Norra Fjädermolnsgatan 27

Page 1

betyder

Alexander Cezar

Fastighetsmäklare

”Ny vy
inte bara ett nytt hem för dig. Det är ett helt nytt sätt att mäkla med kunden i fokus.”
E-post: alexander.cezar@nyvymaklare.se Telefon: 0700 65 57 45

Norra Fjädermolnsgatan

27 L Ä N S M A N S G Å R D E N
Utgångspris 2 295 000 kr Antal rum 3,5 rum Boarea 69 kvm Byggår 2019 Typ Bostadsrätt Våningsplan 1 av 7 (Hiss Finns) Lägenhetsnummer 311 Månadsavgift 4 074 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, Kabel-TV, bredband och telefoni.

MODERN 3,5:A MED MYSIG UTEPLATS!

Välkomna till Norra Fjädermolnsgatan 27 och denna moderna bostad med hög boendestandard och fina tillval Här finner ni ett kök i öppen planlösning med vardagsrummet och en härlig uteplats som förlänger bostaden. Bostaden erbjuder all den bekvämlighet man kan tänkas efterfråga Badrummet är praktiskt utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt utrustat med lyxig golvvärme. Här bor ni med närhet till naturen, servicebutiker och goda kommunikationer som enkelt tar er till Göteborgs innerstad och även närliggande Backaplan med stort utbud av butiker och kommunikationer.

avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig

Viss

Rumsbeskrivning

Hall

Väggarna är ljust målade och på golvet ligger grått klinker med golvvärme som sedan övergår till ett ljust matt golv "Kährs oporto"

Vardagsrum / Kök

Vidare i bostaden finner ni vardagsrummet som befinner sig i en öppen planlösning mot köket Här finns plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang. Från kök/vardagsrum nås bostadens uteplats i söderläge Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ett ljust matt golv "Kährs oporto" vilket ljusar upp rummet och är genomgående i hela bostaden

Stilfullt kök med vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i granit sitter vitt kakel Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, integrerad ugn, mikro och diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats finns för matsalsbord för 4 personer

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord Härifrån nås bostadens walk in closet som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Det andra sovrummet har plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang

Rum

I anslutning till vardagsrummet finns ett mindre rum som kan användas som antingen kontorsrum eller extra förvaringsmöjligheter

Badrum

Helkaklat väggar i vitt och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med vikbara dörrar i glas samt tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat och förvaringsskåp

Förråd

Till bostaden hör ett förråd

Förening och hus

Byggnad

Byggnadsår 2019

Ventilation Mekanisk till och frånluft (FTX)

Uppvärmningssystem Fjärrvärme

RENOVERINGAR

Inga renoveringar planerade i dagsläget.

FÖRENINGENS EKONOMI

Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget

TV/Bredband: Ett gruppavtal med tv samt fiberbredband 100/10 från ComHem är tecknat av föreningen För detta tillkommer 178 kr/mån utöver månadsavgiften Från och med 2022 kommer bredbandet att uppgraderas till 250/50 med samma avgift

Vatten och avlopp 2 055 kr/år

Försäkring 2 628 kr/år

Hushållsel 5 200 kr/år

Summa 9 883 kr/år

Driftkostnad Energideklaration

Status Energideklaration är utförd den 2021-08-04

Energiklass C

Föreningen

Namn BRF Cirrus i Göteborg

Antal lägenheter 60

Organisationsnummer 769634-4667

Andel i föreningen 1,78697%

Andel av årsavgift 1,78697%

Pantsättningsavgift 483 kr

Överlåtelseavgift 1 208 kr betalas av köparen

Äkta/Oäkta förening Äkta Föreningen äger marken Ja

Parkering: Under husen finns garage med 37 platser. Priset för garageplatserna är 650 kr/månad Parkeringen hyrs ut till föreningens medlemmar och följer alltså inte lägenheterna utan tecknas genom eget hyresavtal Det finns även separat garage i närheten som hyrs ut via Poseidon.

Föreningen tillåter delat ägande Föreningen tillåter inte juridiska personer

I Brf Cirrus finns det totalt 60 bostadsrätter fördelade på tre stycken punkthus Hus 1 är fyra våningar högt, hus 2 fem våningar och hus 3 sju våningar. Under hösten 2017 påbörjades byggnationen och de första inflyttningarna skedde juni 2019 Mellan husen finns härliga innergårdar Förutom grönska finns det plats för barnen att leka, sittbänkar och picknick bord

Föreningen äger fastigheten GÖTEBORG BISKOPSGÅRDEN 126:1.

ÖVRIGT OM BOSTADEN

I föreningen finns en övernattningslägenhet att hyra om man får gäster och en gemensamhetslokal med ett kalasrum. Dessutom finns rullstolsförråd, barnvagnsförråd samt återvinningsrum Till varje lägenhet hör ett förråd Förråden är belägna på våning 1 i husen En viss lägenhetstyp har sitt förråd i lägenheten.

Länsmansgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Länsmansgården och Biskopsgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

EN KVART TILL CENTRALA GÖTEBORG

Kommunikationerna är goda. Du når centrala Göteborg på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5 och 6 samt buss 25 (Länsmansgården–Centrum–Balltorp) och buss 145 till Volvo Tuve/Torslanda.

INTRESSANT NATUR OCH ALLT FÖR EN BRA

FRITID

Här finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågel liv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20 tal idrottsföreningar, ett 50 tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärs föreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

FLERA NATURLIGA MÖTESPLATSER OCH

SEX SKOLOR

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I området finns Ryaskolan (F–9) och Svartedalsskolan (F–9) Sjumilaskolan (F–9), Landamäreskolan (F–6), Jättestensskolan (F–9) samt Välkomsten Västra Hisingen, som är en skola för nyanlända elever från andra europeis ka och utomeuropeiska länder.

Information till dig som köpare

MÄKLARENS UPPGIFT

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

OBJEKTSBESKRIVNINGEN

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objekts beskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

BOAREA OCH PLANRITNING

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

BOENDEKALKYL

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och an nan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

ÄKTA OCH OÄKTA BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att till handahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhet

skravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

BUDGIVNING OCH KONTRAKT

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgi varnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostad saffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskriv ningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

FLERA KÖPARE

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontrak tet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktss krivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

ÖVERLÅTELSE AV BOSTADSRÄTT

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontrakts dagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämp liga.

FAST OCH LÖS EGENDOM

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgång spunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsät tning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räk na med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklar en. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

KÖPARENS FINANSIERING

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

SÄRSKILDA VILLKOR I KONTRAKTET

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är van ligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävar villkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av

denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhan dlingen mellan säljare och köpare.

REKLAMATION TILL SÄLJAREN

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.

REKLAMATION TILL MÄKLAREN

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklama tionen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

ÅNGERRÄTT

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personli gen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förm edlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist).

Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjän sten ska påbörjas under ångerfristen.