Page 1

www.neleman.org


DRINK BETERE WIJN Derrick Neleman is uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar op online platform DeOndernemer.nl. Ondernemers verkozen Derrick boven onder andere Pieter Zwart van Cool Blue, Fokke de Jong van Suit Supply en Michiel Muller van Picnic.

“Wij zijn altijd blij met prijzen, onderscheidingen en medailles voor onze wijnen omdat deze een podium geven aan de missie van Neleman: met duurzame wijn de wereld een klein beetje mooier maken.” Derrick Neleman

2


VALENCIA ONDER HANDBEREIK

“Het is net alsof in de witte, rode en rosé van Valencia dat Spaanse zomerleven is opgelost, ingesloten, bijverpakt.”

Valencia, sinaasappelen, mandarijnen en een stukkie chocolaaa… De oudere lezertjes kunnen het deuntje nog zo meezingen. De echte tekst ging anders hoor, zoek maar eens, Johnny Hoes en Eddy Wally zongen hem, maar wij gingen er als kinderen verbaal mee aan de haal. Wisten wij veel waar Valencia lag. Of dat ze er wel citrusfruit kweken maar bepaald geen chocola. Nee, nu weet ik beter. Dat het een fantastische stad is, met een dito achterland. Een bruisend hart, schorre, zongeblakerde heuvels erachter, een delta met bevloeide akkers en rijstvelden opzij en dan een reep witte stranden. Op het moment dat ik dit schrijf is het er stil. Veel te stil. Toeristen mogen er niet heen en de bewoners zelf kruipen net uit hun huizen. Zij en wij missen het Valenciaanse leven, de hartelijkheid, het samen eten en drinken. Zij moeten het net als wij eventjes doen met herinneringen en, vooral, de fantasie. En verdraaid als het niet waar is, maar een goed glas wijn helpt daarbij. Het is net alsof in de witte, rode en rosé van Valencia dat Spaanse zomerleven is opgelost, ingesloten, bijverpakt.

Eens per dag bij de maaltijd in te nemen, zonder water, en we dobberen zo van de stress naar de vrolijkheid. Het helpt natuurlijk aanzienlijk als je de omstandigheden een beetje naar je hand zet. De ‘drie pilaren van het Valenciaanse leven’ zijn behalve wijn olijfolie en amandelen – nee, geen sinaasappelen. Olijfolie om mee te bakken, olijfolie over sla en groenten, amandelen om bij te borrelen zolang de paella of de geroosterde kip nog niet klaar zijn, het zijn verrukkelijke handvatten in wankele tijden. Het aardige is dat erover denken, je spulletjes kopen, je erop verheugen net zo leuk is als het eigenlijke oppeuzelen en -drinken. Precies als met vakantie. Want hoe het daarmee gaat, deze zomer…? Maar zelfs wanneer dat wel lukt en we dorstig de Spaanse palmbomen en parasols opzoeken voor een plas welkom koele schaduw, duurt dat maar een paar weken. Terwijl het virtuele Valencia altijd onder handbereik is. Gewoon die fles open, ogen dicht, snuffelen en slurpen. Muy bien, amigos! Onno Kleyn, culinair en wijnschrijver

3


SONIA ALINS – DESIGNER VAN NELEMAN THE SWIMMERS III

Hoe is de samenwerking met Neleman ontstaan? Kun je ons meenemen in het proces? Het was eigenlijk een heel eenvoudig en vriendelijk proces. Derrick Neleman benaderde mij persoonlijk met het voorstel om een van mijn kunstwerken als afbeelding voor een van zijn biologische wijnen te gebruiken. Naast dat hij grote interesse en gevoeligheid voor mijn werk toonde, voelde ik me aangetrokken tot de interesse in duurzaamheid en de manier waarop hij zich met zijn bedrijf inzet voor het milieu. “The Swimmers III. The Gathering” is een elegante en delicate, maar tegelijkertijd krachtige wijn, met sterke en exotische aroma’s van acaciahout en Frans eiken geroosterd op vulkanisch gesteente. Hoe ben je gekomen tot de labelillustratie voor deze wijn? Mijn werk heeft een aantal van de eigenschappen gemeen met de wijn die het vertegenwoordigt. Wat mij betreft zijn ‘delicaat’ en ‘krachtig’ adjectieven die de vrouwen in mijn werken perfect onder woorden brengen: eigenschappen die gaan over sterke, krachtige vrouwen, die echter tegelijkertijd hun zachtere kant en delicate bewegingen uitdrukken. Net als wijn, waarin smaken en geuren die bij elkaar passen een nieuwe harmonie vormen, een unieke

4

persoonlijkheid. De compositie van mijn werk is bedoeld als een levendige, ritmische en harmonieuze choreografie. Zowel wijn en kunst spreken tot de zintuigen – de eerste is gelinkt aan smaak en geur, de tweede aan zicht – en beide overtreffen deze zintuigelijke niveaus, om een onvergankelijke staat van welzijn in ons te creëren. Heb je een interesse voor wijn en alle Spaanse lekkernijen geërfd? Zijn er specifieke producten waar jouw regio bekend om staat? Mijn regio Catalonië staat bekend om het “mediterrane dieet”, een gegeven dat ons totaal representeert. Het mediterrane dieet is een gevarieerd en uitgebalanceerd voedingspatroon waarin brood, olie en wijn de essentiële onderdelen zijn, en worden aangevuld door groenten, fruit, vis en vlees. Ik heb geleerd om de bijzondere smaken en geuren van ons dieet te waarderen. Ik hou ervan, en bovenal, ik deel ze graag met vrienden en familie.

Eigenlijk raak ik geïnspireerd door alles dat mij omgeeft. Ik geloof dat het leven ons steeds ervaringen geeft, vaak eenvoudige dingen, die we niet mogen missen, die ons blij maken en die voor een kunstenaar ontzettend inspirerend zijn. Voor mij is liefde mijn grootste inspiratie: liefde voor mijn familie, en liefde voor het leven in het algemeen. Natuurlijk zijn er meer opwindende zaken: dans, film, boeken, muziek, poëzie en natuur. Ook vind ik inspiratie in mijn dromen. Misschien zorgen mijn werken daarom voor een dromerig gevoel. Jouw illustratie is gemaakt nog voor de wijn gebotteld werd. Nu je de wijn geproefd hebt, hoe vind je de Swimmers III? Komen de smaken en geuren overeen met jouw labelillustratie?

Ik moet toegeven dat ik geen expert ben in het proeven van wijn, maar ik kan zeggen dat zowel het aroma als de smaak van The Swimmers me hebben betoverd en dat ik de specifieke tonen die deel uitmaken van de persoonlijkheid herken. Deze Riesling Viognier 2019 en de labelillustratie zijn wat mij betreft een perfecte combinatie Water, vrouwen, vrijheid, natuur – stuk voor stuk van harmonie en positieve stimulans van onze onderwerpen die we terugzien in jouw werk, zintuigen. In feite lijkt het alsof mijn vrouwen aan en eveneens onderwerpen die we bij Neleman het dansen zijn, geïnspireerd door het ritme van koesteren. Kun je ons iets meer vertellen over de de geuren van The Swimmers wijn. dingen in het leven die jou inspireren?


Over deze wijn: Exclusieve Limited Edition. Witte wijn van handgeplukte riesling en viognier druiven. Na rijping van 5 maanden in Frans eiken- en acaciahouten vaten, apart van elkaar, komt de wijn samen om nog 4 maanden door te rijpen. Hierdoor mengt de bloemige, frisse riesling optimaal met de rijpe perzikgeuren van de viognier. Dit zorgt voor een zeer bijzondere, complexe wijn die zich nog verder zal ontwikkelen op de fles.

5


Het wijnlabel van Neleman Bobal verbeeldt de relatie tussen druiven en herten.

6


YO BAMBI, SMAAKT ‘T? Uiterst voorzichtig komen de herten tevoorschijn uit het ruige natuurgebied en verkennen roerloos de omgeving voor ze verder durven te gaan. Gevaar? Nee, geen gevaar, en even later staat de hele troep onbekommerd te genieten van frisse scheuten, groene blaadjes en sappige vruchten. Je kunt het gesmak bijna horen. Een fantastisch gezicht, en we genieten met volle teugen van deze prachtige beesten op hun ranke poten. Maar wacht even. Heel fijn, zo’n natuurtafereeltje, maar dat zijn wel ónze druivenranken die daar in die lieve bekjes verdwijnen. Met hun schattige zwarte neusjes en zachtaardige koppies staan die beesten gewoon schaamteloos onze druiven op te vreten, alsof we ze voor hen telen!

Ja, herten die in je wijngaard staan te eten leveren schade op. Maar die herten horen hier net zo goed thuis als de bobal.

Derrick Neleman bij een oude bobal druivenstok.

Ja, zo gaat dat als je wijngaarden direct naast een natuurpark liggen. Op deze hooggelegen plek hebben we o.a. de door en door Spaanse druif bobal staan, omdat hij zich daar perfect thuis voelt. Dat maakt de wijn ervan alleen maar beter. Zelf zijn we er dol op. En de herten dus ook. Die komen ieder jaar af op onze extra lekkere wijngaard en dit jaar waren het er nog meer, want de jagers die in dit natuurgebied aan wildbeheer doen, moesten thuisblijven vanwege corona. Ja, herten die in je wijngaard staan te eten leveren schade op. Ja, het is een extra kostenpost. Maar die herten horen hier net zo goed thuis als de bobal. Ze zijn onderdeel van de natuurlijke omgeving van de wijngaard, en daar staan we voor. Natuur bestaat nou eenmaal niet alleen uit gezellig zoemende bijtjes, maar ook uit hongerige herten. En dat ze vooral zo dol zijn op ónze druiven, dat beschouwen we als een heel mooi compliment.

Botteling van Neleman Bobal wijn.

7


8


Exportmanager Federico Pisani, wijnmaker Diego Fernandéz Pons en eigenaar Derrick Neleman in wijngaard la Cierva. Hier groeien onze 60 – 80 jarige bobal wijnstokken die druiven produceren voor onze Bobal Robusta. Neleman Bobal Robusta ontving maar liefst 92/100 punten van de invloedrijke wijnschrijver James Suckling.

9


Design maakt de wereld een stukje mooier. Design past bij Neleman. Daarom geven we graag het podium aan jonge en getalenteerde designers uit de hele wereld. Hoewel ze liever praten in beeldtaal, hier toch een aantal designers aan het woord over Neleman. SAM ALLAN & MATT GRANTHAM - ONFIRE DESIGN – NIEUW-ZEELAND GAVEN DE FIETSWIJNEN HUN NIEUWE GEZICHT (EN DAARMEE HUN NIEUWE NAAM) Waarom wilde je graag een ontwerp maken voor Neleman? / Wat was je motivatie? Derrick benaderde ons nadat hij ons werk voor Untitled had gezien, een innovatief Nieuw Zeelands wijnmerk. Wij waren zeer verheugd om met Derrick te werken. We zijn fan van zijn benadering van het merk Neleman: behoorlijk progressief en niet bang om af te wijken van de norm. Waarom past jullie design zo goed bij Neleman? We mochten de bestaande family range van Neleman een update geven, met de uitdaging om de eigenheid van het merk te bewaren, maar wij vonden het belangrijk om een authentiek verhaal in het design te brengen. Nederlanders staan bekend als fietsers en op de ochtend van ons eerste Skype gesprek had Derrick een ongeluk met de fiets terwijl hij naar z’n werk ging. Dit was natuurlijk geen pretje maar het gaf ons wel een idee voor het design. We hadden een aantal verschillende concepten maar uiteindelijk won het idee van de energieke Nederlandse wijnmaker op de fiets. Hoe zou jij (Derrick) Neleman omschrijven, op jouw creatieve manier? Derrick is behoorlijk vooruitstrevend, niet bang om design buiten de regels om te doen. Voor ons als designer is dat geweldig want het geeft ons een kans om verschillende design opties te verkennen waar dat bij meer traditionele merken niet zou kunnen. De illustraties op de flessen zijn een metafoor voor de manier waarop Derrick zaken doet: hij is slim en getalenteerd maar niet bang om een kans te pakken en lol te maken.

ANDREA RIBERA LLEONART (SPANJE) ONTWIERP SAMEN MET TWEE MEDESTUDENTEN HET LABEL VOOR DE NUCLI WIJNEN. Waarom wilde je graag een ontwerp maken voor Neleman? / Wat was je motivatie? Mijn eerste contact met Neleman was in 2016. Hij vond een label mooi dat ik samen met twee medestudenten had ontworpen tijdens onze Master Degree in Packaging Design. Hij dacht dat het goed zou passen bij een nieuwe, jonge biologische wijn en dat deed het! Werken met Derrick was heel prettig omdat hij veel belang hechtte aan de criteria van de designer en ik kreeg veel vrijheid om ideeën voor te stellen om de presentatie van het product te verbeteren. Waarom past jouw design zo goed bij Neleman? Ik denk dat mijn label goed past bij de filosofie van het merk Neleman. Niet alleen vanwege het design maar ook door de afwerking op het label. Daar spreekt eerlijkheid en tegelijkertijd elegantie uit. Hoe zou jij (Derrick) Neleman omschrijven, op jouw creatieve manier? Neleman geeft jonge designers een kans om beeld te creëren met een luchtige toon. Werken met verschillende designers kan het merk veel mogelijkheden geven in het creatieve proces met veel verschillende en veelbetekenende resultaten.

10


ISABELLA RODRIGUES – SWEETY & CO – BRAZILIË ONTWIERP HET NELEMAN LOGO EN DE LABELS VOOR NELEMAN CAVA. Waarom wilde je graag een ontwerp maken voor Neleman? / Wat was je motivatie? We wilden altijd al op de Nederlandse markt iets doen, liefst met iemand die verstand had van design, die samen met ons het creatieve proces zou invullen. Voor ons was het geweldig dat we konden meewerken aan de gehele visuele identiteit van het merk, van logo tot verschillende verpakkingen en producten. Waarom past jouw design zo goed bij Neleman? Met Neleman hebben we een balans tussen de emotionele en familie uitstraling, wat meteen het verhaal achter het merk vertelt, en de moderne en eigentijdse uitstraling. Beide vormen van esthetiek samen maken Neleman tot een heel speciaal merk. Hoe zou jij (Derrick) Neleman omschrijven, op jouw creatieve manier? Derrick wil graag zelf bij het creatieve proces betrokken zijn. Door zijn grote kennis van design helpt hij ons met het verkrijgen van een enorm visueel resultaat voor zijn projecten, door zijn input gedurende het proces. Daarnaast is hij zeer toegewijd aan zijn bedrijf en wil hij het merk succesvol leiden.

EDUARDO RAMÓN TREJO MEXICO ONTWIERP HET REDESIGN VOOR DE SINGLE VINEYARD WIJNEN. Waarom wilde je graag een ontwerp maken voor Neleman? / Wat was je motivatie? Derrick vroeg mij om met hem en zijn merk samen te werken en ik waardeer enorm de liefde voor detail dat elk Neleman product heeft. Hij gaf me volledige creatieve vrijheid en ik denk dat dat mooi tot uiting komt in de labels die ik ontwierp. Organische vormen en natuurlijke elementen gecombineerd met geometrische vormen en details van bladgoud op het label geven de creatieve geest van Neleman weer. Waarom past jouw design zo goed bij Neleman? Ik ben gewend met collages te werken, wat volgens mij perfect past bij de duidelijke visie van Neleman, verschillende ingrediënten combineren en ervoor zorgen dat ze mooi en in harmonie samenwerken, tegelijk niet vergetend lol te hebben en creatief te zijn. Hoe zou jij (Derrick) Neleman omschrijven, op jouw creatieve manier? Ik zou hem omschrijven als iemand die graag tot het gaatje wil gaan met zijn ideeën en dat dringt door tot de mensen die met hem werken, waardoor geweldige projecten ontstaan.

11


ONZE WIJN KOMT UIT EEN EI!

12


Houten vaten, roestvrijstalen tanks, dat kennen de meeste mensen wel uit een wijnkelder. Ook betonnen tanks worden gebruikt om wijn in te maken. Maar een betonnen ei? Wij van Neleman zeggen: “Goede wijn wordt in de wijngaard gemaakt.” En: “Nature is doing all the work, we get the award.” Daar geloven we ook in. Maar dat wil niet zeggen dat we vies zijn van een beetje wetenschap of techno­logie. Diego, onze wijnmaker, vertelt: “De unieke ei-vorm brengt de vloeistof en alle elementen die daar nog inzitten in beweging, het temperatuurverschil tussen boven- en onderin en in het midden werkt daar ook aan mee. Door de zachte stroming wordt echt iets toegevoegd aan het langzame rijpingsproces. De wijn wordt uiteindelijk zachter van smaak én de smaak blijft langer aanwezig in je mond.”

A longer mouthfeel! De dikke wanden van het betonnen ei isoleren goed maar ademen wel. En omdat onze betonnen eieren zijn gemaakt van puur natuur materiaal, namelijk water uit de rivier de Loire en zand uit diezelfde rivier, wordt er een subtiele mineraliteit achtergelaten die de wijn nog mooier maakt. De betonnen eieren in onze wijnkelder hebben beide een inhoud van 1900 liter. En je begrijpt: we laten ze voorlopig even staan… Tot slot, wat zit er dan in die betonnen eieren? Als eerste mocht de Tardana erin voor onze jubileum wijn, daarna Bobal voor de nieuwe jaargang Bobal Robusta. Beide wijnen zijn gebotteld in limited editions, slechts een paar duizend flessen beschikbaar. Info: De betonnen eieren zijn een ontwerp van de Fransman Michel Chapoutier. Er is alleen zand uit de rivier de Loire, grind, ongechloord bronwater en cement gebruikt, geen chemicaliën of ijzer.

De twee betonnen eieren in het wijnhuis van Neleman.

Twee bijzondere wijnen – limited editions – uit de eieren: Neleman Bobal Robusta (rood) en Neleman Tardana (wit).

13


BOMEN PLANTEN

Bodegas Neleman is met zijn wijngaarden en wijnhuis gevestigd in Casas del Rey, ten westen van Valencia, zo’n 900 meter boven zeeniveau. Een klein charmant dorp met slechts 30 inwoners gelegen in het hart van een prachtig natuurreservaat Las Hoces del Cabriel, waarvan een deel – Valle del Cabriel - recentelijk op de lijst van Biosfeerreservaten van de Unesco is geplaatst. Overdag is het hier in de zomer heel warm, ’s nachts heel koel en er zijn zachte regens op z’n tijd. Dit geeft de wijnen hun speciale karakter. Duurzaamheid zit bij Neleman in de genen. En wij kijken naar het geheel. Dat begint natuurlijk al bij het biologisch telen van onze druiven. En bij dry-farming, wat betekent dat we onze

14

wijngaarden niet irrigeren. En bij onze deelname aan het project Carbon Proof Certified, waarbij we 1 x per jaar bomen planten: 1 boom voor elke 173 flessen geproduceerde wijn. Het nationaal park helpt mee in de keuze van de boomsoort en de locatie. Ook onze keuze voor kurk is duurzaam, hierdoor is er zelfs een negatieve uitstoot van CO2. Wist je dat kurkeiken van alle bomen de meeste CO2 opslaan? Scan de Q R code en bekijk ons filmp je over bomen pla nten!

Bodegas Neleman


CHINESE AUBERGINE & BOBAL ROBUSTA

WIJN & SPIJS

Ingrediënten: 500 gram kleine, stevige aubergines 4 eetl zonnebloemolie 2 eetl hoisin 1 eetl zwarte bonen saus 1 eetl chilisaus 1 rode peper, schoongemaakt en in stukken 3 eetl mirin 3 eetl rijstazijn 100 ml groentebouillon 1 eetl suiker Bereiding: Snijd de steel van de aubergine af. Schil ze niet. Halveer de aubergine in de lengte en snijd elke helft in 2 of 3 parten afhankelijk van de grootte. Aan de schil kant is elke reep dan ongeveer 2 cm breed. Kies een koekenpan zo groot dat de repen aubergine er naast elkaar in kunnen liggen. Verhit de pan en doe dan de olie erin en bak de hoisinsaus, de zwarte bonensaus, de chilisaus en de rode peper. Voeg dan de aubergine toe en wentel ze door de saus. Laat twee minuten bakken en voeg dan de mirin, azijn, suiker en bouillon toe. Draai de parten aubergine regelmatig om, en kook op middelhoog vuur tot de saus begint in te dikken en de aubergines gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Test ze op smaak en voeg eventueel extra zout of gedroogde chilipeper toe naar smaak. Serveer met rijst en een salade.

Wijn & spijs: We proeven veel bobaldruif in deze wijn: veel donker fruit, veel smaak en een goede balans in zoet en zuur. Milde tannine in de afdronk met iets van chocolade en bramenjam. Deze donkere hartige wijn doet het prima bij de donkere hoisin en zwarte bonensaus. Bij de ingekookte, plakkerige en frisse, zoetzure saus van de aubergine blijkt de wijn lekker verfrissend.

COLOFON

Concept en creatie: Derrick Neleman Samenstelling en redactie: Natasja van Dijk Fotografie: Lia Marrugat, Nike Martens, Suzanna Martinez, Santiago Vidal Vallejo Ontwerp en realisatie: Guido van Gerven Duplo Studio, Arnhem Drukwerk: Drukkerij Kempers, Aalten Dit magazine is gedrukt met gifvrije inkt op duur­zaam papier dat is gemaakt van landbouwafval!

Neleman Wijnwinkel Groenmarkt 10 7201 HX Zutphen Open: di t/m vr 10-18 uur za 10-17 uur t. 0575 757 099 e. hallo@neleman.org w. neleman.org WhatsApp: 06 24341590

Neleman Wijnwinkel Burg Reigerstraat 24A 3581 KS Utrecht Open: zo/ma 13-20 uur di t/m vr 11-20 uur za 10-20 uur t. 030 227 0367

Neleman Wijnwinkel Gerard Douplein 4 1072 VE Amsterdam Open: zo/ma 13-20 uur di t/m vr 11-20 uur za 10-20 uur t. 020 244 2746

Bodegas Neleman Calle San Vicente 23 46310 Casas del Rey Venta del Moro Valencia - Spanje t. +34 960 130320 e. hola@neleman.es w. neleman.es

@NELEMANWINES

Volg ons op:

15


DE WIJNSCHRIJVERS ZIJN HET EROVER EENS

Viognier Verdil Bestseller met de bijna uitgestorven verdil druif. Fris en fruitig.

Signature wit “Verdil. Bijzondere Spaanse druif, die je eigenlijk alleen maar tegenkomt in de buurt van Valencia. Blend met chardonnay. Lekker kittig, kruidig en krokant wit.” De Grote Hamersma

“Viognier, verdil en Valencia. Puike wijn die ik al een paar jaar onder zijn ‘twist and pop’-draaikurk vandaan haal.” De Grote Hamersma

Just Fucking Good Wine wit “Just F*cking Good Wine - And Then Some. Heeft namelijk nóg meer gelaagdheid dan vorig jaar. Nog meer verschillende smaken en aroma’s die over elkaar heen buitelen om zich aan de gelukkige drinker te presenteren.” De Grote Hamersma Jaargang 2018 kreeg een 10- van Onno Kleyn

Garnacha Monastrell rosé Voordeligste lekkere rosé in Top 10 rosé van Hamersma. “Rondom aardbeien, rijpe kersen, het zoet van vleestomaten en wat sappige kruidenbittertjes. Fles is zo leeg. Jammer dat we er in de kelder niet nog eentje hebben.” De Grote Hamersma

Crianza “Koel donker rood en zwart fruit. Fijne tannines en een schone afdronk. In alle opzichten: want biologisch.” De Grote Hamersma Zilveren medaille Challenge Millésime Bio 2020

Nucli Tinto “Grijnzende onbezorgdheid. Lebbert van de zwarte bessen en ander fruit, klaterend sappig. Een wijn als een jong hondje dat tegen je opspringt, gaan we uit, uit, uit? Drink hem gerust een beetje koel. Enthousiasme in een fles; zeer prettig.” Onno Kleyn, VK Magazine

Just Fucking Good Wine rood “Marselan. Kruising tussen cabernet sauvignon en grenache. Diepdonker fruit, kruiderij, drop, frisse zuren, stoere tannines en een Wilhelminawaasje, een zweem pepermunt op de afdronk.” De Grote Hamersma Gouden medaille Mundus Vini Meininger 2020

Bobal Robusta “Indrukwekkend sappige en levendig Bobal met donkere kersenaroma’s, zeer smaakvol.” 92/100 pt James Suckling

Gooi mij niet weg maar geef mij door!

Tempranillo Monastrell “Een van onze best verkopende rode wijnen. Toegankelijk, fruitig en licht kruidig. Door zachte tannines makkelijk inzetbaar bij vele vooren hoofdgerechten.” Derrick Neleman

Bobal “Een opvallende donkere-kersen-stijl met een fris randje en veel cassis in de mond. Soepele wijn met zachte tannines.” 91/100 punten James Suckling Zilver Mundus Vini Biofach 2020

Profile for Neleman Organic Vineyards

Neleman Magazine A/W 2020  

Neleman is wijn met een goed verhaal. En design. In ons nieuwe magazine laten we je er graag van meegenieten. Werp een blik in de wijngaard,...

Neleman Magazine A/W 2020  

Neleman is wijn met een goed verhaal. En design. In ons nieuwe magazine laten we je er graag van meegenieten. Werp een blik in de wijngaard,...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded