Elevmagasin no. 36

Page 1

No. 36 - september 2021

ELEVMAGASINET

NYE ANSIGTER S. 10

MOBILFRI NAT SKAL GIVE MERE SØVN S. 8

TEATERKONCERT PÅ NNE S. 12

1


FORSTANDEREN | Brian Hoff Larsen

HURTIGTERE, HØJERE

STÆRKERE

Af Brian Hoff Larsen

For den sportsinteresserede har denne sommer været fantastisk. Et bevægende fodbold-EM og et OL i Tokyo med toptrænede og motiverede idrætsudøvere, hvor atleterne har dystet i forskellige discipliner. Selvom det olympiske motto er ”Citius, Altius, Fortius” - hurtigere, højere, stærkere, så var hensigten med OL førhen ikke at vinde, men at deltage! OL var oprindeligt for amatører, og det vigtigste var ikke sejrene, det var at være med, bidrage og gøre sig umage. Det vigtigste i et efterskoleår er heller ikke personlig triumf, den får vi kun, hvis vi lykkes med hinanden. Livet er for glade amatører, og et efterskoleår er en træningsbane, hvor vi kan træne og blive dygtige til menneskekundskab, sociale færdigheder og livsduelighed. Vi glæder os over et nyt efterskoleår, der er begyndt uden Corona-restriktioner og et elevhold, der har kastet sig ud på træningsbanen på den helt gode måde. De er godt i gang med at vinde guld i mennesker og relationer.

2


3


FORMANDENS KLUMME

GENERATION NEXT

Af Rigmor Sams

I bestyrelsen har vi også nydt at kunne mødes fysisk, at kunne dele samværet om at sætte rammer og retning for Nørrre Nissum Efterskole. Den helt store opgave i bestyrelsen lige nu, er arbejdet med etableringen af en ny springhal. Vi er i Skoleåret 2021/2022 er godt i gang, godt 30.000 tæt samarbejde med fagfolk omkring detaljerede unge mennesker har valgt at tage et år på efter- tegninger, materialevalg og finansiering. Ønsket skole, det højeste tal nogensinde. Som besty- er en springhal, hvor pladsen udnyttes optimalt, relsesformand og tidligere efterskoleforælder, så der er plads til både springbaner og badminer det helt fantastisk dejligt at tænke på, at så tonbaner, når der er brug for det. Vi håber meget mange unge får et år på efterskole. 160 af dem snart at kunne fremlægge en tidsplan for byggerier flyttet ind på Nørre Nissum Efterskole til et år et. med ny viden, fællesskab, masser af oplevelser og nye venskaber. Fra bestyrelsen ønsker vi alle et rigtig godt skoleår. Et år som heldigvis kunne starte med knus og kram og ingen Corona-restriktioner. Jeg har en fornemmelse af, at det både i bestyrelsen og blandt medarbejdere og ledelse på skolen, har været en helt speciel start. En start med sænkede skuldre og glæde over at se eleverne og deres forældre og på bedste vis tage hul på et nyt skoleår. Senest har fællesskabet fået et ekstra boost med teaterkoncerten ”Generation Next”. På EN uge stabler elever og lærere en teaterkoncert på benene, med lyd, lys, scene, kostumer, sang, musik, dans, skuespil, PR, billeder og video. IMPONERENDE. En dejlig og tankevækkende oplevelse, med et historisk tilbageblik, en refleksion over den tid, vi lever i, og masser af håb for generation next. Tak for indsatsen til alle! 4


5


BLOG | Tanker fra en andenårselev

SLET IKKE FÆRDIG

MED NISSUM

Af Ida Rahbek Pilgaard, 10.C

Forskellige elever blogger skiftevis gennem hele året om, hvad der fylder i deres efterskoleliv.

Inden jeg tog på Nissum andet år var mine forventninger, at jeg ville få noget mere ansvar, fordi jeg var andetårselev og skulle prøve at give dem, det var helt nyt for, en god start. Jeg havde hørt fra mange, at det godt kunne være svært at gå der andet år, fordi man kommer til at sammenligne det meget med året før, og det havde de også ret i. Jeg forventede også at jeg ville være meget mere tryg i starten, især fordi man kender stedet på

6

forhånd og har nogle gode venner fra sidste år, som også valgte at gå der igen. Og selvom starten på en efterskole aldrig er helt nem, fordi der er så mange, man ikke kender, forventede jeg, at det nok skulle blive et sindssygt god år. Jeg valgte at gå på Nissum to år, fordi jeg slet ikke følte, at jeg var færdig med Nissum, og fordi mange af mine gode venner fra 9. klasse også tog andet år. Min søster havde også gået der to år, og det var en kæmpe succes for hende. Det, der har overrasket mig mest indtil nu, er, hvor hurtigt man kan få så mange nye venskaber, når man går på efterskole, og hvor tæt et bånd man også kan få med lærerne. Det, jeg ser mest frem til, er, at vi forhåbentligt kan få et helt efterskoleår uden Corona, hvor vi kan komme på skiferie og ud og rejse.


SAMMENHOLD

BLOG | Tanker fra en førsteårselev

OG FÆLLESSKAB

Af Alfred Rhinstrøm Kristensen, 9.B

Mine forventninger til året var, at det ville blive et godt år med masser af nye venner og en fed oplevelse, som jeg har med mig resten af livet. Jeg ville på Nørre Nissum Efterskole fordi, det er en efterskole, hvor man kan få lov til at dyrke en masse sport og stadig være megasocial og dyrke et godt fællesskab. Det mest overraskende indtil nu har været, hvor godt sammenholdet og fællesskabet og de mange gode aktiviteter er. Jeg glæder mig meget, til vi skal på ski og til turen til Berlin med resten af 9.-klasserne.

7


MOBILPOLITIK

MOBILFRI NAT SKAL

GIVE MERE SØVN Af Maria Brunsgaard Krogshede

Søvn er en mangelvare, når man går på efterskole og er social og aktiv, og derfor har NNE indført mobilfri nætter, så det ikke er skærmen, der forstyrrer ved sengetid. Hver aften ved sengetid skal mobilerne puttes i deres nye sovepose – en lille stofpose med en lås, der kun kan åbnes med en kraftig magnet, som sidder i et aflåst skab. Efter morgenmaden bliver skabene låst op, så eleverne kan låse deres mobiler ud af poserne igen. Det nye initiativ skal sikre mere og bedre søvn til eleverne. - Teenagere skal faktisk helst have mindst 8-9 timers søvn, og vores elever er enormt aktive. Derfor håber vi på, at det fremmer deres trivsel og sikrer dem mere søvn, hvis de ikke har mobilen lige før sengetid, forklarer mellemleder Solvej Gasseholm. 8

Posen er udviklet af et amerikansk firma ved navn Yondr og har til formål at sikre, at mobilen er låst inde, men stadig kan blive ved sin ejermand. Den nye mobilpolitik er blevet modtaget med blandede reaktioner fra eleverne. Mens det er en svær overgang for nogle, har andre allerede vænnet sig til det her få uger efter indførslen af posen. - Jeg synes, at det er dejligt, at skolen gider at gøre noget for at optimere søvnen. Elever vil godt have søvn, men vil også have deres telefoner. Så det er en proces – lige nu halter det lidt, der er stadigvæk mange, der ikke har lyst til det. Men jeg tror, folk vil vænne sig til det, siger Jonas Hummel, som er en del af den gruppe elever, der har været med til at bestemme, hvordan skolens mobilpolitik skal se ud i dagtimerne. Mobil-gruppen har sammen med ledelsen besluttet, at eleverne til gengæld må have telefonen på sig om dagen – også nede på fællesarealerne – så længe det ikke kommer i vejen for fællesskabet.


9


NYE ANSIGTER

LÆRERVÆRELSET STYRKES

MED 4 NYE ANSIGTER

Af Maria Brunsgaard Krogshede

Mia Søndergaard Lorentzen

Mit navn er Mia, og jeg er 35 år. Jeg bor i Mejrup med min mand og vores to børn. I 2014 blev jeg uddannet lærer med dansk og idræt som linjefag og underviser i disse fag i 9. klasse. Derudover har jeg en baggrund med badminton og ski og er derfor superglad for at undervise i disse valgfag. Ligeledes er jeg at finde på 10. klasses faget AFTRYK Change, hvor vi forsøger at gøre en forskel for mennesker omkring os. Det kan både være de unge, de ældre, de udfordrede og vores kammerater på skolen. I min fritid elsker jeg at være aktiv. Jeg løber, spiller badminton og nyder natur og ski med min familie, så snart chancen byder sig. Jeg har altid drømt om at blive efterskolelærer, og på NNE får jeg virkelig lov at bruge mig selv, der hvor jeg er bedst. Her er stor fokus på bredden og her er plads til alle – Og så er alle mennesker så fantastisk gode ved hinanden. Alt dette stemmer overens med mine værdier og mit livssyn. Min mavefornemmelse siger mig, at jeg er landet på verdens bedste efterskole.

10

Josefine Borup

Jeg er netop blevet gift med min mand Rasmus, som jeg nu bor sammen med i Holstebro. Jeg havde min opvækst i Thyborøn, men har de sidste otte år været bosat i Aalborg. Jeg blev uddannet fra lærerseminariet i Hjørring i 2018 som idrætsprofillærer og er derudover faglærer i madkundskab og biologi. Alle fag, som taler lige ind i mine interesser. Jeg elsker at bruge kroppen, og at være aktiv er en stor del af min hverdag. Især dansen og naturen er mit frirum. Hele mit liv har jeg danset og spillet håndbold og har elsket at være del af et socialt fællesskab. Jeg har de seneste par år arbejdet på Try Efterskole og har lige siden aldrig været i tvivl om, at livet på efterskole er der, hvor jeg hører til. NNE var derfor et ønskejob, hvor muligheden bød sig på det helt rette tidspunkt. Jeg ser frem til, at arbejdet med de unge mennesker i et inkluderende fællesskab gennem den helt fantastiske NNE-kultur, som jeg har hørt historier om. Jeg håber og tror på et helt uforglemmeligt første år på Nørre Nissum Efterskole.


NYE ANSIGTER

Sofie Dammeyer Sørensen

Jeg er opvokset som lærerbarn på en efterskole, så jeg er øvet i efterskolelivet. Hjemme hos mine forældre har musik, fællessang, bål og rejser altid fyldt meget. Jeg har været FDF’er i mange år og nyder at være en del af et stort fællesskab, hvor man er sammen om fede aktiviteter og stærke værdier. Jeg er lige flyttet tilbage til Vestjylland efter en del år i Aarhus, hvor jeg har læst Musikvidenskab og Religionsvidenskab. Jeg har altid rejst meget både til Afrika, Asien og i Europa. På NNE får jeg lov til at udleve mine interesser som lærer i musik, klima, tysk, outdoor, kor og selvfølgelig som k-lærer, hvilket er den skønneste opgave. Jeg har glædet mig til at spille til fællessang og have musik - og forhåbentlig lokke nogle af jer med rundt om bålet. Jeg bor i Holstebro sammen med 4 andre piger på min alder. Vi kalder huset “Paladset”, da det er KÆMPE stort. Jeg er opvokset i Asp ved Struer. Jeg elsker elsker elsker at være udenfor i naturen sammen med gode venner eller søde FDF-børn. Jeg nyder at strikke varme trøjer og synge fra højskolesangbogen. Jeg er vildt med at klatre i træer og sejle i kajak. Sidst så savner jeg at rejse skøre steder hen, hvor man møder spændende mennesker, som man kan lære noget af og lære at kende.

Signe Refshauge Kjær

Jeg skal undervise i dansk, engelsk, klima, inklusion. Da jeg blev færdig på læreruddannelsen i Aarhus, fik jeg job i udskolingen på en folkeskole på Djursland. Der var jeg i tre år, og jeg mødte en hel masse skønne unge mennesker. De kom i skole hver dag med alt, hvad de var - både det gode og det svære. Jeg er helt vild med mine fag, men det, jeg husker bedst derfra, er de dage, hvor vi var på tur eller havde anderledes skema, for det var på de dage, at jeg havde de bedste samtaler med eleverne. Det var de dage, hvor verden ikke var inddelt i fag, og hvor det ikke handlede om at kunne, men også om bare at være. På NNE glæder jeg mig til at opleve både de faglige samtaler med eleverne i undervisningen, samlingerne, fællessangen, aftnerne og turene, og så glæder jeg mig til at være et sted, hvor de kristne værdier italesættes og bruges. Jeg kommer egentlig fra Dronninglund i Nordjylland men har boet lige så længe i Skive og i Aarhus/Djursland. Nu er jeg flyttet til Lemvig i en lejlighed, der ligger i bunden af alle bakkerne, købt en mountainbike og cykler på arbejde, men kun når vinden er under 10 m/s. Der er altid musik hjemme hos mig. For tiden er det mest jazz på P8, Backstreet Boys og alt hvad der er godt fra 80’erne. Jeg kan gode lide at være ude – cykle, vandre langt, løbe (knap så langt), samle svampe, tage billeder, råbe i skoven, lave mad over bål, sove i hængekøje, vinterbade… Nogle af mine weekender bruger jeg på at tage på skattejagt i genbrug og på upcycling.

11


TEATERKONCERT

TEATERKONCERT PÅ NØRRE NISSUM EFTERSKOLE

En reportage af Jakob Gade, 10.A, Andreas Spanggaard, 10.A og Dagmar Hansen, 10.C

man at kunne mærke presset. I salen danses der, og mens Selma løftes højt, bliver der lyst i alle farver af de andre på scenen. ”Jeg synes det var fedt at skrive manuskriptet, at få input fra de andre grupper og at samarbejde på tværs af skolen,” siger Silas Hinge fra skuepilsgruppen her på NNE. Dette års tema er ”Generation Next”, og manuskriptet er endelig klar og parat, så nu øves der igennem af skuespillerne for at kunne vise en færdiglavet teaterkoncert for de forventningsfulde forældre og udefrakommende gæster. Stemningen er i top, da eleverne på Nørre Nissum Man kan mærke forundringen fra eleverne over efterskole mandag morgen møder ind til samling. at kunne skabe så meget på så kort tid, og overalt Teaterugen er lige skudt i gang, og eleverne sid- på skolen summer det af glæde og forventning. der spændte på stolene, de håber på en vildt fed uge med masser af energi og nye udfordringer. Salen blev hurtigt fyldt, da praktisk startede ugen ud med at stable de mange paller for at bygge tribunen til forestillingen. Med den friske start var scenen færdig tirsdag, og det eneste der mangler nu, er showet. Bandet er i fuld gang med at øve – klaver, guitar og endda saxofon spilles, imens der synges højt og klart i mikrofonerne. Forestillingen er kun få dage væk, og rundt omkring på skolen begynder

12


13 3


14


15


16


TEATERKONCERT

TEATERKONCERT FOR FULD UDBLÆSNING fA n I e g e B ndixen

Årets teaterkoncert drejede sig om, hvordan forskellige generationer bliver præget af den tid og de begivenheder, der udspiller sig. Vi kiggede på, hvordan det var at være ung i 70’erne, 80’erne, 90’erne, 00’erne og 10’erne og lavede scener fra de forskellige perioder, krydret med musik, der passede til tiden. Det var fantastisk igen at kunne åbne dørene på vid gab og invitere forældre, søskende, bedsteforældre, gamle elever, skoleelever og hvem, der ellers havde lyst, ind for at se stykket – det er nu engang sjovere med publikum. Vi lavede fire vellykkede forestillinger for i alt ca. 1500 mennesker og glæder os her bagefter over at stå med et elevhold, der evner at løfte i flok og hver især bruge de evner, de har, på forskellige områder til at skabe en fælles helhed.

17


KØKKENET

FRA BRUN SOVS OG DESSERT

TIL VEGETARRETTER OG ØKOLOGI Af Inge Bendixen

Selvom skoleåret kun lige er kommet i gang, har vi allerede haft lejlighed til at holde fest i anledning af, at vores køkkenleder, Margit Bro, i år kan fejre 25-års jubilæum i køkkenet. Hun startede på Nørre Nissum Efterskole i 1996 som køkkenassistent og blev allerede i 1999 køkkenleder. Man kan måske tænke, at det er kedeligt at være så mange år på samme sted, men når man, som Margit, hele tiden sætter en ære i at sætte sig ind i nye tendenser og hvad der rører sig på madområdet og i samfundet generelt, sker der altid noget nyt. Tilbage i 1996 var rutinerne i køkkenet noget anderledes. Dengang bestod en del af arbejdet i køkkenet af at partere den gris, der hver uge blev leveret hel til køkkenet. Intet måtte gå til spilde, og det er et princip, Margit stadig i dag hylder, om end det ikke længere er udnyttelen af alle dele af en gris, det handler om. Protest over aflyst dessert Margit har i årenes løb sat sit aftryk på køkkenet med mange nye tiltag, hele tiden med fokus på fornyelse, sund og god madkultur og, også før det var moderne, bæredygtighed. Et af de første og måske også mest ombruste tiltag var, da hun ret hurtigt droppede den daglige dessert til fordel for en salatbar. Et tiltag, der afstedkom kraftige 18

elevreaktioner – men Margit holdt fast, og det har mange elever siden da sat stor pris på. En af de senere store milepæle, er NNE’s kogebog, 44 Likes, der udkom i første oplag i 2014 og stadig lever i bedste velgående, selvom fotografen dengang mente, at en kogebog kun lever ca. tre år. Kogebogen består af elevernes favoritter – måske netop derfor er der bacon i en stor del af retterne – og er populær både blandt børnefamilier og unge, der lige er flyttet hjemmefra, for de enkle retter, der ikke kræver en højere kokkeuddannelse at få til at lykkes. Det var et hårdt arbejde at få lavet kogebogen, men når Margit ser tilbage på det, er hun overrasket og beæret over den flotte modtagelse og ikke helt afvisende over for idéen om at lave en opfølger. For der er selvfølgelig sket


KØKKENET

meget i køkkenet siden 2014. F.eks. fik køkkenet i 2015 det økologiske bronzemærke og Margit afsluttede i 2020 kostvejlederuddannelsen. For, som hun siger, man må jo følge med tiden og forny sig. Lokale varer og vegetarmad NNE har de senere år arbejdet med FN’s verdensmål på flere fronter, og også dette har køkkenet været en del af med fokus på bæredygtighed, som i forhold til affaldssortering og brug af årstidens grøntsager, gerne købt lokalt, længe har været på dagsordenen i køkkenet. Men også med et øget fokus på vegetarretter, og det er det, der for tiden optager en stor del af Margits nysgerrighed og fornyelsestrang. Det kræver en indsats at sætte sig ind i, hvordan man laver velsmagende vegetarmad, der også ernæringsmæssigt lever op til, hvad unge mennesker har brug for i en aktiv hverdag. Og samtidig er det en indsats, man måske ikke lige med det samme får stor tak for fra elevernes side, men Margit holder endnu engang fast, og stemningen blandt eleverne er lige så stille ved at vende. Pt. er der vegetarmad på menuen hver 14. dag – hvem ved, hvordan det ser ud om fem år? Margit er i hvert fald stadig frisk på nye udfordringer, og ville slet ikke bryde sig om at sidde fast i gamle rutiner uden fornyelse. Og det er nok også derfor, hun efter 25 år stadig er glad for at arbejde på Nørre Nissum Efterskole, for her får hun lov til at forfølge og afprøve sine idéer og indfald, og får endda ofte stor tak og anerkendelse med på vejen fra både elever og ansatte. Og så vil tiden vise, hvilke nye idéer, Margit får over de næste år – det kommer helt sikkert til at smage godt.

19


20


INTRO

K-GRUPPER RYSTES SAMMEN

MED ESCAPE-ROOM

Af Maria Brunsgaard Krogshede

Introforløbet bød som altid på en række forskellige aktiviteter, som giver eleverne muligheder for at lære hinanden bedre at kende. I år blev elevernes logiske sans også udfordret.

Som noget nyt i år fik eleverne i introforløbet i den grad brug for de små grå. De skulle nemlig på Escape Room-løb rundt på skolen. Det foregik sådan, at man intuitivt skulle regne ud, hvordan man fik løst gåder, som der ikke blev givet forklaringer på. Blandt andet skulle eleverne løse morsekoder, som gav navne på forskellige stykker værktøj i værkstedet. På hvert værktøj skulle de så finde et nummer, som var en del af et regnestykke. Det krævede samarbejde og alle hjerner i gang på samme tid for at løse opgaverne. Det foregik i kontaktgrupper, så allerede på årets anden dag fik eleverne lært hinanden godt at kende, mens de skulle løse de – til tider – ret svære udfordringer. – Vi kunne nok godt have brugt lidt ekstra tid ude

på hver post, men det var fedt, at vi skulle løse noget sammen i stedet for bare at svare på spørgsmål om, hvad vi laver i vores fritid – det kan folk jo ikke huske i morgen alligevel, siger Camilla Holm, som er førsteårselev i 10. klasse. På en post i Krea-lokalet skulle eleverne oversætte emojis til de ting, der lå på bordet og finde bogstaver, der viste, hvor de skulle gå hen næst. Og i klasselokalet Stærekassen blev de gamle billeder af NNE’s elever og lærere gennem tiderne en god hjælp til at løse gåden. Mens eleverne øvede sig i samarbejde og gådeløsning, fik de samtidig en mulighed for at se nogle af de lokaler på skolen, som måske ikke er de først, man ser. Med lidt held kan det endda være, at lidt flere i år ved, hvor vaskekælderen er.

21


1 DØGN - 3 DYR

FRILUFTSDØGN

Af Maria Lundgaard Nielsen, 9 kl. og Julie Riis Nielsen, 9. kl.

Som i TV2-programmet med næsten samme navn (”1 døgn, 2 hold, 3 dyr”) skulle de elever, der var på skolen den sidste weekend i august ud i naturen og lede efter dyr. To piger fra 9. klasse fortæller her om deres oplevelse i friluftsweekenden. 1 døgn, 3 dyr – det var temaet til dette års friluftsweekend, som startede ud med en cykeltur på omkring 13 km, hvor vi så skulle finde det først dyr, som var en skarnbasse. – Det var lidt hårdt at cykle, men når vi var inddelt i grupper og skulle lede efter dyr, gjorde det turen meget sjovere. Dog cyklede vi forkert et par gange, men fandt hurtig vejen igen, fortæller Julie Riis med et lille grin. Vi landede derefter på shelterpladsen, hvor vi lavede lækker mad over bål, og skulle så til og finde det næste dyr, som var et krondyr, rådyr eller bare et stort dyr. Mørket begyndte at komme, og det blev bare mere og mere hyggeligt, og stemningen

22

var bare i top. Bålet begyndte at lyse pladsen op, og der blev fundet skumfiduser, kakao og pandekager frem. Næste morgen fik vi morgenmad, som bestod af boller med pålæg. Vi begyndte lige så stille at rydde op, hvor vi fik inddelt forskellige opgaver, for det vi skulle rydde op på. – Jeg synes, friluftsweekenden var virkelig god, fordi man fik en ny måde at være sammen med alle andre og lære alle bedre at kende, og så var der en virkelig god stemning om aftenen, da vi sad rundt om bålet, fortæller Kamille Mose. Turen var rigtig hyggelig, og alt i alt havde vi det bare godt og glæder os til næste år.


BEDSTEFORÆLDREDAG

GENERATION EFTER

GENERATION PÅ NNE

Af Maria Brunsgaard Krogshede

Midt i august blev den traditionelle bedsteforældredag afholdt på Nørre Nissum Efterskole. For nogle var det første gang de havde sat foden på skolen, for andre var det et gensyn med et gammelt hjem – en skole, som generation efter generation er vendt tilbage til. Bedsteforældre og søskende troppede op i stor stil, da skolen for første gang siden den første nedlukningen i 2020 kunne byde velkommen til bedsteforældredag. – Vi har sådan glædet os til, at det igen kunne lade sig gøre at få elevernes familier ind i huset. Vi lærer de unge mennesker at kende på en helt anden måde, når vi får et indblik i, hvor de kommer fra, fortæller mellemleder Solvej Gasseholm. Bedsteforældrene var med til en rigtig efterskole-sangtime, og herefter kunne de nyde de medbragte kaffekurve i haven eller på skolen. Hvor det for nogle familier var første besøg og

helt nye indtryk, var der også familier som har gået her i mange generationer. En af dem er familien Haaning Andersen, som helt tilbage i 1960 sendte den første – nemlig Evald Haaning Andersen – på efterskole i Nørre Nissum. Han har derfor 60-års jubilæum i år, hvor han kunne besøge barnebarnet Jacob, som er den seneste Haaning på NNE. – Nogle ting er nemme at genkende fra den tid. Trappen op til drengegangen er jo helt, som den var dengang. Spisesalen ligner også sig selv, selv om den var noget mindre dengang. Vi var jo kun 60 elever, fortæller Evald. I dag rummer skolen 160 elever, der lige som Jacob Haaning Andersen netop har taget hul på skoleåret. Traditionen om at gå på Nørre Nissum Efterskole er gået igen på begge sider af Jacobs familie. Faktisk mødte hans forældre, Jette og Bjarne, hinanden, da de gik sammen på skolen i midten af 80’erne. Jettes tre søskende har også været elever på NNE. Det samme har Bjarnes to søskende. Og Jacobs to. – Faktisk mødte Bjarnes lillebror også sin kone på efterskolen, fortæller Evald med et smil. Jacob er således den seneste i en meget lang række af familiemedlemmer på NNE, og hvem ved – måske det en dag er ham, der kommer til bedsteforældredag for at besøge den næste-næste generation.

23


24


PERIODEFAG

STRIK OG SYNG DIG GLAD I EFTERÅRETS PERIODEFAG

Af Maria Brunsgaard Krogshede

Der er noget for enhver smag i efterårets periodefag, som byder på alt fra kor til strik. Uanset om man er den helt store Pavarotti eller bare synes, at korsang er hyggeligt, så er der blevet rigere muligheder for at røre stemmerne dette efterår på NNE, for kor er et periodefag, som man kan følge i halvåret frem til jul. Ligeledes kan man få øvet strikke- og snakketøjet i en lille strikkeklub, som også har fået plads i blokken med periodefag. Her hygger 11 piger og syv drenge med at dygtiggøre sig i ret og vrang. De gamle klassikere Spot on Sport, 3D print og Skifvalgfag har fået genvalg her i efteråret, og hvis man ikke har fået et af de fag, er der nye spændende tilbud til foråret som fx Outdoor, Foto, E-musik og Croque Monsieur (fransk kultur).

25


REDAKTIONEN: Brian Hoff Larsen Karsten Poulsen Maria Brunsgaard Krogshede Inge Bendixen FOTO: Karsten Poulsen

SE MERE OM HVERDAGEN PÅ NNE

LAYOUT: Camilla Helms

LÆS DE SENESTE NYHEDER

OG MEGET MERE PÅ

NISSUM.DK

26