Page 1

Linde MAGASINET

M A J 2 0 1 4 / 3 3 . U D G AV E

Ny Linde EVO-serie Ivarsson Ny Linde V plukketruck P.J. Distribution Velux, Østbirk Ny Terberg RT403 SAS Ground Handling Elopak Danmark Ny NCN Minimover Læs mere inde i bladet...


Velkommen til Linde Magasinet - og velkommen indenfor... Leder Velkomst ........................................................................... 2

Produktnyhed: Linde H20-H55 EVO Linde har faceliftet 2 til 5,5 tons truckene .................. 3-5

Ivarsson Skift til Linde gav større fleksibilitet ............................ 6-7

Velux, Østbirk Effektiv og sikker trailerhåndtering................................8-9

Produktnyhed: Linde V plukketruck Nye modulopbyggede plukketruck på 1 og 1,2 tons ... 10-11

SAS Ground Handling Ultragrøn bagagehåndtering ..................................... 12-13

P.J. Distribution Driftssikkerhed og serviceberedskab betyder alt ...... 14-15

Produktnyhed: Terberg RT403 Lydsvag og miljøvenlig muskelbundt med 403 HK ....16-17

Elopak Danmark A/S Renlighed er en dyd .................................................. 18-19

For kort tid siden åbnede N.C. Nielsen dørene til en ny udstillingshal på 1.800 kvm udelukkende til brugte terminaltraktorer, reachstackere og andre tilsvarende store maskiner. Vi er glade for endelig at kunne præsentere vores brede udvalg af brugt heavy duty grej i flotte rammer indendørs og ser frem til at byde dig - og andre interesserede kunder - velkommen indenfor.

lige virksomheder, der har styrket deres logistik og arbejdsmiljø med håndplukkede maskiner. Det gælder Velux i Østbirk, der har sat tempoet og arbejdsmiljøet i vejret med en Terberg YT 180 til intern trailertransport. Ivarsson, der sikrer en effektiv distribution af byggematerialer på lageret i Rødekro med nye Linde E35 gaffeltruck.

Vi glæder os også til at præsentere en hel stribe af spændende 2014-nyheder fra både Linde og Terberg, som du kan læse meget mere om inde i magasinet. Den nye topmodel Terberg RT403 tilbyder imponerende trækkraft og features, mens nye EVO-versioner af Linde gas- og dieseltruck og en helt ny generation af Linde V plukketruck sætter nye standarder for produktivitet, miljø og komfort i hver deres truckkategori.

P.J. Distribution, der får den ønskede driftssikkerhed og fleksibilitet med en bred vifte af Linde maskiner. Elopak, der bl.a. benytter Linde truck med specialgrej til at fodre og tage fra ved fuldautomatiske produktionsprocesser. Og sidst men ikke mindst ser vi på SAS Ground Handling Denmark, der tager hul på fremtiden med nye Linde P250/127 el-traktorer til baggagehåndteringen i Københavns lufthavn.

I magasinet inviterer vi dig også til et kig indenfor i en række vidt forskel-

God fornøjelse med læsningen. Jens Wøldiche

Nyhed til intropris: NCN Minimover Lettere maskine = mere gods på lastbilen ......................20

Udgiver af Linde Magasinet: N.C. Nielsen A/S · Redaktør: Jens Wøldiche Journalist: Jørn Tranekjær Andresen · Foto: Gert Laursen Design og grafisk opbygning: FS² reklame A/S · Tryk: Skive Offset

INDHOLD 2


Linde H20-H55

Ny stærk version af Linde gas- og dieseltruck fra 2 til 5,5 tons

Effektivitet uden sammenligning Linde er klar med en ny faceliftet version af gas- og dieseltruckene fra 2 til 5,5 tons. De nye truck lanceres under betegnelsen ”EVO” = evolution, fordi maskinerne bygger på en videreudvikling og forbedring af de i forvejen stærke Linde-dyder. Ny teknologi er f.eks. med til at reducere brændstofforbruget med 28 % i forhold til de seneste Linde 39X-modeller. PRODUKTNYHED Hvorfor skal du investere i mere - eller for den sags skyld i mindre end det, du har brug for? I sidste ende er en truck kun alle pengene værd, hvis den rammer præcist i forhold til dine krav og specifikationer. Med den nye EVO-generation af

Linde H20-H25 EVO: Uvurderlig værdi Serien af Linde H20-H25 gør sig fortjent til et helt ny betegnelse: Profitabilitet. Både på læsserampen og lagergangen viser denne EVOtype sin uvurderlige værdi ved en perfekt sammensmeltning af præ-

Linde gas- og dieseltruck, der består af 3 alsidige og ydelsesstærke serier, er det let for dig at håndplukke den perfekte maskine til opgaven. Stor eller lille? Gas eller diesel? Standardmodel eller kundetilpasset? Valget er dit.

station og omkostningseffektivitet. Kombinationen har en mærkbar positiv indflydelse på virksomhedens bundlinje. Føreren kan desuden glæde sig over ergonomiske standarder, der rækker langt ud over normen for gaffeltruck i denne klasse. fortsættes på næste side...

3


Linde H20-H55

Linde H25-H35 EVO: Den stille revolution Tre markante EVO-gevinster kendetegner den populære Linde trucktype fra 2,5 til 3,5 tons : Lavt brændstofforbrug, lave vedligeholdelsesudgifter og lavt støj- og forureningsniveau. Alt sammen som standard. Også Linde H25-H35 er pakket med banebrydende teknologier, som f.eks. den originale Linde variable axialpumpe til løftehydraulikken. Pumpen sparer køremotoren for op mod 1.200 omdrejninger i minuttet - og sparer virksomheden for unødvendige driftsomkostninger. Linde H40-H55 EVO: Kraftfuld med blide bevægelser Der ligger indlysende overvejelser bag den nye EVOversion i 4-5,5 tons-klassen: Selv tunge læs har brug for en kærlig behandling. Linde H40-H55 er bygget til at løse opgaverne kraftfuldt, effektivt og med blide bevægelser. Kombinationen af Lindes originale hydrostatiske styring og en kraftfuld 3,2 liters V6 motor fra Volkswagen i gasversionen og en VW TDI turbo diesel til dieselversionen placerer maskinen som markedets mest overlegne 5 tons gaffeltruck.

Stærke kendinge fuldender gaffeltruckprogram Stort set alt er muligt Udover et særdeles alsidigt udvalg af Linde gasog dieselgaffeltruck fra 1,4 til 10 tons, har du stort set frie hænder til at tilpasse trucken til specifikke arbejdsopgaver og ønsker. Listen af ekstraudstyr omfatter bl.a. varme, aircondition, radio, integreret sideskift, LED arbejdslys og Lindes innovative roterende førerplads, der forebygger vrid i ryggen ved hyppig tilbagekørsel. Vigtige specialmodeller leveres som standard. Det gælder f.eks. en kraftig 5 tons gaffeltruck til arbejde i containere med en lav byggehøjde på blot 2,2 meter samt en hårdfør støberiversion.

Find den optimale truck i Lindes komplette program af gas- og dieseltruck. Ud over de nye EVO-serier fra H20 til H55 rummer sortimentet også to meget stærke bud på lille og meget stort. Linde H14-H20: Lille og vågen Linde H14-H20 er en manøvredygtig og energieffektiv truck med kompakte udvendige dimensioner, der gør den utroligt velegnet til at tage fra ved produktionslinjer, læsse lastbiler eller til at arbejde på et lager. Trods størrelsen byder den mindste Linde gas- og dieseltruck på en særdeles rummelig førerplads. Linde H50-H100: Mest solgte 10 tons truck Linde H50-H100 sikrer kraftfuld lasthåndtering med et gennemtænkt funktionelt design. Når det virkeligt spidser til, forvandler Linde H50-H100 umulige opgaver til mulige. Samtidig sørger maskinens topmonterede tiltcylindre og en mastkonstruktionen med særdeles høj vridningsmodstand for maksimal sikkerhed. Ikke uden grund er trucken i dag den mest solgte i 10 tons-klassen. 4


Stærke grunde til at vælge Linde EVO Sparer mere brændstof Alle Linde H20-H55 modeller er udstyret med en forbedret og individuel justerbar motorindstilling i forbindelse med både kørsel og løft. Du kan vælge mellem Performance mode, Economy mode eller standardindstillingen Efficiency mode. Tests viser, at Linde H30D EVO i Performance mode bruger 28 % mindre brændstof end en tilsvarende Linde H30D/393-model.

Suveræn driftsøkonomi Linde EVO gas- og dieseltruck er suveræn vinder i en certificeret produktivitetstest for gaffeltruck udviklet af den tyske organisation TÜV. Et konkurrerende produkt var 25 % billigere i indkøb, alligevel kostede denne gaffeltruck godt 23 % mere end Linde EVO maskinen målt på omkostninger pr. arbejdscyklus. Alle relevante faktorer som indkøbspris, brændstofforbrug, service- og personaleudgifter indgår i regnestykket bag denne test.

Sikkerhed først og fremmest Enhver handling/bevægelse med trucken kontrolleres af to koordinerede processorer (i stedet for en) og udføres kun, hvis begge sensorparametre er enslydende. Den dobbelte kontrol fjerner risikoen for at trucken anvendes forkert eller uhensigtsmæssigt. Sikkerhedsniveauet på Linde EVO er i det hele taget ekstremt højt med bl.a. parkeringsbremse, der tilkobles automatisk, når motoren stoppes, sikkerhedsbøjlen Linde ProtectorFrame, høje restkapaciteter ved høje løft og Curve Assist som standard på EVO-versionen som den eneste producent i verden.

Præcis og ubesværet lasthåndtering Mange har forsøgt at kopiere Linde Load Control, men uden held. Mastbevægelser og ekstra hydraulik håndteres adskilt og sikrer arbejdsvilkår i topklasse. Det centralt placerede joystick bruges til at løfte, sænke og tilte masten. Ekstra joystick til tre supplerende hydraulikkredsløb, der sikrer endnu mere præcis lasthåndtering, kan monteres efter behov. Resultat: Et optimalt samspil mellem fører og maskine. Det er næsten, som om føreren holder lasten direkte i hånden.

Overdimensioneret pumpe - neddroslede omkostninger En nyudviklet axial stempelpumpe med variabel oliemængde til kraftoverførsel erstatter den traditionelle løsning: En gearpumpe med konstant oliemængde. Det betyder, at løftehastighed og køremotorens ydelse kan holdes fuldstændig adskilt fra hinanden. Pumpen er bevist overdimensioneret, så fuld løftekapacitet og -hastighed opnås ved meget lav motorydelse. Det mindsker støj i forbindelse med lasthåndtering og reducerer ikke mindst brændstofforbruget kraftigt... med op til 28 % ifølge tests.

5


Value for money Med motorvej E45 uden for vinduerne leverer Ivarsson i

med den tidligere truckleverandør, der var startskuddet til at sondere markedet. Ivarsson ønskede at sikre sig, at de havde den bedste truckløsning i forhold til deres aktuelle ønsker og krav. Tre forskellige leverandører blev inviteret til en budrunde og efterfølgende målt og blev vejet på faktorer som truckmodel, udstyr, bæredygtighed, serviceorganisation og sidst men ikke mindst pris og atter pris. - Det var vigtigt for os at få sammenlignelige tilbud på en ny samlet leasingaftale og at vores lagermedarbejdere også havde mulighed for at teste maskinerne i praksis og lægge deres afgørelse med i vægtskålen. I sidste ende var det N.C. Nielsen og Linde, der gav os mest value for money. De var lydhøre over for vores ønsker undervejs og havde nogle helt unikke features på maskinerne som f.eks. en indbygget lader, der forenkler opladningsproceduren, siger Jens Nielsen.

Rødekro årligt omkring 50.000 tons bæredygtige byggematerialer til nordiske kunder. Godt hjulpet på vej af seks nye Linde E35L gaffeltruck. IVARSSON

Ivarsson er mangeårig og velkendt leverandør af byggematerialer. - Vores produkter har mange fordele. De er bæredygtige, vedligeholdelsesfri og desuden forholdsvis lette, så vi er vant til at arbejde med et stort volumen, siger logistics manager Jens Nielsen hos Ivarsson. Tallene taler deres tydelige sprog. Virksomheden distribuerer omkring 50.000 tons byggematerialer om året til det danske og nordiske marked - fortrinsvis til byggemarkeder og trælasthandler, men også til store entreprenørfirmaer i Sverige og Norge. En del af den samlede tonnage ryger direkte ud til kunderne fra producenter i hele Europa, men omkring 25.000 tons passerer gennem virksomhedens store lager og leveres videre til nordiske kunder i takt med, at ordrerne tikker ind. Tonnage af den kaliber forudsætter et effektivt og slidstærkt grej, hvis logistikken skal holdes oppe i omdrejninger på pladsen og inde i lageret. - På årsplan modtager vi omkring 2.100 lastbiler her på adressen, dvs. at vi hver dag tømmer og læsser omkring 10 lastbiltræk, fortæller Jens Nielsen. Det hører med til historien, at hver

enkelt palle typisk vejer mellem 1.200 til 1.900 kg og at produkternes længde er med til at udfordre håndteringen. Den populære Ivarplank - udviklet til facadebrug - har f.eks. en længde på 3,6 meter. Meget tilfredsstillende Siden januar i år har lagermedarbejderne håndteret deres logistikopgaver med seks nye effektive Linde E35L/387 gaffeltruck som erstatning for et tilsvarende antal truck af et andet mærke. Skiftet til Linde omfattede også en samlet opgradering af truckkapaciteten. Tidligere var halvdelen af maskinerne hos Ivarsson kun på 3 tons, nu er alle uden undtagelse 3,5’ere. - Det giver os en fleksibilitet, som vi savnede før. Nu har vi altid en truck med tilstrækkelig kapacitet i nærheden, når vi f.eks. har brug for at tage to paller ad gangen. Og det er meget tilfredsstillende, at denne opgradering har været mulig inden for den samme økonomiske ramme, som vi havde før på truckområdet, siger Jens Nielsen.

Gårdtruck og andre forskelle Små men vigtige forskelle præger de seks Linde E35L truck hos Ivarsson. Alt sammen for at skræddersy truckene til de forfaldende opgaver... og alt sammen klaret inden for standardsortimentet hos Linde. ”Gårdtrucken” - hvis hovedopgave det er at tømme lastbilerne ved ankomst adskiller sig mest. Det er en lavtbygget E35-version med triplexmast, der gør det muligt at køre inde i containere. Maskinen er udstyret med udskydelige og sideforskydelige gafler for at øge effektiviteten. Tre trucks - inklusive gårdtrucken - der bruges mest udendørs, har lukket kabine med varme, mens de øvrige tre

Leasing før - leasing nu Det var udløbet af leasingperioden

Logistics manager Jens Nielsen

6


blot er udstyret med frontrude. Sideforskydelige gafler er monteret på alle maskiner. Undervejs var lagermedarbejderne med til at specificere Ivarssons krav til de nye truck og havde bl.a. fokus på at øge sikkerheden mest muligt. - Et af deres input er årsag til, at de nye

truck kører med Linde BlueSpot. Det er et koncentreret LED-spot, der advarer om, at en truck nærmer sig. Oprindeligt var det ikke med i vores oplæg, men det er god forbedring af sikkerheden. Vores truck kører i fem haller og skal ud og ind gennem mange porte dagligt, siger Jens Nielsen.

60 år på markedet Firmaets historie går tilbage til 1954 med en sønderjysk grusgrav og leveringen af sten og grus til efterkrigstidens tyske marked. I løbet af 1970’erne flyttes fokus langsomt over på lette byggeprodukter, og i 1981 ændres navnet til Ivarsson & Co i forbindelse med et generationsskifte. Samtidig satses udelukkende på lette byggematerialer. I løbet af de næste ti år vokser firmaet markant og et norsk og svensk datterselskab etableres. • 1993 - Klaus Kristensen overtager firmaet • 2006 - Ivarsson Gruppen overtages af ETEX Group i Belgien, der ejer 123 selskaber i 45 lande. Ivarssons brand er kendt i Norden, og virksom heden får som den eneste i ETEX Group lov til at beholde sit navn efter opkøbet. • 2014 - Ivarsson beskæftiger omkring 65 medarbejder, heraf 40 på hovedkontoret i Rødekro.

7


Terberg trækker arbejdsmiljøet op VELUX fabrikken i Østbirk slog to fluer med et smæk, da en Terberg YT180 terminaltraktor fra N.C. Nielsen overtog jobbet med den interne trailertransport. Arbejdsmiljøet blev klar forbedret. Samtidig røg effektiviteten i vejret. VELUX, ØSTBIRK

Danskerne er ikke i tvivl. Nævn ordet VELUX og de fleste ved, at der er tale om ovenlysvinduer. Velux har udviklet og produceret ovenlysvinduer i mere end 60 år og har i dag en position som markedsførende på verdensplan på dette specialområde, der også omfatter forskellige former for solafskærmning. - Godt 400 medarbejdere er beskæftiget hos Østbirk Bygningsindustri, der en af de ældste fabrikker i VELUXGruppen med start tilbage i 1946. Vi er en såkaldt LEAD-fabrik i gruppen. Vores primære fokus ligger på indkøring af nye produkter og produktændringer til masseproduktion af vinduer, inddækninger m.m. Ud over produktionen har vi lagerfunktioner inden for råvarer, reservedele og færdigvarer, fortæller Michael Christiansen, warehouse manager hos VELUX i Østbirk.

Spredt placering De forskellige produktions- og lagerfaciliteter i Østbirk er blevet udvidet gennem årene for at holde trit med VELUX’s succes på markederne i Europa og resten af verden. I dag ligger virksomheden spredt på forskellige lokationer rundt omkring i byen. Og selv om afstandene i Østbirk ikke er særligt store, er der naturligvis et krav om, at den interne trailertrafik med råvarer og færdigvarer foregår så effektivt og sikkert som muligt. - I første omgang løste vi opgaven med en lastbil, men det fungerede ikke optimalt og gjorde arbejdet unødvendigt besværligt for chaufførerne. Hos VELUX har sikkerhed og arbejdsmiljø høj prioritet, og på den baggrund gik vi efter at finde en anden og bedre løsning, siger Michael Christiansen.

Ønsket gevinst Valget faldt på en Terberg YT180 terminaltraktor, der er designet specielt til

8

formålet: At sikre en effektiv og sikker trailerhåndtering. En direkte sammenligning mellem lastbilen og Terberg’en efterlod ingen tvivl. Udskiftningen gav VELUX den ønskede gevinst: Mindre fysisk besvær for chaufførerne og en langt hurtigere og sikrere transport af trailere. - Det har bl.a. stor betydning for den daglige afvikling, at chaufførerne ikke længere skal kravle ned fra lastbilens kabine, op på platformen og tilbage igen, når de skal koble trailerne til og fra. Nu kan de i stedet gå direkte ud på platformen fra Terberg’ens kabine og slutte de forskellige kabler og slanger til, siger Michael Christiansen. Tidligere var chaufførerne også nødt til at bruge kræfter på at hæve og sænke trailerens støtteben med håndsving i forbindelse med hver eneste sammenkobling. Denne løbende belastning slipper de for i dag. Jobbet klares i stedet af skamlen på Terberg terminaltraktoren, der kan justeres hydraulisk op og ned i forhold til den ønskede sammen- eller afkobling af trækker og trailer.


Warehouse manager hos VELUX i Østbirk ,Michael Christiansen

Tre km hver vej VELUX bruger primært til Terberg terminaltraktoren til at håndtere det interne trailerflow på kryds og tværs af virksomheden. Det indebærer bl.a., at maskinen skal på tre daglige ture på tre kilometer hver vej, hvilket svarer til den længste afstand mellem de forskellige VELUX-lokationer i byen. Undgå flaskehalse - Det er en klar fordel for os, at til- og frakoblingen nu foregår langt enklere og hurtigere. Når fabrikken kører i højeste gear, skal tingene gå hurtigt, ellers risikerer vi, at der opstår flaskehalse, og produktionen går i stå, siger Michael Christiansen. I løbet af dagtimerne er Terberg maskinen stort set i drift hele tiden. Ud over den vigtige trailertrafik mellem råvarelager og produktion, klarer trækkeren også flere daglige trailerlæs i forbindelse med færdigvarelageret. - Samtidig giver Terberg terminaltraktoren os mulighed for at flytte rundt på

trailere ved ramperne eller flytte dem væk fra rampen, hvis speditøren ikke selv har en trækker i nærheden. Om aftenen og natten er der mere stille på trailerfronten. Natholdet anvender udelukkende Terberg maskinen til at hente alle færdigproducerede varer i produktionen for at klargøre det hele til forsendelse og sikre, at alt er ryddet og klar til næste dags produktion. Fra eje til lease VELUX i Østbirk har ikke blot skiftet fra lastbil til Terberg. De er samtidig gået fra selv at eje til at lease maskinen hos N.C. Nielsen. En finansieringsmodel, som VELUX i forvejen har gode erfaringer med i forhold deres flåde af Linde gaffeltruck. - Leasing giver os en større frihed og gør det enklere og lettere at have overblik over økonomien. Vi står ikke længere med ansvaret for vedligeholdelse og service, men kan budgettere med faste omkostninger, der dækker det hele, siger Michael Christiansen.

Langt samarbejde med N.C. Nielsen VELUX købte de første Linde gaffeltruck i 1997 som starten på et langt samarbejde med N.C. Nielsen. Ud over Terberg YT180 terminaltraktoren anvender VELUX i Østbirk lige nu bl.a. Linde E20PH og Linde H40D til at klare en bred vifte af logistikopgaver i produktion og lager.

9


Linde V plukketruck

Ekstra power til smalgangslagre Se frem til effektivitet og ydeevne ud over det sædvanlige. Den nye serie af modulopbyggede Linde V plukketruck på 1 og 1,2 tons er specialdesignet til hurtig og sikker ordrehåndtering i smalle gange og i op til 12 meters højde. PRODUKTNYHED

De nye Linde V plukketruck er resultatet af grundige analyser af arbejdsgange og opgaver i det typiske smalgangslager. Målet har været at optimere maskinens funktionalitet og kapacitet, så operatørerne kan løse deres opgaver endnu hurtigere, sikrere og mere ergonomisk korrekt. Designerne hos Linde har taget udgangspunkt i det faktum, at hovedparten af arbejdsdagen anvendes til plukkearbejde mellem reolerne, mens ren transport kun fylder en lille del af billedet. Som en logisk konsekvens har de forbedret Linde V-maskinerne over alt, hvor det var med til at effektivisere processen med at plukke gods eller anbringe varer på reolhylderne. Det har ført til en række stærke forbedringer af bl.a. kabinens indretning og en lettere adgang for operatørerne til at plukke varer fra hylderne. Mere plads - større rækkevidde Kabinens indvendige længde er f.eks. udvidet til 740 mm, hvilket giver operatøren større bevægelsesfrihed. En fastmonteret måtte gør det muligt

at stå sikkert under plukkearbejdet, mens en anti-vibrationsmåtte med integreret ”dødemands”-knap og stødabsorberende belægning sikrer føreren en optimal køreposition. En ny praktisk feature er den vipbare afskærmning på siderne. Hvis operatøren læner sig mod kanten, vipper afskærmningen 15° ud og øger hans rækkevidde med omkring 50 cm, uden at det går ud over sikkerheden. Dermed bliver det meget lettere at få fat på gods, der ligger langt inde på hylderne. Enkel betjening - fuldt overblik Truckens konsol er en integreret del af førerpladsen og udstyret med berøringssensorer, der åbner mulighed for at betjene maskinen med begge hænder. Det multifunktionelle LCD-display sikrer samtidig operatøren et lynhurtigt overblik over bl.a. kørehastighed, driftstimer, løftehøjde, batteristatus, styreposition og som en ekstra option også lastens vægt. Alt afhængig af, om V-trucken skal køre på meget smalle gange eller køre mere frit i din virksomhed,

kan du få maskinerne leveret med joystick-styring eller rat. Kraftfuld ydeevne De nye Linde V plukketruck er udstyret med kraftige fuldt indkapslede køreog løftemotorer, der giver et særdeles højt kapacitetsniveau. Vælg mellem 24 volt-modellen med en 4 kW AC motor og en tophastighed på 9 km/t med last eller 48 volt-varianten med 6,5 kW AC motor og en tophastighed på 11 km/t inklusive last. Avancerede teknologier er med til at understøtte en effektiv udnyttelse af motorkapaciteten: • Linde Curve Assist tilpasser automatisk farten til sving og kurver, hvilket betyder, at trucken altid yder det maksimale, men aldrig over. 10

• Linde System Control afstemmer automatisk hastighed og løftehøjde. Du kan vælge en avanceret version, der samtidig registrerer godsets vægt og tilpasser løftehastigheden til det. Sidst men ikke mindst kan du geare yderligere op for motorkapaciteten med en samlet ”heavy service”pakke, der giver V plukketrucken en tophastighed på 13 km/t med last og inkluderer et udvidet kølesystem plus et kraftigere elektro-magnetisk bremsesystem. Sikrere kørsel - helt automatisk Som noget nyt kan Linde V truckene selv være med til at reducere faremomenter som bump eller andre ujævnheder under kørsel og plukkeopgaver. Løsningen består af en


Masser af muligheder Et omfattende udvalg af ekstraudstyr betyder, at du altid kan tilpasse Linde V plukketruck præcist til behovet. Mulighederne omfatter: • Et supplementsløft, der kan hæve gaflerne op til 740 mm. Løftet gør det lettere for operatøren at flytte varer fra hylde til palle. Styres ved hjælp af en ekstra betjeningsknap placeret ved førerpladsen. • En beskyttende sikkerhedsbøjle som yderligere sikkerhed. • BlueSpot™ advarselslys for fodgængere. • Anti-kollisions sensor, der forhindrer, at mast eller last rammer loftet.

indbygget trådløs RFID-læser - eller en stregkodescanner - kombineret med Aisle Safety Assistent og forskellige reflektorer strategisk placeret, hvor der f.eks. er behov for forsigtig kørsel eller manøvrering. Maskinen vil automatisk registrere oplysningerne fra disse reflektorer og justere motorkommandoerne i forhold til det f.eks. stop for løft, sænk hastigheden eller stop maskinen. Løsningen åbner også op for at etablere en effektiv halvautomatisk plukkeløsning, hvor Linde V plukketrukkene kobles op til lagerstyringssystemet og selv finder den hurtigste og mest brændstofbesparende vej til den reolsektion og de produkter, der skal plukkes, ved hjælp af f.eks. en RFID-læser og reflektorer. Det øger

effektiviteten markant og kan spare op til 25 % i tid. Valgfrihed med moduler De nye Linde V plukketruck på 1 og 1,2 tons er modulopbyggede for at imødekomme vidt forskellige krav til lagerhåndtering. Du kan f.eks. vælge mellem 4 forskellige førerpladsvarianter, 3 indvendige designtyper og 10 forskellige bredder. Vælge standard eller triplex mast og find samtidig den rigtige løsning til din virksomhed blandt et bredt udvalg af f.eks. batteristørrelser og gaffelvarianter.

11


Lidt renere luft i lufthavnen SAS ønsker at nedbringe partikeludslippet mest muligt i

som udgangspunkt af folkene på SAS Ground Handlings eget værksted, der tæller godt 50 mekanikere og maskinarbejdere.

Københavns Lufthavn. Det er en vigtig årsag til, at et stort antal dieseldrevne traktorer til bagagehåndtering nu

Mere Linde - mindre diesel De motoriserede enheder hos SAS Ground Handling omfatter bl.a. en flåde på i alt 150 bagagetraktorer. Langt hovedparten - 105 i alt - er allerede Linde P250 el-traktorer, og resten udskiftes i løbet af marts og april med nye P250/127 maskiner. Det betyder, at al bagagehåndtering hos SAS i Københavns Lufthavn fremover kommer til at foregå med Linde. - Generelt er lufthavne præget af en

erstattes af 45 ultragrønne Linde P250/127 el-traktorer. SAS GROUND HANDLING Som afdelingsdirektør i SAS Ground Handling Danmark A/S har Johnny Bugge-Hansen ansvaret for, at alt udstyr omkring flyene på landjorden er i orden og fungerer som det skal. Det gælder alt fra trapper, containerloadere og store pushback-traktorer,

der skubber flyene fra gates, til de traktorer, der anvendes til bagageog cargohåndteringen. Hvis noget af udstyret, der bl.a. omfatter 800 forskellige motoriserede enheder, bryder ned eller trænger til almindelig vedligeholdelse, klares det

12

høj partikelforurening på grund af flytrafikken. Hos SAS er der stort fokus på at reducere udslippet mest muligt. Det er en væsentlig årsag til, at vi har besluttet at tage alle vores diesel- og hybrid bagagetraktorer ud af drift og erstatte dem med Linde el-traktorer, der er ultragrønne i denne sammenhæng, siger Johnny Bugge-Hansen. Udskiftningen har også et andet væsentligt formål: Nemlig at forynge og trimme den samlede flåde. For omkring 10 år siden investerede SAS Ground Handling i de første Linde eltraktorer, og 10-15 af disse maskiner med flest driftstimer på tælleren skal i samme ombæring udskiftes med nye.


- Vi har planer om at udskifte 50 maskiner i alt og erstatte dem med 45 nye. Vi forventer at kunne klare den samme opgavemængde med lidt færre el-traktorer, fordi vi får en større driftssikkerhed efter udskiftningen, siger Johnny Bugge-Hansen. Større batteri og sikkerhed De nye Linde P250/127 el-traktorer adskiller sig på flere områder fra de P250’ere, som allerede kører flittigt rundt på flyvepladsens område. Denne gang har SAS Ground Handling valgt en version med et væsentligt større batteri og 45 cm længere chassis.

- Det nye batteri har en effekt på 850 Ah, hvilket er 25 % mere end de batterier, vi kører med på de andre Linde maskiner. Det sikrer længere driftstid mellem opladningerne, hvilket er ekstremt vigtigt for håndteringen hos os, siger Johnny Bugge-Hansen. Den øgede chassislængde og et større batteri betyder samtidig, at P250/127’erens vægt er øget med 1.000 kg. Et forhold, som har en positiv effekt på sikkerheden set med Johnny Bugge-Hansens øjne: - Linde el-traktorerne er godkendt til at trække op til 25 tons. En større egenvægt mindsker risikoen for, at maskinen flytter sig ved hårde opbremsninger.

Standardkabine med lille justering Tidligere havde SAS Ground Handling et krav om, at alle Linde el-traktorer blev leveret med en specialfremstillet høj kabine. Sådan er det ikke længere. - Specialfremstillingen øgede prisen på vores el-traktorer betragteligt, og vi er nok de eneste i verden, som overhovedet bruger denne kabinetype. I dag har SAS-koncernen en helt anden omkostningsbevidsthed, og vi har fokus på at anvende standard over alt for at holde prisen nede, siger Johnny Bugge-Hansen. I tråd med den nye indkøbsstrategi leveres de nye Linde P250/127 med standardkabine lige bortset fra en enkelt men vigtig detalje: Førersædet er udskiftet med et lavere godt affjedret sæde, der giver mulighed for en let justering af højden. - Nogle af flyarbejderne er store drenge, og det er vigtigt, at de

også føler, at der er god loftshøjde i el-traktorens kabine, siger Johnny Bugge-Hansen. Fast Linde-mand på værkstedet Værkstedet hos SAS Ground Handling tæller i øvrigt også en fast servicemontør fra N.C. Nielsen i Karlslunde, der møder på værkstedet hver dag på lige fod med de øvrige mekanikere og har til opgave at vedligeholde og servicere de Linde el-traktorer, der indgår i købskontrakten. - Det er den mest praktiske løsning for os at have en fast Linde-mand på værkstedet, fordi vi har så mange maskiner af det mærke. Samarbejdet med den faste servicemontør Steen Waarkjær kører rigtig godt, og han går fint i spænd med de øvrige medarbejdere. Hvis ikke den side af sagen også fungerer, så kan en ordning som denne slet ikke lade sig gøre, siger Johnny Bugge-Hansen.

Linde med skandinavisk SAS-aftale Indkøbet af de 45 nye Linde P250/127 ligger i forlængelse af en 3-årig rammeaftale mellem Linde og SAS, der omfatter materiel til bagagehåndtering i alle større skandinaviske lufthavne. Johnny Bugge-Hansen, afdelingsdirektør i SAS Ground Handling Danmark A/S

13


Bedste truck, jeg har oplevet i denne klasse P.J. Distribution i Silkeborg har sat gang i en trinvis udskiftning til Linde maskiner. Driftssikkerhed har været en vigtig faktor: ”Det dyreste for mig er en ubeskæftiget mand”, siger terminalchef Henrik Rask. P.J. DISTRIBUTION

Man kan ikke umiddelbart se slægtskabet af navnet, men P.J. Distribution indgår som et selvstændigt selskab i HCH Gruppen og er tæt forbundet med de tre handelsorienterede søsterselskaber: HC Catering, L.C. Lauritzen og Solhjulet. - Siden 1990’erne har vi koncentreret os om at være totalleverandør til bageribranchen og er i dag landets største grossist på dette specialområde. Sideløbende har vi satset på catering og er bl.a. en af landets største leverandører af økologiske og biodynamiske varer takket være Solhjulets stærke position, siger terminalchef Henrik Rask fra P.J. Distribution. Han beskriver selv P.J. Distribution som ”maskinrummet” for de tre handelsselskaber, der skal sikre en effektiv fælles lagerføring og ikke mindst en tilsvarende distribution ud til mere end 1.100 kunder over hele landet. Opgaven løses med velindrettede moderne lagerfaciliteter i Silkeborg og Sorø og 17 lastbiler med køl (enkelte også med frys) ude på landevejene, hvor de suppleret af en lille håndfuld

ekspresvarevogne. Betegnelsen ”totalleverandør” gælder i bogstaveligste forstand. Kunder hos HCH Gruppens selskaber kan få leveret alt fra reklameskilte, færdige butiksdisplays og arbejdsbeklædning til frostvarer, ingredienser og fersk kød. - Ud over opgaverne for vores egne søsterselskaber fungerer vi også som lagerhotel for fem kunder fortæller, siger Henrik Rask. Kun hørt godt om Op mod 65 medarbejdere og 65 forskellige gaffeltruck, plukketruck og el-palleløftevogne er travlt beskæftiget med at løse opgaverne hos P.J. Distribution. Langt hovedparten af maskinerne kører på det 9.500 kvm store centrallager i Silkeborg, der også omfatter 900 kvm køl og 900 kvm frys. Resten anvendes på lageret i Sorø og på lastbilerne. På nuværende tidspunkt er cirka halvdelen af truckene erstattet med Linde. Efter planen udskiftes de øvrige i takt med, at leasingaftalerne med den tidligere leverandør udløber.

14


Det kan jeg bruge til noget N.C. Nielsens lokale servicemontør bor tæt på P.J. Distribution. ”Jeg har fået hans mobilnummer og en besked om, at han stiller i løbet af 10 minutter, hvis der er behov for det. Det er noget, jeg kan bruge til noget”, siger terminalchef Henrik Rask

- På forhånd havde jeg kun hørt godt om Lindes produkter fra andre i branchen. Derfor var det oplagt, at N.C. Nielsen skulle inviteres med til budrunden. I sidste ende traf vi valget ud fra en samlet vurdering af pris, driftssikkerhed og det serviceberedskab, der står bag, hvis noget driller. Det dyreste for mig er, at der står en ubeskæftiget mand, fordi trucken ikke kan køre, siger Henrik Rask. Det spillede også ind på valget af Linde, at P.J. Distribution manglede en kompakt gaffeltruck, der både kunne anvendes i et lagerafsnit med smallere gange og læsse og losse lastbiler. Den tidligere leverandør havde ikke løsningen i sit sortiment, men det havde Linde: E12’eren lever fuldt op til kravene og har givet den ønskede fleksibilitet.

er alle tunge ting placeret først på ruten og de lette ting til sidst og at alle økologiske varer er placeret i et afsnit for sig. Stregkodemærkning, scanning og trådløs opkobling til det centrale logistiksystem sikrer en konstant høj leveringssikkerhed. P.J. Distribution har netop taget den første sending Linde plukketruck i brug: Otte nye Linde V08 maskiner, som giver effektive redskaber til at indsamle varer fra lagerets to plukkeniveauer. Maskinerne er udstyret med justerbare specialgafler fremstillet af N.C. Nielsen, der kan tage hele, halve og kvarte paller. Kvarte paller og kvarte varecontainere (trådbure) er et fænomen, som kun kendes fra Danmark, og et format, man leder forgæves efter i standardtrucksortimentet. Lagerets plukketruck suppleres af tre Linde E16L, der står for alt arbejde med at fylde reolerne op. - Det kræver løft op til 5,5 meter med fyldte paller, og her viser de nye Linde truck virkelig deres styrke. Stabiliteten er uovertruffen, takket være de

Høje løft med stor stabilitet Den primære opgave i lageret er at plukke varer til forsendelse. Alt er lagt systematisk og logisk til rette for at løse opgaven bedst muligt. F.eks.

Silkeborgs ældste virksomhed - etableret 1891 HCH Gruppen - der omfatter søsterselskaberne HC Catering, L.C. Lauritzen, Solhjulet og P.J. Distribution - kan bryste sig af at have ”mere end 100 års erfaring i at yde optimal service og levere kvalitet til tiden” i grossistleddet. Gruppens rødder går tilbage til en kaffegrossist, der slog dørene op for første gang i 1891 inde midt i Silkeborg.

15

topmonterede tiltcylindre. Det er den bedste truck, jeg har oplevet i den klasse, siger Henrik Rask. En fjernstyret robot - anbragt på gaflerne - sikrer, at paller også uden besvær kan placeres eller hente fra det bageste lag på de højtplacerede depothylder. Hurtigløbere Tre Linde T20 el-palleløftevogne - eller hurtigløbere som de hedder i daglig tale - klarer jobbet med at tømme og fylde lastbiler. En af dem er udstyret med ekstra lange gafler, der gør det muligt at tage to til fire paller ad gangen og sætte tømningen af bilerne op i fart. Fire lidt mindre el-palleløftere Linde T16 - anvendes på lastbilerne og er med til at sikre en hurtig og ubesværet aflevering ude på ruten. Det gælder i øvrigt for alle Linde maskiner leveret til P.J. Distribution, at de er udrustet til at køre i fryserum: Kontakter, hydraulikolie m.m. er sikret til at tåle temperaturer ned til minus 22°.


Terberg RT403

Imponerende trækkraft Heavy duty-maskinen Terberg RT382 har fundet sin arvtager i Terberg RT403. Den nye Terberg tilbyder imponerende trækkraft på 403 hk og en yderligere optimering af bl.a. brændstofforbrug og førerkomfort. PRODUKTNYHED

Den nye Terberg RT403 er en videreudvikling af Terberg RT382, der for længst har bevist sin slidstyrke og værdi ved heavy duty-transporter i både industrivirksomheder og terminaler. Gode erfaringer med den driftssikre RT382’er, ny teknologi og konstant stigende krav til godsmængde og -størrelse fra virksomhedernes sider ligger bag det optimerede design af den nye Terberg RT403.

Meget mere styrke Den største tekniske ændring ligger under motorhjelmen eller rettere under den vipbare kabine. Terberg RT403 er udstyret med en kraftigere Mercedes OM 470 motor, der yder op til 403 hk. Drejningsmomentet er samtidig øget markant fra 1.674 nm til 2.000 Nm, hvilket giver tilstrækkelig trækkraft til selv de tungeste transportopgaver i industrien. Kapaciteten rækker op til 200 tons.

- Visuelt er den mest synlige forskel en ny og større kabine, der er ekstremt ergonomisk indrettet og giver føreren mere komfortable arbejdsvilkår. Den nye kabine forbedrer både førerkomforten og produktiviteten. Maskinens frontparti er også redesignet for at matche den nye kabine, fortæller Ronald van Zoelen, manager for Engineering & Automation hos Terberg.

Miljøvenligt muskelbundt Trods den høje ydeevne er motoren ekstremt lydsvag og miljøvenlig. ADBlue-teknologi og SCR-katalysator holder partikeludslippet på et absolut minimum og sikrer, at Terberg RT403’s emissionsværdier ligger klart under de skrappe europæiske miljøkrav til bl.a. terminalkørsel. Gearsystemet - 6 gear frem og 3

bak - er også opdateret for at sikre smidig kørsel og optimal trækkraft under alle forhold. Et avancerede ”Lock-Up”-koblingssystem reducerer brændstofforbruget til det lavest mulige.

til at montere større dæk, uden at det indvirker på maskinens manøvreegenskaber, og sikrer adgang til at vælge optimale dækstørrelser, hvis læs med ekstremt højt akseltryk hører til dagens orden.

Intelligent pumpe Som noget nyt er Terberg RT403 udstyret med en hydraulisk pumpe, der automatisk registrerer vægten på skamlen og justerer olietrykket i forhold til den nødvendige løftekapacitet. Også det er godt nyt for et samlet lavere brændstofforbrug.

Komfort og produktivitet Førerkomfort og produktivitet er to sider af samme sag. Terberg er i forvejen kendt for at levere markedets bedste kabine målt på ergonomi, pladsforhold, sikkerhed, støjniveau og udsyn. Og det har bestemt ikke ændret sig med det seneste skud på stammen: RT403. Kabinen er blevet større, store vinduesflader giver frit udsyn til alle sider og brugen af effektivt lydisolerende materialer sikrer et nærmest støjfrit arbejdsmiljø. Det 180° vendbare førersæde er

Bredere dæk - højt akseltryk En af de synlige ændringer ved den nye Terberg-sværvægter er let forstørrede hjulkasser foran. Denne modificering af designet giver plads

Flere informationer om motor og drift Et nyt komplet CAN bus-system sikrer fører og servicemontører adgang til langt flere informationer om drift og motorstatus.

16


Et effektivt antivibrations-ophæng adskiller i øvrigt kabinen fra undervognen og er med til at reducere stød og rystelser fra kanter og huller i underlaget til et minimum. En faktor, der har stor værdi i forhold til at arbejde effektivt og uden unødvendig træthed og belastning gennem en hel arbejdsdag. Sikkerhed integreret Sikkerhed er en integreret del af hele Terberg-konceptet. Det dækker alt fra skridsikre trappetrin over vinduer af sikkerhedsglas til en kraftfuld 340 kW motorbremse, der giver mere sikre nedkørsler. Kabinen er desuden konstrueret af overdimensionerede stærke stålprofiler, der lever op til de nyeste ROPS/FOPS*-krav. * ROPS (Roll Over Protection Systems) og FOPS (Falling Object Protection Systems)

i bogstaveligste forstand omdrejningspunktet for en effektiv arbejdsdag i Terberg maskinen. Den øgede kabineplads i RT403 gør det nu endnu lettere for føreren at tage plads i sædet og dreje det i forhold til fremeller tilbagekørsel. Det vendbare sæde fungerer som en integreret enhed med alt samlet et sted: rat, bremse- og gaspedaler, betjeningsgreb og knapper plus display. Uanset kørselsretning har føreren altid det fulde overblik. Alt er indenfor rækkevidde og ergonomisk korrekt placeret. Det gælder bl.a. også en lysindikator for korrekt sammenkobling og en knap til hydraulisk afkobling af traileren. Sædet er luftaffjedret og kan justeres 100 % individuelt i forhold til førerens højde og drøjde. 17

Terberg RT403 - hårde fakta • Motor: Mercedes OM470 • Motorydelse: 403 hk • Trækkraft: 200 tons • Drejningsmoment: 2.000 Nm • Løftekapacitet/skammel: 45 tons


Prioriterer sikkerhed og hygiejne Elopak Denmark A/S er en af Europas største producenter af PURE-PAK kartoner til frisk mælk og juice. Derfor skal både kørende materiel og montører være på omgangshøjde med kravene til sikkerhed og hygiejne. ELOPAK DENMARK A/S

Elopak Denmark i Lystrup producerer 24/7. Den østjyske virksomhed en af de største spillere i Europa inden for emballager til frisk mælk og juice og er samtidig den næststørste fabriksenhed i den norskejede Elopak-koncern efter søsterselskabet i Holland. Produktions- og lagerfaciliteterne på adressen fylder 32.000 kvm og omfatter også en ny fabriksbygning på 4.500 kvm til produktion af EloBrick™kartoner, der blev indviet i januar. - Vi beskæftiger 270 medarbejdere i alt og leverer primært til de store mejeriselskaber i Danmark, Norden og Tyskland, siger plant director Henrik Hedegaard, Elopak Denmark. Specialgrej påkrævet Produktionsprocessen begynder med store papirruller på 2 tons og slutter med færdige emballager stablet plano på leveringsklare paller. Undervejs sikrer gaffeltruck og palleløftere flowet mellem de gennemautomatiserede produktionssystemer. Det handler bl.a. om at placere de store papirruller i plastcoatinganlægget, samt at fodre

tryk- og svejsemaskiner med tilstrækkelige mængder af råmaterialer. I varemodtagelsen skal de tunge og på samme tid skrøbelige papirruller håndteres med specialgrej, hvis det skal ske effektivt og sikkert. Jobbet klares af to Linde E50 med vendbare klemmeaggregater. Gaffeltruckene sørger for at tømme lastbiler og transportere papirrullerne ind til virksomhedens coatinganlæg og videre som halvfabrikata til den afsluttende trykke-, svejsnings- og pakkeproces. I selve produktionen håndteres rå-papirrullerne af ”dorntruck”, der er specialversioner af en Linde T24 palleløfter. Dorntruckene er designet til at transportere rullerne vandret, hvilket gør det muligt at levere ruller direkte ind til det store coatinganlæg uden risiko for, at papiret bliver snavset eller beskadiget undervejs. - Løsningen med dorntruckene er inspireret af vores hollandske søsterfabrik, fortæller supply chain manager Henrik Buch Andersen. I den modsatte ende af produktionen er 4 Linde T20SP med til at sikre en

18


effektiv lagerhåndtering og læsning af lastbilerne. - Stor ros til de maskiner og deres sikkerhed. Vi valgte Lindes model, fordi vi ønskede at slippe for hurtigløbere, hvor førerplatformen blot er sikret med to sidebøjler. Folkene er virkelig godt beskyttet bag T20SP’ens kraftige skjold, siger Henrik Buch Andersen. Fokus på sikkerhed Forebyggelse er som bekendt bedre end at helbrede. Denne enkle logik er baggrunden for, at Linde og alle øvrige gaffeltruck hos Elopak Denmark er udstyret med både kortlæser og G-sensor. Kortlæseren sikrer, at der altid er fuld kontrol over, hvem der kører med trucken, og at vedkommende har de nødvendige kvalifikationer og den nødvendige sikkerhedsinstruktion til opgaven. - Trucken kan kun startes af en operatør med det rigtige kort, siger Henrik Buch Andersen. Denne sikkerhedsforanstaltning suppleres af en G-sensor, der ”sladrer”, hvis trucken udsættes for hårde stød. - Tidligere har vi haft mange bygningsskader, der skyldes påkørsler, men det er reduceret voldsomt med installeringen af G-sensoren. Systemet får folk til at køre mere forsigtig og har en forebyggende effekt i sig selv, siger Henrik Hedegaard.

Plant director Henrik Hedegaard.

Fødevaregodkendte olier Alle truck og palleløftere hos Elopak Denmark anvender vegetabilske fødevare-godkendte olier for at undgå risikoen for at forurene råvarer og færdige emballage med oliestænk, hvis uheldet er ude.

Hydraulikslanger gav udfordringer

Introduktion for montører De fleste produktionsvirksomheder har fri adgang for servicemontører, men det er anderledes hos Elopak Denmark. Her skal alle gennem et introduktionskursus under overskriften sikkerhed og hygiejne, inden de får lov til at komme ind. - Produkter, der anvendes til fødevarer, stiller høje krav til hygiejnen. Derfor er det helt afgørende, at montørerne kender vores regelsæt på området. For blot at nævne et par eksempler: Det er ikke tilladt at efterlade metalspåner eller oliedryp på gulvet. Vi stiller også krav om, at maskinen skal være tørret ren for olie efter endt service, og at montøren helt banalt skal huske at vaske hænder, siger Henrik Buch Andersen.

Et par måneder efter leveringen af de nye Linde E50 gaffeltruck til Elopak Denmark begyndte maskinerne at dryppe hydraulikolie fra klemmeaggregatet. Montøren fra N.C. Nielsen fandt hurtigt problemet: Utætte returslanger. I første omgang blev slangerne udskiftet med en anden type, men et par måneder senere mistede maskinerne igen hydraulikolie fra samme sted. Det efterlod både Elopak Denmark og N.C. Nielsen med spørgsmålet: Hvordan sikrer vi, at det ikke sker igen? Første skridt var at eskalere serviceindsatsen for at komme til bunds i problemet. Et 4-mand stort team fra N.C. Nielsen med servicechef Ole Pirchert i spidsen mødte op hos Elopak Denmark for at afklare status og aftale en handlingsplan. Sideløbende havde N.C. Nielsens tekniske supporter Henrik Fischer været i kontakt med Linde for at få deres bud på en alternativ løsning. Mødet resulterede i, at truckene straks fik monteret den slangetype, som Linde pegede på, og at serviceberedskabet blev sat en tak i vejret. - Tiden vil vise, om den nye slangetype rent faktisk holder, så måske er vi ikke helt i mål endnu. Men vi er godt tilfredse med, at der blev taget hånd om sagen, og at vi fremover afholder kvartårlige statusmøder, så eventuelle problemer tages i opløbet, siger Henrik Buch Andersen, Elopak Denmark

19


Nyhed!

Absolut handy

minimover

Den nye 1.300 kg minimover fra N.C. Nielsen med indbygget lader er et handy alternativ over alt, hvor pladsen er trang, tingene skal gå hurtigt og lav egenvægt er af stor betydning. Med en vægt på kun 275 kg er regnestykket simpelt for minimoveren: Lettere maskine = mere gods på lastbilen hver gang.

Stærke features: • Længde på kun 162 cm (kan vende på en lastbil) • Egenvægt på kun 275 kg inkl. batteri og lader • Lastkapacitet på 1.300 kg • Trinløs fartregulering • Vælg enkelthjul eller tandemhjul under gaflerne.

Ring og hør nærmere om den nye minimover på 99 83 83 83.

Absolut handy intro-pris kr. 17.985,-

Hovedkontor: N.C. Nielsen A/S Nørregade 66 7860 Balling t: 99 83 83 83 f: 99 83 83 01 e: linde@nc-nielsen.dk w: nc-nielsen.dk Salg og service Øst: Metalgangen 1-3 2690 Karlslunde t: 46 15 00 23 f: 46 15 05 60

Linde33 low  

http://www.nc-nielsen.dk/filer/PDF/linde33_low.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you