Page 1

ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

ANNONS

m äs sg u id e Nordens största livsstilsmässa inom hälsa. Årets tema “Balans”

Allt du behöver för hälsa och balans 200 utställare • 200 seminarier Prova-på-aktiviteter • Massor av nyheter • Träning för proffs och nybörjare • Hälsa för hela dig

Köp din biljett online – du sparar både tid och pengar!

www.alltforhalsan.se Missa inte vår kompismässa, Mitt kök!

Distribueras i Dagens Nyheter 2 november

HITTA BURKAR OCH FÅ EN CELSIUS! Ett naturligt val för en aktiv livsstil

Hitta Celsius sex friska smaker inuti tidningen. Välkommen fram till vår monter B08:31 under Allt för hälsan 6-9 november och hämta ut en gratis dryck. Vi ses!


2

ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

Välkommen till Allt för Hälsan – för ett liv i balans Årets tema på Allt för hälsan 2014 är ”Balans”. Vi ger dig utrymme att hitta alla de delar som behövs för ett liv i jämvikt. En holistisk syn där samspel mellan fysisk aktivitet, mental hälsa, sund mat och vilosam avslappning ger dig ett liv i hälsans tecken. I år satsar vi också extra på dig som vill ta med dig hälsan in i arbetslivet – både som frisk medarbetare och som beslutsfattande företagsledare. Mässan är aktiv, så kom gärna med träningskläderna på! Det finns gott om prova-på-aktiviteter och behandlingar att testa. Dessutom har mässan närmare 200 seminarier som erbjuder hälsosam kunskap och våra 200 utställare ger de senaste trenderna inom hälsa och friskvård. På nyhetstorget i denna bilaga hittar du några av årets nyheter. Allt för hälsan har sex huvudområden: Träning, Kost, Kropp & Själ, Yoga, Behandling & Relax samt Naturlig Skönhet. Tillsammans står de för helhet, och på sikt ett balanserat liv. Mässbilagan underlättar för dig att planera ditt deltagande och besök gärna vår hemsida för mer info. Låt dig inspireras, ta del av nya upplevelser och guidning till ett liv i balans och hälsa. Välkommen till Allt för Hälsan 6-9 november på Stockholmsmässan – för dig med en hälsosam livsstil.

ANNONS

MÄSSINFO Tid & Plats 6–9 november 2014 Stockholmsmässan i Älvsjö Öppettider Torsdag 6 nov Fredag 7 nov Lördag 8 nov Söndag 9 nov

Det är billigare att köpa entrébiljett online jämfört med på plats i kassan. Kombinationsbiljett Allt för hälsan och Mitt kök Biljett för 2 mässor Vuxen 1 dag Vuxen 2 dagar Familj 1 dag

10.00-18.00 10.00-19.00 10.00-18.00 10.00-18.00

Biljetter Vuxen 1 dag Vuxen 2 dagar Barn 0-6 år Barn 1 dag 7-11 år Ungdom 1 dag 12-18 år Familj 1 dag (2+2)

i kassan

På nätet

150 kr 230 kr 0 kr 30 kr

130 kr 190 kr 0 kr 20 kr

70 kr 310 kr

50 kr 270 kr

i kassan På nätet

200 kr * 410 kr

180 kr 340 kr *

*går endast att köpa på nätet Läs mer om båda mässorna på sid 4 Kommunikationer: Pendeltåg från Stockholm Central mot Älvsjö Station avgår 8-12 gånger i timmen. Resan tar endast 9 minuter. Med bil: enklast kör du E4/ E20 och följer skyltar mot Stockholmsmässan/ Älvsjö.

Köp din biljett på www.alltforhalsan.se – du sparar både tid och pengar! Samarbetspartners:

Erik Rådström, projektchef för Allt för Hälsan

Hitta rätt på mässan: Seminarielokaler A3-A9

AE Seminarielokaler A3-A9

PROVA PÅ MASSAGE

Entré

Servering

Seminarielokaler A3-A9

Entré

Löparskola

NATURLIG SKÖNHET SCEN

Träningsbaren

Östra Entrén X-pole Entrétorget

Tränings Scenen

INFO Nyhetstorget

Yoga scenen

Cross-fit

Yoga gläntan

Entré

Friskvårdskollen

Boktorget Scenen EKO Caféet

Funktionell träning

Prova på Träningsaktiviteter

Kokpunkten

Denna tematidning är producerad av Newsfactory Media Group i samarbete med Stockholmsmässan Newsfactory AB | Gävlegatan 12A, 113 30 Stockholm | Tel 08-545 03 990 | info@newsfactory.se | www.newsfactory.se

Stockholmsmässan är Nordens ledande arrangör och genomför varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 300-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 30 000 utställare, 3,3 miljoner besökare och fler än 8 000 journalister från hela världen.

Goda Slanka

Projektledare: Roland Wiklund, roland.wiklund@newsfactory.se, 08-545 03 598 | Försäljning: Jan Danielsen och Daniel Björkqvist | Grafisk form: uno-design.se | Text: Emilia Arvidsson, info@emiliaarvidsson.se Traffic: Sofie Eriksson | Repro: Johan Kuhlau | Tryck: Bold/DNEX & MittmediaPrint Är du intresserad av en egen kundtidning och vill veta mer? Kontakta vår affärsområdeschef Roland Wiklund.

sweden eco

Naturlig hudvård ska kännas bra

Ger dig resultat som syns direkt! Välkommen att provsmaka i monter B02:38!

Rosenserien erbjuder ekologisk, naturlig hudvård för både män och kvinnor. Vi har 30 års erfarenhet och kunskap i att tillverka hudvårdsprodukter i Sverige. Söndagen den 9 november 12.45 håller Tony Irving sitt föredrag ”Från botox till naturlig hudvård” på Naturlig Skönhets scen. Välkomna!

Effektiv viktminsk ning! Utan aspa rtam, gluten och sojamjöl.

www.facebook.com/slanka.sverige www.slanka.se • Kundservice 0702-800 837 • info@slanka.se

Hjärtligt välkomna till monter B07 : 10


4

ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

ANNONS

Foto: Zefa/Johnér Bildbyrå AB

Friska medarbetare Vi spenderar stor del av vår vakna tid på jobbet. Allt för hälsan har därför bjudit in företag till mässan för att ge inspiration till en hälsosammare arbetsplats i balans. Varför satsa? Hälsoarbete kan bli en lönsam strategi. För varje investerad krona får arbetsgivaren mångfalt tillbaka. Det hänger bland annat ihop med minskad sjukfrånvaro, stadigare effektivitet och bättre prestation. En förbättrad kondition hos medarbetarna kan leda till färre kostnader. Notan för ohälsa ligger idag på miljardbelopp för många av de största företagen i Sverige. Så det finns all anledning att satsa!

Digital koll på hälsan! Friskvårdskollen är ett populärt och stort inslag på Allt för hälsan. Här får du hjälp att hitta de områden där du behöver förbättra din hälsa.

Allt för hälsan och friska medarbetare Mässan har bjudit in näringslivet och organisationer till årets mässa. Vi kallar satsningen Friska medarbetare. Årets tema ”Balans” ska innefatta även den plats som många av oss befinner oss under stora delar av dagen: arbetet. Att hitta balansen på jobbet kan bli en positiv hälsofaktor med ett win – win resultat. Nöjda medarbetare ger en nöjd arbetsgivare! Många seminarier som erbjuds är direkt intressanta för HR-personal och företagsledare, som också får möjlighet att möta aktörer och specialister inom friskvård. Den stora utmaningen? Det är lätt att tro att det bara handlar om träning, kost och vila. Men den stora utmaningen för många svenskar är stillasittande och vardagsmotion. Vi motionerar mycket i Sverige, men samtidigt tillhör vi det folk som sitter mest i världen. Det är en stor ohälsofaktor, så pass att man myntat begreppet: ”Sitting is the new smoking”. Passa på att lyssna på Mat- och motionsskolan, med bland andra professor Mai-Lis Hellénius.

Allt för hälsan bjuder in till en hälsoarena, där både du som arbetar, och du som ger jobb åt andra, får möjlighet att hitta inspirationen till ett arbetsliv med balans och hälsa i fokus. Vill du inspirera fler medarbetare till en hälsosam livsstil? Då är ett besök på mässan Allt för Hälsan vad du och din personal behöver. Visa din personal till en hälsosam livsstil och beställ entrébiljetter till era medarbetare. Kom och testa alla aktiviteter och inspireras genom 200 seminarier. Läs mer på www.alltforhalsan.se och Friska medarbetare.

Mat & Hälsa under samma helg Foto: Johnér Bildbyrå AB

Tränar du flera dagar i veckan, utan att bli det minsta starkare? Har du haft en period med nyttig mat och massor av träning men ändå känt dig nedstämd och stressad? Allt för Hälsans syn är holistisk – den fysiska kroppen, sinnet och själen – är sammanflätade som en helhet. Om du tränar massor men glömmer bort att äta ordentligt eller att vila kommer träningsresultaten att utebli. Du kan träna och äta exemplariskt,

Första steget är att anmäla sig via sin mobiltelefon. Du får frågor att besvara via telefonen. Det finns möjlighet att ställa sig vid en dator i montern och göra den på plats. Därefter går du igenom en automatisk kroppsanalys och du gör kroppsmätningar själv och får en sammanställning gjord - en status av din hälsa Med enkäten och testerna får du ett konkret svar på vilka förändringar som kan behövas för ett liv i balans och hälsa. Friskvårdskollen vill i år visa att det är enkelt att få självkännedom och att bli medveten om den egna hälsan. Det ger en motivation som håller för förändring. Friskvårdskollen är ett samarbete mellan Stockholmsmässan och professionella aktörer på marknaden som: Wellnessprofile, Team Lars Massage, Clinicbuddy och Medicinskt Kursforum. Ett besök hos Friskvårdskollen är väl investerad tid, och målet är att du utifrån resultaten får kunskap kring vad just du behöver, och var du sen kan vända dig. ÂÂ Monter B10:51

Balans! Årets tema 2014

Allt för Hälsan bygger upp årets mässa kring det viktiga temat balans, med utgångspunkt i en holistisk syn.

Hos Friskvårdskollen får du nycklar till din hälsobalans

men det kommer inte att förändra din mentala hälsa om du har det tufft på jobbet. Allt för hälsan har pusselbitarna Vi vill ge dig en stadig grund att stå på. Här finns utställare, seminarier och prova-påaktiviteter inom motion, kost och mental hälsa. Mässan är uppdelad i sex avdelningar, med det holistiska perspektivet som bakgrund: Träning, Kost, Kropp & Själ, Yoga, Behandling & Relax samt Naturlig skönhet. Allt för att du ska hitta den rätta balansen!

Den andra helgen i november är värd att vika tid för i kalendern. Nu har du möjlighet att få det bästa av två världar, med hälsa och mat i fokus. Välkommen!

Mer information om öppettider och priser hittar du på stockholmsmassan.se där du också kan köpa din biljett.

Mitt Kök erbjuder matinspiration och ny kunskap kring mat och dryck. Producenter och konsumenter möts i en härlig matfestival. Stora portioner med matglädje och livsglädje serveras till Sveriges alla matälskare. 6-9 november.

Öppettider Torsdag – Söndag

Allt för Hälsan är Nordens största livsstilsmässa inom hälsa. Läs mer i bilagan du håller i handen eller på alltforhalsan.se. 6-9 november. Hitta hit Till Stockholmsmässan tar du dig enklast med pendeltåg, vår huvudentré ligger bara 350 meter från Älvsjö station.

Välkommen till ett riktigt lustfyllt mässbesök!

Mitt kök (Hall C) Torsdag 10.00-18.00 Fredag 10.00-20.00 Lördag 10.00-19.00 Söndag 10.00-17.00 Allt för Hälsan (Hall B) Torsdag 10.00-18.00 Fredag 10.00-19.00 Lördag 10.00-18.00 Söndag 10.00-18.00


INTRESSERAD AV KUNDALINIYOGA? Kundaliniyogans kraftfulla och effektiva tekniker erbjuder en utmärkt väg för dig som vill skapa hälsa och balans i kropp, sinne och själ. Kundaliniyogan arbetar med hela vårt system och ger därför goda, förutsägbara och snabba resultat. SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbunds vision är att göra kundaliniyoga tillgänglig för alla intresserade. Besök oss i Monter B04:41, där någon av våra certifierade lärare kan ge vidare information och svara på eventuella frågor.

VÄLKOMMEN! till Monter B04:41

SKY arrangerar dagligen intressanta föreläsningar, yoga- och meditationspass under mässan. Passa till exempel på att bli inspirerad av Sophia Göth, som föreläser om ”Kundaliniyogan och de fem elementen”.

Alla Dina celler förbrukar mineraler!

HÅLL DIG FRISK med rätt mineralbalans!

Brist på dessa 12 MINERALER syns tydligt i ansiktet!

Se schemat på vår hemsida www.kundaliniyoga.nu.

Yogakurser - Lärarutbildningar - Workshops - Yogaevents Sök en yogalärare nära dig på www.kundaliniyoga.nu

Hälsomässan Monter B04:49

www.kundaliniyoga.nu infosky.sky@gmail.com

MÄ S S

DE UDAN ERBJ

9:- :-

19

259 PRISTER B08:61 . D R O I MON NS VI FIN

✓ Trötthet ✓ Hår, hud

och naglar

✓ Immun-

systemet

Lättupptagligt järn

Nyhet!

Skonsamt för magen och med god smak.

Mineraler Zink, mangan, krom, koppar, molybden, selen, bor, jod.

Vitaminer B1, B2, B3, B5, B6 B12, C, D, och folsyra.

Hälsoörter Rysk rot, citrus, nässla, björkblad, åker fräken, alfaalfa, isop, ringblomma, rosmarin, kvickrot, hagtorn, nypon, rölleka, hibiscusblomma, astragalus, ingefära, järnört, kattmynta och angelika.

Läs mer på www.femineral.se

Prova Yoga och meditationskuddar Hitta din favoritkudde med hjälp av instruktör.

Vinn produkter ur vårt sortiment Utlottning sker 1 gånger per dag.

Fynda! Kom till vårt roliga fyndbord fyllt med utgående färger och modeller

Nyhet - Yogabolster flera färger med handtag. Välkommen till monter B03:30 Här finner du, förutom meditationsprodukter, vår populära värmesjal, svala huvud- och amningskuddar, smarta kökstextilier m.m. Allt i miljöoptimala material såsom ekobomull, fruktkärnor och boveteskal. 08-650 75 08 • info@nyttadesign.se • nyttadesign.se

15-20% mässrabatt


6

ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

ANNONS

Allt för Hälsan

Nyheter

Pigg i vinter

Bönpasta

Färgglada Powerhoop® Deluxe har en justerbar vikt, som kan anpassas till alla användare. Grundvikten är 1,6 kg och som mest kan den väga 2,2 kg. Med ringen kan du både öka kaloriförbränningen, få bättre kondition och forma höfter, lår och rumpa.

D-vitamin och den svenska vintern går bra ihop. Vintertrött innehåller förutom D3 även vitmin B5 samt adaptogenen Rosenrot. B5 bidrar till minskad trötthet och Rosenroten har visat sig vara effektiv för att skapa energi och förbättra den mentala förmågan.

Bönpastan från Risenta är både glutenfri och ekologisk. Den är dessutom protein- och fiberrik, och har ett lågt kolhydratinnehåll. Ger en lång mättnadskänsla. Precis som vanlig pasta tillagas den genom att kokas. Konsistensen liknar färskpasta.

ÂÂ Powerhoop, monter B08:18

ÂÂ Femineral, monter B08:61

ÂÂ Risenta, monter B05:52

Spring smart

Rocka loss

Vi har olika löpstilar, men vilken stil är effektivast? Med hjälp av den senaste 3D kameratekniken är det nu möjligt att ta reda på din löpekonomi genom ett 1-minuts test på löpband. Med rätt löpekonomi springer du och presterar bättre. ÂÂ MotionMetrix, Runners´store, monter B09:12

Lindra smärtan Med hjälp av mikroströmterapi kan smärtlindring ske av olika muskel- och ledbesvär. Painmaster kan användas både i förebyggande syfte och när skadan är framme. Inga läkemedelsbiverkningar och batterierna räcker upp till 300 timmar.

Värme länge

ÂÂ Allytec/Painmaster, monter B09:56

LCHF Grillkrydda En grillkrydda utan socker, glutamat, stärkelse eller jäst, och bakom den står LCHFklubben. Passar till kött, kyckling och fisk, och även som dipp, om du blandar en matsked med 2 dl yoghurt, gräddfil eller crème fraiche och doppar grönsaker i.

Eko yogakläder för alla

Genom att bryta en knapp i värmepåsen sprider sig värmen och håller i upp till 3 timmar. Placera påsen i ett tygbälte och spänn fast den där du har ont. Pakvis Värmebälte går att återanvändas många gånger, genom att lägga den i kokande vatten i 10 minuter. ÂÂ Pakvis Health, monter B03:27

ÂÂ LCHF-klubben, monter B08:54

Saprema of Sweden har med sköna material tagit fram plagg för både män och kvinnor. Nytt för i år är en baskollektion som passar alla plånböcker, utan att tumma på materialet. Kläderna är ekocertifierade enligt GOTS och ÖKOtex 100. ÂÂ Saprema of Sweden, monter B05:41

Sitt dig stark Rulle för kroppen GRID X är en fast och intensiv rulle, som kan användas på kompaktare vävnad som baksida lår, framsida lår och delar av ryggen. Den är dubbelt så hård som sin föregångare GRID och dessutom svettsäker och enkel att rengöra.

Hudvård för båda Dr Alkaitis Holistic Organic Skin Care är hudvårdsserien för både män och kvinnor som är producerad enligt raw food principen. Den är ekologisk och utan tillsatt vatten. Serien består av 11 handgjorda produkter. Passar alla hudtyper. ÂÂ Dr Alkaitis Scandinavia/M.Åsmundhavn AB, monter B06:04

Posture Balance är en balanssits som hjälper dig att träna upp din hållning medan du gör annat. Genom att balansera sitter du i en ergonomisk position och spänner core-muskulaturen. Den kan användas överallt; från kontorsstolen till soffan.

ÂÂ Posture, monter B05:21 ÂÂ Bodystore.com, monter B07:31 Yosa Sport Ananas-Apelsin är ett proteinrikt och havrebaserat mellanmål. Den är vegetabilisk och fri från soja, mjölk och laktos och innehåller inga kon serveringsmedel. Den säljs i praktiska 200 grams förpackningar som innehåller en hopfällbar sked. ÂÂ Bioferme Oy, monter B08:52

Stark med havre

Ekologisk skönhet INIKA är ett 100 % naturligt varumärke, med fokus på kvalitet, färger och prestanda. INIKA består av ekologiska certifierade ingredienser samt naturligt mineralpulver. Garanterat fritt från syntetiska kemikalier och skadliga ingredienser. ÂÂ Ecoholics, monter B07:21


Echinaforce® – när förkylningen slår till igen och igen….

NYHET Hot Drink – hjälper hela familjen att hålla sig frisk.

Anledningen till att du blir förkyld igen och igen är att ett förkylningsvirus ständigt förändras. Kroppen blir lurad och immunförsvaret aktiveras ofta försent. Symtomen bryter ut.

Därför utvecklade hälsopionjären A. Vogel Echinaforce. SPRIDER SIG SNABBT Virus attackerar via näsa och mun varifrån det snabbt tränger in i kroppens celler, fortplantar sig och sprider sig. Inom 1-2 dygn har förkylningen brutit ut.

Black Elks kraftfulla echinacea. Resultatet upplever du i Echinaforce – frisk, kraftfull men milt brännande. Just den smak indianerna sökte. BLACK ELKS ECHINACEA FRÖ Givetvis färskt extraherad och ekologiskt odlad.

En förkylning startar med ett virusan-

Kanske är det därför som Echinaforce idag är ett av världens mest använda traditionellt växtbaserade läkemedel vid förkylning. Dessutom kvalitets- och säkerhetsgranskat av Läkemedelsverket i Uppsala.

Det är därför som det är vik- grepp i näsa, mun och svalg. Genom tigt att sätta in Echinaforce att ta Echinaforce tidigt kan symtomen lindras redan i inledningsskedet snabbt, innan viruset hunnit – förkylningen får inte fäste. få fäste. Det är nämligen då det är lättast att dämpa symtomen. Nu vet du varför du kan lita på Echinaforce när förkylningen slår till. En bra anledning till att alltid ha Echinaforce i medicinskåpet - precis som huvudvärkstabletter. Eller hur?

BEN BLACK ELK

SNABBVERKANDE OCH CH GOD

HÄRSTAMMAR FRÅN INDIANERNA Alfred Vogel, hälsopionjär och forskare, förvärvade sin kunskap om echinacea från indianhövdingen Ben Black Elk på 1950-talet.

Echinacea Hot Drink från A. Vogel är ett väldokumenterat kosttillskott med echinacea och fläderbär. Hot Drinken hjälper familjen att hålla sig frisk eftersom både echinacea och fläderbär bidrar till att bibehålla ett normalt, hälsosamt immunförsvar. Precis som alla andra produkter från A. Vogel är Hot Drinken färskt extraherad och ekologiskt odlad.

VALET AV ECHINACEA Black Elk lärde Vogel att använda hela plantan, alltså även roten. Likaså att tillreda extraktet av färsk echinacea. Men det allra viktigaste var att bara använda plantor med kraftfull och milt brännande smak.

Hot drinken är lätt att använda och lenar snabbt – ta en tesked i lite varmt vatten och njut av den sköna känslan som sprider sig i hals och svalg.

RESULTATET - ECHINAFORCE Det var denna kunskap som Alfred Vogel tog med sig hem – tillsammans med frön från

Pionjär inom naturlig hälsa - sedan 1923

FÖRKYLNINGENS FIENDE

Ekologiskt odlad • Färskt extraherad • Säkerställd effekt SÄLJS AV UTBILDAD PERSONAL I ALLA HÄLSOKOSTBUTIKER. DESSUTOM I APOTEK HJÄRTAT OCH LLOYDS APOTEK Echinaforce är ett traditionellt växtbaserat läkemedel, använt för lindring av symtom vid förkylning. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Läs bipacksedeln innan användning. Echinaforce marknadsförs av Svenska Bioforce AB, tel: 046-234700, www.avogel.se

Bioforce_HotDrink_AlltforHalsan_nr1_2014.indd 1

quality

2014-10-28 10:34


Träffa oss på Allt för Hälsan och Fitness Festivalen!

BioMat madrassen innehåller tre komponenter vilka skapar en friskare kropp och själ.

Negativa joner Ametister

Utbilda dig inom hälsa! • • • • • •

Licensierad Kostrådgivare steg 1 & 2 Hälsocoachutbildning Hälsoinspiratör Athletic Performance Nutrition – kost för prestation Kostrådgivarutbildning på Playitas, Fuerteventura jan -15 Gratis preparandkurs på Allt För Hälsan! Boka på pnc.nu. • Distanskurser

www.LifewithBioMat.com

TRAGER® Approach avspänning, rörelse, ålderslöshet ”Trager is a way to agelessness.” med.dr Milton Trager

Läs mer på www.pnc.nu eller ring utbildningsansvarig Martin Brunnberg på 0736-509033 Trager Approach handlar om rörelse, djup avslappning, kroppsmedvetenhet och personlig utveckling. Det är en väg att genom hela livet

bibehålla det fria, lätta, mjuka både till kropp och sinne. Välkommen att under mässan prova Trager. Vi finns i monter B02:18.

Svenska Tragerföreningen www.trager.se PNC_Allt för hälsan_Kvart.indd 1

2014-10-28 09.13


ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

Träning

Träningsscenen – den självklara platsen för inspiration! Träningsscenen bjuder på alltifrån det senaste träningsmodet till träningstrenderna och aktuella profiler. Passa på att få koll på både hårda och mjuka former av träning – för ett liv i balans.

hur du blir en snabbare löpare. Hos Runners´ Store kan du också få experthjälp med skor, kläder och du kan givetvis handla på plats. Varför tränar vi löpteknik och hur kommer det sig att styrketräning är en viktig komponent för löpningen? Passa på att ställa frågor till Runday, löparklubben som också kan visa dig grundövningarna. Som besökare får du motivationstips, för att få riktig löparlust! På ToppHälsas löparskola kommer det även att finnas seminarier, förhoppningsvis med något alldeles nytt för just dig. Löparskolan tar även plats på Träningsscenen under ledning av Magdalena Bibik. ÂÂ Monter B10:08

Foto: Magdalena Bibik/photo by Bibik

Foto: Janne Westerlund

ToppHälsa är tidningen som ofta tar luppen på löpning och i år ger de mässans besökare en löparskola med möjligheten att ställa frågor, testa löpning och utrustning samt inspireras till sin egen träning. På plats finns Nordic Gym, som tillhandahåller konditions- och styrketräningsutrustning. Med sig har de friidrottstränaren Hansa Näsman och sprintern Joel Groth som ger dig smarta tips om optimal löpning. Stockholms största löparbutik Runners´ Store lanserar tillsammans med MotionMetrix AB en världsnyhet. Genom en datorgenererad 3D modell kan man med ett enkelt löpbandstest ta fram viktigt underlag som räknar ut din totala löpekonomi. Du får sedan råd på

Tävla med Vasa CrossFit CrossFit är träningsformen som både ser till styrka och kondition och nyckeln är hög intensitet. På Allt för hälsan anordnar Vasa CrossFit workshops och en tävling med fina priser. Två personer kommer att tävla i CrossFit samtidigt, och tävlingsinnehållet släpps först på mässans första dag, för att deltagarna inte ska kunna förbereda sig. Du har en gång på dig att tävla och tävlingarna går på lördagen och finalen på söndagen på Träningsscenen. Den som gör CrossFit-övningarna på bästa tid vinner. Första priset är 1 års medlemsskap hos Vasa CrossFit, andra priset är 6 månaders medlemsskap och tredje tre månaders medlemsskap. Prova-

Nyheter

Eko yogamatta En matta tillverkad utan lim eller klister som går att tvätta på 40 grader i maskin. Du kan lägga den ovanpå din vanliga yogamatta. Bra grepp vid svettiga aktiviteter, såsom Bikram Yoga eller Mojo Yoga. Mattorna finns i rödbetsröd/skogsgrön och orange pumpafärg. ÂÂ Sportapoteket, monter B06:29

9

Här är rörelse i fokus, så kom gärna ombytt! Det finns både tuffare och mjukare träning att testa, allt för att hitta den rätta balansen. Träningsscenen och Prova-på-träningsaktiviteter bjuder på en bra mix mellan aktuella profiler, aktiviteter och show.

ToppHälsas löparskola – för alla nivåer! Flera aktörer inom löpning ställer under Allt för hälsan upp på ToppHälsas löparskola med kunskap, inspiration och prova-på-pass för både den inbitne och nybörjaren.

ANNONS

på-pass finns på torsdagen och fredagen. Inspirationen till träningsformen har hämtats från kroppens naturliga rörelser, där man klättrar, lyfter, bär, springer, står eller drar. Därför bygger träningsformen också på variation. Några klassiska övningar är burpees, ballslams, övningar med kettle bells och rodd. Kom i träningskläder och utmana dig i CrossFit! ÂÂ Monter B12:30 Torsdagens prova-på-pass: 15.00, 16.00, 17.00 och 18.00 Fredagens prova-på-pass: 11.00, 12.00, 13.00, 17.00, 18.00 och 19.00

Programmet sträcker sig från torsdag till söndag, med en bra mix av träningsinspiration. Varför inte ta pulsen på Nordic Gym, experten på utrustning inom styrka och kondition, eller få mer kunskap inom löpning tillsammans med ToppHälsa och deras experter? Du får också möjligheten att träffa två kända profiler inom träning, Paolo Roberto och D-Flex. Är du ute efter lite lugnare träning? Håll utkik efter Tullinge Hälsokälla som ger dig en inblick i Pilatesvärlden. Några som har satsat på riktigt fina ekologiskt certifierade kläder är Saprema, välkommen på deras modevisningar! Även Lorna Jane bjuder på färgsprakande visningar av sina kläder. – Träningsscenen har en stor variation i år, så det finns något som passar alla, berättar Magdalena Bibik, som är konferencier för tredje året i rad. Hon uppmanar besökarna till att testa något nytt, för balansens skull. Och kom träningsklädd så att du kan testa och hänga på i de olika passen. Det nya för i år är Prova-påträningsaktiviteter, där man kommer kunna ta längre klasser som visats upp på scenen. Här kommer bland andra Blossom Tainton att medverka tillsammans med Lorna Jane. På mässans sista dag är det final i tävling i Crossfit som anordnas av Vasa CrossFit. ÂÂ Monter B10:31

Träningsscenen Program Varje dag fylls scenen av en mängd fartfyllda och inspirerande shower där du kan ta del av de senaste gymtrenderna och ryckas Använd rabattkod AFH på johner.se med i fartfyllda dansshower. För komplett program och tider, se sidorna 14-15 eller www.alltforhalsan.se

App för Allt för Hälsan För iPhone och Android. I appen hittar du information om våra utställare och vad som händer på mässan. Ny teknik skapar nya möjligheter och vi hoppas den ska underlätta och öka tillgängligheten för dig som besökare. Appen är helt gratis och enkel att ladda ner! För iPhone Sök i App Store eller i iTunes efter ”Allt för Hälsan mässa”. För Android Sök i Google Play efter ”Allt för Hälsan mässa” Ladda ner appen. Klar att använda! Eller scanna av nedanstående QR-kod:

Riktigt braAnvänd bilder kostarAFH…på johner.se rabattkod Använd rabattkod AFH på johner.se

Riktigt bra bilder kostar …

Riktigt bra bilder kostar …

… mycket mindre än du tror … mycket mindre än du tror

Bildbyrån med ovanligt Bildbyrån med ovanligt bra bilder. Johner.se

bra bilder. Johner.se

… mycket mindre än du tror


10

ANNONS 

Träning

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

Prova-på-pass som räcker alla fyra dagarna. Testa att ta i lite extra, och ställ frågor om träning till engagerade proffs. Ladda med träningslust för resten av året!

Hos Nordic Gym ska alla kunna träna Bollnäsföretaget Nordic Gym har stora planer för årets mässa. Under devisen att ”alla ska kunna träna” görs plats i montern för träningsburen UXCROSS, från senaste produktserien YOU. Ett modulärt träningssystem som fungerar för många övningar och stilar, vare sig du vill träna styrka, rörlighet, balans

eller koordination. Kanske vill du ha lite av allt – då kan Nordic Gyms nya träningskoncept vara precis det du söker. Instruktörer finns på plats för att visa UXCROSS Energy, förkoreograferade klasser som tränar igenom hela kroppen på ett funktionellt, effektivt och roligt sätt. Du som vill testa själv – glöm inte träningskläderna! I montern finns alla möjligheter att testa såväl buren som övrig styrke- och konditionsutrustning. ÂÂ Monter B11:47

Två mästerskap i pole Allt för Hälsan 2014 får besök av inte mindre än två spännande pole-tävlingar i regi av Studio Dancing Queen.

”x”. Den som hänger kvar längst vinner. På engelska kallas det ”Iron X”, en övning som kräver både styrka och kroppskontroll.

SM i Poledance & Polesport Under fjärde upplagan av SM i poledance har tävlande från hela Sverige valts ut av en proffsjury. Deltagarna delas upp i 2 kategorier poledance och polesport och sedan i 3 klasser, en dam-, herr- och dubbelklass för att kämpa om att få kalla sig Svensk mästare. Mästerskapen går av stapeln på söndagen 9 november klockan 15 i hall K1.

Anmälan till SM i Iron X sker på plats på mässan i monter B 12:20 och är gratis för mässbesökarna. Deltävlingar genomförs torsdag-lördag. De som går vidare från heaten tävlar i lördagens final som sker kl. 16:40 på Träningsscenen i B–hallen monter B 10:31. Alla tävlar mot alla; killar och tjejer, unga och gamla, nybörjare och erfarna. Bästa tid 2013 var 44:51 sekunder – vågar du anta utmaningen 2014?

SM i Iron X I SM i Iron X ligger fokus på tricket ”flaggan”, där händerna placeras runt stolpen med fötterna rakt ut så att kroppen bildar ett

Du hittar all info om de båda tävlingarna på www.poledancesm.se och www.ironxsm.se.

PT D-Flex vill inspirera David ”D-Flex ” Seisay är personliga tränaren som både tränat kända profiler och dessutom byggt sig en stark plattform där han skapar nya träningskoncept. Med 20 år i branschen, och som en av de första personliga tränarna i Sverige, har David gjort mycket inom yrket. Han har tränat profiler såsom Mikael Persbrandt, Dr Alban och nu senast inlett ett samarbete med bloggerskan Molly Rustas. Konceptet går under namnet Bikini Fit, där träningen satsas på kvinnor som vill komma i bättre form. Allt om Davids träningskoncept kan du som besökare ta del av i monter B09:42, där han också kommer att visa övningar och inspirera till att vilja träna kroppen. Där finns det även erbjudanden till både privatpersoner och företag. På Träningsscenen kommer David att presentera några nya träningskoncept – välkomna att inspireras!

Träna med Nordic Gym

Nordic Gym vill ge besökaren möjlighet att testa olika redskap, där det finns något för alla. Gör dig redo för fartfylld träning och massor av inspiration.

ANNONS

D-Flex’ tider på Träningsscenen: torsdag-söndag: 12.00-12.20 ÂÂ Monter B09:42

Paolo ger dig 15 min! Paolo Roberto är entreprenören som vet vad 15 minuter kan göra för skillnad. På Allt för hälsan vill han inspirera till träning som alla kan göra. Häng med, för här går det undan! Träningstjänsten 15medPaolo har blivit en stor succé, där både privatpersoner och företag får till sin dagliga motion. Det enda som behövs är den egna kroppen, och konceptet bygger på cirkelträning. - Man börjar med att göra ett fystest för att se var man ligger, och får ett anpassat program utefter det, berättar Paolo. Han kommer både att ha en monter på mässan och finnas på Träningsscenen för att inspirera och föreläsa om sina erfarenheter kring träning. Alla har 15 minuter, frågan är vad vi gör med dem? - Det handlar om att prioritera rätt, avslutar Paolo. Paolo Roberto på Träningsscenen: Torsdag 15.00-15.40, Fredag 14.20-15.00 Lördag 14.00-14.40, Söndag 14.00-14.40. ÂÂ Monter B09:44

Träna med de bästa Be your Best convention arrangeras för andra året i rad på Allt för Hälsan. Ett konvent där välmående och träningsglädje kommer i första hand. Här ges du chansen att träna med förebilder och stjärnor. I det digra programmet ryms även Sabina Dufberg (Coach Biggest loser). Under dagen utmanas deltagarna att tänja på sina gränser – om de har lust – eller helt enkelt bara vill ha väldigt roligt i träningskläder. Stjärnorna på scenen har som uppdrag att sätta fokus på deltagarna och få dem att glänsa! Be your best convention hålls den 8 november på Allt för Hälsan, Stockholmsmässan. Konventet ingår inte i mässbiljetten utan säljs separat, se www.traningsevent.se.


Välkomen till vår monter:

B09:06

TRÖTTA, VÄRKANDE FÖTTER? KNÄ-, HÖFT- ELLER RYGGPROBLEM?

Aires

Shield Extreme

Applicera på elektromagnetiska apparater

Testa Forward Arch - hålfotsinläggen med de unika egenskaperna

lars.lindin@telia.com 070/324 56 47 Vi söker återförsäljare. Läs mer: www.forwardarchsweden.com

Testa våra produkter i monter B03:49

www.scandinavianaires.se/.dk/.no

Homeopati – ett alternativ! Kostnaderna för sjukvården i Sverige ökar kraftigt, men folk blir inte mycket friskare för det. I dag insjuknar var tredje svensk i cancer. Kurvorna för diabetes, astma, allergier och demens är brant stigande. De kroniskt sjuka blir allt fler och till detta kommer det allvarliga problemet med antibiotikaresistenta bakterier, vilket gör att beskedliga infektioner kan bli livshotande. För att lösa situationen krävs ett paradigmskifte där sjukdom inte längre betraktas som en enskild detalj, utan som en del av patientens helhetsbild. Genom att stärka självläkningsförmågan och därmed öka individens möjligheter att motstå sjukdomar skapas inte enbart en högre hälsonivå – även det psykiska välmåendet ökar.1 Här har homeopatin mycket att erbjuda. Homeopati är ett samlingsnamn för flera olika behandlingsmodeller där den gemensamma nämnaren är användandet av homeopatiskt tillverkade mediciner. Av någon anledning betraktas homeopatin av många just i Sverige som någonting flummigt eller som ren bluff. Speciellt svenska läkare och journalister brukar trosvisst hävda att det inte finns ”en enda vetenskaplig studie som visar att homeopati har effekt” utan att ta reda på fakta. I andra länder är läget helt annorlunda. Enbart inom EU använder sig fler än 50 000 läkare av homeopati. I USA har homeopatin under senare år upplevt ett riktigt uppsving och är numera trendig i kändisvärlden. Nuförtiden existerar mängder

av vetenskapliga studier som, trots att det är mer komplicerat att testa en helhetsbaserad behandlingsmetod, visar en tydlig effekt av de homeopatiska medicinerna. För mer information, se bl.a.: • http://www.facultyofhomeopathy.org/ research/ • http://drnancymalik.wordpress.com/article/ scientific-research-in-homeopathy/ • på svenska, se: www.vetenskapenomhomeopati.se eller forskningschef Robert Hahns båda bloggar http://roberthahn.nu/2011/08/04/ meta-analyserna-av-homeopati Den 200-åriga homeopatin, eller ”den skonsamma medicinen” som den kallas på kontinenten, är den snabbast växande formen av alternativmedicin inom EU. Orsaken till ökningen är i första hand patienternas missnöje med den konventionella medicinens biverkningar, ineffektiv behandling, kravet på långvarig medicinering samt att ingen behandling kan erbjudas för mildare problem utan diagnos.

Därför söker patienterna i stället en terapiform som har: • en mer helhetsinriktad syn på hälsa och sjukdomsbehandling • mildare och mer naturlig medicinering • förmåga att skapa ett ökat eget ansvar för att behålla hälsan • egenskaper som gör den användbar även i sjukdomsförebyggande syfte önskemål och har också andra fördelar: www.scandinavianaires.se/.dk/.no • homeopatiska medel förgiftar varken dig Homeopati överensstämmer med samtliga

eller miljön • homeopatiska medel alstrar inga nya sjukdomar • homeopatin använder inga beroendefram kallande läkemedel • bakterier kan inte utveckla resistens mot homeopatiska medel • homeopatiska medel är inte testade på djur – däremot lämpar sig homeopatin väldigt väl för skonsam men effektiv behandling av djur • homeopatiska mediciner har ett betydligt lägre pris än konventionella. Ett flertal studier visar att homeopatisk behandling medför en betydande kostnadssänkning.2 Homeopatin är en del av den förändrade sjukvård som krävs för att bryta trenden med en stigande nivå av ohälsa. När ska även svenska medborgare få möjlighet att välja behandling?

Arrangör på mässan är Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati tillsammans med Sveriges tre homeopatförbund och Medica-skolan. I vår monter B02:58 kommer en rad olika homeopater att informera om homeopati och erbjuda besökarna snabbkonsultationer för 50 kronor. Två föredrag med homeopaterna Margot Granvik (”Studier visar homeopatins verkan” – på torsdagen) och Henrik Sand (”Homeopati vid allergier” – på lördagen) hålls i en av de mindre seminariesalarna.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0965229998800502 2Viksveen, P.; Economic evaluation of homeopathy: A review. Presenterad på vetenskapskonferensen “Cutting Edge Research in Homeopathy” i Barcelona 31/5-2/6 2013.

1


12

ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

ANNONS

Hallkarta

Prova-p

Prova-p

Förteckning över utställare se sid 23

Träningsscenen B10:31

Prova-påträningsaktiviteter B11:40

David ”D-Flex” Seisay gör comeback med nya träningsformer / David D-Flex Seisay Tors–sön 12.00

Löpteknik – bli en bättre löpare genom att springa mer effektivt / RunDay/ToppHälsa Lör 13.00

Final i IronX-tävlingen / Studio Dancing Queen Lör 16.40

MNB Performance Show / Lorna Jane Tors–sön 12.40

Kickstarta dagen med nya träningstrender från Nordic Gym / Nordic Gym Tors–fre 11.00

Träning med inriktning på andning, inre styrka, balans och rörlighet / ChiBall Fre-lör 15.30

Finalen i mässans egna Crossfittävling, tillsammans med Vasa Crossfit och Gymgrossisten / Vasa Crossfit/Gymgrossisten Sön 15.00

Rolig träning med rockringar och Powerhoop / Powerhoop Tors–sön 16.20

Lär dig att rocka med rockringar – och få fantastisk träning på köpet / Powerhoop Tors-lör 17.00, sön 15.30

Träningsklass från klädmärket Lorna Jane / Lorna Jane/Veronica Jäderlund Tors–sön 13.15

Svenskt Kosttillskott bjuder på BAR-regn / Svenskt Kosttillskott Tors–sön 16.00

Pilates i världsklass / Tullinge Hälsokälla/The Pilates Standard Tors–lör 16.15

Tuff klass med tränare från Nordic Gym / Nordic Gym Tors–fre 14.00

Testa en full klass med Trager® – rörelser för ålderslöshet / Studio Fogel Fre–sön 14.45

Intervallbaserad styrketräning med kroppen som redskap / Lorna Jane Tors–sön 13:15

Få en inblick i den härliga och tuffa träningsformen Pole tillsammans med Dancing Queen / Studio Dancing Queen Fre 11.40, 13.40, 16.40, lör 11.40, 15.00, sön 11.40, 16.40 Få en inblick i Pilatesvärlden med pilatesexperter från Tullinge Hälsokälla / Tullinge Hälsokälla/The Pilates Standard Tors 15.40, Fre 15.40, lör 15.20 Få en sneak peak från Yoga för dig / Tidningen Yoga för dig Tors 12.20, lör-sön 12.20 Inspireras av de senaste träningstrenderna från Nordic Gym / Nordic Gym Tors–fre 13.20 Kickstarta dagen med nya träningstrender / Nordic Gym Tors–fre 10.20 KINE – ett nytt instrument som mäter musklernas arbete / KINE Tors–sön 11.20 Löparglädje – tips för att komma igång med träningen / RunDay/ToppHälsa Tors 13.00

Testa 15 med Paolo / Paolo Roberto Tors 15.00, fre 14.20, lör–sön 14.00 Trager® Rörelser för ålderslöshet  / Studio Fogel Fre 14.00, lör 13.40, sön 13.40 Träning, upplevelse och gemenskap – alla är välkomna! /Team Nordic Trail Tors-sön 10:40 Träning med inriktning på andning, inre styrka, balans och rörlighet / ChiBall Tors–sön 11.00 Träningslära – träna effektivt för att få ut mer av din träning / RunDay/ToppHälsa Fre 13.00 Tävlingsförberedelse – hur du förbereder dig för en löptävling / RunDay/ToppHälsa Sön 13.00 Välkommen till en unik modevisning av Sapremas klädkollektion! / Saprema Tors 14.40, fre 15.00 lör–sön 14.40

Träna med Sveriges första Personliga Tränare / D-Flex David Seisay Tors–sön 12.30

Paolo Roberto


ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

ANNONS

13

på massage

på massage

Vasa CrossFit

Tävling

Nordic Gym

Nordic Gym

Yogascenen B04:31 Att följa naturens rytm och skiftningar i rörelser / ChiBall Tors 17.00, lör 17.00

Presentation om Yogamassage / Axelsons Tors 14.30

Ayurvedans grunder / Ayurveda-Akademin Tors–sön 12.00

Stressa av på jobbet / Tidningen Yoga för dig Tors–lör 12.30, sön 11.00

Forskning om yogaträning / Tidningen Yoga för dig Sön 12.30

Stärk ditt hjärta – sänk ditt blodtryck / Mediyoga Institutet Lör 11.30

Forskning visar på nyttan med mindfulness / Tidningen Yoga för dig Fre 16.00, lör 15.30

Så når du dina tonåringar – med yoga Tidningen / Yoga för dig Lör 14.30, sön 15.30

Hjärnhälsa med Kundaliniyoga – yogiska tekniker stöder kognitiva funktioner / Kundaliniyogainstitutet och Stockholm Kundaliniyoga Center Fre 13.30

Tankens kraft / Masesgården Tors–fre 14.00

Kundaliniyoga / Kundaliniyogainstitutet och Stockholm Kundaliniyoga Center Tors 13.30 Kundaliniyoga – De fem elementen / Kundaliniyogainstitutet och Stockholm Kundaliniyoga Center Lör 13.30 Känslohantering med My Spirit yoga & KBT / Livshälsa Tors 11.00, lör 11.00 Mediyoga för kvinnans hormonsystem / Yoga för kvinnor Tors 15.00, lör 15.00 Meningsfulla möten / Tidningen Yoga för dig Lör–sön 14.00 Mindfulness och det personliga ledarskapet / Tidningen Yoga för dig Tors 15.30, fre 14.30 Power of the Mind over the Body / Kundaliniyogainstitutet och Stockholm Kundaliniyoga Center Sön 13.00

Tolstoj och nyttan med yoga - om riktning i livet och hur vi fattar beslut / Kundaliniyogainstitutet och Stockholm Kundaliniyoga Center Tors 13.30 Yamas och Niyamas – Yogans Do’s and Don’ts, som riktlinjer i livet / Lorna Jane Sweden Sön 11.30 Yoga för kvinnor – balanserar dina hormoner med Mediyoga, kost och livsstil / Yoga för kvinnor Fre 15.00, sön 15.00 Yoga mot migrän / Tidningen Yoga för dig Tors 13.00, lör 13.00 Yoga mot stress / Yogamottagningen Fre 13.00, sön 13.30 Yoga på och utanför mattan – ta med dig yogan in i din vardag / Lorna Jane Sweden Fre 11.30

Yogagläntan B06:31 Att synkronisera hjärnan och de fem elementen / SKY- Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund Lör 12.00 Ayurvedayoga – balanserande för vata / pitta / kapha / Vedic treat Siljan/Ayurvedic clinic i Leksand Lör 11.00, 12.30, 15.00 Basic Breath Series - Andningsmeditation för energi, klarhet och balans / SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund Sön 12.00 Chakra Balance Dance med Christina Nilsson / 1.6 & 2.6 miljonerklubben Tors 16.30, sön 15.30 Ge rum för kreativitet och innovation. / Tidningen Yoga för dig Tors 15.30, fre–lör 16.30, sön 11.30 Holistisk yoga / Inshape Travel Tors–fre 10.30 Hormonyoga / Yoga för kvinnor Tors 16.00 Kundaliniyoga / SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund Sön 15.00 Kundaliniyoga för att eliminera sjukdom av okänt ursprung / SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund Fre 12.00 Kundaliniyoga för emotionell och mental balans / SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund Tors 15.00 Ledd meditation / Lorna Jane Sweden Lör 11.30 MediYoga för kvinnans hormonsystem / Yoga för kvinnor Fre 16.00, lör–sön 10.30 Mindfulnessyoga / Inshape Travel Lör–sön 16.00

My Spirit yoga / Livshälsa Tors 11.00, sön 11.00 Prova på sittställningar och kuddar för meditation / Nytta Design Fre-lör 15.30 Rörelsemeditation för alla sinnen med ChiBall: TaiChi & Yoga / ChiBall Tors-sön 14.30 Samayoga - Intuitiv mjuk hathayoga. / Saprema Tors 12.30 Solhälsningar – få hjälp med din teknik för att bättra på ditt flow / Lorna Jane Sweden Tors 11.30 Stressreducerande övningar baserade på mindfulness och meditation / Tidningen Yoga för dig Tors–fre 14.00, lör-sön 13.00 Stärk din Aura, ditt skyddande, elektromagnetiska fält / SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund Fre 15.00, lör 14.00 Så här yogar vi med tonåringen / Tidningen Yoga för dig Tors 17.00, lör 17.00, sön 16.30 Varva ner, bygg upp, lev med Malin Rydesjö på Yogacentralen. / Tidningen Yoga för dig Tors-sön 13.30 Yinyoga / Tidningen Yoga för dig Fre 11.30 Yoga för binjurarna / Yoga för kvinnor Fre 12.30 Yoganidra / Axelsons Tors 13.00 Yogapass för en friskare och starkare rygg / SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund Tors 12.00


14

ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

ANNONS

allt för hälsan seminarier scenen boktorget B 01:31 Torsdag 11.45-12.15 Stress och smärta Gunilla Brodda Jensen, 1,6 och 2,6 miljonerklubben 12.30-13.00 Sött utan vitt socker Emelie Holm, Norstedts 13.15-13.45 Kan vi känna vad vi behöver äta? Charlotte Erlandsson Albertsson, 1,6 och 2,6 miljonerklubben 14.00-14.30 Gröna juicer och smoothies Marlene Gustawson, Tukan 14.45-15.15 Framgång med feedback Elisabeth Kuylenstierna, Bonnier 15.30-16.00 Mindful Eating Anna Wikfalk/Veronika Ryd/ Tia Jumbe, Bladh by Bladh 16.15-16.45 Balans i livet-Vad betyder det? Marie Mian, 1,6 och 2,6 miljonerklubben

Fredag 11.45-12.15 Munnen som inkörsport till hela kroppens ohälsa Gunilla Bolinder, 1,6 och 2,6 miljonerklubben 12.30-13.00 Lycka på fullt allvar Sara Hammarkrantz och Katarina Blom, Natur och kultur 13.15-13.45 Hitta succékänslan – för en skönare kropp Kristina Modig, Norstedts 14.00-14.30 Livet är en dröm Alexandra Charles, 1,6 och 2,6 miljonerklubben 14.45-15.15 Hälsa på recept Anders Hansen och Carl Johan Sundberg, Bonnier 15.30-16.00 Vego Mattias Kristiansson, Massolit 16.15-16.45 Om konsten att utveckla sitt medvetande Katarina Mannheimer, 1,6 och 2,6 miljonerklubben

Lördag 11.00-11.30 Dans och hälsa Jill Taube, 1,6 och 2,6 miljonerklubben 11.45-12.15 Längtan bor i mina steg Klara Zimmergren, Bonnier 12.30-13.00 Hälsosam familj på 30 dagar Ulrika Davidsson, Tukan 13.15-13.45 Livet är en dröm Alexandra Charles, 1,6 och 2,6 miljonerklubben 14.00-14.30 Det man minns Thomas Bodström, Norstedts 14.45-15.15 Den magiska milen Maria Akraka, Norstedts 15.30-16.00 Jag ska inte dö idag Pamela Andersson, Bonnier 16.15-16.45 Trendspaning hälsa 2015 Annette Lefterow, 1,6 och 2,6 miljonerklubben

Söndag 11.00-11.30 Hälsa och stroke, hur hör det ihop? Annika Berglund 1,6 och 2,6 miljonerklubben 11.45-12.15 5:2 enligt Anitha Schulman Anitha Schulman, Bonnier 12.30-13.00 Stressyoga Per Söder, Lind och Co 13.15-13.45 Den stora hälsohetsen Linn Heed och Annika Jankell, 1,6 och 2,6 miljonerklubben 14.00-14.30 Modern mystik Kajsa Ingemarsson, Bladh by Bladh 14.45-15.15 Mitt nya Raw Food kök Erica Palmcrantz Aziz, Massolit 15.30-16.00 Baka gott utan gluten Jessica Frej och Maria Blom, Massolit 16.15-16.45 Kosten och magen i balans a´la Ayurveda och Raw Food Christina Nilsson, 1,6 och 2,6 miljonerklubben

Hitta dina favoritseminarier! Obs! Seminarierna är kostnadsfria för alla besökare som löst entréavgift till Allt för Hälsan. Mer information på www.alltforhalsan.se Torsdag 11.00 Eteriska oljor i hemmet – ett naturligt alternativ till hälsa Stephanie Österlund, En droppe hälsa, Sal A8 11.00 Fakta och myter om vårt vanligaste sporttillskott Petra Kindlund, Svensk Egenvård, Sal A7 11.00 Från stress till balans Carina Larsson, Psykosyntesförbundet Sal A5 11.00 Ingredienser i hudvård och dess påverkan Maria Åkerberg, Dermanord, Sal A3 11.00 Varför skadar hon sig? Agneta Werner, Hjärnkoll, Sal A9 11.00 Vägen till ett lyckat friskvårdsarbete Magnus Häggström, Select Wellness Sellect Wellness, Sal A4 11.00- Preparandkurs på Paulúns hälso13.00 coachutbildning (Obs föranmälan*) Camilla Rova, Paulúns Näringscenter, Sal A6 12.00 Atlaskotans betydelse för hälsan Gert Eriksson, Atlaskotan, Sal A7 12.00 Dina vanor och ovanor i stressituationer Elisabet Martinsson, Psykosyntes förbundet, Sal A5 12.00 Håll dig frisk – hela året Anette Ljungberg, ChiBall , Sal A3 12.00 Hållbara människor i hållbara företag Rolf Elmström och Lawrence Flynn, Branschrådet Svensk Massage, Sal A4 12.00 Må psykiskt bra på jobbet Agneta Werner/Sussi Schipper, Hjärnkoll, Sal A9 12.00 Var kommer våra folksjukdomar från? Hur påverkar stress, miljön och livsstilen? My Dahling, Näringsmedicinsk Tidskrift, Sal A8 13.00 Att bryta vanans makt / Itrim 13.00 Mindre stress i 3 enkla steg Margareta Lindvall Rolfhamre, Psykosyntesförbundet, Sal A5 13.00 Pilates som ett led i smärtrehabilitering Petra Karlsson, Tullinge Hälsokälla/The Pilates Standard, Sal A8 13.00 Psykisk ohälsa skördar ungdomars liv Charlie Eriksson, Aldrig ensam, Sal A9 13.00 Sitt smart! Marie Jalkanen, Salli, Sal A4 13.00 Som i Indien fast i Leksand Susanne Lindström, Vedic Treat Siljan, Sal A3 13.30 Maximera dina prestationer med rätt kost David Jonsson, Paulúns Näringscenter, Sal A6 14.00 Din hälsa - Vårt mål Erica Bjurström och Mikaela Kluge, Bemernordic, Sal A8 14.00 Glädjefylld vilja i kropp och själ Eva Swede, Psykosyntesförbundet, Sal A5 14.00 Hur blir vi av med sötsuget? Charlotte Erlandsson Albertsson 1,6 & 2,6 milj klubben, Sal A3 14.00 Leva med bipolär sjukdom Sussi Schipper, Hjärnkoll, Sal A9 14.00 Massage på jobbet, fungerar det? Lars Carlstrand, Företagarna Svensk Massage, Branschrådet Svensk Massage, Sal A7 14.00 Psykisk ohälsa - en miljardförlust Karin Dellback , Coreability, Sal A4 15.00 Finn dig själv Lars Gimstedt, Psykosyntesförbundet, Sal A5 15.00 Jordningens betydelse för din hälsa Anders Blomqvist, Earthingpeople, Sal A7 15.00 Man dör inte av stress. Man slutar bara att leva. Selene Cortes, Hjärnkoll, Sal A9 15.00 Studier visar homeopatins verkan Margot Granvik, Svenska Föreningen för vetenskaplig homeopati, Sal A4 15.00 Vem och vad är Pilates? Petra Karlsson, Tullinge Hälsokälla/The Pilates Standard, Sal A8

15.00 Virus eller Vi-rus? Veronica Fransén, Victus Medical Group Sal A3 15.00 Bli sockerfri-gå ned i vikt och skydda dig mot hjärt/kärlsjukdom, cancer, diabetes och ett påskyndat åldrande Fredrik Paulún Paulúns Näringscenter, Sal A6 16.00 Att leva hälsosamt med psykisk ohälsa Tove Lundin, Hjärnkoll, Sal A9 16.00 Den expanderande kraften – viljan att vecklas ut Marie Eriksson Osborne, Psykosyntesförbundet, Sal A5 16.00 Endorfinkicken Therese Wånehed, Branschrådet Svensk Massage/ Ugglapraktiken, Sal A7 16.00 Hjärnan, motionen och lyckan Steve Turner, Hanna Öhman, Niana AB, Sal A8 16.00 Stressfri på jobbet med EFT Sara Bern, EFT förbundet, Sal A3 16.00 Styr med hälsa Karin Dellback, Coreability, Sal A4 16.30 Kostterapier. Hur påverkar man riskfaktorer för hjärt och kärlhälsa med mat? Martin Brunnberg, Paulúns Näringscenter, Sal A6 17.00 AIRES-skydd mot elektromagnetisk strålning Terese Lindberg, Scandinavian Aires, Sal A4 17.00 Frigör potential – bli vän med alla dina olika delar Anne-Lee Mellström, Psykosyntes förbundet, Sal A5 17.00 Må psykiskt bra på jobbet Selene Cortes/Tove Lundin, Hjärnkoll, Sal A9 17.00 Sköldkörteln och mitokondriernasamverkan och betydelse för individ och hälsa Helena Rooth Svensson, Sköldkörtelföreningen, Sal A7

13.00 Stressförebyggande arbete på arbetsplatsen Karin Dellback, Coreability, Sal A7 13.30 Mindre stress och mer matglädje för hela familjen Camilla Rova, Paulúns Näringscenter, Sal A6 14.00 Din hälsa – Vårt mål Erica Bjurström och Mikaela Kluge, Bemernordic, Sal A8 14.00 Sitt smart ! Marie Jalkanen, Salli, Sal A9 14.00 Ständig uppkoppling sämre avkoppling? J Andersson/A Roo, Victus Medical Group, Sal A3 14.00 Så får du bättre självkänsla och mer balans Ingrid Thorngren, Psykosyntesförbundet, Sal A5 15.00 Fakta och myter om vårt vanligaste sporttillskott Petra Kindlund, Svensk Egenvård, Sal A3 15.00 Frigör potential – bli vän med alla dina olika delar Anne-Lee Mellström, Psykosyntesförbundet, Sal A5 15.00 Man dör inte av stress. Man slutar bara att leva Selene Cortes, Hjärnkoll, Sal A9 15.00- Mat-motionsskolan 17.00 Professor Mai-Lis Hellenius m.fl. Karolinska institutet / Sjukhuset, Sal A4 15.00 Nybliven mamma – magträning och Pilates Katarina Woxnerud, Tullinge Hälsokälla/ The Pilates Standard, Sal A8

FREDAG 11.00 Ta makten över din smärta Anna Evertsson, Allytec, Sal A8 11.00 Inre ledarskap och hälsosamma företag Kerstin Bergenfjord/Karin Axzell/Elisabet Martinsson, Psykosyntesförbundet, Sal A5 11.00- Mat-motionsskolan 13.00 Professor Mai-Lis Hellenius m.fl. Karolinska institutet / Sjukhuset, Sal A4 11.00 Må psykiskt bra på jobbet Anita Jonsson/Selene Cortes, Hjärnkoll, Sal A9 11.00 Strategier för arbetshälsa – på jobbet Rolf Elmström och Lawrence Flynn, Branschrådet Svensk Massage Sal A7 11.00 Vanliga hudsjukdomar och EKO hudvård Maria Åkerberg, Dermanord, Sal A3 11.00- Preparandkurs på Paulúns 13.00 kostrådgivarutbildning Martin Brunnberg, Paulúns Näringscenter, Sal A6 12.00 Atlaskotans betydelse för hälsan Gert Eriksson, Atlaskotan, Sal A8 12.00 Den expanderande kraften – viljan att vecklas ut Marie Eriksson Osborne, Psykosyntesförbundet, Sal A5 12.00 Friskvårdsbidraget – Kanon eller kalkon? Karin Dellback, Coreability, Sal A7 12.00 Håll dig frisk – hela året Anette Ljungberg, ChiBall, Sal A3 12.00 Ingen står ut med perfekta människor Hillevi Wahl, Hjärnkoll, Sal A9 13.00 Glädjefylld vilja i kropp och själ Eva Swede, Psykosyntesförbundet, Sal A5 13.00 Livet är en dröm – Att hålla balansen genom livet Alexandra Charles,1,6 & 2,6 milj klubben, Sal A3 13.00 Psykisk ohälsa skördar ungdomars liv Charlie Eriksson, Aldrig ensam, Sal A9

15.00 Mätt – maten som mättar och gör dig frisk och lycklig utan bantning eller fasta Fredrik Paulún, Paulúns Näringscenter, Sal A6 16.00 Jordningens betydelse för din hälsa Anders Blomqvist, Earthingpeople, Sal A7 16.00 Mindre stress i 3 enkla steg Margareta Lindvall Rolfhamre Psykosyntesförbundet, Sal A5 16.00 Peak Performance med EFT GunMarie Engström, EFT förbundet, Sal A3 16.00 Varför skadar hon sig? Agneta Werner, Hjärnkoll, Sal A9 16.30 Maximera dina prestationer med rätt kost David Jonsson, Paulúns Näringscenter, Sal A6 17.00 Detox och Fysioterapi Ann Carlgren Sunal/Rasit Sunal, Sunals Fysioterapi, Sal A4 17.00 Finn dig själv Lars Gimstedt, Psykosyntesförbundet, Sal A5 17.00 Må psykiskt bra på jobbet Agneta Werner/Sussi Schipper, Hjärnkoll, Sal A9 17.00 Trager® psykofysisk integrering J Fogel/AC Fogel/M Hellbom, Studio Fogel, Sal A8 18.00 AIRES-skydd mot elektromagnetisk strålning Terese Lindberg, Scandinavian Aires, Sal A4 18.00 Ont i själen eller trasig hjärna Anita Jonsson, Hjärnkoll, Sal A9 18.00 Revolutionerande teknik mäter din inre ålder Per Lundell /Joakim Nygren, Morinda, Sal A5 18.00 Tillbaka till livet Helle Sydendal, Sköldkörtelföreningen, Sal A3


ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

ANNONS

15

allt för hälsan seminarier Hitta dina favoritseminarier! Obs! Seminarierna är kostnadsfria för alla besökare som löst entréavgift till Allt för Hälsan. Mer information på www.alltforhalsan.se LÖRDAG 11.00 Inre ledarskap och hälsosamma företag Kerstin Bergenfjord/Karin Axzell/Elisabet Martinsson, Psykosyntesförbundet, Sal A5 11.00 Att bryta vanans makt / Itrim 11.00 Man dör inte av stress. Man slutar bara att leva Selene Cortes, Hjärnkoll, Sal A9 11.00- Mat- motionsskolan 13.00 Professor Mai-Lis Hellenius m.fl. Karolinska institutet / Sjukhuset, Sal A4 11.00 Ta makten över din smärta Anna Evertsson, Allytec, Sal A7 11.00 Vackrare hy med rätt näring Lina Åhlén, Näringsmedicinsk Tidskrift, Sal A3 11.30- Preparandkurs på Paulúns kost13.00 rådgivarutbildning (Obs föranmälan* Martin Brunnberg, Paulúns Näringscenter, Sal A6 12.00 Atlaskotans betydelse för hälsan Gert Eriksson, Atlaskotan, Sal A8 12.00 Barn i balans – hela året Anette Ljungberg/Madeleine Göransson, ChiBall, Sal A3 12.00 Glädjefylld vilja i kropp och själ Eva Swede, Psykosyntesförbundet, Sal A5 12.00 Om alla gick omkring med sina liv i genomskinliga påsar skulle ingen vilja byta Hillevi Wahl, Hjärnkoll, Sal A9 12.00 Psykisk ohälsa – en miljardförlust. Karin Dellback , Coreability, Sal A7 13.00 Din hälsa - Vårt mål Erica Bjurström och Mikaela Kluge, Bemernordic, Sal A8 13.00 Eteriska oljor i hemmet – ett naturligt alternativ till hälsa Stephanie Österlund, En droppe hälsa, Sal A3 13.00 Från stress till balans Carina Larsson, Psykosyntesförbundet, Sal A5 13.00 Psykisk ohälsa skördar ungdomars liv Charlie Eriksson, Aldrig ensam, Sal A9 13.45 Maximera dina prestationer med rätt kost David Jonsson, Paulúns Näringscenter, Sal A6 14.00 Den stora hälsohetsen Linn Heed och Annika Jankell 1,6 & 2,6 milj klubben, Sal A3 14.00 Mindre stress i 3 enkla steg Margareta Lindvall Rolfhamre Psykosyntesförbundet, Sal A5 14.00 Prestation i balans Karin Dellback, Coreability, Sal A8

14.00 Sitt smart! Marie Jalkanen, Salli, Sal A9 14.00 Trager® psykofysisk integrering J Fogel/AC Fogel/M Hellbom, Studio Fogel, Sal A7 15.00 Finn dig själv Lars Gimstedt, Psykosyntesförbundet, Sal A5 15.00 Glädje och neuroscience Heidi Anderssen, Inshape Travel, Sal A3 15.00 Hur påverkar din hållning din hälsa? Anna Ericsson Tullinge Hälsokälla/The Pilates Standard, Sal A8 15.00 Jordningens betydelse för din hälsa Anders Blomqvist, Earthingpeople, Sal A7 15.00- Mat-motionsskolan 17.00 Professor Mai-Lis Hellenius m.fl. Karolinska institutet / Sjukhuset, Sal A4 15.00 Självhjälp för din onda rygg Adrian Pakvis, Pakvis, Sal A9 15.00 Bli sockerfri-gå ned i vikt och skydda dig mot sjukdomar och ett påskyndat åldrande Fredrik Paulún, Paulúns Näringscenter, Sal A6 16.00 Detox och Fysioterapi Ann Carlgren Sunal//Rasit Sunal Sunals Fysioterapi, Sal A7 16.00 Som i Indien fast i Leksand Susanne Lindström, Vedic Treat Siljan, Sal A3 16.00 Så får du bättre självkänsla och mer balans Ingrid Thorngren, Psykosyntesförbundet, Sal A5 16.00 Träna för livet Christer Skog, ToppHälsa , Sal A8 16.00 Varför skadar hon sig? Agneta Werner, Hjärnkoll, Sal A9 16.15 Mindre stress och mer matglädje för hela familjen Camilla Rova, Paulúns Näringscenter, Sal A6 17.00 Dina vanor och ovanor i stressituationer Elisabet Martinsson, Psykosyntesförbundet, Sal A5 17.00 Homeopati vid allergier Henrik Sand, Sv. Föreningen för vetenskaplig homeopati, Sal A8 17.00 Knacka bort sötsuget – demonstration Joanna Armstrongm EFT förbundet, Sal A4 17.00 MiniMotion – ett nytt sätt att träna nacken Maria Pakvis / Andreas Elf, Pakvis, Sal A7 17.00 Må psykiskt bra på jobbet Selene Cortes/Agneta Werner, Hjärnkoll, Sal A9 17.00 Säger din kropp samma sak som du? Veronica Fransén, Victus Medical Group, Sal A3

söndag Din Brösthälsa Fia Hobbs, Sensifemme, Sal A3 Från stress till balans Carina Larsson, Psykosyntesförbundet, Sal A5 11.00 Man måste inte vara stark jämt Palle Storm, Hjärnkoll, Sal A9 11.00 Trager® psykofysisk integrering J Fogel/AC Fogel/M Hellbom, Studio Fogel, Sal A8 11.00 Var kommer våra folksjukdomar från? Hur påverkar stress, miljön och livsstilen? My Dahling, Näringsmedicinsk Tidskrift, Sal A4 11.00- Preparandkurs på Paulúns hälso13.00 coachutbildning (Obs föranmälan*) Camilla Rova, Paulúns Näringscenter, Sal A6 12.00 Atlaskotans betydelse för hälsan Gert Eriksson, Atlaskotan, Sal A8 12.00 Barn i balans – hela året Anette Ljungberg/Madeleine Göransson, ChiBall, Sal A3 12.00 Finn dig själv Lars Gimstedt, Psykosyntesförbundet, Sal A5 12.00 Friskvårdsbidraget – Kanon eller kalkon? Karin Dellback, Coreability, Sal A7 12.00 Må psykiskt bra på jobbet Selene Cortes/Agneta Werner, Hjärnkoll, Sal A9 12.00 Ovanligt snabb frihet med knackning Tina Möller, EFT förbundet, Sal A4 13.00 Mindre stress i 3 enkla steg Margareta Lindvall Rolfhamre, Psykosyntesförbundet, Sal A5 13.00 Nybliven mamma – magträning och Pilates Katarina Woxnerud, Tullinge Hälsokälla/ The Pilates Standard, Sal A8 13.00 Psykisk ohälsa skördar ungdomars liv Charlie Eriksson, Aldrig ensam, Sal A9 13.00 Ständig uppkoppling sämre avkoppling J Andersson/A Roo, Victus Medical Group, Sal A3 13.45 Mindre stress och mer matglädje för hela familjen Camilla Rova, Paulúns Näringscenter, Sal A6 14.00 Din hälsa – Vårt mål Erica Bjurström och Mikaela Kluge, Bemernordic, Sal A8 14.00 Från stress till balans Carina Larsson, Psykosyntesförbundet, Sal A5 14.00 Hälsotrender 2015 Annette Lefterow, 1,6 & 2,6 milj klubben, Sal A3 11.00 11.00

14.00 Prestation i balans Karin Dellback, Coreability, Sal A4 14.00 Sitt smart! Marie Jalkanen, Salli, Sal A9 15.00 Föräldraskap och Mindfulness Heidi Anderssen, Inshape Travel, Sal A3 15.00 Glädjefylld vilja i kropp och själ Eva Swede, Psykosyntesförbundet, Sal A5 15.00 Hur påverkar din hållning din hälsa? Anna Ericsson, Tullinge Hälsokälla/The Pilates Standard, Sal A8 15.00 Jordningens betydelse för din hälsa Anders Blomqvist, Earthingpeople, Sal A7 15.00 Var har du ont? En symptomguide Adrian Pakvis, Pakvis, Sal A9 15.15 Mätt – maten som mättar och gör dig frisk och lycklig utan bantning eller fasta Fredrik Paulún, Paulúns Näringscenter, Sal A6 16.00 Detox och Fysioterapi Ann Carlgren Sunal/ Rasit Sunal Sunals Fysioterapi, Sal A4 16.00 Hur blir man frisk? Maria Johannessen, Hjärnkoll, Sal A9 16.00 Natural Protein Ben Lewis, Pulsin, Obs hålls på engelska, Sal A5 16.00 Revolutionerande teknik mäter din inre ålder Per Lundell /Joakim Nygren, Morinda, Sal A3 16.30 Maximera dina prestationer med rätt kost David Jonsson, Paulúns Näringscenter, Sal A6 17.00 AIRES-skydd mot elektromagnetisk strålning Terese Lindberg, Scandinavian Aires A4 17.00 Rebecca in på bara skinnet Rebecca Hurtig, Hjärnkoll , Sal A9 17.00 Tillbaka till livet Helle Sydendal, Sköldkörtelföreningen, Sal A8

Foto: Anna Hult

* För att gå på Paulúns preparandskurs krävs föranmälan på info@pnc.nu. Uppge ditt namn, telefonnummer och vilken dag du vill gå utbildningen.

Erica Palmcrantz Aziz

Maria Akraka

Thomas Bodström


16

ANNONS 

Kropp & Själ

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

ANNONS

Med seminarier, coachning, personlig utveckling, yoga och spännande författare kan du hitta den balans som just du behöver. Här hittar du Boktorget, Yogascenen och Yogagläntan fyllda med inspiration!

Spännande titlar hos Boktorget Tidningen Hälsa står för programmet bakom Boktorget. Konferencier är Maria Torshall, tidningens chefredaktör. Kom och lyssna och träffa författare till många av höstens boknyheter!

Yoga för alla! Den uppskattade Yogagläntan finns med i årets upplaga av mässan och dessutom det populära Yoga för dig Konventet, i anslutning till mässan, som i år utökar till två dagar med intressanta profiler.

Att mässan storsatsar på yoga är för att många har börjat använda yoga som stressreducering, där man eftersträvar balans i vardagen. Under konventet Yoga för dig den 8 och 9 november erbjuds workshops, klasser och föreläsningar och du kan välja om du ska gå en eller två dagar. Innehållet är brett: – På lördagen blir det lite lugnare tempo där Göran Boll håller workshop i Mediyoga, Peter Ljungsberg berättar om livsfilosofin ayurveda och Sofia Norén låter oss slappna

av på djupet med yinyoga. På söndag morgon startar Victor Frih i gång med skön hathayoga, Marian Papp håller workshop om effekterna av yogan och Josephine Selander avslutar med ett dynamiskt Viryayogapass.Det blir en härlig blandning av yin och yang, säger Pernilla Cristvall, yogalärare och redaktör, som anordnar konventet i samarbete med Stockholmsmässan och tidningen Yoga för dig. Som deltagare får du fritt inträde till Allt för hälsan under en av dagarna. Inne på mässan finns även Yogagläntan, där du kan testa prova-påklasser, få produktpresentationer eller njuta av en yogamassage och Yogascenen som bjuder in till både intressanta seminarier samt workshops. Välkommen att hitta balans!

Mellan torsdag och söndag kan du på Boktorget möta högaktuella författare som presenterar sina färska böcker. Emelie Holm berättar om hur du kan baka och göra nyttiga desserter med anledning av boken ”Sött utan vitt socker”. Om du vill veta hur du ska äta på ett mer hälsosamt sätt, kom och lyssna till Anna Wikfalk, Veronika Ryd och Tia Jumbe som tillsammans skrivit boken ”Mindful eating”. Anders Hansen och Carl Johan Sundberg berättar om ”Hälsa på recept” där de vill få fram budskapet hur viktigt det är att röra på sig. Klara Zimmergren berättar på lördagen om sitt liv och barnlängtan utifrån den självbiografiska boken ”Längtan går i mina steg”. Maria Akraka, känd löparprofil ger dig tips från boken ”Den magiska milen”.

Några andra författare dessa dagar är: Per Söder, Kajsa Ingemarsson, Pamela Andersson, Thomas Bodström, Jessica Frej och Maria Blom och Ulrika Davidsson. ÂÂ Monter B01:48

Klara Zimmergren

Yogascenen & Yogagläntan Program

Foto: Helén Karlsson/Johnér Bildbyrå AB

För komplett program och tider, se sidorna 14-15 eller på www.alltforhalsan.se

Nyheter

Med hjälp av Morinda Truage Scanner, kan du få mått på hur gammal ditt inre är i förhållande till en referensgrupp. Det är en smärtfri behandling och det tar 20 sekunder att få svar. Scannern använder sig av ultraviolett ljus. Morinda core skin a.g.e. therapy gel är en vattenbaserad skyddande gel som lugnar och mjukgör huden. Den påverkar hudens fasthet och elasticitet samt innehåller karnosin, havrekärnsextrakt, noni, körsbärskornell, blåbär, tranbär och olivbladextrakt.

”Friskvård för själen” & möjlighet till coachning Allt för Hälsan 2014 är stolta över att presentera det välfyllda seminarieprogrammet ”Friskvård för själen”. Du som mässbesökare är inbjuden till ett tiotal seminarier på temat personlig utveckling. Bakom programmet står Psykosyntesförbundet. Inom psykosyntesen ses varje svårighet som en möjlighet till utveckling. Psykosyntes är en modern utvecklingsmetod med fokus på det friska hos människan. Egna tekniker kombineras med metoder från andra psykologiska riktningar som psykoanalys och KBT/ACT. Influenser hämtas från filosofi, religion, medicin och modern vetenskap.

På Allt för Hälsan 2014 kommer tio föredragshållare från Psykosyntesförbundet att dela med sig av sina bästa råd kring hur du lättare hanterar kriser, stress och måsten för att utvecklas som person. Om du längtar efter att skapa bättre balans i livet, då är ett besök på ”Friskvård för själen” ett givet inslag under ditt besök på Nordens största livsstilsmässa inom hälsa. Programmet sträcker sig över samtliga mässdagar, 6-9 november 2014. Du har också möjlighet att få en snabbcoachning i monter: B02:46 Psykosyntesförbundet grundades 2004 och är ett oberoende yrkesförbund med närmare tvåhundra medlemmar över hela Sverige.

Mät din inre ålder och använd skyddande hudvård

ÂÂ NONI_Health Development, monter B03:40

Egen massör Med The Releaser får du en egen privat massör hemma. Du kan sitta framför datorn och behandla dig själv. Du lutar huvudet framåt och hakar på The Releaser över axlarna och rätar upp kroppen. Trycket från knopparna masserar mjukt nacke och axlar. ÂÂ Pakvis Health, monter B03:27


ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

Kost

17

Här är avdelningen där nyttig mat, den senaste forskningen och inspiration gör att du fyller på både kunskaperna och lusten.

Spännande ämnen hos Paulúns

Mat- och motionsskolan för långsiktig hälsa

Allt för Hälsan välkomnar än en gång Paulúns Näringscenter. I monter B06:59 berättar de om hur du hittar balans i dina matvanor med matnyttiga tips. Besök även kostseminarierna som presenteras hos Kokpunkten B06:54. Fredrik Paulún ger tips på hur du hittar nyttiga alternativ till den vanliga snabbmaten och Martin Brunnberg guidar bland livsmedlen som påverkar riskfaktorer för hjärt- och kärlhälsa. David Jonsson berättar hur du maximerar dina träningsresultat med rätt kost. Lyssna även till Camilla Rova som bland annat har konceptutvecklat onlineprogrammet ”Familjehälsan”. För dig som vill gå steget längre finns en kostnadsfri preparandkurs, torsdagsöndag. För att gå kursen krävs föranmälan på info@pnc.nu. Uppge ditt namn, telefonnummer och vilken dag du vill gå utbildningen.

Kokpunkten – för dig som gillar mat Här får du en bra mix av de senaste trenderna inom matlagning tillsammans med hälsoprofiler som kan sin sak. Kom förbi Kokpunkten (B06:54) och lyssna, lär och smaka!

30 min som ökar din kunskap om ekologisk mat / Body Store/Urtekram Tors 12.45–13.15

Kickstart med Ulrika Davidsson / Tidningen Hälsa Fre 12.00–12.30, lör 16.30–17.00

5:2 enligt Anitha Schulman / Norstedts Tidningen Hälsa Sön 10:30–11:00

Laga enkla lågkolhydratsrätter med Katrin Zytomierska / LCHFklubben.se Fre 18.00–18.30, lör 12.45–13.15

Gröna juicer och smoothies / Tidningen Hälsa Tors 12.00–12.30, fre 16.30–17.00

Lär dig allt om bönpasta – pasta gjord av bara bönor / Risenta Fre 14.15–14.45, lör 17.15–17.45

Grönare mat i hemmet – laga vegetariskt och veganskt utan krusiduller / Great Earth Fre 15.45–16.15, lör 11.15–11.45, sön 15.45–16.15

Mat för prestation / ToppHälsa Sön 12.45–13.15 Mitt nya Raw Food kök / Tidningen Hälsa Lör 12.00–12.30

Paulúns fastfood-nyttiga alternativ till den vanliga snabbmaten / Paulúns Näringscenter Tors-sön 13.30–14.00 Syra själv – så får du in nyttiga probiotiska bakterier i din mat som stärker ditt immunförsvar / Paulúns Näringscenter Lör-sön 15.00–15.30 Sött utan vitt socker / Norstedts Tidningen Hälsa Tors 15.00–15.30 Vego / Tidningen Hälsa Tors 16.30–17.00, sön 12.00–12.30

Säkra kosttillskott med Svensk Egenvård gäller prestationshöjande tillskott som protein, kreatin och bcaa? I den flora av forskning och åsikter som finns kommer branschföreningen Svensk Egenvård och Petra Kindlund, nutritionist, PT och elitlöpare, att reda ut några vanliga myter och berätta om hur kosttillskott för att öka idrottsprestationer fungerar, vad den senaste forskningen visar,

samt hur man handlar sina sportpreparat på ett säkert sätt. Välkommen till seminariet: ”Fakta och myter om våra vanligaste sporttillskott” i sal A7 kl 11:00 den 6/11 och A3 kl 15:00 den 7/11

Foto: Ulf Sirborn

Foto: Anna Skoog/Johnér Bildbyrå AB

Paulúns Näringscenter ger föreläsningar, utbildningar samt erbjuder personliga konsultationer för privatpersoner och företag – allt som rör ämnet kost.

De senaste åren har träningsintresset vuxit alltmer och med det även marknaden för sportnutrition. Men ökar kunskapen om vad som är bra, säkert och effektivt att ta som tillskott i samma takt? För konsumenter kan det ibland upplevas svårt att hitta nyanserad kunskap för att kunna fatta välinformerade beslut. Vad är egentligen fakta och myt när det

ANNONS

Ökad vardagsmotion och mat för livet – Livsstilsmottagningen vid Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet presenterar både forskning och hur man gör i praktiken. Svenskarna är duktiga på att motionera, men toppar samtidigt listan över mest stillasittande. Det talas om ”skärmsjukan”: idag kan vi lösa de flesta uppgifter på en dator eller padda, vilket gör oss mindre rörliga. Det här vill Livsstilsmottagningen och Karolinska Institutet uppmärksamma under sitt seminarieprogram på Allt för Hälsan 2014. – En kort bensträckare är mer betydelsefull än vad man kan tro, vilket färsk forskning visar på, säger Mai-Lis Hellénius, professor och överläkare. – Walk & talk-möten behöver få högre status i arbetslivet, det är en vinst för alla, vi blir mer effektiva och tanken lyfter, samtidigt som vi rör på oss. Matthias Lidin, specialistsjuksköterska, kommer att föreläsa om Den aktiva soffpotatisen, med vardagsmotion i fokus. I programmet tas även den senaste uppdateringen av de Nordiska Näringsrekommendationerna upp. – Bakom de här råden står över hundra forskare, det är det tyngsta kostdokumentet i världen just nu. Vi kommer att ge smarta tips, diskutera vad som är den bästa maten och prata om vikten av att skräddarsy upplägget för varje individ, säger Mai-Lis Hellénius. Mat- och motionsskolan tar också upp: Mat för långsiktig hälsa (docent Mattias Damberg) och Smarta val på tallriken (sjuksköterska Ellen Segerhag). Mai-Lis Hellénius tycker att ett viktigt perspektiv på maten är glädje: – Det är så tråkigt att tala kost. Vi från vetenskapligt håll behöver tala mat och recept, och göra det mer tillgängligt. Det, tillsammans med forskningen, är vår målsättning under seminarieprogrammet på Allt för hälsan.


Att höra och höra till!

Besök Holistic

Gör ett hörseltest i vår monter B03:58

Kom gärna förbi och prata med oss!

i monter B06:41

Sugen på att testa detox? Vi bjuder dig på råd och tips från våra terapeuter och produktspecialister. Köp våra produkter till extra bra mässpris. Vi bjuder även på chaga, det nordiska superteet som alla talar om. Plus mycket mer ...

Hörselskadades distrikt arbetar för ett tillgängligt samhälle för hörselskadade. www.distriktet.info kansli@distriktet.info 08-702 30 50

Har du hört surret? YOHERUGV 7DMedicatas fantastiska hälsoprodukter från honungsgården lanseras i Sverige!

Välkommen till monter B 08:65

QX

½

U

R

K

Helt enkelt - Hälsa från Honungsgården.

G

Bina, livsviktiga för vårt ekosystem ger oss dessutom Propolis, Bipollen, Bidroningsgelé och inte a förglömma honung. QJVJ


ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

19

ANNONS

allt för hälsan utställare 1,6 och 2,6 Miljonerklubben

B01:40

Aaltos Optimala Hälsa & Skönhet,

Femineral B08:61

Memira AB

B02:44

Stockholm Running Club

B10:10

FlipBelt B10:45

MotionMetrix AB

B09:12

Strandgårdens Hälsoprodukter

B05:51

Health & Beautyschool

B03:15

Footbalance System

B10:19

mumsigt-nyttigt.se B08:63

Sunals fysioterapi

B02:30

Aldrig ensam

B03:53

Forever Living Products

B07:28

Nannic Sverige (Cosmetiqann)

Svarta lådan

B09:43

Allytec B09:56

Forward Arch

B09:06

Naprapatlandslaget Stockholm

B09:18

Svensk Hälsokost AB

B06:44

Aloe Vera Drycken

B08:40

Four Sigma Foods

B07:44

Natur & Kultur

B01:48

Svenska Bönchips

B07:61

Aloe Vera Forever

B06:02

Freddy Store

B08:31

Natural Organic Cosmetics Association

B07:22

Svenska Föreningen för Vetenskaplig

B06:26, B06:28

Altshop.no B01:32

Fritidsfabriken B10:20

naturgodis.se B04:52

Homeopati B02:58

Atlaskotan B02:23

Föllinge Hälsoprodukter

B03:17

Niana AB

B04:10

Svenska Rehab

B03:21

Axelsons Gymnastiska Institut

B01:15

Företagarna Svensk Massage

B04:10

NOBE aloe vera

B09:34

Svenska Tragerföreningen

B02:18

Back App Sverige AB

B11:26

Gaia Sport

B09:46

NONI-Health development

B03:40

Tarsus B01:28

Bamboo Store by Organiconly

B03:20

Go For Life

B07:50

Nordic Gym

B11:47

Team Lars Massage AB

B04:10

BambooIsGreen.se B12:10

Gococo B09:31

Nordic Mobile Fashion AB

B09:10

TePe Munhygienprodukter

B03:50

Barncancer Fonden

Great Earth Scandinavia AB

B06:42

Norstedts B01:48

TerapeutAkademin AB

B02:40

Bastuspecialisten B03:31

Gymstick B09:04

Nyttadesign B03:30

Tibetansk Faceliftmassage

B07:02

Bergqvist massage & friskvårdsutbildning

B04:10

Hamam Oriental Sweden AB

Näringsmedicinsk Tidskrift

B05:48

Topphälsa /Bonniers Tidskrifter

B08:02

BEMER Nordic

B03:33

Harmoni B04:38

Pakvis Health

B03:27

TrendRehab.se B03:59

BIBES AB

B07:27

Herbalife B08:41

Pauluns Näringscenter

B06:59

Tukan Förlag AB

B01:48

Bioferme Oy

B08:52

HHP Sverige

pH-BALANS AB

B07:51

Tullinge Hälsokälla

B09:20

B10:38

B02:29

B02:02

Birkenstockbutiken B02:13

Hjärnkoll B03:55

Powerhoop B08:18

Twitch B04:10

Bladh by Bladh

Hold ME

B02:14

Pralinhuset B06:60

Twobeauty B04:12

Blodcentralen B03:66

Holistic B06:41

Probiform B07:26

Tylö AB

Bodystore.com B07:31

Hälsa & Fitness

B06:44

Promas AB

B03:13

Ugglapraktiken B04:10

Boka Direkt AB

Hälsa, Tidningen

B01:48

B01:48

B01:13

B03:31

Psykosyntesförbundet B02:46

Ullpartner B03:48

Bonnierförlagen B01:48

Hälsoinsikt B08:14

Posture

Ultimate Body Applicator /

Brands In Sweden AB

B10:28

Hörselskadades Distrikt i Stockholms Län B03:58

Pulsin’ B07:40

ES Hälsoform och Design AB

B08:11

Branschrådet Svensk Massage

B04:10

InShape Travel

B04:25

Qinamaste Athletica

B05:40

Urtekram A/S

B07:31

built by Bibik

B10:31

Institutet för Medicinsk Yoga

B05:28

Qingyulu Healthcare

B04:21

Vardia Försäkring

B09:58

Bättre Hälsa

B07:42

IQexercise AB

B09:40

Questnutrition Sverige

B07:30

Vasa CrossFit

B12:30

B05:21

CarbZone B06:38

Itrim B09:21

Rapsodine B06:18

Vattumannen B01:10

Care of Gerd

B06:20

Jurmala Tourism Information Centre

B02:32

Rawpowder B08:45

Vedic treat Siljan

Celsius B08:31

Kamomilla Naturmedicin

B04:49

Risenta B05:52

- Ayurvedic clinic i Leksand

B06:23

ChiBall® B05:41

Kent Bakir Sweden

B07:08

Rosenserien B07:10

Vegoria Produktion AB

B02:08

China Dragon Trading

B02:15

Kiropraktorkedjan Matton Jernberg

Runner’s Store i Sverige AB

B09:12

Weleda B06:14

ChufaMix Veggie Drinks Maker

B06:30

Smärtfri.se B09:61

Sableline B04:64

WellNox B09:49

ClearLife.se B07:48

Kjellstens Agenturer AB

B09:54

Salli Systems

B03:51

Victus Medical Group

Clinicbuddy.com B09:60

Kreativ Insikt

B03:35

Saprema of Sweden

B05:41

Vitamin Well

B09:34

CoreAbility B09:35

Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

B01:25

SB12 B02:50

Worth it Lifestyle

B06:32

Curexgruppen B04:10

LCHFklubben.se B08:54

Scandinavian Aires

B03:49

Vårda Sverige AB

B02:24

Curves B10:23

Life with Biomat

B01:22

Scandinavian Blonde / Epicare

B06:24

Västsvenska Hälsogruppen

B02:22

Dermanord - Svensk Hudvård AB

B07:12

Lind & Co

B01:48

Select Wellness Nordic AB

B09:44

Yoga för dig

B04:38

Dflex House of Fitness AB

B09:42

LivsHälsa B06:27

Sensi Femme Brösthandske

B02:52

Yoga för kvinnor och IDA näsplugg

B03:28

Doktorn.com B09:39

Livsvatten.se B04:60

Skandinaviska Ayurveda-Akademin

B05:29

Yogamottagningen B05:42

doTERRA International

B06:36

Lorna Jane

B08:28

Skinbase B08:13

Zebeda Chocolate AB

B08:48

dr Alkaitis Scandinavia

B06:04

Lovestore B04:51

Skins B09:41

Zielinsky Universal Stein

B03:22

DQ Dancing Queen/ X-Pole

B12:20

MAGNETIX & GATTA Medicare Assistance B08:19

SKY-Sveriges Kundalinyogalärares Årstiderna B08:58

Earthingpeople B03:43

Marc Inbane Natural Tanning Spray

B07:16

Riksförbund B04:41

Ögonlasern B02:34

Ecoholics B07:21

Marja Entrich

B07:24

Sköldkörtelföreningen B05:55

Österåsens Hälsohem

EFT-förbundet B05:20

Masesgården B03:41

Slanka Sverige AB

Utställarlistan per 22/10. Se alltforhalsan.se för senaste info.

EkoBio Logisk Frankrike

Massolit Förlagsgrupp AB

SmartShake B09:36

B07:60

B01:48

B02:38

ena.nu B10:30

Massörerna B04:10

SPA Vilnius Group

B02:26

Eneboga nötter

B07:65

Mediband Rehabbutiken

B10:21

Spiral Zen System

B06:22

Estlands Spaförbund

B02:36

Medical SPA “Egles” Sanatorija

B02:28

Sportapoteket AB

B06:29

Euro-Park B02:11

Medicata B08:65

Sportguiden B12:39

Feetcare B06:12

MediYoga B05:28

Squeezy Sports Nutrition

B08:30, B08:32

B04:50

B08:21

LEDARSKAP LIVSSTIL

FÖR DIG SOM VILL INVESTERA I DIG SJÄLV

För dig som ledare och företagare som vill investera i dig själv, din personal och utveckla din verksamhet. TERAPEUTISKT För dig som är terapeut och vill lära dig mer om helhetshälsa. Våra e-kurser kan du göra precis när och där det passar dig allra bäst. För mer information kontakta: Anette Hellström, tel. 0706-71 60 90 www.terapeutakademin.se

Loviderm

Strandgårdens Hälsoresor & produkter


20

ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

Behandling & Relax

ANNONS

Genom att testa prova-på-behandlingar och få kontakt med professionella aktörer kan du på denna avdelning hitta din väg till balans i kroppen.

Behandlingar och utbildning i fokus Branschrådet Svensk Massage har valt att fokusera på den klassiska svenska massagen som du kan prova på under Allt för hälsan. Rådet bjuder också på kunskap och information om utbildningar för den som är intresserad.

ÂÂ Monter B04:10

Kvinnors hälsa i fokus 1,6 och 2,6 miljonerklubben arbetar med allt som rör kvinnors välbefinnande och hälsa.

Foto: Susanna Blåvarg/Johnér Bildbyrå AB

Sveriges största hälso- och friskvårdsorganisation bjuder in till mässan för att öka kännedom kring vad massage kan ge, och samtidigt också inspirera den som själv vill utbilda sig inom yrket. Deras certifierade massörer ger dig en prova-på-stund med svensk klassisk massage. – Vi har valt att fokusera på just den här typen av massage, för att visa på fördelarna med den, berättar Johan Starre, från Medicinskt Kursforum, en skola för massörer och andra manuella terapeuter. I montern får du även information om hur du själv utbildar dig, ta del av den senaste forskningen och vilka behandlingseffekterna är. Du kanske undrar hur det fungerar med företagsmassage, även där får du hjälp och guidning av friskvårdsaktörer. I det nätverk som rådet har finns utöver massörer även naprapater, kiropraktorer, osteopater och fysioterapeuter. Hittar du under mässbesöket en massör som du vill träffa igen, så får du hjälp att boka tid.

I montern får du information om hur du själv utbildar dig, ta del av den senaste forskningen och vilka behandlingseffekterna är.

Varför svensk klassisk massage? Massage är förknippad med avslappning och en skön känsla efteråt. Men nyttan av den svenska klassiska massagen sträcker sig längre än så! Hitta din balans med behandling och en stunds avkoppling. Branschrådet Svensk Massage bjuder in till att prova på massage med några av landets professionella massörer. Att det är skönt har vi vetat i över 4000 år, men rådet har dessutom gjort egna forskningsprojekt, för att se vilka effekter som behandlingen ger. Bland annat har man kunnat se färre sjukskrivningar, mindre ont i rygg, nacke och axlar och ett ökat välbefinnande. Att du också kan få en ökad kroppsmedvetenhet gör att du tidigare kan ta hand om dig, än att gå med smärta och obehag. Idag finns det 13 000 certifierade massörer som tar hand om Sveriges invånare, och grundarna för Swedish massage kommer från Sverige. ÂÂ Monter B04:10

Varför 1,6 miljoner och 2,6 miljoner? 1,6 miljoner kvinnor är över 45 år i Sverige och 2,6 miljoner är antalet kvinnor som är mellan 18-45 år. 1,6 miljonerklubben grundades 1998 av Alexandra Charles och är i dag en av landets största kvinnoföreningar. Klubbens syfte är att sprida information och skapa opinion kring kvinnohälsofrågor inom sjukvården, arbetsmarknaden, invandrarkvinnors situation, och mycket mera. Föreningen har flera intressanta seminarier. Alexandra Charles berättar om sin resa till att bli kvinnorättskämpe i ”Livet är en dröm”. Gunilla Brodda Jensen, specialistläkare i rehabiliteringsmedicin och smärtlindring, talar om kopplingen mellan stress och smärta. Journalisten Annika Jankell och psykologen Linn Heed pratar kring temat i ”Den stora hälsohetsen” medan Marie Mian föreläser om balans i livet, och vad det egentligen betyder. ÂÂ Monter B01:40

Besök Blodbussen på Allt för hälsan Varje dag går det åt cirka 100 liter blod inom sjukvården i Stockholm. Det kan inte tillverkas utan måste ges från människa till människa. Stockholm behöver fler blodgivare. Det blod som ges används bland annat vid förlossningar, operationer, olyckor, behandling av cancersjukdomar och kroniska sjukdomar. Idag behövs fler blodgivare för att kunna möta behovet av blod inom sjukvården i länet. Blodcentralen finns på fem fasta centraler i Stockholms län och blodbussarna besöker ungefär 180 platser. Se mer på www.geblod.nu Välkommen till Blodbussen! ÂÂ Monter B03:66


Träffa branschens ledande aktörer! Monter B01:15

Självklart är erfarenheten av att leva med en diagnos – i femton år och dygnets alla timmar – värdefull. Det går inte att läsa sig till.

Få bättre koll på psykisk hälsa I Sverige har 3 av 4 erfarenhet av psykisk ohälsa – antingen egen eller som närstående. Ändå är tystnaden kompakt. Vägen till öppnare arbetsklimat, bättre vård och mer kunskap går via Hjärnkolls över 300 ambassadörer. Lär mer: www.hjarnkoll.se/ambassadorskap

*

✔ Utbilda dig på Axelsons, Nordens största skola

Naturligt vacker med Marja Entrich!

inom massage, personlig träning och friskvård. www.axelsons.se

Världens ledande namn inom biologisk hudvård och 100% naturlig skönhet.

✔ Bli medlem i Kroppsterapeuterna, branschens ledande förbund och få kunder via oss. www.kroppsterapeuterna.se

Biologiska och ekologiska hudvårdsprodukter för hela familjen. En av de mest lönande investeringarna i livet är att satsa på valet av de rätta produkterna för hud- och kroppsvård. Produkterna tillverkas i egen ECO-certifierad fabrik i Finland. Marja Entrich – ECO-certifierat företag – föregångare inom naturkosmetik, inte bara i hemlandet Sverige, utan också runt om i världen.

GÖR ETT KAP!

Under Allt för Hälsan-mässan som pågår fr o m 6 november t o m 9 november har du möjlighet att handla MARJA ENTRICH GRÖNA LINJE biologiska och ECO-certifierade hudvårdsprodukter med 10% RABATT.

✔ Anslut dig till Bokadirekt bokningssystem &

marknadsplats, vi ger dig service i världsklass. www.bokadirekt.se

Bokadirekt.se

Besök oss i monter B07:24 Marja Entrich AB Besöksadress: Sturegatan 32 Box 5393, 102 49 Stockholm Tel 08-663 82 44 Mobil 0704-71 76 35

info@marjaentrich.com www.marjaentrich.com

* Vi skänker upp till 500:- till Barncancerfonden när du anmäler dig på en kurs/utbildning på Axelsons och/eller blir medlem i Kroppsterapeuterna och/eller ansluter dig till Bokadirekt under mässdagarna.

AlltforHlsan_hst_2014_122x370.indd 1

2014-10-08 16:19


22

ANNONS 

HEL A DENNA BIL AGA ÄR EN ANNONS FRÅN ALLT FÖR HÄLSAN I SAMARBETE MED NEWSFACTORY 

Naturlig Skönhet

ANNONS

Den naturliga hudvården tar plats för Allt för hälsan. Behandlingar går hand i hand med både människa och natur, som en viktig balans.

Hälsa för huden Huden speglar hur vi mår, där både träning, vila, kost och mental hälsa spelar roll. Men du kan också tillföra de bästa produkterna, anpassade för just dig. Det bäddar för bra hudvård och dessutom en känsla av välmående. Besök scenen för Naturlig Skönhet och lyssna på presentationer blandade med tips och råd om produkter – snälla mot dig och naturen. Tillsammans med de andra avdelningarna på mässan får du helheten för hälsa som räcker vintern lång.

Foto: Johnér Bildbyrå AB

På scenen för Naturlig Skönhet kan du hämta kunskapen för din hudvård. Lyssna till föreläsare som brinner för ekologiska produkter som ger hud och kropp sin balans.

ÂÂ Monter B07:11

Scen Naturlig Skönhet B07:11

Tony Irving säger ja till naturlig hudvård Dansaren och koreografen Tony Irving kontaktade Rosenserien för ett samarbete. Resultatet? En hudvårdsserie anpassad för män, där ingredienserna är från ekologiskt odlade växter och oljor. För Tony Irving är det lika viktigt att smörja sig med bra produkter som vad han äter. Dansaren har tidigare varit väldigt fokuserad på hur han ser ut, men nu är botox ett minne blott. Han fick upp intresset för Rosenserien för ett drygt år sedan, och ville att de skulle göra en mansserie som han kunde stå för. Han kontaktade Carina Swartz på Rosenserien och ett första frö var sått. Under ett års tid har produkterna testats av män i olika åldrar. Produkterna innehåller bland annat rättvisemärkt aloe vera gelé och kinesiskt grönt te. Dofterna kommer från citrus, sandelträ, vindruva och kryddnejlika. Fokuset är att ha några få valda produkter, som är lätta att ha med sig och även med dubbla funktioner, som schampo och tvål i ett. Tony kommer på söndagen 12.45 att tala på scenen för Naturlig Skönhet. Rosenseriens monter är B07:10, Välkomna! ÂÂ Monter B07:10

Hur blir jag av med sötsuget? Prof. Charlotte Erlansson-Albertsson från Lunds universitet i spännande seminarium kring aptitreglering och thylakoider från spenatextrakt, och hur det ger oss ett lättare och mättare liv.

a

a

r

ls

kv

ls

1,6

n

n

ä

u

be

be innors h

jonerkl

b

b

r

kv

il

m

jonerklu

2,6

il

Denna och flera andra intressanta föreläsningar arrangeras av 1,6&2,6miljonerklubben läs mer här! www.1.6miljonerklubben.com

m

Allt för HälsAn, sAl A3, torsdag 6 /11 kl 14.00-15.00

innors h

ä

30 min som ökar din kunskap om ekologisk kropps- och hårvård / Anna Mugelli & Anna Lindhe, Bodystore/ Urtekram Tors 11.15–11.45

Pionjären i naturlig hudvård / Gun Tammerlöv, Marja Entrich Tors 12.00–12.30, fre 15.00–15.30, lör 15.00–15.30

Att bryta vanans makt / Ecoholics Tors 15.45–16.15

Revolutionerande teknik mäter din inre ålder / Per Lundell/Joakim Nygren, Morinda Fre 15.45–16.15, sön 15.00–15.30

Ekologisk hudvård, varför ska jag välja det? / Emma Bergqvist, Weleda Fre 12.00–12.30 Från botox till naturlig hudvård / Tony Irving, Rosenserien Sön 12.45–13.15 Kemikalier i skönhetsprodukter – hur påverkar de dig? / Paneldebatt, moderator Lillemor Svensson, Ecoholics MARIA ÅKERBERG’s Skincare / Catrin Sandgren, Dermanord Lör 13.30–14.00, sön 12.00–12.30 Naturlig och ekologisk hudvård / Carina Swartz m fl, Natural Organic Cosmetics Association Tors 15.00–15.30, fre 13.30– 14.00, lör 11.15–11.45, sön 13.30–14.00 Naturlig Skönhet / Lena Dahlqvist, Aloe Vera Forever Fre 14.15–14.45

Skönhet från honungsgården / Pia Askland-Josefsson, Tavlebords honungsgård Tors 13.30–14.00, 16.30– 17.00, fre 11.15 –11.45, 17.15–17.45, lör 15.45–16.15, 17.15–17.45, sön 11.15–11.45, 15.45–16.15 Tibetansk Faceliftmassage / Liane Åsberg/Cecilia Alsterlund, Tant Raffas hudvård Tors 14.15–14.45, fre 10.30–11.00, 16.30–17.00, lör 10:30– 11:00, 16.30–17.00, sön 10:30–11:00 Ultimate Body Applicator / Elisabeth Staaf, ES Hälsoform Design AB Tors 12.45–13.15, fre 12.45–13.15, lör 12.45–13.15, sön 14.15–14.45 If you can’t eat it, don’t put it on your skin / Magnhild Åsmundhavn, dr Alkaitis Holistic Organic Skin Care Tors 17.15–17.45, lör 12.00–12.30, 14.15–14.45, sön 16.30–17.00

Besök oss på mässan ”Allt för hälsan” i monter: B02:02 så berättar vi mera.


Missa inte mässans oas!

Få inspiration till en aktiv livsstil av våra träningsambassadörer och smaka på våra produkter. Dessutom är det smygpremiär för vårens kollektion från Freddy. Välkommen till vår monter, där den grönskande parken möter staden! www.celsiussverige.se | www.freddystore.se


UPPLEV SUCCÉMETODEN!

NBE

500 • 800 • 1000 • 3000 • DEEP SKIN

EFFEKTIVT

Välkommen att prova en behandling i vår monter!

SÄKERT SMÄRTFRITT

PROVA-PÅ-ERBJUDANDE

RYNKOR

STRIE

SLAPP HUD

ÄRR

COUPEROSER

YTLIGA KÄRL

PORER

BLÅMÄRKEN

PIGMENTFLÄCKAR

MUSKELBRISTNINGAR

NBE KLINIK PÅ WWW.NANNIC.SE/NBE

ÖVERFLÖDIGT FETT

MÖRKA RINGAR & PÅSAR UNDER ÖGONEN

Erbjudandet gäller endast 1 gång per person och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

CELLULITER

LYMFDRÄNAGE

rabatt på en valfri NBE behandling! ordinarie pris från 1190:GÄLLER HOS UTVALDA NBE KLINIKER FRAM TILL DEN 31/12 2014. HITTA DIN NÄRMASTE

NBE är ett unikt koncept för icke kirurgiska behandlingar med revolutionerande resultat. Det är säkert, smärtfritt och mycket effektivit och behandlingarna är ljuvliga. Nannic finns idag i över 30 länder och på cirka 300 kliniker över hela Sverige. Hitta din närmaste NBE klinik på www.nannic.se och följ oss gärna på Facebook för att ta del av resultatbilder och erbjudanden. info@nannic.se | 08 - 732 35 80

Under 2014 byter Cosmetiqann företagsnamn till Nannic Sverige.

Allt för Hälsan 2014  

Tematidning producerad av Newsfactory Media Group i samarbete med Stockholmsmässan.

Allt för Hälsan 2014  

Tematidning producerad av Newsfactory Media Group i samarbete med Stockholmsmässan.