Page 1

maanbundel 2011/2012

In deze maanbundel 2011/2012 vind je 12 gedichten die Bart Moeyaert voor jou geschreven heeft. Bart Moeyaert inspireerde zich op de volledige maanwerking. Achteraan vind je een uitneembare maanposter met daarop alle informatie die je nodig hebt wanneer je tijdens het seizoen 2011/2012 de maan wil bezoeken.

Als een geheim zat in ons huis een ander huis verborgen

Hang deze poster bij jou in de buurt: op de koelkast, boven je bed, in de klas, ... waar je ook maar vertoeft, zodat je de maan altijd dichtbij de hand hebt. Stuur ons een foto van de maanposter op de originele plaats waar je hem hebt opgehangen naar contact@demaan.be. Er is een prijs te winnen, maar wat de prijs is, is nu nog geheim.

maanbundel

Vanaf januari 2012 speelt de maan meestal in het Koor van CC Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen naast het huidige gebouw van de maan.

Een dozijn gedichten van Bart Moeyaert

2011/2012

Vanaf het seizoen 2013 ben je welkom op onze nieuwe supermaan!

Als een geheim zat in ons huis een ander huis verborgen

raad van bestuur: Frank Nobels, Geert Laarmans, Sophie Bollen, Herbert Crol, Alain Croon, Goedele De Veuster, Ann Meskens, Alain NoĂŤz en Fernand Verreth

Een dozijn gedichten van Bart Moeyaert

artistiek leider: Willem Verheyden zakelijk leider: Bart Mertens huisscenograaf: Paul Contryn communicatie en publiekswerking: Mieke De Smet administratie en onthaal: Erika Bosmans technici: Dominique Defossez en StĂŠphane Vloebergh boekhouding: Viviane Spilliaert onderhoud: Nicole Wyts

de maan Minderbroedersgang 1 & 3 2800 Mechelen 2011/2012 47ste speeljaar t 015 200 200 f 015 205 424 contact@demaan.be www.demaan.be


7

weer eens Een vers gedicht om een nieuw theaterseizoen te starten!

9

huis twee Vanaf januari 2012 wordt ons gebouw flink onder handen genomen... dus moeten we er bijna 2 jaar uit... maar niet erg, we verhuizen naar onze buren, het Cultuurcentrum Mechelen. Vanaf het seizoen 2013 ben je welkom op onze nieuwe supermaan.

11

kleur Onze nieuwe productie voor de allerkleinsten over een kleine jongen die moet loslaten om te kunnen groeien: kooivogeldroom 3+

13

genoeg Het aangrijpend videodagboek van een hopeloos verliefde jongen: gek van liefde 8+

15

stoet Een komische voorstelling over een geslepen kat die haar wandelbotten aantrekt: de gelaarsde kat 4+

17

blootvoets Een hedendaagse dans- en figurentheatervoorstelling in een kleine arena: in jouw schoenen 6+

19

pianojuf Een magisch en muzikaal verhaal over de levensloop van een eigenzinnige piano: de piano 7+

21

van mij Een bedrieglijk sober verhaal over hebben, geven en houden: mijn maan 6+

23

ach en niks Een poĂŤtische voorstelling in de ban van banners: ik geef je een zoen 3+

25

zij Een bijzonder project met personen die een verstandelijke beperking hebben: het uur dat we niets van elkaar wisten 5+

26

welkom de maan zet zijn deuren wijd open voor andere theaters, vaak i.s.m. het Cultuurcentrum Mechelen

29

goeienacht Een slotgedicht om het seizoen mee af te ronden!

31

info maanproducties + gastproducties

35

wat je best weet als je naar de maan komt


copyright Š 2011 de maan & Bart Moeyaert gedrukt op 13.000 ex. foto’s: Rudy Gadeyne, behalve foto van Bart Moeyaert op flap: Koen Broos en op pag. 8 een simulatiebeeld van de maan door Import.Export Architecture www.iea.be vormgeving: nogun druk: Euradius, Nederland op Bioset 120g Bij dit maanalbum hoort achterin een maanposter met de programmatie voor het theaterseizoen 2011/2012.

de maan krijgt steun van de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen en de stad Mechelen.


maankalender + gedichtenbundel = maanbundel

2011/2012


maanbundel 2011/2012

Als een geheim zat in ons huis een ander huis verborgen Een dozijn gedichten van Bart Moeyaert


weer eens

’s Morgens na de hagelslag groet ik de dingen van de dag. Ik groet de grond waarop ik sta, de tafel en de tafella, de lepels, vorken, messen, de jam van rode bessen, de kruimels naast mijn bord. Ik groet het keukenschort. Dan klim ik op de keukenkruk, roep uit het raam: wat een geluk! Dag kat, dag merel, beer, dag buitenlucht, dag weer!

7


huis twee

Als een geheim zat in ons huis een ander huis verborgen. Ik wist het niet. Mij was dat nooit verteld. Onder ons dak pasten de muren die er waren. Ik had het me nooit anders voorgesteld. Totdat de grote hamers kwamen. De kamers werden leeggehaald en alle 34 hoeken die ik als mijn broekzak kende veranderden van plek. Ik tekende een kaart omdat ik niet van dagenlang verdwalen wilde weten. Dat was een beetje overdreven. We leven nu al even in huis twee. Ons eerste huis probeer ik langzaam te vergeten.

9


kooivogeldroom


kleur

’s Nachts mengt een man de kleuren van morgen in een pot waarop staat: voor dag en dauw. In het licht weet hij pas of het goed is gebeurd. Veel geel voor de zon, veel blauw eromheen. Soms ziet hij meteen dat hij zich heeft vergist. Veel grauw voor de mist en iedereens kleren. Dan duurt het niet lang of de nacht is er weer. Dan kan hij het morgen nog eens proberen.

11


gek van liefde


genoeg

Ik kan wel eeuwig brieven schrijven, maar op een dag vindt inkt het schoon genoeg geweest. Woorden slapen diep als niemand ze ooit leest. Op ieder kantje heeft mijn hart al eens gezongen, soms van de honing of de honger. Papieren bloemen houden lang, maar verwelken doen ze toch: verkleuren is een vorm van verdwijnen. Vandaag rijmt jou op zou je niet eens antwoord geven. Het mag heel kort zijn, ach of amen, maar ook langer, zoals: wat dacht je van een leven samen?

13


de gelaarsde kat


stoet

Voorop kom ik. Mijn laarzen aan. De kleren van een generaal. De glimlach uit een stripverhaal. Met veren op mijn brede hoed stap ik de wereld tegemoet. Ik kijk voortdurend om. Dat er iets schort, merkt niemand op. Dat is juist wat er scheelt. Op mij wordt niet gelet. Wel op wat volgt. De wagens en de wimpels. Wat komt lijkt altijd leuker. Het vuurwerk, de fanfare. De kop verliest het van de staart. Terwijl ik net zou denken: na het gekwispel is het straks alweer voorbij. Verlang naar alles. Begin met mij.

15


in jouw schoenen


blootsvoets

In de zomer keert het huis binnenstebuiten. Het zand kruipt tussen onze lakens en de lakens tussen de stuiken. We slapen in tenten die naar winter ruiken en de stortbui duurt, maar bang worden we nooit. We hebben papa die ons over zijn schouder gooit. Ons bed wordt korter dan de rest. De dagen worden ouder. We lopen blootsvoets. Zonder schoenen zien we niet dat onze voeten groeien.

17


de piano


pianojuf

Ik moest een berg beklimmen voor ik zat. Dan nog verdronk ik haast. De juf droeg blauwe tule, de piano zelf was zwart. Ze vroeg me naar de naam van alle delen: de hamer en de snaar, dit zijn twee lagen vilt, dit heet klavier, en had ik hier, nee dรกรกr ontdekt wat de pedalen deden als je erbij kunt met je korte benen (ha ha ha)? Ik zei dat ik pas acht was. Ik wist wat hard en zacht was en dat ik verder alles van de blauwe juf zou leren.

19


mijn maan


van mij

Je zong een liedje en je zei: dit liedje is alleen van mij. Ik vroeg: moet je niet zeggen: was? Je keek verveeld. Je zei: Waarom? Ik zei: dat je dat zegt. Wat je net zong heb je gedeeld, want noten zijn van iedereen. Je krijgt ze maar een liedje lang. Zolang het duurt, zei ik. Te leen.

21


ik geef je een zoen


ach en niks

Wat wou je? Wat wil je? vroeg mama vandaag. Ik zuchtte eens diep, en zei: ach. Ach is erg, zei ze toen, nog veel erger dan au. Dat ziek je niet uit in een dag. Wat wou je? Wat wil je? vroeg mama vandaag. Ik zuchtte nog dieper, zei: niks. Niks is erg, zei ze toen, en je ziet ook erg bleek. Dat ziek je niet uit in een week. Ach en niks zijn de blues, zei mama vandaag. Daar is ach en niks aan te doen. Ik weet ach en niks om je beter te maken. Ik zuchtte, zei: mama, een zoen.

23


het uur dat we niets van elkaar wisten


zij

Er kwam een meisje de straat in lopen. Ze hield haar armen voor ons open, dacht ik, maar ze wou alleen maar lucht verplaatsen en alles wat ze tegenkwam. We moesten voort. We mochten ook achter haar aan. Als we maar zongen wat zij zong: ‘Ze zijn terug, ze zijn terug!’ ‘Wie?’ vroegen wij. ‘Nou, zij,’ zei zij. Ze klonk alsof het zonde was dat we ze nog niet kenden, dus renden we achter haar aan, zo hard we konden.

25


welkom

Ga dan, zegt oma op de dijk. Ze laat mijn hand los. Dat hadden we niet afgesproken. Het strand ligt voor ons als een bos waarin je kunt verloren lopen. Bos heeft een rand. Aan zee komt nooit een eind. Hoor hier, zegt oma achter me. Ze wijst de weg over mijn schouder. Het hete en het harde zand, de zee en verderop dan Engeland, en wees niet bang: vlakbij het water is een plek vrij voor de handdoek en voor mij.

27


goeienacht

Met mama op de bedrand wordt de kamer lekker warm. Ik mag nog even liggen in de holte van haar arm. Ze leest me een verhaal over de maan boven een land waar alle mensen wonen in een nachtblauw ledikant. Het einde — moet ik zeggen heb ik nog nooit gehoord, maar zacht — dat weet ik zeker, is vast het laatste woord.

29


maanproducties 2011/2012 kooivogeldroom 3+ Voor een jongetje gaat het leven even te snel. Hij krijgt in een korte tijd veel te verwerken: er wordt een zusje geboren, zijn oma sterft en hij verhuist met zijn hele gezin naar het huis waar oma vroeger woonde. En alsof dat nog niet allemaal genoeg is, vliegt de vogel die het jongetje van zijn oma kreeg, op de dag van de verhuis ongezien de kooi uit en verdwijnt… concept en verhaal: Kurt Vandendriessche en Bert Vannieuwenhuyse regie en scenografie: Kurt Vandendriessche creatie en spel: Bert Vannieuwenhuyse en Dirk Verbeeck muziek: Tom Kestens

Op za 8 (première), zo 9, wo 12, za 15, zo 30, ma 31 okt. en di 1, wo 2, do 3 en zo 27 nov. 2011 telkens om 15u in de rode zaal van de maan, Minderbroedersgang 1 & 3, 2800 Mechelen

gek van liefde 8+ Alleen aan zijn camera kan de jongen toevertrouwen hoe hij zich echt voelt. Tot (te) ver over zijn oren is hij verliefd op de bloedmooie en veel oudere Anna, terwijl zij hem best leuk vindt, maar niet meer dan dat. Tegen beter weten in, blijft zijn liefde voor haar groeien, en traag maar zeker neemt ze ziekelijke proporties aan. En waar de realiteit niet aan tegemoetkomt, daar neemt zijn tomeloze fantasie het over. Zijn liefde voor Anna maakt hem doodziek, en hij wordt elke dag zieker en zieker. naar: Eduardo Barrios bewerking en regie: Willem Verheyden creatie: Ward Kerremans spel: Arne Baeck sceografie: Paul Contryn muziek: Jan Cannaerts mmv: Tuur De Weert en Machteld Timmermans

Op vr 4, za 5, zo 6, vr 11, za 12 en zo 13 nov. 2011 telkens om 15u in de blauwe kamer vande maan, Minderbroedersgang 1 & 3, 2900 Mechelen Op wo 28 en za 31 mrt, zo 1, ma 2, di 3, wo 4, do 5 apr. 2012 in de oude Stadsfeestzaal, Fr. De Merodestraat 28, 2800 Mechelen

de gelaarsde kat 4+ Wanneer een arme molenaar sterft, worden zijn schamele bezittingen verdeeld onder zijn drie zonen. De oudste krijgt de molen, de middelste de ezel. En de jongste? Wel, de jongste wordt opgescheept met de kat. Nu ja, niet echt ‘opgescheept’, want trekt die kat haar laarzen aan, dan walst ze overal genadeloos overheen. Met haar wandelbotten in de aanslag brengt de kat haar meester telkens weer een trede hoger op de ladder. Tot wanneer hij helemaal bovenaan staat. naar: Charles Perrault en Louis Contryn bewerking en regie: Paul Contryn en Willem Verheyden spel: Caroline Meerschaert, Maarten Schuermans, Jan Van den Bosch en Kristof Verhassel scenografie: Paul Contryn muziek: Guido Desimpelaere

Op wo 21, za 23, zo 24, di 27, wo 28, do 29 en vr 30 dec.. 2011, telkens om 15u in de rode zaal van de maan, Minderbroedersgang 1 & 3, 2800 Mechelen

31


in jouw schoenen 6+ Hoe zou het voelen om, ook al is het maar heel even, in iemand anders zijn schoenen te staan, te lopen of te dansen? Hedendaagse dans wordt in deze voorstelling niet alleen gecombineerd met meesterlijk figurentheater, maar ook met videoprojecties en beklijvende muziek. concept: Willem Verheyden choreografie en regie: Lieve De Pourcq creatie: Sayaka Kaiwa en Bert Roman uitvoering: Maya Dalisnsky of Sayaka Kaiwa en Bert Roman dramaturgie: Willem Verheyden, Lieve De Pourcq en Paul Contryn scenografie en poppen: Paul Contryn muziek en sounds: Tom Kestens video: Klaas Verpoest kostuurms: Vick Verachtert

Op zo 8*, ma 9, di 10, vr 13, za 14 en zo 22* apr. 2012, telkens om 15u (*ook om 11u) in het Koor van CC Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen

de piano 7+ We schrijven 1709. In opdracht van de machtige Italiaanse familie De Medici, brengt Bartolomeus Cristofori de vier eerste piano’s op de wereld. Alle vier uitmuntend, alle vier uniek, alle vier met een ivoren klavier en geboren voor een roemrijke toekomst. En dan verdwijnt één van de piano’s , de meest eigenzinnige van allemaal, uit het zicht van de geschiedenis. Tot vandaag… tekst en regie: Willem Verheyden scenografie en poppen: Paul Contryn muziek: Jef Neve creatie en spel: Paul Contryn en Bob Selderslaghs pianist: Seppe Gebruers

Op za 28 jan. en za 4 feb. 2012 telkens om 11 en 15u in het Koor van CC Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen

mijn maan 6+ Een voorstelling over hebben en geven en over de maan. Maar dat weet je pas op het eind. En als je er dieper over nadenkt, gaat het stuk over nog veel meer. Over vriendschap. Over macht. Over wat je beslist en wanneer en waarom. tekst: Bart Moeyaert regie: Danny Timmermans scenografie en poppen: Paul Contryn spel: Annelore Stubbe, Hans Wellens, ea

Op zo 19 (première), ma 20, di 21, wo 22, do 23, za 25* feb. en wo 7 mrt. 2012, telkens om 15u (*ook om 11u) in het Koor van CC Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen

ik geef je een zoen 3+ Eén voor één trekken Machteld en Danny aan de touwen die op de scène hangen. Bij elke banner die zo de lucht in gaat, start er een nieuw gedicht. Op het einde van de voorstelling zijn er een heleboel gedichten en emoties de revue gepasseerd en hangt de scène tjokvol met banners, van piepklein tot reuzegroot. tekst: Bette Westera bewerking en regie: Willem Verheyden creatie en spel: Machteld Timmermans en Danny Timmermans scenografie: Paul Contryn muziek: Jan Cannaerts fotografie: Rudy Gadeyne

Op zo 8*, ma 9, di 10, vr 13, za 14, zo 22* apr. 2012, telkens om 15u (*ook om 11u) in het Koor van CC Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen

33


een bijzonder project het uur dat we niets van elkaar wisten {de maan i.s.m. de kerselaar -thuis voor personen met een beperking-, cultuurcentrum den blank overijse en salibonani} Voor speeldata en speelplekken: zie www.denblank.be

De scène is een plein. De toeschouwers toeschouwers. Soms is het plein leeg. Soms ook niet. Enkelingen passeren. Soms groepen. Mensen, dieren en andere wezens. Ze komen op en gaan weer af. Terwijl ze er zijn, zijn ze soms ingetogen, soms uitbundig, soms… Er wordt niet gesproken. Geen enkele figuur weet iets van een ander. Elk verhaal stopt waar het begint. De toeschouwer kan enkel aanschouwen en speculeren. De acteurs zijn de gasten van De Kerselaar, thuis voor personen met een beperking,.die een heel eigen verhaal omhelst. De toeschouwer wordt uitgenodigd om verder te kijken dan deze beperking. Want wat ongewoon is, heeft de kracht om te ontroeren, wat ongewoon is trekt de aandacht, wat ongewoon is, is vaak de basis voor ongekende schoonheid. naar: Peter Handke regie: Willem Verheyden en Paul Contryn scenografie: Paul Contryn muziek: Lukas Van Echelpoel (Salibonani) dramaturgie: Willem Verheyden poppen: uit het Depot van de maan spel: Fauke De Greve, Jurgen De Roey, Dirk Durant, Tony Neef, Stan Prijs, Karen Smets, Rein Staut, Geert Van Der Auwera, Dirk Vanormelingen en Albert Verreyt begeleiders: Joke De Winter, Sigrid Heymans, Danny Deuvaert, Maria Van Royen en Wim Termote

Op wo 15 okt. 2011 om 15u in de Stadsschouwburg van CC Mechelen, Keizerstraat 3, 2800 Mechelen, reservatie via www.ccmechelen.be en op do 13 okt. 2011 om 14u en op vr 25 mei 2012 om 20u in Cultuurcentrum Den Blank te Overijse, reservatie via www.denblank.be

gastvoorstellingen reservatie via de maan maan, www.demaan.be – contact@demaan.be

winterreise {de spiegel} 18+ Muziek-, figuren- en objectentheater voor volwassenen. Op za 29 en zo 30 okt., wo 2, do 3, za 5 en zo 6 nov. 2011 in het Depot van de maan, Minderbroedersgang 1 & 3, 2800 Mechelen

gastvoorstellingen i.s.m. cc mechelen reservatie via CC Mechelen, cultuurcentrum@mechelen.be – www.cultuurcentrummechelen.be

de gebroeders leeuwenhart {theater terra} 7+ Een stoere, spannende familiemusical naar het bekende boek van Astrid Lindgren. Op wo 8 feb. 2012 in de Stadsschouwburg, Keizerstraat 3, 2800 Mechelen

jip en janneke, de familiemusical {bos theaterproducties en firma rieks swarte} 4+ Een feestelijke musical voor de hele familie naar de figuurtjes van A.M.G. Schmidt. Op wo 16 nov. 2011 in de Stadsschouwburg, Keizerstraat 3, 2800 Mechelen

vos en haas {theater tieret} 5+ Een beeldrijke en muzikale voorstelling naar de populaire Vos en Haas-boekjes van Sylvia Vanden Heede. Op zo 11 dec. 2011 in de Stadsschouwburg, Keizerstraat 3, 2800 Mechelen

tip hou ook de expo van {dick bruna} in de gaten! van 18 feb. tot 3 juni 2012 in het Cultuurcentrum van Mechelen www.cultuurcentrummechelen.be

35


reserveren

Online reserveren doe je via www.demaan.be. Het is heel eenvoudig en kan op elk moment van de dag. Is je reservatieaanvraag online volledig ingevoerd, dan ontvang je van ons een mail met daarin alle praktische en betalingsinformatie om je reservatie te vervolledigen. Telefonisch reserveren doe je op het nummer 015 200 200. de maan is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 12u en van 13 tot 17u. Tijdens weekends waarin er voorstellingen plaatsvinden kan je ons contacteren vanaf 2 uur voor aanvang van de voorstelling. Reserveren voor voorstellingen i.s.m. CC Mechelen doe je via www.cultuurcentrummechelen.be of op het nummer 015 29 40 00.

nieuw! vanaf dit seizoen dien je je tickets op voorhand te betalen

Nieuw sinds dit seizoen is dat tickets op voorhand betaald dienen te worden. Je reservatie is slechts definitief na ontvangst van je betaling.

Hoe betalen?

Na ontvangst van je reservatieaanvraag ontvang je van ons een mail met daarin het verschuldigde bedrag. Binnen de 10 werkdagen dien je dit bedrag over te maken op het rekeningnummer van de maan maan, Minderbroedersgang 1 & 3, 2800 Mechelen: BE37 7370 3369 6328.

Betalingsvoorwaarden

€ 7,00

standaardtarief

€ 6,00

reductietarief gezinsbond = korting voor het hele gezin / lerarenkaart, +60, oKo-pas, studentenkaart = individuele korting

€ 5,00

raketkaart € 50,00 = 10 maanlandingen groepstarief vanaf 10 personen

€ 7,00

geschenkbon + verzendkosten € 1,22

€ 50,00

groen salon vier de verjaardag van je zoon of dochter in de maan!

de juiste leeftijd / de minimumleeftijd

De leeftijd die de maan bij elke voorstelling vermeldt, is de absolute minimumleeftijd. De gelaagdheid van de voorstellingen van de maan maakt dat haar voorstellingen meestal geschikt zijn voor kinderen die heel wat ouder zijn dan deze minimumleeftijd. Een absolute maximumleeftijd voor maanvoorstellingen bestaat niet. Al ben je 95, dan nog kan je met volle teugen van een maanvoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar genieten! Elk kind/elke toeschouwer is echter anders en kijkt met andere ogen naar een maanproductie. Het bepalen van een geschikte (en eventueel hogere) minimumleeftijd voor een bepaald kind of bepaalde groep kinderen is dan ook de taak van de begeleider(s)/organisator. Promoteksten en begeleidingsmateriaal grondig doornemen en bij twijfel extra mondelinge informatie vragen is dan ook een absolute must. de maan raadt begeleiders sterk aan een maanproductie nooit bij te wonen met kinderen jonger dan de geadviseerde minimumleeftijd.

toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Buiten de Blauwe Kamer zijn alle speelplekken van de voorstellingen vermeld in deze maanbundel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Geef ons op voorhand een seintje, zo kunnen wij de nodige voorbereidingen treffen.

met je school naar de maan

Meer info op www.demaan.be/scholen of via mieke@demaan.be.

de maan buiten mechelen

- Indien je aangaf recht te hebben op een reductietarief, dan zal je aan de kassa gevraagd worden een geldig bewijs voor te leggen. Heb je geen geldig reductiebewijs, dan zal het verschil cash worden aangerekend.

Naast de voorstellingen die de maan speelt in Mechelen, gaat ze ook op reis doorheen Vlaanderen, Nederland, Frankrijk, .... Voor het aanbod van de maan buiten Mechelen, zie www.demaan.be.

- Enkel indien de maan een voorstelling annuleert, worden reeds betaalde tickets terugbetaald.

online nieuwsbrief

- Raakt de voorstelling waarvoor je reserveerde uitverkocht en is je reservatie nog niet betaald, dan worden je tickets opnieuw vrijgegeven voor reservatie.

tickets

Je tickets liggen klaar aan de kassa 1 uur voor aanvang, op de dag van de voorstelling. Wij sturen geen tickets op voorhand op!

je reservatie wijzigen

Ben je verhinderd? Breng ons uiterlijk 24 uur voor aanvang van de voorstelling op de hoogte via 015 200 200 of contact@demaan.be. Indien mogelijk verplaatsen wij je reservatie naar een andere datum.

Blijf op de hoogte van de bewegingen van de maan en schrijf je in op onze algemene nieuwsbrief en/of onze nieuwsbrief voor scholen via de startpagina van www.demaan.be. Wees gerust, in geen van beide gevallen bestoken we je mailbox met onnodig veel mails!

verjaardagsfeestjes

In combinatie met een voorstelling, kan je ons Groen Salon afhuren voor een feestje. Het Groen Salon biedt plaats aan 20 feestvarkens, kost je € 50,00. Surf naar www.demaan.be voor meer info!

raketkaart

Kom je vaak naar de maan? Dan is de raketkaart iets voor jou!

Kom je met meer of minder personen, laat het ons zo snel mogelijk weten. Extra tickets dienen de dag van de voorstelling cash betaald te worden aan de kassa. Te veel bestelde en reeds betaalde tickets worden niet terugbetaald. Hou zeker je reservatienummer bij de hand wanneer je ons contacteert met een vraag of een probleem omtrent je reservatie. Zo stel je ons in staat je snel en eenvoudig te helpen.

€ 50,00 = 10 maanlandingen / 1 maanlanding = € 5,00

naar de maan

Een raketkaart is niet persoonsgebonden. Je kunt haar delen met familie, vrienden, ... Heb je maanlandingen te veel, geef ze dan gerust aan iemand cadeau!

de maan en het Cultuurcentrum bevinden zich in het hartje van Mechelen. Hou dus rekening met mogelijke verkeersdrukte. Voor een wegbeschrijving en een parkeeroverzicht neem je best een kijkje op www.demaan.be/praktisch.

laatkomers

Gereserveerde toegangskaarten worden doorverkocht vanaf 5 minuten voor aanvang van de voorstelling. Toegangskaarten worden niet terugbetaald.

snel reserveren + snel betalen = betere plaatsen

Voor de meeste voorstellingen worden de zitplaatsen toegewezen op basis van het moment van je reservatie. Dus: ‘Hoe sneller je reserveert en hoe sneller je reservatie bevestigt door te betalen, hoe beter je plaatsen!’

De raketkaart is de voordeligste manier om voorstellingen bij te wonen. Kind, volwassene, 50-plusser, ... Met een raketkaart vliegt iedereen voor dezelfde prijs naar de maan. Een raketkaart is telkens geldig voor het volledige seizoen waarin je ze aankoopt.

Koop je raketkaart bij je online-reservatie of aan de kassa van de maan. Had je al een raketkaart breng ze dan gewoon mee op de dag van de voorstelling en de rest gaat vanzelf! Een raketkaart is geldig voor alle voorstellingen waarvoor je moet reserveren bij de maan (De gelaarsde kat, De piano, Gek van liefde, Ik geef je een zoen, In jouw schoenen, Kooivogeldroom, Mijn maan). Voorstellingen i.s.m. CC Mechelen en voorstellingen van de maan op reis, vallen dus buiten deze formule.


“Voor de seizoensbrochure van de maan ga ik gedichten schrijven, geïnspireerd door alles wat de maan volgend jaar te bieden heeft. Als ik ‘alles’ zeg, bedoel ik ook: ‘alles’. Dat klinkt raar, vooral omdat ik verknocht ben aan het scheppen vanuit het (bijna) niets. Maar het is eenvoudig: uit alles kies ik toch dat ene wat me wakker maakt.” “Op de opdracht die ik van de maan heb aangenomen zal ik een tijdje kunnen kauwen. Ik zal als een jongetje tussen twee stoelen in kunnen hangen of als een mevrouwtje van zeven naar mijn eigen schoenen kijken. En misschien zullen de woorden die het eerst bij me opkomen voor een gedicht zorgen dat te moeilijk lijkt, maar niet te moeilijk is, en wie weet zorgt het voor iets geheel anders.” Bart Moeyaert Deze twee citaten komen uit de tekst verbazing waarin Bart Moeyaert op de maandag van 9 december 2010, een presentatiedag voor programmatoren van cultuurcentra, deze gedichtenbundel aankondigde. Vandaag ligt deze maanbundel in jouw handen.

Na drie decennia krijgt Duet met valse noten, het debuut van Bart Moeyaert, zo langzamerhand de status van klassieker. Het proza en de poëzie van Bart Moeyaert zijn sinds 1983 door alle leeftijden ontdekt, wat hem een aparte plek geeft binnen de Nederlandstalige literatuur. Zijn boeken zijn vaak bekroond in binnen- en buitenland, onder andere met de Gouden Uil, de Boekenleeuw, de Woutertje Pietersprijs, de Deutsche Jugendliteraturpreis en de Norske Oversetterpremien, en verschenen tot hiertoe in negentien talen. In 2011 werd Bart Moeyaert voor de vierde keer genomineerd voor de internationale Hans Christian Andersen Award, en voor de negende keer op rij werd hij genomineerd voor de internationale Astrid Lindgren Memorial Award. www.bartmoeyaert.com In opdracht van de maan schreef Bart Moeyaert in 1992 de creatie ‘‘mijn maan’. Deze productie wordt in 2012 opnieuw opgevoerd.

Maanbundel 2011/2012  

Programma-dichtbundel voor De Maan, met gedichten van Bart Moeyaert.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you