kmrrr.fi............................. 227........Renkaat KM Däckservice AB........................www.kmdack.com................... 227........Renkaat KM Däck raskas puoli.....................www.kmdack.com................... 227........Raskaan kaluston renkaat Kukkolaforsen Turist & Konferens AB...www.kukkolaforsen.se............. 220........Elämys- ja tietokeskus Kuljetus Juhta Oy...........................www.kuljetusjuhta.fi................. 242........Myynti ja kuljetukset Kungsfiskaren.................................www.capricorn.se.................... 267........Kalastusvarusteet La Perle..........................................www.laperle.fi.......................... 124........Naisten vaatetus Lapin Kumi Oy................................www.lapinkumi.fi...................... 228........Renkaat, vanteet LD Trading......................................www.magicbrush.se................ 206........Magicbrush-taikaharja, pölynpoistaja Trendrehab.....................................www.trendrehab.se................. 206........Tuotteet itsehoitoon, hierontatyyny... Satuli.fi............................................www.satuli.fi............................ 132........Leikkikalut Lidmans Fiskeredskap AB.............................................................. 223........Kalastustarvikkeet Mallgårds rökeri AB .......................mallgard.se.............................. 245 .......Lihaa, juustoa, leipää, nieriää... Mapitare Oy....................................www.mapitare.fi....................... 204........Offline mobiilikartta -sovellus Meän Liha.......................................www.meanliha.fi...................... 247........Lähituotettua ruokaa & lihaa, hot dogeja Miukin Kone....................................miukinkone.fi/.......................... 284........Nelipyöriä, veneitä


Messut – aluekartta

T

P P

NOLIA SPRINGTIME MESSUJEN NÄYTTEILLEASETTAJAT Hotel Mustaparta............................www.mustaparta.fi................... 119........Asu hotellissa Muuraus- ja Laattatyö E. Lappalainen KY..........................www.muurausjalaattatyo.fi...... 114........Sisustus, kamiinat Napikas...........................................www.napikas.com................... 116........Suomalaiset iloiset lastenvaatteet Norrbottens Läns Hemslöjdsförening..www.hemslojden.org............... 130........Käsitöitä, koruja, vaatteita Olivebar..........................................www.olivebar.se...................... 229........Oliivit ja hollantilaiset juustot Outa Kauneus................................................................................. 101........Kosmetiikkaa, kauneuskäsittelyjä Pajala Turism..................................www.pajalaturism.se............... 128........Turismi Petturi Uistin...................................www.petturi.fi........................... 218........Vetouistimia, kalastustarvikkeita PlusTerveys Meän Hammas...........www.meanhammas.fi.............. 131........Hammashoito Pohjolan Mylly................................www.mylly.fi............................. 255........Turismi & markkinointi Polar House....................................www.polarhouse.com.............. 235........Talot ja mökit Polar Metalli/MyPizza.....................www.mypizzamoments.com.... 249........Pitsauunit, grillit Ruska Vaatteet...............................(fb)Ruska-vaatteet................... 118........Lastenvaatteet “Handmade in Lapland” Scandinavian Journey AB...............www.scandinaviannautic.se.... 262........Purjehdusmatkat SF-Cliniken.....................................www.sf-cliniken.fi..................... 121........ Kauneus ja terveys, plastiikka- ja yleiskirurgia... Möbelhuset.....................................www.mobelhuset.nu................ 283........Huonekalut Suupohjan Osuuspankki.................www.suupohjanosuuspankki.fi... 236........Pankkipalvelut Svedjekojan....................................svedjekojan.se/Start................ 222........Metsästys-, kalastus- ja vapaa-aika TornioHaparanda............................www.bothnianbusiness.fi......... 107........Turismi & yrityspalvelut, tontit Meri-Lapin Matkailu Oy...................www.visitsealapland.com........ 107........Matkailupalvelut TEX.................................................www.tex.fi................................ 201........Puutarha, kukat Thermotic AB..................................thermotic.se............................. 268........Thermo Float Underwear -alusasut Thuydiensilk....................................www.thuydiensilk.se................ 205........Silkkituotteet, makuupussit, matkakimonot... Timapuu Oy Marttila.......................www.timapuu.fi........................ 234........Grillikodat, huvimajat, saunat ja kylpytynnyrit Tiura Uistin.....................................www.tiura.fi.............................. 283........Vetouistimet, kalastusvarusteet. T:mi Maj-Lis Saranne Jäätelökioski................................................ 211........Jäätelömyynti United Trading of Sweden..............unitedtrading.se....................... 117........Laukut, nahkatuotteet, hansikkaat, kukkarot VillaFeeling Tmi.............................................................................. 239........Pihasaunat Virvatuli-Valaisimet Oy....................www.virvatulishop.fi................. 104........Valaistusliike Visit Umeå turiscenter....................www.visitumea.se.................... 112........Uumaja esittäytyy WISTI. SE AB.................................www.wisti.se............................ 244........Ikkunat, ovet, lasitukset Åsbergets Gårdsmejeri...................asberget.se............................. 230........Juustot ELON Haparanda...........................www.elon.se............................ 271........Rakennustavaratalo Bolist i Haparanda..........................www.bolist.se.......................... 271........Kodinrakennus Blomqvist Plantskola......................www.blomqvistplantskola.com.... 273........Talvenkestäviä kasveja Suomesta Kulting AB.......................................www.kulting.se........................ 272........Kulting-puutarhajyrsin Duudsonit Activity Park................................................................... 299........Duudson-sirkus Shamaan Design............................www.shamaandesign.fi........... 154........T-paidat ja -puserot, farkkulegginsit Lapin Kansa....................................www.lapinkansa.fi.................... 216........Mediatalo Nolia AB..........................................www.nolia.se........................... 214 Combi Cool Oy...............................www.combicool.fi..................... 253........Ilmalämpö sekä ilmavesi -tuotteet Paapero..........................................www.paapero.fi........................ 126........Lastenvaatteita Luonnon luonnonyrtit ky.................www.lapinluonnonyrtit.fi........... 150........Luonnontuotteita Lapista Magnetix Wellness......................................................................... 155........Magneettikorut Lapin Panimo, Rovaniemi...............www.lapinpanimo.fi................. 160........Olutpanimo Tornion Panimo...............................www.tornionpanimo.fi.............. 161........Olutpanimo Maistila, Oulu..................................maistila.fi................................. 162........Olutpanimo Sonnisaari Panimo, Oulu................www.sonnisaari.com............... 163........Olutpanimo Jacobstads, Pietarsaari..................www.jacobstads.fi.................... 164........Olutpanimo Kyrö Distillery Company, Isokylä....kyrodistillery.com..................... 165........Olutpanimo Westerbottens Bryggeri, Sävar.......westerbottensbryggeri.se........ 166........Olutpanimo Arctic Warriors Oy..........................www.arcticwarriors.fi............... 115........Lapin yrteistä mm superfoodia Tmi Marja-Leena Niva....................marja-leena.lr-partner.com...... 153........Aloe Vera -tuotteet Storm Marin....................................www.stormmarin.fi................... 264........Veneilyasusteet Norrbotten Gratistidning.................www.gratistidning.com............ 133........Ilmaisjakelulehti Utbildningar Luleå...........................www.utbildningarlulea.se......... 298........Koulutus Intersport Kemi...............................www.intersport.fi...................... 142........Footbalance, juoksukengät Team Sportia Outlet Haparanda..................................................... 275........Urheiluvälineet


TORNION TEXIN 13 500m2 JÄTTITAVARATALO AVOINNA JOKA PÄIVÄ! YLI 200 000 TUOTETTA!

KUJA!

JÄTTIHALLI TÄYNNÄ RUUK

Eri värejä, kokoja, materiaajeja, eri käyttötarkoituksiin!

KUKKAKARTANO PUUTARHAKESKUS

5 SÄKKIÄ!

1595

JÄTTIVALIKOIMA KESÄKUKKIA! SAAMME LISÄÄ KUKKIA JOKA VIIKKO!

BIOLAN MUSTA MULTA 45L

LAAJA VALIKOIMA SUURI VALIKOIMA LAADUKKAITA BRANDTEX -TUOTTEITA! NAISTEN BRANDTEX FARKUT, 3 ERI MALLIA

LAADUKKAAT VAPAA-AJAN ERÄASUSTEET!

3995 2995 1995

2 PARIA!

25

6

95

00 €

19

AIKUISTEN MUOVISANDAALIT

EVA SANDAALIT TURKISSOMISTEELLA Koot 36-41. 14,95€/PARI

50

KESÄJALKINEITA NAISILLE JA MIEHILLE!

TEX TORNIO TEOLLISUUSKATU 5, 95420 TORNIO

www.facebook.com/texfinland

UUSITTU 400m2 KALASTUSOSASTO!

1995 €

NESTEKAASU 11 KG TERÄSPULLON BELCO TÄYSSYNTEETTINEN MOOTTORIÖLJY 5W-40 5 L VAIHTO. Voim. 4.6. asti Tornio ark. 8-21, la 8-20, su 10-20 Kemi ark. 8-21, la 8-19 su 11-19


Lennart Forsberg

Testaa koirasi karhulla Perjantai 10:00-17:00 Testaa koirasi karhulla Lauantai 10:00-17:00 Testaa koirasi hirvellä Sunnuntai 10:00-16:00

Karhu ja hirvi pyörillä

Elämysmatka koko perheelle

– mieletön mahdollisuus metsämiehille Metsästäjä joutuu kohtaamaan useita haasteita halutessaan tietää, kuinka metsästyskoira käyttäytyy metsässä tiukan paikan tullen. Lennart Forsbergilla on mielestään asiaan ratkaisu – pyörille asennetut, liikuteltavat täytetyt eläimet. Menetelmä, jolla voi helposti arvioida, kuinka koira käyttäytyy, on

ollut menestys, Lennart Forsberg kertoo. Karhulla lähdettiin liikkeelle ja toimintaa on laajennettu kiinnostuksen kasvettua. – Nyt minulla on täytetty hirvenvasa ja olen ottamassa juuri käyttöön myös villisian. On tärkeää nähdä ennen jahtiin lähtöä, kuinka koira käyttäytyy, hän sanoo ja jatkaa,

– Nähdäkseen kuinka koira reagoi tilanteessa karhujen kanssa, on tyypillisin ratkaisu mennä eläintarhaan. Mutta haittapuolena on aita, joka erottaa koiran ja karhun toisistaan. Liikuteltavalla karhulla voi nähdä, kuinka koira työskentelee sen ympärillä. Tällä tavalla voi myös nähdä, kuinka koira käyttäy-

20X120 UTVPANEELI ST POHJAMAALATTU VALK.

Puutavaraliike

LAUTARI

MESSUTARJOUS

Varikonkatu 11, Kemi, puh. 016262617

0,89

/m

tyy, mikäli karhu on aikeissa paeta. Haluamme nähdä, että koira nappaa kiinni karhun takalistosta. Karhu on hajukäsitelty ja asennettu alustalle, joka on kauko-ohjattava, jotta Lennart Forsberg voi nähdä, miten koira toimii eri tilanteissa. Muilla messuilla Forsberg on tuskin ehtinyt syömään, koska lii-

28X95 TERASSILAUTA RUSKEA VIISTETTY

1,09

Avoinna: Arkisin 8-17, lauantaisin 9-13

kuteltava karhu on herättänyt niin paljon kiinnostusta. Nolia Springtime –messuilla hänellä on liikuteltava karhu mukanaan perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaina on hirvenvasa paikalla. Lue koko ohjelma verkosta:

26X117 LÄMPÖKÄSITELTY TERASSILAUTA B

/m

1,75

/m

www.lautari.fi

Tule tutustumaan kauden kovimpiin uutuuksiin! Can-Am traktorimönkijät alk.

7.490e Sea-Doo vesijetit alk.

6.590e

MEILTÄ LAITTEISIIN PARHAAT RAHOITUSVAIHTOEHDOT! Jopa 40 kuukautta korotonta maksuaikaa!

www.pyoraosa.fi Kemintie 50, TORNIO p. 010 396 4101, 0400-389 627


            

Harrastuksesta ammatti? Lappia mukana Nolia Springtime -messuilla! Pe-su 9. - 11.6. Toranda World, Tornio Mikä on sinun harrastuksesi? Voisitko tehdä siitä ammatin? Tule tutustumaan puutarha-alan ja matkailualan koulutuksiin. Puutarha-alalla infoa mm. irtonurmikoista.

       

       

Osastollamme arvontaa, jossa palkintoina lahjakortteja Lappian palveluihin. Tervetuloa!

www.lappia.fi

Laadukkaat Stigat myy K-Maatalous Tornio

Elämysmatka koko perheelle

MESSU EXTRA TARJOUS! ZT 5132 T Soveltuu isojen ruohoalueiden leikkaamiseen nopeammin. Kawasakin 2-sylinterinen 726 cc -moottori. Hydrostaattivaihteisto. Paikallaankääntyvä. Luokkansa paras leikkuukorkeuden säätö. Leikkuunopeus 11,3 km/h. Leikkuuleveys 132 cm. Suositushinta 6.150,-

TORNADO 3098 H B&S P.B. 4165 AVS, 500 cc -moottori. Vahva teräspalkkirunko. Hydrostaattivaihteisto, portaaton nopeudensäätö eteen ja taakse. Sähkömagneettinen leikkuulaiteen kyktkin. Sivullepuhaltava, silppuava Multiclip-sarja vakiona. Leikkuuleveys 98 cm. Kampanjahinta 1.995,-

MULTICLIP 47 Q B B&S 450 E, 125 cc -moottori. Silppuava /sivullepuhaltava. Leikkuukorkeuden keskussäätö. Teräsrunko ja kuulalaakeroidut pyörät. Leikkuuleveys 45 cm.

DINO 47 Lähes lyömättömän tehokas pitkässä ruohossa. Stigan RS 100 -moottori, 100 cc. Sivullepuhaltava. Teräsrunko ja kuulalaakeroidut pyörät. Leikkuuleveys 45 cm.

Kampanjahinta

299,-

MULTICLIP 47 SQ B Kuten Multiclip 47 Q B mutta itsevetävä.

Kampanjahinta

179,-

 Teemme huollot messuilla paikanpäällä.

00

39

Tarjous voimassa vain messujen ajan!

Tervetuloa tutustumaan osastoomme!

Pyyhinsulat

-35%

Kampanjahinta 355,-

Kilpailuja huoltotarjouskyselyn ottaneille!

JMK-Service

Häklinkatu 2, 95420 Tornio

Puh. 044-250 4471

jmk-service@autofit.fi, ark. 8-17


juhlavuoden erikoismalli volvo v40 edition 90 Volvo V40 Edition 90 on Volvon 90-vuotista historiaa juhlistava ylellinen erikoismalli. Se on yhdistelmä tunnistettavan skandinaavista muotoilua ja pirteää ajettavuutta, joka ilahduttaa sinua jokaisella matkallasi. MALLISTOSSA MYÖS VOLVO V40 CROSS COUNTRY EDITION 90 EDITION 90 VARUSTEET VAKIOVARUSTEIDEN LISÄKSI MM.: NAHK AVERHOILU, 17” ALUMIINIVANTEET, SENSUS HIGH PERFORMANCE 5” VÄRINÄY TÖLL Ä , AVAIMETON K ÄYNNIST YS, DIGITAL-MIT TARISTO 8”, LED-AJOVALOT, PYSÄKÖINTITUTK A TA AKSE Rahoitustarjous vain 0,9 %

Volvia Kaskovakuutus 149 €

Aut.vaihteisto V40 T2 -versioon vain 750 € Kertaluoton rahoitusesimerkki: V40 D2 Edition 90 (man.): 299€/kk Kokonaishinta 30 405,09 € (sis. toim. kulut), käsiraha 5 520 €, sopimusaika 60 kk, kuukausierä 298,98 €, luoton määrä yht. 25 073,09 €. Kuukausierä sisältää koron 0,9 %, perustamismaksun 188 € ja käsittelykulun 16 €/kk. Viimeinen suurempi erä 9 150 €. Luottokustannukset yhteensä 1 920,46 €, luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 26 993,55 €. Todellinen luottohinta 32 325,55 € ja todellinen vuosikorko 2,26 %. Kertaluotto edellyttää hyväksytyn luottopäätöksen, kaskovakuutuksen ja rahoitusturvavakuutuksen. Palvelun tuottaa Santander Consumer Finance Oy, Risto Rytin tie 33, 00570 Helsinki.

VOLVOV40 EDITION 90 -MALLISTO ALKAEN 30 406 €

Volvia-vakuutustarjous Volvo V40 -mallistoon Volvia Kaskovakuutuksen ensimmäinen vuosi 149 €. Edellyttää Volvia-liikennevakuutusta. Vakuutuksen myöntää If Vahinko-vakuutusyhtiö Oyj, Suomen sivuliike (Volvia). Rahoitus- ja vakuutustarjoukset voimassa 31.8.2017 asti.

Volvo V40 Edition 90 -mallisto alkaen (D2 Man.): autoveroton hinta 26 150 €, autovero 3 655,09 €, toimituskulut 600 €, kokonaishinta 30 405,09 €. EU-yhd. 3,6-5,9 l/100 km, CO2 94-137 g/km. Huoltosopimus 40 €/kk (36 kk / 15 000 km/v). Kuvan auto erikoisvarustein. LUE LISÄ Ä VOLVOCARS.FI WETTERI KEMI Valajankatu 14 | wetteri.fi Ma-pe 8-18, la 10-14 Uudet autot 020 7788 880

VOLVO MYYNTI Ari-Pekka Heikonen 0400 935 480 Mirva Hoikka 040 5513 601

VOLVO OMAMEKAANIKOT Arto Huotari 044 7814 676 Tommi Oravakangas 044 3266 360

Löydät meidät myös facebookista nimellä Wetteri Oy!

UUSI ERÄ RENKI PERÄVAUNUJA JA VENETRAILEREITA SAAPUNUT!

PAIKKAKUNNAN POHJAHINTAAN! PE-MUOVIKYLPYTYNNYRI 100 % kotimainen PE-muovikylpytynnyri täydellisenä toimitettuna ympäri Suomen

PERÄVAUNU L

Kantavuus (kg): 582, Kokonaispaino (kg): 825, Omapaino (kg): 243, Vaunun pituus (mm): 4613, Vaunun leveys (mm): 1858, Lavan sisämitat (mm): 3295 x 1469, Laidan korkeus (mm): 236, Jousitus: lehtijousi, Renkaat: 155(180) R13 74K

1049€

(Norm. 1349,-)

KUOMU 590 € • LISÄLAIDAT 199 €

PERÄVAUNU S

PERÄVAUNU M

Kantavuus (kg): 573, Kokonaispaino (kg): 825, Omapaino (kg): 252, Vaunun pituus (mm): 4306m, Vaunun leveys (mm): 1862, Lavan sisämitat (mm) 2990 x 1470, Laidan korkeus (mm): 238, Jousitus: lehtijousi, Renkaat: 155(180) R13 74K

949€

6–8 henkilölle, sisähalkaisija 170 cm, ulkohalkaisija 180 cm, kylpytynnyrin korkeus 113 cm, syvyys 98 cm, sisäpuoli: hygieenistä muovia, väri tumman harmaa, ulkopuoli: lämpökäsitelty puuverhous, EPS-eristys, vanteet RST-terästä, Lämmitin: iso ulkopuolinen n. 30 kw lämmitin merialumiinista, 2 m savupiippu sadehatulla, Letkut lämmittimelle + letkukiristimet, Vedenpoistoputki ja -hana letkuliittimellä, Tyylikäs ja kestävä muovikansi nostokahvalla, lukittavissa mukana tulevilla kumilenkeillä.

Kantavuus (kg): 657, Kokonaispaino (kg): 825, Omapaino (kg): 168, Vaunun pituus (mm): 4001, Vaunun leveys (mm): 1596, Lavan sisämitat (mm): 2655 x 1227, Laidan korkeus (mm): 245, Jousitus lehtijousi, Renkaat 145 R13 74K

750€

(Norm. 1190,-)

KUOMU 590 € • LISÄLAIDAT 189 €

Kotiin toimitettuna ympäri Suomen! Toimitus norm. 200,- SÄÄSTÄ YHT. 800,-

Kärryn ja trailerin takuu 2v Kuomu takuu 3v Asennus takuu 1v

(Norm. 899,-)

KUOMU 570 €

(norm. 2190 €)

NYT

1590€

HUIPPUSUOSITTU!

JETTITRAILERI

Kantavuus (kg): 439, Kokonaispaino (kg): 500, Omapaino (kg): 136, Vaunun pituus (mm): 4590 Vaunun leveys (mm): 1587, Jousitus: kumivääntöjousi

839€

(Norm. 990,-)

VENETRAILERI L

KUNNON TRAILERI 7M VENEILLE JARRULLINEN Kantavuus (kg): 1068, Kokonaispaino (kg): 1250, Omapaino (kg): 282, Vaunun pituus (mm): 6528 Vaunun leveys (mm): 2097, Jousitus: kumivääntöjousi

1990€

VENETRAILERI M

VENEILLE 5,5M SALLITTU PERÄYLITYS Kantavuus (kg): 665, Kokonaispaino (kg): 825, Omapaino (kg): 160, Vaunun pituus (mm): 5109 Vaunun leveys (mm): 1888, Jousitus: kumivääntöjousi

949€

(Norm. 2390,-)

(Norm. 999,-)

VENETRAILERI S

Pienille veneille 4,5M Kantavuus (kg): 439, Kokonaispaino (kg): 500, Omapaino (kg): 136, Vaunun pituus (mm): 4590 Vaunun leveys (mm): 1587, Jousitus: kumivääntöjousi

799€

GRILLIKOTA 9,5M2 Tekniset tiedot: Kuusikulmainen, Halkaisija 3.8 m, Korkeus 3.2 m, Pinta-ala 9.5 m2, 9 hirsikertaa, n. 15-20 istumapaikkaa

(Norm. 899,-)

Hinnat + rekisteröintimaksu 35,- Kuomun Asennus 130,- I Kaikki Renki malliston tuotteet ovat EU-tyyppihyväksyttyjä! Kärry ja traileri kampanja voimassa 30.6.2017 asti!

1000M2 PUUTARHAMYYMÄLÄSSÄ KESÄN KUKKALOISTO KAUNEIMMILLAAN! JÄTTIVALIKOIMA! TERVETULOA!

2390€

Tarjoukset voimassa 30.5.-30.6., tai niin kauan kuin tuotteita riittää tarjousaikana.

Kisällinkuja 12, KEMINMAA

www.centtila.fi

040 152 9400

-merkityt tuotteet myös verkkokaupastamme!

Ma-Pe 8-20, La 8-18, Su 11-18

E T S I T! MEIDÄ


POHJOLAN KUUMIN M E S S U TA PA H T U M A 9.–11.6.2017 TORNIO

Osta liput ennakkoon: N O L I A S P R I N G T I M E . F I

PERHE JA LAPSET

VENEILY JA MATKAILU

Pe, la, su Muotinäytöksiä

Pe, la, su F1-venenäytös

Kesän trendit hiuksista asusteisiin!

Messuhallin lava

Tule tapaamaan Sami Seliötä ja Filip Romsia ja näe F1-kilpavene.

Kyyditykset, ajat ja hinnat: sales@torandaevents.fi 050 374 2550

Pe, la, su koko päivän Olutmaistiaiset

Pe, la, su Poniratsastusta MTY Alatalo toivottaa kaikki lapset ponialueelle, jossa pääsee ilmaiselle ajelulle suloisessa kahdenistuttavassa vaunussa!

kouluttaa nikkaroimaan! Magasin-lava

Pe, la, su koko päivän

Duudsonit ActivityPark

Magasin

Tilaisuus kokeilla ja ostaa eri olutlaatuja.

Pe ja la iltaohjelmaa!

ERÄ JA VAPAA-AIKA

Perjantai Jim Björni, tv-ohjelmasta Strömsö

Ulkoalue

..JA PALJON MUUTA!

Lauantai, sunnuntai Musiikkia ja tarinoita

ainutlaatuiselta kaksikieliseltä meänkieliseudulta! Magasin-lava

Messut järjestävät Nolia AB ja Toranda World yhteistyössä ALMA Median kanssa.

MUOTI, KAUNEUS JA TERVEYS

Nolia Springtime (Suomi)  

Pohjolan kuumin messutapahtuma