Næring på Jæren 2-2020

Page 1

02

INFORMASJON

2020

OM NÆRINGSLIVET I KLEPP • TIME • HÅ 16. årgang • 02 • April 2020

Youtubemisjonæren

Gløder i kreativt landskap Andelslandbruk på Hadland

Hygge-lig i Bryne sentrum

Mikrosement, ny trend

Nilsgarden fikk nytt liv


Velkommen til ditt nye kontor NYE FORD TRANSIT CUSTOM LADBAR HYBRID

Bryne

Ford Bryne 4341, Eskervegen 7, Tel. 51 77 82 82 , www.kvernelandbil.no


Solheim Fjellgrend m Fjellgrend SolheimFjellgrend Fjellgrend Solheim

Pris fra kr. 3.790.000,+ omk.

Sirdal --Nøkkelferdig hytte, 4hytte, soverom, Sirdal Nøkkelferdig 4 selveiertomt soverom, selveierto g hytte, 4 soverom, selveiertomt Sirdal - Nøkkelferdig hytte, 4 soverom, selveiertomt

Hyttefeltet ligger i Solheimsdalen opp fra Sageneset camping. Gjennom hyttefeltet går preparerte skiløyper. byr på en rolig og attraktiv beliggenhet camping. med gode turmuligheter Hyttefeltet ligger iHyttefeltet Solheimsdalen opp fra Sageneset Gjennom hyttefeltet går både sommer og vinter. Det er god avstand mellom hyttetomtene og de fleste tomtene har flott Hyttefeltet ligger i Solheimsdalen opp fraflotte Sageneset Gjennom hyttefeltet går preparerte skiløyper. Hyttefeltet på en roligcamping. og attraktiv beliggenhet med gode turmulig Sageneset camping. Gjennom hyttefeltet går utsikt. Her tilbyr vi flere ulike hyttetyper påbyr 22 tomter!

pp fra preparerte skiløyper. Hyttefeltet byrgod på en rolig og attraktiv med gode både sommer og vinter. Detmed er avstand mellombeliggenhet hyttetomtene og turmuligheter de fleste tomtene ha på en rolig og attraktiv beliggenhet gode turmuligheter Kontakt: Kjetil Pedersen, kp@aktiv.no/905 83 000 mellom - For visning, ring Per Oveog Øglænd, 952tomtene 52 613 har flott både sommer og vinter. Det er god avstand hyttetomtene de fleste utsikt. Her tilbyr vi flereulike ulike hyttetyper på har 22 flotte vstand mellom dehyttetyper fleste tomtene flott tomter! utsikt.hyttetomtene Her tilbyr vi flereog på flotte tomter! I samarbeid per på 22 flotte tomter!med Kontakt: Kjetil Pedersen, Pedersen, kp@aktiv.no/905 83 00083 - For visning, Per Overing Øglænd, 613 Kontakt: Kjetil kp@aktiv.no/905 000 - Forring visning, Per952 Ove52Øglænd, 952 o/905 83 000 - For visning, ring Per Ove Øglænd, 952 52 613 I samarbeid med

I samarbeid med


Dagfinn Hauge Redaktør

Innhold

Optimist Denne våren gikk en av våre største artister, sangeren, klovnen og tekstforfatteren, Jahn Teigen bort.

God ordreinngang for ny bedrift

8

Andelslandbruk på Hadland

10

Tett på: Inge Magnus Vasvik

12

Kontorlokaler som gløder

16

Unik livsnyterbutikk i Storgata

18

Mikrosement er ny trend

20

Gründeren: Silje Gausland

22

Nilsgarden på Anda ble ny

24

Jahn Teigen hadde en egen evne til å takle motgang og være optimist. I et intervju med Hilde Hummelvold sier han at tryggheten hans ligger i motstand. Av den får han friksjon og fart. «Jeg vil vise den gleden og kraften jeg har fått der», sier Teigen. «Jeg har ild inni meg, og den er: Ikke gi opp».

Min jobb: Kåre Vigdel

29

Juristens spalte

30

Flott utsikt for advokatene i Haver

32

Planter er interiør-trend

38

«Jeg står i mørket, skimter lyset i det fjerne. Det er så kaldt, jeg søker varme fra en stjerne. Jeg tenker opp, når jeg er nede for jeg er en optimist. Jeg har et håp hver gang jeg går omkring i blinde. Det finns en sol i oss som snart skal begynne å skinne. Som får meg opp når jeg er nede, om og om og om igjen. Optimist, jeg vet det går bra til sist Så lenge jeg lever her, er jeg en optimist.»

Konkurranser 48

En fantastisk artist som har preget en hel generasjon og som har produsert sanger som vil leve videre i mange, mange år. En av hans mest kjente sanger har tittelen: Optimist.

TEMA

Oppfinnelse: Doserings-pumpa

40

Nye bedrifter

42

Nytt om navn

50

Kæ skjer

51

10

18

Vi trenger noe av Teigens flamme i denne veldig spesielle situasjonen. Trolig vil det som nå skjer i forbindelse med corona-viruset prege oss i lang tid framover. Mange familier og bedrifter har blitt og blir sterkt rammet. Dette er en tid det blir spesielt viktig å ta vare på hverandre og tenke positivt selv om det kan bli knalltøft å komme seg «over dette fjellet». NB! Det meste av innholdet i dette magasinet ble laget før corona-tiltakene ble satt i verk.

Næring på Jæren er et uavhengig magasin med fokus på næringslivet på Jæren. Næring på Jæren kommer ut seks ganger i året og distri­bueres til alle husstander og bedrifter i Klepp, Time og Hå kommune.

REDAKTØR: Dagfinn Hauge dagfinn@mediaserv.no Mob. 950 73 249

UTGIVER:

ANNONSER: Unni Stødle unni@lokomotiv.no Mob. 932 14 318

Hulda Garborgsvei 6, 4344 Bryne Tlf. 51 77 84 00 www.lokomotiv.no

Katrine F. Killingland katrine@lokomotiv.no Mob. 901 40 447

4

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

24

32 Elin Nærland elin@lokomotiv.no Mob. 928 47 084 DESIGN/PRODUKSJON: Lokomotiv Media AS FORSIDEFOTO: Nilsgarden Foto: Sissel Rodal TRYKK: Gunnarshaug Trykkeri

Følg oss på Facebook FACEBOOK.COM/NÆRING PÅ JÆREN Eller les våre artikler her: www.npj.no DISTRIBUSJON: Husstander: Schibsted Distrubusjon Vest. Bedrifter: Posten Norge. Spørsmål vedrørende distribusjonen: post@lokomotiv.no Neste utgave av Næring på Jæren kommer ut 9. juni 2020.


TID FOR HAGE! Nyt uteplassen i en lun hagestue fra Farstad, uansett vær! Lokal produksjon og kreative prosjektledere sørger for å tilrettelegge for deg og ditt behov

GRATIS BEFARING

KVALITET Åpningstider: Man-fredag: 08.00-16.00 TIL EN Torsdager: 08.00-19.00 FORNUFTIG Gamle Forusvei 8, 4031 Stavanger i miljøvennligePRIS! og E-post: post@rufa-trading.no Tlf. 518 50 900 vedlikeholdsfrie materialer! www.farstadprofilsystemer.no


KORT OG GODT Satser på entreprise- og eiendomsrett Etter 10 år i advokatfirmaet Projure, har Trond Bjørnsen nå etablert eget firma. Med seg på laget har han fått Lars Heskje som kommer fra advokatfirmaet Tengs Pedersen. Vi skal opp i 14.etasje i Høghuset på Bryne. Her holder det nystartede advokatfirmaet Bjørnsen til.

ofte rådgivere i forhandlinger slik at kundene skal slippe å behandle saken i retten.

– Vi er veldig mye ute hos kundene. På kontoret her er vi bare når vi skal utforme brev, kontrakter og forberede forhandlinger og rettsaker. Det er som regel mye lettere for oss å orientere oss om situasjonen når vi er ute på det stedet kunden er, sier Trond Bjørnsen.

– Hvordan har starten gått? – Den har gått over all forventning. Men vi tar ett steg om gangen og har ikke noe mål om å bli et stort firma. Vi skal bygge et lite spesialisert miljø med tre til fem advokater.

Han har valgt å danne et firma som skal spesialisere seg innenfor ett område, entreprise- og eiendoms­­ rett. Det blir mer og mer vanlig med små advokatfirmaer som spesialiserer seg innen et fagområde.

Lars Heskje utdannet seg som flymekaniker før han koblet om til advokatyrket. Det mener han er med på å gi en ekstra god forståelse for det tekniske. Heskje synes det er spennende å være med på å bygge opp et nytt advokatfirma.

– Kundene våre kommer stort sett fra små og store aktører innen bygg- og anleggsbransjen, samt mekanisk industri. Men det kan også være privatpersoner. Vi er

– Det er ting som rører seg hele veien innenfor vårt område. Og sakene spenner seg helt fra utvikling av eiendom til manglerog reklamasjonsrett, sier han.

Tre Tryggheim-bedrifter til Norgesmesterskapet Tre av de fire ungdomsbedriftene som skal representere Rogaland i norgesmesterskapet, kommer fra Tryggheim vidaregåande skule på Nærbø. Gumbox UB, som har laget et produkt som hindrer at folk kaster tyggegummi på bakken, er Rogalands beste ungdomsbedrift og skal konkurrere om EM-billett. Eplekjekkasane UB vant innova­ sjon­sprisen da Ungt Entre­pre­nør­­ skap Rogaland arrangerte fylke­s­ mesterskapet 4. mars, og Lamps of Norway UB fra elektrofag ble beste yrkesfaglige bedrift i fylket.

6

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Gumbox er Rogalands beste ungdomsbedrift. Fra venstre: Sebastian Gilje Tune, Jonatan Løge, Matilde Halleland, Gina Sørlie og Thea Tomine Karlsen. Til høyre står daglig leder Maria Aasbø i Ungt Entreprenørskap Rogaland.


LEDIGE STILLINGER

- innovative & bærekraftige løsninger for den globale energi sektoren -

Grunnet økende oppdragsmengde og stor R&D satsning/aktivitet i JB Gruppen har vi behov for flere dyktige, kreative og innovative medarbeidere

System – IoT - Digitalisering SENIOR PROGRAMMERER

Erfaring med .NET og/eller C/C++. Interesse for IoT er en fordel, kanskje har du eksperimentert med Arduino e.l.

Automasjon & Sikkerhet

SENIOR INGENIØR AUTOMASJON / KYBERNETIKK

Design og engineering i grensesnittet mellom IT, IoT og automasjon. Typiske ITrelaterte oppgaver vil være god kunnskap om systemarkitektur, nettverk, nettverkssikkerhet, virtualisering, brannmur, ol

Design og engineering av applikasjonsprogramvare for tverrfaglige mekatronikk prosess og sikkerhetssystemer. Dette inkluderer PLS og HMI-programmering, generell prosessforståelse og design av safetyapplikasjoner. Våre automatiseringsløsninger er basert på bruk av PLS, Safety-Controllere og programvare kun fra de mest anerkjente produsentene som ABB, Simens og Wago..

Elektro

Trainee’s – junior ingeniører

SENIOR INGENIØR ELEKTRO

AUTOMASJON / KYBERNETIKK / ELEKTRO

SENIOR SYSTEM INGENIØR

Design og engineering av elektro, Ex og tverrfaglige mekatronikk prosjekter. Basert på gjeldende normer og standarder i eksempelvis Norsok, NEK, DNV GL, Atex og gjeldende sikkerhetsstandarder (SIL) osv.

Nyutdannet for å jobbe tett sammen med senioringeniørene. En unik mulighet for en bred tverrfaglig utvikling.

Arbeidsplass vil normalt være ved vårt hovedkontor på Bryne. Mindre turer til vårt kontor i Aberdeen, eller våre kunder/partnere world-wide er aktuelt. Typiske lokasjoner er i Europa UK, Nederland, Danmark Tyskland Italia osv i tillegg til USA, Midt-Østen, Asia og Australia.

Kontaktperson: Jan Narve Bakken / jaba@jbgroup.no www.jbgroup.no


Styreformann Gunnar Vold (i midten) kan glede seg over at det er full aktivitet i den nystartede bedriften VMV Products AS. Daniel Lerbrekk (t. v.) er bedriftens første ansatte. Leif Helge Matnisdal er daglig leder.

God start for VMV Products TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Satsing på skjæring av metaller med laser gav umiddelbar suksess for den nystartede bedriften VMV Products på Vigrestad. – Vi startet opp rundt sommeren i fjor. Da hadde vi som mål å nå en omsetning på 2,8 millioner det første halvåret. Vi klarte 4,8 millioner selv om vi hadde budsjettert med inntekter på en annen maskin enn den vi fikk, forteller Matnisdal.

Rørlaseren fikk de først på plass i februar dette året.

Første ansatte på plass

– Da vi startet opp bedriften gikk vi inn

1355-0

Vi møter daglig leder Leif Helge Matnisdal og styreformann Gunnar Vold i fabrikklokalene på Vigrestad. Begge er et stort smil. I den nystartede bedriften som driver med engineering, prosjekt, skjæring, knekking, sveising og montering strømmer ordrene inn.

I utgangspunktet hadde de bestilt en kombi-lasermaskin som kunne bearbeide både plater og rør. Men selgeren gjorde en feil i ordr­e­ bestillingen slik at de i juni 2019 fikk en maskin for laserskjæring i plater.

Ravema Demosenter Pauline Wiigs veg 4 4344 Bryne

8

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Ravema AS

Ravema Demosenter:

Tlf. 66 85 90 10

Reidar Kverneland Tlf.www.ravema.no 91 60 11 71.

Kontakt: Ravema AS Åsveien 21 Orstadveien 134 Reidar Kverneland tlf. 916 01 171 Ilebergveien 3, 3011 Drammen 3475 SætreTlf. 66 85 90 104353 Klepp St. Arnstein Nilsen tlf. 418 07 813

www.rave


Etter et halvt års ventetid er rørlaseren på plass hos VMV Products på Vigrestad. Fra v. Bjørn Aage Vold, Daniel Lerbrekk og Leif Helge Matnisdal. (Odd Arild Vold var ikke til stede da bildet ble tatt)

Daniel Lerbrekk knekker til plater. Han er VMV Products første ansatte.

med entusiasme og var sikre på at vi skulle få det til. Vi har investert store beløp i maskiner og utstyr. Det har vi finansiert ved hjelp av egen­kapital, leasing og gode banker. Vi kan si at vi begynte med tre par tomme hender, smiler Matnisdal som har med seg brødrene Bjørn Aage og Odd Arild Vold. Alle tre eier like store andeler i bedriften. Fra starten av har de gjort alt selv, fra salg og tegning til ferdig produkt. – Nå var det lenge siden vi har stått i produksjonen. Så det var litt uvant i starten, sier Matnisdal.

Vil vokse kontrollert

Allerede i januar i år var den første ansatte på plass. Fortsetter veksten regner de med å ansette flere. Produksjonslokalene har de også mulighet til å utvide. – Hva er årsaken til at det har gått så godt?

Noen eksempler på hva en rørlaser og platelaser kan få til.

– Vi har alle cirka 20 års erfaring fra bransjen. Vi har jobbet bredt ut i markedet, kan tilby kvalitet og korte leveringstider.

Alternativ til maskinering

VMV Products utfører mange operasjoner en tidligere måtte maskinere. Med laserskjærer går prosessen både raskere og blir billigere, skal vi tro Matnisdal.

– Det finnes lite av slikt utstyr i Norge, og vi er den første bedriften her i Rogaland som har rørlaser, sier han. Kundene kommer fra hele landet og er fra fiske-, møbel-, olje- og næringsmiddelindustrien.

Opp? PRODUKSJON AV AVANSERTE PRODUKTER www.msas.no

Ett kontaktpunkt Ett verksted En faktura En dokumentpakke

Lei lift hos oss – www.ekstralift.no

Vi har verdens største selvgående lift

Ned? Lei graver hos oss – www.ekstragraver.no

Ring oss på 970 85 666 Jærveien 148 4340 Bryne

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

9


Det er spennende for to-åringen Emilie Maria å gå på skattejakt i åkeren og finne grønnsaker som har overlevd vinteren sammen med mor Ina Maria og morfar Torvald Hadland.

Det gror godt i andelslandbruket TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Siden 2015 er antall andelslandbruk femdoblet til 84 enheter i Norge. I bakken på Hadland ved Lye er tre generasjoner klar for våronna. Sola smiler innover de sørvendte bakkene på Hadland den dagen Næring på Jæren er på besøk. Her, midt mellom store industrilandbruk har Torvald Hadland og Linda Wank skapt en liten oase, ja, kanskje bevart et lite stykke av gamle Jæren på en gård som ikke har mindre enn 450 automatisk fredete kulturminner. Trolig har det blitt drevet gårdsbruk her i ualminnelige tider. – Da jeg overtok garden i 2008 tenkte jeg at far ikke hadde fulgt med i tiden. Den siste marka som ble dyrket her var i 1955, da med steinbukk og hest. Det var mye å ta tak i. Men så våknet jeg opp og så verdien av det gammeldagse gårdsbruket, smiler Torvald. Han valgte å ta vare på Hadland slik gården var, satse litt utradisjonelt og bruke gården som en læringsarena. Her har han et opplegg som kalles «Inn på tunet». Dette er arbeidstrening og et aktivitet- og velferdstilbud for skole­ lei ungdom, rusmisbrukere og andre. I tillegg har han 100 vinterforede sauer, teambuildinger og dagsbesøk for skoleklasser. 10

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

For tre år siden startet han opp med andelslandbruk som er en ny og populær trend i flere land. Rundt 30 andelshavere har vært med de to første sesongene. Nå er det klart for oppstart av den tredje. – Jeg var akkurat i gang med å sortere frø til andelslandbruket da du ringte, sier han.

Sosialt og lærerikt

Vi slår oss ned i det øverste hjørnet av området som Torvald har satt av til andelslandbruket. Her har de reist en grillhytte. Fra hytta har en utsikt over hele andelsområdet, ja også helt ut til havet.

VI TAR I MOT ALT AV JERN OG METALL

VR AKPANT 30 00,-

Vi er lokalisert flere steder i Rogaland. Ta kontakt med ditt nærmeste mottak: Sandnes: Egersund: Sola:

tlf.: 51 66 67 00 tlf.: 98 03 22 34 tlf.: 92 22 92 80

Vi henter bile n din etter av tale!

E-mail: sandnes@hermod-teigen.no E-mail: egersund@hermod-teigen.no E-mail: egersund@hermod-teigen.no

Hermod Teigen AS, Fosseikeveien 14 4323 Sandnes, tlf 51 66 67 00


– Det er viktig å ha det sosialt når vi driver på med dette. Hadland skal være en god plass å komme til. Her skal alt gå litt saktere, understreker han. Barnebarnet Emilie Marie Hadland, sammen med mor Ina Marie, går på skattejakt i andels-området etter grønnsaker som har overlevd vinteren. Det er spennende for en to-åring å smake på grønnsakene de finner. – Dette er en fin måte å få barn til å like grønnsaker på, mener Torvald. +47 902 80 279

+47 902 80 279 +47 902 80 279 – Men er det lønnsomt for deg å drive på med +47 902 80 279 +47 902 80 279 +47 902 80 279 +47 80 279 væ på Had and ska å med seg e sm Ny o å e e de A e902 som +47 ha 902 80 andelslandbruk? 80 279 279 +47 902 80 279 +47 902+47 80 902 279 +47 902 80 279 post@amploy.no +47 902som 80 279 e d +47 vhuse post@amploy.no post@amploy.no 902 80 279ska b ukes å o sp e g ønnsake +47måtte 902 80 279 – Skulle jeg tjent penger på dette jeg nok hatt rundt post@amploy.no +47 902 80 279 post@amploy.no post@amploy.no post@amploy.no +47 902 80 279 po @amp no +47oy 902 80oy279 post@amploy.no 100 andelshavere. Men jeg synespost@amploy.no det er veldig kjekt po og @amp er oy no po @amp +47 902 no 80 279 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 po @amp oy no +47 902frukttre 80 279 14,Varhaug Ånestadvegen 4360 Varhaug ikke mer kravstor enn at det skal gå i pluss. Noe av det nn noen v ska p ante I år ska v også så ma s post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug po @amp oy noVarhaug post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 4360 Åne advegen 14 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug po @amp oy no Åne advegen 14 4360 Varhaug Åne advegen 14 4360 Varhaug post@amploy.no Ånestadvegen 4360 Varhaug gildeste jeg ser er når det myldrer av folk i 14, alle aldre i I fjor prøvde v å dyrke tomat på fr and Det g kk kke så Ånestadvegen 14, 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 4360 Varhaug @amp oy no Åne advegen 14 4360 Varhaug åkeren. Vi har mistet litt av det der at flere generasjoner godt po på grunn mye regnvær Åne advegenav 14 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 14, Ånestadvegen 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 14 4360 Varhaug Åne advegen 4360 Varhaug arbeider sammen. Unger liker også å være til nytte. Det Åne advegen 14 4360 Varhaug OM AMPLOY OM AMPLOY ser vi når vi har dugnader her. Grønnsakene modnes på u ke t dspunkt På en ukket OMOM AMPLOY AMPLOY OM AMPLOY OM AMPLOY OM AMPLOY + Facebook-gruppe er t d + OM AMPLOY egger Torva d ut besk ed når det + OM AMPLOY Amploy AS ble opprettet for å le OM AMPLOY OM AMPLOY Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy arbeidskraft til og OM for åAMPLOY komme å hente Planter frukttrær i år + OM AMPLOY Amploy AS blelandbruk opprettet fornærin å le arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. + arbeidskraft til landbruk og Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert p @ mp n Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet fornæringsdriven å levere høy +47 902 80 279 Amploy AS ble startet avog David p @ mp n OM AMPLOY OM AMPLOY arbeidskraft til landbruk nærin p @ mp n Amploy AS ble startet av David Maskell flere år Amp o AS opp o arbeidskraft til landbruk ogonæringsdrivende. Amploy AS til ble startet avopprettet David Maskell Amploy ASavble forover åhøle Amp o AS opp hø Området til andelslandbruket er på 2,5 mål. Det kan + arbeidskraft arbeidskraft landbruk og Eier selskapet har Amp o siden. AS opp onæringsdriven Amploy AS til blelandbruk opprettetog fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert Amploy AS ble startet av David siden. Eier avble selskapet har over 10av års erfaring med p @ mp n OM AMPLOY d nd u o næ OM AMPLOY Amploy AS startet av David Maskell flere år siden. Eier selskapet har over 10 års ern arbeidskraft til landbruk og nærin d flere år nd u Amploy o næ nASdble nd Amploy AS til blelandbruk startet avog David Maskell startet Maskell utleie av arbeidskraft landbruk d siden. nd u avopprettet oDavid nætil har n dover Amploy AS for å dlen mp n arbeidskraft Eier av o AS opp høav utleie arbeidskraftItil landbruk markedet i ble Norge. AS D OM AMPLOY siden. Eier har over 10 årsoselskapet erfaring med utleie av arbeidskraft tilselskapet landbruk marked DetV AMPLOY koster 2Amp 600 bonæringsdrivende. ande shaver utvides om flere kommer til. De fleste andelshaverne erpÅnu@n@amp d noy h u OM Amploy AS ble startet David Amp ASavårselskapet Degg dAmp M siden. Eierkroner av selskapetå har over 10 årsoerfaring med t siden. av har 10 års er Ån d n Amploy AS betrakter sine kunde arbeidskraft til landbruk og nærin Amp oEier AS Dover dav M Amploy flere Ån V dhpo Vno h u Amp o AS opp o utleie av arbeidskraft til landbruk d AS ble startet nd u avoDavid næ nMaskell d nd Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi Amploy ble opprettet for å le d n E p h o Amploy AS ble oppr Amploy AS betrakter sine kunder individ utleie til utleie markedet i nNorge. siden. Eier av selskapet har over dårs n av E arbeidskraft hlandbruk o av m d spesielt utleie av arbeidskraft landbruk markedet i Norge. arbeidskraft til landbruk marked tilpasser etten AS ble startet av David der n ptil h siden. selskapet har 10 erfaring med pspesielt p @ mp n forp kter en Ån dmed n det meste V h u og organiserer d arbeidskraft nd oetter usine o næ Amploy AS betrakter kunde Amp oEier AS Dover dM arbeidskraft og nærin tilpasser arbeidskraft etter behov. seg tavbetrakter 12 t tilmer med dugnad aEuAmploy tmkundes fra u dlandbruk nd med i 2-3 år. Torvald styrer Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi tilpasser arbeidskraft spesielt kundes Amploy ble opprettet for å ulek arbeidskraft til landb utleie arbeidskraft tiluerhar landbruk Amploy AS ble oppr umarkedet d vi som nd dAS No Amploy AS sine kunder individuelt og Amploy AS betrakter sine kunder individ Ån d n V h u Ideen bak Amploy AS åm tilby siden. Eier avble selskapet over dav nd utleie i nNorge. Amp o AS D dd tilpasser arbeidskraft spesielt ette d n av E arbeidskraftptil hlandbruk o m dASspesielt Amploy startet av David Ideen bakarbeidskraft Amploy eru å tilby kvalifisert Amp o AS nkvalifiser und arbeidskraft til landbruk og nærin tilpasser etter kundes behov. Ideen bak Amploy AS er å tilby Amploy AS ble start Amploy betrakter sine kunde Amp o AS n und nd du o Amp o AS opp o tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes arbeidskraft til landb arbeidskraft tilbehov landbruk selska Amp AS bog oppdk Amp o Ideen AS noyAS und nd utleie av arbeidskraft til landbruk Amploy AS betrakter sineng kunder individuelt oglandbruk vi Ån adv g n 14 4360 Va haug d n E p h o pr k ng av p anter t uk dugnader. Andelshaverne kommer med innspill. bak Amploy er å tilby u d nd u m d No arbeidskraft til og selskaper som har siden. Eier av selskapet har over p d p arbeidskraft til og selskaper som Amploy AS bleer startet Ideen Amploy ASperIdeen å tilby kvalifisert KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL + d landbruk nd u av oDavid næ tilpasser arbeidskraft spesielt ette p bak d LEIE und ho siden. avkvalifiser selska Ideen bak Amploy AS erLEIE å tilby kvalifisert bak Amploy AS åEier tilby KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL for ekstra hjelp når dem trenger dn

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL L KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEI KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL L KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEI KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL L KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEI KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL L KVALIFISER ARBEIDKRAFT TILARBEIDKRAFT LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT T KVALIFISER TIL L KVALIFISER ARBEIDKRAFT T KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL KVALIFISER ARBEIDKRAFT TL KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL L KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL

AS ble start Amploy AS sine kunde p p und aAmploy bbetrakter do kAS atil andb KVALIFISERTIL ARBEIDKRAFT TIL LEIE tilpasser spesielt etterfor kundes u dbehov u arbeidskraft til landbruk ognd selska Amp o arbeidskraft AS n und nd dubehov. o landbruk ekstra hjelp når demfor trenger det. utleie av arbeidskraft landbruk dhjelp nd Amp arbeidskraft til og ekstra selskaper har når dem trenger det. siden. Eier av selskapet over obak AS Ideen Amploy AS erhar åD tilby d nsom har Amp o AS arbeidskraft arbeidskraft til landbruk selskaper behov tilsom landbruk og selskaper som utleie av arbeidskraf tilpasser spesielt ette d n Amp Amp oarbeidskraft AS siden. Eier av selska Ideen ASperog å tilby kvalifisert KVALIFISER ARBEIDKRAFT LEIE Amp oy AS btrenger addk Amp AS nlandbruk und for ekstra hjelp når dem p bak Amploy d und ho når dem trenger Amploy betrakter kunde doav nd usine o for ekstra hjelp det. utleie arbeidskraft til arbeidskraft til landbruk og selska d nd u o p om h ho d n E p h o for ekstra hjelp når dem trenger det. for ekstra hjelp når dem trenger det. KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE d tilpasser updforvente: oav p om Ideen baknd Amploy AS erbetrakte å ntilby k Amploy AS arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov Hva kan du p p utleie arbeidskraf d n E av ka d n Amp o AS arbeidskraft spesielt ette OM AMPLOY o h n d m Hva kanhdupforvente: +47 902 80 279 Amploy AS betrakter sine kunde for ekstra når ndem trenger d o d mHva d hdu u dlandbruk nd ud kan forvente: OM AMPLOY – V g r r kdom t hjelp andre og kunnskap ånhoTIL dyrke – Hvilke grønnsaker dyrker dere? OM AMPLOY arbeidskraft og selska o negen n hjelp dtilm Ann npkan for ekstra når det. tilpasser arbeidskraft d •nmat Amp oavAS d nddem u trenger o p om h Ideen bak Amploy ådtilby Amploy AS u aspesielt berndbetrakte kpakk ak Hva du forvente: Full dokumentasjons KVALIFISER ARBEIDKRAFT LEIE tilpasser arbeidskraft ette Amp oforvente: AS und Hva kan du forvente: OM AMPLOY • Full dokumentasjons pakke for dine KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE for ekstra hjelp når dem trenger d Hva kan du forvente: Hva kan du • Full dokumentasjons pakke for di d nd u o o h p n dSom m n utdannet d arbeidskraft til landbruk selska Ideen bak Amploy A tilpasser arbeidskraft Amp AS ak ansatte Ideen bak Amploy AS å tilby k OM AMPLOYved ande s Hva Hva du ven ebog andbruket ærer synes eg – Det er for eksempel grønnkål, rosenkål, hodekål, p for d ooy per • kan Full dokumentasjons pakk ansatte Hva kan du Hva du o venså eHva • kan Full dokumentasjons dine ansatte o du pforvente: d m d kan o hhjelp ven ennår for ekstra dem trenger du forvente: arbeidskraft • kan Full dokumentasjons pakke for dine • pakke Full pakke for arbeidskraft til landbruk og selska Ideen Amploy po @amp oy no •dokumentasjons 24h kontakt med din pa b til dnlandb kegen adiA dkunde n Fu Amp obak AS ansatte • 24h kontakt med din do um naegen on p ansatte • egen 24h kontakt med din kunde Hva kan du forvente: KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE • Full dokumentasjons pakk Fu do um n on p o d n ansatte ansatte garden er en god ær ngsarena understreker Torva d squash, gresskar, poteter og reddik. Nå har jeg også kjøpt Hva kan du o ven e for ekstra hjelp når d OM AMPLOY for ekstra hjelp når dem trenger Fu •do um n non puAmp ooy dA behandler til • Full dokumentasjons pakke for dine OM AMPLOY d 24h nd o dkontakt bak med dinlandb egen n arbeidskraft • behandler 24h behandler ansatte n kontakt med din• egen Hva du oddin ven e kunde • ansatte 24h kunde 24h kontakt med egen forvente: • kan Full dokumentasjons pakk nokunde Personell med gode pekstra n dm m for når bon kkvalifikasjone ahjelp andb Fu kontakt do um med n din on egen p o• dbehandler n behandler Personell og hha dd nnkvalif nd • Personell med gode •on 24h kontakt med din egen h on med m gode d d nkvalifikasjoner n und behandler behandler ansatte lang arbeidserfaring h m d d n n und • 24h kontakt med4360 din egen kundelang Fu do um n on p Ån adv g n 14 Va haug Hva kan du forvente: n Full dokumentasjons pakk • Personell med gode kvalif ondTIL kkan a hduLEI pforve nå d arbeidserfaring hHva KVALIFISER ARBEIDKRAFT LE • Personell med gode kvalifikasjoner og lang arbeidserfaring behandler h nd • Personell med gode kvalifikasjoner og KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE • Personell gode kvalifikasjone 24h kontakt medpersonal din egenh h •nd Vi sørger vår behandler nmed KVALIFISER TIL LEIE ansatte h on ARBEIDKRAFT m d d nARBEIDKRAFT n und lang arbeidserfaring Hva kan du oat ven ehar • Vi sørger at personal har tatt on m d gode od ••arbeidserfaring Full dokumentasjons pakk Hva kan du forve lang arbeidserfaring KVALIFISER • LEIE Vi sørger at tatt Personell med P m vår d TIL odLEIE onP ovår Full dokume arbeidserfaring lang KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE behandler P on m don•personal odat onnh nødvending vaksinasjoner KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE • lang Personell med gode kvalifikasjoner ogon TIL KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE m dpersonal nkvalif h nd 24h kontakt med din egen •tattman Vi KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL vaksinasjoner som nhsørger d vår nd ansatte KVALIFISER ARBEIDKRAFT Fu do um n gode on p ma • nødvending VinLEIE sørger at personal har nødvending vaksinasjoner som Hva kan du o ve lang arbeidserfaring d vår nLEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEI LE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE • Vi sørger at vår personal har tatt ansatte • Vi sørger at vår personal har tatt trenger for å jobbe med la • Personell med kvalif n d n • Full dokume lang arbeidserfaring h nd behandler OM AMPLOY P TIL on mARBEIDKRAFT dLEIE od onnødvending o nødvending vaksinasjoner trenger for å vaksinasjoner jobbe med LEIE landbruk KVALIFISER ARBEIDKRAFT V ø p on h KVALIFISER TIL • 24h kontakt med din egen OM AMPLOY n trenger for å jobbe med landbruk som man OM AMPLOY Vi sørger vår personal h V ø p on LEIE h ø•• P OM AMPLOY nødvending vaksinasjoner som man nødvending vaksinasjoner ma KVALIFISER TIL lang arbeidserfaring OM AMPLOY Beste ind V p nat on hnsom 24h kontakt • Vi vår personal har tatt ansatte on m dregnskap od •Norge dokum OM AMPLOY nsørger at dARBEIDKRAFT n trenger for åFu jobbe med lanm •PWC Personell med gode kvalif OM AMPLOY • ARBEIDKRAFT Beste ind Norge regnskap byrå nød onby KVALIFISER TIL behandler OM AMPLOY trenger forn å jobbe med landbruk h on m d d n • Beste i Norge regnskap byrå PWC OM AMPLOY OM AMPLOY nødvending vaksinasjoner nød n on om m n KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE trenger for å jobbe med landbruk trenger for å jobbe med landbruk KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEI LE som tar ansvar for våre ku Vi vår personal hm OM AMPLOY nød •• ndBeste nnnsørger nat on omdm nødvending vaksinasjoner som man d n KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE behandler lang arbeidserfaring KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE V ø p on h i Norge regnskap by an a • 24h kontakt som tar ansvar for våre kunder o o m OM AMPLOY • Personell med gode kvalif OM AMPLOY h nd KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE OM AMPLOY • Beste i Norge regnskap byrå PWC som tar ansvar for våre kunder trenger for å jobbe med la n o o m d nd u • Beste i Norge regnskap byrå PWC • Beste i Norge regnskap byrå PWC n o o m d nd u nødvending vaksinasjoner • Sikkerhet dokumentasjon trengerndforn å jobben med OM AMPLOY nød V øtar p on hm onlandbruk om n som ansvar for våre ku Vidokumentasjon sørger at vår personal Personell behandler • msom Sikkerhet dokumentasjon på••PWC at alle B npå pme •No 24h kon ak lang arbeidserfaring ansvar for P on m dpregnskap od • p kunder Sikkerhet at all Beste ind Norge by B tarNo n våre som tar ansvar for våre kunder som tar ansvar for våre kunder KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE trenger for å jobbe med la norske standarder og regu B No n PWC KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LE • Beste i Norge regnskap byrå PWC nød n n on OM AMPLOY n o o m d nd u nødvending vaksinasjoner Sikkerhet dokumentasjon OM AMPLOY OMAMPLOY AMPLOY norske og reguleringer er lang om nat oarbeidse uh KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT LEIE OM Vi sørger vår personal b hand •ansvar Personell npå • alle Sikkerhet på•••atstandarder alle OM AMPLOY som tar for våre ku om standarder ndokumentasjon oTIL und OM AMPLOY • som Sikkerhet dokumentasjon på at • norske Sikkerhet dokumentasjon atme all realisert Beste i Norge regnskap by om nn o dog reguleringer und tar ansvar for våre kunder Ån

+

d

+n

V h u +

+ p @ mp n +47 902 80 279 mp+47 902 n +47 80 902 279 p 80@ n 279mp + +47 902 80 279 p279 @ mp n post@amploy.no Am A +47902 902 +47 8080 279 post@amploy.no post@amploy.no A @902 mAm n Am VA h u +47 279 @ Ån m d n @ post@amploy.no V80 Ån h u nd m Ån V hæu +47 902 80 279d Am A Am A post@amploy.no Amp 14, @ A mp D M n Am V h u A Ånestadvegen 4360 Varhaug post@amploy.no Am æ EA post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen Å 14, 4360 Varhaug E Ån dV n EV h u Å Am Å V post@amploy.no V A D M

@ +47 902p80 279

+47 279 p 902@80mp

n

post@amploy.no @ m

Ån

d

n

E

post@amploy.no @ m m Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Am 14, A Varhaug Ånestadvegen m Ån 4360 dN n Am

M

æ

Kvalifisert arbeidskraft til leie

Sett en norsk REKORD i møkkakjøring!

A

æ

D M

m m N m m N m Am A D M N Am A Am AAm A A m V h E u Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug æ æN m Ånestadvegen 4360 Varhaug Am A Am A Ånestadvegen 14, 14, 4360 Am AAm M AmVarhaug A Am A A Å V A D D M Am m Em m m E m m Am A m m N Amm A m m N Annonse Am A A m m Am A H k n du o n H k n du o n H k n du o n Am høy kvalifisert A m høyAS Amploy ble opprettet for å levere Am Amploy AS ble opprettet for kvalifisert AmAmploy Akvalifisert ASA ble opprettet for åAm levere Amploy Am AS A blelandbruk opprettet fornæringsdrivende. åhøy levere høy kvalifisert måAlevere arbeidskraft til og æ Am A til landbrukAm m arbeidskraft og næringsdrivende. A H k n du o n æ m arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. m arbeidskraft tilAlandbruk næringsdrivende. Am æ D Amploy AS ble opprettet å levere høy kvalifisert AS startet avog David Maskell flere Am forA Am A år M Amploy AS ble startet av DavidAmploy Maskell flereble år H k n du o n Amploy AS bleEier startet avstartet David Maskell flere årerfaring Am A til landbruk og næringsdrivende. Am A D M Amploy Am AS A ble av David D Maskell M flere årmed D opprettet for å levere høy kvalifisert arbeidskraft m siden. av selskapet har over 10 års Am A Mo m Am A av selskapet Dover M Am Atrenger marbeidskraft æPWC siden. Eier har 10av årsselskapet erfaring med Am A Doverhar M Em n o m don Amploy ASav ble opprettet fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert siden. Eier har 10 års erfaring med for å jobbe med lav siden. Eier selskapet over 10 års erfaring med m n p norske standarder til landbruk og Amploy ASB ble startet No avmDavid Maskell flere år realisert E m utleie av arbeidskraft landbruk markedet i Norge. S h• do um nog mm til og nødvending Vivaksinasjoner sørger at E m norske standarder reguleringer erøtar realisert lang utleie av landbruk markedet itil Norge. V p onregu h P on mku æarbeidse arbeidskraft og næringsdrivende. ••mhflere Sikkerhet dokumentasjon Am standarder A M D mtil utleie MmS hav do umtilsine nlandbruk on pi Norge. Am Dover avAmploy arbeidskraft tillandbruk landbruk markedet ogarbeidskraft reguleringer er m norske standarder reguleringer utleie arbeidskraft markedet m iN Norge. AS ble av David år som ansvar for siden. Eier selskapet har 10 o års erfaring med SMaskell do nog on povåre Rimelige priser knyttet Amploy AS betrakter kunder individuelt og vi um • A avnorske Sikkerhet dokumentasjon på at alle m Nogstartet B No n pNtil m N om n und realisert • Beste i Norge regnskap by Amploy AS betrakter sine kunder individuelt vi Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert m N m • Rimelige priser knyttet til høyest no nd d uv Amploy AS ble startet av David Maskell flere år Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert trenger for å jobbe med lav m Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi m H k n du o n Am A D M on Amploy Am ASnd A sine kunder individuelt og vi nd E m realisert siden. Eier avbetrakter selskapet har• over 10kundes års erfaring med mno nød ndokumentasjon nhøyest nødvending utleie av arbeidskraft til landbruk markedet Am A Rimelige priser knyttet tilu tilpasser arbeidskraft spesielt etter behov. norske standarder og regu d o u n Am A i Norge. spesielt ang a b d Am A • Vi sørger at realisert realisert m Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Am A arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. Am A tilpasser arbeidskraft etter kundes behov. Am A kvalitet • Sikkerhet no nd d o n siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med Am A norske standarder og reguleringer er tilpasser arbeidskraft spesieltAS etter behov. om tar npriserregnskap o våre til u m Nog arbeidskraft tilåkundes landbruk og næringsdrivende. Am Amarkedet mtilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. som ansvar for ku utleie av arbeidskraft til i Norge. do um n onvimpHva ••Enæringsdrivende. Rimelige knyttet Amploy ASS betrakterh sine kunder individuelt kvalitet Ideen bak Amploy erlandbruk tilby kvalifisert m N Beste i Norge by m n o o m d Amploy AS ble startet av David Maskell flere år Ideen bak Amploy AS er å tilby kvalifisert arbeidskraft til landbruk og kvalitet • Rimelige priser knyttet til høyest kan du o v n trenger for åvv utleie av arbeidskraft til markedet i Norge. realisert Am A Rimelige Ideen bak Amploy AS er å tilby kvalifisert Ideen bakA Amploy Am AS A erlandbruk åD tilby kvalifisert Amploy AS ble startet avsom Maskell flere år um • arbeidskraft priser til høyest nødvending Amploy AS betrakter sine individuelt og vi h •kunder Rimelige priser knyttet til •standarder V øæ ghøyest aon tilpasser etter kundes norske arbeidskraft til landbruk og selskaper har behov ••David Kjapp levering av realisert Am M Am m regu m S do nog Amspesielt A no nd dknyttet o behov. arbeidskraft til landbruk har behov Sikkerhet dokumentasjon siden. Eier av selskapet har over 10har års erfaring med Am A Am A Vu A n Amploy AS ble startet av David Maskell flere årD Amploy AS betrakter sine individuelt og vi tarerfaring • og selskaper Kjapp levering av personell tilsom landbruk og selskaper som behov R m ppersonell nnpersone som ansvar for våre ku arbeidskraft til landbruk ogselskapet selskaper som har behov Am Akvalitet M p til Am AEier tilpasser spesielt etter kundes behov. kvalitet siden. av har 10 med Ideen bakVAmploy AS er å tilby kvalifisert •kunder Kjapp levering av for ekstra hjelp når dem trenger det. marbeidskraft m års Am A V hjelp når demarbeidskraft •mover Rimelige knyttet R pdem n hø m kvalitet kvalitet A Fmm m •No Beste ind Norge Am AB forknyttet ekstra trenger det. m utleie avnår arbeidskraft til landbruk markedet i Am Norge. trenger forng åD realisert tilpasser spesielt etter kundes behov. R mhar p10 npriser hø m m m siden. Eier års levering erfaring med for ekstra hjelp trenger A ogpriser • Am Rimelige til no nd dav o uv for ekstra hjelp når dem mav trenger det. Ideen bakarbeidskraft Amploy AS erdet. åselskapet tilby kvalifisert norske standarder og regu arbeidskraft til landbruk selskaper som har ••Eover Kjapp persone m utleie av arbeidskraft til landbruk i nødv Norge. mbehov m høyest m• m N Sikkerhet dokumentasjon m Amploy AS betrakter sine kunder individuelt ogmarkedet vi E mlandbruk m m om n o u Kjapp levering av personell Ideen bak Amploy AS er å• tilby kvalifisert kvalitet mA Am V utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. m arbeidskraft til og selskaper som har behov m • hjelp Kjapp levering av personell Kjapp levering av personell for ekstra når dem trenger det. som tar ansva •kunder Rimelige priser til Am AAmploy AS betrakter sine individuelt og ng vi knyttet kvalitet o å • Beste i Norge Hva kan du forvente: m m m realisert tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. R m p n hø Våre Tjenester: arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov m m Hva kan du forvente: m K pp n p on norske standarder og regu Am A V for ekstra hjelp når dem trenger det. Hva kan du forvente: Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi m m m Våre Tjenester: Hva H kan dum S hlevering do um n on B N mK for WC •dineA Kjapp av persone pp nforvente: ptrenger onK tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. Ideen bak Amploy AS er å tilby kvalifisert Våre Tjenester: Am kvalitet ekstra hjelp når dem det. B Kjapp N leveringHav WC • Full dokumentasjons pakke for H pp n p on • Sikkerhet dok • personell R mkundes A p nkontorl N WC somdog tar ansva • B Full m dokumentasjons for dine •ådine Rimelige priser knyttet til tilpasser spesielt etter behov. B No g m m m Am Aarbeidskraft Hva kan du forvente: m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger • pakke Full dokumentasjons pakke for dine realisert • Full dokumentasjons m pakke for m arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov Ideen bak Amploy AS er tilby kvalifisert Am Våre Tjenester: H k n du o n no nd o u ansatte m Arbeidskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring avHlandbruk, driftsbygninger m H Våre m k ekstra n kan du o forvente: nog Hva du Ideen bak Amploy AS erog kvalifisert •åmtilby avapersone m on Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring avegen oghar kontorlokaler ansatte m m Hkontorlokaler k driftsbygninger nkunde du o Kjapp n levering Våre Tjenester: ansatte for når dem trenger det. norske standa kvalitet B Tjenester: N arbeidskraft til behov • WC Full dokumentasjons pakke dine ppTjenester: n for pansatte om andok va Sikkerhet • kan 24hhjelp kontakt med dinlandbruk Hva du forvente: •dine Rimelige priser knyttet til Am som V medmdin P 24h m • 24h kontakt egen kunde m Arbeidskraft til K næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring avselskaper driftsbygninger og kontorl m til em T ene edinog m•Ahar arbeidskraft landbruk og selskaper behov m til landbruk, •driftsbygninger kontakt med egen kunde Full dokumentasjons pakke fortrenger • landbruk, 24h kontakt med m din egen kunde ansatte B m NVå WC for ekstra hjelp når dem det.ppsom m Arbeidskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft av kontorlokaler Våre Tjenester: m landbruk, behandler eHT ene k n dueog o Rengjøring n Vå nkkav p onm Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring av Vå driftsbygninger kontorlokaler behandler Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk, Rengjøring driftsbygninger kontorlokaler m •dinemK Kjapp e til T ene realisert •e Full dokumentasjons pakke fortrenger Astanda m m av Tjenester: behandler norske kvalitet for ekstra når dem det. ansatte behandler •ognnpAm S h • 24h kontakt medm dindd egen kunde Hva du forvente: R m o levering npersone • kan Personell med hjelp godenkvalifikasjoner og m A d næ n ndu A d nd u R ø n d n o on dok o H k n du m • Personell med gode kvalifikasjoner og ansatte Htil mon oogokontorl •dnd Personell gode og av og Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk, Rengjøring driftsbygninger A dArbeidskraft næe til n m A nbehandler d driftsbygninger nd uog R nd ø n Våre nmed ndokumentasjons okvalifikasjoner on od kunde o •u m Personell med m gode kvalifikasjoner 24h kontakt med din egen Tjenester: m lang arbeidserfaring A dd ed ndu næ m dd m ndu Am R n ø n n n o V m • Rimelige pris Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Rengjøring av kontorlokaler • Kjapp levering av persone • Full pakke for dine Vå T landbruk, ene realisert Hva kan du forvente: m no k anda lang arbeidserfaring m kontakt m med din egen kunde 24h lang •arbeidserfaring lang arbeidserfaring m m behandler • Personell med gode kvalifikasjoner og R Batmvår personal N WC m vår Buede ende o o e a e Hva du forvente: •tattVi sørger personal har tatt m Rm ansatte sørger m av m og m behandler til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring driftsbygninger Vå eharsørger T ene eatatkan m • Vi atsørger vår •personal har kvalifikasjoner tatt har Våre Tjenester: Personell med gode kvalitet • landbruk, Vi vår personal tatt Full dokumentasjons for A d næ n m dd ndu A d nd u Arbeidskraft R n ø n lang darbeidserfaring nn o• RVi on K pp na og pkontorl on • Rimelige pris nødvending vaksinasjoner man m o omvaksinasjoner 24h vaksinasjoner kontakt med din egen kunde Hsom k pakke n omdine nødvending som •• man Personell gode kvalifikasjoner og du for • med Full dokumentasjons dinen nødvending som man No p odu e m lang arbeidserfaring nødvending vaksinasjoner som mm manpakke m sørger at n vår personal tatt Rm m trenger for åansatte jobbe med landbruk m landbruk, m K å jobbe m A d @• Vitil næ m dd harndu d Våre nd u R n ø n d n n o on behandler m trenger A for med trenger landbruk Arbeidskraft næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring av driftsbygninger og kontorl m m m lang arbeidserfaring Kjapp leverin Tjenester: K kvalitet for å jobbe med landbruk ansatte trenger for å jobbe med m landbruk • R m g po Vi sørger at24h vårregnskap personal har tatt m nødvending vaksinasjoner som K man R m regnskap Hva kan du o v n Beste i •Norge byrå PWC m Bbyrå •••PWC kontakt med din egen kunde N PWC Personell med gode kvalifikasjoner og m Ned en e h u a ng •m Beste i Norge • Vi sørger at vår personal har tatt m m • Beste• i Norge byrå PWC Beste iregnskap Norge regnskap byrå PWC W nødvending vaksinasjoner som man •N 24h kontakt med din kunde for å jobbe med landbruk som tar ansvar for våre behandler Arbeidskrafttrenger til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft Rengjøring avVegen driftsbygninger og kontorl lang arbeidserfaring eVtil TtarWlandbruk, emvåre • kva Kjapp som tarN ansvar for Vå våre kunder Nene Wkunder K nødvending vaksinasjoner som man m m byrå PWC som ansvar kunder V trenger for åbehandler jobbe med landbruk som m tarfor ansvar for våre kunder mF m leverin T nregnskap • V Beste i Norge a hø a uum og omb Sikkerhet dokumentasjon pågode at alle m mm Vi sørger vår personal har tatt V T n •forat med kvalifikasjonermog m •W Sikkerhet på•••at alle trenger åPersonell jobbe landbruk Kdokumentasjon malle m Nansvar V Sikkerhet dokumentasjon at Sikkerhet m på på at Beste i •Norge regnskap byrå PWC m m A dA T somn tar næ n formvåre ndu A nd udokumentasjon R nmed øalle ngode o m on Personell med kvalifikasjoner norske standarder og reguleringer erd R m md og• reguleringer •nognK mapp v on Vdd Tjenester: A æ m Rkunder nødvending vaksinasjoner som man norske standarder er tar lang arbeidserfaring •Våre Beste im Norge regnskap byrå PWC m norske standarder og reguleringer er A æ m A R m norske standarder og reguleringer er som ansvar for våre kunder • Sikkerhet dokumentasjon på at alle OM AMPLOY m m A æ m A R realisert m arbeidserfaring V T n OM AMPLOY trenger ålang jobbe med landbruk V harNtatt OM AMPLOYnorske standarder mrealisert m • realisert som tar•for ansvar for våre kunder B WC Vi sørger at vår personal m m og reguleringerrealisert Sikkerhet dokumentasjon på at alle m er m B••Våre N i til WC Rimelige priser knyttetattil høyest Tjenester: Arbeidskraft Arbeidskraft landbruk, av driftsbygninge OM V til T næringsmiddelindustri, n Beste regnskap byrå PWC •Norge Vi sørger vår personal B N har tattman WC m m • RimeligeKm priser knyttet høyest æ m A R AMPLOY Sikkerhet dokumentasjon påRengjøring at alle nødvending • til Rimelige priser knyttet til høyest norske og reguleringer OM AMPLOY •• Rimelige m standarder priser knyttet tilvaksinasjoner høyest realisert W er m som kvalitet m som tarN ansvar for og våre nødvending vaksinasjoner som man m m norske standarder er landbruk mRengjøring A æ m A • Rimelige m kvalitet trenger forreguleringer jobbe med kvalitet realisert T enes eååkunder B Rtil høyest N kvalitet priser knyttet Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, av driftsbygninge m e levering RWC m ••Vå m Kjapp av personell V Sikkerhet dokumentasjon på at alle P m OM AMPLOY • Kjapp levering av personell m OM AMPLOY trenger for jobbe med landbruk realisert m • Kjapp av personell • levering Kjapp K levering av Rimelige knyttet til høyest kvalitet Ber byråm N WC • priser Beste ipersonell Norge regnskap PWC m T næ n ngmm dd K ndu reguleringer m Rimelige priser knyttet til høyest Beste iog Norge regnskap byrå PWC A b d •k V a levering A b K d• knorske a •standarder andb uk R våre ng ø ng av d bygnmng kvalitet Kjapp av personell som tar ansvar for mkunder m Våre Tjenester: kvalitetlevering A æ m A R K m Våre Tjenester: som ansvar for våre kunder V K •• realisert Kjapp avtar personell Våre Tjenester: Våre til V Tjenester: T • priser Sikkerhet dokumentasjon Rimelige knyttet til høyest R m på at alle m T landbruk, Rengjøring Arbeidskraft tilV næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk,ogRengjøring og kontorlokaler •av driftsbygninger Kjapp levering av personell V T Arbeidskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til av driftsbygninger kontorlokaler • Sikkerhet dokumentasjon på at alle B N WC m og kontorlokaler Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger R av mdriftsbygninger Arbeidskraft A til næringsmiddelindustri, m Arbeidskraft A til landbruk, Rengjøring og kontorlokaler Tjenester: kvalitet norske standarder og reguleringer er R m A m A A m A V til T landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokalerVåre Tjenester: norske standarder og reguleringer er m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft • Kjapp levering av personell realisert m Våre til Tjenester: Vå TR m nArbeidskraft A m A K realisert K til høyest Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, landbruk, Rengjøring driftsbygninger og kontorlokaler m • Rimelige priser Kav K knyttet landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler Rm N • Rimelige A æ m Arbeidskraft tilAnæringsmiddelindustri, Arbeidskraft R tilTjenester: Våre kvalitet priser knyttet til høyestB V T K Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, av driftsbygninger og kontorlokaler • kvalitet Kjapp levering av personell V T n V AT n A m K • Kjapp levering av personell V kvalifisert T n personell m av For hele Jæren-området ønsker vi åpersonell tilby Vihar tilbyr som har Vi tilbyr R m hjem, A kvalifisert æ m som A For hele Jæren-områdetFor ønsker å tilby Vi tilbyr Vi tilbyr rengjøring av private gårdrengjøring A vi æ T m Aæ R hele Jæren-området vi å tilby kvalifisert personell som harR av traktor Vi tilbyr rengjøring av private A m Vi tilbyr A R bruk V pålitelig nønsker Våre Tjenester: nødvendig kompetanser for effektivt og mannskap til vi kunder kontor, flyttevask og ut For hele Jæren-området ønsker åpersonell tilby tilbyr kvalifisert personell som Vi tilbyr rengjøring av effektivt ogJæren-området pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk avVi traktor kontor, flyttevask oghar utvask i hele JærenVåre Tjenester: V T n effektivt og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i he For hele ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård A æ m A R K Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vikunder tilbyr rengjøring avandre private hjem, gård For hele Jæren-området ønsker vinæringsmiddelindustri, å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private og maskiner som erbruk relatert til og som trenger hjelp med området Sammen kan Arbeidskraft Arbeidskraft Rengjøring av driftsbygninger kontorlokaler og pålitelig mannskap til kontor, nødvendig kompetanser foron avogtraktor som trengermannskap hjelp med effektivt og andre maskiner som erbruk til til landbruk, området Sammen kan viområdet skreddersy etmflyttevask Fo h æhjelp nV om d Atilkompetanser øn p n øvi og n ut æfor mrelatert effektivt kunder nødvendig avV kontor, flyttevask utvask Jærentrenger med og andre maskiner som Sammen kan skred For hele Jæren-området ønsker vi åptilby Vitraktor personell har Vi tilbyr av Fo h og pålitelig æ n om d øn tilsom on om htilbyrAkvalifisert Ver relatert ntil Rsom øom nh p i hele hV mR drengjøring Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Å V

Rund an g be ab e F a 3300 12 000 e e e ga an e u ø e e Vognene pe e e e unden øn e

æ

D m

Amploy AS leverer høyt kvalifisert arbeidskraft til landbruk og nærings­ middelindustri

KVAL F SER ARBE DKRAFT T LE L LE KVAL F SER ARBE DKRAFT T L LE TE L KVAL F SER ARBE DKRAFT E E driftsbygninger, KVAL F SERRengjøring ARBE DKRAFT Tav LARBE LE E DKRAFT KVAL F SER T L LE E KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL KVAL F SER ARBE DKRAFT boliger. T L LE ELEIE kontorlokaler og privat KVAL F SERT ARBE DSKRAFT T L LE E

For hele effektivt ogJæren-området pålitelig mannskap til vi kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og i maskiner hele Jærenmannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk aver traktor kontor, flyttevask utvask i he landbruk. Amploy AS kan hjelpe degtil med høytrykksvasking/rengjøring av somp passe Fo h ogavpålitelig æ nosom om dlandbruk. ønmhjelp Vhjelpe p hjem, on om hsom V behov. nopplegg ø og n For hele ønsker åhøytrykksvasking/rengjøring tilby Vi tilbyreffektivt kvalifisert personell som har ViAS tilbyr rengjøring av private gård trenger med området Sammen kan ogutvask andre som relatert kan deg med opplegg p nnAmploy p til on o u nød nd omp no odeg u avpasser odine trenger med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan skreddersy etnflyttevask høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe med opplegg som passer dine be Vdaglige T narbeidsoppgaver. og pålitelig kunder nødvendig kompetanser for bruk og ut osom p nødvendig mhjelp nn p effektivt und nød nd omp nund oSammen u o traktor u vi æotilbyr som trengermannskap hjelp med og andre maskiner som erbruk relatert tilmannskap området kan vioav skreddersy et trenger med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skred utføring Vi er veldig fleksible osom pdriftsbygninger mhjelp nn und nød omp n oon upersonell odeg on oh kontor, oSrengjøring u h For hele Jæren-området ønsker tilby Vi tilbyr kvalifisert som har Vi av effektivt kompetanser foron av traktor kontor, flyttevask og utvask idine hele Jærenavå kan opplegg som passe Amploy AS med Fo h og pålitelig æ n om d øn til kunder V og industrilokaler phøytrykksvasking/rengjøring om hogphindustrilokaler V vi nmnd ølandbruk. n pdaglige harbeidsoppgaver. m d hjelpe driftsbygninger utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi erkan veldig fleksible på tidspunkt og vi om n p m d om d mm n n o nd m n om A æ A R høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine Vi er veldig fleksible på tidsp K som trenger hjelp med og andre maskiner som relatert tiln omopplegg området Sammen kan om landbruk. nog hVmAmploy pmaskiner mhøytrykksvasking/rengjøring d effektivt nd m nkunder om om d for Serbruk mm nm dd høytrykksvasking/rengjøring av AS kan hjelpe deg med opplegg passer dine behov. æ andre Vpom msom Vm av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med som passer dine be Våre ansatte er vant til å utføre Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, tar seg av alle formalitet og pålitelig mannskap til nødvendig kompetanser av traktor kontor, flyttevask og ut om n h d o nd m n om d S mm n n d som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et æ med m V Fo h æ n om d øn V p on om h V n ø n driftsbygninger og industrilokaler Vi er veldig fleksible utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. osom p trengermhjelp nn pm und nød nd omp n o u o on o o u h æ n Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til å utføre tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt og For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av æ m og industrilokaler V m arbeidsoppgaver. V hø n u/kyllinghus, n ø ondaglige opp om p nd u dAmploy Amp o tilVi AS n hjelpe h mom pfleksible dp æ med mtar dseg Slakterier, skjærebedrifter, Våre ansatte er vant å utføre av alle formaliteter! Det ea driftsbygninger utføring av dine er veldig på tidspunkt og vi m m høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. AS kan deg opplegg som passe hø n / n ø n nd Amp AS n h p d m opp d n ho driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på tidsp W ækompetanser arbeidsoppgaver på gård, kylling gård, grisehus, storfefjøs småfefjøs: Vi targård, forutsigbart. Ved som trenger hjelp med og andre maskiner som erbruk relatert til området hø meffektivt np /skjærebedrifter, n meller øm nndu ndmm u Amp odine AS n er hgrise p for dtil m d opp om pSammen dhjelp nkan av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer behov. meller æ o nn p und nød nd omp n o u o on o o u Slakterier, kyllinghus, tar seg av alle formalitet Våre ansatte vant å utføre om n h p mV dm grisehus, o nd m n om om d S n n dd og pålitelig mannskap til kunder nødvendig av traktor kontor, flyttevask og ut storfefjøs småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte æ mhøytrykksvasking/rengjøring m V m d n n o o V d u ø n d n d d opp m m m mm m m Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til formaliteter! åVåre utføre tar seg av alle formaliteter! Det er alle enkelt og grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tardseg på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre ke For hele Jæren-området ønsker vi av å arbeidsoppgaver tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som hartar Vi tilbyr rengjøring av Vå T n driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible d n n o ndu o u ø n d n d opp V d p d pun o m m m m m mm Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til å utføre tar alle Det er enkelt og Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er vant til å utføre seg av formaliteter! Det ansatte dagen din ku gård, storfe gård jobben enten den er liten eller stor. og på andre arbeidsteder m m m m m mm høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passe d n n o ndu o u ø n d n d d opp V d p d p driftsbygninger og utføring dine arbeidsoppgaver. Vi erpå veldig fleksible på tidspunkt ogsom vi æ hele m m om Vn m om hstorfe ptilby mvigård o personell nd mpå nVigrise om om dagen dflyttevask Sdin mm nog m m æ For hele ønsker åd tilby Viandre tilbyr kvalifisert som har tilbyr rengjøring av private hjem, forutsigbart. gård grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar Ved hjelp på gård, kylling gård, hø n /industrilokaler n ø n grisehus, nd uer av Amp odaglige AS nJæren-området pJæren-området dVn m pViog drengjøring ho ansatte dagen din blirvåre enklere! som trenger hjelp med andre erbruk relatert til området Sammen kan m Am A marbeidsoppgaver jobben enten den liten eller stor. ku gård, og arbeidsteder S æVi ddviA nopp hu oblir V nmaskiner nVi øhjelp ønsker vi åh tilby tilbyr kvalifisert personell som har av private hjem, gård ansatte og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for av traktor kontor, utkna småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. av kvalifiserte jobben enten den er liten eller ku gård, gård andre arbeidsteder Am Ahele m For ønsker åstor. Vi tilbyr kvalifisert personell som harog tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenFor Jæren-området mm ønsker åkyllinghus, tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som m har m Slakterier, skjærebedrifter, Våre ansatte er vant til åVed utføre tar seg avo alle S tar storfefjøs æForeller dJæren-området nm hu V industrilokaler n vi nm ustorfe øVntilbyr ou m n Fo hgård, æ nAm om øn pkylling om hutvask V nformalitet ømvåre nenkl An æVed m A Rforutsigbart. m storfefjøs eller småfefjøs: Vi arbeidsoppgaver påeffektivt grise kylling forutsigbart. hjelp av våre kvalifiserte grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, gård, Ved hjelp av effektivt og mannskap til kunder kontor, flyttevask ogæ iD hele nødvendig kompetanser for bruk av traktor mmannskap m m knyttet til landbruk. m m æhele dnødvendig hu V n u øon oer m D m grisehus, m n skjærebedrifter, m m driftsbygninger og utføring av arbeidsoppgaver. Vi veldig fleksible Slakterier, ansatte er vant til åmm utføre tar seg av alle formaliteter! Det er ogJærenpålitelig til kompetanser bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask mpålitelig m V hø ngård, /storfe n øeller nnødvendig nd u Amp oenkelt AS n h parbeidsteder d m d opp om p ansatte dagen din jobben enten den er liten stor. ku gård, storfe gård og på andre ogkunder pålitelig mannskap til kunder kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærend n o ndu Forkyllinghus, ohele Jæren-området u effektivt ø Våre nerogliten dSVineller deffektivt dsom opp V dprivate pm ddine pun oi hele til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy kan hjelpe deg med opplegg som passe effektivt pålitelig til kunder m nødvendig kompetanser m for avlandbruk. traktor hu oog øgård, mknyttet øfor V oon uo V dgård opp pdaglige dV ndin d enklere! tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring avandre hjem, trenger hjelp med området Sammen kan viblir skreddersy et og maskiner som erbruk relatert tilpå ansatte dagen knyttet til trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan jobben den stor. ku gård og på andre arbeidsteder m m V osom psom m nn pVforutsigbart. und nød nd omp ndmvant otilbyr u o oenkl ua storfefjøs eller småfefjøs: tar arbeidsoppgaver gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hu oønsker øvimå tilby øgrisehus, V dmannskap opp ptilby dVed n d ovi ugrise m m mVi mtil mm trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området kan skreddersy et m m ansatte din blir enklere! ansatte dagen din blirhjelp jobbenstorfefjøs enten deneller er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på som andre arbeidsteder A enten mm m jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder æsom D V trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert området Sammen kan skreddersy et m m Slakterier, skjærebedrifter, Våre ansatte er til åd utføre tar seg avveldig alle formalitet hu ø m ø VviAS ddagen pV n dvipasser o behov. uhjem, V trenger hjelp med m mm m m og andre maskiner m som m Sammen er relatert til For hele Jæren-området ønsker Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi rengjøring av private gård grisehus, Vihu tarmmannskap arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, hjelp av våre kvalifiserte effektivt ogAm til kunder kompetanser forn bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask iopp hele Jærend n n o ndu o u ø n d n d opp V d knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring avåkyllinghus, opplegg som dine landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med æ m D æ høytrykksvasking/rengjøring m V m m mVnødvendig mo m m hjelpe m mm S æ d småfefjøs: npålitelig V n n u ø o m D n o driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er fleksible o n n d n n o u d o d o p nd d d æ V m D av landbruk. Amploy kan deg med opplegg som passer dine behov. m m m m m mm til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring landbruk. Amploy AS kan hjelpe med som passe For hele ønsker vi ådtilby Vi tilbyr kvalifisert som har Viandre tilbyr rengjøring av private hjem, gård Am m mopplegg m høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med som passer dine behov. V høytrykksvasking/rengjøring avA mdeg landbruk. Amploy Am AS A kan deg med m ansatte dagen og pålitelig til kunder kompetanser for av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenom n ntilogmannskap h pknyttet meller o nd m nog om omopplegg d S mm n dinn enten den liten stor. ku gård, storfe gård på arbeidsteder Veffektivt Vnd o mnhjelp d driftsbygninger n storfe no ojobben uutføring der osmåfefjøs: darbeidsoppgaver. oav pnødvendig nd detpersonell dhjelpe som ogmandre maskiner som erJæren-området relatert området Sammen kan skreddersy knyttet landbruk. knyttet til landbruk. driftsbygninger industrilokaler Vi erm på tidspunkt og vi utføring daglige arbeidsoppgaver. A mviav mn grisehus, storfefjøs eller Viansatte tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. ntil npå nandre d o uog d oarbeidsoppgaver. dbruk o dveldig dfleksible m æutvask mtrenger Vnmed VAm dagen din blir enklere! jobben enten den stor. kungård, gård og arbeidsteder og avAm daglige Vi erV veldig fleksible på tidspunkt og vi Adine m S æ og ddine hu n u ø og ofleksible mhjelp a effektivt pålitelig mannskap til nødvendig kompetanser for avptraktor kontor, flyttevask iog hele Jærenm mlandbruk. V V o ø er liten m eller V pindustrilokaler dmnog n outføring un V Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til åSammen utføre tar avveldig alle Ved formalitet m mdriftsbygninger mkunder mm og industrilokaler av dine daglige Vi er veldig fleksible på tidspunkt vienkelt driftsbygninger industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. n nd u som trenger hjelp med andre maskiner som erbruk relatert til daglige området kan vi Det skreddersy etogseg V æ hu Vø m m D høytrykksvasking/rengjøring avd opp Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, tar seg av alle formaliteter! er Våre ansatte er vant til å utføre driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine arbeidsoppgaver. Vi er knyttet til landbruk. nVi nd utidspunkt hø n ø ualle Amp otarmm AS nopplegg hog Sammen parbeidsteder dpasser mviprivate d behov. om p din skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er tilm åVåre utføre tarnd seg av Det er enkelt hele Jæren-området ønsker vi vant ån tilby Vi kvalifisert personell somgård har Viandre tilbyr rengjøring av hjem, et gård opp mSlakterier,knyttet mavAm mn m som trenger hjelp med og tilbyr andre maskiner som er relatert til området kan skreddersy Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er vant til åvant utføre seg alle formaliteter! Det er enkelt og AFor m m dagen n umav jobben enten den er/småfefjøs: liten eller stor. ku gård, storfe og på Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, mhjelp D ansatte er til åformaliteter! utføre høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe degnd med som til landbruk. og industrilokaler daglige arbeidsoppgaver. er veldig fleksible påtilby og viopp oog ø dmeller m ø d p dm n d o seg u ansatte V grisehus, storfefjøs Vi tar forutsigbart. Ved avdine våre kvalifiserte arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, V D For hele Jæren-området ønsker vi åVåre Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr m D m m o m n n n Vd n n driftsbygninger o u grisehus, d æstorfefjøs o utføring dgrisehus, odine phu nd dm storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp a pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser bruk traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jæreneller småfefjøs: Vi tarV arbeidsoppgaver på grise gård,V kylling gård, Ved av våre kvalifiserte D Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er til åhjelp tar høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med som passer dine behov. grisehus, småfefjøs: Vieller tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, Ved av våre kvalifiserte Am A mm m vant grisehus, eller småfefjøs: Vi arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, dVeffektivt nenten nku oerhjelp ndu otar uforutsigbart. ø nfor davhjelp ndin dforutsigbart. dutføre opp d formalitet driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Viopplegg er veldig fleksible på tidspunkt vi V av alle Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte erstorfefjøs vant tilstorfefjøs åeller utføre tar av alle formaliteter! Det er og ansatte dagen din blir enklere! og jobben den liten stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder m m eller knyttet til landbruk. mVåre ansatte dagen enklere! trenger med og gård andre maskiner som erorelatert til blir området Sammen kan vi d skreddersy et vi jobben entennden er liten stor. gård, storfe gård og på arbeidsteder m og opå nstorfefjøs nsom nskjærebedrifter, d n nseg o uenkelt d dVkompetanser o p nd dbruk driftsbygninger industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er fleksible på tidspunkt og ndgrise uog ansatte dagen din jobben enten den liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder ansatte dagen din blir enklere! m Dog jobben enten den er liten eller stor. kuandre gård, storfe på andre arbeidsteder effektivt pålitelig mannskap tilku kunder nødvendig for av traktor kontor, flya jobben enten den erer liten eller stor. gård, gård ogvant på andre Slakterier, kyllinghus, Våre ansatte er tilVi tar seg avveldig alle formaliteter! Det er enkelt og grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp avstorfe våre kvalifiserte Vå utføre For hele Jæren-området vi åVåre tilby tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr knyttet til landbruk. grisehus, eller småfefjøs: Vi tar på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp m m marbeidsoppgaver m m mm S æ d n hu V n n u ø o m knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring avønsker landbruk. Amploy ASvant kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er til å utføre tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt og knyttet til landbruk. m storfefjøs eller småfefjøs: Viansatte tar dagen arbeidsoppgaver på A grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved av våre kvalifiserte din blir Am enklere! jobben enten den er liten eller stor. æ ku gård, storfe gårdgrisehus, og på andre arbeidsteder nandre nd uveldig knyttet landbruk. m til m hjelp V m D driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er fleksible på tidspunkt og vi som trenger hjelp med og maskiner som er relatert til området ansatte dagen din jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte effektivt og pålitelig mannskap tilku vkunder nødvendig for bruk av traktor kontor, fly FoVhutilhjobben æskjærebedrifter, n erom åd øn åVåre by Vå utføre bypVkompetanser kvatar seg av on hamoog u by o enten øden m ø kV opp dallepformaliteter! n dom VV ansatte dagen din blir enklere! liten eller stor. gård, storfe gård ogdpå andre arbeidsteder landbruk. 1 F æ m m knyttet V m V Slakterier, kyllinghus, ansatte er vant til Det er enkelt ansatte dagen din blir enklere! V jobben enten den er902 litenæ eller stor. ku gård, storfe gård til og landbruk. på andre arbeidstedertil landbruk. Vog m 80 279 knyttet av Viknyttet landbruk. Amploy AS Ved kan hjelpe degavtil med oppley D av omkhøytrykksvasking/rengjøring n og nstorfefjøs n+47 dæeller n gsmåfefjøs: n VVim o arbeidsoppgaver upå dnødv o personell omaskiner pforutsigbart. nd dbavrengjøring d m Vhar m som trenger med andre er relatert området For hele Jæren-området ønsker vi å tilby tilbyr kvalifisert som Vim tilbyr private hjem, gård vFor på mann kap kund nd gdm komp an o uk ak o hjem, kon o grisehus, tar grise gård, kylling gård, hjelp våre knyttet til landbruk. mhjelp Vkvalifisert m som V kvalifiserte m æ m æ m hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr som har 1ansatte Vi tilbyr rengjøring av æ private m eller 1gård Vi ermve dagen din blir enklere! jobben enten den er mannskap liten stor. kum gård, storfe gårdkompetanser og påutføring andrepersonell arbeidsteder effektivt og pålitelig til279 kunder nødvendig for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenm driftsbygninger og industrilokaler av dine daglige arbeidsoppgaver. n nd u m m æ +47 902 80 høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opple om ng h p m d og and ma k n om a om åd m m m m m mm æ m V effektivt og m til kunder m V mtil m kontor, pålitelig mannskap nødvendig kompetanser forerbruk av traktor flyttevask ogkan utvask i hele Jærenm med mvi skreddersy mmet m landbruk.som hjelp ogknyttet andre relatert området Sammen m m som trenger m m tilmaskiner m 1 1 m m kyllinghus, msom mæ mm 1mm æindustrilokaler m som+47 trenger hjelp med og andre maskiner er relatert til området kan vi skreddersy et seg +47 902 80 279Slakterier, m m skjærebedrifter, Våre ansatte tilhmåSammen utføre tar avve al 1gVm Am A avlandbruk. mVAS mkan 1er Am 1dbehov. m 80 279 +47 902 80 279 driftsbygninger og utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Viopp er av Amploy kan hjelpe degA med opplegg som dine høyhøytrykksvasking/rengjøring ykk va k902 ng/ ngm ø ng andb uk Amp oy ASvant pm dpasser Am A m A m Vdeg med mm opplegg som passerVdinembehov. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. AS kan hjelpe m m m mstorfefjøs mogeller mtar avAmploy mm 1Am driftsbygninger industrilokaler utføring dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible gård, på tidspunkt og vi grisehus, småfefjøs: Vi arbeidsoppgaver grise gård, kylling forutsigbar V på 1 Slakterier, kyllinghus, Våre ansatte er vant til å utføre tar d Am bygnAskjærebedrifter, ng og og ndu oka u ø ng av d n dag g a b d oppgav V avval post@amploy.no V driftsbygninger industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på tidspunkt og 1 m m m m m mm vi seg m m æ

æ

m

Fo me n o www eko d sys em no • Te e on 51422620 • E pos pos @ eko d sys em no • Rogneve en 2 4352 K eppe

Am m Slakterier,Askjærebedrifter, æ kyllinghus,

m er vant Våre ansatte V til å utføre

V

Ån

tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt mog

D

V mseg D 1mer enkelt og æ jobben mandre D æ liten mVeller stor. Våre ansatte V mav alle formaliteter! skjærebedrifter, kyllinghus, er vant til å kylling utføre tar Det ansa æ V D g av enten ku storfe på Am A må kylling grisehus, storfefjøs eller Vi arbeidsoppgaver på og grise gård, S grisehus, akSlakterier, k den æeller ber d småfefjøs: Vå an gård agård, van uarbeidsteder øhjelp Vavgård, a Vtar storfefjøs småfefjøs: Vi ky tar arbeidsoppgaver pågård, grise gård, forutsigbart. Ved våre kvalifiserte m nghu V V maforutsigbar m arbeidsoppgaver grise kylling gård, V V forutsigbart. hjelp våre ansatte Ved dagen din av blir enklere! 1 kvalifiserte VV ku gård, storfe ku gård og på gård, andre arbeidsteder mpå D knyttet til landbruk. den er eller gård, storfe gård og på andre arbeidsteder g jobben hujobbenenten oenten ø @amp må ø V a a b d oppgav på g gå d ky ng gå d mmm o u ansa gba m liten mstor. m m m ansatte dagen din blir enklere! er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder poden oy no knyttet til landbruk. æ V D V knyttet til landbruk. Am A m m n obb n n n d n n m o V ku gå d o knyttet gå d til og landbruk. på and a b d d V Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug V Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Å V kny andb uk m D adv g n 14 4360 Va haug@ æ Ånestadvegen 14, 4360 VarhaugV

m post@amploy.no post@amploy.no m oy no Vm storfefjøs mVi tar V @ eller småfefjøs: po @amp m stor. V jobben enten den er m liten eller V grisehus,

F

æ

m m

V

Åne advegenm14 4360 Varhaug

V

m

m

VV

m m m m m KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER TIL +47 902 80 279 ARBEIDKRAFT Am A m LEIE

1 1

mm m

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIE LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT N Æ R I N G PÅ J Æ R E N 11 OM AMPLOY

KVALIFISER ARBEIDKRAFT OM AMPLOYKVALIFISER ARBEIDKRAFT æ OM OM AMPLOY AMPLOY

V

V

V

m oy no V po @amp

Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert

m


Youtube-misjonæren TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Inge Magnus Vasvik har 11 millioner visninger på Youtube. Det er ikke mindre enn utrolig til å være en ivrig og entusiastisk pensjonist fra Kåsen. Først litt statistikk. Inge Magnus Vasvik har lagt ut rundt 3 400 videoer på Youtube. Her uke har han cirka 100 000 avspillinger på Youtube og 15-30 000 avspillinger på Facebook. Cirka 700 nye abonnenter legges til på Youtube hver måned. Nå har han passert 21 000 abonnenter der. I løpet av ett år hadde Vasvik fire millioner avspillinger. Det spilles av 45 000 timer i måneden på Youtube-kanalen. Det er store tall! – Jeg forsøker å legge ut en ny avspilling hver morgen på Facebook og Youtube. Det er viktig å være konsistent, smiler Vasvik. Det som tidligere var en hobby, har nå blitt en fulltidsbeskjeftigelse. Vasvik er en AFP-pensjonist utenom det vanlige. Den entusiastiske og smilende brynebuen har dagene fulle av gjøremål. I loftsrommet på Kåsen står det åtte videokameraer på rekke og rad. En kraftig datamaskin og to store data­skjermer brukes til redigering. En mobil-krane er kjøpt inn for å gjøre video-opptakene enda bedre. Nå drømmer Vasvik om en digital miksepult for lyd. På bordet, i hyllene og på loftet ligger det mengder av video- og lydopptak som skal digitaliseres.

Videomisjonær

Men det er ikke videosnutter om seg selv eller fancy hobbyer Vasvik publiserer. Han er en video-misjonær i ordets rette forstand. Land og strand farter han rundt og tar opp kristne 12

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

taler, sang og musikk på bedehusmøter, kristne stevner og konserter. – Jeg var 15 år gammel da jeg gjorde det første lydopptaket med en enkel kassettspiller. Så fikk jeg tak i en skikkelig lydopptaker og kvaliteten ble bedre. Jeg er opptatt av at det skal være kvalitet på det jeg gjør, understreker Vasvik. I starten var han med bestefar sin, Matias Vasvik, på møter og gjorde opptak av når han talte. Etter møtene tok han opp bestilling på talekassetter. Kopier laget han i begynnelsen på en dobbel kassettspiller. – Jeg hadde en nød hele tiden. Dette måtte andre få høre! Jeg tok opp bestillingslister av cd og dvd-er på møtene helt fram til 2015.

Umistelige opptak

I dag har han langt over 1000 lyd­opptak fordelt på 160 forkynnere liggende. En god del er lagt ut til avspilling på en egen hjemmeside: www.vasvikmedia. no. Målet er å digitalisere alt. – Du får ikke lyst til å bare kaste alle de gamle opptakene? – Å nei, nei. De er umistelige. Så fantastiske! Jeg brenner for innholdet og kan høre de om og om igjen, smiler han. Vasvik har prøvd og feilet med lyd- og videoopptak i et helt liv. Det han produserer i dag er av så god kvalitet at han har tatt oppdrag for sangfestivalen Evangeliske Sanger i Sør og levert videoer til en dobbel dvd for arrangementet. Han har filmet

TETT PÅ Navn: Inge Magnus Vasvik Alder: 63 Bosted: Kåsen Stilling: pensjonist/videoskaper, driver og eier Vasvik Media Sivilstatus: gift, to barn alt som P7 ukentlig har sendt på en kristen TV-kanal i 10 år.

Frivillige hjelper til

– I 2009 tok jeg opp 120 000 i lån og kjøpte to videokameraer. Så måtte jeg ha flere for å kunne filme fra ulike vinkler samtidig. Nå bruker jeg alltid fem kameraer når jeg gjør TV-opptak. Med seg til å styre kameraene har han 15 frivillige som han har lært opp. De bor på forskjellige kanter av landet og stiller opp der det trengs. Vasvik er helt avhengig av å ha med disse frivillige hjelperne. Faren, Trygve Vasvik var også med og hjalp til fram til han var 91 år. – Men tjener du noe på virksomheten? – Nei, det er lite. Jeg kunne lagt inn reklame på Youtube, men det er så irriterende med reklame og jeg tjener så lite på det. Jeg er AFP-pensjonist og har min pensjon, men utstyret er dyrt, så jeg trenger midler til investeringer. Det er seks stykker som har valgt å støtte meg med et fast beløp hver måned slik at jeg kan holde det gående. Ellers så tjener jeg litt på noen oppdrag utenom det jeg gjør for P7. Og så får jeg også en del frivillige gavebeløp fra personer som vil støtte arbeidet. – Men jeg gjør ikke dette for å tjene penger. Jeg ivrer for at flere skal høre om Jesus, understreker Inge Magnus.


N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

13


Får mange gode tilbakemeldinger

I tillegg til at mange ser videoene, får Vasvik tusenvis av «likes» og gode tilbakemeldinger i kommentarfeltene. Det er veldig inspirerende. – Jeg skulle hatt hjelp til å administrere sidene og følge opp kommentarer. Men jeg har prioritert å få med frivillige til å filme. Vasvik bruker mange timer på redigering slik at lyd og lys er helt topp på opptakene han legger ut. Når han skal gjøre et opptak på et møte, stiller han gjerne opp fire timer før for å rigge til kameraer og lys. – Jeg synes det er et privilegium å drive med dette. Det er så kjekt å treffe så mange hyggelige folk. Mange spør om de kan bruke opptakene i husgrupper og på møter, og kristne radiokanaler vil sende opptak i deres programmer. Jeg sier ja til alt. Det er bare kjekt at mange vil bruke det jeg lager.

Landets største talerstol

– Både far din og bestefar din var kjente predikanter. Fikk du ikke lyst til å bli en predikant selv? – Jeg har aldri kjent på det. Likevel er det noen som sier at jeg har landets største talerstol, smiler Vasvik. Han er også engasjert i BioCosmos med å drifte deres Youtube-kanal, lage videoer og som oversetter. – Jeg har vært interessert i intelligent design lenge, og var blant annet på den Europeiske Skapelses­konferansen i

Inge Magnus Vasvik bruker enormt mye tid til redigering. Han legger vekt på kvalitet. Hver dag publiseres nye videosnutter på Youtube eller Facebook.

Sverige i 2003. Ingen kode blir til av seg selv over lang tid slik evolusjonistene hevder, men intelligens må til. En ser Guds signatur i DNA-molekylet som vi alle har i cellekjernen i kroppene våre. Darwins teori sliter godt i disse tider som vi avdekker kompleksiteten på molekylnivået. Det er en fryd å lese "Signature in the Cell" av Stephen Meyer som har vært med fra starten av i Intelligent Design bevegelsen, ivrer Vasvik. – Fortell litt om barndommen din. – Far var med i styret til Saron bedehus i 30 år. Mor var pianist og vi gikk på alle møtene. Vi var også det som kalles et predikanthjem. Når predikanter reiste rundt og talte på bedehus, overnattet de ofte hos oss. Jeg elsket å sitte å høre på samtalene som utspant seg da vi hadde besøk. – Min store interesse var en modelltogbane. Jeg hadde en svær

Store mengder med gamle opptak ligger klar til digitalisering.

14

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

«modul» i peisestuen hos mine foreldre. Den var på cirka 2x5 meter. Jeg lagde fjell av isopor, tuneller og hus og hadde mange tog, vogner og sporveksler og mange knapper for å styre alt sammen. Jeg og en kamerat holdt på med dette i mange år. – Da jeg gikk på ungdomsskolen så likte jeg godt å gå på biblioteket å låne bøker som handlet om 2. verdenskrig. Jeg kunne lese til klokka to-tre om natta og har sikkert lest 100 bøker om emnet. Ellers så var det svømming og tennis jeg drev på med. – Hva jobbet far og mor med? – Far var opprinnelig frisør og mor var hjemmeværende. Far ble sliten av frisøryrket og fikk jobb med å lage reklamemateriell, film og ta bilder, først hos Brøyt. – Nevn tre ord som beskriver deg? – Nysgjerrig, utadvendt og godt humør.

Inge Magnus har en lang liste over møter og konserter han skal gjøre opptak på i 2020.


I en årrekke trykket han opp CD-er for bestilling etter møtene.

– Hvilken utdannelse tok du? – Jeg er utdannet svakstrøm-ingeniør. Først to år på yrkesskole, deretter ingeniørutdannelse på Stavanger Teknisk skole pluss ett år i industriell elektronikk i Grimstad. – Velg deg et annet yrke? – Jeg vet ikke hva det skulle vært. Jeg er interessert i så mange ting. Det var litt tilfeldig at jeg ble svakstrømsingeniør. – Hva liker du å gjøre på fritiden? – Å ta opp video og redigere er altoppslukende. En livsstil. Jeg har fullt opp med dette. – Hva kobler du av med? – Jeg går tur minst tre ganger i uka sammen med venner og kona, i Sandtangen eller andre steder. Og så liker jeg å lese kristne bøker. – Hva er dine sterke sider? – Jeg er en god lytter, er praktisk anlagt og veldig sosial. Og så har jeg et godt sovehjerte.

M44, Bryne

LANG ERFARING

STORE BYGGEPROSJEKTER TOTALENTREPRISER

PÅ EKSISTERENDE

OG NYE NÆRINGSBYGG

– Når du har ferie, hvor går turen? – Israel er øverst på ønskelisten. Der har jeg vært flere ganger. Ellers blir det mange kristne stevner om sommeren. Jeg elsker stevner. Det var på et slikt stevne jeg møtte kona. – Hva gjør deg sint? – Det er mye sensur. Toleranse går bare en vei i dag. – Er det noe du brenner for? – At Jesus skal bli «stor» for folk. Det finnes så mange motløse ungdommer. Å være kristen er ikke et kjedelig liv. Livet er stint av mening for en kristen. – Hva gjør deg glad? - Å være sammen med familien. Det er et rikt, rikt fellesskap.

Kontakt: Kjell Terje, 934 35 286

www.byggelaget.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

15


BYGG & BO

Litt galskap, litt lek og masse kreativitet TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

– Sammen med kundene skal vi skape glød, smiler daglig leder Atle Jerstad i reklamebyrået Glødefisk. Det gikk også ut over kontorlokalet. Nå er det snart 10 år siden Atle Jerstad, Steven Goldfine og Svein Hestvaag startet opp det kreative byrået Glødefisk som skulle fenge kunder fra Randaberg i nord til Egersund i sør. – Hvordan har det gått? – Det har gått bra. Vi har hatt et par tunge år vi også, men stort sett har vi hatt til salt i såret, ler Jerstad.

16

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Byrået er kjent for sine originale løsninger. – Hvordan fant dere på navnet Glødefisk? – Vi kunne jo kalt oss Jæren reklamebyrå, men du verden så kjedelig. Vi ønsket å skape glød sammen med kundene våre, våge litt og skape engasjement. To av oss var laksefiskere, og fisk er et

gammelt symbol på fertilitet og kreativitet. Å sette sammen kjente ting på nye måter, det skaper oppmerksomhet. Dermed ble det Glødefisk.

Gir gass på kontoret

Når du kjører gjennom Bryne på riksvei 506 kan du kikke inn i kontorlokalet til Glødefisk. Her står det «Gi gass» med store bokstaver på veggen og om natten er det til og med opplyst. – Dersom en tenker seg om for mye, dreper en ofte ideen. Og så


Fra v. Markus Zeeh driver sitt eget webselskap og jobber tett med Katrine Fredriksen, Steven Goldfine og Atle Jerstad i Glødefisk. Per Andersen var ute og glødet da bildet ble tatt.

handler det også om å være på offensiven som bedrift, forteller Jerstad.

Det forbipasserende ikke vet er at på gulvet nedenfor så er det montert en racerbilbane. – Bilbanen er det beste HMS-tiltaket vi har gjort. Den kjører jeg, Per og Markus nesten hver dag etter lunsj. Da er det mye hyl og latter. Lek og kreativitet henger sammen, smiler Jerstad. På veggen i lunsjrommet er det malt en stor dinosaur sammen med ordet «Våg». I det felles arbeidsrommet står det «Fengende fortellinger flytter fjell» og «Lag litt rabalder hver dag». «Alt henger sammen med alt» pryder gang-veggen, og i det kreative rommet er det skrevet «Kreativitet er intelligens som har det gøy».

Annerledeslandet

– Kundene skal oppleve noe annerledes når de kommer inn her, at det er kult her. Alt vi gjør her er kreativt og omgivelsene bygger

forventninger. Ordene på veggen er noe vi må minne oss selv på. I det kreative rommet har de kledd den ene veggen med kunstgress. – Her kan du møte veggen og bite i gresset samtidig, forteller Jerstad, og legger til at mye har en humoristisk vri. – Dere er kjent for mye humor i egen profilering, men også i profilering dere lager for kunder. Er humor viktig for dere i arbeidet? – Humor er viktig, men ikke avgjørende. Det er litt vanskelig med humor i reklame for det kan fort bli platt, sier Jerstad. – Men vi får god respons på at vi lager reklame tuftet på gode sterke ideer, gode dramatiseringer og får til en snert. At folk opplever oss som kreative og morsomme, det synes vi er stas, sier Jerstad. N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

17


BYGG & BO

Åpen dør for mer hygge Lufteplante.

Gry Hatteland Opstad har skapt en litt unik livsnyterbutikk i Storgata på Bryne. Med seg på laget har hun mor Siv Skretting som selger.

TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Hos livsnyterbutikken Hygge på Bryne kan du kjøpe luftplanter. Og vet du ikke hva det er, da bør du stikke innom og spør. Døren står som regel åpen.

– Nettbutikken begynte å gå bra så det ble for hektisk å ha full jobb og drive på med nettbutikken i tillegg. Jeg hadde lenge gått med en gründer i magen og kjente på at det var nå eller aldri. Men det var nifst å si opp fast jobb og starte for meg selv.

– Selv om det blir litt kaldt i butikken holder vi døren oppe mest mulig. Da er det lettere for folk å stikke innom. Det merker vi godt, sier eier Gry Hatteland Opstad.

Mannen Einar stod for det meste av oppussingen i butikken. Med seg på laget som selger fikk hun mor, Siv Skretting, som i tillegg er butikkfremmer for Brynhild-gruppen.

Hos Hygge er det lagt vekt på å ha en god atmosfære og at kunden skal få en god opplevelse. Her kan du finne alt fra barneklær til altså luftplanter. Butikken har en lett blanding av klær, interiør og planter. Skal du ha en kjole, så er dette rette plassen.

– Jeg hadde aldri klart dette helt alene, understreker Gry.

Dansk konsept

Nå er det snart ett år siden Gry gav blaffen i alt snakket om butikkdød og en gate med for få kunder. Frisøren sa opp jobben, tok med seg nettbutikken for barneklær hun hadde drevet hjemmefra på fritiden og etablerte livsnyterbutikk i Storgata på Bryne. 18

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Inspirasjonen til butikken har de hentet fra Danmark der familien har hytte. Mye av varene kommer også derfra. Så når familien er på ferietur er ofte bilen fullstappet med varer på hjemturen.

Unike varer

I butikken på Bryne er målet at du skal kunne finne varer som du ikke finner i andre butikker. Her finner du til og med glitter som du kan ha i malingen når du skal male innervegger.

– Jeg er litt stolt over at rundt 80 prosent av varene er vi først med i Norge. Vi har vanvittig mange leveran­ dører å holde styr på, forteller Gry. Og damene på Jæren har satt pris på det litt uvanlige butikk-konseptet. Det er tydelig at en slik butikk har vært savnet. Og at kundene har funnet veien inn den åpne døra viser at butikken er levedyktig. – Det har gått over all forventning. Men så har jeg også jobbet mye for å få det til, sier hun. Gry har 10 000 følgere på Instagram. Der poster hun daglig nye ting. Det får hun god respons på og hun opplever at det er svært viktig for salget. Og hun driver fortsatt nettbutikken – Hvordan er fordelingen mellom salg i nettbutikk og fysisk butikk og de forskjellige varegruppene? – Det er 70 i butikk og 30 i nett­ butikken. 40 prosent av det vi selger er klær til voksne, 40 prosent til barn og 20 prosent interiør eller andre ting.


HOTELLJAREN.NO

Vi gleder oss til Hotell Jæren åpner! I noen intense måneder har vi hatt gleden av å forvandle byens eldste hotell fra en slitt sølvbrosje til en nyslipt diamant.

Tusen mange takk for et knirkefritt samarbeid!

Hotell Jæren - Velkommen heim!

spesialinnredning og corian®

Branntetting

Flisearbeid

Resepsjon, bar og buffet

Gardiner og solskjerming

Gulv og malerarbeid

Småutstyr - kjøkken

Teknisk utstyr - kjøkken

Interiør veiledning, møbler til 52 rom

AV-utstyr

Sanitæranlegg

P UNDHEIM BYGGMESTER Totalentreprenør

Avd. BRYNE

Elektro

Ventilasjon

Totalleverandør av byggevarer

Tømmerarbeid


BYGG & BO

NY TREND: MIKROSEMENT ISTEDENFOR FLISER TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Mikrosement var opprinnelig patentert til bruk på dekket til hangarskip. Nå er patentet oppløst og mikrosement er en ny interiør-trend, spesielt innen fornying av bad. Beate Engelsvoll er prosjektleder hos Murmester Heskje og har ansvaret for det nye produktet. Hun opplever en økende interesse for mikrosement. – Folk vil ha det fugefritt, noe som gjør renholdet lettere. Og så er det også populært å sette industripreg på rom, forteller Engelsvoll.

Daglig leder Arne Hystad og prosjektleder Beate Engelsvoll hos Murmester Heskje kan glede seg over stor ordretilgang og en god vekst.

Vi tar turen ut til en bolig på Rosseland der Jochen Sander er i gang med å legge mikrosement på overflatene i hele badet. – Dette badet blir fornyet med at en legger tynne lag med mikrosement rett oppå de eksisterende flatene. Det gir et helt nytt og moderne inntrykk, sier Engelsvoll. Hun regner med at salg og oppdrag med mikosement vil utgjøre en omsetning på rundt 2-5 millioner i året hos dem.

Mye eller lite struktur

Mikrosement er både hardt, sterkt og fleksibelt. Det gjør at produktet kan bli lagt i tynne lag for eksempel oppå fliser, våtromsplater, på gulvplater eller benkeplater. En kan også lage både vask og møbler av litexplater som er påført mikrosement. Det er kun fantasien som setter grenser for hva et slikt produkt kan brukes til. Engelsvoll arbeider med et oppdrag fra en kunde som ønsker seg en lang TV-benk laget av litexplater som er påført mikrosement. Den skal samtidig være så sterk at det går an å sitte på den. Ingen overflate med mikrosement er helt lik. – Fargene vi viser vil bare være veiledende. Det vil alltid være spill og avvik. Strukturen vil også bli forskjellig alt etter om en velger grov eller fin masse. Noen vil ha mye struktur, andre lite, forteller Engelsvoll. 20

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Hun legger til at alle kan legge mikrosement selv, men de fleste foretrekker å la en profesjonell håndverker utføre arbeidet.

Et firma i vekst

Det var Leif og Njål Heskje som startet opp murmesterbedriften i 1974. Alf Heskje kom inn i firmaet noen år senere. Arne Hystad ble daglig leder i 2002. Bedriften har hatt jevn vekst siden starten, unntatt en dump i forbindelse med oljekrisen. Fra 2017 til 2018 fikk bedriften en voldsom økning og gikk fra 14 til 40 millioner i omsetning.


skarp.no

DITT

KOMPLETTE BILSENTER PÅ JÆ R E N

Jochen Sander er i gang med å legge mikrosement på alle flater i et bad på Rosseland.

TRYGT OG GODT BILHOLD Med 75 års erfaring kan vi gi deg den tryggheten du trenger. Hos oss får du alt du trenger for et komplett, langt og sikkert bilhold.

reimeoglode.no 51 79 10 10

• Forhandler av Polaris ATV & Ranger • Mye kjekt og nyttig utstyr • Stort delelager • Eget verksted

Telefon: 51 42 01 20 www.atvgarden.no gunnvor@atv.as

Med liteksplater og mikrosement kan en lage mye artig som for eksempel en egendesignet vask eller møbler, forteller prosjektleder Beate Engelsvoll

– Vi har hatt mange store prosjekter i det siste med både mur og flis. 2020 ser også ut til å bli et bra år for oss, sier Hystad. Han forteller at tegl er på vei inn igjen, noe som også er med på å gi firmaet mer arbeid. – Tegl er over tid like rimelig som tre. Det behøver lite vedlike­hold. I dag får vi tegl fra Finland, Sverige og Danmark. Det er synd at teglproduksjonen i Sandnes stanset. Leira fra Sandnes var absolutt den beste, mener han.

Vi driver med alt innen mur, flis og skifer

For tiden er de 27 ansatte i firmaet. Men på grunn av stor ordre­tilgang skal de til å ansette flere. Tre lærlinger har de i firmaet til enhver tid. Kundene kommer fra Boknafjorden i nord til Egersund i sør, pluss noen oppdrag i Sirdal. Det er et godt samarbeid mellom murmesterbedriftene. Har den ene for mye å gjøre, engasjerer de gjerne en av sine konkurrenter, noe de synes er bedre enn å leie inn eksterne vikarer fra et vikarbyrå.

post@kmfas.no / 40 40 44 40

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

21


BYGG & BO GRÜNDEREN 4. Hva var de første skrittene fra idé til oppstart? Det var helt klart en nøye vurdering av fordeler og ulemper da jeg fikk presentert muligheten av tidligere eier. I samråd med mine nærmeste var vi alle enig om at dette var en mulighet som nok aldri ville komme igjen. Med stor tro på å lykkes så valgte jeg rett, og har ikke angret siden. Det var mye som skulle på plass og jeg hyret inn et markedsbyrå for å få på plass en sterk logo og merkenavn. Alt skjedde ganske raskt, og vi lyktes med å nå målet som var nyåpning i nye lokaler før Jærdagen 2019.

• • • •

Navn: Silje Gausland Alder: 33 Bosted: Nærbø Bedrift: Designbutikken AS

1. Kort fortalt – hva er din gründer­bedrift? Designbutikken AS er en nisje-butikk innen interiør og designvarer. Vi holder til i M44. Butikken selger kjente merkevarer innen interiør, gaver, småmøbler, serviser, glass og kjøkkenutstyr. Hovedandelen av våre merkevarer er av anerkjent dansk design. Vi tilbyr også brudeparets ønskeliste. 2. Hvor lenge har du jobbet med dette? Jeg har egentlig ikke jobbet så lenge med design og interiør. Men har alltid hatt stor interesse for det. Jeg har tidligere vært ansatt diverse butikker innen interiør. Tidlig i 2018 startet jeg som butikkmedarbeider hos Tjemsland på Bryne Torg. I mars 2019 overtok jeg eierskapet og ledelsen, og i forbindelse med dette åpnet jeg ny butikk under nytt navn og nye lokaler den 23. mai 2019. 3. Hvor kom ideen fra? Jeg var som sagt ansatt i Tjemsland butikken. Og da tidligere eiere ville avvikle butikkdriften fikk vi ansatte først muligheten til å overta. Etter nøye gjennomgang med min nærmeste familie så valgte jeg å gripe sjansen. Jeg så store muligheter ved å overta en lokal anerkjent nisje-butikk med et vare-sortiment som en ikke får tak i så mange andre steder.

22

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

5. Hvordan har du jobbet videre med dette? Jeg har jobbet med mange av de samme prinsippene som Tjemsland hadde når det kommer til vareutvalg. De fleste merkenavnene har jeg med videre i min butikk. Jeg har bevisst redusert varelageret og butikklokalene for å redusere kostnader. Jeg har også faset ut mange merker som en ellers får kjøpt i de store kjedene. I tillegg har jeg fått inn andre nye spennende merkenavn. Den største endringer fra den gamle butikken til nå, er at jeg nå også har noe dameklær i utvalget fra Day Birger et Mikkelsen. 6. Hva skal du gjøre fremover? Fortsette å være å en av distriktets mest anerkjent nisje-butikk som folk får lyst og komme å handle varer de ikke får hvor som helst. Men den største endringen fremover er å få ferdigstilt nettbutikken. Nettside og nettbutikk er under utvikling nå, og målet er at kunder kan handle både lokalt i butikken på M44 og i nettbutikken i løpet av våren. Nettsiden vil hete www.design-butikken.no 7. Hva er målet med bedriften på lang sikt? Målet på lang sikt er å sikre en sunn, solid og trygg drift i butikken. Butikkbransjen er en tøff bransje. Det kreves god ledelse med stort fokus på de ansatte, kostnader og god økonomistyring generelt. Jeg har gode butikkmedarbeidere som er viktig å ta vare på. 8. Hvilke egenskaper synes du er viktig for en gründer? En grunder må ha stort pågangsmot. Ha stor tro på det en gjør, og være villig til å ta sjanser og noe risiko. Hadde ikke jeg tatt sjansen i dette tilfelle, så hadde jeg heller ikke vært eier og leder av butikken. 9. Hva er kjekkest med gründertilværelsen? Å være den som skaper noe. Jeg er min egen sjef og har frihet til å sette mitt preg på det jeg jobber med daglig.


VI ER PARTNER FOR Fyllestasjon for diesel. BONDEN, -INDUSTRIEN, - Dieseltanker i alle varianter MARINEN OG for salgOFFSHORE. og uteie.

BESTILL CONTAINER

INGEN

leiekostnader i

7

hele dager!

Størst på smøreolje og drivstoff

Tlf. 51 800 800

www.renovasjonen.no post@renovasjonen.no

Design og illustrasjon: DataTrykk AS

Velkommen innom oss i Vardheia på Bryne og få deg divstoffkort. ALLE KAN FÅ!

Ta kontakt med oss angående drivstoff for firma og private. Gunstige priser. Fyll drivstoff flere steder i distriktet. Hos oss kan dere få alt. Fett – Olje – Smøremidler Kjemi – Drivstoff – Parafin

RING: 51 64 24 00 VI LØSER DE FLESTE PROBLEM, SMØRER ALT FRA MOPEDEN TIL OLJERIGGEN. Robotvegen 6, Bryne • www.knapphus.no Asbjørn Haaland Tlf. 928 45 333 • E-post: asbjorn@knapphus.no Konrad Ree Tlf. 915 24 449 • E-post: konrad@knapphus.no

Hydroscand AS, avd. Bryne Tlf: 51 48 96 50 bryne@hydroscand.no

- Fyllestasjon for diesel. - Dieseltanker i alle varianter for salg og uteie.

Velkommen innom oss i Vardheia på Bryne og få deg divstoffkort. ALLE KAN FÅ!

Laderobot kr 15.500,Ferdig montert.

Ta kontakt med oss angående drivstoff Gjelder tom 1.6.20 for firma og private. Gunstige priser. Fyll drivstoff flere steder i distriktet.

Tilbudet inkluderer Easee laderobot med tilhørende sikring og kabel inntil 10 meter klamret på vegg. Det forutsettes at RING: det er plass i sikringsskap, montert overspenningsvern og kapasitet på hovedsikring. 3fas 51 64 24 00 ladning avhenger av hovedsikring og bil. Vi leverer også ladekabler type 1 og 2. Ta kontakt for kabel til din bil.

VI LØSER DE FLESTE PROBLEM, SMØRER ALT FRA MOPEDEN TIL OLJERIGGEN.

Robotvegen Bryne Ta kontakt på 6,tlf: 51• www.knapphus.no 66 15 00 eller post@activeel.no Asbjørn Haaland Tlf. 928 45 333 • E-post: asbjorn@knapphus.no Brannstasjonveien Sandnes - www.active-elektro.no Konrad Ree Tlf. 915 24 449 • 8, E-post: konrad@knapphus.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

23


BYGG & BO

Sissel Rodal er glad i duse farger og naturmaterialer. Det gir balanse og ro, mener hun.

Hovedhuset på Nilsgarden fikk nytt liv TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Om vinteren hang det istapper ned fra spikerne på det uisolerte loftet. I kjelleren var det jordgulv og en gammel brønn. Det gamle huset var rivningsklart. Sissel Rodal elsker å bevare gamle ting, og så bare muligheter da hun var på visning. – Huset så ikke bra ut. De fleste av de 30 på interesselista var nok mest interessert i utsikten fra tomta på Anda og hadde tenkt å rive huset fra 1870, forteller Sissel Rodal.

uten budrunde. Huset ble kjøpt på en torsdag. På fredagen reiste vi på ferie til Danmark. Mannen min, Geir Magne, var ikke oppe og så på huset engang. Han stolte på meg, smiler Sissel.

Nå er det 11 år siden familien Rodal snudde seg rundt i en bråvending da de oppdaget annonsen til det nedlagte gårdsbruket ved Postvegen, ikke langt fra Klepp Stasjon. Visningen hadde vært og de fikk kjapt lov til å komme på en privat visning. Familien stod ellers klar til å dra på ferie til Danmark.

De var nettopp ferdige med å pusse opp huset sitt på Riskjell i Kleppe. Målet hadde imidlertid lenge vært å få tak i noe mer landlig.

– Vi la raskt inn et bud og fikk tilslaget 24

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

– Mens vi var på ferie reiste far, som hadde hjulpet oss mye med oppussingen på Riskjell, opp og kikket på huset vi hadde kjøpt. Etterpå sov han ikke på tre netter, ler Sissel. Faren

har for øvrig også vært til god hjelp på dette huset.

Fant gamle bilder på biblioteket

Familien Rodal ønsket å tilbakeføre huset i gammel stil og ta vare på mest mulig. På biblioteket fant de gamle bilder de kunne gå ut fra. – Folk fra Grude Bygg sjekket konstruksjonen. De mente tømmeret var godt og at huset kunne stå i 100 år til. Det var det nyeste trevirket som var mest råttent. Selv tok de det meste av oppussingen innvendig og reiv kledningen utvendig. Isoleringen av høy og jord ble byttet ut. Kjelleren ble gravd ut og innredet på ny. Grude Bygg fikk tak i gamle teglpanner og fikset taket, de kledde


FØR

huset utvendig og satte inn nye vinduer. Borsheim lødde utvendige trapper av solide steiner fra tomta. – I starten bodde vi på vaskerommet. Det var ganske intenst, mimrer Sissel. De siste årene har de senket skuldrene og ikke gjort så mye. De erkjenner at huset er et livslangt prosjekt de neppe noen gang vil bli helt ferdige med.

Rolige og lyse naturfarger

Nå er interiørtrenden sterke farger og gjerne mørke toner. Sissel kaster seg ikke på den. – Jeg er ikke opptatt av trender. Et hjem skal speile din personlighet. Det er lyse naturtoner jeg trives med. Mange farger gjør meg stresset. Jeg er glad i naturen og drar gjerne naturmaterialer inn i huset. Tre ganger har magasinet Lev landlig laget reportasjer fra familien Rodal sitt hus. Sissel legger også ut mange bilder på Instagram og får god respons.

– Jeg har alltid hatt interesse for interiør og det å ta vare på gamle ting. Tidlig var jeg med far min, fikset ting og pusset opp gamle møbler. Inspirasjon fant jeg i interiørmagasiner. Nå får jeg tips og ideer fra hele verden av det andre legger ut på nettet, forteller Sissel som er opptatt av at huset skal være et hjem som skal brukes og ikke noen utstilling.

ble en del av det i Klepp som gikk under navnet Melkeruta. Melkeruta bestod av flere små bedrifter og hobbybedrifter. De holdt åpent samme dag og folk kunne reise fra gard til gard.

En del av Melkeruta

Dersom du som leser søker mer inspirasjon og har lyst til å se flere bilder, da kan du besøke Nilsgarden på Instagram.

Ved hovedhuset ligger i tillegg til løa en gammel smie. For noen år siden etablerte Sissel en liten butikk i den der hun solgte gamle ting. Butikken

– Vi anbefalte hverandre. For meg var det en utvidet hobby og jeg traff mange kjekke folk i de seks årene vi holdt på, forteller hun.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

25


Gratulerer med ny flott butikk! TOTAL ENTREPRENØR

ISOLERING OG TAKTEKKING ER UTFØRT AV SANDNES TAK AS

GRUNNARBEID

VENTILASJON OG KLIMALØSNINGER

STERK- OG SVAKSTRØM INSTALLASJON

RØRARBEID

FLISER OG GULV

Byggelaget


COOP MEGA BRYNE ÅPNET 2. APRIL. 1200 KVM - MED DELIKATESSE KAYS BETONGSAGING

VI HAR LEVERT LEDDPORT, HURTIGPORTER, OG BRANNGARDINER.

STIKNINGSARBEIDER

VI HAR LEVERT KJØLE OG FRYSEANLEGG

TAK • FASADE • INTERIØR VENTILASJON

BETONG OG ELEMENTER

LÅS OG BESLAG

UTFØRT MALERARBEID Interiørfaghuset T. Lund a.s

Lund & Vaaland a.s LundAV Mur & Flis a.s Thorstein Lund a.s Interiørfaghuset MALERARBEID UTFØRES Gulvleggerfirma og Fargehandel

T. Lund a.s Malerfirma

Murerfirma

Sammen – eller hver for oss – kan vi hjelpe deg med store og små prosjekt!

Lund & Vaaland & Flis a.s Fargehandel: 51 95 a.s 12 30 Lund Mur Malerfirma Murerfirma 8-19 (9-14) Sammen – eller hver forSentralbord: oss – kan vi hjelpe 51 95deg 12med 00 store og små prosjekt! Fargehandel: 51 95 12 30 8-19 (9-14) Bjødnabeen 16, Forus - ved p-plass Forus Travbane Tlf.: 51 Sentralbord: 95 12 0051– 95 www.tlund.no 12 00 www.interiorfaghuset.no Bjødnabeen 16, Forus - ved p-plass Forus Travbane

Thorstein Lund a.s Gulvleggerfirma og Fargehandel

www.interiorfaghuset.no


Du blir større i en mindre bank Vi kjenner nabolaget ditt, bygda di og byen din. Jo bedre vi blir kjent med deg og dine behov, jo bedre kan vi hjelpe deg.

Jærsk business er vår business Vi tilbyr små og mellomstore næringskunder et bredt og kompetent tilbud. Fire rådgivere vier all tid til landbruket.

Hvorfor velge Jærens eneste lokalbank? Du kan’kje drikka kaffi på telefonen Vi tilbyr ansikt-til-ansikt kontakt med våre rådgivere på et kontor nær deg. Daglige behov fikser du enkelt i mobilbanken vår.

Vi støtter og sponser lokalmiljøet Vi pløyer deler av overskuddet tilbake til ditt nærmiljø, slik at Klepp, Time og Hå blir enda bedre å bo og leve i.

Du får rask respons og treffer fjåge folk Våre rådgivere kan hjelpe deg med veldig mye. Hos oss møter du mennesker, ikke roboter. Våre medarbeidere bor og virker i lokalmiljøet.

Telefon 915 03290 | www.jaerensparebank.no


BYGG & BO MIN JOBB

Navn: Kåre Vigdel Yrke/tittel: Salgskonsulent Alder: 50 Arbeidssted: Block Watne Jæren

4. Hvilke utviklingsmuligheter mener du å ha i stillingen? Innholdet i stillingen i seg selv har kanskje ikke blitt så veldig annerledes, men å jobbe med arbeidsoppgaver over tid skaper trygghet, kunnskap og erfaring til å jobbe med store komplekse boliger, samt det å kunne ha mange kunder under arbeid samtidig.

1. Hvorfor ble du salgskonsulent? Jeg har alltid hatt en interesse for hus og bolig og utdannet meg som ingeniør i trehusteknikk. Etter at jeg hadde jobbet noen år som kontrollingeniør hos Norwegian Contractors i Jåttåvågen, vært deltidsstudent og jobb­søker begynte jeg på siviløkonom studie i petroleums­­økonomi. Men da jeg fikk jobb hos Block Watne Jæren hoppet jeg av studiene. Der har jeg vært siden! 2. Hvilken utdannelse kreves? Ingen formell utdannelse kreves, men det er absolutt en fordel med teknisk bakgrunn. Mye er «learning by doing», og så tilegner en seg ny kunnskap gjennom en del interne kurs i Block Watne. 3. Hva er dine ansvarsområder og arbeidsoppgaver? Salg og markedsføring av boliger i våre prosjekter. Produksjon av markedsmateriell sammen med reklamebyrå, kundekontakt, visninger, økonomisk rådgivning og bistand med lånesøknad, utarbeidelse av produksjonsunderlag for boligene som overleveres driftsapparatet ved byggeleder.

5. Hvilke egenskaper synes du er viktig å ha i din jobb? En må være nøyaktig og systematisk, være god til å lytte, omgjengelig og en god menneskekjenner. Å ha en teknisk bakgrunn er også en grei ballast, både for å kunne gi råd og bistand til kunder, samt være delaktig i produkt- og prosjektutvikling på kontoret. 6. Hvordan er arbeidstiden? I utgangspunktet 8-16, men det blir mye tilpasning av arbeidsdagen med kveldsvisninger og kundemøter. 7. Hva er det beste med jobben? Å oppleve folks tillit. Gleden ved å skape noe synlig og å være med på å realisere folk sine boligdrømmer. Det er drømmer som er like viktige for den som kjøper sin første bolig som de som har byttet bolig både en, to og tre ganger. Det er en jobb hvor resultater er svært synlige, så gleden av lykkes i salg henger høyt. Setter også pris på å ha en fleksibel arbeidstid. 8. Hva ville du valgt dersom du skulle hatt et annet yrke? Jeg drømte om å studere geologi på NTH i Trondheim da jeg gikk på videregående. Den drømmen står fortsatt ved lag….. 9. Noe du gleder deg til i jobben framover? Neste salg!

KUTT KOSTNADER Velg internett fra Jæren Kabelnett Pris fra kr. 319,- pr. mnd. - Best på pris - Ekspert på Wi-Fi - Raskere internett

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

29


BYGG & BO Juristens råd

Av advokat/partner Christine B. Orre i TP Advokatfirma DA.

Bygge uten søknadsplikt?

B E T O N G A R B E I D post@ahbygg.no

tlf.nr 51 79 85 79

Selv om vi generelt betrakter eiendomsretten som suveren, er det flere lovverk som begrenser hva du har mulighet til å gjøre med egen eiendom. Ønsker du å bygge vil du særlig merke at plan- og bygningsloven (pbl) er ett av disse regelsett. I 2014 ønsket Regjeringen å avbyråkratisere byggeprosessen for enkle tiltak. Endringene trådte i kraft sommeren 2015 og var ment å gjøre det raskere og billigere å bygge. Hovedregelen for tiltak unntatt søknadsplikt finner du i pbl § 20-5. Tiltakene, både innen- og utendørs, er nærmere beskrevet i byggesaksforskriften § 4-1. Mest praktisk er kanskje at du nå kan installere, endre og renovere både ildsted og våtrom samt sette opp lettvegger innendørs. Utendørs kan du blant annet føre opp uthus, garasje og tilbygg, sette opp gjerder, levegger og forstøtningsmurer, endre terreng og lage til ekstra parkering. Felles for utendørstiltakene er at de er klart begrenset på størrelse og at de som hovedregel ikke kan være nærmere nabogrense enn 1 meter. Levegg inntil 1,8 m høy og 5 m lang kan settes i nabogrense, mens en innhegning mot vei ikke kan være høyere enn 1,5 m. For tilbygg og støttemur mellom 1 til 1.5 m er grensen fire meter. Uthus/garasje inntil 50 m2 og tilbygg inntil 15 m2 kan heller ikke inneholde "rom for varig opphold", definert som "stue og tilsvarende rom, kjøkken og soverom". Tiltakene er godt beskrevet, men det er viktig å være klar over at unntaket fra søknadsplikt kun gjelder der tiltaket er i samsvar med plan og evt. annet regelverk. Har for eksempel tomten en byggegrense vil du måtte søke, om det ikke følger av plan at garasjer kan plasseres utenfor denne. Er lettveggen i kjelleren ment for å etablere et soverom, kreves tillatelse til bruksendring. Det kan også være andre regler som sperrer, som for eksempel veglovens særlige krav til avstand eller frisikt.

jarle@jaerenbygg.no tlf. 918 12 152

HAR DU LYST? Å BYGGE UT, BYGGE OM, BYGGE PÅ ELLER BYGGE NYTT?

Vinner av byggeskikkprisen 2019

HAR DU LYST? Å BYGGE UT, BYGGE OM, BYGGE PÅ ELLER BYGGE NYTT?

Det er uansett du som er ansvarlig for tiltakets lovlighet, så les bestemmelsene og sjekk forholdene grundig eller snakk med fagfolk før du går i gang. Et godt tips er også å snakke med naboen. Til sist må du huske å informere kommunen når tiltaket er gjennomført så de får oppdatert kart og matrikkel.

TA KONTAKT!

TA KONTAKT!

ARKITEKTKONTORET IHT KJØPMANNSBROTET 7 iht.no

ARKITEKTKONTORET IHT KJØPMANNSBROTET 7 TELEFON: 51 78 97 70

4351 KLEPPE 30

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

TELEFON: 51 78 97 70

iht.no


OPPGRADER TIL AUTOMAT OG 30 EKSTRA HK

NYHET:

for kun 2.437,- /md eks mva.

PROACE CITY

VÅR MINSTE VAREBIL – MED STOR ARBEIDSLYST! Vi har en stor liten nyhet til deg. PROACE CITY er straks klar til dyst. Den kommer i to lengder, begge godt under fem meter, men kan likevel ta med seg overraskende mye, både i lengde, høyde og vekt. Bestill din PROACE CITY nå, så blir du av de første som får den. I butikk fra april. SMART CARGO-LUKE Tar lengder på opptil 3,4 meter LAST OPPTIL 4,3 M3 Plass til 2 Europaller (begge lengder)

&

7m

4,

4 UTSTYR COMFORT 4, Tregulv med antiskli-belegg i varerom, LEDlys i taket, automatisk klimaanlegg, cruise control, parkeringssensor, Apple Car Play TO LENGDER, TRE UTSTYRSGRADER og speiling av navigasjon ++ Finn den modellen som passer ditt behov UTSTYR COMFORT PLUSS Webasto fjernstyrt motorvarmer, ryggekamera, aktive sikkerhetssystemer, Smart Active Vision ++

Toyota Professional

SIDEHENGSLEDE BAKDØRER Lett å laste med truck og i trange områder

BEST I KLASSEN CO2 og økonomi

MOTORUTVALG Dieselmotorer fra 75 til 130 HK

NYTTELAST Opptil 1.000 kg

MED TOYOTA I RYGGEN 90 verksteder og 80 forhandlere over hele landet, rask levering av originaldeler, legendarisk driftssikkerhet, 12 måneders veihjelp og Toyota Express Service.

PROACE CITY Comfort L1 Pris fra 219.984 ,- eks mva. Leasing 1.977.- /md eks mva. Introduksjonsrente 3,95%.

Pris ekskl. mva inkl frakt, lev.vinterhjul,full tank og reg.omk. ekskl. mva. Forbruk blandet kjøring, utslipp CO2 og NOx: fra 0,43 l/mil, fra 108 g/km, fra 35,2 mg/km. Gjelder ved Leasing Plus via Toyota Financial Services basert på 36 md bindingstid, 45 000 km, startleie inkl etabl.gebyr 35.898,- .Termingebyr 125,- Totalkostnad 108.062 ,-. Alle priser er ekskl. mva. Ved Toyota Leasing Plus må to av disse tilleggstjenestene være med: Serviceavtale, Drivstoffkort, Dekkhotell eller Toyota Forsikring. Kostnader ved forsikring, drivstofkort og dekkhotell er ikke beregnet i pris. Tilbudet gjelder kun ved leasing gjennom firma. Avbildet modell kan ha ekstrautstyr. Vi tar forbehold om skrivefeil.

STAVANGER

SANDNES (Bilhuset)

JÆREN

Langflåtveien 35

Vestre Svanholmen 9 - 11

(fra Påske 2021)

4017 STAVANGER

4394 SANDNES

Eskervegen 5,

Tlf 51 82 25 00

Tlf 51 82 25 00

4341 BRYNE


BYGG & BO

Mange steg opp for Haver Advokatfirma

Elisabeth Nygård, Magnus Jonsbråten og Bjarne Bekkeheien er alle advokater og partnere i Haver Advokatfirma. Nå kan de og kundene glede seg over den flotte utsikten fra de nye kontorlokalene.

TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Da Haver advokatfirma flyttet til 17.etasje i Høghuset på Bryne fikk de ansatte mer å snakke med kundene om enn vanskelige advokatsaker. Utsikten er nemlig formidabel.

Når du går ut av heisen i 17.etasje og inn i de nye kontorlokalene til Haver Advokat­­firma avdeling Bryne kan du ikke la være å bli imponert av utsikten. – Vi begynner å bli vant til den nå. Men det er klart det påvirker trivselen. Her er det lyst, fritt og trivelig. Nå har det blitt enda kjekkere å gå på jobb, smiler Elisabeth Nygård.

Hun er en av de tre partnerne i advokatfirmaet vi i Næring på Jæren møter i de stilige nyoppussede lokaler. Utenfor skifter jær-været fra sol til haglebyger. Himmelens variasjoner er et skuespill i seg selv.

Gratis «icebreaker»

Mange kunder er litt nervøse i det

VERDI‐ OG SKADETAKSERING

    

Bolig og næringseiendommer Landbrukseiendommer Innbo og løsøre Maskiner og prosessutstyr Driftstilbehør og driftsløsøre

www.bbetakst.no

9 erfarne medarbeidere med høy kompetanse innenfor sine fagområder. Ta kontakt for mer informasjon eller en uforpliktende samtale.

Fast pris til/fra Sola flyplass. Ta kontakt på post@vibataxi.no 32

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

   

Rådgiving og konsulenttjenester Prosjektstyring Sakkyndig bistand Energimerking av bygg

Welhavens vei 15, 4319 Sandnes Telefon sentralbord: 51 68 54 50

E‐post: post@bbetakst.no


første møte med en advokat. Da kan det være godt å ha utsikten å snakke om som en «icebreaker».

hive seg rundt og skifte tilholdssted. I rundt 10 år har de holdt hus i etasjen over Bryne-senteret.

– Vi får mange gode tilbake­ meldinger fra kundene på utsikten. De blir imponerte når de kommer hit opp for første gang. Og nå som vi har fått det så fint, får vi oftere besøk fra våre kollegaer på Stavanger-kontoret, forteller Bjarne Bekkeheien. Fine lokaler og nærhet til togstasjonen betyr mye.

– Du får ikke et bedre «utstillings­ vindu» enn her. Konto­rlokaler har litt med å si på hvordan vi framstår i markedet. Og så hadde vi behov for en forandring, sier Bekkeheien.

En egen kontordel

Stilen i kundedelen er den samme som i Stavanger-kontoret, nordisk, med trespiler på veggene, og møbler i

Lei av

?

klatt

GLØDEFISK

Da lokalene i 17. etasje ble ledige før jul bestemte advokatfirmaet å

Etasjen er avdelt i en kontordel og en del med møterom, slik at kundene slipper å gå inn i et kontorlandskap.

SALG OG VEDLIKEHOLD AV LASTEBILKRANER OG ANNET LØFTEUTSTYR

Tekstil-Vask tilbyr klattfrie vaskeritjenester til

bedrifter fra Egersund til Stord. Mopper, matter og arbeidsklær hentes, vaskes miljøvennlig og leveres til avtalt tid. Null klatt. Ta kontakt og bli kvitt klatt i dag. Tekstil-Vask Sør AS Bjorhaugslettå 3 4365 Nærbø Phone 98 21 72 95 � postmottak@tekstil-vask.no  www.tekstilvask.no

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale

Sørvest Kran & Rep AS Langmyra 11, 4344 Bryne Tlf. 40 10 66 66 post@svkran.no www.svkran.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

33


BYGG & BO natur­­­farget tre. Det hele demper lyd og tilfører lokalene varme.

Attraktive for nyutdannede

I tillegg til ti egne kontorplasser tilbyr de også kontorplass til trainee og til juss-studenter som ønsker å skrive masteroppgaven sin hos dem. Kontorlokalene i Høghuset er et skritt opp i dobbelt­forstand for advokatfirmaet. De har hatt en jevn vekst og nå er de oppe i ni ansatte. Men de regner med å bli flere. – Vi har hatt en fin utvikling over mange år. Med nye lokaler vil vi bli enda mer attraktive for flinke ny­utdannede advokater som vil bo på Jæren. Det er viktig, for det er ikke for mange slike å ta av, sier Magnus Jonsbråten. Områdene de konsentrer seg om er forretningsjus, person­s­kaderett, konkurs­bo samt offentlig og privat skifte. – Vi har hatt en markert overgang til vekt på næring de siste årene, forteller Jonsbråten.

– Er det noe område dere ikke går inn på? – Strafferett er ikke et område vi dekker, sier han. Med Stavanger-kontoret er de oppe

Vi engasjerer oss i grønt skifte

Varmepumper Bioolje-anlegg Biogass-anlegg Flis/pellets-anlegg I tillegg tilbyr vi:  Propan på bulk til konkurransedyktige priser  Nødfylling på dagen i vårt distrikt  Installasjon, rep og service på gassanlegg  24 timer døgnservice Ta kontakt for uforpliktende pristilbud

www.ohetland.no Mail: anita@ohetland.no

34

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Tlf: 90079529

i 31 advokater og sju kontor­ansatte. I 2019 hadde de en omsetning på 59 millioner og et overskudd på 23. Firmaet eies av 13 partnere.

På jakt etter sommerkroppen? Spis mer kylling!


IT konsulent | IT dri | IT leverandør | Dataverksted

Datahjelp på døren Vi tar oppdrag som graving, steinlegging, løing, riving, transport mm. Salg av Solla jord. Med lang erfaring i bransjen og dyktige fagfolk i ryggen, tar vi små og store oppdrag for private, bedrifter og kommuner. Ta kontakt for gratis befaring!

BEDRIFT / PRIVAT

PC / MAC Verksted Hjelp med mobil og nettbrett / iPad / iPhone TLF: BESØK

51 48 50 00 OSS

I

VESTHAGEN

2

BRYNE

Datahjelpen.IT as

Vesthagen 2, Håland Industriområde, Bryne E-post: post@datahjelpen.it

Orreveien 301, Kleppe • Tlf: 992 78 710 E-post: phatteland@jkn.no • www.palhatteland.no

Tlf: 51 48 50 00

Besøk oss på ne : www.datahjelpen.it

SKAL DU MALE HUSET I S ER' Du kan leie lettstillas hos oss Enkelt og trygt i bruk Vi har ogs tilhenger til leie Pilar Stillas - for Proff og Privat

Pilar Stillas er en av Vestland og Rogalands ledende stillasentreprenører. Det forplikter! Vi har alltid st lkontroll og bakkekontakt$ selv i høyden.

Pilar Stillas Jærvegen 264, 4341 Bryne

55 19 79 79

www.pilar.no post@pilar.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

35


BYGG & BO

Kunne du tenkt deg et 3D printet hus? TEKST// DAGFINN HAUGE

I Nederland tar et ganske uvanlig byggeprosjekt form. En gigantisk 3D printer lager fem betonghus som plasseres i et skogområde ved byen Eindhoven. Prosjektet er verdens første kommersielle boligprosjekt basert på 3D-teknologi. Og nederlenderne har stått i kø for å bli eier av hus i det spesielle bolig-konseptet.

er firmaer og forskere i gang med å teste ut byggemåten. 3D printing er aktuelt fordi det i flere land er mangel på håndverkere. I tillegg kan arkitekter gjennom denne metoden lage spesielle hus som de ikke hadde klart å lage med tradisjonell byggemetode. Det er også aktuelt fordi en på denne måten kan lage rimelige småhus til fattige familier i utviklingsland.

3D printede hus vil neppe ta over for vanlig boligbygging, men en regner med at kanskje om fem år kan det ta noen prosent av markedet. I flere land

Houben/Van Mierlo arkitekter og viser de nye mulighetene den nye teknikken gir. 3D-utskriftsteknikken gir formfrihet, mens tradisjonell betong er veldig stiv i form. Denne frihetsformen har blitt brukt her for å lage et design som gjør at husene naturlig blander seg inn i de skog­kledde omgivelsene, som stein­blokker. Det blir som om de fem bygningene alltid har vært i denne skog­kledde oasen.

Husene er laget bærekraftig og energi­ effektivt og har fra en til tre etasjer.

Når kommer det første 3D printede huset til Jæren? Det er nok bare et tidsspørsmål.

Den futuriske designen er fra

Les mer på www.3dprintedhouse.nl.

KAMPANJE! SKREDDERSYDD SOLSKJERMING. ENKELT OG GREIT. I m e r en n 50 å r h a r vi levert s ol s kjer m ing her i d istr iktet. V i er en lokal fam iliebedr if t. w w w. sandnes-ma rkise.no :: Telefon 51 66 07 70

TA KONTAKT FOR BEFARING

40%

hvit/grå/sort duoplissé

35%

utvendig zip screen

30%

alt innvendig

Følg oss gjerne på Facebook

Tilbudet gjelder til 15. mai

36

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

SKREDDERSYDD SOLSKJERMING SIDEN 1967


skarp.no

Øksnevad Næringspark

– Arena for verdiskaping Vi bygger nytt bygg og har plass til fl ere leietakere !

Toget stopper inne på området.

Felles kantine for lunsj og møtemat/kaffe.

Lyse, trivelige kontorlokaler.

Rom for verdiskaping Øksnevad Næringspark har rom. Rom for virksomheten din. Enten du trenger kontorplass, lagereller produksjonsareal. Vi har romslige fellesarealer og vi er opptatt av at våre leietakere skal trives. Det tror vi er nødvendig for å skape gode verdier på arbeidsplassen. Vi tilbyr kontorlokaler, lager -og produksjonsarealer fra 15 til 2.000 m².

Enkel adkomst Det er lett å komme til Øksnevad Næringspark. Med stoppested for Jærbanen inne på området, ligger alt til rette for å ta toget. Bussen stopper i næringsparken. Det er sykkelstier i alle retninger, og ikke minst er det enkelt å bruke egen bil.

Engelsvollvegen 264 4353 Klepp Stasjon neringsparken.no

Møterom, landskap og kontorer Kontorlokaler tilpasses leietakers ønsker og behov med cellekontorer, landskap eller kombinert løsning. Det er gode møteromsfasiliteter i næringsparken.

Nå vokser vi! Vi ruster oss for framtiden, og bygger et nytt moderne bygg med fem etasjer kontorareal pluss underetasje. Bygget skal stå ferdig i april 2021. Kan tilpasses leietakers ønske og behov.


BYGG & BO

Fyll rommet med planter TEKST// DAGFINN HAUGE FOTO// OBP

– Et rom uten planter er som en himmel uten stjerner – det ser tomt og sjelløst ut. Grønnplantene har mange positive egenskaper, de kommer i utallige varianter og er i tillegg så rett i trendbildet som overhodet mulig, mener Tove Landstein i Opplysningskontoret for blomster og planter. – I disse tider er det kanskje like viktig med planter for psyken som de er som en luftrenser. Både fysisk og psykisk helse har godt av nærhet med planter og plantestell. Planter hjelper på humør og arbeidslyst, og du kan snakke med dem uten smittefare, sier Tove Landstein. En stadig større andel av nordmenn vil så, stelle og frydes over planter som vokser. Ser vi bilder fra vinterens trend­utstillinger indikerer de at en liten jungel innendørs er «helt innenfor». Grønne planter er en stadig større del av vår livsstil. Det er vanskelig å tenke seg interiørmagasiner, boligannonser og ukeblader uten bilder av grønne planter inkludert i interiøret. En balkong eller veranda uten krukker med planter ser tom ut. – Velg en kraftig grønn plante i en potte av litt stor størrelse, sier Landstein. Større planter krever mindre daglig tilsyn, og er både møbel og dekorasjon for alle rom. Det finnes mange gode grunner til å

38

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

fylle hus, hybel, klasserom og kontor med grønne planter: •

Luftforbedring: Planter omdanner CO2 til oksygen, og absorberer i tillegg en del skadelige stoffer i luften. Grønne planter bedrer også luftfuktigheten i rommet.

Trivsel: Hjernen vår er faktisk ganske enkel. Å se, føle og stelle med planter gjør oss lykkeligere og mer tilfreds. Det finnes mye forskning som har konkludert med at planter både inne og ute er viktig. Planter absorberer også lyd.

Helse: I tillegg er det heller ikke dumt med fysisk arbeid, som vanning og bæring.

Enkelt: Mange grønne planter er lettstelte og selv de av oss uten grønne fingre kan klare å holde liv i dem over tid.

NASAs ti på topp

Det er vist at plantene fjerner giftige gasser i luften som oppstår

fra syntetiske materialer i huset. Eksponering av slike gasser kan over lengre tid forårsake astma og allergi. Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har laget en ti-på-topp-liste over grønne planter med gode egenskaper når det gjelder luftrensing, luftfuktighet, motstandsdyktighet, stell og vedlikehold. 1. Ladypalme 2. Arekapalme 3. Gummiplante 4. Bambuspalme 5. Dvergdaddelpalme 6. Dracena 7. Eføy 8. Ficus 9. Fredslilje 10. Sverdbregne


200x200mm

skarp.no

GRATIS BEFARING

Vi gjør installasjoner i

SAMEIER/BORETTSLAG

E. VARHAUG transporterer det meste: - TRAKTOR - GRAVEMASKIN -TRUCK Kunde: E Varhaug Transport Avdeling: --- PERSONLIFT M.M. Design: Tom-Kenneth Amdal Selger: Kjell Tengs STYKKGODS Mål: 1: DIV i A4 - ADR

Dato: 26.09.19

Rev: 01

Filnavn: E Varhaug Klister

r og evnt. vedlagte skisser, originaler og tekstforslag er forbeholdtVarhaug opphavspersonen og må ikke brukes, Elling nde uten tillatelse. Uautorisert bruk av skissemateriell vil medføre fakturering av medgått arbeid.

Jærveien 34, 4365 Nærbø

Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev:

Enten du er utbygger eller beboer i et eksisterende boligbygg, skal du være trygg på at du alltid får gode og framtidsrettede løsninger. Vi leverer elektroinstallasjoner inne og ute, og har løsninger for el-bil ladestasjoner i felles parkeringsanlegg. I eldre bygg kan vi bytte belysning til ny, moderne energieffektiv LED-belysning. Kontakt oss for mer informasjon og befaring.

Dato: ---------- Rev:

VESTHAGEN 9, BRYNE 51 77 92 00 POST@BRYNE-ELEKTRISKE.NO

17 Vi er helt i skyene. Nå har vi flyttet til nye lokaler i Forum Jæren 17. etasje Haver er et ledende forretningsjuridisk advokatfirma. Våre advokater behersker en rekke fagfelt, og kan gi deg verdifulle råd. Lokalt eierskap gir oss kunnskap og innsikt i regionens næringsliv og offentlige forvaltning. For oss er det viktig å være til stede der kundene er. Vi ønsker deg velkommen til våre nye lokaler!

Haver Advokatfirma AS +47 51 77 00 50 - post@haver.no www.haver.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

39


Helge Njærheim er konstruktør og produktutvikler i Serigstad Agri. Han har utviklet flere produkter som er i salg i dag til landbruket. I tillegg til doseringspumpa har han deltatt fra starten i utviklingen av rundballekutteren.

Solid doseringspumpe TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

– Vi hadde for mange reklamasjoner og reservedeler var for dyre til den finske doseringspumpa vi leverte. Derfor måtte vi finne på en annen løsning, forteller konstruktør og produktutvikler Helge Njærheim hos Serigstad Agri.

40

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Han tok saken i egne hender og utviklet en egen pumpe, basert på andre prinsipper. Den var solid og prisgunstig. Pumpa kunne også reverseres slik at kjemikalier som lå i slangen ble pumpet tilbake i kjemikalie-tanken. Det renset samtidig filteret til pumpa. Produktet ble raskt en suksess og i dag selger Serigstad Agri rundt 500 stykker av den i løpet av et år. Nå har

OPPFINNELSER PÅ JÆREN Oppfinnelse: Syrepumpe/ doseringspumpe Årstall oppfunnet: 2000 Hensikt: Å pumpe syre/ ensileringsvæsker inn i gresset ved innhøsting. Nå brukes den også i havbruksnæringen og industri. Utvikler: Helge Njærheim Status: Stadig i salg. Årlig salg cirka 500. Totalt salg er anslagsvis 10 000.


også havbruksnæringen og kjemisk industri meldt sin interesse for pumpa. Men historien stopper ikke der. Helge skal utvikle produktet videre. Styring via Bluetooth skal gjøre kabler overflødige. Forbruk av kjemi skal kunne logges og overføres til mobil. – Synes du det er kjekt å drive med produktutvikling? – Jeg har en fantastisk spennende jobb. Det er kjekt å se at det en utvikler blir brukt. Tilbakemeldinger som «Dette er den beste investeringen vi har gjort på gården» fra en fornøyd kunde er ekstra motiverende. – Vil du kalle deg selv en oppfinner? – Nei. Når du tenker på oppfinner så ser du gjerne for deg en eksentrisk person som kun jobber med å finne opp nye ting. Jeg er konstruktør og produktutvikler, smiler han. – Tar dere patent på utstyr dere utvikler? – Vi har forsøkt det. En gang vi utviklet noe nytt og tok patent, ble vi kopiert. Da vi ville stanse kopieringen ble vi truet av den mye større konkurrenten med at de hadde store ressurser til å bruke i en eventuell rettsak. Da trakk vi oss. Nå legger vi heller vekt på å lage ting så bra og så billige at det er vanskelig å konkurrere med oss, sier Njærheim. Andre kjente oppfinnelser fra Serigstad:

Har du et tips om en oppfinnelse vi bør skrive om, send en melding til: tips@lokomotiv.no

Oppfinnelse: Fôrhøster • • • •

Årstall oppfunnet: 1960 Hensikt: Innhøsting av gress Oppfinner: Serigstad utviklingsavdeling Status: Stadig i salg. Årlig salg cirka 60. Totalt salg er anslagsvis 34 000

Oppfinnelse: Rundballekutter • • • •

Årstall oppfunnet: 189 med nytt design i 2000 Hensikt: Utfôring av rundballer og silo hovedsakelig til storfe, sau, hest og kaniner Oppfinner: Serigstad utviklingsavdeling Status: Stadig i salg. Årlig salg cirka 200 stk. Totalt salg anslagsvis 5500

NY HE T:

WWW.DEPRO.NO

www. tjessempresenning.no 454 88 300

Med våre iLy terrassevegger blir du skjermet for både vind og innsyn. Vi skreddersyr etter dine mål og ser gjerne på gode løsninger sammen med deg.

Tjessem Presenning AS Bedriftsveien 3, 4353 Klepp Stasjon

PALLETREKK - STILLASPRESENNING - BÅTPRESENNING - TILHENGERPRESENNING - SPESIALSØM - VERKTØYVESKER - OFFSHOREBAGGER DINE SPESIALVESKER - SKILLEVEGGER - ILY TERRASSEVEGGER

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

41


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN

KLEPP SØYLAND EIENDOM & INDUSTRI AS Lensmann Carlsens veg 88, 4350 KLEPPE Styreleder: Morten Søyland Virksomhet: Eie og investere i aksjer og andeler blant annet i fast eiendom, samt det som naturlig står i forbindelse med dette. KJELL ÅRESKJOLD INVEST AS Bedriftsvegen 3, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Kjell Åreskjold Virksomhet: Investeringer i aksjer og andre finansaktiva ACSEA INVEST AS Bedriftsvegen 3, 4353 KLEPP STASJON Daglig leder: Kjell Åreskjold Styreleder: Leif Roger Vølstad Virksomhet: Investeringer i aksjer og andre finansaktiva. ACS ELEKTROAUTOMASJON AS Bedriftsvegen 3, 4353 KLEPP STASJON Daglig leder: Kjell Åreskjold Styreleder: Leif Roger Vølstad Virksomhet: Import og handel med elektro­ mekaniske varer og salg av tilhørende tjenester. WINVESTOR AS Austhallet 22, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Ole Benjamin Wike Virksomhet: Investering i næringsvirksomhet, herunder aksjer og andeler. Konsulenttjenester innen ubemannet luftfart, digitale løsninger, bryggerivirksomhet, mekatronikk og eiendomsutvikling, inkludert kjøp og utleie. NORDIGITAL AS Kornvegen 110, 4350 KLEPPE Styreleder: Jose Luis Gil Yepes Virksomhet: Investering i aksjer i teknologiselskaper. Konsulenttjenester innen geomatikk, digitalisering og energi.

ACT1 AS Sporafjellvegen 4, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Kjell André Lende Virksomhet: Systemutvikling VICTORY POINT AS Vodlavegen 3, 4341 BRYNE Styreleder: Ørjan Sømme Virksomhet: Butikkhandel med spill og leker og annet som naturlig faller sammen med dette. AA-VERKSTED AS Grudevegen 2, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder. Avat Sengsefid Virksomhet: Å drive bilverksted samt annet som naturlig faller inn under dette. CUSTOM SOLUTIONS AS Roslandsvegen 292, 4343 ORRE Daglig leder og styreleder: Tor Magne Lode Virksomhet: Programmeringstjenester. S.I. KRISTIANSEN, SALG OG SERV c/o Svein Inge Kristiansen Lalandsvegen 30, 4353 KLEPP STASJON Innehaver: Svein Inge Kristiansen Virksomhet: Tjenester innen grafisk bransje, trykksaker, foliering, skilt, bannere og utstillingsmateriell. REINE ENGINEERING AS Kløvervegen 12, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Jørgen Reine Virksomhet: Selge konsulenttjenester, ingeniørtjenester og investere overskudd og drive eventuell annen forretningsvirksomhet. ING. HERMANSEN c/o Jan Andre Hermansen Vibevegen 5, 4353 KLEPP STASJON Innehaver: Jan André Hermansen Virksomhet: Import og videresalg av bildeler. Konsulentvirksomhet.

TOTALGULV ØDEGÅRD Kleppemarka 34, 4351 KLEPPE Innehaver: Nils Ødegård Virksomhet: Utførelse av gulvsliping, gulvlegging av vinyl belegg, mikrosement, designgulv. Fokus på tynnpuss som er gulvretting, tjenestes utføres med eller uten salg av varer, sparkel, gulvbelegg, tregulv. HANSEN DETAILING AS Hattelandsvegen 98, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Jone Mæle Hansen Virksomhet: Bilpleie CENCON AS Bakkavegen 7, 4352 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Hans Bjarne Surdal Virksomhet: Teknisk konsulentvirksomhet. Investering i aksje- og rentemarkedet. Kjøp, salg og utleie av fast eiendom. Import og salg av ulike varer. ALEKMATI AS Plogfabrikkvegen 24, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Geir Larsen Virksomhet: Kjøp og salg av aksjer og andeler og andre produkter/tjenester som naturlig hører til dette, herunder å delta i andre selskap med lignende virksomhet, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretak. Selskapet kan også drive med kjøp/drift av fast eiendom. ENVIREX GROUP AS Hattelandsvegen 92, 4351 KLEPPE Daglig leder: Thomas Aunvik Styreleder: Jan Arild Wathne Virksomhet: Investering i andre selskaper. Salg og utleie av utstyr, reparasjon og vedlikehold av oljerelatert utstyr, utleie av utstyr og personell samt hva hermed kommer i forbindelse. BORE MASKIN AS Grødelandsvegen 332, 4343 ORRE Daglig leder og styreleder: Stig Bernhard Bore Virksomhet: Gravearbeid, transport, entreprenørvirksomhet samt alt hva hermed står i forbindelse.

VERDAL VERDAL KRAN KRAN OG KJETTING OG KJETTING AS – AS I VEIEN – I VEIEN FOR FOR DEG!DEG! Vi kanVitilby kanog tilby utfører og utfører transport transport og og kranoppdrag kranoppdrag på hjulpåoghjul belte og for belte både for privat både privat og næring. og næring. Vår bilpark Vår bilpark består av består 13 biler av 13 – kran, biler krok, – kran,plan krok, ogplan trekkvogn. og trekkvogn. UtstyrtUtstyrt med kraner med fra kraner 6 TMfratil6100 TM TM til 100 og 3TM beltekraner og 3 beltekraner - 3TM til - 3TM 29 TM. til 29 TM. «Vi kommer «Vi kommer inn de trangeste inn de trangeste plassene» plassene» Ekstrautstyr: Ekstrautstyr: Ekstrautstyr: Grabb/klype • Snøbørste • Trefellingsutstyr/Hydraulisk Grabb/klype Grabb/klype • Snøbørste • Snøbørste • Trefellingsutstyr • Trefellingsutstyr pallegaffel Radiostyrt truck ••Beltebord Beltebord/Personkurv Radiostyrt Radiostyrt truck truck • Beltebord Båt tralle/Kappeltralle/Maskintralle/Brønntralle

Prestegårdsmarka Prestegårdsmarka 1 B, 4347 1 B,Lye 4347 • E-post: Lye • E-post: post@kimverdal.no post@kimverdal.no • Tlf. 975 • Tlf. 42975 88042 • www.kimverdal.no 880 • www.kimverdal.no 42

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


TINGHUSET ST. PULVERLAKK & SERVICE AS Lalandsvegen 174, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Steinar Riveland Virksomhet: Pulverlakkering for privat og bedrift. Prosjektering, montering, modifisering. Frakt og service.

CE HJELPESELSKAP AS Orstadvegen 122, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Ole Bjelland Virksomhet: Hjelpeselskap i forbindelse med omorganiseringen av CE Holding AS og i den sammenheng eie og utleie av maskiner og utstyr.

STØDLE TRANSPORT AS Ole Kyllingstads veg 4, 4350 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Martin Stødle Virksomhet: Godstransport på vei og andre produkter/tjenester som naturlig hører til dette, herunder å delta i andre selskap med lignende virksomhet, og kjøp og salg av aksjer eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretak. Selskapet kan også drive med kjøp/ drift av fast eiendom.

CE UTLEIE AS Orstadvegen 122, 4353 KLEPP STASJON Daglig leder og styreleder: Ole Bjelland Virksomhet: Utleie av bygge- og anleggsmaskiner og annet nært beslektet utstyr samt det som naturlig står i forbindelse med dette.

MØBELDRIFT TRANSPORT & LOGISTIKK AS Møllevegen 22, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Geir Skåland Virksomhet: Transport- og logistikktjenester. TERESE HÅLAND Heiamarka 7A, 4343 ORRE Innehaver: Terese Håland Virksomhet: Kjøp og salg, kjøring/levering og henting av varer. Konsulent for Tupperware og Perfect Home. Home party.

KVERNELAND HOLDING AS Kilehaugen 10, 4355 KVERNALAND Daglig leder og styreleder: Alfred Kverneland Virksomhet: Investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende. BEDRIFTSVEGEN 6 AS Bedriftsvegen 6, 4353 KLEPP STASJON Virksomhet: Kjøp, salg og utleie av fast eiendom, samt hva hermed står i forbindelse samt deltagelse i andre selskaper.

BLUE BULLS AS Lensmann Carlsens veg 86, 4350 KLEPPE Daglig leder: Roger Nese Styreleder: Ronny Meinkøhn Virksomhet: Aksjeinvesteringer og annet som naturlig faller sammen med dette.

MALIN ØVERLAND GIMRE Big Bite avd 325 Solavegen 25, 4352 KLEPPE Innehaver: Malin Øverland Gimre Virksomhet: Salg av brødbasert fastfood

M. REFVE Nordsjøvegen 502, 4352 KLEPPE Innehaver: Martin Refve Tjenesteyting innen maskinarbeid i jordbruket og annen virksomhet som naturlig kan knyttes til dette.

AUTOTRONIC JOACHIM JACOBSEN Grødelandsvegen 222, 4343 ORRE Innehaver: Joachim Jacobsen Virksomhet: Produksjon av kretskort, hovedsaklig til kjøretøy. Samt reparasjon av elektriske artikler.

• Arbeidsrett

• Fast eiendom

• Arv og dødsboskifte

• Husleiesaker

• Barnesaker og barnevern

• Odel og landbruksjus

• Bistandsadvokat

• Separasjon og skilsmisse

• Ekspropriasjon og skjønn

• Trygderett

• Entrepriser

• Generell forretningsjus

Full kontroll på økonomien med PowerOffice Go Godkjenn faktura

Lønn

Godkjenn betalinger

Reiseregning

Timeføring

Registrere utlegg

Snakk sammen Kjell Haver Regnskapsservice AS Welhavens vei 5 • 4319 Sandnes T: 51 68 60 60 • M: post@kjellhaver.no www.kjellhaver.no

    Advokat Tom Erik Vestrheim

Advokat Olav Hetland

Advokat Liss Byrkjedal

- din lokale advokat for private og næringsdrivende Hetlandsg. 5, 4340 Bryne

www.jaeradvokatene.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

43


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN JÆREN DEKK AS Solavegen 464, 4354 VOLL Daglig leder og styreleder: Arne Stangeland Virksomhet: Handel og tjenesteyting med utstyr til motorkjøretøyer samt hva herved står i forbindelse. RMNL HOLDING AS Borevegen 5, 4352 KLEPPE Styreleder: Norodd Lode Virksomhet: Investering i verdipapirer, samt hva hermed står i forbindelse.

TIME EVERTSEN INVEST AS Svertingstadvegen 13B, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Vebjørn Evertsen Virksomhet: Investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende. VERDAL TRADING AS Vestlyvegen 219, 4347 LYE Daglig leder og styreleder: Kim Vo Verdal Virksomhet: Kjøp og salg av biler og bildeler, samt reparasjoner av kjøpte biler. JÆRVEGEN 154 AS c/o Arle Ovin Grødeland Grødelandsvegen 206, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Arle Ovin Grødeland Virksomhet: Kjøp og salg, samt utleie av fast eiendom. HOGNESTADVEGEN 86 AS Hognestadvegen 86, 4344 BRYNE Styreleder: Jone Serigstad Virksomhet: Kjøp og salg samt utleie av eiendommer.

JÆREN OVERFLATEBEHANDLING AS Kalbergvegen 3, 4355 KVERNALAND Daglig leder og styreleder: Kenneth Sikveland Virksomhet: Lakkering av maskiner og utstyr, og alt som naturlig hører under dette. I tillegg også alle former for investeringer, herunder aksjer og aksjefond. MARWAN JOHANNA AS Meierigata 16, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Marwan Sabah Johanna Virksomhet: Investering i og deltagelse i andre selskaper, samt kjøp, salg, utvikling og utleie av fast eiendom og driftsmidler. ANNIGE BAR AS Gamle Åslandsvegen 9, 4355 KVERNALAND Daglig leder og styreleder: Roy Danny Dysjeland Virksomhet: Bar, pub, servering, sportsbar. LA YONAN AS Meierigata 16, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Akram Hikmat Yonan Virksomhet: Investering i og deltagelse i andre selskaper, samt kjøp, salg, utvikling og utleie av fast eiendom og driftsmidler.

MEGABITE J&D

833 regnskapsbilag - krever lettvint og rasjonell regnskapsføring

Vi tar oss av regnskapet Regnskap trenger ikke å være komplisert. Fasit Regnskap tilbyr gode priser, smarte digitale løsninger og tett samarbeid. Vi har lang erfaring med Tripletex. Vi tilbyr: Fast månedspris • Ingen etablering Dyktige folk • Gode systemer

Vi hjelper deg med å få på plass effektiv økonomistyring. Ved å nytte ny teknologi kan våre kunder fokusere på det som er viktigst for dem: Å drive godt, framtidsretta landbruk.

Ta kontakt for et uforpliktende møte! Les mer om alt vi kan bistå med på www.kleppgrl.no

REGNSKAPSTJENESTER // ØKONOMISK RÅDGIVNING // UTVIKLING OG STRATEGISKE VALG 44

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Fasi t R e g n sk ap | Hu l d a G ar b or g s ve g 6, 4344 B r y n e | 918 39 454 f as itr e gn s kap . n o


FREDO HOLDING AS Trallfavegen 10, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Bjørn Tore Lien Virksomhet: Investere i andre aksjeselskaper samt levere tjenester innen bedriftsutvikling. THE NATURE WITCH SHOP, CAROLIN Langholvegen 56, 4345 BRYNE Innehaver: Caroline Haarr Frøland Virksomhet: Nettbutikk med håndlagde såper, naturlig hudpleie, samt videresalg av relevante produkter. DALEMA LOGISTIKK AS Industrivegen 1, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Dag Leo Vestre Martinsen Virksomhet: Utleie av arbeidskraft og logistikk tjenester. SKJÆRET, MYRANE OG BERGENE VAN Undheimsvegen 887, 4342 UNDHEIM Daglig leder og styreleder: Jens Hodne Virksomhet: Anlegge, drifte og administrere vannog avløpsanlegg med tilhørende installasjoner for selskapets medlemmer som er grunneiere på Skjæret, Myrane og Bergene i Time kommune. Dette for å sikre medlemmene tilknytning til det offentlige vann- og avløpsanlegg, samt ivareta medlemmenes interesser og behov i denne forbindelse, og annet som står i naturlig forbindelse med dette. SPINNWILL MEDIEPRODUKSJON AS Gamle Åslandsvegen 7, 4355 KVERNALAND Daglig leder: Roger William Holenbakken Olsen Styreleder: Tom Erik Weum Virksomhet: Medieproduksjon, produksjon av radioreklame, podcast og andre lydprodukter, samt dertil tilhørende tjenester.

AFKI AS c/o Katrin Johnsen Hubrovegen 15, 4347 LYE Daglig leder og styreleder: Katrin Johnsen Virksomhet: Selge varer og tjenester innen detaljhandel - og annet som naturlig sammenfaller med dette, samt deltakelse i andre selskaper, investeringer og nærliggende virksomhet. ROLIGHEDEN INVEST AS c/o Runar Hatletvedt Bolmestykket 5, 4355 KVERNALAND Daglig leder og styreleder: Runar Hatletvedt Virksomhet: Investeringsvirksomhet herunder investering i aksjer og andeler samt det som naturlig står i forbindelse med dette, herunder deltakelse i andre foretak med tilsvarende virksomhet. Kjøp og salg av verdipapirer og fast eiendom. HOGNESTADVEGEN INVEST AS Vesthagen 1, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Martin Aase Virksomhet: Handel og salg av tjenester, kapitalvarer, maskiner og utstyr som herved står i forbindelse, samt deltakelse i andre selskaper og foreta med lignende virksomhet. ELEN MARIE SERIGSTAD c/o Serigstad Kvernelandsvegen 611, 4346 BRYNE Innehaver: Elen Marie Serigstad Virksomhet: Jordbruksvirksomhet med oppdrett av sau og salg av grovfôr. OLD SCHOOL BARBERS DARAWSHA Morenefaret 18B, 4340 BRYNE Innehaver: Woroud Ahmed Saleh Darawsha Virksomhet: Generelle frisørtjenester, i hovedsak klipping av hår og salg av relaterte produkter.

SAMEIET KVÅLE c/o Ørjan Zazzera Johansen Knappholen 1A 4345 BRYNE Styreleder: Ørjan Zazzera Johansen Virksomhet: Eierseksjonssameie

BRYGGEHAGEN KJETIL GARDERHAGEN c/o Kjetil Garderhagen Austre Ring 12 4344 BRYNE Innehaver: Kjetil Garderhagen Virksomhet: Salg av utstyr og råvarer til brygging LINE GARD AS Hauglandsvegen 60, 4346 BRYNE Daglig leder og styreleder: Heidi Line Virksomhet: Kjøp, bearbeiding og salg av jordbruksprodukter produsert på garden, samt annen virksomhet som naturlig kan knyttes til dette. BJELLAND SERVICES AS Lyngholen 9, 4345 BRYNE Styreleder: Berit Helen Bjelland Virksomhet: Utvikling, produksjon og salg av tekniske produkter og tjenester, samt hva hermed står i forbindelse, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet. QUICK HOLDING AS Ola Barkveds veg 63, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Espen Reime Virksomhet: Investeringsvirksomhet av enhver art, samt hva hermed står iforbindelse. YONAN PLUSS AS Meierigata 16, 4340 BRYNE Daglig leder: Siv Karin Undheim Styreleder: Renas Yonan Virksomhet: Regnskapsføring, konsulentbistand, salg av programvare og maskinvare relatert til IT, samt aktivitet relatert til ovennevnte med økonomiskgevinst som mål. Samt, å delta i andre selskap, og kjøp og salg av aksjer eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretak. UNDHEIM OVERFLATE TEKNIKK AS Litlaundheimsvegen 25, 4342 UNDHEIM Daglig leder: Kristian Undheim Styreleder: Leif Undheim Virksomhet: Behandling/polering av overflater.

Meierigata 17, 4340 Bryne. Tlf 51 77 97 10. www.jaerrevisjon.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

45


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN

PR MASKIN EIENDOM AS Theodor Dahls veg 28, 4355 KVERNALAND Styreleder: Eirik Røsand Virksomhet: Oppføring, kjøp og salg av eiendommer og handel med aksjer. YNDESTRIKK ANS Skjærpevegen 12B, 4342 UNDHEIM Deltakere: Ellinor Good, Kristine Urdal Virksomhet: Produsere strikkeoppskrifter, produksjon av strikkerelaterte produkter, kursvirksomhet og strikkehefter og strikkebøker. Salg av egenprodusert materiale på stand og nettbutikk samt andre relevante salgskanaler. SÆRPREG AS c/o Chris Johnny Haaland Røsslyngvegen 17, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Chris Johnny Haaland Virksomhet: Grafisk design, reklame, IT-løsninger samt annet som faller naturlig innen designarbeid.

NEDREBØ HOLDING AS Kvernelandsvegen 325, 4355 KVERNALAND Styreleder: Gunn Auglend Nedrebø Virksomhet: Investering i aksjer, samt alt som står i forbindelse med dette, herunder deltakelse i andre selskaper med liknende virksomhet. Kjøp og salg av aksjer eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretak. UELAND INDUSTRIES AS UELAND REDERI AS c/o Oddbjørg Ueland Leil. 301 Meierigata 14B, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Arild Ueland Virksomhet: Handel og investeringsvirksomhet, hovedsakelig gjennom kjøp og salg av aksjer i andre foretak, og alt som står i forbindelse med dette.

HÅ RK SKRETTING HOLDING AS Svanevegen 7, 4360 VARHAUG Daglig leder og styreleder: Roy Kenneth Skretting Virksomhet: Investering i aksjer. PLASTFRIHET CHRISTIAN ALEXANDE Austringen 21, 4365 NÆRBØ Innehaver: Christian Alexander Ledaal Virksomhet: Nettbutikk som selger miljøvennlige produkt som for eksempel metallsugerør og drikkeflasker laget av tre/stål. JÆREN UTEOMRÅDE AS Bjorhaugslettå 13, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Kim Mjølhus Reinertsen Virksomhet: Drift av hage, anlegg, og andre produkte/tjenester som naturlig hører til dette.

KOBBER AS Tuftene 13, 4340 BRYNE Styreleder: Marte Underhaug Berntsen Virksomhet: Å eie og forvalte aksjer i andre selskaper og hva hermed måtte stå i forbindelse.

HØST HOLDING AS Aniksdalsvegen 435, 4362 VIGRESTAD Styreleder: Harald Hareland Øglænd Virksomhet: Investering i eiendom, aksjer, verdipapirer med mer, samt deltakelse, herunder også aksjeverv, i andre selskaper, samt det som naturlig står i forbindelse med dette.

DRIVHUSET PÅ SERIGSTAD AS Kvernelandsvegen 580, 4346 BRYNE Styreleder: Gisle Rugland Jordbruksvirksomhet, dyrking av grønnsaker og salg i butikk.

AASE FOREVER Løehagen 27, 4360 VARHAUG Innehaver: Elin Odland Aase Virksomhet: Salg av hudpleie- og kostholds­ produkter.

LENOMI HOLDING AS Knappholen 29, 4345 BRYNE Daglig leder og styreleder: Ingmund Egeland Virksomhet: Investering i aksjer, verdipapir, eiendom og hva som dermed står i forbindelse.

XPLORIT AS Bjorhaugslettå 34, 4365 NÆRBØ Styreleder: Thomas Austbø Virksomhet: Utvikling og salg av programvare. PRO DOK 3D AS Svanevegen 7, 4360 VARHAUG Daglig leder: Roy Kenneth Skretting Styreleder: Johannes Helland Virksomhet: Konsulenttjenester innen bygg og anlegg og alt hva herved står i forbindelse.

Vi kan landbruksjuss Vi tilbyr deg som kunde valg av tradisjonell regnskapsføring eller skybasert regnskap, tilpasset dine behov. Adresse: Solavegen 21, 4352 Kleppe Tlf.: 51 42 20 10 / E-post: post@status-as.no / www.status-as.no

46

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Odel, jordskiftesaker, ekspropriasjon- og servituttskjønn.

Kontakt advokat og partner Paul Aakre, paul.aakre@hammervollpind.no


MAGNE NESVIK Tovdalsvegen 274, 4363 BRUSAND Innehaver: Magne Nesvik Virksomhet: Landbruk med ammeku og sauehold. GROVE AS Revhaugvegen 6D, 4360 VARHAUG Daglig leder og styreleder: Christian Grove Virksomhet: Entreprise samt det som naturlig står i forbindelse med dette. Selskapet kan også levere konsulenttjenester. SANDVE TRANSPORT Nordsjøvegen 3472, 4363 BRUSAND Innehaver: Atle Sandve Virksomhet: Transport: varelevering, flytteservice og annen virksomhet som kommer inn under dette. A INVESTERING AS VELKOMMEN TIL OSS I Skreddarvegen 19, 4360 VARHAUG VELKOMMEN TIL OSS I Daglig leder og styreleder: Thomas Austbø

NB MURHUS AS Mosevegen 4, 4362 VIGRESTAD Daglig leder og styreleder: Norbert Brökelmann Virksomhet: Murertjenester, kjøp, salg og utleie av fast eiendom. TURBINELLA AS Odlandsvegen 10, 4360 VARHAUG Styreleder: Trygve Husveg Virksomhet: Utvikle og kommersialisere teknologier og konsepter for utvinning av fornybar energi. ROGALAND VARMEPUMPESERVICE AS Lønnevegen 11, 4365 NÆRBØ Daglig leder: Runar Reime Styreleder: Espen Reime Virksomhet: Service, vedlikehold og reparasjon av varmepumper og andre produkter/tjenester som naturlig hører til dette, herunder å delta i andre selskap med lignende virksomhet, og kjøp og salg av aksjer eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretak. Selskapet kan også drive med kjøp/drift av fast eiendom.

LOCKGÅRDEN LOCKGÅRDEN I KLEPP SENTRUM Virksomhet: Investering i aksjer.

NORGESHUS ROGALAND EIENDOM AS Opstadvegen 653, 4360 VARHAUG Daglig leder: Jarle Reime Styreleder: Per Inge Ree Virksomhet: Kjøp, salg og utvikling av fast eiendom og det som herved står i forbindelse, samt deltakelse i andre selskaper.

I KLEPP SENTRUM GUSTAV HELLEBERG Bjorheimsvegen 65, 4360 VARHAUG Innehaver: Gustav Helleberg Virksomhet: Jordbruk med hovedvekt på mjølkeproduksjon og slaktekyllingproduksjon. BJORHAUGSLETTÅ 2 AS Vestkroken 20, 4365 NÆRBØ Daglig leder: Trygve Mjåtveit Styreleder: Jørn Reime Virksomhet: Utleie av eiendom og andre produkter og tjenester som naturlig hører til dette, herunder å delta i andre selskap med lignende virksomhet, og kjøp og salg av aksjer elle på annen måte gjøre seg interessert i andre foretak. Selskapet kan også drive med kjøp og drift av fast eiendom.

CEC HOLDING AS Bjorlandsvegen 53, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Cecilie Fremstad Virksomhet: Kjøp og salg av aksjer samt rådgivningstjenester. BYGGMESTER HARALD Å UELAND c/o Harald Å Ueland Alvaliå 44 4365 NÆRBØ Innehaver: Harald Ueland Virksomhet: Tømrerarbeid. Kjøp og salg av eiendom. Oppføringer av boliger/hytter. Tradisjonshåndverk og restaurering, og alt som kommer innunder dette fagfeltet. B. REIESTAD HOLDING AS Kyrkjevegen 62, 4360 VARHAUG Daglig leder og styreleder: Brian Reiestad Virksomhet: Kjøp og salg av aksjer, drift av fast eiendom og andre produkter/tjenester som naturlig hører sammen med dette.

æren Regnskap er i stadig større grad Jæren Regnskap er i stadig større grad en samarbeids partner og total leverandør en økonomisk samarbeidspartner og totalleverandør nen og administrativ bistand. Din samarbeidspartner og totalleverandør nen økonomisk og administrativ bistand. Din samarbeidspartner og totalleverandør

innen økonomisk og administrativ bistand innen økonomisk og administrativ bistand

PP AARRT NT ENR EE: R E : Torill Skjæveland Hodne Torill Hodne KONTAKTPERSONER: P :AARRT NT EWiig T N E R EPOddmund NR EE: R E : Rune Stakkeland Torill Skjæveland Hodne Torill Hodne kjæveland Hodne Magnar Espedal T N E R Livar EOddmund : OhmaWiig Rune Stakkeland akkeland R E : Rune Stakkeland Oddmund Wiig Skjæveland Hodne Magnar Espedal Livar Ohma Wiig dnd Hodne Magnar Espedal Etakkeland R E : Rune Stakkeland Oddmund Wiig Espedal und Wiig d Hodne Magnar Espedal dr Espedal

50, Tlf.Tlf: 5151 7878868650 post@ j-regnskap.no post@jaeren-regnskap.no Tlf: 50, Tlf.www.j-regnskap.no. 5151 7878868650 Tlf. 51 78 www.jaerenregnskap.no 86 50 post@ j-regnskap.noKleppe post@jaeren-regnskap.no post@jaeren-regnskap.no www.j-regnskap.no. Tlf. 51 78 www.jaerenregnskap.no 86 50 www.jaerenregnskap.no post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no

Tlf. 51 78 86 50 post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no Tlf. 51 78 86 50 post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no Block-gården, 4352

STIMO HOLDING AS Hagane 12, 4362 VIGRESTAD Daglig leder og styreleder: Stig Morten Sandve Virksomhet: Investering i aksjer, samt alt som står i forbindelse med dette og andre produkter/ tjenester som naturlig hører til dette, herunder å delta i andre selskap med lignende virksomhet, og kjøp og salg av aksjer eller på andre måte gjøre seg interessert i andre foretak. Selskapet kan også drive med kjøp/drift av fast eiendom. SKULEGATA 8 SAMEIGE Skulegata 8B, 4360 VARHAUG Styreleder: Torgeir Thorsteinsson Virksomhet: Eierseksjonssameie. PAUSEROMMET AS Grusabakken 3, 4364 SIREVÅG Daglig leder: Anniken Tuen Nygård Styreleder: Herdis Nygård Virksomhet: Bevertning og salg med butikk, kafè og små kulturarrangement. KOMPLETT BOLIG DESIGN AS Bjorlandsvegen 13A, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Rassin Haugseng Virksomhet: Investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende. ARILD RISA Bekkjafaret 1, 4362 VIGRESTAD Innehaver: Arild Risa Virksomhet. Salg av biler og bilrekvisita. TINAS CLOSET NIELSEN Salthelleren 31, 4364 SIREVÅG Innehaver: Tina Nielsen Virksomhet: Online handel av brukte high-end/ luksus vesker og andre accessories i Norge.

Bryne Revisjon AS er et selskap med kontor i Bryne sentrum. Vi arbeider med små og mellomstore bedrifter, organisasjoner og stiftelser som befinner seg i området Jæren/Sandnes/ Stavanger. Vi tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgifter, årsoppgjør og økonomisk rådgiving.

Meierigata 17, 4340 Bryne. Telefon 907 73 000

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

47


HJERNETRIM HJERNETRIM

1. Hva heter hovedstaden i Libanon? Hvor fort roterer en vanlig LP-plate? 1. Hvor mange kaffebønnefrø ligger inne i8. på kaffebusken? 1. Hva heter hovedstaden i Libanon? 8.hver Hvorfrukt fort roterer en vanlig LP-plate? 2. Hvilket program var den første «minutt for minutt»-sen9. Hvem var kirke- og undervisningsminister i regjeringen 2. Hvilket program var den første «minutt for minutt»-sen9. Hvem var kirke-fra og1945 undervisningsminister i regjeringen 2. Når sto det berømte slaget ved Maraton? dingen NRK produserte, som varte i 7 timer og 16 minutter, Einar Gerhardsen til 1948 og kringkastingssjef fram dingen NRK produserte, som i 7er timer 16 minutter, Einar Gerhardsen fra mars? 1945 til 1948 og kringkastingssjef fram 3. Hvilket duog født i hvis du har bursdag 29. ble sendt i 2009 og varstjernetegn en storvarte suksess? til 1962? ble sendt i 2009 og var en stor suksess? til 1962? 3. Hva heter til Andeby, iomkom Donalds univers? 10. Hvilket engelski 2011, fotballag blir kalt ”the Red Devils”? 4. Inabobyen hvilket sykkelritt belgiske Wouter Weylandt noe som førte til at 3. Hva heter nabobyen til Andeby, i Donalds univers? 10. Hvilket engelsk fotballag blir kalt ”the Red Devils”? 4. Hva heter arrangørene det irske lavprisflyselskapet som blant annet108 er i dette 11. Hvilken norsk fikk en Nobelpris i 1928? fjernet startnummer rittet forforfatterinne alltid? 4. Hva heter det irske lavprisflyselskapet som blant annet er 11. Hvilken norsk forfatterinne fikk en Nobelpris i 1928? kjent for sine «kreative» gebyrer? 12. Hvilket pseudonym bruker forfatterekteparet Alexankjent for5. sineHva «kreative» gebyrer? er doudji? 12. pseudonym bruker forfatterekteparet 5. Hvem lå 2 uker på toppen av VG-lista med ”Jeg vil ha en der Hvilket Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril når deAlexanskriver 5. lå 2Hvorfor på toppen av VG-lista med ”Jeg vil ha Bibelen? en der Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril når de skriver 6. drepte Kain Abel, i følge blåHvem ballong” iuker 1963? kriminalromaner om «kommissarie Joona Linna»? blå ballong” i 1963? kriminalromaner om «kommissarie Joona Linna»? 7. Hvem debuterte i 1999 "Vårefort menneskene" og 6. I hvilken by kommer Avisa Nordland ut? med tegneserieboken 13. På hvilken ivenner Rogaland kloster? 1. Hva hovedstaden i Libanon? 8. Hvorøy roterer enligger vanligUtstein LP-plate? 6. I hvilken by heter kommer Avisa Nordland ut? 13. På hvilken øy i Rogaland ligger Utstein kloster? 14. Hvilken kjentvar tidligere NRK-journalist var jazz- i regjeringen fikk samme år Norges viktigste tegneseriepris? 2. Hvilket program var den første «minutt for minutt»-sen9. Hvem kirke- og undervisningsminister 14. Hvilken kjent tidligere NRK-journalist var jazzspaltist i Dagens Næringsliv dingen NRK produserte, varte ifram 7 timereller og 16en minutter, Einar Gerhardsen fra 1990-1995? 1945 til 1948 og til kringkastingssjef fram 8. Stiller vi klokka som en time time tilbake når vi skifter fra vintertid spaltist i Dagens Næringsliv 1990-1995? 15. Hvortilvokste sjimpansen Julius opp før han flyttet tilbake ble sendt i 2009 og var en stor suksess? 1962? sommertid? 15. Hvor vokste sjimpansen Julius opp før han flyttet tilbake Dyreparken i Kristiansand? 3. Hva heter nabobyen til Andeby, i Donalds univers? til 10. Hvilket engelsk fotballag blir kalt ”the Red Devils”? til Dyreparken i Kristiansand? 9. I hvilken tysk delstat er Dresden hovedstad? 16. Hva var spesielt med sommer-OL i Berlin i 1916, i Tokyo i 4. Hva heter det irske lavprisflyselskapet som blant annet16. erHva11. Hvilken norsk forfatterinnei Berlin fikk eni Nobelpris i 1928? var spesielt1944? med sommer-OL 1916, i Tokyo i 1940 og«Jenny»? i London 10. Hvem sitt gjennombrudd med romanen kjent for sine fikk «kreative» gebyrer? Hvilket1944? pseudonym bruker forfatterekteparet Alexan1940 og12. i London 17. Hvilken Hollywood-skuespiller har vært sammen med 11. I hvilket afrikansk er Asmara 5. Hvem lå 2 uker på toppenland av VG-lista med ”Jeghovedstad? vil ha en der Ahndoril og Alexandra Coelho når de skriver 17. Hvilken Hollywood-skuespiller har Grey, værtAhndoril sammen med Sherilyn Fenn, Winona Ryder, Jennifer Kate Moss og blå ballong” i 1963? kriminalromaner om «kommissarie Joona Linna»? 12. Hvilken sport forbinder du med Bjørn «Botta» Skaare? Sherilyn Fenn, Winona Ryder, Jennifer Grey, Kate Moss og har to barn med Vanessa Paradis? 6. I hvilken byvant kommer Avisa Nordland ut?Contest i Moskva 13. På hvilken øy iParadis? Rogaland ligger Utstein kloster? har to barn med Vanessa 13. Hvem Eurovision Song 2009? 18. Hva eri en palettkniv? Hvilken kjent tidligere NRK-journalist var jazz18. Hva14. er en palettkniv? 14. Hva slags sopp kalles porcini på italiensk? 19. Hvilken opera av Puccini er musikalen ”Miss Saigon” spaltist i Dagens Næringsliv 1990-1995? 19. Hvilken opera av Puccini er musikalen ”Miss Saigon” basert på?dødsfall 15. Hva slags dyr er sjøveps, som forårsaker flere hvert år i Australia? 15. Hvor vokste sjimpansen Julius opp før han flyttet tilbake basert på? 20. Iihvilket rockabillyog underholdningsband har Arnulf 16. Hvem ble utnevnt til helseminister i Norge 2013? til Dyreparken i Kristiansand? 20. I hvilket Paulsen spiltrockabillytrommer?og underholdningsband har Arnulf 7. Hva kalles kanalbåtene i Venezia? Hva var spesielt med sommer-OL i Berlin i 1916, i Tokyo i 17. Hva het Ibsens første skuespill? Paulsen16. spilt trommer? 7. Hva kalles kanalbåtene i Venezia? 1940 i London 1944? 18. Hvilken flyplass er Norges eldste sivile flyplass, ogogden tredje største i Norge? 17. Hvilken Hollywood-skuespiller har vært sammen med 19. Hvilket gammelt, britisk band ga ut albumet “Hysteria”? Sherilyn Fenn, Winona Ryder, Jennifer Grey, Kate Moss og 20. Er det watt eller volt som er enhet for spenning? har to barn med Vanessa Paradis? 18. Hva er en palettkniv? 19. Hvilken opera av Puccini er musikalen ”Miss Saigon” basert på? I hvilket rockabilly- og underholdningsband har Arnulf T N Y D K I N Ø Y K C G Å D20. L T N7. Hva Y kalles D kanalbåtene K I N i Venezia? Ø Y K C G Å DPaulsen L spilt trommer?

2

4 4 6

3

2

1 4

4 3

2

3 2

N G E L

R Y

J

S E

A S

I

E L

N T N T R

I M G T E

I

E

I

går ut på å plassere horisontale eller vertikale streker i de de hvite rutene, som samsvarer med tallet. Alle de hvite rutene må fylles med en strek.

1 1

A T

R N O

G N S R D E R Y E L K F

E E

D U R

R K E

L

I

G Y A E R R I

D F E D

F K S V

I

E M N

R B A E

N T

4

21 1 3 2 1 2 1 1 1 3

R N O

A T

I

I M G T E

I

E L

E

I

N T N T R

L

B A

Æ B B

D L

N

J

E

A S

S Z

E L

R Y

2

1

1

4 2 3 2

4 3 2 1 5

1 11

LANGTUR: Rutenettet av prikker skal være forbundet i en lang sammenhengende sløyfe. Alle prikkene skal inngå i sløyfen, og strekene

4

4

H R T N A F E L G N A R K D F

Z E Æ E T A P P E N E E Z Ø S

I

LANGTUR: Rutenettet av prikker skal være LANGTUR: av prikker skal være forbundet i Rutenettet en lang sammenhengende sløyfe. forbundet i enskal lang sammenhengende sløyfe. Alle prikkene inngå i sløyfen, og strekene Alle prikkene skal inngå i sløyfen, ogskal strekene kan ikke krysse hverandre. For at du komme i kan krysse hverandre. For av at du skal komme i gangikke med oppgaven, er noen punktene gang med oppgaven, er noen av punktene allerede forbundet. allerede forbundet.

H

U

S

1

ULIKE NABOER: Målet med denne oppgaven er å plassere et tall fra 1 til 4 i hver enkelt blokk slik at ingen blokker som berører hverandre (også diagonalt) deler det samme tallet. Alle blokkene må fylles for at oppgaven skal være løst.

N K N P K K L G G N S K R E U

V U A X O N M L K S L H O

E R P E N T A I

2

N G

2

T

2

4

Kryss og tvers

3

1

H E N R

2 2

A

4 4

Ø

Loddrett 1. Fortvilet 2. Vær hilset 3. Sjøpattedyr 4. Havørn 5. Negativ elektrode 8. Hvetekim 11. 4 + 5 12. Encellet organisme Vannrett Loddrett 1. EU-land 1. Fortvilet 13. Munter2. Vær hilset 6. Kvinne 7. Fullkommen 3. Sjøpattedyr 9. Fniste 4. Havørn 16. Besvergelse 10. Kraftløs 5. Negativ 14. By i USA elektrode 18. Eie 15. Kattedyr 8. Hvetekim 17. Rhodium 11. 4 + 5 20. Fins 19. Lauge 12. Encellet

3 3

1

ULIKE NABOER: Målet med denne oppgaven er å ULIKE NABOER: plassere et tall fraMålet 1 til 4med i hverdenne enkeltoppgaven blokk slik er at å plassere et tallsom fra 1berører til 4 i hver enkelt blokk ingen blokker hverandre (ogsåslik at ingen blokker som diagonalt) deler detberører sammehverandre tallet. Alle(også blokkene diagonalt) deler det samme tallet. blokkene må fylles for at oppgaven skal væreAlle løst. må fylles for at oppgaven skal være løst.

I

E M N V N T I

3 3

2

Y

1

B N J O R K

L

B A

Æ B B

G D T

D F E D U G A E

I L I T

D L

R K E Å F K S V

N

3

6 6 2 2 STREKEN: Tallet i den svarte viser1 1antall 2 ruten 3 Oppgaven streker som er koblet til denne ruten.

4 4

I

U

1

E

1 1

E E S D U R

H E N R

I

R Y D E

E L

17. 19. UHINDRET 19. NURK UROLOGI 18. RINGSIDE 20. 20.YITZHAK ØLBOKS 19. UHINDRET 20. YITZHAK

S Z

G D Å G N S R D E R Y E L K F

I J D A S

A 17. RNURK K F 17. SILDEBÅT

Kryss og tvers 18. 18. RINGSIDE SMÅSYK

A

G Y A E R R L Y R B

R N O I M G T E

I

E

I

N T N T R S A T

I N G G S A J S Z

13. 15. LYDTEKNIKER 15. LITEN NØTTEROSE Y 14. 16. MALES 16. LUKING OVERHUS 15. LYDTEKNIKER E16. MALES Ø

I

1

E L H Æ B B

N Ø Y K C G Å D L

Kryss og tvers

I

F9. E L G N 9. GISSE GLIR 10. 10. GJENGIVELSE HÅRSTRÅ 9. GISSE 11. KOPIERER 11. IDRETTSAGENT 10. 12. KRANGLEFANT 12. GJENGIVELSE KULE 11. 13. LITEN 13. KOPIERER KVALT

14. LUKING T12. K 14. KRANGLEFANT MORD

5

du finne alle ordene? De9.kan stå vannrett, loddrett, diagonalt, og baklengs. 1. Kan BANKRAN GISSE 17. NURK 2. 1.BETRO 10. GJENGIVELSE 15. LYDTEKNIKER 18. RINGSIDE 8. FØRSTEFARMASØYT BANKRAN 16. MALES 9. GISSE BETRO 3. 2.BÆREREDSKAP 11. KOPIERER 19. UHINDRET 10.12. GJENGIVELSE BÆREREDSKAP 4. 3.ENERGIER KRANGLEFANT 17. NURK20. YITZHAK 18. RINGSIDE 11. KOPIERER 4. ENERGIER 5. 5.ETAPPENE 13. LITEN 19. UHINDRET 12. KRANGLEFANT ETAPPENE 6. 6.FOTBALL LUKING 20. YITZHAK 13.14. LITEN FOTBALL 7. 7.FRYDENLUND LYDTEKNIKER 14.15. LUKING FRYDENLUND 8. FØRSTEFARMASØYT 16. MALES

5

N Æ R5I N G PÅ J Æ 1R E N

4

3

3

1

E T Ø C F Q H E N R X U U B A

1

2

Vannrett

1. EU-land OVannrett 1. EU-land

5 6 6 2

6

Vannrett 1. EU-land 6. Kvinne 7. Fullkommen 9. Fniste 10. Kraftløs 14. By i USA 15. Kattedyr 17. Rhodium 19. Lauge 21. Veggkledning

B

R T N A 1. ARRIVERTE BANKRAN BETRO 2. BAKSLAG 1. BEMERKNINGEN BANKRAN BÆREREDSKAP 3. 2. BLODFLEKK BETRO ENERGIER 4. 3. DASK BÆREREDSKAP ETAPPENE 5. 4. DEMRER ENERGIER FOTBALL 6. 5. DREISE ETAPPENE FRYDENLUND 7. 6. FUGLEUNGER FOTBALL FØRSTEFARMASØYT 8. 7. FRYDENLUND 8. FØRSTEFARMASØYT

11 42 2

K

4

1

MINIKRYSSORD

A

S Y V Z Y A P U S Å U H N H L

4

2

11

1

2 2

2

2 2 4

L

T N Y D K

1

2

4

1

PÅ KRYSS OG TVERS

4

1

7. Hva kalles kanalbåtene i Venezia?

ble sendt i 2009 og var en stor suksess? 3. Hva heter nabobyen til Andeby, i Donalds univers? 4. Hva heter det irske lavprisflyselskapet som blant annet er kjent for sine «kreative» gebyrer? 5. Hvem lå 2 uker på toppen av VG-lista med ”Jeg vil ha en blå ballong” i 1963? 6. I hvilken by kommer Avisa Nordland ut? 4

48

2

4 2 2 3 1

1 1 53 31 2

organisme 13. Munter 16. Besvergelse 18. Eie 20. Fins

2

6

3

til 1962? 10. Hvilket engelsk fotballag blir kalt ”the Red Devils”? 11. Hvilken norsk forfatterinne fikk en Nobelpris i 1928? 12. Hvilket pseudonym bruker forfatterekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril når de skriver kriminalromaner om «kommissarie Joona Linna»? 13. På hvilken øy i Rogaland ligger Utstein kloster? 14. Hvilken kjent tidligere NRK-journalist var jazzspaltist i Dagens Næringsliv 1990-1995? 15. Hvor vokste sjimpansen Julius opp før han flyttet tilbake til Dyreparken i Kristiansand? 16. Hva var spesielt med sommer-OL i Berlin i 1916, i Tokyo i 1940 og i London 1944? 17. Hvilken Hollywood-skuespiller har vært sammen med Sherilyn Fenn, Winona Ryder, Jennifer Grey, Kate Moss og har to barn med Vanessa Paradis? 18. Hva er en palettkniv? 19. Hvilken opera av Puccini er musikalen ”Miss Saigon” basert på? 20. I hvilket rockabilly- og underholdningsband har Arnulf Paulsen spilt trommer?

L

Loddrett Loddrett 1. Fortvilet 1. Fortvilet 6. Kvinne 2. Vær hilset 6. Kvinne 2. Vær hilset F 7. Fullkommen 3. Sjøpattedyr 7. Fullkommen 3. Sjøpattedyr 9. Fniste 4. Havørn Fniste 4. Havørn B 10.9. Kraftløs 5. Negativ 10. Kraftløs 5. Negativ 14. By i USA elektrode Vannrett Loddrett E 14. By i USA elektrode 1. Lånehai 15. Kattedyr 1. 6300 8. Hvetekim 15. bukke Kattedyr 2. Overføring 8. Hvetekim 7. Ikke 17. Rhodium 11. 4 + 5 T 8. Tone N E G N I N K R E M E B R Q R 17. Rhodium 3. Bartre11. 4 + 5 19. Lauge Encellet du finne alle ordene? De9.kan stå vannrett, loddrett, diagonalt, og baklengs. 9. Land 4. Bånd 12. 1. Kan BANKRAN GISSE 17. NURK 19. Lauge 12. Encellet Vannrett Loddrett duÅfinne ordene? loddrett, og baklengs. Æ alle C P JT O ÅDe9. Bkan EståK Dvannrett, LI I P S A Kdiagonalt, J T B N R E N A I E R 1. Kan BANKRAN GISSE 17. NURK Vannrett Loddrett 21. Veggkledning organisme Vannrett Loddrett 11. Havørn 5. Avholde 2. 1.BETRO 10. GJENGIVELSE 15. LYDTEKNIKER 18. RINGSIDE 1. Lånehai 1.Fortvilet 6300 8. FØRSTEFARMASØYT BANKRAN 1. EU-land 1. Fortvilet 21. Veggkledning organisme 1. EU-land 1.Loddrett Vannrett 7. Kvinne Ikke bukke 2. Vær Overføring 12. Doven 6. Geometrisk 2. 1. BETRO 10. GJENGIVELSE 18. RINGSIDE 13. Munter 15. LYDTEKNIKER 8. FØRSTEFARMASØYT BANKRAN 6. 2. hilset 1. EU-land 1. Fortvilet 1. ARRIVERTE 17. SILDEBÅT 9. GLIR 16. MALES 9. GISSE 2. BETRO 8. Tone 3. Sjøpattedyr Bartre 3. BÆREREDSKAP 11.AKOPIERER 19. K UHINDRET 7. Kvinne Fullkommen 3. 13. Munter 6. Kvinne 2. Vær hilset 6. 2. Vær hilset H I V U X O N M L S L H O 13. Gikk opp figur 9. Land 4. Bånd 16. MALES 9. GISSE BETRO 10. HÅRSTRÅ 2. BAKSLAG 9. Fullkommen Fniste 4. Sjøpattedyr Havørn 3. 2. BÆREREDSKAP 11. KOPIERER 18. SMÅSYK 19. UHINDRET 16. Besvergelse 7. 3. 17. NURK 10. GJENGIVELSE 3. BÆREREDSKAP 11. Havørn 5. Avholde 10. 5.Sjøpattedyr Negativ 4. 3.ENERGIER 12. KRANGLEFANT 20. YITZHAK 4. Havørn 9. Kraftløs Fniste 15. Gløttet 10. Rom 16. Besvergelse 7. Fullkommen 3. 11. IDRETTSAGENT 19. UROLOGI 3. BEMERKNINGEN 17. NURK 10. GJENGIVELSE BÆREREDSKAP 12. Doven 6. Geometrisk 14. Kraftløs By Eie i USA elektrode 10. 5. Negativ 18. RINGSIDE 4. 4.ENERGIER 11. KOPIERER ENERGIER 12. KRANGLEFANT 20. YITZHAK 18. 13. Gikk opp figur N K N P KLITEN K L G GUHINDRET N S K R E 17.UFiskeegg 9. Fniste 12. KULE 20. ØLBOKS 4. BLODFLEKK 15. By Kattedyr Hvetekim 14. Dokument14. i USA elektrode 5. 4. ETAPPENE 13. 18. 11. KOPIERER ENERGIER 18. Eie 4.10.8.8.Havørn 15. Rhodium Gløttet 17. 4Rom +5 19. RINGSIDE 12.13. KRANGLEFANT ETAPPENE 15. Kattedyr Hvetekim 20. Fins 11. 5. 5. ETAPPENE LITEN 13. KVALT 5. DASK 17. Lauge Fiskeegg 14. Encellet Dokument18. Plass samling 19. 12. 17. Rhodium 4+5 19. UHINDRET 12. KRANGLEFANT ETAPPENE 6. 5. FOTBALL 14. LUKING 20. Fins 5.11. 10. Kraftløs Negativ 18. Veggkledning Plass samling 20. YITZHAK 13. LITEN 6. FOTBALL 21. organisme 14. MORD 6. DEMRER 19. Lauge 12. Encellet 19. Fe 16. Tidsrom 6. 6.FOTBALL 14. LUKING 19. Fe 16. Tidsrom Z E Æ E T A P P E N E E Z Ø S 20. YITZHAK 13. LITEN FOTBALL 21. Veggkledning 13. Munter organisme 15. NØTTEROSE 7. DREISE 7. 7.FRYDENLUND LYDTEKNIKER Norske mynter 16. 20. Besvergelse Drikk 14.15. LUKING FRYDENLUND 14. By20. i USA 13. elektrode Munter 20. Norske mynter Drikk 20. 21. Sang 7. 7.FRYDENLUND LYDTEKNIKER 18. Besvergelse Eie 14.15. LUKING FRYDENLUND 16. OVERHUS 8. FUGLEUNGER 8. FØRSTEFARMASØYT MALES 15. Kattedyr 22. Byge 8.16. 20.Hvetekim Fins 18. Eie H R T N 16. F E L G N A R K D 21.FSangKryss 8. FØRSTEFARMASØYT 16.AMALES 20. Fins Kryss og tvers tvers 22. Byge og 17. Rhodium 11. 4 + 5 Kryss og tvers 19. 12. Encellet K Lauge U L T D R O M K D du finne De9. kan2stå vannrett, loddrett, diagonalt, og baklengs. 1.4Kan BANKRAN 17. NURK 13 alle ordene? 4 GISSE 2 1 23 G S K O B L Ø K R D I N D L T Y K A 4 1 organisme 4 GJENGIVELSE 2 3 1 2 R R SVeggkledning O N R BD A Vannrett Loddrett U L BETRO 10. 18. RINGSIDEUNKEE GYAL ØØN ØSD E MA HHSRL EEZE NN21. 4 2 2. 1. 11 43 21 1 FØRSTEFARMASØYT 15. LYDTEKNIKER BANKRAN 4 38. 1. EU-land 1. Fortvilet U LL U E Æ R B A I R E B 11 13. Munter2. Vær hilset 6. Kvinne 44 1 3 3 L G S T S F S N H O T E Æ F B H B E L J S A A T N Z T I N E LI R 16. MALES BETRO 4 6 5 3. 2.BÆREREDSKAP 11. KOPIERER 19. UHINDRET 4 9.2 GISSE 2 3 1 7. Fullkommen 3. Sjøpattedyr E K D T G N R E G N S T U N R I M T I E I R E Y L J E A S T TT R AÅ O T 9. Fniste 4. Havørn 4 5 2 16. Besvergelse 2 GJENGIVELSE 1 17. NURK 10. 3. BÆREREDSKAP A O K E D I E E R T R G N R O G D G N S R Y E L K F R Y E I M G T I E I R 5 4 4. ENERGIER 3 1 5. Negativ 10. Kraftløs 44 KRANGLEFANT 12. 20. YITZHAK I BT L DL I GV Y AR S R E L RS BS 43 31 2 G D G N S R D E R Y E L K F 14. By Eie i USA elektrode 2 KOPIERER 18. RINGSIDE 4. 5ENERGIER 1 18. 4 1 4 11. 3 B O A A E O R M EI E R Y I D F E R D V E R AT B E 15. Kattedyr 8. Hvetekim T A D L U I G A 2 35 6 3 3 LITEN 2 3 13. 5. 5.ETAPPENE 17. Rhodium 11. 4 + 5 S E D R U G L FI E S M R E 19. UHINDRET ETAPPENE R K F R K S V TÅ E E I D D NI U N A 1 4 12. 14 2 3 20. Fins 2 3 KRANGLEFANT 19. Lauge 12. Encellet K N E SI V T R N Å R 3 R P E TE N A I N 2 3 4 2 R K EI F K I E M TS 1 1 2 3 6.26.FOTBALL 14. LUKING 1 20. YITZHAK 21. Veggkledning organisme LI N K O R LG 1 1LITEN 3 U R A S 2 FOTBALL 3 N I N P E L T A I H O RY 1 2 13. 13. Munter 24 1 3 2 2 3 15. 3 4 14. G KI N U T A K O N G L S SA R P E O UK LE H 7. 7.FRYDENLUND LYDTEKNIKER LUKING FRYDENLUND 16. Besvergelse 2 N E N TI A N P K P R G E N M E E EB R R Ø E S 2 3 4 3 4 2 K G N E P K S E U 18. Eie 6 8. 6 6 2 34 MALES 1 22 1 16. 1 4 1 1 11FØRSTEFARMASØYT Å P B P E G D N L E S K Ø S R F E L AI R F E T N E A T A E E 20. Fins 6 6 6 1

5

1

MINIKRYSSORD

T

5 5 3

STREKEN: Tallet i den svarte ruten viser antall STREKEN: i dentil svarte ruten viser antall streker somTallet er koblet denne ruten. Oppgaven 2 streker som er koblethorisontale til denne ruten. Oppgaven går ut på å plassere eller vertikale går ut på å plassere horisontale eller vertikale streker i de de hvite rutene, som samsvarer med 2 måsom streker i de3 dehvite hviterutene rutene, samsvarer tallet. Alle de fylles med enmed strek. tallet. Alle de hvite rutene må fylles med en strek.

1. Beirut 2. Bergensbanen minutt for minutt 3. Gåseby 4. Ryanair 5. Arne Bendiksen 6. Bodø 7. Gondoler 8. 33 1/3 omdreininger i minuttet 9. Kaare Fostervoll 10. Manchester United 11. Sigrid Undset 12. Lars Kepler 13. Klosterøy 14. Knut Borge 15. Hjemme hos en menneskefamilie 16. Det ble ikke arrangert 17. Johnny Depp 18. En liten, avrundet Svar:kniv som ser ut som en stekespade 19. Madama Butterfly 20. Vazelina Bilopphøggers

4

1. To 2. 490 f. Kr. 3. Væren 4. Giro d’Italia 5. Samisk håndverk 6. Han ble sjalu fordi Gud foretrakk Abels offer framfor hans eget 7. Karine Haaland 8. En time fram 9. I Sachsen 10. Sigrid Undset 11. Eritrea 12. Ishockey 13. Alexander Rybak 14. Steinsopp 15. En manet 16. Bent Høie 17. Catilina 18. Stavanger lufthavn, Sola 19. Def Leppard 20. Volt

Y V Z Y A P U S Å U H N H L Y V Z Y A P U S Å U H N H L T Ø C F Q H E N R X U U B A T Ø C F Q H E N R X U U B A G G S A J SKryss Z I ogEtvers L H Æ B B G G S A J S Z I E L H Æ B B L J D AKryss S ogI tvers N T N T R S A T LPÅJKRYSS D A OG S ITVERS N T N T R S A T Y D E I M G T E I E I R N O Y D E I M G I R N O N O YM D I TKN AEØM I CY E O TD R H PKC Æ U KJ C G Å D D Å G N S R D E R Y E L K F D K VONZ B SLYØ T UXRR D Å IEU L H KN FH DSGÅSY G RAK DKP E SY K D EI M G R EY R AA S D ØL Y R B T A IN L E ORR R T I T LØ I C GF YQ AH EE RN RR L X YU RU BB U EL M Ø S W L F P U L E R O A E S D U R I D F E D U G A E ENS SEG D L ØGTUS F R ÆABI J H DOS F I ZEEFI D H EPU L GH AÆ EB K E K EL Å G DF T K Æ RS G VS TI TEU M Å BN V N T KE E L Å J FD KA SS V I I N E T M N NT VR NS T A R A G O K D E I E T Q R G R N J O R K I P E N T UA I E R N J O R K I P E N T T RB LY D DW E V AI R M S TG P TE L E S I SAE I I ER RN I V U A X O N M L S L H O QI B VA U D X A A P V LE K G D C ÅOAG N OSO NÅR M D E KT RMSY L E H L OK U S Q R O I G L D S Z I U R Å K N P K K L G G N S K R E U K NI P K E KZ I FLGT GÅY G NE S K R E U K IO T F IL L E AR N Å RS R L Y R E Æ E T A P P E N E E Z Ø S S E SNTD A A ÆUNPR V PDI Q K EYED ZU ØG SA EELÆYE E EDRNGF E G T KA U F P QE A LM G L ANE A Q KR K D F R Å TW N RR TK NE AÅ F F EK L S GV N I AE RM KN DV FN

11 11

4 5 HJERNETRIM

4 6 6 11 6 6

MINIKRYSSORD MINIKRYSSORD

1. Beirut 2. Bergensbanen minutt for minutt 3. Gåseby 4. Ryanair 5. Arne Bendiksen 6. Bodø 7. Gondoler 8. 33 1/3 omdreininger i minuttet 9. Kaare Fostervoll 10. Manchester United 11. Sigrid Undset 12. Lars Kepler 13. Klosterøy 14. Knut Borge 15. Hjemme hos en menneskefamilie 16. Det ble ikke arrangert 17. Johnny Depp 18. En liten, avrundet kniv som ser ut som en stekespade 19. Madama Butterfly 20. Vazelina Bilopphøggers

S S E E N N E E R R G G I I E E R R B B H H N N Z Z H H

31 1 4

21. Veggkledning

3

2

PÅ PÅ KRYSS KRYSS OG OG TVERS TVERS

6

3 3

ULIKE NABOER: Målet med denne oppgaven er å plassere et tall fra 1 til 4 i hver enkelt blokk slik at ingen blokker som berører hverandre (også diagonalt) deler det samme tallet. Alle blokkene må fylles for at oppgaven skal være løst.

4

2

2

1

3

1

1

2

1

STREKEN: Tallet i den svarte ruten viser antall streker som er koblet til denne ruten. Oppgaven går ut på å plassere horisontale eller vertikale streker i de de hvite rutene, som samsvarer med tallet. Alle de hvite rutene må fylles med en strek.

5

6

2

2

5

6

3

1

20 SPØRSMÅL

Kryss Kryss og og tvers tvers

4 4

LANGTUR: Rutenettet av prikker skal være

20 20 SPØRSMÅL 20 SPØRSMÅL SPØRSMÅL

1. Beirut 2. Bergensbanen minutt for minutt 3. Gåseby 4. Ryanair 5. Arne Bendiksen 6. Bodø 7. Gondoler 8. 33 1/3 omdreininger i minuttet 9. Kaare Fostervoll 1. Beirut 2. Bergensbanen for minutt Gåseby Ryanair 5. Arne Bodø 7. Gondoler 33 1/3 omdreininger i minuttet Kaare Fostervoll 10. Manchester United 11.minutt Sigrid Undset 12. 3. Lars Kepler4.13. Klosterøy 14.Bendiksen Knut Borge6.15. Hjemme hos en8.menneskefamilie 16. Det ble ikke9.arrangert 17. John10.Depp Manchester United 11. Sigrid Undset 12.ut Lars Kepler 13. Klosterøy Knut Borge 15. Hjemme hosBilopphøggers en menneskefamilie 16. Det ble ikke arrangert 17. Johnny 18. En liten, avrundet kniv som ser som en stekespade 19.14. Madama Butterfly 20. Vazelina ny Depp 18. En liten, avrundet kniv som ser ut som en stekespade 19. Madama Butterfly 20. Vazelina Bilopphøggers

11

OPPGAVER


VI GRATULERER ABOBIL MED ET NYTT, FLOTT BYGG.

HOVEDENTREPRENØR

Vi takker for oppdraget GRAVEARBEID

ELEKTRO

VINDUSFASADER

PORTER

Glass- og aluminiumarbeider er utført av Glass- og aluminiumarbeider er utført av

51 61 71 52

VVS/SPRINKLER AUTORISERT RØRLEGGER

Rør Comfort AS WWW.RO RCOMFORT.NO

TLF: 5 1 8 9 2 0 0 0

VENTILASJON OG VARMEPUMPER

www.rubiconas.no www.rubiconas.no Tlf. 51 60 21 50 Tlf. 51 60 21 50

STÅL OG TAKPLATER

TØMRER/ INNREDNINGSARBEIDER


Nytt om

NAVN ‹‹

Fortell om hvem som har fått ny jobb! Send inn navn, en kort tekst og bilde til tips@lokomotiv.no

Jonas Bye Jonas Bye er ansatt i Dataplan IT Partner AS som Senior IT konsulent. Jonas har mange års erfaring i IT bransjen og kommer nå fra Upheads hvor han har jobbet som IT konsulent i 7 år. Jonas vil jobbe med våre større kunder og intern drift, samt bidra til å utvikle våre produktområder.

Sirèn Harbo Advokat Sirèn Harbo er tilbake i Haver Advokatfirma AS etter permisjon. Hun har de senere år arbeidet som dommerfullmektig og konstituert tingrettsdommer i Jæren tingrett. Sirèn har sitt arbeidssted i 17. etasje i Forum Jæren, og arbeider i hovedsak med bygg- og entrepriserettslige problemstillinger.

Maren Erland Maren Erland er ansatt som vertinne og et av ansiktene utad hos Hotell Jæren. Hun vil ha hovedfokus mot matbar, eventer og vin. Maren har vært i hotellbransjen i lang tid. Via Kronen gruppen har hun jobbet både på St Svithun, tidligere Jæren Hotell og Kronen Gaard. Siren Tjensvoll Kverme Siren Tjensvoll Kverme er ansatt i en vertskapsrolle ved Hotell Jæren til å betjene inn og utsjekk, lobby matbar, frokost og generell servering i Salongen kveld og helger. Siren kommer fra jobb hos Vidsyn i Høghuset. Daniel Lerbrekk Daniel Lerbrekk er ansatt som hjelpearbeider i VMV Products AS. Han har fagbrev i produksjonsteknikk og har tidligere arbeidet på IKM Håland.

Dra på fisketur

Nå om våren er det en fin tid å dra på fisketur. En lokal kameratgjeng har opprettet nettsiden Mittfiske.no. Her kan du finne gode fiskevann i Rogaland, både der det er fritt fiske og der du må kjøpe fiskekort. Flere fiskeeksperter deler av sine erfaringer på nettsiden. Skitt fiske! 50

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


Kæ skjer AK TIVITE TSGUIDE

Kulturaktører er hardt rammet av korona! Mer enn noen gang trenger kulturlivet deg

Gi en Gave til kulturbanken ...og det er enda mer spennende på innsiden reload.no

vipps #556978

Do

ÅPNINGSTIDER: 01.09 - 31.05: Hverdager 10.00 - 16.00, søndag 10.00 - 18.00. 01.06 - 31.08: Hver dag 10.00 - 19.00. Kjeringholmen, Stavanger, telefon 51 93 93 00. norskolje.museum.no

Velkommen til

SHOPPING & OPPLEVELSER

på Jærhagen Kvitebjørnen Velkommen til Nesasjøhuset på Sand i Suldal. Her finn du Kvitebjørnen, eit eventyrrike for barn i alle alderar. Ope kvar laurdag og søndag kl. 11-15 Aktivitetar og arrangement heile året- sjå nettside og Facebook

Klær/sko: !Solid Claire DK Woman City Outlet Eurosko KappAhl Lykkeliten 0-16 Match MIZZY Sport Outlet Spotlight Fashion Youth Zavanna

Hus/hjem: Elkjøp Fagmøbler Jernia Kid Interiør Kitch`n Lampehuset Nille Obs bygg Power Princess RUSTA Tilbords

Spisesteder: Burger King Big Bite Den Danske Bager Jonas B. Gundersen Jordbærpikene Sele Mat

Mat/drikke: Coop Express Coop Mega Holdbart Vinmonopolet

jaerhagen.no

Spesialbutikker: Apotek 1 Lerka (1. etg.) Apotek 1 Jærhagen Brilleland Cutters Floriss Glamour Nails World G-Sport Gull & ur KOZMOS Møller Bil - Skoda MUSTI Norli Normal SAYSO Sunkost Synsam Thansen Uno X VITA Tjenesteytende: Arena Treningssenter Jærklinikken Kristinas Systue Phone Lab Skyland Trampolinepark

ryfylkemuseet.no

NESTE UTGIVELSE: 9. JUNI BEST.FRIST ANNONSE: 11. MAI N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

51


NYE BOLIGER

Illustrasjon

Vi tilbyr boligbytte

Møblert visningsbolig Illustrasjon

En unik mulighet. Påvirk din egen drømmebolig. Er drømmen et stort kjøkken, innebygget surroundanlegg eller en spesifikk parkett? Her kan du skape ditt drømmehjem. Vi tilbyr store, unike eneboliger med meget gode planløsninger. Få minimum fire soverom, to stuer, to bad og biinngang. Eneboligene har stor bodkapasitet og bygges med enten dobbel eller stor enkel garasje. Frittliggende eneboliger – Dynjarbakken 9, 14 og 16, Kleppestemmen, Klepp Eneboliger i rekke – Gabriel Edlands veg 18 og 20, Orstad, Klepp Eneboliger i rekke – Gabriel Edlands veg 36 - 40, Orstad, Klepp Priser fra 5 648 000,For privat visning, ta kontakt med Kåre Vigdel, 916 00 086, kare.vigdel@blockwatne.no Alle våre boliger leveres nøkkelferdige, med god standard. Opparbeidet tomt og hvitevarer. Trygt og oversiktlig.

Les mer på blockwatne.no