Page 1

Psykolog e-tidningen 2016


ANNONSERA I

Psykolog

Annonskontakt: Newsfactory Madeleine Nordberg Tel: 08-505 738 15

e-tidningen

MARKNADSANNONSER n TERAPIRUM UTHYRES

n SKEPPARGATANS PSYKOLOG & HÄLSOMOTTAGNING

Terapirum uthyres i mycket välbelägen mottagning på Kungsholmen.

Hyr ut ett samtalsrum på 15 kvm till leg Psykolog/Psykoterapeut på Östermalm Tillgänglig from 1 januari 2017 - Trivsam, fräsch, lugn mottagning, internetuppkoppling - Nära till Östermalmstorg, bra kommunikation - Vi är ett flertal psykologer på mottagningen

Kontakta Jörg Fitz, 0704 152 181 jorg.fitz@darmainstitutet.se n LOKAL UTHYRES ÖSTERMALM

Trivsam lokal Kommendörsgatan på 30 kvm, uthyres 1-3 dagar i veckan till Psykolog/Terapeut med egen kundkrets. För vidare information och visning, kontakta: lena@lenathome.com n WISC-IV SÄLJES

WISC-IV komplett, gott skick, föga använt, komplett med stoppur och väska, 12 blankettset. 2.500 kr

Ring Elisabeth för mer info 070-774 45 56 n TERAPIRUM UTHYRES

Terapirum uthyres i en trivsam, etablerad och centralt belägen mottagning vid Östermalmstorg. Förmånlig hyra. För information och visning kontakta eva.gunnas@telia.com eller tel 070-823 07 81 t

WNV, komplett, fint skick, nästan oanvänt, 22 blankettset. 6.000 kr. Båda testen har vissa understrykningar i blyerts.

Använd våra nya läkarutlåtanden!

Kontakta: monica.ryd.carlqvist@telia.com

Marknadsannonser MARKNADSANNONS + E-TIDNING: 950 kr. Rubrik samt fyra rader text.

Utgivningsplan 2016 Sista dag: Utgåva

Sista dag: Sista dag: Bokning, manus Färdigt material

Utgivning E-tidningen

Tidningen

Nr 1

11 jan

18 jan

27 jan

3 feb

Nr 2

22 feb

1 mar

10 mar

17 mar

Nr 3

5 apr

12 apr

21 apr

28 apr

Nr 4-5

17 maj

24 maj

2 jun

9 jun

Extra e-tidning*

1 jul

7 jul

14 jul

-

Nr 6

9 aug

16 aug

25 aug

1 sep

Nr 7

13 sep

20 sep

29 sep

6 okt

Nr 8

11 okt

18 okt

27 okt

3 nov

3 jun

10 nov

17 nov

-

23 nov

29 nov

8 dec

15 dec

Extra e-tidning*

Nr 9-10

  Assistansersättning   Bilstöd   Handikappersättning  Sjukersättning   Vårdbidrag  Du gör det tryggare och enklare för patienten. www.fk.se/lakarutlatande


KURSANNONSER Psykologiska institutionen

OBM i praktiken!

Specialistkurser i arbetspsykologi Gå ett eller två av våra kurspaket i organisationspsykologi som också är ackrediterade specialistkurser. Går du båda kan du samtidigt bli certifierad i Beteendeanalytisk organisationsutveckling! Mer information hittar du på www. baou.se eller så ställer du frågor via e-post rolf@olofsson-ou.se. Ansvarig för kurserna är Rolf Olofsson BAOU AB. Nästa kursstart är 24-25 januari 2017. Anmälan sker via www.baou.se.

SPECIALISTKURS: KLINISK NEUROPSYKOLOGI: TEORI OCH METODIK (15 högskolepoäng) VT & HT 2017 Kursen vänder sig främst till kliniska psykologer som vill fördjupa sig i klinisk neuropsykologi. För behörighet krävs psykologlegitimation. Enstaka platser kan ev. beredas åt doktorander och psykologstuderande. Kursen kan tillgodoräknas som två kurser i Psykologförbundets specialistordning och ger 15 högskolepoäng. Kursen spänner över två terminer, VT - HT 2017, och omfattar 16 heldagar om två dagar åt gånger, enligt följande schema: 15-16/2, 15-16/3, 19-20/4, 17-18/5, 1415/6, 13-14/9, 11-12/10, 15-16/11 Obs! Schemadagarna gäller med reservation för ev. ändringar! Kursansvarig är univ. lektor Maria Lindau. Ytterligare upplysningar om kursen och ansökningsformulär finns på www.psychology.su.se Ansökan skickas per post eller via mail till kurssekreterare Monika Karlsson, Studentexpeditionen, Psykologiska institutionen, Stockholms universitet, 106 91 Stockholm, tel: 08-16 38 45; mail: monika.karlsson@ psychology.su.se Sista ansökningsdag är den 10 januari 2017. Antagningsbesked utsändes kring den 24 januari.

Tusentals barn i Sverige lever med svåra sjukdomar och diagnoser. Istället för att leka på skolgården genomgår de jobbiga behandlingar. Istället för att hänga med kompisar har de ont. Istället för att bara vara barn oroar de sig. Min Stora Dag arbetar för att dessa barn ska få något alldeles speciellt att längta till, uppleva och minnas. Något som ger kraft och

hjälp fler sjuka barn att få en stor dag ! bli månadsgivare på minstoradag.se

en paus när det behövs som allra mest. Vårt arbete är helt beroende av frivilliga gåvor. Med hjälp av ditt stöd får barn med svåra sjukdomar och diagnoser ett avbrott. Din gåva gör skillnad! Läs mer på www.minstoradag.se


PLATSANNONSER

Psykolog som vill bidra till en trygg och frisk värld Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har en bred erfarenhet, gärna inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Hos oss kommer du främst att arbeta med psykologbedömningar på vårt Medicinska Kundcenter i Växjö inom ramen för de försäkringar och hälsotjänster som våra kunder är knutna till. Till din hjälp har du vårt nätverk av vårdgivare. Insatserna vi erbjuder har ofta fokus på att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa i ett tidigt skede. Tjänsten som psykolog är relativt ny vilket innebär att du kommer få vara med och utveckla den. Du kommer även att ha en konsulterande roll till vårt Medicinska Kundcenter och vår skadeavdelning. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, eftersom vi intervjuar sökande löpande.

Läs mer om tjänsten och oss på: euroaccident.se

Trygghet och hälsa hör ihop. På Euro Accident försäkrar vi människors liv, lön och välmående. Bra försäkringar och friska medarbetare skapar framgångsrikare företag. Räkna med Euro Accident! Euro Accident är en del av National General Group och ägs av National General Holdings Corp. (NGHC) som är noterade på Nasdaqbörsen. Våra försäkringar kan tecknas via de flesta försäkringsförmedlare i Sverige.

Zn

Cu

Ag

Organisationspsykolog till Bolidens företagshälsa Läs mer om våra lediga tjänster www.boliden.com

Au Samhället behöver metaller – och vi behöver dig!

Jönköpings kommun söker:

Är du Psykolog och intresserad av konsultuppdrag eller behöver du hjälpattbemannadinverksamhet?

Till utbildningsförvaltningen

Psykolog Läs mer på www.jonkoping.se/ledigajobb

Kontakta Psykiatriteamet på 08 - 54 58 50 50 www.jonkoping.se


PLATSANNONSER

VI SÖKER PSYKOLOGER TILL MALMÖ OCH STOCKHOLM Som psykolog hos oss gör du arbetspsykologiska urval genom att intervjua, bedöma och testa personer som söker en utbildning eller anställning hos någon av våra uppdragsgivare, till exempel Försvarsmakten eller Polisen. Du arbetar självständigt men utifrån våra givna metoder, riktlinjer och manualer. Läs mer och sök på rekryteringsmyndigheten.se.

Rekryteringsmyndigheten. Karolinen 651 80 Karlstad, telefon 0771-24 40 00

NORRTÄLJE KOMMUN SÖKER SKOLPSYKOLOGER Norrtälje kommun är hjärtat i Roslagen. Här hittar du en idyllisk stadskärna, öppet landskap och en fantastisk skärgård. I Norrtälje finns 11 000 öar, 58 000 invånare och på sommaren blir vi dubbelt så många. Norrtälje ligger bara en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda. Möjligheter, tillväxt och framtidstro hittar du hos oss. Läs gärna mer om oss på www.norrtalje.se.

Vi söker skolpsykologer till den kommunala elevhälsan inom grundskolan i Norrtälje kommun. Dina arbetsuppgifter är främst konsultation och handledning till personal. Arbetet innefattar också individuella stödkontakter med barn och deras familjer, genomförande av psykologbedömningar samt kompetenshöjande utbildningsinsatser i nära samarbete med övriga medlemmar inom elevhälsan. Du är legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av arbete inom skola. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är ett krav. Ansök och läs mer på experis.se (JobbID: 1081553). För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Gustafsson på 070-378 94 43 eller mgf@se.experis.com.

Kommande utgivning av Psykologtidningen

PSYKOLOG

till Kriminalvårdens riksmottagning vid anstalten Kumla

Papperstidningen nr 1-2017: 3 feb Digital E-tidningen: 27 jan

Läs mer på www.kriminalvarden.se

VI BRYTER DEN ONDA CIRKELN VI ARBETAR FÖR ATT GÖRA SAMHÄLLET SÄKRARE OCH TRYGGARE. VÅR AMBITION ÄR ATT MINSKA ÅTERFALL I BROTT – ATT BRYTA DEN ONDA CIRKELN.


PLATSANNONSER

Psykisk ohälsa på jobbet? 3 av 4 har egen erfarenhet av psykisk ohälsa, som är den vanligaste orsaken till sjukskrivning idag. Troligen möter du några av dem i ditt arbete. Nu ger vi er chansen att träffa människan bakom diagnosen i ett spännande samtal om hur bemötande i vården påverkar diagnosen!

Boka en av våra ambassadörer innan årets slut utan kostnad! (Ordinarie pris 3 500 kr)

Mejla info@hjarnkoll.se och uppge “Kampanj 2016” Begränsat antal bokningar. Först till kvarn gäller.

Hjärnkoll är en ideell riksorganisation som arbetar för att minska fördomar och sprida kunskap om psykisk ohälsa i samhället. Det gör vi genom våra ambassadörer som berättar om sin egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

www.hjarnkoll.se

SiS ungdomshem Långanäs söker

Psykolog Som psykolog arbetar du både med utredning och behandling, i team med tre andra psykologer. Om du är intresserad har du även möjlighet att arbeta med metodutveckling, handledning, konsultation och utbildning.

Region Gävleborg söker

Psykolog till barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Hudiksvall.

Vi söker dig som är leg. psykolog alternativt PTP-psykolog. Erfarenhet från utredningsarbete och arbete med socialt utsatta barn är meriterande.

Sista ansökningsdag: 2016-12-16.

Sista ansökningsdag 31 december.

till rehabiliteringsmottagningen, Sandviken.

SiS ungdomshem Långanäs ligger 5 km söder om Eksjö.

Sista ansökningsdag: 2016-12-18.

Psykolog

Läs mer på stat-inst.se/jobb. SiS bedriver tvångsvård av ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruk. SiS verkställer också sluten ungdomsvård. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet.

Läs mer på

regiongavleborg.se/jobb


STÖD • KUNSKAP • BEMÖTANDE

Sex mot ersättning bland unga hbtq-personer På Pegasus.se kan du få information om sex mot ersättning bland unga hbtq-personer, tips på bemötande och beställa material. Vi erbjuder utbildningar till yrkesverksamma som möter unga i sitt arbete. www.pegasus.se


PLATSANNONSER

Äntligen en annons som kan löna sig.

Bolån RÄNTA FRÅN

1,29%

Du har unika förmåner som medlem i Psykologförbundet! Danske Bank och Psykologförbundet har inlett ett långsiktigt samarbete som kommer att ge dig som medlem en hel del exklusiva förmåner. Du kan t.ex. få:   • Egen personlig rådgivare   • Våra vardagstjänster kostnadsfritt första året   • Bolån från låga 1,29 %*  Vi har fler förmåner som väntar på dig och som vi samlat i Danske Förmånsprogram.  Gå in på danskebank.se/psykologforbundet och upptäck dem idag. Vårt mål är att du når dina.

Läs mer om erbjudandet på danskebank.se/psykologforbundet I samarbete med:

* 3 månader 1,29 %. Effektiv ränta 1,298 %. Ex 2 Mkr/50 år, totalt 2 647 405 kr

Utsedda till Årets Bank av Privata Affärer 2015

F Ö R AT T L I V E T Ä R V I K T I G T !

Psykologer

Vi söker psykologer till sexologiskoch vuxenpsykiatrisk mottagning i Blekinge

Läs mer på www.ltblekinge.se

Landstinget Västernorrland söker

psykologer till BUP i Sundsvall

Läs mer och ansök på www.lvn.se/jobb

www.lvn.se


Kampanjpris! – läs mer på www.wisc-v.se

Nu lanseras WISC-V!

Gäller till och med 2016-12-31

Nu har den femte versionen av WISC, världens mest använda skala för bedömning av barns och ungdomars kognitiva förmåga, lanserats. WISC-V har utgångspunkt i den senaste forskningen och integrerar kliniska erfarenheter som gjorts sedan lanseringen av den föregående versionen.

Upptäck fördelarna med WISC-V • Ny struktur med fem primära och fem sekundära index. • Tre nya icke-verbala deltest. • Uppdaterade verbala deltest. • Tiden för testningen har reducerats, utan att tumma på kvalitet.

• Lättare att administrera. • Nya skandinaviska normer för åldern 6:0 till 16:11 år. • För ökad användarvänlighet, första gången möjlighet till digital administrering på plattformen Q-interactive.

www.pearsonassessment.se

Psykologtidningens E-tidning  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you