Musikhuset Forår 2014

Page 1

musikhuset aarhus

FORÅR 2014

TAM TAM I MUSIKHUSET PIGEN MED PARAPLYERNE

LASSE RIMMER, MARIE BERGMAN, ALFONS ÅBERG,

PAT METHENY, RUFUS WAINWRIGHT PIRATES OF THE CARIBBEAN 2 - DEAD MAN’S CHEST


berige bevæge begejstre

rabat

på udvalgte forestillinger Studierabat 80 kr. Ungdomsrabat (u. 25 år) 80 kr. Køb billetter til to forestillinger og få 50 kr. i rabat pr. billet


MUSIKHUSET AARHUS er en mødeplads for alle mennesker i alle aldre. Noget af det jeg virkelig holder af, er de aftener, hvor der er gang i alle scener, og kulturen fylder huset. Det er ikke kun alsidigheden på scenerne, der gør mig stolt. Det er de berigende kultursammenstød, når publikum fra Symfonisk Sal blandes med stand-up publikummet, når jazz-nørden møder ballet-entusiasten i garderobekøen, eller når en cafégæst, mere på udkig efter kaffe end kultur, bliver overrasket af 300 sangglade, der synger fra højskolesangbogen. I efteråret fulgte vores fotograf livet bag scenen blandt teknikere, personale og kunstnere på sådan en dag. Resultatet kan du se her i bladet. Sådan en dag bekræfter mig i, at Musikhuset er et sted, hvor mennesker mødes på tværs af smag og kulturelle præferencer. Stik hovedet ind, også selvom du ikke har en billet. Der er også noget for dig.

e e e

Marianne Bedsted, direktør

#musikhusetaarhus

MAGASINET MUSIKHUSET AARHUS:

FORSIDEFOTO:

16. årgang - nr. 3 - 21. januar 2014 Oplag: 170.000 eksemplarer

Tam Tam i Musikhuset Foto: © The One & Only Company

REDAKTION OG PROGRAMLÆGNING:

INDHOLD:

Ansvarshavende redaktør: Direktør Marianne Bedsted og programchef Mette Kier. Bodil Siersbæk, Hans Helleshøj Buch, Mimi Lund, Steen Bay, Thomas Krogh Råhlin og Steen Larsen-Ledet

Tekst, billeder og illustrationer må ikke gengives eller kopieres uden forudgående tilladelse. Ret til ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for evt. trykfejl. Hvor intet andet er anført, er Musikhuset Aarhus arrangør.

GRAFISK DESIGN OG TILRETTELÆGGELSE:

BILLETSALG:

Aros Kommunikation

Telefon: 89 40 40 40 musikhusetaarhus.dk og billetlugen.dk

TRYK:

Stibo Graphic

MUSIKHUSET AARHUS:

ANNONCER:

Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C Telefon: 89 40 90 00 Mail: musikhuset@aarhus.dk

Telefon 89 40 90 07 / Alle hverdage kl. 9.00 - 17.00

GENRER:

TEATER SHOW KONCERT COMEDY DANS KLASSISK BØRN ANDET


ANMELDELSE/

KONCERT

RET TIT BORTE TIT

SØREN KRAGHJACOBSEN

Der leges med finurlige ord og forsvundne dippedutter på Riddersalen, hvor der tages fint hånd om de små tilskueres undren.

Der var plademæssigt stille om Søren Kragh-Jacobsen i mange år, fra hans folkelige gennembrud i 1975 med Kender du det? til han udgav albummet Isalena i 2001, hvor han vendte tilbage som en modnet sangskriver med noget på hjerte. En aften i selskab med Søren KraghJacobsen og hans melodiøse ørehængere, er en aften ned ad mindernes boulevard.

★★★★★

Børneteateravisen.dk BØRN

RET TIT BORTE TIT

31. JAN KL 20 I RYTMISK SAL 295 KR

TEATER

KONCERT

MICHEL CAMILO

EDITH PIAF - SPURVEN

Rhapsody in Blue med DR Big Bandet Den brasilianske verdensstjerne Michel Camilo og DR Big Bandet, under ledelse af den tidligere operachef for Den Jyske Opera, Giordano Bellincampi, spiller et helt nyt arrangement af Gershwins klassiske Rhapsody in Blue. Camilo og Bellincampi kommer fra hver sin musikalske verden. Camilo er klassisk uddannet pianist, men har sine rødder i den latinamerikanske jazz, mens Bellincampi, der har dirigeret mange af de store symfoniorkestre verden over, har en fint udviklet fornemmelse for rytmik, dynamik, intonation, præcision og en stor kærlighed til jazzen.

26. JAN KL 20 I STORE SAL 370, 310 KR

KONCERT

TRIBUTE TO GETZ / JOHANSSON En hyldest til den mest populære skandinaviske jazzpianist, Jan Johansson og hans samarbejde med en af jazzens allerstørste tenorsaxofonister, Stan Getz.

Kirsten Siggaard fortolker Piaf

8. FEB KL 14 OG 16 I RYTMISK SAL VOKSEN: 195 KR BARN: 115 KR UNUMMEREREDE PLADSER ALDERSGRP: 3-6 ÅR

Med Kirsten Siggaard i rollen som Edith Piaf er Spurven en dramatisk, kraftfuld, bevægende og samtidig humoristisk fortælling om den franske chanteuses sidste år. Om hendes kamp for at stå på scenen for det publikum, der forgudede hende. I Spurven fortolker Siggaard 11 af de mindeværdige og fantastiske sange. Medvirkende: Kirsten Siggaard, Christiane Bjørg Nielsen, Mathias Grove m.fl.

JOHAN R./

PAUSEDRINK OG VIP-PAUSE

Spring køen over i pausen og bestil pausedrinks før forestillingen eller bestil VIP Pause-servering til alle forestillinger i Store Sal. For 65 kr er der vin, øl, vand og snacks ad libitum i pausen.

4. FEB KL 20 I STORE SAL 340, 290, 230 KR

COMEDY

FRANK HVAM Upassende

5.-7. FEB KL 20 I STORE SAL - FÅ BILLETTER 315 KR

Se mere på johanr.dk

MUSIKHUSETS NYHEDSBREV Abonner på vores nyhedsbrev og få nyhederne først. Tilmeld dig på musikhusetaarhus.dk

29. JAN KL 20 I LILLE SAL 230 KR

Musikhuset Aarhus. side 4

Jytte Abildstrøms Teater

TEATER

SHOW

KONCERT

COMEDY

DANS

KLASSISK

BØRN

ANDET


ANMELDELSE/

BØRN

ROBIN HOOD

CIRKUS KRONE

Den festligste ”Robin Hood”, jeg har set, Disneys tegnefilm inklusive.

8.-9. FEB KL 15, 10.-14. FEB KL 12 OG 14 SAMT 15. FEB KL 14 OG 16 I LILLE SAL VOKSEN: 120 KR BARN: 100 KR ARR: CIRKUS KRONE

★★★★★

Børneteateravisen.dk KLASSISK

WIENER JOHAN STRAUSS GALLA 14. FEB KL 16 OG 19.30 I SYMFONISK SAL 470, 570, 670 KR ARR: DA CAPO MUSICMARKETING

JOHAN R./MENUER BØRN

ROBIN HOOD

KONCERT

Asterions Hus

& hans band

En hæsblæsende fortælling om Robin Hood fra Sherwoodskoven fyldt med slag, spark og vild fægtning.

MICHAEL FALCH 14. FEB KL 20 I RYTMISK SAL - STÅENDE 295 KR ARR: RMT

Hver måned byder på en ny sæsonmenu i johan r. Se mere på johanr.dk

16. FEB KL 15 I LILLE SAL VOKSEN: 195 KR BARN: 115 KR ALDERSGRP: 7 ÅR OG OP

KONCERT

GIPSY KINGS Se video

Det verdenskendte band har 25 års jubilæum og udgiver efter 7 år nyt album under titlen Savor Flamenco. Det fejrer sigøjnerkongerne ved at drage på verdensturné, hvor de vil forføre Aarhus med bamboleo, flamenco og latinamerikanske rytmer.

16. FEB KL 20 I STORE SAL 420, 370, 320 KR

[ forår 2014 ] side 5


KLASSISK

HAMMELIN 23. FEB KL 19.30 I LILLE SAL 320 KR ARR: AARHUS MUSIKFORENING

COMEDY

DYBVAAAAD ON TOUR

CLASSICAL MORNINGS BRUNCH johan r. serverer en klassisk brunch til Classical Mornings 23. feb. og 30. marts. Nyd musikken med en brunch med lækkerier fra køkkenet, frisk frugt, kaffe/te og et glas juice.

26. FEB KL 20 LILLE SAL 120 KR

KONCERT

NIELS LAN DOKY TRIO

GRATIS I FEBRUAR

En af dansk jazz’ mest fremtrædende repræsentanter, pianisten Niels Lan Doky, kommer til Aarhus med sin trio bestående af de to unge musikere Jonathan Bremer (bas) og Niclas Bardeleben (trommer). Scandinavian Standards fra 2013 er Lan Dokys hyldest til den skandinaviske tone, og rummer såvel en jazz standard som Dear Old Stockholm til fortolkninger af Solen er så rød mor og James Bond temaet The Living Daylights.

1. feb kl 13 Foredrag om Benny Andersen v/ Flemming Både

19. FEB KL 19.30 I LILLE SAL 220 KR

2. feb kl 11 Kinesisk Nytår

KONCERT

PER CHR. FROST Musikalsk mangfoldighed og spilleglæde i særklasse. Per Chr. Frost sætter strøm til Lille Sal sammen med Lars Daugaard (trommer), Henrik Møller (bas) og Peter Dencker (keyboard).

20. FEB KL 20 I LILLE SAL 180 KR

KONCERT

DODO AND THE DODOS 22. FEB KL 20 I RYTMISK SAL 295 KR ARR: DODO AND THE DODOS

KLASSISK

CLASSICAL MORNINGS

8. feb kl 10 Bagagerumsmarked

DANS

SELENE MUÑOZ

flagstang-markeder.dk

Flammende flamenco med nordisk islæt Selene Muñoz viser varme, virtuositet og flammende spansk temperament i sine fantastiske flamencoshows. Den dansk/spanske Selene Muñoz dannede i efteråret 2012 en nordisk kvartet bestående af danskspanieren Oscar Alvarez (piano), cubaneren Yasser Pino (bas), og svenskeren Stephan Jarl (percussion). Selene Muñoz har koreograferet og turneret i hele verden.

27. FEB KL 20 I LILLE SAL 250 KR

TEATER

SHOW

KONCERT

9. feb kl 16 Aarhus Amatørsymfoniorkester 16. feb kl 12.30 Syng i den Blå 22. feb kl 13 Optakt Lucia di Lammermoor 23. feb kl 14 Klaverkoncert med EPTA elever

23. FEB KL 10 I CAFÉEN 195 KR INKL BRUNCH FRA JOHAN R.

Musikhuset Aarhus. side 6

9. feb kl 13 Gaffelprisen 2014

COMEDY

DANS

KLASSISK

BØRN

ANDET


KLASSISK

COMEDY

LASSE RIMMER Selvtilfreds

1. MAR KL 19 OG 21.30 I RYTMISK SAL 215 KR SE ARTIKEL SIDE 14-15

SCHUMANN EVENING med Lovro Pogorelich

Den kroatiske pianist Lovro Pogorelich har hele sin karriere kredset omkring komponisten Robert Schumann. Koncerten i Aarhus har således et rent Schumann-program bestående af Fantasi i C-Dur (opus 17) og Kreisleriana (Opus 16).

2. MAR KL 16 I LILLE SAL 290 KR

JOHAN R./

STANDUP TILBUD

Lækker sandwich eller panini samt 1 stor kold fadøl Kun 100 kr

ANMELDELSE/

SCHUMANN EVENING

Hans anslag har styrke og hans spil format. Lovro er virkelig en løve ved pianoet. Kristeligt Dagblad

KONCERT

VIGGO SOMMER & His Back Howlers

Selvom Viggo Sommer fra De Nattergale er alene, kan han sagtens få publikum til at skrige af grin. En aften med fed, underspillet humor, vestjyske anekdoter og kærlige løgnehistorier, men også en aften i musikkens navn, hvor klangbunden er the blues. Med på scenen har han Ulrik Bust og NO Thorning som en solid backingduo.

6. MAR KL 20 I LILLE SAL 220 KR

KLASSISK

LUCIA DI LAMMERMOOR 5.-7. MAR KL 19.30 OG 8. MAR KL 15 I STORE SAL 495, 395, 275 KR OPERAJOMFRU: LOUNGE, OPTAKT OG OPERA 6. MAR KL 18.30 90 KR ARR: DEN JYSKE OPERA

COMEDY

DJØF MED LØG(N)

Se video

“Vi var naturligvis grundigt forberedt. Der var holdt formøder, der var skrevet indstillinger. Men vi vidste alle sammen, at til møder med Den Store Leder er al forberedelse forgæves. Når vi gik gennem døren til direktørkontoret, ville vi træde ind i en parallelverden, hvor al logik var sat ud af kraft. Hvor måneders analyser ville kuldsejle mod tilfældige indskydelser, som Den Store Leder havde fået i går aftes over havegrillen hos genboen.” Velkommen til Djøf med Løg(n). Det bliver absurd, vanvittigt… og lidt som at være på arbejde.

5. MAR KL 19.30 I LILLE SAL 250 KR

[ forår 2014 ] side 7


86x244mm_Layout 1 10/12/13 13.23 Side 1

VINTER CIRKUS FOR HELE FAMILIEN

Internationale artister, ponyer og Cirkus Krones egen “verdens bedste klovn” Allando

8. - 15. FEB

BILLETTER: 120/100 KR (Inkl. gebyr)

Musikhuset Aarhus. side 8


MUSIKHUSET CON AMORE I Musikhuset stiler vi efter at præsentere den højeste kvalitet inden for alle genrer, og glæder os hvert år over at kunne præsentere landsdækkende turnéer, som er en meget vigtig del af vores program. Samtidig vil vi præsentere arrangementer, som kun kan opleves i Musikhuset. Det er oplevelser og arrangementer, som vi har arbejdet længe på at få i huset eller store internationale forestillinger, som man bare ikke må gå glip af. Derfor introducerer vi i dette magasin et helt nyt mærke, “Musikhuset Con Amore”, som fortæller, at disse forestillinger er en satsning i vores program. Igen i år fortsætter vi samarbejdet med Betty Nansen Teatret. Denne gang med

succesforestillingen Den mystiske sag om hunden i natten og musicalen Pigen med paraplyerne. Vi er også stolte af at kunne tilbyde en eventyrlig smuk og humoristisk danse-forestilling skabt af den verdensberømte franske dukkefører og teatermand Philip Genty. Han kommer til kulturbyåret 2014 i Umeå med forestillingen Forget me not, der som del af en skandinavisk turné besøger Aarhus, som det eneste sted i Danmark. Disse tre og andre udvalgte forestillinger er håndplukkede til os, og vi kalder dem derfor "Musikhuset Con Amore". Mette Kier Programchef

KONCERT

THE BEST OF RUFUS WAINWRIGHT Den 40-årige canadiske singer-song writer og entertainer Rufus Wainwright har flere gange i de seneste år begejstret sit danske publikum med flotte og anmelderroste koncerter. Nu får det danske publikum igen lov til at dykke med ned i de bedste sange fra manden, som Elton John har kaldt for ”den bedste nulevende sangskriver i verden”. Rufus Wainwright er alene med sit piano på scenen i Musikhuset. Med i bagagen har han et nyt The best of Rufus Wainwright album.

13. MAR KL 20 I STORE SAL 450, 390, 330 KR

Se video

ANMELDELSE Topcharmerende supervokalist på slap line. ★★★★★ GAFFA [ forår 2014 ] side 9


KLASSISK

DORIC QUARTET SHOW

FÆRDIG MED FYRRE

9. MAR KL 19.30 I LILLE SAL 220 KR ARR: AARHUS MUSIKFORENING

Comedieteatret

Susanne og Torben har været gift i næsten sytten år. Livet går sin skæve gang, indtil den dag Susanne indser, at der er mere i livet end tøjvask, tarteletter og tilbudsaviser - nu skal livet leves, inden det er for sent! Men, hvordan realiserer man sig selv, når man er omgivet af en teenagedatter, som er udenfor pædagogisk rækkevide, en småsenil svigerfar og snotforvirret ægtemand? Medvirkende: Karsten Jansfort, Henrik Lykkegaard, Joy-Maria Frederiksen, Troels II Munk og Josefine Moody Øland

7. MAR KL 20 I RYTMISK SAL 350 KR

SHOW

THE SHOW

Verdens bedste ABBA-tribute ABBA-fakkelen bæres videre af THE SHOW, som sidder tungt på 1. pladsen som verdens bedste ABBA-tribute show. Showet er set af mere end 2 mio., og vandt i 2010 den fornemme pris The Limelight Award i London. Musikken leveres af det svenske band Waterloo, som bakkes op af The National Symphony Orchestra of London under ledelse af dirigent Matthew Freeman.

9. MAR KL 20 I STORE SAL 395, 335 KR

ANDET

RASMUS ANKERSEN Sult i Paradis

Foredrag med forfatteren bag Sult i Paradis og En vinders DNA og en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere om performance og ledelse.

BØRN

ROSA OG RØDDERNE FRA ROULADEGADE Kom og lad børnene være med til at bage en kage med Rosa, når hun og rødderne Sille, Palle, Laust og Daugaard spiller kagekoncert med sangene fra det populære tv-program. Smør danseskoene med flødeskum og gør dig klar til at synge, bage og tromme sammen med Rosa og rødderne fra Rouladegade.

8. MAR KL 14 I RYTMISK SAL VOKSEN: 220 KR · BARN: 140 KR ALDERSGRP: 3-7 ÅR

KONCERT

MARIE FRANK DUO 8. MAR KL 19.30 I LILLE SAL 220 KR Musikhuset Aarhus. side 10

13. MAR KL 16.15 I LILLE SAL 450 KR ARR: SPEAKERS CLUB, ERHVERV AARHUS, MUSIKHUSET AARHUS

KONCERT

RUFUS WAINWRIGHT 13. MAR KL 20 I STORE SAL 450, 390, 330 KR SE OMTALE SIDE 9

KONCERT

ALL YOU NEED IS LOVE The Beatles Teaterkoncert 14. MAR KL 20 I STORE SAL 445, 415, 375 KR ARR: PH ENTERTAINMENT TEATER

SHOW

KONCERT

COMEDY

DANS

KLASSISK

BØRN

ANDET


KONCERT

KONCERT

THE BILLY CROSS BAND

CARPARK NORTH

Efter at have redet med på Grøn Koncert bølgen i sommeren 2013, vender aarhusianske Carpark North tilbage til byen. Med sig har de nyt materiale, blandt andet deres nye hitsingle 32 med Alphabeat sangerinden Stine Bramsen.

Flemming Ostermann (bas) Aske Jacoby (guitar) Henrik Askou (trommer)

21. MAR KL 20 I RYTMISK SAL - STÅENDE 245 KR

15. MAR KL 20 I LILLE SAL 220 KR

KLASSISK

BO SKOVHUS OG DENISE BECK Verdensstjernen og stjerneskuddet

JOHAN R.

TILBUD I CAFEEN

Alle hverdage fra kl. 11 til 15 Kaffe og hjemmebagt kage 40 kr

Han er verdensstjernen. Hun er stjerneskuddet. Bo Skovhus og Dénise Beck skaber sammen operamagi på scenen med et program af Hugo Wolfs skønne Liedercyklus Italienisches Liederbuch. Teksterne i Hugo Wolfs samling stammer fra italienske folkedigte, der alle handler om den største kraft og det største mysterium af alle: Kærligheden. Liedernes karakter strækker sig fra lovprisning af forelskelsen og den udkårnes skønhed over spottende sange og direkte skænderier til klagesange om ulykkelig kærlighed. Oplev Bo Skovhus og Dénise Beck i en herlig blanding af forelskelse, skænderier og musikalske drillerier.

18. MAR 19.30 I SYMFONISK SAL 340 KR

COMEDY

RUNE KLAN Det stribede show 22. MAR KL 20 315 KR ARR: RMT

BØRN

KAPTAJN BIMSE I SALTIMBOCCA Hillemænd og Hundestejler!

Kaptajn Bimse, Anna og vennerne tager til Saltimbocca for at redde Goggeletten, der er blevet gevaldigt væk. Men i Saltimboccas jungle er der vildt og rodet og det vrimler med sorte gryder, som bobler, koger, syder og simrer. Bjarne Reuters bøger om Kaptajn Bimse i en vanvittig og festlig familieforestilling.

23. MAR KL 13 I RYTMISK SAL VOKSEN: 195 KR · BARN: 115 KR ALDERSGRP: FRA 4 ÅR

[ forår 2014 ] side 11


RMTPRODUCTIONS PRÆSENTERER

Fredag 14. februar Rytmisk Sal

Lørdag 22. marts Store Sal

Lørdag 29. marts Rytmisk Sal

Fredag 9. maj Store Sal

T H E UFFE HOLM SHOW 2014

MUSIKHUSETAARHUS.DK - Tel 89 40 40 40 / BILLETLUGEN.DK / RMT.DK

131210-2x244-fælles-mh.indd 1 Musikhuset Aarhus. side 12

12/11/13 5:41 PM


GRATIS I MARTS KONCERT

PANAMAH 27. MAR KL 20 I RYTMISK SAL - STÅENDE 195 KR

SHOW

NIELS HAUSGAARD Lad os jamre!

27.,28. OG 29. MAR KL 20 I STORE SAL - UDSOLGT 295, 235 KR

1.-15. mar 1800-tallet Århundredets festival m. foredrag, koncerter og børneaktiviteter. aarhundredetsfestival.dk

COMEDY

JONATAN SPANGS BRYLLUP Ekstra show

2. APR KL 20 I STORE SAL 315 KR

2. mar kl 12 Optakt Lucia di Lammermoor

COMEDY

11.-13. mar kl 9.30 1800-tallets Børnedage Teater, sminke, dans og musik

HJÆLP - en ny (men stadig uautoriseret) forelæsning

16. mar kl 10 Bagagerumsmarked

HUXI BACH

3.-4. APR KL 20 I RYTMISK SAL 240 KR ARR: TAJMER BOOKING

flagstang-markeder.dk

22. mar kl 9.30 Musikskolernes Dag 29. mar kl 14 Solisterier 30. mar kl 14.30 Syng i den Blå Læs mere: musikhusetaarhus.dk/gratis

KONCERT

ANNE DORTE OG MARIA

KLASSISK

DON JUAN

Pigerne fra Tøsedrengene vækker minderne til live 28. MAR KL 20 I RYTMISK SAL - STÅENDE 250 KR

KONCERT

POUL KREBS - SOLO 29. MAR KL 20 I RYTMISK SAL 295 KR ARR: RMT

KLASSISK

CLASSICAL MORNINGS 30. MAR KL 10 I CAFÉEN 195 KR INKL BRUNCH FRA JOHAN R.

DANS

FLAMENCO DE SEVILLA Dans i verdensklasse, passion, humor, et brag af et show! - ja, i dette flamenco-show tales der til glæden i skikkelse af den sublime Lakshmi Basile ”La Chimi”, som i flere år har været ansat på et af Sevillas anerkendte tablaos El Palacio Andaluz. Mød også den unge sanger Juan Murube, som i 2010 blev inviteret til at arbejde med Manuel de Paula, en af flamencoens ”grand old men”. Med sig på scenen har de Pepita Rohde (sang) - Poul Jacek Knudsen (guitar) og Anders Pedersen (cajon).

Den Kgl. Opera

Skørtejægeren Don Juan kan ikke få nok af kvinder og fører en lang liste over sine erobringer. Unge, gamle, tykke, tynde, høje og lave for ham har de alle attraktionsværdi. Som en af de stærkeste fortællinger i operahistorien rører Mozarts Don Juan ved noget dybtliggende i alle mennesker. Nu kan du opleve klassikeren i forfriskende ny dogmeversion. Det unge, danske instruktørtalent Anna Dirkinck-Holmfeld skaber iscenesættelsen af Don Juan. Medvirkende: Palle Knudsen, Gisela Stille, Peter Lodahl og Sine Bundgaard m.fl.

4. APR KL 19.30 I STORE SAL 470, 410, 350 KR

2. APR KL 19.30 I LILLE SAL 230 KR [ forår 2014 ] side 13


COMEDY SHOWS

!

5.-7. feb og 30. apr Frank Hvam 26. feb Dybvaaaad on Tour 5. mar Djøf med løg(n) 22. mar Rune Klan 2. apr Jonatan Spangs Bryllup 3.-4. apr Huxi Bach - HJÆLP 10. apr Linda P’s Hovedpine 24. apr Platt-Form 9. maj Uffe Holm 30. aug - 6. sept TAM TAM i Musikhuset 26. sept Carsten Bang - DYRET! 24. og 25. okt Thomas Warberg 8. nov Christian Fuhlendorff

FREDS

0 3 . 1 2 G O 9 1 .1 MARTS KL SELVTIL

21. og 22. nov Andreas Bo

Musikhuset Aarhus. side 14

TEATER

SHOW

KONCERT

COMEDY

DANS

KLASSISK

BØRN

ANDET


COMEDY OG STAND-UP ER POPULÆRT SOM ALDRIG FØR, OG DER ER IKKE LANGT MELLEM GRINENE I MUSIKHUSET TIL FORÅRET

De er der, når du tænder for dit tv, din radio, sætter dig til rette i biografsædet, til julefrokosten, på teatret eller i Musikhuset Aarhus. Stand-up komikerne er alle vegne og særdeles populære. En af dem er Lasse Rimmer, der i foråret pakker turnékufferten og til marts åbner op for sine hamrende sjove og begavede betragtninger i Musikhuset. - Jeg husker det år, hvor jeg debuterede. Det var i 1993. En af mine første optrædener var på Comedy Zoo i København. Den aften var hovednavnene Hjortshøj, Wivel og Christensen, og der sad 80 mennesker i salen. Den var blot halv fyldt. Det er nu tyve år siden og standup er gået fra undergrund til mainstream, fortæller Lasse Rimmer.

Fra små klubber til Store Sal Siden har Lasse Rimmer været vidt omkring. Tekstforfatter på Casper og Mandrilaftalen og Langt fra Las Vegas, vært på Jeopardy, hovedrolleindehaver i Ole Bornedals film Fri os fra det onde foruden to soloshows. Undervejs er stand-up og comedy rykket fra små klubber ind på mere velrenommerede og større scener. I efteråret var der fyldt alle aftner til Jonatan Spang, Rune Klan og Andreas Bo i Musikhusets, og den amerikanske komiker Jeff Dunham solgte ud på få dage. Til foråret er Musikhuset igen spækket med nogle af Danmarks sjoveste komikere.

- Enhver god komiker er nødt til at finde sin egen grund til at ville stå på scenen. Jeg elsker for eksempel dialogen med publikum. At blive klogere på folk. Og så får det blodet til at rulle lidt hurtigere, fordi jeg aldrig ved, hvordan den snak udvikler sig, siger Lasse Rimmer. Derfor kan publikum i Rytmisk Sal ikke blot læne sig tilbage og lytte passivt til Lasse Rimmers knivsskarpe og morsomme ordsmederi. En del af showet bliver direkte dialog med publikum. Skal man så være bange for at møde op og blive gjort totalt til grin?

- Den eneste måde, man kan starte en ordentlig dialog er, hvis man møder folk med respekt og oprigtig interesse. Det plejer der at komme noget sjovt og fuldstændigt uforudsigeligt ud af, og det håber jeg da også sker i Musikhuset, siger Lasse Rimmer. Med dialogen prøver Lasse Rimmer at ramme tidsånden. - Jeg er på jagt efter noget, der kun foregår i aften. Folk skal have en oplevelse af, at det altså er unikt, det her. Det får de i dialogen, slutter Lasse Rimmer.

Nobelpris i liderlighed I Lasse Rimmers nye show bliver emner som servicemindede dværge, bananblindhed og Nobelprisen i liderlighed udfoldet. Showet bærer titlen Selvtilfreds og handler om at kæmpe for at blive tilfreds med sig selv i et land, hvor selvtilfredshed er et skældsord. Lasse Rimmer vender sin venlige, men knivskarpe, nysgerrighed mod dig selv og udforsker emnet.

Se video

LASSE RIMMER 41 år. Født i Aarhus. Bor nu i København. Stand-up komiker, radiovært og tekstforfatter • Selvtilfreds er Lasse Rimmers tredje soloshow. I 2010 turnerede han med Nævenyttig efterfulgt af den succesfulde Komiker i 2012


COMEDY

KONCERT

“Der er sket en del indenfor det sidste års tid, der har givet mig hovedpine. Det kan være små irritationsmomenter i løbet af dagligdagen, der ikke var der før. Og det at have kastet sig ud i noget, der hører voksenlivet til. F.eks. kan det godt give hovedpine at blive gift. Er der noget, der kan give mere hovedpine end dét? Ja, at blive gift med en pige. Der er ligesom dobbelt op på hovedpine for mig…” Sådan siger Linda P selv om afsættet for sit nye show.

12. APR I MUSIKHUSET GRATIS ENTRÉ ARR: DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM WWW.RAMAFESTIVAL.DK

LINDA P’S HOVEDPINE KONCERT

RUGSTED & KREUTZFELDT 4. APR KL 20 I LILLE SAL 295 KR

KONCERT

10. APR KL 19 I STORE SAL 295, 245 KR

KLASSISK KONCERT

LISA NILSSON SIGFRED PEDERSENS SANGE Peter Abrahamsen, Janne Lærkedahl og Torben Kjær hilser foråret velkommen med en perlerække af Sigfred Pedersens elskede sange. Med sange som Nu går våren gennem Nyhavn, Katinka Katinka og Tørresnoren er der lagt op til en hyggelig eftermiddag med mulighed for fællessang og forårssmil.

RAMAFESTIVAL

Den svenske sangerinde Lisa Nilsson har været vidt omkring, siden hun brød igennem med det store hit Himlen Runt Hörnet for godt 20 år siden. Hun har bevæget sig elegant mellem pop, jazz og latin-inspirerede sange. Med sit seneste album Sångar om Oss har Lisa Nilsson fundet tilbage til rødderne og har skabt et album med smuk og svævende pop.

CHAMBER MUSIC SOCIETY OF LINCOLN CENTER 13. APR KL 19.30 I LILLE SAL 320 KR ARR: AARHUS MUSIKFORENING

12. APR KL 20 I STORE SAL 395, 335 KR

6. APR KL 15 I LILLE SAL 180 KR

BØRN

KRISTIAN OG RAMASJANG MYSTERIET ”Årets Bedste Børneprogram 2013”

I en fantastisk underjordisk hule opklarer detektiven Kristian store mysterier. Hvem har snuppet prikken over i’et fra Hr. Skæg? Hvor er Bamses honning-krukke? Hvad skal Sebastian gøre uden sine kære briller? Er skurken Cam-ping Vang, Ronnie Roligan, Preben Pølsesnak? Kom og vær med til at hjælpe Kristian med at opklare mysterierne.

6. APR KL 15 I RYTMISK SAL VOKSEN: 220 KR BARN: 140 KR ALDERSGRP: 4-9 ÅR

KONCERT

MARIE BERGMAN 23. APR KL 20 I LILLE SAL 250 KR

DEL DINE OPLEVELSER

ANMELDELSE/LISA NILSSON Så melodisk og fint, og stemmen er så dejlig.

@musikhuset

Alt For Damerne

Musikhuset Aarhus #musikhusetaarhus

Musikhuset Aarhus. side 16

TEATER

SHOW

KONCERT

COMEDY

DANS

KLASSISK

BØRN

ANDET


SHOW

COMEDY

PLATT-FORM

FRANK HVAM

Et form for show

Upassende - ekstra show

Hovedpersonerne fra TV-serien Lykke har dannet en ny komiker-trio og skabt et musik-satirisk show med masser af lækre nyskrevne popnumre og skæve politiske undertoner. Få et godt grin sammen med Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby, der vækker forårsfornemmelser i lattermusklerne med det lille spørgsmål: “Hvor bitter er du egentlig, når det går andre godt?”

24. APR KL 20 I RYTMISK SAL 250 KR

ANMELDELSE/PLATT-FORM Hylende morsom og syngende musikalsk satirenonsens - skal ses! ★★★★★ Berlingske ★★★★★ Jyllands-Posten

30. APR KL 20 STORE SAL 315 KR

KONCERT

IDA GARD 24. APR KL 19.30 LILLE SAL 170 KR

KONCERT

JANE & SHANE

Med John Sheahan fra The Dubliners Den velspillende og charmerende duo Jane & Shane står på scenen med violinlegenden fra The Dubliners, John Sheahan. De tre venner spillede sammen første gang i 2007 på albummet Large Café Windows og siden var Jane ofte med på scenen, når The Dubliners gæstede Danmark.

25. APR KL 19.30 I LILLE SAL 250 KR

ANDET

MIND MASTERY Foredrag med Scott Flansburg og Oddbjørn By

KONCERT

SANNE SALOMONSEN Hjem

24. APR KL 20 I STORE SAL 295 KR

GRATIS I APRIL 5. apr kl 14 Simonade - Hyldest til Simon Rosenbaum 6. apr kl 12 Musikskolens elevkoncert 13. apr kl 13 Ukulele-koncert med Carsten Knudsen 17. apr kl 13 Skærtorsdag H.P. Lange 18. apr kl 14 Langfredag Just Another Show 19. apr kl 13 Rasmus Skov Borring, soloklaver

29. APR KL 16.15 I LILLE SAL 450 KR ARR: SPEAKERS CLUB, ERHVERV AARHUS OG MUSIKHUSET AARHUS

20. apr kl 13 Påskedag Mikkel Rønnow & Anna Vaupel

SHOW

21. apr kl 13 Visens Venner

PIGEN MED PARAPLYERNE Romantisk Musical

26. APR KL 15 OG 20, 27. APR KL 15 OG 28. APR KL 20 I STORE SAL 370, 320, 270 KR SE OMTALE SIDE 21

30. apr kl 15 Koncert med HK-koret m.fl. Læs mere: musikhusetaarhus.dk/gratis

[ forår 2014 ] side 17


NYE GASTRONOMISKE TONER Musikhusets restaurant, johan r., skaber helhedsoplevelser og byder indenfor i redesignede omgivelser Hvert år bevæger omkring 500.000 kulturinteresserede sig ind bag glasfacaden i Musikhuset Aarhus. Det er musikken, dramaet og balletten, der trækker de nysgerrige ind. Mens Musikhusets sale dufter af kulturelle krydderier, dufter der af kaffe, kage, kold fadøl og gastronomiske kokkerier i restaurant johan r. - Vi vil gerne være med til at give vores gæster en helhedsoplevelse. Hvor forestillingerne taler til hovedet, hjertet og danseskoene, taler vi til maven. På den måde er vi forhåbentlig med til at gøre oplevelsen og aftenen endnu bedre, siger Søren Anker, der er restauratør i Musikhuset og manden bag johan r. Der venter nu de mange gæster i Musikhuset en helt ny oplevelse, når de træder ind i restauranten på første sal. Musikhuset har sammen med det danske flagskib inden for moderne indretningskultur, Illums Bolighus, redesignet restauranten med lækre designermøbler, GUBI lamper og

skabt helt nye muligheder. Udover designermøbler og lamper består den nye indretning af flytbare gardiner, der giver mulighed for at forme rummet alt efter anledningen og skabe hygge og intimitet, uanset om det er store eller små selskaber. - Vi glæder os meget til at byde de mange gæster velkommen i nye flotte rammer, hvor også menukortet gentænkes med nye spændende retter og serveringsformer, siger Søren Anker.

MANDEN BAG/SØREN ANKER Søren Anker, 46, har tidligere været indehaver af Anker & Co Byens Ost, fiskebutikken på M.P. Bruuns Gade, a la carte restauranten AC på Klostertorv og var iværksætteren bag byens første sushi bar i Brammersgade. I dag driver han udover Musikhusets restaurant også Turbinehallen og det gamle Auktionshus i Mejlgade. Musikhuset Aarhus. side 18


!

JOHAN R./NAVNET Opkaldt efter arkitekten Johan Richter, der tegnede Musikhuset. johan r. består af caféen i foyeren og restauranten på første sal.

Åbningstider: Caféen er åben fra kl. 11 og til to timer efter den sidste forestilling er slut. Restauranten har åben alle dage, hvor der er forestilling i Store Sal og Symfonisk Sal.

I 2013 SOLGTE JOHAN R. 12.156 stykker kage 110.235 kopper kaffe 28.545 smurte sandwich 119.588 øl 109.452 glas vin [ forår 2014 ] side 19


Tuborg gør noget ved Musikhuset Aarhus

75183musik_ann.indd 1 Musikhuset Aarhus. side 20

23/03/10 15.38


MUSIKHUSET OG BETTY NANSEN PRÆSENTERER SHOW

PIGEN MED PARAPLYERNE En musikalsk kærlighedshistorie

Lad hjerterne svømme over til denne farvestrålende romantiske musical, der er en hyldest til kærligheden og livet. De er unge og stormende forelskede. Hun arbejder i sin mors paraplyforretning. Han er mekaniker. De ved, at deres kærlighed vil vare resten af livet, men han bliver indkaldt til krigen i Algeriet, hvor han bliver såret. Hun længes og forstår ikke, hvor hans breve bliver af. Han ved ikke, at hun er gravid. Birgitte Hjort Sørensen er pigen med paraplyen i Peter Langdals sceniske gendigtning af kultfilmen der gjorde Catherine Deneuve til en verdensstjerne. Musikken er skrevet af jazzlegenden Michel Legrand.

26. APR KL 15 OG 20, 27. APR KL 15 OG 28. APR KL 20 I STORE SAL 370, 320, 270 KR

TEATER

DEN MYSTISKE SAG OM HUNDEN I NATTEN Thure Lindhardt spiller hovedrollen i dramatiseringen af Mark Haddons bestseller om outsideren Christopher, der bor alene med sin far, kan primtallene op til 7507 og drømmer om at blive astronaut. En aften finder han naboens hund myrdet med en havegreb. Mysteriet sender ham ud på en rejse i en verden, han ikke forstår.

11. MAJ KL 15 OG 20 OG 12. MAJ KL 20 I STORE SAL 290 KR

ANMELDELSE/HUNDEN I NATTEN

Se video

Et absolut must i hele denne sæson ★★★★★★ Børsen Fantastisk præstation ★★★★★ Jyllands-Posten

[ forår 2014 ] side 21


PH Entertainment præsenterer le band Med det origina fra Las Vegas

30. januar 2014 kl. 19.30

I samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium

FRA FESTLIG PARADE TIL BEDRØVELIG SKIKKELSE

Holten Gaudy Pageant · Hindemith Symfoni i B-dur for blæsere · R. Strauss Don Quixote, opus 35 Mihkel Kütson, dirigent · Eugene Hye-Knudsen, cello Christine Hagge Larsen, bratsch

5. og 6. februar 2014 kl. 19.30

I INKARIGETS FODSPOR Musik og film fra Sydamerika en Symfomagica-koncert Miquel Harth-Bedoya, dirigent Lena Kildahl, fløjte · Fang-Yu Liang, cello

The Beatles-teaterkoncert Fredag, 14. marts 2014 - kl. 20.00 Musikhuset Aarhus Billettlf. 8940 4040 - Billetlugen 7026 3267 - www.phentertainment.dk

27. og 28. marts 2014 kl. 19.30

BRUCKNERS 9. MED SEGERSTAM TORSDAG Segerstam Symfoni nr. 262 Bruckner Symfoni nr. 9 (første tre satser) FREDAG Bruckner Symfoni nr. 9 (4. sats rekonstrueret af Josephson) Leif Segerstam, dirigent

3. april 2014 kl. 19.30

FÆNOMENALE FRÖST Michael Schønwandt, dirigent · Martin Fröst, klarinet Hornemann Gurre Suite · Kalevi Aho Klarinetkoncert Schumann Symfoni nr. 2

10. og 11. april 2014 kl. 19.30

PÅSKEKONCERTER Tobias Ringborg · Elsebeth Dreisig, sopran · Elisabeth Jansson, mezzo · David Danholt, tenor · Jacob Zethner, bas · CantiAros · Jysk Akademisk Kor · Aarhus Studiekor Dvorák Stabat Mater Læs mere om orkestrets mange koncerter på www.aarhussymfoni.dk

Musikhuset Aarhus. side 22

Fre 5. juni 2015 kl 20 Lør 6. juni 2015 kl 16 Billetlugen.dk Se turné: OrkenensSonner.dk · Arr.: Agenzy.dk


ANMELDELSE/ PAT METHENY

Med en stormende virtuoisitet og matchende musikalsk intelligens virker kemien mellem disse fire musikere evig frisk. ★★★★★

The Guardian

KLASSISK

MARTIN FRÖST

KONCERT

PAT METHENY UNITY GROUP

og Den Danske Kvartet 6. MAJ KL 19.30 I LILLE SAL 320 KR ARR: AARHUS MUSIKFORENING

Forvent det uventede!

Den amerikanske guitarist Pat Metheney bakkes op af Unity Group, bestående af Antonio Sanchez (trommer), Ben Williams (bas) Giulio Carmassi (klaver) og Chris Potter (sax). Den 59-årige guitar-ekvilibrist og komponist med det viltre hår har 20 amerikanske Grammies stående hjemme i Boston. Han har spillet sammen med en række af de største jazzmusikere bl.a. Chick Corea, Herbie Hancock og John Scofield, og mestrer ubesværet alle genrer.

TEATER

DEN STUNDESLØSE

Holbergkomedie med Henrik Koefoed Den fortravlede Vielgeschrei farer rundt, fører regnskab og har så travlt, men han udretter intet. Hans datter Leonora elsker Leander, men skal giftes med bogholderen Peder, som er den perfekte til at føre faderens bogholderi. Den Stundesløse var i 1723 Holbergs skarpe portræt af den fortravlede type, som begraver sig i bagateller og sin egen vigtighed. En klassisk komedie om fornuftsægteskaber, forbudt kærlighed og indbildt travlhed. Medvirkende: Henrik Koefoed, Cecilie Stenspil, Sofia Nolsøe, Sonja Oppenhagen, Nikolaj Bjørn-Andersen, Tom Jensen, Henrik Weel, Ole Thestrup og Søren HauchFausbøll

8. MAJ KL 20 I STORE SAL 340, 280, 220 KR

1. MAJ KL 20 I STORE SAL 420, 370, 320, 270 KR

KONCERT

SPOT FESTIVAL Den musikalske smeltedigel SPOT Festival fylder 20 år. Musikhuset er et af omdrejningspunkterne i festivalen, når alle kroge og scener i det store hus i den første weekend i maj fyldes med nye nordiske kunstnere. Genrerne spænder fra rock og metal, over pop og hiphop, til dance, folk og electronica, og der er garanteret musikalsk stævnemøde, når publikum og genrer blander hjerteblod i Musikhuset. Resultatet er to dage med mere end 120 koncerter, der viser både musikkens rødder og de nye trends på den danske og nordiske musikscene - nu og i årene der kommer.

musikhuset aarhus

2.-3. MAJ 515 KR FØR 1. APR / 570 KR EFTER 1. APR LÆS MERE OM PROGRAMMET PÅ SPOTFESTIVAL.DK [ forår 2014 ] side 23


COMEDY

UFFE HOLM The Uffe Holm Show 4 9. MAJ KL 20 I STORE SAL 295 KR ARR: RMT

BØRN

HJEMME HOS ALFONS ÅBERG

KONCERT

BENJAMIN KOPPELS JAZZ GALLA

En familieforestilling med Alfons Åberg og hans distræte far

feat. Marie Carmen Koppel, Søren Sko, Maria Montell og Bobo Moreno En aften fuld af underholdning, festlig jazzet pop og store stemmer. Festen og den gode stemning er sikret, når fire af Danmarks bedst kendte solister finder sammen på tværs af pop, soul og gospel og får publikum op af stolene med kendte klassikere og forførende ballader. Det hele bindes sammen af saxofonist Benjamin Koppel, den svenske jazzpianist Jacob Karlzon, bassisten Jesper Bodilsen og Espen Laub von Lillienskjold på trommer. Glæd jer til jazzede evergreens fra When I fall in love, til Smile og What a Wonderful World.

Vi får svar på, hvorfor det er godt at kede sig og finder ud af, at det sommetider kan være svært at lege sammen og forblive gode venner. En forestilling, der med garanti vil vække genkendelsens glæde. Bygget på Gunilla Bergströms populære børnebøger. Forestillingen er produceret af Comedievognen.

10. MAJ KL 15 I LILLE SAL VOKSEN: 195 KR BARN: 115 KR ALDERSGRP: 3-8 ÅR

8. MAJ KL 20 I RYTMISK SAL 290 KR

DANS

FORGET ME NOT Forget Me Not indledes i et eventyrligt snelandskab, hvor dansere, dukker og en enkelt abe hvirvler publikum med ind i et både magisk og humoristisk drømmeunivers, hvor alting er vendt på hovedet og intet er, hvad det giver sig ud for at være. Den franske instruktør og dukkefører Philippe Genty og den engelske koreograf Mary Underwood skabte i 1992 koreografien Ne m’oublie pas, der nu har fået den engelske titel Forget me Not. Forestillingen er sat op i anledningen af Europæisk Kulturhovedstad 2014 i Umeå. Opsætningen er et led i en skandinavisk turné.

23. MAJ KL 19.30 I STORE SAL 370, 320, 270 KR TAK TIL KIERS FOND FOR STØTTE

Musikhuset Aarhus. side 24

Se video


Fem 19:55 minutter til Saturday Nightshowet skal begynde. De tre Bee Gees kloner klovner for fotografen

bag scenen 31. okt 2013

Musikhuset summer af liv fra morgen til aften. Fra tidlig morgen, da lastbilen med udstyr til Store Sal rullede ind, til den trillede af sted mod Svendborg omkring midnat, havde der været gang i syv scener, 3.021 gæster havde været gennem huset, 1.200 havde spist i restaurant eller café, og 40 mand havde været i sving bag scenen. Vi fulgte med på en dag, der bød på temadag for 350 sygeplejersker, Spil Dansk Dagen, saxofon-aften, Wagner, Hymns from Nineveh, Amin Jensen og et Bee Gees diskobrag i Store Sal.

Dagens arrangementer 9.00 Konference/Foyer 16.00 Spil Dansk Dagen/Café 18.30 Optakt til Wagner/Kammersalen 19.30 Saxofonaften/Kammersalen 19.30 Wagner Galla/Symfonisk Sal 20.00 Amin Jensen/Lille Sal 20.00 Saturday Night/Store Sal 20.00 Hymns from Nineveh/Rytmisk Sal

[ forår 2014 ] side 25


16:52

8:55

Lydprøve i Store Sal bandet på 10 mand gør klar til aftenens show

16 teknikere læsser ind i Store Sal

9:10

350 sygeplejersker starter dagen i Foyeren

18:44 Symfoniorkesteret gør klar til publikum og Wagner

10:45 1.588 sæder gøres fnugfri

12:15 19:31

6 tons udstyr på Store Scene

Butterflyen driller Amin

16:35 Jacob styrer lydprøven i Rytmisk Sal

Fotos: nilshenrik.dk


19:40 Rockband på landevejen - aftensmad i garderoben

17:05 300 til Spil Dansk Dag i Caféen

Garde- 19:00 roben har travlt

20:12 Night Fever i Store Sal - crewet slapper af bag scenen

19:15 Forretten gøres klar 180 spisende i restauranten

Lamperne er slukkede - diskofesten pakkes ned

22:23

Lastbilen er pakket næste stop Svendborg

21:00 Hymns from Nineveh sætter støm på Rytmisk Sal

23:34


Nu er det lige så nemt at sende penge som at sende en SMS y ilePa en b o M v ilk

set h - uan du har bank

MobilePay - ny app Så nemt er det at sende penge til dine venner, der har MobilePay: 1. Log ind 2. Tast beløb og mobilnummer 3. Send penge. MobilePay kan bruges uanset hvilken bank du har. Læs mere om den nye app og vilkårene på MobilePay.dk

Hent MobilePay i App Store eller Google Play.

Musikhuset Aarhus. side 28


KONCERT

KONCERT

KELD HEICK STEEN & The Beatophonics JØRGENSEN Alle danskere kender Keld Heick, der bogstaveligt talt har spillet op til dans siden 50’erne. Nu tager den tidligere Danmarksmester i pigtråd tilbage til sine musikalske rødder, når han sammen med bandet Beatophonics spiller op til pigtrådsparty.

14. MAJ KL 20 I RYTMISK SAL 250 KR

KONCERT

Bluegrass med friske rødder

DEN MYSTISKE SAG OM HUNDEN I NATTEN Thure Lindhardt i teatersucces

11. MAJ KL 15 OG 20 OG 12. MAJ KL 20 I STORE SAL 290 KR SE OMTALE SIDE 21

SHOW

MUSIK OG FIS 2 Jette Torp og Finn Nørbygaard genopliver med Musik & Fis 2 et af 90’ernes mest succesfulde shows. Showet havde premiere i Musikhuset i efteråret, og en stopfyldt Store Sal så to folkekære entertainere, der var tilbage i storform med nyt materiale, der forenede musikalitet og humor. I foråret får publikum endnu en chance for at opleve de to på slap musikalsk line.

13. MAJ KL 20 I STORE SAL 415, 385, 345 KR

ANMELDELSE/MUSIK OG FIS 2 Comeback show med musikalske krummer gedigent underholdende! Århus Stiftstidende

SHOW

PIRATES OF THE CARIBBEAN 2 30. MAJ KL 19.30 OG 31.KL 15 340, 290 KR SE OMTALE SIDE 31

Della Mae er fem unge, talentfulde kvinder fra Nashville, der på kort tid har sat deres aftryk på den amerikanske musikscene. Med bare to albums, en kombination af klare sangstemmer, instrumentering, unikt sangskrivertalent og en frisk, powerfuld sceneoptræden har Della Mae løftet den traditionelle bluegrass til nye højder.

TEATER

30. MAJ KL 20 I RYTMISK SAL 320 KR

Aarhus Symfoniorkester og film på det store lærred

DELLA MAE (US)

10. MAJ KL 20 I LILLE SAL 195 KR

På egne ben

KONCERT

ANNE LINNET

Unplugged med Kor 72 Anne Linnet og hendes akustiske band optræder for første gang sammen med et gigantisk kor på ikke mindre end 250 sangere! På programmet står nogle af Anne Linnets mest elskede sange side om side med nyere sange og salmer. Korsangerne kommer fra hele landet og er samlet specielt til denne koncert. Dirigent Jens Johansen har arrangeret Anne Linnets sange og står i spidsen for det store kor under koncerten.

25. MAJ KL 16 I SYMFONISK SAL 200, 150 KR ARR: MUSIKHUSET AARHUS OG KOR 72

GRATIS I MAJ 10. maj kl 13 Solisterier 11. maj kl 12 Musikskolens elevkoncert 16. maj kl 13 Bededag Rune Maahn Christensen, klaver 17. maj kl 13 Kim Sagil 18. maj kl 13 Syng i den Blå 24. maj kl 14.30 Aarhus Pride 29. maj kl 13 Senex Brass Band 30. maj kl 15 Korkoncert fra Leipzig Læs mere: musikhusetaarhus.dk/gratis [ forår 2014 ] side 29


WAYPoint.dk

musikhuset aarhus LIVEONSTAGE

HENT VORES NYE

APP

Så har du flere end 1.000 årlige arrangementer lige ved hånden

AARHUS SYMFONIORKESTER

præsenterer musik fra

FINAL FANTASY® VI, VII og X Eckehard Stier, dirigent Benyamin Nuss, klaver

Fredag den 9. maj 2014 kl. 19.30 Symfonisk sal, Musikhuset Aarhus Billetter online billetlugen.dk, aarhussymfoni.dk samt i Musikhusets Billetsalg 8940 4040 Billetpriser kr. 210/150

Final Symphony P & C 2013 Merregnon Studios. Licensed by Square Enix. FINAL FANTASY is a registered trademark or trademark of Square Enix Group Co., Ltd.

Musikhuset Aarhus. side 30


Foto: ©Disney

DISNEY LIVE IN CONCERT Tag med på Jack Sparrows pirateventyr i Caribien sammen med et fuldt symfoniorkester. Oplev den storslåede film Pirates of the Caribbean 2 - Dead Man’s Chest på det store lærred, og med Aarhus Symfoniorkester, dirigeret af David Firman, der leverer den storslåede musik og hele lydsiden til Disneys actionfyldte eventyrfilm med Johnny Depp, Orlando Bloom og fortryllende Keira Knightley.

Musikhuset gentager succesen fra sidste år, hvor der var totalt udsolgt til den første af Pirates of The Caribbean Live i Store Sal.

30. MAJ KL 19.30 OG 31. MAJ KL 15 340, 290 KR

ARR: MUSIKHUSET AARHUS I SAMARBEJDE MED AARHUS SYMFONIORKESTER, CHRISTOPHER ENTERTAINMENT OG DISNEY

Presentation licensed by Disney Concert Library and WDSMP Non-Theatrical © Disney


GRADUS INTERNATIONAL PIANO FESTIVAL

UNGE TALENTER

VERA NOSINA

Oplev morgendagens klaverstjerner Åbningskoncert med unge internationale talenter i alderen fra 10-19 år. Medvirkende: Neringa Valuntonyte (Lit), Alicia Ibañez-Resjan (Span/Fin), Yu Pyol Mi (DPRK), Mads Fuglsang Ryborg (DK), Kristian Riisager (DK), Rune Leicht Lund (DK) og Gustav Piekut (DK)

Russisk mesterpianist Vera Nosina har gennem sit professorat på Gnessin Academy of Music i Moskva en hel generation af unge talentfulde russiske pianister. Hun er en af sit lands fremmeste Bach fortolkere, men mestrer snart sagt alle genrer fra barokken og op til det moderne. Aftenens program byder på Bachs Orgelkoraler i f-mol og Es-dur, hans Franske suite nr. 5 i G-dur, Beethovens skønne sonate opus 109 i E-dur samt små russiske perler bl.a. Scriabin, Rachmaninov og Mussorgsky.

17. JUNI KL 18.30 I LILLE SAL 100 KR · UNGE/PENSIONISTER: 70 KR

PIANISTER PÅ VEJ Julia Dahlkvist Den finsk-russiske pianist Julia Dahlkvist har ry for at være én af de mest spændende og begavede unge musikere i Norden, hvilket bl.a. et hav af priser fra nordiske fonde - såsom Kordeline Fonden, Anders Wall Fonden og Leonie Sonnings Fond - vidner om. Julias repertoire spænder vidt, men hun har en forkærlighed for Debussy. Denne aften spiller hun værker af Debussy samt Mussorgskys storværk Udstillingsbilleder.

18. JUNI KL 19 I LILLE SAL 120 KR · UNGE/PENSIONISTER: 100 KR

KEVIN KENNER

International anerkendt Chopin-fortolker Kevin Kenner har siden karrieren for alvor tog fart i begyndelsen af 1990’erne spillet og indspillet med nogle af verdens mest berømte symfoniorkestre. Han vandt i 1990 International Chopin Competition i Warszawa, en af verdens mest prestigefyldte klaverkonkurrencer. Den amerikanske pianist er især kendt og beundret for sine mange indspilninger af Chopin, som naturligvis er at finde på programmet under klaverfestivalen. På programmet står også Liszts Ballade nr. 2, Mozart Sonate kv 332. i F-dur og Shuberts Wanderer Fantasie.

21. JUNI KL 19.30 I LILLE SAL 245 KR

ARRANGØR Gradus International Piano Festival arrangeres af klaverskolen Gradus og Musikhuset Aarhus.

19. JUNI KL 19.30 I LILLE SAL 245 KR

NYT I KALENDEREN Alessandro Deljavan Den 35-årige italienske klaverkomet, Alessandro Deljavan, sad allerede ved klaveret som to-årig. I mange år har han begejstret anmeldere og publikum med sin energi og udstråling. Koncerten under klaverfestivalen er hans første i Danmark, og publikum kan se frem til et program bestående af Mozarts herlige variationer over arien Unser dummer Pöbel meint samt Schumanns passionerede mesterværk Fantasien i C-dur, opus 17.

Kalenderen på vores hjemmeside bliver løbende opdateret med nye forestillinger, koncerter og arrangementer. Gå ind på musikhusetaarhus.dk og se hele vores program.

18. JUNI KL 20.30 I LILLE SAL 120 KR · UNGE/PENSIONISTER: 100 KR

Musikhuset Aarhus. side 32

TEATER

SHOW

KONCERT

COMEDY

DANS

KLASSISK

BØRN

ANDET


ANMELDELSE/ JOHN SCOFIELD

AARHUS JAZZFESTIVAL

En koncert af ubegribelig musikalitet og på højt kunstnerisk niveau. ★★★★★

Gaffa

JOHN SCOFIELD Überjam Band Se video

ANTHONY STRONG

Guitaristen og John Scofield er en skattet gæst i Aarhus. I projektet Überjam leger Scofield med genrerne og kombinerer jazz og funk med en mere elektronisk lyd. Scofield flankeres af Avi Bortnick (guitar), Andy Hess (bass) og Terence Higgins (trommer).

18. JULI KL 20 I FOYEREN 350 KR

KLASSISK

DON QUICHOTTE 17. OG 27. AUG KL 19.30 SAMT 24. AUG KL 15 I STORE SAL ARR: DEN JYSKE OPERA 665, 535, 405 KR

KONCERT

ON THE DARK SIDE OF THE OPERA Dobbeltkoncert med Queen Machine og Pink Floyd Project 28. AUG KL 20 I SCANDINAVIAN CONGRESS CENTER 295 KR

Anthony Strong er udråbt til at være det nye store navn på den engelske jazzstjernehimmel. Den 29-årige sanger og pianists seneste album strøg direkte til tops på den engelske jazz-chart. Stilen er charmerende, legende og energifyldt. Han sammenlignes ikke uden grund med landsmanden Jamie Cullum. Hans egne sange lyder som fødte standards, men alligevel er der som regel både Cole Porter og Gerschwin på sætlisten til koncerterne.

HOLD ØJE MED POSTKASSEN

12. JULI KL 20 I FOYEREN 270 KR

Nyt magasin fra Musikhuset på gaden i august.

GRATIS MIDDAGSJAZZ Jazzfestivalen er sommertraditioner, og ingen sommer uden gratis middagsjazz. Under jazzfestivalen er der fem koncerter i Foyeren.

EIVØR & GINMAN Et fascinerende grænseløst musikalsk møde mellem den akustiske jazz og den elektroniske musik, sammensmeltet i et stemningsfuldt og nutidigt udtryk. Musikken er nyskrevne sange af Ginman og Eivør tilsat et par tidløse klassikere. Den gennemgående tone i musikken er mørk, underspillet og filmisk, og ind imellem ligefrem romantisk og dramatisk. Den nordiske melankoli er en væsentlig del af deres musikalske bagage.

Se programmet på musikhusetaarhus.dk

JOHAN R./JAZZ-BRUNCH Nyd musikken og køb en lækker Jazz-brunch fra Musikhusets restaurant johan r. 170 kr

13. JULI KL 20 I FOYEREN 220 KR [ forår 2014 ] side 33


STORE SAL, MUSIKHUSET AARHUS, D. 21 & 22 NOVEMBER 2014 Musikhuset Aarhus. side 34


SHOW

TAM TAM I MUSIKHUSET Ny festugetradition

Humoren er i højsædet, når Aarhus’ nye sommerrevy TAM TAM i Musikhuset sætter gang i Festugen. Publikum kan stole på, at de fem frontfigurer leverer sjov, ballade, høj musikalitet og masser af tam tam, når tæppet går for en revy, der giver den klassiske revytradition en ansigtsløftning og et klask i den bare. På scenen er Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Søs Egelind, Christiane Shaumburg-Müller, Thomas Bo Larsen og Pelle Emil Hebsgaard, mens Joy-Maria Frederiksen er instruktøren bag. Revyen er produceret af The One and Only Company, som også stod bag musicalsucceserne Den Eneste Ene, Elsk Mig i Nat og Grease.

30. AUG - 6. SEPT I STORE SAL 485, 455, 355 KR FORESTILLINGSSPONSOR: DANSKE BANK

JOHAN R./TAM TAM MENUER En god aften i Musikhuset starter i restaurant johan r. Reserver bord og bestil køkkenchefens Tam Tam menu på johanr.dk. Menuerne gælder fra 30. aug - 6. sept.

JOHAN R. CAFÉ/TAM TAM TALLERKEN

JOHAN R. RESTAURANT/TAM TAM MENU

· Koldrøget laks med pimentcreme · Valnøddepaté med grillede artiskokker · Terrin af dansk kylling med æblerelish · Blandet grøn salat med vinaigrette · Røget dyrekølle med ristede svampe · Dansk ost med rødløgsmarmelade Hertil brød og smør 150 kr

Forret: Souffle af laks, estragoncreme og syltede gulerødder Hovedret: Langtidsstegt kalveryg, med pommes Anna, balsamico beder og sauce chasseur Dessert: Kraftig chokolade, cremefraicheparfait og syltede æbler

300 kr [ forår 2014 ] side 35


V EL KOM M EN TIL RESTAURANT LA PYRAMIDE – NÆRMESTE NABO TIL MUSIKHUSET AARHUS

D E T O P L A G T E VA LG T I L E N M I D D A G I H YG G E L I G E O G R O L I G E O M G I V E L S E R . V I H A R Å B E N T T I L N AT M A D S A M T FORFRISKNINGER EFTER HVER FORESTILLING. H U S K 2 0 % R A B AT PÅ D R I K K E VA R E R . V I T I L B Y D E R E N 3 R E T T E R S T E AT E R M E N U I N K L . G R AT I S PA R K E R I N G K R . 295 ,-* PR . PE R S .

RESTAURANT LA PYRAMIDE Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C, Danmark T: 86 12 86 65 www.lapyramide.dk radissonblu.com/hotel-aarhus * Tilbuddet er kun gældende samme dag som forestillingen finder sted mod forevisning af gyldig Musikhus billet.

152199 AARZH NB Ad Teatermenu (176x125).indd 1

12/9/13 3:07 PM

AarhusGuiden Med AarhusGuiden på mobilen har du din personlige guide lige ved hånden, hvad enten du søger restaurant-, teatereller musikoplevelser. Hvor i Aarhus kan jeg høre musik onsdag aften? Hvor finder jeg det nærmeste konditori? Hvor kan jeg tage videre i byen lørdag aften? Hvad tilbyder Restaurant ET og hvor ligger den? Hvilke aktiviteter er der for børn i ferien?


86x244mm_Layout 1 10/12/13 13.23 Side 2

[ for책r 2014 ] side 37


BØRN

CIRKELINE I TIVOLILAND 5. OKT KL 13 I LILLE SAL 230 KR BARN: 150 KR ALDERSGRP: 4-9 ÅR

DANS

ALICE IN WONDERLAND Dresdner Balletten SHOW KONCERT

JAMES TAYLOR

23. OKT KL 19.30 I STORE SAL 370, 320, 270 KR

CHIPPENDALES 27. SEPT KL 20 I STORE SAL 470, 390, 340, 300 KR

17. SEPT KL 20 I STORE SAL 620, 570, 520, 420 KR

TEATER

EVIG UNG Folketeatret

18. SEPT KL 20 I RYTMISK SAL 290 KR

KONCERT

HANNE BOEL 2. OKT KL 20 I RYTMISK SAL 270 KR

TEATER

SMÅ KATASTROFER

COMEDY

CARSTEN BANG

Ny forestilling med Paolo Nani

DYRET!

24. OKT KL 18 OG 25. OKT KL 15 I LILLE SAL 250 KR

26. SEPT KL 20 I STORE SAL 240 KR

SÆT KRYDS I KALENDEREN Musikhusets næste program er på gaden i august, men sæt allerede nu kryds i kalenderen og glæd dig til efteråret. Musikhuset Aarhus. side 38

COMEDY

THOMAS WARBERG

KONCERT

THE LAST WALTZ

24. OG 25. OKT KL 20 I RYTMISK SAL 260 KR ARR: TAJMER BOOKING

The (Ürban støj) Band opfører verdens bedste koncertfilm - LIVE 3. OKT KL 20 I RYTMISK SAL 250 KR TEATER

SHOW

KONCERT

COMEDY

DANS

KLASSISK

BØRN

ANDET


COMEDY

CHRISTIAN FUHLENDORFF For at gøre en kort historie lang

8. NOV KL 20 I STORE SAL 250, 210 KR

KONCERT

SINNE EEG MED TOUCHÉ 29. OKT KL 20 I LILLE SAL 220 KR

KONCERT

STIG ROSSEN Julekoncert 2014

KONCERT

ERANN DD 1. NOV KL 20 I RYTMISK SAL 220 KR

COMEDY

15. DEC KL 20 I STORE SAL 410, 370 KR

ANDREAS BO 21. OG 22. NOV KL 20 I STORE SAL 340, 315 KR ARR: TAJMER BOOKING

TEATER

ERASMUS MONTANUS

DANS

Medvirkende: Thure Lindhardt, Søren Sætter-Lassen, Kirsten Olesen, Peter Gilsfort m.fl.

Den Kgl. Ballet

ET FOLKESAGN

Holbergs klassiker fra Det Kongelige Teater

6. NOV KL 20 I STORE SAL 370, 320 KR

KONCERT

BRUCE GUTHRO

29. DEC KL 19.30 OG 30. DEC KL 13 I STORE SAL 490, 440, 390 KR

Celtic X-mas

30. NOV KL 20 I STORE SAL 295 KR

[ forår 2014 ] side 39


prøv århus Stiftstidende 1 måned for 79 kr. Avisen i postkassen alle dage fra mandag til lørdag samt adgang til web og e-avis.

bestil på stiften.dk/79

SpaR

270,dinbolig søndag 3. november 2013. 4. sekTion

Stiftstidende Amtsavis

KørGodt

Århus

Randers

LØRdaG 2. noVeMbeR 2013. 3. SeKTion

KåRinG: VæR Med TiL aT STeMMe på åReTS bedSTe biLeR / 04-05

Stiftstidende Århus

Stiftstidende

hermansteater.dk

guide

Stiftstidende Århus

a a shopping

Torsdag 31. okTober 2013. 2. sekTion

Onsdag 30. OktOber 2013. 2. sektiOn

S P O R T Y 36-37

T E N D E N S , KØ R G O D T O G F R I Y MED AVISEN I DAG

Medina: intimkoncert i randers

opLeVeLSeR oG KULTUR i ØSTJYLLand

/ 08-09 ■

uge 42

kr. 20,00

STIFTEN.DK

Piraternes skræk hiver Wammen til tops

Af Morten Ravn Stiftens udsendte på Esbern Snare

flot og lækkeRt

Stiftstidende Århus

mad & familie

Foto: Forsvaret

»

BILLIGE

QuickPot Randers Messingvej 20E, 8940 Randers SV Tlf. 86 44 75 44

www.bagagerumsmarkeder.dk

Osama tæmmede aGF’s nde ånd Onde

Din pris

115,-

inkl. en iskold Garage Hard Lemonade

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Særpris

115,-

inkl. en iskold Garage Hard Lemonade

/ 02

Klip ud og gem

Experience Muse like never before. På Danmarks største lærreder, Verdens første koncert i 4Kkvalitet, og med

AFTENMENU Vi byder på lækkerier: · Mousse af røget ørred · Flødelegeret hummersuppe · Røget dyrekølle som carpaccio · Glaseret andebryst · Grillet kalvemørbrad · Bøf bearnaise · Aften tapas · Hjemmerøget brie · Moderne ris a la mande · Bread and butter pudding

NYHED · TAKE-AWAY Nu kan tapas, sandwich, salat og kager købes som take-away, så kan du f.eks. nemt forkæle dine gæster. KUN mod forudbestilling.

Experience Muse like never before. På Danmarks største lærreder, Verdens første koncert i 4Kkvalitet, og med

Experience Muse like never before. På Danmarks største lærreder, Verdens første koncert i 4Kkvalitet, og med lid

tm

K ere Ø .d B k H /m ER us ! e

Din pris

inkl. en Garage Hard Lemonade

Musikhuset Aarhus. side 40

Flæskesvær:

Søndag d. 3. november kl. 10 - 16 Møllevangs Allé 144, Århus N

WWW.BEDREBAD.DK

v og bli Kom eret og inspir er til dit få ide e bad ny

Totalløsninger når det gælder bad og energi - nyt såvel som renovering

Se mere på hjemmesiden om muligheden for at holde din fest hos Søren*s og bestil allerede nu bord til årets julefrokost. Min. 4 kuverter. Pris pr. person. KUN mod forudbestilling senest dagen før. Gælder i nov. & dec.

175,-

TILVALG TIL JULEFROKOST Andebryst m/ bagt pigeonæble, rødkål + kr. 58,Osteanretning med røget brie & gl. Ole + kr. 45,-

NYHED SØNDAGSÅBENT MED BRUNCH-BAKKE Prøv vores forfriskende nye koncept, hvor vi nu hver søndag tilbyder dig en lækker brunch-bakke med et væld af hjemmelavede lækkerier. Pris pr. person.

SPISESTED MED SMAGSOPLEVELSER - PRØV EN SØNDAGS BRUNCH-BAKKE

100,-

Søren*s åbner kl. 10, men skal I sove længe står vi klar med udsøgte kager til eftermiddagskaffen i stedet for.

RING 70 22 66 55 for bordbestilling eller se på hjemmesiden

FALCH

Søren*s Spisehus · Adelgade 124 8660 Skanderborg · www.restaurantsorens.dk

Århus

Læs også:

Så meget el bruger vi

Søndag d. 3. november kl. 10 - 16

Søren Pedersen Tlf. 86 22 36 32 Knud Kristiansen VVS I/S Tlf. 86 21 07 77 Viby VVS & Blik ApS Tlf. 86 29 29 35

JULEFROKOST HOS OS · Sildeanretning med hj. karrysalat m.m. · Rødspættefilet m/hj. remoulade & citron. · Tartelet med høns i asparges. · Medister med grønlangkål og brunede kartofler. · Mørbradbøf med champignon á la crème og surt. · Ris a la mande med kirsebærsauce. · Hjemmebagt brød, smør & krydderfedt.

Stiftstidende Lørdag 2. november 2013. 2. sektion

/ 06-07

ÅBENT HUSforKomfrøSamlere på KurSuS

ÅBENT HUS

Sangeren Michael Falch har aldrig haft det bedre. Ny plade hitter. 12-14 Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. er.

d. 18. november kl. 19.00

115,-

/ 16-17

/ 04-05

FROKOSTMENU Her tilbyder vi f.eks.: · Sørens stjerneskud · Hj. tarteletter · Solid husmandskost · Udvalg af sandwich · Gourmetburger · Husets tapas tallerken · Business frokost · Risengrød

d. 18. november kl. 19.00

/ 04

Eske på ALIEN-JAGT / Den storegyldne ISKLUMP / Erstatning for RULLEPØLSE / Sprøde, og En slags SKABSROMANTIKERE mig, IB MICHAEL / Kille & IKEA kogt/iDet fedter / 08-09

Læs mere på hjemmesiden

sh KØ op.d B k/m HE R! use

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MANDAGE: 15.30-20.00 TIRSDAGE: 15.30-16.30 ONSDAGE: 17.00-18.00 TORSDAGE: 17.00-20.00

Tilmelding nødvendig til Ole S. Rask, Rask Event® på tlf. 2834 4878

bt

+ fragt

18.-20. oktober i Ridehuset i Århus • fredag: 13-19 • lørdag: 10-17 • søndag:10-16

Din pris

399,-

d. 18. november kl. 19.00

Bestil nu på lidtmere.dk/buddy

4 stk. incl. montering, afbalancering og ventiler. Fra kun kr.

Find flere gode priser på www.quickpot.dk

www.mad-aarhus.dk

ber lin KØ gs B H m kes ER use ho ! p.d k/

Højtaler og mikrofon via Bluetooth Længde og bredde: 13 x 4,8 cm Batteri: 1.000 timer standby / 20 timer tale Vælg mellem sort og hvid

Søndervig :

Lodbergsvej 36, Søndervig, Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft 6950 Ringkøbing 3. SØNDAG TIRSDAGE i måneden i 2013: i 2013: 26/3 · 15/10 kl. 10-15 21/4 · 19/5 · 16/6 · 21/7 18/8 · 15/9 · 20/10 25/6 · 2/7 · 9/7 · 16/7 kl. 10-15.30 23/7 · 30/7 · 6/8 · 13/8 kl. 12.30-17.30

Foto: Kim Haugaard

● ● ●

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

SuperTooth Buddy ●

Ebeltoft :

kinesiske lækkerier

Aarhus : Bispetorvet v. Aarhus Domkirke, Teatergaden 1, 8000 Aarhus C LØRDAGE i 2013: 30/3 · 13/4 · 11/5 8/6 · 13/7 · 10/8 21/9 · 19/10 kl. 10.00-15.30

Michelin Alpin

dry martini, champagne, drinkS og dyre vine/ 06-07

®

Tal i mobil med begge hænder på rattet.

/ 07-15

Marcello har åbent butik og café Med byens billigste kaffe

vinkenderen bond:

BISPEHAVEN. I alt for lang tid har det offentlige set på de unges opførsel med alt for milde øjne og en overbærenhed.

JAN SCHOUBY, CHEFREDAKTØR, I DAGENS LEDER Y 22

Århus

Ugens bUtik:

Qualit te t

VINTERDÆK

QuickPot Tilst A A R H U S Y 8-11 Holmstrupgårdvej 256, Tilst, 8210 Aarhus V Tlf. 86 24 04 44

Århus

Søndag 3. november 2013. 2. Sektion

Stiftstidende

BAGGRUND - REJSER

sport

QuickPot Aarhus Trindsøvej 5, 8000 Aarhus C Tlf. 86 15 85 44

8 sider lige til at tage ud oM søndagsåbent

Rasmus WalteR: 2.495 & livsstil succes Snart kåreS ByenS BedSte på dansk Tirsdag 5. november 2013. 2. sekTion

nY hYUndai i10 TaGeR KaMpen op i den TæT beSaTTe MiKRoKLaSSe / 08-09

Mandag 4. noveMber 2013. 2. sektion

Stiftstidende

ekstra:

stæRk sydkoReaneR motion

Stiftstidende

/ 04-05

Møllevangs Allé 144, Århus N

WWW.BEDREBAD.DK

det skal være festligt at gå til træning

CheCk:

/5

Yetien Kan være en iSbjørn

finskytten rammer plet på 700 meter

Totalløsninger når det gælder bad og energi - nyt såvel som renovering

Fitness:

v og bli Kom eret og inspir er til dit få ide e bad ny

Søren Pedersen Tlf. 86 22 36 32 Knud Kristiansen VVS I/S Tlf. 86 21 07 77 Viby VVS & Blik ApS Tlf. 86 29 29 35

/ 8-9

Balance og styrke med trX -30% få styr på din computer stofskifte kan forhindre graviditet/ 8-9

RING EFTER GARDINBUSSEN LAMELGARDINER

/ 6-7

Fri

Lørdag 2. november 2013

Tillæg til Midtjyske Medier: Dagbladet Ringkøbing.Skjern, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro. Dagbladet Struer, Folkebladet Lemvig, Randers Amtsavis, Århus Stiftstidende

søndag

Danmarks militære indsats mod pirateri i Adenbugten ud for Somalia har sat en skræk i livet på piraterne. Handelsskibene ud for Afrikas Horn har fået en langt mere sikker fart på vej mod havnebyer som Aarhus. Det oplevede Nicolai Wammen (S) i denne uge, da han under sit første missionsbesøg som ny forsvarsminister blev hevet til tops langs skibssiden af Frømandskorpsets barske indsatsstyrke under en øvelse på krigsskibet Esbern Snare i Det Indiske Ocean. Århus Stiftstidende var med under den tidligere Aarhus-borgmesters jagt på pirater. Danmarks indsats i Natos Operation Ocean Shield har sammen med andre koalitioner betydet, at den seneste kapring af et handelsskib ligger halvandet år tilbage. I de foregående tre år blev 121 skibe kapret. 90 procent af verdens handel foregår ad søvejen. Danske handelsskibe - især Mærsk - fragter hele 10 procent af mængden. Blandt andet de store Mærksskibe sejler gennem piratvand, inden de når Aarhus. Århus »Det har en meget stor konsekvens for Aarhus Havn, at der er en sikker passage gennem Suez Kanalen, så skibene ikke skal syd om Afrika. Det betyder meget for priserne og for havnen,« siger havnedirektør Bjarne Mathiesen.

Fredag 8. november 2013. 2. sektion

Kopi: Bee Gees Bliver hyldet

UGenS boLiG: RUMMELIGE FAMILIEBOLIGER TÆT PÅ BYEN / 02

mora@stiften.dk

Foto: Torben Christensen/Scanpix

nr. 69499

HuS & Have - Digitalt - nY viDen H

tendens

220. årgang

/ 6-7

DAHL’S GARDINER

Århus, 70 26 37 22 E-mail: bb@dahlsgardiner.dk, www.gardinfagmanden.dk

AFDELINGER:

Aalborg, 98 12 37 22 Storvorde, 98 32 60 20 Skelund, 98 58 50 06

Tilbuddet forudsætter, at husstanden ikke har abonneret indenfor de seneste seks måneder.

Århus

lørdag 19.10.2013

Akharraz og AGF måtte bøje sig for FCN

HUSK AT KØBE BILLET TIL BYENS BEDSTE AWARDSHOW 2013


EVENTYRLIG BALLET I MUSIKHUSET DANS

ALICE IN WONDERLAND Dresdner Balletten

Følg med Alice på en farverig tur ind i Eventyrland beboet af talende kaniner, smilende katte, en mystisk hattemager og en kolerisk dronning. Det verdensberømte balletkompagni Anhaltisches Theater Dessau har skabt denne fantasifulde og betagende ballet over Lewis Carrolls berømte eventyr. Musikken er en iørefaldende blanding af de mest kendte værker af berømte komponisters, bl.a. Debussy, Bizet, Ravel, Satie og Offenbach.

23. OKT KL 19.30 I STORE SAL 370, 320, 270 KR

DANS

ET FOLKESAGN Den Kgl. Ballet

Traditionen tro besøger Den Kgl. Ballet Musikhuset i julen. Denne gang med Bournonville-klassikeren Et folkesagn i Nikolaj Hübbes forfriskende iscenesættelse. Et folkesagn - den med brudevalsen - er en forvekslingshistorie med inspiration fra danske folkesagn, ladet med romantikkens spænding mellem denne verden og en dæmonisk underverden. I Hübbes version er mørket dunklere og frygten større. Kom med til troldegalop, når scenen indtages af elverpiger, biller, adelsdamer, hekse, kæmper, lygtemænd, brude- og bondepiger, tyveknægte, flyve-, skater- og drilletrolde samt en enkelt mosekone. Koreografi: August Bournonville Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe og Sorella Englund Musik: N.W. Gade og J.P.E. Hartmann

29. DEC KL 19.30 OG 30. DEC KL 13 I STORE SAL 490, 440, 390 KR

ANMELDELSE/ET FOLKESAGN ★★★★★ Berlingske [ forår 2014 ] side 41


VI HJÆLPER HINANDEN I mere end 30 år har Musikhuset Aarhus beriget og bevæget sine gæster med kultur i alle tænkelige genrer - fra store internationale stjerner til små intime koncerter og herlige børneforestillinger. At vi til stadighed kan hente spændende arrangementer til byen, skyldes ikke mindst et stort engagement fra vores sponsorer, som giver et betydeligt bidrag til kulturen. Vi sørger selvfølgelig for, at de får noget tilbage. Som venner af huset bruger

de vores organisation og fysiske rammer til at skabe arrangementer, som de bruger repræsentativt, til medarbejderpleje og i salgsarbejdet. Vores mange erhvervsklubmedlemmer kan benytte sig af en række spændende fordele. Hvis din virksomhed kunne tænke sig at være en del af fællesskabet, så kontakt kommerciel chef Anders Hede på 29 20 82 99 eller ahede@aarhus.dk og aftal et møde.

SPONSORER

DESIGN & INDRETNING

ERHVERVSKLUB

AARHUS/VIBY

Musikhuset Aarhus. side 42

MEDIEPARTNER


e e e

TEATER

SHOW

KONCERT

Edith Piaf - Spurven 4. feb

The Show - ABBA-tribute 9. mar

Michel Camilo 26. jan

Lisa Nilsson 12. apr

Færdig med fyrre 7. mar

Niels Hausgaard 27.-29. mar

Tribute to Getz / Johansson 29. jan

Marie Bergman 23. apr

Pigen med paraplyerne 26.-28. apr

Platt-Form 24. apr

Søren Kragh-Jacobsen 31. jan

Sanne Salomonsen 24. apr

Den stundesløse 8. maj

Pigen med paraplyerne 26.-28. apr

Michael Falch & hans band 14. feb

Ida Gard 24. apr

Den mystiske sag om hunden i natten 11.-12. maj

Musik og Fis 2 13. maj

Gipsy Kings 16. feb

Jane & Shane 25. apr

Pirates of the Caribbean 2 30.-31. maj

Niels Lan Doky Trio 19. feb

Pat Metheny Unity Group 1. maj

Tam Tam i Musikhuset 30. aug - 6. sept

Per Chr. Frost 20. feb

Spot Festival 2.-3. maj

Chippendales 27. sept

Dodo and the Dodos 22. feb

Benjamin Koppels Jazz Galla 8. maj

Evig ung 18. sept Små katastrofer 24. okt Erasmus Montanus 6. nov

Viggo Sommer & His Back Howlers 6. mar Marie Frank Duo 8. mar Rufus Wainwright 13. mar All You Need is Love 14. mar The Billy Cross Band 15. mar Carpark North 21. mar Panamah 27. mar Anne Dorte og Maria 28. mar Poul Krebs - Asfalt 29. mar Rugsted & Kreutzfeldt 4. apr Sigfred Pedersens sange 6. apr

Fra forestillingen Den mystiske sag om hunden i natten Foto Peter Sørensen / Das Büro

Della Mae 10. maj Keld Heick & The Beatophonics 14. maj Anne Linnet 25. maj Steen Jørgensen 30. maj Anthony Strong 12. juli Eivør & Ginman 13. juli John Scofield 18. juli On the Dark Side of the Opera 28. aug James Taylor 17. sept Hanne Boel 2. okt The Last Waltz 3. okt


COMEDY

DANS

KLASSISK

BØRN

Frank Hvam 5.-7. feb

˜ Selene Munoz 27. feb

Wiener Johan Strauss Galla 14. feb

Ret tit borte tit 8. feb

Dybvaaaad on Tour 26. feb

Flamenco de Sevilla 2. apr

Classical Mornings 23. feb

Cirkus Krone 8.-15. feb

Lasse Rimmer Selvtilfreds 1. mar

Forget Me Not 23. maj

Hammelin 23. feb

Robin Hood 16. feb

Alice in Wonderland 23. okt

Schumann Evening 2. mar

Rosa og rødderne fra Rouladegade 8. mar

Et Folkesagn 29.-30. dec

Lucia di Lammermoor 5.-7. mar

Djøf med løg(n) 5. mar Rune Klan 22. mar Jonatan Spangs Bryllup 2. apr Huxi Bach 3.-4. apr Linda P’s hovedpine 10. apr Frank Hvam 30. apr

Doric Quartet 9. mar Bo Skovhus og Denise Beck 18. mar Classical Mornings 30. mar Don Juan 4. apr

Uffe Holm 9. maj

Chamber Music Society of Lincoln Center 13. apr

Carsten Bang - DYRET! 26. sept

Martin Fröst 6. maj

Thomas Warberg 24.-25. okt

Pirates of the Caribbean 2 30.-31. maj

Christian Fuhlendorff 8. nov

Gradus International Piano Festival 17.-21. juni

Andreas Bo 21.-22. nov

Don Quichotte 17., 24. og 27. aug

Kaptajn Bimse i Saltimbocca 23. mar Kristian og Ramasjang Mysteriet 6. apr Hjemme hos Alfons Åberg 10. maj Cirkeline i Tivoliland 5. okt

ANDET Rasmus Ankersen Foredrag 13. mar Mind Mastery 29. apr


➜ ÅBN OG SE HELE

PROGRAMMET

åbningstider Musikhuset Aarhus er åbent alle ugens syv dage fra kl. 11-18. På forestillingsdage er der åbent indtil en time efter, at sidste arrangement er slut.

åbningstider i billetsalget Billetsalget er åbent mandag-lørdag fra kl. 12-17 samt en time før forestillingsstart. Søndag åbent en time før forestillingsstart. Billettelefonen er åben mandag-lørdag kl. 13-17. Billetsalgets telefonnummer er 89 40 40 40. På musikhusetaarhus.dk kan du købe billetter døgnet rundt. Alle priser i magasinet er inkl. billetgebyr på 20 kr.

gavekort Et gavekort til Musikhuset Aarhus kan benyttes til alle de arrangementer, du finder på musikhusetaarhus.dk. Gavekort sælges fra Musikhusets billetsalg, eller du kan købe det online og printe selv derhjemme - nemt og enkelt. Gavekortet er gyldigt i 3 år, og du kan selv bestemme beløbet. Gavekort kan ikke benyttes til restaurant og café.

rabat Musikhuset Aarhus tilbyder en række forskellige rabatter på udvalgte forestillinger. Både her i magasinet og på hjemmesiden kan du ved hjælp af små ikoner nemt se, hvilke rabattyper der eventuelt ydes på en given forestilling. Man kan altid kun benytte én rabatform. Køb billet til mindst to eller flere forskellige forestillinger og få rabat. Rabatten er 50 kr. pr. billet uanset, hvor mange forestillinger du køber til. Der kan ikke tilkøbes flere forestillinger senere, men så snart du finder to nye forestillinger, du gerne vil se, kan du få rabat igen - hvis de er med i 2plus ordningen. Mod forevisning af gyldigt studiekort kan du få 80 kr. i rabat af ordinærprisen på de forestillinger, der er mærket med ikonet S. Hvis du er under 25 år, kan du mod forevisning af gyldig legitimation få 80 kr. i rabat af ordinærprisen på de forestillinger, der er mærket med ikonet U.

for sent ankomne Som udgangspunkt starter alle forestillinger i Musikhuset Aarhus præcist. For sent ankomne kan ikke forvente at få adgang til salen, efter en forestilling er gået i gang. Det er suverænt kunstnerne på scenen, der bestemmer, hvorvidt Musikhusets personale må lukke for sent ankomne ind i salen. Reglerne kan derfor variere fra forestilling til forestilling. Kommer man for sent og bliver nægtet adgang til salen, kan man ikke få sin billet refunderet.

café og restaurant Caféen er åben dagligt fra kl. 11. På forestillingsdage er der åben to timer efter, at sidste arrangement er slut. På dage, hvor der ikke er forestillinger, lukker caféen kl. 18 - køkkenet kl. 17.30. Restauranten har åben alle dage, hvor der er forestillinger i Store Sal og Symfonisk Sal. Telefonen er åben fra kl. 10 på hverdage og kl. 11 i weekender. Se menuer eller reserver bord på johanr.dk Telefon: 22 30 00 92 - mail: info@johanr.dk

pausedrinks Bestil dine pausedrinks i baren før forestillingen, så står de klar til dig, når du kommer ud af salen. Til forestillinger i Store Sal kan du bestille VIP-Pause med både drikkevarer og snacks for 65 kr. Pausedrinks kan også bestilles på johanr.dk

drikkevarer i salene Som noget nyt kan du tage drikkevarer købt i Musikhusets Café med i salen til udvalgte forestillinger. Det gælder primært til musicals, rytmiske arrangementer og comedy i Store Sal, Lille Sal og Rytmisk Sal. En forudsætning er, at drikkevarerne er i plasticbægre.

parkering Musikhuset Aarhus råder over egen parkeringskælder med ca. 90 p-pladser. Indkørsel sker fra Aros Allé, og billetautomater findes i p-anlægget. Pris:15 kr i timen. Der kan betales med kort og kontanter. Man kan også købe et parkeringskort i Musikhusets billetsalg. Kortet koster 45 kr. og giver ubegrænset parkering i et døgn. Der kan også parkeres på Aros Allé mod timebetaling. Scandinavian Congress Centers parkeringsanlæg ligger umiddelbart ved siden af Musikhuset. Mod forevisning af gyldig forestillingsbillet, kan man i Musikhusets billetsalg købe en særlig p-billet for 50 kr. Til sammenligning er timeprisen 17,65 kr.

garderobe Vi anbefaler, at du benytter garderoben i Foyeren. Ikke alene kan overtøj fylde og genere din sidemand i salen, men ofte placeres en frakke under sædet, og dermed blokerer den for ventilationsristene. Det gør det sværere at regulere temperaturen og sikre det bedste indeklima.

online, nyhedsmail og facebook Tilmeld dig vores nyhedsbrev på musikhusetaarhus.dk og hold dig opdateret om nye forestillinger, deltag i konkurrencer og meget mere. Du kan også følge os på facebook, hvor vi viser øjebliks-billeder fra huset, sjove og søde historier fra bagscenen, små videoklip og meget mere. Følg også med på instagram og se, hvad gæster og kunstnere poster under #musikhusetaarhus.

kontakt Musikhusets reception tlf: 89 40 90 00 Mail: musikhuset@aarhus.dk musikhusetaarhus.dk


23.11.13 - 21.04.14 TAL R the virgin tal r blev tidligt internationalt anerkendt, og han blev bannerfører for det 21. århundredes unge maleri. han har udstillet verden over, og på dansk grund er han blevet tiltroet udsmykninger i bl.a. Operaen på holmen og i Kronprinseparrets residens på Amalienborg. i 2000 var AroS blandt de første til at tilbyde tal r en soloudstilling. Det blev til udstillingen el Castillo, og allerede året efter deltog tal r i udstillingen take Off, hvor AroS satte spot på udvalgte talenter. i dag, over ti år senere, er AroS stolt af præsentere tal r’s største soloudstilling til dato: The Virgin.

AroS Aarhus Kunstmuseum, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

musikhuset aarhus

www.aros.dk

Billetsalg: 89 40 40 40 eller www.musikhusetaarhus.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.