Page 1

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

9–12 nov tt E n b ilj e elser! v e l p p u flera

10–12 nov

Köp dina biljetter billigare online.

sthlmfoodandwine.se alltforhalsan.se


ANNONS

2

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

LEDARE

En biljett – flera upplevelser

ALLT FÖR HÄLSAN + STHLM FOOD & WINE = SANT LIVET HANDLAR OM BALANS. Balans mellan jobb och fritid, nytta och nöje. Mellan smak och doft. Mellan ansträngning och återhämtning. Det är just i det gränslandet som Sthlm Food & Wine och Allt för Hälsan möts. Där vi inte styrs av pekpinnar och måsten utan istället går på känsla och vilja. Där vi lever lite.

8

VI HAR DÄRFÖR sammanfört Nordens två största event inom mat, dryck och hälsa. På en och samma biljett levererar vi två fullmatade mässor. Du träffar de skickligaste kockarna, inspirerande träningsprofiler, stora matinspiratörer, landets hälsoexperter, alla våra fantastiska utställare och många, många fler. Upplev det senaste, testa det nyaste och njut av det godaste. På de följande sidorna serverar vi ett litet smakprov av allt det du kan förvänta dig av årets härligaste mässhelg. Missa inte heller skönhetsmässan Acadermia som även den ingår i biljetten.

Rött, vitt och rosé – vi guidar dig i vinernas fantastiska och smakrika värld.

17

Vi ses väl på Stockholmsmässan? Hanse Thorslund/Åsa Bard Talborn Sthlm Food & Wine

9-12 NOV ÖPPETTIDER

Torsdag Fredag Lördag Söndag

11.00–19.00 10.00–20.00 10.00–19.00 10.00–17.00

Chicie Lindgren/Kristin McKechnie Allt för Hälsan

10-12 NOV

ÖPPETTIDER

Fredag Lördag Söndag

SVERIGES BÄSTA MATBLOGG 2017!

.

Vad hade Sverige varit utan sina fenomenala matbloggare? Matbloggspriset, som delas ut på Sthlm Food & Wine, är en hyllning till dessa eldsjälar, som med liv och lust lagar mat, utbildar och experimenterar. Priset delas ut i sex kategorier och lyfter fram svenska matbloggar och deras mångfald och kvalitet för en större publik. Food & Wine-scenen Torsdag 9 november kl. 13.30

Träffa alla våra träningsprofiler i Aktivitetslabbet, träna intervaller, testa dansklasser och mycket mer.

7

11

10.00–18.00 10.00–18.00 10.00–17.00

alltforhalsan.se Foto: Daniel Ohlsson

sthlmfoodandwine.se

Välkommen till Allt om Mat:s stora arena och exklusiva popuprestaurang.

.FRESTANDE I FOOD LAB

Vill du lära dig att laga mat som några av våra mest populära kockar – anmäl dig då till de spännande matlagningskurserna i Food Lab. Värdar för årets upplaga är Titti Qvarnström, Nina Compton och Maximillian Lundin, som alla bidragit med inspiration och recept till kurserna. Under en timme lagar deltagarna mat tillsammans och avslutar med att njuta av rätterna. En kurs kostar 150 kronor och naturligtvis ingår måltiden du lagat. Anmälan: sthlmfoodandwine.se

Paolo Roberto vet vad yogan gör för oss och vill få dig att att uppleva den.

PRISER Online-pris, vuxen: 175 kr (i kassan: 190 kr). Se fler biljettpriser på sthlmfoodandwine.se och alltforhalsan.se. I biljetten ingår entré till Sthlm Food & Wine, Allt för Hälsan och skönhetsmässan Acadermia. Du får tre mässor till priset av en! Mässorna arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. LADDA NER STOCKHOLMSMÄSSANS APP Här hittar du all info om våra event och mässor på ett och samma ställe. Du får mässerbjudanden och de senaste nyheterna från våra utställare och mycket mer. Ladda ner den nu genom att scanna qr-koderna med mobilen!

iOS och Android

Gilla oss på facebook! sthlm food & wine allt för hälsan

DENNA TEMATIDNING ÄR PRODUCERAD AV NEWSFACTORY­MEDIA GROUP OCH STOCKHOLMSMÄSSAN Projektledare Michael Stenemuhr Försäljning Newsfactory AB Traffic Newsfactory AB Skribenter Mia Wibacke Bornberger/Emilia Arvidsson Repro Newsfactory AB Tryck Bold/DNEX Newsfactory AB, Gävlegatan 12 A, 113 30 Stockholm, ­08-545 03 990, info@newsfactory.se, newsfactory.se

Följ oss på Insta! #sthlmfoodandwine #alltforhalsan


The supplement industry will never be the same after the 10th of November 2017

Join us at the “Allt för Hälsan” trade fair in Stockholm at 11:15 for our global launch. And come visit us at Stand B06:33

carbiotix.com


vegan friendly. gluten free. lactose free.

NATURAL ENERGY.

BEET UP WORKOUT. NOMINERAD TILL SWEDISH HEALTH AWARDS 2017! KATEGORI: ÅRETS PREWORKOUTPRODUKT

UPPLEV ALSACE I MONTER C11:51 Under STHLM FOOD & WINE väntar våra kunniga sommelierer på att visa upp smakrika viner från Alsace.. Välkommen att lära dig mer om vinerna och hur de bäst kombineras med franska ostar.

I S A M A R B E T E M E D N AT U R E N

WWW.ALSACEVINER.SE

UNDER MÄSSAN ARRANGERAS 3 VINPROVNINGAR I SAMARBETE MED CÔTES DU RHÔNE: Fredagen 10 november kl. 13.30-14.30 (rum Riesling (T1) – 100 platser) Lördagen 11 november kl. 13.30-14.30 (rum Riesling (T1) – 100 platser) Söndagen 12 november kl. 14.30-15.30 (rum Chardonnay (T2) – 70 platser) För anmälan, kontakta mässans informationsdisk. Vi ser fram emot att se dig!

Alkohol är beroendeframkallande


ANNONS

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

STHLM FOOD & WINE

5

BOUDET BRINNER FÖR BRÖDET

KOCKARNAS KROG Det populära Kockarnas Krog fyller tio år och det firar vi med att bjuda in en Guest Chef of Honour, den internationellt hyllade kocken Nina Compton från New Orleans, som tar oss med på en gastronomisk upplevelse inspirerad av det mustiga karibiska köket.

F

ÖR TIONDE ÅRET i rad öppnar Kockarnas Krog sina smakfulla portar på Sthlm Food & Wine. Krogen är kort och gott en förstklassig restaurang, arrangerad som en food court med olika smakinriktningar, där menyer och mat skapas av fyra framstående kockar. Vi har fokuserat på och anammat önskemål från besökarna, som bland annat vill se fler kvinnliga kockar, internationella influenser och mer vegetariskt. Och så blir det. Årets Guest Chef of Honour är ingen mindre än den prisade Nina Compton, som i våras tog sig in på det amerikanska magasinet Food & Wines lista över de tio bästa nykomlingarna på USA:s matscen. Hon har ett förflutet från flertalet välrenommerade restauranger och driver till vardags Compère Lapin i New

Orleans, där hennes kök, bokstavligt talat, kokar av kulinariska läckerheter med smak av den amerikanska södern, Frankrike och Karibien. UTÖVER NINA COMPTON får vi också njuta av matlagningskonst från stjärnkocken Fredrik Eriksson, initiativtagare till Kockarnas Krog, Guide Michelinprisade Titti Qvarnström, som bjuder på kryddig kulturell mångfald från sitt älskade Malmö och Maximillian Lundin och hans aptitliga veganska rätter. Nytt för den här gången är också att besöket på Kockarnas Krog kan förbokas på bookatable.se och vi har även utökat antalet sittplatser för att möta den stora efterfrågan. Varmt välkommen och låt dig hänföras av matlagning i världsklass!

4 snabba... … TILL STJÄRNKOCKEN TITTI QVARNSTRÖM, AKTUELL MED BOKEN MALMÖ COOKING (Norstedts)

is

Stjärnspäckat på

– BRÖDET ÄR EN otroligt viktig del inom gastronomin. Det är ofta det första som ställs fram på bordet och det första man äter vid en måltid. Orden kommer från bagaren och kocken Sébastien Boudet, som under många år arbetat för att ge brödet dess rättmätiga plats på våra middagsbord. Under mässdagarna deltar hela 25 bagerier i montern ”Sébastien med vänner”, där de levererar ett levande och växlande utbud av bröd, bullar och bakverk. Besökarna får ta del av goda, innehållsrika och vackra bröd men också av själva hantverket, kunskapen och yrkesstoltheten bakom. – Det här är en hyllning till mångfalden. Vi är många små bagare som tillsammans gör något stort och det blir underhållning på hög nivå, säger Sébastien Boudet.

Foto: Miriam Pre

Foto: Denny Culbert

Succé för Sthlm Street Food

Foto: Gustav Kaiser

.

Premiären för Sthlm Street Food i Kungsträdgården i september blev en riktig folkfest. Från foodtruckarna serverades mat från världens alla hörn, kaffe från duktiga baristor och bakverk från några av Sveriges bästa konditorer. Under festivalen avgjordes också SM i Food Truck, som vanns av Indian Street Food. ”Ny twist på klassisk rätt, bra tryck i smakerna och fine dining i street food”, löd juryns motivering. Flera av foodtruckarna från festivalen finns på plats under mässan.

Foto: Rickard Rönnerstam

En hyllning till mångfalden. Så beskriver Sébastien Boudet 2017 års upplaga av bageriet "Sébastien med vänner". Hit kommer bagare från hela landet för att visa upp sina specialiteter och tekniker, men också för att slå ett slag för brödet som en självklar del av middagen.

I år kompletteras bageriet också med pizza där bröd och mat knyts ihop. Gästande stjärnkockar samarbetar med bagare och råvaruproducenter och allt görs på plats från råvara till färdig produkt.

1. Du har lämnat Bloom in the Park i Malmö efter åtta år, restaurangen där du som första kvinnliga kock i Sverige tilldelades en stjärna i Guide Michelin 2015. Vad gör du nu? – I nuläget befinner jag mig inte på någon fysiskt plats utan snarare mitt emellan en mängd olika projekt och gästspel. 2. Framtidsplaner? – Jag letar efter lokal och hoppas kunna starta något i Malmö under nästa år. Mer än så varken kan eller vill jag säga. Men smakrikt blir det, så mycket kan jag lova!   3. Finaste matminnet? – När jag fick göra orecchiette med tre generationer italienskor i Baris gamla kvarter och sedan blev bjuden på lunch bestående av ragu på åsna, flera sorters pasta och grumligt hemgjort vin i någons vardagsrum. 4. Drömgäst vid middagsbordet? – Kocken och eko-förespråkaren Alice Waters. Jag skulle älska att få låna lite av hennes tid, passion och civilkurage.

”VEGO PÅ 30 MINUTER” och ”Lyxiga gröna trerätters med guldkant”. Där har du några av Vegotorgets lockande happenings. Här får vi av magasinet VEGO:s chefredaktör Mattias Kristiansson tips på hur man ger julbordet en ny touch, måltidsetnologen Julia ”Tuvessonskan” Tuvesson föder kreatören i oss alla med kravlös vegomat och sommelieren Anette Rosvall berättar hur man kombinerar vegomat med rätt vin för ett utsökt resultat. Dessutom utlovas mumsig chokladfrossa, något du inte bör missa! Se hela programmet på sthlmfoodandwine.se


Öka ditt välbefinnande nu

Hudvård i världsklass

Vi erbjuder: - Yogabolster, block och bälten - Meditationskuddar och mattor - Resekrage - Värmesjal, krage och hjärtan - Huvudkuddar - Amningskuddar

monter: B09:46 TESTA FRÄSCH MAKEOVER, TÄVLA & VINN EN EXKLUSIV HUDVÅRDSSERIE!

15-20% mässrabatt

Prova-fynda-vinn

✿ BLAND TOP 5-BÄSTSÄLJANDE MÄRKENA I VÄRLDEN! ✿ 100% NÖJDHETSGARANTI ✿ BOKA MAKEUPKURSER I MONTERN Rebecka Liljeros Fristående hudvårdskonsult, Mary Kay | 076 347 33 63

Välkommen till monter B11:11

08-650 75 08 • info@nyttadesign.se • nyttadesign.se

Bra hållning är avgörande för vår hälsa! Salli tar sitthälsa på allvar. Gör det du också! Skaffa dig en egen Salli! Du får garanterat en bra sittställning, bättre hållning, starkare rygg, djupare andning, ökad cirkulation och mer energi! Kom och hitta din modell till mässrabatt i monter B12:10. Lär mer på vår föreläsning: Sitt rätt – få mer gjort! AE-hallen Sal E, 10 november 16.15 Kunskapsscenen B19:20, 11 november 15.30

Rakryggade mår bättre och presterar bättre!

S PÅ N S O K Ö S E B R HÄLSA ALLT FÖ2 NOVEMBER N 10-1 OLMSMÄSSA T S OCKHSVJÖ B11:30 ÄL

UPPLEV EFFEKTEN AV

GURKMEJA! Som är den viktigaste ingrediensen i TurmeriX, denna fantastiska blandning, är gurkmeja, som i århundraden använts i exotisk matlagning samt som hälsofrämjande produkt i stora delar av världen. Den varma men samtidigt bittra smak påminner om currypulver, senap, smör och ost. Gurkmejans effekter och egenskaper är erkända i stora delar av världen och används ofta som behandlingsform för olika besvär. Komponenterna i gurkmeja minskar tydligt svullnader och inflammationer i leder. Blandningen består av väl utvalda örter som ger en snabb effekt. Gurkmeja kan också användas för att förebygga exempelvis artrit (ledinflammation), halsbränna, tarmluft, huvudvärk, fibromyalgi, bronkit, förkylning, feber och depression.

Gurkmejan dämpar också aptiten och kan bidra till viktminskning. Gurkmejan innehåller Curcumin som är allmänt känd för sina antiinflammatoriska egenskaper, på grund av dess bioaktiva föreningar, som kan minska inflammationer i kroppen. TurmeriX-blandningen består av 16 andra örter, rötter och kryddor. TurmeriX är receptet på ett hälsosamt val som har fungerat i åratal. Läs mer på www.turmerix.se

KOM OCH PROVSMAKA I VÅR MONTER B11:30 PÅ ALLT FÖR HÄLSAN 10-12 NOV STOCKHOLMSMÄSSAN!

Sableline Sweden AB | Jordgubbsvägen 3, 523 61 Gällstad | Telefon 0321-13550 | E-post: info@sableline.se | Hemsida: www.turmerix.se


ANNONS

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

ALLT FÖR HÄLSAN

BOKSHOPEN – för den hälsomedvetne BOKSHOPEN ligger i anslutning till mässans huvudscen, Pratbubblan. Passa på att köpa hårda klappar i god tid, alla uppskattar en bra bok inom hälsa! Du kan också få böckerna signerade direkt efter programpunkterna på scenen.

7

HUR GÖR MAN, NÄR MAN LEVER FRÅN HJÄRTAT, AGNETA SJÖDIN? "Det handlar om att ha en bra kontakt med sig själv, att lära sig att lyssna inåt. Hjärtats väg skapar en lugn och bra känsla inombords och viljan att ha omtanke. Både om sig själv och sin omgivning. Hjärtats väg handlar om att vara ärlig, tydlig och sann, mot sig själv och andra." Foto: Andreas Lundberg

DEJTINGEXPERTEN:

Linnea vet vad som funkar Foto: Anna Gustafsson

Allt för Hälsan vill lyfta själen och vår inre hälsa, och presenterar kunniga experter på området. På scenen Pratbubblan får du lyssna till läkare och psykologer, men du kommer också få inspiration av aktuella profiler. Ämnena är många, däribland: adhd som styrka, att välja den kloka oron, få ordning på din tid och inte minst: hur du får ett stressfritt liv!

Foto: Daniel Ohlsson

PRATBUBBLAN

– upplevelse för alla sinnen Mitt i vimlet på Allt för Hälsan hittar du Pratbubblan, den stora huvudscenen som stimulerar alla sinnen. Till Pratbubblans scen har vi bjudit in flera stora hälsoprofiler som Agneta Sjödin, Fredrik Paulún och många fler. Kom och lyssna och inspireras till att hitta din väg till hälsa! MÄSSAN INVIGS AV Carolina Klüft, kl 10.15 på fredagen, på huvudscenen Pratbubblan. Hon är aktuell med sitt arbete för Generation Pep (GEN-PEP), som arbetar för att fler barn och unga ska röra på sig för hälsans och glädjens skull. Under helgen är det flera spännande gäster som huserar på scenen. I köket kommer Kristin Kaspersen att bjuda på sin favoritsmoothie ur boken Good

Morning. Det kommer också att talas om goda morgonvanor, så här i höstmörkret. Andra namn på plats är Ulrika Davidsson, Erica Palmcrantz Aziz, Paolo Roberto och många fler. Agneta Sjödin kommer på söndagen att tala om kraften i att agera från sitt hjärta. Ladda ner appen för att se de exakta tiderna på Pratbubblan! Sök på ”Stockholmsmässan” i appstore eller i Play.

ANDERS HANSEN är överläkare och psykiater, som i år har släppt boken Fördel adhd. Han kommer berätta om vikten av en nyanserad bild av adhd och framför Anders Hansen allt: vilka styrkor som kan finnas med diagnosen. – Jag har träffat många patienter med adhd och också träffat dem som det har gått bra för. De tycks ha en insikt kring hur de fungerar och känt till både sina svagheter och styrkor. Sen finns det underlag med forskning som visar att personer med adhd i genomsnitt har en högre kreativitet. PÅ TEMAT PSYKOLOGI kommer Anna Kåver, leg. psykolog och leg. psykotera-

peut, behandla ämnet oro. Det här är programpunkten för dig som vill veta mer om oro, och hur du kan hantera den. Du får också kunskapen kring att det finns en giftig, och en klok oro. – Det handlar inte om att ”ta bort oron”, utan snarare hur vi ska förhålla oss till den. Ibland har vi ju faktiskt nytta av oron! Den aktuella boken är Oro: att leva med tillvarons ovisshet. Nära till hands ligger också temat stress där hälsoinspiratören, författaren och utbildade yogaläraren Karin Björkegren Jones kommer att inspirera dig till ett mer stressfritt liv, med hjälp av nya Karin Björkegren Jones goda vanor.

Foto: Stefan Tell

Starkt huvud, stärkt hälsa

Paolo Roberto vill lyfta upplevelsen med yogan.

Foto: Anneli Hildonen

DEJTA har vi gjort i alla tider – men hur gör man 2017? Till scenen Pratbubblan har Allt för Hälsan bjudit in dejtingexperten Linnea Linnea Molander Molander. Hon har specialiserat sig på kvinnor som ofta grubblar mycket och känner sig osäkra inför dejtingen. – De här kvinnorna är duktiga på många sätt – de är säkra i sin yrkesroll och i övriga livet, men har fastnat när det gäller dejtandet. Det finns två huvudteman som hon hjälper till med. – Det kan vara praktiskt – som att lära dig att dejta bättre och på sätt som passar just dig. Den andra viktiga biten är psykologin bakom dejtandet: den att förstå dig själv, dina mönster och känna dig lugn när du dejtar.  Lördag 11 november kl. 12.45 står Linnea på Pratbubblans scen för att ge praktiska råd och tips för en bra dejtingupplevelse. Kanske har du någon fråga du vill ställa? Passa på att boka in en dejtingcoachning efteråt, till mässpris! happydating.se

Carolina Klüft inviger. Foto: Hanna-Mia Persson

Tidstips! TA KOMMANDOT ÖVER DIN TID Petra Brask, allas vår tidsexpert, ger dig här några tips kring din värdefulla tid. Hon kommer till Pratbubblan med sin aktuella bok Vem bestämmer över din tid – att frigöra tid och energi.

.. .. .

Prioritera det som tillför värde. Planera och fokusera. Säg nej och välj bort. Börja dagen med det viktigaste. Reflektera, utvärdera och stäm av.


ANNONS

8

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

STHLM FOOD & WINE

MATBLOGGARNA VISAR VÄGEN I fjol kammade de hem varsitt Matbloggspris. I år tar Gustav Johansson (Jävligt gott) och Linnea Seidel (Linneas skafferi) kommandot i det för mässan nya eventet Matbloggshörnan, som bjuder på matlagning, happenings, gäster, paneldiskussioner, workshops och mycket mer. De visar upp ett matbloggs-Sverige att räkna med. Gustav Johansson, du vann Mabloggspriset 2016 i kategorin Folkets val. Vad har priset betytt för dig? – Det var ett fantastiskt roligt och hedrande erkännande, och naturligtvis har det genererat fler besökare till min blogg. Jag fick utmärkelsen bara några veckor efter att jag börjat jobba heltid med den, så det tajmade väldigt väl. I oktober firade jag ettårsjubileum som heltidsbloggare. Vad hoppas du att mässbesökarna tar med sig hem? – En större nyfikenhet och wow-känsla när det gäller vegetarisk mat, som ju är mitt område. Och att det inte handlar om raketforskning, utan om att vidga vyerna och ta in lite nytt och spännande på menyn.   Vilka är dina bästa tips för att lyckas i det vegetariska köket? 1. Börja enkelt. Köp till exempel sojakorv till din stroganoff. Du måste inte ställa om hela din livsstil, hitta en balans som fungerar för dig. 2. Smaksätt. Om du saknar den runda smaken som finns i kött men inte i grönsaker så kan du ha i lite extra soja, mörk grönsaksfond eller svamp och även bryna lite längre. 3. Tänk på konsistensen. Vegetarisk mat behöver stadga, annars kan den kännas otillräcklig och tunn.

Låt dig guidas genom ett exklusivt utbud av både lätta och fylliga viner, välj rätt vin till ostbrickan eller förkovra dig i champagnens bubbliga värld. Här finns något för alla inom området vin och öl, från nybörjaren till den etablerade konnässören. Läs mer och boka provningar på sthlmfoodandwine.se. SVERIGE ÄR FANTASTISKT Sverige som vinland går mot en spännande framtid. Under ledning av vinskribenten Mikael Mölstad får du lära dig allt om det nya vin-Sverige, träffa producenter och prova sex olika viner på den ledande druvan Solaris. Söndag 12 november kl. 11.40

.

BUBBLANDE FÖRELÄSNING Maya Samuelsson är en av Sveriges mest framgångsrika sommelierer och ett bekant Maya Samuelsson ansikte från Nyhetsmorgon i TV4, där hon rekommenderar dryck till tittarna på ett underhållande och lättförståeligt sätt. Hon har placerat sig på pallplats i sommelier-SM tre gånger och coachar det svenska sommelierlandslaget Swesomm. Under den här föreläsningen tar Maya Samuelsson dig med till Champagnedistriktet i Frankrike, där hennes favorit i bubblornas värld produceras. Torsdag 9 november kl. 17.00

.

RÄTT RÖTT TILL RÄTTEN? Hur påverkar grundsmakerna varandra? Vad händer med syran i vinet om du har syra i maten? Sommelieren Anette Zellen Söderström, lärare på Vinkällan Dryckesutbildningar, berättar hur du ska tänka när du väljer vin till maten. Fredag 10 november kl. 18.30 och lördag 11 november kl. 16.30

.

Din blogg heter ”Jävligt gott”, hur uppkom det namnet? – I dag känner alla till nyttan med den vegetariska maten men det räcker inte för att få fler att hoppa på vegotåget. Det räcker inte heller med att maten ”bara” smakar gott – den måste smaka jävligt gott och det är mitt mål!

Pröva Linnéas HÄRLIGA HÖSTSOPPA! En maträtt som passar perfekt vid ruskväder. Här bjuder Linnéa Seidel (Linneas skafferi) på receptet till sin krämiga linssoppa med kokosmjölk och smak av kanel, citron och persilja. Håll till godo!

MAXA DIN VINUPPLEVELSE Varje eftermiddag ordnas exklusiva vinprovningar vid SMAK-scenen, ledda av två etablerade mat- och vinprofiler som ger dig tips, råd och inspiration till hur du ska maximera dina vinupplevelser. Provningen bokas på plats och betalas med 4 smakprovskuponger. Åldersgräns 20 år.

.

Foto: Linnea Seidel

SMAKPROVSKUPONGER För att provsmaka vin hos utställarna behövs glas och smakprovskuponger. Dessa köps online eller på plats på mässan. I glasutlämningen byter man ut sin glaskupong mot ett vinglas och provningen kan börja. Ett glas och 5 smakprovskuponger kostar 150 kr, extra remsa med 5 kuponger kostar 100 kr.

Gustav Johansson, en tidigare vinnare av Matbloggspriset. Foto: Dylan Williams

Linssoppa med kokosmjölk CIRKA 4 PORTIONER

Du behöver 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk tomatpuré 1 tsk kanel 500 g passerade tomater 1 dl röda linser 3 dl grönsaksbuljong 1 knippe färsk persilja 1 dl extra krämig kokosmjölk 1–2 msk citron salt och peppar Gör så här Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och kanel. Tillsätt tomater, röda linser och buljong. Låt koka tills linserna är helt mjuka, ca 20 minuter. Ta av från spisen och låt svalna något. Ha i persilja och kokosmjölk. Mixa slätt med en mixerstav. Smaka av med citron, salt och peppar.


Ost frĂĽn Schweiz. Schweiz. Naturligtvis.

www.cheesesfromswitzerland.com www.cheesesfromswitzerland.com


8995:-

Kamadogrill XL 60 cm inkl hyllor och nivågaller

7995:-

Stekhäll i gjutjärn 85 cm inkl hyllor i sten eller trä. Gasdriven. Finns också som eldriven med induktion. Fråga om pris.

25 års garanti på keramiken

995:-

1995:-

Behändig stabil stekhäll i gjutjärn, 50 cm inkl regulator

695:-

Gryta 8 liter i gjutjärn, komplett med ställning

Använd grillen som pizzaugn. Baka perfekta pizzor på grillen

395:-

Kom och besök oss i vår monter, C05:41

Kallröksgenerator 30 timmar, inkl spån

Passa på och se världens största induktionsdrivna stekhäll PanGourmet Induktion85. Vi kommer att bjuda på något gott ur stekhällen tillsammans med vår egen BBQ-sås :Tip Of the Tongue.

Fri Frakt på allt inom Sverige , inkl Gotland 995:-

Läderförkläde med ficka. Levereras i handgjord presentlåda. Välj mellan svart eller brun

695:-

Termometer med dubbla givare. Mycket hög kvalitet

6995:-

695:-

Rejäla bestick med trähandtag. Diskmaskinsäkra

Vacker terassvärmare som värmer med öppen låga, värmer ca 2 m runt om. Ger både värme o ljus! inkl regulator

TM


Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

5

ANNONS

ALLT FÖR HÄLSAN 11 Foto: Viktoria Vyckman Ågren

ANNONS

Madelinn Fernandez guidar i hur man tränar TAUFF - funktionell parträning. Foto: TAUFF/Jonas Lindkvist

SNABBA MED LÖPARCOACHEN PT:n och löpcoachen Petra Kindlund har startat Runacademy, med syftet att sprida löparglädje. Du träffar henne på Aktivitetslabbet och i mässans löparskola. Här får du 5 råd som får igång din löpträning!

Sofia, PT-Fia, Ståhl

4. MÅSTE MAN STRETCHA? – Den traditionella snabba stretchen ger inte någon vidare effekt, däremot tycker jag man ska satsa på rörlighetsträning. Det kan vara yoga, och att man stannar lite längre i positionerna. 5. DIN EGEN FAVORITSLINGA? – Jag kan verkligen tipsa om Stockholms skärgård, bland annat finns det en slinga på 12 kilometer vid Gålö Havsbad. Jag gillar upplevelselöpning!

.

Varje dag på Aktivitetslabbet visar Petra dig hur du kommer igång med löpningen samt ger tips om effektiva löpträningspass på bara en kvart.

.

I Löparskolan, monter B10:08, erbjuds det 4-6 löparpass per dag. Här kan du ta del i korta workshops – styrka, core och teknik för löpare samt få dig en gratis löpteknikanalys. Ladda ner appen för att se hela programmet! Sök på Stockholmsmässan i appstore. OM PETRA. Grundare av Runacademy. Tävlat och tränat löpning på elitnivå i över 15 års tid. Meriter: en andraplats från Lidingöloppet, tre segrar i Tjurruset, en tredjeplats från Ultravasan, seger på Women´s Health halvmarathon, seger på Vårruset, 11:e plats på VM i Skyrunning och har dessutom en andraplats från VM i snöskolöpning

Upp och hoppa! Ett besök på Aktivitetslabbet vill du inte missa. Vad sägs om att träna intervaller med Annika Sjöö eller testa dansklassen AfHO? Passa också på att lära dig allt om teknikprylar tillsammans med prylexperten Åsa Wallenrud, känd från TV4:s Nyhetsmorgon. ALLT FÖR HÄLSAN SATSAR på lust till hälsa och träning. På Aktivitetslabbet får du testa olika klasser, för att undersöka vad som är lustfyllt för just dig. Programmet är skapat av Linda Therez Gerstenmayer, som med fingertoppskänsla tagit in kunniga profiler på området träning. Linda är föreläsare, retoriker, komiker och en del av ”Master trainer team” hos SATS. – Kom förbi mig på Aktivitetslabbet där du kan hitta inspiration för din träning och även få dina skrattmuskler att jobba. Sofia, PT-Fia, Ståhl, kommer i år att instruera passet Träna lugnare. – Jag vill visa flera dimensioner av träning, det behöver inte alltid vara blodsmak i munnen och full fart, berättar Sofia. Vill man ändå ha lite mer fart i sin träning, så rekommenderar vi passet TAUFF tillsammans med Madelinn Fernandez. – TAUFF är funktionell parträning där man jobbar tillsammans två och två och

använder sig av sin egen eller sin kompis kroppsvikt. Du kommer få öva på allt från balans och kroppskontroll till styrka, explosivitet och rörlighet, förklarar Madelinn. MELLAN TRÄNINGSPASSEN finns inslag av föreläsningar, bland annat med träningsexperten Simon Sköld, som håller föreläsningen Träning för latmaskar. Simon vill sänka tröskeln till träning och på så sätt motivera fler att komma igång! Åsa Wallenrud, från TV4:s Nyhetsmorgon, kommer tala om wearables, med fokus på teknikprylar för din träning. Och du. Kom ombytt! Annika Sjöö

YOGA FÖR DIG SOM TRÄNAR! MONIKA BJÖRN som skrivit boken Yoga för dig som tränar, passar bra för den som löptränar. Hon kommer att tala om yoga och träning på Pratbubblan på lördagen 11 nov kl. 12.00 – 12:30.

lm

3. VARFÖR ÄR STYRKETRÄNING VIKTIGT FÖR LÖPNINGEN? – För att stärka upp muskler och få bättre tryck i löpsteget. I vår monter Löparskolan (B10:08) kommer vi att köra en styrkegenomgång med core och för dem som vill: en löpteknikanalys.

– för dig som kommer ombytt!

us H o

2. NÄR MAN BÖRJAR LÖPTRÄNA – VILKEN ÄR DEN VANLIGASTE MISSEN MAN GÖR? – Det är att du går ut för hårt. Du kör 5-6 kilometer direkt, kommer tillbaka med blodsmak i munnen och tänker: ”jag vill aldrig mer göra det här!”. Ta det lite lugnt i början!

AKTIVITETSLABBET

M ar k

1. HUR FÅR MAN LUST TILL ATT LÖPTRÄNA? – Först och främst: dra ner på kraven. Varva gång med jogg. Bestäm dig för att vara ute en halvtimme, utan att mäta sträcka eller tempo!

Åsa Wallenrud

Foto:

Möt Petra Kindlund i Aktivitetslabbet och i Löparskolan.

Foto: Tobias Björkgren

Foto: Anneli Hildonen

Paus i träningen? Lyssna på föreläsning med Simon Sköld.


t l i t k e Perf t a r p & t a m

PASQUA SANZENO CHARDONNAY EKOLOGISKT ART. NR: 2907 / 219 KR 12,5 % / 3000 ML FINNS PÅ ITALIENSKA HYLLAN!

www.folkofolk.se

Alkohol kan skada din hälsa.


ANNONS

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

STHLM FOOD & WINE 13

SMAKRIKT PÅ SCENERNA Foto: Marcus Lawett

Kom och låt dig inspireras av fantastiska kockar som bjuder på bländande rätter, himmelska dofter och en fröjd för ögat. Med deras handfasta tips och färdigheter blir det ännu roligare och lättare att själv lyckas i köket. Hela programmet med tider, datum och scener hittar du på sthlmfoodandwine.se och även via appen.

Paolo Roberto Pasta al dente Knocka gästerna med italienska läckerheter. Den ständigt aktuella publikmagneten Paolo Roberto har flertalet populära kokböcker på sin meritlista. På Food & Wine-scenen inspirerar han med matlagning byggd på schyssta råvaror och kärlek. Foto: Daniel Ohlsson

Nidal Kersh

Jessica Frej

Mellanösterns bästa Mat känner inga gränser. Nidal Kersh, statsvetaren som numera driver Falafelbaren i Stockholm, tillagar spännande mat från staden som är centrum för tre världsreligioner och där många internationella kök möts – Jerusalem.

Supergod mat, supersnabbt Gläns i köket med enkla tips och trix från den smaksäkra tv-kocken Jessica Frej, som alltid levererar färgstark, generös och inbjudande mat. Middag, lunch och mellanmål – Jessica ger dig allt du behöver för att hitta matglädjen.

Foto: Stefan Tell

Foto: Juliana Wiklund

Jennie Benjaminsson

Wokad sesamkyckling med vattenspenat och ris

(ur kokboken nedan, Bonnier Fakta)

Vegetariskt för livsnjutare Lite lyxigare vego – vem vill inte ha det? Jennie Benjaminsson kittlar dina sinnen med det lilla extra, med magiska smakkombinationer och vacker presentation. Gourmetvego för eleganta middags- och festmenyer med teman som täcker hela året. Foto: Katarina Di Leva

Jonas Cramby

Maximillian Lundin Veganska godbitar Nyfiken på det veganska köket? Maximillian Lundin är köttälskaren som blev vegan och som nu driver The Plant, Stockholms första renodlat ekologiska och veganska restaurang. En matprofil med mängder av kulinariska kunskaper på menyn. Foto: Erik Olsson

Grilla japanskt Vad vet du om den kvicka japanska grillkonsten? Skribenten och kokboksförfattaren Jonas Cramby har stenkoll och visar bland annat hur du svänger ihop en läcker Bo Ssam – det vill säga grillad fläsksida i salladsblad med kimchi, ssamsås och ostron, på några minuter. Foto: Roland Persson

Du behöver ca 800 gr kycklingvingar ca 2 msk neutral olja 2 dl vatten 200 gr vattenspenat 1 dl cashewnötter drygt 1/2 dl hoisinsås 1 tsk ljus soja 1 tsk sesamolja

Marinad 2 finhackade vitlöksklyftor en nypa salt

Sara Begner

Till servering kokt ris

Gör så här Skär först varje vinge i två delar, skär sedan bort den yttre vingspetsen. Blanda vitlök och salt till marinaden och gnid in kycklingen. Woka kycklingen på hög värme i olja tills den får fin färg. Häll på vatten, lägg på ett lock och låt koka i 10 minuter. Ta av locket och låt vätskan reducera till hälften, det tar cirka 5 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka i den – köttsaften ska vara helt klar. Är den färdig, ta upp den och och lägg åt sidan. Dela vattenspenaten på hälften och woka den (de grova stammarna först) i olja tillsammans cashewnötterna i cirka 1 minut. Tillsätt den spädare delen av spenaten, kycklingen med sitt spad, hoisinsås, soja och sesamolja. Låt allt bli varmt. Servera direkt med ris.

Förgyll vardagen Långkok och storbak i all ära, men livet består av betydligt fler vardagar än helger. Och när alla kommer hem från jobb, skola och dagis ska det helst gå fort – och oftast tryter de kreativa idéerna. Sara Begner ger dig tipsen som räddar vardagen. Foto: Anna-Lena Ahlström

Tareq Taylor Kyckling med snits. Missa inte när mästerkocken tillagar kyckling med smaker från hela världen. Han lär ut hur du styckar, kokar buljong på skrovet, får till det knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar perfekt till just kyckling. En av våra mest uppskattade råvaror gör succé både till fest, vardag och som fast food.

A N ER L A DD OL M S H STOCKSSA NS Ä M ID 2 A PP, S


pr Mäss

=1 3

is!

r k 0 0

Provsmaka även Sveriges förmod ligen mest populära glö gg!

r BiB e t i l x3

Alkohol kan skada din hälsa.

@frill.se

/frill.se

Fruktjuice söker fler butiker/återförsäljare perfekt även för idrottsklubbar!

Prata med oss i vår monter på Sthlm Food & Wine.

JUICE • MÅLTIDSDRICKA • SAFT • GLÖGG

FRUKT, BÄR & GRÖNSAKER I KRÄMIGT GLASSFORMAT! ensale.se

THE FROZEN SMOOTHIE

Frill - The Frozen Smoothie är gjord på frukt, bär och grönsaker. Den innehåller inte något tillsatt socker eller sötningsmedel och är vegansk, mjölkfri, glutenfri och rik på fibrer.

122x88.indd 1

Känns det fel i hela kroppen? Det kan vara helt rätt.

Health A w ish a ed

s rd

Sw

Femarelle Recharge är ett kosttillskott som innehåller DT56a* som i flera studier visat sig bidra till att bibehålla en god livskvalité i samband med klimakteriet. Tillsammans med vitamin B6, som bidrar till att reglera hormonbalansen, blir Femarelle Recharge ett bra val för dig som befinner dig i klimakteriet.

Nominerad 2017

2017-10-17 14:15

Femarelle Recharge – nominerad i kategorin Årets kvinnoprodukt!

3 av 4

känner positiv effekt efter 1–2 veckor**

För dig i klimakteriet Femarelle Recharge innehåller: DT56a* och extrakt av linfrö, vitamin B6 som bidrar till att reglera den hormonella aktiviteten, minska trötthet och utmattning, stödjer en normal funktion av nervsystemet samt bidrar till en normal energiomsättning.

I Femarelle-serien ingår även Rejuvenate som är avsedd för kvinnor i förklimakteriet samt Unstoppable för kvinnor efter klimakteriet. femarelle.se

*DT56a utvinns ur fermenterad soja. Alla ingredienser är från icke-genetiskt modifierade växter. Kosttillskott skall inte användas som ett alternativ till en varierad kost och en hälsosam livsstil. **Yoles I, et al. Efficacy and Safety of Standard versus Low of Femarelle. For the Treatment of Menopausal Symptoms. I of Clin Exper Obstet Gynecol 2004;3I (2):I 23-I 26.

Femarelle är ett bra förstahandsalternativ vid klimakteriebesvär –Professor och världsledande gynekolog Andrea Genazzani, ordförande i den europeiska gynekologiska föreningen.

Välkommen in i vår monter B01:47 och ta reda på mer!


ANNONS

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

ALLT FÖR HÄLSAN 15

YOGA – NU ÄNNU NÄRMARE YOGA SPRIDER SIG i Sverige – och vad passar då inte bättre än en Yoga Truck? Det är en truck som kommer att stanna på olika events och festivaler i landet. Inte minst på Allt för Hälsan – kom och bekanta dig med konceptet! Målet med Yoga Truck är att ta yogan till folket. Initiativet är taget av Yogobe, som också driver populär onlineyoga. Kom och titta på Yoga Truck och passa på att lämna in din gamla yogamatta!

ÅTERVINN DIN MATTA! Du kommer kunna lämna in din gamla yogamatta för återvinning, konceptet kallas ”Re:mat”. Vissa yogamattor kan också återvinnas till nya yogamattor. Ett presentkort erbjuds, ifall man vill köpa sig en piggare eller bättre yogamatta. I Yoga trucks monter kommer det finnas erbjudanden från det nylanserade märket Yogiraj, på både mattor och andra yogatillbehör! Mer info: yogatruck.com

Malin Rydesjö är en av Yogastudions profiler. Hon bjuder på en skön stunds avkoppling med djupandning och meditation. Foto: Jan Malmström

YOGA

– med den rätta känslan Yogastudion är platsen för dig som vill testa olika sorter av yoga. Här får du möjligheten att landa, andas och hitta din yogaform tillsammans med Sveriges yogaprofiler.

YOGA TRUCK Monter B15:28

Jennie Liljefors. Foto: Katarina Di Leva

ALLT FÖR HÄLSAN bjuder in till Yogastudion, hela helgen. Kom och testa klassen Healingyoga – den läkande kraften tillsammans med Jennie Liljefors, som också skrivit en bok på ämnet. Fokus ligger på stela axlar, stel bröstrygg och spänd nacke - områden som ofta blir spända vid fysisk och psykisk stress. Jennie driver sedan flera år yogastudion Altromondo på Östermalm i Stockholm. Hon håller yogadagar, workshops och yogaresor runt om i Sverige och Italien. I år har Yogastudion Barnyoga, en lekfull klass för stora och små, tillsammans med Cecilia Hedström, som utsetts till årets barnyogalärare 2017. Cecilia driver studion Yogabolaget och håller barnyogalärarutbildning. Passa också på att grunda dig tillsammans med Malin Rydesjö – här får du njuta av en guidning med djupandning

och öppnande övningar och dessutom: en kort meditation. Malin är verksam vid Yogacentralen och leder programmet Lev Livet Levande. Hennes klass på Yogastudion heter Höj frekvensen! Nå tillståndet Yoga med yoga. Vill du läsa hela programmet? Ladda ner appen eller gå in på alltforhalsan.se, sök på Yogastudion.

Cecilia Hedström. Foto: Karl Börjesson

YOGOMOVE – träning och yoga, i ett konvent! Yogomove äger rum lördag och söndag 11-12 november, och du kan förvänta dig en helg fulladdad med energigivande, lugnande yogaklasser blandat med svettiga, glädjefyllda träningsklasser. Begränsat antal platser – säkra din plats redan idag.

Instruktören Elin Wennman. Foto: Magnus Wennman

FÖR DEN SOM VILL yoga och träna fullt ut presenterar Yogobe och Allt för Hälsan konventet Yogomove. Gå på bland annat klassen Free Flow Yoga med yogaprofilen Josefine Bengtsson, en vinyasaklass med inställningen att alla kan! Missa inte heller klassen Urban Move med fokus på bland annat balans, styrka, stabilitet och rörlighet för vår

core. Konceptet är framtaget av instruktören Elin Wennman. Fler profiler som är med på konventet är Katarina Woxnerud och Shay Peretz. Det är separat biljett till konventet, och i biljetten ingår inträde till helgens mässor. Läs mer om konventet på Facebook – sök på ”Yogomove, Yoga& träningskonvent”.

Josefine Bengtsson kommer också hålla en klass i Yogastudion, samt en föreläsning om sin bok Yoga och meditation: lär dig lyssna på din kropp på scenen Pratbubblan. Se mer i appen!


R I C H E R. D E E P E R. S M O OT H E R.

HEMLIGHETEN HETER WHISK Y FAT

Välkommen att prova vår nya prosecco i monter C10:51! Ny i Systembolagets ordinarie sortiment från 1 december! Freixenet Prosecco, Art nr 77774, 11% alc vol, pris 99 kr

Kom och prova nya Mojiton i Mias cocktailbar! VI SES I MONTER C13:31 STOCKHOLMSMÄSSAN 9–12 NOVEMBER

Ny i Systembolagets ordinarie sortiment från 1 december! Mia Mojito Frizzante Artnr 82484, 7,5% alk vol, pris: 79 kr

PREMIÄR!

TÄVLING! Var med och lämna förslag till nästa års design av Cordon Negro! Carta Nevada Artnr 7743, 11,5% alc vol, pris: 79 kr Cordon Negro Artnr 7738, 11,5% alc vol, pris: 87 kr

Årets Limited Edition-flaska avslöjas.

?

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz Double Barrel betyder att vinet är lagrat två gånger, på olika fat. Förutom den traditionella ekfatslagringen har det fått en unik, extra lagring på gamla whiskyfat från Skottland. Resultatet är en rikare, djupare och mjukare smak, med integrerade tanniner och komplexa nyanser av mandel, röda frukter och mörk choklad.

149 kr 750 ml

14.8% Nr 78375

Upptäck våra prestigecavor och provsmaka dem i vår bubbelbar! Reserva Real Artnr 88959, 11,5% alc vol, pris: 203 kr Malvasia Artnr 74222, 11,5% alc vol, pris: 154 kr

www.pernod-ricard-sweden.com 08-744 70 00

Hälften av alla som drunknar har alkohol i blodet.

Alkohol kan orsaka nerv- och hjärnskador.


ANNONS

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

STHLM FOOD & WINE 17

VARMT VÄLKOMMEN TILL ALLT OM MAT:S STORA ARENA! Fr. v. Charlotte Jenkinson, Petra Pettersson, Gunilla on Heland och Ulla Karlström.

RECEPT FRÅN VÅR BAKBOK

GLUTENFRI BROWNIE MED VALNÖTTER OCH APELSIN

TID: 45 MIN + 30 MIN I UGNEN CHOKLADGANACHEN GÖRS MED BRYNT SMÖR, VILKET GER DEN EN FIN SÄLTA OCH LITE NÖTIG SMAK. Foto: Charlie Drevstam

Foto: Per Ranung

P

Å ALLT OM MAT:S stora arena bjuder vi på mängder av smakprover och de mest spännande matnyheterna. Hos oss kan du köpa fina böcker, prylar, och tidningar till specialpriser. På vår stora scen får du möta Sveriges hetaste matkändisar. Vi har bjudit in stjärnkocken Titti Qvarnström, bakdrottningen Birgitta Rasmusson från Hela Sverige bakar,

Johan Östling från TV-programmet Ack Värmland bakar kakor ur sin nya barnbok ”Bobos bageri”. Sjömagasinets Ulf Wagner lär oss mer om fisk och skaldjur, och Green Kitchen Stories David Frenkiel och Louise Vindahl lagar vegetarisk, vegansk och glutenfri mat som får dig att vilja laga om och om igen.

Om en pr du teckna en r på m umeration ä du en ssan får v good älfylld iebag !

ALLT OM MAT, monter C19:41

Johan Backeus

Foto: Helén Pe

Tareq Taylor

Foto: Peter Carlsson

Missa inte vår popuprestaurang! Att se en deg jäsa, en marängsmet vispas luftig eller en äppelpaj få färg i ugnen är rätt magiskt om man tänker efter. Mycket i bakning är just kemi och hantverk, men framförallt är det njutning! Här har vi samlat de bästa och mest populära recepten ur tidningen Allt om Mat – över 260 recept på allt från skorpor till moussetårtor. Bakvärldens klassiker som schackrutor, tekakor och wienerbröd finns med, men även nyare favoriter som macarons och steamed buns. Här får du också praktiska råd, steg-för-steg-förklaringar och beskrivningar av bakningens olika beståndsdelar. Allt för att du ska bli en skickligare bagare.

Foto: Lisa Björner

www.alltom m at.se ISBN: 978-91-86187-81-1

9 789186 187811

Ganache med brynt smör: 100 g mörk choklad 30 g smör (2 msk) 1 1/2 msk strösocker 1 1/4 dl vispgrädde Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka valnötterna. Smält chokladen tillsammans med smör och salt i en kastrull på svag värme tills de har smält ihop helt. Vispa ägg och socker lätt. Vänd ner chokladblandningen i äggvispet. Vänd sedan ner valnötter och mandelmjöl. Blanda i apelsinsaft och skal. 2. Häll smeten i en form, klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 25 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna. 3. Chokladganache: Hacka chokladen. Bryn smöret tills det börjar få en gyllenbrun färg. Smält sockret i en annan kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt grädden i två omgångar och låt det koka ihop. Häll gräddblandningen över chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt det brynta smöret och mixa till en jämn ganache. 4. Bred ganachen över browniekakan och låt stelna, eller häll den över kakan vid servering. Skär kakan i rutor.

KÖP VÅR FINA BAKBOK TILL SPECIALPRIS 150 KRONOR. BONNIERS STORA BAKBOK

KOM TILL VÅR EXKLUSIVA popuprestaurang på mässan. Där kan du få sitta ned vid ett vackert dukat bord och äta en unik måltid skapad av stjärnkockar som Årets kock Johan Backeus, Tareq Taylor, Titti Qvarnström och Fredrik Eriksson, med speciellt utvalda viner som passar till. Endast 12 biljetter till varje tillfälle. Biljetterna kostar 100 kronor och finns till försäljning i vår monter.

Till cirka 20 kakor: 150 g valnötter 200 g mörk choklad 100 g smör 1/2 tsk salt 3 ägg, rumsvarma 2 1/2 dl farinsocker 100 g mandelmjöl (2 1/2 dl) 3/4 dl pressad apelsin 1 msk rivet apelsinskal

BONNIERS STORA BAKBOK S ÖT E B R Ö D , S U R D E GA R O C H S A LTA K E X


ANNONS

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

ALLT FÖR HÄLSAN 19

SWEDISH HEALTH AWARDS: kickar igång Allt för Hälsan!

DET KOMMER BLI prisregn på Swedish Health Awards den 9 november, där arrangörerna vill uppmärksamma företag och personer som gör något bra inom hälsa och livsstil. Konferencier för galan är Agneta Sjödin, och det blir en glittrande galakväll där pris till årets bästa inspiratör, influencer, bloggare, hälsohjälte och hälsoföretag delas ut. Initiativtagare till Swedish Health Awards är Kurera, Life, Hälsokraft och Allt för Hälsan.

Leta upp Tävlingsrundan – extra fina hälsopriser i potten

Läs mer om Agneta Sjödin på sid. 7 kring hennes programpunkt: Från hjärtat – du och världen på huvudscenen Pratbubblan, söndag den 12 november.

I monter B16:21, Tävlingsrundan, kan du vinna fina priser från mässans utställare.

"

Friskvårdstorget – för hela dig Kroppsterapeuternas Yrkesförbund har skapat ett av mässans mest populära områden: Friskvårdstorget. Här möter du personliga tränare, kostrådgivare, massageterapeuter och andra specialiserade kroppsterapeuter. Målet? Hälsa för hela dig! FRISKVÅRDSTORGET kommer i år att stå upp för hälsa, i alla bemärkelser. Här finns 10 behandlingsrum, där du som besökare kan boka in dig för 20 minuters behandling till ett mässpris på hundra kronor. Det svåraste? Att det finns så mycket att välja på. Generalsekreterare Peter Feldt vill, tillsammans med förbundet och dess medlemmar, ge ett komplement till vård och lyfta friskvård. – Tar du en behandling hos en av våra medlemmar, så är den trygg, säker och genomförd av välutbildade yrkesutövare. Kom förbi, prova på och förbered dig på en avkopplande stund i mässvimlet!

Pröva på... Allt det här finns att testa på Friskvårdstorget

Massage, zonterapi, shiatsu, rosenmetoden, akupressur, spaterapi, yogamassage, fotvård, personlig träning och rådgivning inom kost och näring.

GREEN ROOM

– gröna upplevelser i fokus På Green Room ska sinnena få ta plats. Det ska smaka, det ska dofta och det kommer vara fullt av hälsosamma aktiviteter på Allt för hälsans största område. DU KÄNNER IGEN Green Room på de gröna mattorna, ballongerna och den härliga stämningen. Här finns ett 20-tal utställare med målet att ge dig en härlig upplevelse på plats! Green Room är ett initiativ av Kurera, Life, Hälsokraft och Allt för Hälsan som tillsammans vill lyfta frågan om förebyggande hälsa, med fokus på glädje inför att ta hand om sig. På området finns också Kurerascenen, med många föreläsningar under Allt för Hälsans helg. Lyssna till Karl Dyall, som berättar om vägen från skada till crossfitatlet. – Jag kommer att berätta om mina egna upplevelser och hur jag gjorde för att hitta tillbaka. Till en början kände jag att det var farligt att längta tillbaka till något som kanske skulle vara omöjligt att lyckas med. Det är lätt att köra fast om man tror att dansen, som det gällde

i mitt fall, är det enda som kan göra mig lycklig. Det är ungefär som när den första tonårsförälskelsen tar slut och man tror att livet är över. Våga istället prova på något nytt, för då kan nya dörrar och möjligheter öppnas. CHEFSÖVERLÄKAREN Kaj Winther kommer att tala om nypon och leder, där han ägnat dryga 20 år till att kartlägga nyponens effekt. Andra inspiratörer som pratar på Kurerascenen är Martin Lidberg och Tony Irving. TIA JUMBE, författare och yogalärare, kommer hålla föreläsningen Boosta hud, hår och hälsa med naturens näringsbomber. Hennes böcker kommer att tävlas ut hos utställaren Superfruit, ett av många tävlingstillfällen på Green Room!


! o t i t e  A Bu о Helstektentrecôte,godavänner ochskimretfrånlevandeljus.

PASQUA VALPOLICELLA RIPASSO ART. NR: 5353 / 108 KR 13,5 % / 750 ML

Alkohol kan skada din hälsa.


ANNONS

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

STHLM FOOD & WINE/UTSTÄLLARE 21 UTSTÄLLARE

MONTER

Allt om Mat

C19:41

UTSTÄLLARE

MONTER

UTSTÄLLARE

MONTER

UTSTÄLLARE

MONTER

Fine foods Sweden AB

C08:61

Matbloggshörna C17:40

Sofiero Kafferosteri AB

C15:44

Finsk meterlakrits

C17:50

Matkomfort

C11:61

Sopexa Sverige

C11:51

Flyinge vingård

C16:70

Matsmart

C08:30

Speedy Wine Store AB

C13:30

Apricot C13:39

Flädie Mat och Vingård

C16:70

Munskänkarna C04:52

Spivi AB

C09:31

Arilds vingård

C16:70

Fontana C19:41

Mörsjö Deli

C06:52

Sponsab AB

C09:65

Arvid Nordquist

C07:41

Food Lab by Rent a Chef

C18:21

Nigab

C09:30

Spring Wine & Spirits AB

C07:31

Basturökeriet Sverige AB

C07:50

Food & Wine-scenen

C13:60

Ninjaplast AB

C16:59

Stellan Kramer

C13:49

Altia Sweden

C09:40, C08:21

Aperol - Nigab

C08:39

Berlund

C10:65, C02:40

Fredrikssons Smakhantverk

C05:30

Norrstar AB

Bibendum

C08:50, C09:40

Freixenet Nordic

C10:51

Norstedts Förlag

Bon Cena AB

C11:70

C11:21, C04:50 C14:61

Stensåkra Charkuteri AB Sthlm Street Food

C14:50 C07:59, C16:51

Fruktbaren C12:53

Olive Bar i GBG AB

C10:20, C06:51

Stockholms Bränneri AB

C07:74

Bonnierförlagen C14:69

Fruktjuice AB

C05:23

Olivhus C04:22

Svartrökta Viltprodukter

C10:71

Bränna Gårdsmejeri

Föreningen Svenskt Vin

C16:70

C08:31

C04:21, C16:38

Olja&Oliv Deli, Kök & Bar

C14:70

Svenska LantChips

Cajo keramik

C11:60

Galatea Spirits AB

C11:45, C11:48, C13:40

Osteria

C14:44

Svensk Potatis

Camarda F&H AB

C14:49

C13:43, C13:42, C13:44

Ostleverantör Sloof AB

C17:71

Svenskt Sigill

C02:31 C05:31, C06:31

Campagnes de France Handelsbolag C15:73

Gamla Enskede Bryggeri

C11:46

Ostlinjen AB

C14:53

Söders Gourmet

C12:58

C05:33

Georgien Wine and Travel

C14:31

OUMPH! C11:38

Taste of Georgia

C15:42

Caskmoestue AB

C13:41

Glen Grant - Nigab

C09:39

P W Rengöringsprodukter

Thermomix - Simple Cooking

Cervera

C07:51

Gogrilla C16:52

PanGourmet C05:41

Sverige AB

C15:51

Champagne & Wine Bar

C04:35

Good Kitchen

C17:60

Paulúns C17:31

Torekows Lilla Chipsfabrik AB

C05:21

TrendRehab C07:14

Champagne Joseph Desruets

C03:31

Grönalunds Bi & Musteri

C06:50

Peperone chilepepparprodukter

- Tirage AB

C13:51

Gute Glass

C12:20

i Eskilstuna

C06:21

Triggollo Wine & Spirits

C11:70

Charity of food

C08:69

Haupt Lakrits

Pernod Ricard Sweden

C13:31

Uddevalla mat fisk och delikatess

C13:48

C06:23, C14:39

Chokladhjulet C10:70

Husbergets Vingård AB

C11:30

Philipson Söderberg AB

C09:40

Uppland Kött & Chark AB

C16:71

Contreau - Nigab

C10:38

Hälsinge Hjortron Gölin Östman

C04:29

Poggio all´Olmo

C16:61

UF-företag

C15:31

Dedikerade Viner

C05:49

Independent Wine Company

C12:51

Pralinhuset C10:30

Vegangodis C07:72

C12:50

Ivinio

C14:51

PrimeWine Group

C09:49

VEGO-magasinet C07:61

James Tea

C10:31

Provinum Vinhandel AB

C18:41

VinBistro Stockholm AB

C05:49

Delices de France Stockholm AB Det Goda Från Italien

C12:21, C08:72

Domaine Wines

C12:31

Jessica Frej

C15:60

Pufz och Barnmatsburken

C15:50

Vingården i Klagshamn

C16:70

Drosselmeyer DesignGroup AB

C15:39

Johan i Hallen

C11:31

Pärlans Konfektyr

C15:69

Vinia

C07:21

Dräger C14:58

Jämtlands Bryggeri AB

C11:43

R.A.O Finland Oy

Vingården Stora Boråkra

C16:70

EAT Sweden

C14:32

Kakelugnspannan Keemera AB

C16:49

Remmarlövs Gårdsbryggeri AB

C11:44

Vinkällan Dryckesutbildning

C16:69

Eckerö Linjen

C06:41

Karma C19:41

Rescued Fruits AB

C07:76

Viniportugal C09:51

Ello i Lammhult AB

C04:33

KG Knutsson

Rewine AB

C14:40

Vinlådan.nu C16:60

Elmi Trading

C13:21

Koikitchen

Riccardo Parmigiano

C10:52

vinoch.se C05:32

Emmi Switzerland

C12:60

Kronans - Taste of Sweden

Rolser C06:18

Vinovum C12:29

C14:58 C05:20, C19:20 C04:23

C10:60, C09:61

Empanadas C15:71

Kryddhuset C02:28

Rosmarys Choklad

C04:31

Vinsmart

C06:53

Energimassage

C07:10

KullaGourmet C13:25

Sabalan AB

C13:24

Vins la Pierre

C05:45

Engelmanns Sweden AB

C08:38

Kullahalvöns vingård

Sardinmästarens C13:28

Vitamix C08:23

Engsdalens Vin AB

C06:48

Kvalitetsviner.nu C09:21

Saxhyttegubben

C06:54

Vivels C17:49

Erika Tubbin

C06:49

C16:70

Lantliv Mat & Vin

C17:38

Scandinavian Silver Eel

C13:20

Werners Gourmetservice / Valrhona

C18:41

Espitra C10:54

LA ORGANIC & Ockelbo Ost

C14:30

Sébastien med vänner

C16:40

Wictor Olssons Chark

C10:61

Euro-Park C07:12

L'ABC DEL GUSTO

SiciliaEat C16:36

Winepartners Nordic AB

C14:28

Evoke Sverige AB

C10:29, C13:50

Sigva

C07:21

Yi-Pin Soya

C07:70

C03:21

C08:51, C09:60, C11:65

Le zie

C12:70

Sinuhe ky

C09:65

Åbro Bryggeri

C10:41

( Piazza Italia )

C18:61

Licour 43 - Nigab

C09:38

Skedvi Bröd AB

C15:59

Äkta Vara

C13:53

Fine Brands Sweden AB

C13:33

Liv Sandberg Cake Art

C14:48

SMAK-scenen

C06:61

FINE DELI

C14:38

Mallgårds Rökeri o Lantbruk HB

C02:21

Smakbox AB

C17:41

FIERE ITALIANE nel MONDO

NOTERAT Upplev det senaste, testa det nyaste och njut av det godaste.

SAXHYTTEGUBBEN. Alkoholfritt direkt från skogen. Saxhyttegubbens Lingon 100% Snaps är det perfekta alternativet för den som gillar att ta en nubbe men inte alkohol. Denna syrliga vän är tillverkad helt utan tillsatser och gör sig också bra till både drinkar, desserter, grytor, såser, brödbakning med mera. Monter C06:54

KÖTTLEVERANTÖR MED ANOR. Johan i Hallen startade sin verksamhet redan 1916 och har med åren blivit en efterfrågad köttproducent. Här finns en lång tradition av att tillverka korv, hängmöra, putsa och bena ur varor av högsta kvalitet. Alltid med stor respekt för hantverket och råvarorna. Monter C11:31

Utställarlistorna samman­ställdes 25 oktober 2017.

VALRHONA CHOCOLATIER grundades 1922 i Tain-L’Hermitage i Rhonedalen, med en målsättning om att producera och leverera utsökt choklad till chocolaterier, konditorier och restauranger över hela världen. Valrhona står inte bara för innovation och kvalitet, utan även för hållbar och rättvis utveckling. Monter C18:41

BONDENS SKAFFERI. I flera hundra år har bonden förädlat gårdens mat på hemmaplan, där dess rika utbud av färska delikatesser och smak, doft och välbehag bevarats inför vintern. I Niklas Kämpargårds senaste bok Bondens skafferi (Norstedts), får läsaren lära sig att ta hand om gårdens, skogens och de öppna viddernas råvaror. Här får vi ta del av de nedärvda knepen om hur man med hjälp av klassiska tekniker kan göra det absolut bästa av det gården erbjuder. Detta är en kokbok som innehåller så mycket mer än bara smakrika recept. Monter C14:61


SCANDINAVIAN SILVEREEL

SNARK-

PROBLEM? Sjukvården behandlar ej vanlig snarkning – trots risken för högt blodtryck och stroke

Vår snark-App ger viktig hälsoinfo för att proaktivt minska risken. I tid. Vanliga snarkvibrationer skadar svalgets funktioner och är grundorsaken till sömnapné - med risk för högt blodtryck, hjärt/kärlproblem och stroke. "Jag sover på soffan eller ensam. Så mitt snarkande stör ingen, he he..." – Snälla, tänk om! Din hälsa kan riskeras av ständig "helt vanlig" snarkning. Ladda ner vår App och få koll på snarkproblemen i tid. – För rätt åtgärd.

SnoreMonitor SleepLab för iPhone

DEN ODLADE ÅLEN FRÅN HELSINGBORG!

Certifierad ål Odling - Utsättning - Förädling - Försäljning

www.silvereel.se | silvereel@silvereel.se | 042 14 24 33

Vi skapade världens första snark-App för iPhone. Apples mest sålda Medicinska App i 2,5 år. Varje andetag syns/hörs. Även apnéer. Plus bröströrelse och sovläge. Till läkare/politiker: Vår hjälp mot "vanlig snarkning" minskar följdsjukvårdskostnader.

Världspremiär:

ReduZnore® PRO Andra snarkskenor känns plötsligt lite passé Käkframdrag vidgar svalget. För stort framdrag kan göra svalget trängre. Bäst är att öka i mm-steg tills det blir tyst. Med åren kan man behöva öka igen. Därför gjorde vi snabbmoduler. Framdraget ändras enkelt, på 45 sek. Ny forskning: Käkmellanrum samverkar med framdraget så att detta kan kortas. Därför ingår 3 överskenor för alternativa käkmellanrum. En ny svensk innovation Två extra överskenor ingår för olika käkmellanrum

Nya ReduZnore® Pro - Tala och andas helt fritt - Greppar utan att glappa - Smidig. Syns knappt på plats

Hälften så tjock som A Apotekens 0,9 mm tunn skena 7 moduler ger olika käkframdrag i mmsteg – på ca 45 sek

Komfortabel

Bonus:

Forma perfekta proffsavtryck på 5 min

4 st MegaVent ® Näsvidgare ingår för allra bästa effekt

www.snarkskena.nu Adactive AB

Höjeåvägen 6

Missa inte nya bitskenan BruxBan® AlltFörHälsan. MässMonter B 12:49 Kom så bjuder vi dig på 2 st GRATIS MegaVent® Varmt välkommen! 227 63 Lund

Tel 046 - 30 49 20

Hos Läkemedelsverket CE-registrerade medicintekniska hjälpmedel klass 1

Monter C 13:20


ANNONS

Hela denna bilaga är en annons från Stockholmsmässan i samarbete med Newsfactory

ANNONS

ALLT FÖR HÄLSAN/UTSTÄLLARE 23 UTSTÄLLARE

MONTER

UTSTÄLLARE

Acrilex Egenvård AB

B02:51

Frisk & Fri - Riksföreningen

Adactive AB

B12:49

mot ätstörningar

MONTER

B05:13

UTSTÄLLARE

MONTER

UTSTÄLLARE

MONTER

Mindfulnessgruppen B16:41

Skohälsan B13:51

N!CK´S B02:20

Sportringen B05:20 Springtime Travel

Aloe Vera Hälsa, Hud & Utb Stockholm B11:51

FRIWAY-KILMANINSTITUTET B08:49

Nagarjuna Ayurvedic Centre

Ania Witwitzka Fine Art

B13:53

Föreningen Tilia

B15:42

Naprapatlandslaget B06:21

Stockholmkajak B18:41

Annemarie Börlind Natural Beauty

B03:38

B15:02

B09:11

För Hälsa - Färentuna Hälsoträdgård

B14:12

naturgodis.se B07:49

Superfruit Scandinavia AB

B04:30

Atlaskotan B13:21

Gibbon Slacklines

B18:30

New Nordic

B03:40

Svensk Hälsokost

B06:41

Bausch & Lomb Nordic AB

B13:20

GI-Boxen B06:38

Njie Group AB

B03:18

Svenska Bönchips AB

B08:46

Better You

B04:48

Gococo B04:18

Nordic Consumer Health AB

B01:47

Svenska Näringsakademin AB

B02:10

Biofood AB

B02:53

Gorilla Sports

B08:11

Nyttadesign B11:11

Svenska Rehab

B05:30

Biosa Danmark ApS

B03:30

Great Earth

B01:30

Näringsmedicinsk Tidskrift

B12:20

Svenska Tragerföreningen

B14:21

Bladh by Bladh

B12:38

Gröna Kassen Sverige AB

B08:29

Octean AB

B04:31

Svenska Örtmedicinska Instiutet

B04:41

B-Light B15:29

Gustaf Mellbin

B05:11

Omnisym Pharma - Filial till Biosym

Swiftr AB

B07:31

Blodcentralen B10:51

HHP Sverige

B09:19

A/S Danmark

Tollywood AB

B16:41

Bodystore B07:21

Holistic Sweden AB

B02:37

Paneter B12:11

Topphälsa / Bonniers Tidskrifter

B05:28

Branschrådet för hälsa - folkhögskolor

Homie - Life in balance

B04:20

Paulúns B07:40

TrendRehab B14:04

Hälsa B09:40

Perfect Step

B13:14

Ulrikas Kickstart AB

B01:44

Bringwell B02:40

Hälsa & Fitness

B03:15

Pharma Nord

B02:48

Vadstena Klosterhotel

B14:49

Bröstcancerföreningen Amazona

Hälsa Till Alla Genom Bäckström AB

B12:28

Pharmaxim AB

B06:30

Vattumannen B11:11

i samverkan

B06:51

B03:21

i Stockholms Län

B09:41

Hälsoinsikt B09:45

pH-BALANS B07:38

Vegoria Produktion

B16:19

Carbiotix AB

B06:33

Hälsokraft B03:20

PMR Nordic

Vivobase GmbH

B13:11

Chillbean B08:21

Hälsokunskap i Sverige AB

B04:13

Pralinhuset B07:51

Wear My Yoga

B14:40

China Dragon Trading

InShape Travel

B14:28

Prof. George Birkmayer NADH GmbH

B06:28

Wease AB

B08:10

B14:20

B13:10, B14:53

ColdZyme B10:41

IOGT-NTO B08:41

Psoriasisföreningens mottagningar

B09:43

WellAware Nutrition

B01:41

Cosmetic Treasures

JobOut B07:28

Quality Brands Sweden

B07:41

Wellness, hälsa och rekreation

B16:43

Cureme.se B15:11

Jung Shim

B14:19

Rapsodine B10:49

Wellnox B07:30

Dcore & Workout Empire

B02:11

Kjellstens Agenturer

B06:46

Rebecka Liljeros

B09:46

Women´s Health

B09:11

Dermanord - Svensk Hudvård AB

B09:31

Kristallrummet

B18:37

Ringana B11:40

Wulff Beltton AB

B06:40

djunked AB

B03:06

Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

B14:59

Rosenserien B03:53

Yamaste AB

B18:37

B02:55

Donat B05:38

Kurera.se B04:51

Run & Relax

B14:41

Yoga Truck

B15:28

Earthingpeople B15:19

KZ Clean Eating

B09:21

Runacademy B10:08

Yoga World

B03:15

EFT-förbundet B12:21

Lectinect

B01:43

Runner´s World

B09:11

Yogabolaget B14:38

Ekolife Natura

B14:30

Life

B03:48

Sableline Sweden AB

B11:30

Yogashala Stockholm AB

Elexir Pharma AB

B01:28

B14:38

Lindroos Hälsa

B07:29

Salli Systems

B12:10

Yogayama B14:38

Euro-Park B16:11

Lithuanian National SPA Association

B14:46

Sattwa Herbs

B05:48

Yogobe B17:41

European Zhineng Qigong AB

B15:40

LivsHälsa B17:30

Scandinavian Academy for spa,

Zentrab...Medvetenhet ger framgång

B11:53

Exotic Snacks

B03:02

Love Green Chic AB

B06:35

beauty and wellbeing

B08:37

Zepter Medical GmbH

B12:30

Firma Aida Sarria

B10:55

Lundmyr of Sweden AB

B14:29

Scandinavian Blonde/Isicare

B11:41

Zing Anything Scandinavia

B02:21

Firma Tomas Norberg AB

B08:51

Marja Entrich AB

B10:46

SFB-Svenska Försäljning

B12:46

Örtagubben AB

B01:49

Simple med GmbH

B03:12

Österåsens Hälsohem

B08:20

B07:37

Flowlife B09:10

Matton Jernberg Kiropraktorkedjan

FootBalance System

B10:40

/ smärtfri.se

B14:02

Simris Alg

Forward Arch

B08:40

Medica Nord

B01:40

Skandinaviska Förbundet

Framtiden Hälsoentreprenörer, UF

B16:29

Memira B11:20

för Komplementär Medicin

B13:31

Frill

B05:44

Miljonlotteriet B15:08

Skins

B01:25

NOTERAT

Upplev det senaste, testa det nyaste och njut av det godaste.

BLI EN HOMIE DU MED. Homie Life in Balance är ett nytt koncept med ambitionen att skapa ett liv i balans. I serien ingår ett antal smarta och effektiva produkter för din kropp, ditt hem, din träning och din hälsa. Monter B04:20. Titta förbi på en kopp hälsokaffe och låt dig inspireras.

SNABBMAT MED STING. Företaget Djunked vill avskräpifiera snabbmaten. Deras mellanmål CHIAGO är unikt i Sverige med ett så kallat one-hand-snack fyllt med bra energi och hög halt omega-3. Denna smoothie med frukt, chia och andra superfoods är helt och hållet ekologisk och naturlig. Den är glutenfri, vegansk, och utan tillsatt socker, sötningsmedel eller onödiga tillsatser. Finns i smakerna mango-passionsfrukt-gurk-meja och äpple-kiwi-spirulina. Monter B03:06 BODYSTORE. Organic Acai Berry powder från Vitaprana är ett lättblandat, gott och näringsrikt pulver bestående av färska, frystorkade och pulveriserade acaibär – ett av de mest näringsrika bären på jorden. Acaibären har goda hälsoegenskaper, bland annat innehåller de 6 gånger så mycket antioxidanter som blåbär! Monter B07:21

Utställarlistorna samman­ställdes 25 oktober 2017.

Frukt, bär och grönsaker i krämigt glassformat!

FRILL. Den veganska, mjölk- och glutenfria glassen ”The Frozen Smoothie” från Frill är rik på fibrer och nyttigheter. Smoothien innehåller bara frukt, bär, grönsaker och vatten och har inga tillsatser i form av extra fett, socker eller sötningsmedel. Monter B05:44

JOBOUT har anpassats till arbetsplatsen och är ett koncept tänkt att stärka medarbetares hälsa och välbefinnande genom att bryta stillasittande positioner på ett roligt och effektivt sätt. Korta energipauser och övningar med enkla redskap. Via appen JobOut får du full tillgång till filmer, instruktioner och tips. Läs mer på jobout.com. Monter B07:28


Ost frĂĽn Schweiz. Schweiz. Naturligtvis.

www.cheesesfromswitzerland.com

Sthlm Food and Wine och Allt för hälsan 2017