Page 1

Sommer i

Mysen

2013

• • • ANNONSE

r e g a d r n e e g m a d m e o v S l e e r o n t s e y n b e e D d l i m v a r g e d n n e l De a k s t e t i iv t k A

BILAG FRA


Sommer i Mysen

Gode tilbud på sommerdagene!

Følg med på det som skjer i lokalmiljøet!

www.facebook.com/mysenposten

Sommerdager i Mysen Butikkene åpner kl. 09.00 Mørstad Storsenter Kl. 16.00 Klovnen Silja Ballongknyting og ansiktstatoveringer

13. - 15. juni

Butikkene åpner kl. 09.00 Hoppeslott på Mysen Torg fra kl. 10.00 Havnåsgården Kl. 11.00 Hærland Skole- og Ungdomskorps

Kl. 18.00 Gratis is til barna Mysen Torg Kl. 17.30 Sunniva Funderud spiller og Vilde Teig synger Kl. 17.50 Marianne Frogner Jacobsen synger Kl. 17.15 Mysen Cheerleading Coyotes Kl. 18.30 Havnås Skolekorps spiller

Mysen Torg Kl. 11.30 Mysen Cheerleading Coyotes Kl. 12.00 Mummitroll-show Kl. 12.40 Ansiktsmaling Kl. 13.00 Mummitroll paraderer i Mysen Kl. 14.00 Kiwanis Club Mysen har jubileum og deler ut gaver til noen av bygdas foreninger

Butikkene åpner kl. 09.00

Mørstad Storsenter Kl. 14.30 Mummitroll besøker Mørstad Gratis pølser til barna

Mysen Torg Kl. 14.00 Mannekengoppvisning med hunder arrangert av Deltagruppen. Salg av kaffe og vafler av bl.a. Tjukkasgjengen. Hvis hundene vil, blir det hundeparade ca. kl. 14.30. Hundeførernes klær er utlånt av BB Mote til dagens oppvisning.

Susebakkedammen Kl. 16.00 Den store elvedagen ved Susebakke. Underholdning med bl.a. Jørn Hoel og Mysen Byorkester

Velkommen til en hyggelig sommerhandel i Mysen!


Sommer i Mysen

Glade sommerdager i Mysen Fra torsdag 13. til lørdag 15. juni arrangeres årets sommerdager i Mysen. Arrangørene lover gode tilbud og mye moro for store og små. Sommerdagene er et av årets høydepunkter i Mysen, hvor handelsstanden lokker med sommerens nyheter, gode tilbud og underholdning i tre dager til ende. Det hele starter torsdag, hvor Sunniva Funderud, Vilde Teig synger, Marianne Frogner Jacobsen, Mysen Cheerleading Coyotes og Havnås Skolekorps står for underholdningen. På Mørstad Storsenter blir det ballongknyting og ansiktstatovering, før klovnen Silja dukker opp. Hun skal også være med og dele ut gratis is til barna. Fredag er det verdt å ta turen til torget når det blir mannekengoppvisning med hunder. Det blir salg av kaffe og vafler, og kanskje en hundeparade om hundene er villige. Lørdag er den store dagen hvor selveste Mummitrollet kommer til Mysen.

Mummitrollet er en av de mest folkekjære figurene vi har. Barn i dag vokser opp med den finurlige lille krabaten på samme måte som deres foreldre gjorde. Tove Jansson skrev sin første bok om Mummitrollet allerede i 1945. I dag finnes historiene om Mummitrollet over hele verden. Lørdag blir det Mummitroll-show på torget. Etter showet blir de å se rundt i gatene og på Mørstad Storsenter. I tillegg blir det hoppeslott på torget, underholdning med Hærland Skole- og Ungdomskorps, Mysen Cheerleading Coyotes og ansiktsmaling. Kiwanis Club Mysen er 40 år i år, og lørdag kommer de til torget for å dele ut flere større gaver til noen av bygdas foreninger. Vil du se hvilke, er det bare å møte opp klokken 14 ved Mysen torg.


Mørstad SommerStorsenter i Mysen


Sommer i Mysen

Jørn Hoel til Elvedagen

Bilder fra Elvedagen 2012

I år er det ingen ringere enn Jørn Hoel som skal underholde publikum ved elvebredden. Hoel kalles Norges Soul-crooner nummer én, og han synger like særpreget og sensuelt på Tromsødialekt som på engelsk. Han har et like godt grep om sine slagere fra 80-tallet som den latinamerikanske musikken. Han sang seg inn i musikkhistorien med låtene «Har en drøm» og «Ei hand å holde i» på 80tallet. Nå skal han altså gjøre stas på Mysenelva.

I tillegg til Jørn Hoel kommer Mysen Byorkester. Under Elvedagen blir det salg av grillmat og drikke, og premieutdeling i forbindelse med diktog tegnekonkurransen Mysenelvas Venner har arrangert for barn. I tillegg skal to tråbåter sjøsettes og døpes, så alt er duket for en hyggestund ved elva. – Alle er velkommen til en hyggelig ettermiddag ved Mysenelva, og ta gjerne med campingstol eller sitteunderlag, oppfordrer Mysenelvas Venner.

Ønsker seg bilder Mysenlvas Venner etterlyser gode bilder som kan benyttes i en kalender for 2014. Bilder som brukes blir honorert med gavekort på 1000 kroner, i tillegg til at det trekkes ut en hovedgevinst. Så langt har det kommet inn godt over hundre bidrag, men de ønsker seg mange flere bilder med motiver fra alle årstider. Du kan lese mer på venneforeningens nettside www.mysenelva.no.

PRESSEBILDE

Elvedagen til ære for Mysenelva ble en stor suksess da den ble arrangert for første gang i fjor. Lørdag 15. juni er det igjen klart for underholdning og hygge ved Susebakkedammen.


Sommer i Mysen

Vi har 책pent i hele sommer!

SE FULLSTENDIG PROGRAM: www.filmweb.no/kinoer/eidsberg


Sommer i Mysen

Vil gjøre Mysen til Norges mest gavmilde by

Leif Ingvald Skaug leder Norden-hovedkontoret for verdens 3. største fadderorganisasjon fra Mysen. FOTO: ADRIAN SELLSTRØM

Compassion, som har mer enn 1,3 millioner fadderbarn i 26 land, oppretter nå sitt hovedkontor for hele Norden midt i Mysen. 19. juni åpner de offisielt med et stort event sammen med næringslivet i Mysen. – Som Indre Østfolding og Mysenboer, føles det helt naturlig at vi skal ha hovedkontor her, sier Leif Ingvald Skaug, leder for Compassion. – Våre internasjonale partnere ga bare beskjed om at vi måtte få tak i gode folk, samt være nær flyplasser, og begge kriterier er oppfylt, fortsetter han. Norges mest gavmilde by Som et ledd i lanseringen av Compassion i Norden, ønsker de å gjøre en innsats også for å engasjere lokalmiljøet. Derfor lanseres "Norges mest gavmilde by" under åpningen onsdag 19. juni.

sier Compassion-lederen. Det vil nesten ikke være mulig å finne butikker som ikke er med på "Norges mest gavmilde by".

en times høykvalitetsmusikkopplevelse. Ordfører Erik Unaas kommer selvfølgelig også og erklærer Compassion i Norden for åpnet.

Rett i utkanten av et red light district bygger de nå opp et nytt senter for fadderbarn og mange av deres mødre. – Dette har vi på Mysen lyst til å samle inn penger til på åpningsdagen, ivrer Skaug.

Artistene kommer Inger Lise Rypdal, Christian Ingebrigtsen, Deborah (fra the Voice) og mange flere kommer til Mysen denne dagen. Mysen vil også bli full av musikk og sang 19. juni. Mange av Compassions ambassadører kommer til Mysen for å bidra. Hele Mysen skole kommer til Festiviteten for å lære mer om fattigdomsproblemer og urettferdighet, i tillegg til at de får mye god musikk fra artistene. Artistene kommer til å dukke opp rundt i Mysen gjennom hele dagen, hvor de samles klokken 18.00 til en stor utekonsert foran Mørstad Storsenter. – Der blir det is fra Diplom-Is til alle barna, og

Hvem er den heldige? I løpet av hele dagen vil det også være mulig å registrere seg i alle butikkene som støtter opp om "Norges mest gavmilde by". – Det plukkes ut en person av disse som får være med å se Compassions arbeid i løpet av høsten, fordi vi regner med at mange kunne tenke seg å se vårt hjelpearbeid på nært hold, forteller Leif Ingvald Skaug. – I tillegg er vi så glade for det engasjement som blir vist av næringslivet, at vi like godt plukker ut en av de bedriftene som er med, til å være med på tur også. Det skal kjennes godt at Compassion holder til på Mysen, avslutter han.

– Shop til du stuper! – I de butikkvinduene du finner "Vi støtter Compassion", er det bare å handle så mye du orker, da en del av omsetningen til disse butikkene går rett til prosjektet. Vi i Compassion lar 100% av det som kommer inn den dagen gå til oppbyggingen. Vi er stolte over å få være en del av et lokalsamfunn som så villig vil være med på å forandre verden,

FAKTA:

ANNONSE

– Nesten alle butikkene i Mysen har hengt seg på dette, og de aller fleste blir med på å gi 10%

av omsetningen sin den dagen til et prosjekt som Compassion bygger opp i Mumbai, India, forteller Skaug.

Mysen Filmfestival 2013 23.-26. oktober Filmskapere, skuespillere, premierer Kommer du?

I verden finnes det cirka 9,1 millioner registrerte fadderbarn. Plan Norge er nest største organisasjon på verdensbasis med cirka 1,5 millioner fadderbarn. Compassion følger deretter med sine 1,3 millioner fadderbarn. Det som blant annet kjennetegner Compassion er deres tydelige fokus på en-til-en fadderskap, hvor man oppmuntres til å skrive med barna, samt også besøke dem om man har mulighet. Compassion har virksomhet i 26 utviklingsland, ganske likt fordelt mellom Afrika, Sør/Latin-Amerika og Asia. Compassion startet i Sør-Korea rett etter Koreakrigen i 1952. Og fra å være et mottakerland, er nå Sør-Korea et av det største giverlandene i Compassion-familien.


Sommer i Mysen Sommerkino i Festiviteten

Folkenborg museum er verdt et besøk i sommer. Fra 24. juni holder museet åpent fra klokken 12 til 15 mandag til fredag, med omvisninger klokken 12.00, 13.00 og 14.00. I august har de også åpent på søndager.

Kinoen i Mysen holder åpent hele sommeren og har filmer som «After Earth», «Epic - Skogens hemmelige rike», «Man of Steel», «Pain & Gain», «Lone Rangers», «Grusomme meg» og «World War Z» på programmet.

FOTO: ADRIAN SELLSTRØM

Sommeråpent på Folkenborg

Opplev historiske Høytorp fort i sommer Hver søndag klokken 14.00, fra juni til ut august 2013, arrangeres det omvisning på Høytorp fort. Runden tar cirka 90 minutter, og går på høyeste utkikkspunkt, inne i fjellanlegget og avsluttes i festningsmuseet. Utstillingen omhandler hele Fossumstrøkets festning og perioden 1900 og frem til i dag, og viser våpen, uniformer og utstyr, hovedsakelig fra perioden 1914-1940. På selve runden får du et innblikk i den spennende historien til Norges største innlandsfestning av sitt slag. Samtidig vil man se de påbegynte arbeidene med å montere tilbake to 54 tonn tunge tårnkanoner som ble fjernet av tyskerne i 1943. Arbeidet startet i 2009, og forventes ferdigstilt i løpet av høsten 2013. Prosjektet har en kostnadsramme på kr 1 300 000. En egen artilleriutstilling er åpen fra kl.okken 12.30 til 13.30 før de ordinære

søndagsomvisningene. Her vises skyts fra 1870 til 1945, felles for alle, er at de er benyttet til landforsvaret av Norge. Omvisningen utføres som dugnad av Foreningen for Høytorp fort, og guidene er ikledd uniform fra 1914. Historikk Etter unionsoppløsningen med Sverige i 1905 og Karlstadavtalen, måtte Norge godta at de såkalte grensefestningene måtte vike, og en nøytral sone fra 60 breddegrad og sydover på begge sider av grensen ble etablert. Nye forsvarsplaner måtte legges, og resultatet ble at

tyngdepunktet i forsvaret i Østfold ble flyttet fra Fredriksten festning i Halden og til Fossumstrøkets festning i Indre Østfold. Resultatet ble byggingen av Norges eneste offensive brohode, anlagt på Glommas østre bredd. Det skyts som ble demontert på Fredriksten etter 1905 ble dermed montert på Fossumstrøkets festning i 1915. Anleggsperioden var fra 1912-1917. Høytorp fort, Mysen, ble hovedfortet med festningens kommandant. I tillegg besto festningen av Trøgstad fort, Fossum brogalleri og Langnes brogalleri. Festningen ble oppsatt med mannskap fra august 1915, og var fast garnison helt frem til

krigsutbruddet i 1940. I 1920 var Fossumstrøkets festning Norges nest største festningsgarnison, mens Oscarsborg ved Drøbak var den tredje største. Den største var Bergens befestninger. Trefninger på Høytorp fort med tyske angrepsstyrker 13. og 14. april 1940. Anlegget Høytorp fort består av 41 bygninger, 1100 meter tunneler, 1300 meter skyttergraver, en rekke med veier, skytterstillinger, lyskaster- og kanonstillinger. Areal 426 mål, fredet i 2001. I august arrangeres det populære Høytorptreffet.


Sommer i Mysen

Barnekryssord Er du 10 år eller yngre kan du kanskje hjelpe oss med å finne ordene som passer til bildene? Løsningsordet vil da dukke opp i det grønne feltet.

Arrangerer sommeraften i juli

Konkurranse Send kupongen til: MysenPosten, David Blids gate 6A, 1850 Mysen innen 1. juli.

Lørdag 27. juli har Chanett Bernhus i Mysenbyen tatt initiativet til en sommeraften i Mysen for å lage litt hygge for alle som er hjemme i ferien. – Her blir det mulighet for hyggelig samvær, levende musikk og grilling, forteller hun.

Vinnere Konkurransene i «Vår i Mysen» r en To vinnere få e i overraskels posten! Navn: ............................................................................................................................................................................................................ Adresse: ....................................................................................................................................................................................................... Alder: ...................................................................... Tlf. ............................................................................................................................

BARNEKRYSSORD: Hoppetau VINNERE: Stina Marie (9), Hærland Ida-Emilie (10), Mysen Lise-Marie (10), Mysen -----------------------------------------VINNER AV ANNONSEKONKURRANSEN: Anita Ruud, Mysen Vi gratulerer!

Hvor finner du disse annonsene? Fyll ut hvem som er annonsør og hvilken side du finner disse annonsene på, og vær med i trekningen av skrapelodd.

Annonsør: ....................................

Annonsør: ....................................

Annonsør: ....................................

Side: ...............

Side: ...............

Side: ...............

Send kupongen til: MysenPosten, David Blids gate 6A, 1850 Mysen innen 1. juli.

Navn:........................................................................... Adr.:..............................................................................

Annonsør: ....................................

Annonsør: ....................................

Annonsør: ....................................

........................................................................................

Side: ...............

Side: ...............

Side: ...............

Tlf.: ................................................................................


Sommer i Mysen

Siden sist

Mysen er en aktiv småby hvor det skjer mye. Her er noen glimt fra Linnèalekene, Idrettens dag, Jentebølgen, Glava Tour og Musikkens dag.

FOTO: Adrian Sellstrøm, Glenn Thomas Nilsen og Linda Ellingsen


Sommer i Mysen

Hva skjer? Onsdag 12. juni • Den kulturelle spaserstokk: Kari Svendsen på Edwin Ruuds

Festivalklare på Momarken

13. - 15. juni • Sommerdager i Mysen Lørdag 15. juni • Den store elvedagen i Mysen, Susebakke 14. - 16. juni • Østfold møbelsnekkerskoles årlige avslutningsutstilling Onsdag 19. juni • Den kulturelle spaserstokk: Per Husby på Kulturtorget • Norges mest gavmilde by, Compassion Lørdag 29. juni • Seniorkino i Festiviteten: «Bon appetit, Hr. President» 6. - 7. juli • Momarken festivalen Lørdag 20. juli • Ørje Gummibåtfestival Lørdag 27. juli • Sommeraften i Mysen sentrum

FESTIVALKLARE: Prosjektmedarbeider Marianne Heen, prosjektleder Aud Marit Eriksen og mathall-ansvarlig Anders Valle Gillensjö har stor tro på godt besøk under Momarken festivalen 6. og 7. juli.

9. - 11. august • Høytorptreffet

I disse dager er det bare noen få uker igjen til den første utgaven av Momarken festivalen, lørdag 6. og søndag 7. juli.

Søndag 11. august • Kongemarsjen

– Vi er godt i rute, og selger inn nye utstillere og opplevelser hver dag. Nå er 50 boder reservert, forteller en fornøyd prosjektleder Aud Marit Eriksen.

Søndag 8. september • Fjellaløpet 2013 Lørdag 21. september • Bygdas dag Se oppdatert arrangementskalender på mysenposten.no

Denne avisen er et annonsebilag fra MysenPosten David Blids gate 6A, 1850 Mysen E-post: post@mysenposten.no Trykk: Valdres Trykk

www.mysenposten.no

Velkommen til en hyggelig sommerhandel i Mysen!

www.mysenbyen.no

Momarken travbane skal brukes til mer enn trav. Nå også festivaler, motorsportstevner, ja, kanskje også et ski-NM om noen år, skriver arrangørene i en pressemelding. Det tradisjonsrike Momarkedet har flyttet i fjor opp til Høytorp Fort, men med det litt annet konsept. De satser mer på tivoli og underholdning. Momarkedet blir ikke arrangert i år. Momarken festivalen er tenkt å gå hvert annet år. Begge dagene blir det travløp (V75 lørdag), mens 140 dekar rundt brukes til aktiviteter, utstillinger og messer. Her blir det Norges største høyhopp, bokmesser, matopplevelser ute og inne, bytteboder, ponnyridning, andedam, kaniner og høner, havnehage, stubbelandsby og masse annet. Familien skal

OM FESTIVALEN:

Mandag 19. august • Måsanfestivalen

aktiveres - som gjennom pil og bue, potetløp, stylteløp og konkurranser. En rekke produsenter vil dele ut smaksprøver. Som kalkunleverandørene til Prior. Årlig leverer de to millioner tonn kjøtt, noe av det vil bli grillet og gitt ut under Momarken festivalen. Mange lokale lag og foreninger støtte opp under arrangementet, som fire bygdekvinnelag som vil etablere en gammeldags dagligvarehandel. Indre Østfold Mathall åpnes Anders Valle Gillensjö i Valles Catering får ansvaret for den første mathallen i Indre Østfold. 300 kvadrat under ett tak, med lokale retter fra elg, hjort, bever, villsvin og ørret. – Jeg tror vi skal få understreket at både Eidsberg kommune og Indre Østfoldregionen er en virkelig landbruks- og matregion, sier ordfører Erik Unaas, som håper på tilreisende fra hele Østfold, Akershus, og selvsagt fra Oslo.

● På Momarken Arena, Mysen, Eidsberg kommune 6. og 7. juli 2013 ● Arrangør: Momarken travbane, i samarbeid med Eidsberg kommune, Østfold Landbruksselskap og Reiseliv Indre Østfold ● Østfolds største festival innen lokal mat, dyr, landbruksmaskiner og opplevelser travløp begge dager. Konferanser, foredrag og seminarer, boktorg, kunst og håndverk ● Åpningstider: kl. 11.00 til 18.00 begge dager

-

● Målsetting: 15.000 besøkende - tilbud og attraksjoner uansett alder ● Les mer på: www.momarkenfestivalen.no eller Facebook: Momarkenfestivalen


Sommer i Mysen 2013  

Sommer i Mysen - annonsebilag fra MysenPosten.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you