Næring på Jæren 1-2020

Page 1

01

INFORMASJON

2020

OM NÆRINGSLIVET I KLEPP • TIME • HÅ 16. årgang • 01 • Februar 2020

Tett på:

Hilde Steen Helland

Opp og ned for Rodeo-stolen

Mange spennende bilnyheter i 2020 Nytt fabrikkbygg for Glassfiber Produkter

Summende interesse for bier

Satser på elektriske to-hjulinger

TEMA

Bil og motor


Privatleasing : 2.990,- * Elektrifiserte nyheter fra Ford – klar for bestilling Nye Ford Kuga blir tilgjengelig som ladbar hybrid, med en elektrisk rekkevidde på opptil 56 km, og opptil 554 liter bagasjerom! I tillegg har den et helt nytt design, større plass, mer fleksible løsninger og Ford CoPilot 360-førerassistanseteknologier som gjør kjøreturen tryggere, enklere og mer behagelig. Nye Kuga vil også bli tilgjengelig med EcoBlue hybrid, og senere som konvensjonell hybrid - i tillegg til en EcoBlue dieselmotor med firehjulstrekk.

Kommer snart til Kverneland Bil på Bryne.

Bryne

Kverneland Bil AS | Ford Bryne Bryne 4341, Eskervegen 7 Tel. 51 77 82 82 , www.kvernelandbil.no

Ford Bryne 4341, Eskervegen 7, Tel. 51 77 82 82 , www.kvernelandbil.no

Prisen er inklusive leveringsomkostninger forhandler. Tilbudet kan ikke kombineres med andre rabatter. Startleie/etabl.gebyr.: kr 74 606,-. Månedsleie: kr 2 990,-. Totalpris: kr 182.246,vil variere med rentenivået. Avtaletid: 3 års bindingstid. Total kjørelengde: 45 000 km. Forutsetter kredittgodkjenning av Ford Credit. Forbehold om prisendringer og trykkfeil.


SKJERM AV FOR LYD OG STØY, MEN BEHOLD ÅPENHET OG LYS Innvendige glassvegger og kontorvegger i helglass eller med profiler.

Farstad på Forus bistår med design og produserer på ønsket mål. Og selvsagt monterer vi etter din framdriftsplan.

Vi har egne spesialist-team på nettopp kontorbygg og innvendige glassvegger. Kontakt oss for en prat eller et uforpliktende tilbud! Farstad på Forus / Farstad Profilsystemer Gamle Forusvei 8 4031 Stavanger Tlf: 51 85 09 00 Epost: post@rufa-trading.no Komplett leverandør til privat og prosjekt-/bedriftsmarkedet av kontorvegger, hagestuer, balkonginnglassing, glasstak/ pergola og skyvedører m.m

www.farstadprofilsystemer.no


Dagfinn Hauge

Innhold

Redaktør

Papiravis-dinosaur-slutt

Lykkes med verktøysalg Summende interesse for bier

10

2020 blir året jeg sier opp papiravisene. Mange har gjort det for leeenge siden. Jeg har holdt igjen. Jeg er en av de som elsker papirformatet.

Glassfiberprodukter med nybygg

12

Tett på: Hilde Steen Helland

14

Nå kommer el-bilene fra Kverneland

18

Privat-leasing populært hos Bavaria

20

To spennende nyheter fra SKODA

24

Toyota bygger på Jæren

26

Litt vemodig er det. Jeg husker godt da jeg var ung og leste avisa liggende på stuegulvet. Aftenbladet i fire deler – fullformat. En egen del med bare sport.

TEMA

8

Reime og Lode med elektrisk Peugeot 28

Aftenbladet hadde i 2018 totalt 63 644 abonnenter. Nesten bare halvparten, kun 36 625 abonnerte på papiravisa. Jærbladet hadde totalt 12 526 abonnenter. 11 689 abonnerte fortsatt på papiravisa i 2018. (kilde: Medienorge)

Nissan-suksess hos Dalane Bil

30

Fardal Bil gir gass med bybobil

30

Holmane Bil med elektrisk varebil

31

Nå kommer ID-elektrisk hos Møller

33

Satser på elektrisk motorsykkel

34

I 2017 mente VGs sjefsredaktør Gard Steiro at papirutgaven deres ville gå ut om tre til fire år. Statistikken viser at de landsdekkende papiravisene forsvinne først, så de regionale og til slutt lokalavisene.

Rask suksess for kranfirma

36

Traff caravan-nisje

38

Regnskapsspalten: Firmabil

40

Norge er ledende når det gjelder betalingsvilje for nyheter på nett (Reuters-undersøkelsen). Samtidig satte gratisavisen Nettavisen i 2019 ny leserrekord med 784 375 klikk på en dag. Gode overskudd er levert år etter år. Er det bare et tidsspørsmål får vi før mange regionale og lokale gratisaviser?

Min jobb: Unni Einarsen, lærer

41

Oppfinnelse: Rodeo-stolen

42

Gründerspalten: Heidi Roos

44

Nye bedrifter

45

Nytt om navn

50

Kæ skjer

51

8

Papirformat er langt fra utdatert. Bøker og magasiner vil iallfall jeg fortsatt ha på papir. Det magasinet du nå holder i hånden, Næring på Jæren, vil trolig komme ut på papir i mange, mange år fremover.

36 38

I magasinet denne gangen kan du blant annet lese om nybilforhandlerne som er inne i sitt mest spennende år enn på lenge. I 2020 kommer det en hel røys av nye modeller. Skal du kjøpe ny bil, da får du et hav med biler å velge i. God lesning!

Næring på Jæren er et uavhengig magasin med fokus på næringslivet på Jæren. Næring på Jæren kommer ut seks ganger i året og distri­bueres til alle husstander og bedrifter i Klepp, Time og Hå kommune.

12 REDAKTØR: Dagfinn Hauge dagfinn@mediaserv.no Mob. 950 73 249

UTGIVER:

ANNONSER: Unni Stødle unni@lokomotiv.no Mob. 932 14 318

Hulda Garborgsvei 6, 4344 Bryne Tlf. 51 77 84 00 www.lokomotiv.no

Katrine F. Killingland katrine@lokomotiv.no Mob. 901 40 447

4

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Elin Nærland elin@lokomotiv.no Mob. 928 47 084

Følg oss på Facebook

DESIGN/PRODUKSJON: Lokomotiv Media AS

Eller les våre artikler her: www.npj.no

FORSIDEFOTO: Ketil Stokkeland. Foto: Dagfinn Hauge

DISTRIBUSJON: Schibsted Distribusjon Vest Opplag: 20 000

TRYKK: Gunnarshaug Trykkeri

FACEBOOK.COM/NÆRING PÅ JÆREN

Neste utgave av Næring på Jæren kommer ut 16. april 2020.


NÆRINGSLOKALER PÅ BRYNE TIL LEIE

GODE

STARTPAKKER

NYRENOVERTE KONTORLOKALER Øgårdsbakken 3, 4340 Bryne

626 kvm kontorlokaler midt i Bryne sentrum. 2. etg: ca. bta. 386 kvm. bestående av cellekontorer, møterom, åpen landskap, kjøkken/spiserom og WC. 3. etg: ca. bta. 240 kvm. bestående av cellekontorer, møterom, åpen landskap og WC.

Lokalene kan leies samlet eller hver for seg

BRYNE SENTRUM 240KVM KONTORLOKALER TIL LEIE Øgrårdsbakken 3, 4340 Bryne

3. etg; ca. bta. 240 kvm. bestående av cellekontorer, møterom, kjøkken/spiserom og WC. - Mulighet for leie av mindre deler av arealet. - Lokalene kan tilpasses leietakers behov Parkering: God parkeringsdekning i lukket anlegg.

KONTOR I STORGATA MED UTSIKT MOT ELVEN Storgata 27B, 4340 Bryne

Kontor i storgata til leie, midt i Bryne sentrum. 1 etg: ca. bta. 359 kvm. bestående av cellekontor, møterom, kjøkken/spiserom og WC.

- Mulighet for leie av mindre deler av arealet - Lokalene kan tilpasses leietakers behov

Alle lokalene har ventilasjon og kjøling For mer informasjon: Tore H. Idland T: +47 922 77 888 E: tore@arealeiendom.no Håkon Langseth T: +47 922 88 114 E: hakon@arealeiendom.no


KORT OG GODT Leiligheter, bil, dekk og mat Prosjektet kalles Soleglad og oppføres på nabotomta til Kverneland Bil like utenfor Bryne sentrum. Næringsdelen på 6423 kvadratmeter som skal inneholde Toyota Sørvest, Dekkstra og Coop Extra er allerede godt i gang. Tidligst start for boligdelen er i midten av mai. Totalt vil bygget være på 14 000 kvadratmeter. De 53 leilighetene vil være fra 56 til 169 kvadratmeter.

Boligmarkedet på Jæren er tregt for tiden, men utbyggerne har stor tro på at god utsikt, solvendte terrasser, gunstige priser og en god utforming er attraktivt i markedet. Utbygger er Masiv og byggherre er Svanholmen Invest med Ådne Kverneland og sønnen Gard Ådne i spissen.

Deloitte på plass i Høghuset Verdens største leverandør av revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyse og konsulenttjenester flyttet inn i Forum Jæren ved årsskiftet. Deloitte har totalt cirka 286 000 ansatte fordelt på 150 land. I Stavanger har Deloitte 100 ansatte. Stavangerkontoret vil nå naturlig bli knyttet sammen med det nye kontoret på Bryne. – Vi ønsker også å være nær til en spennende region og et næringsliv i utvikling, sier Else Høyland Joranger som blir leder for kontoret.

Fra venstre: Marianne Versland Bjorland, Christer Voll, Siri Hodne Vollsund, Else Høyland Joranger, Bård Frøyland, Jeroen De Quartel, Inger Helen Stokkeland. Ikke til stede på bildet: Sandra Skjæveland, Frida Furuseth.

Deloitte har et seminarprogram kalt «Morgenfuglene» der de invitere bedrifter i området til kurs og seminarer med aktuelle temaer, inspirasjon og kompetanse.

Lager mobildeksel av havplast 17-åringene Mathias Mattingsdal, Tobias Vigrestad Mellemstrand og Elias Aarsland fra Vigrestad har lansert sin første kolleksjon med mobildeksler til iPhone laget av plast de har samlet langs jærkysten. Etter hvert som etterspørselen øker, regner de med å utvide kolleksjonen. Fra Solo-fondet fikk de i høst 52 500 kroner i støtte. Det gjorde at de kunne investere i aluminiums-former og en maskin som lager plastikk-granulat. De tre entusiastiske ungdommene er 6

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

opptatt av bærekraft og miljø. Firmaet har fått navnet MiljöProtector, og du kan følge dem på Facebook.

Kenneth Lia leder Bryne Næringsforening Kenneth Lia (46) er ansatt som ny leder av Bryne Næringsforening. Han overtar den 15. april etter Christian Stabel. Kenneth har drevet MX Sport Bryne i en årrekke og er godt kjent med handelog næringsvirksomheten i området. Han får ansvaret for oppfølging av Næringsforeningens 250 medlemsbedrifter, pluss festivaler og aktiviteter som Næringsforeningen arrangerer. Foreningen står også for en rekke informasjonstiltak. I tillegg er Næringsforeningen en viktig dialogpartner for Time kommune.


Vil ha flyktninger ut i arbeid Onsdag 25. mars inviterer Bryne Nær­ ings­­forening, Senior Høyre og NAV til møte i Biblioteket på Bryne om hvordan en kan få flyktninger ut i arbeids­livet.

Initiativtakerne håper at bedriftsledere, personalsjefer og ledere i kommunene ser positivt på tiltaket og kommer på møtet.

Det er mange flykninger som kan mye, og som kan være en ressurs for norske bedrifter. NAV har mange gode ordninger som kan bidra til en å gjøre oppstartsfasen for flykningen i bedriften gunstig for begge parter.

Fra venstre: Christian Stabel, Kåre Stokkeland og Kenneth – Vi har sammen et Lia fra Bryne Næringsforening, Else Rege Grannes og Leidulf samfunnsansvar for å Prestegård fra Senior Høyre. integrere flykninger og se på de som en ressurs. Integrering av bedriften, mener Else Rege Grannes flykninger kan være veldig positivt i fra Senior Høyre.

Zets-stil i Høghuset AB Solutions har allerede tatt over renholdet i Forum Jæren. 1. januar overtok de driften av kantinen og av toppetasjen, nå kalt Jærsikten. Konsernet har totalt 1000 ansatte og lang erfaring med kantinedrift.

Lei av

?

klatt

GLØDEFISK

Kantinen i 2. etasje får et nytt ut­trykk: Zest. Fargen limegrønt går igjen i temaet som også har støy­dempende dekor. Kantinematen vil bestå av lokale råvarer. En satser på mindre mat­svinn, mindre bruk av rødt kjøtt og mye bruk av økologiske- og fairtrade-produkter.

Du vil heller ikke finne noen engangsartikler av plast i kantinen. Lokalet i toppetasjen skal nå hete: Jærsikten. Her vil det meste bli som før med moderne kurs- og konferansefasiliteter og plass til ulike arrangementer som julebord, konfirmasjon, jubileum og bryllup. Ole Christian Skaar (bildet) skal ha ansvar for alle tjenester AB Solutions leverer til Høghuset. AB Solutions hoved­kontor ligger i Bergen med etablerte regions­kontorer i Oslo og Stavanger.

PREKUTT

Trenger du byggesett til ditt neste prosjekt? Trefab tegner og produserer moderne prekutt og komplette byggesett. Merking, fresing og pakking slik du ønsker det. Kort leveringstid. Ta kontakt for å finne ut mer og få et uforpliktende tilbud!

Tekstil-Vask tilbyr klattfrie vaskeritjenester til

bedrifter fra Egersund til Stord. Mopper, matter og arbeidsklær hentes, vaskes miljøvennlig og leveres til avtalt tid. Null klatt. Ta kontakt og bli kvitt klatt i dag. Tekstil-Vask Sør AS Bjorhaugslettå 3 4365 Nærbø Phone 98 21 72 95 � postmottak@tekstil-vask.no  www.tekstilvask.no

400 01 895

Trefab

trefab.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

7


Svenn-Kjetil Kristiansen, Birger Reiestad og Hilde Hognestad hos Verktøy og Industri AS kan smile fornøyd over jevn og solid vekst siden oppstarten for proff-butikken som nå holder til på Håland industriområde.

Nå sitter smilene løst hos Verktøy og Industri TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

1355-0

Etter en tøff oppstart har Birger Reiestad fått fart på butikken som leverer arbeidstøy og verktøy til proffmarkedet på Jæren.

Ravema Demosenter Pauline Wiigs veg 4 4344 Bryne

8

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Ravema AS

Ravema Demosenter:

Tlf. 66 85 90 10

Reidar Kverneland Tlf.www.ravema.no 91 60 11 71.

Kontakt: Ravema AS Åsveien 21 Orstadveien 134 Reidar Kverneland tlf. 916 01 171 Ilebergveien 3, 3011 Drammen 3475 SætreTlf. 66 85 90 104353 Klepp St. Arnstein Nilsen tlf. 418 07 813

www.rave


Fra starten i 2015 har pilen pekt rett oppover for Verktøy & Industri, Bryne. Hvert år har de økt omsetningen med rundt to millioner kroner. I 2018 passerte de 10 millioner i omsetning. 20-25 millioner er målet de håper å nå innen få år. – Vi har spurt kundene underveis om hva de savner. Åpningstider var viktig. Så nå åpner vi 6.30 slik at de kan kjøpe med seg det de trenger på vei til jobb. Det er ofte vanvittig travelt om morgenen, forteller daglig leder Birger Reiestad.

Nye lokaler gav vekst

Han hadde god jobb i Block Berge Bygg da han tok sjansen og hoppet av for å starte opp egen butikk i 2015 sammen med Verktøy og Industri-gjengen i Egersund. Et knøttlite lokale på 150 kvadratmeter i Varheia var det første utsalgsstedet. Varene stod oppå hverandre, ut i gangen og inn på toalettet. Lageret var på 36 kvadratmeter. Nå har de vært på Håland i halvannet år. Her startet de med 400 kvadratmeter før de plusset på med 100 kvadratmeter til. I tillegg kan de utvide med 200 kvadratmeter til om de får behov for det. – Flyttingen er det lureste vi har gjort. Her har vi fått god plass og er lett tilgjengelige. Og så har vi muligheten til å bli enda litt større her, sier Reiestad og legger til at de samtidig skal være litt forsiktige og legge stein på stein.

Hard kamp om kundene

Reiestad nevner åtte konkurrenter i området. Så kampen er hard om kundene. Derfor må de tilby noe ekstra. – Vi skal tjene på å være vanvittig serviceinnstilte og folkelige, sier han og legger til at oppstarten var tøffere enn han hadde trodd. Beinhard jobbing har gjort at de har lykkes. Reiestad mener han var enormt heldig som fikk Hilde Hognestad med seg fra starten. Hun hadde 14 år bak seg i Felleskjøpet sin butikk. Det var god erfaring han kunne dra nytte av. Selv hadde han ingen butikk-erfaring.

Svenn-Kjetil Kristiansen med på laget. De tre utfyller hverandre godt.

Store på arbeidsklær

Butikken har en egen avdeling for arbeidsklær og firmalogo kan de trykke på umiddelbart. Denne produktgruppen viktig. Ellers så er det alt fra tørkepapir til høytrykksspylere. Det meste leveres til firmaer, men også privatkunder som er over snittet interessert i verktøy kommer innom. – Jeg drømmer om å lage en webløsning som gjør at firmaene kan bestille på nett og få varene rett på døra, sier Reiestad. Verktøy og Industri har egen bil de kjører ut og leverer varer med hver dag samtidig som de besøker gamle og nye kunder. Sammen med sine leverandører kjører butikken også kurs for kundene. Det kan være kurs i fallsikring, åndedrettsvern og smøremiddelkurs. – Hva er årsaken til at dere lykkes så godt tror du? – At vi er enormt serviceinnstilte, kjenner vår besøkelsestid ute hos kundene og har god kvalitet på varene. Bolter og skruer i løsvekt tror vi også er smart. Et godt rykte er kanskje den viktigste årsaken til økningen, sier Reiestad.

IT konsulent | IT dri | IT leverandør | Dataverksted

OBS! Microsoft avsluttet støtte for Windows 7 den 14 januar 2020 Oppdatering til Windows 10 fra kr 990

Lenge har det vært Birger og Hilde. Men nå har de fått

Vi er sertifisert montør av UniFi nettverk og WiFi

PRODUKSJON AV AVANSERTE PRODUKTER www.msas.no

Ett kontaktpunkt Ett verksted En faktura En dokumentpakke

Hjemmeside? Til fantastisk pris! Inklusiv Google oppføring! Spør oss! Datahjelpen.IT as

Vesthagen 2, Håland Industriområde, Bryne E-post: post@datahjelpen.it

Ring oss i dag: 51 48 50 00 Besøk oss på ne : www.datahjelpen.it N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

9


Summende interesse for honningproduksjon Leder i Jæren Birøkterlag, Georg Grødem og museumslektor Knut G. Austad kan glede seg over en økende interesse for honningproduksjon.

TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

I løpet av få år har Jæren birøkterlag opplevd en bratt økning i medlemsmassen. Interessen for birøkt har bokstavelig talt flydd i været. Vi møter leder for Jæren birøkterlag, Georg Grødem og museumslektor Knut G. Austad i det entusiastene samles til årsmøte på Vitengarden. Både honning-produsenter og andre faginteresserte strømmer på. – Det har vært fokus på bier og biedød i media. Jeg tror det er noe av årsaken til den store interessen. Bier er jo utrolig viktig både for matproduksjon og kulturplanter, sier Austad som har ansvaret for temaet bier på Vitengarden og er Jærmuseet sin representant i birøkterlaget. Han har deltatt i laget over mange år og aldri opplevd lignende interesse og engasjement som de siste 5-6 årene. Birøkterlaget holder to nybegynnerkurs i året på Vitengarden og begge kursene blir fylt opp i løpet av kort tid. For 8-10 år siden var det vanskelig å gjennomføre ett kurs om året på grunn av for få deltakere.

10

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Lederen er politi og birøkter

Jæren birøkterlag har blitt det største laget i landet når en regner aktive honning-produsenter. Kun Oslo er større når det gjelder antall medlemmer. Lederen selv, Georg Grødem jobber i politiet samtidig som han driver garden Gamletun på Vatne. Grødem ble skikkelig stukket av bie-basillen for cirka fem år siden. – Jeg ble birøkter litt ved en tilfeldighet. Naboen hadde bier og lurte på om ikke jeg også skulle begynne.

VI TAR I MOT ALT AV JERN OG METALL

VR AKPANT 30 00,-

Vi er lokalisert flere steder i Rogaland. Ta kontakt med ditt nærmeste mottak: Sandnes: Egersund: Sola:

tlf.: 51 66 67 00 tlf.: 98 03 22 34 tlf.: 92 22 92 80

Vi henter bile n din etter av tale!

E-mail: sandnes@hermod-teigen.no E-mail: egersund@hermod-teigen.no E-mail: egersund@hermod-teigen.no

Hermod Teigen AS, Fosseikeveien 14 4323 Sandnes, tlf 51 66 67 00


På jakt etter sommerkroppen? Spis mer kylling!

Etter litt famling i starten med syv bikuber satser han nå stort på honningproduksjon. På garden har han nå satt opp et eget bygg på 380 kvadratmeter til over 4 millioner kroner for honningproduksjon og kursvirksomhet. 40 kuber har han plassert rundt om på forskjellige steder i Lutsiområdet. – Har du over 10-20 kuber er det nok mer tilleggsnæring

+47 902 80 279 80 279 +47 902det 80 279 enn er80hobby, sier Grødem. +47 902 279 80 279 +47 902 80 279 +47 902 80 279 +47 902 80 279 80 279 +47 902post@amploy.no 80 279 +47 902 80 279 amploy.no post@amploy.no +47 902 80 279 post@amploy.no +47 902 80 279 amploy.no post@amploy.no +47 902 80 279 po @amp no +47noe 902 80oy279 post@amploy.no amp oy no po Det er med birøktere. De har lett for å bli @amp oy no +47 902 80spesielt 279 14, 4360 Ånestadvegen Varhaug post@amploy.no dvegen 14, 4360 Varhaug post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug +47 902 80 279 Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug veldig engasjerte i sitt fag. Og spør du en birøkter om noe, dvegen 14, 4360 Varhaug popost@amploy.no @amp oy noVarhaug post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Åne advegen 14 4360 Varhaug Ånestadvegen 14,Varhaug 4360 Varhaug po @amp oy no dvegen 14 4360 Åne advegen 14 4360 post@amploy.no daVarhaug er entusiasten ikke lett å stoppe. Ånestadvegen 14, 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 4360 Varhaug po @amp oy no Åne advegen 14 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 14, Ånestadvegen 4360 Varhaug 4360 Varhaug Åne 14 4360 Varhaug – DetÅnestadvegen skaladvegen bare14,en birøkter til for å ødelegge et selskap, ler Åne advegen 14 4360 Varhaug

Godt oppmøte

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ARBEIDKRAFT LEIE OM AMPLOY TIL PLOY Grødem. OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIELEIE Annonse ARBEIDKRAFT LEIE OM AMPLOY TILARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL PLOY OM AMPLOY KVALIFISER TIL LEIE Annonse OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE PLOY OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE Annon e KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE OM AMPLOY På de månedlige møtene på Vitengarden ligger oppmøtet KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE OM AMPLOY OM AMPLOY på rundt 40-60. Det vitner ARBEIDSKRAFT om en engasjert gjeng. KVALIFISERT OM AMPLOY OM AMPLOY KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL TIL LEIE LEIE OM AMPLOY OM AMPLOY

Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert arbeidskraft til og Amploy AS blelandbruk opprettet fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert arbeidskraft til og arbeidskraft til landbruk og Amploy blelandbruk opprettet fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy AS kvalifisert Amploy AS ble opprettet fornæringsdrivende. å levere høyMaskell kvalifisert Amploy AS ble startet avog David flere år arbeidskraft til landbruk næringsdrivende. Amploy AS ble startet av David Maskell flere år Amp o AS opp o hø arbeidskraft til landbruk ogonæringsdrivende. Amploy AS til ble startet avopprettet David Maskell flere årerfaring Amploy ASavble forover åhølevere høy kvalifisert Amp o AS opp hø arbeidskraft arbeidskraft landbruk og Eier selskapet har 10 års Amp o siden. AS opp onæringsdrivende. Amploy AS til blelandbruk opprettetog fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert Amploy AS ble startet av David Maskell flere årmed siden. Eier avble selskapet har over 10av års erfaring med d nd u o næ n d nd Amploy AS startet av David Maskell flere år siden. Eier selskapet har over 10 års erfaring med arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. d flere år nd u Amploy o næ nASdble nd Amploy AS til ble startet avog David Maskell avopprettet Maskell flere årerfaring utleie avstartet arbeidskraft landbruk markedet i Norge. d siden. nd uselskapet oDavid nætil har n nd Amploy AS for å dlevere høy kvalifisert @ mp n arbeidskraft 10 års med Amp o AS landbruk opp onæringsdrivende. høav utleie arbeidskraft til utleie landbruk markedet i ble Norge. Amp oEier ASav Ddover M siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. nu @amp d noy no V h u Amploy AS ble startet av David Maskell flere år vi Amp o AS D d M siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med po Amploy AS betrakter sine individuelt og arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. Amp o Amp AS M Amploy flere år n V h u oav AS opp okunder hø utleie arbeidskraft landbruk markedet Norge. d AS ble startet nd u avoDavid næ nMaskell d avnd Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og viDkunder Amploy opprettet for å levere høy dmarkedet nbetrakter E ptildh o m dhøy kvalifisert Amploy AS ble opprettet åi nlevere Amploy AS sine individuelt ogfor vikvalifisert utleie arbeidskraft til landbruk i ble Norge. siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med d n E p h o n m d utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. Amploy AS ble startet av David Maskell flere år d n E p h o n m d siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med @ mp n d AS nd etter usine o næ nm d høy Amploy betrakter kunder individuelt og vi Amp o AS D dM arbeidskraft til og næringsdrivende. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. dlandbruk nd dnd No AS betrakter sine kunder individuelt og vi tilpasser arbeidskraft spesielt kundes behov. Amploy ble opprettet for å ulevere kvalifisert arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. utleie av arbeidskraft tiluerhar landbruk markedet Norge. Amploy AS ble opprettet for åi levere høy kvalifisert umarkedet d vi nd uu m dAS No Amploy AS betrakter sine kunderAmploy individuelt og Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi n d n V h u Ideen bak Amploy AS å tilby kvalifisert siden. Eier av selskapet over 10 års erfaring med u d nd m d No utleie i Norge. Amp o AS D d M tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. d n av E arbeidskraftptil hlandbruk o n m d Amploy bleer startet av David Maskell flere oår Ideen bakarbeidskraft Amploy ASspesielt erIdeen å tilby kvalifisert Amp AS nkvalifisert und nd du arbeidskraft til næringsdrivende. tilpasser etter kundes behov. bak Amploy AS å tilby Amploy AS ble startet avsom David Amploy betrakter sine individuelt og vi høyflere o AS ntilpasser und nd o olandbruk oavdu AS okunder hø spesielt etterAmp kundes behov. arbeidskraft spesielt kundes behov. arbeidskraft til landbruk arbeidskraft til landbruk og selskaper har behov Amp oy AS bog oppdu onæringsdrivende. åiho vMaskell kva år Amp o Amp AS nopp und nd oog utleie arbeidskraft til landbruk markedet Amploy arbeidskraft AS betrakter sinend kunder individuelt oglandbruk vi Ån adv g n 14 4360 Va haug tilpasser dp ntilsom E petter o nNorge. m d Ideen bak Amploy AS erh åDavid tilby kvalifisert u d u arbeidskraft m d Amploy No til og selskaper har siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med dbehov pav und arbeidskraft landbruk og selskaper som har behov Amploy AS ble startet Maskell flere år Ideen bak ASperIdeen å tilby kvalifisert + d nd u o næ n d nd tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. p d und ho siden. Eier av selskapet har over 10 års Ideen bak Amploy AS er å tilby kvalifisert bak Amploy AS er å tilby kvalifisert for ekstra hjelp når dem trenger det. Amploy AS ble startet av David Maskell flere årmed +n Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi n d V h u + p d p und ho a b d k a andb uk og næ ng d verfaring nd tilpasser spesielt etterfor kundes u u 10 m års d har No arbeidskraft tildbehov landbruk ogndselskaper som behov Amp o arbeidskraft AS n und nd dubehov. o landbruk ekstra hjelp når demfor trenger det. utleie av arbeidskraft til har landbruk markedet i Norge. d n Amp o AS arbeidskraft til og selskaper som har ekstra hjelp når dem trenger det. siden. Eier av selskapet over erfaring med AS Mhar Ideen bak Amploy AS erbåD tilby kvalifisert d nsom har Amp o AS arbeidskraft arbeidskraft til landbruk selskaper behov tilo landbruk og selskaper som behov utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. tilpasser spesielt etter kundes behov. d n Amp Amp oarbeidskraft AS siden. Eier av har over 10 Ideen ASperog å tilby kvalifisert Amp oy AS addet. av Dav dNorge. Ma k erfaring å med Amp oav AS nlandbruk und nd du o for ekstra hjelp når dem trenger p bak Amploy d ho når dem trenger Amploy betrakter kunder individuelt og viårs nd usine o selskapet pmarkedet om hi n ho forund ekstra hjelp det. utleie arbeidskraft tiluforvente: landbruk og selskaper som har behov d har nd u for o ekstra om h ho dphjelp ndkan Enår ptil o omkvalifisert m d for ekstra hjelp når dem trenger det. dem trenger det. d arbeidskraft nd o p h ho Ideen bak Amploy erh å ntilby Amploy AS betrakter sine kunder individuelt ogmvi d arbeidskraft til landbruk som Hva du pav und hoog utleie av arbeidskraft til landbruk markedet Norge. dbetrakter EAS kap ha ov 10 a i ng d+p+47 n @902 Amp tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. opdu h pddnn d m d mp no AS og selskaper 902 80 279 Hva kanhdubehov forvente: 80 279 Amploy AS sine kunder individuelt viå @ mp+47 902 n +47 for ekstra hjelp når dem trenger det. +47 902p80 279 o p n d m n d u nd u m d No Hva kan forvente: 80 279 p @ mp n arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov o h p n d m n d Ann for ekstra hjelp når det. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes d •nnkan Amp oavAS d nddem u trenger o p om h ho Ideen bak Amploy ådtilby Amploy AS sine kunder individuelt og vi u aspesielt bernbetrakter kpakke a kvalifisert uk k d behov. No g Hva du forvente: Full dokumentasjons forandb dine tilpasser arbeidskraft etter kundes Amp oforvente: AS und nd dubehov. o ma Hva kan du forvente: for dine for ekstra hjelp når dem trenger det. Hva kan du • pakke Full dokumentasjons pakke for dine dbak nd uAmploy pspesielt om h ho o+ kanhdupforvente: n d m n d • Full dokumentasjons arbeidskraft til landbruk selskaper har behov Ideen bak AS er åkund tilby kvalifisert +47 902 80 Hva 279 tilpasser arbeidskraft Amp AS ak nsom nd v dubehov. og v ansatte Ideen Amploy AS å tilby kvalifisert Hva du ooy ven eboog p279 @ mp n post@amploy.no p for dforvente: per und ho kundes • kan Full dokumentasjons pakke for dineetter Am A +47902 902 80 ansatte +47 80Am 279 Hva kan du Hva kan du o ven eHva post@amploy.no post@amploy.no AFull • Full dokumentasjons pakke dine ansatte o h p n d m n d @ m kan du o ven e Ån d n V h u for ekstra hjelp når dem trenger det. +47 902 80 279 Hva kan du forvente: Am A arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov • dokumentasjons pakke for dine Full pakke @ Ån m arbeidskraft til selskaper har behov Amploy AS åd ntilby kvalifisert @amp oyVno hæu d n @ m Ån V dhpo u n •dokumentasjons 24hIdeen kontakt med din kunde palandbruk b og d for kegen adine per kund b hov æ med din• egen dkunde n Fu Amp obak AS ansatte • 24h do um naegen on p osom +47 902 80 279 æ kontakt ansatte 24h kontakt med din kunde Hva du forvente: •do dokumentasjons pakke for Fu doD um M n on• p ansatte o kan dFull n for Am A A for dine Hva du on ven når dem trenger for ekstra dem trenger det. Fu um n ekstra on phjelp ooy dAS npkunde behandler post@amploy.no arbeidskraft til og selskaper • kan Full dokumentasjons nd uAmp o om hby det. ho som har behov Am Aansatte D e Am M pakke dkontakt nnår bak ådine kva p 14, @ mp V h u • d 24h med dinlandbruk egen behandler n hjelp Am A M Ånestadvegen 4360 Varhaug post@amploy.no Am A • D æ 14, 4360 24h med din• egen kunde behandler E m post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug ansatte n kontakt Hva kan du o ven e • 24h kontakt med din egen kunde 24h kontakt med din egen kunde Ånestadvegen Varhaug forvente: Å V E m • Full dokumentasjons pakke for dine Ån d n V h u n Personell med gode kvalifikasjoner og ansatte o h p n d m n d for ekstra trenger det. om ha b hov Eon p m kvalifikasjoner Å Am bon d kkvalifikasjoner andb uk og kap o• dbehandler n behandler æmed Å V post@amploy.no V Fu do um n A D M Personell og ha mahjelp dd nnår ndem und m gode N n und med gode og post@amploy.no 0 Varhaug 24h kontakt egen m N h on m d behandler behandler ansatte m N d n• Personell lang arbeidserfaring h ••on d dkan named ndin und Amegen A D M • 4360 24h kontakt med4360 din kunde Fu do n hgode on p d kunde o dine d ng n og d Ån g n 14 Va A haug Hva kan du forvente: @ m E m V n adv Full dokumentasjons pakke for Am Personell med kvalifikasjoner Ånestadvegen 14, Varhaug om kum pforvente: nå m du lang arbeidserfaring hHva nd Am 14, APersonell Am A • Personell med gode kvalifikasjoner og arbeidserfaring A behandler hognd Amgode Ånestadvegen 4360 Varhaug • 14, • lang Personell gode kvalifikasjoner ogtatt mh •nd m Ån N 24h kontakt medpersonal din egenhar kunde d n med VAnkvalifikasjoner h E un Am Vi sørger at vår behandler nmed ansatte Ånestadvegen 4360 Varhaug h on m dd und lang arbeidserfaring Hva kan du o ven e æ • Vi sørger at vår personal har tatt P on m d od on o • Full dokumentasjons pakke for dine Hva kan du lang arbeidserfaring Vi sørger at harforvente: tatt Ånestadvegen 4360 Varhaug •arbeidserfaring Personell med og P mM dm od •æ NP onbehandler ovår Am A Full dokumentasjons for dine lang arbeidserfaring lang Aogon Ånestadvegen 14, 4360 on m don•personal odat onnhar ound nødvending vaksinasjoner som manpakke • 14, Personell med gode kvalifikasjoner m gode dpersonal d nkvalifikasjoner Am AAm D Am hVarhaug 24h kontakt med egen kunde •tattman Vi tatt Am A • nødvending vaksinasjoner som nhsørger d vår ndin ansatte Å V nd A Am AAm do um n gode on p man oe d n og VinAsørger at personal har nødvending vaksinasjoner som m• M du o ven lang arbeidserfaring d vår nD • lang Vi at har tatt ansatte Vi at vår personal har tatt Em m trenger åFull jobbe med landbruk • Fu Personell med kvalifikasjoner nsørger dhHva nkan dokumentasjons arbeidserfaring nd behandler P sørger on m vår d personal od onE om for åmvaksinasjoner nødvending vaksinasjoner som manpakke for dine trenger jobbe medNtrenger landbruk m•for Am A V ø p on h • 24h kontakt med din egen kunde n for å jobbe med landbruk nødvending som man m m Vi sørger vår personal har tatt VA ø p on V h • P OM AMPLOY nødvending vaksinasjoner som nødvending vaksinasjoner man Annegen m man lang arbeidserfaring M Beste ind PWC p nat on hnsom 24h kontakt med din Am • m Vi personal har tatt ansatte m dregnskap od on o •Norge dokum n om aund on o dn OM AMPLOY nsørger at d vår n trenger for åFu jobbe landbruk •PWC Personell med gode ogn kunde m ø• Non AMPLOY Annonse Beste ind Norge regnskap nød onbyrå m npakk behandler M AMPLOY AMPLOY A • nød trenger forn å jobbe landbruk on m d dmed nkvalifikasjoner nhar • onbyrå Beste ind Norge regnskap byrå PWC OMOM AMPLOY nødvending vaksinasjoner man nmmed m nsørger trenger for å vaksinasjoner jobbeAm med landbruk trenger for å jobbe landbruk m som tar ansvar kunder Vi vår personal tatt nødom nnhA on om nsom nødvending dmed nvåre Am An tar ansvar behandler lang arbeidserfaring du oman p Hon k hnsom •••tar Beste i for byrå PWC an afor •Norge 24h kontakt med som for våre kunder onat oregnskap m dm nd udin egen med gode kvalifikasjoner og kunde H •k nV du øoi Norge n H regnskap hn nd OM AMPLOY • Am Beste Norge regnskap byrå PWC som ansvar våre kunder Am APersonell m Aihøy trenger for å jobbe med landbruk k n du o n n o o m d nd u Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Beste byrå PWC • Beste i Norge regnskap byrå PWC n o o m d nd u nødvending vaksinasjoner som man Amploy AS ble opprettet for å levere kvalifisert • Sikkerhet dokumentasjon på at alle trengerndforn å jobben med landbruk OM AMPLOY nød Am A V øtar p on h AS ble opprettet for åAm levere høyA kvalifisert om m nAm som ansvar for våre kunder Vidokumentasjon sørger at vår personal har tatt A dokumentasjon Personell og msom behandler •Amploy Sikkerhet på••PWC at alle B npå pmed PWC til landbruk og•næringsdrivende. •No 24h kon ak m gode d d nkvalifikasjoner lang arbeidserfaring æ A on m ansvarAm tar ansvar våre P on m dpregnskap od on og n kund Sikkerhet at alle arbeidskraft tilkunder landbruk og næringsdrivende. A H k n du o n æ Beste ind Norge byrå PWC B arbeidskraft nm p kunder m Am arbeidskraft til No landbruk ogfor næringsdrivende. som tar forhøyvåre som ansvar for våre kunder Am A startet trenger for å vaksinasjoner jobbe med landbruk norske standarder reguleringer er Amploy ble n opprettet kvalifisert B No næ Amploy AS av David Maskell flere år • AS Beste i Norge regnskap nat nog on om n Am oforAå levere oAmploy mAS dble uAm nødvending som man Am Anød D MPWC ••tar Sikkerhet på at m alle OM AMPLOY startet Maskell flereble år norske standarder og reguleringer er lang om n oarbeidserfaring und H kbyrå nndduPWC oDavid nAS Vi sørger vår personal har tatt bleEier startet avopprettet David Maskell flere år Am b hand •Norge Personell med gode kvalifikasjoner og D M Am A Dover M n ddokumentasjon npå Amploy AS for å levere høy kvalifisert •avAmploy Sikkerhet på atm alle norske standarder og er arbeidskraft til landbruk ogdokumentasjon næringsdrivende. mA som tar ansvar for våre kunder om ndokumentasjon o Am und avble selskapet har 10 års erfaring med A D Mreguleringer OM AMPLOY m Am A av kunder D M • A som Sikkerhet påæPWC at alle •næringsdrivende. Sikkerhet dokumentasjon at alle Am A msiden. siden. selskapet har over 10 årsselskapet erfaring med Am A Dover M realisert • Beste i regnskap byrå PWC om n o und Ekvalifisert m er tarNo fornEier våre n o o m d nd u Amploy AS til blelandbruk opprettet for å levere høy siden. Eier av har 10 års erfaring med trenger for å jobbe med landbruk m mDavid Maskell p norske standarder og reguleringer arbeidskraft og Amploy ASB ble startet avansvar flere år realisert E m utleie arbeidskraft markedet i Norge. S h• do um n onat onvår p mm til og nødvending som Vivaksinasjoner sørger personal E m norske reguleringer erøtar realisert lang utleie av landbruk markedet itil Norge. V p hder P on m god kva har katatt on og æarbeidserfaring og næringsdrivende. ••mhflere Sikkerhet dokumentasjon på at man alle Am standarder A M D mtil utleie MmS havstandarder do um sine nlandbruk on pi Norge. Am Dover avarbeidskraft arbeidskraft tillandbruk landbruk markedet ogarbeidskraft reguleringer er mp N norske standarder reguleringer m Nog Amploy AS ble av David år som ansvar for kunder siden. Eier selskapet har 10 o års erfaring med SMaskell do nog on povåre Rimelige priser knyttet til høyest Amploy AS betrakter kunder individuelt vi um • A avnorske Sikkerhet dokumentasjon på at alle m Nogstartet B No n PWC m N om n und realisert • Beste i Norge regnskap byrå Amploy AS betrakter sine kunder individuelt vi Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert m N m N • Rimelige priser knyttet til høyest no nd d u n Amploy AS ble startet av David Maskell flere år Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert trenger for å jobbe med landbruk m Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi m H k n du o n Am A D M Am A nd E m realisert siden. Eier av selskapet har•over 10kundes års erfaring med nd mno nød ndokumentasjon nhøyest m n har nødvending vaksinasjoner som utleie av arbeidskraft til landbruk markedet Am A Rimelige priser knyttet tilu tilpasser arbeidskraft spesielt etter behov. norske reguleringer d AS ohar u nnæringsdrivende. Am A i Norge. spesielt ang b non dkunder apersonal Am A sørger at vår tattman realisert realisert Amploy ble opprettet åSikkerhet levere kvalifisert Am A av arbeidskraft til landbruk ogkundes næringsdrivende. Am A tilpasser etter behov. Am Akundes kvalitet ••for påom atng alleer no nd d•standarder oVi Eier av selskapet over 10 årsog erfaring medhøy A standarder ogarbeidskraft reguleringer er tilpasser arbeidskraft spesielt etter behov. om npriser oa og und m Nog arbeidskraft til landbruk Am Amarkedet msiden. som ansvar for våre utleie arbeidskraft til i Am Norge. Sbetrakterm hsine do um n onvimpHva Rimelige knyttet til høyest Amploy ASnorske kunder individuelt Enæringsdrivende. kvalitet Ideen bak Amploy AS erlandbruk åDavid tilbytil kvalifisert NAS •David Beste i Norge regnskap PWC m nvi tar oflere m nd ummed Amploy av Maskell flere år Ideen bak Amploy AS • erIdeen åm tilby kvalifisert arbeidskraft til landbruk og kvalitet Rimelige priser knyttet høyest kan du vtilble nstartet trenger for åbyrå jobbe utleie avo arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. realisert Am • arbeidskraft A Rimelige bak Amploy AS er å tilby kvalifisert Am A Amploy AS ble startet avsom Maskell åro priser til høyest nødvending vaksinasjoner Amploy AS betrakter sine individuelt og •kunder Rimelige priser knyttet til •standarder V øæ ghøyest adon vå ona hasom a man tilpasser etter kundes æp norske er landbruk arbeidskraft landbruk og selskaper har behov ••David Kjapp av personell realisert Am A D M Am m reguleringer N m S hlevering do um nog p Amspesielt A no nd dknyttet o behov. kvalitet arbeidskraft til landbruk og selskaper har behov Sikkerhet dokumentasjon på at alle siden. Eier av selskapet har over 10har års erfaring med Am A Am A Vu A n Amploy AS ble startet av Maskell flere årD Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og viårs •arbeidskraft Kjapp levering av personell tilsom landbruk og selskaper som behov R m p n hø som tar ansvar for våre kunder mover Am A M Am A tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. kvalitet siden. Eier av selskapet har 10 erfaring med Ideen bakVAmploy AS er å tilby kvalifisert B No n p PWC • Kjapp levering av personell for ekstra hjelp når dem trenger det. m m Am A V • Rimelige priser knyttet til høyest R m p n hø m kvalitet kvalitet A M FmIdeen m •standarder Beste Norge regnskap PWC Am Ano forknyttet ekstra hjelptil når demfor trenger det. m utleie arbeidskraft til landbruk markedet i Am Norge. trenger forng åD jobbe med landbruk realisert tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. na onbyrå om man R mhar p10 års levering nnd hø m m m siden. Eier erfaring med ekstra hjelpav når dem trenger A ogpriser • Am Rimelige dav ind o uvak mav bak Amploy AS erdet. åselskapet tilby kvalifisert norske og reguleringer arbeidskraft til landbruk selskaper som har ••Eover Kjapp personell m utleie av arbeidskraft til landbruk i nødv Norge. mbehov m høyest m• N Sikkerhet på n at m alleer m Amploy AS betrakter sine kunderm individuelt ogmarkedet vi E ndokumentasjon mlandbruk m m om o und Kjapp levering av personell Ideen Am Aarbeidskraft kvalitet mA muk Am V utleie av til landbruk markedet i Norge. m arbeidskraft til og selskaper som har behov m • hjelp Kjapp levering av personell • Kjapp levering av personell for ekstra når dem trenger det. som tar ansvar for våre kunder Rimelige priser til AAmploy AS betrakter sine•kunder individuelt og ng vi knyttet kvalitet o on å høyest obb andbPWC •standarder Beste iog Norge regnskap Hva kan du forvente: m m N merd byrå m realisert tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. R m Tjenester: hø Hva Våre Tjenester: m m Am Hvankan du forvente: m p K pp hlevering n um norske Abehov. V for ekstra hjelp dem trenger det. du forvente: Amploy ASpbetrakter sine•m kunder individuelt viav p m m Våre Hm SAmkundes doog n reguleringer on p m N B N mKkan WC m Kjapp personell pp nnår AS onK tilpasser arbeidskraft spesielt etter Ideen bak Amploy er å tilby kvalifisert Våre Tjenester: Am A kvalitet m B Kjapp N leveringHav WC • Full dokumentasjons pakke for dine H pp n p on • Sikkerhet dokumentasjon på at alle • personell R mkundes A pB nkontorlokaler høfor N WC somdog tar ansvar • B Full m dokumentasjons for dine •åav Rimelige knyttet til tilpasser gm gn kap kunder by å PWC m m Am Aarbeidskraft Hva kan forvente: m Arbeidskraft tildu næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring driftsbygninger • pakke Full dokumentasjons pakke dine realisert m arbeidskraft landbruk og for selskaper har behov Ideen bak Amploy AS ersom tilby kvalifisert Am Våre Hspesielt netter du o behov. npriser no nd oNo u høyest n våre ansatte mm av dskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring driftsbygninger m H Våre m H k Tjenester: n kan du otil forvente: nog Hva du Ideen bak Amploy AS erog kvalifisert •åkmtilby Kjapp avapersonell m on Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring avegen kontorlokaler ansatte m Hkontorlokaler k driftsbygninger nkunde du o n levering Våre Tjenester: for ekstra når dem trenger det. norske standarder kvalitet B Tjenester: N arbeidskraft til selskaper behov • WC Full dokumentasjons pakke dine K ppTjenester: n for pansatte m om andokumentasjon vahøyest o og vå reguleringer kund •og Sikkerhet på at alleer • m 24hhjelp kontakt med dinlandbruk H • Rimelige priser knyttet til Am som Ahar V medmdin P m • 24h kontakt egen kunde m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler m Vå e T ene e m arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov m • 24h kontakt med din egen kunde • Full dokumentasjons pakke for dine m ansatte B m NVåre WC for ekstra hjelp nårdriftsbygninger dem trenger det.pp levering dskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft av driftsbygninger og kontorlokaler Tjenester: m landbruk, eHtil T landbruk, ene k n dueog o Rengjøring n Vå nkkav p onm Arbeidskraft til Rengjøring av Vå driftsbygninger kontorlokaler behandler Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk, Rengjøring ogpAm kontorlokaler m m mm • mK Kjapp e til T ene e behandler realisert Astandarder m av Tjenester: behandler norske oga reguleringer kvalitet for hjelp når dem trenger det. ansatte h on på a a er kontakt dindd egen kunde Hva du ekstra forvente: R mo • npersonell • kan Personell godenkvalifikasjoner og m gode d A • 24h næ nmedm ndu A nd umed R øHkunde n d nnnS o on dokum o ohø n k n du mA • R Personell med kvalifikasjoner og Htil •dnd kvalifikasjoner og av Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk, Rengjøring driftsbygninger ogopersonell dArbeidskraft næe til n m d driftsbygninger nd uog n ø n d Våre nmed ndokumentasjons onegen o møo • m 24h kontakt med din lang arbeidserfaring A dd ed ndu næ nbehandler m dd m ndu Am RHva ngode do n n levering on oav VPersonell m •om mrealisert Rimelige priserdknyttet til Rengjøring av kontorlokaler •u Full pakke for •dine Kjapp Vå T landbruk, ene kan du forvente: mTjenester: no k kontorlokaler anda og m gu høyest ng langdarbeidserfaring m mm n lang arbeidserfaring m N m m behandler • Personell med gode kvalifikasjoner og R B WC m vår Hva kan du forvente: • Vi sørger at personal har tatt m R m ansatte sørger at vår personal har tattlandbruk, m av m pakke m til darbeidserfaring næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring driftsbygninger og kontorlokaler Vå e T ene e m • Vi sørger at vår •personal har kvalifikasjoner tatt som Våre Tjenester: • Personell med gode og kvalitet Full dokumentasjons for dine A d nd u Arbeidskraft R n ø n lang nn o• RVi on o o K pp n p on a • Rimelige priser knyttet til høyest nødvending vaksinasjoner man mvaksinasjoner som m • man 24h vaksinasjoner kontakt meddokumentasjons din egen Hkunde k pakke n du for omdinen nødvending mFull • nødvending som man m lang arbeidserfaring m m @ m • Vi sørger at vår personal har tatt ansatte Rm trenger for åm jobbe med landbruk m landbruk, m K å jobbe m A d n m dd ndutrenger A d Våre nd u R n ø n d n n o on o o behandler m for med trenger landbruk Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler m m m Kjapp levering av personell Tjenester: K næ kvalitet for å jobbe med landbruk ansatte m • R m g p kny høy • Vi sørger at vår personal har tatt

@ mp80 279 n 47 p 902 n

– Det er ofte vanskelig å få de ut når møtet er slutt. Vi har et vanvittig godt miljø, Grødem. VALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE R ARBEIDKRAFT TILsmiler LEIE

LIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KRAFT TIL LEIE VALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE MPLOY LOY Du trengerARBEIDKRAFT ikke å ha bier for å bli med i laget. Alle kan bli VALIFISER TIL VALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIELEIE MPLOY med. Og der er alltid noe å lære, selv for proffen. ALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE AMPLOY MPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE FISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER TIL LEIE SER TIL LEIE OM AMPLOY SER ARBEIDKRAFT TILARBEIDKRAFT LEIE ARBEIDKRAFT KVALIFISER TIL LEIE OM ARBEIDKRAFT AMPLOY OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIELEIE TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT Y KVALIFISER ARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIELEIE KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT OM AMPLOY OM AMPLOY KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE LEIE TIL LEIE OM AMPLOY OM AMPLOY

Kvalifisert arbeidskraft til leie

Amploy AS leverer høyt kvalifisert arbeidskraft til landbruk og nærings­ middelindustri

m nødvending vaksinasjoner som K man Rm kan Beste i •Norge byrå PWC m Bbyrå ••PWC 24hregnskap kontakt med din egen kunde N PWC Personell med gode kvalifikasjoner ogHva •m m mBeste i Norge regnskap • Beste i Norge regnskap byrå PWCmed nødvending vaksinasjoner somW man •N m 24h kontakt din trenger for å jobbe med landbruk Vegen kunde

du o v n

som tar ansvar for våreWkunder av driftsbygninger W behandler Arbeidskraft til Arbeidskraft landbruk, Rengjøring og kontorlokaler lang arbeidserfaring eL TtarLE emvåre Vtil • kva Kjapp av personell som tarN ansvar for Vå Nene K mm m m byrå PWC som ansvar for kunder trenger fordokumentasjon åbehandler jobbe med V landbruk m E mF KVAL F næringsmiddelindustri, ARBE DKRAFT Tkunder m levering T DKRAFT nregnskap • V Beste iSER Norge KVAL F SER ARBE LE Sikkerhet pågode at alle mL K mm KVAL F SER ARBE DKRAFT TEvåre L LE End Vi sørger vår personal har tatt T n • at Personell med kvalifikasjonermog m •WT Sikkerhet dokumentasjon på•••at alle mm Nansvar V Sikkerhet dokumentasjon m på Beste i •Norge regnskap byrån PWC m for A DKRAFT dA T somn tar næ nL mvåre A um R nm atreguleringer øalle o m on o av p on Rengjøring driftsbygninger, KVAL FVSER ARBE Tav LE Endu Personell med gode kvalifikasjoner norske standarder og erd R m md og• reguleringer •nognK mapp v o ng Vdd Våre Tjenester: A æ m Rkunder nødvending vaksinasjoner som man norske standarder er tar m lang arbeidserfaring N W m SER KVAL F ARBE DKRAFT T L LE E norske standarder og reguleringer er Aæ R m som ansvar for våre kunder • Sikkerhet dokumentasjon på at alle OM AMPLOY m m m A R realisert m arbeidserfaring OM AMPLOY ålang med landbruk V harNtatt OM AMPLOY mrealisert m • trenger realisert m •fordokumentasjon B Vijobbe sørger vår personal m WC m ogARBEIDKRAFT Sikkerhet påRengjøring at WC alle mav driftsbygninger norske standarder reguleringer er KVALIFISER LEIE m at B••TIL NE Rimelige priser knyttet høyest Våre Tjenester: Arbeidskraft Arbeidskraft landbruk, M V T næringsmiddelindustri, n ARBE Beste i til regnskap byrå PWC KVAL F til SER L LE •Norge Vi sørger attil vår personal B N har tatt WC m m og kontorlokaler • DKRAFT RimeligeKm priser knyttet høyest R AMPLOY m nødvending vaksinasjoner man •Ttil Rimelige priser knyttet til høyest norske og reguleringer OM AMPLOY m standarder realisert W er m som kvalitet kontorlokaler og privat boliger. m som tarNansvar for våre kunder kvalitet nødvending som man m m m med landbruk A æ m A • F m kvalitet trenger foreå vaksinasjoner jobbe realisert T enes B Rtil høyest N DSKRAFT WC Rimelige knyttet Arbeidskraft til priser næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, driftsbygninger og kontorlokaler m e levering RT mL ••Vå Kjapp KVAL SERT ARBE LE Edokumentasjon V landbrukPav m Sikkerhet påRengjøring at alle m OM AMPLOY • Kjapp levering av personell mav personell OM AMPLOY trenger for å jobbe med

m

m • Kjapp av personell K • levering Rimelige knyttet til høyest kvalitet Ber byråN • priser Beste iog Norge regnskap PWC m m K V T n norske reguleringer K m •standarder Beste i Norge byrå PWC kvalitet • Kjapp levering av personell som tar ansvarregnskap for våremkunder m Våre Tjenester: æ m A R K Våre Tjenester: som ansvar for våre kunder V K •• realisert Kjapp levering avtar personell Våre Tjenester: V til T landbruk, Rengjøring • priser Sikkerhet dokumentasjon Rimelige knyttet til høyest R m på at alle m T landbruk, Rengjøring Arbeidskraft tilV næringsmiddelindustri, Arbeidskraft av driftsbygninger og kontorlokaler K V T Arbeidskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til av driftsbygninger og kontorlokaler • Sikkerhet dokumentasjon på at alle B N m og kontorlokaler Arbeidskraft Arbeidskraft R mkvalitet A til næringsmiddelindustri, m A til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger Tjenester: norske standarder R m og reguleringer er A m A A m A V til T landbruk, norske standarder og reguleringer er m middelindustri, Arbeidskraft Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokalerVåre Tjenester: Kjapp levering av personell realisert V til T landbruk, Rengjøring •av driftsbygninger Vå TR m nArbeidskraft m A K realisert K Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, og kontorlokaler m • Rimelige priser knyttet til høyest K K knyttet A m A Rm • Rimelige priser til høyestB

Ab dka

A

A

æ

m

næ ng m dd

A

ndu

Ab dka

R Tjenester: Våre V

andb uk R ng ø ng av d

m bygnmng

WC

m N

kvalitet

T

WC

m

og kon o oka mm PWC

K Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, og kontorlokaler Kjapp levering av personell V av driftsbygninger T n •• kvalitet V AT n A m K Kjapp levering av personell V kvalifisert T n personell m av private hjem, gård For hele Jæren-området ønsker vi åpersonell tilby Vihar tilbyr som har Vi tilbyr R m hjem, A kvalifisert æ m som A områdetFor ønsker å tilby Vi tilbyr Vi tilbyr rengjøring av private gårdrengjøring A vi æ T m Aæ R hele Jæren-området vi å tilby kvalifisert personell som harR av traktor Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenA m Vi tilbyr A R bruk V pålitelig nønsker Våre Tjenester: nødvendig kompetanser for effektivt og mannskap til kunder kontor, flyttevask og utvask i hele For hele Jæren-området ønsker vi åpersonell tilby tilbyr kvalifisert personell som Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård ig mannskap tilogvi kunder nødvendig kompetanser for bruk avVi traktor kontor, flyttevask oghar utvask i hele JærenVåre Tjenester: V T n effektivt pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele området ønsker å tilby Vi tilbyr kvalifisert som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård æ m A R K Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vikunder tilbyr rengjøring avandre private hjem, gård For hele Jæren-området ønsker vinæringsmiddelindustri, å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenog maskiner som erbruk relatert til og som trenger hjelp med området Sammen kan vi Jærenskreddersy et Arbeidskraft Arbeidskraft Rengjøring av driftsbygninger kontorlokaler effektivt og pålitelig mannskap til kontor, i hele nødvendig foron avogtraktor germannskap hjelp medtil og andre maskiner som erbruk til til landbruk, området Sammen kan viområdet skreddersy etmflyttevask Fo h æhjelp nV om d Atilkompetanser øn V p om h V n øvi og n utvask p h m gård d æfor mrelatert Akompetanser R ig kunder nødvendig av traktor kontor, flyttevask utvask i hele Jærensom trenger med og andre maskiner som er relatert til Sammen kan skreddersy et R For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, om d øn p on om h V n ø n p h m d vendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jæreneffektivt og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenlandbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med høytrykksvasking/rengjøring av opplegg somp passer dine behov. Fo h avæ nosom omp som dlandbruk. ønmhjelp Vhjelpe p hjem, on om hsom V behov. no ø n hvi mh d æ et Vi tilbyr kvalifisert personell har ViAS tilbyr rengjøring av private gård trenger med området Sammen kan skreddersy og andre maskiner som er relatert til king/rengjøring Amploy kan deg med opplegg passer dine nn p und on o u n nød nd omp n o u o gerandre med og andre maskiner er relatert til vioav området Sammen kan skreddersy etnflyttevask høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. Vdaglige narbeidsoppgaver. og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk avo traktor og utvask i hele Jærenmhjelp nn p effektivt und nød nd omp n åsom oSammen u on oT u vion h kontor, ætilbyr og maskiner som er relatert til området kan skreddersy et som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et utføring dine driftsbygninger og industrilokaler Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi o p m nn p und nød nd omp n o u o o o u h æ n For hele Jæren-området ønsker vi tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi rengjøring av private hjem, gård vendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenav kan opplegg som passer dineog behov. Amploy AS deg med Vking/rengjøring phøytrykksvasking/rengjøring onom om h h av V AS nm ølandbruk. n pdaglige harbeidsoppgaver. m d hjelpe r og industrilokaler utføring dine daglige arbeidsoppgaver. Vi erkan veldig fleksible på tidspunkt ogdfleksible vi S mm n p m d om n n dd o nd m n om A æ A R av landbruk. Amploy hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine Vi er veldig på tidspunkt vi K som trenger hjelp med og andre maskiner som relatert tiln omopplegg området kan vi Det skreddersy etog h mAmploy pmaskiner mhøytrykksvasking/rengjøring d effektivt nd m nkunder om om d for Serbruk nm dd dbruk. AS kan hjelpe med opplegg passer dine behov. æ andre Vpom Vm av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med som passer behov. Våre ansatte er vant til åmm utføre Slakterier, kyllinghus, tar seg avog alle erh enkelt og pålitelig nødvendig kompetanser av traktor kontor, flyttevask og i hele Jærenom do omsom nd m n om d S mm nSammen nfleksible dd og som er relatert til området Sammen kan skreddersy et m h ndeg om davnansatte øn V p om h V nformaliteter! ødine n utvask p moggård driftsbygninger og industrilokaler Viopp er veldig på vid utføring av dine arbeidsoppgaver. ndV momp nFo on uæhskjærebedrifter, on oV utilbyr hvant æ nutføre ærebedrifter, kyllinghus, Våre er til åVåre utføre tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt For hele viomvant å tilby Vi personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, m VJæren-området m hø nmannskap /kyllinghus, øV ontil om p d ntidspunkt ho nd uvid Amp odaglige AS non h pfleksible d m dseg Slakterier, skjærebedrifter, ansatte erkvalifisert til åopp tar av alle formaliteter! Det er enkelt og r og utføring dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er på tidspunkt og vi mønsker høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. n /industrilokaler ndine ø daglige ngrisehus, nd uhjelp Amp AS nndhsom parbeidsoppgaver d m om p ætil d n ho øring avAmploy arbeidsoppgaver. Vi er tar veldig fleksible på tidspunkt viveldig og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på og Wrelatert m æ på grise gård, gård, storfefjøs småfefjøs: Vi forutsigbart. Ved avho våre kvalifiserte som trenger med og andre maskiner som er området kan vi skreddersy hø np /skjærebedrifter, n meller øm nndu u odine AS n er h pkan dtil m d opp om pSammen dhjelp ntidspunkt kan hjelpe med opplegg passer behov. m æ o nn ptar nød nd omp nog oalle ukylling ovåre on oVed o u æoet nog Slakterier, kyllinghus, tar seg av alle Det ervi enkelt Våre ansatte vant åVed utføre odbruk. nd grisehus, mdriftsbygninger nAS om omer Stilmm nAmp dd og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask hele Jærens eller småfefjøs: tar arbeidsoppgaver grise gård, kylling gård, forutsigbart. hjelp avforutsigbart. kvalifiserte m VVi m d n nudeg o opå V d formaliteter! p di h pun u ø n n d ntar d d opp m moeffektivt m mm mansatte mund ærebedrifter, kyllinghus, Våre vant åVåre utføre seg av formaliteter! Det er enkelt og storfefjøs eller småfefjøs: Vi på grise gård, kylling gård, hjelp av våre kvalifiserte For hele Jæren-området ønsker vi ådarbeidsoppgaver tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som hartar Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård Vå T n driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi o ndu ø n d n d d opp V d p d pun o m m m mm Våre ansatte er vant til å utføre tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt og Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er vant til å utføre seg av alle formaliteter! Det er enkelt og ansatte dagen din blir enklere! ku gård, storfe gård jobben enten den er liten eller stor. og på andre arbeidsteder m m m m mm høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. d n n o ndu o u ø n d n d d opp V d p d pun o øring dine arbeidsoppgaver. Vi erpå veldig fleksible på tidspunkt ogsom vi æ m m om Vn m om h ptilby m nd nVigrise om om dflyttevask S mm nog navvivåre dd nJærenæ For hele ønsker vi åd tilby Viandre tilbyr kvalifisert som har tilbyr rengjøring av private hjem, forutsigbart. gård grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar Ved hjelp kvalifiserte på gård, kylling gård, d uer av Amp odaglige AS nJæren-området pJæren-området dVn m pVio drengjøring ho ansatte dagen din blirvåre enklere! som trenger hjelp med ogpersonell andre maskiner erbruk relatert til området Sammen kan skreddersy et m Am A marbeidsoppgaver en liten eller stor. ku gård, storfe gård og arbeidsteder S æVi ddviA nopp hu oblir V nm nVi øhjelp For hele ønsker vi åh tilby tilbyr kvalifisert personell som har av private hjem, gård ansatte dagen din og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for av traktor kontor, utvask i hele s eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. av kvalifiserte jobben enten den er liten eller ku gård, gård på andre arbeidsteder Am Ahele m For ønsker åstor. Vi tilbyr kvalifisert personell som harog tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenmm m m Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til åVed utføre tar seg avo alle Det erohenkelt og æidsoppgaver dJæren-området nm hu V industrilokaler n kunder nm ustorfe øVntilbyr ou m n Fo hgård, æ nAm om øn pkylling om hutvask V nformaliteter! ømvåre nenklere! p nD m o An æVed m A Rforutsigbart. m påeffektivt grise kylling forutsigbart. hjelp av våre kvalifiserte grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, gård, Ved hjelp av kvalifiserte effektivt og mannskap til kontor, flyttevask ogæ iD hele nødvendig kompetanser for bruk av traktor mmannskap m m knyttet til landbruk. m m æenten dnødvendig hu V n u øon oer m D driftsbygninger og utføring av arbeidsoppgaver. Vi veldig fleksible på vid Våre ansatte er vant til åmm utføre tar seg av alle formaliteter! Det er ogJærenektivt pålitelig til kompetanser bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask mpålitelig m V hø ngård, /storfe n øeller nd u Amp oenkelt AS n h parbeidsteder d m d opp om p d ntidspunkt ho og ansatte dagen din blir enklere! jobben den er liten stor. ku gård, storfe gård og på andre ogkunder pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenøen nerogliten dSVineller deffektivt opp V dprivate pm ddine pun oi hele til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. m m hu od øgård, mknyttet øfor V oon uo V dgård opp pdaglige dV ndin d enklere! Vn å tilby tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring avandre hjem, som trenger hjelp med området Sammen kan viblir skreddersy et og maskiner som ertraktor relatert tilpå ansatte dagen knyttet til landbruk. som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et stor. ku gård og på andre arbeidsteder m m V o p m nn p und nød nd omp n o u o o u h æ n grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte m ø V d opp p d n d o u m m m m m mm som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et m m ansatte dagen din blir enklere! ansatte dagen din blir enklere! ård, storfe gård og på andre arbeidsteder m m jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder Vogård, trenger med og andre som er relatert tilansatte området Sammen kan skreddersy et m m Slakterier, er vant til utføre seg avveldig alle Det er enkelt øhøytrykksvasking/rengjøring m øønsker VviAS doAmploy dmbehov. n Dådrengjøring dvipasser uhjem,tar Ver mskjærebedrifter, m kontor, m mm m mp For hele tilby Vimaskiner tilbyr kvalifisert personell som tilbyr av private gård idsoppgaver grise gård, kylling forutsigbart. hjelp av våre kvalifiserte under fornbruk av traktor flyttevask og utvask iopp hele Jærend n nnhjelp ndu okan u ø n d nhar d opp V d formaliteter! p d behov. pun o knyttet til landbruk. avåkyllinghus, opplegg som dine behov. landbruk. AS kan hjelpe deg med æ V mVed V m mo m m hjelpe mm V æ mmVnødvendig n hupå kompetanser nsom uJæren-området ølandbruk. m oVi driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Viopplegg fleksible på tidspunkt og og vi o d nmannskap ntil olandbruk. ukan dVåre oD dndine o p nd dbehov. doi hele V m D høytrykksvasking/rengjøring av Amploy deg med opplegg som passer mn m mm mDm m mm knyttet til høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe med som passer dine m m m om Am A m mopplegg m høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS hjelpe deg med som passer dine V mdeg Am Ad mV ansatte dagen din blir enklere! effektivt og pålitelig kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask Jærenom n h p m d o nd m n om d S mm n n dd jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder V n n o u d o d o p nd d ogmandre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et knyttet til landbruk. knyttet til landbruk. driftsbygninger og industrilokaler Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Am A m m grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte o n n n d n n o u d o d o p nd d d m m æ V ansatte dagen din blir enklere! ård, storfe gård og på AS andre arbeidsteder driftsbygninger og utføring avddine daglige arbeidsoppgaver. Vi erV veldigm fleksible påer tidspunkt og viå u Am Amaskiner m S æ med nn til daglige n ø tidspunkt ofleksible m D n o mhjelp m arbeidsoppgaver. m landbruk. V V pindustrilokaler dm hjelpe n outføring un V Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte vant til utføre tar avveldig alle formaliteter! Det er enkelt og mdriftsbygninger mopplegg mm og industrilokaler av dine daglige Vi er veldig fleksible på ogervienkelt nd som trenger med og andre som erav området Sammen kan vi Det skreddersy etogseg Vårelatert m vd opp Amploy kan deg somhu passer dine behov. Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, tar seg av alle formaliteter! Våre ansatte er vant til utføre driftsbygninger og utføring dine arbeidsoppgaver. Viopp er på knyttet til landbruk. nVi nd utidspunkt hø n /Dindustrilokaler ø umalle Amp otarmm AS nopplegg hu parbeidsteder dpasser mprivate d behov. om p din blir d ntidspunkt ho og vi Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er tilm åVåre utføre tarnd seg av formaliteter! Det er enkelt og hele Jæren-området ønsker vi vant ån tilby Vi tilbyr som har Vi tilbyr rengjøring hjem, gård m m Am mn m m den m m m mm Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte erkvalifisert vant til åpersonell utføre seg av alle formaliteter! Detav er enkelt og AForhøytrykksvasking/rengjøring m m ansatte dagen enklere! n nd u jobben enten er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre m D av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med som dine til landbruk. erd æ o knyttet utføringdav dine daglige arbeidsoppgaver. er veldig fleksible på og vi hu o ø m ø V d opp p d n d o u V grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, V m D hele ønsker vi ågård, tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård m Dgrise m traktor m o For p storfefjøs ndstorfefjøs dmmannskap dm eller småfefjøs: tar arbeidsoppgaver på gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte ogJæren-området pålitelig til kunder nødvendig kompetanser bruk kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenisehus, storfefjøs ellergrisehus, småfefjøs: Vi tarV arbeidsoppgaver på grise gård,Vi kylling Ved våre kvalifiserte m D Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er til åhjelp tar er enkelt Am A kylling m våre grisehus, småfefjøs: Vieller tar på grise gård, gård, av kvalifiserte Am A mm m vant d effektivt nku oerhjelp ndu oarbeidsoppgaver uforutsigbart. ø nfor davhjelp ndintilmavblir dforutsigbart. dutføre opp V av alle d formaliteter! p Det d pun o og driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. ViVed er veldig fleksible på tidspunkt viseg nghus, ansatte er jobben vant tiln åeller utføre tar av alle formaliteter! Det er og ansatte dagen din blir enklere! og enten den liten stor. gård, storfe gård og på andre arbeidsteder m m eller knyttet til landbruk. mVåre ansatte dagen enklere! trenger med og gård andre maskiner som erorelatert området Sammen kan vi d skreddersy et jobben entennden er liten stor. gård, storfe gård og på arbeidsteder mn oVnd nstorfefjøs nsom nskjærebedrifter, d nseg o uenkelt d dVkompetanser o p nd dbruk uog ansatte dagen din blir enklere! jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder ansatte dagen din blir enklere! m Dog jobben enten den er liten eller stor. kuandre gård, storfe på andre arbeidsteder effektivt pålitelig tilku kunder nødvendig for av traktor kontor, flyttevask ognutvask JærenSlakterier, kyllinghus, ansatte er vant tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt og Vi tar arbeidsoppgaver grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av tilby våre kvalifiserte Vå utføre For hele Jæren-området vi åVåre Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård knyttet til grisehus, eller småfefjøs: Vi tar på grise kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre m m marbeidsoppgaver mtilhjelpe Spå og æ eller dmannskap n hu V ndeg gård, nmgård, umm ø om D kvalifiserte o i hele knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring avønsker landbruk. Amploy ASlandbruk. kan med opplegg som dine mpasser D behov. knyttet til landbruk. storfefjøs småfefjøs: Viansatte tar dagen arbeidsoppgaver på A grise gård, kylling forutsigbart. Ved av våre kvalifiserte din blir Am enklere! or. æ ku gård, storfe gårdgrisehus, på andre arbeidsteder nandre nd uveldig knyttet landbruk. m til m hjelp V m D driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er fleksible på tidspunkt og vi som trenger hjelp med og maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy ansatte dagen din blir enklere! jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder m effektivt og pålitelig mannskap tilku vkunder nødvendig for bruk av traktor kontor, flyttevask 1i hele FoVhutilhjobben æ øden n erom åd øn åVåre by V arbeidsteder bypVkompetanser kvatar seg av on haoog u by ng ø og ng utvask av p va h Jærenm et gå d o enten m ø kV opp dallepformaliteter! n dom VV ansatte dagen din blir enklere! liten stor. gård, storfe gård ogdpå andre landbruk. 1 æ m m knyttet V æeller m V Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er vant til å utføre Det er enkeltm 1 vi knyttet til landbruk. m V m V m +47 902 80 279 knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. m D o n n n d n n o u d o d o p nd d d æ m V m V m som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan skreddersy et Forog hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert som har Vi o tilbyr rengjøring avak private hjem, gård k grisehus, vFor på mann kundVi nødv nd gård, gmkomp an uk o hjem, kon o y va k og u va k 1 h æ n storfefjøs Vikap tar arbeidsoppgaver på grise gård, personell kylling forutsigbart. hjelpbav våre kvalifiserte æellergsmåfefjøs: m ønsker Vkvalifisert m Ved V av m m æ m hele Jæren-området vi å tilby som har 1ansatte Vi tilbyr rengjøring av æ private m eller 1gård Vi ermveldigæ fleksible dagen din blir enklere! jobben enten den er mannskap liten stor. kum gård, storfetilbyr gårdkompetanser og påutføring andrepersonell arbeidsteder effektivt og pålitelig til279 kunder nødvendig for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenm 1 og industrilokaler av dine daglige arbeidsoppgaver. på tidspunkt og vi n nd u m m æ +47 902 80 høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. om ng h p m d og and ma k n om a om åd Samm n kan v k dd y m mV driftsbygninger m m m mm m til kunder m V mtil m kontor, effektivt og pålitelig mannskap nødvendig kompetanser forerbruk av traktor flyttevask ogkan utvask i hele Jærenm med mvi skreddersy mmet m 1 landbruk.som hjelp ogknyttet andre relatert området Sammen m m som trenger m m tilmaskiner m 1 1 er enkelt og 1 m m kyllinghus, msom mæ mm 1mm æindustrilokaler m mom som+47 trenger hjelp med og andre maskiner er relatert til området kan vi skreddersy et seg +47 902 80 279Slakterier, m skjærebedrifter, Våre ansatte tilhmåSammen utføre tar avveldig alle 1gVm Am A avlandbruk. mVAS mkan 1er Am 80 279 +47 902 80 279 driftsbygninger og utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Viopp er fleksible av Amploy kan hjelpe degA med opplegg som dine høyhøytrykksvasking/rengjøring ykk va k902 ng/ ngm ø ng andb uk Amp oy ASvant pm dpasser dbehov. m gg formaliteter! pa 1 på d Det ntidspunkt b hov og vi Am A m Am A m Vdeg med mm opplegg som passerVdinembehov. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe m æ m m m mm 1 1d kvalifiserte driftsbygninger ogeller industrilokaler dine dagligeVåre arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible gård, på tidspunkt og vi grisehus, storfefjøs småfefjøs: Viutføring tar av dine arbeidsoppgaver grise gård, forutsigbart. 1mer Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, vant til ådkylling utføre tar formaliteter! Det er enkelt d Am bygn ng og og ndu øV ng avansatte d nV på dag g Vi aer bveldig oppgav V av valle d Ved g hjelp k b av påvåre punk og og v V driftsbygninger industrilokaler arbeidsoppgaver. fleksiblem påDet tidspunkt og vi seg 1 er enkelt m m utføring avansatte mm Apost@amploy.no m oka mudaglige Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, er vant til åmutføre tarmseg alle formaliteter! æ mog D æ V D 1mer enkelt æ jobben mandre D æ liten mVeller stor. Våre V mav m 1 kvalifiserte Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, er vant til å kylling utføre tar seg av alle Det og ansatte dagen din av blirvåre æ V D g av enten ku storfe på arbeidsteder Am A må kylling storfefjøs eller Vi arbeidsoppgaver på og grise gård, hjelp S grisehus, akV k den æeller ber d småfefjøs: Vå an gård agård, van uformaliteter! øhjelp Vavgård, a Ved o ma Denklere! nk og Vtar storfefjøs småfefjøs: Vi ky tar arbeidsoppgaver pågård, grise gård, forutsigbart. Ved våre kvalifiserte m nghu V Våre ansatte V maforutsigbart. post@amploy.no post@amploy.no mgrisehus, mVi tar m æ m storfefjøs V @ eller småfefjøs: arbeidsoppgaver på og grise gård, kylling gård, V V forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte po @amp oy Vnogrisehus, m stor. V ku V m ansatte dagen din blir enklere! 1 V jobben enten den er liten eller gård, storfe gård på andre arbeidsteder m D dagen 1 kv den er eller ku storfe gård og på gå andre arbeidsteder g jobben hujobbenenten oenten ø @amp måoy ømstor. Vku gård, a storfe a bgård, d oppgav påmtil g landbruk. d ky ng gåenklere! d mmm o u ansatte gba V d h din p blir v v enklere! m liten m knyttet m ansatte dagen din blir er liten eller gård og landbruk. på poden no knyttet til æ stor. V andre arbeidsteder D V V knyttet til landbruk. A d til n d g n d n b 1nk obb n n n d n n m o V ku gå d Am o knyttet gå og landbruk. på andm a b d d V m

Ån

Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug V 14, 4360 VarhaugV F æ m m V Åne advegenm14 4360 Varhaug

Å adv g n 14 4360 Va haug@ æ Ånestadvegen

kny

V

m m Am

V

andb uk

m

VV

m

D

m m m m KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER TIL +47 902 80 279 ARBEIDKRAFT A m LEIE

1 1

m æ

mm m

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIE LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT OM AMPLOY

TIL LEIE OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE M AMPLOYKVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE æ

OM AMPLOY m oy no V po @amp

V

V

V

Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert

m

D

1 1 1

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

11


Glassfiber Produkter AS samler virksomheten i nytt bygg TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Med fordeler som lav vekt, ingen korrosjon, el-isolasjon og god styrke inntar glassfiber områder som metall har dominert totalt. For fem år siden tok prosjektleder Magnar Stangeland steget fra oljeservice til faren, Elling, sin lille glassfiberbedrift med to ansatte. Kombinasjonen ungt friskt pågangs­ mot og senior sin erfaring og kjemi­ kunnskap har vist seg å være suksess. I dag teller bedriften åtte ansatte og er i fint driv. I år runder Glassfiber Produkter AS 20 år og fornyer logo, hjemmeside og samler seg i et nytt bygg som er under oppføring på Øksnevad industriområde. – Nå har vi tre lokasjoner, en på FossEik, en på Orstad og en på Øksnevad. Vi ser veldig fram til å samle alt i ett bygg, sier Magnar. Han forteller entusiastisk om de mange fordelene til produkter av glassfiber.

www. tjessempresenning.no 454 88 300

– Folk kjenner ikke til alt en kan bruke glassfiber til. Vi kan lage alt fra rekkverk til dører. Det meste som bygges i tradisjonelle materialer, kan også bygges i glassfiber Hovedproduktet er imidlertid gitterrister i ulike farger og med ulik styrke. De fleste delene blir produsert i Kina. Så blir de kuttet til og montert sammen til ferdige produkter i lokalene på Foss-Eik.

Inn i fiskeoppdretts-anlegg

I mange år har bedrifter innen olje og gass vært Glassfiber Produkter sine beste kunder. De senere årene har de fått store bestillinger fra landbaserte fiskeoppdrettsanlegg. – Fiskeoppdrett bruker mye sjøvann og installasjonene er svært utsatt for korrosjon. Derfor kan det være en fordel å bruke glassfiber

til broer og rister i forhold til metall, mener Elling som er utdannet kjemiingeniør fra NTH i Trondheim. For eksempel har de levert 265 meter med gangbaner, trapper, rekkverk, leidere og sikkerhetsporter til Follafoss sitt gigantiske settefisk­ anlegg. Til Osland Havbruk har de levert gang­broer designet for 15 meter i fritt spenn.

Laget sandnesgauk i glassfiber

Standardproduktene er gitterister, rør­systemer, glass­fiber­strukturer, kabel­håndterings­systemer, struktur­profiler og sklisikring. Ut over dette kan alt mulig lages på spesialbestilling. Magnar viser fram en kjempestor sandnesgauk som ble laget i anledning Sandnes sitt 150 års jubileum. – Selv om den er kjempestor og ser veldig tung ut er den så lett at en person fint klarer å løfte den, smiler han.

Med våre iLy terrassevegger blir du skjermet for både vind og innsyn. Vi skreddersyr etter dine mål og ser gjerne på gode løsninger sammen med deg.

Tjessem Presenning AS Bedriftsveien 3, 4353 Klepp Stasjon

PALLETREKK - STILLASPRESENNING - BÅTPRESENNING - TILHENGERPRESENNING - SPESIALSØM - VERKTØYVESKER - OFFSHOREBAGGER DINE SPESIALVESKER - SKILLEVEGGER - ILY TERRASSEVEGGER

12

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


Til sommeren skal nytt bygg på 1000 kvadratmeter i grunnflate stå ferdig til innflytting for Glassfiber Produkter AS. Elling og Magnar Stangeland gleder seg til å samle virksomheten i ett bygg.

BRYNE RØR

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

13


Pedagogen på Brix TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Hilde Steen Helland har tatt permisjon fra skoleverket. Det siste året har hun jobbet hard for at Bryne skal ha en bryggeripub byen kan være stolt av. Vi møter Hilde en gråkald vinterdag på Brix. Det blå vinterlyset siles gjennom store glassflater og møter varm teglstein og møbler i heltre. Det tidligere Aftenbladbygget i Storgata nærmest skinner i sin nye rolle som bryggeripub. Bygget har blitt en perle i Storgata og lokker forbipasserende inn i en koselig og trivelig atmosfære til en meny med ærlig pubmat. En egen signaturpølse ligger ofte på gjestenes tallerken. – Vår tyske bryggerimester fant opp­ skriften i en 150 år gammel koke­bok fra Köningsberg. Idsøe tok utfordringen og laget den til oss, forteller «husmor» på Brygghuset, Hilde Steen Helland. Hun har tatt permisjon fra lærer­ jobben ved Varhaug ungdoms­skole for å varte opp tørste og sultne jær­buer, en oppgave hun trives godt med.

Fikk byutviklingspris

Det er ikke bare spesiallaget pølse som er unikt på menyen. Hele 14 øltyper brygges og serveres på stedet. Gjennom store glassvegger kan

kundene følge produksjonen. – Hvordan har Brix brygghus blitt tatt imot, synes du? – At vi fikk Byutviklingsprisen viser at arbeidet vi har lagt ned blir lagt merke til og satt pris på. Det var utrolig kjekt å få den. Jeg er både stolt og ydmyk. – Men finner folk veien hit? – Helgene er vi kjempefornøyd med. Utfordringen er å få folk til å bruke oss i større deler av åpningstiden. Hilde er sentral i arbeidet med å ut­vikle stedet til å være noe mer enn bare en pub og et spisested. Her har det vært historie­timer, bok­ lanseringer og små konserter. – På Brix skal det være tilbud for alle, under­streker hun og legger samtidig til at de er veldig glad og takknemlig for at egen familien har tro på prosjektet slik at de får økonomisk mulighet til å drive det fram. Hilde har ikke glemt sine pedagogiske ferdigheter. I samarbeid med Dan

ENDRING MOTIVASJON TRIVSEL JE G TILPAS S ER PUBLIKU M OG I NDI VID UELLE ØNSKER. BOOK ET FORED RAG: KONTAKT@LARS ZACHARI AS S EN.NO / 93469383

LARS ZACHARIASSEN

14

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

TETT PÅ Navn: Hilde Steen Helland Alder: 47 Bosted: Nærbø Sivilstand: Gift med Ola, 3 barn. Stilling: «Husmor» på Brix brygghus

Cato Olson, Brigt Skrettingland og ledergruppa på Brygghuset har hun utviklet Brix-skolen der ansatte må gjennom en kvalitetssikring på kunnskapsnivå slik at alle kundene skal få den samme gode servicen. – Fortell litt om barndom- og ungdomstiden din? – Jeg er en skikkelig stasjonsunge fra Nærbø og var med i rockeklubb, drev med drama, musikal og gammeldans. Etter gymnaset reiste jeg til Tyskland for å studere. Der ble jeg værende i fem år. Det var i den perioden jeg traff Ola. Vi bodde sammen i Bayern i et par år. Så bodde vi noen år i Oslo før vi flyttet hjem til Nærbø. Vi kunne jo ikke ha barn som snakket østlandsdialekt, smiler Hilde. Hun er utdannet spesial­pedagog og lærer. Fram til hun tok permisjon i fjor og begynte som husmor på Brix Brygghus hadde hun jobbet i 21 år i Hå-skolen.

• Forhandler av Polaris ATV & Ranger • Mye kjekt og nyttig utstyr • Stort delelager • Eget verksted

Telefon: 51 42 01 20 www.atvgarden.no gunnvor@atv.as


– Jeg har bare permisjon. Jeg er pedagog i hjerte og trives godt sammen med folk. Men nå var det på tide med noe nytt. – Beskriv deg selv med tre ord? – Rettferdig, ærlig og sta. – Har du noen forbilder? – Jeg er fascinert av folk som kjemper for det de har tro på. For tiden kjemper søsteren min for Unge Spor og legger enormt mye tid ned i dette arbeidet. Hun er et forbilde for meg. – Hva liker du å gjøre på fritiden? – Brix Brygghus er ganske altopp­ slukende. Vi har jo kjøpt oss en livsstil. Men det er viktig å koble av og bruke tid på andre ting også. Det er der håndballen kommer inn. Jeg med i styret til håndballgruppa i Nærbø IL, og er leder for arrangementskomiteen for elitekampene. Minstemann spiller aktivt håndball på Nærbø sitt rekruttlag. Dette innebærer en del reising, for jeg prioriterer å få med meg det meste av kampene. – Hva kobler du av med? – Jeg er ganske rastløs. Å gå på jær­ strendene og «bare være» gir en anledning til å rydde i hodet. Vi har en unik natur her på Jæren som jeg setter

stor pris på. Ellers liker jeg å høre på lyd­bøker. Jeg kobler også av på min daglige vedlike­holds-runde på Jæren Sportssenter. – Favorittmåltid?

– Søndagsfrokost med rundstykker, egg, bacon og appelsinsyltetøy og flere timer til neste avtale. Så har jeg en svigersønn som lager kjempegode burgere. De er også en favoritt, forteller

Vi driver med alt innen mur, flis og skifer Hydroscand AS, avd. Bryne Tlf: 51 48 96 50 post@kmfas.no / 40 40 44 40

bryne@hydroscand.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

15


Hilde og legger til at hver morgen får hun kaffe av mannen Ola. – Jeg er ikke god å ha med å gjøre før jeg har fått i meg en kopp kaffe, smiler hun. – Hva er dine sterke sider? – Jeg er målbevisst, sta og rett fram. Du får det du ser. Jeg har ingen skjult agenda. Jeg tar sjansen på å si det jeg mener. – Hva er viktig for en leder, synes du? – At han er tydelig, inkluderende og glad i jobben. Jeg tror ikke noen kan være en god leder uten at en er glad i det en holder på med. – Når du har ferie, hvor går turen? – Vi har oppdaget Kroatia. Dit reiser vi nesten hvert år. Her er det litt «laidback» og ikke noe jag. Ellers liker jeg å være på hytta i Lyngdal. Og så dra vi gjerne til Alpene om vinteren for å stå på ski. – Noe sted du drømmer om å reise til? – Jeg drømmer alltid om å reise hjem til Rothenburg i Tyskland. Middel­ alderbyen i Bayern er litt hjemme – det er noe som heter at hjemmet er der hjertet er. Det var i Rothenburg Ola og jeg ble voksne, og byen er en del av oss. Fortsatt holder vi kontakten med folk vi ble kjent med i tiden vi bodde der. – Noe som gjør deg sint? – Ubesluttsomhet. Egoisme. Folk som «svømmer innover». – Er det noen sak du brenner for? – Rettferdighet! I går så jeg en doku­ mentar om statlig økonomisk støtte til kristne organisasjoner, for eksempel Smiths venner og Jehovas Vitner. Det er jo ganske paradoksalt at staten

først støtter disse gruppene med store summer, for senere å støtte av­hopperne som har fått livene sine ødelagt innen­for disse faste og strenge reglene. – Jeg brenner også for Storgata, at der skal være liv i gata. Og jeg er stolt av at vi i Brix har 32 mennesker på lønningslisten. – Så brenner jeg for håndball-miljøet på Nærbø. Det er fantastisk å få være med på utviklingen av både breddeog elite-håndball i bygda vår. Mange ildsjeler gjør en kjempejobb, og jeg kjenner meg ydmyk som får lov til å bidra med det jeg kan.

– Hva gjør deg lykkelig? – At ungene våre setter pris på å være sammen selv om de nå har blitt store. Og så er jeg lykkelig når jeg setter meg ned i hallen på Nærbø og er klar for kamp. Når sangen vår «Himmelen æ blåe» spilles over anlegget, og jeg vet at komiteen min har gjort alt de kan for at 1500 tilskuere skal få en god opplevelse. Når guttene vinner er det en bonus. – I tillegg er jeg lykkelig for at jeg fortsatt har venner som tar kontakt selv om jeg er mye opptatt. – Noe du gleder deg til? – Jeg er stort sett en gladjente og gleder meg til hver dag.

150 x 75

Har du bil med automatgirkasse? Husk å skifte girolje og flushe girkassen. Ta kontakt for timebestilling Tlf: 5148 1934 post@transtec.no www.transtec.no Prestegardsmarka 4, 4347 LYE

16

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

bjorn@bobyggjaren.no - Tlf: 930 36 859


FREMTIDEN ER ELEKTRISK Vi introduserer helelektriske Volvo XC40 Recharge – en kompakt SUV, med høy bakkeklaring, firehjulstrekk, mulighet for hengerfeste, og en rekkevidde på over 400 kilometer. XC40 Recharge er blant de tryggeste bilene vi har laget, og er designet for å gi deg en kraftfull og utslippsfri kjøreopplevelse. BILEN ER KLAR TIL BESTILLING - VELKOMMEN TIL OSS

Estimert el-rekkevidde WLTP >400 km. Energiforbruk 2,2 kWh/100 km. Preliminære tall.

Vovlo Bilhuset: Vestre Svanholmen 11, 4313 Sandnes Volvo Bryne: Eskervegen 7, 4341 Bryne

www.kvernelandbil.no


BIL OG MOTOR

Nå kommer hel-elektrisk også fra Kverneland bil

Sveinung Paulsen og Jan Magne Bjelland gleder seg over at de nå kan tilby en hel-elektrisk Volvo XC 40

TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Sveinung Paulsen og Jan Magne Bjelland hos Kverneland Bil hadde god grunn til å smile dagen da Næring på Jæren svingte innom. Startskuddet for hel-elektrisk Volvo gikk, og kundene stod nærmest i kø for å bestille bilen som blir levert til høsten. Endelig får Volvo-entusiastene et hel-elektrisk alternativ. Volvo XC 40 recarge er navnet. Den er helt identisk med sine brødre i bensin og hybridutgave. Bilen ligger helt i toppen på kjørelengde. 40+ mil skal den gå uten ladning, og dermed kan den fint være en bil du kan kjøre på hytta eller på ferie med. Totalt på landsbasis hadde 9000 skrevet seg på ventelista til Volvo sin første hel-elektriske bil. Den første i rekken på mange som skal komme etter hvert. – Folk stod klare utenfor da vi åpnet 18

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

i dag, ivrer Sveinung Paulsen som tar seg tid til fem minutter med journalisten før han må tilbake å skrive nye kontrakter. Denne dagen holder han også langåpent. Hektisk, men kjekt.

Populært å lease bilen

Volvo har flere plugin-hybrid biler som har solgt svært godt. Og mange kunder velger å lease bilen. – Vi har økt voldsomt de siste 3-4 årene på privatleasing. Nå er rundt 70 prosent av Volvoene vi selger på leasing-kontrakt, forteller direktør for Kverneland Bil, Arve Edland.

Han tror at også flere og flere ute i distriktene velger å lease bilen på grunn av et bilmarked der det er politisk usikkerhet rundt bilavgifter og en rask teknologisk utvikling på bilmodellene. Leasing gir en forutsigbar biløkonomi.

Ford kommer med hel-elektrisk Mustang

Det kommer også mye nytt fra både Mazda og Ford i 2020. Plug-in hybrid har manglet hos Ford, men i år kommer det for fullt. – Ford kommer med mye spennende hele tiden, sier Edland.


Vi har flyttet til Vesthagen 11 (Abobil sine lokaler)

Direktør Arve Edland i Kverneland Bil og salgssjef for Mazda og Ford Børge Vigre viser fram den kraftige pick-upen Ford Ranger Raptor. En bil, kanskje spesielt for entreprenører og bønder som behøver et solid kjøretøy med ekstreme terrengferdigheter.

Salgssjef Børge Vigre nevner raskt den lille Puma hybrid, mellomklasse SUV-en Kuga plug-in hybrid og den store SUV-en Explorer plug-in hybrid. Den siste er en 7-seter det er store forventninger rundt.

BilXtra Bryne, Vesthagen 11, 4344 Bryne Tlf: 51 48 77 00

skarp.no

Rett før sommerferien kommer det også en hel-elektrisk Mustang-inspirert Ford til visning på Jæren. Denne får en rekkevidde oppimot 60 mil. Den 5-dørs sedanen vil være klar for levering før jul. Mange har allerede meldt sin interesse for el-bilen som vil komme med tre forskjellige batteri­utgaver, firehjulstrekk og mulighet for krok. Mazda kommer i løpet av året med en hel-elektrisk mellomstor SUV kalt MX 30. Det blir en bra utstyrt, men prisgunstig, by-SUV med kjørelengde på 20 mil.

Etablerer Bilhuset Skade & Lakk på Bryne

Kverneland Bil sitt bygg ble oppført i 2010. Da trodde Arve Edland at de skulle ha godt med plass. Men etterpå har de bygget på i to omganger. Først kom en utvidelse av bil-skade-avdelingen. Så ble Volvobutikken bygget ut. – Nå har vi slått sammen vår skade­avdeling med skadeavdelingen i Bilhuset på Forus og fått Bilhuset Skade og lakk avdeling Bryne. I den forbindelse bygger vi litt om. I tillegg er vi i full gang med å bygge et helt nytt bygg for vår dekk-kjede Dekkstra. I slutten av året vil den være etablert med dekkhotell og salg av dekk, forteller Edland. Han nevner at de nå på sammen måte som på Forus går de sammen med Toyota om skade og lakk-virksomheten. Sammen med andre enkeltstående forhandlere vil de også utvikle dekk-kjeden Dekkstra videre. – Selv om vi er konkurrenter har vi en fin tone oss bilforhandlere imellom, sier Edland og mener de samarbeider godt med andre forhandlere når begge parter tjener på det.

GRATIS BEFARING

Spar energi med riktig

BELYSNING Moderne LED-lyskilder bruker mindre strøm, varer lengre og kan redusere energiforbruket med opptil 90 prosent. Lys skaper trivsel og kan endre rommets opplevelse. Enkel lysstyring kan gi komfort og stemning. Men viktigst av alt er å få optimal lyssetting i forhold til bruken av rommet. Enten du skal supplere med en lampe eller lyssette en hel bolig, er mulighetene mange og spennende. Vi hjelper deg gjerne med å få den beste løsningen for din bolig.

VESTHAGEN 9, BRYNE 51 77 92 00 POST@BRYNE-ELEKTRISKE.NO

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

19


BIL OG MOTOR

Privat-leasing har økt voldsomt hos Bavaria TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

For fire år siden var det få privat-kunder som snakket om leasing. Siden den gang har privat-leasing eksplodert hos Bavaria Bryne. – Vi merker at kundene er usikre på hva de skal velge av diesel, hybrid, bensin eller elektrisk. Med leasing unngår de denne usikkerheten og får i tillegg en forutsigbar bil-økonomi. Og så er tilbudene på leasing svært gode med mange fordelaktige kampanjer, forteller salgssjef Sjur Stangeland og selger Jørgen Mikkelsen hos Bavaria på Bryne. Nå er privatleasing det mest vanlige hos Bavaria. Og selgerne bekrefter at kundene er fornøyde med å lease bil. Ofte velger de BMW igjen.

Jørgen Mikkelsen og Sjur Stangeland selger deg gjerne en sportslig BMW 8 kabriolet om du ønsker litt mer enn vind i håret.

– Hva er mest vanlig for kunden å gjøre etter tre år med leasing?

BMW-modellen var nok en gang BMW i3. Det store utvalget av plug-in hybrid­ biler sørget for at BMW ble det tredje største merket i dette segmentet.

– De fleste velger å lease en ny bil etter tre år, forteller Stangeland.

De to selgerne mener trenden i markedet er helt klart hybridbiler.

Plug-in hybrid er populært

BMW X1 kommer nå som plug-in hybrid med en elektrisk kjørelengde på 57 kilometer.

BMW var Norges fjerde mest solgte bil­merke i 2019. Den mest populære

KUTT KOSTNADER Velg internett fra Jæren Kabelnett Pris fra kr. 319,- pr. mnd. - Best på pris - Ekspert på Wi-Fi - Raskere internett

20

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

– Denne forventer vi blir en av våre mest solgte modeller i 2020. Flere av de andre plug-in hybrid modellene kommer i oppgradert utgave i løpet av året. – Vi har også stor tro på BMW X3-30 E. Det er en hybridbil med 4-5 mils rekkevidde og 300 hestekrefter som kommer for salg i år.


BMW har levert mye av den litt originale elektriske småbilen i3 som produseres med karosseri i karbon. – BMW i3 har siden den ble lansert vært en stor norgesfavoritt. Det kanskje mange ikke vet er at bilen fremstilles miljøvennlig og er tilnærmet 100 prosent gjenvinnbar, sier Mikkelsen.

En el-bil med klassiske linjer

På slutten av året vil BMW kunne tilby iX3 som helelektrisk. Dette er en bil som har BMW sine klassiske linjer, helt ulikt den hel-elektriske i3-en. iX3 vil ha en rekkevidde på 400 kilometer med et mindre og lettere batteri enn det som er normalt for biler med denne rekkevidden. Kraften over­føres på tradisjonelt BMW-vis til bakhjulene. Den elektriske motoren i BMW iX3 er helt og holdent konstruert uten sjeldne mineraler. Samtidig er andelen kobolt i batteriet redusert med to tredeler sammenlignet med forrige generasjon. Som en viktig del av verdikjeden, kjøper BMW selv råmaterialene kobolt og lithium. Innen 2023 skal BMW ha hele 12 forskjellige helelektriske modeller og 13 modeller som er plug-in hybrid.

– iX3 vil bli den første bilen til BMW som produseres med alle drivlinjene, el, bensin, diesel og hybrid, forteller Mikkelsen. Innen 2024 skal Bavaria Bryne flytte til nye lokaler på Håland industri­område. Tidspunktet bestemmes etter hvor godt salget går av blokk- leilighetene som skal bygges der Bavaria ligger i dag. – Det er ikke bare kundene som vil få en merkbart bedre opplevelse når de besøker oss. Verkstedet vil også bli mye mer praktisk. I tillegg vil vi bli mer synlige enn her vi ligger nå, sier de to som ser fram til flyttingen. Totalt har Bavaria Bryne 16 ansatte. Da er to lærlinger inkludert. Omsetningen for 2018 lå på rundt 600 millioner for hele Bavaria Vest med et godt over­skudd på rundt 12 millioner. 1 400 biler ble solgt/leaset i løpet av fjoråret.

Velkommen til

SALG OG VEDLIKEHOLD AV LASTEBILKRANER OG ANNET LØFTEUTSTYR

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale

Sørvest Kran & Rep AS Langmyra 11, 4344 Bryne Tlf. 40 10 66 66 post@svkran.no www.svkran.no

SHOPPING & OPPLEVELSER

på Jærhagen

Klær/sko: !Solid Claire DK Woman City Outlet Eurosko KappAhl Lykkeliten 0-16 Match MIZZY Sport Outlet Spotlight Fashion Youth Zavanna

Hus/hjem: Elkjøp Fagmøbler Jernia Kid Interiør Kitch`n Lampehuset Nille Obs bygg Power Princess RUSTA Tilbords

Spisesteder: Burger King Big Bite Den Danske Bager Jonas B. Gundersen Jordbærpikene Sele Mat

Mat/drikke: Coop Express Coop Mega Holdbart Vinmonopolet

jaerhagen.no

Spesialbutikker: Apotek 1 Lerka (1. etg.) Apotek 1 Jærhagen Brilleland Cutters Floriss Glamour Nails World G-Sport Gull & ur KOZMOS Møller Bil - Skoda MUSTI Norli Normal SAYSO Sunkost Synsam Thansen Uno X VITA Tjenesteytende: Arena Treningssenter Jærklinikken Kristinas Systue Phone Lab Skyland Trampolinepark

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

21


Du blir større i en mindre bank Vi kjenner nabolaget ditt, bygda di og byen din. Jo bedre vi blir kjent med deg og dine behov, jo bedre kan vi hjelpe deg.

Jærsk business er vår business Vi tilbyr små og mellomstore næringskunder et bredt og kompetent tilbud. Fire rådgivere vier all tid til landbruket.

Hvorfor velge Jærens eneste lokalbank? Du kan’kje drikka kaffi på telefonen Vi tilbyr ansikt-til-ansikt kontakt med våre rådgivere på et kontor nær deg. Daglige behov fikser du enkelt i mobilbanken vår.

Vi støtter og sponser lokalmiljøet Vi pløyer deler av overskuddet tilbake til ditt nærmiljø, slik at Klepp, Time og Hå blir enda bedre å bo og leve i.

Du får rask respons og treffer fjåge folk Våre rådgivere kan hjelpe deg med veldig mye. Hos oss møter du mennesker, ikke roboter. Våre medarbeidere bor og virker i lokalmiljøet.

Telefon 915 03290 | www.jaerensparebank.no


OPPGRADER TIL AUTOMAT OG 30 EKSTRA HK

NYHET:

for kun 2.437,- /md eks mva.

PROACE CITY

VÅR MINSTE VAREBIL – MED STOR ARBEIDSLYST! Vi har en stor liten nyhet til deg. PROACE CITY er straks klar til dyst. Den kommer i to lengder, begge godt under fem meter, men kan likevel ta med seg overraskende mye, både i lengde, høyde og vekt. Bestill din PROACE CITY nå, så blir du av de første som får den. I butikk fra april. SMART CARGO-LUKE Tar lengder på opptil 3,4 meter LAST OPPTIL 4,3 M3 Plass til 2 Europaller (begge lengder)

&

7m

4,

4 UTSTYR COMFORT 4, Tregulv med antiskli-belegg i varerom, LEDlys i taket, automatisk klimaanlegg, cruise control, parkeringssensor, Apple Car Play TO LENGDER, TRE UTSTYRSGRADER og speiling av navigasjon ++ Finn den modellen som passer ditt behov UTSTYR COMFORT PLUSS Webasto fjernstyrt motorvarmer, ryggekamera, aktive sikkerhetssystemer, Smart Active Vision ++

Toyota Professional

SIDEHENGSLEDE BAKDØRER Lett å laste med truck og i trange områder

BEST I KLASSEN CO2 og økonomi

MOTORUTVALG Dieselmotorer fra 75 til 130 HK

NYTTELAST Opptil 1.000 kg

MED TOYOTA I RYGGEN 90 verksteder og 80 forhandlere over hele landet, rask levering av originaldeler, legendarisk driftssikkerhet, 12 måneders veihjelp og Toyota Express Service.

PROACE CITY Comfort L1 Pris fra 219.984 ,- eks mva. Leasing 1.977.- /md eks mva. Introduksjonsrente 3,95%.

Pris ekskl. mva inkl frakt, lev.vinterhjul,full tank og reg.omk. ekskl. mva. Forbruk blandet kjøring, utslipp CO2 og NOx: fra 0,43 l/mil, fra 108 g/km, fra 35,2 mg/km. Gjelder ved Leasing Plus via Toyota Financial Services basert på 36 md bindingstid, 45 000 km, startleie inkl etabl.gebyr 35.898,- .Termingebyr 125,- Totalkostnad 108.062 ,-. Alle priser er ekskl. mva. Ved Toyota Leasing Plus må to av disse tilleggstjenestene være med: Serviceavtale, Drivstoffkort, Dekkhotell eller Toyota Forsikring. Kostnader ved forsikring, drivstofkort og dekkhotell er ikke beregnet i pris. Tilbudet gjelder kun ved leasing gjennom firma. Avbildet modell kan ha ekstrautstyr. Vi tar forbehold om skrivefeil.

STAVANGER

SANDNES (Bilhuset)

JÆREN

Langflåtveien 35

Vestre Svanholmen 9 - 11

(fra Påske 2021)

4017 STAVANGER

4394 SANDNES

Eskervegen 5,

Tlf 51 82 25 00

Tlf 51 82 25 00

4341 BRYNE


BIL OG MOTOR

Kjetil Reve leder Skoda sitt nyskapende bilkonsept i Jærhagen. I år kommer han med flere spennende Skoda-modeller. To er hel-elektriske.

Spennende år for Skoda TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Skoda kommer i år med tre nye modeller som Kjetil Reve i Skoda Jærhagen har store forventninger til. To hel-elektriske og en hybrid. – Nå får vi produkter som passer veldig godt til markedet. En elektrisk bybil, en elektrisk SUV og en hybrid. Det er Skoda Superb som kommer i hybrid-utgave. Denne er det ventelister på, forteller Reve. Hos Reve er det over 60 prosent som privat-leaser bilen. – Et av målene dette året er å få flere til å prøvekjøre våre demobiler. Først da oppdager de hvor fantastisk Skoda er, smiler Reve entusiastisk. Han ønsker seg ikke bare potensielle bilkjøpere på plass i demobilene. Alle som er interessert i bil er velkomne. – Vi elsker å snakke om bil her og låne de ut. Så det er bare å stikke innom, understreker han.

Citigo E er en bybil med 260 kilometer rekkevidde. – Skoda har tradisjonelt vært veldig sterke på bensin- og dieselbiler. Nå blir det et skifte, så dette året går vi også inn i fornybar-markedet for fullt, sier Reve.

VI KJØRER

BLÅTUR BRYLLUP FLYPLASSEN BARNEHAGER UTDRIKNINGSLAG UTENLANDSTURER HELGEAKTIVITETER IDRETTSARRANGEMENT

I år vil Reve også satse mer på firmabil-segmentet. Her tror han det er mer å hente for den relativt ferske bilforhandleren i Jærhagen kjøpesenter.

BUSSER INNTIL 58 PASSASJERER

Full fart med elektrisk

MINIBUSSER 16 PASSASJERER INNTIL 3 RULLESTOLER

– Hvilken bil er det du har størst forventninger til i år? – Det er helt klart Skoda Vision iV. Det blir før og etter Vision iV for Skoda. En fantastisk bil med rekkevidde på 500 kilometer, hengerfeste og krok. Med iV kan du velge mellom tre forskjellige batteripakker Vil du spare penger går du for den billigste, samt kun bakhjulsdrift. 24

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


HELT ELEKTRISK. HELT LEXUS.

NYE LEXUS UX 300e LEXUS ELECTRIFIED Vår nye elbil, Lexus UX 300e, er det siste tilskuddet til Lexus’ utvalg av luksuriøse, elektrifiserte SUV-er. Den forener elbilens fordeler med kjøreegenskapene og komforten du forventer av en Lexus. Blant annet er Apple Car Play og Android Auto standard, og det samme er Lexus Safety System +, med en rekke aktive sikkerhetsløsninger. Nå kan du bestille UX 300e hos Lexus Stavanger og bli blant de første i byen som kjører en helelektrisk Lexus. Oppdag nye UX 300e på lexusstavanger.no

LEXUS STAVANGER Vestre Svanholmen 9-11 Telefon 51 82 26 00 www.lexusstavanger.no Åpningstider ma, on.-fr. kl. 8.30-16.30, ti. kl. 8.30-20.00, lø. kl. 10-14


BIL OG MOTOR

Det er full aktivitet på tomta der administrerende direktør i Toyota Sørvest, Ståle Oftedal, kan ønske sine kunder velkommen om ett år.

Her kommer Toyota til Jæren TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Det er full byggeaktivitet på nabotomta til Kverneland Bil. Administrerende direktør i Toyota Sørvest, Ståle Oftedal, gleder seg til de kan kjøre bilene inn i de nye lokalene og opprette avdeling på Jæren. I løpet av dette året blir bygget reist. Innflyttingen av bilforretningen skjer først våren 2021. – Vi har allerede ledelsen for avdelingen på plass. Så vil de av våre egne som ønsker å jobbe på Jæren sannsynligvis komme først når jobbene skal tildeles, forteller Oftedal. Han synes plasseringen langs riks­ veien ved siden av Kverneland Bil er midt i blinken, sentralt og godt synlig. Flere bilforhandlere på ett sted gir synergieffekt. I tillegg har de et samarbeid med Kverneland Bil når det gjelder skade og lakk. Et eget skadeog lakk-firma er opprettet der de to bilfor­handlerne eier 50 prosent hver. 26

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

– Hvorfor etablerer dere avdeling på Jæren nå? – Vi har tro på at det er viktig å være til stede lokalt. Her på Jæren er det mye som skjer, og det er et interessant næringsliv her ute. Og så tror jeg ikke bilkjøp vil være noe som skjer bare på internett med det første.

seg. Toyota har fortsatt god tro på at hybridbiler og hydrogenbiler vil være fremtiden. Men etter hvert vil også denne bilgiganten komme med helelektriske utgaver. I år kommer Toyota med en helelektrisk bil varebil i september, PROACE Electric. I tillegg kommer Lexus med el-bilen UX 300e. Og så kommer det en ny variant, PROACE CITY som er det vi gjerne

Lokalene til Toyota vil være på 2500 kvadrat­­­meter og inneholde både verksted og utstillingslokale. Et dekk­ hotell og en matbutikk vil ligge i det samme bygget.

Hel-elektrisk varebil

Toyota var tidlig ute med hybridbiler. En skikkelig satsing på hel-elektriske utgaver har imidlertid latt vente på

Asgeir Nesvåg og Henrik Kallevik viser fram Toyota RAV4 som nå får en plug-in hybrid utgave.


kaller en pizza-bil-type. Denne har dieselmotor. Den velkjente SUV-en RAV4 kommer som plug-in hybrid.

Mye privatleasing hos Toyota

Cirka 70 prosent av salget til privatkunder hos Toyota Sørvest er privatleasing. Det vil si 480 av totalt 800 biler. Og 95 prosent av det de selger er hybridbiler. – Privatleie er forutsigbart, trygt og enkelt. Ingen vet hva bilen deres er verd om 2-3 år, sier Oftedal.

• Arbeidsrett

• Fast eiendom

• Arv og dødsboskifte

• Husleiesaker

• Barnesaker og barnevern

• Odel og landbruksjus

• Bistandsadvokat

• Separasjon og skilsmisse

• Ekspropriasjon og skjønn

• Trygderett

• Entrepriser

• Generell forretningsjus

I 2019 hadde Toyota Sørvest 86 ansatte, 537 millioner i omsetning og et overskudd på seks millioner. Bilforhandleren hadde en omsetningsøkning på 27 prosent i fjor.

– Jeg er positivt overrasket over økningen. Den tror jeg kom av et godt produktutvalg, fornøyde og lojale oggjodselutstyr hardt, langsiktig sier Oftedal. - 190 x 135 kunder mm_HMV 80 x 116arbeid, 30.01.2020 14:37 Side 1 Han har tro på samme økningen i år, og ytterligere økning neste år når avdelingen på Bryne er oppe og går. Mest spent er han på hva som vil skje med avgiftene i 2021.

    Advokat Tom Erik Vestrheim

Advokat Olav Hetland

Advokat Liss Byrkjedal

- din lokale advokat for private og næringsdrivende Hetlandsg. 5, 4340 Bryne

www.jaeradvokatene.no

HMV gjødselutstyr

Totalleverandør av slepeslangeutstyr! N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

27


BIL OG MOTOR

HEL-ELEKTRISK UTVALG PÅ NÆRBØ Salgssjef Frode Aase har vært i bilbransjen i 43 år, 31 av de hos Reime& Lode. 2020 blir et spennende år for bilforretningen som jubilerer og runder 75 år. TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

– 2020 blir et spennende år. Det skjer mye på bilfronten, og vi kan endelig tilby hel-elektrisk Peugeot, sier salgssjef hos Reime og Lode på Nærbø, Frode Aase. Mens andre forhandlere nærmest har spadd ut el-biler i et par år, har Aase kun hatt den lille by-bilen iMiEV fra Mitsubishi å tilby. Selv om dette er pioneren innen masseprodusert el-bil har den ikke slått an på langt nær som de litt større Nissan Leaf og e-Golf. – I år kommer Peugeot med to el-biler, en liten bybil e-208 og en SUV e-2008. Den lille e-208 har et ungdommelig utseende, sportslig utforming og en kjørelengde på 340 kilometer. E-2008 er en kompakt SUV med et elegant utseende. Kjørelengden er på 310 kilometer, forteller Aase. I tillegg vil Peugeot Expert varebil komme med en hel-elektrisk utgave som kan trekke 1000 kg og har en rekkevidde på 300 kilometer. – Jeg er veldig spent på hvordan det vil slå an med elektriske biler her ute 28

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

på Jæren. Men jeg har god tro. Nå skal vi være med på å ta en del av dette markedet, sier Aase.

– Alt skal være klart for elektrisk, sier Aase og legger til at mekanikerne er kurset slik at de kan ta imot el-biler.

Han har størst forventninger til SUVen, e-2008. – Dette er en vanvittig spennende bil, mener han.

Reime & Lode har Norges mest solgte ladbare hybridbil, Mitsubishi Outlander PHEV, i sin portefølje. Denne populære bilen kommer med flere oppgraderinger i 2020.

Setter opp ladestasjon

Satser på caravan

Bilforhandleren på Nærbø er inne i sitt 75 år. Det markeres gjennom logoer på bygg og biler, og forskjellige aktiviteter. Esso-stasjonen har de lagt ned og fått større utstillingslokale for Mitsubishi.

I fjor innviet Reime & Lode et helt nytt utstillingslokale for brukte bobiler. Og satsingen på bobil har gitt gode resultater. Nå har de også fått agentur på Hobby, Kabe og Fent campingvogner. Dette segmentet skal de bygge opp over tid.

Foreløpig er det kun ladestasjon for el-bil på Ogna og Bryne. Reime og Lode vil selv etablere en ladestasjon utenfor butikken der el-bil eiere kan kjøpe strøm.

Reime & Lode har totalt 46 ansatte og hadde en omsetning på 200 millioner i fjor. Overskuddet ble på fem millioner. 200 personbiler og varebiler, og 100 bobiler ble solgt i løpet av fjoråret.


FIAT TIPO STASJONSVOGN KUN 2.595,-/MND*

NORGES BESTE NYBILGARANTI PÅ 7 ÅR/200 000 KM.

KUN 3.950,-/MND* UTEN FORSKUDD

PLASS TIL HELE FAMILIEN

DU FÅR MYE MER FOR MINDRE

1.6 MJET2 DIESEL 120HK DDCT (AUTO) BILEN KOMMER MED BLANT ANNET FØLGENDE UTSTYR: • Vinterhjul • LED (DRL) og BI-Xenon lys • Takrails • Varmeseter foran • Justerbart bagasjeromsgulv • 60/40 delt baksete • 16” aluminiumsfelger • Adapativ cruisekontroll • Parkeringssensor bak og ryggekamera • City nødbrems og servostyring • Fjernbetjent sentrallås • Klimaanlegg • Tåkelys • 7” Navi med DAB og Apple Carplay® * Gjelder Tipo STW 1.6 MJET Diesel 120hk DDCT (Auto) inkl. frakt og leveringsomkostninger til forhandler i Oslo, Startleie kr 65.000,- etabl. gebyr kr 5.300,- ink. mva. Totalpris kr. 163.721,- vil variere med rentenivået. Avtaletid: 3 års bindingstid. Totalkjørelengde: 45.000 km. Årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk ved blandet kjøring 0,58 l/mil, CO2utslipp (WLTP) 149g/km. NOx 19,5 mg/km. Det tas forbehold om evt. endringer i spesifikasjoner fra fabrikk, endringer i bilavgifter samt skrive og trykkfeil. Bildene kan avvike fra tilbudte modell.

FIAT DOBLO KAMPANJE

VI HAR EN KAMPANJE PÅ NYERE BRUKTE FIAT DOBLO MAXI NÅ.

Bilene er solgt nye av oss, servicer er fulgt, lav km.stand, bilene har DAB-radio, navigasjon, skyvedør på begge sider og tilhengerfeste. Bilene koster fra 109.000-117.000 og selges med gjenværende nybilgaranti. Vi tilbyr også gunstig både finansiering og forsikring. Har du 20.000 i egenkapital, eller en innbyttebil i kjørbar stand, kan du få en nesten ny Fiat Doblo fra kr 1.375/mnd. Ta kontakt for mer informasjon og pristilbud.

BOBIL-BILVERKSTED • KAROSSERI • BILUTLEIE Sjøveien 4, 4315 Sandnes - Tlf.: 51 70 97 00 post@auto-center.no - www.auto-center.no Verkstedet er åpent mandag - fredag: 07 - 15 Butikkåpent man. - fre.:å08 - 16, tirs. 08 - 20 lør. sommerstengt tom 17. Aug

Butikkåpent man. - fre.: 08 - 16, tirs. 08 - 20, lør. 11 - 14


BIL OG MOTOR

Flyter godt på el-bil favoritter TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Dalane bil har kunne gledet seg over at merkene de forhandler har surfet på el-bil bølgen. Storselgeren Nissan Leaf kommer ut i to utgaver i 2020. Dalane bil er nybilforhandler av Nissan og Kia og er en del av konsernet Ålgårds Auto AS. Nissan kom tidlig med el-bil, og Leaf har vært en bestselger siden produksjonsstart. Etter hvert kom de også med en liten elektrisk varebil, eNV 200. – Vi solgte veldig mye Leaf i 2018. Da doblet vi nesten om­set­ ningen. Nå er det imidlertid mange flere el-biler på markedet. Det merkes, forteller selger Jarle Gløpstad i Dalane bil. Dalane Bil har i liket med de andre forhandlerne i Egersund lite leasing. Her vil helst folk eie bilene selv. – Hvilken bil har du størst forventninger til i 2020? – Det ser ut til at flere bedrifter i vårt distrikt har oppdaget vår hel elektriske varebil Nissan eNV200. På denne gir ENOVA hele 25 000 kroner i støtte. Ut over det er det Nissan Leaf og våre biler med 7 års garanti, typisk Kia eSoul, sam­men med Kia Niro plug-in hybrid. Disse forventer vi mest av i år.

Hel-elektriske Nissan Leaf har vært en storselger i mange år. Nå merker selger Jarle Gløpstad at konkurransen på elbil-markedet har blitt tøffere.

En stor nyhet som kommer fra Nissan i år, er Nissan Ariya som blir en storebror til Nissan Leaf. Men den spennende SUV-en blir nok ikke leveringsklar før neste år. – Nissan skal alltid ligge fremst på el-bil, understreker Gløpstad. Dalane bil har 13 ansatte fordelt på salg av nye og brukte biler, verksted, skadeverksted og ruteskift. I 2019 solgte de 120 biler og hadde en omsetning på 55 millioner.

Populære bybobiler TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Bybobil-salget til Fardal Bil i Egersund går godt, og de vil satse enda mer på denne nisjen. – Vi skal være mer synlige i markedet og selge flere bobiler, smiler selger Geir Log. Vi føler at vi har truffet en nisje med de som ønsker den komplette bybobil. Bobilen Tourne er bygd med en varebil som utgangspunkt slik at fukt-problemer ikke vil være et tema for denne type bil. Bilen kan kjøres på småbilsertifikat, er registrert for fire personer og kan lett også brukes til bil nummer to. Den er under seks meter og går som personbil på ferjer. Det er montert solceller på taket som går til en kraftig batteri­ pakke. Hengerfeste er standard, og den er veldig godt isolert. Bilen kommer til en pris på rundt 8-900 tusen, forteller Log.

Et verksted for alle

Fardal bil har et stort verksted som arbeider med person­ bil, lastebil, buss og bobiler. – Verkstedet er viktig for oss. Vi har to mann som bare arbeider med lastebil og buss, og vi har løfteutstyr for bobiler. På verkstedet tar vi inn alt av merker, ikke bare våre egne. Vi har også folk som er kurset på gass, sier han. 30

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Selgere hos Fardal Bil, Geir Log og Audun Steinsland.

Fardal Bil er tilsluttet den landsdekkende kjeden Sjekkpunkt og er medlem av Bobilens Servicekjede. En fantastisk sentral plassering gjør at folk som kommer langveisfra, kan bare kan gå til togstasjonen som ligger et par hundre meter nedenfor. Fardal er nybilforhandler av Opel, Suzuki, Izusu og Tourne bybil. I 2019 ble de offisiell Tysse forhandler for bil- og båthenger i regionen. – Vår jobb er mer enn noen gang å snakke med kunden om hva han eller hun skal bruke bilen til. Vi er meget fokusert på at den enkelte skal velge bil ut fra sitt behov. Noen ganger anbefaler vi hel-elektrisk, mens andre ganger anbefaler vi en vanlig fossilbil, sier Log. Fardal Bil har 16 ansatte og en omsetning på cirka 40 millioner.


Satser på nytt varebilmerke med el-motor TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Holmane Bil er kjent for å gå sine egne veier. I mange år har de importert biler fra USA, gjerne store pickuper. Nå vil de også forsøke å selge varebiler med el-motor. Det står fullt med biler på tomta til Holmane bil i Tengs industriområde. Hit flyttet de fra Sirevåg i 2010. – Vi har masse biler på lager til enhver tid, både brukt og nytt, med alle drivlinjer, sier selger Reidar Lind. Holmane Bil er nybilforhandler av Chevrolet, Jeep, Ssangyong og Isuzu. Nå har de også Sverre Tengesdal og Reidar Lind skal i år forsøke å selge mest mulig av nykommeren elvarebilen Maxus. blitt forhandler av Maxus elektriske varebiler som produseres av SAIC, verdens 7. største bilprodusent som produserte nærmere sju millioner biler i fjor. Holmane Bil har et stort verksted med fem mekanikere og en lærling. Totalt er de 15 ansatte. I 2018 omsatte de – Vi startet salget av den store Maxus EV-80, som kan for litt i overkant av 80 millioner og solgte 300 biler. leveres som kassebil og lastebil, i siste kvartal i fjor. Denne Overskuddet var på cirka to millioner. har på kort tid blitt det mestselgende merke i sitt segment i Norge, forteller Lind. – Den noe mindre utgaven Maxus e-Deliver 3 kommer til Norge før sommeren. Vi har store forventinger til denne bilen. Det er en bil med lang rekkevidde til en gunstig pris. Alle Maxus el-varebiler kvalifiserer til ENOVA-støtte på 50 000 kroner til næringsdrivende, forteller Lind.

PRETRE AS ER NY EIER AV JÆREN TRETEKNIKK

Denne støtten skal stimulere til grønt skifte også på biler som brukes til vare- og nyttetransport. – Vi tenker at det er en veldig aktuell bil for håndverkere som for eksempel elektrikere og rørleggere. Salget har startet og vi håper å kunne levere de første bilene i mai/juni.

Importere US-biler

Holmane bil er store på import av US-biler. Corvette, Mustang og store pick-uper er noe av det som hentes hjem. En og annen veteranbil blir også tatt inn for salg. – Det er ikke så mange som holder på med dette, så våre kunder kommer fra hele landet, og vi sender ofte bil til kunden uten at han har vært og sett på den. Det går på tillit. US-bilene er omtrent 30-40 prosent av omsetningen vår.

Pretre AS sin sterke utvikling og markedsposisjon, langsiktighet og strategi gir det beste utgangspunktet for utvikling og vekst også for Jæren Treteknikk i sør-vest.

Nytt for året er blant annet at Jeep kommer med hybrid­bil. Dermed blir avgiften mindre og bilene vil bli rimeligere, noe som igjen vil åpne for en større kundegruppe. – Noe spesielt dere vil satse på dette året? – Vi vil ha litt av alt, smiler Lind.

www.pretre.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

31


BO URBANT ELLER LANDLIG? JA TAKK, BEGGE DELER!

På Rådhusmarka kommer boliger for alle generasjoner! Enten du er ung og single, i småbarnsfasen eller godt voksen, så vil du finne en glimrende leilighet på Rådhusmarka. Her, med ett minutt til Sandvedparken, to minutt til Langgata og kollektivtransport i umiddelbar nærhet, skal vi skape et bomiljø der alle generasjoner trives og opplever samhold i hverdagen. Start-leiligheter fra ca. 45 - 70 m2 – pris fra 2.190.000,Allsidig-leiligheter fra ca. 65 - 125 m2 – pris fra 3.390.000,Byhus med to etasjer, ca. 125 m2 – pris fra 5.490.000,Topp-leiligheter, fra ca. 114 m2 – pris fra 7.890.000,-

Rådhusmarka – et HeimeTM-prosjekt På Rådhusmarka får du mer enn bare en leilighet. Prosjektet utvikles i tråd med bomiljø-konseptet Heime, som gir deg tilgang til flotte fellesarealer og fellesløsninger. Felleshus med spisesal, kjøkken og TV-krok – gjestehybler – delerom med verktøy, sports- og turutstyr og uteleker – en egen Heime-app.

Salget starter til våren – hold deg oppdatert og meld din interesse på raadhusmarka.no

Ta kontakt for mer informasjon Carina Kaldheim 913 30 033 carina@ineoeiendom.no

Rune Larsen 930 44 902 rla@eie.no


BIL OG MOTOR

Skal selge 700 biler TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

I 2020 har Møller Bil Sandnes og Jæren som mål å selge 200 biler mer enn i fjor. – Det blir et vanvittig spennende år for oss, sier nybilselger Bjørn Danielsen. Marius Jørn Høiland, Siri Eik, Bjørn Danielsen og Andreas Skretting ved Møller Bil Sandnes og Jæren i Ganddal har store forventninger til de nye el-bilene som kommer fra VW i år.

VW ble i fjor Norges mest solgte bilmerke for 10 året på rad. Og den lokale VWforhandleren har nytt godt av at den tyske produsenten har truffet markedet godt med sine modeller. I fjor solgte de 500 personbiler.

– Vi hadde et godt år i fjor, og i år satser vi på at det blir enda bedre. Vårt mål er å selge 700 biler. Vi skal lansere flere nye el-biler i år, og startskuddet går nå med ID 3 som skal leveres i 2020, forteller Danielsen. ID 3 skal etter hvert erstatte eGolf som har vært en kjempe­suksess.

– ID 3 er den største lanseringen i Norges siden Bobla og den første Golfen kom i 1974. Vi er overbevist om at dette kommer til å bli Norges mest solgte bil i 2020, sier han. ID 3 vil ha en rekkevidde på 420 km (WLTP). Ikke lenge etter lansering av ID 3, kommer ID 4 som er en elektrisk SUV på størrelse med dagens Tiguan. – Dette er en bil vi gleder oss enormt til. Den skal vi også starte med levering av i 2020, sier Danielsen.

Opp? Lei lift hos oss – www.ekstralift.no

Vi har verdens største selvgående lift

Ned? Lei graver hos oss – www.ekstragraver.no

Fast pris til/fra Sola flyplass. Ta kontakt på post@vibataxi.no

Ring oss på 970 85 666 Jærveien 148 4340 Bryne

Din proffleverandør av verktøy og Industrirekvisita Martin Vagles veg 7 , 4344 BRYNE

Tlf 90 17 06 20

Vi er ikke størst, men prøv oss først. Kunde, service og kunnskap i fokus! www.voias.no - birger@voias.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

33


BIL OG MOTOR

Ketil Stokkeland har brukt mange timer på å sette i stand utstillingslokale og verksted for elektriske to-hjulinger ved Vigrestad sentrum. Nå er han klar til å satse for fullt på elektriske to-hjulinger.

Elektriske tanker på Vigrestad TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Ketil Stokkeland satser friskt på at Vigrestad skal bli sentrum for de som vil ha transportmidler på to hjul med elektrisk fremdrift. Når Næring på Jæren er på besøk legger Ketil og tømmermann Ingar Auklend siste finpuss på det som blir et lyst og fint verksted og utstillingslokale tett ved Vigrestad sentrum. Her blir det god plass til motorsykler, scootere og el-sykler, alt med elektrisk fremdrift. – Du skulle sett hvordan det så ut her før vi begynte, smiler Ketil. Han har brukt nær 500 000 kroner og mange, mange timer på oppussing. Tomta sentralt på Vigrestad var ikke billig. Derfor har han spart så mye som mulig på renoveringen. Uansett, flott har det blitt og nå kan 34

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

han for fullt fokusere på forretningen.

Landet til slutt på Vigrestad

Ketil er en mann med mange talenter og har gjort mye forskjellig, alt fra å jobbe som forkynner i Normisjon til å importere sportsbiler fra USA. Han er utdannet mekaniker og har blant annet skrudd både på lastebiler og personbiler hos Reime & Lode. Senere tok han Vinterlandbrukskulen og ble agronom. I 2001 forpaktet familien en gård på Vigrestad og Ketil ble bonde. – Det var fem fantastiske år, mimrer han. Etter hvert bygget han opp eget

bruktbilfirma på svigerforeldrenes gård på Tjelta. Her gikk det i ombygging av varebiler til personbiler, import av SUV-er, elektriske biler og de siste årene med fokus på campingvogner og bybobiler. Men da fylkesmannen satte foten ned for fortsatt forretningsdrift på gården på Tjelta, flyttet Ketil virksomheten til Vigrestad og la om driften. Nå vil han satse for fullt på elektriske tohjulinger. – Men er du ikke litt tidlig ute. Er markedet klar for elektrisk MC? – Da jeg begynte å importere elektriske biler i 2012 var det også i startgropen. Vi opplevde en stor interesse og noen ganger stod folk i kø for å by på de elektriske bilene vi importerte.


– Jeg liker å være med i starten på noe nytt og har stor tro på at dette vil gå bra. Nå er vi den eneste MC-forhandleren i landet som kun satser på elektriske to-hjulinger. Elektrisk er fremtiden. Dette er kjempespennende, sier han. Zero motorsykler som produseres i USA er trolig verdens største elektriske motorsykkelprodusent, Niu scootere lages i Kina og Peugeot el-sykler er fransk. Alle merkene tas inn til landet av den velkjente importøren Erling Sande AS. – Vi planlegger at Erling Sande kommer til Vigrestad med et eget roadshow til våren. Det blir stas, smiler Ketil.

Handler om innstilling og engasjement

Ryddig, rent og fint har det blitt i verkstedbygget.

– Jeg er så glad for at vi er på Vigrestad. Det er en fantastisk plass og vi skal sørge for at dette er den rette plassen.

Den entusiastiske håbuen tatt flere kurs slik at han selv kan ta all reparasjon av elektriske to-hjulinger. Det har gjort at flere forhandlere i distriktet sender sine kjøretøy til Vigrestad når noe er galt.

– Men er ikke Vigrestad langt fra markedet?

– Det handler ikke om plassen når vi skal lykkes. Det handler om innstilling og engasjement, mener Ketil som vil reise rundt med en stor henger fullpakket av utstyr og tohjulinger som han viser fram på messer og motor­sykkel­treff. Sønnen David på 16 er også litt med i driften av firmaet. Målet til Ketil er å selge 20 enheter i 2020. Så må salget øke ytterligere for at forretningen skal gå i pluss. Litt inntekter vil han nok også få fra salg av campingvogner, bybobiler og personbiler. Men det er ikke der han har fokus nå, understreker han.

– Vi har alt av feilsøkningsutstyr for elektriske kjøretøy, forteller han. – Hvordan er det å kjøre elektrisk MC? – Det er en helt spesiell og flott opplevelse. Mange fra den eldre garden vi møter på MC-treff er skeptiske, mens andre er nysgjerrige, synes det er kjempespennende og vil gjerne prøvekjøre. Mange blir positivt overrasket, sier han.

5HQ NM¡UHJOHGH

Helt nye BMW X1 25e Ladbar Hybrid med firehjulstrekk. Leasingkampanje fra 4.900,- /mnd* UTEN FORSKUDD. BMW X1 25e med firehjulstrekk er en kompakt SUV familiebil som også egner seg godt til bykjøring. eDrive M-sport edition inkluderer blant annet skinnseter, M-sport pakke og 10, 2” skjerm med navigasjon og ryggekamera. Nye BMW X1 Ladbar hybrid kommer med hengerfeste. *Startleie/etableringsgebyr: kr 5.488,- ink. MVA. Totalpris kr 181.888,- vil variere med rentenivået. 30.000 km og 36 måneders bindingstid. Forutsetter kredittgodkjenning. Gjelder privatleie/leasing. Bavaria tar forbehold om trykkfeil. Kampanjen varer i en begrenset periode.

Bavaria Bryne

bavaria.no T: 51 77 66 50 Trallfavegen 7, 4344 Bryne

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

35


BIL OG MOTOR

Fire gode kompiser i kranbransjen valgte å starte for seg selv. Det har de ikke angret på. Jobbene står i kø og snart må de lete etter større lokaler. Fra venstre Joar André Sæther, Pål Robert Sæther, Bernt Pedersen og Torbjørn Obrestad.

Direkte suksess med kranfirma TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Sørvest kran og rep. AS traff markedet midt i solar plexus. – Det er vanvittig travelt, sier daglig leder Torbjørn Obrestad. Det første hele året fikk de en omsetning på rundt åtte millioner. Fire gode kompiser med rik erfaring fra bransjen valgte å starte opp eget kranfirma i slutten av 2018. Det ble en umiddel­bar suksess. 2019 har vært et eventyr. Jobbene har stått i kø. – Det har gått over all forventning og vi regner med at det ikke er lenge til vi må ansette flere folk, sier Torbjørn Obrestad (37) som har åtte års erfaring fra kranbransjen. Han hadde ingen drømmer om at det skulle gå så godt da de valgte å gå fra sin tidligere arbeidsgiver og starte opp med eget firma.

italienske kranmerke Fassi. De driver også med sertifisering for alt av løfteutstyr. – Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Og til større utfor­ dringene er, dess kjekkere er det, sier Obrestad og viser fram noen egne skreddersydde løsninger de har laget for kran­ bilene. Dekk­plater i forkrommet metall, spesialdesignede kufangere og utvendig skap for arbeids­klær for å nevne noe. – Jeg brenner for at bilene skal se fine ut. Så vi lager egne spesielle og funksjonelle løsninger kundene blir fornøyd med. Vi får veldig mange forespørsler som ikke er helt A4, sier han og understreker at de jobber etter det prinsippet at kundene hele tiden skal vite hva ting koster før de setter i gang.

Vi engasjerer oss i grønt skifte

Torbjørn har selv god erfaring med å drive egne firmaer. Det har blitt både opp­turer og nedturer. Nå ligger alt til rette for at det skal bli en skikkelig opptur.

Utfordrende å takle veksten

I løpet av 2020 regner han med at de når en omsetning på 25-30 millioner. – Det kan være utfordrende å håndtere veksten, sier Obrestad som gjerne står opp nattestid for å hjelpe kunder. Den gode servicen har gjort at rykte går om det nystartede firmaet, og kundene kommer også langveisfra for å reparere sin kran hos firmaet eller få påsatt en ny på lastebilen.

Ser etter større lokaler

Firmaet holder til på Håland Industri-område og deler bygg med Appluss AS. – Det begynner å bli vel trangt her vi er, så vi må kanskje se oss om etter en ny plass. SørVest kran og rep. er forhandler av det anerkjente 36

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Varmepumper Bioolje-anlegg Biogass-anlegg Flis/pellets-anlegg I tillegg tilbyr vi:  Propan på bulk til konkurransedyktige priser  Nødfylling på dagen i vårt distrikt  Installasjon, rep og service på gassanlegg  24 timer døgnservice Ta kontakt for uforpliktende pristilbud

www.ohetland.no Mail: anita@ohetland.no

Tlf: 90079529


ANNONSE ANNONSE

Spesialister på skreddersøm Spesialister på skreddersøm – –ViVileverer bådevarebiler varebiler traktorer leverer både ogog traktorer somsom er tilpasset kundenes erbehov, tilpasset sier daglig sier kundenes daglig lederbehov, John Inge Øgreid hos Ålgård Landbrukssenter leder John Inge Øgreid hos Ålgård og salgssjef for varebiler hos Bertel O.LandSteen AS på Forus, brukssenter og salgssjef for varebiler hos Svend Erik Håland. Bertel O. Steen AS på Forus, Svend Erik Håland.

For Svend Erik Håland, John Inge Øgreid og Anniken Lima Øgreid er det viktig at kjøretøyet passer til kundens behov.

De to bedriftene samarbeider godt. Mens Bertel O. Steen ASÅlgård har etLandbrukssenter stort utvalg av står varebiler Merce-drar nytte av hverandres kunnskap og kompetanse Utenfor et stortfra utvalg des-Benz ogfraPeugeot, har og Ålgård Landbrukssenså ofte vi kan, sier Anniken, som er økonomi- og av traktorer New Holland Case IH side om terside traktorer New Holland og Case IH og rettermarkedsansvarlig på landbrukssenteret. og nyterfrastrålene fra sola. Like ved inngangsseg mot landbruket ogentreprenører. døra speiler nabobilen seg i den nyvaskede, svarte Mercedes-Benz Vito-en med oransje logo fra Bertel

Profesjonell hjelp til skreddersøm

Rykker ut med egen verkstedvogn – «Kvalitet i arbeid» er mottoet til Mercedes-Benz nyttekjøretøy, og dette er en arbeidsfilosofi vi jobber utfra i det daglige. Kunden skal oppleve samme kvalitet hos oss som forhandler, som i selve produktet, forklarer Svend Erik.

– Hos oss Idet får døra kundene profesjonelle O. Steen. åpnes hjelp høres av kjappe replikker folkBertel O. Steen har rundt 150 ansatte, mens Ålgård som kjenner bransjen. Vi er lytter deres behov ogLandbrukssenter har 20. De ansatte er spesialister etterfulgt av høy latter. Det høyttilunder taket utfordrer dem de trenger, og sammen – For bedriftskundene våre er det viktig at kjøretøyet og drøsen går på lett hva når Svend Erik Håland tar turen dis-på skreddersøm, og veileder kundene til å velge kuterer oss fram til denJohn beste sierdet kjøretøyet som har det nødvendige utstyret. fungerer optimalt, og det er avgjørende at nedetiden innom vi samarbeidspartnerne Ingeløsningen, Øgreid John Inge. Lima Øgreid på landbrukssenteret. Svend Erik Håland John Inge Øgreid Anniken Lima Øgreidmulig. er detViviktig at kjøretøyet – HosFor oss får kundene hjelp(t.v.), av profesjonelle folk og på utstyret, er minst har begge egen verkog Anniken

Når ergodt godtnok, nok, Nårkun kun det det beste beste er snakker du med Espen eller Aksel Når detEspen beste ereller godt snakker dukun med Aksel De tøffeste velger ofte detnok, tøffe! passer til kundens behov.

som kjenner bransjen. Vi lytter til deres behov

stedvogn som rykker ut ved behov, og tilbyr låne- og

– Trenger de for eksempel en bil til å40-årsdra en tungog utfordrer dem på hva de trenger, og sammen leiekjøretøy dersom kjøretøyet skulle bli stående. Ålgård Landbrukssenter AS, som feirer henger, er Mercedes-Benz Vito det beste valget.diskuterer – Vi strekker osstillangt for å løsningen, bistå kundene, og for å vi oss fram den beste jubileum i år, har vært forhandler for A-K maskiner Muskelkraften i kombinasjon med automatgirkas-sier yte best muligHaugsgjerd, service har vi en922 egen08 verkstedvogn Espen Grov 183 John Inge. siden 1997. I 2008 ble A-K maskiner en del av Mercedes-Benz nyttekjøretøy tåler922 det meste, menTar hvisseg du tid til kundene 183 sen er uslåelig, understreker Svend Erik, mens Espen som vi Grov rykker Haugsgjerd, ut med ved behov,08 utdyper John Bertel O. Steen og Ålgård Landbrukssenter Bertel O. Steen-konsernet. Mens Bertel O. Steen AS allikevel skulle trenge oss,13 har vi eget kundemottakBåde og verksted Aksel Oanæs, 909 617 Aksel Oanæs, 909 13 617 Espen Grov Haugsgjerd, 922 08 183 John Inge nikker enig. Inge. forbedriftene deg som næringskunde. Begge har et stort lager med et godt gjør det bra, og trekløveret mener suksessfaktoren er store på nyttekjøretøy, retter Ålgård LandbruksAksel Oanæs, 909 Bertel O.O.Steen AS13 617 er at de tar seg tid til å besøke kundene. Bertel Steen Rogaland AS utvalg som dekker de flesteRogaland behov. Dersom senter seg mer mot landbruket og entreprenører. Tlf. 982 17 772/51 61 19 40 Det er viktig for kundene at kjøretøyet fungerer opti- – Vi tilbyr låne- og leiekjøretøy, og mange kunBertel O. Steen ASav kundene ikke ønsker skreddersøm kan deRogaland få – Du må ikke være redd for å by2A, på deg selv, og det Ålgårdslåtten 4330 Ålgård Når kun beste er godt nok, malt, og det er avgjørende at nedetiden på utstyret, dene har hente- og bringetjeneste som en del av kun det det bestearena, er godt nok, er viktig å treffeNår kundene på deres mener kjøretøyet omgående. – Vi utfyller hverandre, har et godt samarbeid og post@alg-land.no ved service eller skade, er minst mulig. rammeavtalen, legger Svend Erik til. snakkerNår dukun med Espen eller Aksel det beste er godt nok,

snakker du med Espen eller Aksel Svend Erik.

Fra venstre: Aksel, Espen og Arill

snakker du med Espen De tøffeste velger ofteeller det Aksel tøffe!

snakker du med Espen eller Aksel

Espen Grov 922 08183 183 Mercedes-Benz nyttekjøretøy tåler922 det meste, men hvis du Espen GrovHaugsgjerd, Haugsgjerd, 08 allikevel skulle trenge oss,13 har vi eget kundemottak og verksted Aksel Oanæs, 909 617 Aksel Oanæs, 909 13 617 Espen Grov Haugsgjerd, 922 08 183 for deg som næringskunde. Aksel Oanæs, 909 Bertel Rogaland AS13 617 BertelO.O.Steen Steen Rogaland AS

Størst i distriktet Størst ii distriktet Størst distriktet på nyttekjøretøypåpå nyttekjøretøy nyttekjøretøy Bertel O. Steen Rogaland AS

Bertel O. Steen Rogaland AS, Vassbotnen 9, Stavanger. Tlf. 51 70 70 70. www.bosrogaland.no

Bertel O. Steen Rogaland AS, Vassbotnen9,9,Stavanger. Stavanger. Tlf. Bertel O. Steen Rogaland AS, Vassbotnen Tlf. 51 51 70 7070 7070. 70.www.bosrogaland.no www.bosrogaland.no Bertel O. Steen Rogaland AS, Vassbotnen9,9,Stavanger. Stavanger. Tlf. www.bosrogaland.no Størst i distriktet Bertel O. Steen Rogaland AS, Vassbotnen Tlf. 51 51 70 7070 7070. www.bosrogaland.no Størst ii70.distriktet Størst distriktet på nyttekjøretøy Fra venstre: Aksel, Espen og Arill

Bertel O. Steen Rogaland AS, Vassbotnen 9, Stavanger. Tlf. 51 70 70 70. www.bosrogaland.no

Geir Morten Oftedal, produksjonssjef

på nyttekjøretøy på nyttekjøretøy

– Vi får stadig nye faglige utfordringer som vi løser i samarbeid. Det bidrar til å gjøre arbeidshverdagen i Depro variert og spennende.

VÅR KJERNEVIRKSOMHET ER Å UTVIKLE VERKTØY OG UTSTYR TIL UNDERVANNSOPERASJONER. MER INFORMASJON OM OSS FINNER DU PÅ WWW.DEPRO.NO

CONSIDER IT DONE

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

37


BIL OG MOTOR

Kundene til Jæren Caravanservice kommer fra Mekjavik i nord, Sirdal og til Lyngdal i sør. – Målet vårt er å være på veien hver dag og utføre jobber der vognene står, sier de to.

Traff caravan-markedet Tommy Kulleseid og servicetekniker Aleksander Meihack Thu.

TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

De har brukt lite penger på markedsføring. Kundene får de via ryktebørsen og god kontakt med campingplasser.

Flere vil ha kjørevogn

– Er det gøy? – Ja. Vi treffer mye folk og ikke en dag er lik. Arbeidet er veldig variert, smiler de to.

Jæren Caravanservice på Lye satser for fullt i 2020.

De ønsker ikke å vokse for fort, men bygge stein på stein. De ønsker heller ikke å bli større enn at de kan ha tid til å gi gode råd til kunder som spør.

Oppdragene går ut på å ta service og reparasjoner på bobiler og camping­vogner, samt fukt- og gass-tester. Arbeidet utfører de der vogna står eller i eget verksted på Lye der de også har en liten utstyrsbutikk.

– Ser dere noen trend i caravanbransjen? – Det er kanskje en trend at flere nå ønsker seg en vogn de lett kan dra etter bilen, sier Mautizen som selv har vært langt nedover Europa på tur med campingvogn.

I tillegg selger de campingvogner og bobiler av merket Tabbert, Weinsberg og T@b. Dette er vogner som strekker seg fra det beste og mest eksklusive markedet har å tilby til rimeligere kjøre og familievogner for de som trenger en vogn til vår, sommer og høst.

“Vi “Vigår gåraldri aldri fra en jobb før vi er fornøyd, og det ser bra ut.” ut.”

– Vi skal ikke være store på salg. Det er reparasjoner, service og tester vi fokuserer på, understreker de to.

Pass på fugene

Kulleseid viser en ganske så ny camping­vogn de har inne til fukt­reparasjon. Hele fronten må byttes etter en stor lekkasje. For å få vogna i god stand ruller tusenlappene fort.

Bente Håland, daglig leder LOKOMOTIV MEDIA. Foto: Erlend Skarsaune, Jærbladet.

– Det lureste folk kan gjøre er å omfuge hver 5-6 år for å unngå lekkasjer, sier han.

bedriftshelsetjeneste

- del av Mediteam as Hålandsvegen 24, 4344 Bryne, Tlf.: 51 79 95 60, www.jbht.no 38

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

bente@haalandasfalt.no


NORGES STØRSTE UTVALG AV ELEKTRISKE VAREBILER

FREMTIDEN ER ELEKTRISK OG MAXUS ER ALLEREDE EN AV NORGES MEST SOLGTE EL-VAREBILER. ENOVA GIR FULL STØTTE PÅ 50.000,- PÅ ALLE MAXUS VAREBILER.

gir støtte på

50.000,ved kjøp av alle nye Maxus varebiler og 5.000,ved kjøp av el-lader.

ENESTE BILMERKE MED FULL STØTTE PÅ ALLE MODELLER

NORGES STØRSTE EL-BIL NYHET! HOLDER DET MED 200KM REKKEVIDDE ELLER MÅ DU HA 300KM? VELG DIN BATTERIPAKKE.

KLASSENS BESTE SPESIFIKASJONER: BEST REKKEVIDDE, NYTTELAST OG HENGERVEKT! INTRODUKSJONSPRIS e-Deliver (Pris inkl. Enova støtte)

VELG MELLOM 4,8M3 OG 6,3M3

3 FRA 229.900,-

Nå lanseres e-Deliver 3 som årets største el. varebil nyhet. Maxus har tatt Norge med storm og etter lansering i fjor gikk vår første el varebil Maxus EV80 rett til topps som Norges mest solgte elektriske varebil over 5m3. EV80 leveres i flere varian- ter; 8/9seter, 10,2m3 og 11,5m3 kassevogn, Pick Up planbil samt chassis med div. muligheter for påbygg. På EV80 matcher vi også Enova sin støtte og du får totalt 100.000,- i støtte på EV80.

INTRODUKSJONSPRIS EV80 FRA 465.500,(Pris inkl. Enova støtte)

EV80 Stor varebil

e-Deliver 3 Dine Penger 225x297 nr 2.indd 1

EV80 Stor 9 seter

EV80 Planbil

Tengsareidveien 4, 4373 Egersund Telefon 51 46 19 80

Følg med på holmanebil.no

www.maxus.no

15.01.2020 11:37


Elise Tjetland, autorisert regnskapsfører i Fasit Regnskap.

Firma og Bil Temaet «firma og bil» er noe vi regnskapsførere kommer borti stadig vekk. Til tider kan temaet bli ganske tungt og komplisert. Jeg skal ta en kort gjennomgang av hovedpoengene med firma og bil, skrevet på bakgrunn av reglene for aksjeselskap.

Bilgodtgjørelse:

I flere tilfeller kan det være best økonomisk å bruke privat bil i selskapet til yrkeskjøring. I disse tilfellene løses dette veldig enkelt med en kjørebok. Ansatte skriver ned kjøreturer og antall kilometer. Den ansatte får i disse tilfellene til gode bilgodt­g jørelsen. Den ansatte får utbetalt bilgodtgjørelsen skatte­fritt, kr 3,50 pr. km for 2020, mens firmaet får skattemessig fradrag for beløpet. En av grunnene til at jeg ofte anbefaler bilgodt­g jørelser er fordi selskapet slipper å binde opp kapital eller forpliktelser i en bil.

Firmabil og fribil:

Når et selskap velger å kjøpe bil kan vi dele det inn i to kategorier, firmabil og fribil. Firmabil brukes bare i yrkeskjøring, mens fribil brukes også av den ansatte privat. La oss ser mer på disse to senario. Firmabil, Selskapet kjøper bil som bare brukes til yrkeskjøring Ved kjøp av personbil og varebil klasse 1, (hvite skilt) • Ikke mva fradrag • Fullt skattemessig fradrag på alle kostnader Ved kjøp av varebil klasse 2, (grønne skilt) • Mva fradrag • Fullt skattefradrag på alle kostnader Fribil, Selskapet kjøper bil som ansatte bruker også privat Ved kjøp av personbil og varebil klasse 1, (hvite skilt) • Ikke mva fradrag • Fullt skattemessig fradrag på alle kostnader • Innberettes som lønn Ved kjøp av varebil klasse 2, (grønne skilt) • Mva fradrag • Fullt skattefradrag på alle kostnader • Innberettes som lønn

VI ER PARTNER FOR Fyllestasjon for diesel. BONDEN, -INDUSTRIEN, Dieseltanker i alle varianter MARINEN- OG for salgOFFSHORE. og uteie.

Størst på smøreolje og drivstoff Velkommen innom oss i Vardheia på Bryne og få deg divstoffkort. ALLE KAN FÅ!

Ta kontakt med oss angående drivstoff for firma og private. Gunstige priser. Fyll drivstoff flere steder i distriktet. Hos oss kan dere få alt. Fett – Olje – Smøremidler Kjemi – Drivstoff – Parafin

RING: 51 64 24 00 VI LØSER DE FLESTE PROBLEM, SMØRER ALT FRA MOPEDEN TIL OLJERIGGEN. Robotvegen 6, Bryne • www.knapphus.no Asbjørn Haaland Tlf. 928 45 333 • E-post: asbjorn@knapphus.no Konrad Ree Tlf. 915 24 449 • E-post: konrad@knapphus.no

skarp.no

Regnskapsførerens råd

- Fyllestasjon for diesel. - Dieseltanker i alle varianter for salg og uteie.

DITT

Velkommen innom oss i Vardheia på Bryne og få deg divstoffkort. ALLE KAN FÅ! PÅ

KOMPLETTE BILSENTER JÆREN

Ta kontakt med oss angående drivstoff for firma og private. Gunstige priser. Fyll drivstoff flere steder i distriktet.

Innberettes som lønn:

Ansattes fordel ved privat bruk av arbeidsgivers bil skal skatt­legges når den ansatte faktisk har brukt bilen til privatkjøring i løpet av året. For 2020 fastsettes fordelen til 30 % av kr 314 400, pluss 20 % av det overskytende. Beregningsgrunnlaget for fordelen fastsettes med utgangspunkt i listeprisen som ny. For en bil som har en listepris på 500.000 blir regnestykket: 314.400 x 0,30 = 94.320 (500.000-314.400) x 0,20 = 37.120. Den ansatte blir fordelsbe­skattet for 131.440. Hvis den ansatte har et skattetrekk på 34% betaler den ansatte 44.690 kr i skatt for fordel av bruk av firma sin bil. En kan derfor spør seg selv om det alltid er en gode med firmabil? 40

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

TRYGT OG GODT BILHOLD RING: 51 64 24 00 Med 75 års erfaring kan vi gi deg den tryggheten du trenger. Hos DE PROBLEM, oss får duVI altLØSER du trenger forFLESTE et reimeoglode.no SMØRER ALT FRA MOPEDEN TIL OLJERIGGEN. komplett, langt og sikkert bilhold. 51 79 10 10 Robotvegen 6, Bryne • www.knapphus.no Asbjørn Haaland Tlf. 928 45 333 • E-post: asbjorn@knapphus.no Konrad Ree Tlf. 915 24 449 • E-post: konrad@knapphus.no


MIN JOBB

Er lageret sprengfullt eller er du lei av å spreia lort? Ring Jæren Maskin, så tar me drittjobben!

jaerenmaskin@gmail.com

Slåmaskin(butterfly) Åkersprøyte Gras/korn-henger Sprederive Vakumvogn Plog Samlerive Gjødselmixer Slodd Presse

Navn: Unni Einarsen Yrke/tittel: Adjunkt, lærar Alder: 46 Arbeidssted: Time kommune, Rosseland skule 1. Hvorfor ble du lærer? Å vera saman med born og unge kvar dag er for meg eit eventyr. Det å sjå gleda over å læra, kjensla av å lukkast og stoltheita over å meistra er magisk. Eg er stolt og glad for å vera ein del av dette. 2. Hvilken utdannelse kreves? No er det eit halvt liv sidan eg tok utdanninga, eg har allmen­lærarutdanning, som på den tid var eit 4-årig høg­ skulestudium. I dag kan ein verta lærar ved å velgja ulike utdanningsløp. Ein kan velgja grunnskulelærar; 1. – 7.trinn, grunnskulelærar 5. – 10.trinn, lektor­ utdanning, fag og yrkeslærarutdanning og barnehage­ lærarutdanning. 3. Hva er dine ansvarsområder og arbeidsoppgaver? Eg har ansvar for eit alternativt opplegg der elevar får gå på jobb ein gong i veka, i tillegg har eg ein del spes.ped, elles er eg så heldig å få styra skulebiblioteket på skulen. 4. Hvilke utviklingsmuligheter mener du å ha i stillingen? Det kjem heilt an på deg sjølv. I dag er det tilbod om etterut­danning i mange variantar. Elles er det i grunn kun ein sjølv som set begrensningar eller opnar for vidareutvikling. Eg likar å oppdatera meg på ting som handlar om korleis tilretteleggja for elevar med ulike utfordringar. Det kan handla både om lærevanskar og sosiale utfordringar. 5. Hvilke egenskaper synes du er viktig å ha i din jobb? Ein må tåla ein støyt, samt vera autoritær på ein fin og god måte. Det kjem og godt med å ha ein dose tolmod utanom det vanlege. Å vera ein god lyttar er svært viktig, ein skal og vera open for å takla uforutsette ting. Elevane skal møta trygge vaksne som ser den einskilde.

www.magnar-eikeland.no

6. Hvordan er arbeidstiden? Det vil variera utfrå stillingsprosent. Om ein jobbar i 100 % stilling er ein vanlegvis på skulen frå 08.00 – 15.00. Utanom dette kjem det som fylgjer med ein lærarjobb, det kan vera møter, planleggging og samtalar på kveldstid. Så hender det jo at lærarar tek jobben med seg heim, og brukar fleire timar i helger og ettermiddagar. www.crisma.no

ADRESSE: Ljosheimvegen 2, 4050, Sola TELEFON: 47 67 66 00

Du finner oss på Sola!

7. Hva er det beste med jobben? Å vera saman med born og unge og veileda dei på vegen mot å verta gode medborgarar og klar for livet. 8. Hva ville du valgt dersom du skulle hatt et annet yrke? Kanskje noko som handlar om formidling på ein eller anna måte. N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

41


Berg og dalbane for Rodeo Chair TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Stor oppmerksomhet og designpris til tross, foreløpig er Rodeo-stolen til Frode Skretting fra Varhaug ingen salgssuksess. Men oppfinneren selv, han er optimist. OPPFINNELSER PÅ JÆREN Navn: Rodeo Chair Oppfunnet: 2011 Hensikt: Stol som skal bedre rygghelsen Oppfinner: Frode Skretting fra Varhaug Status: Stadig i salg. Cirka 2500 solgte.

Bakgrunnen til stolen er at unge og voksne i dag sitter svært mye i løpet av en dag og mange utvikler rygg- og skjelettskader. Ryggskader er den vanligste årsaken til sykefravær og den enkelt-lidelsen som koster samfunnet mest. Problemet ønsket spesialist i allmenn­f ysioterapi Frode Skretting å gjøre noe med. Ved en skole i Bjerkreim satt alle elevene på terapi­ baller. Dette fenget Skretting og han tok masteroppgaven ved medisinsk fakultet i Bergen der han kartla barna som satt på ball mot de som satt på vanlige stoler. Forskjellene viste seg å være enorme. Elevene som satt på terapi­baller fikk sterkere rygg, hadde bedre bevegelse og balanse. I 2011 gikk han ut i garasjen på Varhaug, tok en terapiball og smurte glass­fiber rundt den. Faren hjalp til 42

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Randi Karin Sudmann Tunheim og Frode Skretting sammen med daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

med å skjære den ut. Dette ble spiren til Rodeo Chair. Innovasjon Norge tente på ideen og støttet prosjektet økonomisk. Hareide design ble koblet inn på utformingen. Et tysk selskap hadde teknologien som gjorde at de ved en fabrikk i Italia kunne presse finer til runde ergonomiske stoler. Prislappen ble på rundt 7000 kroner. Målet var også å lage en billigere variant i plast. Stolen fikk stor oppmerksomhet på møbel­messer i både inn og utland og høstet mye anerkjennelse. Men Skretting støtte også på utfordringer.

Måtte forsterke den

Rodeo Chair ble innkjøpt til noen

Fysioterapeut Frode Skretting har stor tro på at han vil lykkes i arbeidet med Rodeo-stolen. – Det tok 13 år før TrippTrapp stolen ble en suksess, minner Frode oss om.

klasser i Hå-skolen som et prøve­ prosjekt. Elevene likte å sitte på stolen, og tester viste at stolen hadde stor effekt på kjernemusklaturen deres. I tillegg mente en å merke at det ble roligere i klassen. Men prøveprosjektet skulle også vise at selve stolen hadde svakheter. Stolen ble hengt opp under pulten i en krok. Det viste seg imidlertid at den ikke tålte å falle ned fra kroken, da gikk den etter hvert i stykker. Den tysk/ italienske produsenten var imidlertid raskt på plass, forstod problemet og laget stolen sterkere.


2020 blir et spennende år

På bakgrunn av godt salg og million­omsetning i 2016 og 2017 ansatte firmaet Rodeo Holding en daglig leder. Men problemene med stolen gjorde at salget stoppet opp i 2018. Nå er det ingen ansatte i firmaet og Skretting jobber selv med stolen på «fritiden» i tillegg til arbeidet som fysioterapeut. – Har du vært fristet til å gi opp noen gang? – Nei, nei. Jeg gir ikke opp. Det har vært en berg- og dalbane og jeg har brukt mye penger på produkt­ utvikling, men 2020 ser ut til å bli et spennende år. Det er noen investorer som er interessert i å bli med og et dansk firma som er stor leverandør til barnehager og skoler som vil selge stolen. Jeg er optimist og har stor tro på produktet, sier han. Planene om å lage en rimeligere variant av plast har det så langt ikke blitt noe av. Før han går i gang med det, trenger han en større ordre. – Nå holder jeg på å pakke en stol som skal stå utstilt «for evigheten» på Nasjonalgalleriet. Det har vært veldig kjekt å oppleve så mye oppmerksomhet og annerkjennelse for stolen, men det har også vært enormt mye arbeid, understreker en entusiastisk gründer og oppfinner.

B E T O N G A R B E I D post@ahbygg.no

tlf.nr 51 79 85 79

jarle@jaerenbygg.no tlf. 918 12 152

Sett en NORSK REKORD i transport du og.

Telefon: 406 45 290 Mail: post@rekord-transport.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

43


GRÜNDEREN

• • • •

Vi tar oppdrag som graving, steinlegging, løing, riving, transport mm. Salg av Solla jord. Med lang erfaring i bransjen og dyktige fagfolk i ryggen, tar vi små og store oppdrag for private, bedrifter og kommuner. Ta kontakt for gratis befaring!

Navn: Heidi Roos Alder: 43 Bosted: Klepp Bedrift: Hengmed as

1:1

125x40mm 1. Kort fortalt – hva er din gründer­bedrift? Konsulenttjenester for gründere og lokalt næringsliv innen sosiale medier. Du kan få individuell rådgivning eller delta på praktiske kurs og foredrag. Det er alltid inkludert oppfølging i etterkant av alle kurs. I tillegg jobber jeg med å utvikle forretningsmodeller, prosjektarbeid og arrangering av nettverkssamlinger for næringsliv på Jæren.

2. Hvor lenge har du jobbet med dette? Jeg har markedsføringsutdannelse, og har jobbet med salg og kundeservice de siste 20 årene. Interessen for digital markeds­ føring kom da jeg jobbet som rådgiver for gründere i Gründerarena Jæren. Der jobbet jeg i 3 år, og en stor takk til daværende kollega Synneva Erland som raust delte av sin kompetanse. Synneva er gründeren bak Synneva Erland kommunikasjon. 3. Hvor kom ideen fra? Den kom fra min erfaring med næringsliv og gründere da jeg jobbet i Gründerarena Jæren. Det er et stort behov for praktisk hjelp med å nå ut til markedet på digitale plattformer. De fleste vet hvor viktig det er å være synlig, men ikke hvordan de best mulig får dette til. De som spesielt trenger min hjelp er gründere og mindre bedrifter som ikke har budsjett til å ansette en digital markedsansvarlig.

Orreveien 301, Kleppe • Tlf: 992 78 710 E-post: phatteland@jkn.no • www.palhatteland.no

1:2

200x200mm

4. Hva var de første skrittene fra idé til oppstart? Første skrittet var å sette opp en forretningsmodell. Og dette kan jeg anbefale på det sterkeste til alle som har en ide – bruk Osterwalder Business Model Canvas. Du finner den blant annet på Innovasjon Norge sine nettsider. Når forretningsmodell og finansiering var klart så flyttet jeg inn i lokalet i Jernbanegata 13. 5. Hvordan har du jobbet videre med dette? Nå har jeg etablert meg med eget kontor i Bryne sentrum. Her blir det rådgivning og kurs. Jeg har i tillegg et godt samarbeid med Christoffer Jansen som er grafisk designer og som utvikler nettsider. Vi er i prosessen med å lage til et kontorfellesskap der vi har plass til både gründer og lokalt næringsliv. Jeg har stor tro på å bygge hverandre gode og at du kommer langt med å være raus og inkluderende. 6. Hva skal du gjøre fremover? Nå jobber jeg med å utvikle en kurspakke til mindre bedrifter for hvordan de kan øke omsetningen med å nå ut til sine kunder og målgrupper på digitale plattformer. Først og fremst for facebook og Instagram. I tillegg er jeg og 2 andre dyktige damer i gang med å etablere et lokalt kvinnenettverk. Vi damer trenger et lokalt nettverk der vi kan heie på hverandre og spille hverandre gode! Gleder meg til å dele dette når grunnlaget er klart.

E. VARHAUG transporterer det meste: - TRAKTOR - GRAVEMASKIN -TRUCK Kunde: E Varhaug Transport Avdeling: --- PERSONLIFT M.M. Design: Tom-Kenneth Amdal Selger: Kjell Tengs STYKKGODS Mål: 1: DIV i A4 - ADR

Dato: 26.09.19

Rev: 01

Filnavn: E Varhaug Klister

© Copyright: Alle rettigheter til idéer og evnt. vedlagte skisser, originaler og tekstforslag er forbeholdtVarhaug opphavspersonen og må ikke brukes, Elling sikt? bearbeides eller vises uvedkommende uten tillatelse. Uautorisert bruk av skissemateriell vil medføre fakturering av medgått arbeid.

7. Hva er målet med bedriften på lang Å være den beste på Jæren på sosiale medier. Jeg mener også det er viktig å møtes, bedriften skal derfor også være et bindeledd og en inngangsport til næringslivet på Jæren.

44

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Jærveien 34, 4365 Nærbø

Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev: Dato: ---------- Rev:


VERDI‐ OG SKADETAKSERING

    

Bolig og næringseiendommer Landbrukseiendommer Innbo og løsøre Maskiner og prosessutstyr Driftstilbehør og driftsløsøre

www.bbetakst.no

9 erfarne medarbeidere med høy kompetanse innenfor sine fagområder. Ta kontakt for mer informasjon eller en uforpliktende samtale.

   

BESTILL CONTAINER

Rådgiving og konsulenttjenester Prosjektstyring Sakkyndig bistand Energimerking av bygg

Welhavens vei 15, 4319 Sandnes Telefon sentralbord: 51 68 54 50

E‐post: post@bbetakst.no

INGEN

leiekostnader i

7

hele dager!

Tlf. 51 800 800

Design og illustrasjon: DataTrykk AS

www.renovasjonen.no post@renovasjonen.no

Vi tilbyr utførelse

av alle typer kranoppdrag, både for privatpersoner og for bedrifter. Vi har godkjent personkurv til løft av person. I tillegg selger vi snøkjetting til alle typer hjul, for personbiler, trailere, lastebiler, traktorer, anleggsmaskiner, snøfresere m.m. Ta kontakt: 975 42 880 post@kimverdal.no, www.kimverdal.no

TIL LEIE/SALG – ORSTADVEGEN 128 A • Stor og moderne kombinasjonseiendom på Orstad for utleie.

KRAN OG KJETTING AS

• Inntil 4.000 kvm. verksted/produksjonshaller bestående av produksjon, sveisehall, finverksted og lager. • Vaskehall med oljeutskiller

• Eiendommen ligger i etablert næringsområde på Orstad i kort avstand til sentrale trafikk-knutepunkter.

• Totalt 8 kjøreporter med ulik bredde og porthøyder.

• Eiendommen er fristilt og kan leies ut i sin helhet til én eller flere leietakere.

• Traverskran, 2 stk. 10 tonn. Krokhøyde cirka 7 meter.

• Totalt BTA 5.606 kvm. Arealene kan tilpasses og justeres etter behov. • Inntil 2.300 kvm. kontor med plass til 80 -100 arbeidsplasser.

• 8 meter takhøyde i verksted

• Gode parkeringsforhold på tomten. • Eiendommen er reguler for kontor/lettere industri ihht. reguleringsplan for Industriområde N10 Orstad. • Salg av eiendommen vurderes.

Kontaktperson: Arne Tårup Mob: +47 95 98 92 31 • E-post: arne@kaph.no

KAPH.NO N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

45


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN

KLEPP EVLOGIA INVEST AS Orstadvegen 211, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Arne Åkerlund Virksomhet: Investeringer i aksjer, andeler, samt å eie i virksomheter hvor selskapets eier utøver aktivt eierskap. Videre er selskapets virksomhet å utføre konsulenttjenester. KJIPT AS Hattelandsvegen 73, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Espen Knudsen Virksomhet: Investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende.

VELKOMMEN TIL OSS I VELKOMMEN TIL OSS I PAOK AS

KLEPP SPES INVEST HOLDING AS Borevegen 5, 4352 KLEPPE Daglig leder: Sjur Lode Styreleder: Norodd Lode Virksomhet: Investering i verdipapirer og fast eiendom, samt hva hermed står i forbindelse. LADRON HOLDING AS Kjelvene 16, 4350 KLEPPE Styreleder: Bjørn Olav Nordal Virksomhet: Investere i andre selskaper ved aksjeeie eller annen deltakelse samt investering i fast eiendom, konsulenttjenester og andre tjenesteytene oppgaver. FROG LEAP AS Robotvegen 18, 4340 BRYNE Styreleder: Leo Aasen Moracchioli Virksomhet: Musikkproduksjon, turnévirksomhet med band og annet som står i den forbindelse.

LOCKGÅRDEN LOCKGÅRDEN I KLEPP SENTRUM Gulakskroken 53, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Olaf Peter Krispinussen Virksomhet: Kjøp eiendom. HOPPY HOLDING AS c/o Rygr Brygghus Plogfabrikkvegen 15 4353 KLEPP STASJON Daglig leder og styreleder: Sune Aabø Parker Virksomhet: Investere i andre aksjeselskaper.

I KLEPP SENTRUM

KNITS & CRAFTS AS Møllevegen 22, 4353 KLEPP STASJON Styreleder: Eirik Fuglestad Virksomhet: Selge formidlingstjenester for strikke­ produkter over internett, samt tilhørende varer. Herunder medvirke i andre selskaper innen samme virksomhet, samt alt som hører naturlig til dette.

KRISTIAN STORHAUG Hattelandsvegen 98, 4351 KLEPPE Innehaver: Kristian Tu Storhaug Virksomhet: Velvære, flytetank behandling + salg av varer. OSMUNDSEN KAPITAL AS c/o Arve Osmundsen Trygve Bores veg 12, 4351 KLEPPE Styreleder: Arve Osmundsen Virksomhet: Investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende. Selskapet vil også drive med konsulent­virksomhet. SLE SØR AS Smievegen 8, 4350 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Jens Hodne Virksomhet: Kjøp og utleie av fast eiendom samt hva hermed står i forbindelse samt å delta i andre selskaper med lignende formål og utvikling eiendommer. STILLASPARTNER PERSONELL AS Plogfabrikkvegen 19, 4353 KLEPP STASJON Daglig leder og styreleder: Tor Magne Tjemsland Virksomhet: Utleie av arbeidskraft og holde kurs innenfor stillasbygging og sikring.

833 regnskapsbilag - krever lettvint og rasjonell regnskapsføring

Jæren Regnskap er i stadig større grad Regnskap er i stadig større grad tJæren en samarbeids partner og total leverandør t en økonomisk samarbeidspartner og totalleverandør nen og administrativ bistand. Din samarbeidspartner og totalleverandør nen økonomisk og administrativ bistand. Din samarbeidspartner og totalleverandør

innen økonomisk og administrativ bistand innen økonomisk og administrativ bistand

PP AARRT NT ENR EE: R E : Torill Skjæveland Hodne Torill Hodne KONTAKTPERSONER: P :AARRT NT EWiig R T N E R EPOddmund NR EE: R E : Rune Stakkeland Torill Skjæveland Hodne Torill Hodne Skjæveland Hodne Magnar Espedal R T N E R Livar EOddmund : OhmaWiig Rune Stakkeland Stakkeland E R E : Rune Stakkeland Oddmund Wiig Skjæveland Hodne Magnar Espedal Livar Ohma mund Wiig nd Hodne Magnar Espedal Stakkeland E R E : Rune Stakkeland Oddmund Wiig ard Espedal mund Wiig nd Hodne Magnar Espedal g

nd ar Espedal l g al

46

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

50, Tlf.Tlf: 5151 7878868650 post@ j-regnskap.no post@jaeren-regnskap.no Tlf: 51 78 86 50, Tlf.www.j-regnskap.no. 51 78 86 50 Tlf. 51 78 www.jaerenregnskap.no 86 50 post@ j-regnskap.noKleppe post@jaeren-regnskap.no post@jaeren-regnskap.no www.j-regnskap.no. Tlf. 51 78 www.jaerenregnskap.no 86 50 www.jaerenregnskap.no post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no

Tlf. 51 78 86 50 post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no Tlf. 51 78 86 50 post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no Block-gården, 4352

Vi hjelper deg med å få på plass effektiv økonomistyring. Ved å nytte ny teknologi kan våre kunder fokusere på det som er viktigst for dem: Å drive godt, framtidsretta landbruk. Les mer om alt vi kan bistå med på www.kleppgrl.no

REGNSKAPSTJENESTER // ØKONOMISK RÅDGIVNING // UTVIKLING OG STRATEGISKE VALG


MEGABITE J&D

Vi tar oss av regnskapet Regnskap trenger ikke være en komplisert affære. Fasit Regnskap tilbyr gode priser, smarte digitale løsninger og tett samarbeid. Fasit Regnskap har lang erfaring med Tripletex Vi tilbyr: Fast månedspris • Ingen etablering • Dyktige folk • Gode systemer Ta kontakt for et uforpliktende møte!

F a s it R e g n s k a p | Hu l d a G ar bor g s ve g 6 , 4 3 4 4 B ryne | 9 1 8 3 9 4 5 4 | w w w .fasitregnskap.no


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN

TIME HHELLVIK HOLDING AS Tepperotvegen 7, 4347 LYE Daglig leder og styreleder: Håvard Løvdahl Hellvik Virksomhet: Investering i aksjer. ROBUST TRENING OG FYSIOTERAPI Storgata 12, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Lars Zachariassen Virksomhet: Selge tjenester og varer innen Trening og fysioterapi - og annet som naturlig sammen­ faller med dette - samt deltakelse i andre selskaper, investeringer og nærliggende virksomhet. SCUDERIA VITTORIA AS Bolmestykket 1A, 4355 KVERNALAND Daglig leder og styreleder: Ronny Lauritsen Virksomhet: Trening og oppstalling av travhester samt løpskjøring med tilhørende aktiviteter. SPESIALTAKST AS c/o Per Jone Bakker Hågenholen 18, 4346 BRYNE Daglig leder og styreleder: Per Jone Bakker Virksomhet: Takseringstjenester. STOREKNUT AS Elisberget 4A, 4344 BRYNE Styreleder: Nils Underhaug Virksomhet: Å eie og forvalte aksjer i andre selskaper og hva hermed måtte stå i forbindelse.

ZACHARIASSEN HOLDING AS Hulda Garborgs veg 6, 4344 BRYNE Daglig leder: Caroline Martina Zachariassen Styreleder: Lars Zachariassen Virksomhet: Investering i aksjer, samt alt som står i forbindelse med dette, herunder deltakelse i andre selskaper med liknende virksomhet. Kjøp og salg av aksjer eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretak. Selskapet kan også drive med kjøp/drift av fast eiendom. JÆREN EIENDOMSMEGLING HOLDING Torggata 2, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Bjørn Rune Salte Virksomhet: Selskapets formål er å være holdings­ elskap for Jæren Eiendomsmegling AS, samt det som naturlig står i forbindelse med dette. MOMENTS TRAVEL AS Kong Haakons veg 61, 4345 BRYNE Daglig leder og styreleder: Siv Høyland Virksomhet: Nyskapende reisebyrå med hovedfokus på gruppereiser og temareiser. Vår visjon er personlig oppfølging og presisjon i gjennomføringen. Vi jobber målrettet og aktivt med å tilby relasjonsskapende og unike turer som overgår kundens forventninger. Gjennom dialog med kunden og vår kunnskap, skaper vi den unike reisen for hver enkel bedrift/gruppe. Samt alt som naturlig står i forbindelse med dette, herunder å delta i andre selskaper.

ØST TOMTESELSKAP AS Industrivegen 1, 4344 BRYNE Styreleder: Dag Leo Vestre Martinsen Virksomhet: Eie og drifte eiendom, samt hva hermed står i forbindelse. HØGSKULEN FOR GRØN UTVIKLING Arne Garborgs veg 22, 4340 BRYNE Stiftelse Daglig leder: Dag Jørund Lønning Styreleder: Olav Sande Virksomhet: Å gje høgare utdanning etter gjeldande lover og reglar for høgskular og universitet, og skal drive med forsking, utvikling og oppdragsverksemd, nasjonalt og internasjonalt som støtter opp om lokalt og regionalt utviklingsarbeid og natur - og kulturbasert verdiskapning og næringsutvikling. JÆREN EIENDOMSMEGLING AS Torggata 2, 4340 BRYNE Daglig leder og styreleder: Bjørn Rune Salte Virksomhet: Eiendomsmegling og annen virk­som­ het som naturlig tilhører eiendomsmegling. RECOVERDATA GLENN ØDEGÅRD Svalevegen 13, 4347 LYE Innehaver: Glenn Ødegård Virksomhet: Gjenopretting/rekonstruksjon av lagrings­­media som harddisk, usb-minne og lignende.

Bryne Revisjon AS er et selskap med kontor i Bryne sentrum. Vi arbeider med små og mellomstore bedrifter, organisasjoner og stiftelser som befinner seg i området Jæren/Sandnes/ Stavanger. Vi tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgifter, årsoppgjør og økonomisk rådgiving.

Meierigata 17, 4340 Bryne. Tlf 51 77 97 10. www.jaerrevisjon.no

Meierigata 17, 4340 Bryne. Telefon 907 73 000

Velkommen til Grand Revisjon! Vi er et lokalt, tilgjengelig og fleksibelt revisjonsselskap med vekt på faglig kompetanse og kvalitet i våre leveranser. Live, Anne Gunn, Gunn Karin og Hilde ønsker eksisterende og nye kunder velkommen!

Revisjonstjenester I Rådgivning I Årsregnskap og skattepapirer I Skatt og avgift

48

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Grand-bygget Hulda Garborgs veg 4 4344 Bryne post@grandrevisjon.no Telefon 51 77 07 90 grandrevisjon.no


HÅ HEGGØS SYKKELSERVICE Opstadvegen 7, 4365 NÆRBØ Innehaver: Arne Heggø Virksomhet: Sykkelverksted og sykkelbutikk. PRIMA ESTATE AS Næringsvegen 27, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Anbjørn Øglend Virksomhet: Investering i verdipapirer, herunder i aksjer og andeler i andre selskaper. ROBOTVEGEN 8 AS Bjorhaugslettå 10, 4365 NÆRBØ Styreleder: Olav Kvia Virksomhet: Eie, utvikle og forvalte fast eiendom og alt som hører inn under dette. URHEIÅ AS Bjorhaugslettå 34, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Geir Fuglestad Virksomhet: Kjøp, salg og utleie av maskiner og utstyr. RÅ INVEST AS Stokkalandshadlet 19, 4362 VIGRESTAD Daglig leder og styreleder: Årstein Aarsland Virksomhet: Investering i aksjer, andeler, andre verdipapirer og eiendom, samt alt som står i forbindelse med dette.

ANDELSHESTER HOGNESTAD c/o Jorunn Hognestad Motlandshagen 110 4365 NÆRBØ Innehaver: Jorunn Hognestad Virksomhet: Administrasjon av andelshester og travklubb. OBREST INVEST AS Elisberget 100, 4365 NÆRBØ Styreleder: Ole Johannes Eriksen Rossebø Virksomhet: Investeringer og konsulent tjenester. AARSLAND PROSJEKT AS c/o Årstein Aarsland Stokkalandshadlet 19 4362 VIGRESTAD Daglig leder og styreleder: Årstein Aarsland Virksomhet: Vedlikehold og ombygging av eksisterende bygg. AQUA CLEAN AS Tjemslandsmarka 4, 4360 VARHAUG Daglig leder: Roald Kverme Styreleder: Torbjørn Bjorland Virksomhet: Salg av varer og tjenester knyttet til: Data, kommunikasjon, ROV, renhold, rengjørings­materiell, automatisering, styring, fôr, fôrtilsetning, fôringsutstyr, vekter og veieutstyr til oppdrettsnæring og andre typer næringer, samt det som naturlig står i forbindelse med dette.

LINETOPPEN HOLDING AS Opstadvegen 21A, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Bjørn Atle Vorland Virksomhet: Å investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende. BERGF AS Markavegen 10J, 4365 NÆRBØ Styreleder: Arne Espedal Virksomhet: Konsulent og utførelse innen bygg og anlegg. GÅSEVEGEN 15 AS c/o Byggmester Lervik AS Bjorhaugslettå 24 4365 NÆRBØ Styreleder: Arve Varhaug Virksomhet: Investering i, utvikling og utleie av fast eiendom, virksomhet i tilknytning til dette, finansielle investeringer, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, samt det som står i naturlig forbindelse med dette. FRØIMPORT NORGE AS Solvegen 5, 4362 VIGRESTAD Daglig leder: Hilde Vold Styreleder: Emil Johan Walentino Forsberg Virksomhet: Import, kjøp og salg av varer.

Vi tilbyr deg som kunde valg av tradisjonell regnskapsføring eller skybasert regnskap, tilpasset dine behov. Adresse: Solavegen 21, 4352 Kleppe Tlf.: 51 42 20 10 / E-post: post@status-as.no / www.status-as.no

Full kontroll på økonomien med PowerOffice Go Godkjenn faktura

Vi kan landbruksjuss Odel, jordskiftesaker, ekspropriasjon- og servituttskjønn.

Lønn

Godkjenn betalinger

Reiseregning

Timeføring

Registrere utlegg

Snakk sammen

Kontakt advokat og partner Paul Aakre, paul.aakre@hammervollpind.no

Kjell Haver Regnskapsservice AS Welhavens vei 5 • 4319 Sandnes T: 51 68 60 60 • M: post@kjellhaver.no www.kjellhaver.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

49


Nytt om

NAVN ‹‹

Fortell om hvem som har fått ny jobb! Send inn navn, en kort tekst og bilde til tips@lokomotiv.no Elin Nærland Elin Nærland er ansatt som markedskonsulent hos Lokomotiv Media / Næring på Jæren. Hun vil jobbe med annonsesalg og layout. Elin har flere års erfaring fra salg- og servicebransjen. Hun er en sprudlende og positiv dame fra Bryne med blikk for design og detaljer. Elin kjenner Jæren godt. Nå kommer hun fra stillingen som kjøkkenkonsulent hos Designa kjøkken.

Sandra Skretting Sandra Skretting er ansatt som soussjef ved Hotell Jæren. Hun kommer fra jobb som kjøkkensjef i Forum Jæren. Paul Arne Aadnesen Paul Arne Aadnesen er ansatt som husfar ved Hotell Jæren.

Karoline Nesse Aune Karoline Nesse Aune er ansatt i Dataplan Sandnes AS. Karoline har en Bachelor i økonomi og administrasjon og kom fra Acceptor Accounting AS hvor hun jobbet som regnskapsfører. Hos oss vil hun jobbe som regnskapsfører og rådgiver for våre kunder, for å sikre at de til enhver tid får best mulig opplevelse. Irene Skibeli Irene Skibeli er ansatt i Dataplan Regnskap. Irene har en Bachelor i økonomi og administrasjon med regnskapsutdanning. Har lang erfaring innen regnskap og har blant annet jobbet i mange år som Senior Fagrådgiver i Sparebank 1 SR-Bank og nå sist som Manager i Ernst & Young AS. Hos oss i Dataplan vil hun jobbe som regnskapsfører og rådgiver for våre kunder. Preben Hellvik Preben Hellvik er ansatt som selger for nye SKODA hos Møller Bil Jærhagen. Han kommer fra stillingen som lagermedarbeider hos Asko. Nå var tiden inne for å prøve noe helt nytt. Gunnar U. Stangeland Gunnar U. Stangeland (42) ble i høst ansatt som produktutvikler og kundeansvarlig i Thin AS. Han kommer fra jobben som digital­ansvarlig i Nordsjø Media og skal fortsatt jobbe med digitale publiserings­system for små og store nyhets­leverandører. Aleksander Meihack Thu Aleksander Meihack Thu er ansatt som servicetekniker hos Jæren Caravanservice.

Jeanette Koh Plocieniak Søvik Jeanette Koh Plocieniak Søvik er ansatt som kokk ved Hotell Jæren. Hun kommer fra jobb i Vidsynteamet.

50

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Tone Nessler Tone Nessler er ansatt som selger for nye SKODA hos Møller Bil Jærhagen. Hun kommer fra stillingen butikksjef hos Carlings på Kvadrat. Kristine Vaule Kristine Vaule er ansatt som kjøkken­sjef ved Hotell Jæren. Hun kommer fra jobben som kjøkkensjef i på restauranten Vidsyn i Forum Jæren.


Kæ skjer AK TIVITE TSGUIDE

småspor -barnekor-

UTSTILLINGSPROGRAM

tirsdager 17.00-18.00

UTSTILLINGSPROGRAM UTSTILLINGSPROGRAM 18.JANUAR – 15. MARS UTSTILLINGSPROGRAM 18.JANUAR – 15. MARS UTSTILLINGSPROGRAM 18.JANUAR –– 15. UTSTILLINGSPROGRAM 18.JANUAR 15. MARS MARS 18.JANUAR – 15. MARS Gruppeutstilling 18.JANUAR MARS UTSTILLINGSPROGRAM 7. SEPTEMBER ––3.15. NOVEMBER Gruppeutstilling FETT – planTRYKK Gruppeutstilling

Gruppeutstilling 18.JANUAR – 15. MARS FETT – planTRYKK Gruppeutstilling FETT ––Grafikk planTRYKK FETT planTRYKK Gruppeutstilling Grafikk FETT –Grafikk planTRYKK FETT –Grafikk planTRYKK Stanley Stornes Gruppeutstilling Regien Cox Grafikk 18.JANUAR – Cox 15. MARS Regien INN I MIN HAGE EN LINEÆR VANDRING MED FETTRegien –Grafikk planTRYKK Cox Regien Cox MED EN LINEÆR VANDRING Maleri / KOFFERT teikning GRØNN Grafikk Regien Cox EN LINEÆR VANDRING MED EN LINEÆR VANDRING MED GRØNN KOFFERT Regien Cox MED installasjon Gruppeutstilling EN LINEÆR VANDRING GRØNN KOFFERT installasjon Josefine Lyche EN LINEÆR VANDRING Regien Cox MED GRØNN KOFFERT FETT –installasjon planTRYKK installasjon PLANETARISKE DIALOGER GRØNN KOFFERT EN LINEÆR VANDRING 28. MARS – 31. MAIMED installasjon Grafikk installasjon installasjon 28. MARS – 31. MAI GRØNN KOFFERT 28. 31. MAI MAI 28. MARS MARS –– 30. Alexander L.installasjon Kielland-ulykken, 40 år Viel 28. Bjerkeset Andersen Alexander L. Kielland-ulykken, 40 år MARS – 30. MAI Regien Cox CRUDE / –RÅOLJE 28. MARS 30. MAI Alexander L. Kielland-ulykken, år SVARTE SKYER - HVITT4040 HAV CRUDE / RÅOLJE Alexander L. Kielland-ulykken, år dokumentar fotografi CRUDE RÅOLJE EN LINEÆR VANDRING 28. MARS –RÅOLJE 30. MAI MED CRUDE //installasjon fotoobjekt / dokumentar fotografi Alexander L. Kielland-ulykken, 40 dokumentar fotografi 40 år Alexander L. Kielland-ulykken, år dokumentar fotografi CRUDE KOFFERT / RÅOLJE GRØNN dokumentar fotografi FOR aig veit existen af vorld dokumentar fotografi Alexander L. Kielland-ulykken, 40 år Utstillingar, kunstbutikk, kafé, utleige FOR aiginstallasjon veit existen af vorld Internasjonal samtidskunst FOR aigkunstbutikk, veit existen af vorld Utstillingar, kafé, utleige dokumentar fotografi Internasjonal samtidskunst Utstillingar, kunstbutikk, kafé, utleige Internasjonal samtidskunst www.hagamleprestegard.no Utstillingar, kunstbutikk, kafé, utleige Utstillingar, kunstbutikk, kafé, utleige www.hagamleprestegard.no post.hgp@ha.kommune.no Utstillingar, kunstbutikk, kafé, utleige 28. MARS – 31. MAI Utstillingar, kunstbutikk, kafé, utleige www.hagamleprestegard.no post.hgp@ha.kommune.no Utstillingar, kunstbutikk, kafé, utleige www.hagamleprestegard.no www.hagamleprestegard.no post.hgp@ha.kommune.no www.hagamleprestegard.no post.hgp@ha.kommune.no post.hgp@ha.kommune.no www.hagamleprestegard.no Alexander L. Kielland-ulykken, 40 år www.hagamleprestegard.no post.hgp@ha.kommune.no post.hgp@ha.kommune.no post.hgp@ha.kommune.no

UTSTILLINGSPROGRAM

for sangglade barn mellom 4 og 8 år

påmelding til iren@ungespor.no

CRUDE / RÅOLJE

dokumentar fotografi

FOR aig veit existen af vorld Internasjonal samtidskunst

Utstillingar, kunstbutikk, kafé, utleige www.hagamleprestegard.no post.hgp@ha.kommune.no

Dagstur til Sand i helga?

Velkommen til Nesasjøhuset på Sand i Suldal. Her finn du Kvitebjørnen, eit eventyrrike for barn i alle alderar. Me har óg kafé med utsikt og gåvebutikk med handlaga produkt

Ope kvar laurdagsensasjonelle og søndag kl. 11-15 Doktor Proktors samling av

D.D.S.Ø.I.F ryfylkemuseet.no

...og det er enda mer spennende på innsiden reload.no

DYR DU SKULLE ØNSKE IKKE FANTES

UTSTILLING PÅ VITENGARDEN TIL OG MED 5. APRIL OPNINGSTIDER: MÅNDAG – FREDAG KL. 10 – 15 SUNDAG KL. 12 – 17

ÅPNINGSTIDER: 01.09 - 31.05: Hverdager 10.00 - 16.00, søndag 10.00 - 18.00. 01.06 - 31.08: Hver dag 10.00 - 19.00. Kjeringholmen, Stavanger, telefon 51 93 93 00. norskolje.museum.no

NESTE UTGIVELSE: 16. APRIL BEST.FRIST ANNONSE: 17. MARS N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

51


NYE BOLIGER

Illustrasjon

Vi tilbyr boligbytte

Møblert visningsbolig Illustrasjon

En unik mulighet. Påvirk din egen drømmebolig. Er drømmen et stort kjøkken, innebygget surroundanlegg eller en spesifikk parkett? Her kan du skape ditt drømmehjem. Vi tilbyr store, unike eneboliger med meget gode planløsninger. Få minimum fire soverom, to stuer, to bad og biinngang. Eneboligene har stor bodkapasitet og bygges med enten dobbel eller stor enkel garasje. Frittliggende eneboliger – Dynjarbakken 9, 14 og 16, Kleppestemmen, Klepp Eneboliger i rekke – Gabriel Edlands veg 18 og 20, Orstad, Klepp Eneboliger i rekke – Gabriel Edlands veg 36 - 40, Orstad, Klepp Priser fra 5 648 000,For privat visning, ta kontakt med Kåre Vigdel, 916 00 086, kare.vigdel@blockwatne.no Alle våre boliger leveres nøkkelferdige, med god standard. Opparbeidet tomt og hvitevarer. Trygt og oversiktlig.

Les mer på blockwatne.no


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.