Page 1

H E T N I E U W E G E Z I C H T VA N B R E D A

> Koopappartementen in Breda >  Gegarandeerd bouwen! >  Uniek uitZicht over Breda > Hoog afwerkingsniveau > DuurZaam energiesysteem


4 \ TEUN


TEUN / 5


! N U E T S I T DI

6 \ TEUN


Een woord vooraf TEUN is onderdeel van een grootschalige herstructurering van het Dr. Struyckenplein. Het totale project wordt door ons in een samenwerking met de Bredase woningcorporatie WonenBreburg ontwikkeld en gerealiseerd. Wij zijn ervan overtuigd dat TEUN, na realisatie, bij zal dragen aan onze trots. TEUN staat werkelijk op een uitstekende locatie. Voor de dagelijkse boodschappen hoef je alleen de straat maar over te steken. De binnenstad van Breda is binnen 10 minuten aan te rijden op de fiets en de Ster bushalte, gelegen voor de deur, brengt je waar je heen wil. Ook het prachtige Mastbos ligt op een steenworp afstand. De perfecte plaats voor een stevig rondje hardlopen of een ontspannen boswandeling.

De Nederlandse Bouw Unie, gevestigd te Etten-Leur, is een zelfstandige, middelgrote bouwonderneming die zich vooral richt op de ontwikkeling van woningbouwprojecten in Zuidwest Nederland. Ons bedrijf heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen en bouwen van woningen en appartementen in alle denkbare vormen, in grote en kleinere projecten, in zowel binnen- als buitenstedelijke gebieden. Binnen de stad Breda hebben wij de afgelopen jaren mooie projecten ontwikkeld en gerealiseerd. Met enige trots noemen wij De Tuin van de Baronie, De Zon en niet te vergeten Woonpark Sculptura.

TEUN zit qua organisatie doordacht in elkaar. Door de bouwlagen in te richten met 4 of 5 appartementen valt er voor de woonconsument veel te kiezen. De plattegronden zijn zeer divers en geschikt voor een zeer brede doelgroep. Wij vinden het belangrijk dat er in een dergelijk appartementengebouw een goede mix ontstaat van jonge, middelbare en senioren bewoners. De vormgeving is ingetogen, eigentijds chic en de verdiepingshoge gevelopeningen zorgen voor toetreding van veel daglicht en zon, maar ook voor een prachtig onbelemmerd uitzicht. De appartementen in TEUN zijn aangesloten op een duurzaam energiesysteem met Warmte Koude Opslag (WKO). Een techniek waarmee energie uit de bodem wordt gewonnen, welke er ook voor zorgt dat jouw appartement tijdens de zomermaanden gekoeld kan worden door middel van vloerkoeling. Dat het uitrustingsniveau voor moet lopen op deze tijd spreekt voor zich. Jouw auto kan veilig ondergronds geparkeerd worden. De appartementen zelf zijn voorzien van een zwevende dekvloer, zodat je nooit geluidsoverlast van de onder- of bovenburen zult ervaren. Tevens zijn ze afgewerkt met fraai sanitair en tegelwerk. Ook de keuken is van alle gemakken voorzien met de inpassing van vijf Siemens inbouwapparaten. Om je echt te ontzorgen bestaat zelfs de mogelijkheid om optioneel te kiezen voor een instapklaar-pakket zodat je bij de oplevering meteen de verhuiswagen voor kunt laten rijden. Het is een ware uitdaging geweest om met het gehele planteam te werken aan dit ambitieuze project. Bij het vastpakken van deze brochure voelen wij de trots, die wij graag met jou willen delen. Wij wensen je veel leesplezier en verwelkomen je graag als koper. Mocht je nog vragen hebben, schroom niet om ons team van projectmakelaars aan te spreken. Wij staan klaar om voor jou een perfect appartement te realiseren.

Jan Voesenek, Jan-Kees Fait en Martin Roks Nederlandse Bouw Unie

TEUN / 7


INHOUD

10 18

12 16 20

De oorsprong van TEUN

10

De hypotheek van TEUN

32

De architecten van TEUN

12

De appartementen van TEUN

35

Gjeltema over TEUN

14

Overzicht verdiepingen

36

Hotspots in Breda

16

Appartement type a

46

De vrienden van TEUN

18

Appartement type b

50

Uitstraling van TEUN

20

Appartement type c

52

Energieconcept van TEUN

22

Appartement type d

54

TEUN: overal dichtbij

26

Appartement type e

56

De Struyckenwijk op de schop!

30

Appartement type f

58

Inrichting Dr. Struyckenplein

31

Appartement type g

60

8 \ TEUN


32

22

30

Appartement type h

64

Appartement type j

66

Gevelaanzichten 68 Aankoopinformatie

74

Technische omschrijving 76 Partners 83

26 60

COLOFON Dit is een uitgave van Nederlandse Bouw Unie | Concept en vormgeving DMARC | Impressies De Beeldenfabriek | Plattegronden 3D-Home | Disclaimer Deze informatiebrochure is met grote zorgvuldigheid samengesteld. De hierin opgenomen teksten, situatietekeningen, artist impressions, foto’s en dergelijke zijn ter indicatie. Aan de inhoud van deze brochure kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Nederlandse Bouw Unie is het niet toegestaan de inhoud van deze brochure geheel of gedeeltelijk over te nemen of op enige andere wijze openbaar te maken. © 2012 Nederlandse Bouw Unie

TEUN / 9


De geschiedenis

Antoon Arnold Marie (Teun) Struycken. Teun Struycken was een vooraanstaande minister en bestuurder. Hij was lid van de gemeenteraad en daarna wethouder in Breda en werd in 1950 minister van Justitie in het eerste kabinet-Drees. In 1951 werd Teun Gouverneur van de Nederlandse Antillen. In 1956 werd hij teruggehaald als minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet-Drees IV. In het kabinet-Zijlstra I keerde hij nog even terug als minister van Justitie. De naamgever van de wijk, Hubert Johann Leonard Struiken, is de vader van Teun.

WIE?

BREDA De naam Breda dook voor het eerst op in een oorkonde van 1125, als nederzetting op de plaats waar de riviertjes de Mark en de Aa samenvloeien. In 1252 verwierf Breda stadsrechten, waarna de stad, aan het begin van de 14e eeuw werd ommuurd. Rondom de stad liggen de singels. De straten lopen in een soort ovaalvorm, een opvallend kenmerk van oude vestingsteden.

10 \ TEUN


TEUN

DE WIJK Struyckenwijk is een bijzondere plek om te wonen. De sociale verbondenheid is nog steeds groot, veel bewoners zijn hier na de oorlog gekomen en niet meer weggegaan. De ruime, open straatprofielen en gemeenschappelijke binnentuinen blijven van groot belang bij de huidige herontwikkeling van de wijk. ‘Ontmoeten’ en ‘sociale verbondenheid’ kenmerken ook de toekomstige leefomgeving.

De Struyckenwijk ontstond in de jaren vijftig. De architect Peutz (1896-1974) ontwierp het grootste deel van de wijk net na de oorlog. Kenmerkend voor zijn stijl is de sobere, functionele architectuur.

Hubert Johann Leonard Struiken leefde van 1869 tot 1950. Van beroep was hij oor-, neus- en keelarts in Breda en hield praktijk in een kliniek aan de Vijverstraat. Onofficieel noemde Struiken zichzelf Struycken, wat deftiger oogt. In de raadsvergadering van 15 november 1950 werd de overleden Struycken herdacht en nog tijdens die vergadering werd besloten de oude Heemskerkstraat naar hem te vernoemen.

PA PA

TEUN / 11


De architecten Wij, Reinier Ubels en Niels de Vries, zijn in 2009 gestart met de ontwerpen van Dr. Struyckenplein. Beiden zijn we werkzaam bij het architectenbureau MIX architectuur, dat in 2005 in Ede opgericht is. Reinier is mede directeur en oprichter van MIX architectuur, Niels is sinds 2007 werkzaam als architect

NIELS REINIER & AV B -B N A a r c h it e c t e n

Gebouwen die hoger zijn dan de andere in haar omgeving kenmerken veelal een bijzondere plek binnen die omgeving. Een goed voorbeeld hiervan is de kerktoren op een plein. In het hart van een dorp of stad, geeft deze het episch centrum aan. De woontoren in het hart van het nieuwe Dr. Strucykenplein vervult eigenlijk dezelfde functie. Het is een herkenningspunt van de wijk.

S HERKENNING

12 \ TEUN

PUNT

bij dit bureau. De architectuur van de woontoren is geïnspireerd door haar directe omgeving. Lange woonblokken in een duidelijke noord-zuidrichting domineren het straatbeeld. Het zijn als het ware metselwerk ‘broden’ die achter elkaar liggen.

CONCEPT


DE ARCHITECTEN

VAN TEUN

ONTWERP De variatie aan appartementen in de toren hebben we gebruikt om het metselwerk weefsel te versterken. Van de 1e tot aan de 8e verdieping zijn er 5 appartementen per laag en van de 9e tot 14e verdieping 4 appartementen per laag. Grote glasvlakken, van vloer tot plafond, geven tezamen met de riante buitenruimten een fantastisch panorama op de omgeving. Twee liften zullen ervoor zorgen dat de wachttijden zelfs tot in de bovenste lagen geminimaliseerd worden. Vanuit de woningen kun je direct naar de parkeerkelder en bergingen. 1 stop eerder en je stapt uit in de bruisende wereld van het nieuwe Dr. Struyckenplein.

TEUN biedt qua woonruimten voor ieder wat wils. De woonoppervlakten variĂŤren tussen de 50 en 92 m2 exclusief balkons van 6 tot 10 m2. Ieder appartement heeft een eigen berging en parkeerplaats, beiden bevinden zich in de kelder.

RUIMTEN

M AT E R I A A L De toren en de zijdelingse blokken zijn gemaakt van robuuste licht gemĂŞleerde bakstenen, waarbij we het metselwerk, als stoer en kloek weefsel, zoveel mogelijk willen doen laten spreken. Verspringende raampartijen zorgen ervoor dat lange doorgaande lijnen worden gebroken. Hierdoor worden alle metselwerk vlakken op een vloeiende wijze aan elkaar gekoppeld. Het metselwerk is hierdoor dominant geworden. De structuur van de ramen en de appartementen daarachter is minder nadrukkelijk aanwezig. Vanuit elk standpunt verandert het beeld en dus de beleving van de toren. Geen gevel is gelijk aan elkaar.

TEUN / 13


De omgeving

TON Heuvel is een vroege wederopbouwwijk, gebouwd door verschillende architecten met ieder een eigen signatuur en visie. Het westelijke gedeelte heeft een herbergzame, dorpse opzet. Het oostelijke gedeelte is streng en stedelijk van opzet met noord-zuidgerichte stroken flats. Heuvel is een groene wijk met de Heuvelbrink en Planciusplein als beeldbepalende ruimtes en met straatgroen in de vorm van hagen en bomenrijen en plantsoenen. De Dr. Struyckenstraat verbindt als slagader de wijk met Princenhage, het centrum van Breda en het buitengebied, alle op fietsafstand gelegen. Het Zaartpark vormt de westrand van de wijk en ligt op loopafstand.

‘Sinds 1999 ben ik ontwerper openbare ruimte van gemeente Breda. Ik houd me bezig met de ontwerpen voor de straten, pleinen en parken van de stad. In Heuvel heb ik ondermeer gewerkt aan woonpark Sculptura, Spring (VOS terrein) en Huis van de Heuvel. Voor het Dr. Struyckenplein werk ik samen met de architecten en stedenbouwers aan het voorliggende plan.’

Ton Gjeltema Urban Designer

BREDA Breda is een stad waar het prettig toeven is. Een groene stad met prettige woongebieden. Daarnaast heeft de stad een sterk centrum met uitstekende winkelvoorzieningen, cultuurinstellingen en uitgaansgelegenheden. De stad is goed bereikbaar via snelweg, spoor (NS en HSL) en regiobus en ligt centraal tussen Rotterdam en Antwerpen. Het vormt daarnaast de poort naar Midden Brabant.

HEUVEL

GROEN

14 \ TEUN

Breda is een groene stad. Dat komt door de situering tussen de bossen in het zuiden en het open polderlandschap in het noorden en de beekdalen van de Mark en Aa of Weerijs. Dit maakt dat het er prettig wonen is. Het buitengebied waar je kunt fietsen en recreëren is nooit ver weg.


Het Dr. Struyckenplein is een bijzonder plein omdat de Dr. Struyckenstraat er dwars doorheen loopt. Dit geeft het plein een dynamisch karakter, maar het is ook praktisch. Bezoekers kunnen met de auto of fiets dicht bij de winkels op het zuidelijke deel van het plein komen. Tevens halteren er twee buslijnen op het plein.

HET PLAN

UITSTRALING Aan de noordzijde van het plein is ruimte om te zitten, bijvoorbeeld rondom de vijver, waarin het bestaande kunstwerk ‘De Baadster’ haar nieuwe plaats krijgt. De roodbruine klinkerbestrating geeft het plein een warme uitstraling, passend bij de gebouwen.

Het Dr. Struyckenplein wordt de centrale plek van Heuvel waar je kunt winkelen en ontmoeten. De ruimte van het plein wordt gevormd door twee gebouwenblokken. Centraal op het plein staat TEUN. Alle gebouwen bevatten commerciële ruimtes, winkels, maatschappelijke of zakelijke diensten met daarboven appartementen. De Rijpstraat bevat ook winkels en een parkeervoorziening. De Jan Ligthartstraat is een straat met parkeerplaatsen, afgewisseld door bomen.

HET PLEIN

BOMEN De willekeurig gestrooide bomen verlevendigen de ruimte en geven schaduw in de zomer.


Hotspots JAZZ Het Jazz Festival Breda, het moment om de echte Bredase gezelligheid te proeven. Tijdens dit evenement vinden zo’n 180 spectaculaire optredens plaats op maar liefst 20 podia in de binnenstad van Breda. Jaarlijks komen op het festival zo’n 250.000 bezoekers om te genieten van artiesten uit Amerika, Japan, Australië, Engeland, Frankrijk, maar ook lokaal talent treedt op. Het festival duurt vier dagen en begint altijd op Hemelvaartsdag.

Breda is een stad die straalt van levensvreugde. Een stad waar wonen, werken en genieten op een optimale manier samenkomen. Op deze pagina’s vind je enkele tips om optimaal te genieten van deze gezellige en veelzijdige stad!

In het stadspark van Breda vind je grote grasvelden waar je heerlijk kunt genieten van het zonnetje. Je vindt hier een gezellig eettentje met een terras wat uitkijkt over het gehele park. Het stadspark is de ideale locatie voor verschillende evenementen. Zo tref je op Koninginnedag de kindervrijmarkt in het park en ook activiteiten en evenementen zoals Film in het Park, Breda Barst en de Valkenbergconcerten.

MUZIEK Het opzienbarende gebouw van Poppodium Mezz is niet alleen een eye-catcher in het centrum van Breda, maar het is volledig ontworpen als poppodium. Per jaar zijn er ruim 300 concerten en dance avonden. Van rock, hiphop, blues en van pop tot house: alles komt aan bod, net als minder mainstream genres als electro, punk en folk.

PA R K

MUSEUM

16 \ TEUN

MOTI, Museum of the Image is hét museum voor Beeldcultuur, gevestigd in een van de oudste gebouwen van Breda. Door de focus te verbreden van grafisch ontwerp naar beeldcultuur wil het museum de dynamische wereld van het beeld laten zien.


Een gezellige, bourgondische sfeer. Een gedeelte van Breda met een rijke historie. Een heerlijke plek met meer dan 40 speciaalzaken die garant staan voor uren winkelplezier. Iedere winkel met zijn eigen sfeer en zorgvuldig geselecteerd assortiment. Ook vinden er regelmatig speciale evenementen plaats in ‘t Ginneken zoals het Zomerfestival, Wielerronde van het Ginneken en het Winterfestival.

GINNEKEN

SHOPPEN

Parc Breda is een mooi en trendy restaurant op de Grote Markt van Breda. Je kunt hier terecht om te genieten van zowel een heerlijke lunch als van een goed diner. Daarnaast zorgen DJ’s & wisselende live artiesten iedere donderdag, vrijdag en zaterdagavond voor een gezellig feestje!

’t Sas is een niet te missen winkelplein in Breda voor iedere liefhebber van shoppen en culinair genieten. Trendy winkelen midden in het centrum van Breda. Ook de ideale plaats om te lunchen of te dineren. ‘s Zomers op de uitnodigende terrassen en in de winter op een verwarmd terras. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er de mogelijkheid om te overnachten in het prachtige Bliss-Hotel. Kortom, een unieke belevenis.

ETEN

MASTBOS

Het Mastbos vind je op vijf tot tien minuten lopen vanaf de markt in het Ginneken en is een ideale plek om even lekker tot rust te komen. Maak een heerlijke wandeling over één van de verschillende wandelpaden. Uitgelopen? Strijk dan neer op een van de vele bankjes, of pak een terrasje bij het Golden Tulip Mastbosch Hotel.

TEUN / 17


BART PA S C A L

PAT R I C I A

De vrienden van TEUN! 18 \ TEUN


Wij, de vrienden van Teun, staan voor je klaar om je te verwelkomen als nieuwe bewoner van één van deze prachtige appartementen! Het gedreven en deskundige verkoopteam van Teun bestaat uit 3 makelaars met een jarenlange ervaring op de Bredase woningmarkt. Ons gezamenlijk doel is om jou te voorzien van alle informatie en je in het gehele aankoopproces zo goed mogelijk te begeleiden. Enthousiasme, deskundigheid, betrokkenheid en persoonlijke aandacht, je mag dit allemaal van ons verwachten. Wil je graag kennismaken met TEUN, schroom niet; bel of mail ons! Bart Kimenai | de boer, storimans & partners t 06 20 42 60 67 | e bkimenai@deboerstorimans.nl Patricia van de Wijer | Van der Sande Nieuwbouwmakelaars t 06 20 95 92 90 | e p.vandewijer@vandersande.nl Pascal de Wit | Kin ERA Makelaars t 06 10 55 98 98 | e pascal@kinmakelaars.nl

TEUN / 19


Het interieur

DUURZAAM

KEUKEN Voor de toekomstige bewoners van TEUN is gekozen voor keukens van Bruynzeel. Een Bruynzeel keuken kenmerkt zich door een slim ontwerp, waarbij comfort, gebruik, opberggemak en sfeer op een slimme manier in de keuken worden geĂŻntegreerd. De keukens van TEUN zijn voorzien van Siemens apparatuur, te weten een vaatwasser, combimagnetron, koelkast, wasemkap en keramische kookplaat. Hoewel ons keukenvoorstel, aan de hand van de beschikbare ruimte, zo optimaal mogelijk is samengesteld, kunnen wij ons voorstellen dat ieder hier zijn eigen wensen en ideeĂŤn in verwezenlijkt zou willen zien. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan Bruynzeel.

20 \ TEUN

De appartementen van TEUN zijn allemaal ontwikkeld als eigentijdse, energiezuinige en comfortabele appartementen. Voor de ruimteverwarming, ruimtekoeling en het warmwater wordt gebruik gemaakt van een modern, bewezen collectief warmtepomp energiesysteem in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling en balansventilatie met warmteterugwinning. (Lees verder op pag. 22)


Tegenwoordig is de badkamer de ruimte bij uitstek waar men zich in alle rust terugtrekt, om heerlijk te genieten van een moment voor jezelf. En wie doet dat nu niet liever in een mooi vertrek? Toekomstige bewoners van TEUN hoeven zich over de inrichting van de badkamer alvast geen zorgen te maken. Wij hebben gekozen voor sanitair van Sphinx en kranen van Grohe. Beide merken onderscheiden zich door de superieure technologie en de adembenemende designs. Voor jou betekent dit, dat je straks optimaal kunt genieten van een badkamer die functionaliteit combineert met een fraai design.

S A N I TA I R

KK I N T E R I E U R PA

ET

Speciaal voor TEUN hebben wij een optioneel instapklaar-pakket samengesteld. Dit biedt uitkomst als je geen tijd of zin hebt om zelf te klussen. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar de verhuiswagen voor te laten rijden. Het concurrerend geprijsde instapklaar-pakket bestaat uit een fraaie laminaatvloer met hoge vloerplinten en alle wanden worden woonklaar afgewerkt. Ons makelaarsteam kan je informeren over de diverse keuzemogelijkheden. Mocht je andere wensen hebben, schakel ons in en wij leveren maatwerk!

TEUN / 21


Het energieconcept De appartementen van Teun zijn allemaal ontwikkeld als eigentijdse, energiezuinige en comfortabele appartementen. Voor de ruimteverwarming, ruimtekoeling en warmwater wordt gebruik

RT MEER COMFO Vloerverwarming en -koeling maken gebruik van stralingswarmte. Dit zorgt voor een aangename warmte of koude bij een lagere luchttemperatuur. Dit heeft weer een gunstig effect op de relatieve vochtigheid van de ruimte die daardoor behaaglijker aanvoelt. Doordat de vloer egaal verwarmd en gekoeld wordt, behoort koude trek over de vloer tot het verleden.

T O P KO E L I N G

gemaakt van een modern, bewezen collectief warmtepompenergiesysteem in

22 \ TEUN

GEZONDHEID

combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling en balansventilatie met warmte terugwinning. Het warmtepompsysteem biedt je de mogelijkheid om jouw appartement tot ongeveer 5°C onder de buitentemperatuur te koelen, door simpelweg het relatief koude water uit de bodem door de leidingen in de vloer rond te pompen. De zogenaamde topkoeling. Geen energieverslindende, blazende, lawaaierige airco meer die ook nog eens ruimte in beslag neemt. Bovendien is deze vorm van topkoeling gezonder en comfortabeler dan wanneer je het appartement zou koelen met behulp van een volledige aircondtioning.

In tegenstelling tot aardgas en elektriciteit is warmte geen geliberaliseerde markt, waardoor je geen keuze hebt ten aanzien van je warmteleverancier. De ontwikkelaar is zich hier terdege van bewust en heeft dan ook goede contractuele afspraken gemaakt met Imtech waardoor je nooit teveel betaald voor de te leveren warmte. Bij Teun wordt het zogenaamde NMDA (Niet Meer Dan Anders)-principe gehanteerd. Hierdoor zullen de energiekosten nooit meer zijn, dan wanneer je appartement uitgerust zou zijn met een individuele HR-ketel.

Geen radiatoren betekent minder stofnesten. Je hebt hierdoor geen last meer van stofschroei. Omdat de luchtcirculatie minimaal is, heb je ook minder last van ronddwarrelend stof. Vooral voor mensen met allergieĂŤn en/of luchtwegaandoeningen is dat een zeer groot voordeel. Bovendien is er geen risico meer op verbranden of stoten aan radiatoren. Goede ventilatie is belangrijk. Met een gebalanceerd ventilatiesysteem heb je altijd voldoende frisse lucht in je appartement. In de plaats van roosters boven je ramen heb je nu inblaasopeningen in het plafond van de woon- en slaapkamers die voor de aanvoer van verse lucht zorgen. Doordat er nu geen aardgasleidingen meer in je appartement aanwezig zijn, dien je elektrisch te koken. Dit vergt enige aanpassing maar is veiliger en beter voor een gezond binnenklimaat.

NMDA

VA S T R E C H T

Net als voor aardgas, betaal je vastrecht voor de verwarming, koeling en het warmwater. Dit vastrecht is hoger dan dat van aardgas. Hier staat echter tegenover dat je 30 jaar lang niet meer te maken zult krijgen met onderhoudskosten en/ of vervangingsinvesteringen. Elke gebruiker krijgt een eigen meter voor de verwarming. De afgenomen hoeveelheden worden verrekend tegen de bijbehorende prijzen (GJ-prijs). Elke gebruiker krijgt een eigen watermeter voor warmwater. De afgenomen hoeveelheid warmte voor het opwarmen van het warmwater wordt verrekend tegen de bijbehorende prijzen (GJ-prijs). De afgenomen hoeveelheid water wordt verrekend aan de hand van de waterprijs (m3-prijs).


Door een collectief warmtepompsysteem te gebruiken is het ruimtebeslag in de appartementen minimaal. Er hoeven geen individuele ketels of warmtepompen meer geplaatst te worden in de technische kast. Hierdoor kan deze kast geminimaliseerd worden, waardoor je appartement meer bruikbare ruimte heeft. De verdeelset met de verbruiksmeter worden ingepast in de technische kast. Het vloerverwarmingssysteem maakt storende radiatoren in het vertrek overbodig. In principe is het met vloerverwarming mogelijk om vele soorten bedekkingen voor jouw vloer toe te passen. De leverancier kan je hierbij adviseren.

INRICHTING

GARANTIES

Het collectieve energiesysteem (geplaatst in de kelder onder het gebouw aan de Jan Ligthartstraat) wordt gerealiseerd door, en blijft in eigendom van, Energy Solutions, een afdeling van het beursgenoteerde Imtech N.V., een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 22.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom. Zij nemen in het project alle risico’s ten aanzien van onderhoud en eventuele vervangingsinvesteringen op zich, waardoor je nooit meer voor vervelende financiële verrassingen komt te staan.

WKO-installatie staat voor Warmte en Koude Opslag. Op een diepte van ongeveer 80 meter (afhankelijk van de locatie) is de bodem geschikt om warmte en koude voor langere termijn op te slaan. De warmte die in de zomer moet worden afgevoerd uit de appartementen en verhuurbare ruimtes en welke normaal met een koelinstallatie aan de buitenlucht wordt afgedragen, wordt bij een WKOinstallatie opgeslagen in de bodem. Deze warmte wordt in de winter weer benut om het complex te verwarmen. Hetzelfde principe geldt voor koude, deze wordt in de winter opgeslagen en kan in de zomer weer worden benut. Met een WKO-installatie kan worden voorzien in 80% van de gehele warmte en koude behoefte. Slechts bij een piekvraag (extreme hitte of vrieskoude) worden aanvullend conventionele ketels en koelmachines ingezet. Om het opgeslagen bodemwater geschikt te maken voor direct gebruik worden centraal warmtepompen opgesteld. Een warmtepomp is een apparaat dat zeer efficiënt de warmte uit de bodem opwarmt tot een bruikbaar niveau voor verwarming. Koude wordt opgeslagen op een temperatuur die direct geschikt is voor gebruik voor koeling. Een warmtepomp is een apparaat dat bijna iedereen in Nederland kent, zonder zich hiervan bewust te zijn. Elke koelkast werkt namelijk volgens hetzelfde principe: De warmte wordt uit de koelkast “gehaald” en wordt aan de achterzijde van de koelkast weer “afgestaan” aan de buitenlucht. Een warmtepomp werkt precies zo, alleen wordt de warmte “gehaald” uit de bodem en wordt deze “afgestaan” aan het warmte water dat wordt gebruikt voor verwarming. De toepassing van een WKO-installatie bestaat inmiddels ruim 25 jaar. De leveringsbetrouwbaarheid is minimaal gelijkwaardig aan een conventionele installatie.

B E S PA R I N G Verwarming, koeling en warmwater van uw appartement worden voorzien d.m.v. deze energievoorziening. Deze energievoorziening is energiezuiniger dan een individuele HR-ketel. Door de aangename temperatuurverdeling via de vloerverwarming kan je de thermostaat ook nog eens 1 à 2 °C lager zetten dan je bij radiatoren zou doen. Ook dit levert je een besparing op de energielasten op. Het toepassen van gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (WTW) waarbij de frisse buitenlucht door de afgezogen lucht wordt voorverwarmd geeft ook een besparing ten opzichte van reguliere ventilatiesystemen. Alle belangrijke en onderhoudsgevoelige componenten van het warmtepompsysteem staan centraal opgesteld. Hierdoor zal er nagenoeg nooit meer een monteur in jouw appartement hoeven te zijn om onderhoudswerkzaamheden aan het verwarmingssysteem te plegen zoals wel noodzakelijk is bij individuele HR-ketels.

W KO

TEUN / 23


24 \ TEUN


TEUN / 25


TEUN: overal dichtbij! n. fietsen

Woonboulevard, 7 mi

Bereikbaarheid nabijheid van diverTEUN is gelegen in de bare voorzieninse uitvalswegen en open hting Rotterdam, gen. De uitvalswegen ric n/dorpen rondom Antwerpen, en de stede le minuten goed Breda zijn binnen enke ng ten opzichte van bereikbaar. De verbindi ar het centrum van het openbaar vervoer na tion Breda en de omBreda, het Centraal sta uitstekend. liggende woonwijken is Enkele afstanden: Rotterdam Antwerpen Utrecht Middelburg

26 \ TEUN

53 km 55 km 72 km 98 km

park, 3 min.

Haags Sport

Markt Princenhage, 4 min. fietsen

fietsen

De binnenstad, 10

min. fietsen


UN Centrale ligging van TE een uitstekende TEUN staat werkelijk op kse boodschappen locatie. Voor de dagelij maar over te steken. hoef je alleen de straat entrum met onder Hier vind je een winkelc kten, pinautomaat, andere; twee supermar textielbedrijf en een bakker, gemakswinkel, bloemist.

sen

Valkenberg(park), 11 min. fiet

a is binnen 10 De binnenstad van Bred de fiets en de minuten aan te rijden op ur brengt je waar Ster bushalte voor de de e Mastbos ligt op je heen wil. Het prachtig . Dit is de ideale plek een steenworp afstand hardlopen of een voor een stevig rondje g. ontspannen boswandelin

n

Station, 12 min. fietse

n. fietsen

Bioscoop/theater, 11 mi

tsen Zwembad, 5 min. fie

t oversteken

Winkelcentrum, straa

tsen

Ginneken, 8 min. fie

n

Mastbos, 8 min. fietse

TEUN / 27


28 \ TEUN


TEUN / 29


Hier wordt in 2013 gestart met de bouw van appartementen en grondgebonden eengezinswoningen in zowel de huur- als de koopsector.

ART FA S E 2 . L IG T H

HĂŠt middelpunt van de vernieuwde wijk is straks het Dr. Struyckenplein. Hier komen winkels, horeca en maatschappelijke voorzieningen in combinatie met een mix van koop- en huurwoningen. Een levendige ontmoetingsplek in het hart van de wijk.

U YC K E N P R T S . R D . 1 E S FA

L E IN

C IU S FA S E 3 . P L A N

Voor het deelplan Plancius zijn de ontwikkelingen in volle gang. Op termijn zal ook hier naar verwachting bestaande bebouwing worden vervangen door nieuwe appartementen en eengezinswoningen.

k j i w n e k c y u St r ! p o h c s e d op Struyckenwijk in Breda gaat de komende jaren flink veranderen. De oude woningen rondom het Dr. Struyckenplein die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd, maken plaats voor nieuwbouw. In totaal worden hier de komende zes jaar zo’n 550 nieuwe woningen en appartementen in zowel het koop- als huursegment gerealiseerd.

30 \ TEUN


Mgr. Zwijsenstraat

(Ster)bushalte

diensten en winkels

a St

ds

n ce

tru

> m

Multifleur

zone

en

horecagelegenheid

.S Dr

tr

ck uy

ra st

at

Zeem

Lidl supermarkt

an

Primera

pinautomaat Rabobank

<

Pr

i

e nc

a nh

ge

Rijpstraat

Ligthartstraat

Meesterbakker Van Ierssel

Bontekoestraat

tsen Parkeerplaa m inkelcentru bezoekers w

Jumbo supermarkt

g n i l e d n i e De nieuw n i e l p n e k c y Dr. Stru Het Dr. Struyckenplein wordt de centrale plek van de wijk om te winkelen en waar iedereen elkaar ontmoet. Centraal op het plein staat TEUN. Volop winkels, maatschappelijke of zakelijke diensten met daarboven appartementen. De Rijpstraat bevat naast winkels ook parkeervoorziening. De Jan Ligthartstraat is een straat met parkeerplaatsen, afgewisseld door bomen.


De TEUN-hypotheek Wanneer je voor een belangrijke aankoopbeslissing staat, is het belangrijk dat je weet hoe ver je financieel kunt gaan. De Hypotheekshop Breda is aangesloten bij Nederlands grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken.

MARK

Mark van Dongen

TEuN-Hypotheekadviseur

Voor een (oriënterend) hypotheekadvies of een second opinion kun je terecht bij één van onze adviseurs. Wij zetten hierbij alle belangrijke zaken voor je op een rij, zodat je weloverwogen een besluit kunt nemen. Kortom, De Hypotheekshop Breda neemt je alle financiële zorgen uit handen op het moment dat je een appartement koopt. De Hypotheekshop is er niet alleen voor de advisering van je hypotheek maar ook voor alle andere financiële, fiscale en verzekeringsoplossingen. Niet voor niets is de Hypotheekshop in 2011 uitgeroepen tot beste financiële dienstverlener en adviesorganisatie van het jaar.

OTH P Y H N U E T E D

'BIJ ONS BEN JE meteen aan de beurt voor een afspraak!' 32 \ TEUN

EEK


N DE VOORDELE

' kopen is goedkoper dan huren ' SCHERP Door vooraf je persoonlijke financiën in kaart te brengen weet je precies wat je kunt besteden. En vaak is dat meer dan je dacht. We bekijken alle mogelijkheden en maken vervolgens een voorstel dat bij je past. Kosteloos. Natuurlijk begeleiden we ook het hele verdere traject. Van het afsluiten van de hypotheek tot en met de afhandeling bij de notaris. Je kunt echter ook daarna nog steeds gebruiken maken van onze service zoals bijvoorbeeld bij het aanvragen van de voorlopige teruggaaf en de belastingaangifte.

• Extra lage projectrentes • Rentevaste periode van 1 tot 30 jaar • Keuze uit alle hypotheekvormen • Keuze uit alle banken / verzekeringsmaatschappijen • Uitstekende voorwaarden • Een transparant advies op maat door een Erkend Hypothecair Planner of Erkend Hypotheekadviseur

Voor het maken van een afspraak voor een geheel vrijblijvend advies kun je langs komen op ons kantoor:

De Hypotheekshop Breda > Haagdijk 1, 4811 TN Breda T (076) 530 55 11 | E breda1488@hypotheekshop.nl


34 \ TEUN


n e t n e m e t r a p p a De N U E T n a v

type a

VERKOOP →

14e verdieping

VERHUUR

13e verdieping

VERKOOP →

12e verdieping

VERHUUR VERKOOP →

10e verdieping 9e verdieping

VERKOOP →

8e verdieping

VERHUUR

7e verdieping

VERKOOP →

6e verdieping

VERHUUR

5e verdieping

VERKOOP →

4e verdieping

VERHUUR

3e verdieping

VERKOOP →

2e verdieping

Begane grond

type c

11e verdieping

VERHUUR

VERHUUR

type b

type d

type e

type f

type g

type h

1e verdieping Begane grond

type j

TEUN / 35


DE KELDER WKO-ruimte

hellingbaan

stallingsgarage

lift

lift

lifthal/ trappenhuis

bergingen

containerruimte

Plein Winkelcentr

bergingen

Parkeerplaatsen bezo winkelcentrum

36 \ TEUN

ekers

um


BEGANE GROND schaal 1:100

hellingbaan stallingsgarage

entree lift

lift

postkasten

Zakelijke dienstverlening

TEUN / 37


2e verdieping schaal 1:100

type b pagina 50

type a pagina 46

type e pagina 56

38 \ TEUN

type c pagina 52

type d pagina 54


4e verdieping schaal 1:100

type b pagina 50

type a pagina 46

type e pagina 56

type c pagina 52

type d pagina 54

TEUN / 39


6e verdieping schaal 1:100

type b pagina 50

type a pagina 46

type e pagina 56

40 \ TEUN

type c pagina 52

type d pagina 54


8e verdieping schaal 1:100

type b pagina 50

type a pagina 46

type e pagina 56

type c pagina 52

type d pagina 54

TEUN / 41


10e verdieping schaal 1:100

type f

type g pagina 60

pagina 58

type j pagina 66

42 \ TEUN

type h pagina 64


12e verdieping schaal 1:100

type f

type g pagina 60

pagina 58

type j

type h pagina 64

pagina 66

TEUN / 43


14e verdieping schaal 1:100

type f

type g pagina 60

pagina 58

type j pagina 66

44 \ TEUN

type h pagina 64


impressie

TEUN / 45


46 \ TEUN


impressie type a

TEUN / 47


type a 

schaal 1:50

a

Kenmerken type a • Woonoppervlakte: 64 m2 • Aantal slaapkamers: 2 • Oppervlakte balkon: 6 m2 • Badkamer ensuite met inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

48 \ TEUN

NB. Appartement type a, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 2e en 6e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type a gelegen op verdieping 4 en 8, zie blz 39 en 41.


type a - variant 

schaal 1:50

Kenmerken type a - variant • Woonoppervlakte: 64 m2 • Aantal slaapkamers: 1 • Oppervlakte balkon: 6 m2 • Badkamer ensuite met inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

NB. Appartement type a - variant, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 2e en 6e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type a - variant gelegen op verdieping 4 en 8, zie blz 39 en 41.

TEUN / 49


type b 

schaal 1:50

b

Kenmerken type b • Woonoppervlakte: 53 m2

• Separaat toilet

• Aantal slaapkamers: 1

• Open keuken

• Badkamer ensuite met inloopdouche

50 \ TEUN

NB. Appartement type b, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 2e en 6e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type b gelegen op verdieping 4 en 8, zie blz 39 en 41.


Compact, maar gezellig wonen. De pui in de woonkamer kan helemaal open gezet worden.

wonen

SLAPEN Inloopdouche vanuit de slaapkamer.

impressie buitenzijde

impressie binnen

TEUN / 51


type c 

schaal 1:50

c

Kenmerken type c • Woonoppervlakte: 50 m2 • Aantal slaapkamers: 1 • Oppervlakte balkon: 6 m2 • Badkamer met inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

52 \ TEUN

NB. Appartement type c, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 2e en 6e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type c gelegen op verdieping 4 en 8, zie blz 39 en 41.


balkon

Heerlijk ruim balkon met fraai uitzicht.

wonen In appartement type C is het knus wonen.

slapen Opstaan met de zon.

TEUN / 53


type d 

schaal 1:50 d

Kenmerken type d • Woonoppervlakte: 86 m2 • Aantal slaapkamers: 2 • Oppervlakte balkon: 10 m2 • Badkamer met wc, bad en inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

54 \ TEUN

NB. Appartement type d, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 2e en 6e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type d gelegen op verdieping 4 en 8, zie blz 39 en 41.


Ruime badkamer met wc, ligbad en inloopdouche.

badkamer

Genieten van het fantastiche uitzicht.

balkon

slapen Ruime slaapkamers.

TEUN / 55


type e 

schaal 1:50 e Kenmerken type e • Woonoppervlakte: 80 m2 • Aantal slaapkamers: 2 • Oppervlakte balkon: 10 m2 • Badkamer met wc, bad en inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

56 \ TEUN

NB. Appartement type e, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 2e en 6e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type e gelegen op verdieping 4 en 8, zie blz 39 en 41.


Ruime slaapkamers met een fantastisch uitzicht.

slapen Zeer complete badkamer met wc, ligbad en inloopdouche.

badkamer

koken Woonkeuken met veel licht.

TEUN / 57


type f 

f

schaal 1:50

Kenmerken type f • Woonoppervlakte: 78 m2 • Aantal slaapkamers: 2 • Oppervlakte balkon: 10 m2 • Badkamer met wc, bad en inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

58 \ TEUN

NB. Appartement type f, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 10e en 14e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type f gelegen op verdieping 12, zie blz 43.


Twee ruime slaapkamers grenzend aan elkaar. De hoofdslaapkamer grenst aan het balkon.

slapen

badkamer Ruime badkamer met wc, ligbad en inloopdouche.

koken Fraaie hoekkeuken met veel licht.

TEUN / 59


impressie type g - via

60 \ TEUN


impressie type g

via beeldbank (spread)

TEUN / 61


type g 

schaal 1:50

g

Kenmerken type g • Woonoppervlakte: 73 m2 • Aantal slaapkamers: 2 • Oppervlakte balkon: 10 m2 • Badkamer met wc, bad en inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

62 \ TEUN

NB. Appartement type g, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 10e en 14e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type g gelegen op verdieping 12, zie blz 43.


type g - variant 

schaal 1:50

Kenmerken type g-variant • Woonoppervlakte: 73 m2 • Aantal slaapkamers: 2 • Oppervlakte balkon: 10 m2 • Badkamer met wc, bad en inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

NB. Appartement type g - variant, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 10e en 14e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type g - variant gelegen op verdieping 12, zie blz 43.

TEUN / 63


type h 

schaal 1:50 h

Kenmerken type h • Woonoppervlakte: 85 m2 • Aantal slaapkamers: 2 • Oppervlakte balkon: 10 m2 • Badkamer met wc, bad en inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

64 \ TEUN

NB. Appartement type h, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 10e en 14e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type h gelegen op verdieping 12, zie blz 43.


Badkamer voorzien van een wc, ligbad en inloopdouche.

badkamer

Genieten van het fantastiche uitzicht.

B alkon

slapen

Ruime slaapkamers.

TEUN / 65


type j 

schaal 1:50 j

Kenmerken type j • Woonoppervlakte: 92 m2 • Aantal slaapkamers: 2 • Oppervlakte balkon: 10 m2 • Badkamer met wc, bad en inloopdouche • Separaat toilet • Open keuken

66 \ TEUN

NB. Appartement type j, zoals hier afgebeeld is uitsluitend gelegen op de 10e en 14e verdieping. Voor de gevelindeling van appartement type j gelegen op verdieping 12, zie blz 43.


Badkamer voorzien van een wc, ligbad en inloopdouche.

badkamer

wonen Grote woonkamer met veel lichtinval.

balkon Genieten van het fraaie uitzicht.

TEUN / 67


68 \ TEUN


GevelaanZichten

TEUN / 69


46 meter

NOORDGEVEL 14e verdieping

43 meter

13e verdieping 40 meter

12e verdieping 37 meter

11e verdieping 34 meter

10e verdieping 31 meter

9e verdieping 28 meter

8e verdieping 25 meter

7e verdieping 22 meter

6e verdieping 19 meter

5e verdieping 16 meter

4e verdieping 13 meter

3e verdieping 10 meter

2e verdieping 7 meter

1e verdieping 4 meter

Begane grond

70 \ TEUN

Begane grond


46 meter

OOSTGEVEL 14e verdieping

43 meter

13e verdieping 40 meter

12e verdieping 37 meter

11e verdieping 34 meter

10e verdieping 31 meter

9e verdieping 28 meter

8e verdieping 25 meter

7e verdieping 22 meter

6e verdieping 19 meter

5e verdieping 16 meter

4e verdieping 13 meter

3e verdieping 10 meter

2e verdieping 7 meter

1e verdieping 4 meter

Begane grond

Begane grond

TEUN / 71


46 meter

ZUIDGEVEL 14e verdieping

43 meter

13e verdieping 40 meter

12e verdieping 37 meter

11e verdieping 34 meter

10e verdieping 31 meter

9e verdieping 28 meter

8e verdieping 25 meter

7e verdieping 22 meter

6e verdieping 19 meter

5e verdieping 16 meter

4e verdieping 13 meter

3e verdieping 10 meter

2e verdieping 7 meter

1e verdieping 4 meter

Begane grond

72 \ TEUN

Begane grond


46 meter

WESTGEVEL 14e verdieping

43 meter

13e verdieping 40 meter

12e verdieping 37 meter

11e verdieping 34 meter

10e verdieping 31 meter

9e verdieping 28 meter

8e verdieping 25 meter

7e verdieping 22 meter

6e verdieping 19 meter

5e verdieping 16 meter

4e verdieping 13 meter

3e verdieping 10 meter

2e verdieping 7 meter

1e verdieping 4 meter

Begane grond

Begane grond

TEUN / 73


Aankoopinformatie DE AANKOOP VAN UW NIEUWE APPARTEMENT Je staat voor een belangrijke beslissing, namelijk de aankoop van een appartement. Een grote stap, die vermoedelijk na veel wikken en wegen genomen wordt. Over de kwaliteit van het appartement hoef je je geen zorgen te maken. De bouw en controle daarop is bij Nederlandse Bouw Unie BV in goede handen want, tegelijk met je appartement, koop je de daaraan gekoppelde garantie die alleen gerenommeerde ondernemingen kunnen bieden. Alle kennis van zaken, ruime ervaring en uitstekende organisatie worden ingeschakeld om je straks optimaal woongenot te geven in het door jou gekozen appartement. WAT KAN HET VERKOOPTEAM VOOR U BETEKENEN? Uiteraard roept de eventuele aankoop veel vragen op. Echter, voordat je definitief beslist, kan het appartement van je keuze, mits deze nog beschikbaar is, vrijblijvend worden gereserveerd. Binnen de afgesproken reserveringstermijn wordt je in een persoonlijk gesprek met één van de makelaars van het verkoopteam nader geïnformeerd over het appartement, de woonomgeving, e.d. De makelaars van het verkoopteam kunnen je, voordat je tot de aankoop van een nieuw appartement wilt overgaan, uitgebreid informeren over de gang van zaken met betrekking tot de verkoop van je huidige woning of appartement. De makelaar kan immers als beste inschatten op welke wijze de woning of appartement kan worden verkocht, op welk moment en tegen welke prijs. De makelaars van het verkoopteam bieden je de mogelijkheid om je te laten adviseren inzake de financiële aspecten die van toepassing zijn. Daar zij nagenoeg met alle geldverstrekkers werken en door afspraken scherpe rentetarieven en/of voorwaarden hebben bedongen voor dit project, kunnen zij je zowel voor een nieuwe hypotheek als voor een meeneemhypotheek optimaal van dienst zijn. Heb je de beslissing genomen het appartement te kopen, dan zal door het verkoopteam de koop-/aannemingsovereenkomst worden opgemaakt. Ten aanzien van de bouw van je appartement en de afhandeling van het meer- en minderwerk is Nederlandse Bouw Unie BV je voornaamste gesprekspartner. NATIONALE HYPOTHEEK GARANTIE Afhankelijk van de kosten van het in eigendom verkrijgen van het appartement kan Nationale Hypotheek Garantie (verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen) aangevraagd worden. Deze garantie houdt in dat dit waarborgfonds aan de bank garandeert dat, wanneer door betalingsachterstand er een gedwongen verkoop van het appartement moet plaatsvinden, zij garant staan voor het eventuele nadelige verschil tussen opbrengst en hypotheek. Het waarborgfonds is in het beginsel bereid dit verschil niet terug te vorderen mits is gebleken dat de geldnemer te goeder trouw is geweest. Geldverstrekkers zijn bereid een hypotheek, waarvoor Nationale Hypotheek Garantie is afgegeven, tegen een iets lagere rente aan u te verstrekken. Of je in aanmerking komt voor deze Nationale Hypotheek Garantie hangt af van een aantal voorwaarden. Je hypotheekadviseur kan je vooraf een betrouwbare indicatie geven of de garantie verkregen kan worden.

KOOPAKTE - ADMINISTRATIE KOOPSOMMEN VRIJ OP NAAM (VON) De koopsommen van de appartementen zijn “vrij op naam”, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Vrij op naam wil zeggen dat

74 \ TEUN

de hieronder genoemde kosten, die met het verwerven van een eigen woning gemoeid zijn, in de koopsom zijn begrepen: • Grondkosten (appartementsrecht) • Bouwkosten • Architectenhonorarium • Notarishonorarium inzake transportkosten • Kadastrale uitmeting • Makelaarscourtage/verkoopkosten • Gemeentelijke leges de bouw betreffende • Aansluitkosten water-, riool- en elektriciteitsleidingen • Aansluitkosten WKO-installatie • Energiekosten voor beproeving van de installaties • Loon- en materiaalkostenstijgingen tijdens de bouw • BTW (thans 21 %), eventuele wijzigingen worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend Niet in de koopsom begrepen zijn kosten zoals: • Gemeentelijke heffingen • Kosten aansluiting telefoon • Kosten aansluiting (kabel)televisie • Kosten voor het op naam zetten van de verbruiksmeters van de nutsaansluitingen • Heffingen voortvloeiende uit overheidsmaatregelen

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST Door het aangaan van de koop-/aannemingsovereenkomst verplicht koper zich onder meer tot betaling van de koopprijs en verplicht verkoper zich tot de bouw van het appartement en de levering van het daarbij behorende appartementsrecht. Nadat de koop-/aannemingsovereenkomst is ondertekend, ontvang je binnen enkele dagen bericht dat de overeenkomst door Nederlandse Bouw Unie is mede ondertekend. De originele overeenkomst (dus de door alle partijen ondertekende exemplaren) wordt naar de notaris gezonden, die dan de notariële levering kan voorbereiden. Zodra deze levering kan plaatsvinden, ontvang je van de notaris een uitnodiging. NOTARIS De eigendomsoverdracht van het te bouwen appartement en het daarbij behorende appartementsrecht geschiedt door middel van een zogenaamde akte van transport bij de notaris. Tijdig voor de datum van notarieel transport ontvang je van de notaris een afrekening waarop het totale, op die datum verschuldigde bedrag is aangegeven (incl. bijkomende kosten). Ook blijkt uit deze afrekening welk bedrag de notaris zal ontvangen van jouw geldverstrekker en welk bedrag je (tijdig) aan de notaris moet overmaken. Bij de berekening van het bedrag dat je zelf moet betalen gaat men er meestal van uit dat het hypotheekbedrag dat in depot blijft, gelijk moet zijn aan de vanaf de transportdatum nog verschuldigde bouwtermijnen. Op de transportdatum worden in de meeste gevallen twee akten getekend, te weten: • De akte van eigendomsoverdracht (transportakte) van het appartement van verkoper aan koper • De hypotheekakte met betrekking tot de lening die u van de geldgever ontvangt WAARBORG OPLEVERING; LAATSTE 5% VAN DE AANNEEMSOM Op grond van de SWK bepalingen biedt Nederlandse Bouw Unie je financiële zekerheid rondom de oplevering van jouw appartement. Daartoe hebben wij de keuze om: • Je als koper in staat te stellen om bij oplevering de laatste 5% van de aanneemsom bij de notaris in depot te storten of;

• Ten behoeve van jou bij de aankondiging van de oplevering een bankgarantie van 5% van de aanneemsom af te geven, die ingaat op de datum van oplevering van jouw appartement. Nederlandse Bouw Unie kiest voor de werkwijze met een bankgarantie, die door de notaris wordt bewaard. Wij zorgen ervoor dat alle eventuele opleveringspunten en eventueel nadien geconstateerde gebreken binnen 3 maanden na de oplevering zijn afgewerkt. In dat geval vervalt, na deze termijn, de bankgarantie automatisch. Mocht het door omstandigheden niet mogelijk zijn gebleken om binnen 3 maanden alle zaken af te werken, dan kun je voor het aflopen van die termijn de notaris verzoeken om de bankgarantie vast te houden tot het moment dat dit wel het geval is. VERSCHULDIGDE TERMIJNEN (RENTEVERLIES TIJDENS DE BOUW) De aanneemsom is in termijnen onderverdeeld. De termijnen van de aanneemsom vervallen al naar gelang de bouw vordert. Mochten er voor de datum van notariële levering al (een) termijn(en) vervallen zijn, dan verleent verkoper uitstel van betaling tot de datum van deze eigendomsoverdracht. Over de verschuldigde, maar niet betaalde termijn(en), evenals de grondkosten, wordt de overeengekomen rente berekend. Deze rente wordt eveneens bij de notariële levering met je verrekend. De overige termijnen dien je zelf rechtstreeks aan Nederlandse Bouw Unie te betalen, binnen 14 dagen na ontvangst van de desbetreffende nota’s. Zodra jouw hypotheek is gepasseerd, moet je aan de bank, in principe al tijdens de bouw, het volledige bedrag aan rente over het door jou geleende bedrag gaan betalen. Omdat een deel van het geleende hypotheekbedrag bij de bank in depot blijft staan, kan de bank je daarover rente vergoeden die, afhankelijk van je hypotheekofferte, iets lager kan zijn dan de rente die je betaalt op de hypotheek zelf. Bij benadering betaal je tijdens de bouw per saldo rente over het daadwerkelijk opgenomen geld. MEER- EN MINDERWERK Het is mogelijk wijzigingen te doen aanbrengen in het door je gekochte appartement. Een en ander wordt gecoördineerd door middel van een zogenaamde variantenlijst, welke keuzes worden verwerkt in de koop-/aannemingsovereenkomst, en een keuzelijst voor meer- en minderwerk, waarvoor een aanvullende overeenkomst wordt gesloten. In deze lijsten worden de keuzemogelijkheden aan je voorgelegd met de daaraan verbonden meer- en minderprijzen. De variantenlijst dient tegelijk met de koop-/aannemingsovereenkomst door je te worden ondertekend. De keuzelijst voor meer- en minderwerk dien je voor een nader te bepalen datum in te leveren. De coördinatie van de uitvoering van de varianten en meer- en minderwerk wordt door Nederlandse Bouw Unie BV verzorgd.

OPLEVERING

OPLEVERINGSPROGNOSE Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringsprognose gegeven. Dat betekent: een indicatie van de periode waarin jouw appartement voor bewoning gereed zal zijn. Wij moeten daarbij de nodige reserve in acht nemen, omdat het bouwen van een appartement nog veel ambachtelijk werk met zich meebrengt. Wanneer het hard vriest, kan er niet worden gemetseld, wanneer er veel regen valt, kan er niet worden geschilderd, etc. Je zult begrijpen dat wij een slag om de arm moeten houden bij het noemen van een prognose voor de oplevering. In een later stadium kunnen die prognoses natuurlijk steeds gedetailleerder worden.


Bij verkoop van uw huidige woning of appartement, adviseren wij je in de koopakte van die woning of appartement een clausule op te nemen waarin de datum van leegkomen variabel , c.q. afhankelijk van de oplevering van je nieuwe appartement wordt gesteld. Ook ten aanzien van een opzegtermijn van je eventuele huurwoning of -appartement raden wij je aan de grootst mogelijke voorzichtigheid te betrachten. Wacht onze opleveringsbrief af, alvorens je definitieve maatregelen treft. Natuurlijk streven wij ernaar de prognose voor de oplevering zo nauwkeurig mogelijk te maken. Tal van omstandigheden echter, wij noemden er al enkele, kunnen, zeker als de bouw op het moment van de aankoop nog niet is gestart, een vertraging veroorzaken. Strikt juridisch genomen is de koop-/aannemingsovereenkomst de leidraad ten aanzien van het opleveringstijdstip. OPLEVERINGSPROCEDURE Ongeveer zes weken voor de verwachte opleverdatum wordt je schriftelijk geïnformeerd over de vermoedelijke week van oplevering van je appartement. Ongeveer drie weken voor oplevering wordt je schriftelijk geïnformeerd over de exacte datum en het tijdstip waarop de voorschouw en oplevering zullen plaatsvinden.

te herstellen. Deze garantie geldt in beginsel voor zes jaar. In zeer ernstige gevallen geldt er zelfs een garantietermijn van tien jaar. Dit is de SWK garantie. Voor bepaalde, in de garantieregeling genoemde specifieke onderdelen, geldt een kortere termijn dan zes jaar. Zo is het verfwerk bijvoorbeeld gegarandeerd voor één jaar. Schade, die het gevolg is van onvoldoende onderhoud, valt vanzelfsprekend niet onder de garantie. Sommige onderdelen (zoals behangwerk) zijn uitgesloten van de garantie. Als de ondernemer zijn verplichtingen uit hoofde van deze bouwkundige garantie niet nakomt, kan een koper in de volgende twee gevallen een beroep op de zogenaamde gebrekenwaarborg bij SWK doen: • Bij faillissement van de ondernemer na het ingaan van de garantietermijn; • Indien de ondernemer verzuimt om (tijdig) een arbitraal vonnis, waarin hij is veroordeeld om een garantiegebrek te herstellen, na te komen. SWK zorgt er dan in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij voor dat het gebrek kosteloos wordt hersteld. Er geldt wel een maximumdekking per appartement.

De bij de voorschouw geconstateerde onvolkomenheden worden schriftelijk vastgelegd en indien mogelijk in de periode van ca. 1 week tussen de voorschouw en oplevering opgelost. Op dat moment heb je ook een eindafrekening van ons ontvangen. Wanneer je aan alle financiële verplichtingen hebt voldaan, ontvang je bij de oplevering de sleutels van je appartement. Dit noemen wij de juridische oplevering van je appartement.

Tevens kan SWK bij geschillen bemiddelen tussen koper en ondernemer. Bovendien biedt de Garantie- en waarborgregeling een laagdrempelige geschillenregeling.

ONDERHOUDSTERMIJN Gedurende drie maanden nadat je de sleutels hebt ontvangen, kun je ons berichten of alle eerder geconstateerde onvolkomenheden ná de sleuteloverdracht zijn opgelost, alsmede onvolkomenheden melden, die zijn ontstaan ná de oplevering en die niet het gevolg zijn van verkeerd gebruik of het “werken” van materialen. Bij kleine onvolkomenheden moet je met een belangrijke omstandigheid rekening houden: een appartement wordt gebouwd uit materialen die nog kunnen gaan “werken”, zoals dat in bouwtermen heet. Dat betekent bijvoorbeeld dat er in hoeken bij stucwerk haarscheurtjes kunnen ontstaan. Dat is niets ernstigs; ze worden veroorzaakt door het uit je appartement wegtrekkend vocht. Deuren kunnen gaan klemmen omdat het hout moet “wennen” aan een andere temperatuur en vochtigheidsgraad. Deze kleine dingen kunnen nooit worden voorkomen. Nadat alle overige onvolkomenheden zijn verholpen, wordt de verkoper geacht aan zijn verplichtingen te hebben voldaan.

Kortom: het kopen van een appartement met toepassing van een garantie- en waarborgregeling biedt de koper meer zekerheid!

VERZEKERINGEN Uw appartement is tijdens de bouw verzekerd tegen de risico’s van brand- en stormschade. Bij oplevering van het appartement gaat het risico over op de eigenaar. U dient dus zelf uw appartement vanaf de datum van oplevering te verzekeren.

EEN APPARTEMENT MET ZEKERHEID GARANTIE- EN WAARBORGREGELING

Op de appartementen van TEUN is de nieuwe SWK Garantie- en waarborgregeling 2010 van toepassing. Wat betekent de Garantieen waarborgregeling voor de koper? Dat kan als volgt kort worden samengevat: In het geval de ondernemer tijdens de bouwperiode van het appartement in financiële moeilijkheden komt, wordt het appartement zonder meerkosten voor de koper afgebouwd. SWK regelt dit voor de koper in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij. Deze waarborg heet de insolventiewaarborg. Daarnaast wordt door de ondernemer vanaf drie maanden na de oplevering een zekere bouwkundige kwaliteit van het appartement gegarandeerd. Doen zich binnen de garantietermijn bepaalde bouwkundige gebreken voor, dan is de ondernemer verplicht deze

Bij verkoop van het appartement wordt gebruik gemaakt van een modelcontract. Dit biedt de zekerheid, dat de afspraken tussen de koper en de ondernemer evenwichtig zijn vastgelegd.

STICHTING WAARBORGFONDS KOOPWONINGEN De uitvoering van de SWK regeling wordt verzorgd door SWK. SWK, voluit Stichting Waarborgfonds Koopwoningen, is in 1978 opgericht op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom) en de Vereniging Grootbedrijf Bouwnijverheid (VGBouw). Bij SWK zijn de grootste en meest bekende aanbieders van nieuwbouw koopwoningen en -appartementen aangesloten. SWK is opgericht om tijdig in te spelen op de ontwikkelingen op het gebied van consumentenbescherming en in het bijzonder in die gevallen, waarbij de koper van een woning of appartement het financiële risico loopt wanneer de ondernemer failliet zou gaan. De bij SWK aangesloten ondernemingen (deelnemers) onderscheiden zich in de koopwoningenmarkt door het hebben van een eigen kwaliteitsdienst. De deelnemers worden jaarlijks op hun financiële positie onderzocht door een extern accountantskantoor, terwijl een extern ingenieursbureau periodiek de kwaliteit van de organisatie toetst en steekproefsgewijs de kwaliteit van de woningen controleert. Tevens houdt SWK zelf nauwgezet de kwaliteitsontwikkeling in de gaten aan de hand van een geautomatiseerd klachtensysteem. Let op! Aan deze verkoopbrochure kunnen voor wat betreft de inhoud van de SWK regeling geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van de officiële SWK Garantie- en waarborgregeling, is bindend.

GEMEENSCHAPPELIJKE BELANGEN

APPARTEMENTSRECHT EN VERENIGING VAN EIGENAREN De 64 appartementen worden bij notariële akte gesplitst in appartementsrechten. Onder een appartementsrecht wordt verstaan een aandeel in het gebouw met toebehoren, dat de bevoegdheid geeft tot het alleengebruik van een bepaald gedeelte van dat gebouw. Dit aandeel vormt met het daarbij behorende gebruiksrecht het appartementsrecht. De appartementseigenaren zijn samen eigenaar van het appartementengebouw.

Hieruit volgt dat een appartementseigenaar op grond van zijn mede-eigendomsrecht alles wat binnen het appartementengebouw tot gezamenlijk gebruik dient (met zijn huisgenoten), mag gebruiken. Het gedeelte waarvan de betreffende eigenaar het uitsluitende gebruik heeft, wordt veelal aangeduid als privé-gedeelte. In de notariële akte van splitsing in appartementsrechten is het reglement van splitsing opgenomen. In dit reglement is vermeld voor welk gedeelte een eigenaar is gerechtigd in het gemeenschappelijk eigendom en voor welk gedeelte hij moet bijdragen in de gemeenschappelijke kosten en schulden. Voorts bevat het reglement de gedragsregels voor de eigenaren/ bewoners. Iedere appartementseigenaar is van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren van het gebouw. Het doel van de vereniging van appartementseigenaren is de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. In eerste plaats het onderhoud en instandhouding van het gebouw. Dus bijvoorbeeld het bijhouden van het schilderwerk, het repareren van het dak, het schoonhouden van de trappen etc. De Vereniging van Eigenaren heeft, net als andere verenigingen, een bestuur en een ledenvereniging. Dit zijn de zogenaamde organen van de vereniging. De vergadering van appartementseigenaren vertegenwoordigt de hoogste macht in de vereniging. Met de vergadering van eigenaren wordt dus zowel het orgaan van de vereniging als de bijeenkomst zelf bedoeld. De vergadering van eigenaren neemt besluiten bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen (de helft + 1) tenzij het reglement anders bepaalt. Zij beslist bijvoorbeeld of de appartementen weer geverfd moet worden en zo ja, wanneer en aan wie de opdracht wordt gegeven. De vergadering moet de begroting van de kosten voor het boekjaar goedkeuren en dient haar fiat te geven aan de rekening en verantwoording van de uitgaven van het afgelopen boekjaar van de vereniging. Tenzij uitdrukkelijk anders in het reglement is bepaald, beslist de vergadering van eigenaren over alle zaken die de eigenaren gemeenschappelijk aangaan. Door de bestuurder zal eenmaal per jaar de Algemene Ledenvergadering worden uitgeschreven, tijdens welke vergadering de jaarstukken, bestaande uit de balans, de winst- en verliesrekening, evenals de begroting voor het volgende jaar ter goedkeuring aan de vergadering zal worden voorgelegd. Teneinde direct nadat de gebouwen zijn opgeleverd de verschuldigde premie van de opstalverzekering, onderhoudscontracten, energieverplichtingen te kunnen voldoen, is het van belang dat de bestuurder tijdig over voldoende geldmiddelen beschikt. Om tot een goede splitsingsakte en -tekeningen, verdeelsleutel en stemverhouding te komen, evenals tot een betrouwbare begroting uitgesplitst per eigenaar naar een maandelijkse verplichting / VvE-bijdrage, is door Nederlandse Bouw Unie een professionele beheerorganisatie aangetrokken, namelijk VP&A Vastgoedmanagement te Oosterhout, welke organisatie ook bij de akte is benoemd als eerste beheerder. Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de VvE, begrotingen en/of VvE-bijdrage, kunt u zich wenden tot de makelaars van het verkoopteam of VP&A Vastgoedmanagement. VOORLICHTING EN BOUWTERREINBEZOEK Door Nederlandse Bouw Unie zal (vóór de afbouw) een kopersbijeenkomst belegd worden. Tijdens deze bijeenkomst zal onder andere een toelichting gegeven worden over het bouwproces, kopers meer- en minderwerk, nutsbedrijven, bezoek van de bouwplaats en zal actuele informatie worden gegeven omtrent de opleveringsprognose. Ook zullen wij je gedurende de bouwperiode in de gelegenheid stellen om enkele malen de bouwplaats te bezoeken (onze zogenaamde kijkmiddagen). Nadrukkelijk wijzen wij u erop dat vanwege de veiligheid het niet toegestaan is de bouwplaats, zonder toestemming van Nederlandse Bouw Unie, te betreden.

TEUN / 75


Technische informatie Teun aan het Dr. Struyckenplein in Breda bestaat uit een 15 bouwlagen tellende woontoren en een kelder. De kelder biedt plaats aan een stallingsgarage met 63 stallingsplaatsen en 64 bergingen. Op de begane grond bevindt zich een te verhuren ruimte van ca. 320 m2 met de bestemming zakelijke dienstverlening. De 14 woonlagen bieden plaats aan 64 appartementen. Deze appartementen zijn onderverdeeld in 32 koop- en 32 huurappartementen. De bouw wordt gerealiseerd door de Nederlandse Bouw Unie b.v. (NBU). Correspondentieadres Postbus 110, 4870 AC Etten-Leur. De technische omschrijving vormt één geheel met de tekeningen die zijn opgenomen in deze verkoopbrochure. Etten-Leur, september 2012 SWK • Ongeacht wat in deze technische omschrijving is bepaald, gelden onverkort de regelingen, reglementen en standaard voorwaarden, gehanteerd en voorgeschreven door SWK. • Ingeval enige bepalingen in deze technische omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn ofwel nadeliger mocht zijn voor de verkrijger, prevaleren steeds de bovengenoemde bepalingen van het SWK. PEIL • Als peil van het appartementengebouw wordt de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer aangehouden. • De juiste maat wordt bepaald in overleg met de dienst Bouwen Woningtoezicht van de gemeente Breda. GRONDWERK • De nodige grondwerken worden uitgevoerd voor de fundering, liftputten, kelder, rioleringen en nutsleidingen. RIOLERING • De binnen- en buitenriolering wordt uitgevoerd in kunststof. • De afvoeren van de diverse lozingstoestellen worden uitgevoerd in hittebestendig materiaal. • Alle toiletaansluitingen en afvoeren van toiletten, die niet aan een schacht grenzen, worden boven de vloeren versleept naar de standleidingen in de schachten en blijven in het zicht. • Het rioleringssysteem wordt belucht en is voorzien van ontstoppingsmogelijkheden. • Er wordt een gescheiden rioleringssysteem toegepast. BESTRATING • De bestrating, inclusief de bestrating op de stallingsgarage, wordt door de gemeente Breda bepaald en aangelegd. TERREININVENTARIS • De terreininventaris wordt door de gemeente Breda bepaald en verzorgd. BETONWERKEN • De funderingen c.q. de keldervloer wordt bepaald door de constructeur aan de hand van gemaakte sonderingen, opgestelde rapportages en in overleg met Bouw- en Woningtoezicht. • De kelder wordt op palen gefundeerd. Over de paalkoppen worden funderingsbalken/poeren met wapening aangebracht. • De volgende onderdelen worden in het werk gestort:

76 \ TEUN

• De vloeren, wanden en dek van de kelder. • De dragende kolommen van de begane grond. • Alle verdiepingsvloeren en de dakvloer. • De wanden van het trappenhuis/liftschachten. • De bordessen van de trappen op vloerniveau. • De volgende onderdelen worden in prefab beton uitgevoerd: • De betonnen liftputten. • De betonnen dragende binnenspouwbladen van het appartementengebouw. • De prefab betonnen wanden tussen de trappen. • De prefab betonnen trappen. • De bordessen die niet op vloerniveau hangen. • De prefab betonnen balkons. METSELWERKEN Binnenwanden van kalkzandsteen: • De wand tussen de stallingsgarage en de bergingen onder het gebouw aan de Jan Ligthartstraat. • De wanden van de bergingen en hydrofoorruimte in de stallingsgarage. Binnenspouwbladen: • De binnenspouwbladen van de appartementen worden uitgevoerd als zijnde gewapende prefab betonnen elementen. Buitengevels: • De buitengevels worden uitgevoerd in een gevelbaksteen. • Het metselwerk wordt uitgevoerd met doorstrijkmortel. • Daar waar nodig, worden metselwerkondersteuningen toegepast in een nader door de architect te bepalen RALkleur. • Daar waar nodig, worden in het gevelmetselwerk de benodigde dilataties en metselwerkwapening aangebracht. • Het metselwerk wordt voorzien van de benodigde open stootvoegen t.b.v. de ventilatie in de spouw. Isolatie: • Voor de buitengevels wordt isolatie van voldoende dikte en met voldoende isolerend vermogen toegepast. Voegwerk: • Er wordt geen voegwerk toegepast. SYSTEEMWANDEN • De metalstudwanden in de appartementen zijn ongeïsoleerd en opgebouwd uit een verzinkt stalen regelwerk met aan weerszijden een gipsplaat. • De metalstudwanden van de leidingschachten zijn 60 minuten brandwerend conform de geldende eisen en normen van de brandweer. In deze schachten wordt geen leidingwerk opgenomen. • De woningscheidende metalstudwanden tussen de appartementen worden uitgevoerd conform de geldende eisen. • De metalstud voorzetwand tegen de betonwand van de hellingbaan en entreehal wordt voorzien van isolatie VLOEREN • De keldervloer van het appartementengebouw wordt uitgevoerd als een in het werk gestorte vloer. • De begane grondvloer, verdiepingsvloeren en dakvloer worden uitgevoerd als breedplaatvloer met betonnen druklaag, e.e.a. conform opgave constructeur en fabrikant. • De dakvloer van de liftopbouw wordt uitgevoerd in

kanaalplaatvloeren. • Alle vloeren worden voorzien van de benodigde voorzieningen ten behoeve van installaties en leidingdoorvoeren. DAKEN Stallingsgarage: • De platdakconstructie van de stallingsgarage wordt uitgevoerd als breedplaatvloer met verzwaarde balken onder de vloer en een betonnen druklaag, e.e.a. conform opgave constructeur en fabrikant. • De bovenzijde van het kelderdek wordt voorzien van dakbedekking. Appartementengebouw: • De platdakconstructie van het appartementengebouw wordt uitgevoerd als breedplaatvloer met een betonnen druklaag, e.e.a. conform opgave constructeur en fabrikant. • Een dampremmende laag. • Afschotisolatie. • Bitumineuze dakbedekking. • Ballastlaag van grind. • De dakranden worden afgewerkt met een metalen muurafdekker in een nader te bepalen RAL-kleur conform opgave architect. Liftopbouw: • De platdakconstructie van de liftopbouw wordt uitgevoerd als kanaalplaatvloer. • Een dampremmende laag. • Afschotisolatie. • Bitumineuze dakbedekking. • De liftopbouw wordt volledig ingeplakt met bitumineuze dakbedekking. VENTILATIEVOORZIENINGEN Ventilatiekanalen: • Metalen ingestorte- en opbouwkanalen. • Metalen stijgleidingen. • Flexibele aansluitslang in de technische ruimte. Dakdoorvoeren: • Metalen of kunststof gecombineerde schoorstenen op het platte dak van de appartementen. Ventilatiesysteem appartementen: • De appartementen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilatorunit en een zogenaamde Warmte Terugwin Unit (WTW), welke de lucht op mechanische wijze ververst. Zowel de luchtafvoer als -toevoer worden door dit gebalanceerde mechanische ventilatiesysteem verzorgd. • De ruimten waarin de lucht wordt afgezogen middels ventielen: • Badkamer, deze ruimte wordt voorzien van een overbruggings-schakelaar ten behoeve van de mechanische ventilatie. • Toilet. • Ruimte waarin de opstelplaats van de wasmachine gepland is. • Keuken, op het systeem mag alleen een motorloze afzuigkap worden aangesloten. • De ruimten waarin de lucht wordt ingebracht: • Woonkamer.


• Slaapkamer(s). • De plaatsen van bovenstaande ventielen worden door de leverancier in overleg met NBU vastgesteld. • De aanzuiging van schone lucht gebeurt door middel van roosters in het gevelmetselwerk ter plaatse van de dakverdieping. • De op de plattegrond aangegeven plaats van de WTW-unit is indicatief. De juiste plaats wordt bij de nadere uitwerking van de installaties bepaald. • Ventilatievoorzieningen overige ruimten: • Balkonschuifdeuren en/of draai-/kiepramen in woonkamer/keuken • Draaikiepramen in slaapkamer. Algemene ruimten: • De stallingsgarage wordt voorzien van de benodigde stuwdrukventilatoren. De verse buitenlucht wordt aangevoerd via de garagedeur en afgevoerd naar het dak van gebouw aan de Jan Ligthartstraat. • De containerruimte en de bergingen in de kelder wordt mechanisch afgezogen middels een boxventilator. • De luchttoevoer van de bergingen geschiedt via roosters in de wand van de hellingbaan. • Voor een optimale luchtstroming worden de wanden van de bergingen circa 150 mm los gehouden van het plafond. • De ventilatie van de entreehal op de begane grond en 1e verdieping door middel van natuurlijke toe- en afvoer via roosters in de beglazing van de kozijnen en/of de gevel. • De trappenhuizen en de lifthallen op de verdiepingen worden middels mechanische toe- en afvoer voorzien van verse lucht. • De liftschachten worden op natuurlijke wijze geventileerd door middel van dubbelwandige dakdoorvoeren van voldoende capaciteit. • De gevels worden geventileerd door middel van open stootvoegen in het metselwerk. MATERIAALOMSCHRIJVING Kozijnen van de appartementen: • De kozijnen, draai-/kiepramen en de vouwdeur t.p.v. appartementtype B in de buitengevels van het appartementengebouw worden uitgevoerd in aluminium. • De balkonschuifdeuren t.b.v. toegang naar balkons, e.e.a. zoals op tekening aangegeven, worden uitgevoerd in aluminium. • De entreekozijnen worden uitgevoerd in hardhout • De binnenkozijnen worden uitgevoerd als metalen nastelkozijnen zonder bovenlicht. • De entreedeuren worden uitgevoerd als multiplex garantdeur met stalen koker. • De binnendeuren worden uitgevoerd als fabrieksmatig behandelde opdekdeuren. • De meterkasten van de appartementen, gesitueerd in de lifthallen, worden uitgevoerd als prefab kastelementen en afgewerkt in een nader door de architect te bepalen kleur. Kozijnen van de algemene ruimten: • De stallingsgarage is bereikbaar via een deur met roostervulling. • Het hoofdentree- en vluchtgangkozijn worden uitgevoerd in aluminium. • Het hoofdentreedeur wordt uitgevoerd in aluminium. • De bergingen van de appartementen worden uitgevoerd met vurenhouten kozijnen met bovenlicht voorzien van gaas t.b.v. ventilatie. • De deur van de entreehal naar de bergingen, de hydrofoorruimte, de containerruimte, de werkkast op de begane grond, de lifthallen en de trappenhuizen worden voorzien van hardhouten kozijnen zonder bovenlicht. • Stompe multiplex deuren worden toegepast in de binnendeurkozijnen van de technische ruimten, lifthallen, bergingsdeuren en overige ruimten zoals aangegeven op tekeningen.

Hang- & sluitwerk: • Alle scharnieren op buitenramen en deuren zijn veiligheidsscharnieren. • Sloten en cilinders op buitendeuren voldoen aan inbraakwerendheidsklasse 2. • De overige deuren worden voorzien van scharnieren en sloten van deugdelijke kwaliteit. • De buitendeuren, inclusief de bergings- en meterkastdeur behorend bij het appartement, worden voorzien van een systeemcilinder passend op het sluitplan. • Deuren met algemene functie, zoals bijvoorbeeld de containerruimte, worden voorzien van een cilinder passend op het sluitsysteem. • De hoofdtoegangsdeur op de begane grond wordt voorzien van een elektrische deuropener. Metaalwerken appartementen: • Balkonhekken tussen het metselwerk in kleur, conform opgave architect, met een vulling van spijlen. • Hekken ter plaatse van de draai-/ kiepramen en vouwramen, conform opgave architect, met een vulling van spijlen. Metaalwerken algemeen: • De open garagedeur, bedienbaar middels handzenders, naar de stallingsgarage in kleur, conform opgave architect. • Postkasten nabij de entree in kleur, conform opgave architect, voorzien van een bellentableau met videocamera. • Leuningen t.b.v. de trappen in kleur, conform opgave architect. • De aluminium waterslagen in kleur gemoffeld conform opgave architect. • Metalen muurafdekkers op de dakrand in kleur conform opgave architect. • De matomrandingen in de hoofdentree ter plaatse van de schoonloopmat. • Huisnummer- en verwijsborden, uitvoering, aantal en plaats nader te bepalen. • Overige staalconstructies conform opgave constructeur. Aftimmerwerk appartementen: • Houten aftimmerlijsten daar waar nodig, aan de binnenzijde van de aansluitingen van de buitenkozijnen met wanden, vloeren en plafonds. • Fabrieksmatig afgewerkte houten vloerplinten, met uitzondering van de betegelde wanden, meterkast en de technische kast. Aftimmerwerk algemene ruimten: • Houten aftimmerlijsten daar waar nodig, aan de binnenzijde van de aansluitingen van de buitenkozijnen met wanden, vloeren en plafonds. • Fabrieksmatig afgewerkte houten vloerplinten ter plaatse van de lifthallen, de bordessen van de trappen en de vluchtgang. Hemelwaterafvoeren: • De hemelwaterafvoeren van het dak worden uitgevoerd kunststof en via de schachten van de appartementen inpandig afgevoerd. • De hemelwaterafvoeren van de balkons uitgevoerd in kunststof, waar nodig bevestigd met beugels. VLOER-, WAND-, EN PLAFONDAFWERKING Vloerafwerking algemene ruimten: • De vloer van de stallingsgarage, de bergingen en de containerruimte in de kelder worden monolitisch afgewerkt. • De vloer van de hoofdentree wordt voorzien van tegels conform nadere opgave architect. Achter de deur wordt een schoonloopmat aangebracht. Ter plaatse van de tegelvloer wordt tegen de wanden een bijpassende tegelwerkplint aangebracht. • Het portaal na de liften op de begane grond en de 1e trap, incl. bordes (niet op vloerniveau) worden voorzien van een nader

door de architect te bepalen houten vloerafwerking. • De vloer van de lifthallen op de verdiepingen wordt afgewerkt met tapijt. • De bordessen van trappen op vloerniveau worden afgewerkt met tapijt. • De trappen worden niet nader afgewerkt. • De vloer van de vluchtgang en de vloer van het bordes (niet op vloerniveau) grenzend aan de vluchtgang worden niet nader afgewerkt. Wandafwerking algemene ruimten: • De wanden van bergingen, bergingsgangen, hydrofoorruimte, vluchtgang, containerruimte en stallingsgarage worden niet nader afgewerkt. • De wanden van de hoofdentree worden voorzien van tegelwerk en/of glasweefselbehang, gesaust in een nader door de architect te bepalen kleur. • De wanden van de lifthallen worden voorzien van glasweefselbehang, gesaust in een nader door de architect te bepalen kleur. • De wanden van de trappenhuizen en de werkkast op de begane grond worden niet nader afgewerkt. Plafondafwerking algemene ruimten: • De plafonds van de bergingen, bergingsgangen en hydrofoorruimte in de kelder onder de toren worden afgewerkt met houtwolcementplaten. • De plafonds van de containerruimte en de stallingsgarage worden niet nader afgewerkt. • Het plafond van de hoofdentree wordt voorzien van een uitneembaar systeemplafond, conform het indelingsvoorstel van de architect. De leidingen onder het plafond blijven te allen tijde bereikbaar voor inspectie. • De plafonds van de lifthal en liftportalen worden voorzien van een uitneembaar plafond. • De plafonds van het trappenhuis, de vluchtgang en de onderzijde van de bordessen en trappen worden niet nader afgewerkt. Vloer-, wand-, en plafondafwerking appartementen: • De afwerkvloeren worden uitgevoerd als zwevende anhydriet dekvloeren. • Boven de wandtegels in het toilet wordt spuitwerk aangebracht. • In de badkamer wordt het tegelwerk aangebracht tot het plafond. • De overige wanden worden behangklaar opgeleverd, m.u.v. de technische kast en de meterkast. • De beton plafonds worden voorzien van spuitwerk, m.u.v. de technische kast en de meterkast. Tegelwerk appartementen: • In overleg met de tegelleverancier hebben wij een tegelpakket samengesteld waaruit door u, zonder meerprijs, een keuze gemaakt kan worden. • Indien u uit de gegeven keuzemogelijkheden van wand- en vloertegels geen keuze kunt maken, bestaat de mogelijkheid om in de showroom een ander pakket, naar uw eigen keuze, samen te stellen. • Vloertegels in toilet en badkamer, volgens de keuzelijst en bemonstering. • Wandtegels in toilet tot circa 1.200 mm + vloer volgens de keuzelijst en bemonstering. • Wandtegels in de badkamer tot plafond volgens de keuzelijst en bemonstering. Overige voorzieningen: • Bij raamkozijnen welke niet tot op de vloer doorlopen worden vensterbanken toegepast. • Onder of achter de deuren van de natte cellen worden kunststeen dorpels toegepast.

TEUN / 77


Technische informatie KEUKENINRICHTING Algemeen: • Door de keukenleverancier (Bruynzeel Keukens), worden de standaard keukentekeningen aangeleverd, incl. maatvoering van de installatie punten, de zogenaamde “nul” punten. • Indien u wenst af te wijken van bovengenoemde standaard aangegeven “nul” punten, door verplaatsing van de standaard aansluitpunten en wijziging in aantal, zullen in overleg met de keukenleverancier en NBU de meerkosten worden bepaald. • De mogelijkheid bestaat om, in overleg met de keukenleverancier, een alternatieve keuken samen te stellen. • Indien de keuken niet bij de keukenleverancier (Bruynzeel Keukens) wordt afgenomen zullen de voedingen en aansluitpunten volgens de standaard keukentekening worden aangebracht. De voedingen en aansluitpunten worden dan afgedopt opgeleverd. In dit geval kan de keuken pas na oplevering worden geplaatst. • Indien de koper geen keuken laat plaatsen, is het mogelijk dat het plaatselijk nutsbedrijf geen water levert. U dient zelf, voor eigen rekening en risico, een keuring aan te vragen bij het nutsbedrijf waarna de watermeter op uw kosten kan worden aangesloten. • Keukentekeningen van derden worden niet in behandeling genomen. Omschrijving van de aan te brengen keukeninrichting: • De appartementen worden standaard voorzien van een keukenopstelling van het merk Bruynzeel, bestaande uit: • Keukenblok met aanrechtblad voorzien van kunststof toplaag en achterwand. • Er kan een keuze worden gemaakt uit diverse kleuren voor de kasten en aanrechtbladen. • Keukenkraan en spoelbak. • Motorloze wasemkap van het merk Siemens, aangesloten op het ventilatiesysteem. • Keramische kookplaat van het merk Siemens. • Koelkast met vriesvak van het merk Siemens. • Vaatwasser van het merk Siemens. • Combimagnetron van het merk Siemens. BEGLAZING EN SCHILDERWERK Beglazing appartementen: • De HR isolerende beglazing wordt toegepast in de buitengevelkozijnen, -ramen en -deuren • Er wordt geen binnen beglazing toegepast. Beglazing algemene ruimten: • De normaal isolerende beglazing wordt toegepast in de buitengevelkozijnen. • Enkele beglazing wordt toegepast in de glasvlakken van de binnenkozijnen en -deuren, daar waar op tekening aangegeven Buitenschilderwerk algemene ruimten: • Het kleurenschema wordt nader door de architect vastgesteld. • Al het schilderwerk van de houten kozijnen en deuren wordt dekkend in kleur uitgevoerd. Een en ander conform advies van de verfleverancier.

78 \ TEUN

Binnenschilderwerk appartementen: • Volgens de voorschriften mag het binnenschilderwerk slechts nog worden uitgevoerd met verfproducten op waterbasis. Praktisch gezien leveren deze producten tijdens de afbouw fase, vanwege temperatuur en vochtigheid, problemen op met de dekking en droging ervan. Om deze reden zullen wij het binnenschilderwerk éénmaal voorbehandeld op de bouwplaats aan u opleveren. Dit houdt in dat u na oplevering het binnenschilderwerk dekkend af moet schilderen met een watergedragen verfsysteem. Wij wijzen u erop dat, in verband met de voorbehandeling, door u alleen maar afgeschilderd kan worden met een watergedragen verfsysteem. • Aftimmeringen en de binnenzijde van het voordeurkozijn wordt éénmaal voorbehandeld in kleur(en) conform het kleurenschema van de architect. • De opdek binnendeuren zijn fabrieksmatig in een witte kleur afgewerkt. • De stalen binnendeurkozijnen zijn fabrieksmatig in een witte kleur afgewerkt. • Eventueel in het zicht blijvende riolering- en waterleidingen in het toilet en de badkamer worden in kleur voorbehandeld. • Al het leidingwerk in de technische ruimten, in meterkasten en in de berging blijft onbehandeld. • De vloerplinten zijn fabrieksmatig in een witte kleur afgewerkt. Binnenschilderwerk algemene ruimten: • Al het schilderwerk van de houten kozijnen, en deuren wordt dekkend in kleur uitgevoerd. Een en ander conform schildersadvies van de verfleverancier. • De lifttoegangsdeuren, dagstukken en bovenkoppen worden dekkend in kleur geschilderd. WATER- EN GASINSTALLATIE Algemene voorzieningen: • In de hydrofoor ruimte in de kelder wordt een hydrofoorinstallatie opgesteld. • In de werkkast op de begane grond wordt een uitstortgootsteen met kraan aangebracht voor algemeen gebruik. Appartementen: • De aanleg- en aansluitkosten van de waterinstallatie van het appartement is in de koop-/aannemingsovereenkomst begrepen. • De koud waterleidingen worden aangelegd vanaf de watermeter in de meterkast. De meterkasten van de appartementen zijn gesitueerd in de lifthallen. De waterleiding is afsluitbaar. • De volgende koudwater tappunten van de appartementen worden aangesloten: • Keukenmengkraan in de keuken. • Fonteintje in de toilet. • Closetcombinatie in het toilet. • Closetcombinatie in badkamer, afhankelijk van appartementtype. • Kraan ter plaatse van de opstelplaats van de wasmachine. • Wastafel in de badkamer. • Douchemengkraan in de badkamer. • Badmengkraan in de badkamer, afhankelijk van appartementtype.

vervolg

• De volgende warmwater tappunten van de appartementen worden aangesloten: • Keukenmengkraan in de keuken. • Wastafel in de badkamer. • Douchemengkraan in de badkamer. • Badmengkraan in de badkamer, afhankelijk van appartementtype. • Bij gelijktijdig gebruik van meerdere tappunten, kan de waterdruk en de temperatuur van het tapwater teruglopen. Gasinstallatie: • Er wordt géén gasinstallatie aangebracht in de appartementen. SANITAIR Algemeen: • Het te leveren sanitair, in witte uitvoering, wordt met de nodige stankafsluiters aangesloten op de riolering. • Het sanitair van de woningen, zoals onderstaand omschreven, is te bezichtigen in de showroom. Ook hier geldt dat wanneer het standaard sanitair niet geheel naar uw smaak en / of keuze is, de mogelijkheid bestaat tot het samenstellen van een alternatieve keuze, of indeling, in goed overleg met de leverancier van het sanitair. Omschrijving van het standaard sanitair van de woningen: • Toiletruimte: • Vrijhangend toilet met inbouwreservoir, merk Sphinx, met closetzitting. • Fonteintje, merk Sphinx, met Grohe kraan. • Badkamer: • Wastafel, merk Sphinx, met Grohe kraan, planchet (m.u.v. appartementen type D, E, F, H en J) en spiegel. • Inloopdouche voorzien van RVS vloergoot, een Grohe thermostatische douchemengkraan, glijstang, doucheslang en handdouche. • De appartementen type D, E, F, G, H en J zijn tevens voorzien van een kunststof ligbad, merk Sphinx, een Grohe thermostatische badmengkraan, doucheslang en handdouche. • De appartementen type D, E, F, G, H en J zijn tevens voorzien van een vrijhangend toilet met inbouwreservoir, merk Sphinx, met closetzitting. • Overige aansluitpunten: • Een keukenmengkraan. • Kraan ter plaatse van de opstelplaats van de wasmachine. ELEKTRA INSTALLATIE Algemeen: • De aanleg- en aansluitkosten van de elektrische installatie zijn in de koop-/aannemings- overeenkomst begrepen. • De elektraleidingen worden door het nutsbedrijf aangebracht tot in de meterkasten van de appartementen gesitueerd in de lifthallen. In de meterkasten wordt door het nutsbedrijf een elektrameter geplaatst. • De elektrische installatie wordt door de installateur aangelegd vanuit de meterkasten in de lifthallen naar de appartementen en verdeeld over groepen naar de diverse aansluitpunten volgens de voorschriften van het leverend elektriciteitsbedrijf en minimaal de NEN 1010, aangevuld met de nader vermelde omschrijvingen.


Appartementen algemeen: • Alle schakelaars zijn van het type inbouw en worden uitgevoerd in de kleur wit. De schakelaars worden aangebracht op circa 1.050 mm + vloer (in het toilet ca. 1.300 mm + vloer). • Wandcontactdozen in het gehele appartement op circa 300 mm + vloer, met uitzondering van de wandcontactdozen boven keukenblad, in combinatie met een schakelaar en met een specifieke functie, bijvoorbeeld t.b.v. een koelkast. Deze worden op afwijkende hoogten aangebracht. • In de brandwerende schachtwanden wordt geen leidingwerk aangebracht. Indien hier zich toch elektra bevindt, wordt deze uitgevoerd als opbouw. Aansluitpunten van de appartementen: • Voor indicatieve plaats en aantal van de aanwezige aansluitpunten verwijzen wij u naar de plattegronden in deze verkoopbrochure. U kunt geen rechten ontlenen aan het aantal en de positionering van de aansluitpunten zoals aangegeven op de plattegrondtekeningen. Indien de voorschriften anders verlangen, zullen deze worden aangepast. • De appartementen worden standaard voorzien van: • De vereiste rookmelders. • Videofoon met aansluiting op de videofooninstallatie op de begane grond. • Een dubbele wandcontactdoos in de meterkast. • Bedrade aansluitingen in de keuken voor elektrisch koken, koelkast, wasemkap, combimagnetron en vaatwasser • Onbedrade aansluiting in de keuken voor een boiler • Bedrade aansluitingen voor wasmachine en droger. • Bedrade aansluiting in de badkamer voor een eventueel aan te brengen elektrische radiator. • Een buitenlichtpunt op het balkon. Een armatuur ten behoeve van dit buitenlichtpunt is niet inbegrepen. • Voorbereiding voor optionele zonwering op de buitengevelkozijnen in de zuid- en westgevel. Aansluitpunten van de bergingen: • Schakelaars en verlichting in de bergingen worden niet aangesloten op de bijbehorende appartementen maar op de algemene installatie. • In de algemene bergingsgangen in de kelder worden voldoende stopcontacten voorzien t.b.v. algemeen gebruik. Overige voorzieningen: • Verlichting in de algemene ruimten conform de voorschriften in o.a.: • Entreehal, conform nadere opgave architect. • Lifthallen. • Trappenhuizen. • Stallingsgarage. • Containerruimte. • Alle overige ruimten voor zover de voorschriften dit verlangen. • De algemene voorzieningen worden aangesloten op de algemene meterkasten gesitueerd in de kelder. Armaturen: • Noodverlichtingsarmaturen conform de voorschriften in het gehele gebouw. • Alle collectieve verlichting wordt uitgevoerd als energie efficiënte verlichting. Zwakstroominstallatie: • Elk appartement wordt voorzien van een videofoon. • Ieder appartement wordt voorzien van een belinstallatie naast de entreedeur van het appartement.

TELECOMMUNICATIE VOORZIENINGEN • De appartementen worden in de woonkamers en slaapkamers voorzien van onbedrade aansluitmogelijkheden voor telefoon en CAI. In de hoofdslaapkamer wordt alleen een onbedraad aansluitpunt voor CAI voorzien. • De aansluitkosten voor telefoon en CAI komen geheel voor rekening van de koper. • De aansluitingen dienen zelf door de koper te worden aangelegd. Hetzelfde geldt voor de afmontage van aansluitingen in de meterkast of het aanleggen van wandcontactdozen ten behoeve van signaalversterkers of telefooncentrales in de meterkast. VERWARMINGSINSTALLATIE Algemeen: • Door de firma Imtech zal een collectieve duurzame energievoorziening op basis van Warmte Koude Opslag (WKO) worden gerealiseerd en geëxploiteerd. De overige appartementen en verhuurbare ruimten (inclusief de 2 supermarkten) zullen eveneens aangesloten worden op deze energievoorziening. • De collectieve duurzame energievoorziening voorziet in de levering van verwarming, koeling en warm tapwater. Omschrijving: • De berekening van de capaciteit van de verwarmingsinstallatie wordt bepaald overeenkomstig de eisen van de ISSO publicatie 51. • De verwarmingsinstallatie wordt uitgevoerd als vloerverwarming, waar nodig uitgebreid met radiatoren, met verdeelleidingen in de vloeren. • De verwarming wordt aangeboden aan de appartementen als Lage Temperatuur Verwarming (LTV). • Koeling wordt aangeboden aan de appartementen als Hoge Temperatuur Koeling (HTV). • Door derden zullen de aansluitingen in de technische ruimte, bestaande uit de benodigde leidingen, appendages en meters, worden aangeboden. • De temperatuursregeling vindt plaats door middel van de kamerthermostaat. • De installateur draagt zorg voor een goede inregeling van de installatie. • Onderstaande temperaturen kunnen worden gehandhaafd bij een gelijktijdige verwarming van alle vertrekken: • Woonkamer: 20°C • Keuken: 20°C • Hal/overloop: 15°C • Slaapkamers 20°C • Badkamer: 22°C • Indien uit de berekeningen blijkt dat de te garanderen temperatuur in de badkamer niet haalbaar is, wordt er een elektrische radiator geplaatst. • De trappenhuizen van het gebouw blijven onverwarmd. • Warm tapwater wordt geleverd volgens de comfortnorm klasse CW4 en een temperatuur van minimaal 60°C. LIFTINSTALLATIE • Er worden 2 personenliftcombinaties aangebracht volgens de eisen en normen van het Nederlands Liftinstituut. De liftcabines worden als volgt afgewerkt, te weten: • Kooiafsluiting door middel van metalen telescoopdeuren. • Leuning en spiegel. • Plafond met verlichting. • Vloer bekleed met schoonloopmat. • Wanden met kunststof beplating. • De bedieningsknoppen met RVS dekplaat. • Standaanwijzer. • Noodsignaal inrichting en verlichting. • Opklapbaar bankje.

• De liftschachttoegangsdeuren, dagstukken en verdiepingsruimte vullende fronten worden uitgevoerd in plaatstaal en in het werk geschilderd. • De kosten voor het verplicht aansluiten van de liftinstallaties op een telefoonaansluiting, komen geheel voor rekening van de nog op te richten Vereniging Van Eigenaars. Hetzelfde geldt ook voor de abonnements- en verbruikskosten van deze aansluiting. De Vereniging Van Eigenaars dient de aansluitingen tijdig aan te vragen volgens een door de aannemer op te geven specificatie. HUISHOUDELIJK AFVAL • Huishoudelijk afval, oud papier en GFT-afval dient door de bewoners ingezameld te worden bij de gemeenschappelijke containerruimte in de kelder. SCHOONMAKEN EN OPLEVERING • Ongeveer drie weken voor oplevering wordt de koper schriftelijk op de hoogte gesteld van de definitieve datum en het tijdstip waarop uw appartement wordt opgeleverd. • Het gehele appartement wordt “bezemschoon” opgeleverd, behalve het sanitair, de tegelwerken en de beglazing. Deze worden schoon opgeleverd. • De energiekosten voor het beproeven van de installaties voor de sleuteluitreiking zijn voor rekening van de koper. WIJZIGINGEN TIJDENS DE BOUW • Alle wijzigingen in opdracht van de ondernemer en/of in opdracht van de koper verstrekt, moeten voldoen aan het gestelde in de betreffende artikelen van de Algemene Voorwaarden, behorende bij de overeenkomst. • Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van de gegevens van tekeningen, verstrekt door de architect en de adviseurs van dit plan. Bij de bouw van een appartement vindt echter nog veel ambachtelijk werk plaats. Daardoor is het soms nodig nog wijzigingen aan te brengen in de materialen en afwerkingen zonder dat een en ander afdoet aan de kwaliteit. Als er wijzigingen zijn aangebracht vóórdat u het appartement koopt, vindt u deze wijzigingen in de verkoopdocumentatie, in de vorm van een erratum. Ook moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen, voortvloeiende uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven. De ondernemer is echter gerechtigd tijdens de (af)bouw die wijzigingen in het plan aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan waarde, kwaliteit, uiterlijk aanzien en bruikbaarheid van de woning. Deze wijzigingen zullen geen der partijen recht geven tot het vragen van verrekening van meer- of minderkosten. • Alle in de plattegronden aangegeven installatieonderdelen zijn schematisch weergegeven. De exacte plaats kan in werkelijkheid afwijken. • De op de tekeningen aangegeven meubilering, inrichting en apparaten, zoals bijvoorbeeld de wasmachine, vallen niet onder de levering binnen de koop-/ aannemingsovereenkomst. • Waar merknamen worden vermeld behouden wij ons het recht voor om gelijkwaardige alternatieven toe te passen zonder dat deze aanleiding geven tot enige verrekening. • De op tekening ingeschreven maten zijn “circa” maten. • De indeling op de situatietekening van het terrein (verhardingen, groen, parkeerplaatsen e.d.) is aangegeven aan de hand van de laatst bekende gegevens. Wijzigingen hierop vallen buiten de invloedssfeer van NBU. • De perspectieftekeningen (artist impressions) zijn indicatief, aan deze tekeningen kunnen geen rechten ontleend worden.

TEUN / 79


Renvooi RENVOOI: RENVOOI:

RENVOOI:

dragende wand beton dragende wand beton metselwerk baksteen metselwerk baksteen dragende wand beton gevelisolatie gevelisolatie metselwerk baksteen lichte scheidingswand lichte scheidingswand gevelisolatie woningscheidende wand woningscheidende wand lichte scheidingswand woningscheidende wand

Enkelpolige schakelaar Enkelpolige schakelaar Serieschakelaar Serieschakelaar Enkelpolige schakelaar Wisselschakelaar Wisselschakelaar Serieschakelaar Centraaldoos Centraaldoos Wisselschakelaar Wandlichtaansluitpunt Wandlichtaansluitpunt Centraaldoos Contactdoos enkel Contactdoos enkel Wandlichtaansluitpunt Contactdoos 2-voudig Contactdoos 2-voudig Contactdoos enkel Loos aansluitpunt Loos aansluitpunt Contactdoos 2-voudig Videofoon Videofoon Loos aansluitpunt Rookmelder 230V Rookmelder 230V Videofoon Rookmelder 230V

80 \ TEUN


Buiten

Binnen

Dieren

Bloemen

De bloemen die je van ons krijgt bij de sleuteloverdracht worden verzorgd door:

Rietdijk 1B 4824 ZB - Breda Tel.: +31(0)76- 541 46 24 www.poppelaarstuincentrum.nl

Nieuwbouw 贸f verbouwing van priv茅 woning, bedrijfspand of kantoor?

Service & Onderhoud

Wij ontzorgen! Onderhoud en verbouwingen vragen

specialistische verbouwingsactiviteiten

om een creatieve en flexibele instelling.

beschikt de Nederlandse Bouw Unie

Niet alleen de monumentale voordeur

over een speciaal onderhoudsbedrijf.

moet weer functioneren, ook het bedrijfspand en de fabriek met de

Dit onderhoudsbedrijf bestaat

versleten gevelbekleding moeten weer

uitsluitend uit doorgewinterde

aan de hedendaagse normen voldoen.

vakmensen. Zij werken vanuit een goed geoutilleerde werkplaats, zijn

Voor eenvoudige reparaties,

vindingrijk en kunnen creatief inspelen

grootschalige renovatieprojecten en

op elke situatie.

Nijverheidsweg 16 Postbus 110 4870 AC Etten-Leur

T (076) 502 28 88 F (076) 503 70 66 E serviceenonderhoud@nbu.nl


I nitiatief struyckenwijk Ontwikkelingscombinatie Dr. Struyckenplein VOF I www.struyckenwijk.nl

teun is EEN P ROJECT VAN Nederlandse Bouw Unie Postbus 110 | 4870 AC Etten-Leur T (076) 502 28 88 | F (076) 502 03 70 E info@nbu.nl | I www.nbu.nl

A rchitect MIX architectuur | Ede I www.mix-architectuur.nl

C onstructeur Goudstikker-de Vries | ’s-Hertogenbosch I www.goudstikker.nl

N otaris E&L Notarissen Bredaseweg 159 | 4872 LA Etten-Leur T (076) 503 45 57 | F (076) 502 05 64 E info@elnotarissen.nl | I www.elnotarissen.nl

Vereniging van Eigenaren VP&A Vastgoedmanagement Postbus 54 | 4900 AB Oosterhout T (0162) 44 77 00 | F (0162) 44 77 11 E info@vpagroep.nl | I www.vpagroep.nl

H ypotheekadvies De Hypotheekshop Breda Haagdijk 1 | 4811 TN Breda T (076) 530 55 11 | E breda1488@hypotheekshop.nl

verkoopinformatie Bart Kimenai T 06 20 42 60 67 E bkimenai@deboerstorimans.nl

Patricia van de Wijer T 06 20 95 92 90 E p.vandewijer@vandersande.nl

Pascal de Wit T 06 10 55 98 98 E pascal@kinmakelaars.nl

www.teunbreda . nl


H E T N I E U W E G E Z I C H T VA N B R E D A

>  Grote diversiteit aan appartementen >  Scherp geprijsd

TEUN, de naam van het nieuwe hoogtepunt van Breda, zowel letterlijk als figuurlijk! Midden in de Struyckenwijk, wordt dit appartementengebouw met 14 verdiepingen gebouwd. TEUN beschikt over een diversiteit aan koopappartementen, voor jong en oud!

>  Grote balkons >  Veilig ondergronds parkeren

@TeunBreda @TeunBreda www.facebook.com/TeunBreda www.facebook.com/TeunBreda

TEUN  

Het nieuwe gezicht van Breda

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you