Page 1

Barberà del Vallès, 27 març 2014


ÍNDEX MEMÒRIA D’ACTIVITATS 2013

1. Eixos de treball 2. Jornades i Seminaris d’Activitat Empresarial 3. C.N Nodus plataforma econòmica del Vallès 4. Barberà ciutat industrial: reforç dels polígons activitat econòmica 5. Suport a l’empresa per a la seva competitivitat 6. Xarxa Nodus

Actividades Integradas, S.A.

2


1. EIXOS DE TREBALL TREBALLEM per combatre aquesta crisi, però sobretot per posar els fonaments d’una economia productiva i generadora de benestar social.

Eix 1-Territori Obert Per Una Economia Global i Oberta Línia 1: Suport a l’empresa Global Línia 2:Barberà del Vallès com a plataforma econòmica connectada al món

Actividades Integradas, S.A.

Eix 2- Territori Innovador Per Una Economia Innovadora, Emprenedora I Tecnològicament avançada Línia 3: Foment de la innovació i la creativitat de la empresa. Línia 4: Reforç de la competitivitat dels productes de valor afegit (R+D+i) Treballar en clau de clúster.

Eix 3- Territori Sostenible Per Una Economia Sostenible I Respectuosa Amb El Medi Ambient Línia 5: Incorporar les exigències de la sostenibilitat transformantles en avantatges. Línia 6: Impulsar l’estalvi, eficiència energètica i la producció de l’energia renovable.

3


2. JORNADES I SEMINARIS D’ACTUALITAT EMPRESARIAL 52% Febrer

7: “Les potencialitats del mercat asiàtic. Possible missió a Shangai” amb Claudia Danesi d’Acc10-Generalitatd e Catalunya

Empreses de Barberà

27: Brokerage event TecMED 28: “Formes d’Optimitzar l’empresa” amb Sílvia Sallent i Manuel J. Garcia de l’empresa barbarenca Consulting Sallent, S.L Març

14: Lluita contra la morositat amb Mònica Fernàndez i Mònica Lavanda de Boil-fernandezGeli

Abril

Enviament de “el Radar” assessorament d’ajuts i subvencions.

Maig

9: “Exportar per crèixer. Com cercar el finançament empresarial necessari” amb Jordi Ruiz Fundador d’Impalyx i professor associat d’ESADA

Juny

6: Congrès de Mobilitat i virtualització de dades amb la prescència de Carlos Grau Director regional de Microsoft España.

300 assitents

75% Considera utils els continguts

9 sobre 10 Grau de satisfacció

26 i 27: Jornades Immersió Estratègica. Clúster Foodpack Juliol

7: Tour Acció: Entrevistes a les empreses amb els directors de negocisi de les agencies exteriors de la Generalitat, 15: presentació del catàleg de sól i sostre industrial del COPEVO. Conferència “Els polígons actius territorials per a la promoció econòmica i localització d’activitat” amb la participació de Manel Larrosa, Moises Jordi, Abgel cebollada i Montserrat Capdevila

Setembre

Enviament de “el Radar” assessorament d’ajuts i subvencions.

Octubre

17: Meeting Point Goexport amb Juanjo Villalobos SummaSystem i getting Contacts, S.L.

Novembre

3: Nit de l’empresa i 10è premis a la millor iniciativa empresarial. Conferència sobre “Territori innovador” de l’Alcalde de Motllet Josep Monràs en al Nit de l’empresa. 27: Tallers Verds. Assessorament personalitzat a les empreses en materia d’ecoeficiencia. Jornada empresarial “El preu de l’electricitat. Com minimitzar l’augment”Esteve Maneja especialista d ela consultopria en mediambient Lavola, S.L.

Desembre

Presentació de la nova web i de la nova App del Centre de Negocis Nodus Barberà

Actividades Integradas, S.A.

4


2. JORNADES I SEMINARIS D’ACTUALITAT EMPRESARIAL

Actividades Integradas, S.A.

5


PONENTS DE PRESTIGI: Atracció del talent cap als polígons de Barberà del Vallès.

Sr. Jordi Ruiz Planas

Director de la consultoria de la intermediació financera IMAPlynx

Economista i professor associat a EADA (Escola d’Alta Direcció i Administració), és expert en l’àrea de finançament empresarial amb una àmplia experiència nacional i internacional en processos de captació de recursos econòmics.

Sr. Mónica Fernández

Advocada i sòcia fundadora de de BOIL FERNANDEZ GELI ADVOCATS. Cap de departament processal amb una àmplia experiència en reclamacions per incompliments contractuals i impagaments.

Sra. Claudia Danesi

Assessora en estratègia d’internacionalització de l’empresa. Llicenciada en dret i mestratge d’ADE per ESADE.

Advocada dret civil processal Boil-Fernandez-geli

Cap de mercats d’Àsia Pacífic D’Acc10-Generalitat de Catalunya

Sr. Esteve Maneja

Gerent de la consultoria Lavola Mediambient

Sr. Carlos Grau

Director regional Microsoft España

Actividades Integradas, S.A.

Enginyer agroalimentari de formació, és actual Gerent de la unitat de negoci d’energia de Lavola. Expert en eficiència energètica, energies renovables, projectes instal·lacions i edificació sostenible.

Grau és l'encarregat de coordinar i dirigir l'activitat que la companyia desenvolupa amb els diferents estaments de l'Administració Pública, tant central com autonòmica i local.

6


3. C.N Nodus: Plataforma econòmica del Vallès

Barberà del Vallès Business Friendly El Centre de Negocis Nodus és la plataforma econòmica del Vallès que connecta les diferents entitats públic - privades per fer de nexe i trobar les potencialitats que permetin crear una xarxa de cooperació que provoqui la millora constant del nostre teixit productiu, augmenta la riquesa i fomentar l’ocupació. Millorar l’oferta de serveis: Introducció de nous conceptes d’oficines que agilitzen tràmits de lloguer

Promoció del Centre de Negocis Nodus Barberà com a espai “Business friendly”

Reforç de l aimatge del Centre de Negocis Nodus Barberà a travès de les Xarxes Socials i la comunicaicó 2.0

38 Empreses ubicades al Nodus

Ocupació del

160 persones treballen al Nodus

85%

15.000 persones passen pel Nodus 12 Jornades a l’any

+10% Més d’ocupació respecte l’any anterior

Nodus actua d’accelerador a empresarial 2 de cada 5 empreses

Nous serveis: Cooworking, comunicació, Punt Pidi, SIPAE (Servei Informació Avançat dels Polígons de BdV) i activar nou servei de Reempresa. Reforç del centre de negcois com a plataforma econòmica del Vallès.

Actividades Integradas, S.A.

9’7 sobre 10 Satisfacció d’ubicar l’empresa al Nodus

7


15.000 persones passen pel Nodus anualment.

Nodus és un referent de polítiques de promoció econòmica

20%

d’empreses desconeixin les polítiques de promoció econòmica de l’Ajuntament i han entrat en contacte amb els programes de suport a l'empresa d'administracions superiors.

20 propspeccions empresarials anuals amb entrevistes de profunditat.

3000 e-mails i en cada edició del butlletí "El Radar" d'ajuts i subvencions a l'empresa.

100 empreses amb recolzament continuat des del Nodus

Lideratge clau en el foment de nova activitat econòmica i consolidació dels cluster Foodpack i del clúster TecMED

15 Jornades i seminaris de reforç i actualitat empresarial

1er ens local en oferir el mapa d’ajuts i subvencions a les empreses. Punt PIDI

Nodus és la porta al teixit industrial per a les administracions superiors.

Internacionalització de les empreses. 4 empreses han iniciat exportacions i 2 empreses obren nous mercats

Reforç de la competitivitat empresarial 2 projectes han rebut finançament de ICF i 4 empreses han rebut arientació per captació de fons.

Actividades Integradas, S.A.

1 Empresa per any entra al programa Accelera de la Diputació de Barcelona i PIMEC 2 empreses han entrat a la incuvadora star up d'Acc10

4000 empreses en l’entorn del Nodus (1300 als polígons del munici)

160 persones treballen en les 38 empreses ubicades al Nodus

8


Comunicació 2,0: Primera APP i nova web del CN Nodus Barberà Fruit de la col·laboració público-privada l’àrea de dinamització empresarial ha portat a terme la primera APP de promoció econòmica . Es tracta d’obrir una Aplicació per a smart phones amb el contingut de la regidoria de promoció econòmica. Aquest contingut es podria estructura en diferents apartats, entre els quals hi hagués un bloc de notícies d’interès per a l’empresariat i on també es pogués fer promoció del Centre de Negocis Nodus Barberà com a plataforma econòmica del Vallès. www.Nodusbarbera.cat En el mes de desembre ha quedat enllestida la nova web que s’activarà al gener 2014 aprofitant l’avinentesa del 20è aniversari del Nodus. La nova web amb un nou format que millora el posicionament SEO i les tasques de promoció del CN Nodus Barberà s’han completat amb una acció a les xarxes socials.

Descàrregues desembre 2013

105 Web adaptada als cercadors i posicionament CEO Blogg integrat. Comunicació 2.0 Adaptada per ser consultada des d’un dispositiu mòbil

Actividades Integradas, S.A.

9


Foment de l’activitat del CN Nodus Barberà a les Xarxes socials El 2013 ha estat l’any de la introducció d eles xarxes socials coma eina i via per a difondre les accins del CN Nodus Barberà. Facebook ha permès promocionar el Nodus mentre que el Twitter ens ha relacionat amb la resta d’agents socioeconomics del territori.

Facebook Nodus: www.facebook.com/nodusbarbera

Twitter: @nodusB Tweets: 464 Seguim: 130 Seguidors: 124

Actividades Integradas, S.A.

10


Barberà del Vallès Business Friendly: La Nit de l’empresa i 10è concurs d’iniciatives empresarial El passat 3 de novembre el CN Nodus Barberà va acollir la Nit de

l’empresa amb la novetat que LA NIT va acoolllir el 10è Concurs d’iniciatives empresarial promogut per la Fundació Barberà Promoció. La NIT é sla posada de llarg del Centre de Negocis Nodus. Foment de networking empresarial, foment de la cooperació empresarial, apropar l’administració pública amb el teixit empresarial, reconeixements a trajectòries empresarials etc... però també és el millor moment per promocionar el centre de Negocis Nodus Barberà L’acte va oferir informació econòmica adreçada a l’empresariat, així com el lliurament de premis de la 10ª edició del Concurs d’Iniciatives empresarials on es premien els projectes o empreses de recent creació de la ciutat. La Conferència inaugural va anar a càrrec de l’Alcalde de Mollet Josep Monràs i l’Alcaldessa de Barberà Ana del Frago.

La Nit + concurs d’iniciatives empresarials

Premis + de 10.000€

200 assitents

29

12

projectes presentat

empreses patrocinadores

Actividades Integradas, S.A.

11


4. Barberà del Vallès, ciutat industrial Reforç dels Polígons d’activitat Econòmica. Catàleg de sól i sistre industrial

“Facilitar l’aterratge de noves empreses és fonamental per mantenir el nivell de dinamisme industrial”

Conjuntament amb el COPEVO hem impulsat el catàleg de sol i sostre industrial que posa en valor els actius territorials dels polígons.

Portal d’Informació avançat SIPAE-BdV Creació d’un servei d’Informació avançat dels PAE’s de BdV ja que considerem que la informació econòmica és una eina extraordinàriament útil per conèixer un territori i poder prendre decisions que efecten als plantejaments més immediats d’un projecte empresarial. També considerem que el Servei avançat d'informació als PAE de Barberà del Vallès dotarà d'una eina que pot ajudar a fer més atractiu els PAEs i ajudar a que aquestes arees industrials guanyin visibilitat entre aquells que estan cercant un espai per instal·lar l'empresa. http://sipae.wordpress.com

70 visites al mes de desembre 2013

Font de consulta unificat de totes les accions de promció econòmica Informació econòmica de qualitat de Barberà Promoció dels Polígons de Barberà del Vallès

Actividades Integradas, S.A.

12


5. Suport a la competitivitat de l’empresa Oficina de dinamització empresarial. Des de l’oficina de dinamització empresarial, ubicada al CN Nodus Barberà s’actua d’acord amb les línies estratègiques de l’empresa per al reforç de la competitivitat de l’economia. Això suposo el treball per reforçar les estratègies empresarials d’accions de finançament, la innovació i la internacionalització a través d’apropar els recursos existents a les empreses, facilitar instruments i accés al finançament, i als agents socioeconomics d’innovació i internacionalització.

Reforç de la internacionalització de les empreses de Barberà Programa de suport a les empreses i institucions perquè actuïn des d'una perspectiva global. Finançament i atenció a l'empresa per la innovació internacionalització. 1 Apropar els recursos existents a les empreses per la internacionalització. 2 Facilitar instruments i accés al finançament 3 Apropar al teixit productiu noves oportunitats de mercats potencials geogràfics sectorials de les exportacions. Numero d’empreses que inicien la aventura d’exportar: 4 empreses inicien tràmits amb Acc10 per rebre assessorament en la seva primera exportació. (Flexor, Ortomeind, Boot&Work, Silincode) i 2 empreses que ja exporten obriran nous mercats (Bossar s’establirà a Shangai, i Engel s’obrirà camp a Llatino-america) Hipertint S.A. consolidarà prescencia en el mercat Cubà gràcies a l’assessorament d’Acc10.

Foment de la cultura de la innovació R+D+I Fomentar models de R+D bàsics i models d'innovació basats en l'experència com a impulsors de la capacitat innovadora de les empreses 1: Promocionem els avantatges dels actius i beneficis dels nostres polígons com a plataforma econòmica industrial per la inversió, el talent i el turisme. 2 Afavorim l'atració d'activitats econòmiques 3 Projectem una imatge de ciutat industrial atractiva per a la inversió i el talent.

20%

d’empreses desconeixin les polítiques de promoció econòmica de l’Ajuntament i han entrat en contacte amb els programes de suport a l'empresa d'administracions superiors.

Internacionalització de les empreses. 4 empreses han iniciat exportacions i 2 empreses obren nous mercats

1 Empresa per any entra al programa Accelera de la Diputació de Barcelona i PIMEC 2 empreses han entrat a la incuvadora star up d'Acc10

Augment de les empreses de Barberà als programes de suport empresarial L’oficina de dinamització empresarial ubicada al CN Nodus Barberà connecta l’administració amb les empreses del territori de manera que augmenta la prescència d’empreses de barberà en els programes de suport empresarial. A la gràfica adjunta es mostra el nombre d’empreses que entren als programes d’Acc10. En Blau es mostren les sol·licituds i en vermell es mostren les soL·licituds cursades i acceptades. D’empreses de Barberà en relació amb els programes de l’agencia catalana ACC10

Actividades Integradas, S.A.

13


5. Suport a la competitivitat de l’empresa Oficina de dinamització empresarial.

20 propspeccions empresarials anuals amb entrevistes de profunditat.

Reforç de la competitivitat de productes de valor afegit. Treball en clau de clústers Ipuls binomi empreses-agents d'innovació. Identificació projectes per la recerca de nous productes i serveis. Donar a coneixer les tendències tecnològiques Impulsar la Xarxa de cooperació i consolidar xarxes i infraestructures de referencia en I+D+i

Incoporar les exigències de la sostenibilitat transformant-les en avantatges i Impulsar l'estalvi, eficiencia energética y la producció d'energia renovable. Promoure la eco-innovació, eco-ecficàcia, i eco-diseny. Aprofitar la experiència de les empreses i agents tractors per obtenir efecte arrosegament. Identificació, acompanyament i assessorament en el desenvolupament de projectes de sostenibilitat de l'empresa (Ajuts i subvencions, assessorament individualitzat) Promocionar bones pràctiques mediembientals i l'eficàcia energètica als polígons industrials. Fomentar l'ús de l'energia renovables. Secció verda NEWSLETTER RADAR: Es tracta de crear un servei permanent d’informació dels últims ajuts, subvencions i préstecs a fons perdut que les diverses administracions posen a l’abast de l’empresa en matèria d’estalvi energètic, així com informació de noves energies i estratègies energètiques per posar a l’abast de l’empresa. Aquesta secció també aprofita els eco-consells elaborats en anys anteriors per actualitzar-los i mostrar-los en el Radar

1er

ens local en oferir el mapa d’ajuts i subvencions a les empreses. Punt PIDI

Lideratge clau en el foment de nova activitat econòmica i consolidació dels cluster Foodpack i del clúster TecMED

3000 enviaments en cada edició.

Informació de qualitat al teixit empresarial

6 edicions a l’any

Servei permanent d'informació dels últims ajuts, subvencions i préstecs a fons perduts que les diverses administracions posen a l'abast de l'empresa

Actividades Integradas, S.A.

14


6. XARXA NODUS

Actividades Integradas, S.A.

15


Memòria anual 2013  
Memòria anual 2013  

Fem bategar la industria local. Área promoció económica Ajuntament de Barberà del Vallès.

Advertisement