Alfs väg 6

Page 1

Alfs väg 6 ALVHEM”Ny vy betyder inte bara ett nytt hem för dig. Det är ett helt nytt sätt att mäkla med kunden i fokus.”

Sebastian Stojanovic Fastighetsmäklare/Jurist E-post: sebastian.stojanovic@nyvymaklare.se Telefon: 0734-34 34 79


Alfs väg 6 A L V H E M


Utgångspris Antal rum Boarea / biarea

3 995 000 kr 7 rum 107 kvm / 107 kvm

Typ Tomtarea Byggår

1-familjs friliggande villa, Friköpt 0,13 ha 1965 renoverades 2017-2018.MODERN VILLA MED HÖRNLÄGE OCH STOR TRÄDGÅRD I LUGNT OMRÅDE! Nu har ni chans att förvärva detta trivsamma hus med 107 välplanerade kvadratmeter med bästa hörnläget i natursköna Alvhem. Till förfogande finner ni fyra sovrum, två badrum och en gästtoalett samt kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning. Från vardagsrummet nås uterummet och den träbelagda altanen med plats för grill och loungemöblemang, där kan du njuta av lugn och ro i en fridfull miljö. Den stora och välskötta trädgården är en oas av grönska och erbjuder gott om utrymme för utomhusaktiviteter och trädgårdsfester. En av de stora fördelarna med detta hem är dess ostörda läge och närhet till naturen. Med fina stigar som gränsar till fastigheten kan du enkelt ta långa promenader, jogga eller cykla och njuta av den friska luften och vacker natur. Huset ger er möjlighet att sätta er egen prägel och skapa det hem ni drömmer om. Njut av härliga middagar med familjen på altanen eller i det mysiga vardagsrummet med kamin och stora fönsterpartier, perfekt möjlighet att skapa minnen med varandra. Med stor och lummig tomt bor ni med skog och ängar som närmsta granne. Alvhem är den perfekta platsen där stad och natur möts. I närområdet finns förskola, skola och livsmedelsbutik. Älvängen erbjuder ett brett utbud av vardagsservice, från matbutiker till vårdcentraler och gym. Dessutom finns Ale Golfklubb inom gångavstånd och här finner ni både 9 och 18 hålsbana och golfkrog som är öppet under säsongen samt vackra skogar för svamp- och bärplockning. Här har ni bara 7 minuter med bil till Älvängen, där pendeltåget tar er vidare till centrala Göteborg på endast 25 minuter. Med 15-20 minuters promenad eller cykeltur nås även Lödöse station.
Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.


Rumsbeskrivning Entréplan

Badrum & Gästtoalett

Varmt välkomna! Entréplan erbjuder hall, kök, vardagsrum, matplats, tre sovrum, badrum och gästtoalett.

Modernt badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinkergolv och golvvärme. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch och handdukstork. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster.

Hall Ni välkomnas in i en ljus och luftig hallen där plats finns för avhängning och förvaring i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Vitmålade väggar och på golvet i entrén ligger stengolv som sedan övergår till parkettgolv vilket är genomgående i hela bostaden. I taket sitter dimbara spotlights.

Kök / Matplats Det stora och sociala köket från Ikea bjuder på generösa arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter svart kakel. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro i arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns även en köksö. Plats finns för matsalsbord. Perfekt för matlagning och trevliga bjudningar!

Vardagsrum Ljust och luftigt vardagsrum med lättmöblerade ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Plats finns för större soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och från vardagsrummet når ni bostadens uterum och härliga terrass i söderläge där ni kan njuta av solen långt in på kvällen.

Sovrum 1, 2 & 3 Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Vackert ljusinsläpp genom ett stort fönster. Bostadens två andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord samt förvaring i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Gästtoaletten har vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp och förvaringsskåp.

Nedre plan Från hallen nås nedre plan där det finns två allrum, ett sovrum, walk-in closet, mat- och vinkällare samt ett badrum.

Allrum 1 & 2 På nedre plan finner ni två allrum. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke.

Sovrum Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang.

Badrum Modernt badrum med kaklade väggar i vitt tillsammans med grått klinkergolv och golvvärme. Här finns wc, handfatskommod, spegelskåp, dusch och handdukstork. I taket sitter spotlights. Här finns en tvättavdelning med tvättmaskin från Bosch och torktumlare från Elektrolux.

Garage Till bostaden hör ett garage samt gott om yta för parkeringsutrymme på fram och baksidan.


Bostadsfakta Byggnadssätt

Driftkostnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Uppvärmning

21 058 kr/år

Byggnadsår

1965

Försäkring

5 564 kr/år

Stomme

Tegel

Övrigt

3 588 kr/år

Fasad

Trä

Total driftskostnad

42 814 kr/år

Takbeklädnad Fönster Ventilation

Betongpannor 3-glas Typ: Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Kamin, luftvärmepump, luft, vatten, värmepump

Renoveringar Huset renoverades 2017-2018. Dränering av hus samt gård. Nya elkablar, nytt vattenrör, nytt avlopp, ny isolering samt fasad. Parkering på båda sidor av huset. Ny jord till gräsmattan. Laddbox till elbil installerad. Ny skorstenshuv. Uterummet har glasats in. Ny skorstenshuv. Fiber finns installerat i huset.

Tomten Tomtarea: 1 344 kvm

Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten uppvärmning är inklusive el. Posten VA avser varm- och kallvatten. Posten övrigt avser internet (fiber).

Taxeringsvärde Totala taxeringsvärdet

2 085 000 kr

Byggnad

1 534 000 kr

Mark Typkod

551 000 kr 220, Småhusenhet, bebyggd

Energideklaration Status Energiprestanda Energiklass

Energideklaration är utförd den 2019-04-26 65 kWh/kvm/år D

Servitut / planbestämmelser Gemensamhetsanläggning Gemensamhetsanläggning: Ale Alvhem GA:3 ändamål: Vägar Avtalsservitut Vattenledning Mm Last: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 15-IM1-60/3194.1 Plan och bestämmelser Vattenskyddsområde (2022-05-16) Byggnadsplan (196307-08)Information till dig som köpare MÄKLARENS UPPGIFT Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen. OBJEKTSBESKRIVNINGEN Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar. BOAREA OCH PLANRITNING Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma. BOENDEKALKYL Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar. H A N T E R I N G AV P E R S O N U P P G I F T E R Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter. Ä K TA O C H O Ä K TA B O S TA D S R ÄT T S ­ FÖRENINGAR En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhet-

skravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se. BUDGIVNING OCH KONTRAKT Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset. Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris. Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens. Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor. Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris. F L E R A KÖ PA R E Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.


Ö V E R L ÅT E L S E AV B O S TA D S R ÄT T Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga. FA S T O C H LÖ S E G E N D O M I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom. S Ä L J A R E N S U P P LY S N I N G S S K Y L D I G H E T Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet. KÖ PA R E N S U N D E R S Ö K N I N G S P L I KT Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren. KÖ PA R E N S F I N A N S I E R I N G Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har. SÄRSKILDA VILLKOR I KONTRAKTET I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av

denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare. R E K L A M AT I O N T I L L S Ä L J A R E N Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren. R E K L A M AT I O N T I L L M Ä K L A R E N Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet. Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet. FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se. Å N G E R R ÄT T Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se. Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.