Musikhuset Aarhus - Program September til november

Page 1

SEPTEMBER - NOVEMBER 2020


Foto: Lasse Lagoni ©

Dorthe Gerlach

”Der er bare ikke noget, der slår det at være til stede sammen, lige nu lige her, i det samme rum. Det bliver skønt at mærke nærværet med publikum igen” MAGASINET MUSIKHUSET AARHUS: 22. årgang, nr. 2 Udgivet 26. august 2020 Redaktionen afsluttet 8. juli 2020 Oplag: 95.000 stk.

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Direktør Jan Christensen og Kunstnerisk Chef Jeppe Uggerhøj REDAKTION: Steen Larsen-Ledet, Thomas Råhlin og Simon Lindgren Hansen

INDHOLD: Der tages forbehold for trykfejl. Hvor ingen anden arrangør er anført, er Musikhuset Aarhus arrangør.

RECEPTION: Skovgaardsgade 2C 8000 Aarhus C 89 40 90 00 musikhuset@aarhus.dk

BILLETSALG: 89 40 40 40 Musikhusetaarhus.dk Produceret i samarbejde med Envision Tryk: Contigo Forsidefoto: Sinne Eeg


Kulturlivet lever Velkommen til et efterår i Musikhuset med masser af forrygende ­live­oplevelser. I de seneste måneder har mange af os manglet noget af det, der giver livet værdi. Det, der giver hjertebanken, sætter ­kroppen i bevægelse og planter sig i sjælen. Fællesskabet, nærværet og liveoplevelserne. Det, vi under et kalder Life is live. Nu slår Musikhuset atter dørene op, med et program spækket med store oplevelser. Både dem, der har været programlagt i lang tid, og alle dem vi har flyttet fra det forsømte forår. Derfor kan du, vennerne, familien og kæresten se frem til en ekstraordinær perlerække af stærke oplevelser på scenerne i vores syv sale. Det digitale univers bød i forsommeren på nye, kreative kulturoplevelser. Musikhuset nåede ud til til 350.000 ­­mennesker, der tog ­virkelig godt imod vores fire digitale Take Away-koncerter fra forskellige ­århusianske baggårde i en tid, der ellers var fattig på oplevelser. Heldigvis må vi så også erkende, at en online­koncert aldrig kommer op på siden af den rigtige koncert. For når din favorit­kunstner står på scenen lige foran dig og sætter ord og toner til livets op- og nedture, så mærker man blodet rulle. Tag et kig i efterårets program. Skynd dig at få fat i de bedste pladser i salen. Så er vi og de fantastiske kunstnere på scenen klar til at give dig magiske øjeblikke og fantastiske oplevelse i Nordens største musikhus. Vi glæder os til at se jer alle sammen igen

Med venlig hilsen Jan Christensen, Adm. direktør


DIRTY DANCING

Dirty Dancings mor er vild med Danmark Eleanor Bergstein er kvinden bag en af 80’ernes allerstørste filmsucceser. Nu skal hun give årets musicalhit den helt rigtige Dirty Dancing-feeling. Mere end 240.000 danskere var så heldige at få fingre i billetter til musicalen tilbage i 2015, hvor den spillede for fulde sale i Musikhuset. Til oktober vender Dirty Dancing – The Musical så tilbage til den danske musicalscene, hvor hovedrollerne endnu en gang bliver indtaget af Silas Holst, Mathilde Norholt og Karina Frimodt. Et dansk cast, som forfatteren til ­filmen Dirty Dancing Eleanor Bergstein er meget begejstret for.

”Det er virkelig en dejlig gruppe mennesker.” ”Det er virkelig en dejlig gruppe mennesker. Jeg kan godt lide Danmark, så jeg er meget tilfreds med, at showet vender tilbage” – ­fortæller Eleanor Bergstein. De fleste kender den ikoniske film Dirty Dancing. Johnny Castle og Babys under­ holdende og dragende danse var med til

4

at gøre filmen til en af 80’ernes absolut største succeser. Eleanor Bergstein er kvinden bag den legendariske dansefilm Dirty Dancing. Filmen er ikke en selvbiografisk historie, men der er alligevel en del ligheder mellem Babys ­historie og den nu 82-årige forfatters liv. Ligesom historiens heltinde Frances Houseman blev Eleanor Bergstein også kaldt Baby, hendes far var læge, og fra hun var barn og op i hendes vilde teenageår var hun en talentfuld danser, som vandt både trofæer og hæder. Efter at have skrevet historien var det en kamp for Eleanor Bergstein at få den filmatiseret. Mange gange måtte hun gå slukøret fra møder med produktionsselskaberne, da ingen af dem ville lave filmen. Den amerikanske forfatter er dog ikke typen, der giver op. Hun kæmpede for sin film i ti år,


og i 1987 bar hendes lange kamp frugt, da Dirty Dancing endelig fik premiere.

hjem, så gik jeg ned i min mors danseskole, satte musikken på og legede, at jeg var Johnny Castle.”

Aktuel og rørende historie

Silas Holst kan da også tydeligt fornemme på Eleanor Bergstein, at historien om Baby og Johnny Castle har en ganske særlig plads i hendes hjerte. ”Man kan virkelig mærke, hvor meget det betyder for hende. Og hvor vigtigt det er, at historien bliver fortalt r­ igtigt. Hun virker som om, hun ikke er interesseret i, at vi laver en kopi af filmen, men at vi giver den det, vi kan give den. Så længe vi er tro mod historien.”

Selvom historien i dag er mere end 30 år gammel, er Eleanor Bergstein ikke færdig med den romantiske ­fortælling. Hun var i Danmark, da Dirty Dancing – The Musical blev lanceret i foråret for at sikre, at koreografien bliver så tæt på originalen som over­hovedet muligt. ”Jeg kan stå på en stol i et rum i næsten hele verden og spørge: ”Hvor mange har set Dirty Dancing?” Det ekstra­ ordinære er, at de fleste, hvis ikke alle, ikke blot har set den, men den har også betydet noget for dem,” fortæller hun i et interview med BT.

DIRT Y DANCING Dirty Dancing vender tilbage til Musikhuset. Glæd jer til den ultimative kærlighedshistorie, fantastiske hits og forrygende dans med SIlas Holst og Mathilde Norholt i hovedrollerne.

”Man kan virkelig mærke, hvor meget det betyder for hende. ”

23. okt - 7. nov · Store Sal Søn - ons: 328 - 728 kr. Tors - lør 378 - 778 kr. Diamondbillet 1078 kr (Mød skuespillerne og få drinks, program, goodiebag m.m.)

En af dem, der er blevet påvirket af filmen, er hovedrolle­ indehaver i musicalen Silas Holst. ”I hvert fald en gang om ugen har jeg set den i mine teenageår. Jeg var jo sådan en, der blev mobbet rigtig meget i min skoletid, så når jeg kom

5


Dans / Teater / Opera


Hamlet

Den Lille Prins

Shakespeare klassiker med Esben Smed og Iben Hjejle

Hjertegribende teater om de store spørgsmål

Hamlet, Prins af Danmark er Shakespeares berømte fortælling om forkvaklede familiefølelser, mord og en ung mands forvandling til afsindig hævner. Stjerneskuddet Esben Smed spiller den unge Prins Hamlet, der går imod magten og griber til våben. På scenen i Det Kongelige Teaters Hamlet er Iben Hjejle, som Dronning Gertrude, Jacob Lohmann er Claudius, mens de øvrige roller besættes af Laus Højbye, Sara Viktoria Bjerregaard, Stine Schrøder-Jessen, Alvin Bursøe og Anton Hjejle.

Et dukkehjem Premieren på Henrik Ibsens klassiker Et dukkehjem sendte chokbølger gennem samfundet i 1879. Tanken om, at en kvinde forlader mand og børn, var provokerende og moralsk anstødelig. Fortællingen om Nora er billedet på alle menneskers læng­sel efter at bestemme over eget liv og skæbne. Anna Balslev instruerer Det Kongelige Teaters version af Et Dukkehjem, som er en forestilling om de krav, et moderne menneske stiller til kærlighed og lidenskab, sandhed og frihed, og om en kvinde, der bliver til et menneske med al den lidelse og tvivl, det medfører. I rollerne som Nora og Helmer: Sicilla Gadborg og Peter Christoffersen.

Romeo og Julie

Den fineste lille forestilling om livets store spørgsmål. Teater Next sætter tiden i stå i Saint-Exupérys forunderlige eventyr om livet, døden og den lille prins på rejse gennem universet.

Den Gerrige Folketeatret spiller Molière Det man elsker højest i verden, er også det, man er mest bange for at miste. Den begærlige Harpagon elsker sine penge og er sikker på, at resten af verden er ude på at stjæle dem fra ham. Samtidig har han sat sig for, at hans børn skal giftes til penge, så de ikke mere skal tære på hans formue. Folketeatret sætter scenen for Molières forvekslingskomedie med Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Mads Reuter, Troels Malling m.fl. på scenen.

Rigoletto Knivskarp operakrimi Verdis klassiker er en mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i en verden befolket af gangstere, ludere – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden. Melodierne i Rigoletto har opnået klassikerstatus. Mest kendt er nok operaørehængeren La donna è mobile.

Quorum Ballettens tragiske kærlighedsklassiker

Tvind

Koreografen Daniel Cardoso og Quorum Balletten giver kærlighedstragedien Romeo og Julie et moderne strejf med sin nyfortolkning af balletklassikeren. Shakespeares romantiske tragedie fører os ind i en verden af ægte, lidenskabelig kærlighed, som intet eller ingen kan ødelægge. Den slags kærlighed, der gør blind. Den slags kærlighed, som er så stærk, at den ikke kan overvindes. End ikke af døden.

Vi skruer tiden tilbage til 1972, hvor Nixon besøger Mao i Kina, Anker Jørgensen bliver statsminister og Bowie udgiver Ziggy Stardust. Langt ude mod Danmarks vestkyst stifter Mogens Amdi Petersen Tvind og gør jeg til vi og individet til et tandhjul i et ­humanitært produktionsapparat. Til lyden af tidens toner går rejsen til et univers - langt, langt væk fra den virkelige verden.

Musikalsk gensyn med et mystisk imperium

7

Højdepunkter HAMLET

Det Kongelige Teater 30. sep · Store Sal 320-420 kr

DEN LILLE PRINS

14. - 18. okt · Lille Sal 205 kr

DEN GERRIGE

17. okt · Store Sal 295-395 kr

DIRTY DANCING

23. okt - 7. nov· Store Sal 328-778 kr Diamond-pakke · 1078 kr

TVIND

6. nov · Rytmisk Sal 295 kr

ET DUKKEHJEM

14. - 15. nov · Rytmisk Sal 295 kr

ROMEO OG JULIE 18. nov · Store Sal 380 kr

RIGOLETTO

Den Jyske Opera 20. - 28. nov · Store Sal 350 - 595

THE BODYGUARD

2. - 13. dec · Store Sal 480-705 kr

NØDDEKNÆKKEREN Den Kongelige Ballet 29. - 30. dec · Store Sal 400-500 kr

EKSMÆND

Folketeatret 9. - 10. feb · Rytmisk Sal 300 kr

ET TYSK LIV

Det Kongelige Teater 16. - 17. apr · Lille Sal 260 kr

Alle sæsonens teateroplevelser på

musikhusetaarhus.dk


Familie / Børn


Sværdet i stenen Sværdet i stenen er legenden om troldmanden Merlin og den forældreløse Arthur, som i virkeligheden er Englands kommende konge. Den gamle histore fyldes med gys og grin for hele familien, når Louise Schouw blander teatermagi med ny musik skrevet af Sigurd Barret.

Ramasjang Julemysteriet Julen er i fare! Selveste julemanden er blevet bestjålet, og ingen ved, hvem skurken er. Hvis ikke Ramasjangs superdetektiv Kristian træder til, så er det for altid slut med julegaver, juletræer og nisser. Tag på musikalsk skurkejagt sammen med Kristian og hans orkester, og vær med til at løse årets store julemysterium.

Trash - Recycled Det buldrer, brager og skramler, når de smadreglade slagtøjseksperter Hamilton og Mikkelsen sammen med Aarhus Symfoniorkester banker musikken ud af bl.a. skraldespande, cykler og plastikrør. Har du tænkt over, at der stadig kan være masser af liv i dit affald? Det er i hvert fald fyldt med musik og lyde, der får gamle musikstykker til at hoppe og danse med fornyet kraft.

Løvernes Konge Live in Concert Storslået filmkoncert med symfoniorkester Simba, savanne og symfoniorkester smelter sammen, når Musikhuset bliver til en kæmpe familiebiograf. Nyindspilningen af Løvernes Konge fra 2019 giver historen om løveungen Simba nyt liv, og ­oplevelsen bliver helt særlig når et levende symfon­iorkester leverer musikken. Filmen vises med engelsk tale og ­danske undertekster.

Motor Mille Dans med Motor Mille Strømpesokker eller dansesko? Det betyder ikke noget, hvad du har på fødderne, når Motor Mille byder hele familien op til dans og musik, bare du vil danse. Sammen med Mille er der plads til både grinepauser og ægte danseglæde.

Star Wars The Empire Strikes Back med Aarhus Symfoniorkester Scenen er sat for filmhistoriens s­ tørste slag, når The Empire Strikes Back. Star Wars-eventyret med Aarhus Symfoni­orkester fortsætter med anden del af George Lucas' episke rum­eventyr. Publikum i tusindvis har de seneste år oplevet filmkoncerter i Musikhuset, hvor de store film får endnu mere stemning og drama med et kæmpe, levende symfoni­orkester på scenen. Filmen vises med engelsk tale og danske undertekster.

MGP Show

Wafande

MGP er årets største familie-tv-fest og festen fortsætter, når deltagerne fra årets MGP drager ud på en mini-turné, hvor børnene får mulighed for at se årets finalister helt tæt på og ikke mindst synge med på årets vindersang Ingen plan B med Liva.

Bar' gi' mig et smil! Wafande lægger mikrofonen og siger farvel med en afskedskoncert for hele familien. Efter 10 år som folke- og familieeje sender Wafande hele Danmark en kæmpe fest og et sidste charmende smil.

9

Højdepunkter STAR WARS THE EMPIRE STRIKES BACK Filmkoncert med Aarhus Symfoniorkester 3. - 5. sep · Store Sal 430-530 kr

COMKEAN & DEN MANDIGE ELG 3 6. og 27. sep · Lille Sal 330 kr

MER' STYR PÅ DYR 12. sep · Lille Sal 230 kr

MOTOR MILLE

20. sep · Rytmisk Sal 210 kr

KARIUS OG BAKTUS 26. sep · Rytmisk Sal 200 kr

LØVERNES KONGE

Storslået filmkoncert 26. - 27. sep · Store Sal 295-495 kr

WAFANDE 12. okt · Rytmisk Sal 230 kr

MGP SHOW 14. okt · Store Sal 205-255 kr

SVÆRDET I STENEN 18. - 20. okt · Rytmisk Sal 210 kr

TRASH - RECYCLED 24. okt · Symfonisk Sal 100-170 kr

RAMASJANG JULEMYSTERIET

29. nov · Rytmisk Sal 220 kr

GOD JUL, CIRKELINE 12. dec · Rytmisk Sal 200 kr

Hele programmet for hele familien:

musikhusetaarhus.dk


M   usikken lever mellem kunstner og publikum Båndet mellem publikum og kunstner er afgørende for, at musikken kan overleve. Et bånd, der bliver styrket, nu hvor vi igen samles til livekoncerter. Vi har taget en snak med Søren Huss, Pernille Rosendahl og Dorthe Gerlach om, hvad de har lært af den vanskelige tid.

10


Hvilken indflydelse tror du, krisen kommer til at have på liveoplevelsen? Hvad har du som kunstner lært af corona-krisen? Søren Huss Jeg tænker faktisk, at det tager noget tid at finde ordene for denne her situation. I og med at intet levende menneske har prøvet det her tidligere, er det noget af en fælles Columbusrejse, vi er ude på nu. Det har været skræmmende og fuld af ukendte faktorer, men samtidig har det jo også været en ekstremt rolig tid. Vi har jo alle sammen kigget op i ­luften og tænkt ”Hold kæft, hvor er den blå den himmel”. Jeg synes på mange måder, at det har været en stor poetisk oplevelse. Pernille Rosendahl Jeg har blandt andet lært, at vi som kunstnere er ekstremt dygtige til at finde på nye ting, når vi får sat en forhindring op foran os. Det har jo været et benspænd for udøvende musikere, at vi ikke har kunnet komme ud til vores publikum. Så i musikkens tjeneste har jeg fundet nye veje og former for at komme hinanden ved. Dorthe Gerlach Jeg håber krisen får den indflydelse på liveoplevelsen fremover, at folk vil være endnu mere glade for at komme ud og opleve musik live. Nu har vi jo måttet undvære det i månedsvis. Jeg kan da mærke, at jeg selv har savnet helt vildt at stå på scenen, ligesom jeg har savnet at være til stede som publikum i et mørkt rum og mærke intensiteten ved en koncert sammen med andre.

øren Huss Jeg spiller både stående S koncerter og festivaler om sommeren, men mit hovedvirke resten af året er siddende koncerter, og det tror jeg egentlig kommer til at foregå og fortsætte på samme måde. Men hvis man er et ungt band, hvor man gerne vil have, at folk skal være svedige og hoppe rundt, så ­kommer der til at gå lidt tid, før det rum igen bliver etableret. Jeg håber dog inderligt, at det bliver etableret igen. Pernille Rosendahl Liveoplevelsen kan foregå direkte, hvor vi er i samme rum. Men den kan også foregå på de virtuelle platforme. På en eller anden måde tror jeg, at liveoplevelsen efter krisen er blevet tvunget til at finde en ny form og har fået et nyt liv. Man har været nysgerrig efter at gå på opdagelse i det virtuelle rum som musiker. Det tror jeg, at der på sigt kan komme noget rigtig spændende ud af. Dorthe Gerlach Hvis jeg har lært noget sådan rent musikalsk, er det, hvor svært det er at erstatte den kontakt, man har live med publikum. Der har jo været alle mulige tiltag med, at man kan streame, og folk kan sidde derhjemme i deres kælder og spille en live-koncert. Jeg fandt ud af, at det bare ikke er mig. Faktisk hverken at kigge på eller være en del af. Jeg kan bare godt lide at være i et rum, hvor jeg kan mærke og se mennesker. Det er faktisk en supervigtig del af det at spille musik for mig.

11

Hvad har du som kunstner savnet allermest? Søren Huss Jeg har savnet live-­ rummet. Det særlige rum, der er på scenen, hvor man sidder dybt koncentreret bag et klaver. Jeg har savnet at dele dette rum med publikum, og jeg har savnet responsen fra publikum. Uanset, om det er grin eller klap eller bare begejstringen. Det glæder jeg mig til at opleve igen. Pernille Rosendahl Det, jeg har savnet allermest, er helt klart at spille i et rum for andre mennesker. Der er noget helt særligt ved publikums­ kontakten, når man spiller live. Det er blevet tydeligt for mig, hvor stærkt båndet mellem kunstner og publikum er. Og hvor vigtigt det bånd er, for at musikken kan leve. Dorthe Gerlach Coronatiden har givet os masser af finurlige, digitale løsninger, men når det kommer til musik, er der bare ikke noget, der slår det at være til stede sammen, lige nu, lige her, i det samme rum. Det bliver skønt at mærke nærværet med publikum igen.


Koncerter Dicte & The Diamonds

Mike Stern Quartet

Magi, inderlighed og øjeblikke af ufattelig skønhed bliver blandet med Dictes rå og ligefremme udstråling og vokal. Med sit band tager Dicte på turné med nyskrevne sange, der skal møde publikum for første gang og finde deres plads blandt alle de andre vidunderlige sange fra Dictes hånd.

Feat. Leni Stern, Chris Minh Doky og David Haynes

Sinne Eeg

Kwamie Liv

Sammen med DR Big Band

Kwamie Liv gik rent ind hos seerne i 2019­-udgaven af Toppen af Poppen. Med en international lyd og et par solide hits i bagagen er dansk/zambianske Kwamie Liv en musikalsk nomade med internationalt potentiale. Det lyder som pop, men hun blander musikalske stilarter og har noget på hjerte, når hun med en stemme, der på en gang er både kølig, nærværende og incite­rende, sætter ord på den verden, der er Livs.

Guitaristen Mike Stern er en af verdens mest betydende guitarister. Med en stjernebesat kvartet bestående af guitaristen Leni Stern, bassisten Chris Minh Doky samt David Haynes bag trommerne, er der lagt op til et ­musikalsk topmøde i Rytmisk Sal.

Sinne Eeg er en stjerne på både den ­danske og internationale jazzhimmel, og DR Big Band har et internationalt ry, der har bragt dem hele verden rundt. I foråret gik Sinne Eeg og DR Big Band sammen og indspillede albummet We've Just Begun, som tager på strejftog i evergreens, danske klassikere og Eegs egne sange. Den tur kan ­publikum nu komme med på - live.

12


Højdepunkter HANNE BOEL

5. sep · Symfonisk Sal · 380 kr

NIELS LAN DOKY TRIO 15. sep · Lille Sal · 255 kr

NOAH

Danmarks Underholdningsorkester 19. sep · Symfonisk Sal · 380 kr

EIVØR

26. sep · Symfonisk Sal · 255 kr

CÆCILIE NORBY

29. sep · Rytmisk Sal · 305 kr

SINNE EEG

DR Bigband 30. sep · Rytmisk Sal · 305 kr

THE WHITE ALBUM

2. okt · Lille Sal · 230 kr

MAX RAABE

Palast Orchester 2. okt · Store Sal · 345 - 405 kr

TINA DICKOW OG HELGI JÓNSSON

450 korsangere på scenen 11. okt · Store Sal · 205 - 305 kr

KWAMIE LIV

15. okt · Rytmisk Sal · 280 kr

Eivør

Max Raabe

Den fantastiske færøske sangerinde Eivør har en stemme, der lægger sig som en drømmende tåge over publikum. På sit nye album Segl, der kommer i efteråret, blander hun elementer fra den elektroniske musik og den traditionelle færøske musik med hendes fascinerende vokal.

Med et skævt smil og et charmerende glimt i øjet har den tyske crooner Max Raabe og hans Palast Orchester underholdt og tryllebundet publikum gennem årene. Forvent lyden af Berlin i 1920'erne, sange fra 1990'erne og masser af stil.

Nicklas Sahl

Tina Dickow og Helgi Jónsson

Ægte talent fornægter sig ikke og Hadsten­-drengen Nicklas Sahl har hele pakken. En stemme med nerve, en sikker pop-hånd og en charme, der kan smelte isbjerge. Fra debuten i 2018 og frem til nu er det kun gået én vej for Nicklas Sahl, nemlig mod stjernerne.

Musikalsk duo bakket op af 450 sangere Big is beautiful er overskriften, når Tina Dickow og Helgi Jónsson går på scenen med 450 korsangere og ­dirigenten Jens Johansen.

13

MIKE STERN QUARTET

feat. Leni Stern, Chris Minh Doky og David Haynes 21. okt · Rytmisk Sal · 330 kr

PETER SOMMER & TIGGERNE

31. okt · Symfonisk Sal · 355 kr

DICTE & THE DIAMONDS 12. nov · Rytmisk Sal · 280 kr

NICKLAS SAHL

13. nov · Store Sal · 295 kr

SOLEIMA

31. okt · Lille Sal · 250 kr

BARBARA MOLEKO 31. okt Lille Sal 250 kr

Find alle årets koncerter på

musikhusetaarhus.dk


Klassisk


Alverdens riger og lande

Fra den   nye verden

Højdepunkter

Rimskij-Korsakov, Berlioz & Dvorák

Fyraftenskoncert med Dvorák

4. sep · Lille Sal · 290kr

Musik uden grænser og toner der blandes i farverige kombinationer. Sammen skaber de et vildt og vidunderligt ridt gennem nat og dag, liv og død, kærlighed og tab. Stjernesopranen Henriette Bonde-Hansen synger Berlioz’ Nuits d’ete.

Udlængsel og hjemve er stærke følelser, der på smukkeste vis smelter sammen i ét af den klassiske musiks mest elskelige – og elskede – værker: Dvoráks 9. symfoni. Slip hverdagen og lad op til ­weekenden med de skønneste toner.

Troldspejlet in Symphony Nørdkoncert Troldspejlets Jakob Stegelmann og Aarhus Symfoniorkester hylder den bedste musik fra computerspillenes og filmenes verden i rigtig nørdkoncert, hvor det symfoniske smelter sammen med det elektriske, når metalbandet DEFECTO akkompagnerer udvalgte værker.

Forelskelsens symfoni Aarhus Symfoniorkester spiller Berlioz En koncert til kærligheden, kæreste­par­ret og kunsten at kurtisere – og om alt det, der sker, når man taber hovedet. Bliv weekendklar med et romantisk ­eventyr af højeste karat, når Berlioz skildrer en fortabt ungersvends kamp i Symphonie fantastique.

I gådernes ­katedral Aarhus Symfoniske Orgelfestival Den symfoniske musiks største instrument sætter scenen for en koncert fuld af musikalske variationer og himmel­stræbende hvælvinger. Der skrives orgelhistorie, når orkestret uropfører Litaizes Symfoni med orgel og de dybeste toner fortryller i Elgars Enigma-variationer.

Et   øjebliks lykke Rota & Berlioz

Filmiske stemninger fremkaldes med hjerte­skærende klarhed og sødme, mens kærlighedens rus får lov at spille sig helt ud i tovene. Følelserne får frit løb i både Rotas Cellokoncert nr. 2, suiten fra La dolce vita og i Berlioz’ Symphonie fantastique.

Hjertets Juveler   Madsen, Mendelssohn & Beethoven

Orkestrets prisbelønnede huskomponist Allan Gravgaard Madsen og morgen­ dagens danske violinvirtuos stråler om kap med klassikkens mestre. Alva Holm spiller Mendelssohns Violin­koncert og chef­dirigent Marc Soustrot dirigerer Beethovens livs­bekræftende Symfoni nr. 7.

VoNo Earth Call   VoNo Vokalensemble

Fascinerende svensk vokalensemble med noget på hjerte. En scenisk kor­performance, der med video, lydmontager og improvisationer sætter FN-verdensmål og klimaet på dagsordenen gennem musikken.

A   ndreas ­Brantelid Danmarks internationale stjernecellist Andreas Brantelid og Lars Ulrik Mortensen er i spidsen, når Concerto Copenhagen sætter toner på musik­historiens mest dramatiske brydningstid. På programmet er Haydn, Telemann og to oversete Bach-sønner.

15

VONO EARTH CALL NYT LIV TIL ÅNDEN

Aarhus Symfoniorkester 10. sep · Symfonisk Sal 260-350 kr

AARHUS KAMMERMUSIKFESTIVAL

11. - 13. sep · Kammermusiksalen 100-130 kr

ALVERDENS RIGER OG LANDE

Aarhus Symfoniorkester 17. sep · Symfonisk Sal 220-305 kr

FRA DEN NYE VERDEN Aarhus Symfoniorkester 18. sep · Symfonisk Sal 170 kr

TRIO CON BRIO

27. sep · Lille Sal · 230 kr

ANDREAS BRANTELID Concerto Copenhagen 30. sep · Symfonisk Sal 230-330 kr

HJERTETS JUVELER Aarhus Symfoniorkester 1. okt · Symfonisk Sal 220-305 kr

TROLDSPEJLET

8. okt · Symfonisk Sal 260-350 kr

COPENHAGEN SOLOISTS 25. okt · Symfonisk Sal 180-300 kr

ET ØJEBLIKS LYKKE

Aarhus Symfoniorkester 29. okt · Symfonisk Sal 160-350 kr

FORELSKELSENS SYMFONI Aarhus Symfoniorkester 30. okt · Symfonisk Sal 170 kr

I GÅDERNES KATEDRAL

Aarhus Symfoniske Orgelfestival 5. nov · Symfonisk Sal 120-305 kr


Comedy Rune Klan

Højdepunkter

Rune Klan kan med masser af humor og eftertænksomhed samt en portion trylleri både få ­danskerne til at hyle af grin og til at reflektere over hverdagen. Med sit show Håbefuld sætter han igen Comedydagsordenen i Danmark

RUNE KLAN

Men's Room 4

26. sep og 16. jan Rytmisk Sal · 280 kr

TUREN GÅR TIL NIKOLAJ STOKHOLM

1. okt · Rytmisk Sal · 200 kr

18. sep og 7. okt Store Sal · 280 kr

Torben Chris og Thomas Hartmann byder publikum indenfor i herreværelset. Her giver de deres eget bud på, hvad der gør 'den lille forskel' mellem kønnene, som i deres øjne hverken er lille eller i ental.

VANVITTIG VERDENSHISTORIE

20. sep · Lille Sal · 180 kr

DM I STAND UP

Linda P I sit femte solo-show deler Linda P atter ud af sig selv. Hun har prøvet at lægge sin vilde livsstil på hylden, hun har prøvet at være normal og blive et menneskeligt m ­ ønstereksemplar, men hun bærer bare rundt på et stærkt 'fuck-up-gen", der hele tiden spænder ben.

MEN'S ROOM 4

12. sep Store Sal · 300-350 kr

SPECIALKLASSEN '20 HUXI BACH

2. okt · Store Sal · 310 kr

SIMON TALBOT

14. okt · Store Sal · 275 kr

LINDA P

24. sep og 27. okt Rytmisk Sal · 230 kr

22. - 24. okt Rytmisk sal · 305 kr

FRIES BEFORE GUYS

JACOB TAARNHØJ

25. sep · Rytmisk Sal · 230 kr

Krøllehjern' 23. og 31. okt Lille Sal · 205 kr

Mange grin og mere sjov på

musikhusetaarhus.dk

16


Højdepunkter Sang

STEMMER BYGGER BRO 31. aug - 5. sep Festival

UP COMING 6. sep

Klassisk

AARHUS KAMMER­ MUSIKFESTIVAL 12. - 13. sep Sang

SYNG I DEN BLÅ

19. sept, 3. okt, 14. nov Sang

MORGENSANG

7. sep, 5. okt og 2. nov Koncert

KATHRINE BRØNDSTED 25. sep

Gratis

Familie/børn

SILLE OG PALLE 4. okt Sang

FAMILIEKOR

24. okt og 21. nov Koncer t

ANTONIA

Æsken

Kath Brøndsted

Folkemusikgruppen Æsken spiller svedig folkemusik, der får både store og små op af stolen. Med stor energi, masser af kant og humor går gruppen lige i hjertet på alle, der lytter med. Æsken blev i 2017 belønnet med med en Danish Music Award for deres koncerter for børn.

Kathrine Brøndsted har en stærk vokal og et følsomt hjerte, og så kan hun skrive sange, der går lige i hjertet. Vidunderlig pop/rock med noter fra både jazz, blues, soul og gospel krydret med iørefaldende hooklines og meningsfyldte tekster.

Antonia Dansk/kroatisk sangerinde ANTONiA skriver sange på dansk med inspiration fra Balkanhalvøen og Norden. En ren og sårbar vokal, arrangementer, der rummer store følelser, og o ­ riginale sange om at passe på kloden, om at flygte fra krig, og om at finde k ­ ærligheden og fodfæste i livet.

30. okt

Musikalsk optakt

RIGOLETTO

Den Jyske Opera 7. nov Familie/børn

ÆSKEN 8. nov

Koncert

Up Coming Up Coming er hele Aarhus' nye talentdag, hvor byens unge talenter kan vise deres kunnen frem. Mød byens sejeste tegnecrew, unge dygtige musikere indenfor alle genrer og skuespillere, der tør stille sig frem på en scene og give den gas. Det er også dagen, hvor børn kan snuse til de tilbud, som byens kreative skoler byder på.

17

SOLISTERIER

Danmarks Solistforbund præsenterer: Lone Rødbroe, Leif Maibom, Thomas Pakula & Morten Øberg. 15. nov Koncert

WALTHER 20. nov

Se mere på

musikhusetaarhus.dk


SA M A R B E J DS PART N E R E P A R T N E R S

18


SA M A R B E JDS PART N E R E F R I E N D S

Hestia Ejendomme

UNIVERSADVOKATER

I N D R E T N I N G

&

D E S I G N

M E D I E P A R T N E R E


Smil, türer og kuldegysninger i Nordens største musikhus


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.