Tage Madsens Väg 27G

Page 1

”Transparens och ärlighet tror vi stenhårt på. Vi säger som det är. Det är då det blir bäst, det vet vi av erfarenhet.” Sebastian Stojanovic Fastighetsmäklare/Jurist E-post: sebastian.stojanovic@nyvymaklare.se Telefon: 0734 34 34 79

Tage Madsens Väg 27G P A R T I L L E | C E N T R U M

Utgångspris 3 395 000 kr Antal rum 3 rum Boarea 76,9 kvm Byggår 1950 Typ Bostadsrätt Våningsplan Totalt antal våningar 2 Lägenhetsnummer 27G/277 Månadsavgift 3 207 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och bredband.

CHARMIG OCH UNIK BOSTAD MED EGEN ENTRÉ OCH TRÄDGÅRD! Varmt välkomna till Tage Madsens väg 27G och detta mysiga bostadsrättsradhus fördelat på två plan Här bor ni i ett bekvämt boende med karaktär, låg avgift och villakänsla tack vare den privata trädgården med altan i soligt söderläge. De två planen är välplanerade där övre plan utgör den mer stillsamma ytan med sovrum och badrum medan ni finner sociala ytor som kök samt vardagsrum på entré plan Bostaden är fint renoverad med ljusa ytskikt och stilrena materialval vilket gör det enkelt för er att sätta er egen prägel på hemmet. Ni erbjuds ett fullutrustat kök med kyl och frys i fullhöjd samt ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning som gör vardagslivet extra bekvämt. Här är det bara att flytta in och njuta! Här bor ni i ett trivsamt, tryggt och populärt område med närhet till Partille centrum där skolor, bibliotek, Partille Arena, populära lekplatsen Justin Bäver samt pendeltågsstationen mot Göteborg och Alingsås finns Närhet till Allum köpcenter som erbjuder flertalet affärer och restauranger. I närheten finns bland även annat Kåsjön för härliga bad och strövområden. På cirka 10 minuter nås centrala Göteborg med bil och goda kommunikationer tar er med enkelhet runt staden.

Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig

Sovrum 1 & 2 Välkommen upp till övre plan där bostadens två rymliga sovrum finns, båda med förvaring i tillhörande klädkammare och fint ljusinsläpp av stora fönsterpartier Det ena sovrummet har en fransk balkong mot den lugna trädgården. Badrum Helkaklat och elegant badrum utrustat med golvvärme och LED spotlights i taket Här finns wc, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork, duschhörna och kombinerad tvättmaskin/torktumlare med ovanhängda förvaringsskåp Förvaring Källare finns belägen i bostaden, friggebod tillhörande bostaden i trädgården samt vind belägen i ett av sovrummen.

Hall Genom den privata ingången kliver ni in i den välkomnande hallen med plats för avhängning. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående i bostaden Avhängning direkt till vänster och under trappan finner ni ett kontor. Kök Stilrent och ljust kök med noggrant utvalda detaljer. Vita köksluckor tillsammans med rostfria beslag och vitvaror Ovan bänkskivan i grått sitter stänkskydd i samma färg vilket gör köket enhetligt. Utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd samt kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin. Intill väggen och fönstret står en praktisk köksö som erbjuder extra förvaringsmöjligheter och plats för två barstolar Vardagsrum Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet som är väl tilltaget. Här finns plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang, tv möbel samt matplats för 4 6 personer Fönster i två väderstreck bidrar med fint ljusinsläpp och känslan av rymd. Härifrån finns utgången till bostadens trädgård och altan om cirka 20 kvm med tak i privat och soligt söderläge där middagarna avnjuts under de varma månaderna

Rumsbeskrivning

Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig

Byggnad Driftkostnad Energideklaration Föreningen Förening och hus Byggnadsår 1950 Ventilation Självdrag Uppvärmningssystem Fjärrvärme Försäkring 2 200 kr/år Hushållsel 6 000 kr/år Summa 8 200 kr/år Status Energideklaration är utförd 2019-11-08den Energiklass F Prestanda 145 kWh/kvm/år Namn BRF Duplexringen Antal lägenheter 68 Organisationsnummer 757200-4443 Andel i föreningen 1,88339% Andel av årsavgift 1,88068% Pantsättningsavgift 483 kr Överlåtelseavgift 1 208 kr betalas av köparen Äkta/Oäkta förening Äkta RENOVERINGAR 2014 Entrétak uppsatta på ettorna och treorna. 2014 Stora grävarbeten är utförda för dränering av byte av rör vid hus 15 och 17 samt block nr 7 2015 Renovering av källartrappor och den gemensamma källaren i hus 13 2016 Byte av avlopp i block 23 är slutfört. 2017 Renovering av vindsutrymmen påbörjat i nr 23 29 2018 Byte av en tvättmaskin i tvättstugan 2018 5 Takarbeten har utförts. 2018 Avloppsbrott har åtgärdats 2019 En grillplats blev anlagd intill lekplatsen 2019 4 entrétrappor har bytts ut. FÖRENINGENS EKONOMI Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. Parkering: Till föreningen tillhör även 36 p platser (sep kö) och 20 garage (sep kö). Ordinarie parkering: 400 kr/mån Extra parkeringsplats: 450 kr/mån Motorvärmare: 450 kr/mån Garage: 600 kr/mån Föreningen tillåter inte juridiska personer. BRF Duplexringen är en äkta bostadsrättsförening med 68 lägenheter i Partille Föreningen bildades år 1970 ÖVRIGT OM BOSTADEN Varje år anordnas två städdagar, en under våren och en under hösten, i föreningen där medlemmarna tillsammans utför arbeten som behöver göras i bostadsområdet Detta är ett av det största strategierna för att hålla nere kostnaderna för området i föreningen

BOENDEKALKYL Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

MÄKLARENS UPPGIFT

BOAREA OCH PLANRITNING Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och an nan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter. ÄKTA OCH OÄKTA BOSTADSRÄTTS­

FÖRENINGAR En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att till handahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhet skravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objekts beskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

BUDGIVNING OCH KONTRAKT

OBJEKTSBESKRIVNINGEN

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Information till dig som köpare

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris. Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgi varnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full Säljarentransparens.harfull prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostad saffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskriv ningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris. FLERA KÖPARE Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontrak tet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktss krivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.

FAST OCH LÖS EGENDOM I

ÖVERLÅTELSE AV BOSTADSRÄTT

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklar en. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgång spunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsät tning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räk na med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

REKLAMATION TILL SÄLJAREN Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren.

Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontrakts dagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämp liga.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

UPPLYSNINGSSKYLDIGHET

KÖPARENS FINANSIERING

SÄRSKILDA VILLKOR I KONTRAKTET I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är van ligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävar villkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhan dlingen mellan säljare och köpare.

REKLAMATION TILL MÄKLAREN Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklama tionen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar FMI,beslutet.som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se. ÅNGERRÄTT Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personli gen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förm edlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se. Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjän sten ska påbörjas under ångerfristen.

SÄLJARENS