HOME #2202

Page 1

H E L A D E N N A B I L AGA Ä R E N A N N O N S

Home Nº2 I JUNI I 2022

FISKBENSPARKETT MÖNSTRET SOM ALDRIG GÅR UR TIDEN SUCCÉN RULLAR VIDARE BARNMAT PRECIS SOM DEN SKA VARA SÄTT DIN EGEN PRÄGEL PÅ HUSET MED STENI FASADSKIVOR

FONTÄNER OCH SKULPTURER SMYCKA DIN TRÄDGÅRD MED FORMER FRÅN HELA VÄRLDEN MAXIMERA DITT BOENDE UTERUM FÖR HELA FAMILJEN

hemmet llt för BLOMSTERTID ADEN NU KOMMER...

UTERUM • TRÄDGÅRD • KÖK • BADRUM • VARDAGSRUM

EDITION 12

stockholm nk plan 3, 08–762 81 60 bromma blocks, 08-29 59 88 www.newport.seUNIKA HUS AV HÖGSTA KVALITET Rörvikshus har något som vi kallar inbyggd kvalitet. Rejäla konstruktioner och välisolerade hus med förstklassigt material rakt igenom. Förstklassigt handlar om såväl det yttre som det inre, om helheten och detaljerna. Vi är kanske branschens flexiblaste hustillverkare där alla hus vi gör är helt unika. Utmana oss gärna, våra ledord är Nära, Personligt och Förstklassigt…

Ett vackrare Sverige


Aktuella kampanjer på willabgarden.se


Vi skapar rum i trädgården Vi hjälper dig att skapa en drömplats för avkoppling, odling och återhämtning där lugnet sprider sig. Låt utedrömmen bli en plats där familj och vänner möts över en spontan middag eller en god kopp kaffe. Med vårt breda utbud av uterum, växthus och pergolor kan du få precis det som passar din stil. Den bästa kvaliteten till ett riktigt bra pris! Vi kan Garden Living.

Besök vårt Flagship Showroom & restaurang Gardeners i Båstad

Båstad • Bromma • Munkedal • Köpenhamn • Oslo

ÖPPETTIDER BUTIK & SHOWROOM Mån-Fre 10.00-18.00 • Lör 10.00-14.00 Telefontider: Mån–Fre 09.00–17.00 Telefon 0431-686 00

uterum • växthus • willabgarden.seS TO C K H O L M S M AGA S I N E N

INNEHÅLL | 11

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

Home INTERIÖR EXTERIÖR

SID INNEHÅLL 13

Novoroom Det bästa du kan ge ditt hus

14

Sweef Har vi verkligen koll på soffor?

17

Alex&Phil Näring, smak och hållbarhet i fokus

18

Troldtekt Ett hem med lugn personlig touch

20

Ditt kök Premiumleverantör av kompletta kök

22

K-Rauta Krydda din mat med sommarvindar

25

Desenio Dyk in i en grekisk sommardröm

26

Aqua floating group Bo vid havet

29

STENI Marknadens bästa fasadskiva

31

Svetra Vackra golv som ligger i hundra år

33

Kingspan BAGA Det tysta och trygga valet

35

CL Specialglas För en ljusare och varmare tillvaro

36

Paradisverkstaden Sommarfest på Öland

38

InConcreto Hela världen till din trädgård

SÄLJARE Pierre Åkerström Hans Dahlström Odd Westman TRYCK Kroonpress FORMGIVARE Newsfactory Production AB VILL DU HA EN EGEN TEMATIDNING: Tveka inte att kontakta Helena på helena.delden@newsfactory.se BESÖK/POSTADRESS: Newsfactory Media Group Sandhamnsgatan 63A, 115 28 Stockholm OMSLAG FOTO: SWEEF MED SOFFAN "VALEN XL"

Nu när sommaren äntligen är här.

Alla produkter hittar ni på www.lexingtoncompany.com/sv


SKJUBARA POOLTAK

En unik beräkning görs för varje enskilt pooltak. Välj ett tak som håller för vårt Nordiska väder. Kontakta din poolleverantör om ett TERMATEC-tak.

Total Weight

~ kg

EN

Maximum snow load

~ 75 kg/m2

x

Maximum wind load

~ 100 km/h

x

LOAD LIMITS ACCORDING TO EUROCODE ( EC1, EC9 ) STANDARD

Total Weight Maximum snow load Maximum wind load

Total Weight Maximum snow load Maximum wind load

~ kg

~ kg

EN

~ 75 kg/m2

x

~ 100 km/h

x

~ 75 kg/m2

LOAD LIMITS ACCORDING TO EUROCODE ( EC1, EC9 ) STANDARD

~ 100 km/h

EN x x

LOAD LIMITS ACCORDING TO EUROCODE ( EC1, EC9 ) STANDARD

info@termatecsverigeab.se | www.pooltaksverigeab.se


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

HOME PROMOTION | 13

”NOVOROOM ANPASSAS EFTER DITT BEFINTLIGA HUS – OCH DESSUTOM EFTER DINA EGNA ÖNSKEMÅL.”

DET BÄSTA DU KAN GE DITT HUS Du kan välja allt från ett enkelt sommarrum till en exklusiv vinterträdgård, lika ljuvlig året runt. Oavsett vad du väljer får du högsta kvalitet. Och det nya rummet blir en självklar samlingspunkt.

GLAS ÖPPNAR UPP MOT LJUS OCH RYMD

Att bygga till sitt hus med ett extra rum från Novoroom innebär inte bara att du och familjen får bättre utrymme. Huset blir plötsligt också ljusare och luftigare tack vare de stora glasytorna. Det viktiga är framför allt att få rätt typ av glas. Vi väljer alltid det glas som passar bäst för sin uppgift: att skapa en ljus och angenäm miljö. Samtidigt ska det ge ett bra solskydd och ha en isolering anpassad efter vårt svenska klimat. GLASENS OLIKA EGENSKAPER AVGÖR VALET

Vårt klimat sätter press på tillverkarna av fönsterglas: fukt, blåst, höga sommartemperaturer och vinterns isande kyla innebär att glasytorna måste vara förberedda på omväxling och tåla stora svängningar. NOVOROOM ÖKAR VÄRDET PÅ DITT HUS – OCH DÅ MENAR VI MER ÄN RENT EKONOMISKT

Det nya rummet har ett naturligt och behagligt ljus och en fri rymd, som får dig och din familj att må bra. Förändringen är mycket större än man förväntar sig – hela huset känns nytt! Välkommen in i Novorooms värld av möjligheter! NOVOROOM MONTERAS ENKELT OCH SNABBT

Novoroom har både trä och aluminiumstommar för alla typer av isoleringsnivåer. Till skillnad ifrån våra konkurrenter jobbar vi inte med fasta mått utan kan anpassa allt utefter ert hus.

Med en aluminiumstomme maximerar ni ljusinsläppet och får minimala balkar i hela konstruktionen. Uterummet blir underhållsfritt och går att få i i stort sett vilken färg som helst. Många kunder väljer glastak till sina aluminiumstommar för att på så sätt kunna maximera deras ljusinsläpp. NOVOROOM - RUM FÖR BÅDE HUS OCH HJÄRTA

Med Novorooms uterum och glastillbehör får du mer plats att växa med livets utmaningar. Våra konstruktioner arkitektritas och skräddarsys efter ditt hus, enklare än så kan det inte bli. UTERUM SOM GER HUSET EN EXTRA DIMENSION

Behöver du plats att växa med utmaningen? Med Novorooms arkitektritade uterum gör du plats hemma för dina drömmar och visioner. Våra uterum finns i en rad olika utföranden baserat på dess isolerande förmåga, oavsett om det handlar om en enkel klimatskärm eller en inspirerande vinterträdgård med lägsta möjliga U-värde. Novoroom är en kvalitets och miljöcertifierad producent av funktionella uterum, fönster, glasräcken och entrétak. För dig som älskar ditt hus så är Novoroom det bästa du kan ge ditt hus. Vi arkitektritar och skräddarsyr alla våra produkter efter varje kunds och bostads unika förutsättningar för ett så bra och kvalitativt resultat som möjligt.

För offertförfrågan, var vänlig maila: offert@novoroom.se Du kan ringa oss för fler uppgifter, tel. 031-57 89 00, eller titta in på www.novoroom.se! Grattis till ditt nya rum!


14 | HOME PROMOTION

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

HAR SWEEF VERKLIGEN KOLL PÅ SOFFOR? Okej nu är det vi själva som pratar, men ja, det har vi faktiskt. Faktum är att vi kan stoltsera med bäst TrustScore (4,7) i TrustPilots hela soff-kategori. Anledningen är att vi är ett ambitiöst design- och möbelgäng som lägger ner mängder av kärlek och omsorg på att skapa sofforna vi själva vill ha i våra egna vardatgsrum. Det innebär att vi suttit, slappat och sovit i samtliga modeller för att försäkra oss om att de är precis så sköna som vi vill ha dem. Så du kan vara lugn – dina soffdrömmar är i trygga händer hos oss. TEXT OCH BILDER: SWEEF

Endast din fantasi sätter gränserna

När du väl hittat favoritsoffan börjar det roliga på riktigt. Då är det dags att gå loss bland vårt enorma urval av ljuvliga tyger och fantastiska färger för att skräddarsy din möbelförälskelse helt efter egna önskemål. Genom att kombinera material och färger kan en enskild modell beställas i över 240 olika versioner. Låg risk att du hittar samma stil hemma hos polaren med andra ord. Med Sweef blir din soffa lika magisk som du själv. Vilken soffa klickar du med?

Lär känna Valen, Mammuten, Björnen och många fler av våra färgstarka möbelkaraktärer. En soffa från Sweef har alltid lika mycket personlighet som djuret den är uppkallad efter.

”FRÅGAN ÄR VILKET AV DESSA VILDA VÄSEN SOM FLYTTAR HEM TILL DIG…”

VALEN DUNSOFFA

MAMMUTEN MODULSOFFA

BJÖRNEN BÄDDSOFFA

Låt Sweefs största möbelkärlek simma in i ditt vardagsrum. Denna tokmjuka och inbjudande skapelse ger alla förutsättningar för ett soffhäng av sällan skådad mysighetsnivå. Välj mellan nätt eller stor soffa, divansoffa, hörnsoffa, fåtölj eller fotpall med kvalitativ klädsel av linne, sammet eller skinn.

Är inte mammuten utdöd? Tvärtom!

Den lufsiga Björnen ger dig alla förutsättningar att gå i ide eller leva ditt bästa vakna liv. Här snackar vi en stor och mysig bäddsoffa med eller utan divan, som alltid är redo att dela ut en ordentlig björnkram till alla som kommer i närheten.

Oavsett vilken medlem i Valen-familjen som flyttar in kan du se fram emot en tidlös designmöbel med fluffigt fyllig dunstoppning som alltid är redo att fånga upp dig, sänka pulsen och vrida upp livskvaliteten.

Här hittar du en livs levande och lekfull modulsoffa som alltid är på jakt efter ett vågat hem med siktet inställt på att ta ut inrednings-svängarna. Mammuten är stor, djup och låg vilket gör att rummet känns större och du själv känner dig som en romare redo att sätta tänderna i en klase druvor. Välj själv antal moduler och bygg ihop din egen Mammut till en stor 3-stitssoffa, djup divansoffa eller kanske en gigantisk hörnsoffa med klädsel i sammet, linne eller skinn. Gör dig redo för en soffa med förföriskt fluffig dunstoppning som ger ditt inredningsliv nya spelregler. Skapa plats för fler gäster, uttryck din unika stil och slappa som en kejsare.

Björnen-familjen består av två djupa bäddsoffor i mjuk bredrandig eller smalrandig manchester och tålig sammet. Båda familjemedlemmarna är enkla att hålla rena och supersköna att slappa eller sova i. Bäddsofforna har en smidig framåtbäddning på 150-160cm, och som om det inte var nog – förvaring under sitsen, även för fotpallen. Långt ifrån en björntjänst alltså, utan snarare compact living done right.


DYNOR FÖR UTEMILJÖ

DYNOR FÖR UTEMILJÖ


Äger du ett hus? Då vill vi vara nummer ett för dig också Du som har eget hus ska självklart vara medlem i Villaägarna. Då gör du oss starkare i vårt arbete för bättre boendevillkor, vilket är extra viktigt nu inför valet. Du får också exklusiva rabatter, kostnadsfri expertrådgivning och mycket annat som gör livet med hus enklare. Att vi nyligen utsågs till Sveriges starkaste varumärke bland intresseorganisationer visar att vi gör skillnad – både i debatten och för våra medlemmar.

Gå med i Villaägarna för bara 395 kronor! På villaagarna.se kan du läsa mer om fördelarna – och bli medlem redan idag.

Bli medlem i Sveriges starkaste varumärke


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

Jenny Wessblad Hårdh med barnen Alexander och Philip hemma i köket där recepten kommer till.

HOME PROMOTION | 17 Som förälder kan du påverka vad ditt barn äter. (Hur de äter är en annan sak…!)

NÄRING, SMAK OCH HÅLLBARHET I FOKUS

– när Jenny Wessblad Hårdh skapade barnmatsföretaget Alex&Phil För att barn ska må bra behöver de energi - kalorier - som de får genom att äta rätt mat. Barn har ett större energibehov än vuxna i relation till sin kroppsstorlek eftersom de växer och utvecklas. Det är förstås viktigt att vi alla äter bra mat men för barn är det desto viktigare. UNDER MAMMALEDIGHETEN FRÅN JOBBET som jurist på

UD startade Jenny Wessblad Hårdh barnmatsföretaget Alex&Phil tillsammans med sin man Robert. Namnet kommer från deras båda söners namn Alexander och Philip. Idén till företaget fick Jenny när hon upptäckte att det inte hade hänt så mycket i barnmatshyllan sen hon själv var barn: – Jag har alltid varit intresserad av mat och hälsa och hur maten vi äter påverkar oss. Som småbarnsförälder har man inte alltid tid och ork att laga egen mat från grunden. Men jag upptäckte att maten i barnmatshyllan i affären var väldigt utarmad när det gäller näring. Maten var berikad med konstgjorda vitaminer och mineraler och bestod mest av billiga ”bulkingredienser”, mycket vatten och sedan rismjöl som förtjockningsmedel, säger Jenny. HON TYCKTE ATT UTBUDET VAR OTIDSENLIGT och tvärt om emot vad man tänker idag för sin egen del och vad som man som vuxen kan köpa till sig själv. – Jag ville kunna köpa färdiglagad barnmat som både smakade och såg ut som riktig mat, om än i puréform, som mat jag själv skulle kunna äta, vilket ju borde vara en självklarhet. Varför ska vi ge våra barn – det mest värdefulla vi har – något som vi själva aldrig ens skulle överväga att äta? Tankarna började gro på att starta ett företag som erbjöd barnmat med samma kvalitet som om man hade gjort den själv. Jenny ville uteslutande använda naturliga råvaror, omsorgsfullt sammansatta utifrån små barns näringsbehov, utan tillsatser, rismjöl och sötande juicekoncentrat. Det skulle visa sig att Jenny och Robert inte var ensamma om att sakna ett bra alternativ i barnmatshyllan. Sedan lanseringen våren 2016 har sortimentet tiofaldigats och det går nu att hitta Alex&Phils barnmat hos alla stora återförsäljare on- och offline.

Sveriges första barnmat i klimatsmart Tetra Recart®.

”Varför ska vi ge våra barn – det mest värdefulla vi har – något som vi själva aldrig ens skulle överväga att äta?” förnybart, växtbaserat material och de har nu tagit fram Sveriges första mat för barn i Tetra Recart®. Tetran sorteras som papper och är 80% mer klimatsmart än den gamla glasburken med lock. Företaget tar också ett socialt ansvar och bidrar regelbundet till barn i nöd, bland annat genom SOS Barnbyar.

– Vi har också valt att göra all vår mat fri från mjölkprotein och gluten, eftersom föräldrar till barn med mjölkproteinallergi eller glutenintolerans tidigare haft väldigt svårt att hitta mat de kan ge till sina barn.

NU HAR ALEXANDER OCH PHILIP hunnit bli 11 och 9 år gamla. Lillasyster Julie är 4 år och barnens favoritprodukter varierar. Just nu är det quinoasmoothies som gäller. – Alla våra barn har varit med i produktutvecklingen. De är de bästa kritikerna – brutalärliga! - säger Jenny och skrattar.

NÄR JENNY GÖR RECEPTEN väljer hon funktionella råvaror som är naturligt rika på de vitaminer och mineraler som hon vill att maten ska innehålla. – Små barn har ett stort energibehov. Samtidigt äter små barn små portioner och därför är det viktigt att den mat de får är så näringstät som möjligt. SVERIGES FÖRSTA BARNMAT I TETRA RECART®

SORTIMENTET BESTÅR AV smoothies, gröt och måltider. All

mat är märkt med EU-godkända näringspåståenden i fråga om essentiella fettsyror, omega 3, kostfiber och protein.

Hållbarhetsfrågan är viktig för Alex&Phil. All mat är KRAV-ekologisk och verksamheten har klimatkompenserats från start. Alla förpackningar är i huvudsak gjorda av

Goda smoothies med quinoa och omega 3!


Den danske designern och arkitekten Bruno Jakobsen har valt både planlösningen och materialen i sitt och familjens hem. Svartmålade Troldtekt line-plattor är en viktig del av husets helhetsintryck.

Så får du ett hem med lugn miljö och personlig touch Gillar du den nordiska inredningsstilen med avskalad lätthet och diskreta linjer? Eller vill du ha en mer uttrycksfull och ombonad känsla? Med en designlösning från Troldtekt® får ditt hem ett personligt uttryck och optimal akustik. Här får du arkitektens tips på hur du väljer rätt akustiklösning till dina tak och väggar. Det är i hemmet vi samlar våra tankar och de människor vi bryr oss om. Därför är det också viktigt att hemmet bidrar till trivsel och komfort. Med Troldtekts akustiklösningar av trä och cement får du stor frihet att kombinera bra akustik med ett hälsosamt inomhusklimat och personlig design. – I dagens hem är det trendigt med stora rum och högt i tak. Material som sten, glas, gips, betong och stål är populära, medan gardiner och mattor blir allt mer sällsynta inslag. Den här kombinationen medför stora akustiska utmaningar, och därför väljer många att använda hemmets största ytor – tak och väggar – för att reglera akustiken. Det ger samtidigt rummet mer struktur och karaktär. Dessa ord kommer från Michael Christensen, inhouse-arkitekt på Troldtekt AB. Han

Troldtekt line

Troldtekt tilt line

Troldtekt line design

Troldtekt contrast

Troldtekt dots

Troldtekt puzzle

Troldtekt tiles

Troldtekt curves

Troldtekt rhombe

Troldtekt rhombe mini

Troldtekt v-line 1way

Troldtekt v-line 2way


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

HOME PROMOTION | 19

är mannen bakom Troldtekts designserie med 12 formstarka lösningar som ger dig stor frihet att skapa personliga rum med bra akustik. Tre saker att tänka på när du väljer lösning Michael Christensen lyfter fram tre saker du bör tänka på när du ska välja en Troldtekt designlösning som passar ditt hem och din personlighet. 1. Vill du ha en diskret eller distinkt stil? – Taket är den största ytan och spelar därför en viktig roll för hemmets helhetsintryck. Troldtekt line med längsgående spår över hela takytan är ett utmärkt val i rum med högt i tak. I hus med lägre takhöjd är vår senaste lösning, Troldtekt v-line, ett bra alternativ. Den har mer diskreta spår, men fungerar ändå som ett ”designelement”.

Fler fördelar på köpet Oavsett vilken Troldtekt akustiklösning du väljer får du dessutom de välkända fördelarna: Bra akustik: Troldtekt använder danskt trä och cement för att tillverka cementbunden träull, som effektivt absorberar ljud. Ett vanligt betongtak absorberar bara 1–2 procent av ljudet, medan en takkonstruktion med Troldtekt ofta fångar upp hela 80–90 procent. Hälsosamt inomhusklimat: Troldtekts akustikplattor i naturträ och målade i standardfärger har uppnått guldcertifiering enligt det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle, bland annat tack vare att plattorna inte innehåller ämnen som är skadliga för människor och miljö. Dokumenterad hållbarhet: Allt trä i akustikplattorna kommer från certifierade skogar (FSC®C115450 eller PEFC™). Tillverkningen sker med 97,8 procent förnybar energi och spill från Troldtekts fabrik återanvänds vid produktion av ny cement på Aalborg Portland. Läs mer och hitta inspiration på >www.troldtekt.se

Troldtekt line med längsgående spår säkrar både god akustik och en elegant likartat innertaksyta.

2. Ljust och lätt eller mörkt och murrigt? – Ljusa och lätta färger har länge varit dominerande inslag i våra hem. Så är det fortfarande, men vi ser att allt fler vågar satsa på mörkare färger. Det ger en speciell intimitet, men ställer också vissa krav på övrig design och inredning i hemmet. Personligen tycker jag att svarta eller mörka tak kräver en viss takhöjd. – Med en Troldtekt designlösning kan du välja fritt över hela färgskalan. Många väljer att ta med naturen in genom att välja våra plattor i naturträ eller naturgrå. Vitt är fortfarande den mest populära färgen på målade plattor, men de senaste två, tre åren har vi sålt betydligt fler tak som antingen är svartmålade eller har en mörk specialfärg.

Michael Christensen framför en vägg med den formstarka designlösningen Troldtekt rhombe i en specialfärg.

3. Vilken yta vill du utnyttja? – Eftersom taket är den största ytan är det också här akustikplattorna ger störst effekt. Men man kan tillföra mer dekorativa detaljer genom att klä en vägg med exempelvis Troldtekt curves, som har böljande spår, eller de mer expressiva lösningarna Troldtekt rhombe, puzzle eller tilt line. De kan användas för att skapa mer flexibla mönster, eftersom dimensionerna för varje enskild platta är mindre än för en klassisk akustikplatta.


20 | HOME PROMOTION

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

DITT KÖK I DANDERYD

PREMIUMLEVERANTÖR AV KOMPLETTA KÖK När ni vänder er till Ditt kök i Danderyd får ni en leverantör som hjälper er till en bra investering. Vi tar fram de bästa lösningarna oavsett om det gäller design eller funktion. TEXT OCH BILDER: DITT KÖK

HOS ULF RIBBENSTEDT med kollegor på Ditt kök i Danderyd

STJÄRNKOCKEN JONAS LAGERSTRÖM VALDE STRÖMSDAL

NY KÖKSSTUDIO INTILL KÖKSUTSTÄLLNINGEN

möts vi av en härlig serviceanda och ett tydligt kundfokus. Här finns ett engagemang som inte går att ta miste på. Ulf berättar att deras engagemang, oavsett om det är ett stort eller litet projekt är en viktig pusselbit för att få nöjda kunder och värdefulla referenser. Förutom service så är kompetensen inom vårt område något som vi prioriterar. Även om vi har mycket att göra så försöker vi att ändå vara snabba och hjälpa kunder som bara behöver t.ex. en ny diskmaskin. Ja har faktiskt ett mindre lager med vitvaror för att klara av speciella situationer. Ett annat exempel på servicenivån hos Ditt kök är att de även har öppet alla veckodagar inklusive söndagar.

Med Strömsdals specialsnickeri erbjuder vi våra kunder helt kundanpassade kök, allt tillverkat utanför Borås. Ulf Ribbenstedt berättar att allt fler kunder väljer gardrobslösningar och andra inredningssnickerier samtidigt som de beställer kök. Strömsdal passar oss perfekt eftersom de är ett lagom stort snickeri med stabila ägare som tar ansvar. I Stockholm är vi ensamma med utställning av Strömsdal kök. Det är alltid kul att få vara lite unik i sitt koncept berättar Ulf som även berättar att den senaste av kändisar som valde ett kök från Strömsdal är stjärnkocken Jonas Lagerström, sedan tidigare går det att läsa på Strömsdals hemsida om Benjamin Ingrossos kök som också är från Strömsdal.

Ditt kök håller precis på och färdigställer en stor investering i en matlagninsgsstudio där de kommer visa ännu mer kökoch inredningssnickerier. När studion öppnar så finns här Stockholms största utbud av Gaggenauprodukter.

MARKNADENS BÄSTA VITVAROR

Ditt kök är en av Sveriges största återförsäljare av Gaggenau som enligt många är vitvarubranschens lyxvarumärke. De som vill investera i något med mycket lång hållbarhet och även är intresserad av funktion och design har kommit rätt när de kommer till oss berättar Ulf Ribbenstedt. Förutom att vi visar många av Gaggenaus produkter så har vi även avtal med t.ex. Bora, Fjäråskupan, Ilve, Miele, Siemens, Neff och Liebherr m.fl.

Tillsammans med vår köksutställning får vi smått unika möjligheter att ta hand om våra olika kundgrupper och även dela en matupplevelse utöver det vanliga. Är det dags för en investering i ett nytt kök eller är det bara dags för att byta till nya vitvaror, ja då är ett besök hos Ditt kök troligen lösningen och väl värt ett besök. Läs mer om oss på www.dittkok.se

”Hos oss får ni fullservice, vi ser till att ni får hjälp med hela projektet. Vi hjälper er så att ni slipper ha kontakt med flera olika aktörer. Vi kan i stort sett erbjuda er alla produkter och material som finns på marknaden.” Även om du skulle ha köpt dina kökssnickerier hos någon annan leverantör så får du hjälp med vitvarorna hos oss säger Ulf. Kunskapen och förslagen på lösningar ingår som kund hos Ditt kök.

DITT KÖK Enebybergsvägen 12, 182 36, Danderyd ÖPPETTIDER mån - tors 10-18 fre 10-16 lörd 11-14 sön 12-15


Klorfritt badvatten • effektiva vid alla pH-värden • enkla att använda

Läs gärna mer om våra klorfria produkter för spabad och badtunna på www.biocool.se


22 | HOME PROMOTION

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

Trädgårdsmöbler & grillar upp till

40%

Krydda din mat med sommarvindar

Gasolgrill Cello Rodium 3. Ord.pris 3995:-... NU: 3196:-. Matbord Cello Adelsö. Ord.pris 6995:-...NU 4896:-. Stol Cello Costa. Ord. pris 999:-...NU 699:-

Altanen är platsen där du umgås med dina vänner, äter god mat och njuter av varma dagar och ljusa kvällar. Därför är det viktigt att altanen får den kärlek och utsmyckning den förtjänar. Att få till den där drömaltanen behöver inte vara så svårt som många kanske tror. Vill du bli nöjd med hur den tar sig ut så kan det behövas lite planering och goda råd på vägen – och det hjälper vi gärna till med. Bli en mäster vid grillen i sommar. Inga problem, numera finns det grillar och tillbehör för all världens olika recept och matlagning. Botanisera bland alla finurliga redskap som hjälper dig att bli en mästerkock.

Hitta ditt närmaste varuhus, öppettider och vägbeskrivning på k-rauta.se Erbjudandet gäller på ordinarie pris t.o.m. 27 juni 2022 eller så långt lagret räcker. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

TIPS PÅ VÄGEN

MAT SMAKAR BÄST UTOMHUS

Att laga mat utomhus tillför en extra krydda - för mat smakar verkligen bäst ute. Det är inte heller vare sig speciellt jobbigt eller svårt att flytta ut köket under sommarhalvåret. Med en grill och kanske även ett utekök flyttar du enkelt ut matlagningen till den gnistrande solen.

HOME PROMOTION | 23

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

Laga goda recept utomhus

Rullvagn Cello Salou Ord. pris 1795:-...NU 1256:-

PLATS FÖR FIKA OCH GOD MAT

Muurikka panna på ben 58 cm. Pris 1275:-

Är tanken att du bara ska ha utrymmet för att fika eller ska ni även kunna äta middag där tillsammans med era gäster? Under sommaren bjuder vi ofta hem gäster och uteplatsen eller uterummet är den naturliga samlingsplatsen. Om uterummet är så pass stort att det finns plats att äta middag där bör du ha ett bord som rymmer både dig, din familj och dina vänner.

Det finns få saker som är så härligt och förknippas med sommaren som utomhusmatlagning på en Muurikka stekhäll. Vi bad Maria Sundberg berätta om hennes Muurikka stekhäll, och även ge oss lite tips och recept. Läs hela artikeln här:

SKYDD MOT VÄDRETS NYCKER

När du planerar din uteplats vill du ju ha in sol, men tänk även på skugga och att du ska kunna skydda dig mot regn. Säkra att en del av uteplatsen har någon form av tak. Vill du inte bygga ett tak själv kan en pergola, paviljong eller ett stort parasoll vara ett enklare alternativ. Med en infravärmare fungerar det även att sitta ute på kvällar när temperaturen sjunker lite.

Matgrupp Cello Haglö med 4 stolar. Finns i vit och grått. Ord. pris 8995:-...NU 6296:-

Träparasoll Cello Ingelstad. Finns i grått och svart. Ord. pris 999:-...NU 799:--

HJÄLP PÅ VÄGEN

Våra Projektplanerare hjälper dig med allt ifrån planering, skiss och leverans av materialet. Oavsett om du är i planeringsfasen, mitt inne i ett renoveringsprojekt, eller närmar dig slutet så finns de där för dig.

Boka i ditt varuhus eller på k-rauta.se

Infravärmare FXA Singular, 2000 W. Ord. pris 2995:-... KLUBBPRIS 2396:-


23 JUNI - 22 AUGUSTI 2022

SUMMER SALE 15% på hela sortimentet.*

* Kam p an jen varar 23 .06 - 22.08 2022 och q äl l er al l a p rod u kt er f rån C arp e Di em B ed s. Kan ej kom b i n eras m ed an d ra erb ju d an d en .

HUMLEGÅRDSG. 22 STOCKHOLM I +46 (0)87 21 74 00 I ÖSTRAHAMNGATAN 46-48 GOTHENBURG I +46 (0)31 13 01 21 I CARPEDIEMBEDS.SE COPENHAGEN GOTHENBURG LONDON SEOUL STOCKHOLM ZURICH AND OTHER FINE LOCATIONS


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

HOME PROMOTION | 25

FOTOKONST FRÅN DE GREKISKA ÖARNA

STUDIO eos Dyk in i en grekisk sommardröm! Desenios nya fotokollektion Studio Eos är döpt efter gryningens gudinna med samma namn och fångar känslan av en magisk sommar.

SOMMAREN 2022 toppar Grekland listan över svenskarnas drömresemål. Nu släpper konstföretaget Desenio en ny studiokollektion som fångar medelhavets magi och känslan av en sommar som varar för evigt. Studio Eos plåtades på Kykladerna, den grekiska ögruppen i Egeiska havet sydost om det grekiska fastlandet. ”De vita husen, kyrkorna med blå kupoler och trånga gränderna som leder ner till havet skapar den perfekta miljön för den som vill vara ett med naturen och få ny energi”, säger Annica Wallin, Creative Director på Desenio. Motiven skildrar fantastiska naturvyer och pittoreska byar, huvudsakligen på Santorini och Milos. Vlychadas vulkaniska klippor och Milos månlandskap påminner oss om naturens kraft och skönhet. ”Kollektionens blåvita färgpalett kommer stort denna säsong och känns både rofylld och uppfriskande” säger Annica Wallin. Bjud in magin från Medelhavet till ditt hem med sommarmotiv från Studio Eos. Kolla in kollektionen på desenio.se

GET THE

LOOK

Mixa vitt, beige och blått för att skapa en tavelvägg som fångar medelhavets magi.


26 | HOME PROMOTION

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

Bo vid havet. Välkommen till en spännande värld med vackra och funktionella villor

byggda för att placeras på vattnet, ett bekvämt boende på egen brygga. Njut av härliga däcksytor, altaner samt takterasser, sol och vidunderlig utsikt. Låt ljuset flöda där skärgården möter fastlandet.

Det marina samhället – en hållbar livsstil

Nyfiken på konceptet? Vi hjälper gärna till att utveckla dom marina möjligheterna! Kontakta oss på info@aquafg.se info@aquafg.se

w w w. a q u a f l o a t i n g g r o u p . s e

För referenser och inspirationsbilder välkommen att besöka www.aquavilla.se www.sjovillorna.se


Angus A70

TM

www.angusmarine.com


The original

Elemental living

With VOLA stainless steel. The Original, standing the test of time since 1968. 5471R-081ST Shower and hand-shower in brushed stainless steel. Explore the Elemental living story vola.com/on-design. VOLA AB SHOWROOM | Storgatan 24 | S-114 55 Stockholm | Tel.: 08- 660 2801 | sales@vola.se

vola.com


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

HOME PROMOTION | 29

Glanstal för tidlös design!

MARKNADENS BÄSTA FASADSKIVA! STENI fasadlösningar ger ett unikt och bestående arkitektoniskt uttryck – med hög kvalitet. Vi erbjuder ett stort sortiment fasadskivor, med allt från färgade och släta ytor med olika glanstal, till vackra strukturer med krossad natursten i olika färgnyanser och stenstorlekar. VI ERBJUDER ÄVEN fasadskivor med tryckta motiv och

mönster, även med dina egna fotomotiv. STENI ger dig möjlighet att utforma fasaden precis som du vill ha den! Sedan starten 1965 har STENI levererat mer än 48 miljoner kvadratmeter fasadskivor världen över. STENI COLOUR är ett flexibelt fasadsystem med fasadskivor

och hörnlösningar i en mängd olika format, färger och glanstal för tidlös design.

Skivorna kräver minimalt med underhåll och kan monteras året om med enkel montering – oavsett temperatur och väderförhållanden. STENIS FASADSKIVOR är 100 procent diffusionstäta, vilket

betyder att de tål att stå nedsänkta i vatten. Underhållsbehovet är minimalt och fasaden kan rengöras med de flesta medel som används för vanlig hustvätt. Med rätt rengöringsmedel går det även att avlägsna klotter utan att fasadskivan förstörs. Till detta tillkommer även 60 års funktionsgaranti.

FÖRDELAR (TERRA BY STENI) DIFFUSIONSTÄT

100% väder och fuktbeständig. FROSTSÄKER

Skivan tål extrem utetemperatur. ROBUST OCH SLAGTÅLIG

Lämpar sig utmärkt för utsatta miljöer. LÄTT ATT RENGÖRA FÖRNYA DIN SOCKEL TERRA BY STENI är en sockelskiva av glasfiberarmerad

polymerkomposit med en yta av krossad natursten. Den är mycket lämplig för inklädning av socklar, vindskydd, garage, stödmurar mm. Sockelskivan levereras i standardutförandena grå, vit och svart natursten. Skivorna ger husgrunden ett snyggt utseende som består år efter år. Skivorna är dessutom lätta att rengöra och har en unik konstruktion med en kärna av sten, vilket gör Terra by STENI till marknadens tåligaste skiva. Med 25 års funktionsgaranti.

Kan tvättas med högtryck, max 100 bar. Läs mer i rengöringsdokumentet på steni.se ENKEL ATT MONTERA

Monteras liggande eller stående på befintlig sockel. LUFTAD FASAD

Sockeln håller sig torr! LÅG VIKT

Endast 9,5 kg per m2 STENI Sverige AB Box 7083, 402 32 Göteborg Besök: Första Långgatan 22, 413 28 Göteborg Läs mer om oss på www.steni.se


”BYT FÄRG PÅ DITT KÖK PÅ 14 DAR”

Fasta priser inklusive montering och transport!

Efter

Recycling – Recycling Kasta inte ut ditt gamla kök. Låt oss lacka om luckor och lådor i vår verkstad samt måla om stommen på plats hos dig. Allt enligt Hagströmsmetoden*. Bättre för plånboken och bättre för miljön. Vi har lackat luckor i över 40 år, vi lackar över 2000 kök per år. 2020 började vi kombinera lackering av köksluckor med att vi också målar stommen på plats. Det spelar då ingen roll om du har ett tidigare industrilackerat kök eller om det är ett massivt kök i bok eller ek. Allt går att lacka och måla. Och detta till en bråkdel av priset för att köpa ett nytt kök.

Före

Hagströmsmetoden* I våra fasta priser ingår alltid montering - transport - hål för eventuellt nya beslag - samma finish på baksidan av luckan som framsidan vilken kulör du vill - individuell paketering av luckor inför transporten - 8 års garanti. Vid målning av stomme, utförs det med speciellt utbildade målare enligt vårt program, med maskinslipning, tvättning, grundmålning och toppmålning 1-3 ggr för bästa resultat.

Telefon: 08-551 784 20

offert@hgruppen.se

www.hgruppen.se


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

HOME PROMOTION | 31

VACKRA GOLV SOM LIGGER I HUNDRA ÅR På Svetra har man i mer än 20 år jobbat med vackra golv. Genom att arbeta med material som enbart kommer från Europa månar man om att ha produktionen inom räckhåll. Sven-Olov Svantesson, grundare av företaget, berättar om hur hållbarheten i golven har gjort fiskbensparketten till något många, unga som gamla, längtar efter i sina hem. På Svetra har man länge arbetat med trä och över tiden har det blivit mer och mer specialiserat mot stavparkett och nu lägger man vacker parkett över hela Sverige. – Vi började med att köpa in ekämne till golvindustrin. SEN HAR DET NU EFTERHAND BLIVIT FÄRDIGA PRODUKTER OCH VI LÄGGER ÄVEN GOLVEN SJÄLVA.

Efterfrågan efter fiskbensparkett har ökat över de senaste året och Sven-Olov förklarar att det är den långa hållbarheten som gör det så intressant. När golven läggs limmas de direkt på plats med hjälp av ett dämplim som gör golven sköna att gå på, men samtidigt göra att träet kan röra sig och bidrar till att det inte uppstår några springor i golvet över tid. Det man har fokuserat på är en stavparkett i rent trä som håller över många år och kan slipas och slipas om när man så önskar.

Ett vanligt önskemål är att man redan har fiskbensparkett i ett rum sedan tidigare och vill komplettera golvet i ytterligare rum men få det i samma manér. Det ordnar man lätt genom att behandla golvet och slipa om de gamla golvet, så blir de så lika som möjligt. Nu kan man även pigmentera golven i vilken färg som man önskar och man kan matcha rummen färgmässigt, antingen om man vill ha ljusare eller mörkare golv. Stavparketten läggs vanligtvis i fiskbensmönster, men variations möjligheterna är oändliga. Att stavparketten som man arbetar med består helt och hållet av trä gör de också allergifria. Att det är rent trä skapar inte bara ett vackert golv, utan det bidrar även till en god

inomhusmiljö som minskar risken för allergier då inga andra kemikalier är tillsatta i produkten. Sven-Olov har även sett en förändring över generationer och att intresset för golv som håller länge har ökat. – När jag började med golven var det äldre människor i sina patriciervillor som lade fiskbensparkett, men idag är det populärt även hos unga. Det som man uppskattar med de här golven är hållbarheten, att det verkligen uppskattar: har man väl lagt ett vackert golv så ligger det i hundra år, och mer därtill. Läs mer på svetra.nu


Designat för dig. Designat för framtiden. Våra fönster har tillverkats med kvalitet, kunskap och omtanke från hjärtat av Småland i snart hundra år. Erfarenhet har lärt oss förstå vårt varierande klimat, de olika behoven i våra hem och de olika stilarna på våra hus. Läs mer på elitfönster.se


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

HOME PROMOTION | 33

DET TYSTA OCH TRYGGA VALET BioDisc är en beprövad anläggning som använder en unik teknik med en roterande BioDisc för att rena avloppsvatten - vilket ger en luktfri och tystgående anläggning med låga driftskostnader.

BIODISC - VÅR SVENSKA VERSION

FÖRANKRINGSPLATTA, FLÖDESPROPORTIONALITET OCH UPPKOPPLAD

LEVERANSERNA ÄR I FULL GÅNG av vår senast utvecklade produkt BioDisc. Kingspan BAGA har förädlat BAGA BioDisc för den svenska marknaden genom förbättrad flockmedelsdosering samt fjärrövervakning. DÄRTILL HAR VI konstruerat en helt ny förankringsplatta

vilket kommer att göra installationen mycket enklare och säkrare. RENINGSVERKET MÖTER KRAVEN för hög miljöskyddsnivå

och fungerar även mycket väl för normal miljöskyddsnivå. Den välbeprövade och patenterade biorotortekniken är nyckelfunktionen bakom ett luktfritt, tystgående och energisnålt reningsverk som bibehåller hög prestanda under hela livslängden. BIOROTORTEKNIKEN MÖJLIGGÖR bland annat ett väl

kontrollerat vattenflöde genom anläggningen. Det jämnar ut variationer i inkommande flöden och reningsprocessen arbetar optimalt. På biorotorn bildas en film med biologiska mikroorganismer som bryter ner föroreningar i avloppsvattnet. BAGA BioDisc är ett minireningsverk för hög skyddsnivå med CE-intyg.

PATRIK ELLIS Affärutvecklare på Kingspan BAGA

Vår egenutvecklade version av BAGA BioDisc är försedd med en förankringsplatta i glasfiber som avsevärt förenklar installationsarbetet. I den här modellen har vi flödespropotionell dosering av fosforbindande medel. Används anläggningen tillsätts medel, men om man är bortrest tillsätts inget. Det förbättrar driftsekonomin och sparar på miljön, vilket innebär ett bättre vatten ut.

VI KOPPLAR UPP. Anläggningen är uppkopplad. Genom

vår support och service kan vi kontrollera och justera anläggningen på distans. Som användare har du genom en kundapp tillgång till support, serviceprotokoll och eventuella larm. Enklare blir det inte. LEVERANSER PÅ VÄG!

Nu är leveranserna i full gång av vår nyutvecklade och efterlängtade BAGA BioDisc.

Kingspan BAGA AB Torskorsvägen 3 SE-371 48 Karlskrona T: 0455-61 61 50 | E: baga.info@kingspan.com


Harmoni och levande strukturer

CEPPO granitkeramik | Färger: Nero, Gres, Avorio & Verde

Kakel Design har de kakel och klinker du behöver för att skapa och inreda badrum, kök och uteplatser. I våra butiker finns även allt du behöver för ett komplett badrum. Här får du inspiration och vägledning av professionella projektledare. På vår webbplats hittar du utvalda delar av vårt breda sortiment från de främsta tillverkarna i Sverige och internationellt. VÅRA BUTIKER Värmdö Fenix väg 20 Sollentuna Domherrevägen 11 Årsta Upplagsvägen 5 Östervåla Dalvägen 4 Uppsala Björkgatan 4 Gävle Södra Kungsgatan 59 Västerås Friledningsgatan 1A www.kakeldesign.se


S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

HOME PROMOTION | 35

VARMA GLAS FÖR EN LJUSARE OCH VARMARE TILLVARO Stora glaspartier skapar rymd, öppnar upp mot omgivningarna och släpper in ljus. Med Varma Glas kan du dessutom njuta av utsikten utan att känna kalldrag.

M

ÅNGA DRÖMMER OM en stor

glasveranda eller panoramafönster från golv till tak men tänk då på att samtidigt se över hur ni ska få till ett bra inomhusklimat och slippa problem med till exempel kallras och solinstrålning. Helst vill ni inte förstöra utsikten med stora fula element eller konvektorer som tar golvyta. – Det finns smarta lösningar som Varma Glas, det vill säga eluppvärmt isolerglas, som gör att inga andra värmekällor behövs vid glasytorna. De skapar dessutom en jämn temperatur i hela rummet och rumstemperaturen kan sänkas en hel del, berättar Fredric Lundén, vd och delägare i CL Specialglas.

TEXT: INGELA ENGBLOM I FOTO: CL SPECIALGLAS

SEDAN 1994 har han och hans företag utvecklat olika glaslösningar, främst till byggmarknaden men också till fordonsbranschen. CL Specialglas har utvecklat glas med olika funktionalitet som bland annat löser problem med inneklimat i de flesta byggnader. Produkterna passar lika bra för privatbostäder som kontor och offentlig miljö. Idag blir det allt vanligare att CL Specialglas får i uppdrag att skapa glaslösningar där kunden vill kombinera olika funktioner i glaset till privatbostäder som villor och lägenheter.

– Det kan vara allt ifrån nya moderna vindsvåningar och nybyggda hus till K-märkta sekelskiftsvillor, säger han. DE VARMA GLASEN är energieffektiva och stoppar problemet

innan det uppstår. Olika mätningar visar att de leder till ett bättre och jämnare inomhusklimat och till minskad energiförbrukning. Elen i glasen drar lite energi i jämförelse med andra värmelösningar som annars används vid stora fönsterpartier. – Varma Glas öppnar upp för nya möjligheteter vad gäller placering av grundvärmesystem och bidrar till rena snygga miljöer, säger Fredric. EN FÖRDEL med Varma Glas är att rummet går att möblera ända fram till glasytan. CL Specialglas erbjuder dessutom avancerade funktioner som förhöjer upplevelsen och bidrar till en trygg och bekväm hemmamiljö. Säkerhetslarm, solskydd, insynsskydd och självrengöring är några exempel. Är taket av glas behövs ingen skottning då Varma Glas får snö och is att smälta. Allt glas från CL Specialglas skräddarsys efter kundens behov och förutsättningar. Fredric och hans kollegor följer kunden hela vägen. Från idé, rådgivning, specifikation till inkoppling, installation och underhåll. – CL Specialglas har en lång erfarenhet och tar glaslösningarna ett steg längre! Läs mer på clspecialglas.se


36 | HOME PROMOTION

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

SOMMARFEST HOS PARADISVERKSTADEN Välkomna att besöka oss på Öland eller titta in på vår nya webshop. Vi visar våra nya kollektioner i vackra dukningar inför försommarens alla högtider som bröllop, student, trädgårdsfest, födelsedag och dop.

NY FIN WEBSHOP!

Passa på att titta efter något fint till dig själv eller någon kär. Läs våra Stories, lär dig om oss och keramiken och inspireras av våra bilder, dukningar och miljöer. Glöm inte prenumerera på vårt nyhetsbrev.

INSTAGRAM

Följ oss på Insta för olika erbjudanden och nyheter i butiken, i webshopen och information om t.ex raku och jazzkvällar. @paradisverkstaden

Vi önskar besökaren en sinnlig upplevelse där keramiken och kreativiteten står i centrum med naturen som vår största inspirationskälla. PARADISVERKSTADEN ÄR ett fameljeägt företag som arbetar med stengodskeramik i alla former. Vi formger och tillverkar allt från mindre bruksföremål och serviser till större skulpturala objekt. HJÄRTAT LIGGER PÅ ÖLAND där Eva och Olof Paradis träffades under sin hantverksutbildning på Capellagården och senare startade Paradisverkstaden närmare 50 år sedan. Döttrarna Hannah och Moa som numera driver Paradisverkstaden är utbildade på Konstfack, Beckmans School of design och Konsthögskolan i Malmö.

På Paradis upplever du något unikt när alla i en familj valt den estetiska yrkesvägen väljer att skapa och driva företag tillsammans. Vi samarbetar gärna med andra konstnärer, krögare, arkitekter för att ta fram platsspecifik keramik för speciella miljöer. Vi finns representerade runt om i Sverige och internationellt. Vår vackra butik och spännande verkstad är ett välbesökt utflyktsmål på Öland och är öppet året om. Här kan du se utställningar, inspireras, njuta, ta en fika inne eller ute i den lummiga trädgården, kika in i verkstaden och handla konstobjekt, vackra ting för det dukade bordet, hemmet eller trädgården. VI ÖNSKAR BESÖKAREN en sinnlig upplevelse där keramiken och kreativiteten står i centrum med naturen som vår största inspirationskälla. OLOF PARADIS har ritat husen efter verkstadens föränderliga behov. Just nu bygger vi en modell och gipsatelje. Vår senaste kollektion i samarbete med Synnöve Mork är tillverkad i porslinslera. Välkomna att besöka oss på Öland!

0485-31624 | www.paradisverkstaden.se | @paradisverkstaden


ELD

ETT DOCKHEM

BROTT OCH STRAFF

(MACBETH)

NATTHÄRBÄRGET

NORDIC CRIME

GALILEIS LIV

TID FÖR GLÄDJE

LINJE LUSTA

EXIT PARKOUR

ARV

EN PJÄS FÖR DE LEVANDE I EN DÖENDE VÄRLD

En nyskriven pjäs av Jonas Hassen Khemiri

Maksim Gorkijs storverk i regi av ungerske János Szász

Ett modernt amerikanskt mästerverk av Tennessee Williams

HUR VI FÖRSVINNER

En high school-pjäs om framtiden

Henrik Ibsens klassiker i regi av Anna Pettersson

Fiktionella tv-deckare möter scenisk verklighet genom Mattias Andersson

En föreställning om och med Matar, en av världens främsta parkourutövare, i regi av Örjan Andersson

LILLA DÖDSDANSEN

En klassiker sedd ur barnets perspektiv

Dostojevskijs roman i bearbetning och regi av Oliver Frljić

Bertolt Brechts pjäs om vetenskap och alternativa fakta

Sverigepremiär för Matthew Lopez succépjäs inspirerad av E.M Forsters roman Howards End

THE SHEEP SONG

16 levande får i hyllat ordlöst gästspel av belgiska teaterkompaniet FC Bergman

Av Jens Ohlin och Hannes Meidal efter en idé av William Shakespeare

Skådespelarfest i Arne Lygres nyskrivna pjäs

En föreställning som turnerar utan att resa, skapad av Katie Mitchell

CHEKHOV’S FIRST PLAY

Gästspel av det irländska teaterkompaniet Dead Centre med stöd av Culture Ireland Produktionen genomförs med stöd av Culture Ireland

LÄS MER OM VÅR REPERTOAR PÅ WWW. DRAMATEN.SE

LILLA SVANSJÖN

En dansföreställning av Claire Parsons


38 | HOME PROMOTION

H E L A D E N N A T E M AT I D N I N G Ä R E N A N N O N S

S TO C K H O L M S M AGA S I N E N

HELA VÄRLDEN TILL DIN TRÄDGÅRD Dekorera din trädgård med inspiration från någon annan plats eller tid på jorden. Ge din trädgård spännande inslag genom att tillföra olika skulpturer och dekorationer som skapar en unik känsla och en härlig atmosfär. OAVSETT OM DIN BONING är ett torp eller en större herrgård

finns det säkert en plats i trädgården som behöver få lite extra kärlek. Vi har nischat oss i alla slags trädgårdsfigurer. Hos oss hittar du handgjorda vackra och unika blomkrukor, urnor, fontäner och många andra intressanta statyer och dekorationer i form av djur och äventyrsfigurer, som utsmyckar din trädgård. Som företag utökar vi ständigt vårt sortiment för ytterligare och mer detaljerade produkter, eftersom vi vet att utveckling och kundnöjdhet är det viktigaste.

”En skulptur i trädgården eller uteplatsen skapar en exklusiv miljö med personlig prägel – ett inbjudande utrymme med plats till eftertanke.” OM INCONCRETO

Alla InConcretos produkter gjuts i betong, ett starkt och tåligt material, perfekt för det svenska klimatet. Genom väder och vind får dina statyer, bänkar och fontäner en alltmer unik karaktär, en lite mer antik finish. En skulptur i trädgården eller uteplatsen skapar en exklusiv miljö med personlig prägel – ett inbjudande utrymme med plats till eftertanke. – Vi tar också emot specialbeställningar enligt dina egna önskemål, leveranstiden i dessa fall kommer att bli längre. Tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad eller har några funderingar, avslutar Nicklas.

ETT HANTVERK FRÅN ESTLAND

Skulptören bakom skulpturerna heter Kain Reis och har sin ateljé i Estland. Alla föremål är gjutna i betong i handgjorda formar. Det krävs ett antal gjutningar innan de är klara och formarna klarar bara av ett visst antal gjutningar. Därför är varje skulptur nästan ett helt unikt föremål. Alla Inconcretos produkter gjuts i betong som är perfekt för det svenska klimatet. Betongen är ett starkt och tåligt material och kräver ingen särskild skötsel. Tvärtom blir utomhusdekorationer som statyer och krukor bara vackrare av väder och vind. PLANERA OCH PLACERA

Fontäner har blivit allt mer efterfrågat. Ofta de mindre och för den mer klassiska villaträdgården. – Det finns något för alla hus och alla stilar, man måste inte ha ett slott för att få imponera med en fin trädgård, säger Nicklas Andersson som driver Inconcreto och fortsätter berätta att försäljning och leveranser sker inom hela Sverige, både till privat- och företagskunder.

STATYER, DEKORATIONER OCH FONTÄNER. Den klassiska trädgårdskonsten och fontänerna utgör ett genuint hantverk. Genom väder och vind får det en alltmer unik karaktär, en lite mer antik finish. URNOR. Urnorna finns i olika former och storlekar, fina att placera ensamma eller i grupp. Dessa större behållare är i allmänhet mycket dekorativa och utsmyckande och passar väl in i trädgårdar och parker. FÅGELBAD. Fågelbad lockar till sig olika fågelarter, speciellt

under sommar eller torrperioder. Ett fågelbad med fontän blir ett riktigt blickfång i trädgården, på balkongen, uteplatsen m.m.

Läs mer om oss på www.inconcreto.se För beställning, intresseförfrågningar eller om du vill besöka visningsrummet kontakta oss via e-post: info@inconcreto.se eller på telefon 070 545 71 40.


DRÖMKÖK BYGGT PÅ KUNSKAP OCH KVALITET www.lidhults.se


V I L L D U A N N O N S E R A I H O M E ? K O N TA K TA N E W S FA C T O R Y P Å A N N O N S @ N E W S FA C T O R Y. S E

HUSVAGNSRESERVEN

Sävvägen 10, Kristianstad Tel: 044-24 56 90 info@husvagnsreserven.se www.husvagnsreserven.se

FIRA MED OSS

MASSVIS MED FINA ERBJUDANDE Pilote P740C Ev -2022 Pilote P746C Ev -2022

fr. 846.000kr fr. 934.000kr

Sommarkampanj Rabatt

30.0

00k

r

Gäller vid köp av ny husbil vi har på lager.

AR N G A V S & HU R A L I B S HU E D Å B V AL A V R NS U A R T E R V O E T L KT TT S E R I D R Ö VI HAR E F

VI HAR LADDAT UPP MED MÅNGA FINA

SOMMARERBJUDANDE VÄLKOMMEN TILL OSS!

HUSVAGNSRESERVEN


V I L L D U A N N O N S E R A I H O M E ? K O N TA K TA N E W S FA C T O R Y P Å A N N O N S @ N E W S FA C T O R Y. S E

UPPLEV VÅRA VÄXTHUS, ORANGERIER & UTERUM

En varmare plats

I nästan 30 år har vi fört svenskar närmare värmen. Till en plats i det fria, närmare naturen. En plats där du kan duka upp till fest, njuta av morgonkaffet, se tomaterna växa fram eller bara vara dig själv – oavsett väder. Men det vi är allra stoltast över är nog att vi fört människor närmare varandra. För egentligen handlar inte Classicum bara om vårt unika sortiment av växthus, orangerier och isolerade uterum av högsta kvalitet. Eller att vi under lång tid lärt oss hur man bäst skräddarsyr lösningarna efter just dina behov och din smak. Classicum handlar om dig och dem du älskar. Om att du ska kunna umgås med dem under en längre tid på året – på en vacker och trygg plats. Som är lite varmare. #envarmareplats

www.classicum.se

Inspireras i våra härliga utställningar. Du hittar oss i: - Kabbarp, Skåne - Brunnsviken, Solna - Sollidens Slott, Öland Välkomna!


@sandra_kennellaverdaboom

V I L L D U A N N O N S E R A I H O M E ? K O N TA K TA N E W S FA C T O R Y P Å A N N O N S @ N E W S FA C T O R Y. S E

o

n

p

e

t

i

i

c

o

m

Svensk pälsvård sedan 1993

t

k9competition.com


V I L L D U A N N O N S E R A I H O M E ? K O N TA K TA N E W S FA C T O R Y P Å A N N O N S @ N E W S FA C T O R Y. S E

6046 Moorland Fog

www.magrab.se

www.caesarstone.com

6046 Moorland Fog

www.magrab.se

www.caesarstone.com

Designed for Life Designed for Life


V I L L D U A N N O N S E R A I H O M E ? K O N TA K TA N E W S FA C T O R Y P Å A N N O N S @ N E W S FA C T O R Y. S E

www.gabrielkakelugnar.com


V I L L D U A N N O N S E R A I H O M E ? K O N TA K TA N E W S FA C T O R Y P Å A N N O N S @ N E W S FA C T O R Y. S E

SMARTA

Beställ katalog

PLANLÖSNINGAR & VACKRA EXTERIÖRER

Husmodell:

Nova 3 Borohus anpassar alla hus efter behov och önskemål. Hjärtligt välkomna att kontakta oss. Tillsammans tar vi fram det optimala huset för just dig och din familj. Se alla modeller och beställ katalog på vår hemsida www.borohus.se.

Villor & Fritidshus

·

Tel 0325-18620

VÄLJ FRITIDSHUS OCH BO DÄR

ND

RA

D

U

VILL

Stil 85

SOM

FÖR

Ä

JÄMT

Ett fritidshus är en plats utan måsten. Det är långa kvällar, lugn och ro framför braskaminen och härliga kvalitetsstunder med familj, vänner och barnbarn. Idag är det allt fler som gör fritidshuset till sitt permanentboende vilket ställer höga krav på komfort och kvalitet. På hemsidan www.vastkuststugan.se hittar du närmsta försäljningskontor. Du är även välkommen att ringa oss, tel. 0325-18600. 240x342+5_Home_VKS_Borohus.indd 1

2022-06-01 10:43:44


V I L L D U A N N O N S E R A I H O M E ? K O N TA K TA N E W S FA C T O R Y P Å A N N O N S @ N E W S FA C T O R Y. S E

HUS A3428

willanordic.se

Känsla är att kunna skapa ett hus utan kompromisser. Förnuft är att kunna lita på att det blir välkonstruerat. Ett lyckat husprojekt kräver både känsla och förnuft. Känsla för det vackra, charmiga och estetiska, och förnuft när det kommer till funktion, konstruktion och tillverkning. På Willa Nordic har vi en noga strukturerad och kvalitetssäkrad tillverkning som

säkerställer alla steg i processen. Det är så vi gör verklighet av våra kunders visioner till absolut högsta kvalitet. Välkommen till Willa Nordic!


Kvalitet i generationer moccamaster.comTurn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.