Page 1

E-tidning #2 Maj 2020

Nya styrelsemedlemmar

Nattvandrarna Kumla gör en storsatsning

Hur påverkas vi av covid-19?

Ny tävling! Vilken förening har vunnit en utmärkelse för social insats?


Vår viktigaste uppgift fungerar glädjande nog INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3-4

NATTVANDRARNYTT

5

BILDA NATTVANDRARGRUPP

6-7

ATT NATTVANDRA UNDER PANDEMIN COVID-19

8-9

NATTVANDRING ÖVER KOMMUNGRÄNSER

10-12

STORSATSNING I KUMLA

13

FINALIST I TRYGGHETSPRIS

14-15

TÄVLING

16-17

PRISUTDELNING

18-20

UTMÄRKELSE FÖR SOCIAL INSATS

21

NY ORDFÖRANDE, FALKÖPING

22-23

NYA STYRESLSEMEDLEMMAR

24

VI BEHÖVER VOLONTÄRER

25-45

SPONSORER

I dessa tider måste vi alla, för varandras skull, följa myndigheternas rekommendationer. Pandemin påverkar såklart även vår verksamhet. Nästan alla möten (inklusive årsmöten) har blivit framflyttade på obestämd tid, vilket är en nödvändig åtgärd för våra aktivas hälsa i dessa tider. Men vår viktigaste uppgift, att nattvandra ute bland våra ungdomar, fungerar glädjande nog på många orter runt om i Sverige, trots coronaviruset. Vi är utomhus och håller avstånden till varandra och de vi träffar. Vårt arbete är viktigt för samhällena. Trots myndigheternas rekommendationer är väldigt många ungdomar ute på kvällar och nätter, och de behöver vår hjälp och vårt stöd. Så vår verksamhet är, om än i lite annan form, igång, vilket känns extra bra i dessa tider.

Många av de större evenemangen, som till exempel valborgsfiranden och cruisingar, har ställts in under året. Men våra ungdomar vill trots detta ut och träffas i andra sammanhang. Och då finns vi nattvandrare på plats för deras trygghet. Som ordförande för Nattvandrarna Sverige vill jag önska alla våra aktiva en skön sommar. Kämpa på trots tuffa tider! Er insats behövs i samhället. Till alla våra sponsorer – jag vet att många av er har det fruktansvärt tufft ekonomiskt just nu. Vi är otroligt tacksamma till er som, trots er situation, har valt att stötta vår verksamhet. Ett stort tack för det. Ha det gott!

Nattvandrarna Tfn: 0200 - 75 17 16 info@nattvandrarna.se www.nattvandrarna.se Ansvarig utgivare: Jonas Karlsson, ordförande Redaktion och layout: Lina Fredriksson, Elisabet Ekblom Annonsansvarig: Sandra Celik, 0200 - 75 17 16

Jonas Karlsson Ordförande Nattvandrarna


Nattvandrarnytt Nattvandrar Nattvandrarna i Mantorp firar ett år! Våren 2019 gjorde Nattvandrarna i Mantorp en nystart och har sedan dess nattvandrat varje månad under ett års tid. För att fira detta bjöd de ungdomar på både bullar och godis under ett vandringstillfälle. Gruppen ser ljust på framtiden och planerar att fortsätta vandra i många år framöver! Klicka på bilden för att följa gruppen på facebook.

Ett härligt samarbete I Värmdö möts vi av ett härligt samarbete mellan ett flertal organisationer. Bilden visar en kväll när Värmdö Nattvandrare samarbetade med Polarna, Polisen, Nattvandrarna Ingarö och pedagoger från en av kommunens skolor. Klicka på bilden för att följa gruppen på facebook.

Är du intresserad av att börja nattvandra? Klicka här

3


Valborgsmässoafton Valborg är en högtid som ofta inkluderar mycket fylla bland ungdomar. I år var många nattvandrargrupper ute för att öka tryggheten i kommunerna. Farsor & Morsor i Sollentuna var en av dem. Trots att det förekom mycket fylla bland ungdomarna upplevde Nattvandrarna en härlig stämning under vandringarna. Klicka på bilden för att följa gruppen på facebook.

Missa aldrig en uppdatering. Gilla oss på facebook!

Det finns inget dåligt väder för Nattvandrarna i Tibro Sol, snö eller regn? Med rätt kläder är Nattvandrarna Tibro är ute oavsett väder. Här tillsammans med tre gästvandrare för att se till tryggheten i staden. Klicka på bilden för att följa gruppen på facebook.

4


Inga nattvandrare i ditt område?

Klicka här för mer information om hur du bildar en nattvandrargrupp 5


Att nattvandra under pandemin covid-19 Vi känner nog alla till vad som pågår i världen just nu. Covid-19 (coronaviruset) påverkar oss alla på något sätt. Samhället ser inte riktigt ut som det brukar, mycket har blivit inställt och många undviker att vistas bland folk. Vårt arbete som nattvandrare har självklart också påverkats. Årsmöten har ställts in och ett flertal event skjutits upp, och en del föreningar har fått frågor om det är lämpligt att nattvandra just nu. Trots allt är det många grupper som fortsätter att nattvandra, nu givetvis med extra försiktighet och alla är noga med att följa de regler som finns. Det är vi tacksamma för! Flera nattvandrarföreningar har valt att fortsätta vandra under pandemin. De tar hänsyn till samhällsrekommendationerna, det vill säga att de går ut i mindre grupper, håller avstånd till varandra och avstår från att vandra vid eventuella symptom. Organisationen rekommenderar även att personer över 70 år inte ska nattvandra, då de tillhör en riskgrupp, men det är i sista hand upp till var och en att ta ansvar och avgöra om man vill vandra eller inte.

Nattvandrarna Värmdö håller ett extra avstånd till varandra under vandringarna.

6


Nattvandrarna följer dagligen myndigheters information och uppdateringar. Som det ser ut idag finns det ingen anledning att stoppa vandringarna helt, så länge vi är medvetna om riskerna och följer regeringens råd är det toppen att vi kan finnas där för ungdomarna. Det är många skolor som har valt att undervisa på distans och det innebär ofta att fler ungdomar vistas utomhus. Därför är det viktigt att vi nattvandrare visar att vi finns. Kanske extra viktigt just nu.

Även inne på restauranger uppmanas man att hålla avstånd. Foto: Nattvandrarna Värmdö.

7


Nattvandring över kommungränser Nattvandrarföreningar har länge samarbetat och stöttat varandra. Samarbetet mellan kommunerna är viktigt, även under dessa coronatider när antalet nattvandrare är färre än vanligt på grund av att flera måste stanna hemma. Här berättar Tibro nattvandrare hur de ser på samarbetet mellan kommunerna. Nattvandrarna Tibro startades på grund av oroligheter i kommunen. Tack vare ett bra samarbete mellan flera kommuner fick de möjligheten att genomgå en nattvandrarutbildning tillsammans med Hjo kommun. Föreningen har varit aktiv i över ett år, mycket tack vare två duktiga distriktsrepresentanter, Johanna från Tidaholm och Leif från Lidköping. När stora festivaler, arrangemang och liknande sker i kommunerna runt Skaraborg hjälper föreningarna varandra. Nattvandrarna Tibros första vandringstillfälle var när kommunens egen cruising ägde rum på Kristi himmelfärdsdagen förra året. De fick hjälp av flera nattvandrare från andra kommuner, bland annat Tidaholm, Falköping och Hjo. Nattvandrarna Tibro har även stöttat Tidaholm under deras cruising. Men fler kommuner, som bland annat Göteborg, Lidköping, Hjo, Falköping och också deltagit vid dessa tillfällen. De lånar även utrustning av varandra, som till exempel tält och rollups.

8


Varje år har Skövde en matfestival som brukar dra till sig mycket folk. Men kommunen har ingen egen nattvandrarförening, vilket innebär att grupper från många andra kommuner åker dit för att nattvandra och hjälpa till under dessa tillfällen. - Så här kommer föreningarna att fortsätta arbeta, menar medlemmarna i Nattvandrarna Tibro. Det är en stor fördel att ha ett bra samarbete mellan gränserna. Vi lär känna nytt folk, vi hjälps åt, vi utbyter information och kunskap, och vi har det riktigt trevligt och roligt när vi träffas. - Vi tycker det är självklart att samarbeta över gränserna i den mån man kan, fortsätter de. Hjälper vi från Tibro andra kommuner så vet vi att vi får hjälp när vi väl behöver det. Åk till varandra och samarbeta mellan gränserna. Våga be om hjälp av era grannkommuner.

Klicka här

för att följa gruppen på Facebook

Text och foto: Nattvandrarna Tibro, Hjo och Tidaholm. Bilderna är tagna i tidigare sammanhang.

9


Nattvandrarna i Kumla gör en storsatsning Det har under de senaste månaderna varit få nattvandrare ute på kvällarna i Kumla och vandringstillfällena har blivit allt glesare. Därför kände föreningen att de ville göra någon förändring. I slutet av mars bestämde sig Nattvandrarna i Kumla för att göra en storsatsning där målet är att få fler vuxna att börja nattvandra. Genom att skapa fler samarbeten med andra aktörer i kommunen kommer de att kunna vandra oftare och med fler folk än tidigare. Bengt Öhlund, grundare för Nattvandrarna i Kumla, berättar mer: - Vi har haft mycket problem med droger bland ungdomar i länet och vi jobbar för att inte fler ungdomar ska hamna i drogproblem. Nu under corona-tider är det även många ungdomar som är oroliga och som behöver få prata om sin oro. Vi vill finnas där för att stötta dem, säger Bengt.

Kvällen den 27 mars ställde Kumla Bostäder upp med elva personer som nattvandrade tillsammans med Nattvandrarna i Kumla. Foto: Nattv


- Under vandringarna har vi med oss handskar och handsprit till dem som vill ha, och det är många som tycker det är roligt att skoja med oss om att Nattvandrarna bjuder på sprit (handsprit) till ungdomar. Det lättar upp stämningen! - Ibland får vi frågor om vad vi nattvandrare gör och vi berättar då att vi vandrar för deras skull, fortsätter han. En del frågar om inte vi är rädda för att vara ute, eftersom de själva kan känna sig oroliga på grund av viruset. Vi brukar förklara vad Folkhälsomyndigheten har för rekommendationer, exempelvis att ofta tvätta händerna, hålla avstånd och att inte vara ute bland för folk om man känner sig sjuk. Det är många som lyssnar och förstår. - Vi har ett stort stöd från företag i Kumla som är med och sponsrar oss, samt ställer upp och nattvandrar med oss. Genom Riksnätverket Nattvandrarna har vi fått möjligheten till nya jackor. Många av våra gamla jackor har varit med sedan 90-talet. De nya jackorna har vi fått tack vare organisationens sponsorer.

vandrarna Kumla.

Klicka här

för att följa gruppen på Facebook


Nattvandrarna i Kumla har fått hjälp av ett flertal företag som stöttar dem. - Vi vill rikta ett stort tack till alla företagare i Kumla och Kumla Kommun som är med och hjälper oss! Det är utifrån ett gemensamt intresse för våra ungdomar som vi kan hjälpas åt för att värna om dem, avslutar Bengt.

Vill du också börja nattvandra? Klicka här

Även lokala tidningar har uppmärksammat denna storsatsning. Läs Nerikes Allehandas artikel här och Kumlanytts artikel här.

Vi känner igen Nattvandrarna i deras gula jackor. Foto: Nattvandrarna Kumla.

12


Klicka här

för att följa g

ruppen på Fac eb

En av finalisterna i Sollentunas Trygghetspris

ook

Farsor & Morsor i Sollentuna är en av tre finalister i Sollentuna Trygghetspris 2019. Trygghetspriset delas ut för att inspirera fler till att vara med och göra Sollentuna till en tryggare plats. Det kan handla om en konkret insats eller idé som bidragit till en tryggare kommun. Nomineringen för priset sker varje år under våren och vinnaren presenteras i början av sommaren. Lokaltidningen Mitt i skriver om priset och citerar Magnus Ramstrand, KD, ordförande i Sollentuna Brottsförebyggande råd: – Vi som kommun är mycket tacksamma för alla invånare som bidrar till ett tryggare Sollentuna. De tre finalisterna är exempel på det stora engagemang som finns. Läs hela artikeln här. 13


TÄVLING

Nu är det dags för tävling igen! Precis som i senaste tävlingen kan du som nattvandrare vara med och tävla om en första-hjälpen-väska, kramtejp och klubbor till din nattvandrarförening. Samtidigt har du chansen att få litet extra uppmärksamhet för just din nattvandrargrupp i nästa nummer av nattvandrarnas e-tidning. INSTRUKTIONER: För att vara med och tävla ska du skriva en berättande och personlig text om ett tillfälle där du deltagit som nattvandrare. Det kan till exempel vara ett evenemang som du och din grupp besökt, en nattvandring i ditt område eller ett informationsmöte du arrangerat eller deltagit i. Eller varför inte skriva om hur din förening påverkas av covid-19? Kraven är att materialet ska handla om nattvandring, att artikeln är aktuell samt att det inte ska ha fått stor uppmärksamhet tidigare i medier. Glöm in att se till att du har allas tillåtelse att använda de bilder du skickar in. Skicka in text- och bildmaterial, föreningens namn och ett telefonummer där vi kan nå dig till info@nattvandrarna.se senast den 4 september 2020. Tre vinnare kontaktas och presenteras i nästa nummer av e-tidningen. Lycka till! Ansvarig för e-tidningen äger rätten att redigera texten och välja ut bilder. 14


Skicka in ditt tävlingsbidrag till info@nattvandrarna.se

VINSTER 1:a pris: En första-hjälpen-väska, kramtejp och klubbor (värde cirka 1500 kr). 2-3 pris: En första-hjälpen-väska, kramtejp och klubbor (värde cirka 750 kr). Vinnarna från senaste tävlingen presenteras på nästa sida.

15


Prisutdelning från senaste tävlingen I förra numret av Nattvandrarnas e-tidning presenterade vi vinnarna av vår senaste tävling. Tävlingen gick ut på att skicka in en personlig text och berätta om ett tillfälle där man deltagit som nattvandrare. Under våren fick de vinnande föreningarna ta emot sina priser. På bilderna ser vi när Reine Emanuelsson, från riksnätverket, delar ut vinsterna till Nattvandrarna Skänninge, Mantorp och Tidaholm. Priserna innehåller väskor, sjukvårdsmaterial, klubbor och kramtejp. Det är material som kommer att vara till stor nytta under kommande vandringstillfällen. Efter prisutdelningen hade grupperna en trevlig stund med intressanta samtal, fika och fotografering. Det är alltid lika trevligt att träffas och prata om hur vandringarna ser ut i olika delar av landet.

Skicka in ett nytt tävlingsbidrag här

I bild från vänster: Madeleine Valenzuela, Mantorp. Lovisa Liwell, Mantorp. Lina Tilly, Mantorp. Anders Bohlin, Skänninge. Ella Mohlin, Skänninge. Jennie Hellmér, Mantorp. Reine Emanuelsson, Riksnätverket. Bilden är tagen innan Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd tillträdde. Foto: Martin Rådberg.


Nattvandrarna Skänninge har tilldelats förstapriset – en första-hjälpen-väska till ett värde av cirka 1500 kronor.

Nattvandrarna Mantorp och Tidaholm har tilldelats sina andrarespektive tredjepriser – en första-hjälpen-väska till ett värde av cirka 750 kronor vardera.

Reine från Riksnätverket delar ut pris till Nattvandrarna Tidaholm på ett säkert avstånd. I bild från vänster: Reine Emanuelsson, Carina Svensson och Johanna Millqvist.


”Nattvandrarna gör ett fantastiskt arbete för att bidra till trygghet för våra barn och unga” Marie Bladholm (M), socialnämndens ordförande

Nattvandrarna Värmdö tilldelas Utmärkelsen för social insats 2020


Grattis Nattvandrarna Värmdö som tilldelats kommunens utmärkelse för social insats 2020! Socialnämnden motiverar utmärkelsen enligt följande: ”Utmärkelsen för social insats syftar till att uppmärksamma goda insatser eller förebilder i samhället inom det sociala området. Nattvandrarna Värmdö tilldelas utmärkelsen för att deras arbete går i linje med socialnämndens förebyggande insatser för barn och unga. - Nattvandrarna gör ett fantastiskt arbete för att bidra till trygghet för våra barn och unga. De är inspirerande eldsjälar och goda förebilder för både unga och andra vuxna, säger Marie Bladholm (M), socialnämndens ordförande. Valet av Nattvandrarna Värmdö motiveras med att de oförtrutet, år efter år, fortsätter sitt arbete med att skapa trygghet för och dialog med Värmdös unga medborgare: Nattvandrarna Värmdös arbete går i linje med att stärka socialnämndens arbete gällande förebyggande insatser för barn och unga. Nattvandringsvärdarna har på ett förtjänstfullt sätt styrt upp verksamheten och genomför nattvandringar trots att det ett flertal gånger inte funnits deltagande föräldrar eller andra vuxna över 20 år. Nattvandrarna genomsyras av riktiga eldsjälar som skapar trygghet och är goda förebilder för kommunens ungdomar.”

Klicka nhpåärFacebook

för att följa gruppe

Nattvandrarna Värmdö uttrycker hur glada och stolta de är över att ha tilldelats denna utmärkelse. De kommer att ta emot sitt pris den 27 maj. Läs mer på kommunens hemsida genom att klicka här.

Foto: Nattvandrarna Värmdö

20


Ny ordförande för Nattvandrarna Falköping Efter åtta år som ordförande för nattvandrarna Falköping har Jonas Karlsson lämnat över ordförandeklubban. Han kommer framöver att lägga allt fokus på uppdraget som ordförande för Nattvandrarna Sverige. Ny ordförande för gruppen är Lottie Risberg, som har nattvandrat i elva år. Grattis till din nya roll Lottie, vi ser fram emot att följa föreningens utveckling! Hur känns det att ha tagit över rollen som ordförande för Nattvandrarna Falköping? - Det känns väldigt bra! Det är ett härligt gäng nattvandrare i Falköping.

Klicka här

för att följa gruppen på Facebook

Vad ser du mest fram emot som ordförande? - Mina förväntningar är att kunna fortsätta vandra varje fredag och finnas för alla underbara ungdomar i kommunen. Hur ser du på att ha fått ett större ansvar? - Det känns både spännande och roligt. En svårighet som vi, och säkert många andra kommuner, har är att få fler vuxna att gå med i föreningen. Många tror att det är mer jobb än vad det egentligen är. Beskriv ditt bästa nattvandrarminne. - Jag har många roliga minnen… men tillfällena då jag har vandrat när Ållefestare (gymnasiet) har haft sina fester är alltid trevliga. Även om det ibland är tufft med många ungdomar så får man ALLTID beröm av dem och deras föräldrar. Det blir mycket skratt och goa ord från många.

Namn: Lottie Risberg Ålder: 50 år Bor: I Falköping Sysselsättning: Rektor Intressen: Yoga, läsa böcker, umgås med familj och vänner 21


Nya styrelsemedlemmar för Nattvandrarna Region Mitt Den 28 mars anordnade Nattvandrarna Region Mitt ett årsmöte i Örebro, där Nattvandrarna från Örebro och Fagersta deltog. Sex nya personer blev invalda i styrelsen – vi hälsar dem hjärtligt välkomna! Jenny Kristensen är en av de nya styrelsemedlemmarna och vi vill gärna veta lite mer om hennes tankar kring att bli invald i styrelsen. Hur känns det att ha blivit invald i styrelsen för Region Mitt? - Det känns både roligt och intressant. Det var rätt oväntat, men kul att få vara en del av styrelsen och förhoppningsvis kunna tillföra något bra genom detta.

Klicka här

för att följa g

ruppen på Fa ce

Nya styrelsemedlemmar för Nattvandrarna Region Mitt. Övre raden från vänster: Jenny Kristensen, Peter Westerberg, Maria Larsson, Anders Lundin, Maria Furustål-Lundin. Nedre raden från vänster: Stefan Ehrendahl, Sebastian Steckl, Tobias Tapper.

22

book


Beskriv din roll i styrelsen. - Jag är suppleant i styrelsen för Nattvandrarna Region Mitt, vilket innebär att jag vid frånvaro av en ordinarie styrelseledamot erätter denne. Hur kommunicerar styrelsen med varandra under dessa covid 19-tider? - Vi kommunicerar främst med varandra via en gemensam chat. Hur länge har du nattvandrat? - Sedan november 2019. Varför behövs Nattvandrarna enligt dig? - För att finnas till hands för ungdomarna och verka som en trygg, vuxen förebild. Nattvandrarna behövs för att skapa trygghet genom att vistas ute under kvällar och nätter.

Namn: Jenny Kristensen Ålder: 42 Bor: Fagersta Sysselsättning: Praktik på seconhandbutik Intressen: Umgås med familjen, och givetvis nattvandring!

Hur skulle du beskriva ditt engagemang för Nattvandrarna? - Mitt engagemang för Nattvandrarna är stort och jag brinner för nattvandring! Jag tycker det är jätteroligt att vara en del av föreningen och jag är med och vandrar i princip varje helg. Det var bland annat jag och min sambo som startade upp Nattvandrarna i Fagersta. Att känna sig behövd och att göra sånt som man känner starkt för gör att det också blir väldigt roligt. Beskriv ditt bästa nattvandrarminne. - Det var nog första kvällen som vi vandrade här i Fagersta, och det var just denna dag som det hade samlats en hel drös med ungdomar ute på kvällen. När de såg oss var de bara glada och pratade med oss. När vi förklarade vilka vi var och vad vi gör så blev de bara ännu gladare. De kände nog ett lugn och idag vet de att vi är ute och vandrar för deras skull. Hur ser du på Nattvandrarnas verksamhet framöver? - Jag hoppas att vi får med oss fler engagerade vuxna som vill börja nattvandra, och att fler kommuner väljer att starta nattvandrargrupper. Det är tydligt att Nattvandrarna behövs. Man har så mycket idéer så vi får se hur de blir framöver...

Klicka här för att komma i kontakt med styrelsen.

23


Vi behöver volontärer, vi behöver dig! Nattvandring innebär att vuxna nattvandrar, huvudsakligen kvällar och nätter på fredagar och lördagar, vid olika former av festivalarrangemang, samt vid högriskhelger. Nattvandring bedrivs helt ideellt tillsammans i grupp om helst tre eller fler men inte färre än två. En nattvandrare är en person som skall verka som vuxen förebild för ungdomar. En nattvandrare ska vara 25 år eller äldre och ha ett moget beteende.

En nattvandrare ska: •

Vara en vuxen förebild

Vara social, kunna umgås med ungdomar och lyssna

Vara ett medmänskligt stöd för ungdomar

Förebygga drogmissbruk, våld, främlingsfientlighet och skadegörelse

En nattvandrare stödjer främst ungdomar, tar ansvar och sätter gränser, finns till hands, ger stöd och hjälp. En nattvandrare är ingen myndighetsperson, har ingen myndighetsstatus och skall inte utge sig för att representera offentliga inrättningar.

Bli nattvandrare du också! Klicka här för att läsa mer.

26 24

Som volontär får du: •

Utbildning för ditt uppdrag

Försäkring när du nattvandrar

Delaktighet i en grupp där du nattvandrar tillsammans med två eller fler volontärer

Låna en gul jacka


Tack till våra sponsorer!

Sponsorbidrag har kommit till nytta på olika sätt och gett oss möjligheter att genomföra nattvandringen och våra PR-skapande evenemang. Det har uppmärksammats och gett oss flera ingångar till fortsatt breddning av den nattvandrande rörelsen. Tack!

25


2/21/2007

BDAB.JPG

26


27


28


29


30


31


32


33


34


35


36


7h Kamincenter AB A N Maskinteknik AB A Williamsson AB AB Christer Strandell AB Gustaf Kähr AB Pilbo Bygg och Inredning AB Stig Myhr’s AB T.T.L. Finans AB Tränito AB Tunaborgen AB Uppsala Kommuns Industrihus Abrekon AB Ac Communication AB AC Nordtak AB AC Säkerhet Nord AB

AD Butik Bålsta Adamsberg Fastighetsförvaltning AB Administrera,Administration & Ekonomikonsult Adolfsson Rör och Fastighetsservice AB Ae´s Plåt AB Af Holding AB Agrobona AB Ahlgrens Schakt AB Ahlins i Habo AB Ahlströms Allservice Handelsbolag Ak Redovisning AB Akz Teknik & Säkerhetskonsult AB Alan Transportutbildningar AB Alek Ekonomi AB Alfredsson Transport AB 37


ALG Skog AB Alib Ingenjörsbyrå AB Alingsås Vaktbolag All-Emballage J E AB Allergena Handelsbolag Alwex Transport AB Amanda Björnerås Ammar General Trading AB Anders Nordström Försäkringskonsult AB Anderssons Maskingrävning i Kungsbacka AB Angeno Business Solutions AB Ann Pyk Arkitektkontor Anna Olvenmyr AB Annorlunda Trädgård Vid Båven Apart Förlag AB The Walking Dead Apikal Fastighetspartner AB (PUBL) Apts Förvaltning AB Ar2 Frisör och Skönhetscentrum AB Arkitekttriangeln AB Arkwest Skog AB Arne Anderssons Åkeri AB Arne Skoglund Arnoldsson, Carl Johan Articus Byggnads AB Asfalt & Mark i Gävle AB Atab Aluminium AB Athorse Gadelius AB Atk Arbetsliv AB Autosund Roslagen AB Avki AB Avorum Fastigheter AB Awö Konsult AB Axel Christiernsson AB Axvrets El AB Backlund Boende o Försäljning i Dalarna Backlunds Skog AB Balshög & Co AB Barock Produktion AB Batteribyggarna i Stockholm AB Bauer Media Group AB BBM i Dalarna AB Beckhoff Automation AB Beds By Scapa AB Begens El AB Bellacom Speaking Partner AB Belleville Arkitektkontor AB Bengts Bilplåt i Falun AB Benny Eriksson Berendsen Textil Service AB Berg & Landskap AB Berg Gallery AB 38

Berga Blommor AB Berghs Rörteknik AB Bergströms Tak & Bygg AB Bergåsa Montageteam AB Bertil Holmgren Bygg AB Bertil Holmström Consulting AB Betong Masters i Borås AB Betonggrunden V. Götaland AB Bilakuten i Bollnäs AB Bilelektro i Hudiksvall AB Billies El Billinge Energi AB Bilvård i Timmersdala AB Bjel AB Bjucks Bygg AB Bjuvs Golv & Kakel AB Björkfors gård Björks El i Skellefteå AB Björling Ventteknik AB Björn Carlsson Bygg & Inredning AB Björnbergs Ekonomi Björndalens Elektriska AB BLF Ekonomi & Bygg AB Blomab i Alingsås AB Blomstertorget i Linköping AB Bo Westerberg Konsult AB Bobra Norden AB Bol Transport AB Boman & Svahn Bygg & Entreprenad AB Bomhus Glasmästeri AB Books Lantbruksentreprenad Borin Ingenjörsfirma AB Borlänge Taxi Service AB Borringe Lantbruk AB Borås Bilhall AB Boutique Ofelia AB Bowlingstället Falköping AB Boxhouse AB Bravida Prenad AB Brickland AB Brixx Brodera mera Prosand Brossen AB Brännborn Fastigheter AB Brännströms Entreprenad AB Bröderna Stighs Åkeri Byggbolaget Källden & Granath AB Byggdax Mjj AB Byggnadsklimat i Sverige AB Byggnationer Rönström A Andersson i Söderhamn AB


Bysnickaren Förvaltnings AB Börjes Konditori i Harplinge AB C o Wikloff Fastighetsskötsel AB C. Persson’s Hyrmaskiner AB Cablo Redovisning AB Cadmi i Karlstad AB Calgia Medical Consulting AB Carl Bennet AB Carlbom Bygg Stockholm AB Carlsson Haldo M Fl Carlstedts Entreprenad Svedala AB CC It-Service i Sverige AB Cecilia Purits AB Ceders Byggnads AB Centrala Trafikskolan i Karlskoga AB Changeling Translations AB Christer Leva Consulting AB Christer Svantesson Electronics AB Cimon AB Circle K Veddesta City Trafikskola i Skellefteå AB CLG Nordic AB Cmt-Teknik AB Cn.Projekt- och Byggledning AB Co2pro AB Colorama Kalmar Comfort Butiken I Halmstad Contractor Bygg Holding Norr AB Coop Hemmesta Corenso Mohed AB Cramo AB Crisp AB Degerfors Industriplåt AB Demolering & Entreprenad och Transport i Örebro Dennis Htsm AB Dew Consulting AB DHM Bygg och Entreprenad AB Digdata Handelsbolag Dimalda AB Dingle Entreprenad AB DMS Bilar i Helsingborg AB Donald 13 Bygg AB Dooman Teknik AB DRob Service AB Dustcontrol AB Dynamiq Market Intelligence AB Däck-Carlsson i Ilanda AB Däck-Lasse EBK AB Edit Room Falun Effekt Konsult & Fastighetsförvaltning AB

Eg Montage i Markaryd AB Ehrenstråhle & Co i Stockholm AB Eimskip Logistics AB Ejca Maskin AB Ekonomiförståelse Lena Söderlind AB Ekonomikompaniet i Fagersta Ekoproffsen i Norrort AB Ekå Möbler i Rörvik AB El och Skog Röstberg AB Elarbete Sandviken AB El-Brandskyddskontroll i Boden AB Elenas Allservice AB Elevhälsoteamet i Bollnäs AB El-Fast Göteborg AB Elfirman Sydost AB Eliassons Åkeri AB El-Installation-Automatik i Söderhamn AB Elisolation Htm AB El-Kontakt i Östersund AB Ellge Cisternteknik AB Elofssons Åkeri AB Elomer i Örebro AB Elschakt i Kungälv AB Emil Lundgren AB Emlin Redovisning AB Enplant Engineering AB Enskede Rackethall AB Envico Elpartner AB Envigo AB Enzell Interiör AB Epsilon Byggkonsult AB Equusit AB Erik Gustafsson Bygg AB Erikstedt Kakel & Byggkeramik AB Erséus Arkitekter AB Ersoy Kebab AB Escape Reality AB Essem Färg AB Essit AB Essunga Murservice, Peter Andersson Euro Energy Components AB Europabilar i Örebro AB Excidor AB Falckens Schakt AB Falu Energi & Vatten AB Fastighets AB Mekanikern Fastpartner AB Finnhammars Revisionsbyrå AB Fioritur AB Fire Control Brandskyddsproffsen i Sverige AB Firma Håkan Nilsson 39


Fluidra Nordic AB Flygkompassen AB FM Mattsson Mora Group AB Formteknik Verktyg Anderstorp AB Fransson Bygg AB Franz Media AB Frauksling AB Fribergs Trä AB Fribo Rehabilitering AB Fridh & Hell’s Bygg AB Friman Business Innovation AB Fritidsservice i Skövde AB Fruängens Golv & Betong AB FSP Industrilackering i Hudiksvall AB FX Airguns AB Företagskonsult Kerstin Eklund AB Företagsresor i Boden AB Företagssupport T Sävö AB Förvaltnings AB Rubanken G Folkessons Maskin & Transport AB G:a Karstorp i Hjo AB Gelba Management AB Geomatikk Sverige Norr AB Georg Sjöberg Åkeri AB GHP Specialisttandläkarna i Nacka KB Glanzéns Transport AB Glasögonspecialisten i Nyköping AB Global Farm AB Global Invest Finansförmedling Sverige AB Glombo Plåt AB GrebbestadFjorden, Grebbestad Camping AB Greendoor Fastigheter AB Grevbäcks Gris AB Gräventreprenad i Nissadalen AB Grönnäs Autoservice AB Gumselids Hantverk AB Gusemåla Skogsentreprenad AB Gyhne & Kristofferson Optik AB Gästrike Värmepump & Kyla AB Gävle Bilrikt AB Göran Brynell H.T Bygg & Trädgård Hafa Bathroom Group AB Hagbloms Måleri AB Hakkas Transport AB Hallmans Schakt AB Hamling & Nordh Consulting AB Handelsbolaget Rolfs Gräv Hans Palm Tune AB Hans Åke Winther Management AB Hansa Projekt AB 40

Hansson, Karin Annika Helena Hornwall AB Hellberg Bygg & Design AB Hellman Software AB Hellsténs Bygg och Entreprenad i Eskilstuna AB Helsingborgs Gummifabriks AB Hemi Heating AB Hemköp Kolbäck Hemma Hos ’’’ i Landvetter Kommanditbolag HGM Revision AB Hjo Bilteknik AB Hjärna Utbildning AB Holger Gehrke Holmqvist & Partners advokatbyrå AB Hotell Bellevue Aiff Hotell i Stadsparken AB Hovslagare Camilla Norrström HTH Skövde AB Human Factors & Risk Management Group Hrg AB HydraSpecma AB Hydrographica AB Hygien Bygg Telge AB Hyperstructures AB Håkan Brindholm Håkan Ferm Schakt AB Håkans Bygg i Harplinge AB Håkans Gräv & Bygg Hårcity Frisering AB Hårfixarna Susanne Johansson AB Hälsinge Rör AB Höganäs Borgestad Energi & Ugnsteknik AB Ia Bil AB ICA Supermarket i Årsta ICA SUPERMARKET VÄRNHEM Idad AB Ifokus Konsult AB Imatech Marin & Industri AB Immero Softworks AB In2objects AB Ingelsta Thermofrakt AB Ingenjörsfirman Welland AB Ink Machines Sweden AB Innopend Teknikpartner AB Interroll Nordic A/S Danmark Filial Interspiro AB Ired Redovisning & Utbildning AB Isolering & Vvs i Ljungskile AB It-Coacherna Scandinavia AB Jacob Andersson Konsult AB Jan Perssons Flis och Transport AB Jannes Vent AB Jape Produkter AB


Jarka Bygg AB JBS Bygg & Allservice JC Miljöstäd AB Jernbergs Allservice JH Erikssonshusvagnar AB JKV Energi & Vvs Teknik AB Jmw Bygg AB Joakim Järvheden Consulting AB Johan Belin Kommunikation AB Johan Lindblad Bygg AB Johansson, Frank Jonas Bäckström Åkeri AB Jord & Berg i Kungsbacka AB JS Glasmästarn AB Jti Motorsport Kommanditbolag Jurek Rekrytering & Bemanning AB Järfälla Församling K E Karlssons Åkeri & Grustag AB K.K Schakt AB Kaatach AB Kajo Elteknik AB Kallviken Konsult AB Kamtechnology AB Kanonaden Entreprenad AB Kaol AB Karl Storz Endoskop Sverige AB Karyd & Willemoth Kommanditbolag Kathal Ledarskap & Medarbetarutveckling AB Kattedals Gård KEMAB Kenab i Eda AB Kent Ingvar Persson Service AB KFV Miljö AB Kiladalenhus AB Kilafors Sten och Kakel AB Kiruna Fältrep AB Kiruna Vakumsug AB Kjell Lennartssons Schakt AB KM Care Me AB Knowit Solutions Linköping AB Knutsson Holdings AB Kollberg & Enqvist AB Kombyggtak Sverige AB Kommanditbolaget Lerok Consulting Koppargruvans Fastighets AB KPJ Bergarbeten AB Kristian Modig Entreprenad AB Kristianstads Svets & Montage AB Krolor AB ICA Nära Tyringe Kulling, Alfred Johannes

Kumla Bostäder AB Kungsörs Glasmästeri Kuusakoski Sverige AB Kuusakoski Sverige AB Kårsta Alltjänst AB Kåsan i Ur och Skur AB Kärngolv AB Köksmontörn i Bygdeå AB L V R Lindings Våtmarksrestaurering AB Labrobot Products AB La-Moduletablering AB Landins Mekaniska AB Landqvists Mekaniska Verkstad AB Lars Friberg Laxborns Maskin och Service Leblanc Consulting AB Lecor Stålteknik AB Leif Köldal AB Lennart Holmstedt Fastighetsförvaltnings Levilo AB LF Analys & Urval AB Lidströms Last Linde Energi AB Lindelöf Grävservice AB Lindholmen Science Park AB Lindinvent AB Lindänget Mjölk AB Lingvalls Motor AB Linköpings Squash Center Handelsbolag Linteum Förvaltning AB Lipfish AB Lipid Systems Sweden AB Lista Åkeri, Såg & Lantbruk Litslena Rör AB Liv Ihop AB LK Bensin & Service AB LK Prefab AB Lokalhus AB Lotax AB LP Måleri i Helsingborg AB LP Processteknik LR Ekonomi i Karlskrona AB Lr-Smide AB Lse Bygg & Mark Ls-Verktyg, Lennart Ström AB LTB Förvaltning AB Lycksele Bygg & Miljö AB Långås Potatis och Rotfrukter AB Löfnertz, Mats Lövö Consulting AB Lööve Balkong i Ersmark AB 41


M3 Västsvensk Byggpartner Handelsbolag Magnus Henriksson Magnusson Orgelbyggeri AB Malmö Industri & Skeppshjälp AB Marcmec Markus Undhagen Datakonsult AB Marquardt & Söner AB Massörerna Öland AB Matic Jakobsen AB Mats Sterner AB Mawima Teknik AB Max Brandhildh Consulting AB Maxidoor AB MB Infrasystem AB Medi Mentor AB Mej Bygg AB Mer Än El i Stockholm AB Metrik Produktionsverktyg AB Mexxim Sweden AB Mickes Bygg i Oskarshamn AB Microc AB Midroc Electro Aktiebolag Mighty Kai Mikado Mark & Trädgård AB Mikael Eneroth Mikael Höckerström Consulting AB Mikael Olsson Mikaels Grävtjänst Mio AB Mora Färg & Interiör AB Mora Mast AB Morgan Nyman AB MP Games AB Mte Vvs och Energikonsult AB Multi Ethnic Consulting AB M-Vvs i Östergötland AB Möbelkrysset AB Mölnlycke Cykel & Sport AB Mölnlycke Städ AB N.G. Larssons Åkeri AB Nacka Byggnadsvård AB Navigata Nord NBJ i Karlshamn AB NCM Konsult Handelsbolag Negotes AB Nero M Annonsförsäljning AB Ne-Tech Villaservice AB Newgrey Production AB Niclas Kjärnet Bygg AB Niemis Optik AB Nife Entreprenad AB 42

Nijm Redovisning & Affärsutveckling AB Nils Olof Jönsson Nohlås Ekonomibyrå AB Nol Företagscenter AB Nora Kross AB Nordic Cleaning Service Partner AB Nordisk Industrioptimering AB Nordiska Ytskikstbolaget Norrbottens Måleri M Wikström Norrgavel AB Norrlivs i Boden AB Norrputs AB Numbers & Stuff Sverige AB NumCon AB Nybetong i Kumla AB Nynäs Säteri AB Nytt Hem i Örebro AB Närbutiken i Bara AB Närbutiken i Helenelund AB Näringslivet i Österåker Nätts Entreprenad AB Ockelbogårdar AB Ohappa AB Olsson & Falck AB One Solution Nordic AB Online Partner AB Oriri Energy Management AB Osby Silversmedja Handelsbolag Oss-Car Kaross & Lack AB Otoplastik i Norr AB Ovansiljans Anläggningskonsult AB P & R Karlsson:s Elinstallation AB P . Ahlholm Transport AB P Linderborn Action Partner AB P.N Trading AB Pa Andersson Bygg och Bad AB Parameter Revision AB Pasab, Pa:s Slamservice AB Patentassistent i Stockholm AB Pbab Redovisning & Revision AB Pbes Gräv och Markarbeten AB PD Signal AB Peb Geoteknik AB Peder Borrare & Söner AB Penclic AB Per Persson Arkitekt AB Pers Spis AB Peter Ahlqvist Åkeri Handelsbolag Peter Gerhardsson Consultancy AB Peter Lax Bygg AB Piteå Maskin Kompetens AB


Pizzeria & Restaurang Dnkp i Skara AB PL Engineering AB Poi’s Thaikök Poppel Consulting AB Postbilsverkstan Stockholm AB Powelon Elektriska AB Praktikertjänst Psykiatri AB Presto Brandsäkerhet AB Process Programming Technology i Norrköping AB Profile Vehicles Sweden AB Project 46 AB PRRV Advokat AB PS Personal Service AB Psykologkonsult Norr AB PTN Bygg & Måleri AB Pure IT group AB PVF Yrke & Utbildning AB På Tapeten Måleri AB Qstar Försäljning AB R:ens Fastighetsservice AB Rallarrosen Bygg & Fastighet AB Ramadvisor AB Rappakalja AB Rasmus Dorsch Consulting AB RCW Lyft & Transport AB Rda-Konsult AB Reab, Ralf Eriksson Entreprenad AB Reclaimit AB Redovisning Lena Ask AB Redovisningsbyrån Jan Lundborg AB Redovisningstjänst Ragnhild Ahlbäck AB Rehnby Konsult AB Relita Industri & Skadeservice AB Renevatio AB Renovera Din Bostad i Nyköping AB Restaurang Dalahästen Restaurang Ramen-Ya Riksbyggen Jönköping Rimgolv AB Risqa AB Robert Falks Taxi & Skoltrafik AB Robert Petersson Bygg AB Roger Löfström Bygg & Plåt AB Rolf Haglunds Åkeri AB Rosendals Camping Roséns Låsservice AB Roslagens Håltagning AB Roslagens Styrinstallation AB Roxtec International AB Rudisol AB Rulltrappservice Rullab AB

Rävö El & Vvs Firma Rörinspektion i Väst AB Rörtjänst i Vallda AB S E Styrservice AB S.P. Uddevalla AB S:t Anna Handel AB Sala Brand AB Samwise Consulting AB Sandbergs i Ervalla Aktiebolag Sanwig Solutions AB Saxomatso Redovisning AB Scienta Omicron AB Scot Communications AB Segagubben Seläter Camping AB Sensationlabs AB Sep Orrviken Transport AB Shamrock Truck AB A-Miljö Shore Safety AB Signalkonsult Edén i Huddinge AB SILJAN Group AB Simonssons Marktjänst AB SJH Consulting AB Sjöstadens Snickeri Stockholm AB Skellefteå Allbygg Invest AB Skimmerstrand Media AB SKJ Carpentry AB Skoglund & Björnsson Måleri AB Skullman Bergsprängning AB Skutskärs Närbutik AB Skånela Transport AB Slopestream Project Development AB Smedmans El AB Softube AB Solea Kommanditbolag Soleil Solo El och Automation AB Spacetruckin’ AB Speedlane Systems AB Sportbolaget i Edsbyn AB Sportson Cykel i Kalmar AB Staszel Byggservice AB Stefan Carlsson Målare AB Stefan Hyttfors AB Stefan Roos Konsult AB Stefan Wentzel Steninge Slott Projekt AB Stockholms Hiss- & Elteknik AB Storsveden Skogsegendomar Handelsbolag Strategirådet AB Strengbohm Eneby AB 43


StrongPoint Labels AB Structor Projektledning Uppland AB Strömmingsboden.se Sunfab Hydraulics AB Svante Granath’s El och Tele AB Swebridge AB Svensk Certifiering Norden AB Svenska Handelsbanken AB Svenska Handelsbanken AB Svetshuset i Avesta AB Swisslog-Accalon AB Syntronic AB Sävedalens Advokatbyrå AB Söderköpings Golvservice AB Söderqvist Bergsprängning AB Tallkrogen Utbildning AB Taneko AB Tankservice i Borås AB Taxi Hallsberg AB TD Brands AB TDL Entreprenad AB Tech Lennhede/kringberg Fastighets AB Technolog Tbt AB Tecnosteel Sweden AB Teknikkonsulten i Nerike AB Teleagenten i Örebro AB Televes Scandinavia AB Telsolutions Sweden AB Tess Golv AB Hotell Ett & Hotel Älgen The Wine Team Global AB Idrottens Kraft Thomas Trädgårdh Schakt AB Thorssells Hushållsmaskiner AB Tibro Bar & Grill AB Tibro Elnät AB Tierps Energi & Miljö AB Tiina Bengtsson Tikspac AB Tmk-Restaurants AB Tobbes Måleri & Sprutlackering Tofta Fogtätning AB Tomas Aronssons Skog AB Torgny Karlsson Tornerot Bygg AB Trafikbutiken i Örebro AB Trinntorps Ventilations AB Trivius AB Trosa Redovisning AB Trångsunds Trädg.& Fastighetsservice Trä i Kvadrat Fastigheter KB 44

Tub Trafikutredningsbyrån AB Tullie Fastigheter AB Tunga Transporter i Malmfälten AB Twobo AB AB Terräng, väg & Sjö i Sverige Töreboda Veterinärtjänst AB Ubahn International AB Ufo Resurs AB Ulf Andersson Ulriks Entreprenad AB Uluma Fastighetsbolag AB Underbara Dag Fastighetskonsult AB Urbaser AB Waggeryd Cell AB Wahlbergs Entreprenad AB Valegrens Åkeri AB Vanessas Däck AB Wangeskog Hyrcenter Norra Norrland AB Vanja Andersson Varbergs Betongborrning AB Wasa Rehab AB Wasa Sweden AB Vassa Budskap AB Wassén Livs AB Wayne´s Coffee i Sandviken Wemind AB Veolia Sweden AB Veronika Ekström Redovisning AB Vertech AB Wesource AB Vestons AB Wgb Konsult i Stockholm AB Vi Allmontage AB Vico AB Vidare Organisationsutveckling Sverige AB Wiger Pilotti Unlimited AB Viggeby Data AB Wikander & Company AB Wikk AB Wild Storm Licence&entertainment AB Vilsta Sporthotell Eskilstuna Aktiebolag Vingner Projekt AB Winks Plåtslageri AB Vippens Bygg AB Wiström Kakelugnar AB Vittvångs Gård AB Vitum Varberg AB WL Bike AB WMP Balkong AB Volito AB Vrip Systemdesign AB


VVS Projektutveckling i Helsingborg AB Vxus Företagsrådgivning AB Våtrumsspecialisten Strängnäs AB Vått & Torrt Inomhusmiljö AB Värmdö Mätteknik AB Värmdöbostäder AB Värmeservice Väst AB Västerorts Pizza Grossist AB Västerorts Revisionsbyrå AB Xelon AB Xiz Maskin och Transport AB XL Bygg Byggcenter Varberg AB XL Maskiner AB XL Vet AB XLLNC Nordic AB Ydén Bygg AB Ymmot Livs AB Ytterby Rör AB Åbergs Schakt i Knivsta AB Åbytorps Handelsträdgård ÅC Bygg AB Åkanten Bygg Åke Ekmans Bilskrotning AB Öhrns Skog o Maskin Önnerstål Smågrisab Örebro Fogfria Golv AB Örebro Lackcenter AB Örebro Slipservice- Verktyg och Maskiner Örjan Svensson Örnqvist Grafiska Konsult AB

45

Profile for Nattvandrarna Sverige

Nattvandrarnas e-tidning #2 2020  

Läs det senaste numret av Nattvandrarnas e-tidning här.

Nattvandrarnas e-tidning #2 2020  

Läs det senaste numret av Nattvandrarnas e-tidning här.

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded