Forår 2013

Page 1

forår 2013

aarhus

Love Songs

Caroline Henderson og Dansk Danseteater

Pirates of the Caribbean · Stevie Wonder hyldestkoncert Max Raabe & Palast Orchester ·

Thomas Helmig

Tolsgaard & Pretzmann · Lawrence Brownlee · 2

x Heick


sponsorer De støtter kulturen I mere end 30 år har Musikhuset Aarhus beriget og bevæget sine gæster med kultur i alle tænkelige genrer - fra store internationale stjerner til små intime koncerter og herlige børneforestillinger. At vi til stadighed kan hente spændende arrangementer til byen, skyldes ikke mindst et stort engagement fra vores sponsorer, som giver et betydeligt bidrag til kulturen. Vi sørger selvfølgelig for, at de får noget tilbage. Som venner af huset bruger

de vores organisation og fysiske rammer til at skabe arrangementer, som de bruger repræsentativt, til medarbejderpleje og i salgsarbejdet. Sidste år lancerede vi en erhvervsklub, som allerede har en del medlemmer, der også kan benytte sig af en række spændende fordele. Hvis din virksomhed kunne tænke sig at være en del af fællesskabet, så kontakt kommerciel chef Anders Hede på 29 20 82 99 eller ahede@aarhus.dk og aftal et møde.

Sponsorer:

Design & Indretning:

Erhvervsklub:

AARHUS/VIBY

Musikhuset Aarhus. side 2

Mediepartner:


Foto: Anders Hede

Et nyt år fyldt med oplevelser Der er nogen, der sælger billetter. Der er nogen, der viser på plads. Der er nogen, der klarer garderoben, og så er der selvfølgelig alle dem, der står på scenen. Men Musikhuset Aarhus er meget mere end det. Der skal vaskes gulve og skiftes pærer. Der skal indrykkes annoncer og betales regninger. Der skal hænges lamper op og fokuseres lys. Der skal forhandles kontrakter og findes sponsorer. Der skal slæbes kulisser og holdes møder. Der skal laves lydprøver og besvares mails. Og sådan kunne vi blive ved, for personalet i Musikhuset er i gang fra meget tidligt om morgenen til meget sent om natten. Rigtig meget af det arbejde, der udføres, finder sted bag kulisserne, både før, under og efter en forestilling. På billedet her ser du et udpluk af de mange gode medarbejdere, der hver dag gør alt for, at publikum, kunstnere og erhvervskunder får den optimale oplevelse lige netop i Musikhuset. Vi har tradition for at være et hus, der byder på et overflødighedshorn af dejlige koncerter og forestillinger, og vi har tradition for at gøre alt, hvad vi kan, for at vores gæster får så god en oplevelse som muligt. Det vil vi blive ved med. Vi vil fortsat berige, begejstre og bevæge. Vi ser derfor frem til et 2013, der byder på masser af store oplevelser både for publikum og for os.

Vi glæder os til for første gang nogensinde at byde det fantastiske italienske orkester Santa Cecilia under ledelse af den verdensberømte dirigent Sir Antonio Pappano velkommen. Vi ser frem til at lægge hus til endnu en danmarkspremiere, når musicalen Fregatten Jylland spiller i september. Vi krydser fingre for dejligt sommervejr, når Thomas Helmig og band giver koncert på Amfiscenen til august, og vi forventer at få en oplevelse ud over det sædvanlige, når Aarhus Symfoniorkester spiller filmmusik live, mens Disneys forrygende Pirates of the Caribbean fylder lærredet i Store Sal. Vi håber, du vil dykke ned i dette magasin og læse om de mange forskellige arrangementer, de kommende måneder byder på. Vi er hele tiden i gang og på udkig, så hvis du vil være helt opdateret på nye forestillinger, anbefaler vi, at du tilmelder dig nyhedsbrevet på vores hjemmeside - og måske også bliver en del af vores facebook-gruppe. Vi glæder os til at se dig - på nettet og ikke mindst i Musikhuset Aarhus

Marianne Bedsted Direktør

Mød os på facebook

Magasinet Musikhuset Aarhus:

programlægning:

Annoncer:

Musikhuset Aarhus:

14. årgang - nr. 1 - 8. januar 2013 Oplag: 170.000 eksemplarer

Programchef Mette Kier, Mimi Lund, Hans Helleshøj Buch, Bodil Siersbæk, Jan Matthiesen

Telefon 89 40 90 07 alle hverdage kl. 9.00 - 17.00

Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C Telefon: 89 40 90 00 Mail: musikhuset@aarhus.dk

Redaktion:

Ansvarshavende redaktør: Direktør Marianne Bedsted Presse- og marketingchef Helle Nørgaard, Linda Bang Sørensen, Jakob Holm Grafisk design og tilrettelæggelse:

Aros Kommunikation

indhold: Tryk:

Stibo Graphic Forsidefoto:

Love Songs med Caroline Henderson og Dansk Danseteater. Foto: Henrik Stenberg

Tekst, billeder og illustrationer må ikke gengives eller kopieres uden forudgående tilladelse. Ret til ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for evt. trykfejl. billetsalg:

rabatmuligheder:

Studierabat 80 kr. Børne- og ungerabat 80 kr. Køb til mindst 2 forestillinger og få rabat: 50 kr. pr. billet

Telefon: 89 40 40 40 musikhusetaarhus.dk og billetlugen.dk [ forår 2013 ] side 3


dans

Foto: Henrik Stenberg

Nøddeknækkeren Den Kgl. Ballet

Mellem jul og nytår 2012 gæstede Den Kgl. Ballet Musikhuset Aarhus med Tornerose, og i december 2013 kan hele familien se frem til Nøddeknækkeren - den magiske historie om pigen Marie, der julenat drømmer om Nøddeknækkerprinsen, som tager hende med til Slaraffenland. Nøddeknækkeren er juleballetten over dem alle komplet med Sukkerfeen, Musekongen, Snefnug og et kæmpe juletræ på scenen. Balletten kan kun opleves i København og Aarhus, og vi præsenterer den i den amerikanske koreograf George Balanchines berømte version fra 1954. Her er der knald på eventyret, musikken er Tjajkovskijs legendariske orkesterværk, og med en ny scenografi af den prisvindende britiske scenograf Anthony Ward er alle sejl sat til en fantastisk oplevelse for både børn og voksne. Den Kongelige Ballet og Aarhus Symfoniorkester. Koreografi: George Balanchine. Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe. Musik: Pjotr Tjajkovskij. Scenografi: Anthony Ward.

Søndag 29. december kl. 19.30 og mandag 30. december kl. 13 i Store Sal Billetpriser: 490, 440 og 390 kr. Varighed: 2 timer inkl. pause Arrangør: Musikhuset Aarhus

Satisfaction

Schaufuss Balletten

“Sex, drugs og rock’n’roll omsat til serie efter serie af drejende, vuggende dansetrin fyret af med maksimal energi. Sådan opleves Peter Schaufuss’ nye helaftensballet Satisfaction. God underholdning i flotte rammer leveret af et kompagni fuld af musikalsk danseglæde.” (BT) I 50 år har Rolling Stones været indbegrebet af sex, drugs and rock’n’roll. Med danseforestillingen Satisfaction slutter Peter Schaufuss sin rocktrilogi, der tidligere har budt på musik af legender som Elvis Presley og The Beatles. Satisfaction er ikke en biografisk fremstilling af orkestrets historie, pointerer Peter Schaufuss. I stedet smelter dans, lys, lyd og udtryk sammen i hver sang og bliver små fortællinger. Peter Schaufuss kalder konceptet en dansical. Han har plukket i både kendte og mindre kendte sange fra bandets lange karriere. Blandt numrene er Ruby Tuesday, She’s a Rainbow, Angie, Like a Rolling Stone, Sympathy for the Devil og selvfølgelig Satisfaction.

Fredag 8. marts kl. 19.30 i Store Sal Billetpriser: 330 og 270 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Carmen ~

Compania Maria Serrano

Et flamenco-danseshow om begær, magt, lidenskab og kunsten at overleve. Showet bygger på den klassiske historie fra Prosper Mérimées roman og Bizets opera af samme navn. ”En enkelt bevægelse af Maria Serranos hånd siger mere om følelserne hos denne frihedstørstende Carmen end - med al respekt - en fransk operatekst”. Sådan skrev Hamburger Abendblatt sidste gang, den spanske flamenco-dronning Maria Serrano præsenterede Carmen. Maria Serranos nye fortolkning af den klassiske fortælling udspiller sig i nutidens kriseramte Sevilla, men selv om scenariet er rykket frem til vores tid, er forestillingen stadig fyldt med de store følelser, som også operaen og romanen tematiserer: Passion, stolthed, seksualitet og magt. Koreografien og musikken er dybt rodfæstet i flamencotraditionen, men har samtidig et moderne udtryk; Maria Serrano trækker nemlig på både musical, teater og film. Resultatet er en danseforestilling, der både rækker tilbage og peger frem i tiden.

Tirsdag 12. november kl. 19.30 i Store Sal Billetpriser: 340 og 300 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus. side 4


Foto: Costin Radu

Den kgl. Ballet Foto: Henrik Stenberg

Love Songs

Caroline Henderson og Dansk Danseteater

”Caroline Henderson byder på divaguld og dansepower” … ”Love Songs er en powercocktail med superekvilibristiske dansere on the loose. Lige til at få låget til at lette.” (♥♥♥♥♥♥ Politiken) ”Der er mange former for kærlighed i ”Love Songs”, der markerer Tim Rushtons 10-års jubilæum som leder for Dansk Danseteater og er et ægte kærlighedsmøde mellem fremragende dans, musik og sang.” (★★★★★ Berlingske) Pressen var ikke i tvivl. Mødet mellem jazzdivaen Caroline Henderson og en af Danmarks førende koreografer, Tim Rushton, skabte et intimt billede af kærligheden, da Dansk Danseteaters internationale og prisbelønnede dansere, den cool og formidable sangerinde og en dynamisk jazztrio mødtes på scenen sidste år. Nu kan det aarhusianske publikum også nyde forestillingen Love Songs, der foregår i et film noir univers, efter festen, ud på de små timer, hvor nat bliver til dag. Det er tid til den sidste dans, den sidste sang. Rummet emmer af sensualitet, og danserne lægger krop til længslen efter kærlighed med alt, hvad det medfører af glæde, smerte, forventning og skuffelse. Musikken er de gode gamle, elskede jazzklassikere oprindeligt sunget af Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Billie Holiday og Sarah Vaughan. Her nyfortolket af Danmarks store jazzkunstner Caroline Henderson.

Fire koreografier

Nationalballetten kommer på gæstevisit med et hårrejsende, seværdigt og ekvilibristisk program, der både byder på klassisk ballet og moderne dans - i alt fire fascinerende koreografier. Enetime er Flemming Flindts psykologiske balletgyser om en sadistisk danselærer, der langsomt nedbryder sin elev. The Unsung er den mexicansk-amerikanske José Limons hyldest til indianernes styrke, vitalitet og skønhed. Et moderne machoværk danset af otte mænd. Uden musik og på bare fødder. Den smukke Tjajkovskij Pas de Deux har ét formål - at vise ballettens ekvilibrisme og dansernes tekniske kunnen. Besøget sluttes af med udpluk fra den romantiske helaftensballet La Bayadère. The Unsung og La Bayadere erstatter de tidligere programsatte Pas de Quatre og Impênétrable songe.

Søndag 13. januar kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 470, 420 og 320 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Torsdag 30. maj kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 370 og 320 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus [ forår 2013 ] side 5


Tuborg gør noget ved Musikhuset Aarhus

75183musik_ann.indd 1

Musikhuset Aarhus. side 6

23/03/10 15.38


dans

Quorum Balletten Two Centuries

”Den nyskabende iscenesættelse holdt publikum tryllebundet og gav forestillingen en nærmest magisk sanselighed. Det var som om, man selv sad deroppe - midt på scenen sammen med danserne og nød sandet og stranden”. (Dance Europe - internationalt dansemagasin) ”At vi har at gøre med ballet i verdensklasse er uomtvisteligt”, konkluderede Århus Stiftstidende ved et tidligere besøg af Quorum Balletten fra Portugal. Efter en årrække hos Schaufuss Balletten og Martha Graham Dance Company er det på få år lykkedes Daniel Cardoso at cementere sit eget kompagnis succes - ikke bare i Portugal, men også langt uden for landets grænser. Det er tredje gang, Quroum Balletten besøger Aarhus sidst med smuk fado-musik og store vandtanke på scenen i forestillingen Correr O Fado, der var en hyldest til hjemlandet. I den nye forestilling, Two centuries, er vandtankene skiftet ud med masser af sand, men kærligheden til Portugal fornægter sig ikke. Med dansen som det udtryksfulde sprog fejrer balletten hundredåret for oprettelsen af republikken samtidig med, at der tegnes et poetisk portræt af en af landets store personligheder, digteren, filosoffen, politikeren og handelsmanden Manuel Teixeira Gomes, der blev landets syvende præsident. Han blev født i 1862 og levede hen over to århundreder. Han var en fremadsynet, moderne tænker, der var dybt fascineret af skønheden i kunsten og kvinderne.

Lørdag 26. oktober kl. 19.30 i Store Sal Billetpriser: 320 og 270 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus [ forår 2013 ] side 7


Lad bilen stĂĽ,

tag toget til koncerter og events Køb togbilletten til favorabel pris til udvalgt musik, sport og events pü eventtog.dk

Musikhuset Aarhus. side 8


danmarkspremiere

fregatten jylland Musikhuset Aarhus præsenterer danmarkspremieren på en helt ny musical, der skildrer en række menneskers skæbne før, under og efter slaget om Helgoland i 1864. Et slag, hvor Fregatten Jylland sejrede i den eneste militære succeshistorie i en krig, der kostede Danmark dyrt. Ombord på fregatten huserer Stig Rossen som den bryske, men dybt samvittighedsfulde Kaptajn Dahl. Han får følgeskab af Ole Thestrup i rollen som købmanden og krejleren Thomasen, der altid har lidt til salg. Pernille Schrøder er torvekonen Gudrun, og tilsammen er de det farverige par, der står for komikken i musicalen, der er spækket med humørfyldt musik og gode sange af forfatteren Thomas Høg. Katrine Falkenberg og Thomas Høj er forestillingens unge, forelskede par. Politiske rænker

Stig Rossen

Katrine Falkenberg

Thomas Høj

smedes i København, hvor også venskaber og kærlighedsforhold spirer, og det kulminerer i en både dramatisk og tårevædet rejse fra krig til fred, fra splid til kærlighed. Disse måneder, som var skæbnesvangre for landet, skildres med lige dele hjerte, smerte og glimt i øjet, for trods tragedien i det store, går livet videre i det små. Premiere: Torsdag 19. september kl. 19.30 i Store Sal Fredag 20. september kl. 19.30 i Store Sal Lørdag 21. september kl. 15 i Store Sal Billetpriser: 400, 350 og 300 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Pernille Schrøder

Forfatter: Thomas Høg. Komponist og medforfatter: Kim Sørensen. Komponist og orkesterarrangør: Anders Barfoed. Iscenesætter og scenograf: Daniel Bohr. Koreograf: Bettie Uldal. Kapelmester: Edi Premate. Producent: Dansk Musikteater

Ole Thestrup


comedy

City Singler

Frækkere i 2’eren

”Det er da muligt, at vi er blevet slappere i bækkenbunden. Til gengæld er vi skarpere i replikken”, lyder det fra Trine Gadeberg, der sammen med Anne Louise Hassing, Kaya Brüel og Sofie Lassen-Kahlke er klar til at møde publikum igen - nu med push up, tape og klemmer i nakken. Begejstrede anmeldere har beskrevet City Singler som en hybrid mellem Sex and the City og Ørkenens Sønner, men det er endnu vildere. Intet er helligt, når pinlighederne tager fart med alt fra toilet-teknik over hjemmefødsler til inkontinens og blowjobs. Fed og fræk selvironi - serveret af fire skønne kvinder, der er ude på så sitrende slap line, at selv den frækkeste g-streng forekommer ganske uskyldig.

Fredag 12. april kl. 20.00 i Store Sal Lørdag 13. april kl. 20.00 i Store Sal Billetpriser: 400 og 350 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Omar Marzouk Bange for sjov

Hvem var mest modig - Ghandi eller Osama Bin Laden? Hvordan kan en hel nation af ægyptere frygte en diktator i 14 år og så på få dage finde modet til at kræve friheden? I sit nye show Bange for sjov kigger Omar Marzouk nærmere på følelserne frygt og mod som drivkraft for vores handlinger. Som altid tager han udgangspunkt i sig selv og sin egen verden, og han må indrømme, at det han selv er mest bange for, er ikke at være sjov. Så derfor lover han, at det nye show både bliver vedrørende, indholdsrigt, provokerende og mest af alt uhyggeligt morsomt.

Lørdag 9. marts kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 230 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Tobias Dybvad

Sjov mand, klam personlighed

”Tobias Dybvad er klart en af de bedste på scenen for tiden” mener Politikens anmelder Henrik Palle. Det er derfor oplagt - og på tide - at Tobias Dybvad leverer sit første solo comedy show. Han er en af tidens mest eksponerede komikere, der har opbygget en solid fanskare, bliver rost af anmelderne for sit talent som komiker og - apropos - fik tildelt Läkerol-prisen som årets talent ved Zulu Comedy Galla 2011. Tobias Dybvad ”har noget nær absolut gehør med hensyn til aflevering af punchlines”, påpeger Politiken også, og det er dette talent kombineret med et ”gennemført sympatisk” væsen, der har gjort ham til en af landets mest eftertragtede komikere.

Lørdag 16. marts kl. 19 i Lille Sal - UDSOLGT Lørdag 16. marts kl. 21.30 i Lille Sal - EKSTRA Billetpris: 205 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus. side 10


Thomas Hartmann Tolsgaard & Pretzmann X II

Det er ti år siden, publikum kunne more sig over hans første show Hartmann X, og efter flere temabaserede shows genoptager Thomas Hartmann nu konceptet fra dengang: Er det sjovt, skal det med. ”Det fantastiske ved stand-up comedy er simpliciteten”, siger Hartmann. ”Det, at man står der som manuskriptforfatter, instruktør og eneste medvirkende. Når man fjerner alt det overflødige, er der kun én ting tilbage: et uforpligtende, befriende grin. Det er, hvad jeg håber at kunne give publikum”. Mon ikke, det lykkes? Det er ikke uden grund, at Hartmann er én af branchens mest efterspurgte tekstforfattere.

Torsdag 25. april kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 230 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

”God og intelligent underholdning” (★★★★ GAFFA)

”Charmerende i al deres jyske underspillethed. Og frem for alt ustyrligt morsomme”. (★★★★★ Nordjyske) Vi kender dem fra Rockerne, Chris og chokoladefabrikken og Drengene fra Angora blandt meget andet. Nu prøver de to komikere Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard kræfter med et for dem helt nyt koncept - et show med sange og komik, som anmeldere og publikum allerede har taget til sig. Foråret byder både på pladeudgivelse og en turné, der naturligvis også bringer Tolsgaard og Pretzmann forbi Musikhuset Aarhus.

Fredag 12. april kl. 19 i Lille Sal Billetpris: 250 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Erik Clausen

Fra den ene hjernehalvdel til den anden

Han voksede op på stenbroen i efterkrigstidens København som en del af det dårlige selskab, hvor han måtte fægte sig frem gennem verden, før han fandt sin plads i livet. Erik Clausens historie er ikke alene en personlig udviklingshistorie om en gavtyv fra Sydhavnen, der blev kunstner og gik til filmen. Det er også en langt større historie med perspektiv og udsyn - om hele den danske arbejderklasse og dens drømme og længsler. Den historie folder Clausen ud som en både stærk og levende fortæller, der slet ikke kan lade være med at krydre med masser af humor. Det er et show, der med Clausens egne ord anbefales af efterlønnere uden grænser, ægtepar fra den lange bane, enlige med gyldigt pas, intellektuelle med manuelt arbejde, ønskebørn med café latte abstinenser, omvandrende sparepærer med høj pande og røde lejesvende, som ser Vild med dans i smug.

Fredag 22. marts kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 245 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus [ forår 2013 ] side 11


NIELS HAUSGAARD

SÅDAN ER DET JO Med

SIGNE SVENDSEN Og

HENRIK BALOO

Musikhuset Aarhus d. 28. 29. og 30. marts 2013 kl. 19.30 Billetsalg - tlf: 89 40 40 40 www.musikhusetaarhus.dk Arrangør : TP PRODUCTION - www.tpproduction.dk

Hatten Rundt

Olsen, Østergaard, Zeller, Hauch-Fausbøll, Bue, Frøberg & Bak

Musikhuset Aarhus

Fredag 25. januar Billetlugen.dk · Agenzy.dk

Musikhuset Aarhus. side 12


comedy På jonatanspang.dk kan du uploade dit eget billede og sende en bryllupsinvitation

Andreas Bo Plagiat

”Hvordan måler man, om en komiker er sjov? Man kunne jo spørge sig selv: Grinede jeg? Svaret er ja. Det gjorde jeg næsten uafbrudt i to timer. Andreas Bo er go’. Røv god.” (★★★★★ BT) Der var udsolgt til Andreas Bos to første shows i Musikhuset Aarhus, men til april er han klar med en sidste omgang Plagiat. Thomas Blachman, Johannes Møllehave, Jimmy Lyngvild, Ole Thestrup, Ole Henriksen og Jørgen Leth. Der findes stort set ikke det menneske, Andreas Bo ikke kan parodiere, og i sit første one-man show tager Årets TV-Skuespiller og Årets Komiker anno 2011 alle sine yndlingsmasker på og lader samtidig sin egen falde i en ekvilibristisk tour de force af dansk humor gennem tiderne.

Lørdag 27. april kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 315 og 240 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Jonatan Spangs bryllup Efter de to foregående shows Damer og Familie er det blevet bryllupstid for Jonatan Spang. Alt er klar til bryllup - bortset fra en enkelt lille detalje. Han mangler en brud. Hende havde han regnet med at finde til februar, men nu er showstart udsat til september. Jonatan selv forklarer: “Det viser sig, at min smag er langt bredere, end jeg troede. Jeg fik et chok, da jeg fandt ud af, at over 50 pct. af befolkningen er kvinder. I min foreløbige research har det vist sig, at der i Danmark er over 1,2 millioner kvinder i den fødedygtige alder! Jeg lover, at alle emner vil blive undersøgt, og der vil blive foretaget grundige “stikprøver” frem til premieren i september 2013. Dermed er jeg sikker på, at det bliver det bedste bryllup nogensinde”.

Torsdag 26. september kl. 20 i Store Sal Billetpris: 315 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Monrad og Rislund

Senildemente sjuskemikler

Hvad er det lige, der får de ældre herrer Monrad og Rislund til at mødes på scenen igen? Er det sur nød? Kedsomhed? Gammel kærlighed eller afbetaling på en historisk stor dummebøde? Uanset hvad, så mødes de igen i showet Senildemente sjuskemikler, hvor de både byder på nyt materiale, de ikke har kunnet lære, og gammelt materiale, de for længst har glemt. De demente sjuskemikler er personificeret i to gamle vrisne mænd, Lagerhjelm og Vaffelgren, som meget højlydt forbander den verden, vi lever i, og på deres helt egen måde forsøger at udtrykke ”glæden” ved et langt liv for enhver pris.

Torsdag 18. april kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 220 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus [ forår 2013 ] side 13


ARNE WORSØE PRÆSENTERER

2013

EKSTRA SHOW I 2013

AARHUS LØRDAG 9. NOVEMBER

MUSIKHUSET BT BERLINGSKE

EB

JP FREDERIKSBORG AMTS AVIS

BILLETLUGEN.DK ARR: LINEKS APS

Start jereS aften

med en udSøgt middag PÅ maSH • 300 m til Musikhuset Aarhus • Speciel servering for gæster til Musikhuset • Amerikansk/dansk køkken • Udsøgt kød & fisk • Åbningstid 17.00 - 23.00 • Stor velassorteret cocktailbar Større selskaber er også velkomne. Vi kan tilbyde selskaber helt op til 150 personer i ugenert placering.

MASH • Banegårdspladsen 12 •Aarhus mash@mashsteak.dk • 3313 9300

Musikhuset Aarhus. side 14

perfekte n var den nel teaterafte H S A o M ti å p p e s n ek ge og “Midda ke start på en n kulinarisk E is CAPO! . r “ a s A n u D li h ku et Aar n på MASH. n s u h ik Revisio tio i Mus t præsta Jepsen BDO o fl lt e visu Arne


teater

Foto: Michael Vogel

Hotel Paradiso

Døden er dårlig business!

”Det er ren nydelse”. (The Stage, UK)

“Superbt klovneteater! En mellemting af sprudlende vid og en utrolig sorg. Det er ren magi, når de mærkeligt karikerede masker pludselig kommer til live” … ”Flöz-folkene burde tildeles Charlie Chaplin-prisen for deres arbejde, hvis en sådan pris eksisterede” (Die Welt, Tyskland) “Man kan ikke stoppe latteren. Det er et uforglemmeligt show.“ (La Republica, Italien) Familie Flöz er et internationalt teaterkompagni med base i Berlin. I årenes løb har kompagniet være banebrydende inden for europæisk masketeater og udviklet deres helt egen stil, der både får os til at brøle af latter og fælde en tåre. Når Musikhuset Aarhus nu for første gang kan præsentere kompagniet, sker det med forestillingen Hotel Paradiso, der udspiller sig på bjerghotellet af samme navn. Ejeren Urs Kunz er passioneret jæger og musikentusiast. Han ville allerhelst bruge al sin tid på sine fritidsinteresser, men såvel de mange gæster som hotelpersonalet holder ham rigeligt beskæftiget. Piotr, den klodsede og lidt glemsomme tjener, og Dolores, den stædige stuepige med sin uendelige støvsugning, er ikke til megen hjælp. Og så skal han forholde sig til et par på bryllupsrejse, nogle bjergbestigere, en kleptoman besat af hotelinventar, luksusluderen Elsa og hendes klienter samt en defekt elevator. Alt dette efterlader ikke ejeren meget tid til fred og ro. Og når en glemt gæst så findes død i elevatoren, belastes stemningen alvorligt. Hvad gør man med en død krop på et hotel in the middle of nowhere? Se klip fra forestillingen på musikhusetaarhus.dk

Søndag 24. februar kl. 16 i Rytmisk Sal Billetpris: 295 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Crazy Christmas Cabaret Hitchcock-up

Slapstick, satire, sjofelheder og suspense udgør hovedingredienserne i årets Crazy Christmas Cabaret - den 30. af slagsen, og 11. gang, de skønne, skøre englændere gæster Musikhuset Aarhus. Omdrejningspunktet i år er Alfred Hitchcock, Mad Men og lidt musicalstemning. Et manuskript til en aldrig produceret Hitchcock-film er kommet Vivienne McKee i hænde, og hun beslutter sig for at bearbejde det ukendte Hitchcock-filmmanuskript og gøre det til sin 30. Crazy Christmas Cabaret. Hendes skuespillere er overbeviste om, at publikum foretrækker et traditionelt Crazy Christmas Show. De er imod hendes tanker om at lægge “suspense” og mord ind i forestillingen og mener, hun vil mislykkes fuldstændigt. De beslutter sig derfor for at skaffe sig af med Vivienne én gang for alle! Vil det lykkes for spillerne at få hende af vejen, så de kan lave det show, de ønsker? Er det tæppefald for Vivienne, eller vil denne Mistress of Suspenders lykkes med at blive Master of Suspense? Vil publikum grine, mens de ryster i chok og bider negle af skræk? Eller vil man være helt ligeglad med dette plot efter endnu en festlig og fornøjelig aften fyldt med sensationelle sange, sindsyge slapsticks, svidende satire og sublimt svingende spas i selskab med McKee og Co? Forestillingen spilles på engelsk.

Onsdag 16., torsdag 17. og fredag 18. januar kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 330 og 280 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus [ forår 2013 ] side 15


rytmisk liveonstage

Sort Sol De startede som punkbandet Sods tilbage i 1977, men skiftede i 1983 navn til Sort Sol. Og som sådan har de eksisteret siden - med indlagte pauser og udskiftning i bandet. Kort før jul bekræftede de tre bandmedlemmer Lars Top Galia, guitar, Steen Jørgensen, vokal og Tomas Ortved, trommer, at Sort Sol gentager succesen fra 2011 og drager på turné i foråret 2013. GAFFA var med ved en koncert på Train i Aarhus i 2011 og gav gensynet med Sort Sol fem stjerner og følgende ord med på vejen: ”Nedstigning til helvede i en fandens fed rockkoncert” og sluttede anmeldelsen med at konkludere: ”Dansk rockmusik bliver ganske enkelt ikke bedre end dét”. Med sig har Sort Sol samme besætning som sidste år: Manoj Ramdas, guitar, Adam Olsson, guitar, og Anders Christensen, bas.

Fredag 26. april kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 350 og 290 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Tim Christensen Med Mike Viola og Tracy Bonham

Publikum kan se frem til en helt speciel akustisk aften i selskab med tre fantastiske sangere, musikere og sangskrivere. Tim Christensen inviterer to af sine amerikanske venner med på scenen, hvor de primært fortolker Tims egne sange, men også finder plads til et par numre af såvel Viola som Bonham. Tracy Bonham har oprindeligt studeret klassisk violin, og det høres på hendes alternative rock-albums. Hendes første, The Burdens of Being Upright indbragte hende således en Grammy-nominering for Best Alternative Music Performance, ligesom singlehittet fra albummet, Mother Mother, gav en nominering for Best Female Rock Vocal Performance. Den anden ven på scenen denne aften er singer song-writer og producer Mike Viola, der blandt andet er kendt for at have skrevet musikken til prisvindende film som That Thing You Do, Get Him To The Greek og Walk Hard: The Dewey Cox Story. Derudover har han skrevet sange til en række forskellige kunstnere og naturligvis også sammen med Tim Christensen, som han tidligere har gæstet på scenen - blandt andet ved tre udsolgte koncerter i Vega.

Tirsdag 7. maj kl. 20 i Store Sal Billetpris: 295 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Mads Langer Lige så stille har han sneget sig længere og længere op på hitlisterne, og siden han medvirkede i Toppen af Poppen på TV2, er hans popularitet eksploderet. Mads Langer er en gudbenådet sanger og sangskriver, og han rammer meget bredt med sin unikke fornemmelse for melodi og sit sjælfulde vokalarbejde. Der er tæt på udsolgt til begge hans koncerter i Musikhusets Store Sal.

Fredag 15. marts kl. 20 i Store Sal - UDSOLGT Søndag 14. april kl. 20 i Store Sal - EKSTRA Billetpris: 245 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus. side 16


Aura Dione Ikke alene blev hun Årets Danske Kvindelige Kunstner ved Danish Music Awards, men hun modtog også en statuette for singlen Geronimo, der blev kåret som Årets Dansk Hit. Aura Dione udsendte i starten af 2008 sit debutalbum Columbine, der var produceret af blandt andre Kenneth Bager og Thomas Troelsen. Pladen fik en fin modtagelse og hittede også i Tyskland, hvor singlen I Will Love You Monday blev solgt i over 300.000 eksemplarer. Der skulle gå tre år - inklusiv afstikkere til en række forskellige lande og en tænkepause for at finde sit musikalske ståsted - før Aura i 2011 udsendte album nummer to, Before The Dinosaurs, som indtil videre har udløst hele tre nummer 1 singler i Danmark - nemlig Geronimo, Friends og In Love With The World. På Before The Dinosaurs har Aura slået de kreative pjalter sammen med stjerneproduceren David Jost, der blandt andet lige har produceret for Lady Gaga og har Madonnas kommende album på to-do-listen. Nu er Aura i gang med at skrive sange til sit tredje album, men har også løftet sløret for tre koncerter i Danmark - nemlig denne i Aarhus samt én i Greve og én i København.

Fredag 8. februar kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 200 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Sys Bjerre akustisk Der er lagt op til en spændende aften i selskab med en finurlig sangskriver og sangerinde, når Sys Bjerre til februar byder inden for til en akustisk aften i Lille Sal. Sys Bjerre er ikke bange for at lukke lytteren ind i sit univers, hvor ingen personlige oplevelser og erfaringer er for pinlige eller intime til at blive delt. Hun indrømmer gerne sin usikkerhed som på nummeret Kegle, hun skriver ærligt om uretfærdighed og utroskab i sangen Malene, men der bliver også festet igennem med et nummer som Alle mine veninder. Forbered dig på en aften, hvor eminent sangskrivning, selvironi og melodi går op i en højere enhed og direkte i hjernen - og hjertet.

Fredag 15. februar kl. 20 i Lille Sal Billetpris: 220 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Lukas Graham Vi bookede ham til Rytmisk Sal i efteråret, men allerede omkring sommerferien stod det klart, at efterspørgslen på Lukas Graham billetter rakte til mere. Så flyttede vi koncerten til en sal med noget større kapacitet - nemlig til Scandinavian Congress Center, og det er også her, man til marts kan opleve det unge stortalent, der er braget ind på hitlisterne med numre som Ordinary Things og Drunk in the Morning. Det er soulpop, når det er allerbedst.

Fredag 8. marts kl. 20 i Scandinavian Congress Center Billetpris: 270 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

[ forår 2013 ] side 17


rytmisk liveonstage

Procol Harum

DR UnderholdningsOrkestret

DR UnderholdningsOrkestret vender tilbage med det legendariske band Procol Harum med Gary Brooker i front i et brag af en koncert. Med numre som A Whiter Shade of Pale, Conquistador og A Salty Dog i stort orkestrerede versioner skrev gruppen sig tilbage i 1972 ind i rockhistorien med det multisælgende album Live In Concert With the Edmonton Symphony Orchestra. Nu er det DR UnderholdningsOrkestret og DR Vokal Ensemblet, der danner den symfoniske bund for Procol Harums klassikere i en koncert, der dirigeres af David Firman, og hvor løjerne kædes sammen af Hans Otto Bisgaard.

Lørdag 16. marts kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 475 og 435 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Queen Machine Julemåneden 2012 blev skudt i gang med et brag af en fest, da Queen Machine gav koncert i en totalt udsolgt Rytmisk Sal. Vi tror på, at december 2013 bliver lige så festlig, og udbyder endnu en koncert med numre af et af verdens allerstørste rockbands. Queen berigede os med udødelige hits som We Will Rock You og Bohemian Rhapsody. Queen Machine er et fem mand stort Aarhus-baseret orkester, som siden 2009 har løftet denne arv med udgangspunkt i en kæmpe kærlighed til og respekt for Queen. Bandet lover endnu et brag af et show og en koncertoplevelse, der er Queen værdigt.

Torsdag 5. december kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 220 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Pink Floyd Project Our Favourites

Pink Floyd Project tager igen et dybt spadestik ned i Pink Floyds bagkatalog og blander kortene til en dugfrisk koncert. Titlen, Our Favourites, dækker over en rockkoncert, hvor bandet personligt har håndplukket og sammensat sætlisten. Hver musiker har valgt et nummer fra Pink Floyds bagkatalog, der spænder over fire årtier af den bedste rockhistorie. Derudover har musikerne i fællesskab valgt nogle af de uundgåelige klassikere. Og så fortsætter bandet naturligvis traditionen for at levere musikken i spektakulære rammer med fedt scene- og lysshow.

Onsdag 27. november kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 320 og 280 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus. side 18


Sætlisten til denne hyldestkoncert tæller tæt på 20 numre af Stevie Wonder, og de fremføres af en perlerække af danske solister, nemlig Cæcilie Norby, Bobo Moreno, Andrea Pellegrini, Mike Andersen, Veronica Mortensen, Niels HP og Jacob Venndt. Koncerten blev sammensat til Aarhus Universitets årsfest sidste år og produceres nu eksklusivt i et samarbejde mellem universitetet og de to eneste spillesteder i Danmark, hvor man kan opleve den, nemlig Portalen i Greve og Musikhuset Aarhus. Stevie Wonder brød bare 12 år gammel igennem som musikalsk vidunderbarn med nummeret Fingertips, hvor han både sang og spillede mundharpe. Hans store stemmepragt og indlevende sang og det karakteristiske mundharmonikaspil har fra starten været hans kendemærke. Samtidig viste han sig allerede i en tidlig alder som en af populærmusikkens mest frodige kompositoriske talenter. Numre som Superstition, For Once in My Life,

Cæcilie Norby

Niels HP

Bobo Moreno

Isn’t She Lovely og I Just Called to Say I Love You er kendt og elsket af mange, og de er alle med i denne hyldestkoncert til én af verdens største sangskrivere. De mange velsyngende solister bakkes op af en flok yderst velspillende musikere anført af kapelmester Peter Vuust på bas og kapelmester Per Chr. Frost på guitar. Derudover medvirker Henrik Gunde på piano, Christer Jansson på trommer, Mikkel Damgaard på tangenter, Morten Woods på guitar og kor, Ene Englund på kor, Nikolaj Bøgelund på trombone, Claus Waidtløw på saxofon og Lars Vissing på trompet.

Tirsdag 16. april kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 400 og 340 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Andrea Pellegrini

Jacob Venndt

Mike Andersen

Per Chr. Frost

Peter Vuust

Veronica Mortensen


rytmisk liveonstage

Thomas Helmig ”Jeg kommer snart tilbage - og jeg glæder mig”, sagde Thomas Helmig, da han i november modtog den fornemme ærespris ved Danish Music Awards. Få uger efter kunne Musikhuset Aarhus offentliggøre datoen for en stemningsfuld sensommerkoncert under åben himmel. Lørdag 17. august indtager aarhusianernes yndlings Stupid Man sammen med sit band Amfiscenen, hvor de sparker en stribe af de sidste 20 års bedste pophits udover scenekanten. Dørene til pladsen åbner kl. 19. Thomas Helmig og band går på kl. 21.

Lørdag 17. august kl. 21 på Amfiscenen Billetpris: 300 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

RMT PRÆSENTERER

KIM LARSEN & KJUKKEN

musikhuset aarhus

LØRDAG 2. MARTS NRGi ARENA

www.kimlarsen.dk

3.-4. maj

FREDAG 11. OKTOBER LØRDAG 12. OKTOBER billetsalg 89404040 musikhusetaarhus.dk

MUSIKHUSET AARHUS STORE SAL

mød os på

www.runeklan.dk RMT.DK / BILLETLUGEN.DK / MUSIKHUSET AARHUS - 8940 4040

121127-mhkvartal-2x125.indd 1 Musikhuset Aarhus. side 20

12/6/12 12:55 PM


Foto: Stephen Freiheit

Hush og Doky Siden 1997 har sangerinden Dorthe Gerlach og guitaristen Michael Hartmann udgjort duoen Hush. Gennem årene har de udviklet deres helt egen stil med Dorthe Gerlachs vokal i centrum. Duoen har konstant udvidet de musikalske grænser, og nu ser et helt nyt samarbejde dagens lys - denne gang med bassisten Chris Minh Doky. Pianisten Jacob Christoffersen bliver fjerde hjul på den spændende kvartet. Udtrykket bliver en videreudvikling af de meget fine stemninger, som blev skabt sammen med Chris Minh Doky, da han i foråret inviterede Hush i DR K-studiet. Det blev et samspil, hvor Dorthe Gerlachs smukke, dirrende røst, Michael Hartmanns sprøde guitar og Chris Minh Dokys delikate bas viste nye sider og dybder af Hush velkendte kvaliteter. Koncerten byder på kendte sange i friske forklædninger - og utvivlsomt også et par nye numre.

Søndag 3. februar kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 295 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Hanne Boel Hanne Boel udvikler til stadighed sin karriere og tager nu på turne med et program, der genopliver den musik, der gjorde hende berømt. Det er sange som Don’t Know Much About Love, Black Wolf, Talk It Out, (I wanna) Make Love to You og Light in Your Heart. Boel går ikke nostalgisk efter tidligere hits, men nyfortolker fortiden og kombinerer udvalget med egne og andres sange, som står hendes hjerte nær. Hun kombinerer det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede - alt det, som Hanne Boel er gjort af. Hun har samlet et nyt hold af musikere, der tæller den ustyrlige svenske monsterelguitarist Krister Jonsson, den danske guitarist Rune Kjeldsen, som har kastet sin glans over mange danske supernavne, den alsidige og efterspurgte bassist Thomas Vang og den unge himmelstormer, trommeslageren Mads Forsby.

Søndag 3. marts kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 270 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Peter Belli Ulven er tilbage - og sulten som aldrig før. Peter Belli har aldrig været bange for at tage tingene til yderligheder, om det var som pigtråds badboy eller motorcykelrytter i dødsdromen. Den indstilling og indsats lægger Peter Belli i øjeblikket i indspilningen af sit kommende album - det første med helt nyskrevne sange i 13 år. Peter Belli har allieret sig med et ungt hold sangskrivere bl.a. Marcus Winther-John (tidligere Inside The Whale) og Thomas Steengaard (halvdelen af The Benefits). Koncerten i Musikhuset Aarhus bliver ligeledes med et nyt hold musikere.

Torsdag 7. februar kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 240 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Dicte og Hempler Blåtonet elegance smelter sammen med stemningen fra de pulserende natklubber, når divaen Dicte og crooneren Claus Hempler boltrer sig i hinandens sange tilsat en håndfuld personlige favoritter fra musikhistorien. Sangene præsenteres i den mest enkle form med de to sangere, deres guitarer og en enkelt medfølgende musiker. Ambitionen er at levere en forrygende musikalsk aften fyldt med anekdoter om både sangene og livet, samtidig med at musikken svinger fra drivende intenst til løssluppent legende.

Torsdag 31. januar kl. 20.30 i Rytmisk Sal Billetpris: 255 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

[ forår 2013 ] side 21


rytmisk liveonstage

Moonjam

Eivør Duo

Det danske pop-rock orkester Moonjam er tilbage i storform og klar til at forføre og fortrylle med karakteristiske ørehængere som Sarai, Ticket to Peace og Gennem ild og vand. Moonjam tog en lang pause efter årtusindeskiftet, men har siden udgivet guldpladesuccesen Flashback i 2007, Raining in Asia i 2009 og senest Bandet og den uskyldige morder i 2011. Det seneste udspil fik følgende ord med på vejen i BT: “Ligesom Steely Dan og Genesis har danske Moonjam en lyd, der bare ikke kan forveksles med andre. Og på deres nye album Bandet og den uskyldige morder lyder Morten Kærså og kompagni i dén grad som … Moonjam. Således flyder Kærsås tangenter lækkert sammen med Benjamin Koppels klasse-sax, Mikkel Nordsøs perfektionistiske men også personlige guitar, Klaus Menzers millimeter-præcise trommer og ikke mindst Rasmus Kærsås fyldige og sexede bas.”

Færøske Eivør har en sjælden krystalklar stemme, der evner at ramme stemninger som få andre. Tidligt i efteråret udkom hendes seneste album Room med sange på engelsk. På albummet kommer vi tættere ind på Eivør end nogensinde før. Albummet er produceret af Eivør og hendes kommende mand Tróndur Bogason. Sammen har de mestret at blande elementer fra hendes tidligere mere folk-agtige udgivelser med det elektroniske univers, som blev indvarslet på Larva fra 2010. Resultatet er et nyt, helstøbt og unikt lydbillede. Et værk, der er gennemarbejdet og gennemsyret af personlighed og hjerte. I foråret turnerer Eivør i hele Danmark sammen med Mikael Blak. En intim og gennemmusikalsk duo-koncert med en af Nordens mest karakteristiske stemmer.

Fredag 20. september kl. 20 i Lille Sal Billetpris: 240 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Torsdag 28. marts kl. 20 i Lille Sal Billetpris: 220 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Peter A.G.

Det Scene Show II

”Det var en meget modig voksen mand, vi oplevede på scenen, en mand der turde blotte sig selv” … ”Tak, fordi du giver fanden i, at “Det er du da for gammel til det der, Peter.” (★★★★★ GAFFA Marts 2011) (

Jyllands-Posten)

(★★★★★ BT) I foråret 2011 indledte forsanger og sangskriver fra Gnags, Peter A.G. Nielsen en akustisk solo-turné. Ene mand på scenen med sin guitar, sin mundharpe og sine sange. Der blev sunget, spillet og fortalt historier i det, han kaldte Det Scene Show. Med 32 udsolgte koncerter blev turnéen en stor succes, og nu er Peter A.G. klar med Det Scene Show II, hvor han igen udforsker sit omfattende bagkatalog af kendte og mindre kendte sange, som serveres akustisk - krydret med anekdoter og livsbetragtninger.

Torsdag 3. oktober kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 250 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus. side 22


Shoes For Julia Duoen Shoes For Julia består af den garvede sanger Søren Sko, 49 år, og den 24 år yngre Julia Fabrin, som er kendt fra X Factor-gruppen The Fireflies. I juni var parret klar med singlen Cross The Line, og senere fulgte Bringing on the Heartache. I efteråret udkom debutalbummet Shoes For Julia, der er produceret af Lars Skjærbæk, som tidligere har arbejdet med Michael Falch, Inside the Whale og Boat Man Love. Nu er de klar til at tage sangene med ud på landets scener, og der venter publikum en velklingende to-stemmig popduo med afstikkere til folk og americana.

Lørdag 23. marts kl. 20 i Lille Sal Billetpris: 200 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Mike Andersen Musikhusets Caféscene har gennem årene lagt gulv til gratis koncerter med mange talenter, og det er ikke mange år siden, Mike Andersen stod her. Nu, hvor han netop har udgivet sit fjerde album, rykker han ind i Rytmisk Sal med sit band. Fra Mike Andersen satte sine første fodspor på den danske blues- og soulscene med albummet My Love For The Blues i 2002, har han vist en konstant vilje og vision om musikalsk udvikling. Hans kærlighed for specielt soulmusikken har i løbet af årene skinnet mere og mere igennem og foldet sig flot ud på hans gennembruds-album Echoes fra 2010. Albummet modtog fem hjerter i Politiken og blev stemt ind på en flot 10. plads af P4’s lyttere som et af årets mest betydningsfulde albums, og det blev nomineret til hele tre DMA-priser i 2011. Med i Rytmisk Sal har Mike Andersen, som selv høres på vokal og guitar, Johannes Nørrelykke på guitar, Kristian Fogh på tangenter, Kristian Kold på bas og Jens Kristian Dam på trommer.

Fredag 17. maj kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 185 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Michael Learns to Rock - akustisk Siden debut’en i 1991 har Michael Learns to Rock solgt mere end ti mio. albums. Danmarks mest succesrige pop-trio har turneret over det meste af verden og er det bedst sælgende band i flere lande i Asien. De har opnået kultstatus i Østen. Også herhjemme er trioen populær, og nu kan danske fans opleve bandets pophits i en akustisk version. Der bliver spillet sange fra hele det store bagkatalog - fra første udspil The Actor fra 1991 til seneste udgivelse Scandinavia fra 2012.

Torsdag 7. marts kl. 20.30 i Rytmisk Sal Billetpris: 295 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus [ forår 2013 ] side 23


DIRIGENT GIORDANO BELLINCAMPI INSTRUKTØR ELISABETH LINTON SCENOGRAF HERBERT MURAUER LYSDESIGNER TORBEN LENDORPH

Torsdag 17. januar 2013 kl. 19.30

Den sTore amerikanske symfoni Adams The Chairman Dances, foxtrot for orchestra Simon Steen-Andersen ouvertures Copland symfoni nr. 3 Julian kuerti , dirigent Liu Le, gu-zheng (kinesisk citar)

Torsdag 28. februar 2013 kl. 19.30

fransk WienervaLs og Brahms’ 3. Brahms symfoni nr. 3, opus 90, f-dur Sjostakovitj koncert for klaver nr. 1, opus 35 med obligat trompet Ravel La valse

Musikhuset Aarhus Premiere 1. februar kl. 19.30 7. og 8. februar kl. 19.30 2. og 9. februar kl. 15.00 Operachef Giordano Bellincampi dirigerer den opera, der står hans hjerte allernærmest, Puccinis udødelige Tosca.

Joshua Weilerstein, dirigent eriko Takezawa, klaver reinhold friedrich, trompet

Tosca udspiller sig i Rom og indeholder med sin lidenskabelige, farverige musik, fortættede handling og intense drama alt det, der gør opera til verdens mest markante kunstart.

Torsdag 18. april 2013 kl. 19.30

Tosca Ingela Brimberg / Victoria Nava Cavaradossi Danilo Formaggia / Rafael Rojas Scarpia Robert Hyman / Jørn Pedersen

DigTe om kærLigheDen og haveT Berlioz Chausson Delius

Debussy

Béatrice et Bénédict, ouverture Poème de l’amour et de la mer, opus 19 Tre franske sange: avant que tu ne t’en ailles; Le ciel est par-dessus le toit; La lune blanche La mer

marc soustrot, dirigent henriette Bonde-hansen, sopran

Den Jyske Operas Kor · Aarhus Symfoniorkester Herning Kirkes Drengekor · MidtVest Pigekor Varighed ca. 2 ½ time inkl. pause Synges på italiensk med danske overtekster Musikhuset Aarhus Gratis musikalsk optakt, Caféscenen Lørdag 26. januar kl. 13-14 Generalprøve for unge og studerende Torsdag 31. januar kl. 12. Pris kr. 50,Billetsalg: 89 40 40 40 · billetlugen.dk Læs mere på jyske-opera.dk

Musikhuset Aarhus. side 24


klassisk

Lawrence Brownlee

Bel canto tenorens første koncert i Aarhus

Ulrich Stærk

Prinsens Musikkorps

Gershwin og Gunge - en amerikansk og en dansk komponist - er på programmet ved denne koncert, hvor pianisten Ulrich Stærk er solist foran Prinsens Musikkorps. George Gershwin skrev i 1924 værket Rhapsody in Blue, som skulle vise sig at blive musikalsk banebrydende, da han kombinerede elementer fra den klassiske musik med elementer fra jazzen. Koncertens andet hovedværk er nyt og af den danske komponist Bo Gunge, der er kendt for at skrive musik, der er rigt facetteret og kraftfuldt. Ulrich Stærk er også solist i Bo Gunges Klaverkoncert. Udover de to hovedværker byder koncerten på mere Gershwin i form af Cuban Ouverture og uddrag fra En amerikaner i Paris. Prinsens Musikkorps nye chefdirigent Bjørn Sagstad fra Norge dirigerer koncerten.

Fredag 8. marts kl. 19.30 i Lille Sal Billetpris: 220 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

”Den lille sympatiske sanger er lige nu kongen af bel canto… hvad han præsterede, var i al sin forbløffende afslappethed… ja, netop sublimt”. (♥♥♥♥♥♥ Politiken) "Brownlee synger bel canto på den ubesværede måde. Hans lyd bærer igennem fra først til sidst, snor sig som en tråd af silke, fuldstændig ubrudt af huller og knæk”. (★★★★★ Berlingske Tidende) Hans koncerter i København har begejstret anmeldere og publikum, og nu kan den verdensberømte amerikanske bel canto-tenor Lawrence Brownlee for første gang opleves i Musikhuset Aarhus. Lawrence Brownlee debuterede i 2002 efter at have vundet en stor sangerkonkurrence i New York i 2001. Hans talent blev først for alvor anerkendt, da han i 2010 medvirkede i en Rossini-opera sammen med stjernesopranen Renée Fleming. Først og fremmest i bel canto-operaer af komponisterne Rossini, Donizetti og Bellini har den amerikanske sanger fundet sin rette karrieremæssige hylde. Med sine ni perfekte høje C’er ”blæste Brownlee publikum omkuld”, som en af anmelderne skrev efter koncerten i Tivolis Koncertsal 2011. Og nu kan Brownlee opleves i Aarhus i Symfonisk Sals fantastiske akustik sammen med Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas Kor. Dirigent ved koncerten er den blot 33-årige Michael Balke, der er født i Braunschweig, men uddannet i både direktion og klaver ved konservatoriet i Cincinnati, USA, hvorfra han fik eksamen med højeste karakter og udmærkelse. Balke har siden 2011 været førstekapelmester ved operaen i Magdeburg, og gennem de senere år har han dirigeret en række operaer i Tyskland, bl.a. på Staatstheater Kassel. Koncertens program offentliggøres senere.

Lørdag 25. maj kl. 16 i Symfonisk Sal Billetpriser: 595, 495 og 395 kr. Arrangør: Den Jyske Opera, Aarhus Symfoniorkester og Musikhuset Aarhus [ forår 2013 ] side 25


klassisk Flagermusen

Lystige operettetoner

Champagnen var skyld i det hele, undskylder von Eisenstein løjerne i slutningen af tredje akt, og så må Dr. Falke tilgive sin gamle ven, at han har drukket ham fuld og efterladt ham i et latterligt flagermuskostume på en parkbænk til offentlig beskuelse og morskab. Skønne operettetoner, lystige forviklinger og sød hævn i en spektakulær iscenesættelse. Det er hovedingredienserne i dette gæstespil fra Anhaltisches Theater Dessau, hvis historie går næsten 250 år tilbage. Kompagniet gæster Aarhus med et mere end 100 mand stort ensemble, der tæller både solister, kor, dansere og orkester. Flagermusen fra 1874 er valsekongen Johann Strauss den yngres mest populære værk - og en af verdens mest populære operetter overhovedet. Her hævede Strauss dansemusikken op på et højt kunstnerisk niveau, og musikken fungerer som en dramaturgisk drejeskive for handlingen - og den sprudlende musik er hele vejen igennem på højde med begivenhederne. Der synges på tysk med danske overtekster.

Onsdag 20. februar kl. 19.30 i Store Sal Billetpriser: 490, 440 og 390 kr. Foto: Claudia Heysel

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Dresdner Philharmonie

Stjerneorkester spiller Brahms og Haydn

Publikum var ganske enkelt tryllebundet, da det store symfoniorkester fra Tyskland første gang besøgte Aarhus. Det var i 2007, og nu vender Dresdner Philharmonie endelig tilbage - denne gang med en ny mand på dirigentpodiet. Orkestret kunne i 2010 fejre 140 års jubilæum, og gennem årene har en række prominente dirigenter ledet orkestret. Frem til 2011 var det Rafael Frühbeck de Burgos, der i dag leder DR SymfoniOrkestret. Siden har Michael Sander-

Musikhuset Aarhus. side 26

ling været chefdirigent, og han er også med i Aarhus, når orkestret spiller Brahms og Haydn i Symfonisk Sal.

Fredag 8. november kl. 19.30 i Symfonisk Sal Billetpriser: 370, 330 og 270 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus


Foto: Musacchio & Ianniello / EMI Classics

Foto: Anna Thorbjörnsson

Santa Cecilia

Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia - Roma

“Santa Cecilia orkestret er et af Italiens bedste, og det er fantastisk, at de nu kommer til Danmark. Pappano er efter min mening én af de ypperste dirigenter i verden, så der venter helt sikkert det aarhusianske publikum en fantastisk koncert”. (Afgående chef ved Den Jyske Opera, Giordano Bellincampi) Det er et af Italiens mest berømmede symfoniorkestre, der nu for første gang kan opleves i Danmark. Og i spidsen for det er en af verdens allerbedste dirigenter, Sir Antonio Pappano. Siden Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia - Roma blev grundlagt i 1908, har en perlerække af musikpersonligheder stået på dirigentpodiet - blandt dem kan nævnes Mahler, Strauss, Stravinskij, Karajan, Solti og Bernstein. Siden 2005 har Sir Antonio Pappano stået for den musikalske ledelse, og han deler sin dirigentvirksomhed mellem Italien og England, idet han også er musikalsk leder af Royal Opera i Covent Garden i London. Her fik aftenens

solist, den svenske mezzosopran Anna Larsson, i 2011 sin London-debut i Puccinis opera Søster Angelica - dirigeret af Pappano. I Aarhus er Anna Larsson solist i Wagners Wesendonck Lieder. Derudover byder programmet på musik af Puccini og Rachmaninoff. Både solist, dirigent og orkester færdes hjemmevant på alverdens scener, og der er tale om et virkelig stærkt hold af internationale stjerner, der nu for første gang kan nyde godt af akustikken i Musikhusets fantastiske symfoniske sal. Tak til Radisson Blu

Fredag 8. februar 2013 kl. 19.30 i Symfonisk Sal Billetpriser: 880, 780, 650 og 450 Arrangør: Musikhuset Aarhus

Classical Mornings Brunch og klassiske toner

Lækker brunch kan man få mange steder, men kun i Musikhuset Aarhus får du også sprøde klassiske toner spillet live fra Caféscenen med i prisen. Det er professionelle musikere, som er vant til at spille i koncertsale, men på de søndag formiddage, hvor de går på scenen til Classical Mornings, er de helt med på, at publikum både taler og spiser under koncerten. Det er hyggeligt og stemningsfyldt og en dejlig måde at starte søndagen på. Dørene åbnes kl. 9.30, og koncerten starter kl. 10. Restaurant johan r. sørger på forhånd for, at publikum bliver fordelt ved bordene, så alle, der har købt billet sammen, også kommer til at sidde sammen.

Søndag 20. januar kl. 10 i Caféen Søndag 17. februar kl. 10 i Caféen Søndag 17. marts kl. 10 i Caféen Billetpris inkl. brunch: 185 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus [ forår 2013 ] side 27


EN AF OS Musikhuset Aarhus, Sto

re Sal - Fredag d. 19. apr

Sjovt og lærerigt show om

il 2013 kl. 19

forskellighed

Ensemble Zimmermann Det Jyske Vokalensemble dir. Lars Colding Wolf

Hvem er en af os og hvem er ikke ?

mandag d. 11. marts kl. 20

Humoristisk og underholdende helaftenshow

Symfonisk Sal

hvor du får udfordret dine fordomme Anders og Peter Lund Madsen, Jens Arentzen og musik med Morten Benjamin

Entre kr. 100 + gebyr Unge u. 25 og stud. kr. 50 + gebyr

Arrangør:

Forsalg: www.musikhusetaarhus.dk

Med støtte fra Musikhuset Aarhus / Tuborgs Grønne Fond / Sparekassen Kronjylland Europcar / SmallGiant.dk / Process Ink og i samarbejde med FO Århus, debatpuljen

tlf.: 89 40 40 40 www.ensemblezimmermann.dk

Pris Kr. 290,- inkl. gebyr Billetsalg : 89 40 40 40 www.musikhusetaarhus.dk og www.billetlugen.dk

Ingen dækker Aarhus bedre end os ! Aarhus / 6-7

Østjylland, 2. del / 8-9

Syddjurs vil have fyrværkerilagre helt fjernet fra lufthavnsområdet

Lotte Rode har serveret »ristede« de seneste 25 år

stiften.dk

Ny institution koster 13 millioner kroner om året. Det er meget dyrere end lignende institutioner, men myndighederne forventer at spare mere på sigt.

26 ANSATTE TIL FIRE KRIMINELLE UNGE Aarhus / 6-7

Østjylland

Kultur 12-13 Aarhus / 4-5

Østjylland, 2. del / 8-9

Syddjurs vil have fyrværkerilagre helt fjernet fra lufthavnsområdet

Lotte Rode har serveret »ristede« de seneste 25 år

onsdag

24.10.2012 219. årgang. ■ nr. 69.150 uge 43 ■ kr. 18,00

Carsten Eskelund bryder med stand-up-genren på Katapult Skanderborg Håndbold fulgte pænt med - men tabte til sidst til storebror BSV Sport / 30-31

stiften.dk

Ny institution koster 13 millioner kroner om året. Det er meget dyrere end lignende institutioner, men myndighederne forventer at spare mere på sigt.

26 ANSATTE TIL FIRE KRIMINELLE UNGE

onsdag

24.10.2012 219. årgang. ■ nr. 69.150 uge 43 ■ kr. 18,00

Østjylland Carsten Eskelund bryder med stand-up-genren på Katapult

Vind signeret bokssæt med TV-2

Kultur 12-13 Aarhus / 4-5

Skanderborg Håndbold fulgte pænt med - men tabte til sidst til storebror BSV

Bagsiden

BC Aarhus har sendt amerikaner med hjemve retur Sport / 32-33

7 96

js e r

si d e n

1

TIMESALG

FAL

45 år

TRYGHED

GRATIS høreundersøgelse

ved sygdom

1967,-

Vi fejrer med priser fra Fredag den 26. oktober vil der HVER TIME fra kl. 9.00 - 16.00 være nye tilbud. Se mere på falklauritsen.dk eller ring 7010 2688

Køtilbud til varmen!

Sælges kun i butikken i Herning Vi sælger 20 rejser til 767,-

Vi sikrer fuld løn under sygdom

Fagbbev evæg ev æggge gelseen i AAaarh rhus h

”Jeg ville ønske, jeg havde fået mit høreapparat noget før.”

max 2 rejser pr. pers.

få mere info her

Falklauritsen.dk eller ring 7010 2688

www.tryghediaarhus.dk Det er os med overenskomsterne. Er du OK?

www.dkhc.dk

LAURITS

js e r

CHARLOTTENLUND · ESBJERG · FAABORG · HADERSLEV · HELSINGØR HJØRRING · HOLBÆK · HORSENS · KOLDING · KØBENHAVN MIDDELFART · NYBORG · NÆSTVED · ODENSE · SVENDBORG SØNDERBORG · VIBORG · AARHUS · AABENRAA · AALBORG

RING OG BESTIL TID NU - 70 230 560

si d e n

1

TIMESALG 45 år

Gælder kun et begrænset antal pladser se mere på falklauritsen.dk. © Falk Lauritsen 2012

Gælder kun et begrænset antal pladser se mere på falklauritsen.dk. © Falk Lauritsen 2012

CHARLOTTENLUND · ESBJERG · FAABORG · HADERSLEV · HELSINGØR HJØRRING · HOLBÆK · HORSENS · KOLDING · KØBENHAVN MIDDELFART · NYBORG · NÆSTVED · ODENSE · SVENDBORG SØNDERBORG · VIBORG · AARHUS · AABENRAA · AALBORG

RING OG BESTIL TID NU - 70 230 560

K

Re

Re

GRATIS høreundersøgelse ”Jeg ville ønske, jeg havde fået mit høreapparat noget før.”

www.dkhc.dk

LAURITS

EN

Hanne Vesterby Løftgreen

K

EN

Da jeg fik høreapparat åbnede der sig en helt ny verden for mig Hanne Vesterby Løftgreen

Da jeg fik høreapparat åbnede der sig en helt ny verden for mig

FAL

Arkivfoto

Sport / 32-33

KÆNTRING. Gæsterne svigtede i sommer Aarhus Revyen, der derfor skal ud og finde 300.000 kroner Kultur / 12-13 for at kunne fortsætte næste år.

KÆNTRING. Gæsterne svigtede i sommer Aarhus Revyen, der derfor skal ud og finde 300.000 kroner Kultur / 12-13 for at kunne fortsætte næste år.

7

Bagsiden

BC Aarhus har sendt amerikaner med hjemve retur

96

Vind signeret bokssæt med TV-2

Arkivfoto

Sport / 30-31

TRYGHED ved sygdom

1967,-

Vi fejrer med priser fra Fredag den 26. oktober vil der HVER TIME fra kl. 9.00 - 16.00 være nye tilbud. Se mere på falklauritsen.dk eller ring 7010 2688

Køtilbud til varmen!

Sælges kun i butikken i Herning Vi sælger 20 rejser til 767,-

Vi sikrer fuld løn under sygdom

Fagbbev evæg ev æggge gelseen i Aa Aarh rhhuss

max 2 rejser pr. pers.

få mere info her

Falklauritsen.dk eller ring 7010 2688

www.tryghediaarhus.dk Det er os med overenskomsterne. Er du OK?

Århus Stiftstidende giver dig en masse nyt. Til gengæld skal du være nyhedsabonnent. Det kan du blive for mindre end 3 kr. om dagen. Læs mere på stiften.dk eller ring på 33 75 38 00.

Meget mere dig

Musikhuset Aarhus. side 28


Fire koncerter - ti pianister - masser af talent AArhus InternAtIonAl PIAnofestIvAl

Unge talenter

Pianister på vej

Eugen Indjic

Andrey Gavrilov

Danske og internationale talenter i alderen 9 - 20 år Tirsdag 18. juni kl. 19.30

3 fremadstormende talenter fra ind- og udland Torsdag 20. juni kl. 19.30

Den fransk-amerikanske klavermester Lørdag 22. juni kl. 19.30

Den russiske verdenspianist Søndag 23. juni kl. 19.30

Velkommen til Restaurant

La Pyramide – nærmeste nabo til Musikhuset Aarhus Det oplagte valg til en middag i hyggelige og rolige omgivelser. Vi har åbent til natmad samt forfriskninger efter hver forestilling. Vi tilbyder en 3 retters teatermenu inkl. gratis parkering til kr. 295,- pr. pers. Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus er hovedsponsor i Musikhuset Aarhus.

295,-

kr. for 3 re t

te

r +20% r abat på dr ik kev ar er *

* Tilbuddet er kun gældende samme dag som forestillingen finder sted mod forevisning af gyldig Musikhus billet.

arrangør: klaverskolen gradus og musikhuset aarhus billetsalg 89404040 • musikhusetaarhus.dk

Restaurant La Pyramide Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C, Tlf. 86 12 86 65, www.lapyramide.dk

radissonblu.com/hotel-aarhus 138400 AARZH Ad FPP II Teatermenu (176x125).indd 1

07/12/12 14.23

[ forår 2013 ] side 29


for børn

Vitello

Kim Fupz Aakeson

Skøn musikalsk dramatisering af Kim Fupz Aakesons bøger om drengen Vitello, der bor i et rækkehus ved ringvejen sammen med sin mor. Vitello hedder Vitello, fordi mor har boet i Italien i to måneder, dengang hun var meget ung og vist også meget smuk. Hun er en kontant, men også kærlig mor, som elsker popsange, hvidvin og spaghetti med riveost. Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig. Han er nemlig ikke ret god til at kede sig, så han skal nok finde på noget - enten sammen med de irriterende tvillinger Max og Hasse eller sammen med møgungen William eller også bare sammen med sig selv. Som oftest falder hans (for ham) logiske udfald uheldigt ud til stor morskab for publikum. Robert Hansen, som senest har spillet med i Den eneste Ene, spiller rollen som krudtuglen Vitello, og Gunvor Reynberg er Mor.

Lørdag 16. marts kl. 15 i Rytmisk Sal Billetpris: 230 kr. / Børn: 150 kr. Aldersgruppe: Fra 5 år Varighed: 1 time og 35 min. inkl. pause. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Cirkeline i Tivoliland For de yngste

Cirkeline har en drøm... Hun og musevennerne Frederik og Ingolf bliver inviteret i et tivoli for at optræde for de lokale mus. Musepublikummet spilles af børnene i salen, som kan glæde sig til nogle af de bedste musikalske numre, som trekløveret har præsteret gennem tiderne. Det er dog ikke alle, som er begejstrede for denne optræden. For eksempel kan den lokale betjent ikke fordrage mus, så han prøver at sabotere forestillingen, men Cirkeline er ham for snedig. Stilen i forestillingen er en skøn blanding af den kendte Cirkeline-stil tilsat et stænk muppetshow.

Søndag 13. april kl. 13 i Lille Sal Billetpris: 230 kr. / Børn: 150 kr. Aldersgruppe: Fra 3 år Varighed: Ca. 50 min. uden pause Arrangør: Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus. side 30


Valhalla

Musical for hele familien

Broderjalousi og balstyriske valkyrier, krig og kærlighed, guders list og løgne - der er masser af spænding og spas for hele familien i Folketeatrets mytologiske og musikalske eventyr. De to halvbrødre Balder og Høder er forelsket i den samme kvinde, Nanna. Jalousien slår gnister, og bedre bliver det ikke, da den luskede Loke blander sig. Høder beslutter at slå Balder ihjel for at vinde Nanna. Men ved gudernes mellemkomst forsones brødrene. Valhalla - balladen om Balder er en musical, som fortæller de gamle myter på en helt ny måde. Historien er bygget over Peter Madsens og Henning Kures berømte tegneserie, og tilskueren vil kunne genkende både scenografi og kostumer fra dens populære og forunderlige univers. Kasper Wilton har instrueret forestillingen, som bliver Sigurd Barretts debut som musicalkomponist. Blandt de medvirkende finder man Pelle Emil Hebsgaard, der netop har spillet Lampens ånd i Aladdin, Lars Bom, Nastja Arcel og Søren Hauch-Fausbøll.

Lørdag 23. marts kl. 16 i Store Sal Billetpriser: 220 og 190 kr. / Børn: 140 og 110 kr. Aldersgruppe: Fra 6 år Arrangør: Musikhuset Aarhus

Åh Abe - for fuld Ramasjang Det er dem fra tv

Lillenørderne Kristian og Katrine er fulde af energi, når de laver spas på DR1 og Ramasjang, og nu kan de også opleves live, når de går på scenen i et show fyldt med musik, udklædning, sjov og ballade. Med i forestillingen er også Mek Pek og Warny, der byder på musik og løgnehistorier. Warny er kendt fra tv i rollerne som både politimanden, den gamle dame, den dumme mand og Anders fra Randers. De er med i showet, og fælles for dem alle er, at de lyver. Det gør voksne jo ellers aldrig… Efter showet er der mulighed for at få autografer.

Søndag 17. februar kl. 13 Billetpris: 230 kr. / Børn: 150 kr. Aldersgruppe: Fra 5 år Varighed: 1 time og 40 min. inkl. pause Arrangør: Musikhuset Aarhus

[ forår 2013 ] side 31


Via Biler repræsenterer

”Hos Via Biler kan du altid annullere slutsedlen inden levering”

Lars Skytte Flådechef Via Biler tror på langvarige forhold. Den slags skabes ved at gøre vores kunder så glade, at de har lyst til at vende tilbage til os køb efter køb efter køb. Hovedingrediensen i vores opskrift på loyalitet, er tillid. Tillid til, at det vi lover altid holder, og at vi altid holder hvad vi lover. Fx skal vores kunder altid føle sig til-

Aarhus Syd Chr. X´s Vej 203 8270 Højbjerg Tlf. 8747 1100

Musikhuset Aarhus. side 32

Aarhus Nord Grenåvej 465 8250 Egå Tlf. 8747 1200

Silkeborg Thrigesvej 1 8600 Silkeborg Tlf. 8724 8700

fredse med deres køb. Vores måde at sikre det på, er ved at tilbyde fri annullering af slutsedlen. Så hvis man kommer hjem med en forkert fornemmelse i maven, så annullerer vi slutsedlen inden levering. Gratis - og med et smil. For sådan ser vi på udbytterig bilhandel. Velkommen hos Via Biler.

Skanderborg Danmarksvej 6 8660 Skanderborg Tlf. 8794 1400


PH Entertainment præsenterer 3 fantastiske oplevelser i Musikhuset

SENSATIONELT GÆSTESPIL FRA LONDON

Three Phantoms’ is in no way connected with and/or approved/endorsed by Really Useful Group or Andrew Lloyd Webber.

The biggesT PhanToms from London WesT end

søndag, 10. februar 2013 kl. 20.00

John Owen Jones Earl Carpenter Matthew Cammelle

Three

Phantoms stort

orkes og ko ter r

Rebecca Caine as Christine

“The show was pure five star quality. I would recommend it to every opera buff or theatre groupie” An evening of intrique, humour and knockout music with heart-stirring perfomances worthy of the Phantom! John Owen Jones: Current phantom in London’s West End and voted the “best ever” to play Valjean in Les Miserables by fans world wide! Earl Carpenter: A long carreer in London’s West and recently played the phantom in the 25th Anniversary Tour of The Phantom of the Opera. Matthew Cammelle: Played the Phantom in The Phantom of the Opera at Her Majesy’s Theatre in London and recently played Harry Bright in the International Tour of Mamma Mia.

Onsdag, 15. maj 2013 kl. 20.00 By special arrangement with Ginger Boy Pr

London West End

musical gala De største hits fra: Thriller - MaMMa Mia - rocky - Tarzan - Mary PoPPins DirTy Dancing PhanToM of The oPera We Will rock you - lion king - grease og mange flere Fredag, 1. marts 2013 kl. 20.00

MusikHusEt AArHus

Billettlf. 8940 4040 - Billetlugen 7026 3267 - www.phentertainment.dk

[ forår 2013 ] side 33


shows

Foto: Susanne Mertz

Foto: Frank Eidel

Max Raabe & Palast Orchester

Max Raabe & Palast Orchester er cabaret, schlager og swing, som man sjældent ser og hører det. Raabe og orkestret har specialiseret sig i at genskabe lyden af tysk danse- og filmmusik fra 1920’erne og 1930’erne i bedste Weimarstil, og deres særegne blanding af swing og cabaret serveres med et stort glimt i øjet. Ikke mindst Raabes coverversioner af velkendte moderne popsange udsat for 20’er-30’er stil er populære - blandt dem sange som Britney Spears’ Oops! I Did It Again og Tom Jones’ Sex Bomb. Max Raabe er baryton - uddannet operasanger, men den umiddelbare succes, han og orkestret mødte ved en af deres første optrædener i Berlin, betød, at han droppede operakarrieren til fordel for Palast orkestret. I 1992 udgav de schlagerhittet Kein Schwein ruft mich an - en popsang i 20’er stil, der var en besk, men også humoristisk kommentar til den store udbredelse, mobiltelefoner efterhånden havde fået. Nummeret, der var Max Raabes debut som komponist, opnåede stor popularitet i både ud- og hjemland og banede vejen for en lang koncertrække, der har givet orkestret international berømmelse.

Søndag 12. maj kl. 19.30 i Store Sal Billetpriser: 340 og 290 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus. side 34

Gitte Hænning En utrolig sangerinde med en lang og utrolig historie. Gitte Hænning har levet sit liv på scenen, siden hun som 8-årig sang duet med sin far Otto Hænning i Giftes med farmand. Siden blev det til mange hits, og Gitte gødede jorden til en stor og vedvarende karriere som topartist i Tyskland uden at glemme sit publikum i Danmark, hvor hun fortsat har mange fans. Dem har hun endelig fundet tid til at møde igen. Hendes repertoire er særdeles udtryksfuldt og spænder vidt: fra svenske folkeviser via jazzstandards over en række af hendes store hits gennem tiderne. Hun guider sit publikum gennem koncerten i bedste entertainer-stil og akkompagneres sikkert og kompetent af pianisten Frank Castagnier.

Torsdag 11. april kl. 19.30 i Lille Sal Billetpris: 250 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus


Foto: Disney

Pirates of the Caribbean Symfonimusik og film

Rock’n’Comedy Mek Pek & Jan Svarrer

50’er rock’n’roll med humoristisk twist fremført på gulvbas, jazzguitar og piano - det er Mek Pek & Jan Svarrer for fuld udblæsning i et nyt show, der byder på rock’n’roll-evergreens, sjove sange, tyske undersættelser og vanvittige indfald. Mek Pek opleves på vokal og gulvbas, og når komikeren Jan Svarrer supplerer med humor, guitar, benspjæt og Elvishofter, kommer duoens helt unikke udtryk frem. D’herrer lover, at der er fuld fart på, at det bliver svedigt og hylende morsomt.

Torsdag 4. april kl. 20 i Lille Sal Billetpris: 180 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

På et filmlærred på scenen i Store Sal kører Disneys fantastiske actioneventyr Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl med blandt andre Johnny Depp, Orlando Bloom og Keira Knightly, og på scenen lige under lærredet sidder Aarhus Symfoniorkester og spiller Klaus Badelts storslåede filmmusik. Det er første og eneste gang, et dansk publikum får muligheden for denne enestående oplevelse, hvor livemusikken tilføjer helt nye dimensioner til alt det, der sker på lærredet. Det er Christopher Entertainment, Musikhuset Aarhus og Aarhus Symfoniorkester, der nu sætter alle sejl og tager publikum med på et fantastisk eventyr i selskab med en køn ung smed, en excentrisk pirat og en bedårende ungmø. Det hele krydres med mytteri, en grum forbandelse, rigeligt med rom og masser af action.

Lørdag 11. maj kl. 19.30 i Store Sal Billetpriser: 320 og 270 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus, Aarhus Symfoniorkester, Christopher Entertainment og Disney

[ forår 2013 ] side 35


shows Sigfred Pedersens sange

The Red Hot Chilli Pipers Sækkepiber og rock

Sækkepiber og rockmusik af blandt andre AC/DC, The Who og Queen? Ja, du hørte rigtigt. Siden de vandt det britiske tv-talentshow When Will I Be Famous i 2007, har The Red Hot Chilli Pipers sat nye standarder for, hvordan kendte og elskede pop- og rock hits skal leveres. Bagrock (sække-rock) kalder gruppen sin helt unikke blanding af sækkepibemusik og rytmiske instrumenter. Deres fortolkninger af numre som We Will Rock You af Queen, Smoke on the Water af Deep Purple, Chasing Cars af Snow Patrol og Let Me Entertain You af Robbie Williams har begejstret publikum fra Skotland til Australien. Og nu er de klar til at indtage Danmark - selvfølgelig iført kilte.

Peter Abrahamsen, Janne Lærkedahl og Torben Kjær hilser foråret velkommen med en perlerække af Sigfred Pedersens dejlige sange - blandt dem Nu går våren gennem Nyhavn, Katinka Katinka og Tørresnoren. Viseforfatteren Sigfred Pedersen er det nærmeste, vi kommer et dansk svar på Evert Taube, og der venter publikum en stemningsfuld eftermiddag, hvor man får lidt af det hele - inklusiv mulighed for at synge med ind i mellem.

Søndag 14. april kl. 15 i Lille Sal Billetpris: 200 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Lørdag 11. maj kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 200 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Slager Turnéen

Foto: Kenneth Havgaard

Stig Rossen Julekoncert Traditionen tro byder december måned på Stig Rossens populære og meget stemningsfyldte julekoncert. Kendte og elskede julesange fra både ind- og udland er på programmet, og i år er gæstesolisten en helt ung, men meget talentfuld sanger, nemlig Thomas Meilstrup, som vandt DR-programmet Skjulte Stjerner - og som i parentes bemærket er søn af Gry Johansen, der vandt det danske melodi grand prix i 1983 med Kloden drejer. Julekoncerten bringer os igennem et par hyggelige og festlige timer med sange som En stjerne skinner i nat og Glade jul, inden hele salen traditionen tro rejser sig og synger julen ind sammen med Stig i Dejlig er jorden. Scenografien danner en flot ramme om de dejlige julesange, og med orkester og kor i den sædvanlige stemningsfulde udgave, kan folk godt begynde at glæde sig.

Onsdag 4. december kl. 17 i Store Sal Billetpriser: 410 og 370 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus. side 36

Masser af dansktop hits er på programmet denne eftermiddag i Rytmisk Sal, når en række af de mest elskede solister inden for dansk populærmusik deler scenen - og alle bakkes op af det fem mand store orkester Them Showband. Glæd dig til Hvis tårer var guld og Søde sommerminder med Susanne Lana, til Snart er du mer’ end sytten år og Mini Max med Annette Klingenberg, til Kære lille mormor og Tak fordi vi er venner med Richard Ragnvald, og Stella Polaris og Dem fra Danmark af med Kisser & Søren - blandt mange andre hits.

Søndag 17. februar kl. 15 i Rytmisk Sal Billetpris: 180 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus


Kærestekoncert Valentines Day

One For My Baby, My Funny Valentine og Let’s Fall in Love. På Valentines Day den 14. februar kan kærestepar og andet godtfolk nyde en koncert med ægteparret Tuva Semmingsen og Joachim Knop. Det er smægtende sange af komponister som Cole Porter, George Gershwin og Irving Berlin, der er på programmet, og ved klaveret sidder Nikolaj Bentzon, der er tidligere dirigent og kunstnerisk leder af DR Big Bandet. Mezzosopranen Tuva Semmingsen er solist ved Den Kgl. Opera, men har også sunget en del uden for landets grænser. Sammen med ensemblet Barokksolistene høres hun på soundtracket til Lars von Triers film Antichrist. Tuva har også en hemmelig passion for jazzmusiken, og den bliver indimellem dyrket sammen med bigbandet The Orchestra eller i et mere intimt format med Figura ensemblet. Joachim Knop fuldførte i sommeren 2000 sine sangstudier på Operaakademiet ved Det Kgl. Teater, og har blandt andet sunget her, på Malmø Musikteater, Den Jyske Opera og Den Fynske Opera. I Musikhuset Aarhus har vi senest oplevet ham i musicalen Elsk mig i nat X-MAS og før det i Folketeatrets forestilling Fakiren fra Bilbao. Han skuespildebuterede i Drengene fra Skt. Petri og har senere medvirket i flere spillefilm, blandt andet filmene om Anja og Viktor.

Torsdag 14. februar kl. 20 i Lille Sal Billetpris: 300 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

Flamenco Passion Flamenco fra Sevilla

Flamenco Passion byder indenfor i et ekspressivt og vidtfavnende musikalsk univers med flamenco- og latininspirerede kompositioner, hvor sydens varme, passion og temperament blandes med nordens stemningsfulde melodiske melankoli. Danske Poul Jacek Knudsen på guitar og Anders Pedersen på cajon og percussion har denne gang inviteret den prisbelønnede flamencodanser Lakshmi Basile med tilnavnet ’La Chimi’ og den unge sanger Juan Murube med fra Sevilla. La Chimi har danset på alle de store tablaos i Sevilla og har vundet adskillige priser for sin dans i flamencoens hjemland, mens sangeren Juan Murube er det nye unge håb, der i 2010 blev inviteret til at arbejde med en af flamencoens gamle mestre Manuel de Paula. Ved koncerten medvirker også sangeren Pepita Rohde.

Onsdag 10. april kl. 19.30 i Lille Sal Billetpris: 220 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

[ forår 2013 ] side 37


Ring til os, når det passer dig

- vi har også åbent efter forestillingen Du kan altid ringe til os. Vi har åbent døgnet rundt - 365 dage om året. Døgnåben 70 123 456

Musikhuset Aarhus. side 38


gratis

Året rundt byder Musikhuset Aarhus på masser af gratis arrangementer - primært i Caféen. Der er et begrænset antal pladser til disse arrangementer, så kom i god tid, for der er ofte rift om pladserne. På musikhusetaarhus. dk kan du i kalenderen vælge en liste, der kun viser alle gratis arrangementer for en given måned.

Solisterier

Simon Rosenbaum og Dansk Solist-Forbund står for et af de faste og meget populære programpunkter blandt Musikhusets gratis arrangementer. Simon er den altid veloplagte konferencier, der præsenterer en skønsom, men altid meget talentfuld blanding af såvel kendte og etablerede kunstnere som unge stjerner.

Peter Lund Swingtrio Peter Lund Swingtrio spiller numre fra den tid, hvor Nat King Cole, Fats Waller og Mills Brothers tryllebandt publikum med deres hotte, glade og swingende musik. I forbindelse med koncerten tilbyder restaurant johan r. en jazz-brunch-buffet til 145 kr. Bord-bestilling kan ske på tlf. 2230 0092 eller på www.johanr.dk.

Søndag 7. april kl. 11 i Caféen

Søndag 27. januar • Lørdag 23. februar • Lørdag 16. marts • Søndag 28. april Søndag 12. maj • Alle dage kl. 14 i Caféen

Rune Herholdt & The Gospelbrothers

Den Jyske Operas Kor

En blanding af gospelspirituals og soul krydret med gruppens helt egen umiskendelige lyd. Der er garanti for intim “feel good” stemning, når de fire herrer slår tonerne an.

Sommerkoncert Den traditionsrige sommerkoncert har et afvekslende program, let og lyrisk, med mange af de sange, vi forbinder med dansk sommer. Det er også en tradition, at publikum får mulighed for at synge med.

Lørdag 27. april kl. 13 i Caféen

Lørdag 22. juni kl. 13 i Foyer Syd

Århus Amatørsymfoniorkester Århus Amatørsymfoniorkester blev grundlagt i 1926 under navnet Aarhus Privatorkester og er i dag et fuldt besat symfoniorkester med over 70 musikere i alderen 16 til 85. Orkestrets dirigent har siden 1986 været Erwin Chmiel, der til daglig er bratschist i Aarhus Symfoniorkester.

Souvenirs

Ukulelekoncert

Repertoiret er hovedsageligt 1800-tallets store symfoniske musik, og til koncerten i Musikhuset kan man høre populære toner af bl.a. Rossini, Brahms og Prokofiev. Solist er Jette Rosendahl, som både brillerer med sang og på violin.

Mandag 1. april kl. 14 i Caféen

Søndag 3. februar kl. 12 i Foyer Syd

Søndag 23. juni kl. 13 i Caféen

Carsten Knudsen

Sofie Bonde og Nils Torp

[ forår 2013 ] side 39


godt at vide Åbningstider Musikhuset Aarhus er åbent alle ugens syv dage fra kl. 11-18. På forestillingsdage er der åbent indtil en time, efter sidste arrangement er slut.

Pausedrinks Undgå kø i pausen. Du kan med fordel købe dine pausedrinks inden forestillingen. Så står de klar, når du kommer ud af salen.

Åbningstider i billetsalget

Drikkevarer i salene

Billetsalget er åbent mandag-lørdag kl. 12-17 samt en time før forestillingsstart. Søndag åbent en time før forestillingsstart. Billettelefonen er åben mandag-lørdag kl. 13-17. Billetsalgets telefonnummer er 89 40 40 40. På www.musikhusetaarhus.dk kan du købe billetter døgnet rundt.

Som noget nyt kan du tage drikkevarer med i salen til udvalgte forestillinger. Det gælder primært til musicals, rytmiske arrangementer og comedy i Store Sal, Lille Sal og Rytmisk Sal. En forudsætning er, at drikkevarerne er i plasticbægre.

Café og restaurant Caféen er åbent dagligt fra kl. 11. På forestillingsdage er der åbent indtil en time, efter sidste arrangement er slut. På dage, hvor der ikke er forestilling, lukker Caféen kl. 18 - køkkenet kl. 17.30. Telefonen er åben fra kl. 10 på hverdage og kl. 11 i weekender. Se menuer eller reserver bord på johanr.dk Telefon: 22 30 00 92 - mail: info@johanr.dk

Gavekort Et gavekort til Musikhuset Aarhus kan benyttes til alle de arrangementer, du finder på musikhusetaarhus.dk. Gavekort sælges fra Musikhusets billetsalg, eller du kan købe det online og printe selv derhjemme - nemt og enkelt. Du bestemmer selv beløbet. Et gavekort gælder i 3 år. Gavekort kan ikke benyttes til restaurant og café.

Rabat Musikhuset Aarhus tilbyder en række forskellige rabatter på udvalgte forestillinger. Både her i magasinet og på hjemmesiden kan du ved hjælp af små ikoner nemt se, hvilke rabattyper der eventuelt ydes på en given forestilling. Man kan altid kun benytte én rabatform.

Køb billet til mindst to forskellige titler på én gang og få rabat. Rabatten er på 50 kr. pr. billet. Hvis du køber til tre forskellige forestillinger på én gang, får du 50 kr. i rabat på hver af de tre - og så fremdeles. Der kan ikke tilkøbes flere forestillinger senere, men så snart du finder to nye forestillinger, du gerne vil se, kan du få rabat igen - hvis de er med i 2plus ordningen.

Mod forevisning af gyldigt studiekort kan du få 80 kr. i rabat af ordinærprisen på de forestillinger, der er mærket med ikonet S.

Garderobe Vi anbefaler, at du benytter garderoben i Foyeren. Ikke alene kan overtøj fylde og genere din sidemand i salen. Ofte placeres en frakke under sædet, men dermed blokerer den for ventilationen, der styres via ristene her. Så bliver det svært at regulere temperaturen og sikre den bedst mulige klimakomfort.

Parkering Musikhuset Aarhus råder over egen parkeringskælder med ca. 90 p-pladser. Indkørsel sker fra Aros Allé, og billet-automater findes i p-anlægget. Afgift: 14,- kr i timen. Der kan betales med kort og kontanter. I Musikhusets billetsalg kan man købe et parkeringskort til Musikhusets Parkeringskælder. Kortet koster 35 kr. og giver ubegrænset parkering i et døgn. Der kan også parkeres på Aros Allé mod timebetaling. Scandinavian Congress Centers parkeringsanlæg ligger umiddelbart ved siden af Musikhuset. Mod forevisning af gyldig forestillingsbillet, kan man i Musikhusets billetsalg købe en særlig p-billet for 45 kr. Til sammenligning er timeprisen 16 kr.

For sent ankomne Som udgangspunkt starter alle forestillinger i Musikhuset Aarhus præcist. For sent ankomne kan ikke forvente at få adgang til salen, efter en forestilling er gået i gang. Det er suverænt kunstnerne på scenen, der bestemmer, hvorvidt Musikhusets personale må lukke for sent ankomne ind i salen. Reglerne kan derfor variere fra forestilling til forestilling. Kommer man for sent og bliver nægtet adgang til salen, kan man ikke få sin billet refunderet.

Nyhedsbrev Tilmed dig vores nyhedsbrev på musikhusetaarhus.dk og hold dig opdateret om nye forestillinger, deltag i konkurrencer og meget mere.

facebook Mød os på facebook, hvor vi viser øjebliksbillederne - de søde og sjove historier og billeder, information om billetter, der frigives til salg i sidste øjeblik, små filmklip og meget andet.

Kontakt: Hvis du er under 25 år, kan du mod forevisning af gyldig legitimation få 80 kr. i rabat af ordinærprisen på de forestillinger, der er mærket med ikonet U.

Musikhuset Aarhus. side 40

Musikhusets tlf: 89 40 90 00 Mail: musikhuset@aarhus.dk www.musikhusetaarhus.dk


emiere

kspr danmar

For første gang i mere end 25 år træder far og datter nu op på scenen sammen. To generationer forenes i en teaterkoncert med masser af skøn musik hentet fra syv årtier. Den pæne Keld og hans skrappe datter Annette spiller rollerne som sig selv i en morsom forestilling, der både fortæller en musikalsk og en personlig historie. Det handler om genhør og gehør. Om fordømmelse og berømmelse. Historien om 2 x Heick byder på klassiske far-datter konflikter og er uhøjtideligt selvironisk. Musikken binder historien sammen, og her byder de på alt fra rock’n’roll til Grand Prix, fra protestsange til opera. Akkompagneret af et fem mand stort orkester og billeder fra fortiden. Der er plads til nostalgi med et lunt glimt i øjet, når de to generationer krydser klinger og viser hidtil usete sider af sig selv.

Premiere: Fredag 20. september kl. 20 i Rytmisk Sal Lørdag 21. september kl. 15 og kl. 20 i Rytmisk Sal Billetpris: 280 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus

[ forår 2013 ] side 41


fyraftensworkshops

fra Speakers Club Goal mapping:

Den simple metode til bæredygtig succes Brian Mayne Brian Mayne er manden bag Goal Mapping, et redskab der benyttes til at opnå radikalt bedre resultater ved at sætte målsætninger i system. Mayne er en af Storbritanniens dygtigste foredragsholdere, og Goal Mapping konceptet bruges i dag af blandt andre Siemens, Microsoft, Coca Cola, British Telecom, det norske postvæsen samt 500.000 børn i engelske skoler.

Onsdag 6. februar kl. 16.15 i Rytmisk Sal Billetpris: 425 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus og Speakers Club

Vejen til et lattermildt liv:

Harmoni i hjemmet og energi på arbejdet Karen-Marie Lillelund og Søren Dahl

Ny vækst via sociale medier og færdigheder:

The Like Economy

Brian Carter og Christopher Barrat

To populære entertainere - forfatter, foredragsholder, bakkesangerinde og humorist Karen Marie Lillelund og radiovært og musiker Søren Dahl - har fundet sammen om denne workshop, som handler om at skabe mere energi, glæde og overskud i livet - både privat og i arbejdslivet.

Vejen til ny vækst går via stærke sociale færdigheder og evnen til at mestre de sociale medier. En af verdens førende eksperter i sociale medier og markedsføring på internettet, amerikanske Brian Carter, og den engelske relationsekspert Christopher Barrat giver deltagerne en grundig indføring i emnet.

Onsdag 6. marts kl. 16.15 i Lille Sal Billetpris: 425 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus og Speakers Club

Onsdag 17. april kl. 16.15 i Lille Sal Billetpris: 425 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus og Speakers Club

Ledelse med omsorg:

Positivitet, livsglæde og autentisk styrke:

Om rummelighed, grænser og om at finde sit fristed Jens Moberg og Risenga Mangheezi

Inspiration til mere selvtillid, åbenhed og nysgerrighed Bubber og Steinar Ditlefsen

To tilsyneladende modsætninger taler om at finde sit fristed. Jens Moberg har været Coorporate Vice President i Microsoft, hvor han sad som del af Steve Ballmers og Bill Gates’ Executive Team. I dag er han administrerende direktør for Alectia. Risenga Mangheezi har arbejdet otte år på Christiania, bl.a. med forhandlinger om lovliggørelsen samt som fristadens pressetalsmand.

En personlig, opløftende og livsglad eftermiddag med tv-værten Bubber og Steinar Ditlefsen, som med sin venlige og energiske stil har indtaget de danske foredragsscener de seneste par år. Det handler om, hvordan vi får skabende og magiske øjeblikke i vores møde med verden og menneskene omkring os.

Onsdag 14. maj kl. 16.15 i Lille Sal Billetpris: 425 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus og Speakers Club

Onsdag 11. juni kl. 16.15 i Lille Sal Billetpris: 425 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus og Speakers Club

Musikhuset Aarhus. side 42


Besøg Disney Store København

Her findes eksklusive Disney produkter og du kan deltage i sjove events så som ”Lær At tegne Mickey” og ”Quiz med Mike”. Sjov for hele familien! Disney Store, Amagertorv 8, 1160 København K, Danmark.

© Disney

[ forår 2013 ] side 43


MØDER, KONFERENCER & KURSER Johan r. – professionelt og inspirerende mødested, café & restaurant Skal du, eller din virksomhed, holde et større møde, konference eller kursus og er egne faciliteter ikke til det, er johan r. løsningen. I samarbejde med Musikhuset Aarhus, kan vi tilbyde både mad og lokaler til jeres næste konference, kursus eller firmaarrangement.

Vi sørger for, at rammerne og servicen er top, så I kan koncentrere jer 110% om jeres arrangement. Der er mange muligheder i huset og vi kan tilbyde faciliteter til både mindre og helt store arrangementer, hvor vi laver en fuldendt kombination af både møde, mad og oplevelse. Vi kan tilbyde lokalefaciliteter fra 10 personer og op til ca. 1600 siddende og ca. 2500 stående gæster. Store Sal Symfonisk Sal Kammersalen

· · ·

Lille Sal Rytmisk Sal Møderum, der kan rumme op til 20-25 personer

johan r. - café & restaurant er stedet, hvor mad og atmosfære emmer af kvalitet og stolthed og hvor traditioner

og nytænkning går op i en højere enhed - hvor både gæster og medarbejdere føler glæde og stolthed ved produktet. Vi skaber en oplevelse, der huskes og efterspørges. Vores køkkenchef garanterer hjemmelavede specialiteter, hvor der bliver kælet for detaljen. Vi står klar til at byde velkommen i den smukke højloftede foyer i Musikhuset Aarhus - hvor I kan nyde udsigten til blandt andet Musikhusparken og den smukke regnbue på toppen af AROS kunstmuseum. Dette alt imens vi serverer lækker og inspirerende mad. Vi glæder os til at byde jer velkommen

Kontakt johan r. for mere information på tlf. 22 30 00 92 eller info@johanr.dk www.johanr.dk johan r. er forpagtet af TURBINEHALLEN ApS, 8000 Aarhus C.

Billetsalg: 89 40 40 40 eller www.musikhusetaarhus.dk

MØDEPAKKE -Morgenmad, frugt samt kaffe&the - Lækker frokost - Frisk frugt & isvand - Eftermiddags kaffe/the samt hjemmebagt kage

Fra kun kr. 500,inkl. moms pr. person


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.