Page 1

WERK

SPECIAL

CARRIÈRENIEUWS

ONDERWIJS

Interviews Keppel Verolme en Damen Shipyards Group

Europort Maritime Special Maritieme vacatureroute

Maritieme arbeidsmarkt

Trainingen & cursussen

Pagina 3

Pagina 5-7

Pagina 9

Pagina 11

www.maritiemevacaturebank.nl

Uitgave van Navingo BV

november 2007, nummer 4

Maritieme & Offshore Carrièrekrant • “Welcome aboard!”

NewsFlash

Navingo organiseert Maritime Career Plaza “Welcome aboard” de slogan van Europort Maritime 2007... maar zeker ook de slogan van de bijna 900 exposanten op deze internationale vakbeurs voor de toeleverende maritieme industrie. De maritieme arbeidsmarkt is “booming”. Bedrijven wringen zich in allerlei bochten om goed en gekwalificeerd personeel te vinden.

In welke maritieme sector zou u graag willen werken?

Ik wil niet meer in de maritiemesector werken

Visserij

Havens

Overheid

Watersport

Maritieme toeleveranciers

Jachtbouw

Scheepsbouw/reparatie

Offshore

Maritieme dienstverlening

ranciers nemen nog steeds in populariteit toe, dit geldt gelukkig ook voor de vraag naar personeel. Waar de sectoren Dredging en Scheepsbouw qua populariteit aardig stabiel blijven zien we dat de interesse in de sectoren Binnenvaart, Jachtbouw en Maritieme Dienstverlening licht afneemt. Zeescheepvaart blijft de populairste maritieme sector onder werkzoekenden.

In vergelijking met onderzoek uit voorgaande jaren kunnen we constateren dat onder meer de sector Watersport na een kleine daling weer aan populariteit heeft gewonnen. De sector Overheid blijft wederom populair en wint steeds meer terrein onder werkzoekenden in de maritieme sector. De sectoren Offshore en Maritieme Toeleve-

Dredging

Het baggerbedrijf Jan de Nul bestelde onlangs 19 nieuwe schepen, met als gevolg dat zij de komende tijd 1250 nieuwe personeelsleden nodig zullen hebben. Hieronder vallen 850 varenden, en 400 stafmedewerkers.

Stand 938, hal 1B (Sportpaleis)

De 1500 respondenten uit het jaarlijks gehouden onderzoek door MaritiemeVacaturebank.nl naar de populariteit van de verschillende maritieme sectoren, bracht dit jaar een verrassende uitkomst.

Zeescheepvaart

Jan de Nul zoekt 1250 nieuwe personeelsleden

WIN ‘N CABRIO! Kijk snel op pag.5

Zeescheepvaart blijft populaire sector onder werkzoekenden

Binnenvaart

Het Rotterdamse Scheepvaart- en Transportcollege (STC) heeft afgelopen september een vestiging in Zuid-Korea geopend. Hiermee is het STC het eerste buitenlandse onderwijsinstituut in het Aziatische land. De school heeft twee jaar lang onderhandeld voordat het opleidings- en trainingscentrum voor de transportindustrie, scheepsbouw en logistiek in havenstad Gwangyang mocht komen. Deze haven moet uitgroeien tot een belangrijk internationaal handelscentrum. Uit onderzoek bleek dat daarvoor goed geschoold personeel nodig is.

In deze Maritieme & Offshore Carrièrekrant vind je op pagina 6 en 7 de maritieme vacatureroute. Toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan zeker deze krant door en wie weet maak je tijdens Europort Maritime 2007 kennis met jouw nieuwe werkgever.

In samenwerking met Ahoy is Navingo BV tijdens Europort Maritime 2007 aanwezig met het Navingo Maritime Career Plaza in hal 1B (Sportpaleis) op standnummer 938. Op dit arbeidsmarktpaviljoen kun je als bezoeker onder meer terecht voor vacatures van de exposanten en informatie over werk in de maritieme sector. Ook ben je op donderdag 8 november vanaf 19.00 uur van harte welkom op de carrièreborrel.

VRAAG:

Scheepvaartcollege heeft filiaal in Zuid-Korea geopend

• Woensdag 16 april 2008, Beurs-WTC Rotterdam

2e Maritime & Offshore Career Event Navingo en Maritiemevacaturebank.nl organiseren na alle overweldigende reacties van bezoekers en exposanten op het eerste Maritime & Offshore Career Event, een vervolg op dit succes. Op woensdag 16 april 2008 zal eveneens in het Beurs-WTC te Rotterdam de tweede editie van het grootste carrière evenement in de sector worden gehouden. Deze tweede editie biedt de bezoekers meer exposanten, meer bedrijfspresentaties, lezingen en workshops. Kortom, wil je aan de slag in deze bloeiende sector dan moet je zeker langskomen op 16 april. Waar de deuren afgelopen editie om 18.00 uur dichtgingen, gaan we nu door tot 21.00 uur. Hierdoor heb je als bezoeker de mogelijkheid om ook na je werk, school of college langs te komen en misschien wel je toekomstige werkgever te ontmoeten. De beursvloer is dit jaar uitgebreid, er is ruimte voor meer dan 150 exposanten. Wij verwachten dat alle topwerkgevers uit

de sector vertegenwoordigd zijn. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het Maritime & Offshore Career Event 2008? Houd dan de website www.maritiemevacaturebank.nl/ careerevent in de gaten en schrijf je direct in. Hier vind je niet alleen de exposantenlijst maar ook bedrijfspresentaties van de deelnemers, hun vacatures en de beursplattegrond. Daarnaast houden we je via de website op de hoogte van de bedrijfspresentaties en lezingen tijdens het evenement. INFORMATIE Maritime & Offshore Career Event Datum: woensdag 16 april 2008 Locatie: Beurs-WTC te Rotterdam Openingstijden: 11.00 uur tot 21.00 uur Meer informatie: www.maritiemevacaturebank.nl/careerevent

Maritiem Instituut Willem Barentsz komt met nieuwe specialisatie Sinds dit studiejaar biedt Maritiem Instituut Willem Barentsz de specialisatie offshore aan binnen de opleiding tot Maritiem Officier. De specialisatie is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven. De vraag naar Maritiem Officieren in de offshore sector neemt toe en biedt veel werkgelegenheid, zowel varend als niet varend. Maritiem Instituut Willem Barentsz stelt studenten in de gelegenheid om zich te ontwikkelen binnen deze gespecialiseerde bedrijfstak om op deze wijze een veelbelovende carrière tegemoet te gaan.

Nieuwe directeur Wärtsilä Sinds 1 juli is Fred van Beers benoemd tot algemeen directeur van Wärtsilä Nederland BV en Wärtsilä Propulsion BV. Fred van Beers is al meer dan 12 jaar actief in de maritieme sector. Hij bekleedde in deze periode verschillende managementfuncties binnen service, productie en verkoop.

? N E NGank.nl A V T eb ON acatur g in!

G

IS itiemev aag no U H r d S Twww.marijf je van I T RA naar en sch Ga


CONTROLLING THE INCONCEIVABLE

When moving large structures the stakes are high. Being able to oversee the complexity of such an operation is essentially an art in itself. An art we have been able to perfect at Dockwise giving the trust invested in us by our clients. That’s why we feel the obligation to deliver anytime and every time Exceptional Transport Management. Want to know more? Just go to www.dockwise.com or give us a call at +31(0)76 - 548 4100

������������������

        

                    

��������������������� ������������������������ ��������������� ������ ������������������ ����� � �������������� ���������������������

��������������������

     0181-2344 05 � 


Uitgelicht Maritieme Ontmoetingsdag Tijdens Europort Maritime 2007 in Ahoy Rotterdam organiseren KNVTS en VNSI op 6 november van 11.00-13.45 uur de Maritieme Ontmoetingsdag. Studenten uit het maritieme onderwijs kunnen tijdens deze dag met leden van de KNVTS en VNSI in contact komen. In het bijzonder worden de KNVTS-afstudeerprijzen en de VNSI-Ter Hart Prijs uitgereikt. Deze prijzen zijn bedoeld voor studenten binnen het maritieme onderwijs die tijdens hun opleiding motivatie en vakmanschap hebben getoond en/of de opleiding met zeer goed resultaat hebben afgesloten. Deelnemers aan de Maritieme Ontmoetingsdag kunnen na afloop de beurs Europort Maritime bezoeken.

Rubriek Werk

“Werken bij Keppel Verolme is fantastisch”

3

BrancheNieuws • Vereniging Holland

Marine Equipment:

HENK VLEKKE

THOM JASPERS

BURHAN YILDIRIM

JEROEN SCHOONROK

Leeftijd 45 jaar

Leeftijd 34 jaar

Leeftijd 41 jaar

Leeftijd 25 jaar

In dienst bij Keppel Verolme Sinds 1978

In dienst bij Keppel Verolme Sinds 1999

In dienst bij Keppel Verolme Sinds 1982

In dienst bij Keppel Verolme Sinds 1998

Eerste functie Scheepsmetaalbewerker

Eerste functie Engineer

Eerste functie Leerling pijpfitter, via leerschool Verolme

Eerste functie Leerling pijpfitter, via leerschool Verolme

Huidige functie Coördinator van de begrotingsafdeling

Huidige functie Project Manager

Huidige functie Senior project coördinator piping

Huidige functie Pijpfitter

“Als je verwacht dat de taak van een begroter inhoud dat je alleen maar van achter je bureau cijfers en gegevens in een computer zet, dan heb je het goed mis! Begroter bij Keppel Verolme is een afwisselend en uitdagend beroep, wij begroten hier allerlei soorten reparatie- en verbouwingsprojecten, aan zeeschepen en offshore installaties zoals booreilanden en speciale projecten waaronder de afbouw van drijvende olieproductie- en opslaginstallaties.

“Soms is het noodzakelijk om aan boord de werkzaamheden te inspecteren” Uit de technische specificaties en tekeningen is het niet altijd mogelijk om een volledig beeld te krijgen van de uit te voeren werkzaamheden. Soms is het noodzakelijk om aan boord de werkzaamheden te inspecteren, ik ben dit jaar meerdere malen op reis geweest waaronder naar China en Noorwegen. Ik ben begonnen op de leerschool met de opleiding metaalbewerker scheepsbouw. Keppel Verolme heeft mij de kans gegeven om mezelf te ontplooien, zo heb ik een aantal jaren in de produktie en op de afdeling werkvoorbereiding gewerkt, daarnaast heb ik diverse opleidingen gedaan, waaronder HBO bedrijfskunde. Toen mij in 1992 op de afdeling Sales & Marketing een nieuwe uitdaging werd aangeboden in de functie als aankomend begroter, heb ik meteen ja gezegd. Begroter bij Keppel Verolme is voor mij een afwisselende functie in een dynamische omgeving. Steeds is het weer een uitdaging om de verwachte kostprijs getoetst te zien tijdens de uitvoering!”

“Als Project Manager ben ik de afgelopen tijd heel nauw betrokken geweest bij de ombouw van een bulkcarrier tot geavanceerde pijpenlegger. Technisch een heel uitdagend en aansprekend project. Daarvoor heb ik een aantal verbouwingsprojecten van zowel schepen als booreilanden begeleid waaronder de grootste zelfvarende pijpenlegger ter wereld. Een heel bijzonder project voor mij was de verlenging van een groot cruiseschip. Na mijn HTS-opleiding scheepsbouw ben ik bij Keppel Verolme begonnen als Engineer. Een zeer leerzame periode waarbij ik reparaties en verbouwingen van schepen en booreilanden technisch heb beoordeeld en mijn collega’s van Sales & Marketing heb kunnen assisteren in het verkrijgen van deze opdrachten. Na het boeken van deze opdrachten ondersteunde ik de Project Manager en zijn team met de technische uitvoering van deze projecten.

“Als Project Manager ben je het aanspreekpunt voor de klant” Dit jaar ben ik alweer drie jaar Project Manager. Als Project Manager ben je het aanspreekpunt voor de klant, je bent eindverantwoordelijk voor de commerciële en de technische uitvoering van het project en je leidt een projectteam. Grote projecten worden samen met collega Project Managers uitgevoerd waardoor je van elkaar blijft leren. Het is een afwisselende en bijzondere functie met veel vrijheid, waarin je je goed kan ontwikkelen en ontplooien.”

“In mijn huidige functie ben ik binnen projecten verantwoordelijk voor alles wat met pijpleidingen te maken heeft. Elk project is anders, het is dan ook steeds een nieuwe uitdaging. Ik ben blij dat ik in de loop der jaren de kans heb gekregen mij door middel van in – en externe opleidingen te bekwamen in productietechniek, werkvoorbereiding, leidinggeven, etc. en mij verder te ontwikkelen naar een leidinggevende functie. Ik ben zelfs een poosje mentor geweest van nieuwe jonge collega’s die via de leerschool bij de werf zijn komen werken. Werken bij Keppel Verolme vind ik fantastisch, alleen al om de grote verscheidenheid aan projecten.”

“Regelmatig wordt ik als toezichthouder ingezet, ik krijg de kans en ben dan ook vast van plan door te groeien naar

“Het werk op de werf is enorm boeiend” een hogere functie. Daartoe zijn er hier bij Keppel Verolme meer dan voldoende mogelijkheden. Het werk op de werf is enorm boeiend. Alle projecten zijn stuk voor stuk tot de verbeelding sprekend. Het is mooi om aan de bouw van die enorme offshore-schepen en –installaties mijn steentje te kunnen bijdragen.”

• Werken bij Damen Shipyards Group

Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling Martijn Veldhuizen, Hoofd Logistiek “Tijdens mijn studie Maritieme Techniek aan de TU Delft ben ik via een stage en een afstudeertraject bij Damen beland. Het dynamische karakter van het bedrijf trok mij zeer aan. Al tijdens mijn stage kon ik op reis naar onze werf Damen Shipyards Galati in Roemenië, waar ik na mijn afstuderen een planningsysteem heb geïmplementeerd. Als je van afwisseling houdt, zit je bij Damen goed. Ik werd al snel Manager Operations en belandde als reorganisatiemanager op onze werf Damen Shipyards Okean in de Oekraïne. Daar heb ik meegewerkt aan het realiseren van een joint venture. Sinds een jaar ben ik Logistics Manager bij Damen Shipyards Gorinchem en verantwoordelijk voor het Bedrijfsbureau en het Centraal Magazijn. Samen met de

Maritieme & Offshore Carrièrekrant | Nummer 4 | november 2007

afdelingen Central Engineering, Inkoop en Expeditie verzorgen we de goederenstroom voor de schepen die we op onze wereldwijde werven bouwen. Ik ben betrokken bij verschillende projecten, zoals de optimalisatie van de goederenstroom naar onze bouwwerven en de uitbreiding en herinrichting van ons Centraal Magazijn. Damen is een sterk groeiende, relatief kleine multinational met veel ruimte voor ondernemerschap. De verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie, waardoor je volop ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen. Het Damen-gevoel zit er bij mij diep in, net als bij tal van collega’s. Als je hier eenmaal werkt krijg je dat gevoel direct. Dat maakt van Damen een prachtig bedrijf om bij te werken. Een bedrijf waar ik trots op ben.”

Maritieme toeleveringsindustrie, wereldbanen in techniek, commercie en innovatie De maritieme cluster in Nederland bestaat uit een hecht en innovatief netwerk. Maar liefst 11.500 bedrijven maken er deel van uit. De maritieme cluster is een internationaal opererende industrie, gedreven door wereldwijde concurrentie. Door haar compleetheid en dynamiek van gespecialiseerde bedrijven speelt Nederland internationaal een belangrijke rol. Op vrijwel elk maritiem terrein zijn Nederlandse bedrijven actief. De ondersteunende techniek voor de bouw, onderhoud en reparatie van schepen wordt geleverd door maritieme toeleveranciers. Bouwen aan je toekomst Werken in deze sector daagt je uit je talenten te benutten, met afwisseling in elke functie. Het maakt niet uit of je servicemonteur bent, sales manager of productiemedewerker. Op elk niveau is leuk, afwisselend en uitdagend werk te vinden. Door de enorme vraag naar schepen liggen in de maritieme toeleveringsindustrie veel kansen om carrière te maken. Er is dan ook een zeer grote behoefte aan nieuwe mensen met een technische of technisch-commerciële achtergrond. Mensen met een nautische opleiding kunnen zonder enig probleem in de sector instromen. Hetzelfde geldt voor werktuigbouwkunde, elektrotechniek, AOT, maritieme techniek, LTV, scheepsbouw en motorentechniek. Trainingen Omdat er geen vakopleiding “maritieme toeleverancier” bestaat worden personeelsleden op sectorspecifieke aspecten bijgeschoold. Vereniging Holland Marine Equipment heeft in samenwerking met opleidingsinstituten, andere brancheverenigingen en haar leden een aantal specifieke trainingen ontwikkeld. Een compleet overzicht van het cursusaanbod is te vinden op www.hme.nl

KERNCIJFERS MARITIEME TOELEVERINGSINDUSTRIE Aantal bedrijven 750 Werkgelegenheid 19.000 mensen Omzet 3,5 miljard Vacaturegraad 9%


Rolls-Royce is een toonaangevend internationaal bedrijf, welke voorziet in het leveren van innovatieve “Power Solutions” aan onze wereldwijde klantenkring. Rolls-Royce heeft een benijdenswaardig productportfolio voor een breed toepassingsgebied, met een leidende positie in elk van de vier wereldwijd opererende business units (Aerospace, Defence, Marine, Energy). Rolls-Royce Marine Benelux B.V. in Pernis maakt deel uit van het internationale verkoop- en service netwerk van de Rolls-Royce Marine Division, met 40 kantoren in 32 landen. Met een omzet van circa 1,89 miljard en 7000 medewerkers heeft Rolls-Royce Marine een vooraanstaande positie in de maritieme sector.

Heading for the future

Vanwege onze groeiende serviceactiviteiten in Pernis, zijn wij op zoek naar “stuwende krachten” (m/v) voor de functies van: Service Engineers – Marine (2 full-time) Als Service Engineer bent u verantwoordelijk voor de service, reparatie en inbedrijfstelling van bestaande en nieuwe installaties, welke binnen ons productenpakket vallen. U voert deze werkzaamheden veelal zelfstandig uit. De werkzaamheden vinden plaats op scheepswerven in de Benelux en eventueel daarbuiten. U hebt een opleiding op MTS/HTS niveau (elektronica/Werktuigbouw/Scheepswerktuigkunde). Ervaring met hydraulica en elektronische besturingssystemen is noodzakelijk. U hebt een goede beheersing van de Engelse taal, ervaring in de maritieme wereld is een vereiste. Wij vragen commitment voor langere termijn aan deze functie. U bent woonachtig in de regio Rotterdam, of bereid naar de regio te verhuizen.

Service Technicians – Marine (2 full-time) Als Service Technician werkt u samen met en ondersteunt u de Service Engineer bij grote projecten aan boord van schepen. Tevens voert u werkzaamheden uit in de werkplaats. U hebt een opleiding op LTS+ niveau (mechanische techniek). Ervaring met hydraulica en elektronische besturingssystemen is een pré. U hebt een breed technisch inzicht nodig en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. U bent woonachtig in de regio Rotterdam, of bereid naar de regio te verhuizen. Wij bieden jonge gemotiveerde mensen de kans zich te ontwikkelen in een technisch hoogwaardige, maar vooral dynamische serviceomgeving.

Service Technician – gasmotoren (1 full-time) Als Service Technician werkt u samen met en ondersteunt u de Service Engineer bij grote projecten aan bestaande en nieuwe WKK installaties. (in de range van 3 tot 8 mW) De werkzaamheden vinden zowel plaats in de werkplaats in Pernis als ook bij klanten in de glastuinbouw in de Benelux en eventueel daarbuiten. U hebt een opleiding op LTS+ niveau (mechanische techniek). Ervaring met hydraulica en elektronische besturingssystemen is

een pré. U hebt een breed technisch inzicht nodig en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. U bent woonachtig in de regio Rotterdam, of bereid naar de regio te verhuizen. Wij bieden jonge gemotiveerde mensen de kans zich te ontwikkelen in een technisch hoogwaardige, maar vooral dynamische serviceomgeving.

Sales Support Engineer (1 full-time) Als Sales Support Engineer bent u het centrale aanspreekpunt voor zowel interne- en externe klanten. Tevens ondersteunt u de afdeling New Sales (Account Managers) en Service. Uw kerntaken bestaan uit het fungeren als 1e aanspreekpunt voor New Sales klanten uit de portefeuille van de Account Managers, project afhandeling en geeft u technisch advies. U begeleidt en bewaakt het aanbiedingstraject als ook contractmanagement en hebt intensief contact met klanten, het hoofdkantoor en fabrieken voor het plannen van inbedrijfstellingen en garantiezaken. Tevens verzorgt u op adequate wijze alle relevante klant- en projectinformatie in het systeem. Wij vragen een opleiding op MTS/HTS denk- en werkniveau (Elektronica/Werktuigbouw/Scheepswerktuigkunde), enkele jaren ervaring als Sales Support Engineer of Contract Manager. U hebt een breed technisch inzicht nodig en een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Een scheepsbouwkundige achtergrond is een pré. Ervaring en/ of affiniteit met de maritieme wereld is een vereiste. U bent zelfstandig, communicatief vaardig, initiatiefrijk, u heeft breed technisch-commercieel inzicht en bent een zelfstarter. In onze productie site Automation – Longva, Noorwegen, worden Automation Systems, alarm en monitoring systems, remote controls, main switchboard and consoles geproduceerd voor Maritieme toepassingen. 195 medewerkers zijn werkzaam in de Haram community, gevestigd aan de westkust van Noorwegen. Zou je willen werken in een enthousiaste omgeving waar nieuwe producten worden gemaakt?

Wij zoeken mensen op technisch hoog niveau met kennis van Automation systems, met goede communicatieve eigenschappen en die het leuk vinden in een team te werken, voor de volgende functies:

Technical Product Manager – Automation Wij zoeken een creatieve leider die klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan en de energie heeft om een team te enthousiasmeren. Je zult een key functie bekleden in support naar de klanten en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten voor onze Automation systems. Als Technical Product Manager – Automation ben je verantwoordelijk voor het functioneren van het product, coördineren van productie en sales support naar de interne en externe klant, en engineering van producten. Wij vragen relevante werkervaring, opgedaan in de maritieme wereld, betrokkenheid, gestructureerde en accurate werkwijze, goede beheersing van de Engelse taal. Tevens vragen wij commitment voor langere tijd en de bereidheid zich te vestigen in Noorwegen.

Development Engineer – Software Als Development Engineer – Software ben je verantwoordelijk voor continu verbeteren en ontwikkelen van onze Automation systems, control systems and tank gauging system. Wij zoeken een persoon met een hoge vakbekwaamheid in programmeren (C/C ++ etc), ervaring met object orientated software programmering, kennis van embedded real time systems, netwerk en communicatie protocols en electronische hardware. U denkt probleemoplossend, bent initiatiefrijk, servicegericht en bereid zich te vestigen in Noorwegen.

Project Engineer – Automation Als Project Engineer – Automation ben je verantwoordelijk voor engineering van Automation producten en project verantwoordelijk en werkt met AutoCAD en ERP systemen. Wij zoeken een Project Engineer met aangetoonde relevante werkervaring, die servicegericht is en bereid zich te vestigen in Noorwegen.

Programming Engineer – Automation Als Programming Engineer – Automation ben je verantwoordelijk voor ontwerp van HMI Pictures in Scada package. Tevens ben je verantwoordelijk voor ontwerp van PLC code, testen en verificatie van de systemen. Wij zoeken een Programming Engineer met aangetoonde relevante werkervaring, die servicegericht is en bereid zich te vestigen in Noorwegen.

Project Engineer – Electrical Power Systems Als Project Engineer – Electrical Power systems ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van electrical systems voor schepen, o.a. switchboard en control systemen met speciale focus op Diesel-electric Power en Propulsion systems. Tevens ben je verantwoordelijk voor project management en sales support naar de interne en externe klant. Wij zoeken een kandidaat met een opleiding op HTS/Universitair. Wij vragen relevante werkervaring, opgedaan in de maritieme wereld, betrokkenheid, gestructureerde en accurate werkwijze, goede beheersing van de Engelse taal. Wij vragen commitment voor langere tijd en de bereidheid zich te vestigen in Noorwegen.

Wij bieden Rolls-Royce Marine is een toonaangevend internationaal bedrijf met een grote diversiteit aan technisch hoogstaande producten. Wij bieden uitgebreide opleidingsmogelijkheden, waarmee u zich de specifieke kennis van onze producten eigen kunt maken. Onze arbeidsvoorwaarden zijn zondermeer goed toe noemen. Voelt u zich aangesproken tot 1 van deze functies, bent u enthousiast, accuraat, resultaatgericht, flexibel en beschikt u over goede communicatieve eigenschappen en bent u toe aan een volgende stap in uw carrière? Stuur dan uw sollicitatiebrief met C.V en uw motivatie, vóór 13 oktober a.s. naar: Rolls-Royce Marine Benelux B.V. t.a.v. Antoinette Stegmeijer, Werfdijk 2, 3195 HV Pernis. E-mail: antoinette.stegmeijer@rolls-royce.com Wilt u eerst nog meer inhoudelijke informatie over deze functies, dan kunt u contact opnemen met de heer Fred Mast/Country Manager Benelux of Antoinette Stegmeijer/HR Advisor Europe. Tel. 010-4090920.

www.rolls-royce.com

TRUSTED TO DELIVER EXCELLENCE

������������������

���������������������������� ��������������������������������� ������������������������������������ ������������������������������������ ����������������������������������� ��������������������������������������� ���������������������������������������� ������������������������������ ������������������ ������������������������������������ ������������������������� ������������������������������� ������������������������������������ ��������������������������������������� ��������������������������������� ��������������������������������� ����������������������������� �������������������������������� ������������������������ ���������������������������������������� ���������������������������������� ���������������������������������������� ���������������������������������

�������������������������������������������������������������� �������������������������������������� ����������������������������������� ��������� ��������������� ������������ ���������������� ����������� ��������������������������������������������������� ��������� ��������������� ��������������� ���������������� ��������������� �������������������������������� �������� ��������������� ��������������� ���������������� ���������������� ��������������� ��� ��� ��������� ��� ������ �������� ����������� ������� ����������� ����� ������������� ������������������������������������� ����������������� ���� ���� ��� ����������� ��� ���� ������������ ������������ ��� ������������ ��� ��������� ���� ���������������������������������������������������������������������������������������� ���� ������� ��� ����� ����� ��������� ������������� ���� ���� ���������� ���� �������������� ����� ����� �������������� ������� ���� ������� ��� ��������� ��� �������� ��� ����� �������� ���� ������������������������������������������������������������������������������������� �������������������������� ��������������������������������������������������������������� ����������������������������������������������� ����������������������������������������������� ������������������������������������������������������������ ���������������������������� ����������������������������������������� ������������������ ������������ ������������������ ��������������� ����������������� ����������������� ���������������������������� �����������������������

Adverteren? Bel +31 (0)10 4360112

��������������������� �������������������� ������������ ����������� ������������� ������������������ �������� �������������������� ����������� ������������� �������������� ������������� ����������� ���������� �������������������� ���������������� ���������������������� ������������ ��������������

���������������������������� ��������������������������� ����������������������������� ��������������������������� ������������������������ ���������������������� ������������������������� ���������������������������� ����������������������������� ����������������������������� ���������������������������� ���������������������������� ������������������������� ���������������������������� �������������������� ������������������������������ ��������������������������������

��������� ���������� ��������� �� �������������������������������������� ��� ������ � � �� ����� ��� � �������� ���� ���� ������ �� ���������� ������� �� ���������� �� �� � � �� � � � � � � � � � � �


Special

Europort Maritime Tijdens deze editie ligt het accent op complexe scheepsbouwprojecten. Hierbij moet worden gedacht aan de bouw van patrouillevaartuigen, tankers, shortsea-sleepboten, megajachten, baggerschepen, offshore suppliers, zware transportschepen en krachtige binnenvaartschepen.

MaritiemeVacaturebank.nl organiseert de maritieme vacatureroute op Europort Maritime 2007. Op pagina 6 en 7 in deze speciale Europort Maritime editie vind je de beursplattegrond met daarbij de naam- en vacaturevermeldingen van de Nederlandse en Belgische exposanten op Europort Maritime 2007.

Daarnaast zal er veel aandacht uitgaan naar de expertise die in de Nederlandse maritieme cluster aanwezig is. Hiermee sluit Europort Maritime aan bij de toenemende tendens van het wereldwijd zoeken naar de meest voordelige locaties voor de bouw en afbouw vanschepen.

Let ook op de maritieme vacatureroute sticker op de stands. Stands met een sticker zijn opgenomen in de maritieme vacatureroute en hebben openstaande vacatures. Wil je uitgebreide informatie over de carrièremogelijkheden binnen de maritieme sector? Loop dan ook eens langs bij het Navingo Maritime Career Plaza op standnummer 938 in hal 1B (Sportpaleis).

Hoog internationaal bezoek op EM

De snelheid van technologische ontwikkelingen voor maritieme toepassing gaat zó snel, dat het van groot belang is dat Europort Maritime een state-ofthe-art overzicht biedt van kennis en vooruitgang. Mede om die reden heeft Mr. Huang Pingtao zich bereid verklaard om te komen spreken en het internationale publiek te informeren over de exceptionele groei in opdrachten voor scheepswerven in China en de manier waarop westerse ondernemingen hierop kunnen inspelen.

500 Vacatures op Maritieme Vacaturebank.nl Sinds haar oprichting in 2002 is de MaritiemeVacaturebank.nl, onderdeel van Navingo BV, uitgegroeid tot dé plek op Internet waar maritieme werkgevers en werkzoekenden elkaar vinden. Dagelijks staan er meer dan 500 actuele maritieme banen en stages online afkomstig van meer dan 600 bedrijven uit de sector. Op zoek naar een baan in de boeiende maritieme sector? Ga dan snel naar www.MaritiemeVacaturebank.nl.

Europort Maritime heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ijkpunt van gespecialiseerde kennis en technologie op het gebied van maritiem design en onderhoud. Binnen het spectrum van maritieme beurzen is dit een bijzondere positie die, zeker voor West-Europa, uniek is.

Europort Maritime 2007 krijgt hoog bezoek uit China. De organisatie is verheugd te kunnen meedelen dat de heer Huang Pingtao, president van de Chinese Society of Naval Architects and Marine Engineers (CSNAME) de uitnodiging heeft geaccepteerd om op de tweede dag van het evenement een lezing te houden.

5

Daarmee vindt Europort Maritime tevens de juiste aansluiting bij de steeds groeiende tendens van wereldwijde oriëntatie naar de meest voordelige locaties voor bouw en afbouw van schepen. In dit licht gezien is ook de deelname van een groot aantal Roemeense bedrijven aan Europort Maritime minstens zo van belang. De samenwerking van Nederlandse bedrijven met Roemeense scheepswerven heeft reeds lang het stadium van puur cascobouw gepasseerd. De mogelijkheden die de Roemeense ondernemers bieden zijn interessant voor Nederlandse en andere internationale bedrijven in de toeleveringssector. De Roemeense bijdrage aan Europort Maritime is dit jaar wat betreft kwaliteit, diversiteit en omvang de grootste deelname ooit aan een internationale maritieme vakbeurs.

• Een uitstekende oriëntatie voor je toekomst

Op de hoogte blijven van alle vacatures? Meld je dan aan voor de MaritiemeVacaturebank.nl Nieuwsbrief. Dan weet je zeker dat je jouw toekomstige baan niet misloopt!

De Maritieme & Offshore Carrièregids ’08 Win een Mercedes SL 500 Cabrio voor een weekend! WWW.MARITIEMEVACATUREBANK.NL

Begin 2008 verschijnt de 2e uitgave van de Maritieme & Offshore Carrièregids. De Maritieme & Offshore Carrièregids ‘08 is dé leidraad voor studenten en professionals die een loopbaan ambiëren in de maritieme en offshore sector. Deze tweede editie biedt de lezer uitgebreide branche informatie, interviews, redactionele artikelen en handige arbeidsmarkt informatie. De gids is gratis verkrijgbaar op meer dan 300 maritieme en technische opleidingen in Nederland en België en is tevens gratis aan te vragen op www.maritiemecarrieregids.nl. Ben je benieuwd welke presentaties je kunt verwachten in de gids, hieronder al een kleine impressie van de deelnemende bedrijven.

Op het Navingo Maritime Career Plaza worden een aantal vouchers cabrio-rijden verloot. Hiermee kunt u een weekend Mercedes SL 500 Cabrio rijden.

Amels B.V., Antony Veder, Atlas Services Group, Broere Shipping BV, Chemgas Shipping B.V., Clearwater Group, Cornelis Vrolijk Holding BV / Jaczon, Damen Shipyards Group, Det Norske Veritas, Dockwise, Expro North Sea Ltd., Fabricom Oil & Gas B.V., Feadship, Fugro, Helix Energy Solutions B.V., Huisman-Itrec, IHC Holland Merwede, Jan De Nul Group, Jumbo Shipping, Keppel Verolme, Kongsberg Maritime Holland B.V., Koninklijke Boskalis Westminster nv, Kotug, Lloyd’s Register EMEA, Mammoet Europe B.V., MARIN,

Kom dus snel naar stand 938 in hal 1B (sportpaleis) en maak kans op deze fantastische prijs.

Maritiem Instituut Willem Barentsz, Nederlands Loodswezen BV, Onsite Engineers / Onsite Management, P&O Ferries, Rolldock, Royal Huisman Shipyard BV, Saybolt Nederland B.V., Sea Trucks Group, SMIT, Stork Industry Services, USG Energy, USG Innotiv, Vripack, Vroon BV, Vuyk Engineering Rotterdam B.V., W. van der Zwan & Zn. b.v., Wagenborg Shipping, Wärtsilä Nederland B.V.

De Maritieme & Offshore Carrièregids wordt uitgegeven door Navingo BV en MaritiemeVacaturebank.nl

Maritieme & Offshore Carrièrekrant | Nummer 4 | november 2007

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Sixt. Wereldwijd eersteklas rijden.


6

Special Vacaturevenster

vacatureroute Al deze vacatures zijn te vinden op www.maritiemevacaturebank.nl

HALL 2

HALL 4

HALL 1 HALL 6

Maritime Career Plaza

HALL 5

HALL 3

ADV. BEDRIJFSNAAM

Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 4 Pag. 4 Pag. 4

Dockwise Dockwise Dockwise Dockwise Dockwise Dockwise Dockwise Dockwise Dockwise Dockwise Mariteam Personnel Services BV Mariteam Personnel Services BV Mariteam Personnel Services BV

Fleet supervisor Project Engineer Project Manager Sales Manager Transport Engineer Marine Engineer Purchase SHES Engineer Cost Estimator Proposal coordinator Machinekamerpersoneel Dekpersoneel Divers dredging personeel

Navingo BV Navingo BV Navingo BV Navingo BV Navingo BV Navingo BV Navingo BV

Sales Managers m/v Sales Support m/v Verkopers Binnendienst m/v Verkopers Buitendienst m/v Project Managers m/v Maritieme journalisten / Redacteuren PHP Webontwikkelaars

ROLTA Benelux BV Pag. 4 Vroon Offshore Services B.V. Pag. 4 Pag. 4 Pag. 4 Pag. 4

VACATURES

Vroon Offshore Services B.V. Vroon Offshore Services B.V. Vroon Offshore Services B.V. Vroon Offshore Services B.V.

Project manager Ship Design Jr. and Sr. DPO’s for the DP2 Diving Support Vessels Masters Chief Engineers & Chief Officers Second Engineers & Second Officers Third Engineers

STANDNUMMER

Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938

Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938 Maritime Career Plaza nr. 938

NR. ADV.

BEDRIJFSNAAM Logic Vision B.V. Rubber Design B.V. Rubber Design B.V. Rubber Design B.V. Alfa Laval Benelux BV D. van de Wetering Rotterdam BV D. van de Wetering Rotterdam BV D. van de Wetering Rotterdam BV D. van de Wetering Rotterdam BV D. van de Wetering Rotterdam BV Machinefabriek Bolier B.V. Machinefabriek Bolier B.V. Vuyk Engineering Rotterdam B.V. Vuyk Engineering Rotterdam B.V. ABB bv ABB bv ABB bv Radio Holland Netherlands Radio Holland Netherlands Radio Holland Netherlands Pon Power BV Pon Power BV Pon Power BV Pon Power BV Pon Power BV Pon Power BV

Pag. 12 Amels B.V.

VACATURES ERP Consultant voor de Maritieme Industrie (m/v) Project Engineer Design Engineer Ervaren Monteur buitendienst Outside Sales Engineer Marine & Diesel 1ste Pijpfitter Voorman Pijpfitterij Voorman Lassers, IJzerwerkers Uitvoerder Pijpfitterij Service Engineer Commercieel Technisch Medewerker Scheepsdieselmonteur Marine Operations Engineer / Scheepsbouwkundig Ontwerper Maritiem Werktuigkundig Ontwerper / Projectleider (m/v) Service Monteur Turbochargers Binnendienst Service Monteur Turbochargers Buitendienst Internationaal Service Engineer Marine Projectmanager Service Technicus Verkoper Binnendienst Service Technicians Diesel / Gas / Elektro M/V Papendrecht Service Technicians Diesel / Gas / Elektro M/V Aalsmeer Service Technicians Diesel / Gas / Elektro M/V Valkenswaard Service Technicians Diesel / Gas / Elektro M/V Groningen Sales Engineer Monteur

Specialist Elektrotechniek

STANDNUMMER Hal 1 nr. 1004 Hal 1 nr. 1101 Hal 1 nr. 1101 Hal 1 nr. 1101 Hal 1 nr. 1105 Hal 1 nr. 1201 Hal 1 nr. 1201 Hal 1 nr. 1201 Hal 1 nr. 1201 Hal 1 nr. 1201 Hal 1 nr. 1202 Hal 1 nr. 1202 Hal 1 nr. 1210 Hal 1 nr. 1210 Hal 1 nr. 1216 Hal 1 nr. 1216 Hal 1 nr. 1216 Hal 1 nr. 1220 Hal 1 nr. 1220 Hal 1 nr. 1220 Hal 1 nr. 1303 Hal 1 nr. 1303 Hal 1 nr. 1303 Hal 1 nr. 1303 Hal 1 nr. 1303 Hal 1 nr. 1303

Hal 1 nr. 1321

Maritieme & Offshore Carrièrekrant | Nummer 4 | november 2007


Special Vacaturevenster NR. ADV.

BEDRIJFSNAAM

Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12

Amels B.V. Bodewes Millingen Damen Dredging Equipment Damen Shiprepair Rotterdam B.V. Damen Shiprepair Rotterdam B.V. Damen Shiprepair Rotterdam B.V. Damen Shiprepair Rotterdam B.V. Damen Shiprepair Rotterdam B.V. Damen Shipyards Gorinchem

Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12

Damen Shipyards Gorinchem Damen Shipyards Gorinchem Damen Shipyards Hardinxveld Damen Shipyards Hardinxveld

Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 12 Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8

Damen Shipyards Hardinxveld Damen Shipyards Hardinxveld Damen Shipyards Hardinxveld Schelde Marine Services BV Schelde Marinebouw Schelde Marinebouw Schelde Marinebouw Schelde Marinebouw Schelde Marinebouw Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. Wärtsilä Propulsion Netherlands B.V.

VACATURES

STANDNUMMER

Groepsleider Engineering Projectleider (M/V) Werkvoorbereider / Inkoper m/v Dokmeester / Leidinggever Dokdienst Baas (Leidinggevende Productie) Rekeningmaker Meewerkend Voorman (Leidinggevende Productie) Projectleider Van Brink Rotterdam Management Assistente (24 - 40 uur p/w bespreekbaar) Project Engineer Damen Shipyards Cargo Vessels Project Manager Damen Shipyards Cargo Vessels Werktuigbouwkundig Engineer Scheepsbouwkundig Engineer (‘’Specialisme Stabiliteit’’) Machinebankwerker / inbouwmonteur Pijpfitter Project Engineer Technisch Verkoper Binnendienst (M/V) Junior Project Inkoper Engineer Scheepsbouwkunde Ingenieur Elektrische Systemen Naval Architect Productie Coördinator Service Technicus Engineer aandrijvingen Inbedrijfsteller regelbare aandrijvingen Engineer maritieme installatietechniek Systeemontwerper/Software engineer

Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1321 Hal 1 nr. 1322 Hal 1 nr. 1322 Hal 1 nr. 1322 Hal 1 nr. 1322 Hal 1 nr. 1322

Wärtsilä Propulsion Netherlands B.V. Wärtsilä Nederland BV Wärtsilä Nederland BV Wärtsilä Nederland BV

Service Engineers Benelux & Service Engineers International Sales Support Engineer Service Coordinator Mechanic Chef Monteur

Hal 1 nr. 1400 Hal 1 nr. 1400 Hal 1 nr. 1400 Hal 1 nr. 1400 Hal 1 nr. 1400

Cummins Holland BV Cummins Holland BV Cummins Holland BV Cummins Holland BV Cummins Holland BV

Product Development Engineers Field Service Engineers Technical Buyer Application Engineers Commissioning Engineers

Hal 1 nr. 1406 Hal 1 nr. 1406 Hal 1 nr. 1406 Hal 1 nr. 1406 Hal 1 nr. 1406

IHC Holland Merwede BV IHC Holland Merwede BV IHC Holland Merwede BV IHC Holland Merwede BV IHC Holland Merwede BV Ruysch Technisch Handelsbureau B.V. Westfalia Separator Nederland BV Van der Velden® Marine Systems Van der Velden® Marine Systems Van der Velden® Marine Systems Van der Velden® Marine Systems Van der Velden® Marine Systems Van der Velden® Marine Systems Volvo Penta MTU Friedrichshafen GmbH / MTU Detroit Diesel

Trainee Scheepsbouw Trainee Werktuigbouw Senior Engineer Offshore Systems IHC P&S (Senior) Designer / Estimator Mechanical Engineer E&R Assistent Account Manager (m/v) Project leider m/v CAD-Tekenaar (M/V) Full-time Quality Control Engineer (M/F) Full-time Junior Allround Monteurs (M/V) Full-time Allround Monteurs (M/V) Full-time Senior Allround Monteurs (M/V) Full-time Senior Electrical Service Monteur (M/V) Full-time Technisch-Commercieel Binnendienst Medewerker

Hal 1 nr. 1409 Hal 1 nr. 1409 Hal 1 nr. 1409 Hal 1 nr. 1409 Hal 1 nr. 1409 Hal 1 nr. 1412 Hal 1 nr. 1500 Hal 1 nr. 1503 Hal 1 nr. 1503 Hal 1 nr. 1503 Hal 1 nr. 1503 Hal 1 nr. 1503 Hal 1 nr. 1503 Hal 1 nr. 1507

Application Engineer

Hal 1 nr. 1517

Pag. 4

Rolls-Royce Marine

Pag. 4 Pag. 4 Pag. 4 Pag. 4

Rolls-Royce Marine Rolls-Royce Marine Rolls-Royce Marine Rolls-Royce Marine

Pag. 4 Pag. 4

Rolls-Royce Marine Rolls-Royce Marine

Pag. 4 Pag. 4 Pag. 4

Rolls-Royce Marine Rolls-Royce Marine Rolls-Royce Marine

Service Engineers, Netherlands and several other European countries Service Technicians, Netherlands Service Technicians, Gasengines Sales Support Engineer, Netherlands Development Engineer – Software, Longva Automation, Norway Project Engineers, Longva Automation, Norway CNC Operators – Operations, Propulsion, Longva Automation, Norway Research & Technology, Longva Automation, Norway Design Engineers, Longva Automation, Norway Programming Engineer – Automation, Longva Automation, Norway

Pag. 10 Pag. 10 Pag. 10 Pag. 10 Pag. 10

Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2

Verhaar Omega B.V. Yanmar Europe B.V. Argos Oil Bureau Veritas Bureau Veritas

Allround Service Monteur Sales Engineer Marine (m/v) Medewerker Douane Ceebunkers (M/V) Surveyors plan approval Machinery / Safety Surveyors

Keppel Verolme Keppel Verolme Keppel Verolme

(Senior) Structural Engineer (Senior) Engineer Mechanical & Piping “Project Managers met ervaring in de scheepsbouw en/of offshore industrie Begroter met ervaring in de scheepsbouw en/of offshore industrie Ervaren scheepsmetaalbewerkers, onderhoudsbankwerkers, pijpfitters

Pag. 2

Keppel Verolme

Pag. 2

Keppel Verolme Redwise Maritime Services BV Redwise Maritime Services BV Redwise Maritime Services BV Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip’ de Eendracht

NR. ADV.

Hal 1 nr. 1519 Hal 1 nr. 1519 Hal 1 nr. 1519 Hal 1 nr. 1519

Pag. 10 Pag. 10 Pag. 10 Pag. 10 Pag. 10

Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8

Hal 1 nr. 1519 Hal 1 nr. 1519 Hal 1 nr. 1519 Hal 1 nr. 1519 Pag. 2 Pag. 2 Pag. 2

Hal 1B nr. 950 Hal 1B nr. 950 Hal 1B nr. 950 Hal 1B nr. 950 Hal 1B nr. 950

Maritieme Officieren (Stm en WTK’s) Dynamic Positioning Operator (Jr. en Sr.) Scheepswerktuigkundige (WTK)

Hal 1B nr. 951 Hal 1B nr. 951 Hal 1B nr. 951

Werktuigkundige (tot 3000 kW)

Hal 1C nr. 800

Maritieme & Offshore Carrièrekrant | Nummer 4 | november 2007

Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8 Pag. 8

VACATURES

STANDNUMMER

Stichting ‘ Het Zeilend Zeeschip’ de Eendracht Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Lowland International Lowland International Lowland International Lowland International Lowland International Lowland International Lowland International Lowland International JR Shipping BV JR Shipping BV JR Shipping BV JR Shipping BV JR Shipping BV

Operationeel Manager Verkeersleider Wijk bij Duurstede (7 vacatures) Gezagvoerder Verkeersleider provincie Zeeland (2 vacatures) HSEQ manager Project Manager Offshore Project Engineer Scheepskok Matroos Junior Maroff’s Chief Officer / Chief Engineer 2e WTK’s, 1e stuurlieden en HWTK’s alle schepen Kapitein Eerste stuurman Tweede stuurman Hoofdwerktuigkundige Tweede werktuigkundige

Wagenborg Shipping BV Wagenborg Shipping BV Wagenborg Shipping BV Wagenborg Shipping BV Wagenborg Shipping BV

Kapiteins Stuurlieden Werktuigbouwkundigen Junior Officieren Senior Officieren

MARIN Maritime Research Institute Netherlands Imtech Marine & Offshore BV Imtech Marine & Offshore BV Imtech Marine & Offshore BV Imtech Marine & Offshore BV WindeX Engineering b.v. WindeX Engineering b.v. IPS Group IPS Group Northrop Grumman Sperry Marine B.V. Kalkman Scheepstechniek B.V. Kalkman Scheepstechniek B.V. Klaassen Fasteners Lloyd’s Register EMEA Lloyd’s Register EMEA Lloyd’s Register EMEA Lloyd’s Register EMEA P. Hoenderop BV HRP Controls b.v. HRP Controls b.v. HRP Thruster Systems BV HRP Thruster Systems BV HRP Thruster Systems BV HRP Manufacturing & Services Oceanwide Offshore Services Oceanwide Offshore Services Oceanwide Offshore Services Oceanwide Offshore Services

Hal 1 nr. 1519 Hal 1 nr. 1519

Hal 1 nr. 1605 Hal 1 nr. 1611 Hal 1B nr. 934 Hal 1B nr. 948 Hal 1B nr. 948

BEDRIJFSNAAM

7 Hal 1C nr. 800 Hal 1C nr. 826 Hal 1C nr. 826 Hal 1C nr. 826 Hal 1C nr. 869 Hal 1C nr. 869 Hal 1C nr. 869 Hal 1C nr. 869 Hal 1C nr. 869 Hal 1C nr. 869 Hal 1C nr. 869 Hal 1C nr. 869 Hal 1C nr. 870 Hal 1C nr. 870 Hal 1C nr. 870 Hal 1C nr. 870 Hal 1C nr. 870

Hal 1C nr. 894 Hal 1C nr. 894 Hal 1C nr. 894 Hal 1C nr. 894 Hal 1C nr. 894

Projectleiders Junior Groepsleider Assembly Calculator Field Engineer (Inbedrijfsteller) Monteurs E (jr.- mr. en sr. niveau) AUTOCAD-tekenaar / Projectleider Koel-/Servicemonteur 1ste WTK en 2de WTK On board QHSE Officers Sales Engineer Tekenaar - Constructeur Boegschroefsamensteller Commercieel Medewerker Binnendienst Marine Surveyor Trainee Surveyor/ Inspecteur Surveyors / Inspecteurs (Trainee) Design Support Surveyors Medewerker Binnendienst Binnen- en Buitendienst Elektronica Technici M/V Elektrotechnisch Inkoper Elektrotechnisch Tekenaar/Project Engineer M/V After Sales Engineer m/v Verkoper Reservedelen m/v Inkoper Assemblage M/V Operator/Mechanic E/I Technician Mud logging Geologists Offshore Medic/Radio Operator Offshoreplatform op de Noordzee

Lobby nr. 107 Hal 2 nr. 270 Hal 2 nr. 270 Hal 2 nr. 270 Hal 2 nr. 270 Hal 2 nr. 292 Hal 2 nr. 292 Hal 2 nr. 401 Hal 2 nr. 401 Hal 3 nr. 317 Hal 3 nr. 332 Hal 3 nr. 332 Hal 3 nr. 336 Hal 3 nr. 353 Hal 3 nr. 353 Hal 3 nr. 353 Hal 3 nr. 353 Hal 3 nr. 370 Hal 4 nr. 410 Hal 4 nr. 410 Hal 4 nr. 410 Hal 4 nr. 410 Hal 4 nr. 410 Hal 4 nr. 410 Hal 4 nr. 412 Hal 4 nr. 412 Hal 4 nr. 412

Det Norske Veritas BV Det Norske Veritas BV Det Norske Veritas BV Det Norske Veritas BV Det Norske Veritas BV Det Norske Veritas BV

Surveyors voor Ships in Operation Surveyors voor Materialen en Componenten Surveyors voor Offshore Units Surveyors voor Electrische installaties Surveyors voor Scheepsnieuwbouw Electrical Surveyor

Hal 4 nr. 450 Hal 4 nr. 450 Hal 4 nr. 450 Hal 4 nr. 450 Hal 4 nr. 450 Hal 4 nr. 450

Amco Compressoren B.V. R.E.M.-A.T. bv Swets ODV Groep Swets ODV Groep Swets ODV Groep Kongsberg Maritime Holland B.V. GMS Instruments BV GMS Instruments BV Seacontractors Maritime Personnel BV Seacontractors Maritime Personnel BV Seacontractors Maritime Personnel BV

Service Monteurs voor binnen en buitendienst Projectleider Personeel Zeevaart Personeel Rijn- en binnenvaart Brug- en sluiswachters Field Engineers Service Technician M/V Sales Representative M/V Zeelieden HWTK ‘s en WTK’s Havensleep personeel

VAF Instruments VAF Instruments VAF Instruments

Production Engineer Insides Sales Engineer Aankomend Inside Sales Engineer

Atlas Eurosailor Atlas Eurosailor Atlas Eurosailor Atlas Eurosailor Atlas Eurosailor Atlas Eurosailor

DFS-Engineer Training Coordinator EPS Engineering Projectmanager DFS Sleepbootkapitein 2e Werktuigkundige Kraanmachinist

International Crew/Tunnelling Services International Crew/Tunnelling Services International Crew/Tunnelling Services International Crew/Tunnelling Services International Crew/Tunnelling Services

HWTK 3000 kW en meer WTK 3000 kW en meer 1e Stuurman 3000 gt en meer 2e Stuurman 3000 gt en meer Cutterschippers

Huisman-Itrec Huisman-Itrec Huisman-Itrec Huisman-Itrec Huisman-Itrec

Projectleider Service Production planner/coördinator Welding Supervisor Design Engineer NDT Departmenthead

Hal 4 nr. 412

Hal 4 nr. 472 Hal 4 nr. 474 Hal 5 nr. 554 Hal 5 nr. 554 Hal 5 nr. 554 Hal 5 nr. 571 Hal 5 nr. 572 Hal 5 nr. 572 Hal 6 nr. 617 Hal 6 nr. 617 Hal 6 nr. 617

Hal 6 nr. 619 Hal 6 nr. 619 Hal 6 nr. 619 Hal 6 nr. 627 Hal 6 nr. 627 Hal 6 nr. 627 Hal 6 nr. 627 Hal 6 nr. 627 Hal 6 nr. 627

Hal 6 nr. 629 Hal 6 nr. 629 Hal 6 nr. 629 Hal 6 nr. 629 Hal 6 nr. 629 www.maritiemevacaturebank.nl www.maritiemevacaturebank.nl www.maritiemevacaturebank.nl www.maritiemevacaturebank.nl www.maritiemevacaturebank.nl


BAKKER SLIEDRECHT ALS WERKGEVER

Bakker Sliedrecht Electro Industrie B.V. Postbus 25 3360 AA Sliedrecht Tel.: 0184 436666 Bakker Repair B.V. Postbus 212 3360 AE Sliedrecht Tel.: 0184 410555 Verhoef Elektrotechniek B.V. Postbus 55 3360 AB Sliedrecht Tel.: 0184 413073

Voortdurend zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers die graag uitdagingen aangaan, verantwoording willen dragen en zich verder willen ontwikkelen.

MaritiemeVacaturebank.nl is een initiatief van Navingo BV

Informeer naar de gunstige pakketprijzen

E info@maritiemevacaturebank.nl

Interesse? Kijk voor onze vacatures op: www.bakkersliedrecht.com Geen passende vacature? Stuur dan een open sollicitatie naar één van bijgaande adressen of stuur een e-mail aan abs@bakker-sl.nl

Binnenvaart vacatures? www.BinnenvaartBusiness.com Bedrijvengids Nieuws Vacatures Nieuwsbrief Bedrijfspresentaties

www.bakkersliedrecht.com

BinnenvaartBusiness.com is een initiatief van Navingo BV

T 010-4360112

mvb+bbadv.indd 1

24-10-2007 14:05:50

Gezocht: talentvolle surveyors

Standnummer

629

Internationaal water, iets voor u? International Crew Services is een nieuw uitzend- en detacheringbureau in de maritieme wereld. Onze professionaliteit ligt verankerd in de kunde van onze werknemers. Een team van consultants, ieder met hun specifieke maritieme achtergrond, zorgt ervoor dat de juiste voeten aan dek komen. International Crew Services zoekt voortdurend gemotiveerde kandidaten voor nationale en internationale opdrachtgevers in de maritieme industrie. Wij willen de beste kandidaten leveren aan onze klanten en hebben werk op ieder niveau, zowel tijdelijk als permanent. Daarom nodigen wij iedereen met talent en een hart voor maritiem werk uit te solliciteren. Zowel ervaren mensen, als kandidaten die net op de arbeidsmarkt komen kijken.

International Crew Services heeft momenteel spetterende kansen voor:

Heb jij minimaal een HBO-opleiding en drie jaar werkervaring? Wil jij een deskundige partner zijn voor onze klanten? Kom dan langs bij onze stand om te praten over ons werk en onze vacatures. Of kijk op www.dnv.com.

HWTK’s > 3000 kW WTK’s > 3000 kW 1e Stuurmannen > 3000 gt 2e Stuurmannen > 3000 gt Anchor Handling Kapiteins Scheepselektriciens Geschikte kandidaten hebben relevante ervaring en goede beheersing van de Engelse taal. Daarnaast dienen zij in het bezit te zijn van alle relevante documenten. Ben je geïnteresseerd in een baan in een internationale setting en spreekt een van de bovenstaande functies je aan? Kom dan langs voor een oriënterend gesprek op onze stand. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen met René Boer op 010 266 94 55 of zend je CV aan rboer@icsinternational.nl. International Crew Services, Rivium 2e straat 41b, 2909 LG Capelle aan den IJssel Telefoon 010 266 94 55 Fax 010 266 94 45

Stand no. 450

www.icsinternational.nl


Navingo.nl De grootste maritieme internet portal in de Benelux Navingo.nl is, met in oktober meer dan 300.000 bezoekers, de grootste online maritieme informatiebron in de Benelux. Navingo.nl brengt elke dag actueel maritiem nieuws uit alle sectoren. Maar je vindt er ook de allernieuwste maritieme en offshore vacatures, specials, maritieme evenementen, een fotogalerie, bedrijvengids en handige links. Navingo.nl wordt dagelijks bezocht door 12.000 maritieme professionals en geïnteresseerden. www.Navingo.nl

Rubriek Carrièrenieuws

Kansen voor maritieme bedrijven om imago te verbeteren Door de krappe arbeidsmarkt is het ook voor maritieme bedrijven niet gemakkelijk om goed personeel te vinden. Hoe trek je talenten over de streep? Snoepreisjes en andere pr-stunts alléén zijn niet genoeg. Bedrijven staan voor de uitdaging om hun imago te verbeteren. Het gaat goed met de economie, dus buitelen bedrijven over elkaar heen om goede, hoogopgeleide mensen binnen te halen. Vooral technisch en ICT-personeel is gewild. Om de aandacht van talenten te trekken, worden creatieve stunts uitgehaald. Zo betaalt het Groningse bedrijf Wisdom kandidaten 5 euro per minuut tijdens een sollicitatiegesprek. Op een grote klok kunnen sollicitanten exact zien hoeveel minuten - lees euro’s - ze bij elkaar hebben gepraat. Iedere kandidaat wordt uitbetaald, ongeacht of hij wordt aangenomen of afgewezen. De actie kostte het bedrijf tot nu toe enkele duizenden euro’s, maar daar stond tegenover dat de actie veel

media-aandacht genereerde. Het gevolg was dat de sollicitatiebrieven binnenstroomden. Perzische Golf Ook in de maritieme & offshore sector staan bedrijven voor de vraag hoe ze jong talent moeten aantrekken. Zo organiseerde Baggermaatschappij Boskalis voor aankomende trainees een businesscourse in het koninkrijk Bahrein. Het voordeel van deze ‘stunt’ was dat de baggermaatschappij zichzelf op de kaart zette als een avontuurlijke internationale werkgever. Daarbij gaf de reis ook daadwerkelijk een goed beeld van het soort werk dat Boskalis doet. In Bahrein, waar de baggeraar nieuw land opspuit, kregen de studenten opdrachten die direct gerelateerd waren aan de dagelijkse praktijk. Daarnaast was er ruimte voor ontspanning. Luxueuze jachten uit Nederland Maar aantrekkelijke reisjes alléén zijn niet genoeg om talentvolle starters binnen te halen. Het imago van maritieme bedrijven is ook belangrijk.

Er liggen nog voldoende kansen om dat te verbeteren. Niet alle studenten hebben een duidelijk beeld van de carrièremogelijkheden in de maritieme & offshore sector. “Studenten associëren de scheepsbouw bijvoorbeeld vaak met zwaar handwerk, terwijl dat helemaal niet altijd het geval is” zegt Arnout Damen, directeur van Navingo. “De aantrekkelijke kanten van de sector zijn onderbelicht gebleven. Wie weet bijvoorbeeld dat al die luxueuze jachten die je in Monaco ziet liggen, vaak in Nederland gebouwd zijn? Het schip van de Russische multimiljonair Abramovic is in Nederland gemaakt. Als je dat soort dingen weet, kijk je toch anders naar de scheepsbouwsector. Hetzelfde geldt voor de scheepvaart. Daarbij denken mensen direct dat je maandenlang van huis weg bent. Dat komt natuurlijk ook voor. Maar als je erbij vertelt dat je ook op een groot cruiseschip van Holland America Line kunt werken, klinkt het alweer een stuk avontuurlijker. Daarbij komt: je bent misschien langere tijd weg, maar je verdient goed en bent ook weer een aantal weken vrij als je terugkomt.”

Keihard werken Om studenten voor de maritieme & offshore sector te interesseren, moet je ze al in vroeg stadium benaderen, denkt Arnout Damen. “Het is belangrijk dat je als bedrijf voorlichting geeft op universiteiten en scholen. Dan kun je een goed beeld geven van alle mogelijkheden die je als bedrijf biedt.” Boskalis gaat zelfs een stapje verder en werkt samen met de Hogeschool Rotterdam om studenten voor hun bedrijf te interesseren. De Hogeschool gebruikt twee simulators van de baggermaatschappij in het lesprogramma. Zo kunnen studenten spelenderwijs kennismaken met het werk dat Boskalis doet. Overigens merkt Wenzel Hurtak, personeelsfunctionaris bij Boskalis, niet dat studenten een negatief beeld hebben van de baggerindustrie. In sommige gevallen is het beeld zelfs té rooskleurig, meent Hurtak. “Dan denken studenten dat ze lekker onder een palmboom kunnen gaan liggen als ze voor ons naar het buitenland mogen. Maar zo is het niet. Het is vooral keihard werken.”

3000 Bemanningsleden gezocht voor superjachten

NewsFlash Draadloos Internet op schepen voor onderwijs In België wil men met een project starten, zodat kinderen van binnenvaartschepen draadloos Internet kunnen krijgen voor afstandsonderwijs. De Vlaamse Minister van Onderwijs heeft plannen de leerplicht te verlagen van zes naar vijf jaar. Binnenvaartschippers zien het echter niet zitten dat hun kinderen al vanaf vijf jaar naar een internaat moeten.

Personeelstekorten ondanks half miljoen werkzoekenden De Raad voor Werk en Inkomen (RWI) heeft geconstateerd dat er ondanks de personeelstekorten, ongeveer 500.000 mensen - zonder uitkering - op zoek zijn naar een baan. Deze werkzoekenden zijn vaak jong en hoog opgeleid. Het ontbreken van recente werkervaring en het feit dat deze personen niet fulltime beschikbaar zijn, worden aangedragen als redenen voor hun werkloosheid. Het personeelstekort, dat naar verwachting in de toekomst toe zal nemen vanwege de economische groei in Nederland, kan met behulp van deze groep kandidaten worden aangepakt. RWI raadt werkgevers, gemeenten en sectoren dan ook dringend aan om personeelswerving en arbeidsbemiddeling op de niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekenden toe te spitsen om het personeelstekort effectief aan te pakken.

Volle agenda voor Nederlandse ingenieurs in het buitenland

In de superjacht industrie heeft het tekort aan bemanningsleden een dramatisch hoogtepunt bereikt. Terwijl jachtbouwers volledig zijn volgeboekt en er praktisch elke dag nieuwe jachten worden gepresenteerd, is er dit jaar alleen al een tekort van 3000 bemanningsleden. Tijdens de Monaco Boat Show is aangekondigd dat er in samenwerking met Royal Navy een nieuwe opleiding zal starten om het tij te doen keren. The Flagship Superyacht Academy is een Britse academie, welke officiële programma’s zal gaan aanbieden die voldoen aan de standaard van Royal Navy en tevens zijn toegespitst op de behoefte van de sector. De studenten zullen breed geschoold worden, zodat ze na afronding van de opleiding aan alle eisen van een allround bemanningslid van een superjacht zullen voldoen. Zo worden ze bekend gemaakt met navigatie, engineering, medische hulpverlening, stewarding en zullen ze veiligheidstrainingen en andere specialistische trainingen volgen. Via the Flagship Superyacht Academy krijgen ook jachtbouwers en –eigenaren de kans om gebruik te maken van de hypermoderne brandbestrijding trainingsfaciliteiten en de beroemde Damage Repair Instructional Unit,

9

een overlevingssimulator, welke realistische overstromingssituaties en bijbehorende herstelwerkzaamheden op zee kan nabootsen. Sir Tim McClement, de kersverse Managing Director van FSYA en voormalig Royal Navy Deputy Commander-in-Chief-Fleet: “Het tekort aan goed getraind personeel voor superjachten is een groot probleem voor de sector. Wat deze opleiding uniek maakt is de ‘whole crew training’,

welke kapiteins en eigenaren helpt om georganiseerde teams te vormen die de uitzonderlijke service kunnen waarborgen die vereist is in deze sector. Het toekomstige personeel zal ook privé-training krijgen, zodat hun carrièremogelijkheden vergroot worden aan de hand van functiegerelateerde training en managementtraining. Het maakt niet uit wat je uiteindelijk wil gaan doen aan boord van een superjacht: deze sector zit vol met uiteenlopende en uitdagende mogelijk-

Maritieme & Offshore Carrièrekrant | Nummer 4 | november 2007

heden. Met het gevestigde Royal Navy aan onze zijde en de bijbehorende reputatie van uitstekende maritieme opleidingen, verwachten wij veel animo voor onze opleiding.”

INFORMATIE The Flagship Superyacht Academy Shore House, Compass Road, North Harbour, Portsmouth, PO6 4PR www.flagshipsuperyachtacademy.co.uk

Nederlandse ingenieurs hebben het druk in het buitenland. Onlangs kwamen er meerdere berichten naar buiten dat grote buitenlandse orders zullen worden uitgevoerd door vaderlandse bedrijven. Zo is Boskalis aan de noordwestkust van Australië voor de exploitatie van het gasveld Pluto een installatie aan het bouwen. Deze installatie maakt aardgas uit de zeebodem vloeibaar, zodat het gas vervolgens verscheept kan worden in lng-tankers. Naar verluidt zal deze opdracht 120 miljoen euro opbrengen voor Boskalis.Voor Boskalis zal het in Australië hoogstwaarschijnlijk niet blijven bij deze opdracht. Bestuursvoorzitter Peter Berdowski verwacht dat er in de komende vijf jaar ongeveer tien projecten in Australië bij zullen komen. Ook de ingenieurs van Royal Haskoning zitten niet stil. Zij sleepten recentelijk een order van 150 miljoen euro in de wacht. Ook maakte Royal Haskoning het winnende vervoersplan voor een wedstrijd voor Palm Deira, een eiland dat zal verrijzen voor de kust van Dubai. Het ontwerp van Haskoning bestaat onder meer uit een megatransferium met plaats voor cruiseschepen, helikopters, metro’s en tienduizenden auto’s. Na deze opdracht worden er nog meer opdrachten verwacht voor Royal Haskoning in Dubai.


WHAT DRIVES YOU? Cummins is wereldwijd de grootste leverancier van dieselmotoren en generatorsets met vestigingen in 160 landen. Met meer dan 40.000 werknemers wereldwijd bieden we hoogwaardige service aan onze klanten. Net zoals onze motoren en generatorsets verschillende componenten nodig hebben om kracht en energie op te wekken, is Cummins afhankelijk van kundige en creatieve mensen om resultaten te boeken. Wij zijn ervan overtuigd dat een ieder afzonderlijk nooit zo sterk zal zijn als wij allemaal bij elkaar. Cummins is wederom aan het groeien.

EVERY CHANCE

406 Hal 1 nr. 1

Voor uitbreiding van onze Nederlandse vestiging zijn wij op zoek naar:

APPLICATION ENGINEERS COMMISSIONING ENGINEERS PRODUCT DEVELOPMENT ENGINEERS FIELD SERVICE ENGINEERS TECHNICAL BUYER SERVICE MANAGER CUSTOMER SERVICE ADVISOR CUMMINS IS EEN INTERNATIONAAL BEDRIJF Voor de meeste functies moet je bereid zijn om incidenteel internationaal te reizen. Voor alle kandidaten geldt dat in verband met de Internationale contacten wereldwijd, een goede beheersing van de Engelse taal gewenst is. Cummins biedt zijn werknemers een gewaardeerde positie aan binnen een Internationale organisatie met een marktconform salaris en een uitstekende bonusregeling. Wij bieden ambitieuze mensen die verder willen groeien uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden aan. Cummins biedt iedereen in deze maatschappij gelijkwaardige kansen. Reacties kunt u sturen naar donay.ozbasi@cummins.com of bel voor meer informatie naar +31(0) 78 65 30 847.

Cummins Holland B.V. T. 078 618 12 00 F. 078 617 65 79 www.cummins.com

���������������������������� Wagenborg breidt haar vloot uit met meerdere nieuwe schepen. En nog belangrijker: wij zoeken collega’s om met die schepen de wereldzeeën te bevaren. Kapiteins, stuurlieden en werktuigbouwkundigen met ambitie om te groeien in hun vak. Stuur uw sollicitatiebrief en C.V. naar:

Als internationale allround transportonderneming is Wagenborg al meer dan een eeuw actief. Wagenborg houdt zich o.a. bezig met zeescheepvaart,

Wagenborg Shipping BV, T.a.v. hoofd Bemanningszaken, Postbus 14, 9930 AA Delfzijl, telefoon (0596) 636911, fax (0596) 630995, www.wagenborg.com, e-mail: info.crewing@wagenborg.com Een psychologische test kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

op- en overslag, wegtransport, kraanverhuur, sleepvaart, offshore en veerdiensten. Wagenborg Shipping BV voert het operationeel en commercieel beheer over meer dan 180 zeeschepen.

WAGENBORG HOUDT DE VAART ERIN

Laat zien wie je bent

Navingo MARITIME & OFFSHORE

CAREER EVENT 2008 Woensdag 16 april 2008 Beurs-WTC Rotterdam

Uw bedrijf ook aanwezig op het Navingo Maritime & Offshore Career Event? www.maritiemevacaturebank.nl/careerevent T 010-4360112

adveventlzwjb.indd 1

24-10-2007 13:36:52


Nieuw Specialisatie Jachtbouw in Leeuwarden Noordelijke Hogeschool Leeuwarden biedt sinds september 2007 bij de opleiding Scheepsbouwkunde de specialisatie Jachtbouw aan. Deze studie biedt studenten de mogelijkheid scheepsbouwtradities te combineren met moderne technologieën en zich daarnaast te specialiseren in jachtbouw.

Rubriek Onderwijs 11

NewsFlash Start van technische Associate degree in Zwolle Op de Christelijke Hogeschool in Zwolle is per september het 2-jarig Associate degree programma van start gegaan binnen de opleiding Werktuigbouwkunde. Dit programma is nog vrij nieuw en Windesheim heeft toestemming gekregen om als één van de eersten hiermee te starten. Het niveau ligt tussen MBO en HBO. De opleiding kan zowel in deeltijd als in voltijd gevolgd worden en na afronding ontvangt de student een officieel erkende graad.

Zonder bèta’s hebben we geen toekomst Na jaren van teruggang trekken de aanmeldingen voor bètastudies enigszins aan, maar de problemen blijven groot. Bewijsstuk één: van de 1.500 jong afgestudeerden die Shell vorig jaar heeft aangenomen, kwam tien procent van Nederlandse universiteiten; vroeger was dat circa 30 procent. Bewijsstuk twee: in Nederland studeert 16 procent van de studenten af in een bètarichting. Om een bedrijf als Shell te kunnen blijven voorzien van de beste technische mensen, zal de interesse voor bètastudies in Nederland weer geregenereerd moeten worden.

Nieuw onderkomen voor zeevaartschool Abel Tasman Delfzijl Tijdens het 150-jarig jubileum van de zeevaartschool is onder grote belangstelling het ontwerp van het nieuwe onderkomen gepresenteerd. De architect van de nieuwbouw is Dries Jongsma van het architectenbureau BNA. Jongsma heeft gekozen voor een futuristisch gebouw, in de vorm van een schip met een boeg en een brug, welke voorzien zal worden van een ruimte met navigatieapparatuur. Verwacht wordt dat het nieuwe onderkomen van de zeevaartschool halverwege 2008 klaar zal zijn.

Colofon De Maritieme & Offshore Carrièrekrant, Europort Maritime 2007 Special, is een uitgave van Navingo BV i.s.m. MaritiemeVacaturebank.nl, dé grootste vacaturesite in de maritieme en offshore sector. Deze Europort Maritime Special verschijnt in een oplage van 7500 stuks.

Schippersinternaten: “7 miljoen extra subsidie nodig voor juiste zorg” In Nederland gaan er 1050 kinderen tussen de zes en achttien jaar naar één van de achttien schippersinternaten, waar ze dag en nacht, zeven dagen per week terecht kunnen. Momenteel ontvangen de schippersinternaten € 17.500 per kind per jaar. Maar om de juiste zorg te kunnen bieden, doen de internaten nu een dringend verzoek op de overheid om daar een bedrag van € 7.000 per kind per jaar aan toe te voegen. De schippersinternaten in Nederland zijn het zat. Om de kinderen de juiste zorg te kunnen bieden en werknemers te voorzien van een acceptabel salaris is meer geld nodig. Ad Driesprong, voorzitter van het Overleg Arbeidsvoorwaarden Schippersinternaten (OAS) is niet blij met de gang van zaken. Hij geeft aan dat de financiering achterblijft bij de maatschappelijke ontwikkelingen en

Maritiem Instituut Willem Barentsz Cursus Ship Management Alle ship’s officers die de ambitie hebben om als master, chief mate, chief engineer or first maritime officer aan boord van zeegaande schepen van meer dan 3000 GT / 3000 kW te werken, zijn verplicht om een cursus Ship Management te volgen tenzij er vrijstelling is verleend op basis van eerdere ervaring op zee of andere certificaten. In het geval van masters gelden er geen beperkingen betreft GT/kW. Dit is bepaald door het nieuwe Nederlandse Besluit Zeevaartbemanning.

hij vindt dat schippersinternaten door de overheid worden behandeld als stiefkinderen.

zich buiten werktijd ook nog inzetten voor de kinderen, bijvoorbeeld door gesprekken met ouders.

Dit wordt bevestigd door de uitslagen van een onderzoek door de Human Capital Group: zij stellen dat de pedagogisch medewerkers in de internaten maandelijks € 400 bruto minder verdienen dan hun collega’s in de zorg en welzijn sector. Daarbij komt dat zij

Het onderzoek dat de onvrede onder de schippersinternaten uitwees, werd door werkgevers en vakbonden afgelopen september in Den Haag gepresenteerd. In de cao is besloten om dit najaar maandelijks actie te gaan voeren voor meer geld van de overheid.

Bestemd voor: matrozen, engineers en maritiem officiers die in het bezit zijn van een operational level certificate of competence en 2 jaar ervaring op zee. Meer informatie: www.miwb.nl

Einde in zicht voor Informatie Beheer Groep Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ronald Plasterk (PvdA) heeft aan de Tweede Kamer kenbaar gemaakt dat de Informatie Beheer Groep over 3 jaar zal verdwijnen.

T: +31 (0)10 4360112 F: +31 (0)10 4368134 E: redactieMOCK@navingo.com

In 2010 zal de instelling samengaan met de Centrale Financiën Instellingen tot een nieuwe organisatie. De nieuwe organisatie zal dan zowel de betaling van studiefinanciering aan studenten, als de betaling van onderwijsgeld aan scholen voor haar rekening nemen.

I: www.maritiemevacaturebank.nl I: www.navingo.nl

Navingo BV Westerlaan 1 3016 CK Rotterdam

Maritieme & Offshore Carrièrekrant | Nummer 4 | november 2007

Redactie Annemieke den Otter Suzanne Rutten Advertentieverkoop E: salesMOCK@navingo.com Opmaak edMedia vormgeving & communicatie

Kijk voor een compleet overzicht van maritieme cursussen en trainingen op www.maritiemecursussen.nl

Seminars Uitgelicht

De nieuwe organisatie zal volledig onder de ministeriële verantwoordelijkheid vallen, waardoor de minister ook meer zal aansturen. Speerpunten voor de nieuwe organisatie zijn hoge efficiëntie en slagvaardigheid, verbetering van de dienstverlening en verlaging van de administratieve lasten voor burgers.

Contact Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de Maritieme & Offshore Carrièrekrant, kunt u contact opnemen via onderstaande adresgegevens.

Cursussen & Trainingen Uitgelicht

Maritiem milieuseminar ‘Brandstofbesparing’ Op 14 november 2007 organiseert het Platform Scheepsemissies een seminar over de mogelijkheden om brandstof te besparen door zuinig te varen en door optimaal onderhoud van het schip. Dit seminar is bedoeld voor zowel reders als werven en toeleveranciers en natuurlijk voor iedereen die werkt aan een duurzame scheepvaart. Het seminar wordt gehouden bij MARIN te Wageningen. Informatie: www.scheepsemissies.nl

Disclaimer Navingo BV aanvaardt geen aansprakelijkheid bij eventuele onjuistheden. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen zodoende geen rechten worden ontleend. Copyrights: Het auteursrecht op de in deze uitgave verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de uitgever worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd.


EUROPORT MARITIME 2007

STANDARD OF EXCELLENCE MEET US AT STAND NO. 1321

 GLOBAL SALES AND SUPPORT  EXTENSIVE RANGE OF PRODUCTS AND SERVICES  ONGOING PRODUCT DEVELOPMENT

LEFT DAMEN COMBI FREIGHTER 12000 DAMEN STAN PATROL 4207 CENTER DAMEN FAST CREW SUPPLIER 5009 SIGMA 9113 CORVETTE RIGHT DAMEN ASD TUG 2810 DAMEN FAST FERRY 4212 DAMEN SHIPREPAIR AMELS 68.5M DAMEN STAN TUG 2608

D A M E N S H I P YA R D S G R O U P Industrieterrein Avelingen West 20 4202 MS Gorinchem

P.O. Box 1 4200 AA Gorinchem

phone +31 (0)183 63 99 22 fax +31 (0)183 63 21 89

info.group@damen.nl www.damen.nl

The Netherlands

Maritiem Nederland OKT 2007.indd1 1

23-10-2007 11:46:03

Maritieme & Offshore Carrièrekrant editie EM2007  

Maritieme & Offshore Carrièrekrant Editie Europort Maritime 2007

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you