Musikhuset Aarhus - Sæsonprogram 2021/2022

Page 1

v

v

v

v

v

v

v

2021 2022 v

v

v

1


Life is Live

Magasinet Musikhuset Aarhus

23. årgang, nr. 1 Udgivet 17. august 2021 Redaktionen afsluttet 16. juni 2021 Oplag: 165.000 stk.

Ansvarshavende redaktør

Indhold

Billetsalg

Direktør Jan Christensen og kunstnerisk chef Jeppe Uggerhøj

Der tages forbehold for tryk­ fejl. Hvor ingen anden arrangør er anført, er Musikhuset Aarhus arrangør.

Redaktion

Reception

Produceret i samarbejde med Overtone Tryk: Digisource Foto denne side: Frank Rosgaard / Vestbo Trio

Steen Larsen-Ledet, Thomas Råhlin, Pia Maltesen og Tinne Delfs

Skovgaardsgade 2C 8000 Aarhus C 89 40 90 00 musikhuset@aarhus.dk

89 40 40 40 musikhuset.dk


Tak! Nu gi’r vi den gas… Netop som Danmark for anden gang gik på vågeblus, udkom Folkeklubbens seneste album Børn af den tabte tid. Jeg tror, vi er mange, der har følt tomgang og tabt tid i det seneste halvandet år. På arbejdspladsen, derhjemme og ikke mindst i det sociale liv. Det har været en ærgerlig tid for os i Musikhuset. Vi er sat i verden for at give forrygende oplevelser og glade timer for de gæster og kunstnere, der kommer i huset. Men i alt for lang tid har vi for ofte måtte skuffe jeres forventninger, når forestillinger er blevet udskudt eller aflyst. Heldigvis har vi gennem hele perioden mærket en enorm støtte, forståelse og samarbejdsvilje fra alle sider. Kunstnere har spillet dobbeltkoncerter, så flest muligt kunne komme til koncert. Publikum er trofast fulgt med, når den længe ventede koncert med Malurt er blevet flyttet tre gange. Mange har straks købt billetter til en ny forestilling, når den de skulle have set, er blevet aflyst. Sponsorer har skrevet under på nye aftaler, selvom vi ikke har kunnet give meget tilbage. Fonde har støttet vores visioner om et endnu bedre Musikhus og store arrangementer i fremtiden. Det betyder, at vi kan se frem til koncerter med internationale superstjerner som Anna Netrebko og Sonya Yoncheva, og at vi kan indvie en stor flot udvidelse af foyeren ved Symfonisk og Rytmisk Sal, som vil gøre en tur i Musikhuset til en endnu bedre oplevelse. Vi skylder jer alle en kæmpe tak, fordi I på hver jeres måde har hjulpet med at skabe en vej gennem en tumultarisk tid. Det gør vi ved at præsentere et nyt program, der fylder husets sale med koncerter og arrangementer af allerhøjeste kvalitet. Musikken, kulturen, kunsten og de gode oplevelser er for alvor tilbage. Lad os gå ud og møde dem. Og sammen med Folkeklubben synge med på sangen med de livskraftige ord: Vi er børn af den tabte tid – Vi overgir’ os aldrig! Vi glæder os til at se jer alle tilbage i Musikhuset.

Jan Christensen Adm. direktør

3


Beatles er lig med kærlighed Maria Lucia er vokset op i Risskov med de store Beatles-klassikere på pladespilleren og en far, der var superfan. Til april kan hun opleves i Musikhuset i den helt nye musical SHE LOVES YOU, der er baseret på Lennon-McCartneys udødelige musik. Tekst og foto: Christina Jensen/chris1million

“In My Life, den er vidunderlig! Og Strawberry Fields Forever. Åh, der er jo også Eleanor Rigby. Og Let It Be! Og Yesterday! Ahmen altså, der er bare så mange.” Maria Lucia næsten råber hver titel ud i rummet med lige dele begejstring og fortvivlelse. Hun er blevet bedt om at nævne sin yndlings Beatles-sang, men at vælge kun én, er en næsten umulig opgave. Vi befinder os ved spisebordet i hendes københavnerlejlighed, hvor solen stråler ind gennem den åbne altandør, og kæresten Albin Ljungqvist drøner rundt med deres 1-årige søn Per Fredy, som netop har taget sine første skridt. Maria Lucia konfererer med sin svenske musikerkæreste og efter lidt betænkningstid lander hun på In My Life.

4

“Jeg er fan af de melodiske sange, som jeg har spillet på klaver, siden jeg var barn. Meget af Beatles' musik er lige til at gå til. Også for børn. Og når man bliver ældre, får de et ekstra lag, når man begynder at lytte ordentligt til teksterne. Mange af dem er ikke så banale, som man måske umiddelbart tror,” siger Maria Lucia.

Et smukt og rørende øjeblik Til foråret 2022 står den 37-årige sangerinde i front for den helt nye musical SHE LOVES YOU, der har verdenspremiere i Tivolis Koncertsal 25. marts, og som spiller i Musikhuset fra 29. april. Forestillingen er en såkaldt ”jukebox-musical”, hvor en ny original historie får tilsat et berømt sangkatalog som musikalsk motor.

Historien i SHE LOVES YOU har altså ikke noget med John, Paul, George og Ringo at gøre, men handler derimod om en moderne families udfordringer med kærligheden. Fra den naive, unge kærlighedsrus, over den etablerede kærlighed der udfordres af børn og karriere, til den livslange kærlighed der blomstrer ved livets afslutning. “Jeg ved ikke, hvor meget jeg må sige om om stykket, men jeg må vist godt afsløre, at jeg skal synge Let It Be. Det glæder jeg mig til. Det er en af de store klassikere og en virkelig smuk sang. Og så tror jeg, at det bliver et smukt og rørende øjeblik,” siger musicalstjernen. Hovedcastet i SHE LOVES YOU består udover Maria Lucia af Birgitte Raaberg, Rikke Hvidbjerg Karsten Jansfort, Johanne Milland og Mikkel Hoé Knudsen.


5


Mindet bliver holdt i live Da Maria Lucia fik tilbudt en rolle i SHE LOVES YOU, var hun ikke i tvivl om, at hun gerne ville være en del af Beatles-forestillingen. Lige siden hun var lille, har musikken fra Liverpool-bandet nemlig fyldt i barndomshjemmet i Risskov. “Beatles er på en måde lig med kærlighed for mig. Det er lidt ligesom at komme hjem,” skrev hun i et Facebook-opslag, da hun annoncerede sin medvirken i SHE LOVES YOU. Da hun bliver bedt om at uddybe, er det tydeligt, at musikken har spillet - og spiller - en stor rolle i hendes liv. “Jeg har så stærke minder om min far, der står ved pladespilleren og sætter en Beatles-plade på. Hans begejstring for musikken og mig som lille pige, der hopper rundt om fødderne på ham og danser til

6

Twist and Shout, står tydeligt for mig. Det er et dejligt minde om en far, der giver begejstringen og kærligheden til musikken videre,” siger Maria Lucia. Maria Lucia fortæller, at hendes far døde i 2009. Til begravelsen blev kisten båret ud til tonerne af Strawberry Fields Forever.

“Det strålede ud af min far, hvor meget han elskede Beatles. Bare se på alle de ting, han har gemt. Tanken om hans begejstring glæder mig. Det er mindet om ham, der bliver holdt i live, hver gang jeg hører Beatles eller taler om dem. Han er her stadig, selvom han ikke har været her i 12 år.”

Begejstring og kærlighed til musikken

“Glæden ved musikken delte jeg med min far. Og den glæde vil jeg gerne give videre til min søn. Jeg vil gerne give ham et hjem, der er fyldt med musik,” siger Maria Lucia og fortæller, at hun har givet sin søn navnet Per efter sin far.

Inden vi har sat os ved spisebordet, viser Maria Lucia sin fars imponerende Beatles-samling frem. Udover 80 plader og næsten 50 singler, er der mapper fyldt med plakater, avisudklip og billeder af de fire engelske popmusikere, samt ikke at forglemme muleposen, kuglepennen og alle de andre memorabilia, som faderen samlede og gemte, og som Maria Lucia nu har arvet.

“Per Fredy må blive lige det, han vil. Men den musikalske grundskole kan give så meget senere i livet. Jeg sang i pigekor, og uanset om jeg var blevet musiker eller ej, gav det mig meget at stå i et kor og lytte til andre og indgå i en sammenhæng. Ikke at han skal synge i kor, men holdtanken er vigtig at få med.”


Grebet af sammenholdet For Maria Lucia selv var der ikke nogen tvivl om, at hun skulle gå musikkens vej. Som barn var hun stor fan af alle de gamle musicals, som The Sound of Music og MGM-klassikerne med Fred Astaire, Ginger Rogers og Judy Garland. Og som 8-årig spillede hun selv med i sin første musical. “Musicalmusik er omfavnende og fyldt med følelser, og jeg har altid været fascineret af den verden. Jeg blev grebet af det sammenhold, der er på en produktion, da jeg kom med i en musical, og jeg har aldrig sat spørgsmålstegn ved, om det var noget, jeg ville. Selvfølgelig ville jeg da det.”

Inden Maria Lucia slog sit navn fast som Danmarks ukronede musicaldronning, nåede landet at kende hende som vinder af Popstars i 2003. Efter sejren stod hun med en pladekontrakt i hånden, men hun stod også pludselig med et tilbud om en rolle i opsætningen af Skønheden og Udyret, efter en caster havde set hende på tv. Den unge sangerinde kom ud af sin pladekontrakt og blev i stedet ansat på Det Ny Teater. “Popstars gav mig et springbræt og opmærksomhed. Jeg er sikker på, at jeg ville være kommet til at leve af at synge uanset hvad, men min vej ville nok have set anderledes ud, hvis jeg ikke havde vundet. Popstars gjorde, at jeg fik tilbudt nogle roller, som jeg ellers ikke ville

have fået tilbudt, men jeg skulle da stadig bevise, at det ikke bare var en tv-gimmick, og at jeg rent faktisk kunne synge.”

På hjemmebane i Aarhus At Maria Lucia kan synge, er der vist ikke længere nogen, der er i tvivl om. Udover utallige hovedroller som fx Elphaba i Wicked og Maria i The Sound Of Music, har hun lagt stemme til Elsa i Frost-filmene, vundet en Reumert for Bedste Sanger, modtaget en Talent Reumert og en Teaterpokal, og i 2020 optrådte hun til Oscar-uddelingen i Hollywood sammen med Frost-sangerinder fra hele verden.

7


“Det største øjeblik for mig var, da jeg fik min søn. Men hvis jeg skal kigge på min karriere, så var det da et stort øjeblik at stå på Gammel Scene og vinde den pris (Reumert, red.). Det var første gang, at den blev uddelt til en musicalsanger. Men det var også stort at være med i The Sound of Music og optræde for udsolgte sale aften efter aften. Og det var stort at vinde Popstars. Der er så meget, jeg har lært gennem mit liv og min karriere allerede. Og forhåbentligt bliver det bare ved.“ Uanset hvad fremtiden bringer, så bliver næste skridt at stå på scenen som Louise i SHE LOVES YOU. Og det er en rolle, som Maria Lucia glæder sig til. Ikke mindst opsætningen i Musikhuset. “Aarhus er min hjemstavn og der, jeg kommer fra. Det er altid dejligt at være i Aarhus. Det føles som at være på hjemmebane, sådan har jeg det stadig. Men byen ændrer sig, og tingene ændrer sig, og min far bor der jo ikke længere, og min mor bor også i København. Nu er hjem, hvor min søn og kæreste er. Men jeg elsker Aarhus, og det vil jeg altid gøre.”

8

She Loves You Er baseret på John Lennon og Paul McCartneys musik fra 1963-70. Får verdenspremiere i Tivolis Koncertsal fredag 25. marts 2022 og spiller herefter i Musikhuset Aarhus fra 29. april 2022. Hovedcastet består af Maria Lucia, Birgitte­­­ Raaberg, Karsten Jansfort, Rikke Hvidbjerg, Johanne Milland og Mikkel Hoé Knudsen.

Maria Lucia Født og opvokset i Risskov. Har spillet med i amatørmusicalopsætninger fra hun var 8 år. Fik sin første hovedrolle som 15-årig på friluftscenen Vilhelmsborg Festspil. Brød igennem da hun vandt en pladekontrakt i TV2-programmet Popstars Showtime i 2003. I 2011 vandt hun den prestigefulde Reumertpris som årets sanger for rollen som Elphaba i Wicked på Det Ny Teater. I 2015 modtog hun Teaterpokalen, og har modtaget en Talent Reumert for sin rollerne som Belle i Skønheden & Udyret og Maria i West Side Story .


Kira Skov

Sebastian

Marcus Miller

5. sep

29. sep

5. nov

Når hun åbner munden, er man simpelthen nødt til at lytte.

Hvis jeg skulle nævne mine to danske yndlingskomponister ville det være Carl Nielsen og Sebastian.

Jeg hørte ham på jazzfestivalen i Montreal i 2009, og det bliver ikke mere funky. Som Miles Davis sagde om ham: "He even walks in time". Han er en af de bassister, som alle, der spiller el-bas, er nødt til at tjekke ud før eller senere.

Ida Nielsen Anbefalinger fra

Peter Vuust

1.okt Min gamle bas-elev fra konservatoriet. Hun er et af de mest musikalske mennesker, jeg nogensinde har mødt.

Hjerneforsker, komponist og musiker

Annika Aakjær 28. okt Det absolut sjoveste på den danske stand-up scene. Og så kan hun både synge og skrive sange.

Aktuel med et koncertforedrag om hjernen og musik sammen med Aarhus Jazz Orchestra 27. november

Star Wars 2. – 4. sep Jeg skal se filmkoncerten Star Wars sammen med min kæreste, fordi han er dedikeret fan af kampen mod imperiet.

Anbefalinger fra

Sanne Søndergaard Komiker og forfatter Aktuel med sit nye show Selvsær, der har forpremiere i Musikhuset 18. september

Black Voices 22. sep Fordi det bare lyder som en fest af et show.

Hvad er vi værd – Feministisk økonomi 23. sep Jeg vil se Emma Holten, fordi hun er skarp og forklarer komplicerede emner, så alle kan være med.

Brødrene Løvehjerte 13. – 16. jan Jeg læste Astrid Lindgrens bøger igen og igen som barn, og det er en af hendes smukkeste historier (skal bare huske lommetørklædet).


Bestil bord på musikhuset.dk

Brasserie menu

Musikmenu Petit

3 retter

Smagebræt med lækre kolde anretninger Lun hovedret Hjemmebagt surdejsbrød med pisket smør

350,-

Oplevelses menu Velkomstdrink og lækre snacks 3 retters Brasserie-menu Vinmenu Kaffe "to-go"

Sæt smag på din aften

695,-

Snacks & vin 6 lækre snacks ad. lib. vin 195,-

229,-

Musikmenu Grand Smagebræt med lækre kolde anretninger Lun hovedret Hjemmebagt surdejsbrød med pisket smør Dessert 2 gl. vin Kaffe & snacks to-go 429,-


Pop Rock Jazz Børn Dans Opera Teater Klassisk Musical Comedy Life is Live 2021 / 2022


#Pop #Rock

Pop Rock Pop Rock Pop Rock


#Pop #Rock

Katinka & Who Killed Bambi Glæd dig til en unik og intim aften med spændende nyfortolkninger, når Katinkas personlige tekstunivers møder strygerensemblet Who Killed Bambi. Debutalbummet Vi er ikke kønne nok til at danse, og efterfølgeren Vokseværk, har gjort bandet Katinka til publikumsfavorit. Bandets danske tekster rummer en hudløs ærlighed, der strækker sig fra det fandenivoldske til det skrøbelige. Mette Dahl Kristensen fra Who Killed Bambi har arrangeret Katinkas sange til koncerten. Hun har tidligere arrangeret sange for Steffen Brandt, Søren Huss, Pernille Rosendahl og Mikael Simpson. Who Killed Bambi er kendt for deres drive og musikalske nysgerrighed.

10. okt

Efterklang Nye sange bygger bro mellem nyt og gammelt Efterklang giver altid medrivende, intense og gribende koncerter, som skaber en bro mellem publikum og bandet. Som alle andre har Efterklang det seneste år savnet livekoncerterne. De har brugt tiden på at lave nyt materiale til et kommende album, men de glæder sig allermest til at møde publikum igen. Derfor lover de en koncert, hvor vi kommer med på en fantastisk musikalsk rejse gennem både nye sange og gamle hits.

17. nov

Myrkur Nordiske folkesange og en guddommelig stemme Myrkurs seneste album Folkesange er et smukt, intenst og meget folkeligt album. Men da det udkom i marts 2020, lukkede verden bogstavelig talt ned og satte en stopper for turnéplanerne. Først nu er Myrkur for alvor klar til at tage ud og give en prøve på den nye musik. Myrkurs musiske udgangspunkt har været folkinspireret heavymetal, men denne gang er hendes fantastiske stemme i centrum i en musik, der trækker fuldt ud på nordiske musiktraditioner. Det er smukt, drømmende og melankolsk og uden sidestykke på den danske musikscene.

Pop/Rock Bent FabriciusBjerre Hyldestkoncert

SPOT Festival 17. - 18. sep • 420-675 kr Hele Musikhuset

Claus Hempler

26. aug • 20:00 • Store Sal • 405 kr

21. sep • 20:00 • Store Sal • 380 kr

Ungdomskorfestival 2021

Peter Sommer Alene med Palle i verden

29. aug • 19:30 • Symfonisk Sal • 100 kr

22. sep • 17:00 & 20:00 Lille Sal • 355 kr

Fallulah & Who Killed Bambi

Black Voices

29. aug • 19:30 • Lille Sal 280 kr

Thøger Dixgaard 2. sep • 20:00 • Lille Sal 250 kr

Halfdan E 3. sep • 20:00 • Lille Sal 250 kr

Vocal Line Jubilæumskoncert 4. sep • Symfonisk Sal 250 kr

Isam B 4. sep • 20:00 • Rytmisk Sal • 305 kr

Queen Machine 9. sep • 20:00 Amfiscenen • 325 kr

Ida Corr 9. sep • 20:00 • Rytmisk Sal • 350 kr

Mike Andersen Solo 10. sep • 20:00 • Lille Sal 280 kr

Jacob Dinesen #Aloneontheroad 12. sep • 20:00 Symfonisk Sal • 325 kr

Hanne Boel

Henderson, Moleko, Mukupa, Nabiha og Gold 22. sep • 20:00 • Store Sal • 450 kr

Pink Floyd Project Pulse 26. sep • 20:00 • Store Sal • 300-390 kr

Eivør 26. sep • 20:00 Symfonisk Sal • 255 kr

Sebastian Solokoncert 29. sep • 20:00 Rytmisk Sal • 340 kr

Patrick Dorgan 29. sep • 20:00 • Lille Sal 255 kr

Signe Svendsen 30. sep • 20:00 Rytmisk Sal • 250 kr

Ida Nielsen 1. okt • 20:00 • Rytmisk Sal • 250 kr

Everybody's Talking 3. okt • 20:00 • Rytmisk Sal • 280 kr

Northern Assembly 8. okt • 20:00 • Lille Sal 230 kr

For første gang på dansk 15. sep • 20:00 • Store Sal • 380 kr

18. nov musikhuset.dk

13


#Pop #Rock

Isam B

Hanne Boel

Ida Corr

4. sep

For første gang på dansk 15. sep

21. sep

Peter Sommer

Eivør

Alene med Palle i Verden 22. sep

26. sep

Patrick Dorgan

Sebastian

Signe Svendsen

Katinka & Who Killed Bambi

30. sep

10. okt

Solokoncert 29. sep

14

29. sep


#Pop #Rock

Pop/Rock Trilleband 9. okt • 20:00 • Lille Sal 260 kr

Camille Jones

Hyldest til Benny Andersen 10. okt • 15:00 • Rytmisk Sal • 305 kr

Katinka & Who Killed Bambi

Black Voices Henderson, Moleko, Nabhia, Mukupa og Gold 22. sep

10. okt • 19:30 • Lille Sal 280 kr

Alphabeat 11. okt • 20:00 • Store Sal • 405 kr

Stine Pilgaard & Katrine Muff 11. nov • 20:00 Rytmisk Sal • 325 kr

Tim Schou 13. nov • 20:00 • Lille Sal 230 kr

Sara Grabow Og Den Gamle Sangskat 14. nov • 15:00 • Lille Sal 230 kr

13. okt • 20:00 • Lille Sal 280 kr

Efterklang

16. okt • 20:00 Rytmisk Sal • 280 kr

Poul Krebs Danmarks Underholdningsorkester 17. okt • 20:00 • Store Sal • 380-430 kr

Carl Emil Petersen 11. okt

6. nov • 20:00 • Lille Sal 250 kr

Judith Hill

Dicte & The Diamonds

Alphabeat

Allan Olsen 6. nov • 20:00 • Symfonisk Sal • 330-380 kr

20. okt • 20:00 • Store Sal • 325 kr

Kwamie Liv

17. nov • 20:00 • Store Sal • 245-295 kr

Myrkur 18. nov • 20:00 Symfonisk Sal • 280 kr

Folkeklubben 18. - 19. nov • 20:00 Store Sal • 360 kr

Mathilde Falch 25. nov • 20:00 • Lille Sal 250 kr

Hymns from Nineveh

27. okt • 20:00 • Store Sal • 290 kr

26. nov • 20:00 Rytmisk Sal • 280 kr

Let's Groove

Dreamers' Circus

28. okt • 20:00 • Store Sal • 380 kr

9. dec • 20:30 • Lille Sal 285 kr

Annika Aakjær

Nabiha

28. okt • 20:00 Rytmisk Sal • 345 kr

Lau Højen 29. okt • 20:00 • Store Sal • 355 kr

Akustisk julekoncert 11. dec • 20:00 • Lille Sal 280 kr

Anders Blichfeldt 15. dec • 20:00 • Store Sal • 330 kr

Tina Dickow og Helgi Jónsson

Folkeklubben 18. - 19. nov

Med kæmpe kor 31. okt • 16:00 & 20:00 Store Sal • 205-305 kr

musikhuset.dk

15


#Pop #Rock

Judith Hill 13. okt

Dicte & The Diamonds 16. okt

Kwamie Liv 27. okt

Annika Aakjær

Poul Krebs Danmarks Underholdningsorkester 17. okt

Lau Højen 29. okt

28. okt

Allan Olsen 6. nov

Camille Jones 6. nov

16

Tim Schou 13. nov


#Pop #Rock

Pop/Rock Medina 16. dec • 20:00 • Store Sal 450 kr

Rasmus Lyberth 16. dec • 20:00 • Lille Sal 340 kr

Luftens Helte 17. dec • 20:00 • Store Sal 280 kr

Mathilde Falch

Dreamers' Circus

25. nov

9. dec

Kira Skov Duets 20. jan • 20:00 • Rytmisk Sal • 300 kr

The Bootleg Beatles 23. jan • 19:30 • Store Sal 425-465 kr

Koppel / Sonne / Binzer 26. jan • 20:00 • Rytmisk Sal • 330 kr

Søren Huss Danmarks Underholdningsorkester 3. feb • 20:00 • Store Sal 450 kr

Dodo & The Dodos

Nabiha

Medina

Akustisk julekoncert 11. dec

Danmarks Underholdningsorkester 16. dec

4. feb • 20:00 • Rytmisk Sal • 300 kr

Alberte Winding Og Andreas Fuglebæk 4. feb • 20:00 • Lille Sal 280 kr

Balstyrko 9. feb • 20:00 • Store Sal 330 kr

MALURT 24. feb • 20:00 • Store Sal 405-455 kr

Thomas Buttenschøn 24. feb • 20:00 • Lille Sal 280 kr

Sebastian Band

Alberte Winding Og Andreas Fuglebæk 4. feb

Balstyrko

27. feb • 20:00 • Store Sal 405-455 kr

9. feb musikhuset.dk

17#Opera

Sonya Yoncheva

Opera

Et overflødighedshorn af operaperler venter publikum, når Sonya Yoncheva er solist med Aarhus Symfoniorkester. På programmet er et væld af de største arier fra Bizet, Verdi, Puccini og Mascagni. Yonchevas smukke stemme og dramatiske udtryk er blevet rost til skyerne af anmeldere over hele verden, og hun er en flittig solist i de største internationale opera- og koncerthuse

Sonya Yoncheva

Anna Netrebko Anna Netrebko og Yusif Eyvazov kommer til Musikhuset og drysser stjernestøv over publikum og et velklingende Aarhus Symfoniorkester. Det er to karismatiske verdensstjerner som med musikalsk overskud og charmerende nærvær giver publikum nogle af operahistoriens smukkeste arier og duetter. Koncerterne med Sonya Yoncheva og Anna Netrebko er støttet af Det Obelske Familiefond og Axel Muusfeldts Fond.

Aida Kærlighedens højforræderi i Verdis mesterværk Ingen anden opera er så synonym med italiensk opera, som Giuseppe Verdis episke fortælling om den etiopiske prinsesse Aida og hendes kærlighed til sin egyptiske fangevogter Radamès. Siden urpremieren i 1871 i det dengang nye Khedivial Operahus i Kairo er publikum i generationer verden over blevet bevæget af de elskendes umulige kærlighed og tragiske skæbne i Aida og har ladet sig overvælde af storheden i Verdis mesterlige partitur. Alt sammen til trods for, at det intime og gribende kammerspil af og til i forskellige opsætninger forsvinder mellem elefanter, pyramider og den legendariske Triumfmarch. Det er første gang, at Aida sættes op af Den Jyske Opera.

Greven af Luxembourg Den Jyske Opera præsenterer Franz Lehár klassiker Mens komponisten Puccini fremhæver bohemelivets tragiske sider i Paris ved begyndelsen af det forrige århundrede, fortryller Franz Lehár os i sin vittige, ironiske og udødelige operette Greven af Luxembourg. Handlingen er det rene nonsens: En kvinde gifter sig med en mand, som hun ikke må se og forelsker sig bagefter i ham uvidende om, at de allerede er gift. Kedeligt kan man bestemt ikke kalde det. Med afsæt i Lehárs musik fejrer Den Jyske Opera sin 75 års fødselsdag med en særlig produktion, der forener alle kræfter i huset. Vigtigst af alt vil Den Jyske Operas Kor indtage scenen næsten alene.

Med Aarhus Symfoniorkester 29. okt • 19:30 Symfonisk Sal 580-780 kr

Anna Netrebko Og Yusif Eyvazov sammen med Aarhus Symfoniorkester 25. feb • 19:30 Symfonisk Sal 1280-1580 kr

Dracula Operakomedie med bid fra Figaros 26. feb • 20:00 • Rytmisk Sal • 310 kr

Den Jyske Opera Aida Med Aarhus Symfoniorkester 1. - 4. dec • Store Sal 350-595 kr

Greven af Luxembourg Med Aarhus Symfoniorkester 11. - 12. mar & 17. - 19. mar Store Sal • 350-595 kr

Musikalske optakter Aida 6. nov • 13:00 • Caféen Gratis

Greven af Luxembourg 26. feb • 13:00 • Caféen Gratis

Aida og Greven af Luxembourg opføres af Den Jyske Opera musikhuset.dk

19#Musical

She Loves You

Atlantis

Verdenspremiere på en helt ny musical baseret på Lennon og McCartneys udødelige sange. She Loves You er en historie om en moderne familie, hvor alle tager livtag med kærligheden. De unge oplever den første kærlighedsrus, de mere etablerede prøver at balancere kærligheden i et liv med børn og karriere, mens de modne mærker kærligheden blomstre i livets efterår. En romantisk, dramatisk og humoristisk fortælling fortalt gennem nogen af musikhistoriens bedste kærlighedssange. For første gang nogensinde er der givet tilladelse til at skabe en helt ny musical med John Lennon og Paul McCartneys udødelige Beatles-sange.

Atlantis har alt, hvad et sultent musicalhjerte kan begære: Helte og skurke, kærlighed og jalousi - en episk fortælling foldet ud i visuelt overdådige scenebilleder, et stort toptunet orkester og en perlerække af storslåede sange.

Glæd jer til at opleve Maria Lucia, Birgitte Raaberg, Karsten Jansfort, Rikke Hvidbjerg, Johanne Milland og Mikkel Hoé Knudsen på scenen i She Loves You.

Nye danske musicalhits som Alle andre steder, Den feber kaldes kærlighed, Kvindeterzet, Hold dig til helte, Hil Atlantis og ikke mindst all time-klassikeren Morgen på Atlantis. På rollelisten står Stig Rossen, Kaya Brüel, Johanne Milland og Thomas Høj Falkenberg. Atlantis præsenteres af Tivoli og Mikkel Rønnow

28. sep - 9. okt Store Sal • 195-695 kr

29. apr - 15. maj Store Sal • 245-795 kr

The Bodyguard

Shu-bi-dua

Med sin fantastiske stemme tog Andrea Lykke Oehlenslæger publikum og anmelderne med storm, da hun debuterede som Rachel Marron i Whitney Houston musicalen The Bodyguard. Filmen var en af 1990’ernes allerstørste godt hjulpet på vej af de storslåede og fantastiske sange, der er blevet moderne evergreens. Nu er filmen blevet til en spændende og rørende musical, hvor filmelskere, Whitney-fans og musicalentusiaster kan samles om en historie fuld af kærlighed, drama og masser af drømme. I rollen som Frank Farmer, der i filmen blev spillet af Kevin Costner, finder vi Johannes Lassen.

Musicalsucces vender tilbage for fuld musik

8. - 12. dec Store Sal • 480-705 kr

"’Man lader sig villigt forføre til en musicaloplevelse ud over det sædvanlige. Verdensklasse" Nordjyske

"Gennemført til mindste detalje" Out & About

For fem år siden begejstrede Shu-bi-dua – The Musical mere end 40.000 musikhusgæster. Nu kan publikum igen glæde sig til historien om Mick, der ikke er som alle andre tilsat Shu-bi-duas melodiske landeplager og skarpe og gakkede tekster. Musikken danner rammen om et forrygende festligt og satirisk portræt af 80'erne og 90'ernes Danmark. Glæd jer til en festlig aften med Shubi-duas største hits i Fredericia Teaters anmelderroste forestilling.

6. - 10. apr Store Sal • 325-775 kr

"Nam-Nam! Overrumplende, visuelt original og scenisk ualmindelig veloplagt musical" Jyllands-Posten

"Shubitastisk" Ekstra Bladet

Børsen

21#Klassisk

Star Wars: The Empire Strikes Back Episk rumeventyr og gribende soundtrack The Empire Strikes Back er anden del af filmklassikeren Star Wars. Sammen med Aarhus Symfoniorkester kan du nu se filmen, mens orkestret sidder på scenen og får musikken til at bruse.

Copenhagen Soloists Mozarts mesterværkersprællevende og originale Glæd jer til en dramatisk, munter og levende musikalsk oplevelse, når Copenhagen Soloists opfører Mozarts mesterværker på historiske instrumenter. Programmet denne aften består af Klaverkoncert nr. 20 med solisten Maggie Cole, Violinkoncert nr. 3 med Frederik From og 'Prag-symfonien', altsammen dirigeret af Jonathan Ofir.

Branden­burg­ koncerterne Concerto Copenhagen Concerto Copenhagen, ledet af Lars Ulrik Mortensen, opfører alle seks Brandenburgkoncerterne, som de skal spilles. Med sprudlende livsglæde, dyb alvor og virtuositet giver orkestret Bachs mesterværker varme og liv.

Queen's Six Vokal hofleverandør Queen's Six er en del af et vokalensemble, der til daglig gør tjeneste bag Windsor slottets mure. Til koncerten kan man opleve de seks sangere med smukke madrigaler i klassisk stil og fløjlsbløde korarrangementer af moderne julesange og pophits. Julestemningen når nye højder.

Naturens vugge Langgaard, Sibelius og Beethoven: I naturens vugge med violinisten Alina Pogostkina og Aarhus Symfoniorkester.

Klassiske koncerter

Ringenes Herre Live Aarhus Symfoniorkester 20. - 22. jan • Store Sal

Star Wars: The Em370-520 kr pire Strikes Back Filmkoncert med Aarhus Symfoniorkester 2. - 4. sep • Store Sal 430-530 kr

Den Danske Strygekvartet 12. sep • 19:30 • Lille Sal 280 kr *

Copenhagen Soloists 19. sep • 16:00 • Symfonisk Sal • 180-300 kr ***

Trio Vitruvi 3. okt • 19.30 • Lille Sal 230 kr *

Dénes Várjon 6. feb • 19:30 • Lille Sal 280 kr *

Benedetti/ Elschen­broich/ Grynyuk Trio 6. mar • 19:30 • Lille Sal 280 kr *

Ensemble 4.1 10. apr • 19:30 • Lille Sal 230 kr *

Aarhus Kammermusik festival Otte koncerter på tre dage

DR Pigekoret i mørke 16. okt • 20:00 Symfonisk Sal • 330 kr

Roddy Williams/ Vignoles

En musikalsk genfødsel 24. sep • 19:30 • Lille Sal 140 kr

Debussy og Bridge

24. okt • 19:30 • Lille Sal 280 kr *

25. sep • 15:30 • Lille Sal 80 kr

Astor Piazzolla 100 år

Kærlighed i fuldmånens skær

Danmarks Underholdnings­ orkester

25. sep • 19:30 • Lille Sal 140 kr

2. nov • 19:30 • Store Sal 280-380 kr

Natkoncert

Shirinyan, Altino, Thedén 21. nov • 19:30 • Lille Sal 280 kr *

Brandenburg­ koncerterne

25. sep • 22:00 • Gratis Kammermusiksalen

Mozart og Rachmaninov 26. sep • 15:30 • Lille Sal Gratis

Concerto Copenhagen

El Grande Finale

28. nov • 19:30 • Symfonisk Sal • 180-280 kr

26. sep • 19:30 • Lille Sal 140 kr

Queen’s Six

Musikalske Stjernefrø

28. dec • 20:00 • Symfonisk Sal • 210-310 kr

Århus Sinfonietta

To talentkoncerter 25.-26. sep • 13:00 • Gratis • Kammermusiksalen

Jubilæumskoncert 31. okt • 16:00 • Lille Sal ** 110 kr

* Arr: Aarhus Musikforening ** Arr: Aarhus Sinfonietta *** Copenhagen Soloists 23


#Aarhussymfoni

Sansernes symfoni

Ringen uden ord

Kontaktkoncert med musik af Goulet, Sejlund & Zwicki

Historien om Ringen er eventyrets moder. Aarhus Symfoniorkester fortætter Wagners 15 timer lange heltekvad til én mageløs aften, hvor fantastiske væsner, nordiske guder og sagnomspundne helte kæmper om magt og magi.

Smag på musikken, rør ved tonerne, mærk orkestret. I fællesskab skaber Aarhus Symfoniorkester en oplevelse, der bryder rammen for den klassiske koncert og ændrer spillereglerne for publikum.

Wagner

Kispus med døden

Vild med dansen

Berlioz, Ravel & Saint-Säens

Nytårskoncerten

Mørket både skræmmer og tryllebinder os. Mareridtets melodier bliver til leg, og i lyset viger nattens dæmoner for virkelighedens dramaer og lidenskab, når Aarhus Symfoniorkester spiller op.

Aarhus Symfoniorkester smider alle hæmninger og gør dansemusikken levende på scenen – med hjælp fra Mads Vad og to blændende dygtige unge dansere.

24


#Aarhussymfoni

Aarhus Symfoniorkester har eksisteret siden 1935 og holder til i den prisbelønnede Symfonisk Sal. Orkestret består af 66 fastansatte musikere med chefdirigent Marc Soustrot i spidsen. Se hele sæsonprogrammet på www.aarhussymfoni.dk

Det utæmmelige hjerte Ravel, Canteloube og Nielsen: Livet banker med vellyst og vilje i brystet, for tonerne spirer, vokser og folder sig ud med fortryllende kraft og sammen med Aarhus Symfoniorkester ser vi musikkens nøgne puls åbenbaret.

I drifternes vold Aarhus Symfoniorkester går under bæltestedet med Ravel og Canteloube til denne fyraftenskoncert, og driver begærets, lystens og lidenskabernes vældige kræfter frem i lyset – til hyldest og til efterlevelse.

Naturens vugge Langgaard, Sibelius og Beethoven: I naturen oplever vi skabelsen påny og sammen med Aarhus Symfoniorkester hører vi kaldet fra den vilde underskov, de solbeskinnede marker og bjergenes rå tinder.

Supernova i det grønne Prokofjev og Brahms: Et univers af toner eksploderer, og sammen med Aarhus Symfoniorkester overværer vi den evige kamp mellem natur og kultur – mellem rå skaberkraft og dannelsens harmoniske ranker.

Landskabets toner Aarhus Symfoniorkester præsenterer en fyraftenskoncert, der spadserer lige lukt ind i hjertet – og tager dig med ud over Brahms' symfoniske bakkedrag og på de vilde vover.

Lys i mørket Julens traditionsrige oratorium genskrives hos Aarhus Symfoniorkester, når Bachs velsignede bud får nye vinger at flyve på, og mesteren selv byder op til dans.

Aarhus Symfoniorkester

Bravo Beethoven!

Peter Laugesen & Aarhus Symfoniorkester

Dohnanyi, Webern, Martinu & Langgaard

28. aug • 19:30 Symfonisk Sal 105-175 kr

Det utæmmelige hjerte 9. sep • 19:30 Symfonisk Sal 125-310 kr

I drifternes vold 10. sep • 17:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

Naturens vugge 16. sep • 19:30 Symfonisk Sal 125-310 kr

Artos Kvartetten Ravel, Nielsen & Piazzolla 18. sep • 15:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

Sansernes symfoni 22. sep • 19:30 Symfonisk Sal 105-175 kr

Supernova i det grønne 30. sep • 19:30 Symfonisk Sal 165-355 kr

Landskabets toner 1. okt • 17:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

Ringen uden ord 14. okt • 19:30 Symfonisk Sal 165-355 kr

Kispus med døden 4. nov • 19:30 Symfonisk Sal 165-355 kr

13. nov • 12:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

21. nov • 15:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

Lys i mørket 9. dec • 19:30 Symfonisk Sal 165-355 kr

Messias i børnehøjde 15. dec • 19:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

Syng-med Messias 18. dec • 14:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

Vild med dansen 5. - 9. jan • Symfonisk Sal 165-355 kr

Haydn, Boccherini, Schumann & Stravinskij 16. jan • 15:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

Titanens øje 27. jan • 19:30 Symfonisk Sal 165-355 kr

Svingom med fryden 3. feb • 19:30 Symfonisk Sal 125-310 kr

Dans med mig 4. feb • 17:00 Symfonisk Sal 105-175 kr

Hinsides det ubærlige 10. feb • 19:30 Symfonisk Sal 125-310 kr

25#Dans

NøddeSirene mytisk danseforeknækkeren En stilling inspireret af Juletradition der samler familien

Den Kongelige Ballets eventyrlige ­­iscenesættelse af Tjajkovskijs Nøddeknækkeren med Balanchines koreografi i Nikolaj Hübbes iscenesættelse er en særlig tradition i juledagene. Tag familien med ind i en eventyrlig verden, hvor pigen Claras drømme bliver lyslevende, og julenat bliver et magisk eventyr med dansende snefnug, valsende blomster, sukkerfeen og ikke mindst musekongen og hans hær.

7SENSES Moderne flamenco 7SENSES er den prisvindende danser Selene Muñoz kunstneriske undersøgelse af menneskets sanser. Resultatet er en æstetisk og elegant danse- og musikforestilling, som går på tværs af genrer. Selene Muñoz samarbejder i 7SENSES med balletdanser Sebastian Haynes fra Den Kongelige Ballet og bassisten Jesper Thorn, percussionist Mathias Friis Hansen og saxofonist/vokalist Karen Duelund Guastavino om at skabe en forestilling, der fletter flamenco og elektronisk musik sammen med moderne dans og klassisk ballet.

Flamenco de Sevilla

Odysséen I Odysséen lokker sirenernes sang sømændene til at styrte sig i havet. I myten modstår Odysseus deres sang ved at stoppe sømændenes ører med voks og lade sig selv binde til skibets mast. Dansk Danseteaters version genfortæller ikke myten, men tager afsæt i de psykologiske temaer om ensomhed og længsel som drivkraften og kilden til kreativitet. Koreografien er skabt af teatrets kunstneriske chef Pontus Lidberg, hvis poetiske og magiske forestillinger altid tager afsæt i menneskets indre følelseliv og samtiden. Musikken er komponeret af Franz Schubert og den nulevende svenske komponist Stefan Levin.

Sylfiden Klassisk Bournonville En af verdens ældste balletter får nyt liv, når Den Kongelige Ballets balletmester Nikolaj Hübbe sammen med Anja Vang Kragh og Mia Stensgaard, skaber et svævende og magisk univers, hvor den skønne sylfide lever. Handlingen i Sylfiden er, efter næsten 200 år, stadig aktuel og fas­ cinerende. Dramaet om James, der stikker af fra sin kommende brud, er en tidløs, moralsk fabel om splittelsen mellem fornuft og følelse. Musikken er skrevet af H.S. Løvenskjold og spilles til forestillingen af Aalborg Symfoniorkester.

Dans Flamenco de Sevilla 30. sep • 20:00 • Lille Sal • 240 kr

7SENSES Selene Muños og Sebastian Haynes 7. okt • 20:00 • Rytmisk Sal • 350 kr

Sirene Dansk Danseteater 14. okt • 20:00 • Store Sal • 380 kr

Nøddeknækkeren Den Kongelige Ballet og Aarhus Symfoniorkester 29. dec - 30. dec • 19:30 Store Sal • 400-500 kr

Joaquin Grilo 25. jan • 20:00 • Rytmisk Sal • 250 kr

Sylfiden Den Kongelige Ballet og Aalborg Symfoniorkester 2. feb • 20:00 • Store Sal • 280-480 kr

Svanesøen 28. feb • 20:00 • Store Sal • 455-525 kr

Kammerballetten 24. apr • 19:30 • Store Sal • 350 kr

Varmblodet dansekoncert Dansekoncert eller koncertdans? Det er umuligt at vægte musikken over dansen eller omvendt, når Flamenco de Sevilla er i Lille Sal. Flamencodanseren 'La Chimi' og sangerne Juan Murube og Gustavo Rey vækker den spanske danse- og musiktradition til live og sammen med musikerne Poul Jacek Knudsen og Anders Pedersen, tænder de en spansk glød i det danske efterårsmørke. musikhuset.dk

27


28


#Teater

Frøken Julie

Tour de chambre

Teater

Sonja Richter står overfor den danske balletstjerne Alban Lendorf i Strindbergs klassiker Frk. Julie. Sonja Richter, Alban Lendorf, Thure Lindhardt og komponist Andreas Bernitt arbejdede under coronanedlukningen af ren og skær kunstnerisk trang og tog et kraftfuldt, uortodokst livtag med Strindbergs Frk. Julie på Bellevue Teatrets tomme scene. Sammen med scenografen Maja Ravn er de tres kunstneriske proces blevet til en helt særlig, grænsebrydende og nytænkende version af en af teaterverdenens allerstørste klassikere. Forestillingen giver skuespillerdebut til Alban Lendorf, som publikum kender fra Den Kongelige Ballet, og samtidig er det første gang, at Thure Lindhardt påtager sig instruktørrollen.

Bestseller på scenen

30. okt • 19:30 • Lille Sal 280-340 kr

De Urolige Linn Ullmans gribende familieportræt Kirsten Olesen, Tammi Øst og Stine Schrøder Jensen er på scenen i Linn Ullmans internationale bestseller De urolige. "At se, at huske, at begribe". Sådan begynder romanen, der er en fortælling om minder og glemsel og alle de historier, der udgør et liv. Stykket skildrer et barn, som vokser op med to offentligt kendte forældre. Det handler om barnets opvækst, om kærligheden mellem forældrene og om faderens sidste tid. Fortællingen springer i tid, og vi møder datteren som lille pige, som teenager, som voksen kvinde og mor. Hele vejen kæmper hun for at få sine forældres opmærksomhed og kærlighed. Men uroen er konstant til stede i dem alle. De urolige er en legende og gribende fortælling om et barn, der ikke kan vente med at blive voksen, og om to forældre, som kæmper med livet. Den excentriske familie portrætteres i Det Kongelige Teaters opsætning af tre af dansk teaters stærkeste skuespillerinder. "

Tine Høegs morsomme og tankevækkende bog Tour de chambre kommer på scenen i Det Kongelige Teaters opsætning med blandt andre Anna Bruus Christensen, Mikkel Becker Hilgart og Karen Lise Mynster på rollelisten. Gennem historien om Asta, den unge forfatter, der brydes med den svære toer, folder fortællingen sig ud og bliver til en beretning om venskab, forelskelser, begær og tab. Til en mindehøjtidelighed for en gammel ven vælter minderne ind over Asta. Via skriften ser Asta tilbage på sin barndom, sin ungdom, hvor forbudte følelser lagde bomber under vigtige venskaber. Nu skal Asta finde sig til rette i en voksenverden, hvor tiden går, og hun bare står kejtet og alene tilbage.

Oh Happy Day Kærlighed, komedie og sang væves sammen på skønneste vis i Folke­ teatrets version af filmen Oh Happy Day. Den grå hverdag får kulør, da gospelsangen kommer til Hannahs stillestående landsby. Sammen med veninden Grethe synger hun i det lokale, begivenhedsløse kirkekor, men da gospelsangen gør sit indtog vækkes kvindernes lyst til selv at synge gospel. Skæbnen vil, at Hannah er skyld i en trafikulykke, der sender gospelkorets karismatiske leder, Jackson, på hospitalet. Her opsøges han af en brødebetynget Hannah og den foretagsomme Grethe, der beder ham hjælpe med at sætte fut i deres lille kirkekor. Det er dog ikke kun korets lyst til sang, der sættes i gang ved Jacksons hjælp. Glæd jer til at opleve Marie Mondrup og Ulla Vejby som veninderne Hannah og Grethe samt Christopher Læssø som Jackson, der vækker både gejst og gnidninger i den lille korgruppe og deres familier i landsbyens lille andedam. Oh Happy Day er instrueret af Rolf Heim.

Brevet Paolo Nani klassiker

Tour de chambre Det Kongelige Teater 23. nov • 20:00 • Rytmisk Sal • 290 kr

De Urolige Det Kongelige Teater 28. jan • 20:00 • Rytmisk Sal • 330 kr

Gengangerne Ibsen klassiker med Teater 2 3. nov • 20:00 • Rytmisk Sal • 340 kr

Oh Happy Day Folketeatret med festlig teaterkomedie 25. feb • 20:00 • Store Sal • 250-350

Dracula Operakomedie med bid med Figaros 26. feb • 20:00 • Rytmisk Sal • 310 kr

Frøken Julie 15. mar • 20:00 • Rytmisk Sal • 350 kr

musikhuset.dk 29#Børn

Fyrtøjet

Børn/familie

Tag børnene med til en anderledes operaoplevelse, når Mini-Figaros opfører Fyrtøjet - med undertitlen Hvordan bedstefar fik prinsessen og det hele kongerige - i en ny, sjov og anderledes version. En eftertænksom og humørfyldt fortælling på tværs af generationer med det kendte eventyr som omdrejningspunkt. Fyrtøjet er Musikhusets bidrag til GROWOP! festival. Den Jyske Operas festival for familier og børn. GROWOP! giver familien overraskende, klassiske, skæve og ikke mindst nærværende oplevelser. Se hele programmet på: growopfestival.dk

Fyrtøjet

Pippi Power Pippi fra Folketeatret Der er fart over feltet, når Folke­tea­tret giver liv til Astrid Lindgrens mest elskede karakter Power-pigen Pippi. Tag hele familien med og se, når Pippi flytter ind i Villa Villekulla med hest og abe og sætter hele byen på den anden ende ved at udfordre de voksnes verden og syn på tilværelsen.

Børnemusikfestival Kazoo er en ny børnemusikfestival i Aarhus. Over to dage bliver Musikhuset til en musikalsk legeplads for børn i alderen 3-12 år. Mød musikken i alle dens mærkværdige og overraskende former. Kom tæt på symfoniorkestrets instrumenter, syng med Den Jyske Operas familiekor, eller prøv at spille og danse sammen med Teaterhuset Filuren og Det Jyske Musikkonservatorium. Man kan også møde Aarhus Jazzorkester, når de giver koncert i Store Sal sammen med Sigurd Barret og Katrine Bille. Det samlede program for dagene offentliggøres i oktober. Læs mere om festivalen på Musikhusets hjemmeside.

GROWOP!

En spøgelseshistorie

Comkean

En vaskeægte børnegyser

Pippi

Aarhus Symfoniorkester fejrer Beethovens 250-års fødselsdag sidste år med en levende musikalsk fortælling for hele familien.

Historien handler om Astrid og hendes mor, der flytter ind i et nyt hus. Men er de alene, og hvem er ham naboen? En spøgelseshistorie tager os med ind i et skæbneunivers fuld af hemmeligheder. Det er historien om frygten for at miste sig selv, blive rykket op med rode for derefter igen at finde fodfæste.

Brødrene Løvehjerte

4 fortællinger ved juletid

Tag med til Nangijala

Kom med på besøg hjemme hos fire forskellige børn og deres familier. Hver uge møder vi et nyt barn i en musikalsk fortælling om den laaange ventetid op mod jul. Noah, Lea, Sarah og Ahmads stuer åbnes op, og vi får lov at kigge ind i familierne, hvor savn, forventninger og spændingen fylder lidt ekstra.

Bravo Beethoven!

Gå ikke glip af Det Kongelige Teaters roste og stærke forestilling om brødrene Jonathan og Tvebak, der efter døden mødes i eventyrlandet Nangijala. En smuk, sjov, vild og lidt barsk historie om søskende­ kærlighed, det godes kamp mod det onde og om at være modig, selvom man bare er en lille lort.

11. sep • 13:00 • Lille Sal 150-230 kr • 4-9 år

Den Jyske Operas operafestival for børn 10.-14. sep

Karius og Baktus 26. sep • 11:00 & 13:00 • Rytmisk Sal • 120-200 kr • fra 4 år

En spøgelseshistorie 1. - 18. okt • Teaterhuset Filuren 75-140 kr • fra 9 år

Comedyklubben 1. - 18. okt • Lille Sal • 195 kr 6-10 år • 10:00 & 14:00 10-14 år • 12:00 & 16:00

Den Lille Prins 16. - 19. okt • Lille Sal • 125-205 kr fra 6 år

17. okt • 12:00 & 16:00 • 6. nov 12:00 • Rytmisk Sal • 330 kr

6. nov • 16:00 • 7. nov • 12:00 & 16:00 • Store Sal • 185-330 kr fra 6 år

Bravo Beethoven! 13. nov • 12:00 • Symfonisk Sal 105-175 kr •

4 fortællinger ved juletid 25. nov - 22. dec • Teaterhuset Filuren • 75-140 kr • fra 4 år

God Jul, Cirkeline 4. dec • 13:00 • Rytmisk Sal 120-200 kr • fra 3 år

Onkel Rejes Julefis 11. dec • 12:00 • Rytmisk Sal 160-240 kr • fra 5 år

Brødrene Løvehjerte 14. - 16. jan • Store Sal 220-450 kr • fra 8 år

Kazoo Børnemusikfestival 29. - 30. jan • 3-10 år

Sigurds Danmarkshistorie 12. - 14. feb • 15:00 • Rytmisk Sal 160-240 kr • fra 5 år 31#Comedy

Turen går til Nikolaj Stokholm

Comedy

Rundtur i Stokkefars sjove hjerne

Turen går til Nikolaj Stokholm

Turen går til Nikolaj Stokholm er en U-vending i Stokkefars utrolig spektakulære, dumme og ikke mindst virkelig sjove hjerne. Det er en unik chance for at se verden igennem hans briller, og det er ikke meget andet end noget pjat. Glæd dig til at Turen går til Nikolaj Stokholm, det bliver pissegrineren. Nikolaj har med sin skæve, personlige og legesyge komik, charmeret sig ind i danskernes hjerter.

Heino Hansen’s Første Comedy Show Den dengang 14-årige Heino skrev en dansk stil - der lagde klassen ned af grin. Fra det sekund vidste han, hvad hans liv skulle bruges til. Generte og anonyme Heino, blev til klassens sjoveste. Heino Hansen var skabt. Den danske stil i 8.C på Sct. Jørgens Skole i Næstved blev altså hans første Comedy Show - og du får i dette show lov at høre opskriften på, hvordan unge Heino udviklede sin alternative hjerne, og måske du får lov at høre den danske stil fra 1998.

Grin til Gavn Er du klar til et godt grin lige før nytår i en god sags tjeneste? Så har du chancen for at være med blandt publikum, når Musikhuset slår dørene op for Red Barnets comedyshow, Grin til Gavn. Velgørenhedsshowet Grin til Gavn ruller hen over scenen med 14 af landets allerbedste komikere klar i kulissen. Årets værter er Martin Nørgaard og Ane Høgsberg, som inviterer indenfor til en fantastisk aften.

Jacob Taarnhøj

Carsten Bang

30. okt & 12. nov • 19:00 Store Sal • 205 kr

2. sep • 19:00 Rytmisk Sal • 310 kr

Linda P

14. sep • 18:30 & 21:30 Store Sal • 280 kr *

Adam & Noah

3. nov • 19:00 • Store Sal 305 kr *

Heino Hansen 4. nov & 20. - 22. apr 19:00 • Store Sal 275 kr

18. - 19. sep • 17:30 & 20:00 • Store Sal 255-275 kr **

SITTER Show Live

Sanne Søndergaard

Jakob Thrane

5. nov • 20:30 Rytmisk Sal • 400 kr

18. sep • 20:00 Rytmisk Sal • 255 kr

12. nov • 19:30 & 21:30 Lille Sal • 225 kr

AL MAGT til folket

Geo

23. sep • 19:30 Rytmisk Sal • 330 kr

18. nov • 19:00 & 21:30 Rytmisk Sal • 275 kr

Christian Fuhlendorff

Finale i DM i Stand-up

23. sep & 23. okt • 19:00 Rytmisk Sal • 295 kr **

25. nov • 19:00 Rytmisk Sal • 265 kr

Jan Gintberg

Grin til Gavn

24. sep • 19:00 • Store Sal • 375-425 kr ***

27. dec • 16:00 & 20:00 Store Sal • 405-455 kr

Men’s Room 4

Mark Le Fêvre

25. sep & 15. jan • 20:00 Rytmisk Sal • 280 kr

8. jan • 19:00 Store Sal • 260 kr *

Phillip Devantier

Andreas Bo

7. okt • 19:00 • Lille Sal 200 kr

13. jan • 19:00 Rytmisk Sal • 325 kr *

Specialklassen

Lasse Madsen

8. okt • 18:30 & 21:30 Rytmisk Sal • 285 kr

25. feb • 18:30 Rytmisk Sal • 230 kr

Simon Talbot

Tobias Dybvad

16. okt & 1. apr • 19:00 & 21:30 • Store Sal 300 kr **

26. feb • 19:00 & 21:00 Store Sal • 330 kr *

Michael Schøt

18. mar • 20:00 Lille Sal • 230 kr

29. - 30. okt • 19:00 & 21:30 Rytmisk Sal • 275 kr

Anders Nielsen

* Arr: Tajmer Booking & Management ** Arr: All Things Live *** Arr: All Things Live & EpoMan

musikhuset.dk 33


#Comedy

Mark Le Fêvre Efter succesdebuten med sit solo-show BØVL føler Mark Le Fêvre sig nu i sit andet show HELDIG. Mark er på en mission, han selv omtaler som: ”At få grinet tilbage, når der til tider ikke er skide meget at grine af”. HELDIG kredser bl.a. om at få en chance til, at omfavne de bump livet giver en på vejen i stedet for altid at male fanden på væggen. Idéen til det nye one-man show HELDIG tog faktisk sit udspring i BØVL, hvor han arbejdede med moralen: ”at det ikke kan betale sig at bekymre sig, da ens største frygt sjældent bliver til virkelighed”.

8. jan • 19:00 • Store Sal • 260 kr

Tobias Dybvad Levemanden Dybvad “Skal man have fået en dødsdom for at sætte pris på livet?” spørger Tobias Dybvad i showet Levemand, der hylder det positive livssyn, bl.a. gennem historier om hans eget opgør med den “indre dumme stemme”. “Man kan simpelthen ikke bo i Danmark og blive i dårligt humør over, at det regner. Så har man gjort det rigtig svært for sig selv,” giver Dybvad som eksempel på den brok, han spidder i showet. Levemand bliver et gensyn med den legende satiriske comedy-stil, der har gjort Dybvad til en af landets mest populære komikere. Får man ikke et mere positivt livssyn af showet, er man i hvert fald garanteret halvanden times godt humør.

26. feb • 19:00 • Store Sal • 330 kr 34


#Comedy

Christian Fuhlendorff Det sjovt! Hvorfor hedder Fuhlendorfs nye show “Det sjovt!”? Fordi det er det, det er – sjovt! Den røde tråd er klippet over, og budskaberne og den påklistrede moral er droppet for at få plads til endnu mere sjov. Han siger, at det er meget lettere at finde på en rød tråd og alt det der pjat, end det er at skrive en god joke. Men sådan bliver det ikke denne gang! I Fuhlendorffs nye show er hver aften unik. Denne gang vil han vende tilbage til udgangspunktet – én person og én mikrofon – gribe aftenen og bare smadre salen! Nul revy-sange, nul udklædning og ingen kæmpe scenografi.

23. sep & 23. okt • 19:00 Store Sal • 295 kr

Simon Talbot Optur med Talbot Træt af nedtur? Gør dig klar til en kæmpe Optur. Året 2020 var de seneste årtiers allerstørste nedtur. Gennem opløftende emner som hårtab, sociale medier, katte, gaming, næsehår, danske love, kontrasten i opvæksten med en Jehovas Vidner mor og en irsk gadedrengs far, livet som gift mand, kvinders alt for varme bade og meget meget mere, genstarter Simon Talbot glæden og grinet og sørger for, at den gode stemning vender tilbage. Hvis et år med corona gav dig stressreaktioner, overtid på sociale medier, (alt) for meget Tiger King og en sukkerafhængighed, så ligner dit liv Simons, og så trænger du for alvor til at grine igen.

16. okt & 1. apr • 19:00 Store Sal • 300 kr 35


#Comedy

Linda P Sabotagehunger Det er svært ikke at slå ørerne ud, når Linda P deler ud af sin livshistorie. Hun har været en tøjte, har forsøgt at skelne mellem Linda Petersen og Linda P, haft hovedpine og har lagt den vilde livsstil på hylden for at blive “normal” og et såkaldt ”mønstereksemplar”. Men er det så nemt at holde sig på måtten og leve det stille liv uden at lave ballade? Har Linda kunnet undgå at fucke de nærmeste relationer op? Og hvad med kærligheden? Kan det overhovedet lade sig gøre at være i et forhold, når man er født som vildbasse? Glæd dig til Linda P's femte solo-show, hvor hun igen deler ud af sig selv og sine frustrationer over sit indgroede ”fuck-up-gen”.

3. nov • 19:00 Store Sal • 305 kr

Jan Gintberg Fang ham død eller leende Danmarks altfavnende comedy-enspænder Jan Gintberg er tilbage! Improvisationens og de skæve betragtningers mester er på vej med håb, latter og absurditeter fra det levede liv! Med sit nye show Død eller Leende er Gintberg tilbage med et stærkt satirisk og personligt show. Om at huske også at leve imens man overlever. Inklusive bizarre afstikkere til alt fra magtliderlig frugt, Glyngøre håndsprit, presse, politik, procenter, privilegie­ blindhed og andre ting med ’p’. Og så er der jo gudskelov blevet en del mere at tale om i den evige og nu også hidsige polokamp mellem kønnene.

24. sep • 19:00 Store Sal • 375-425 kr 36


#Comedy

Sanne Søndergaard Selværd eller selvsær Samfundsrevser Sanne Søndergaard er igen klar til at spidde de stærke og magtfulde i samfundet. Søndergaard gør op med det perfekte og giver plads til det sære med en blanding af woke og identitetspolitisk humor, som giver spidserne tørt på og hænger egne særheder til tørre.

18. sep • 20:00 Rytmisk Sal • 255 kr

Jacob Taarnhøj Komikeren fra Fyn krøller din hjerne med Krøllehjern’ Ordekvilibristen Jacob Taarnhøj har en helt særlig og surrealistisk fortællestil, der gør hans shows til en unik oplevelse. Gør jer klar til en indsigtsfuld, transcenderende og livsbekræftende rejse gennem store tidløse og presserende emner, såsom, men ikke mindst, og i særdeleshed. Krøllehjern’ indeholder desuden praktiske og nemme-at-gå-til løsninger på klimakrisen, Israel-Palæstinakonflikten og bølge/ partikel-dualiteten.

30. okt & 12. nov • 19:00 Store Sal • 205 kr 37#Show

Julie Berthelsen

Show

En grønlandsk julehilsen

5. dec • 16:00 • Rytmisk Sal • 395 kr

Syng julen ind med Julie Berthelsen. Den grønlandske sangerinde leder os gennem alle de kendte og elskede julesange fra nær og fjern, samt en håndfuld oversete skønne højtidsperler.

Amazing Christmas

Stig Rossen

Ørkenens Sønner

Juletraditioner og varme hilsner Ingen jul uden Stig Rossen. Gennem snart 30 år har Stig Rossen sørget for den gode julestemning i Musikhuset, når han sammen med en gæstesolist byder indenfor i en musikalsk julestue, hvor lysene i juletræet er tændt, og pejsen gnistrer lystigt. Årets gæstesolist er den unge musicalstjerne Johanne Milland, som sammen med Stig vil sørge for, at alle julens musikalske traditioner bliver holdt i hævd.

Jesper Lundgaard Julekoncert 2021

9. dec • 20:00 • Rytmisk Sal • 300 kr

13. - 14. dec & 25. - 28. jan 20:00 • Store Sal 328-648 kr **

Julie Berthelsen Nordstjerne 16. dec • 20:00 Rytmisk Sal • 280 kr

Stig Rossen Julekoncert 18. dec • 20:00 • Store Sal • 380-430 kr

Sissels jul

Sissels jul

19. dec • 20:00 • Store Sal • 480-505 kr

Den norske sanglærke Sissel Kyrkjebø sender en varm hilsen til alle sine danske fans. Hun er utvivlsomt Nordens største sangstjerne, og hun har sunget alt fra OL-hymnen til soundtracket til Titanic. Til koncerten bakkes hun op af et syv mand stort orkester bestående af internationale stjernemusikere.

Andrew Lloyd Webber Galla

Cirque Éloize Canadiske artister tager os med på hotel

4. jan • 20:00 • Store Sal 455-525 kr ***

Cirque Éloize Hotel 12. feb • 20:00 • Store Sal • 390-490 kr

* Arr: JL Production ** Arr: Agenzy *** Arr: PS Production ApS

Det canadiske nycirkus Cirque Éloize gæster atter Musikhuset. Første gang publikum kunne opleve dem på dansk grund var i Aarhus 2017, men nu vender de tilbage med et imponerende show. Denne gang er scenen sat i et skævt og mystisk art-deco hotel, hvor ansatte og fremmede af alle slags mødes, og skæbner flettes ind i hinanden i farverige, humoristiske og spektakulære optrin, med halsbrækkende akrobatik, blændende musikalitet og underholdende koreografi.

musikhuset.dk 39#Foredrag

Nicklas Bendtner

Foredrag

Jan Elhøj og Morten Kirkhøj

Nirvana: Nevermind

På eventyr!

Talk med Lord Bendtner og Rune Skyum-Nielsen

Album Live med Kristian Leth og Ralf Christensen

Glæd dig til at blive tacklet igennem med historier fra fodboldens verden. Nicklas Bendtner lægger sandheder på bordet i en hudløs ærlig snak med Rune Skyum-Nielsen, der skrev Bendtner-biografien Begge Sider. Historier om livet under og efter fodbolden, kærlighed, penge, nationalfølelse, falske mennesker og rigtige venner. Gamle regnskaber gøres op, og nye kapitler er klar til at blive skrevet. Undervejs kigger en hemmelig gæst forbi, og publikum får lejlighed til at stille Bendtner spørgsmål.

31. aug • 20:00 • Lille Sal 210 kr

Ondskab Sebastian Richelsen fortæller om Amagermanden 4. sep • 20:00 • Lille Sal 279 kr

Thomas Bjørn

1. nov • 19:00 • Store Sal 429-529 kr *

En aften med Philip Faber 15. nov • 19:00 • Store Sal • 329-404 kr *

Uden filter

13. sep • 19:00 • Store Sal • 329-429 kr *

Podcast om Hip-hop

Thomas Buttenschøn I begyndelsen var døden

Ib Michael & Maria Elizabeth

Kom med bag facaden og hør Thomas Butten­ schøn fortælle om sit liv med HIV. Om de gode og de hårde tider - og om at få lægernes dødsdom, når man bare er en dreng på 12 år.

21. sep • 20:00 • Lille Sal 180 kr

En læseoplevelse, hvor forfatterens stemme blandes med blide melodier og billederne du selv danner, mens ordene strømmer forbi. Kom til en unik koncertoplæsning, hvor musiker og komponist Maria Elizabeth og pianist Aske Bonde ledsager Ib Michaels oplæsning fra romanen Prins.

Jan & Kevin Magnussen

Min vej til Ryder Cup

Morten Münster

Ib Michael & Maria Elizabeth

27. okt • 19:00 • Rytmisk Sal • 255 kr

Nyt om Jytte fra Marketing 20. sep • 19:00 • Store Sal • 329-404 kr *

Hvad er vi værd? Om feministisk økonomi 23. sep • 19:00 • Lille Sal 195 kr

Thomas Buttenschøn 27. sep • 19:00 • Lille Sal 280 kr

Daniel Rye

16. nov • 20:00 • Rytmisk Sal • 290 kr **

Mads & A-holdet 20. nov • 20:30 • Store Sal • 345-405 kr

Brinkmann, Nørretranders, Willerslev Samtaler i skyggen af corona 23. nov • 19:00 • Store Sal • 349-429 kr *

Legendernes aften Preben Elkjær, Brian Laudrup, Thomas Graversen og Sepp Piontek 29. nov • 19:00 • Store Sal • 429-529 kr *

Nicklas Bendtner

Gidsel hos islamisk stat

30. nov • 20:00 • Store Sal • 280-380 kr ***

18. okt • 19:00 • Store Sal • 329-379 kr *

Jens Jacob Tychsen Bag om Badehotellet

Mads & A-holdet Dine dilemmaer og Mads' A-hold En aften med dagligdags dilemmaer, pinlige historier og masser af grin. Mads & A-holdet rykker ind i Store Sal, og publikum skal ikke holde sig tilbage. Panelet er klar til at tage publikums store og små dilemmaer op til diskussion, komme med råd, dele erfaringer og skyde med skarpt på normer, dårlige vaner og alt hvad der rører sig i hverdagen.

Lars Thiesgaard Manden med de 1000 stemmer

13. jan • 19:00 • Lille Sal 280 kr

22. okt & 23. nov • 19:00 Lille Sal • 289-329 kr

Brinkmann & Kvamm

Morten Albæk

24. jan • 19:00 • Store Sal • 329-429 kr *

Et meningsfuldt liv 26. okt • 19:00 • Store Sal • 329-429 kr *

Bag om Binzer Jesper Binzer og Alex Nyborg Madsen 26. okt • 20:00 • Lille Sal 250 kr

Nak & Æd Jørgen Skouboe Møller 31. jan • 19:00 • Rytmisk Sal • 289-339 kr *

* Arr: Tikko ** Arr: All Things Live *** Arr: Live Nation musikhuset.dk 41#Jazz

Randy Brecker og Mats Holmquist Together med Aarhus Jazz Orchestra Grammyvinderen Randy Brecker er solist hos Aarhus Jazz Orchestra, dirrigeret af komponist Mats Holmquist. Brecker og Holmquist er store navne i jazzens verden og kommer fra hvert deres musikalske ståsted. Brecker som en del af Brecker Brothers og musiker for både både Springsteen og Sinatra samt med et hav af soloudgivelser. Svenske Holmquist har som komponist modtaget priser og hæder for sine mange kompositioner og arrangementer og har været fast leverandør til føren­ de­jazzorkestre, bl.a. New York Jazz Orchestra. Sammen udgav de det anmelderroste album Together i 2018.

Marcus Miller Marcus Miller gir' den bas Basvirtuos, multiinstrumentalist, komponist, producer og dobbelt Grammyvinder. Marcus Miller er en legende og listen over verdensstjerner, der har haft bassisten med i studie og på scenen, er lang og tæller blandt andet Miles Davis, Sting, Aretha Franklin, Eric Clapton, Herbie Hancock og mange mange flere.

Bjørn Fjæstad Vestbo Trio En magisk aften med et musikalsk drømmehold. Bjørn Fjæstad slår sig sammen med Vestbo Trio til en koncert, hvor den karakterfulde stemme, som vi kender fra Baal og teaterkoncerterne, smelter sammen med trioens sprøde jazzlyd.

Madeleine Peyroux

Jazz

Careless Love er titlen på fransk/ amerikanske Madeleine Peyroux' største album. Når hun atter står på scenen i Musikhuset, griber hun tilbage i karrieren og bruger pladen som udgangspunkt for koncerten. Med stærke og personlige sange og karismatisk sceneoptræden venter der publikum en stemningsmættet og enestående aften i Store Sal.

24. aug • 20:30 • Store Sal • 425 kr

Bremer/ McCoy Brandvarm dansk jazzduo De er kun lige omkring de 30, har kendt hinanden siden de var børn, og sammen er de et brandvarmt internationalt jazznavn. Bassisten Jonathan Bremer og pianisten Morten McCoy skaber et forunderligt og varmt lydunivers, når de bevæger sig ind i musikken. Selv om instrumenteringen er begrænset til bas og klaver, så er deres musik grænseløs intens, mættet og poetisk. Tankerne bliver automatisk ledt hen på Jan Johansson og den svenske jazztradition, da den var størst, men det stopper ikke der, når først de unge musikere folder sig helt ud.

Peter Vuust Aarhus Jazz Orchestra Hvad sker der i hjernen, når vi lytter til musik? Hjerneforsker, komponist og musiker Peter Vuust tager sammen med Aarhus Jazz Orchestra og dirigent Nikolai Bøgelund publikum med på en rejse gennem jazzens univers og ind i hjernens dybeste afkroge. Kom med til et kombineret foredrag og livekoncert, hvor der bliver spillet både rigtige og forkerte toner, som sender hjernen på overarbejde.

Modern Standards Supergroup

Randy Brecker og Mats Holmquist Med Aarhus Jazz Orchestra 19. sep • 19:30 • Rytmisk Sal • 350 kr

Curtis Stigers 21. okt • 20:00 • Store Sal • 330 kr

Jesper Thilo 4. nov • 20:00 • Lille Sal 255 kr

Marcus Miller 5. nov • 20:00 • Store Sal • 330-500 kr

Bjørn Fjæstad Med Vestbo Trio 11. nov • 20:00 • Lille Sal 230 kr

Waidtløw/Hess/ AC/Høyer 14. nov • 15:00 • Kammermusiksalen • 210 kr

Teitur Med Aarhus Jazz Orchestra 21. nov • 20:00 • Store Sal • 280-330 kr

Girls in Airports 26. nov • 20:00 • Lille Sal 230 kr

Madeleine Peyroux 26. nov • 20:00 • Store Sal • 330-430 kr

Peter Vuust Med Aarhus Jazz Orchestra 27. nov • 20:00 • Rytmisk Sal • 250 kr

Bremer/McCoy 5. feb • 20:00 Symfonisk Sal • 300 kr

musikhuset.dk 43


Jazzklubben i Musikhuset er for dig, der er til gode koncertoplevelser, overraskende musikalske møder og vil være med, når tingene sker. Vi starter JazzKlubben op med fire koncerter på fire måneder. Medlemmer får rabat på billetten og adgang til lukkede medlemsarrangementer. Desuden giver medlemskortet rabat på menuer i café Johan r og Maestro, som du kan bruge, hver gang du er i Musikhuset.

Lars Jansson Trio Celine McLorin Salvant med DR Den svenske klaverlegende Lars Jansson, Lars Fonnesbæk Big Band (bas) og Paul Svanberg (trommer) er garanter for iørefaldende og sangbare melodier med et tydeligt aftryk af skandinavisk jazztradition. 3. feb • 20:00 • Lille Sal 230 kr

For medlemmer: Øl-smagning

Grammy-vinder med fantas­ tisk stemme og frygtløs stil møder DR Big Band dirigeret af Miho Hazama. 27. mar • 20:00 • Store Sal 340-400 kr

For medlemmer: Bag om DR Big Band

Meld dig ind i JazzKlubben og få fordele Koncerter, klub­arrangementer, rabatkort til Johan r og Maestro Jazz-nyhedsbrev fra Musikhuset med adgang til eksklusivt forsalg til alle jazzkoncerter i Musikhuset

Medlemspris: 900 kr Normalpris: 1160 kr - spar 260 kr Læs mere på

musikhuset.dk/ jazzklubben

5xVuust

Cyrille Aimée Trio

En jazzfamilie ud over det sædvanlige. Kom og hør 5xVuust, der har været i studiet for at indspille nogle af Paul Simons vidunderlige sange i egne jazzede arrangementer. Nu kan de for første gang høres live.

Passioneret, varm og unik, det er nogle af de ord anmeldere knytter til den fransk sangerinde Cyrille Aimée. Sammen med sin trio er hun klar til at vise Aarhus, hvorfor hendes status som rising star er helt fortjent.

22. apr • 20:00 • Lille Sal 230 kr

10. maj • 20:00 • Lille Sal 300 kr

For medlemmer: Album-release og artist-talk

44


Åbningstider og billetter

Restaurant og café

Musikhuset

Musikhuset har to spisesteder, Maestro og Johan r.

Hver dag kl. 11-18

Billetsalget Mandag - lørdag kl. 12-17, samt en time før forestillingsstart. Søndage og helligdage en time før forestillingsstart.

Billettelefon Mandag - lørdag kl. 13-17 på tlf. 8940 4040 På musikhuset.dk kan du købe billetter døgnet rundt.

Gavekort Glæd en du holder af med et gave­ kort til Musikhuset. Køb det i Billetsalget eller online og print selv derhjemme. Læs mere på musikhuset. dk/gavekort

Rabatter Køb billet til mindst to forskellige forestillinger i 2+ ordningen samtidig og få rabat. Vi giver 50 kr. i rabat pr. billet, uanset hvor mange forestillinger, du køber billet til. Se efter forestillinger mærket med Har et gyldigt studiekort eller er under 25 år, får du 80 kr. i rabat på den ordinære billetpris på de forestillinger, der er mærket med Du kan altid kun benytte en rabatform af gangen.

Johan r - Café & lounge

Pausedrinks Køb pausedrinks sammen med dine billetter, så står de klar til dig, når du kommer ud af salen. Til arrangementer i Store Sal kan du bestille Nem Pause med drikkevarer og snacks ad libitum for 85 kr.

Åben hver dag fra kl. 11. På dage uden forestillinger lukker cafeen kl. 18.

Maestro - Brasserie Restauranten i Musikhuset er åben alle dage, hvor der er forestilling i Store Sal. Se menuer og reserver bord på musikhuset.dk

Garderobe Vi opfordrer dig til at indlevere overtøjet i garderoben. En frakke under sædet blokerer ventilationsristene, og indeklimaet forringes. Garderoberne er bemandet to timer før forestillingen og koster 20 kr.

Tlf: 22 30 00 92 Mail: info@johanr.dk

Det er gratis, og derfor på eget ansvar, at benytte garderoberne i kælderen ved toiletterne

Nyhedsbrev

Club Half Price

Tilmeld dig nyhedsbrevet på musikhuset.dk og vær blandt de første, der får nyheder om alle de fede liveoplevelser i Musikhuset. Nyhedsbrevet giver dig også adgang til eksklusive presales, så du kan sikre dig de bedste pladser i salen.

Club Half Price er for dig, der er nysgerrig efter at opleve nye kunstnere og kan tage en spontan beslutning. Du lever med, at det ikke er de allerbedste pladser i salen, der er tilbage - til gengæld får du billetten til halv pris. Vi udbyder ca. 20-30 arrangementer årligt i Club Half Price og sender dig en mail, når der er billetter

Følg os også på Facebook og Instagram

Klub Hund

Medlemskab af Musikhusets klubber er gratis

Er du mellem 18 og 28 år og sulten efter nye kulturoplevelser? Så er du velkommen i Klub Hund. Her udbyder vi billetter til udvalgte forestillinger og arrangementer for 100 kr. Du får linket til ’hunde-billetter’ sendt direkte til din mobil i dagene op til de udvalgte arrangementer

Parkering

Tilgængelighed

Når du skal parkere i forbindelse med dit besøg i Musikhuset, kan du enten parkere i Musikhusets parkeringskælder eller hos vores nabo Aarhus Congress Center.

I Musikhuset gør vi alt, hvad vi kan, for at alle vores gæster får en god oplevelse. Det gælder naturligvis også kørestolsbrugere, syns- og hørehæmmede.

Se mere om betalingsmuligheder, ladestandere, handicappladser mv. på musikhuset.dk/parkering

Alle gæster med ledsagerkort har mulighed for gratis at medbringe en hjælper. Se mere om kørestolspladser, elevatorer, hjælpemidler for syns- og hørehæmmede mv. på musikhuset.dk/tilgængelighed

For sent ankomne Forestillingerne i Musikhuset starter præcist. Det er kunstneren på scenen, der bestemmer, om Musikhusets personale må lukke for sent ankomne ind i salen. Reglerne kan derfor variere fra forestilling til forestilling. Kommer man for sent og bliver nægtet adgang til salen, kan billetten ikke refunderes.

45


Life is Live Life is Live Life is Live Life is Live Life is Live Life is Live Life is Live Life is Live Life is Live Life is Live Life is Live


Samarbejdspartnere

Magiske musikalske møder Nye musikalske venskaber opstår i efteråret, når to forskellige koncertrækker er på programmet i Musikhuset. I de kommende måneder kan du opleve hele fem unikke musikalske topmøder, når Who Killed Bambi og Aarhus Jazz Orchestra mødes med forrygende danske og internationale solister. Tekst: Pia Maltesen

Hvad sker der, når et klassisk strygerensemble sættes sammen med stærke solister fra pop­ musikken? Det fik vi allerede svar på i foråret, da Who Killed Bambi gav koncert med forsangeren fra Hymns from Nineveh, Jonas Petersen. Publikum kom ud fra koncerten med armene over hovedet, mens GAFFAs anmelder kvitterede med hele fem stjerner. Det var ren musik-magi. Musikhuset gentager succesen to gange hen over efteråret, hvor Who Killed Bambi, bestående af seks seje klassisk uddannede kvindelige musikere, sætter helt ny og smuk lyd til Katinkas popmusikalske hverdagsbetragtninger og Fallulahs pop-brag. Det bliver kendte sange og ny eventyrlig musik for et forhåbentligt nysgerrigt publikum. ”Når du skræller trommer, bas og guitar væk, så kun kernen - melodi og tekst står tilbage - og giver dem et nyt udtryk i en helt ny konstellation kun med strygere og sangeren, så er det pludselig andre ting i musikken, man lægger mærke til og andre ting, der kommer til udtryk. Det kan tage publikum med på en ny, spændende rejse, og det er netop meningen med disse koncerter,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

47


Magiske musikalske møder

Who Killed Bambi med: Fallulah 29. aug

Katinka 10. okt

Aarhus Jazz Orchestra med: Randy Becker og Mats Holmquist 19. sep

Teitur 21. nov

Peter Vuust 27. nov

48

Randy Brecker og Teitur med masser af jazz Aarhus Jazz Orchestra har de seneste år været et fast programpunkt i Musikhuset under den årlige jazzfestival. I år udvides samarbejdet med yderligere tre koncerter med solister fra ind- og udland. I september kan du opleve Aarhus Jazz Orchestra med verdensstjernen Randy Brecker, der har indspillet med både Springsteen, Sinatra og Zappa, foruden sit eget orkester The Brecker Brothers. I november tager Aarhus Jazz Orchestra på musikalsk opdagelsesrejse i Teiturs vidunderlige lyriske og melodiske farvand og omdanner hans smukke sange til nye, storladne arrangementer. Sæsonens tredje koncert er en ægte nyskabelse. Aarhus Jazz Orchestra og hjerneforsker og bassist Peter Vuust holder et koncertforedrag, hvor de undersøger, hvad der sker i vores hjerne, når vi hører musik.

”Vi er glade for, at Musikhuset kan være stedet, hvor musikere mødes og samarbejder. Vi vil gerne give ekstraordinære oplevelser, der overrasker og rører publikum. Her er der nogle gode muligheder, hvor musikken vokser og foranderer sig.” siger Jeppe Uggerhøj.”


Claus Hempler

Nøddeknækkeren

Det Kongelige Teater

Jeg er stor fan af Hempler. Han har en vidunderlig stemme, og hans seneste album Kuffert fuld af mursten viser i den grad, hvor suveræn han er sprogligt. Jeg genkender min barndom, min ungdom, de refleksioner jeg har nu i livet i hans sange – jeg tror, mange i min generation gør det. Jeg hørte ham i Musikhuset sidste år og vil med glæde opleve endnu en koncert.

29.- 30. dec

Jeg rejser meget ud og ser teater, så når der kommer gæsteforestillinger her til byen, bliver jeg altid glad. Det Kongelige Teater kommer med flere stykker, og jeg vil glæde mig til at opleve dem alle – lige fra dramatiseringen af Tine Høegs roman Tour de Chambre, Linn Ullmanns roman De urolige til familieforestillingen Brødrene Løvehjerte, som jeg skal have min datter med til.

Den Danske Strygekvartet

Efter en sommerferie fortalte han stolt, at han havde hørt det vildeste nye på Færøerne: Eivør. Jeg giver ham ret, hun er helt sin egen med sit eget fantastiske udtryk.

21. sep

Anbefalinger fra

Trine Holm Thomsen

Jeg har bestemt mig for, at jeg endelig skal opleve Nikolaj Hübbes iscenesættelse af balletklassikeren Nøddeknækkeren til jul med min datter. Det er et vidunderligt eventyr, og jeg ser alt for lidt klassisk ballet.

Dramaturg og direktør for Aarhus Teater

12. sep

Anbefalinger fra

Jeppe Uggerhøj Musikhusets kunstneriske chef med en fortid i musikken

Første gang jeg hørte strygekvartetten, blev jeg nærmest lammet af musikken. De har så højt et niveau indenfor både klassisk og folkemusikken. Denne gang vil jeg tage nogen med, som ikke har oplevet dem før.

Eivør 26. sep Jeg gik på konservatoriet med en fyr fra Færøerne, der hed Olavur.

Katinka

& Who Killed Bambi 10. okt Jeg er optaget af, hvordan en sang kan lyde forskelligt afhængig af, hvordan den spilles og hvem der spiller den. Who Killed Bambi kan få nye sider af både musikken og Katinka frem.

Teitur

Med Aarhus Jazz Orchestra 21. nov Min søster gav mig Teiturs første album. Siden har han bevæget sig gennem mange forskellige musikalske udtryk. Nysgerrig, altid på vej og alligevel genkendelig. Det er vildt interessant. Aarhus Jazz Orchestra og Teitur med ny musik gør koncerten til et must for mig.

49


Life is Live

50


Foto: Alec A. Photo

Life is Live Foto: Alec A. Photo


Business, brands og bands Store oplevelser sammen med dine kunder og medarbejdere i Nordens største musikhus

Internationale stjerner og store danske kunstnere besøger hvert år Musikhuset og skaber unikke øjeblikke og kulturelle oplevelser i verdensklasse.

Enestående fælles oplevelser er nøglen til ny omsætning, pleje af eksisterende kunder, medarbejdere og samarbejdsrelationer.

Et sponsorat i Musikhuset giver adgang til store oplevelser i festlige og smukke omgivelser og kan skabe stor værdi for din virksomhed.

Hvis din virksomhed vil være en del af fællesskabet, så kontakt kommerciel chef Anders Hede og aftal et møde på: 29 20 82 99 eller ahede@aarhus.dk

52


Hospitality

Erhvervsevents

Giv dine gæster en stor oplevelse

Hold dit firmaarrangement i elegante omgivelser

Et samarbejde med Musikhuset betyder først og fremmest, at du får masser af billetter til vores forestillinger, så du og dine kunder, kolleger og netværk får adgang til store oplevelser i international topklasse. Du vælger selv hvilke forestillinger, du vil invitere til.

Du får adgang til Musikhusets eksklusive mødelokaler, imponerende sale og enestående arkitektur lige midt i Aarhus. Hotel og parkering er lige uden for døren. Vi leverer forplejning i topklasse og stiller omfattende teknik, AV og professionelt personale til rådighed.

Branding og eksponering

Netværk

Bliv synlig sammen med kulturen

Træd ind i et velfungerende og socialt erhvervsnetværk, som består af beslutningstagere og ledere i regionens mest interessante virksomheder. Fælles er, at vi elsker en god forestilling og er åbne for dialog, nye relationer og nye samarbejder.

Når du støtter kulturen og tegner et sponsorat i Musikhuset, bliver din virksomhed brandet og synliggjort over for husets flere end en million gæster årligt. Musikhusets magasin, hjemmeside og foyer udgør en fælles platform for eksponering af jeres tilknytning til kulturen.

Mød nye forretningspartnere

53


Partners

Fonde

54


Friends

UNIVERSADVOKATER

Indretning & Design

Mediepartnere

55


v

v

v

v

v

Life is Live v

v

v

v

v

musikhuset.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.