Page 1

konsertkalendern konserter i samverkan med arrangörer i regioneN

november | december | 2013

Musikakrobatik Jul på våra scener WorldMix Framsidan: Maírtín O’Connor Band, se s. 7 • Foto Peter Harkin

konsertkalendern • Musik i Syds kommunikationsavdelning • Konserthuset, Kanalg. 30 • 291 34 Kristianstad • tel 0709-20 58 94 • fax 044-21 19 25 Kontakt konsertkalendern: lena.ulvskog@musikisyd.se • louise.jennfors@musikisyd.se

1


Kära musikvänner! Återigen har oktober månad varit oerhört intensiv. Kördagar i Lund har fått en stor och entusiastisk publik, Beatlesprogrammet Come Together har turnerat för utsålda hus och Connect Festival har genomförts i Malmö, där Musica Vitae hade en betydande och uppskattad roll. Dessutom har Musik i Syd gjort en väsentlig insats för presentationen av svensk musik vid den årliga världsmusikmässan WOMEX, detta år i Cardiff i England. Men nu blickar vi framåt mot årets återstående två månader. Skapande skola har kommit att bli en viktig verksamhet för kultur och upplevelser i skolan. Musik i Syd tog tidigt ett inititativ att avsätta resurser för att vara med i den processen och medverka till möten mellan professionella musiker och skolelever. Skapande skola har fallit väl ut och, som framgår av artikeln om höstens möten för vår omfattande verksamhet för barn och unga, ingår flera spår i Musik i Syds engagemang – konferenser, fortbildning och utbudspresentationer.

Festivalen eller, om man så vill, manifestationen WorldMix har vi också att se fram emot. Vi är glada at kunna erbjuda publiken i både Skåne och Kronoberg upplevelser med flera ledande ensembler inom genren världsmusik. För övrigt vill jag gärna göra er uppmärksamma på den Bachserie som genomförs i Växjö domkyrka och att vår Ensemble Mare Balticum ger sig ut på Martin Martinsson, VD Musik i Syd turné till de baltiska länderna. Musica Vitae samarbetar med en akrobat i en spännande produktion och besöker MusikRiket – och så är det väldigt roligt att hälsa våra långväga gäster i New Zealand String Quartet välkomna. Kort sagt, en intensiv musikhöst även framöver. Väl mött i konsertvimlet!

Prenumerera på våra nyhetsbrev Ta del av intressanta artiklar, nyheter och aktuella tips och erbjudanden! Konserthuset Kristianstad Palladium barn & unga – mest för dig som jobbar med barn och unga Anmäl dig på: www.musikisyd.se/foelj-oss Här kan du även se i vilka sociala medier vi finns med olika delar av verksamheten.

den mest aktuella kalendern på nätet

www.musikisyd.se

2


Framgångsrik Bach i Småland Den 7 december är det avslutningskonsert för Bach i Småland i Växjö domkyrka, där en serie orgelkonserter under året bjudit på Bachs samlade orgelverk. Sexton organister har gett totalt tjugo konserter. Denna stora satsning inleddes den 13 januari med organisten Hans Fagius, som också är den som avslutar serien. Växjöorganisten Peter Alrikson är initiativtagare till projektet: Varför Bach i Småland?

Vi kyrkomusiker arbetar mycket på egen hand och ibland kan man känna en längtan av att ingå i ett större sammanhang. Den här konsertserien har dessutom lyft fram orgelmusiken med en kraft som vi inte förmår på egen hand. Det har varit många dominoeffekter längs vägen och väldigt stimulerande. Har serien varit lyckad?

Ja, den har överträffat våra förhoppningar med råge. Om publiksnittet håller i sig någorlunda så kommer vi upp i 3.000 konsertbesökare och det är fantastiskt bra för en serie med orgelmusik. Har vi fått några nya Bach-frälsta?

Jag tror och hoppas det. Åldersspridningen på konserterna har varit stor och ett antal människor har faktiskt varit på samtliga konserter hittills. Vad har detta betytt för er organister som har fått vara med i projektet?

Det har gett oss stimulans på flera olika sätt. Dels som ren kompetenshöjare men också ett tydligt kvitto från publiken och allmänheten som visar att orgelmusiken har en framtid. Kanske en ljusare framtid än vi själva vågat hoppas. Hur går ni vidare, kommer en Bach-serie att dyka upp på något annat ställe nu?

Bachserier genomförs då och då av enskilda organister. Det som varit nytt i Växjö är att så många musiker varit inblandade och det har definitivt gett ett mervärde. Varje konsert har bjudit publiken på en ny, unik relation mellan musiker och musik. Var det något av Bach som inte framfördes, som du saknade i programmet?

Nej, allt som är skrivet för orgel av Bach är med, men det finns en gråzon mellan cembalo- och orgelmusik och gränsen för vad som är vad kan dras på lite olika sätt. Sedan har vi en mängd med orgeltranskriptioner av andra tonsättare som förtjänar att spelas mer, men det får bli vid ett annat tillfälle. Vad kan vi förvänta oss av avslutningskonserten med Hans Fagius?

Hans Fagius har varit mentor för hela projektet. Han har undervisat alla medverkande organister under fyra dagar och har varit en morot för oss. Jag hoppas på publikrekord på avslutningskonserten, dvs över 300 personer. Har du och Växjö fått nog av Bach nu?

Utan Bach hade jag nog inte varit organist över huvud taget så hans musik är liksom en förutsättning för mig som musiker. Och jag hoppas att många människor i Växjö fått en djupare relation till Bachs musik och till sig själva. Det handlar ju inte bara om musik utan om en fördjupning av själva livet. Det hoppas jag att ingen någonsin kan få nog av. Magdalena Fronzcak intervjuade Peter Alrikson 3


Musikakrobatik En månad före jul är det cirkus som gäller! Tillsammans med akrobaten Manda Rydman bjuder Musica Vitae på en föreställning för både öron och ögon.

StaCeY Kent Stacey Kent, Buster Williams, BuSter WilliaMS quartet Palle & Monica, Etienne Mbappé, CÆCilie norBY och Cæcilie Norby på Grand Jazz! MoniCa doMinique &

Ljungby, Grand • 21/11 Älmhult, Folkets hus • 22/11 Strömsnäsbruk, Folkets hus • 23/11 Åseda, Folkets hus • 24/11 Hovmantorp, Folkets hus • 25/11

(CaM/Fr) Det är inte varje dag man kan höra en sådan internationell etienne MBaPPÉ samling musiker i Lund, och musiken de&spelar är både(Se) bred virGinia SKYBenderS (dK) aliCe Carreri och lättillgänglig. Det är ingen överdrift attquartet säga att Grand Jazz den 2 november bjuder påaStro något BuddHa för alla. aGoGo (dK)

Föreställningen ges även i Kristianstad, Konserthuset • 26/11

(uS/uK) (uS)

(dK/Se/vn)

Palle danielSSon duo (Se)

MatHiaS landaeuS trio (Se)

Foto: ©Nicole Nodland

Stacey Kent spelar brasiliansk musik på sin nya cd ”ChangMed reservation för ändringar ing Lights”, Cæcilie Norby tolkar Leonard Cohen, Bob Dylan m.fl. på sin nya ”Silent Ways”, Etienne Mbappé är från Kamerun men spelar allt från ballader till funk (och han har spelat med Ray Charles). Syskonen Monica Dominique och Palle Danielsson gör på sin duo-cd ”Togetherness” en fin version av Musikbiljett 395 kr. Meny & musikbiljett 825 kr. Köp din biljett i Grands reception. ”Den sistaTelefon jäntan”, efter premiären på filmen 046-280extra 61 00 • aktuell Bantorget 1nu • Lund • www.grandjazz.se om Monica Zetterlund, som Monica Dominique hade ett nära samarbete med under flera decennier.

Soulmusik står också på programmet, framförd av den karismatiska sångerskan Virginia, och Mathias Landaeus flyttar för kvällen 150 meter söderut från sin klubb Underground på Lundia. Renodlad jazz serveras av Buster Williams, en legendarisk basist som spelat med både Sarah Vaughan och Herbie Hancock. Och alla som är intresserade av basspel på högsta nivå lär få springa upp och ner för Grands trappor mellan husets olika scener, där inte mindre än fyra musiker ur världens baselit spelar. Dörrarna öppnas kl. 18 och musiken börjar kl. 19, på tre scener. www.grandjazz.se 4

FOTO Alexander Mahmoud

Grand Hotel i lund 2 nov 2013

Cirkusartisten Manda klättrade i bokhyllorna när hon var liten. Nu medverkar hon i nycirkusföreställningar världen över. Hon är också en av artisterna i Cirkus i Glasriket. Mandas balans förbluffar när hon plötsligt stannar upp mitt i en rörelse, nästan omöjlig att begripa. Det är spännande, imponerande kraftfullt och ibland gastkramande. I samspel med Musica Vitaes 15 stråkar blir det magiskt vackert. Föreställningen ingår i konsertserien MusikRiket – en storsatsning av och med Musik i Syd och kommuner i Kronobergs län, med stöd av Kulturrådet. I MusikRiket behöver inte kronobergarna resa till storstadsregionerna för att höra live-musik av bra kvalitet! www.musicavitae.com


Långväga gäster på unikt besök

New Zealand String Quartet Nya Zeelands främsta stråkkvartett, som firade 25 års-jubileum i fjol, har rönt stora internationella framgångar. Snart gästar de Sverige för första gången. What can the audience expect from the concerts? We hope the audiences will really enjoy the fresh perspectives we bring to our repertoire and will be engaged by the way we perform these great works. We stand when we play and we’re known for the way we communicate directly with our audiences. They can expect to hear music by New Zealand composers and we’d love to hear their feedback on those works in particular. Each concert experience for us is new and different –both from our interaction with the audience and our presentation of the pieces. What other concerts have you performed recently? We did two major projects last year to celebrate our 25th anniversary – one in New Zealand and one in London. In New Zealand we played the entire Beethoven string quartet in three cycles throughout New Zealand across the 2012 year. In London we curated and presented an exciting week of concerts that also showcased other New Zealand artists at Kings Place in London. Just before coming to Sweden we are playing a concert in England, and straight afterwards we are flying to Beijing to spend two weeks preparing, performing and recording music with the Forbidden City Chamber Orchestra, a group of virtuoso players of Chinese traditional instruments. All the works we are learning are newly written by New Zealand and Chinese composers. What’s the secret to keep together for 26 years? The greatness of the music we play, firstly! Secondly, a willingness to learn with each other and from each other. Thirdly, the audiences keep us going. When we feel that our music touches, moves and excites people, it’s worth every minute of the work we have put in. As you can imagine we’re four very single minded people with strong opinions – like a musical debating society! Over the years we’ve had to continually work at communication with each other so that everyone’s voice is heard. It’s not always easy to achieve this, but it’s wonderful to feel that all the years together have added up to a new understanding of the music we share. Nothing can replace those many years. It´s your first time in Sweden, what do you expect to experience here? We can’t wait to see what it’s like and to meet the people. In Sweden in November, we expect to experience snow and cold. We know the buildings are wellheated in Sweden so the halls and hotels will be comfortable to play in. Ons 27 nov kl. 19.00, Ängelholm • Tors 28 nov kl. 19.30, Helsingborg • Lör 30 nov kl. 17.00, Karlshamn

5


Möten för alla som arbetar med barn och unga Det livsviktiga språket på årets Livsviktigt Årets tema på Livsviktigt-seminariumet är kommunikation. På programmet står en föreläsning med Ulf Jederlund, författare till boken Musik och språk. Ulf är utbildad musikhandledare, musikterapeut, legitimerad psykoterapeut, handledare och lärarutbildare, samt forskar och undervisar vid Specialpedagogiska institutionen, Stockholms universitet. Därtill blir det clownföreställing och clownskola med Clownen Viveka. Emeli Ek, slagverk och Ida Karlsson, saxofon, bjuder på föreställningen Hej Tittut! med musik och rörelse. Moderator för dagen är Karin Klingenstjierna. Torsdag 7 nov kl. 8.30–16.00 Hässleholm Kulturhus

Kulturdag på Högskolan För första gången arrangeras en Kulturdag på Högskolan Kristianstad som vänder sig till lärarstudenter, lärare och kulturombud. Det blir workshop, föreläsningar och upplevelser hela dagen: Bodypercussion med Finn Björnulfsson, sagodans med Lena Wiklund, samt muntligt berättande och kreativt skrivande. Inspirationsföreläsing om kulturens nödvändighet av Robert Jelinek, regissör och dramatiker. Interaktiv Solisten! bert Ro n familjeföreställning Soussio Bodyperc Jelinek listen! med marimaspelaan Kristianstad –17.15 • Högskol Ons 6 nov kl 9.00 d bu om tur kul re Johan Bridger tillsamare och För studenter, lär mans med Anna-Carin Fogelqvist. er!

äsning – Upplevels

Workshop – Förel

Varför kultur?

ddag

kl. 9.00 • Förmiddag hus 6-315 l • Samling och fika nyckeln, en model • Presentation: Kultur samt nstads kommun för kultur i Kristia institutionerna som dagens upplägg och samarbetar.

kl. 12.45 • Eftermi

ter.

WOrK sHOp s fortsät

kl. 14.30 får träffa hus 6-315. Studenter • Samling och fika mbud mbud och kulturo Kristianstads kulturo fika och ter i gemensam får träffa studen ”speedmeeting”! tions inspira – ndighet • Kulturens nödvä r och regissö , Jelinek t WOrK sHOp s föreläsing av rober kolan: • Musik i Syd, Musiks dramatiker. lfsson med Finn Björnu Bridger, världsberömd Bodypercussion • solisten! Johan tillsammans med ka: aspelare, framträder • Kulturhuset Barbac marimb familje tiv Wiklund vist. En interak sagodans med Lena a anna-Carin Fogelq igt berättande och introducera och utveckl • Biblioteken: Muntl föreställning som vill med skol- och barnklassisk musik. kreativt skrivande barns lyssnande på n, Gunnel Pettersson enter i Hansso lingsc Eva utveck karier alt bibliote • region nstad. och Cecilia Nilsson Kristia genom ete utvecklingsarb – workshop. lt Information om vårt • regionmuseet som är ett regiona 2.45 LuNCHPauS

11.45–1

Anmäl dig senast 1 nov !

d.se anna.karlsson@musikisy

6

unga stads utveckling Barn & med stöd av Kristian på ut vi utvecklingscentrum, ng musik fokuserar kommun. Med inriktni mellan olika kompetensbildning, samarbeten lt och nationellt. Vi vill för områden både regionafå fram argument för vilka och djupa, undersöka skola. ge i förskola och effekter kulturen kan

Onsdag 6 nov kl. 9.00–17.15 Högskolan Kristianstad

Utbudsdag för Skapande skola För andra året visar vi vårt utbud för Skapande skola på en utbudsdag. I år har vi ett ännu större program och visar smakprov ur 16 produktioner. Nyheter och gamla favoriter blandas med interaktiva inslag som avslappningsjazz, dansworkshops, textskrivande, information och inspiration. Vi arbetar aktivt med elevinflytande så denna dagen ser vi gärna även barn och unga i publiken. Har du frågor om Skapande skola? Maila då dessa till: camilla.jonasson@musikisyd.se Tisdag 12 nov kl. 9.00–15.30 Palladium, Malmö

SKAPANDE

SKOLA

Seminariedag och barnmusikdag i projektet Högkvalitativa inspelningar Snart är det återigen dags för seminariedag i projektet som ska bidra till ökad tillgång till inspelad musik av hög kvalitet i alla genrer samt spridning av denna till barn och unga i hela landet. Seminariedagen vänder sig till musiker, producenter och andra intresserade av mer bra inspelad musik till barn och unga. Är du musiker och har planer på att spela in din musik för barn och unga? Anmäl intresse (eller ställ frågor) tillprojektledare: anders@picnicmusic.net Fredag 29 nov kl. 9.00–ca 16.00 Palladium, Malmö Seminariedagen fortsätter dagen efter i BARNMUSIKDAGEN Gå på konserter, julpyssla och köp julklappsskivorna! Lör 30 nov kl 11.00–16.00 • Palladium, Malmö Samtliga dagar är gratis. Anmälan till: anna.karlsson@musikisyd.se Mer information hittar du under fliken Barn & Unga på www.musikisyd.se


WorldMix är världsmusikfestivalen som bjuder på musik av högsta kvalitet från jordens alla hörn. Festivalen gör nu sin sjunde upplaga och har genom åren presenterat otaliga musiker med både spjutspets och bredd. För varje år ser WorldMix lite olika ut, ibland som en paraply-festival med konserter runt hela södra Sverige, ibland som en fullspäckad helg på ett mindre antal platser. I år har festivalen sin tyngdpunkt i en konsertserie (som inleddes i oktober) på anrika Palladium i Malmö och årets upplaga i Växjö blir en helkväll den 15 november med fem olika akter! Förutom det blir det ett stopp i Kristianstad och tidigare i höst fick Ljungby ett besök. Läs mer om Worldmix på www.worldmix.nu. VÄXJÖ, fredag 15 nov, kl. 18.00 till midnatt, Nygatan 6 (Församlingshemmet) Förköp på Biljettcentrum 0470-416 00 samt på ticnet.se. Stockholm Lisboa Project, Olov Johansson & Catriona McKay, Mamani Keita – Groove från Mali, Maírtín O’Connor Band, Simone Moreno & Os Lourinhos MALMÖ, Palladium. Förköp Kulturcentralen 040-10 30 20, www.kulturcentralen.nu. Sofia Jannok 9 nov, Mairtin O´Connor Band 14 nov, Mamani Keita 16 nov, Las Hermanas Caronni 27 nov KRISTIANSTAD, Konserthuset. Förköp Domus, Turistbyrån, www.musikisyd.se. Mairtin O´Connor Band 13 nov.

Simone Moreno Simone Moreno & Os Lourinhos

Simone Moreno kommer ursprungligen från Brasilien men är numera bosatt i Sverige. Senaste skivan ”Planetas” är en resa in i solens hjärta och runt jorden i ett virvlande, dansant omlopp. Den har fått ett fantastiskt mottagande och fick bl.a. det prestigefyllda Manifestpriset i februari 2012. Här mixas afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser till en ny blandning, med en enda gemensam nämnare: ett kolossalt sväng! Sofia Jannok

Stockholm Lisboa Project

Mamani Keita – Groove från Mali

Det svensk-portugisiska folkmusikbandet blandar de båda ländernas musiktraditioner med skicklighet och skapar ett helt nytt sound. Den svenska polskan och nordiska melankolin får möta passionerade fados och folkvisor från Portugal. Med violin, mandolin, nordisk mandola, munspel och sång bygger Stockholm Lisboa Project nya broar mellan portugisisk och svensk folkmusik där texterna ofta handlar om saknad, längtan, kärlek och drömmar.

Mamani Keita började sin internationella karriär som körsångerska till Salif Keita. Hennes solokarriär tog fart med rockmusikern Marc Minelli. Orädd fortsätter Mamani Keita experimentera med mötet mellan hennes kultur mandinka och ett Europa där hon numera bor. I hennes musik blandas traditionella instrument som kora och n’goni med klezmerklarinett, kinesisk luta och klassiska klanger. I centrum bygger Mamani Keitas kraftfulla röst broar.

Olov Johansson & Catriona McKay

Máirtín O’Connor Band

Med svensk nyckelharpa och skotsk harpa bjuder duon på en repertoar som både består av de två ländernas traditionella musik samt nykomponerade alster. Dessa två prisbelönta harpspelare bjuder på en magisk musikupplevelse där resultatet blir nyskapande, charmigt och dynamiskt.

Medlemmarna i Máirtín O’Connor Band är alla erkända galjonsfigurer i den irländska traditionen. De har byggt upp ett solitt rykte som mästarmusiker med häpnadsväckande skicklighet, mångfald och virtuositet. Tillsammans skapar de en levande och musikaliskt laddad upplevelse. Detta musikaliska kraftpaket kommer garanterat få dig att stampa takten!

7

Sofia Jannok är en gränslös artist som bär sin musikalitet och passion med stark närvaro. Hennes nya musikaliska uttryck ger oss en känslofylld upplevelse i gränslandet mellan modern indiepop och tidlös samisk nerv. Hennes passion och utstrålning lämnar ingen oberörd. Att publiken oftast inte förstår de samiska ordens exakta innebörd är inget hinder. När hjärtat sjunger så lyssnar man. Las Hermanas Caronni – argentinsk folkmusik med en touch av tango

Duon består av tvillingarna Caronni som båda är klassiskt skolade på sina instrument, cello och klarinett.  Laura, cellisten, sjunger med en kristallklar röst, förvandlar cellon till gitarr, slagverk, kontrabas, allt medan Giannas klarinett spelar och improviserar kring melodierna. I ena stunden tror du dig vara på en tangoklubb i Buenos Aires, för att snabbt kila in till jazzklubben och en stund senare har du hamnat på pampas stora vidder.


Jul pa vara sc KONSERTHUSET KRISTIANSTAD

PALLADIUM MALMÖ

Söndag 1 december kl. 17.00

Lördag 30 november

Arr: Kristianstads Storband • http://ksb.hopto.org/

(Barnmusikdagen) Arr: Musik i Syd

Julkonsert med Kristianstads Storband

I väntan på jul – familjekonsert kl. 11.00

Tisdag 3 december kl. 19.00

Änglaljus

Tisdag 3 december kl. 19.30

Arr: Abonnemangsserien/Musik i Syd och Kultur & fritid Kristianstad

Classic Lounge presenterar: Jul i Guldfoajén Händels Messias med Odd Size

Fredag 6 december kl. 18.30

Arr: Classic Lounge i samarbete med Musik i Syd

Julkonsert med Fröknegårdsskolans Musikklasser

Fredag 6 december kl. 19.30

Arr: Fröknegårdsskolans Musikklasser

Anders Ekborg – En stilla jul Arr: Weeki Music

Lördag 7 december kl. 08.00 och 10.00

Julkonsert med Fröknegårdsskolans Musikklasser Arr: Fröknegårdsskolans Musikklasser

Lördag 7 december kl. 14.00 och 15.30

I väntan på jul – familjekonsert

Arr: Musik i Syd

Rockn’Roll X-Mas – The Refreshments Arr: Ninetone Nation • www.ninetonenation.com

Lördag 21 december kl. 19.30 och 21.30

8

Arr: Sångbolaget

West of Eden Celtic Christmas

Onsdag 11 december kl. 19.00

Arr: Weeki Music • www.weeki.se

Jul-sing-along med Sångbolaget & Kamraterna Söndag 15 december kl. 18.00

Arr: Barnens abonnemangsserie/ Kulturhuset Barbacka och Musik i Syd

Anders Ekborg – En stilla jul

Lördag 14 december kl. 16.00

Lördag 21 december kl. 15.00

Julen är nära Arr: Malmö Vokalensemble

R


124

cener3 1

2

VÄXJÖ KONSERTHUS

Och pa andra platser

Onsdag 11 dec kl. 19.00

Söndag 1 december, Lund, Grand hotel kl. 13.00

En fröjdefull jul

Julkonsert med Krister St Hill, Sofie Asplund, Stockholms Solister under ledning av dir. Maria Eklund. Värd är Philip Zandén. Lokala körer.

Jula Songh Ensemble Mare Balticum och Lunds Kammarkör Arr: Grand Hotel, Föreningen gamla Lund, Skånska Akademien och Musik i Syd

Arr: Musik i Syd

Onsdag 4 december, Hässleholm Kulturhus kl. 18.30

I väntan på jul – familjekonsert Ensemble Mare Balticum

UTVANDRARNAS HUS, VÄXJÖ

Arr: Föreningen Norden

Fredag 20 december kl. 19.00

Lördag 7 december, Växjö Teater kl. 15.00

Julstämning – Musica Vitae

Jul med Musica Vitae – familjekonsert Musica Vitae och Olle Steimer – programvärd

Arr: Musica Vitae/Musik i Syd www.musicavitae.com

Arr: Halli Hallå/Musica Vitae/Musik i Syd

Söndag 8 december, Älmhult, Folkets hus kl. 15.00

Jul med Musica Vitae – familjekonsert Musica Vitae och Olle Steimer – programvärd

jul

Arr: Älmhults kommun, Kultur & Fritid www.almhult.se

Söndag 8 december, Bromölla, Biblioteket kl. 14.00

I väntan på jul – familjekonsert Ensemble Mare Balticum Arr: Bromölla kommun

Fredag 13 december, Allbotorget 6, Alvesta, från kl. 20.00

Lusseblues med Karin Rudefelt och Doctor Blues Arr: Alvesta Jazz & Blues • www.alvestajazzoblues.se

Ill Carita Rasmussen

Onsdag 18 december, Växjö, Palladium kl. 19.00

West of Eden Celtic Christmas

Arr: Valshuset och Musik i Syd • www.valshuset.se

9


kalendern

Reservation för ev. ändringar

Offentliga konserter

November

Fredag 8 november Halloweenkonsert med Christianstad Symfoniker Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.00 & 20.30 Arr: Christianstad Symfoniker • www.christianstadsymfoniker.se

Sound of love – Virvlande Dervisherna Okyanus Musikisi Malmö, Palladium kl. 19.30 Arr: Rumi Institutet

Fredag 1 november

lördag 9 november

Smålands kulturfestival Musica Vitae, Peter Nordahl – dirigent Hooks Herrgård kl. 18.00

Sagor för kontrabas Musica Vitae, Katarina Andreasson – dirigent och Joel Larsson – kontrabassolist Tingsryd, Söderportkyrkan kl. 16.00

Arr: Smålands kulturfestival www.smalandskulturfestival.se

Arr: Konsertföreningen Tingsryd • www.netrix.se/konsertforeningen

lördag 2 november Jazz Bara Alvesta, Allbotorget 6 med start kl. 20.00 Arr: Alvesta Jazz & Blues • www.alvestajazzoblues.se

duo FriBerg Växjö Konsthall kl. 16.00 Arr: Media Artes med stöd av Musik i Syd • www.mediaartes.net

Grand Jazz Stacey Kent, Buster Williams, Palle & Monica, Etienne Mbappé & Cæcilie Norby/Lars Danielsson Lund, Grand Hotel kl. 18.00

Sofia Jannok Efter konserten, spel till dans i Palladiums foajé med nuvarande och tidigare lärare och studenter från Musikhögskolan och skivsläpp med folkmusikgruppen N.I.D. Malmö, Palladium kl. 19.30 Arr: Musik i Syd i samarbete med Mix Musik, Malmö Folk och Musikhögskolan i Malmö • www.mixmusik.se • Ingår i WorldMix 2013

söndag 10 november Alex Schulman – Älska mig! Malmö, Palladium kl. 18.00 Arr: Villman Produktion & Lifeline Entertainment

Arr: Westman Music • www.westmanmusic.com

Söndag 3 november Sam Lee & Friends Växjö, Utvandrarnas Hus kl. 18.00

Sagor för kontrabas Musica Vitae, Katarina Andreasson – dirigent och Joel Larsson – kontrabassolist Markaryds kyrka kl. 18.00

Arr: Musik i Syd

Arr: Markaryds församling

måndag 4 november

Bach i Småland • Organist: Linda Andersson Växjö domkyrka kl. 19.00

Föreläsning med Svenska Dagbladets tidigare Brysselkorrespondent Rolf Gustavsson EU och Sverige – Sverige och EU Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 14.00

Arr: Musik i Syd, Svenska Kyrkan och Sensus Studieförbund • se s. 3

måndag 11 november

Arr: Christianstads Pensionärsuniversitet • www.chripu.se

Havtorn Records Festival Malmö, Ribergsborgs Kallbadhus kl. 19.00

torsdag 7 november

Arr: Havtorn Records • www.havtornrecords.com

Sagor för kontrabas Musica Vitae, Katarina Andreasson – dirigent och Joel Larsson – kontrabassolist Växjö, Utvandrarnas Hus kl. 19.00

tisdag 12 november Emil Jensen Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.00

Arr: Musica Vitae/Musik i Syd • www.musicavitae.com

Arr: Kristianstads Teaterförening • www.kristianstadsteaterforening.se

Alla har ADHD ...eller vad ska vi vanliga pappskallar skylla på? Malmö, Palladium kl. 19.30

Classic Lounge presenterar: Bandango med Romina Bianco Malmö, Palladium kl. 19.30

Arr: Skrattberg Ltd i samarbete med SUCK

10

Arr: Classic Lounge i samarbete med Musik i Syd • www.classiclounge.se


onsdag 13 november Máirtín O’Connor Band Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.00

Mamani Keita – groove från Mali Malmö, Palladium kl. 19.30 Arr: Musik i Syd i samarbete med Mix Musik • Ingår i WorldMix 2013

Arr: Abonnemangsserien/Musik i Syd och Kultur & fritid Kristianstad

söndag 17 november

Jazzcafé • Isabella Lundgren med Carl Bagge Trio Ystads Teater, Teatercaféet kl. 19.00

Stenhammar Quartet Västervik, Gränsö slott kl. 15.00

Arr: Ystads Teater och Musik i Syd • www.teatern.ystad.se

Kultursamtal: Modernism på villovägar – varför fick Sverige vänta ända in till 1940-talet? Musik av Ensemble Mare Balticum. Kristianstads stadsbibliotek kl. 19.15 Arr: Musik i Syd, Kultur & fritid Kristianstad, Kristianstads stadsbibliotek och Folkuniversitetet

torsdag 14 november Forskare berättar: Bo Nilsson Konserthuset Kristianstad, Sal E3 kl. 17.00 Arr: Musik i Syd/Utveckling Barn & Unga

Máirtín O’Connor Band Malmö, Palladium kl. 19.30 Arr: Musik i Syd i samarbete med Mix Musik • Ingår i WorldMix 2013

Anders & Måns • Primater med topplån Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.30 Arr: United Stage Artist och Anagram i samarbete med Hitnöje AB

fredag 15 november Lunchkonsert med Musikhögskolans studenter Malmö, Palladium kl. 12.15 Arr: Musik i Syd i samarbete med Musikhögskolan i Malmö • Ingår i WorldMix 2013

World Mix Växjö Festival med bla Simone Moreno, Mamani Keita – groove från Mali, Stockholm Lisboa Project – Fado and beyond, Olov Johansson & Catriona McKay m. fl. Växjö, Församlingshemmet kl. 18.00 Arr: WorldMix • www.worldmix.nu

Vocal Six Jubileumsshow: Hejdlös a cappella i 25 år! Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.00 Arr: Vocal Six/Rockappella AB • www.vocalsix.com

A tribute to Milt Jackson featuring Jesper Thilo Höör, Gästis kl. 19.30 Arr: Höörs Jazz • www.hoorsjazz.se

lördag 16 november Mogens Dahls Kammarkör Älmhults kyrka kl. 16.00 Arr: Älmhults församling, Sensus och Musik i Syd

Arr: Musik på Gränsö slott i samarbete med Länsmusiken Kalmar län och Musik i Syd

Trio Copenhagen Växjö, Kulturskolans konsertsal kl. 16.00 Arr: Växjö Konsertförening • www.vaxjokonsertforening.se

Vocal Six Jubileumsshow: Hejdlös a cappella i 25 år! Malmö, Palladium kl. 18.00 Arr: Vocalsix i samarbete med Musik i Syd • www.vocalsix.com

måndag 18 november Föreläsning med Pär Andersson: Intressanta rättsfall Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 14.00 Arr: Christianstads Pensionärsuniversitet • www.chripu.se

tisdag 19 november Blåskonsert Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 18.30 Arr: Musikskolan Kristianstad • www.buf.kristianstad.se/musikskolan

Essens1 Per Johansson, klarinett & Ian Peaston, violin Malmö, Grand Öl & Mat kl. 21.00 Arr: Klubb Krinolin i samarbete med Musik i Syd, Kulturrådet, Grand Öl & Mat och Malmö Stad

onsdag 20 november Vocal Six Jubileumsshow: Hejdlös a cappella i 25 år! Malmö, Palladium kl. 19.30 Arr: Vocalsix i samarbete med Musik i Syd • www.vocalsix.com

torsdag 21 november Musik & Akrobatik! Musica Vitae och Manda Rydman Ljungby, Grand kl. 19.00 Arr: Musikriket/Musik i Syd och Lessebo, Ljungby, Markaryd, Uppvidinge och Älmhults kommuner, med stöd av Kulturrådet

fredag 22 november Huaröds kammarorkester med solist Dan Ekborg Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.00 Arr: Abonnemangsserien/Musik i Syd och Kultur & fritid Kristianstad

Musik & Akrobatik! Musica Vitae och Manda Rydman Älmhult, Folkets Hus kl. 19.00 Arr: Musikriket/Musik i Syd och Lessebo, Ljungby, Markaryd, Uppvidinge och Älmhults kommuner, med stöd av Kulturrådet

11


En hyllning till Eva Cassidy! Malmö, Palladium kl. 19.30 Arr: Weeki Music • www.weeki.se

lördag 23 november Jessica Pilnäs Simrishamn, Galleri Valfisken kl. 19.00 Arr: Jazz på Österlen • www.jazzpaosterlen.se

tisdag 26 november Cirkusstråk & musikakrobatik Musica Vitae och Manda Rydman Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.00 Arr: Abonnemangsserien/Musik i Syd och Kultur & fritid Kristianstad

Jazzcafé • Emma Denward Ystads Teater, Teatercaféet kl. 19.00 Arr: Ystads Teater och Musik i Syd • www.teatern.ystad.se

Bobo Stenson Trio Alvesta, Allbotorget 6 med start kl. 20.00 Arr: Alvesta Jazz & Blues • www.alvestajazzoblues.se

Musik & Akrobatik! Musica Vitae och Manda Rydman Strömsnäsbruk, Folkets hus kl. 19.00 Arr: Musikriket/Musik i Syd och Lessebo, Ljungby, Markaryd, Uppvidinge och Älmhults kommuner, med stöd av Kulturrådet

Strömstedt och Freud Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.30 Arr: Besterman Sweden AB • www.besterman.nu

söndag 24 november Musik & Akrobatik! Musica Vitae och Manda Rydman Åseda, Folkets hus kl. 16.00 Arr: Musikriket/Musik i Syd och Lessebo, Ljungby, Markaryd, Uppvidinge och Älmhults kommuner, med stöd av Kulturrådet

New Zealand String Quartet Landskrona, Församlingshemmet kl. 16.00 Arr: Landskrona Kammarmusikförening • www.landskronakammarmusik.se

Julkonsert med Kristianstads Storband Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 17.00 Arr: Kristianstads Storband • http://ksb.hopto.org

Bach i Småland • Organist: Sten-Inge Petersson Växjö domkyrka kl. 19.00 Arr: Musik i Syd, Svenska Kyrkan, Sensus Studieförbund • se s. 3

Måns Möller • Jävla Pajas – Det här skojar du inte bort Malmö, Palladium kl. 19.00

onsdag 27 november New Zealand String Quartet Ängelholm, Bibliotekets hörsal kl. 19.00 Arr: Kultursällskapet i Ängelholm • www.kultursallskapet.com

Las Hermanas Caronni Argentinsk folkmusik med en touch av tango Malmö, Palladium kl. 19.30 Arr: Musik i Syd i samarbete med Mix Musik • Ingår i WorldMix 2013

Torsdag 28 november New Zealand String Quartet Helsingborg, Dunkers Kulturhus kl. 19.30 Arr: Helsingborgs Kammarmusikförening • www.hkmf.se

lördag 30 november New Zealand String Quartet Karlshamn, Carl Gustafs kyrka kl. 17.00 Arr: Pro Musica Karlshamn • www.kammarmusik.se/promusicastart.htm i samarbete med Musik i Blekinge och Musik i Syd

December söndag 1 december Jula Songh Ensemble Mare Balticum och Lunds Kammarkör Lund, Grand hotel kl. 13.00 Arr: Grand Hotel, Föreningen gamla Lund, Skånska Akademien och Musik i Syd

Arr: Lifeline Management AB • www.lifeline.se

Ruslan Strogyi – piano Malmö, Palladium kl. 15.00

måndag 25 november

Arr: Salomon Smith Kammarmusikförening • www.salomonsmith.se

Malmö Kulturskola spelar på Palladium Malmö, Palladium kl. 19.00

Julkonsert med Kristianstads Storband Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 17.00

Arr: Malmö Kulturskola • www.malmo.se/kultur/malmokulturskola

Musik & Akrobatik! Musica Vitae och Manda Rydman Hovmantorp, Folkets Hus 19.00 Arr: Musikriket/Musik i Syd och Lessebo, Ljungby, Markaryd, Uppvidinge och Älmhults kommuner, med stöd av Kulturrådet

12

Arr: Kristianstads Storband • http://ksb.hopto.org/

måndag 2 december Monday Night Big Band 25-årsjubileum Malmö, Palladium kl. 19.00 Arr: Monday Night Big Band • www.mnbb.nu


Liebman, Markowitz, Andersson och Mogensen Helsingborg, Dunkers kulturhus kl. 19.30 Arr: Jazz i Helsingborg • www.jazzihelsingborg.se

tisdag 3 december Änglaljus Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.00 Arr: Abonnemangsserien/Musik i Syd och Kultur & fritid Kristianstad

Classic Lounge presenterar: Jul i Guldfoajén Händels Messias med Odd Size Malmö, Palladiums Guldfoajé kl. 19.30

onsdag 11 december Rockn´Roll X-Mas • The Refreshments Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.00 Arr: Ninetone Nation • www.ninetonenation.com

En fröjdefull jul Julkonsert med Krister St Hill, Sofie Asplund, Stockholms Solister under ledning av dir. Maria Eklund. Värd är Philip Zandén. Lokala körer. Växjö Konserthus kl. 19.00 Arr: Musik i Syd

Arr: Classic Lounge i samarbete med Musik i Syd • www.classiclounge.se

Tineke Postma Trio Malmö, Palladium kl. 19.30

Onsdag 4 december

Arr: Musik i Syd och Jazz i Malmö • www.jazzimalmo.com

La Traviata Malmö, Palladium kl. 19.30

Fredag 13 december

Arr: Malmö Opera i samarbete med Musik i Syd • www.malmoopera.se

Lusseblues med Karin Rudefelt och Doctor Blues Alvesta, Allbotorget 6 med start kl. 20.00

torsdag 5 december

Arr: Alvesta Jazz & Blues • www.alvestajazzoblues.se

Transatlantic Conversations Malmö, Palladium kl. 19.30

lördag 14 december

Arr: Musik i Syd och Jazz i Malmö • jazzimalmo.com

Jul-sing-along med Sångbolaget & Kamraterna Malmö, Palladium kl. 16.00

fredag 6 december

Arr: Sångbolaget • www.songbolaget.se

Julkonsert med Fröknegårdsskolans Musikklasser Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 18.30 Arr: Fröknegårdsskolans Musikklasser

Anders Ekborg – En stilla jul Malmö, Palladium kl. 19.30 Arr: Weeki Music • www.weeki.se

Jan Lundgren Trio Höör, Gästis kl. 19.30

Måns Möller • Jävla Pajas – Det här skojar du inte bort Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.30 Arr: Lifeline Entertainment

söndag 15 december West of Eden Celtic Christmas Malmö, Palladium kl. 18.00 Arr: Musik i Syd

Arr: Höörs Jazz • www.hoorsjazz.se

lördag 7 december Julkonsert med Fröknegårdsskolans Musikklasser Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 08.00 & 10.00 Arr: Fröknegårdsskolans Musikklasser

Magnificat Musica Vitae, Växjö Domkyrkas Oratoriekör, Thomas Niklasson – dirigent Växjö domkyrka kl. 18.00 Arr: Domkyrkomusiken • www.svenskakyrkanivaxjo.se/domkyrkan

Bach i Småland • Festlig avslutningskonsert med professor Hans Fagius! Växjö domkyrka kl. 18.00

tisdag 17 december

Arr: Musik i Syd, Svenska Kyrkan och Sensus Studieförbund • se s. 3

Arr: Malmö Kulturskola • www.malmo.se/kultur/malmokulturskola

tisdag 10 december

Onsdag 18 december

Solistliv Delphine Constantin, harpa & Annamia Larsson, valthorn Malmö, Grand Öl & Mat kl. 21.00

West of Eden Celtic Christmas Växjö, Palladium kl. 19.00

Arr: Klubb Krinolin i samarbete med Musik i Syd, Kulturrådet, Grand Öl & Mat och Malmö Stad • www.klubbkrinolin.se

Arr: Valshuset och Musik i Syd • www.valshuset.se

Blåskraft på Palladium Malmö, Palladium kl. 19.00

13


Fredag 20 december Julstämning Musica Vitae Växjö, Utvandrarnas hus kl. 19.00 Arr: Musica Vitae/Musik i Syd • www.musicavitae.com

lördag 21 december Julen är nära Malmö, Palladium kl. 15.00 Arr: Malmö Vokalensemble • www.malmovokalensemble.se

Anders Ekborg • En stilla jul Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 19.30 och 21.30 Arr: Weeki Music • www.weeki.se

Familjekonserter

November lördag 2 november Babyboogie Växjö, Araby Park Arena kl. 14.00 & 15.00 Arr: Halli Hallå/Musik i Syd, Musica Vitae, Regionteatern Blekinge/ Kronoberg och Växjö kommun

Vem ska trösta Knyttet? Malmö, Barnens scen kl. 14.00 Arr: Barnens scen och Folkets park i Malmö • www.barnensscen.nu

Musik i Syd utomlands onsdag 6 november Ack, Libertas! Ensemble Mare Balticum Estland, Tartu, Universitetets Aula kl. 18.00 Arr: Tartu Universitet och Musik i Syd

torsdag 7 nov Ack, Libertas! Ensemble Mare Balticum Lettland, Riga, Historie och Sjöfartsmuseet kl. 18.00 Arr: Förbundet Lettland - Sverige och Musik i Syd

Fredag 8 november Ack, Libertas! Ensemble Mare Balticum Litauen, Vilnius, Universitetets Aula kl. 19.00 Arr: Universitetet i Vilnius och Musik i Syd Läs mer om konserterna på baksidan!

Karius och Baktus Malmö, Palladium kl. 15.00 Arr: Kultkompaniet i samarbete med Musik i Syd • kultkompaniet.se

söndag 3 november Karius och Baktus Malmö, Palladium kl. 15.00 Arr: Kultkompaniet i samarbete med Musik Syd • kultkompaniet.se

lördag 9 november Krifs Krafs Hoho Plask Kristianstad, Kulturhuset Barbacka, Spelhålan kl. 14.00 Arr: Barnens abonnemangsserie/Kulturhuset Barbacka och Musik i Syd

lördag 16 november Kompis Osby, Hasslaröds skola, Konsertsalen kl. 11.00 Arr: Osby Konsertförening • www.osbykonsertforening.weebly.com

Sagan om floden Svedala, Brandstationen kl. 14.00 Arr: Knattekultur/Svedala kommun i samarbete med Musik i Syd och S.M.U.R.F

Babyboogie Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 14.00 & 15.30 Arr: Barnens abonnemangsserie/Kulturhuset Barbacka och Musik i Syd

Älgar flyger Skurup, Biblioteket kl. 14.00 Arr: Gåsamys/Skurups kommun och Musik i Syd

söndag 17 november Hej trottoar Simrishamn, Galleri Valfisken kl. 14.00 Arr: Kulturkullerbyttan/Musik i Syd, Kultur- och fritidsförvaltningen, Kulturskolan, Simrishamns kommun, Simrishamns Riksteaterförening och Mellby Atelier med stöd av Ystads Allehanda

14


Sagan om floden Lomma, Folkets Hus kl. 15.00 Arr: Krokodilkonsert/Lomma kommun i samarbete med Musik i Syd

Jul med Musica Vitae Musica Vitae och Olle Steimer – programvärd Växjö Teater kl. 15.00 Arr: Halli Hallå/Musica Vitae och Musik i Syd

lördag 23 november Gröna praliner Kristianstad, Kulturhuset Barbacka, Garaget kl. 14.00 Arr: Barnens abonnemangsserie/Kulturhuset Barbacka och Musik i Syd

Söndag 8 december Jul med Musica Vitae Musica Vitae och Olle Steimer – programvärd Älmhult, Folkets hus kl. 15.00

Trupp trunk! Växjö Teater kl. 14.00

Arr: Älmhults kommun, Kultur & Fritid • www.almhult.se

Arr: Halli Hallå/Musik i Syd, Musica Vitae, Regionteatern Blekinge/ Kronoberg och Växjö kommun

I väntan på jul Ensemble Mare Balticum Bromölla, Biblioteket kl. 14.00

söndag 24 november

Arr: Bromölla kommun

I väntan på jul Ensemble Mare Balticum Karlskrona, Marinmuseet kl. 13.00

torsdag 26 december

Arr: Marinmuseum • www.marinmuseum.se

Folk och Rövare i Kamomilla Stad Malmö, Palladium kl. 15.00

tisdag 26 november

Arr: Kultkompaniet i samarbete med Musik i Syd • www.kultkompaniet.se

Opsis Lunds Stadsbibliotek kl. 16.00

fredag 27 december

Arr: Lunds Stadsbibliotek, Barn & Unga

Folk och Rövare i Kamomilla Stad Malmö, Palladium kl. 15.00

lördag 30 november

Arr: Kultkompaniet i samarbete med Musik i Syd • www.kultkompaniet.se

Barnmusikdagen Gå på konserter, julpyssla och köp julklappsskivorna! Kl. 11.00 • I väntan på jul med Ensemble Mare Balticum Kl. 14.00 • Tigern säger grrr Malmö, Palladium kl. 11.00–16.00 Arr: Musik i Syd • Mer info på www.palladium.nu

Opsis Växjö Stadsbibliotek kl. 14.00 Arr: Halli Hallå/Musik i Syd, Musica Vitae, Regionteatern Blekinge/ Kronoberg och Växjö kommun

Älgar flyger Malmö, Barnens scen kl. 14.00 Arr: Barnens scen och Malmö Folkets park • www.barnensscen.nu

December Onsdag 4 december

lördag 28 december Folk och Rövare i Kamomilla Stad Malmö, Palladium kl. 15.00 Arr: Kultkompaniet i samarbete med Musik i Syd • www.kultkompaniet.se

söndag 29 december Folk och Rövare i Kamomilla Stad Malmö, Palladium kl. 15.00 Arr: Kultkompaniet i samarbete med Musik i Syd • www.kultkompaniet.se

måndag 30 december Folk och Rövare i Kamomilla Stad Malmö, Palladium kl. 15.00 Arr: Kultkompaniet i samarbete med Musik i Syd • www.kultkompaniet.se

I väntan på jul Ensemble Mare Balticum Hässleholm Kulturhus kl. 18.30 Arr: Föreningen Norden

lördag 7 december I väntan på jul Ensemble Mare Balticum Konserthuset Kristianstad, Stora salen kl. 14.00 & 15.30 Arr: Barnens abonnemangsserie/Kulturhuset Barbacka och Musik i Syd

15


Hallå där, Martin Bagge! ... som den 6–8 november – tillsammans Mikael Paulsson och Ensemble Mare Balticum – åker på utlandsturné med produktionen Ack, Libertas!

Vad betyder Ack, Libertas? – Vår föreställning handlar, precis som namnet antyder, om frihetslängtan. Lars Wivallius, den store poeten och skojaren hamnade ju ofta i fängelse efter att ha lurat skjortan av olika adelsmän. Där satt han och försökte att bli utsläppt och benådad med hjälp av olika böneskrifter, poem och visor.

16

Hur löser ni knuten att Wivallius texter framförs på svenska? – Det är ju lite trixigt, men eftersom vi samtidigt medverkar vid olika seminarier och ceremonier har vi knutit kontakter med olika baltiska poeter som är med i vår föreställning och berättar fram handlingen i översättning på respektive språk. Vad är egentligen grejen med 1600-talet? – När man tränger in i en epok och lär sig mer om den – musik, poesi, mat och kultur – så upptäcker man hur lite man kan. 1600-talet har till exempel väldigt varierad musik beroende på om den är från början eller slutet av seklet, något jag inte hade koll på från början. Och den är både vacker och häftig. Sedan är den här historien med Wivallius väldigt kul också, helt skruvad! Louise Jennfors intervjuade Martin Bagge

FOTO Erik Ask Upmark

Varför just till Estland, Lettland och Litauen? – Det hänger ihop med hela projektets idé. Vi lyfter fram släktskapen mellan olika sånger från 1600-talet, det som av forskaren Märta Ramsten kallas för ”1600-talets melodikarusell”. Man använde samma melodier till både psalmer, visor och krogsånger runt hela Östersjön, i Sverige, Danmark, Tyskland och Balticum. Nu gör vi en omfattande turné till alla dessa länder, och lite hänger det väl också ihop med att jag varit där tidigare och sjungit Bellman. Och visst är det kul att Ensemble Mare Balticum spelar runt hela Östersjön!

Konsertkalendern Musik i Syd november-december 2013  

Intressanta artiklar om Musik i SYds verksamhet, samt en kalender med offentliga konserter i samband med arrangörer i regionen, för vuxen pu...

Konsertkalendern Musik i Syd november-december 2013  

Intressanta artiklar om Musik i SYds verksamhet, samt en kalender med offentliga konserter i samband med arrangörer i regionen, för vuxen pu...

Advertisement