Næring på Jæren 6-2019

Page 1

15

INFORMASJON

ÅR

06 2019

OM NÆRINGSLIVET I KLEPP • TIME • HÅ 15. årgang • 06 • Desember 2019

TEMASIDER

INDUSTRI Tett på:

Tom Weum

Aarbakke AS mot nye høyder

Nå skal kyrne ligge på vannmadrass Rekord på Agrovisjon

Reime & Lode:

Nytt visningslokale for brukte bobiler

– En unik maskineringsindustri på Jæren.


HELT NYE MA ZDA CX-30 ENDELIG HER!

ALT DU TRENGER, UANSETT HVOR DU SKAL Helt nye Mazda CX-30 med revolusjonerende Skyactiv-X motor er en kompakt, men overraskende romslig mildhybrid SUV, med forhjuls- eller firehjulstrekk. Med dynamisk ytelse, inspirerende kjøreegenskaper, meget god komfort og sikkerhet passer den like godt i byen som på fjellet. Standardutstyr inkluderer elektrisk bakluke, adaptiv cruise control, LED-frontlykter og mye mer. Hver detalj av det luksuriøse interiøret oser Japansk håndverkskunst. VELKOMMEN TIL PRØVEKJØRING!

P r i s f r a 339 400 , Fra-pris inkl. frakt og lev. omkostninger, årsavgift tilkommer. Drivstofforbruk komb. kjøring 5,9-7,0 l/100 km, CO2-utslipp 133-160 g/km og NOx 15,1-15,5 mg/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti, 3 års lakkgaranti og inntil 10 års Mazda Veiassistanse. Forbruk og utslipp er målt iht. WLTP typegodkjenningsstandard. Forbehold om trykk-/skrivefeil. 131-180

Kverneland Bil Bryne AS Eskervegen 7, 4340 Bryne. Tlf. Åpningstider: www.kvernelandbil.no


Du blir større i en mindre bank Vi kjenner nabolaget ditt, bygda di og byen din. Jo bedre vi blir kjent med deg og dine behov, jo bedre kan vi hjelpe deg.

Jærsk business er vår business Vi tilbyr små og mellomstore næringskunder et bredt og kompetent tilbud. Fire rådgivere vier all tid til landbruket.

Hvorfor velge Jærens eneste lokalbank? Du kan’kje drikka kaffi på telefonen Vi tilbyr ansikt-til-ansikt kontakt med våre rådgivere på et kontor nær deg. Daglige behov fikser du enkelt i mobilbanken vår.

Vi støtter og sponser lokalmiljøet Vi pløyer deler av overskuddet tilbake til ditt nærmiljø, slik at Klepp, Time og Hå blir enda bedre å bo og leve i.

Du får rask respons og treffer fjåge folk Våre rådgivere kan hjelpe deg med veldig mye. Hos oss møter du mennesker, ikke roboter. Våre medarbeidere bor og virker i lokalmiljøet.

Telefon 915 03290 | www.jaerensparebank.no


Dagfinn Hauge

Innhold

Redaktør

En rettedølsk tilnærming Kanskje husker du Nåsåen i TV2-serien «The julekalender». Da han fikk tak i Klokeboka, åpnet den, og utbrøt: HVILKE MULIGHETER!! Tenk dersom politikerne i Stavanger hadde brukt ord som SÅ SPENNENDE, HVILKE MULIGHETER, DETTE MÅ VI SE PÅ SÅ FORT VI KAN. Da hadde de kanskje fått på plass en spennende tec-hub nært sentrum sammen med AkerBp. Det betyr så mye hvilke ord og holdninger en blir møtt med når en kommer med nye planer, ideer og engasjement til å starte opp næringsvirksomhet. Mange bedriftsledere jeg har møtt på Jæren, spesielt i Klepp, har skrytt over kommunen. Positiv innstilling, evne til å se løsninger og en vilje til å få ting til i et godt samarbeid - det er så viktig! Mange ganger er det helt avgjørende for at prosjekt realiseres og at viktige arbeidsplasser etableres.

Agrovisjon: Kyrne vil ha vannseng

8

Designhostellet på Bore

12

Tett på: Tom Weum

14

Vaaland 1889 runder 130 år

17

Reime & Lode med nytt utstillingslokale

18

Aarbakke AS mot nye høyder

20

Robotic Innovation med pallerobot

22

Velkommen til Mazak-land

24

Sirevåg Mekaniske vokser

28

Depro eksporterer 90 prosent

30

Årdal Maskinering bygger ny fabrikk

32

Robot Norge fikk stor kontrakt

34

Juristen: Om standardkontrakter

36

TEMA

Min jobb: Dagny Spanne Kjær 100 år Tryggheim skular

39

Gründerspalten: Heidi Nilssen

41

Nye bedrifter

44

Matspalten: Kanelsnurrer

50

Nytt om navn

50

Kæ skjer

51

40

Hei hverandre frem! Neida, en skal ikke høvle over ting og ta alle mulige snarveier. Men ordbruken, innstilling til å få ting til og evne til å «motta ballen i lufta», det kan være helt avgjørende.

28

I dette magasinet står jærindustrien i fokus. Vi har så mye bra industri på Jæren at det er bare å ta av seg hatten for det unike engasjementet, kreativiteten og innsatsviljen en finner der. Vi vrir litt på tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland sitt utsagn: Det er typisk jærsk å være god!! God lesning!

Næring på Jæren er et uavhengig magasin med fokus på næringslivet på Jæren. Næring på Jæren kommer ut seks ganger i året og distri­bueres til alle husstander og bedrifter i Klepp, Time og Hå kommune.

REDAKTØR: Dagfinn Hauge dagfinn@mediaserv.no 950 73 249

UTGIVER:

ANNONSER: Unni Stødle unni@lokomotiv.no Mob. 932 14 318

Hulda Garborgsvei 6, 4344 Bryne Tlf. 51 77 84 00 www.lokomotiv.no

Katrine F. Killingland katrine@lokomotiv.no Mob. 901 40 447

4

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

20

39

22

Pål Fjelde paal@lokomotiv.no Mob. 416 53 187

Følg oss på Facebook

DESIGN/PRODUKSJON: Lokomotiv Media AS

Eller les våre artikler her: www.npj.no

FORSIDEFOTO: Reidar Kverneland. Foto: Dagfinn Hauge

DISTRIBUSJON: Norpost Opplag: 22 000

TRYKK: Gunnarshaug Trykkeri

FACEBOOK.COM/NÆRING PÅ JÆREN

Neste utgave av Næring på Jæren kommer ut 25. februar 2020.


Norges mest fornøyde kunder i dag. Og i morgen Volvo gikk til topps i Norsk Kundebarometer 2019 – Kundetilfredshetsprisen* for andre år på rad og har Norges mest fornøyde kunder, uansett bransje. Volvo er teknologi for en bedre fremtid og førstevalget til Norges mest fornøyde kunder.

* Norsk Kundebarometer er et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI. Les mer her: www.kundebarometer.com

VOLVO XC60 T8 PLUG-IN HYBRID Med Volvo XC60 er du klar for alle veier, og all slags vær. Funksjoner som bakkekontroll og bakkestarthjelp gir deg litt ekstra hjelp akkurat når du trenger det. Kjør elektrisk i byen eller la 390 hk og AWD ta deg fra 0-100 på 5.5 sekunder på langturer. Velg mellom sportslig R-Design og luksuriøs Inscription. Volvo XC60 T8 ble kåret til World Car of the Year 2018!

VELKOMMEN TIL PRØVEKJØRING!

Blandet forbruk fra 2,2-2,4 l/100 km. CO2-utslipp fra 50 g/km. Forbehold om trykkfeil. Avbildet bil kan ha annet enn annonsert utstyr. Kverneland Bil Bryne Eskervegen 7, tlf. 51 77 82 82

kvernelandbil.no


K&G KORT OG GODT

Lærere ved Tryggheim vgs. vant pris Knut Handeland og Henrik Foss ble tildelt prisen Årets Entreprenør­skaps­lærere av Virke og Ungt Entre­pre­nørskap som ble delt ut på Virkekonferansen 2019. Det er 12. året på rad denne prisen deles ut.

Elevene til de to lærerne har uopp­ fordret nominert de to til prisen.

og roser dem for å gi tillit og være tilgjengelig for elevene”.

Juryens begrunnelse: Årets vinnere er lærere i fellesfagene på yrkesfag. De mener erfaringslæring bidrar til å gjøre de teoretiske fagene mer relevant for elevene. Gjennom programmet Ungdomsbedrift får elevene selv etablere og drive en bedrift, og dermed får de ‘lære ved å gjøre’. Elevene beskriver lærerne som lidenskapelig opptatt av entreprenør­faget,

– Det var rørende å lese om elevenes opplevelser, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap.

Naprapat og fysioterapeut starter opp klinikk Plages du av stivhet eller smerter i muskler og ledd. Denne høsten startet samboerparet Ådne Underhaug og Marte Aalerud som er henholdsvis naprapat og fysioterapeut opp Access Rehab klinikk i Jernbanegata på Bryne. – Vi ønsker å hjelpe folk til å hjelpe seg selv, uansett om det gjelder satsing i idrett eller annen smerteproblematikk, sier de to. Klinikken har også tilgang til treningsrom.

Bo Jensen ble slått til ridder I Norge er de den andre Access Rehab klinikken. Totalt finnes det 10 klinikker i kjeden i Norge og Sverige.

Ny bok: Du er perfekt Forfatter: Finn Underhaug. Illustratør: Vibeke Høie-Holgersen. Eiendomsinvestor Finn Underhaug er ute med sin første bok «Du er perfekt!» som er inspirert av Sydney Banks 3 prinsipper. Underhaug kaller det en revolusjon innen psykisk helse. Får du innsikt i de tre prinsipper kan livet endre seg totalt, mener han. Underhaug skriver: Er dette verd å kikke litt nærmere på? Kan det virkelig være sant at du allerede er perfekt? «Det kan ikke stemme!» «ingen er jo perfekt!» -hva om det er sant at det er akkurat det du er? «Tilbake til fabrikkinnstillingen!» Har jeg gått meg vill, er jeg på feil spor, går jeg i feil retning? Er jeg født med ressurser jeg ikke vet om? 6

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Osteprodusent på Jæren, danske Bo Jensen, ble i november slått til ridder av ordenen «Le Cordon Bleu Saint Esprit Danmark» for hans frem­ragende og forbilledlige innsats for godt håndverk og imponerende arbeid for å formidle sine produkter ut i verden, særlig i Frankrike. – Det varmer alltid ens hjerte når en blir lagt merke til. Jeg er veldig stolt over å bli tildelt denne ordenen, sier Jensen. Bo Jensen fikk også i 2013 Initiativpris av Cordon Bleu Saint Esprit i Norge. Ordenen Le Cordon Bleu Saint Esprit Danemark eller Ordre des Chevaliers du Saint-Esprit) er en fransk gastronomisk og human­ itær ridder­orden, innstiftet i desember 1579 av kong Henrik III.


Restauranten Jonas B. på plass i Jærhagen Tone Helen Malmin Sele drev Klepp Blomster i 12 år. Nå har hun skiftet bransje og er daglig leder og medeier av den nye restauranten Jonas B. som startet opp i kjøpesenteret Jærhagen i november. Jonas B. er et kjent konsept og har restauranter i Drammen, Kongsberg, Porsgrunn, Kristiansand og Lyngdal. Det er en restaurant med italienskinspirerte pizza og pastaretter, samt sin velkjente hamburger.

Martin Svebestad

Restauranten har alle rettigheter, inne- og uteservering og et stort møterom. Totalt har restauranten 120 sitteplasser inne.

Olav Røysland fikk innovasjonspris Kleppsbu og bonde Olav Røysland fikk i november Innovasjon Norge og fylkes landbruksavdeling sin bedriftsutviklingspris for 2019. Prisen fikk han på bakgrunn av at han har drevet tradisjonell gårds­ drift, men også bygget opp en helt ny biogassproduksjon basert på husdyr­ gjødsel fra egne dyr. Bio­gassen brukes til oppvarming på gardsbruket. Røysland har også startet med produksjon av økologiske jordbær. – Du er en aktiv mann i landbruks­ miljøet i Rogaland og har alltid vært

Klepp Energi runder 100 år

raus med å dele dine erfaringer og kunnskap. Du tenker alltid ett steg framover og er ikke redd for å ta i bruk nye løsninger, skriver Fylkesmann Marianne Chesak i begrunnelsen til prisen. – Veldig kjekt og overraskende. Dette gir positiv oppmerksomhet og er noe jeg setter stor pris på, sier Olav Røysland i en kommentar. Direktør Håkon Ådland kan stolt konstatere at 100-åringen, Klepp Energi, ligger helt i norges­toppen når det gjelder driftssikkerhet. Energi­ selskapet, som i løpet av jubileumsåret kan tilby alle husstandene i Klepp bredbånd, har lenge satset på å bygge robust og legge kablene i jorda. Snart er alle lavspentlinjer lagt i jorda. Innen 2025 skal de som det første energiselskapet i Norge også ha lagt alle høyspentlinjer i jordkabel. De har også den laveste nettleien i Rogaland. I anledning jubileet blir det fest i Klepp rådhus for nåværende og tidligere ansatte i Klepp Energi. I tillegg gir de ut en jubileumsbok.

Klepp og Time Rekneskapslag fusjonerer Klepp og Time Rekne­skaps­ lag styrker sin posisjon, finner sammen fra 1.1.2020 og blir til Jæren Rekneskapslag SA. Kontorbygget til Time Rekneskapslag på Håland blir solgt og de fem ansatte der får plass på Særheim i lokalene til Klepp Rekneskapslag. – Vi ser fram til gjennomføring av fusjonen, og mener helt klart at dette er et viktig og ikke minst framtids­ retta steg. Regn­skaps­bransjen er inne i store endringer med overgang til digital regnskapsføring og vi skal utvikle oss videre for at vi skal kunne være en like aktuell samarbeidspartner om 5 og 10 år, sier daglig leder i Klepp Rekneskapslag, Martin Svebestad. Han blir også leder for det «nye» laget. Regnskapsbyrået vil fortsatt bruke regnskapsprogrammet Agro økonomi som hovedverktøy, et verktøy både de og kundene har vært godt fornøyd med. Noen av Time Rekneskapslag sine kunder vil fortsette med Duett sine løsninger. – Et større lag medfører at vi lettere kan sikre og videreutvikle kompetanse også på «smale» områder, sier Svebestad. Totalt vil det være 34 ansatte i det nye selskapet. Klepp Rekneskapslag hadde i fjor en omsetning på i overkant av 21 millioner, mens Time lå rett over 6 millioner i omsetning.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

7


Jon Nærland demonstrerer hvor behagelig kyrne nå kan ligge på vannmadrass.

Nå skal kyrne ligge på vannmadrass TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

På 80-tallet skulle alle ha vann­ seng å ligge i. Nå har madrass­ typen fått sin renessanse, men denne gangen i fjoset. – Vi er opptatt av velferd for dyrene, sier Jon Nærland fra firmaet Glad Q.

Vi treffer Jon Nærland fra Finnøy i Stavanger Forum på Agrovisjon 2019. Her står den entusiastiske bonden på stand med sitt lille firma Glad Q som han opprettet i 2016 sammen med noen andre aksjonærer. Nærland promoterer 2-delte vann­

madrasser for kyr og bevegelig nakkebom, to produkter som skal bidra til mindre sykdom og færre skader på dyra. – I 2016 installerte jeg selv noen vann­madrasser på de minst populære ligge­plassene i det nye robot­fjøset

VI TAR I MOT ALT AV JERN OG METALL REPARASJON AV LANDBRUKSMASKINER 4343 ORRE - TLF. 51 42 81 00 MOB. 911 50 314 - 986 55 414

VR AKPANT 30 00,-

Vi er lokalisert flere steder i Rogaland. Ta kontakt med ditt nærmeste mottak: Sandnes: Egersund: Sola:

tlf.: 51 66 67 00 tlf.: 98 03 22 34 tlf.: 92 22 92 80

Vi henter bile n din etter av tale!

E-mail: sandnes@hermod-teigen.no E-mail: egersund@hermod-teigen.no E-mail: egersund@hermod-teigen.no

Hermod Teigen AS, Fosseikeveien 14 4323 Sandnes, tlf 51 66 67 00

8

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


mitt. Liggeplassene med vann­ madrass ble så populære at kyrne stod i kø for å ligge der. Det syntes vi var interessant og etter hvert la vi inn slike i hele fjøset, forteller Nærland som også ble forhandler av produktet.

produktet med todelt vannmadrass er pattentert. De er alene med løsningen om å ha en fremre del med høyt vanntrykk der kyrne legger seg med knærne og en del med lavere vanntrykk der de ligger med kroppen.

Nå reiser han og sønnen Petter rundt og monterer produktene i tillegg til gårds­driften. Ryktet går om fornøyde kunder, og mange tar kontakt med Nærland.

– Vannmadrassene er en dyrere investering. Men de har blitt brukt i 20 år i fjøs og ser like fine ut. Du tjener den inn igjen over tid, mener Nærland.

Mindre sykdom og mer melk

Ryfylke-bonden som har levert elite­­melk til Tine i mange år viser ivrig fram resultatene fra en undersøkelse Tine-veterinærer og rådgivere har gjort i fjoset hans. Undersøkelsen viser at sykdom og skader på kyrne har gått betydelig ned. – Vi er opptatt av velferden til dyrene. Og god dyrevelferd gir resultater i mindre sykdom og skader samtidig som de produserer mer, sier Nærland. Sammen med Jehannes Bottema som er leder for den nederlandske produsenten Spinder forklarer han at

Bottenma fra Spinder forteller at de begynte å selge vannmadrasser allerede i 1995. Salget har tatt seg opp litt om litt og i dag selger de cirka 12 000 madrasser i året.

Europro doblet omsetningen

På en annen av standene på Agrovisjon treffer vi en fornøyd Sven Ledaal fra Europro AS. Europro er et eget firma som selger produktene til Moi AS, samt Bauer og Keenan i Norge. Og her er det som før den velkjente grønne Doffen i glassfiber som står i sentrum. Denne gangen er de på plass med en svart utgave på hele 18 kubikk. Det

Sven Leedal i Europro har tatt med seg den gigantiske Doff X18 Black edition til Agrovisjon.

er den største varianten de selger av Doffen. En slik utgave brukes gjerne om en har lang avstand fra gjødsel­ lager til spreiearealet eller at mye gjødsel skal fraktes fra fjoset til eksterne

Sett en norsk REKORD i møkkakjøring! -

Rund tank gir best stabilitet Fra 3300L til 12.000L Leveres i galvanisert utførelse Vognene spekkes etter kundens ønsker. -

Buede endelokk for ekstra styrke Norskprodusert Nedsenket hjulaksling Lavtrykk, høytrykk, vakuum og kombi

For mer info: www.rekord-system.no • Telefon: 51422620 • E-post: post@rekord-system.no • Rogneveien 2, 4352 Kleppe N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

9


med servicefolk. I tillegg kan kunden selv sende filer fra traktoren og til sin egen PC, Operation Senter. Her kan han også lage kart over de forskjellige skiftene og sende dette tilbake til traktoren. Og så kan han for eksempel bruke kartet når han skal gjødsle eller sprøyte. På dataskjermen hos Felleskjøpet får de alarm om noe er galt med traktoren. De kan også få fram forslag til løsning på problemet. Dette kalles Expert Alarm. – Målet vårt er å forsøke å holde maskinene i gang hele tiden, understreker Fauskanger. Asbjørn Fauskanger (t.h.) og Atle Nordås Hole fra Felleskjøpet viser fram JD link, et datasystem som overvåker traktoren.

mulig.

gjødsellager. Store og breie hjul skal gjøre at marktrykket blir minst

I 2020 fyller Moi AS 70 år. I 50 år har de produsert Doffen som de fleste bøndene rundt om i Norge har et forhold til.

Ledaal minner om at en gjødselvogn i glassfiber har mye lavere egenvekt enn en stålvogn. Fortsatt er 9 og 11 kubikk de mest populære vognene.

Følger med traktoren din

Løsningen med et eget salgsselskap har vist seg å være fruktbart for Moi AS. I fjor doblet Europro omsetningen og rundet 66 millioner. I dag er de åtte ansatte, seks av de selgere som dekker hele landet. – 80 prosent av vår produksjon er for landbruket. 20 prosent går til industri. Vi eksporterer litt til Sverige, Island og Færøyene. Østerrike og Sveits kan også være aktuelle markeder for Moi-produktene. Men fokuset vårt er på Norge, sier Ledaal.

På Felleskjøpet sin stand presenterer Asbjørn Fauskanger og Atle Nordås Hole noe de kaller JD link. Det er en løsning som gjør at både kunden og leverandøren kan følge med John Deere-traktoren via pc-en. – En kan vite nøyaktig hvor traktoren er og får melding om det er noe galt med den eller at den trenger service, forteller Fauskanger. – Om det er noe med softwaren så kan vi logge oss inn på traktoren og fjernreparere den fra vårt verksted uten at kunden trenger å kjøre den til oss eller at vi trenger å møte opp på plassen

– Reagerer kundene på en slik overvåkning? – Det er selvfølgelig frivillig å ha det. Det er alltid kunden som bestemmer. Vi kan selvsagt ikke se hva kunden gjør i det daglige, men følger med dersom det kommer noen feilmeldinger. De tilbakemeldingene vi har fått så langt fra kundene er positive. Det er kun nyere John Deere traktorer som får denne løsningen.

Lagde golyd

Ute på messeområdet har Odd Terje Friestad fyrt opp den prisbelønte traktorpulleren Tyra han og kona Berit (Bitten) Johanne Auestad har kjøpt fra Finland. Her er det mye lyd, røyk og flammer. Sammen har de vært i pulling-miljøet i årevis. Mange år kjørte Bitten en helt original traktor. Da hun fikk barn roet

VERDI‐ OG SKADETAKSERING

    

Bolig og næringseiendommer Landbrukseiendommer Innbo og løsøre Maskiner og prosessutstyr Driftstilbehør og driftsløsøre

www.bbetakst.no

9 erfarne medarbeidere med høy kompetanse innenfor sine fagområder. Ta kontakt for mer informasjon eller en uforpliktende samtale.

   

10

Rådgiving og konsulenttjenester Prosjektstyring Sakkyndig bistand Energimerking av bygg

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Welhavens vei 15, 4319 Sandnes Telefon sentralbord: 51 68 54 50

E‐post: post@bbetakst.no

B E T O N G A R B E I D post@ahbygg.no

tlf.nr 51 79 85 79


de det tt av Men da barna var voksne s o de t og brukte sparepengene på å k øpe Va tra-en med 2000 hestekrefter S den har det b tt mange turer rundt om Europa for å konkurrere Og det har b tt mange se ere med Tyra for entus astene fra Brusand

Fornøyd arrangør

Årets Agrov s on er det største så

+47 902 80 279 80 279 +47 902 80A 279 angt +47 902 e80ha 279 ene på messeområdet 80 279 +47 902 80 279 +47 902 80 279 var fu e av u +47 902 80 279 ke firmaer 80 279 +47 902post@amploy.no 80 279 +47 902 80 279 amploy.no post@amploy.no +47 902 80 279 post@amploy.no +47 902 80 279 amploy.no post@amploy.no +47 902 80 279 po no +47@amp 902 80oy279 post@amploy.no amp oy no po – V@amp kunne en p astha t oy no +47 902 80 brukt 279 14, 4360 Ånestadvegen Varhaug post@amploy.no dvegen 14, 4360 Varhaug post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug +47 902 80 279 Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Men den å oyttnokrøkkete t s er O av post@amploy.no dvegen 14, 4360 Varhaug po @amp post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Åne advegenoy 14 4360 Ånestadvegen 14,Varhaug 4360 Varhaug Varhaug po no dvegen 14 4360 Varhaug Åne advegen 14årets 4360 post@amploy.no Røys and@amp messegenera Ånestadvegen 14, 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 4360 Varhaug po @amp oy no Åne advegen 14 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 14, Ånestadvegen 4360 Varhaug 14, 14 4360 Varhaug Åne advegen 4360 Varhaug HanÅnestadvegen er godt fornøyd med avv k ngen Åne advegen 14 4360 Varhaug

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ARBEIDKRAFT LEIE OM AMPLOY TIL PLOY av messa OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIELEIE Annonse ARBEIDKRAFT LEIE OM AMPLOY TILARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL PLOY OM AMPLOY KVALIFISER TIL LEIE Annonse OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE PLOY OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE Annon e KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE OM AMPLOY L tt parker ngsprob emer er der a t d KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE OM AMPLOY OM AMPLOY menAMPLOY arrangøren hadde shutt ebuss KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE OM AMPLOY OM KVALIFISERT OM AMPLOY somAMPLOY g kk he e t den me omARBEIDSKRAFT TIL LEIE OM

Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert arbeidskraft til og Amploy AS blelandbruk opprettet fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert arbeidskraft til og arbeidskraft til landbruk og Amploy blelandbruk opprettet fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy AS kvalifisert Amploy AS ble opprettet fornæringsdrivende. å levere høyMaskell kvalifisert Amploy AS ble startet avog David flere år arbeidskraft til landbruk næringsdrivende. Amploy AS ble startet av David Maskell flere år Amp o AS opp o hø arbeidskraft til landbruk ogonæringsdrivende. Amploy AS til ble startet avopprettet David Maskell flere årerfaring Amploy ASavble forover åhølevere høy kvalifisert Amp o AS opp hø arbeidskraft arbeidskraft landbruk og Eier selskapet har 10 års Amp o siden. AS opp onæringsdrivende. Amploy AS til blelandbruk opprettetog fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert Amploy AS ble startet av David Maskell flere årmed siden. Eier avble selskapet har over 10av års erfaring med d nd u o næ n d nd Amploy AS startet av David Maskell flere år siden. Eier selskapet har over 10 års erfaring med arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. d flere år nd u Amploy o næ nASdble nd Amploy AS til ble startet avog David Maskell avopprettet Maskell flere årerfaring utleie avstartet arbeidskraft landbruk markedet i Norge. d siden. nd uselskapet oDavid nætil har n nd Amploy AS for å dlevere høy kvalifisert @ mp n arbeidskraft 10 års med Amp o AS landbruk opp onæringsdrivende. høav utleie arbeidskraft til utleie landbruk markedet i ble Norge. Amp oEier ASav Ddover M siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. nu @amp d noy no V h u Amploy AS ble startet av David Maskell flere år vi Amp o AS D d M siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med po Amploy AS betrakter sine individuelt og arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. Amp o Amp AS M Amploy flere år n V h u oav AS opp okunder hø utleie arbeidskraft landbruk markedet Norge. d AS ble startet nd u avoDavid næ nMaskell d avnd Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og viDkunder Amploy opprettet for å levere høy dmarkedet nbetrakter E ptildh o m dhøy kvalifisert Amploy AS ble opprettet åi nlevere Amploy AS sine individuelt ogfor vikvalifisert utleie arbeidskraft til landbruk i ble Norge. siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med d n E p h o n m d utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. Amploy AS ble startet av David Maskell flere år d n E p h o n m d siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med @ mp n d AS nd etter usine o næ nm d høy Amploy betrakter kunder individuelt og vi Amp o AS D dM arbeidskraft til og næringsdrivende. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. dlandbruk nd dnd No AS betrakter sine kunder individuelt og vi tilpasser arbeidskraft spesielt kundes behov. Amploy ble opprettet for å ulevere kvalifisert arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. utleie av arbeidskraft tiluerhar landbruk markedet Norge. Amploy AS ble opprettet for åi levere høy kvalifisert umarkedet d vi nd uu m dAS No Amploy AS betrakter sine kunderAmploy individuelt og Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi n d n V h u Ideen bak Amploy AS å tilby kvalifisert siden. Eier av selskapet over 10 års erfaring med u d nd m d No utleie i Norge. Amp o AS D d M tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. d n av E arbeidskraftptil hlandbruk o n m d Amploy bleer startet av David Maskell flere oår Ideen bakarbeidskraft Amploy ASspesielt erIdeen å tilby kvalifisert Amp AS nkvalifisert und nd du arbeidskraft til næringsdrivende. tilpasser etter kundes behov. bak Amploy AS å tilby Amploy AS ble startet avsom David Amploy betrakter sine individuelt og vi høyflere o AS ntilpasser und nd o olandbruk oavdu AS okunder hø spesielt etterAmp kundes behov. arbeidskraft spesielt kundes behov. arbeidskraft til landbruk arbeidskraft til landbruk og selskaper har behov Amp oy AS bog oppdu onæringsdrivende. åiho vMaskell kva år Amp o Amp AS nopp und nd oog utleie arbeidskraft til landbruk markedet Amploy arbeidskraft AS betrakter sinend kunder individuelt oglandbruk vi Ån adv g n 14 4360 Va haug tilpasser dp ntilsom E petter o nNorge. m d Ideen bak Amploy AS erh åDavid tilby kvalifisert u d u arbeidskraft m d Amploy No til og selskaper har siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med dbehov pav und arbeidskraft landbruk og selskaper som har behov Amploy AS ble startet Maskell flere år Ideen bak ASperIdeen å tilby kvalifisert + d nd u o næ n d nd tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. p d und ho siden. Eier av selskapet har over 10 års Ideen bak Amploy AS er å tilby kvalifisert bak Amploy AS er å tilby kvalifisert for ekstra hjelp når dem trenger det. Amploy AS ble startet av David Maskell flere årmed +n Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi n d V h u + p d p und ho a b d k a andb uk og næ ng d verfaring nd tilpasser spesielt etterfor kundes u u 10 m års d har No arbeidskraft tildbehov landbruk ogndselskaper som behov Amp o arbeidskraft AS n und nd dubehov. o landbruk ekstra hjelp når demfor trenger det. utleie av arbeidskraft til har landbruk markedet i Norge. d n Amp o AS arbeidskraft til og selskaper som har ekstra hjelp når dem trenger det. siden. Eier av selskapet over erfaring med AS Mhar Ideen bak Amploy AS erbåD tilby kvalifisert d nsom har Amp o AS arbeidskraft arbeidskraft til landbruk selskaper behov tilo landbruk og selskaper som behov utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. tilpasser spesielt etter kundes behov. d n Amp Amp oarbeidskraft AS siden. Eier av har over 10 Ideen ASperog å tilby kvalifisert Amp oy AS addet. av Dav dNorge. Ma k erfaring å med Amp oav AS nlandbruk und nd du o for ekstra hjelp når dem trenger p bak Amploy d ho når dem trenger Amploy betrakter kunder individuelt og viårs nd usine o selskapet pmarkedet om hi n ho forund ekstra hjelp det. utleie arbeidskraft tiluforvente: landbruk og selskaper som har behov d har nd u for o ekstra om h ho dphjelp ndkan Enår ptil o omkvalifisert m d for ekstra hjelp når dem trenger det. dem trenger det. d arbeidskraft nd o p h ho Ideen bak Amploy erh å ntilby Amploy AS betrakter sine kunder individuelt ogmvi d arbeidskraft til landbruk som Hva du pav und hoog utleie av arbeidskraft til landbruk markedet Norge. dbetrakter EAS kap ha ov 10 a i ng d+p+47 n @902 Amp tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. opdu h pddnn d m d mp no AS og selskaper 902 80 279 Hva kanhdubehov forvente: 80 279 Amploy AS sine kunder individuelt viå @ mp+47 902 n +47 for ekstra hjelp når dem trenger det. +47 902p80 279 o p n d m n d u nd u m d No Hva kan forvente: 80 279 p @ mp n arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov o h p n d m n d Ann for ekstra hjelp når det. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes d •nnkan Amp oavAS d nddem u trenger o p om h ho Ideen bak Amploy ådtilby Amploy AS sine kunder individuelt og vi u aspesielt bernbetrakter kpakke a kvalifisert uk k d behov. No g Hva du forvente: Full dokumentasjons forandb dine tilpasser arbeidskraft etter kundes Amp oforvente: AS und nd dubehov. o ma Hva kan du forvente: for dine for ekstra hjelp når dem trenger det. Hva kan du • pakke Full dokumentasjons pakke for dbak nd uAmploy pspesielt om h ho o+ kanhdupforvente: n d m n d • Full dokumentasjons arbeidskraft til landbruk selskaper har behov Ideen bak AS er åkund tilby kvalifisert +47 902 80 Hva 279 tilpasser arbeidskraft Amp AS ak nsom ndAues v dubehov. ansatte Ideen Amploy AS å tilby kvalifisert Hva du ooy ven eboog Odd Te Fdine es ad og Be Bdine en Johanne adogvav på p279 @ mp n post@amploy.no pe dforvente: per und ho kundes • kan Full dokumentasjons pakke for dineetter Am A +47902 902 80 ansatte +47 80Am 279 Hva kan du Hva kan du o ven eHva post@amploy.no post@amploy.no AFull • Full dokumentasjons pakke for ansatte o h p n d m n d @ m kan du o ven e Ån d n V h u for ekstra hjelp når dem trenger det. +47 902 80 279 Hva kan du forvente: Am A arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov • dokumentasjons pakke for dine Full pakke @ Ån m arbeidskraft til selskaper har behov Amploy AS åd ntilby kvalifisert @amp oyVno hæu d n @ m Ån V dhpo u n •dokumentasjons 24hIdeen kontakt med din kunde palandbruk b og d for kegen adine per kund b hov æ med din• egen dkunde n Fu Amp obak AS ansatte • 24h do um naegen on p osom +47 902 80 279 æ kontakt ansatte 24h kontakt med din kunde Hva du forvente: •do dokumentasjons pakke for Fu doD um M n on• p ansatte o kan dFull n for Am A A for dine Hva du on ven når dem trenger for ekstra dem trenger det. Fu um n ekstra on phjelp ooy dAS npkunde behandler post@amploy.no arbeidskraft til og selskaper • kan Full dokumentasjons nd uAmp o om hby det. ho som har behov Am Aansatte D e Am M pakke dkontakt nnår bak ådine kva p 14, @ mp V h u • d 24h med dinlandbruk egen behandler n hjelp Am A M Ånestadvegen 4360 Varhaug post@amploy.no Am A • D æ 14, 4360 24h med din• egen kunde behandler E m post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug ansatte n kontakt Hva kan du o ven e • 24h kontakt med din egen kunde 24h kontakt med din egen kunde Ånestadvegen Varhaug forvente: Å V E m • Full dokumentasjons pakke for dine Ån d n V h u n Personell med gode kvalifikasjoner og ansatte o h p n d m n d for ekstra trenger det. om ha b hov Eon p m kvalifikasjoner Å Am bon d kkvalifikasjoner andb uk og kap o• dbehandler n behandler æmed Å V post@amploy.no V Fu do um n A D M Personell og ha mahjelp dd nnår ndem und m gode N n und med gode og post@amploy.no 0 Varhaug 24h kontakt egen m N h on m d behandler behandler ansatte m N d n• Personell lang arbeidserfaring h ••on d dkan named ndin und Amegen A D M • 4360 24h kontakt med4360 din kunde Fu do n hgode on p d kunde o dine d ng n og d Ån g n 14 Va A haug Hva kan du forvente: @ m E m V n adv Full dokumentasjons pakke for Am Personell med kvalifikasjoner Ånestadvegen 14, Varhaug om kum pforvente: nå m du lang arbeidserfaring hHva nd Am 14, APersonell Am A • Personell med gode kvalifikasjoner og arbeidserfaring A behandler hognd Amgode Ånestadvegen 4360 Varhaug • 14, • lang Personell gode kvalifikasjoner ogtatt mh •nd m Ån N 24h kontakt medpersonal din egenhar kunde d n med VAnkvalifikasjoner h E un Am Vi sørger at vår behandler nmed ansatte Ånestadvegen 4360 Varhaug h on m dd und lang arbeidserfaring Hva kan du o ven e æ • Vi sørger at vår personal har tatt P on m d od on o • Full dokumentasjons pakke for dine Hva kan du lang arbeidserfaring Vi sørger at harforvente: tatt Ånestadvegen 4360 Varhaug •arbeidserfaring Personell med og P mM dm od •æ NP onbehandler ovår Am A Full dokumentasjons for dine lang arbeidserfaring lang Aogon Ånestadvegen 14, 4360 on m don•personal odat onnhar ound nødvending vaksinasjoner som manpakke • 14, Personell med gode kvalifikasjoner m gode dpersonal d nkvalifikasjoner Am AAm D Am hVarhaug 24h kontakt med egen kunde •tattman Vi tatt Am A • nødvending vaksinasjoner som nhsørger d vår ndin ansatte Å V nd A Am AAm do um n gode on p man oe d n og VinAsørger at personal har nødvending vaksinasjoner som m• M du o ven lang arbeidserfaring d vår nD • lang Vi at har tatt ansatte Vi at vår personal har tatt Em m trenger åFull jobbe med landbruk • Fu Personell med kvalifikasjoner nsørger dhHva nkan dokumentasjons arbeidserfaring nd behandler P sørger on m vår d personal od onE om for åmvaksinasjoner nødvending vaksinasjoner som manpakke for dine trenger jobbe medNtrenger landbruk m•for Am A V ø p on h • 24h kontakt med din egen kunde n for å jobbe med landbruk nødvending som man m m Vi sørger vår personal har tatt VA ø p on V h • P OM AMPLOY nødvending vaksinasjoner som nødvending vaksinasjoner man Annegen m man lang arbeidserfaring M Beste ind PWC p nat on hnsom 24h kontakt med din Am • m Vi personal har tatt ansatte m dregnskap od on o •Norge dokum n om aund on o dn OM AMPLOY nsørger at d vår n trenger for åFu jobbe landbruk •PWC Personell med gode ogn kunde m ø• Non AMPLOY Annonse Beste ind Norge regnskap nød onbyrå m npakk behandler M AMPLOY AMPLOY A • nød trenger forn å jobbe landbruk on m d dmed nkvalifikasjoner nhar • onbyrå Beste ind Norge regnskap byrå PWC OMOM AMPLOY nødvending vaksinasjoner man nmmed m nsørger trenger for å vaksinasjoner jobbeAm med landbruk trenger for å jobbe landbruk m som tar ansvar kunder Vi vår personal tatt nødom nnhA on om nsom nødvending dmed nvåre Am An tar ansvar behandler lang arbeidserfaring du oman p Hon k hnsom •••tar Beste i for byrå PWC an afor •Norge 24h kontakt med som for våre kunder onat oregnskap m dm nd udin egen med gode kvalifikasjoner og kunde H •k nV du øoi Norge n H regnskap hn nd OM AMPLOY • Am Beste Norge regnskap byrå PWC som ansvar våre kunder Am APersonell m Aihøy trenger for å jobbe med landbruk k n du o n n o o m d nd u Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Beste byrå PWC • Beste i Norge regnskap byrå PWC n o o m d nd u nødvending vaksinasjoner som man Amploy AS ble opprettet for å levere kvalifisert • Sikkerhet dokumentasjon på at alle trengerndforn å jobben med landbruk OM AMPLOY nød Am A V øtar p on h AS ble opprettet for åAm levere høyA kvalifisert om m nAm som ansvar for våre kunder Vidokumentasjon sørger at vår personal har tatt A dokumentasjon Personell og msom behandler •Amploy Sikkerhet på••PWC at alle B npå pmed PWC til landbruk og•næringsdrivende. •No 24h kon ak m gode d d nkvalifikasjoner lang arbeidserfaring æ A on m ansvarAm tar ansvar våre P on m dpregnskap od on og n kund Sikkerhet at alle arbeidskraft tilkunder landbruk og næringsdrivende. A H k n du o n æ Beste ind Norge byrå PWC B arbeidskraft nm p kunder m Am arbeidskraft til No landbruk ogfor næringsdrivende. som tar forhøyvåre som ansvar for våre kunder Am A startet trenger for å vaksinasjoner jobbe med landbruk norske standarder reguleringer er Amploy ble n opprettet kvalifisert B No næ Amploy AS av David Maskell flere år • AS Beste i Norge regnskap nat nog on om n Am oforAå levere oAmploy mAS dble uAm nødvending som man Am Anød D MPWC ••tar Sikkerhet på at m alle OM AMPLOY startet Maskell flereble år norske standarder og reguleringer er lang om n oarbeidserfaring und H kbyrå nndduPWC oDavid nAS Vi sørger vår personal har tatt bleEier startet avopprettet David Maskell flere år Am b hand •Norge Personell med gode kvalifikasjoner og D M Am A Dover M n ddokumentasjon npå Amploy AS for å levere høy kvalifisert •avAmploy Sikkerhet på atm alle norske standarder og er arbeidskraft til landbruk ogdokumentasjon næringsdrivende. mA som tar ansvar for våre kunder om ndokumentasjon o Am und avble selskapet har 10 års erfaring med A D Mreguleringer OM AMPLOY m Am A av kunder D M • A som Sikkerhet påæPWC at alle •næringsdrivende. Sikkerhet dokumentasjon at alle Am A msiden. siden. selskapet har over 10 årsselskapet erfaring med Am A Dover M realisert • Beste i regnskap byrå PWC om n o und Ekvalifisert m er tarNo fornEier våre n o o m d nd u Amploy AS til blelandbruk opprettet for å levere høy siden. Eier av har 10 års erfaring med trenger for å jobbe med landbruk m mDavid Maskell p norske standarder og reguleringer arbeidskraft og Amploy ASB ble startet avansvar flere år realisert E m utleie arbeidskraft markedet i Norge. S h• do um n onat onvår p mm til og nødvending som Vivaksinasjoner sørger personal E m norske reguleringer erøtar realisert lang utleie av landbruk markedet itil Norge. V p hder P on m god kva har katatt on og æarbeidserfaring og næringsdrivende. ••mhflere Sikkerhet dokumentasjon på at man alle Am standarder A M D mtil utleie MmS havstandarder do um sine nlandbruk on pi Norge. Am Dover avarbeidskraft arbeidskraft tillandbruk landbruk markedet ogarbeidskraft reguleringer er mp N norske standarder reguleringer m Nog Amploy AS ble av David år som ansvar for kunder siden. Eier selskapet har 10 o års erfaring med SMaskell do nog on povåre Rimelige priser knyttet til høyest Amploy AS betrakter kunder individuelt vi um • A avnorske Sikkerhet dokumentasjon på at alle m Nogstartet B No n PWC m N om n und realisert • Beste i Norge regnskap byrå Amploy AS betrakter sine kunder individuelt vi Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert m N m N • Rimelige priser knyttet til høyest no nd d u n Amploy AS ble startet av David Maskell flere år Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert trenger for å jobbe med landbruk m Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi m H k n du o n Am A D M Am A nd E m realisert siden. Eier av selskapet har•over 10kundes års erfaring med nd mno nød ndokumentasjon nhøyest m n har nødvending vaksinasjoner som utleie av arbeidskraft til landbruk markedet Am A Rimelige priser knyttet tilu tilpasser arbeidskraft spesielt etter behov. norske reguleringer d AS ohar u nnæringsdrivende. Am A i Norge. spesielt ang b non dkunder apersonal Am A sørger at vår tattman realisert realisert Amploy ble opprettet åSikkerhet levere kvalifisert Am A av arbeidskraft til landbruk ogkundes næringsdrivende. Am A tilpasser etter behov. Am Akundes kvalitet ••for påom atng alleer no nd d•standarder oVi Eier av selskapet over 10 årsog erfaring medhøy A standarder ogarbeidskraft reguleringer er tilpasser arbeidskraft spesielt etter behov. om npriser oa og und m Nog arbeidskraft til landbruk Am Amarkedet msiden. som ansvar for våre utleie arbeidskraft til i Am Norge. Sbetrakterm hsine do um n onvimpHva Rimelige knyttet til høyest Amploy ASnorske kunder individuelt Enæringsdrivende. kvalitet Ideen bak Amploy AS erlandbruk åDavid tilbytil kvalifisert NAS •David Beste i Norge regnskap PWC m nvi tar oflere m nd ummed Amploy av Maskell flere år Ideen bak Amploy AS • erIdeen åm tilby kvalifisert arbeidskraft til landbruk og kvalitet Rimelige priser knyttet høyest kan du vtilble nstartet trenger for åbyrå jobbe utleie avo arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. realisert Am • arbeidskraft A Rimelige bak Amploy AS er å tilby kvalifisert Am A Amploy AS ble startet avsom Maskell åro priser til høyest nødvending vaksinasjoner Amploy AS betrakter sine individuelt og •kunder Rimelige priser knyttet til •standarder V øæ ghøyest adon vå ona hasom a man tilpasser etter kundes æp norske er landbruk arbeidskraft landbruk og selskaper har behov ••David Kjapp av personell realisert Am A D M Am m reguleringer N m S hlevering do um nog p Amspesielt A no nd dknyttet o behov. kvalitet arbeidskraft til landbruk og selskaper har behov Sikkerhet dokumentasjon på at alle siden. Eier av selskapet har over 10har års erfaring med Am A Am A Vu A n Amploy AS ble startet av Maskell flere årD Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og viårs •arbeidskraft Kjapp levering av personell tilsom landbruk og selskaper som behov R m p n hø som tar ansvar for våre kunder mover Am A M Am A tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. kvalitet siden. Eier av selskapet har 10 erfaring med Ideen bakVAmploy AS er å tilby kvalifisert B No n p PWC • Kjapp levering av personell for ekstra hjelp når dem trenger det. m m Am A V • Rimelige priser knyttet til høyest R m p n hø m kvalitet kvalitet A M FmIdeen m •standarder Beste Norge regnskap PWC Am Ano forknyttet ekstra hjelptil når demfor trenger det. m utleie arbeidskraft til landbruk markedet i Am Norge. trenger forng åD jobbe med landbruk realisert tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. na onbyrå om man R mhar p10 års levering nnd hø m m m siden. Eier erfaring med ekstra hjelpav når dem trenger A ogpriser • Am Rimelige dav ind o uvak mav bak Amploy AS erdet. åselskapet tilby kvalifisert norske og reguleringer arbeidskraft til landbruk selskaper som har ••Eover Kjapp personell m utleie av arbeidskraft til landbruk i nødv Norge. mbehov m høyest m• m N Sikkerhet på n at m alleer m Amploy AS betrakter sine kunder individuelt ogmarkedet vi E ndokumentasjon mlandbruk m m om o und Kjapp levering av personell Ideen bak Amploy AS er å• tilby kvalifisert kvalitet mA muk Am V utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. m arbeidskraft til og selskaper som har behov m • hjelp Kjapp levering av personell Kjapp levering av personell for ekstra når dem trenger det. som tar ansvar for våre kunder •kunder Rimelige priser til AAmploy AS betrakter sine individuelt og ng vi knyttet kvalitet o on å høyest obb andbPWC •standarder Beste iog Norge regnskap Hva kan du m m N merd byrå m realisert tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. R m Tjenester: hø Hva Våre Tjenester: arbeidskraft til forvente: landbruk og selskaper som har behov m m Am Hvankan du forvente: m p K pp hlevering n um norske Abehov. V for ekstra hjelp dem trenger det. du forvente: Amploy ASpbetrakter sine kunder individuelt viav p m m Våre Hm SAm doog n reguleringer on p m N B N mKkan WC m •dine Kjapp personell pp nnår onK tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes Ideen bak Amploy AS ertrenger å tilby kvalifisert Våre Tjenester: Am A kvalitet for ekstra hjelp når dem det. B Kjapp N leveringHav WC • Full dokumentasjons pakke for H pp n p on • Sikkerhet dokumentasjon på at alle • personell R mkundes A pB nkontorlokaler høfor N WC somdog tar ansvar • B Full m dokumentasjons for dine •åav Rimelige knyttet til tilpasser gm gn kap kunder by å PWC m m Am Aarbeidskraft Hva kan forvente: m Arbeidskraft tildu næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring driftsbygninger • pakke Full dokumentasjons pakke dine realisert m arbeidskraft landbruk og for selskaper har behov Ideen bak Amploy AS ersom tilby kvalifisert Am Våre Hspesielt netter du o behov. npriser no nd oNo u høyest n våre ansatte mm av dskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring driftsbygninger m H Våre m H k Tjenester: n kan du otil forvente: nog Hva du Ideen bak Amploy AS erog kvalifisert •åkmtilby Kjapp avapersonell m on Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring avegen kontorlokaler ansatte m m Hkontorlokaler k driftsbygninger nkunde du o n levering Våre Tjenester: for ekstra når dem trenger det. norske standarder kvalitet B Tjenester: N arbeidskraft til selskaper behov • WC Full dokumentasjons pakke dine K ppTjenester: n for pansatte m om andokumentasjon vahøyest o og vå reguleringer kund •og Sikkerhet på at alleer • kan 24hhjelp kontakt med dinlandbruk Hva du forvente: • Rimelige priser knyttet til Am som Ahar V medmdin P m • 24h kontakt egen kunde m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler m Vå e T ene e m arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov m • 24h kontakt med din egen kunde • Full dokumentasjons pakke for dine m ansatte B m NVåre WC for ekstra hjelp nårdriftsbygninger dem trenger det.pp levering m dskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft av driftsbygninger og kontorlokaler Tjenester: m landbruk, behandler eHtil T landbruk, ene k n dueog o Rengjøring n Vå nkkav p onm Arbeidskraft til Rengjøring av Vå driftsbygninger kontorlokaler behandler Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk, Rengjøring ogpAm kontorlokaler m •dinemK Kjapp e til T ene realisert •e Full dokumentasjons pakke fortrenger Astandarder m hjelp m av Tjenester: behandler norske oga reguleringer kvalitet for ekstra når dem det. ansatte h on på a a er kontakt dindd egen kunde Hva du forvente: R mo • npersonell • kan Personell godenkvalifikasjoner og m gode d A • 24h næ nmedm ndu A nd umed R øH n d nnnS o on dokum o ohø n k n du mA • R Personell med kvalifikasjoner og ansatte Htil •dnd kvalifikasjoner og av Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk, Rengjøring driftsbygninger ogopersonell dArbeidskraft næe til n m d driftsbygninger nd uog n ø n d Våre nmed ndokumentasjons onegen o o møo • m 24h kontakt med lang arbeidserfaring A dd ed ndu næ nbehandler m dd m ndu Am RHva ngode ndudin d kunde n n levering on oav VPersonell m •om mrealisert Rimelige priserdknyttet til Rengjøring av kontorlokaler ••u Full pakke for •dine Kjapp Vå T landbruk, ene kan forvente: mTjenester: no k kontorlokaler anda og m gu høyest ng langdarbeidserfaring m m med 24h kontakt din egen kunde lang arbeidserfaring m N m m behandler • Personell med gode kvalifikasjoner og R B WC m vår Hva kan du forvente: • Vi sørger at personal har tatt m R m ansatte sørger at vår personal har tattlandbruk, m av m pakke m behandler til darbeidserfaring næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring driftsbygninger og kontorlokaler Vå e T ene e m • Vi sørger at vår •personal har kvalifikasjoner tatt som Våre Tjenester: • Personell med gode og kvalitet Full dokumentasjons for dine A d nd u Arbeidskraft R n ø n lang nn o• RVi on o o K pp n p on a • Rimelige priser knyttet til høyest nødvending vaksinasjoner man mvaksinasjoner som m 24h vaksinasjoner kontakt med din egen Hkunde k pakke n omdinen nødvending •• man Personell med gode kvalifikasjoner og du for • Full dokumentasjons nødvending som man m lang arbeidserfaring m m @ m • Vi sørger at vår personal har tatt ansatte Rm trenger for åm jobbe med landbruk m landbruk, m K å jobbe m A d n m dd ndutrenger A d Våre nd u R n ø n d n n o on o o behandler m for med trenger landbruk Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler m m m lang Kjapp levering av personell Tjenester: K næ kvalitet for å jobbe med landbruk ansatte m • R m g p kny høy • Vi sørger at vår personal har tatt

mp n 47@902 mp n 80 279

messeområdet og sentrum

VALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE R ARBEIDKRAFT TIL LEIE LIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE 15 743 andbruksnteresserte besøkte KRAFT TIL LEIE VALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE MPLOY LOY messa denne gangen og det er ny VALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE VALIFISER ARBEIDKRAFT MPLOY rekord Mange var også t re sendeTIL LEIE ALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE AMPLOY MPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE FISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER TIL LEIE SER TIL LEIE OM AMPLOY SER ARBEIDKRAFT TILARBEIDKRAFT LEIE ARBEIDKRAFT KVALIFISER TIL LEIE OM ARBEIDKRAFT AMPLOY OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIELEIE TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT Y KVALIFISER ARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIELEIE KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT OM AMPLOY OM AMPLOY KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE LEIE TIL LEIE OM AMPLOY OM AMPLOY

På jakt etter Ha en himmelsk jul! sommerkroppen? Spis mer kylling!

Kvalifisert arbeidskraft til leie

Amploy AS leverer høyt kvalifisert arbeidskraft til landbruk og nærings­ middelindustri

m nødvending vaksinasjoner som K man Rm kan Beste i •Norge byrå PWC m Bbyrå ••PWC 24hregnskap kontakt med din egen kunde N PWC Personell med gode kvalifikasjoner ogHva •m m mBeste i Norge regnskap • Beste i Norge regnskap byrå PWCmed nødvending vaksinasjoner somW man •N m 24h kontakt din trenger for å jobbe med landbruk Vegen kunde

p ass med ak o pu e en Ty a

du o v n

som tar ansvar for våreWkunder av driftsbygninger W behandler Arbeidskraft til Arbeidskraft landbruk, Rengjøring og kontorlokaler lang arbeidserfaring eL TtarLE emvåre Vtil • kva Kjapp av personell som tarN ansvar for Vå Nene K mm m m byrå PWC som ansvar for kunder trenger fordokumentasjon åbehandler jobbe med V landbruk m E mF KVAL F næringsmiddelindustri, ARBE DKRAFT Tkunder m levering T DKRAFT nregnskap • V Beste iSER Norge KVAL F SER ARBE LE Sikkerhet pågode at alle mL K mm KVAL F SER ARBE DKRAFT TEvåre L LE End Vi sørger vår personal har tatt T n • at Personell med kvalifikasjonermog m •WT Sikkerhet dokumentasjon på•••at alle mm Nansvar V Sikkerhet dokumentasjon m på Beste i •Norge regnskap byrån PWC m for A DKRAFT dA T somn tar næ nL mvåre A um R nm atreguleringer øalle o m on o av p on Rengjøring driftsbygninger, KVAL FVSER ARBE Tav LE Endu Personell med gode kvalifikasjoner norske standarder og erd R m md og• reguleringer •nognK mapp v o ng Vdd Våre Tjenester: A æ m Rkunder nødvending vaksinasjoner som man norske standarder er tar m lang arbeidserfaring N W m SER KVAL F ARBE DKRAFT T L LE E norske standarder og reguleringer er Aæ R m som ansvar for våre kunder • Sikkerhet dokumentasjon på at alle OM AMPLOY m m m A R realisert m arbeidserfaring OM AMPLOY ålang med landbruk V harNtatt OM AMPLOY mrealisert m • trenger realisert m •fordokumentasjon B Vijobbe sørger vår personal m WC m ogARBEIDKRAFT Sikkerhet påRengjøring at WC alle mav driftsbygninger norske standarder reguleringer er KVALIFISER LEIE m at B••TIL NE Rimelige priser knyttet høyest Våre Tjenester: Arbeidskraft Arbeidskraft landbruk, M V T næringsmiddelindustri, n ARBE Beste i til regnskap byrå PWC KVAL F til SER L LE •Norge Vi sørger attil vår personal B N har tatt WC m m og kontorlokaler • DKRAFT RimeligeKm priser knyttet høyest R AMPLOY m nødvending vaksinasjoner man •Ttil Rimelige priser knyttet til høyest norske og reguleringer OM AMPLOY m standarder realisert W er m som kvalitet kontorlokaler og privat boliger. m som tarNansvar for våre kunder kvalitet nødvending som man m m m med landbruk A æ m A • F m kvalitet trenger foreå vaksinasjoner jobbe realisert T enes B Rtil høyest N DSKRAFT WC Rimelige knyttet Arbeidskraft til priser næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, driftsbygninger og kontorlokaler m e levering RT mL ••Vå Kjapp KVAL SERT ARBE LE Edokumentasjon V landbrukPav m Sikkerhet påRengjøring at alle m OM AMPLOY • Kjapp levering av personell mav personell OM AMPLOY trenger for å jobbe med

m

m • Kjapp av personell K • levering Rimelige knyttet til høyest kvalitet Ber byråN • priser Beste iog Norge regnskap PWC m m K V T n norske reguleringer K m •standarder Beste i Norge byrå PWC kvalitet • Kjapp levering av personell som tar ansvarregnskap for våremkunder m Våre Tjenester: æ m A R K Våre Tjenester: som ansvar for våre kunder V K •• realisert Kjapp levering avtar personell Våre Tjenester: V til T landbruk, Rengjøring • priser Sikkerhet dokumentasjon Rimelige knyttet til høyest R m på at alle m T landbruk, Rengjøring Arbeidskraft tilV næringsmiddelindustri, Arbeidskraft av driftsbygninger og kontorlokaler K V T Arbeidskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til av driftsbygninger og kontorlokaler • Sikkerhet dokumentasjon på at alle B N m og kontorlokaler Arbeidskraft Arbeidskraft R mkvalitet A til næringsmiddelindustri, m A til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger Tjenester: norske standarder R m og reguleringer er A m A A m A V til T landbruk, norske standarder og reguleringer er m middelindustri, Arbeidskraft Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokalerVåre Tjenester: Kjapp levering av personell realisert V til T landbruk, Rengjøring •av driftsbygninger Vå TR m nArbeidskraft m A K realisert K Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, og kontorlokaler m • Rimelige priser knyttet til høyest K K knyttet A m A Rm • Rimelige priser til høyestB

Ab dka

A

A

æ

m

næ ng m dd

A

ndu

Ab dka

R Tjenester: Våre V

andb uk R ng ø ng av d

m bygnmng

WC

m N

kvalitet

T

WC

m

og kon o oka mm PWC

K Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, og kontorlokaler Kjapp levering av personell V av driftsbygninger T n •• kvalitet V AT n A m K Kjapp levering av personell V kvalifisert T n personell m av private hjem, gård For hele Jæren-området ønsker vi åpersonell tilby Vihar tilbyr som har Vi tilbyr R m hjem, A kvalifisert æ m som A områdetFor ønsker å tilby Vi tilbyr Vi tilbyr rengjøring av private gårdrengjøring A vi æ T m Aæ R hele Jæren-området vi å tilby kvalifisert personell som harR av traktor Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenA m Vi tilbyr A R bruk V pålitelig nønsker Våre Tjenester: nødvendig kompetanser for effektivt og mannskap til kunder kontor, flyttevask og utvask i hele For hele Jæren-området ønsker vi åpersonell tilby tilbyr kvalifisert personell som Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård ig mannskap tilogvi kunder nødvendig kompetanser for bruk avVi traktor kontor, flyttevask oghar utvask i hele JærenVåre Tjenester: V T n effektivt pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele området ønsker å tilby Vi tilbyr kvalifisert som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård æ m A R K Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vikunder tilbyr rengjøring avandre private hjem, gård For hele Jæren-området ønsker vinæringsmiddelindustri, å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenog maskiner som erbruk relatert til og som trenger hjelp med området Sammen kan vi Jærenskreddersy et Arbeidskraft Arbeidskraft Rengjøring av driftsbygninger kontorlokaler effektivt og pålitelig mannskap til kontor, i hele nødvendig foron avogtraktor germannskap hjelp medtil og andre maskiner som erbruk til til landbruk, området Sammen kan viområdet skreddersy etmflyttevask Fo h æhjelp nV om d Atilkompetanser øn V p om h V n øvi og n utvask p h m gård d æfor mrelatert Akompetanser R ig kunder nødvendig av traktor kontor, flyttevask utvask i hele Jærensom trenger med og andre maskiner som er relatert til Sammen kan skreddersy et R For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, om d øn p on om h V n ø n p h m d vendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jæreneffektivt og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenlandbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med høytrykksvasking/rengjøring av opplegg somp passer dine behov. Fo h avæ nosom omp som dlandbruk. ønmhjelp Vhjelpe p hjem, on om hsom V behov. no ø n hvi mh d æ et Vi tilbyr kvalifisert personell har ViAS tilbyr rengjøring av private gård trenger med området Sammen kan skreddersy og andre maskiner som er relatert til king/rengjøring Amploy kan deg med opplegg passer dine nn p und on o u n nød nd omp n o u o gerandre med og andre maskiner er relatert til vioav området Sammen kan skreddersy etnflyttevask høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. Vdaglige narbeidsoppgaver. og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk avo traktor og utvask i hele Jærenmhjelp nn p effektivt und nød nd omp n åsom oSammen u on oT u vion h kontor, ætilbyr og maskiner som er relatert til området kan skreddersy et som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et utføring dine driftsbygninger og industrilokaler Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi o p m nn p und nød nd omp n o u o o o u h æ n For hele Jæren-området ønsker vi tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi rengjøring av private hjem, gård vendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenav kan opplegg som passer dineog behov. Amploy AS deg med Vking/rengjøring phøytrykksvasking/rengjøring onom om h h av V AS nm ølandbruk. n pdaglige harbeidsoppgaver. m d hjelpe r og industrilokaler utføring dine daglige arbeidsoppgaver. Vi erkan veldig fleksible på tidspunkt ogdfleksible vi S mm n p m d om n n dd o nd m n om A æ A R av landbruk. Amploy hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine Vi er veldig på tidspunkt vi K som trenger hjelp med og andre maskiner som relatert tiln omopplegg området kan vi Det skreddersy etog h mAmploy pmaskiner mhøytrykksvasking/rengjøring d effektivt nd m nkunder om om d for Serbruk nm dd dbruk. AS kan hjelpe med opplegg passer dine behov. æ andre Vpom Vm av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med som passer behov. Våre ansatte er vant til åmm utføre Slakterier, kyllinghus, tar seg avog alle erh enkelt og pålitelig nødvendig kompetanser av traktor kontor, flyttevask og i hele Jærenom do omsom nd m n om d S mm nSammen nfleksible dd og som er relatert til området Sammen kan skreddersy et m h ndeg om davnansatte øn V p om h V nformaliteter! ødine n utvask p moggård driftsbygninger og industrilokaler Viopp er veldig på vid utføring av dine arbeidsoppgaver. ndV momp nFo on uæhskjærebedrifter, on oV utilbyr hvant æ nutføre ærebedrifter, kyllinghus, Våre er til åVåre utføre tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt For hele viomvant å tilby Vi personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, m VJæren-området m hø nmannskap /kyllinghus, øV ontil om p d ntidspunkt ho nd uvid Amp odaglige AS non h pfleksible d m dseg Slakterier, skjærebedrifter, ansatte erkvalifisert til åopp tar av alle formaliteter! Det er enkelt og r og utføring dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er på tidspunkt og vi mønsker høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. n /industrilokaler ndine ø daglige ngrisehus, nd uhjelp Amp AS nndhsom parbeidsoppgaver d m om p ætil d n ho øring avAmploy arbeidsoppgaver. Vi er tar veldig fleksible på tidspunkt viveldig og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på og Wrelatert m æ på grise gård, gård, storfefjøs småfefjøs: Vi forutsigbart. Ved avho våre kvalifiserte som trenger med og andre maskiner som er området kan vi skreddersy hø np /skjærebedrifter, n meller øm nndu u odine AS n er h pkan dtil m d opp om pSammen dhjelp ntidspunkt kan hjelpe med opplegg passer behov. m æ o nn ptar nød nd omp nog oalle ukylling ovåre on oVed o u æoet nog Slakterier, kyllinghus, tar seg av alle Det ervi enkelt Våre ansatte vant åVed utføre odbruk. nd grisehus, mdriftsbygninger nAS om omer Stilmm nAmp dd og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask hele Jærens eller småfefjøs: tar arbeidsoppgaver grise gård, kylling gård, forutsigbart. hjelp avforutsigbart. kvalifiserte m VVi m d n nudeg o opå V d formaliteter! p di h pun u ø n n d ntar d d opp m moeffektivt m mm mansatte mund ærebedrifter, kyllinghus, Våre vant åVåre utføre seg av formaliteter! Det er enkelt og storfefjøs eller småfefjøs: Vi på grise gård, kylling gård, hjelp av våre kvalifiserte For hele Jæren-området ønsker vi ådarbeidsoppgaver tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som hartar Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård Vå T n driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi o ndu ø n d n d d opp V d p d pun o m m m mm Våre ansatte er vant til å utføre tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt og Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er vant til å utføre seg av alle formaliteter! Det er enkelt og ansatte dagen din blir enklere! ku gård, storfe gård jobben enten den er liten eller stor. og på andre arbeidsteder m m m m mm høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. d n n o ndu o u ø n d n d d opp V d p d pun o øring dine arbeidsoppgaver. Vi erpå veldig fleksible på tidspunkt ogsom vi æ m m om Vn m om h ptilby m nd nVigrise om om dflyttevask S mm nog navvivåre dd nJærenæ For hele ønsker vi åd tilby Viandre tilbyr kvalifisert som har tilbyr rengjøring av private hjem, forutsigbart. gård grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar Ved hjelp kvalifiserte på gård, kylling gård, d uer av Amp odaglige AS nJæren-området pJæren-området dVn m pVio drengjøring ho ansatte dagen din blirvåre enklere! som trenger hjelp med ogpersonell andre maskiner erbruk relatert til området Sammen kan skreddersy et m Am A marbeidsoppgaver en liten eller stor. ku gård, storfe gård og arbeidsteder S æVi ddviA nopp hu oblir V nm nVi øhjelp For hele ønsker vi åh tilby tilbyr kvalifisert personell som har av private hjem, gård ansatte dagen din og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for av traktor kontor, utvask i hele s eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. av kvalifiserte jobben enten den er liten eller ku gård, gård på andre arbeidsteder Am Ahele m For ønsker åstor. Vi tilbyr kvalifisert personell som harog tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenmm m m Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til åVed utføre tar seg avo alle Det erohenkelt og æidsoppgaver dJæren-området nm hu V industrilokaler n kunder nm ustorfe øVntilbyr ou m n Fo hgård, æ nAm om øn pkylling om hutvask V nformaliteter! ømvåre nenklere! p nD m o An æVed m A Rforutsigbart. m påeffektivt grise kylling forutsigbart. hjelp av våre kvalifiserte grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, gård, Ved hjelp av kvalifiserte effektivt og mannskap til kontor, flyttevask ogæ iD hele nødvendig kompetanser for bruk av traktor mmannskap m m knyttet til landbruk. m m æenten dnødvendig hu V n u øon oer m D driftsbygninger og utføring av arbeidsoppgaver. Vi veldig fleksible på vid Våre ansatte er vant til åmm utføre tar seg av alle formaliteter! Det er ogJærenektivt pålitelig til kompetanser bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask mpålitelig m V hø ngård, /storfe n øeller nd u Amp oenkelt AS n h parbeidsteder d m d opp om p d ntidspunkt ho og ansatte dagen din blir enklere! jobben den er liten stor. ku gård, storfe gård og på andre ogkunder pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenøien nerogliten dSVineller deffektivt opp V dprivate pm ddine pun oi hele til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. m m hu od øgård, mknyttet øfor V oon uo V dgård opp pdaglige dV ndin d enklere! Vn å tilby tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring avandre hjem, som trenger hjelp med området Sammen kan viblir skreddersy et og maskiner som ertraktor relatert tilpå ansatte dagen knyttet til landbruk. som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et stor. ku gård og på andre arbeidsteder m m V o p m nn p und nød nd omp n o u o o u h æ n grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte m ø V d opp p d n d o u m m m m m mm som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et m m ansatte dagen din blir enklere! ansatte dagen din blir enklere! ård, storfe gård og på andre arbeidsteder m m jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder Vogård, trenger med og andre som er relatert tilansatte området Sammen kan skreddersy et m m Slakterier, er vant til utføre seg avveldig alle Det er enkelt øhøytrykksvasking/rengjøring m øønsker VviAS doAmploy dmbehov. n Dådrengjøring dvipasser uhjem,tar Ver mskjærebedrifter, m kontor, m mm m mp For hele tilby Vimaskiner tilbyr kvalifisert personell som tilbyr av private gård idsoppgaver grise gård, kylling forutsigbart. hjelp av våre kvalifiserte under fornbruk av traktor flyttevask og utvask iopp hele Jærend n nnhjelp ndu okan u ø n d nhar d opp V d formaliteter! p d behov. pun o knyttet til landbruk. avåkyllinghus, opplegg som dine behov. landbruk. AS kan hjelpe deg med æ V mVed V m mo m m hjelpe mm V æ mmVnødvendig n hupå kompetanser nsom uJæren-området ølandbruk. m oVi driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Viopplegg fleksible på tidspunkt og og vi o d nmannskap ntil olandbruk. ukan dVåre oD dndine o p nd dbehov. doi hele V m D høytrykksvasking/rengjøring av Amploy deg med opplegg som passer mn m mm mDm m mm knyttet til høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe med som passer dine m m m om Am A m mopplegg m høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS hjelpe deg med som passer dine V mdeg Am Ad mV ansatte dagen din blir enklere! effektivt og pålitelig kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask Jærenom n h p m d o nd m n om d S mm n n dd jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder V n n o u d o d o p nd d ogmandre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et knyttet til landbruk. knyttet til landbruk. driftsbygninger og industrilokaler Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Am A m m grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte o n n n d n n o u d o d o p nd d d m m æ V ansatte dagen din blir enklere! ård, storfe gård og på AS andre arbeidsteder driftsbygninger og utføring avddine daglige arbeidsoppgaver. Vi erV veldigm fleksible påer tidspunkt og viå u Am Amaskiner m S æ med nn til daglige n ø tidspunkt ofleksible m D n o mhjelp m arbeidsoppgaver. m landbruk. V V pindustrilokaler dm hjelpe n outføring un V Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte vant til utføre tar avveldig alle formaliteter! Det er enkelt og mdriftsbygninger mopplegg mm og industrilokaler av dine daglige Vi er veldig fleksible på ogervienkelt nd som trenger med og andre som erav området Sammen kan vi Det skreddersy etogseg Vårelatert m vd opp Amploy kan deg somhu passer dine behov. Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, tar seg av alle formaliteter! Våre ansatte er vant til utføre driftsbygninger og utføring dine arbeidsoppgaver. Viopp er på knyttet til landbruk. nVi nd utidspunkt hø n /Dindustrilokaler ø umalle Amp otarmm AS nopplegg hu parbeidsteder dpasser mprivate d behov. om p din blir d ntidspunkt ho og vi Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er tilm åVåre utføre tarnd seg av formaliteter! Det er enkelt og hele Jæren-området ønsker vi vant ån tilby Vi tilbyr som har Vi tilbyr rengjøring hjem, gård m m Am mn m m den m m m mm Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte erkvalifisert vant til åpersonell utføre seg av alle formaliteter! Detav er enkelt og AForhøytrykksvasking/rengjøring m m ansatte dagen enklere! n nd u jobben enten er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre m D av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med som dine til landbruk. erd æ o knyttet utføringdav dine daglige arbeidsoppgaver. er veldig fleksible på og vi hu o ø m ø V d opp p d n d o u V grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, V m D hele ønsker vi ågård, tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård m Dgrise m traktor m o For p storfefjøs ndstorfefjøs dmmannskap dm eller småfefjøs: tar arbeidsoppgaver på gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte ogJæren-området pålitelig til kunder nødvendig kompetanser bruk kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenisehus, storfefjøs ellergrisehus, småfefjøs: Vi tarV arbeidsoppgaver på grise gård,Vi kylling Ved våre kvalifiserte m D Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er til åhjelp tar er enkelt Am A kylling m våre grisehus, småfefjøs: Vieller tar på grise gård, gård, av kvalifiserte Am A mm m vant d effektivt nku oerhjelp ndu oarbeidsoppgaver uforutsigbart. ø nfor davhjelp ndintilmavblir dforutsigbart. dutføre opp V av alle d formaliteter! p Det d pun o og driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. ViVed er veldig fleksible på tidspunkt viseg nghus, ansatte er jobben vant tiln åeller utføre tar av alle formaliteter! Det er og ansatte dagen din blir enklere! og enten den liten stor. gård, storfe gård og på andre arbeidsteder m m eller knyttet til landbruk. mVåre ansatte dagen enklere! trenger med og gård andre maskiner som erorelatert området Sammen kan vi d skreddersy et jobben entennden er liten stor. gård, storfe gård og på arbeidsteder mn oVnd nstorfefjøs nsom nskjærebedrifter, d nseg o uenkelt d dVkompetanser o p nd dbruk uog ansatte dagen din blir enklere! jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder ansatte dagen din blir enklere! m Dog jobben enten den er liten eller stor. kuandre gård, storfe på andre arbeidsteder effektivt pålitelig tilku kunder nødvendig for av traktor kontor, flyttevask ognutvask JærenSlakterier, kyllinghus, ansatte er vant tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt og Vi tar arbeidsoppgaver grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av tilby våre kvalifiserte Vå utføre For hele Jæren-området vi åVåre Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård knyttet til grisehus, eller småfefjøs: Vi tar på grise kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre m m marbeidsoppgaver mtilhjelpe Spå og æ eller dmannskap n hu V ndeg gård, nmgård, umm ø om D kvalifiserte o i hele knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring avønsker landbruk. Amploy ASlandbruk. kan med opplegg som dine mpasser D behov. knyttet til landbruk. storfefjøs småfefjøs: Viansatte tar dagen arbeidsoppgaver på A grise gård, kylling forutsigbart. Ved av våre kvalifiserte din blir Am enklere! or. æ ku gård, storfe gårdgrisehus, på andre arbeidsteder nandre nd uveldig knyttet landbruk. m til m hjelp V m D driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er fleksible på tidspunkt og vi som trenger hjelp med og maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy ansatte dagen din blir enklere! jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder m effektivt og pålitelig mannskap tilku vkunder nødvendig for bruk av traktor kontor, flyttevask 1i hele FoVhutilhjobben æ øden n erom åd øn åVåre by V arbeidsteder bypVkompetanser kvatar seg av on haoog u by ng ø og ng utvask av p va h Jærenm et gå d o enten m ø kV opp dallepformaliteter! n dom VV ansatte dagen din blir enklere! liten stor. gård, storfe gård ogdpå andre landbruk. 1 æ m m knyttet V æeller m V Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er vant til å utføre Det er enkeltm 1 vi knyttet til landbruk. m V m V m +47 902 80 279 knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. m D o n n n d n n o u d o d o p nd d d æ m V m V m som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan skreddersy et Forog hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert som har Vi o tilbyr rengjøring avak private hjem, gård k grisehus, vFor på mann kundVi nødv nd gård, gmkomp an uk o hjem, kon o y va k og u va k 1 h æ n storfefjøs Vikap tar arbeidsoppgaver på grise gård, personell kylling forutsigbart. hjelpbav våre kvalifiserte æellergsmåfefjøs: m ønsker Vkvalifisert m Ved V av m m æ m hele Jæren-området vi å tilby som har 1ansatte Vi tilbyr rengjøring av æ private m eller 1gård Vi ermveldigæ fleksible dagen din blir enklere! jobben enten den er mannskap liten stor. kum gård, storfetilbyr gårdkompetanser og påutføring andrepersonell arbeidsteder effektivt og pålitelig til279 kunder nødvendig for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenm 1 og industrilokaler av dine daglige arbeidsoppgaver. på tidspunkt og vi n nd u m m æ +47 902 80 høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. om ng h p m d og and ma k n om a om åd Samm n kan v k dd y m mV driftsbygninger m m m mm m til kunder m V mtil m kontor, effektivt og pålitelig mannskap nødvendig kompetanser forerbruk av traktor flyttevask ogkan utvask i hele Jærenm med mvi skreddersy mmet m 1 landbruk.som hjelp ogknyttet andre relatert området Sammen m m som trenger m m tilmaskiner m 1 1 er enkelt og 1 m m kyllinghus, msom mæ mm 1mm æindustrilokaler m mom som+47 trenger hjelp med og andre maskiner er relatert til området kan vi skreddersy et seg +47 902 80 279Slakterier, m skjærebedrifter, Våre ansatte tilhmåSammen utføre tar avveldig alle 1gVm Am A avlandbruk. mVAS mkan 1er Am 80 279 +47 902 80 279 driftsbygninger og utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Viopp er fleksible av Amploy kan hjelpe degA med opplegg som dine høyhøytrykksvasking/rengjøring ykk va k902 ng/ ngm ø ng andb uk Amp oy ASvant pm dpasser dbehov. m gg formaliteter! pa 1 på d Det ntidspunkt b hov og vi Am A m Am A m Vdeg med mm opplegg som passerVdinembehov. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe m æ m m m mm 1 1d kvalifiserte driftsbygninger ogeller industrilokaler dine dagligeVåre arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible gård, på tidspunkt og vi grisehus, storfefjøs småfefjøs: Viutføring tar av dine arbeidsoppgaver grise gård, forutsigbart. 1mer Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, vant til ådkylling utføre tar formaliteter! Det er enkelt d Am bygn ng og og ndu øV ng avansatte d nV på dag g Vi aer bveldig oppgav V av valle d Ved g hjelp k b av påvåre punk og og v V driftsbygninger industrilokaler arbeidsoppgaver. fleksiblem påDet tidspunkt og vi seg 1 er enkelt m m utføring avansatte mm Apost@amploy.no m oka mudaglige Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, er vant til åmutføre tarmseg alle formaliteter! æ mog D æ V D 1mer enkelt æ jobben mandre D æ liten mVeller stor. Våre V mav m 1 kvalifiserte Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, er vant til å kylling utføre tar seg av alle Det og ansatte dagen din av blirvåre æ V D g av enten ku storfe på arbeidsteder Am A må kylling storfefjøs eller Vi arbeidsoppgaver på og grise gård, hjelp S grisehus, akV k den æeller ber d småfefjøs: Vå an gård agård, van uformaliteter! øhjelp Vavgård, a Ved o ma Denklere! nk og Vtar storfefjøs småfefjøs: Vi ky tar arbeidsoppgaver pågård, grise gård, forutsigbart. Ved våre kvalifiserte m nghu V Våre ansatte V maforutsigbart. post@amploy.no post@amploy.no mgrisehus, mVi tar m æ m storfefjøs V @ eller småfefjøs: arbeidsoppgaver på og grise gård, kylling gård, V V forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte po @amp oy Vnogrisehus, m stor. V ku V m ansatte dagen din blir enklere! 1 V jobben enten den er liten eller gård, storfe gård på andre arbeidsteder m D dagen 1 kv den er eller ku storfe gård og på gå andre arbeidsteder g jobben hujobbenenten oenten ø @amp måoy ømstor. Vku gård, a storfe a bgård, d oppgav påmtil g landbruk. d ky ng gåenklere! d mmm o u ansatte gba V d h din p blir v v enklere! m liten m knyttet m ansatte dagen din blir er liten eller gård og landbruk. på poden no knyttet til æ stor. V andre arbeidsteder D V V knyttet til landbruk. A d til n d g n d n b 1nk obb n n n d n n m o V ku gå d Am o knyttet gå og landbruk. på andm a b d d V m

Ån

Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug V 14, 4360 VarhaugV F æ m m V Åne advegenm14 4360 Varhaug

Å adv g n 14 4360 Va haug@ æ Ånestadvegen

kny

V

m m Am

V

andb uk

m

VV

m

D

m m m m KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER TIL +47 902 80 279 ARBEIDKRAFT A m LEIE

1 1

m æ

mm m

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIE LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT OM AMPLOY

TIL LEIE OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE M AMPLOYKVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE æ

OM AMPLOY m oy no V po @amp

V

V

V

Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert

m

D

1 1 1

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

11


Føler seg fram i reiselivsbransjen TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

I underkant av ett år har Boretunet strand-hostell vært i drift. Foreløpig har det ikke vært noen økonomisk suksess. Teambuilding og familiefeiringer holder det artige designhostellet flytende.

Men så har resultatet blitt så bra at forbipasserende gjerne stopper opp og tar bilder av det artige bygget som ble kåret til et av åtte bærekraftige byggeprosjekter i Norge i 2018.

Foreløpig må eierne av Boretunet padle mot bølgene. Oppstarten har vært tøff.

Lite lønn, mye læring

– En av utfordringene våre har vært å bli kjent for kundene, sier Per Arne Zahl. Han er en av to gründere bak prosjektet. André Gilje er den andre. Han har ansvaret for den daglige driften. Zahl har oljejobb i Nordsjøen og bidrar i sine friperioder. Hele 2018 brukte de på å reise det spesielle hostellet på Borestranden. Og de to surfe-entusiastene fikk 12

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

mye oppmerksomhet for bygget som ble satt sammen av brakker som var tidligere benyttet som flyterigg for arbeidere på en oljeplattform i Gandsfjorden og leiligheter i Stavanger. Det anerkjente arkitektkontoret Helen & Hard tok oppgaven med utformingen. – Det var ikke så lett å gjenbruke ting som vi hadde sett for oss. Vi måtte legge mer penger i det enn vi hadde regnet med for å få ting skikkelig, forteller André.

Den første sesongen har vært litt prøving og feiling. Det har gitt lite i lønningsposen, men mye lærdom. – Vi hadde regnet med at mesteparten av kundene ville være utenlandske turister, gjerne backpackere, forteller de to. Men der bommet de. Det viser seg at de fleste overnattingsgjestene kom fra distriktet. Det var gjerne storfamilier som leide hele anlegget i sammenheng


Per Arne Zahl og André Gilje har sammen skapt et artig og hjemmekoselig hostell på Borestranden. Nå jobber de iherdig for å gjøre stedet kjent og få nok gjester til å sikre driften.

med bursdagsfeiringer eller bryllup, folk som syntes det var mer sosialt og intimt når alle gjestene overnattet på samme plassen, kunne lage mat og spise sammen i de hjemmekoselige lokalene. – Vi tar små steg og finner etter hvert ut hva vi skal legge vekt på. Vi har i all fall lært mye det første året, understreker de to.

Teambuilding og sosiale lag

Teambuildinger har blitt viktigere enn de hadde trodd. – Bedrifter leier seg inn her, og så går de kanskje en tur på stranden, tar en tur til Ryger brygghus, Voll Ysteri eller tar et surfekurs i sammenheng med å

spise god mat som gjerne jærkokken Heine Grov lager. Boretunet hostell ønsker å samarbeide mest mulig med andre lokale aktører på Jæren slik at de kan dra nytte av hverandre. Og de ønsker større aktivitet, også i vinterhalvåret. – Vi har lyst å være et tilbud som er med på å løfte reiselivet på Jæren, understreker Zahl som håper at flere bedrifter vil bruke det unike stedet når de skal arrangere julebord.

Tettere på Jærstrendene

Boretunet er perfekt for de som vil komme tettere på jærstrendene. Her kan du oppleve fantastisk lys, morgen som kveld, kjenne kulingen piske i

håret og innånde avslappende havluft. Lokalene bærer preg av en avslappet og hjemmekoselig atmosfære. I den lille fellesstua står det en oransje stol fra 60-tallet som blikkfang. – Den tilhørte min 93 år gamle bestemor. Jeg fikk den for 15 år siden og etterpå har den fulgt med meg, smiler André som holder hus i Verdalen, en liten sykkeltur fra Borestranden. Totalt er det 42 sengeplasser i hostellet fordelt på private leiligheter og, sovesaler. Her er fellesareal med stue, kjøkken og store terrasser med grillmuligheter.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

13


En snill, jærsk gledesspreder TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Tom Weum har vært en musikalsk sprellmann i jærsk musikk- og underholdningsbransje over flere tiår. Nå er han i gang med radio. Vi møter Tom hos Hårex frisør på Horpestad. Beste frisøren i distriktet, skal vi tro humoristen. Håret skal blekes hvitt. Det er en stil han har kjørt i mange år.

på å lære to grep på gitaren. Men det var klokt sagt, for det tente en gnist i meg. Jeg tenkte at jeg i hvert fall skulle bli så god at jeg kunne «spille fletta av han», smiler Tom.

– Rune Bjerga kalte meg for landets største Q-tips. Det har blitt hengende på meg, ler Tom.

Etter skolen kunne han gjerne sitte og øve i flere timer helt fram til han sovnet. Da han var 16 år, begynte han å spille i danseband sammen med en gjeng med 40-åringer. Etter det ble det diverse band oppover.

Sammen med William H. Olsen er seriegründeren som har startet lydstudio, filmselskap, underholdningsbyrå og radioreklameselskap i gang med nytt prosjekt. Denne gangen tar han opp konkurransen med Jærradioen om lytterne fra Jæren og opp til Bergen. Radio Vest har ambisjoner om å bli den dominerende lokalradioen i området.

Ekstremt fugleinteressert

Tom vokste opp med en naturinteressert far. Fire år gammel ble han plasserte alene på en stein i elva med fiskestang. Der satt han til steinen var full av fisk. Dette gav mersmak for smårollingen og friluftsliv ble en viktig del av oppveksten. 12 år gammel syklet han gjerne til Ims ved utløpet til Lutsivannet ved Sandnes hvor han fisket og kikket på fugler. Tom overnattet her gjerne under en presenning. Interessen for fugler var altoppslukende, og den unge gutten drømte tidlig om å bli ornitolog.

også å overleve de dårlige tidene i underholdningsbransjen da bedriftene kuttet ned på kostnadene til underholdere under oljenedturen. – Hva jobbet far og mor med?

– Jeg hadde kjørt på full turbo. Plutselig ble det helt stille. Da bestemte jeg meg for at resten av livet skulle jeg bruke på å spre glede og gjøre verden til en bedre plass å være. Fra 1999 tok jeg spranget og satset som underholder på heltid. Det var hardt i starten, men det gikk. Prisen jeg tok for en opptreden var lav og jeg kunne være på jobb 20 dager sammenhengende for å ha en noenlunde grei inntekt. Først drev han på som trubadur, så ble det mer av vitser og ablegøyer.

– Hvilken utdannelse tok du – og hvorfor?

Etter mange jobber i Helgåleiren på Ogna utfordret Hans Berge Stokkeland han på å skape en humorfigur.

– Når kom musikken inn i bildet? – I 7.klasse mente læreren jeg var helt umusikalsk da jeg brukte et halvt år

Den figuren fikk han mye suksess med, og med Hagbart klarte han

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Navn: Tom Weum Alder: 54 Bosted: Orstad Stilling: Humorist/gründer Sivilstatus: Gift, tre barn Aktuell: En av gründerne bak den nystartede lokalradioen, Radio Vest.

30 år gammel fikk han sin andre oppvåkning. Etter masse jobbing opplevde han å møte veggen da alt han drev på med forsvant i løpet av kort tid.

– Jeg tok et tverrsnitt av jærbuer og bygdetullinger jeg hadde møtt og skapte figuren Hagbart, ler Tom.

14

TETT PÅ

– Mor var hjemmeværende, og far var hvalfanger. Så jobbet han på Rogaland radio og Vigre sendestasjon.

– Jeg var egentlig fast bestemt på å bli ornitolog. Men en rådgiver frarådet meg det. Så jeg tok artium og senere fagbrev i salg. – Velg deg et annet yrke - hvorfor velge det? – Ornitolog. Fra jeg var liten var jeg sykt interessert i fugler. Jeg hold lange foredrag om fugler på skolen. Det var en altoppslukende interesse i oppveksten og tidlig syklet jeg til Ims og overnattet i skogen der, gjerne bare under en presenning. – Ingen interesse for idrett? – Jeg prøvde meg litt på fotball, men forstod ikke spillet. Det stod ikke på hurtigheten. Jeg var kjemperask og prøvde meg litt innen friidrett.


N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

15


– Noen personer du ser opp til? – Mange. Men skal jeg nevne en må det være Prince. Han var genial musikalsk og så hadde han et brennende samfunnsengasjement som få vet om. Det var ikke noe han flagget høyt. Han kjempet blant annet for at mørkhudede artister skulle få samme betaling som hvite, og at de skulle bli spilt på MTV. – Hva er dine sterke sider? – Koble folk med ulike egenskaper sammen og tenke utenfor boksen. – Hva kobler du av med? – Fisking, låtskriving, god mat og tid sammen med familien. Noe av det kjekkeste jeg vet er å sitte ved elva nattestid og fiske sjøørret. – Nevn tre ord som beskriver deg? – Kreativ, snill og engasjert.

– Velg deg et annet yrke? – Ornitolog eller journalist/skribent. – Hva gjør deg sint? – Urettferdighet. Brunt grums. Folk som dømmer andre på grunn av hudfarge eller legning. – Hvor går drømmeferien? – Jeg hater vinter. Bare det er sommer kan jeg gjerne være hjemme. Det er herlig når det er lyst og alt lever. Jeg kan gjerne stå opp klokka fire på natta om sommeren bare for å få med meg lyset det er på den tiden. Skal jeg nevne et sted, så må det bli USA. – Noe du brenner for? – Likhet og aksept.

– Noe du gleder deg til?

– Hva gjør deg lykkelig? – Mye. Gjerne når jeg ser at jeg kan spre glede, at folk smiler og ler av det jeg gjør.

– Til at hverdagene blir litt mindre hekt­iske slik at jeg kan slappe av foran TV-en igjen og for eksempel se på en bra serie.

VI HAR FLYTTET! VI HAR FLYTTET TIL NYE STØRRE LOKALER MED STOR UTSTILLING AV: • Alt av Solskjerming • Stillas • Flaggstenger • Pergola • Transportkasser • Stiger • Gardintrapper TILBUD! NB! Begrenset antall. 30 - 50 % rabatt på div. stiger, gardintrapper og arbeidsbukker. 30 % rabatt på folde- og rullestilas. Ønsker du at vi kommer på gratis befaring for et uforpliktende tilbud, er det bare å ringe eller å sende oss en mail. VELKOMMEN INNOM! Av NYHETER kan vi friste med eksklusive utemøbler fra anerkjente Skyline og stort utvalg i flotte peisbord. Vi har flere gode tilbud på diverse produkter.

16

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

K.K. Kleppes veg 1, 4350 Kleppe • Gamle lokalene til Coop OBS Bygg Tlf: 51 78 88 00 • Mail: info@espenes.no • www.espenes.no


Spesialbutikken Vaaland 1889 runder 130 år TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

Spesialbutikken Vaaland 1889 kan smykke seg med tittelen: Norges største øl-utsalg. Hos jubilanten finner du over 400 ulike sorter øl. Butikken vil leve videre, men veteranen, Ola Vaaland, trapper forsiktig ned. Ølutsalg i butikk, øl-avdeling på Vinmonopolet, tap av ene­ rett på Ringnes-produkter, trend med øl-brygging hjemme. Vaaland 1889 har overlevd alt og runder dette året 130 år. På kontoret sitter Ola Vaaland. Veteranen er ikke i butikken på fulltid lenger. Han har passert pensjonist­ alderen og har lenge vært på gang med å trappe ned. Men å slutte helt, det er han ikke klar for ennå. – Det har vært utrolig kjekt å drive butikken. Når jeg passerer 70 skal jeg gi meg helt, sier Ola og håper Stian Ueland Varhaug som jobber i butikken for tiden vil overta når han slutter helt.

Fra egg til øl

Det er kanskje få som kjenner til at Vaaland-familiens bedriftshistorie startet med egg-salg i Oslo. På slutten av 1800-tallet dro jærbuen Martin Vaaland helt til hovedstaden for å selge egg på torget der. Det var en tid der nordmenn ville ha norske produkter fremfor svenske. Og utrolig nok lønte det seg å ta den lange turen. På den tiden gav folk matavfall til hønene. Kundene til Martin klaget på at eggene smakte sild. For å unngå dette fikk Martin sine eggprodusenter til å merke eggene med nummer. Da kunne han spore opp hvilke leverandører som gav avfall fra sild til hønene. – Han var kanskje den første i verden som startet med sporbarhet på varene, smiler Ola.

I fjor omsatte de for rundt 16 millioner. På det meste har de vært oppe i 19. – Det er ingen gullgruve. Det er små marginer i vår bransje, legger han til. Vaaland leverer øl og tappeutstyr rundt om i hele Rogaland. Til det har han to biler, tre tilhengere og en kjølehenger.

Ølsmaking på møterommet

Vaaland har bevilling og arrangerer ølsmaking for bedrifter og lag på møterommet over butikken. Der har han også lov å servere øl med høyere alkoholprosent. – Fullverdig øl har en høyrer alkoholprosent enn 4,7. Alkoholen får frem smaken bedre, mener han. Ola har hatt gleden av å gi jobb til mange ungdommer. Og mange som har vært skoleleie har fått nyttig arbeidstrening gjennom jobb i butikken. – Det er kjekt å se at når de har fått ansvar, så hever de seg. Jeg tror ikke jeg har hatt en her i jobb som det ikke har gått godt med, forteller han.

Siden har forretningsdriften tødsjet innom flere ulike kategorier før de overtok et engroslager for øl og startet øl-utsalg. Selv er Ola utdannet blomsterdekoratør.

Som regel i pluss

Vaaland er selv overrasket over at butikken har greid å overleve så lenge og at nye kunder finner veien dit. – Vi selger 160 000 liter øl i året. 70 prosent av omsetningen skjer fra butikken. Resten er leveranser til festivaler, lag og foreninger. En vanlig pub selger til sammenlikning rundt 20 000 liter, forteller han.

Fast pris til/fra Sola flyplass. Ta kontakt på post@vibataxi.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

17


Reime & Lode kjører inn bobilene TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Reime & Lode på Nærbø tar nye steg innen bobil- og campingvogn-markedet. Nytt utstillingslokale skal gi bobil-entusiastene en ny og vær-uavhengig hverdag.

– Det regner og blåser på Jæren. Skal vi selge brukte bobiler så må også disse stå inne i oppvarmede lokaler, understreker eier Nikolai Reime. Sammen med daglig leder Åsulv Salte gir han Næring på Jæren en omvisning i de nye lokalene rett før åpningsfesten. Tidligere har brukte bobiler til Reime & Lode stått ute. I det gamle utstillingslokalet på 1100 kvadratmeter har nye bobiler hatt forkjørsretten. Men nå skal også bruktbilkjøperne få det mer komfortabelt. Totalt med verksted og delelager okkuperer bobilene nå 3500 kvadrat­ meter innendørs hos Reime & Lode.

Kvalitet i alle ledd

Bobilsalget til den velkjente bilforhandleren på Jæren startet med en tilfeldighet. – Det startet med at en kjenning spurte om vi ikke kunne få tak i en ny bobil til han. Det gjorde vi. Så var det en til som ville ha. Dermed begynte vi å importere noen bobiler og stille de ut langs veien gjennom Nærbø. Det gikk ikke så bra. Så mente en kollega at skulle vi selge bobil, da måtte vi satse skikkelig, forteller Reime. 18

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Ved juletider i 2010 ble et industribygg på Bjorhaug industriområde til salgs, og 3. juledag var handelen i boks. Større utstilling og innendørs visningsområde, samt en økende interesse for bobil i hele landet, satte fart på salget. Siden har bobilforhandleren på Jæren ikke sett seg tilbake. Toppen var i 2015. Etterhvert kom det mange forhandlere som ville ha en bit av bobilkaka. – Jeg tror vi fortsatt har mange gode år foran oss. Tidligere var det ofte folk i satt alder som kjøpte bobil. Nå kommer også barnefamiliene, forteller de to. En undersøkelse viser at 1 prosent av befolkningen har bobil mens 2 prosent ønsker seg det. Det viser at det fortsatt er gode muligheter i markedet.

En trygg bobilhandel

Bobilkundene til Reime & Lode kommer fra hele landet. – For oss er det veldig viktig å ha god service, ha kvalitet i alle ledd og behandle kunden skikkelig. Vi kaller kundene våre for menigheten og de er på fornavn med våre selgere. Vi legger

Eier Nikolai Reime og daglig leder Åsulv Salte har tro på fortsatt vekst i bobilmarkedet. I november åpnet de et nytt utstillingslokale for brukte bobiler på Bjorhaug industriområde.

stor vekt på et godt rykte, understreker de to og legger til at det er trygt for kundene å kjøpe bobil av en stor forhandler som har eksistert lenge. – Vi har en kunde i Alta som kommer til oss for service på bobilen. Det sier noe om den tilliten vi har. Reime & Lode er den eneste bobilforhandleren i landet som er et godkjent verksted for Fiat og Mercedes. Samtidig med utvidelsen har de fått agentur på Hobby, Kabe og Fendt campingvogner. Dette segmentet skal de bygge forsiktig opp. Bilforhandleren ute på Jæren passerer


ALT INNEN GRUNNARBEID

75 år neste år og har drevet sunt med overskudd i alle år. Satsingen har vært nøktern og jærsk med å legge stein på stein. Omsetningen er i ferd med å runde 200 millioner. Antall ansatte er 43 fordelt på bilforretninger, verksted, dekksenter og bilberging.

Bertelsen maskin er et sentralgodkjent entreprenørfirma som ALT INNEN driver med alt innen GRUNNARBEID grunnarbeid og har oppdrag for bedrifter, Bertelsen maskin er et privatpersoner sentralgodkjentog kommuner. Veletablert entreprenørfirma som bedrift med driver med altgode innen driftsresultater. grunnarbeid og har Alt innen grunnarbeid oppdrag for bedrifter, Bertelsen maskin Grundeveien 4352 Kleppe Bertelsen maskin er et82,maskin Bertelsen privatpersoner og www.bertelsenmaskin.no sentralgodkjent entreprenør­ Grudeveien 82, 4352 Kleppe Facebook: Kalt Bertelsen maskin as firma som driver med kommuner. Veletablert www.bertelsenmaskin.no ALT INNEN innen grunnarbeid og har oppdrag for bedrifter, bedrift med gode Følg oss gjerne på facebook: privatpersoner og kommuner.maskin GRUNNARBEID K.Bertelsen Veletablert driftsresultater. bedrift med gode driftsresultater. Bertelsen maskin er et ALT INNEN GRUNNARBEID Bertelsen maskin sentralgodkjent Grudeveien 82, 4352 Kleppe www.bertelsenmaskin.no entreprenørfirma som Følg oss gjerne på facebook: driver med maskin alt innen K.Bertelsen grunnarbeid og har oppdrag for bedrifter, ALT INNEN privatpersoner og GRUNNARBEID Bertelsen maskin | Grudeveien 82, 4352 kleppe | www.bertelsenmaskin.no

jarle@jaerenbygg.no tlf. 918 12 152

Bertelsen maskin er et sentralgodkjent entreprenørfirma som driver med alt innen grunnarbeid og har oppdrag for bedrifter, privatpersoner og kommuner. Veletablert bedrift med gode driftsresultater. Bertelsen maskin Grudeveien 82, 4352 Kleppe www.bertelsenmaskin.no

Følg oss gjerne på facebook: K.Bertelsen maskin

Bertelsen maskin | Grudeveien 82, 4352 kleppe | www.bertelsenmaskin.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

19


INDUSTRI

Inge Brigt Aarbakke kan glede seg over at Aarbakke AS er på vei mot nye høyder. Fabrikklokalene på Håland industriområde er sprengt, så de har sett seg nødt til å leie mer plass i de gamle Brøyt-lokalene på den andre siden av riksveien.

Aarbakke AS mot milliarden TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

Fabrikklokalet til Aarbakke AS på Håland syder av aktivitet. – Verden har snudd for oss, smiler daglig leder Inge Brigt Aarbakke. For første gang kan Aarbakke se et år fram i tid. – Nå er det bare fryd og gammen. Neste år blir også fantastisk for oss, ivrer Inge Brigt. Etter et par tunge år for bedriften er det nå mer vind i seilene enn noen gang for den viktige jærbedriften. Fabrikklokalet på Håland industriområde har blitt for lite. 6000 nye kvadratmeter er leid i de gamle Brøytlokalene på den andre siden av riksveien. – Vi har nettopp bestilt åtte nye CNC-maskiner, forteller Aarbakke.

20

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Han viser oss en av de nyeste CNC-maskinene. Her er det en cobot som opererer maskinen. Den har ikke noe sikkerhets­­bur rundt seg for den vil stoppe med en gang noe tødsjer borti den. – Dette er fremtiden, men det vil ikke ta arbeidsplassene til folk. Robotisering av CNC-maskiner gjør at vi kan være mer effektive og bli enda mer konkurransedyktige. En ansatt kan nå håndtere to maskiner samtidig.

Eksport har blitt viktig

I 2014 eksporterte Aarbakke AS 10 prosent av sin produksjon. Og lenge trodde de at det norske markedet kom til å være det viktigste for dem. Nå er tonen en annen. Da Næring på Jæren var på besøk hos bedriften hadde Bjarne Lodden og Eivind Siqueland nettopp kommet hjem fra forretningsreise i Brasil, et land som blir et nytt stort marked for Aarbakke AS. Bjarne Lodden har også vært i Singapore og USA og fått god respons.


hele produkter, klar til montering på installasjonene. – Det krever mer av hele organisa­sjonen når vi nå kan ta på oss store jobber, sier Aarbakke og legger til at de har mange fantastiske prosjektledere.

Kjøper for 500 millioner lokalt

Aarbakke AS er en stor bidragsyter lokalt. I år har de kjøpt varer for 400 millioner lokalt. Neste år regner de med å komme opp i 500. – Vi har med oss mange vanvittig gode leveran­dører her, mener Inge Brigt. Nå er det 280 ansatte i bedriften. Før året er omme regner han med at de passerer 300. Inge Brigt Aarbakke med coboten som opererer CNC-maskinen. Robotisering gjør at en ansatt kan holde to CNC-maskiner i aktivitet samtidig.

– For tiden eksporterer vi 50 prosent av det vi produserer. Det er et kjempemarked der ute, og med økt effektivitet og en svak krone er vi veldig konkurransedyktige. – Nå som Johan Sverdrup er ferdig utbygd, kommer det en ny nedtur tror du?

– For meg er dette et arbeid, hobby og livsstil. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag og er kjempemotivert, smiler han. Flere dresskledde folk har vært på i fabrikken i det siste. Det er snakk om nye eiere, og de kommer trolig fra utlandet. Men noen utflagging av bedriften er det ikke snakk om. – Alle kan sette opp et fabrikklokale og kjøpe CNCmaskiner. Men Aarbakke AS er de fantastiske folkene som jobber her, poengterer Inge Brigt. skarp.no

– Det tror jeg ikke. Eksport kommer til å bli viktigere for oss fremover, mener Inge Brigt og legger til at Johan Sverdrup-utbyggingen betød kun 100 millioner i omsetning for dem.

– Og du er fortsatt like motivert?

Enorm vilje fra de ansatte

– Har dere lært noe av oljenedturen? – En går aldri tilbake til den tiden da prisene steg til himmels. Nå er oljeselskapene mye mer opptatt av kostnader. De ansatte viser en enorm vilje har vært villige til å tenke nytt for å øke effektiviteten og gjøre oss mer konkurranse­dyktige. Siden jul har vi økt effektiviteten med åtte prosentpoeng, forteller han. Tidligere laget Aarbakke deler som skulle passe inn i andres produkter. I dag leverer de mer og mer

GRATIS BEFARING

Velg riktig

VARMELØSNING I en gjennomsnittlig norsk bolig går 60 prosent av energiforbruket til oppvarming.

PRODUKSJON AV AVANSERTE PRODUKTER www.msas.no

Ett kontaktpunkt Ett verksted En faktura En dokumentpakke

Det har ført til et stort fokus på energisparing, og har satt fart i utviklingen av nye og mer effektive løsninger. Det er mye å velge i. Komfort og energismarthet er viktige stikkord. Automatisk senking av temperatur om natten gir store besparelser. Vi er opptatt av å levere løsninger gir både lavere energiforbruk, økt sikkerhet og bedre komfort. Kontakt oss for mer informasjon og befaring.

VESTHAGEN 9, BRYNE 51 77 92 00 POST@BRYNE-ELEKTRISKE.NO

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

21


INDUSTRI

Vellykket test av palle-robot TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

Den mobile roboten kikker rundt seg og rusler av gårde med ny last. I to måneder har Robotic Innovation testet ut en mobil robot for transport av paller hos Øglænd System AS på Orstad. Robotic Innovation AS er distributør av det danske produktet MIR500 som er et autonomt intelligent kjøretøy (AVI) som kan frakte paller og andre enheter opptil ett tonn. – Det er mye planlegging som må gjøres for at en skal kunne utnytte roboten best mulig. Stasjoner må rigges, programmering må til og apper tilpasses, forteller automasjons-ingeniør Eivind Lye i Robotic Innovation. Det er han som har hatt mesteparten av ansvaret for å legge forholdene til rette for at den mobile roboten skal fungere godt til arbeidsoppgavene i Øglænd System. På dataskjermen kan han se hvor roboten til enhver tid befinner seg. Ved bruk av en app kan han styre de forskjellige arbeidsoperasjonene den skal gjøre.

På vei mot Industri 4.0

I produksjonen på Øglænd System har de to truckførere 1:1 125x40mm Marius Lundegaard og Kenan Jazavac fra Øglænd System og Eivind Lye som går på skift, en om dagen og en om kvelden. og Annette Annfinsen fra Robotic Innovation kan fornøyd konstatere at Truckførerne har en app på mobilen der de kan styre pilotprosjektet med en robotisert-pallelaster går etter forventningene. palle-roboten. Dermed kan de gjøre en arbeidsoperasjon mens de setter roboten til å gjøre en annen. Produksjonssjef Kenan Jazavac og automatiker Marius Lundegaard i Øglænd System er godt fornøyd med pilotprosjektet så langt. – Dette er bare begynnelsen. Vi må tenke langsiktig og ta skritt for skritt. Industri 4.0 kommer og vi er allerede i gang med robotisering av flere sider i bedriften, forteller Kenan. Leder for Robotic Innovation, Annette Anfinsen, kan tilby den mobile roboten i flere størrelser. Den største kan bære et tonn. – Vi ser et kjempe-potensiale for mobile roboter innen transport og logistikk, sier Annette. Hun er ikke i tvil om at dersom norsk industri skal være konkurransedyktig i framtiden er det ingen vei utenom automatisering ved bruk av roboter. Fra før har Robotic Innovation gående #AlexisTheRobot som er en service-assistent og veiviser for passasjerer på 22

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

flyplassen. De har også kjørt et pilotprosjekt på verktøytransport til CNC-operatører hos Aarbakke AS. – Det er viktig å skape ny industri og norske arbeidsplasser rundt denne teknologien og behovet for arbeidskraft vil alltid være i endring, mener hun.

1:2

200x200mm

E.VARHAUG transporterer det meste:

- TRAKTOR - GRAVEMASKIN -TRUCK - PERSONLIFT M.M. - ADR STYKKGODS

Elling Varhaug

Jærveien 34, 4365 Nærbø


Din attraktive EPC Partner

Depro AS er en inne i en god vekstfase og vi får stadig nye spennende og utfordrende oppgaver å løse for våre kunder fra hele verden. Vår kjernevirksomhet er å levere utstyr og verktøy til undervannsoperasjoner.

Stor aktivitet hos Depro.

For tiden er vi 44 ansatte, og vi regner med å bli mange flere i løpet av de neste årene.

Vi trenger flere dyktige medarbeidere.

Har du lyst å jobbe i en bedrift med kjekke kunnskapsrike medarbeidere så håper vi du søker jobb hos oss.

Følgende stillinger er ledig: - Elektronikk Ingeniør - Hydraulikk Ingeniør

Mer informasjon på vår hjemmeside; www.depro.no

DK1119

www.depro.no


INDUSTRI

Velkommen til

Mazak-land TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

Det går i hundre for Reidar Kverneland i Ravema AS. Oppgangstidene i jærindustrien slår svært godt ut for verktøy- og maskinleverandøren. På Jæren står det mellom 3 til 400 CNC Mazak maskiner og jobber for fullt. Bare rundt hovedgata på Håland industriområde finnes det cirka 100 av dem. Og når en slik maskin koster mellom 1 til 12 millioner kan du selv regne på hva verdien totalt ligger på. Det er ikke et lite beløp vi snakker om. – Selv har jeg solgt maskiner for over 1,3 milliarder. Men det er selvsagt over mange år, smiler Reidar Kverneland som er fødd og oppvokst i jærindustrien. Det var oldefaren som startet Kverneland Plogfabrikk. Mye takket være entusiasmen til Kverneland har Mazak fått et godt grep om maskineringsmaskin-markedet på Jæren. – Jeg har salg av maskiner som livsstil, hobby og alt. Det er «grævla gildt». Jeg er en type som alltid må ha noe å henge fingrene i. Setter jeg meg foran TV-en så sovner jeg fort, smiler han.

I år vil Ravemas avdeling på Jæren omsette for over 100 millioner. – Vi har brukt de dårlige tidene til å så og pløye. Nå kan vi høste. Det vil alltid gå opp og ned, understreker Kverneland som har hatt ansvar for et område helt fra Bergen til Arendal. Nå får de imidlertid på plass en ny mann i Bergen.

Unik industri på Jæren

Det er få som kjenner jærindustrien så godt som Reidar. – Vi har en unik maskinerings-industri her på Jæren. Det finnes ingen steder i landet som har den kompetansen innen dette feltet som vi har. Og det er ingen plass i verden det står så tett med avanserte maskineringsmaskiner. – I tillegg er samarbeidet mellom konkurrentene på Jæren fantastisk godt. Det gode samarbeidet gjør at vi er konkurransedyktige på det internasjonale markedet. – Det hjelper også bra på at den norske krona er historisk svak for tiden, legger han til. Arnstein Nilsen viser fram «sjokoladeautomaten» de har plassert ved inngangs­døren til Ravema. Her kan kunder komme til alle tider på døgnet og kjøpe verktøy til CNC-maskinene. 460 ulike verktøy er plassert i automaten.

24

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Industri 4.0 kommer fort

– Hva mener du blir utfordringen for industrien framover?


Reidar Kverneland i Ravema AS ønsker å sette opp en stor digital tavle ved inngangsporten av Håland industriområde som viser hvor alle Mazak CNC-maskinene står og arbeider. Foreløpig har han ikke fått svar fra Statens Vegvesen.

– De som jobber der må være snartenkte og klar for å omstille seg raskt. Før oljenedturen hadde industrien det kanskje for godt og vi ble «late og feite». Nå er det en helt annen holdning. Nå tenker en hele tide på hva en kan gjøre smartere, hvordan en kan effektivisere og hvor en kan kutte kostnader. Det har vi lært av oljenedturen. I tillegg er det større fokus på eksport. – Men spør du meg så varte oljenedturen litt for lenge. Det ble underinvestert i maskinparken. Den ble dårlig vedlikeholdt og noe ble foreldet. Dermed er det nå et stort

investeringsbehov innen dette området. I tillegg mistet mange bedrifter godt kvalifiserte ansatte som forsvant til andre næringer. Det tar tid å få disse tilbake. – Hva må jærindustrien bli flinkere til? – Vi må få flere bein å stå på. Nå er vi for avhengige av olje- og gassnæringen. Og så må vi henge med i teknologi­ utviklingen. Det skjer så fort nå. Industri 4.0 vil komme raskere enn vi tror på alle områder, understreker Kverneland.

LANDBRUKSPRESENNING Skreddersydde presenninger til bonden.

www. tjessempresenning.no 454 88 300 Tjessem Presenning AS Bedriftsveien 3, 4353 Klepp Stasjon

Trenger du ny silopresse, gjødselduk eller bare et overtrekk til redskapet? Vi kan levere. Bare spør! Det er kun fantasien som setter grenser for bruksområder og produksjoner. Gi oss gjerne en utfordring, eller ta kontakt for en uforpliktende samtale.

PALLETREKK - STILLASPRESENNING - BÅTPRESENNING - TILHENGERPRESENNING - SPESIALSØM - VERKTØYVESKER - OFFSHOREBAGGER DINE SPESIALVESKER - SKILLEVEGGER - ILY TERRASSEVEGGER

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

25


UNDHEIMS FØRSTE LEILIGHETSKOMPLEKS Bygget ble ferdigstilt november 2019. Det er totalt 17 leiligheter i naturskjønne omgivelser på Undheim. De første har flyttet inn, men det er fremdeles leiligheter til salgs.

Bruavegen Elvepark ble planlagt av Bruavegen Eiendom AS i samarbeid med Kvia Entreprenør AS og P.Undheim AS. Leilighetene er for og parkering. Fellesarealet omfatter avfallsområde, lekeplass, tursti og gjesteparkering. Planløsningen til bygget sørger for at hver leiligh PROSJEKTERING: ARKITEKT – BYGGETEKNIKK – BYGNINGSFYSIKK

TOTALENTREPRENØR

UAVHENGIG KONTROLL: GEOTEKNIKK – BRANNPROSJEKTERING

Egerconsult AS, Strandgaten 49, 4370 Egersund. www.egerconsult.no

EIENDOMSMEGLER

TRANSPORT OG HÅNDTERING AV AVFALLSCONTAINERE

VI HAR LEVERT ELEKTRO

ALT GRUNN- OG UTOMHUSARBEID

HEIS

LEVERT SKYVEDØRER

HEIS


rdelt fra 1.-4. etasje, hvor hver leilighet har egen terrasse. Bygget er utformet med en underetasje bestående av sportsboder, sykkelrom het får store glassflater mot terrassen, noe som gir godt dagslys inn i leilighetene.

HEISEOPPDRAG

PROSJEKTLEDELSE OG TØMMERARBEID

UAVHENGIG KONTROLL

STIKNINGSARBEIDER

BETONGELEMENTER

FLISARBEID

TOTALLEVERANDØR AV BYGGEVARER

VI HAR LEVERT VANNBÅREN VARME, SANITÆR OG SPRINKLERANLEGG

D

W

HOVEDBANK

Murmester

Waldeland & Dubland Utførende fliselegger


INDUSTRI

Fiskeren med suksess på land

Daglig leder i Sirevåg Mekaniske, Jan Tore Kleven, slår av en prat med Eivind Lindtjørn som skal forkorte en klo.

TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

Mellom knausene på Sirevåg har Jan Tore Kleven og broren Jens Thomas bygget opp en mekanisk bedrift som har hatt nok å gjøre fra dag 1 til tross for at de aldri har drevet med oppsøkende salg.

I en hall stå flere nye CNC-maskiner og en kjempestor dreiebenk som kan ta materiell med to meter i diameter. I en annen er det vannskjærer, plasma­ kutter, plateknekker valser og CNCsag. En hall er fylt med materialer og unikt utstyr for flytting av opptil 200 tonn store maskineringsmaskiner og jekker som tar over 500 tonn. Utenfor står mange tilhengere med dieseldrevet sveiseutstyr.

– Vi bygget ut for to år siden. Da trodde vi at vi var rustet for framtiden. Men det har allerede blitt for lite og vi planlegger å bygge mer. Tomten vår er på 10 mål, og nå har vi 3500 kvadratmeter med bygg. Vi vurderer å bygge en sveisehall på 1000 kvadratmeter, forteller Kleven. – Hadde du drømt om at det skulle gå så godt da du startet opp? – Jeg drømte ikke om noen ting. Veien har bare blitt til mens vi har gått, smiler han. 1355-0

Jan Tore Kleven er daglig leder i Sirevåg Mekaniske AS. Han viser Næring på Jæren rundt i lokalene som ligger godt gjemt i det lille industri­området Skoga mellom knausene på Sirevåg.

Her er det mye forskjellig utstyr fordelt på flere haller.

Ravema Demosenter Pauline Wiigs veg 4 4344 Bryne

28

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Ravema AS

Ravema Demosenter:

Tlf. 66 85 90 10

Reidar Kverneland Tlf.www.ravema.no 91 60 11 71.

Kontakt: Ravema AS Åsveien 21 Orstadveien 134 Reidar Kverneland tlf. 916 01 171 Ilebergveien 3, 3011 Drammen 3475 SætreTlf. 66 85 90 104353 Klepp St. Arnstein Nilsen tlf. 418 07 813

www.rave


skarp.no

VI SKAL GJØRE BYGGEBR ANSJEN BEDRE

Lærling Håkon Haugstad får god hjelp av Jon Hadland ved CNC-maskinen.

– Har dere ordrer for langt fram i tid nå? – Nei vi ser ikke så lang fram. Vi tar en uke om gangen. Det har jeg et helt avslappet forhold til. Vi har heller aldri hatt budsjetter. Om du ikke klarer å betale regningene dine så hjelper det ikke med budsjett. Vi har god egenkapital og en sunn økonomi, understreker han.

Flying start på bedriften

Jan Tore var fisker/maskinist på en tråler som gikk ut fra Egersund til Nordsjøen. Der kunne de være å fiske i 2-3 uker i strekk. – Kona var gravid, og jeg var lei av å være på sjøen så lenge om gangen. Da tenkte jeg det var på tide å finne på noe annet. Jeg hadde lyst å starte for meg selv og spekulerte på hva jeg skulle starte med. Jeg falt ned på at det måtte bli en mekanisk bedrift.

Vi skal gjøre byggebransjen bedre ved å gi rett råd til rett tid og med rett kompetanse og erfaring. Våre kjerneområder er prosjektering, arealplanlegging og prosjektadministrasjon for alle typer offentlige og private byggherrer. prosjektil.no / alc-as.no

Rykte gikk om at Jan Tore skulle starte opp, og allerede dagen før oppstart hadde han fått arbeidsoppdrag på moloen i Sirevåg. – Der hadde vi arbeid hele det første året, pluss noen oppdrag i sammenheng med fiskebåter, forteller han. Først var det skruing på store maskiner og sveising det gikk i. Etter hvert ballet virksomheten på seg. I dag er de 36 ansatte, og i år passerer omsetningen godt over 50 millioner kroner. – Det er først de siste årene det har tatt helt av, sier han og legger smilende til at nå er det bare han og broren som ikke har fagbrev av alle de ansatte i bedriften.

Mange bein å stå på

Litt av suksessen til Sirevåg Mekaniske har vært at de har mange bein å stå på. 8-10 av mannskapet er hele tiden ute på veien, opptatt med flytteoppdrag, sveising og mekking. – Under oljenedturen økte vi faktisk med 40 prosent. Mye av den økningen kom av et stort oppdrag innen oppdrettsnæringen. For de bygget vi blant annet en 40 tonn stor flåte i aluminium til bruk for avlusing av laks. Oppdraget var først på 200 000, men ble økt til 12 millioner kroner underveis, forteller han. – Vi snur oss etter hvert som oppdragene kommer inn. Og vi har god erfaring og så mye bra utstyr at vi kan levere hva som helst. I mange år har pris og kort leveringstid vært bedriftens konkurransemessige fordeler. Men i det siste har oppdragene blitt så mange at kundene nok må belage seg på å vente litt lenger.

Kjøp, salg og kommisjon Bil - Bobil - Campingvogn Tlf: 95042700 - post@dinbruktbil.no Gamlevegen 1, 4352 KLEPPE

Man - fred 10-16 Tir 10-19 Lør 11-14

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

29


INDUSTRI

I sommer var næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på besøk hos Depro AS. Han var imponert over det han så hos den spennende jærbedriften. Her sammen med daglig leder i Depro, Kåre Stokkeland, og ordfører Reinert Kverneland.

Depro eksporterer 90 prosent av produksjonen TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

– Vi ser store muligheter som kommer. Vi opplever at stadig flere kunder kommer til oss og vil jobbe med Depro. Vinner vi like mange jobber som vi vanligvis gjør, da blir det ekstra gode tider i Depro, smiler daglig leder Kåre Stokkeland. Før oljenedturen rundt 2015 hadde Depro 62 ansatte og var på vei inn i nye fabrikklokaler. Dårligere ordre­inngang i nedgangstidene gjorde at de på det laveste var 29 ansatte. I dag er de 44 ansatte og på god vei mot nye høyder. 30

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

– I år har vi ansatt 15 nye medarbeid­ere og vi legger stadig ut nye stillinger, sier Stokkeland som legger vekt på at de ikke bare skal pøse på med folk men også ha fokus på økt verdi­skaping gjennom effektivisering, sier Stokkeland. For å sikre videre vekst mener Depro det er viktig at hele verdikjeden, og spesielt deres underleverandører som utgjør neste halvparten av omsetningen er konkurransedyktige i et internasjonalt marked. – Vi er heldige som har så mange gode leverandørbedrifter innenfor kort avstand fra Depro, sier forretningsutvikler Kenneth Olsen og mener at i gjennomsnitt vil en ny

ansatt i Depro resultere i en ny ansatt hos deres leverandører. Depro ser for seg at de skal øke omsetningen ganske mye fra der de er i dag. Innen kort tid vil de runde 200 millioner. Da vil de ha passert det beste året historisk sett, og det er en milepæl i den langsiktige planen. – Vi skal bruke 2020 til å omstille oss og styrke staben enda mer. Samtidig jobber vi med prosjekter som kan gi oss mye arbeid og da må vi ha inn mange flere ansatte i løpet av kort tid.

Satser på subsea-markedet

– Subsea-markedet innen olje og gass ser veldig bra ut de neste 2-3 årene.


Dette markedet vil være i vekst fremover. Produktene og utbyggingene blir mer avanserte, og det passer oss bra. Verktøy, overvåkning og kontroll kan nå fjern­ styres og kjøres fra overalt på kloden, forteller Olsen.

PRETRE AS ER NY EIER AV JÆREN TRETEKNIKK

Bedriften arbeider for å tilby et bredere produkt­ spekter innenfor dette området. De utvikler spennende systemer som skal gi merverdi for kundene. – Hva har Depro lært av oljenedturen? – Vi er ennå preget av det som skjedde. Nå vokser vi mer kontrollert og sunt og er mer opptatt av at de ansatte skal ha en sikker jobb å gå til. Valgene vi gjør skal være bærekraftige. Vi hopper ikke på hva som helst, understreker Stokkeland. Han forteller at nå jobber de mer strategisk og lang­siktig mot spesifikke markedssegment. De har kontinuerlig utviklingsprosjekter på gang. – Vi opplever at industrien på Jæren er veldig attraktiv i markedet. Vi er kjent for å være effektive, leverings­dyktige og serviceinnstilte. Og med en svak krone er vi i en god posisjon globalt. Han legger til at det er mange smarte hoder på Jæren som har funnet opp mye som blant annet har kommet oljenæringen i Nordsjøen og internasjonalt til gode.

Pretre AS sin sterke utvikling og markedsposisjon, langsiktighet og strategi gir det beste utgangspunktet for utvikling og vekst også for Jæren Treteknikk i sør-vest.

www.pretre.no

Nyere kontorlokaler av høy standard til leie på Vigrestad Areal 200 - 1200m2 Ledig omgående Fasiliteter: Aircondition - Alarm Bredbåndstilknytning - Felles respesjon - Garasje/P-plass - heis - Kantine Eiendommen ligger sentralt på industriområdet Stokkelandsmarka på Vigrestad. Kontorene holder høy standard på kontor og møteromsdel. Det er felles inngangsparti med Haaland Tynnplate, men dette kan endres hvis det er ønskelig fra ny leietaker. Eiendomen består i dag av en kontordel, produksjonhall for Haaland Tynnplate og et større uteareal. Hvis en ny leie­ taker har behov for lager/produksjons­ hall så kan dette løses ved nybygg på dagens tomt. For mer info eller avtale visning, ta kontakt med eiendomssjef i IKM Eiendom AS: Glenn Cato Myklebust på mob. 982 22 818

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

31


INDUSTRI

Daglig leder i Årdal Maskinering, Jørn Arve Årdal, på tomta i Bjorhaug industriområde der nytt, stort og flott fabrikk-bygg til bedriften skal stå ferdig neste sommer.

Årdal Maskinering satser frisk med nytt bygg og unik CNC-maskin TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

Utarbeidelsen av tomta er i full gang. Etter sommeren neste år skal maskinene være på plass. Årdal Maskinering AS på Nærbø ruster seg for fremtiden med nybygg på 3300 kvadratmeter.

Etter et år kunne han ansette en til. Ordrene strømmet på, og bedriften vokste jevnt og trutt. I 2003 var de seks ansatte og flyttet inn i egne lokaler på 1000 kvadratmeter.

Vi sitter hos Årdal Maskinering på Nærbø en grå høstdag og kikker på tegningene over nybygget til bedriften. Det blir reist 200 meter lenger nedi gata.

slippe inn mye lys slik at det blir trivelige arbeidsforhold.

Daglig leder, Jørn Arve Årdal, peker og forklarer. Han har sine egne løsninger på hvordan den nye fabrikken skal se ut. Her blir det ikke en kontordel og en fabrikkdel. Nei, kontorene er plassert langsmed fabrikkhallen, alle i første etasje.

– Jeg har lært at en skal aldri være sikker på noe i denne bransjen, smiler den joviale bedriftslederen og forteller at de har opsjon på å kjøpe litt mer tomt senere om nødvendig.

Den gang så de for seg at de skulle ha nok av plass i mange år framover. Men det gikk ikke lenge før de måtte i gang med 2. byggetrinn og en dobling av arealet. Nok en gang trodde de at de hadde plass nok for framtiden.

– Vi som jobber på kontorene skal være servicefolk for produksjonen, understreker han. I den nye fabrikken blir det mange store vinduer mot nord som skal 32

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

– Har dere bygget stort nok nå?

Stadige utvidelser

Historien om Årdal Maskinering er kort fortalt slik: Etter en periode som ansatt hos Aarbakke AS fikk Jørn Arve lyst til å prøve seg som selvstendig næringsdrivende. Han kjøpte en CNC-maskin og startet opp med en-manns-bedrift januar 1997.

– For fem år siden utvidet vi maskinparken. Da begynte vi å vurdere om vi skulle bygge nytt. Nå er fabrikken helt sprengt og aktiviteten er «all time high», så det blir godt å få litt mer plass til å utvikle oss på, smiler Årdal. Han forventer ikke at de skal vokse så mye mer nå, selv om de flytter inn i et nytt bygg. Men klok av erfaring så vet han at han aldri skal si aldri.


Forventer svingninger

Årdal Maskinering har ingen egne produkter. De lever av å være underleverandør til bedrifter som ikke har egen produksjon. For tiden er cirka 50 prosent indirekte eksport av det de produserer. Før oljenedturen var de 50 ansatte, så gikk de ned til 36. Nå er de oppe igjen på det samme nivået som før nedgangen. – Har dere lært noe av oljenedturen? – Absolutt. Vi har effektivisert ganske mye på mange områder, og så holder vi mer tilbake når det gjelder å dra på oss faste utgifter. Og så arbeider vi slik at vi skal tåle tilbake-svingninger. Vi forventer svingninger i markedet, og tror det vil gå kortere tid mellom dem.

DITT

KOMPLETTE BILSENTER

PÅ JÆ R E N

– Det går rykter om at dere skal investere i en unik maskin? – Det stemmer. Løsningen finnes allerede på markedet, men i mindre format. Så den blir spesialbygget til oss.

NYE MITSUBISHI OUTLANDER PHEV FULLADET MED NYHETER

Årdal regner ikke med at den kostbare maskinen vil lønne seg med det første. Men han tror kundene vil se nye muligheter når denne løsningen er tilgjengelig. Så det er en investering med tanke på fremtiden.

reimeoglode.no 51 79 10 10

garpcity.no

CNC-maskinen kan bruke forskjellige materialer på et produkt. Den kan legge til materiale og ta bort materiale. På en måte blir den som en avansert 3D printer. Flere ansatte må dra på kurs i utlandet for å lære å bruke den.

Kæ ti kjæme du te Stokkalandsmarka? 54 fantastiske utsiktstomter på Jæren til salgs. STOKKALANDSMARKA

Her kan du byggje drøymehuset ditt som du vil. Vær rask! Dei flottaste tomtene går sjølvsagt til dei som er tidleg ute. Det er eit vakkert stykke land som no ligg klart. Veg, vatn og kloakk, du slepp å tenkje på slike ting. Og tomtene er store, du kan verkeleg breie deg, hvis det er om å gjere. Her kan du byggje med og utan byggjeklausul, setje opp drøymehuset ditt som du vil. Kommunen er raus med slike ting, vil at du skal vere glad med det du klarer å til. Me våger påstanden om at det er eineståande.

Gå inn på www.stokkalandsmarka.no og reserver tomt allereie i dag, eller kontakt oss på tlf: 51 79 30 00.

Pris:

1 000 000

+ omk.

Tomtene er tilrettelagt for hus med utsikt. Tomteareal:

450 - 600 M2 Type:

BOLIGTOMT Sjølveigar

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

33


INDUSTRI

I 2021 skal Q-Meierienes nye produksjonsanlegg stå klart på Orstad. RobotNorge har fått oppgaven med å robotisere anlegget.

Stor kontrakt for RobotNorge TEKST OG FOTO// DAGFINN HAUGE

Q-Meieriene har valgt RobotNorge som total­leve­ ran­dør av robotisering og helautomatiserte lager- og logistikkløsninger til sitt nye produksjons­anlegg på Jæren. Produksjonsanlegget skal stå klart i 2021. Leveransen inkluderer industri-roboter for palletering av produkter som melk, yoghurt og juice samt fullautomatiserte transportløsninger bestående av baneog heissystemer, pallelager og selvkjørende trucker – Automated Guided Vehicles (AGV). RobotNorge vant kontrakten i tøff konkurranse med andre tilbydere, og tildelingen representerer en av de største enkeltkontraktene i RobotNorges historie. – Avtalen er en bekreftelse på den kompetanse og erfaring RobotNorge har innenfor robotisering og automatisering av norsk produksjonsindustri. Vi er svært fornøyd med tilliten som er gitt ved tildelingen og ser frem til å levere nok et solid prosjekt til Q-Meieriene, sier Jean-Marc Launay, administrerende direktør i RobotNorge.

Produksjonsanlegg med roboter.

teknologi som Vision systemer, Virtual Reality (VR), Kunstig intelligens (AI) og Automated Guided Vehicles (AGV) er fokusområder i RobotNorge sin videre utvikling.

Vi tar oppdrag som graving, steinlegging, løing, riving, transport mm. Salg av Solla jord. Med lang erfaring i bransjen og dyktige fagfolk i ryggen, tar vi små og store oppdrag for private, bedrifter og kommuner. Ta kontakt for gratis befaring!

Prosjektet vil bli gjennomført fra RobotNorges hovedkontor på Klepp med bidrag fra sentrale under­­leverandører i Norge og Sverige. RobotNorge ble etablert i 2003 som et utspring fra ABB-fabrikken på Bryne og er ene­forhandler og integratør av hele ABBs robotsortiment i Norge. Bedriften har de to siste årene vært i en ekspansjonsfase og har i dag 30 ansatte fordelt på tre lokasjoner: Klepp, Grimstad og Østlandet. Nyere Selvgående truck. 34

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Orreveien 301, Kleppe • Tlf: 992 78 710 E-post: phatteland@jkn.no • www.palhatteland.no


VI ER PARTNER FOR Fyllestasjon for diesel. BONDEN, -INDUSTRIEN, - Dieseltanker i alle varianter MARINEN OG for salgOFFSHORE. og uteie.

Størst på smøreolje og drivstoff Velkommen innom oss i Vardheia på Bryne og få deg divstoffkort. ALLE KAN FÅ!

Ta kontakt med oss angående drivstoff for firma og private. Gunstige priser. Fyll drivstoff flere steder i distriktet. Hos oss kan dere få alt. Fett – Olje – Smøremidler Kjemi – Drivstoff – Parafin

Vi tilbyr utførelse

av alle typer kranoppdrag, både for privatpersoner og for bedrifter. Vi har godkjent personkurv til løft av person. I tillegg selger vi snøkjetting til alle typer hjul, for personbiler, trailere, lastebiler, traktorer, anleggsmaskiner, snøfresere m.m. Ta kontakt: 975 42 880 post@kimverdal.no, www.kimverdal.no

KRAN OG KJETTING AS

RING: 51 64 24 00 VI LØSER DE FLESTE PROBLEM, SMØRER ALT FRA MOPEDEN TIL OLJERIGGEN. Robotvegen 6, Bryne • www.knapphus.no Asbjørn Haaland Tlf. 928 45 333 • E-post: asbjorn@knapphus.no Konrad Ree Tlf. 915 24 449 • E-post: konrad@knapphus.no

- Fyllestasjon for diesel. Ditt lokale - Dieseltanker i alle varianter Ditt lokale for salg og uteie. bilverksted bilverksted

Velkommen innom oss i Vardheia på Bryne og få deg Hvilket bilmerke bilmerke har har du du Hvilket divstoffkort. Som MECA MECA verksted verksted er vi vi på på tå tå hev hev når når bilen din din kommer til til oss, oss, enten enten det det gjelder gjelder Hvilket bilmerke har dukommer Som er bilen ALLE KAN FÅ! vanlig service, reparasjon eller EU-kontroll. I MECA konsentrerer vi oss kun om å Som verksted er vi på tå EU-kontroll. hev når bilenI MECA din kommer til oss, vi enten det om gjelder vanligMECA service, reparasjon eller konsentrerer oss kun å reparere biler, og og da blir blir man man flink til det. det. Selvfølgelig Selvfølgelig gjelder alle allevigarantier garantier på å vanlig service, reparasjon ellerflink EU-kontroll. I MECA konsentrerer oss kun om reparere biler, da til gjelder på

Betal når det passer for deg! Betal det passer Opptilnår 24 mnd. rentefrifor deg! Opptil 24 mnd. rentefri nedbetalning. nedbetalning. Betal når det passer for deg!

Ta kontakt med oss angående drivstoff bilen. Et Et MECA MECA stempel serviceboken betyr at du du har hargjelder tatt godt godt vare på bilen bilen din. Opptil 24 mnd. rentefri reparere biler, og da blirii man flink til det. Selvfølgelig allevare garantier pådin. bilen. stempel serviceboken betyr at tatt på nedbetalning. for firma og private. Gunstige priser. Velkommen til oss! oss! bilen. Et MECA stempel i serviceboken betyr at du har tatt godt vare på bilen din. Velkommen til Velkommen oss! Klepp AutotilBilverksted AS

Klepp Auto Bilverksted AS Kjøpmannsbrotet 9, 9, 4352 4352 Kleppe Kleppe Kjøpmannsbrotet Tlf. 51 78 60 60 Klepp Auto Bilverksted AS Tlf. 51 78 60 60 Kjøpmannsbrotet 9, 4352 Kleppe T. Berland Bilverksted Bedriftsvegen 12, T. Berland Bilverksted Bedriftsvegen 12, 4352 4352 Klepp Klepp Stasjon Stasjon Tlf. 51 42 79 69 Bedriftsvegen Tlf. 51 42 79 6912, 4352 Klepp Stasjon Tlf. 51 42 79 69

Fyll drivstoff flere steder i distriktet.

T. T. Høyland Høyland Bilverksted Bilverksted Bjorhaugslettå Bjorhaugslettå 8, 8, 4365 4365 Nærbø Nærbø Tlf. 51 43 51 60 T. Høyland Bilverksted Tlf. 51 43 51 60 Bjorhaugslettå 8, 4365 Nærbø Haaland Bilverksted Haaland Bilverksted Opstadvegen 647, 4360 Varhaug Tlf. 905 905 06 06 566 566647, 4360 Varhaug Opstadvegen Tlf. RING: 51 64 24 00 Tlf. 905 06 566

VI LØSER DE FLESTE PROBLEM, SMØRER ALT FRA MOPEDEN TIL OLJERIGGEN.

www.meca.no www.meca.no www.meca.no

Robotvegen 6, Bryne • www.knapphus.no Asbjørn Haaland Tlf. 928 45 333 • E-post: asbjorn@knapphus.no Konrad Ree Tlf. 915 24 449 • E-post: konrad@knapphus.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

35


INDUSTRI Juristens råd

Har du husket julegave til bedriften din? Vi har gavene du trenger!

:-)

Lars Heskje, advokat hos TP Advokatfirma DA.

IT konsulent | IT dri | IT leverandør | Dataverksted

Bransjeutviklede standardkontrakter. De mindre aktørene fra Jæren er ettertraktet i industrien, også blant multinasjonale selskaper. I slike relasjoner kan ubalansen mellom partene være fremtredende i både størrelse og ressurser, dette kan også komme til syne i avtaler mellom partene. De juridiske vilkårene som er fremforhandlet er i flere tilfeller til fordel for den større aktøren som i realiteten er premissleverandøren. På den ene side vil man som liten aktør ikke nødvendigvis bli en valgt leverandør om man motsetter seg en slik avtale, eller krever egne betingelser innarbeidet. På den andre siden, å benytte den større aktørens avtale kan overstige virksomhetens operasjonelle risikoappetitt. Å endre en inngått avtale kan være vanskelig og krever en etterfølgende prosess som i mange tilfeller har et usikkert utfall. Benytter man bransjeutviklede standardkontrakter, «agreed documents», eksempelvis NL 17 (NL 09) eller Orgalime S 2012 som begge regulerer levering av maskiner og mekanisk, elektrisk og elektronisk utrustning, kan dette bidra til å utligne styrkeforholdet mellom partene. Dette fordi standardkontraktene er utviklet med formål å sikre rimelighet og balanse. Det vil ikke være like lett å avvise en slik avtale, ei heller å justere denne vesentlig i sin favør når dette er noe bransjen generelt har akseptert.

Alt innen data produkter, løsninger og tilbehør Datahjelpen.IT as

Vesthagen 2, Håland Industriområde, Bryne E-post: post@datahjelpen.it

Ring oss i dag: 51 48 50 00 Besøk oss på ne : www.datahjelpen.it

Planlegg neste sesong allerede nå - la oss hjelpe deg med det du vil ha gjort i hagen! Book en gratis befaring allerede i dag!

Benytter man en standardkontrakt er det viktig at det er klart kommunisert hvilke avtalevilkår som gjelder. Det følger av NL 17 pkt. 1 at «[…] betingelser får anvendelse dersom partene skriftlig eller på annen måte har avtalt dem». Imidlertid kreves det videre at «avvik fra betingelsene må avtales skriftlig for å gjelde». Hvis det avtales avvik bør det være klare holdepunkter for at begge parter var enige i en slik justering og dens rekkevidde. Oppstår det konflikt hvor partene er bundet av en standard­kontrakt vil man kunne anvende en større verktøykasse til å finne løsninger. Kontraktsguider fra bransjeorganisasjonene som har utformet avtaleverkene og (retts)praksis kan være gode bidragsytere. Med et godt forarbeid og bevisst tilnærming til kontrakten er din virksomhet bedre rustet for å ivareta egne interesser. Å benytte en riktig tilpasset standardkontrakt vil kunne gagne begge aktører både under forhandlingene og i etterlevelsen av kontrakten.

36

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Ring oss allerede i dag!

Vi utfører både store og små oppdrag, kontakt oss for GRATIS befaring og et uforpliktende tilbud

ROGALAND GARTNERSERVICE AS Tlf.: 95 400 700 • post@gartnerservice.as


VELKOMMEN TIL SASIRO

BESTILL CONTAINER

I unike omgivelser tilbyr vi kurs innen brannvern, industrivern, HMS og førstehjelp.

7

hele dager!

• I Samfunnssikkerhetsenteret i Rogaland får du både teori og praktiske øvelser på samme sted. • For mer info og kursoversikt se våre nettsider: www.rogbr.no/kurs. • Vi tilrettelegger også kurs på forespørsel fra kommuner, bedrifter og andre.

Tlf. 51 800 800

www.renovasjonen.no post@renovasjonen.no

Design og illustrasjon: DataTrykk AS

Telefon: 51 50 22 80 E-post: kurs@rogbr.no facebook.com/Sasiro.as/

INGEN

leiekostnader i

KUTT KOSTNADER Velg internett fra Jæren Kabelnett Pris fra kr. 319,- pr. mnd. - Best på pris - Ekspert på Wi-Fi - Raskere internett

Din proffleverandør av verktøy og Industrirekvisita Martin Vagles veg 7 , 4344 BRYNE

Tlf 90 17 06 20

Vi er ikke størst, men prøv oss først. Kunde, service og kunnskap i fokus!

Lagerveien

XXL

G-MAX Tvedtsenteret

n

Fabrikkveien

Skeidar

Tvedtsenteret

ie orve Mot

nyhet

Maskinveien

www.voias.no - birger@voias.no

Traktorveien

Forusbeen

Besøk oss på Forus! Fabrikkveien 3, 4033 Stavanger Telefon 51 88 33 88 E-post: stavanger@varmefag.no

Kunde: Verktøy og industri

w w w. r u m a g . c o m Tegningen, utformingen og idéen er Rumags eiendom og må ikke nyttes eller etterlignes uten vår tillatelse.

Avdeling: -

Farger PMS/Folie: Mål : 1: Dato: 26.9.18

i A4 Rev: 01

Selger: Kjell Tengs

nyhet

Design: Hilde B Lambrechts

Filnavn: logo med ny adresse_sept2018

Dato:

Rev:

Dato:

Rev:

Dato:

Rev:

Dato:

Rev:

www.varmefagstavanger.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

37


PICK-UP! KONAV GENMED AV US PICBILER K-UP! OVER 30KONGEN ÅRS ERFARING • Stort utvalg • Flere prisklasser • Vi skaffer biler på bestilling

1

”PICK UP OF THE YEAR 2018 ”

1

”BEST WORKHORSE PICK-UP ”

1

”MOST RELIABLE PICK-UP”

1

”PICK-UP OF THE YEAR 2018”

EXPORT & FREIGHT AWARDS - OKTOBER 2018

TRADE VAN DRIVER AWARDS - APRIL 2018

PICK-UP & 4X4 - MARS 2018

S

BILER PÅ LAGER FOR RASK LEVERING

WHAT VAN - DESEMBER 2017

PRIS FRA KR 313.742,- EKS MVA

VELG MELLOM PICK-UP, BLACK EDITION, TROOPER, MAGNUM, OG ARCTIC TRUCK

(369.900,- inkl mva)

PREMIUMPAKKE Verdi 57.500,- NÅ KUN 20.000,- SPAR 37.500,Pick-u up

Black Edition

Trooper

Magnum

Arcttic Truck 35

Arc ctic Truck 33

18” aluminiumsfelger - LED-lys foran og bak - Automatisk klimaanlegg - Stigtrinn - Alarm Premium skinnseter og dørpaneler - El.innstilling av førerstol - USB-kontakt - 8 høyttalere Nøkkelfritt system - Bakkestartassistent - Hill descent control - Tectyl understellsbehandling Rattbetjent DAB+-radio, navigasjon, ryggekamera og bluetooth fra Alpine med 8” touch-skjerm Elektronisk tilhengerassistent

EL-BIL KAMPANJE FRA KR 99.000,-

Vinterhjul uten pristillegg STO

U T VART LG

OVE

R 40 PÅ L EL-BILE AGE R R

på Best ti n gara

Tengsareidveien 4, 4373 Egersund Telefon 51 46 19 80

Følg med på holmanebil.no

Lang og ko erfaring mpe solgt tanse, hund flere re elbiler

Flere er lass prisk


MIN JOBB for meg å tilegne meg mer kunnskap i ledelse og bedrifts­ økonomi. Seminarer og kurs innenfor dette feltet er derfor også noe jeg prioriterer. Jeg ser et utrolig stort potensiale i det vi har bygget opp og gleder meg veldig til fortsettelsen.

Yrke/tittel: Veterinær/dyrlege Navn: Dagny Spanne Kjær Alder: 49 Arbeidssted: Jæren Smådyrklinikk 1. Hvorfor ble du veterinær? Jeg har helt siden jeg var seks år sagt at det var dyrlege jeg ville bli og har fulgt denne drømmen siden. Jeg har alltid hatt en stor interesse for dyr og dyrevelferd, og valget av yrke var derfor ikke vanskelig. 2. Hvilken utdannelse kreves? Veterinærutdannelsen tar 5 ½ år på universitet. For å utdanne seg til veterinær i Norge finnes det bare ett alternativt studiested; NMBU Veterinærhøgskolen i Oslo. Det var der jeg tok min utdannelse og var ferdig uteksaminert i 1997. Flere land i Europa tilbyr også veterinær­­medisinsk utdannelse, og det er blitt mer og mer vanlig at norske studenter søker seg til for eksempel Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Slovakia, Ungarn eller Tsjekkia. 3. Hva er dine ansvarsområder og arbeidsoppgaver? Sammen med Jacqueline Tawse (dyrepleier) har jeg nettopp startet opp Jæren Smådyrklinikk og jobber der som veterinær og daglig leder. Mine arbeidsoppgaver ved klinikken er å undersøke og behandle de pasientene som kommer til oss. I tillegg til vanlig poliklinikk utfører vi også tannbehandlinger, røntgenundersøkelser, ultralyd­undersøkelser og mange ulike former for kirurgi. Med en ekstra tittel som autorisert øyelyser foretar jeg også øye-undersøkelser på hund og katt for å kartlegge arvelige øye­lidelser. Vi får i tillegg veldig mange henvisninger fra andre klinikker i regionen når det gjelder øyeskader og utfordrende øyesykdommer. Utover de veterinærfaglige oppgavene, medfører det å være daglig leder å holde oversikt på økonomi, personalpolitikk og drift generelt. Heldigvis har jeg fantastiske, dedikerte medarbeidere som virkelig gjør en innsats for klinikken. Et supert team som jeg ikke kan få rost nok. 4. Hvilke utviklingsmuligheter mener du å ha i stillingen? Jeg er opptatt av å hele tiden holde meg faglig oppdatert og reiser derfor jevnlig på konferanser og kurs både i Norge og til utland. Det er spennende å følge utviklingen innen veterinær­ medisin, og vi vil fokusere på å kunne tilby det beste for dyrene som kommer til oss. Som eier og daglig leder er det også viktig

5. Hvilke egenskaper synes du er viktig å ha i din jobb? Som smådyrveterinær mener jeg det er svært viktig å ha en genuin interesse for faget og å ha evnen til å knytte en kontakt med dyr og eier som gjør at de føler seg trygge hos oss. Gode kommunikasjonsegenskaper er viktig når vi hver dag møter ulike situasjoner som krever oss både som fagpersoner og medmennesker. Dyrene betyr så utrolig mye for sine eiere, og jeg vet at de ekstra minuttene vi bruker på å lytte eller svare på vanskelige spørsmål, kan gjøre en forskjell. Sorgprosesser i forbindelse med avliving av dyr er også en del av vår hverdag. Dette er noe vi ønsker at eier skal oppleve som en verdig avslutning, og jeg mener derfor det er viktig at vi tar oss god tid i rolige omgivelser når den dagen kommer. 6. Hvordan er arbeidstiden? Våre åpningstider er 8-18. Som gründere i nyoppstartet klinikk har dette også vært våre daglige arbeidstider de første månedene. Vi er utrolig takknemlige for at så mange allerede har besøkt klinikken vår, og jobber mer enn gjerne lange dager når behovet er der. Våre andre ansatte jobber 37,5 timer i uken.. 7. Hva er det beste med jobben? Det er fantastisk å få jobbe med så mange forskjellige dyr og deres eiere. Ingen dager er like, og vi møter stadig nye utford­ringer og muligheter til å lære nye ting. Når en i tillegg har unike med­arbeidere med humor, engasjement og mye kunnskap som de deler, da kan en ikke annet enn å være veldig fornøyd. 8. Hva ville du valgt dersom du skulle hatt et annet yrke? Jeg har aldri hatt noe alternativ til yrkesvalg, men om jeg skulle måtte skifte yrke ville jeg nok foretrekke et annet praktisk yrke hvor en stadig kunne utfordre seg selv. 9. Noe du gleder deg til i jobben framover? Jeg gleder meg faktisk til å gå på jobb hver dag! Nå får vi i tillegg spennende uker fremover når det siste av moderne utstyr skal integreres og tas i bruk. På den sosiale siden gleder jeg meg veldig til julebord med de aller beste kollegaer.

Opp? Lei lift hos oss – www.ekstralift.no

Vi har verdens største selvgående lift

Ned? Lei graver hos oss – www.ekstragraver.no

Ring oss på 970 85 666 Jærveien 148 4340 Bryne

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

39


Rekord for Tryggheim i jubileumsåret TEKST// DAGFINN HAUGE

I oktober feiret den kristne friskolen Tryggheim skular på Nærbø 100-års jubileum. Skolen samler elever fra hele landet og i jubileumsåret er det rekordmange på ungdomsskolen og den videregående skolen, henholdsvis 252 og 526 elever. Tryggheim skular er en av de største arbeidsplassene i Hå kommune med 164 ansatte. Ordfører i Hå Jonas Skrettingland og rådmann Anne Berit Berge Ims overrekker maleriet Skywalker av kunstneren Jan Olav Forberg til rektor Gjermund Viste i anledning jubileet.

– Egentlig er bare det en regnskapsteknisk sak. Det var i utgangspunktet to like gode år med fulle klasser. Fulle klasser har mye å bety for økonomien, pluss at vi har holdt igjen på investeringer og vedlikehold. Alt vårt overskudd kommer elevene til gode gjennom studietilbud, bedre skolelokaler og reduserte skolepenger, understreker rektor Gjermund Viste. Det er i samsvar med økonomiforskriften. – Cirka 1 million i støtte til skole, internat og sosialpedagogisk arbeid kommer også gjennom gaver og den årlige Tryggheimsbasaren, legger Viste til. Rundt 12 950 barn og unge har vært elever ved Tryggheim siden 1919.

Betydd mye for mange

– Vi har fått bety mye for mange både faglig og sosialt. Elever har kommet fra hele landet. Noen har slått seg ned på Jæren, noen har funnet sin livsledsager her og noen har blitt kristne i løpet av studietiden, forteller Viste. Han gleder seg over å lede en skole som opplever gode søkertall og har få problemer med å skaffe kvalifiserte lærere. Neste år regner Tryggheim med å få på plass en ny anleggsteknikklinje på Vg2. De vil fortsatt tilby Vg2 Treteknikk, selv om søkertallet til den gamle møbelsnekkerlinja er på vei nedover. Psykologi, ungdomsbedrift og entreprenørskap nevner Viste som populære satsingsområder de senere årene. Om 5-7 år er målet å innvie et nytt stort undervisningsbygg til rundt 50-70 millioner nær tunet. – Arkitekt er på saken, ivrer Viste. 40

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

I sammenheng med jubileumsåret har skolen utgitt en flott jubileumsbok på nær 300 sider som har fått tittelen: Mot høgare mål.

Lei av

?

klatt

Tekstil-Vask tilbyr klattfrie vaskeritjenester til

bedrifter fra Egersund til Stord. Mopper, matter og arbeidsklær hentes, vaskes miljøvennlig og leveres til avtalt tid. Null klatt. Ta kontakt og bli kvitt klatt i dag. Tekstil-Vask Sør AS Bjorhaugslettå 3 4365 Nærbø Phone 98 21 72 95 � postmottak@tekstil-vask.no  www.tekstilvask.no

GLØDEFISK

I 2018 passerte omsetningen 124 millioner og årsresultatet gikk fra 1,5 millioner i 2017 til 9,2 millioner i 2018.


GRÜNDEREN

• • • •

Navn: Hilde Nilssen Alder: 49 år Bosted: Bryne Bedrift: Lett & Stabil

1. Kort fortalt – hva er din gründer­bedrift? Lett & Stabil tilbyr tjenester innen livsstilsendring, vektreduksjon og trening. Jeg hjelper folk ned i vekt, og lærer dem å spise et «riktig» sammensatt kosthold. Men det utgjør bare 20% av jobben med å gå ned i vekt. Hele 80% ligger i hode. Derfor jobber vi mye med å innarbeide nye vaner, som skal tilpasses det livet man lever. For hvis du ikke endrer på vanene, er det stor fare for å gå opp i vekt igjen. Det er flere typer kurs å velge mellom: en-til-en kurs, nettkurs, flexikurs (kombinasjon av de to første) og gruppekurs. Når det gjelder trening, har jeg 12 grupper med sirkeltrening, for kvinner 40+. Det er max 8 stk i hver gruppe, noe som gjør at alle får god opplæring og oppfølging gjennom hele treningen. For de som ikke ønsker å trene i grupper tilbyr jeg PT-timer. 2. Hvor lenge har du jobbet med dette? Jeg har drevet Lett & Stabil i 6 år, og har totalt 15 års erfaring innen kosthold og trening. 3. Hvor kom ideen fra? I 2004 var jeg på utkikk etter en «hobby» i tillegg til den travle og krevende jobben jeg hadde som IT-konsulent. Jeg hadde rett og slett behov for å «koble av» med noe annet. Kosthold og trening er noe jeg alltid har vært interessert i, og valgte å begynne som kursleder i Grete Roede. Det har jeg aldri angret på, for det å hjelpe folk til å få et bedre og lettere liv var noe jeg likte. Alle var så takknemlige for hjelpen de fikk. Etter hvert ballet dette på seg, og økte stadig med flere kurs og treningen. Jeg så et stort behov, et marked og et segment jeg ønsket å jobbe mer med. 4. Hva var de første skrittene fra idé til oppstart? Etter hvert innså jeg at det ga meg mye mer å hjelpe folk og drive med kosthold, livstilendring og trening, og drømte om å jobbe med dette på fulltid. På den tiden hadde jeg en tung periode på jobb, og ble sykemeldt. Jeg tok konsekvensen av det, og valgte i 2012 å ta steget, jeg sa opp jobben min, og startet Lett & Stabil.

5. Hvordan har du jobbet videre med dette? Trening og vektkontroll henger tett sammen, og jeg innså fort at jeg ønsket å kombinere dette. I 2013 begynte jeg derfor på PT-utdannelsen gjennom Akademiet for personlig trening, for å få mer enn ett ben å stå på. Jeg elsker å lære og utvikle meg, og har kontinuerlig jobbet med kompetansepåfyll og tatt kurs innen alt fra veiledning, coaching, massasje og er akkurat i disse dager ferdig med en videreutdanning for rehabilitering - Rehab trainer. Det for å få mer kompetanse på dette området og ikke minst for å trene folk med skader og vondter. Målet har hele tiden vært å ha mitt eget konsept innen kostveiledning og vektreduksjon. Men før jeg kunne gjør det, måtte sirkeltreningene fylles med kunder slik at jeg hadde kontroll på økonomien. I august 2017 gikk drømmen i oppfyllelse. Da startet jeg mitt eget konsept, som fikk navnet Lett & Stabil. Det har vært en økning av deltakere hele tiden, og jeg har fått stor hjelp av at lokalavisene har skrevet om meg og min bedrift. Nå har jeg behov for å utvide med flere kursledere her i distriktet og på sikt i resten av landet. 6. Hva skal du gjøre fremover? Jeg har flere mål, men velger å bygge stein på stein. Første målet er utvide kursleder-staben. Jeg er derfor på utkikk etter gode kandidater med de egenskapene jeg ser etter. Allerede i januar begynner Lene Bore fra Klepp, som kursleder. Kursene skal være på Bore skule. Hun har tatt av 40 kg og kan bidra med mange gode tips og erfaringer til de som vil ha hennes hjelp. Hun skal ha både gruppekurs og en-til-en oppfølging. 7. Hva er målet med bedriften på lang sikt? Mitt langsiktige mål er å kunne tilby Lett & Stabil kurs i hele landet. Jeg vil at alle skal tenke «Lett & Stabil» når de har behov for hjelp med kostholdet og gå ned i vekt. For å nå det målet, trenger jeg blant annet dyktige kursledere som brenner for jobben. 8. Hvilke egenskaper synes du er viktig for en gründer? Som gründer må du brenne for det du gjør. Det krever at du har en god dose stå-på-vilje og er utholdende. En god egenskap er å se løsninger istedenfor problemer. Det er også viktig å ha kunde- og salgsfokus, for det er det du skal leve av. 9. Hva er kjekkest med gründer­tilværelsen? Det aller kjekkeste er å kjenne at du lykkes og får det til, og ikke minst når kundene gir gode tilbakemeldinger og anbefaler deg til andre. Jeg kjenner fremdeles lykkefølelse når nye kunder tar kontakt og fordi de vil begynne å trene eller ta tak i livsstilen sin. Det å ha skapt min egen jobb som jeg kan leve av gir en god følelse! 10. Og det mest krevende? Markedsføring syns jeg er mest krevende. Det å være synlig på sosiale medier jevnt og trutt, tenke kreativt og jobbe med å nå ut til flest mulig. Det er lett å «bare» jobbe og la dette falle mellom to stoler. 11. Hva er dine beste tips til andre som har en idé de vurderer å gjøre til bedrift? Gjør noe du kan! Våg å satse! Du må være villig til å bruke mye av tiden din på dette, fordi det er hard jobbing å gå fra idè til oppstart. Motivasjonen for å gjøre det, bør være din lyst til å skape noe.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

41


Vi engasjerer oss i grønt skifte

VÅRE TJENESTER BESTÅR AV: Lønnskjøring, regnskapsføring og rapportering, årsoppgjør og rådgivning innenfor områdene regnskap, avgift og skatt.

Varmepumper Bioolje-anlegg Biogass-anlegg Flis/pellets-anlegg I tillegg tilbyr vi:  Propan på bulk til konkurransedyktige priser  Nødfylling på dagen i vårt distrikt  Installasjon, rep og service på gassanlegg  24 timer døgnservice Ta kontakt for uforpliktende pristilbud

www.ohetland.no Mail: anita@ohetland.no

Tlf: 90079529

Welhavensvei 5, N-4319 Sandnes, Norge Tlf: +47 51 68 60 60 www.kjellhaver.no

DRAUGHT MASTER

PREKUTT

Trenger du byggesett til ditt neste prosjekt? Trefab tegner og produserer moderne prekutt og komplette byggesett. Merking, fresing og pakking slik du ønsker det. Kort leveringstid. Ta kontakt for å finne ut mer og få et uforpliktende tilbud!

KOMPAKT TAPPEANLEGG FOR PRIVATE OG BEDRIFTER. TA KONTAKT FOR TILBUD OM PRIS OG MER INFORMASJON.

400 01 895

Følg oss på sosiale medier!

post@vaaland1889.no 42

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Trefab

trefab.no


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN DEKON CHEMICALS AS Kjøpmannsbrotet 8, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Pål Berg Aspelund Virksomhet: Utvikling, import og salg av biologiske rensemidler. samt hva dermed står i forbindelse.

KLEPP OVE BYBERG Solavegen 450, 4354 VOLL Innehaver: Ove Byberg Virksomhet: Jordbruk A B T HOLDING AS Longholsvegen 35, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Anders Båkind Tungland Virksomhet: Kjøp og salg av aksjer, investering i andre selskaper. GS HOLDING GROUP AS Møllevegen 22, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Geir Skåland Virksomhet: Investering EVX MANAGEMENT AS Hattelandsvegen 92, 4351 KLEPPE Daglig leder: Kjetil Storhaug Njærheim Styreleder: Kenneth Thunheim Virksomhet: Salg og utleie av utstyr, reparasjon og vedlikehold av oljerelatert utstyr, utleie av utstyr og personell samt hva hermed kommer i forbindelse. Herunder deltakelse i andre selskaper med liknende eller annen virksomhet. ERI BUTIKK BOKRETSION HAILEMAR Slettevegen 2B, 4352 KLEPPE Innehaver: Bokretsion Hailemariam Virksomhet: Butikkhandel med tradisjonelle varer importert fra Etiopia og Eritrea. ENVIRENT AS Hattelandsvegen 92, 4351 KLEPPE Daglig leder: Bjørn Tore Lien Styreleder: Kenneth Thunheim Salg og utleie av utstyr, reparasjon og vedlikehold av olje­relatert utstyr, utleie av utstyr og personell samt hva hermed kommer i forbindelse. Herunder deltakelse i andre selskaper med liknende eller annen virksomhet.

ARKEN TU DYREKLINIKK AS Lindevegen 1, 4341 BRYNE Daglig leder: Anne Sofie Winsløw Stie-Welsh Styreleder: Rune Haaland Virksomhet: Veterinærvirksomhet og dyreklinikk, samt kjøp og salg av varer og annet i forbindelse med denne virksomheten. ØYE-FOR-MAT Lalandsvegen 104, 4353 KLEPP STASJON Innehaver: Joakim Øye Virksomhet: Salg av dougnnuts og smultringer fra salgsvogn med senere endring av konseptet til å servere kald og varm mat i form av kebab og hamburgersandwich. TU DYREKLINIKK AS Lindevegen 1, 4341 BRYNE Styreleder: Rune Haaland Virksomhet: Kjøp og salg av varer, veterinærvirksomhet o.l. samt hva som herved står i forbindelse, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet. GLAD HUND AS Orstadvegen 255, 4353 KLEPP STASJON Daglig leder. Ask Skatvedt Hove Styreleder: Sander Tegle Rørtvedt Virksomhet: Hundeskole, hundepass og hundetrening KIRSTI INVEST AS Sørhagen 16, 4341 BRYNE Styreleder: Kirsti Merete Bøe Ræg Virksomhet: Investering i aksjer og andeler, samt hva hermed står i forbindelse.

GRØDELAND STEIN & HAGE EIENDOM Parallellvegen 3, 4343 ORRE Daglig leder og styreleder: Johnny Grødeland Virksomhet: Å investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende. FENNER EIENDOM AS Smievegen 8, 4350 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Jens Hodne Virksomhet: Drive virksomhet innenfor utvikling og investering i andre selskaper og alt som står i forbindelse med de forannevnte virksomheter. JOVI TRANSPORT DA v/Johnny Vigdel Sollia 35, 4352 KLEPPE Daglig leder: Johnny Vigdel Virksomhet: Å drive med transport av kapitalgjenstander og kjøp og salg av aksjer og andeler, samt aktivitet relatert til ovennevnte med økonomisk gevinst som mål. Selskapet kan utføre enhver virksomhet som er naturlig knyttet til formålet. JÆRSKAP AS Tunrappvegen 9A, 4352 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Heidi Roos Virksomhet: Forretningsutvikling, digital markedsføring, prosjekt. CHILLI HAUS AS Kleppelundvegen 2B, 4352 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Yassin Suleiman Virksomhet: Drift av restauranter, puber og kafeer, herunder deltakelse i andre selskaper med tilsvarende virksomhet. OLUC INVEST AS Verdalsvegen 1, 4352 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Luca Oggiano Virksomhet: Å investere i andre selskaper.

God Jul fra Grand Revisjon! Vi er et lokalt, tilgjengelig og fleksibelt revisjonsselskap med vekt på faglig kompetanse og kvalitet i våre leveranser. Live, Anne Gunn, Gunn Karin og Hilde ønsker eksisterende og nye kunder velkommen!

Grand-bygget Hulda Garborgs veg 4 4344 Bryne post@grandrevisjon.no Telefon 51 77 07 90 grandrevisjon.no

Revisjonstjenester I Rådgivning I Årsregnskap og skattepapirer I Skatt og avgift

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

43


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN SIMEN HELLA ANDRESEN P. Krohns veg 79, 4351 KLEPPE Innehaver: Simen Hella Andresen Virksomhet: Streaming innen youtube, salg av digitale og fysiske produkter.

TIME TF PLANERING TROND C. FRØYLAND Stemmen 10, 4346 BRYNE Innehaver: Trond Cook Frøiland Virksomhet: Planering med traktor for entreprenører og andre næringsdrivande. ORSTAD INVESTERING 3 AS ORSTAD INVESTERING 4 AS ORSTAD INVESTERING 5 AS c/o Orstad Rådgivning AS Morenefaret 5 4340 BRYNE Styreleder: Helge Orstad Virksomhet: Selskapet er stiftet for videre avhendelse og skal frem til avhendelse og endring av selskapets vedtektsfestede formål, ikke drive noen form for virksomhet.

DALEMA HOLDING AS DALEMA HOLDING II AS DALEMA HOLDING III AS DALEMA HOLDING IV AS Industrivegen 1, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Dag Leo Vestre Martinsen Virksomhet: Detaljhandel, agentur- og importvirksomhet, samt å eie aksjer og andeler i andre virksomheter, herunder investering i verdipapirer, fast eiendom, samt hva hermed står i forbindelse. TOPPDELER, USTENKO Litle-Åvegen 11B, 4340 BRYNE Innehaver: Viktoras Ustenko Virksomhet: Kjøp og salg av bildeler. TIMELOGGEN AS Vardheivegen 53, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Roger Holen Virksomhet: Drive med utvikling av programvareløsninger og det som herved står i forbindelse. TJELTA CUSTOM Kvernbakken 96, 4355 KVERNALAND Innehaver: Joar Tjelta Virksomhet: Vedlikehold og reparasjon av motor­ vogner: vedlikehold, reparasjon og lakkering av felg.

FJØL AS Hetlandsgata 41, 4344 BRYNE Daglig leder: Svein Børge Ueland Styreleder: Frank Sørensen Virksomhet: Kjøp, utvikling og salg av eiendom, og andre produkter/tjenester som naturlig hører sammen med dette, herunder utleie og bolig samt å delta i andre selskap med lignende virksomhet. SNP 16 AS Morenefaret 5, 4340 BRYNE Styreleder: Helge Orstad Virksomhet: Å eie, leie ut og videreutvikle eiendom, og hva hermed står i forbindelse. HERIGSTAD INVEST AS Sentervollen 11, 4347 LYE Daglig leder og styreleder: Jan Herigstad Virksomhet: Investering i næringsvirksomhet og deltakelse i andre virksomheter. KIOSKDRIFT GJEDREM Jernbanegata 8, 4340 BRYNE Innehaver: Ørjan Milwertz Gjedrem Virksomhet: Butikkdrift med spill i kioskhandel med bredt vareutvalg med hovedvekt på nærings- og nytelsesmidler.

Bryne Revisjon AS er et selskap med kontor i Bryne sentrum. Vi arbeider med små og mellomstore bedrifter, organisasjoner og stiftelser som befinner seg i området Jæren/Sandnes/ Stavanger. Vi tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgifter, årsoppgjør og økonomisk rådgiving.

Meierigata 17, 4340 Bryne. Tlf 51 77 97 10. www.jaerrevisjon.no

Meierigata 17, 4340 Bryne. Telefon 907 73 000

Gjelder til 31/10 2019

VEDKLØYVER, 7 TONN

Kraftig og hurtig vedkløyver med 220V 1,5 kW motor, som gir 7 tonns kløyvetrykk. Art. nr 90 59 663

FR I FR A K T P Å A LLE OR DR ER over 3.50 0,ek s mva

MINIGRAVER FOR ATV

Inkl. 20cm skuffe. En allsidig maskin som kan løse mange oppgaver, gjerne der en større maskin ikke kommer til. Art. nr 90 59 454 Førpris 35.620,- (28.496,-)

20%

Vi tar forbehold for trykkfeil og utsolgte varer

RABATT

79500

10%

RABATT

4.745

00

3.79600

eks mva

SE SPESIFIKASJONER PÅ www.p-lindberg.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

636

00

31.99500 25.59600

Doneheia 62 - 4516 Mandal - Tel 21 98 47 47 - www.p-lindberg.no

44

LED GÅRDSLAMPE MED SENSOR

24 W LED gårdslampe til montering på vegg. Med skumringssensor. Totallengde: 58,5 cm. Art. nr 90 51 573 Førpris 995,- (796,-)

eks mva

eks mva



BEST-

SELGER

SE SPESIFIKASJONER PÅ www.p-lindberg.no

NETTBUTIKKEN TIL LANDBRUKET


Gjør regnskapet enkelt; Fasit Regnskap tilbyr gode priser, smarte digitale løsninger og tett samarbeid, noe som gjør det mye lettere å holde orden på bedriftsøkonomien. Det er enkelt å forholde seg til både regnskapssystemet og oss. Ta kontakt for et uforpliktende møte!

w w w .fas i t r e gns k a p . no Fasit Regnskap | Hulda Garborgs veg 6, 4344 Bryne | 918 39 454


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN HÅLAND APOTEK AS c/o Torgeir Eide Engrappvegen 2, 4345 BRYNE Daglig leder: Torgeir Eide Styreleder: Ingrid Birkeland Virksomhet: Eie og drive apotek, samt naturlig tilhørende virksomhet. LØGE AS c/o Stian Løge Kong Haakons veg 80, 4345 BRYNE Styreleder: Stian Hyldbakk Løge Virksomhet: Investeringsselskaper o.l. lukket for allmennheten. T TIME HOLDING AS Erlevegen 8, 4347 LYE Daglig leder og styreleder: Tom Time Virksomhet: Investering i aksjer

VELKOMMEN TIL OSS I VELKOMMEN TIL OSS I TORKEL R HOLDING AS

RUMA MANAGEMENT ASSETS AS Hetlandsgata 9, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Rune Haaland Virksomhet: Eie, erverve og forvalte aksjer og andeler i andre selskaper og alt som naturlig hører inn under dette. SALTE KAPITAL AS Ørnahaugen 19, 4340 BRYNE Styreleder: Bjørn Rune Salte Virksomhet: Investeringsselskaper o.l. lukket for allmennheten. RENAS YONAN AS Smiegata 11, 4340 BRYNE Virksomhet: Investering i andre selskaper uansett formål, samt sørge for administrative tjenester for andre selskaper. SNP 1 AS, SNP 2 AS, SNP 3 AS, SNP 4 AS, SNP 5 AS, SNP 6 AS, SNP 7 AS SNP 8 AS, SNP 9 AS, SNP 10 AS, SNP 11 AS, SNP 12 AS, SNP 13 AS, SNP 14 AS SNP 15 AS, SNP 17 AS, SNP 18 AS, SNP 19 AS, SNP 20 AS Morenefaret 5, 4340 BRYNE Styreleder: Helge Orstad Virksomhet: Eie, leie ut og videreutvikle eiendom, og hva hermed står i forbindelse.

LOCKGÅRDEN LOCKGÅRDEN I KLEPP SENTRUM Vestre Håbakken 16, 4345 BRYNE Styreleder: Dag Asbjørn Haukland Å foreta/forvalte investeringer i verdipapirer, delta i selskaper med lignende virksomhet, og annet som står i naturlig forbindelse med dette.

I KLEPP SENTRUM PAMFILIUS AS c/o Betuel Frøyland Frøylandsvegen 18, 4355 KVERNALAND Daglig leder og styreleder: Betuel Frøyland Virksomhet: Kapitalforvaltning.

E C S HOLDING AS Industrivegen 2, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Arvid Salte Virksomhet: Investering i aksjer, verdipapirer og deltagelse andre virksomheter. E C S INVEST AS Industrivegen 2, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Arvid Salte Virksomhet: Investering i aksjer, verdipapirer og deltagelse andre virksomheter.

UNDHEIM REGNSKAP AS Sikvalandsvegen 12, 4342 UNDHEIM Daglig leder og styreleder. Stig Rune Bore Virksomhet: Regnskapsføring for andre, bedrifts og økonomisk rådgivning og annet tjenesteyting som knyttes til dette. Videre skal selskapet kunne hjelpe til med driftsplanlegging og driftsregnskap, gi rådgivning og rettleiing i prosessen ved overdragelse av gard og eiendomsoverdragelser. KJÆRGAARD EIENDOM AS Grønsko 5, 4345 BRYNE Daglig leder og styreleder: Lars Kjærgaard Virksomhet: Utvikling og forvaltning av fast eiendom og alt som står i naturlig forbindelse med dette, herunder direkte og indirekte investeringer i foretak som driver slik virksomhet.

Jæren Regnskap er i stadig større grad Regnskap er i stadig større grad tJæren en samarbeids partner og total leverandør t en økonomisk samarbeidspartner og totalleverandør nen og administrativ bistand. Din samarbeidspartner og totalleverandør nen økonomisk og administrativ bistand. Din samarbeidspartner og totalleverandør

innen økonomisk og administrativ bistand innen økonomisk og administrativ bistand

PP AARRT NT ENR EE: R E : Torill Skjæveland Hodne Torill Hodne KONTAKTPERSONER: P :AARRT NT EWiig R T N E R EPOddmund NR EE: R E : Rune Stakkeland Torill Skjæveland Hodne Torill Hodne Skjæveland Hodne Magnar Espedal R T N E R Livar EOddmund : OhmaWiig Rune Stakkeland Stakkeland E R E : Rune Stakkeland Oddmund Wiig Skjæveland Hodne Magnar Espedal Livar Ohma mund Wiig nd Hodne Magnar Espedal Stakkeland E R E : Rune Stakkeland Oddmund Wiig ard Espedal mund Wiig nd Hodne Magnar Espedal g nd ar Espedal l g al

46

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

50, Tlf.Tlf: 5151 7878868650 post@ j-regnskap.no post@jaeren-regnskap.no Tlf: 51 78 86 50, Tlf.www.j-regnskap.no. 51 78 86 50 Tlf. 51 78 www.jaerenregnskap.no 86 50 post@ j-regnskap.noKleppe post@jaeren-regnskap.no post@jaeren-regnskap.no www.j-regnskap.no. Tlf. 51 78 www.jaerenregnskap.no 86 50 www.jaerenregnskap.no post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no

Tlf. 51 78 86 50 post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no Tlf. 51 78 86 50 post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no Block-gården, 4352

HÅVARD BORE AS REMA 1000 Bryne Reevegen 13, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Håvard Bore Virksomhet: Selv, gjennom hel- eller deleide selskaper eller ved samarbeide med andre virksomheter, å forestå drift av dagligvareforretning og annen virksomhet beslektet med denne. G VARHOLM BYGGSERVICE Vardheivegen 46, 4340 BRYNE Innehaver: Glenn-Eric Eriksen Varholm Virksomhet: Byggeservice. Vaktmestertjenester. Montering av kjøkken og garderober. Transport av utstyr og flytting. Råd og veiledning. HOTELL JÆREN AS Solhøgda 3, 4340 BRYNE Daglig leder: Mette Vigre Styreleder: Helge Orstad Virksomhet: Drift av hotell med restaurant og annen virksomhet som naturlig står i forbindelse med dette. JÆREN OVERFLATEBEHANDLING HOLD c/o Tinghaug AS Jernbanegata 8 4340 BRYNE Daglig leder: Kenneth Sikveland Styreleder: Rune Sikveland Virksomhet: Investering i aksjer. SEASISTERS DA c/o Christine Midttveit Kjærland Rosselandsvegen 66, 4344 BRYNE Daglig leder: Christine Midttveit Kjærland Delt ansvar: Hanne Løvås Bjorland 50%, Christine Midttveit Kjærland 50% Virksomhet: Produksjon av film og salg av detalj- og kapitalvarer, samt aktivitet relatert til ovennevnte med økonomisk vinst som mål. Seasisters kan utføre enhver virksomhet som er naturlig knyttet til formålet.


HÅ LOMELAND TRANSPORT Vardabråtet 6, 4362 VIGRESTAD Innehaver: Kenneth Lomeland Virksomhet: Varetransport på vei. OCEANEN T.R.P. AS c/o Egil Mæland Bru 3 4363 BRUSAND Daglig leder og styreleder: Egil Mæland Virksomhet: Handel og import, herav kjøp, salg og utleie, av motorvogner, tilhengerredskap, maskiner og husholdningsartikler. Eiendomsrelatert planlegging med utleie. Firmarelatert konsulentvirksomhet samt aksjehandel. M.ÅNESTAD INVEST AS Meisevegen 7, 4360 VARHAUG Daglig leder og styreleder: Mads Ånestad Virksomhet: Kjøp/Salg av aksjer og produkter. IT-reparasjon og markedsføring. GROVE Revhaugvegen 6D, 4360 VARHAUG Innehaver: Christian Grove Virksomhet: Konsulenttjenester i form av CRMtjenester. Kontortjenester: tilbud, ordre, bestilling, fakturering på vegne av kunde. Tømrertjenester: oppføring av nybygg, tilbygg samt rehabilitering. OLE MORTEN NJÆRHEIM Haugstadvegen 30, 4362 VIGRESTAD Innehaver: Ole Morten Njærheim Virksomhet: Jordbruksvirksomhet med kyllingproduksjon, Produksjon og salg av poteter og andre grønnsaker. KVELERTAK INVEST AS Hålandsvegen 493, 4360 VARHAUG Daglig leder og styreleder: Stig Håland Virksomhet: Investering i aksjer. UELAND HOLDING AS Jadarvegen 28F, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Anders Ueland Virksomhet: Investering i aksjer.

MARIES KIOSK AS Sentrumslunden 1, 4362 VIGRESTAD Daglig leder: Marie Svendsen Styreleder: Eirik Svendsen Virksomhet: Salg og servering av hurtigmat og kioskvarer.

EIKENS Stokkalandshadlet 40, 4362 VIGRESTAD Innehaver: Tor Johan Eiken Virksomhet: Import, kjøp, salg, og reparasjon av elektronikk, elektriske apparater/maskiner, landbruks­maskiner og kjøretøy mm. Utleie av maskiner og utstyr.

JÆRINVEST HOLDING AS Opstadvegen 643, 4360 VARHAUG Styreleder: Hans Kristian Aasland Virksomhet: Å eie og å leie ut fast eiendom, samt det som naturlig står i forbindelse med dette. HENGER UTLEIE NÆRBØ AS Indrebøvegen 36, 4365 NÆRBØ Daglig leder: Tom Erik Aniksdal Styreleder: Gabriel Håland Utleie av henger og utstyr.

JENS KÅRE REIME Blåklokkevegen 3, 4365 NÆRBØ Innehaver: Jens Kåre Reime Virksomhet: Freelance innen byggetjenester. NJÆRHEIM SERVICE AS Søylandsvegen 105, 4365 NÆRBØ Daglig leder: Kai Jannik Njærheim Styreleder: Annica Maria Margareta Njærheim Virksomhet: Stål montasje, sveis, lett mekanikk, takmontasje, veggelement montasje, lett krankjøring.

GRADIENT ASCENT AS Skjeraberget 102A, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Erik Borge Sandbråten Virksomhet: Design, implementasjon og leveranse av programmeringstjenester. D&M SZLAGE Vardabråtet 9C, 4362 VIGRESTAD Innehaver: Dariusz Jan Szlage Virksomhet: Generelle byggetjenester, oppussing, maling, innvendig og utvendig, flislegging, fasadevask, hagearbeid. Renhold. Salg av interiør artikler til hjemme (for eksempel lysestaker, vaser og kopper osv.). TAMEMA HOLDING AS Støyperivegen 10, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Tom Lode Virksomhet: Investering i aksjer. GJERMES RED GOLD & GREEN LEAF Austkroken 1A, 4365 NÆRBØ Innehaver: Thomas Gjerme Virksomhet: Import, inn/utsalg av alt innen cannabisindustrien og annet som naturlig faller sammen med dette.

RIVER AS c/o Ole Gabriel Kverneland Njærheimvegen 26, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Ole Gabriel Kverneland Virksomhet: Rådgivnings- og investerings­virksomhet samt annen virksomhet som naturlig hører sammen med dette, herunder delta i andre selskaper med lignende virksomhet. VAN LANGEN c/o Genet van Langen Opstadvegen 144, 4365 NÆRBØ Innehaver: Genet Van Langen Virksomhet: Kiosk, tilberedelse og salg av kaffe og vafler. FANTASTIC AS Vigrestadvegen 32, 4362 VIGRESTAD Daglig leder: Svitlana Haarr Styreleder: Per Haarr Virksomhet: Offentlig og privat underholdning som f.eks. på kjøpesentre, events, bedrifter, festivaler etc. Aktiviteter for barn og voksne. Tjenester ifm. turisme slik som guiding, tilretteleggelse og utleie.

Vi kan landbruksjuss Vi tilbyr deg som kunde valg av tradisjonell regnskapsføring eller skybasert regnskap, tilpasset dine behov. Adresse: Solavegen 21, 4352 Kleppe Tlf.: 51 42 20 10 / E-post: post@status-as.no / www.status-as.no

Odel, jordskiftesaker, ekspropriasjon- og servituttskjønn.

Kontakt advokat og partner Paul Aakre, paul.aakre@hammervollpind.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

47


“Vi “Vigår gåraldri aldri fra en jobb før vi er fornøyd, og det ser bra ut.” ut.”

VI ØNSKER VÅRE KUNDER OG SAMARBEIDSPARTNERE Bryne Revisjon AS er et selskap med kontor i Bryne sentrum. Vi arbeider med små og mellomstore bedrifter, organisasjoner og stiftelser som befinner seg i området Jæren/Sandnes/ Stavanger. Vi tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgifter, årsoppgjør og økonomisk rådgiving.

Meierigata 17, 4340 Bryne. Telefon 907 73 000

Bente Håland, daglig leder

bente@haalandasfalt.no

www.runar.as

www.brynerevisjon.no

e av alle typer kranoppdrag,

or bedrifter. Vi har godkjent personkurv

1/8 side: Bredde 95mm x Høyde 70 mm

1/4 side: Bredde 95mm x Høyde 140 mm

til alle typer hjul, for personbiler, anleggsmaskiner, snøfresere m.m.

mverdal.no

KRAN OG KJETTING AS

ELEKTRO Driftsbyggning,hus og industri

www.kimverdal.no

Sjekk vårAUTOMASJON nye nettside acs.as

www.nyland.no

Verktøymaskiner, cnc elektro og mekanisk

TLF:488 88 000 - www.acs.as

ELEKTRO Driftsbyggning,hus og industri.

AUTOMASJON Verktøymaskiner, cnc elektro og mekanisk.

Vårt mål er å yte revisjons- og rådgivningstjenester til lokale bedrifter i Sør-Rogaland, og å være en aktiv diskusjonspartner innenfor regnskap og skatt. Vi legger stor vekt på personlig kontakt og oppfølging av kundene, og ønsker å bidra med mer enn den lovpliktige revisjon.

www.jarensportssenter.no

VÅRE TJENESTER BESTÅR AV: TLF:488

88 000 www.acs.as

Lønnskjøring, regnskapsføring og rapportering, årsoppgjør og rådgivning innenfor områdene PALLESEN SVEIS LOGO - HVIT / LYS BAKGRUNN regnskap, ogMAGENTA skatt.100% GUL - PMS: 032 GRÅ TEKST: 50% SORT FARGER - SORT - RØD:avgift CMYK 100%

Meierigata 17, 4340 Bryne. Tlf 51 77 97 10. www.jaerrevisjon.no

Kunde: ACS Mål: 1: 1

Selger: Vidar Sigurdsen

i A4

Dato: 21.03.18

Rev: 01

Avdeling: --Design: Tom-Kenneth Amdal

Filnavn: ACS annonse

© Copyright: Alle rettigheter til idéer og evnt. vedlagte skisser, originaler og tekstforslag er forbeholdt opphavspersonen og må ikke brukes, bearbeides eller vises uvedkommende uten tillatelse. Uautorisert bruk av skissemateriell vil medføre fakturering av medgått arbeid.

Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev:

Epost: post@jaertakst.no - tlf: 91 600 700

Welhavensvei 5, N-4319 Sandnes, Norge

www.jaertakst.no

Tlf: +47 51 68 60 60 www.kjellhaver.no

www.lieblikk.no

PALLESEN SVEIS LOGO - SORT / MØRK BAKGRUNN - HVIT RAMME FARGER - SORT - RØD: CMYK 100% MAGENTA 100% GUL - PMS: 032 GRÅ TEKST: 30% SORT

Er du arbeidssøker eller trenger du nye medarbeidere?

48

Jobzone ønsker å være en rådgiver og diskusjonspartner ved alle bemanningsbehov, enten det gjelder korte vikariater eller faste ansettelser.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

www.bryneror.no Tlf. 51 77 82 00

www.jobzone.no Tlf. 51 30 40 90


HARDE TYPER OBSERVERT PÅ BRYNE!

EN GOD JUL! Vi

gratulerer gratulerer

Om du har kasko Vi eller delkasko, reparerer vi steinsprutskaden og Industria as kostnadsfritt med effektivt. nytt næringsbygg Ikke ventflott for lenge – blir skaden større Industria as med pååHåland, risikerer du betale 2000,- i egenandel!

nytt flottBryne! næringsbygg Bestill påpå 09500 eller hurtigruta.no. Håland, Bryne!

B E T O N G A R B E I D Du finner oss i Morenefaret 1 på Bryne.

post@ahbygg.no

tlf.nr 51 79 85 79

www.carglass.no

www.kpmg.no

Annonse_98x140_HC_Hardetyper.indd 1

19.09.14 13:37

OVEDENTREPRENØR

OVEDENTREPRENØR

www.brynesteinindustri.now KJERNEBORING OG BETONGSAGING

KJERNEBORING OG BETONGSAGING

www.oltedalgolv.no

HAR DU KJØPT DEG ELBIL/HYBRID?

BETONGARBEID

GLASSFASADE OG INNVENDIGE KONTORVEGGER

Ladestasjon type 2 med

BETONGARBEID

GLASSFASADE OG INNVENDIGE fast kabel montert KONTORVEGGER

ARKITEKT

ARKITEKT Ladestasjon type 2type med fast kabel montert Ladestasjon 2 med fast kabel montert

Vi har kampanjepris på full ladepakke Hullboring, festemateriell og dokumentasjon stavark.no

20A Automatsikring ogkabel jordfeilvern type B type B 20A Automatsikring og jordfeilvern type 2 med fast montert 20A Automatsikring og Ladestasjon Automatsikring Inntil 15 meter kabel 20A og jordfeilvern type B

jordfeilvern type B

RÅDGIVER INNEN AKUSTIKK www.ecs.asw OG BRANNSIKKERHET

GRUNN- OG UTENDØRSARBEID

MALERARBEID OG GULVLEGGING

MALERARBEID OG GULVLEGGING

FLIS OG GULVSTØP

14.990,-

Inntil 15 meter kabel festemateriell og dokumentasjon Hullboring, Reisekostnad inntil 50 tur-retur Hullboring, festemateriell ogkm dokumentasjon

KJØPT DEG ELBIL/HYBRID? Hullboring, festemateriell Vi har kampanjepris på full ladepakke Inntil 15 meter kabel

RÅDGIVER INNEN AKUSTIKK OG BRANNSIKKERHET

Inntil 15 meter kabel

Reisekostnad inntil 50 km tur-retur

EPOXY PÅ GULVENE og dokumentasjon Ladestasjon type 2 med mål stavark.no på full ladepa Vi har kampanjepris Vi har kampanjepris full arbeid ladepakke gode inkl. mva. og inntil 4på timer lø www. tjessempresenning.no fast Reisekostnad inntil 50 km kabel montert 454 88 300 tur-retur 20A Automatsikring og SLIPT BETONG GULV OG LAGT LEDDPORTER, STÅLDØRER, OG RULLEPORT Tjessem Presenning AS www.lilleland.no Ladestasjon med inkl.type mva.2og inntil 4 timer arbeid EPOXY PÅ GULVENE jordfeilvern type avtale B For bestilling eller omfast kabel montert Bedriftsveien 3, 4353 Klepp Stasjon Vi har- BÅTPRESENNING kampanjepris inkl. mva.PALLETREKK og inntilog4- STILLASPRESENNING timer arbeid Hagenes 20A Automatsikring befaring: Inntil 15 Idar meter kabel inkl. mva. og inntil 4 timer arbeid - TILHENGERPRESENNING på full ladepakke jordfeilvern type B mobil 905 81 164 eller For bestilling eller avtale om befaring: Hullboring, festemateriell Inntil meter kabel e-post: idar@time-elektro.no Idar15Hagenes mobil 905 81 164 eller og dokumentasjon

14.990,14.990,14.990,-

Vi har kampanjepris KJØPT DEG ELBIL/HYBRID? på full ladepakke

Gjør regnskapet 14.990,14.990,enkelt; ForHullboring, bestilling eller avtale om befaring: festemateriell e-post: idar@time-elektro.no

Idar Hagenes mobil 905 eller 164 eller 4 inkl. mva. og inntil timer arbeid For bestilling avtale om befaring: RØRLEGGERARBEID TRAPPER OG REKKVERK dokumentasjon Vesthagen 4, Bryne •og Tlf. 51 77 15 90 81 post@time-elektro.no Reisekostnad inntil 50 km e-post: idar@time-elektro.no inkl. og inntil 4 timer arbeid Idar Hagenes 81mva. 164 eller Reisekostnad inntil 50mobil km 905 tur-retur e-post: idar@time-elektro.no tur-retur

GRUNN- OG UTENDØRSARBEID

For bestilling eller avtale omFor bestilling eller avtale om RØRLEGGERARBEID TRAPPER OG REKKVERK befaring: Idar Hagenes befaring: Idar Hagenes mobil 905 81 164 eller mobil 905 81 164 eller idar@time-elektro.no Fasit Regnskap e-post: tilbyr gode priser, smarte e-post: digitale idar@time-elektro.no 4, Bryne • Tlf. 51 77 15 90 post@time-elektro.no og tett samarbeid, noe som gjør det Vesthagen mye Tlf: 40 40 44løsninger 40 Vesthagen 4, Bryne • Tlf. 51 77 15 90 post@time-elektro.no lettere å holde orden Det er 38 37 02 00på bedriftsøkonomien. sirdal@activeel.no enkelt å forholde seg til både regnskapssystemet og oss. active-elektro.no Telefon 383 70 200 Tlf: 40 40 44 40 post@activeel.no active-elektro.no Ta kontakt for et uforpliktende møte!

FLIS OG GULVSTØP

post@kvernelandmurogflis.no

post@kvernelandmurogflis.no

M veg

50 km tur-returSTÅLDØRER, OG RULLEPORT for b SLIPT BETONG GULV OG LAGT Reisekostnad inntil LEDDPORTER,

w w w .f asitregnsk ap .no Fasit Regnskap | Hulda Garborgs veg 6, 4344 Bryne | 918 39 454

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

49

Vi skr


Nytt om

NAVN ‹‹

Fortell om hvem som har fått ny jobb! Send inn navn, en kort tekst og bilde til tips@lokomotiv.no

Pål Fjelde Pål Fjelde er ansatt som markedskonsulent i Lokomotiv Media fra oktober. Han kommer fra stillingen som assisterende butikksjef hos Platekompaniet Kvadrat.

FEM MAT

KANELSNURRER med havre

Marly Graciela Requelme Marly Graciela Requelme er ansatt i Dataplan Solutions AS som Data Scientist. Hun har utdannelse som sivilingeniør innenfor data med sertifisering på system og program analyse. Hun har tidligere jobbet som software ingeniør innenfor design, utvikling og support. Hos oss skal Marly i hovedsak jobbe med utvikling av BI teamet, backend utvikling og databasenormalisering. Anne Cissel Usken Anne Cissel Usken er ansatt i Dataplan Sandnes AS som regnskapsfører. Anne Cissel kommer fra Klientregnskap Sandnes AS hvor hun jobbet som regnskapsfører. Anders Helgeland Anders Helgeland er ansatt i Dataplan IT Partner AS som IT-konsulent. Anders kommer fra IT Service AS der han tok læretiden innenfor dataelektronikerfaget. Espen Erstad Espen Erstad er ansatt i Dataplan IT Partner AS som senior IT-konsulent. Espen har tidligere jobbet i Evry som seniorkonsulent.

Ivar Lending Ivar Lending er ansatt som leder for Ressurssenter Rogaland i Azets. Han kommer fra rollen som økonomisjef i IKM Consultants AS. De siste fire årene hadde han i tillegg tilsvarende rolle i flere andre selskaper i IKM. Ivar er ansatt for å styrke posisjonen på Jæren. 50

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

DU TRENGER til 18stk.: DEIG: • 9 dl siktet hvetemel • 2 dl havremel • 1 dl Sukrin Gold/sukker • 3 ts tørrgjær • 1 ts malt kardemomme • 3 dl melk • 1 ½ dl kokt vann

FYLL: • 70 g Bremykt/romtemperert • meierismør (ca. 3 ss) • 2 ss Sukrin Gold/sukker • 3 ts kanel 1 egg til pensling

• • • • •

Bland alt det tørre til deigen i en kjøkkenmaskin. Bland melk og kokt vann. Hell dette over deigen og start eltingen. Elt deigen til du får en smidig deig. Gjerne 5–10 min. La deigen heve på et lunt sted i 1 ½ time. Finn fram et bakepapir og kjelve deigen helt ut i kantene på bakepapiret. • Smør på fyllet, som på forhånd er blandet godt sammen. • Rull til en stor pølse fra den lengste siden. Skjær opp i 18 deler. • Sett ovnen på 220 grader. • Etterheves i 20 min på et nytt bakepapir på et stekebrett med et kjøkkenhåndkle over. • Pensle med et sammenvispet egg. • Stekes midt i ovnen i ca. 12 min til de er gyldne på toppen. • Avkjøles på en rist. TIPS: Deigen kan også brukes til boller eller skolebrød.

GODT NOK

Slipp barna løs på kjøkkenet! La barna lage sin egen mat og du vil bli overrasket over alt de klarer ved hjelp av «Godt nok junior». I denne boken har Maggi Gausel laget 60 oppskrifter som alle er enkle å lage, og inneholder proteinrik og fiberrik mat. Og ikke minst; som smaker godt! Tenk å komme hjem fra jobb til et måltid som barna har laget? Boken fokuserer også på måltidet, det å nyte maten enten en er alene eller er sammen med andre. Det er lagt vekt på enkle råvarer som egg, banan, havre, fisk, grove korn og grønnsaker. Mange gode ideer til måltidet etter skoletid, og barn over 8 år vil kunne lage disse. Husk, riktig mat er som «bensin» for små kropper! Som i neste omgang forbedrer både læring og trening.


Velkommen til

Kæ skjer AK TIVITE TSGUIDE

SHOPPING & OPPLEVELSER

på Jærhagen

Hus/hjem: Elkjøp Fagmøbler Jernia Kid Interiør Kitch`n Lampehuset Nille Obs bygg Power Princess RUSTA Tilbords

Spisesteder: Burger King Big Bite Jordbærpikene Sele Mat Den Danske Bager Jonas B. Gundersen (åpner november)

Mat/drikke: Coop Express Holdbart Coop Mega Vinmonopolet

jaerhagen.no

Spesialbutikker: Apotek 1 Lerka (1. etg.) Apotek 1 Jærhagen Brilleland Cutters Glamour Nails World G-Sport Floriss Jærhagen Gull & ur KOZMOS Møller Bil - Skoda MUSTI Norli Normal SAYSO Sunkost Thansen Uno X VITA Synsam (åpner oktober) Tjenesteytende: Kristinas Systue Phone Lab Arena Treningssenter Skyland Trampolinepark Jærklinikken

Gi den beste julegaven i år! Den finner du hos oss.

Vi har gavekort og butikk med mye gaveesker i ulike prisklasser.

Do

...og det er enda mer spennende på innsiden reload.no

Klær/sko: Lykkeliten 0-16 KappAhl Match Spotlight Fashion MIZZY Zavanna Claire DK Woman !Solid City Outlet Sport Outlet Eurosko Youth

ÅPNINGSTIDER: 01.09 - 31.05: Hverdager 10.00 - 16.00, søndag 10.00 - 18.00. 01.06 - 31.08: Hver dag 10.00 - 19.00. Kjeringholmen, Stavanger, telefon 51 93 93 00. norskolje.museum.no

småspor -barnekortirsdager 17.00-18.00

for sangglade barn mellom 4 og 8 år

påmelding til iren@ungespor.no

VELKOMMEN INNOM!

Storgata 22, 4340 Bryne 469 68 182

www.clinicelvira.com www.elviraeffects.com N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

51


NYE BOLIGER

Kommer for salg

Flotte eneboliger på rolige Kvileitet På en naturskjønn tomt utenfor Nærbø skal vi bygge et nytt bomiljø. Her kan du velge mellom innholdsrike eneboliger i ulike størrelser, med vestvendt beliggenhet og med flotte solforhold. Kvileitet er et barnevennlig område med kort vei til alt du trenger i hverdagen. Eneboliger, 5- til 6-roms, BRA fra 110 til 193 m2 Illustrasjon

Alle våre boliger leveres nøkkelferdige, med god standard. Opparbeidet tomt og hvitevarer. Trygt og oversiktlig.

Ta kontakt og registrer din interesse Magne Skårland, 915 73 157, magne.skarland@blockwatne.no Les mer på blockwatne.no/kvileitet


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.