1 minute read

DEN HELDER BASKETBALSTAD Noah van der Heiden: Helders SUNS zonnetje

Den Helder SUNS moest afgelopen zondag het onderspit delven tegen het kapitaalkrachtige Mons-Hainaut uit België: 69-89 (39-gelijk bij rust). Ondanks de nederlaag toverde het optreden van Nieuwedieper Noah van der Heiden bij iedereen een glimlach op het gezicht. De forward, die zijn opleiding genoot bij BV Noordkop Den Helder, liet zich in ruim 16 minuten gelden met een productie van 10 punten tegen 80% waaronder twee 3-punters!

Steunpilaar Sam Huurman werd bij de thuisploeg node gemist. Een paar dagen eerder liep de power forward tegen een dijbeenblessure aan en kon hij niet ingezet worden. Desondanks verkocht Den Helder SUNS de huid duur door met heel veel inzet de Belgische bezoekers te bestrijden.

Noah van der Heiden, die dit seizoen tevens deel uitmaakt van de SUNS ploeg die uitkomt in de zgn. Promotie Divisie, maakte voor rust zijn opwachting. Dat waren overigens niet zijn eerste speelminuten in Helderse dienst op het hoogste niveau, maar wel de meest aansprekende. Hij speelde met lef, toonde initiatief en kreeg de handen op elkaar van het hondstrouwe Helderse publiek door scorend goed door te komen.

Na een gelijkopgaande 1e helft kon het team van coachduo Peter van Noord en Anne van Dijk niet langer in het spoor blijven van de bezoekers. Met name de fysiek sterke Balkanspelers kwamen onder het bord goed door en dat bleek letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor de hardwerkende thuisploeg.

Na de uitwedstrijd van komende zondag tegen Circus Brussel in de Belgische hoofdstad, wacht op zaterdag 15 april Okapi Aalstar in Sporthal Sportlaan om 20 uur. De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen een Belgische opponent is zondag 23 april om 15.30.