Musikhuset Aarhus - Program november til februar

Page 1

NOVEMBER - FEBRUAR 2020/2021


Foto: Jacob Ehrbahn / Politiken / Ritzau Scanpix

Andreas Brantelid

”Livekoncerter er øjeblikkets kunst. Efter en tid hvor der ikke har været nogen koncerter, kan jeg mærke, hvor meget de betyder for mig, og hvor meningsfyldt det er” MAGASINET MUSIKHUSET AARHUS: 22. årgang, nr. 3 Udgivet 5. november 2020 Redaktionen afsluttet 14. oktober 2020 Oplag: 95.000 stk.

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Direktør Jan Christensen og Kunstnerisk Chef Jeppe Uggerhøj REDAKTION: Steen Larsen-Ledet, Thomas Råhlin, Pia Maltesen og Caroline Lehman

INDHOLD: Der tages forbehold for trykfejl. Hvor ingen anden arrangør er anført, er Musikhuset Aarhus arrangør.

RECEPTION: Skovgaardsgade 2C 8000 Aarhus C 89 40 90 00 musikhuset@aarhus.dk

BILLETSALG: 89 40 40 40 Musikhusetaarhus.dk Produceret i samarbejde med Envision Tryk: Contigo Forsidefoto: Sinne Eeg Foto s. 12-15: Morten Rygaard, Mikkel Schwitzer Justesen og Anders Hede


Stor finale - efter et anderledes år Velkommen til finalen på et ganske særligt år i Musikhuset. Efter et ud­ fordret forår og en stille sommer er der fuld damp på kultur­kedlerne. Der venter masser af fede liveoplevelser i årets sidste måneder for dem, der er hurtige og får fat i det begrænsede antal billetter. I en tid, hvor mange er og har været udfordrede, har vi alle ekstra meget brug for særlige og stemningsfulde stunder sammen med dem, vi hold­ er af. Det er det, som livekoncerter og scenekunst er formidable til. Fra mørket og fællesskabet i salen møder vi vores favoritkunstnere, der sætter toner og ord på livets følelser. Både dem der giver et smil på læben, dem der gør os glade og dem der skaber rum for refleksion. Tusind tak til alle jer, som kommer i Musikhuset. Tak fordi I er forstående overfor de mange ændringer, der hele tiden sker. Tak for jeres tål­ modighed. Tak fordi I passer godt på vores personale. Tak til alle jer, der har købt billetter og holder ekstra godt øje med jeres indbakke og vores hjemmeside og derfor opdager eventuelle ændringer i tide. Sådan sikrer vi, at vi får nogle fantastiske oplevelser sammen og passer godt på hinanden. Gå på opdagelse i programmet. Få fat i de bedste pladser i en fart. Alle de fantastisk dygtige kunstnere er klar til at give jer nogle enestående live­oplevelser i Musikhusets trygge rammer. Jeg tror, at disse o ­ plevelser er vigtige for de fleste i en verden, der er anderledes, end den plejer.

Vi glæder os til at byde jer velkommen. Jan Christensen, Adm. direktør


Julen rammer lige i hjertekulen Julen står for fornyelse og stærke traditioner i Musikhuset. Der er lagt op til ­klassiske julekoncerter, eventyrlige kongelige dansere og julelys i øjnene hos de mindste, når vi træder ind i julemåneden Julen er for de fleste en højtid med masser af traditioner. Det gælder selvfølgelig også i Musikhuset, hvor programmet er pakket med masser af julegodter til både store og små. ”Julen handler om nærvær og om samvær. Det er en tid, hvor vi på trods af en travl hverdag søger sammen med familien og dem, vi holder af. I Musikhuset giver vi folk en fantas­tisk mulighed for at få en oplevelse sammen. En livekoncert eller en forestilling er noget helt specielt,” siger Musikhusets kunst­ neriske chef, Jeppe Uggerhøj. Noget for enhver Med årets juleprogram har Musikhuset for­ søgt at ramme bredt inden for de forskellige genrer, så der er noget for enhver smag. Som noget helt nyt, præsenterer vi i år orkestret Dreamers’ Circus, der kommer med en ander­ ledes og betagende julekoncert. Det bli­ver

4

både festligt, fængslende og medrivende. ”Folkemusikken har i mange år haft et lidt støvet look, men de her tre unge hipsters, går

”De kan spille meget inderlige ting, og de bibeholder folke­ musikkens gode, gamle tone” ind og gør det anderledes. De spiller ikke bare træskovals. De kan spille meget inderlige ting, og de bibeholder folke­musikkens gode, gamle tone, samtidig med at det er en virkelig lækker fornyelse af genren. Dem glæ­der jeg mig meget til,” siger Jeppe Uggerhøj. Mystik og magi i børnehøjde Traditionen tro får Musikhuset mellem jul og nytår besøg af Den Kongelige Ballets jule­ forestilling, Nøddeknækkeren. Det er en meget smuk og helt unik familieoplevelse,


Dreamers' Circus

som skal ses på de skrå brædder. Det er bevægende at se Den Kongelige Ballets mange dansere og Aarhus Symfoniorkester vække Tjajkovskijs mesterværk til live.

Så vær med, når Musikhuset åbner for juleposen allerede i november. Vi er klar til at forkæle både øjne og ører og skrue op for juleglæden med musik, dans og eventyrlige fortællinger.

”Det er altid noget helt særligt, når vi får besøg af Den Kongelige Ballet. Nøddeknækkeren er alletiders jule­eventyr og rammer lige i hjertekulen med budskaber om barne­ drømme, glæde og magi. Scenografien er storslået og utro­ lig smuk, dansen og koreografien er sublim. Og så er det helt fantas­tisk at opleve de op mod 60 balletbørn på scenen sammen med de voksne dansere,” siger Jeppe Uggerhøj. Musikhuset åbner op for en magisk julemåned med masser af arrangementer for store og små. Glæd dig til masser af spændende oplevelser:

”Kristian vil bede børnene om hjælp med at fange skurken, og det går bestemt ikke stille for sig”

Ramasjang julemysteriet · 29. november · Rytmisk Sal Dreamers’ Circus · 11. december · Lille Sal Nøddeknækkeren · 29. og 30. december · Store Sal

For de små er der igen i år masser af mystik, når Rytmisk Sal slår dørene op til Ramasjang julemysteriet, hvor julen er i fare! Kristian vil bede børnene om hjælp med at fange skurken, og det går bestemt ikke stille for sig.

Læs mere om Julens arrangementer i Musikhuset på de næste sider

5


Jul og nytĂĽr


Nødde­ knækkeren

Dreamers' Circus

Juletradition for hele familien

Folkemusik i verdens­klasse

Det er en elsket juletradition, at Den Kongelige Ballet og Aarhus Symfoniorkester opfører Tjajkovskijs balletklassiker Nødde­knækkeren med Balanchines koreografi i Nikolaj Hübbes iscenesættelse. Tag familien med ind i en eventyrlig verden, hvor pigen Claras drømme bliver lyslevende, og julenat bliver et magisk eventyr med dansende snefnug, valsende blomster, sukkerfeen og ikke mindst musekon­ gen og hans hær.

Rune Tosgaard, Ale Carr og Nikolaj Busk er den unge og energiske trio, der fornyer og forynger folkemusikken. Dreamers' Circus har fået priser for både udgivelser og som koncertnavn. I de senere år har de lagt kimen til en jule­traditon, hvor de sammen med forskellige musikalske gæster sætter punktum for året, der gik. Ingen ved helt, hvad der kommer til at ske, men sikkert er det, at julens melodier får ny musikalsk indpakning, og smilet kom­ mer frem hos alle.

Ramasjang julemysteriet

Hemmeligheder

Julen er i fare! Selveste julemanden er blevet bestjålet, og ingen ved, hvem skurken er! Hvis ikke mysteriet bliver opklaret hurtigst muligt, vil det være slut med julegaver, juletræer, nisser og rens­ dyr for altid. Heldigvis er der en sidste chance: Ramasjangs detektiv, Kristian!

Teaterhuset Filuren præsenterer og ­producerer originale og nærværende forestillinger for børn og unge. I kan i år se hele fire julefortællinger. Vi åbner lågen ind til fire forskellige familier og oplever, hvordan hemmeligheder og juletid ser ud i børnehøjde.

Det Store Juleshow

Stig Rossen Julekoncert

Med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester

Juletraditioner og musicaldrømme

Burhan G tænder julelyset i p ­ ublikums øjne, når han sammen med Danmarks Underholdningsorkester giver sit bud på, hvordan en moderne og stemningsfuld jul skal lyde. Glæd jer til traditionelle julesange og nogle af Burhans største hits akkompag­ neret af Danmarks mest populære symfoniorkester.

Fire fortællinger ved juletid

I mere end 25 år har Stig Rossen varmet danskernes julehjerter med sine elskede julekoncerter. Koncerten er et sandt pot­pourri af kendte og elskede julesange leveret med både varme og charme. Årets gæstesolist er Katrine Nørgaard, der ligesom Stig kommer fra musicalens verden.

Højdepunkter HEMMELIGHEDER

Jul med Teaterhuset Filuren 23. nov - 22. dec Teaterhuset Filuren · 75-140 kr

STIG ROSSEN JULEKONCERT

29. nov · Store Sal · 380-430 kr

RAMASJANG JULEMYSTERIET

29. nov · Rytmisk Sal · 220 kr

AMAZING CHRISTMAS

2. dec · Rytmisk Sal · 300 kr

SØS FENGER

4. dec · Rytmisk Sal · 305 kr

JULIE BERTHELSEN

11. dec · Rytmisk Sal · 280 kr

DREAMERS' CIRCUS

11. dec · Lille Sal · 285 kr

MESSIAS MED MERE

Aarhus Symfoniorkester 12. dec · Symfonisk Sal · 170 kr

GOD JUL, CIRKELINE

12. dec · Rytmisk Sal · 200 kr

JESPER LUNDGAARD

13. dec · Rytmisk Sal · 395 kr

DET STORE JULESHOW

Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester 18. dec · Store Sal · 430-490 kr

ANDERS BLICHFELDT CHRISTMAS CONCERT 19. dec · Store Sal · 330 kr

NØDDEKNÆKKEREN 29. - 30. dec · Store Sal 400-500 kr

Se hele programmet for jul og nytår i Musikhuset på

musikhusetaarhus.dk

7


THE BODYGUARD – THE MUSICAL

Andrea er den danske Whitney Houston Musicalen The Bodyguard har udviklet sig til et helt fantastisk eventyr for ­hovedrolleindehaveren Andrea Lykke Oehlenschlæger 23-årige Andrea Lykke Oehlenschlæger havde ikke meget erfaring med musical­ verdenen, og hun havde heller ikke drømt om, at hun skulle have hovedrollen i en af de største musicalpro­ duktioner i Danmark, før hun fik chancen i The Bodyguard. ”Jeg havde ikke forstillet mig at jeg skulle lave musical, men jeg synes, den her rolle var helt oplagt, da jeg altid har været kæmpe fan af Whitney”, fortæller Andrea. Det, der begyndte med en audition, har nu udviklet sig til en ene­stående rejse for

8

det unge sangtalent. Ikke alene går hun på scenen i Whitney Houstons ikoniske rolle, nu udgiver hun også en sang, der oprindelig er skrevet til den legenda­ riske sangerinde. Verdensberømt ­producer imponeret Allerede ved castingen, blev ­forestillingens producenter blæst fuldstændig bag over af Andreas f­ antastiske stemme. Det unge talent har ikke bare imponeret producenterne bag The Bodyguard – The Musical, men også fortryllet den verdens­ kendte sangskriver og producer, Soulshock.


Produceren, som tidligere har arbejdet tæt sammen med Whitney Houston, blev så overvældet af Andreas fantastiske sangstemme, at han besluttede sig for, at hun skulle overtage Whitneys sang Me Without You. Sangen var oprindeligt skrevet til Whitney Houston, men hun nåede aldrig at indspille sangen, som siden bare har ligget i Soulshocks skuffe.

filmhistoriens bedst sælgende. I år kan musicalen for første gang nogensinde opleves i Danmark. Her kan pub­ likum glæde sig ikke kun til filmens megahits, men også til flere end 20 af Whitney Houstons allerstørste sange. ”Det er jo nogle af mine absolut yndlingssange, der er med i musicalen og jeg er meget stolt over at skulle synge Whitneys allerstørste hits. Det er jo en forestilling fyldt med de mest fantastiske sange”, fortæller Andrea Lykke Oehlenschlæger.

”Det er jo en forestilling fyldt med de mest fantastiske sange" ”Det er jo ret vildt at få lov til. Og det er megaspændende, at der kommer noget ud med mit navn på, som oprindeligt var lavet til Whitney,” siger Andrea. Stadig bedst sælgende soundtrack

THE BODYGUARD – THE MUSICAL

Den verdensomspændende musicalsucces ­ The Bodyguard – The Musical er lavet på baggrund af én af 1990’ernes allerstørste filmfænomener. Filmen blev en kæmpe succes i høj grad på grund af Whitney Houstons udødelige hits og den ikoniske kærlig­ hedshistorie. Soundtracket er den dag i dag stadig

Glæd jer til den ikoniske kærlighedshistorie, storslået dramatik og fantastiske hits med Andrea Lykke ­Oehlenschlæger og Johannes Lassen i hovedrollerne. 2. - 13. dec · Store Sal · 400-705 kr

9


Teater / Dans / Opera

10


Fête galante

Et tysk liv

Når virkeligheden sniger sig ind i legen

Kirsten Olesen i enestående og stærk teaterdokumentar

'Fête galante' betyder kærlighedsfest og var en populær fornøjelse hos ­adelen i 1700-­tallet, især i Frankrig. I Poul Schier­becks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da Grev René fører den unge Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser. Poul Schierbeck (1888-1949) har skrevet melodierne til nogle af de mest populære danske sange, heriblandt I Danmark er jeg født og Det er i dag et vejr. Nu kan du opleve hans eneste opera.

Eks-mænd Flyet er aflyst. I en lufthavnskø render du ind i en irriterende, selvfed og stortalende blærerøv. Kan det blive værre? Ja! For det var ham, der løb med din kone! Eks-mænd er en humoristisk fortælling om to mænds rejse gennem Europa på slidte dæk og halvtom tank. De har intet til fælles på nær: Rygproblemer, manglende stedsans og en eks-kone. Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard fortsætter deres succesfulde parløb med en nyskrevet road-comedy om afveje og omveje, sandheder og løgne.

The Bodyguard En af 1990'ernes største film er blevet til en spændende og rørende musical. Drama, kærlighed og fantastisk filmmusik kommer til live i en storslået musical med Andrea Lykke Oehlenschlæger og Johannes Lassen i hovedrollerne.

Cirque Éloize Canadiske artister tager publikum med på hotel Det canadiske nycirkus Cirque Éloize gæster atter Danmark. Scenen er sat i et skævt art-deco hotel, hvor gæster og ansatte krydser veje, og skæbner flettes sammen. Dørene slåes op for en hæs­ blæsende forestilling i verdensklasse med imponerende scenografi, halsbrækkende akrobatik, musik, dans og masser af humor.

Kirsten Olesen er alene på scenen, når Det Kongelige Teater opfører Et tysk liv. Hun spiller rollen som den 102-årige Brunhilde Pomsel, der ser tilbage på sit liv. Pomsels fortælling er et vidnesbyrd om en opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, om det personlige ansvar og den kollektive skyld. Det er historien om en ung kvinde, der star­ ter som sekretær hos en jødisk forretnings­ mand og ender som Goebbels personlige sekretær, der sidder i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper indtager Berlin.

Romeo og Julie Koreografen Daniel Cardoso og Quorum Balletten giver kærlighedshistorien Romeo og Julie et moderne strejf med deres nyfortolkning af klassikeren. Shakespeares romantiske tragedie fører os ind i en verden af ægte, lidenskabelig kærlighed, som intet eller ingen kan ødelægge. Den slags kærlighed, der gør blind. Den slags kærlighed, der er så stærk, at den ikke kan overvindes. End ikke af døden.

Rigoletto Verdis knivskarpe og mørke operakrimi ud­­ spiller sig i en verden af gangstere, ludere og en vanskabt hofnar, som forgæves for­ søger at redde sin datter fra fordærvet.

Operation:Orfeo Hotel Pro Forma Fortællingen om Orfeus og Eurydike er en myte, der taler til alle tider og til alle generationer. I Hotel Pro Formas og Kirsten Dehlholms opsætning væves dans, skuespil, tekst og musik ind i hinanden og danner en eviggyldig fortælling om kærlig­ hed. Forestillingen, der havde urpremiere i Musikhuset tilbage i 1993, er skabt som et stykke scenografisk billedkunst, med musik af Bo Holten og libretto af Ib Michael.

11

Højdepunkter TVIND

6. nov · Rytmisk Sal · 295 kr

ET DUKKEHJEM

Det Kongelige Teater 14. - 15. nov · Rytmisk Sal 295 kr

ROMEO OG JULIE Quorum Balletten 18. nov · Store Sal 380 kr

RIGOLETTO

Den Jyske Opera 20. - 28. nov · Store Sal 350-595 kr

THE BODYGUARD

2. - 13. dec · Store Sal 480-705 kr

FÊTE GALANTE

Den Jyske Opera 4. - 6. feb · Store Sal 350-595 kr

EKS-MÆND

9. - 10. feb · Rytmisk Sal 300 kr

OPERATION:ORFEO

Hotel Pro Forma 11. feb · Store Sal · 230-380 kr

CIRQUE ÉLOIZE

13. feb · Store Sal · 390-490 kr

ET TYSK LIV

Det Kongelige Teater 16. - 17. apr · Lille Sal · 260 kr

BOLERO - EXTENDED

Granhøj Dans 17. apr · Store Sal · 230-330 kr

DE TRE MUSKETERER

Figaros 24. apr · Rytmisk Sal · 310 kr

Hele programmet:

musikhusetaarhus.dk


Koncerter Thomas Dybdahl

Alex Vargas

Anmelderroste Thomas Dybdahl er højaktuel med sit niende soloalbum Fever, men det er live, at den norske sang­skriver overstråler alle andre. Med enkle virkemidler indfanger han publikum i et musikalsk univers, der på en gang er fascine­ rende funky og hjemligt som en kaminopvarmet stue.

Med karisma, et drenget glimt i øjet og en stemme, der kan tryllebinde publikum, har Alex Vargas på få år indtaget den musikalske poptrone i Danmark. Han har fyldt Store Sal i Musikhuset og skovbunden foran Bøgescenen i Skanderborg med et publikum, der elsker hvert minut for foden af Vargas.

Nicklas Sahl

Dicte & The Diamonds

Ægte talent fornægter sig aldrig. Hadsten-drengen Nicklas Sahl har hele pakken. En stemme med nerve, en sikker pop-hånd og en charme, der kan smelte isbjerge. Fra sin debut i 2018 og frem til nu er det kun gået én vej for den unge komet, nemlig mod stjernerne.

Der er magi, inderlighed og øjeblikke af ufattelig skønhed i Dictes rå og ligefremme udstråling og vokal. Med sit band tager hun på turné med nye sange, der skal møde publikum for første gang og finde deres egen plads blandt alle de andre vidunderlige sange fra Dictes hånd.

12


Højdepunkter BARBARA MOLEKO

7. nov · Lille Sal · 250 kr

BERSÆRK

11. nov · Rytmisk Sal · 230 kr

LET'S GROOVE!

12. nov · Store Sal · 380 kr

DICTE & THE DIAMONDS 12. nov · Rytmisk Sal · 280 kr

NICKLAS SAHL

13. nov · Store Sal · 295 kr

RIKKE THOMSEN

14. nov · Lille Sal · 180 kr

ALEX VARGAS

15. nov · Store Sal · 355 kr

CHRISTOPHER

18. nov · Rytmisk Sal · 380 kr

ALSANG

Frihedens lysdøgn 25. nov · Symfonisk Sal · 325 kr

THE BLUE VAN

25. nov · Rytmisk Sal · 230 kr

JACOB DINESEN SOLO 27. - 28. nov og 6. feb Symfonisk Sal · 325 kr

ALBERTE

28. nov · Rytmisk Sal · 280 kr

RASMUS LYBERTH

3. dec · Lille Sal · 255 kr

Sóley

Lau Højen

Smukke melodier i et mørkt univers

Stærke sange på dansk

Islandske Sóley udgiver i begyndelsen af 2021 sit fjerde album. Når den klassisk uddannede indie-musiker åbner for sit musikalske skatkammer, slipper hun samtidig sine uendeligt smukke melodier med melankoli og udlængsel fri. Sóley er svær at beskrive, men hendes musikalske for­ billeder er islandske bands som Sigur Rós og Múm, og hendes unikke stil har givet hende en hengiven fanskare og opvarmningsjobs for bl.a. Of Monsters of Men og John Grant.

Da forsangeren i Carpark North, Lau Højen, mistede sin mor tilbage i 2016, vækkede det samtidig en ny tilgang til sangskrivningen hos den altid udadvendte sanger. Det blev til en række inderlige, eftertænksomme og stærkt personlige sange på dansk om livet, familien, ven­ nerne og alt det nære, som ikke passede ind i Carpark North, men som alligevel fortjente at blive udgivet. Så for første gang siden Carpark North begyndte i 1997, springer Lau Højen nu ud på det dybe med sange under eget navn.

13

LOVE SHOP 3

3. dec · Rytmisk Sal · 305 kr

LUFTENS HELTE

5. dec · Rytmisk Sal · 230 kr

THOMAS DYBDAHL

16. dec · Store Sal · 330 kr

HYLDESTKONCERT TIL BENT FABRICIUS-BJERRE 10. jan · Store Sal · 405 kr

Se flere koncerter på

de næste sider


Koncerter Sebastian Band

Alsang

50 års jubilæum med Sebastian

Frihedens lysdøgn

Listen af Sebastian sange, der er blevet fælleseje for en hel nation, er uendelig, og selvom årene er gået, så står sangene stadig funklende klare. Sebastian har gennem 50 år altid samlet nogle af landets bedste musikere om sig, når han gik på scenen. I 2021 fejrer han 50-året for ud­givelsen af sin debutplade Den store flugt. Med sig har han nogle af de musikere, som udgør kernen af Sebastian Band. Glæd jer til en aften med Sebastian, et fantastisk o ­ rkes­ter og nogle fabelagtige evergreens.

Cæcilie Norby, Søren Huss, Julie Maria og Per Vers ­hylder fælleskabet og friheden med en alsangskoncert. Anledningen er 75-året for Danmarks befrielse, og til koncerten bindes trådene sammen af kapelmester Nikolaj Busk, sangerinden Julie Maria og digteren Anne Vad, der skrev teksten til Danmarks nye befrielsessang: Frihedens lysdøgn. Kom og syng med på sange fra den rige danske sangskat og hør et par nye sange, der snart bliver føjet til samlingen.

14


Højdepunkter ALPHABEAT

22. jan · Store Sal · 405 kr

DISCO TANGO

Grand Prix Gallashow 23. jan · Store Sal · 380-430 kr

HALFDAN E

23. jan · Lille Sal · 250 kr

THE BOOTLEG BEATLES

28. jan · Store Sal · 425-465 kr

SÓLEY

30. jan · Lille Sal · 230 kr

FLAMENCO DE SEVILLA 4. feb · Lille Sal · 240 kr

ISAM B

5. feb · Rytmisk Sal · 305 kr

LAU HØJEN

6. feb · Rytmisk Sal · 330 kr

IDA CORR

11. feb · Rytmisk Sal · 350 kr

SEBASTIAN BAND

18. feb · Store Sal · 405-455 kr

BURHAN G

3. mar · Rytmisk Sal · 405 kr

FOLKEKLUBBEN

25. mar · Store Sal · 350 kr

TUE WEST BAND

14. apr · Lille Sal · 225 kr

Alphabeat Akustisk popfest Alphabeat har prøvet næsten alt. De har hittet i udlandet, spillet festivaler over hele Europa og gæstet stort set alle spilleste­ der i Danmark. Men en ting har de aldrig prøvet, og det er at spille i Musikhusets Store Sal for et siddende publikum. Nu skal Alphabeat med Stine Bramsen og Anders SG få folk til at danse i stolene, synge med på alle deres hits og svømme hen til en forrygende akustisk koncert.

Folkeklubben Folkeklubben er landets flittigste liveorkester. Nu stævner de ud igen og denne gang med et nyt album i ryggen. Titlen på albummet er Børn af den tabte tid og albummet kredser om tiden, som er tabt, barndommen, opvæksten og verden af i dag, som allerede i morgen er tabt og væk for altid. Som altid hos Folkeklubben er musikken omdrejningspunktet, men det er det indre liv, historien og samfundslivet, der tæller. Glæd jer til nye sange og gensyn med alle de sange fra årene der er gået.

15

Se flere koncerter på

musikhusetaarhus.dk


Jazz Curtis Stigers & DR Big Band

Højdepunkter

Sinatra at the Sands Sangeren og saxofonisten Curtis Stigers og DR Big Band holder fast i nytårstraditionen, når de skruer tiden tilbage til 60'ernes Las Vegas og genopliver stemningen fra de legen­dariske Frank Sinatra koncerter på The Sands - Hotel and Casino.

Sinne Eeg Group

NIELS JØRGEN STEEN OG MADS MATHIAS

KOPPEL / SONNE / BINZER

CURTIS STIGERS & DR BIG BAND

25. feb · Lille Sal · 270 kr

Aarhus Jazz Orchestra 25. nov · Lille Sal · 250 kr

Sinatra at the Sands 7. jan · Store Sal · 345-405 kr

Der er ingen tvivl om, at Sinne Eeg er en stjerne på både den danske og udenlandske jazzstjernehimmel. Når hun samler Sinne Eeg Group, er det samtidig hele fire musikere, der alle har modtaget Ben Webster Prisen, der går på scenen sammen. Rammen er sat for musik i verdensklasse. Bag trommerne, Morten Lund, ved klaveret, Jacob Christoffersen og på bas, Lennart Ginmann.

Musikalsk topmøde 27. jan · Rytmisk Sal · 330 kr

SINNE EEG GROUP CHRIS MINH DOKY

15. apr · Lille Sal · 255 kr

SHADES OF BLUE

23. jan · Rytmisk Sal · 205 kr

Se alle Musikhusets jazzkoncerter på

musikhusetaarhus.dk

16


Gaver der kan mærkes Leder du efter den perfekte julegave?

Glæd en du holder af med et gavekort til Musikhuset Opera

OPERATION:ORFEO

Hotel Pro Formas ikoniske hovedværk 11. feb Koncert

SEBASTIAN BAND 18. feb

Dans

BOLERO EXTENDED Granhøj Dans 17. apr Koncert

CECILIA BARTOLI

Les Musiciens du Prince-Monaco 16. jun

Koncert

STACEY KENT

Aarhus Jazz Orchestra 9. jul Comedy

JIMMY CARR 2. okt


Klassisk


Skæbne og menneske

Hvide fugle på sort himmel

Beethoven, Bruch & Kraggerud

Beethoven & Sjostakovitj

250-året for Beethovens fødsel afsluttes med manér af Aarhus Symfoniorkester, og en norsk superstjerne folder sig ud med eget skaberværk. Oplev hele to Beethoven-symfonier til samme koncert: Den indtagende og elegante første sym­ foni – og den eftertrykkelige 5. symfoni, hvor skæbnen banker på døren.

Den enkle skønhed får vinger af violin-­ strenge, inden buerne spændes til bitter og bloddryppende massakre. Aarhus Symfoniorkester og den russiske stjerne­ solist Sergej Krylov opfører Beethovens inderlige Violinkoncert efterfulgt af Sjostakovitjs brutale storværk Symfoni nr. 11.

Franske forlystelser Berlioz, Ravel & Boulanger Højt humør og kække koketterier over for indebrændt lidenskab: Aarhus Symfoniorkester kommer hele vejen rundt i det fornøjelige franske følelsesregister – med orkestrets franske chefdirigent Marc Soustrot i spidsen. ”Et smukt strejf af den franske musiks sjæl,” siger han om vær­ kerne af Berlioz, Ravel og Boulanger.

Sange fra overvældet Fordybelseskoncert Himmelske messingtoner strømmer fra de øverste balkoner og salen fyldes af salige strygerklange. Aarhus Symfoniorkester skaber en unik og højtidelig koncert­ oplevelse med musik, som giver plads til at mærke, føle og tænke efter.

Messias med mere Julekoncert Aarhus Symfoniorkester spiller højtiden ind med arier og orkesterpassager fra Händels Messias samt Corellis populære julekoncert og Schnittkes Stille Nacht.

Memento mori Sibelius, Segerstam & Tjajkovskij Husk at du skal dø – mens du lever. Menneskets afgørende eksistentielle drama finder sit musikalske udtryk i en koncert så stor, at den næsten ikke kan rummes. Kæmpen Leif Segerstam diri­ gerer Aarhus Symfoniorkester i Sibelius’ helteepos Lemminkäinen i Tuonela og Tjajkovskijs dramatiske Manfred-symfoni.

På kanten af det klassiske Fyraftenskoncert En flabet koncert, hvis spanske rytmer og jazzede harmonier lokker med lidenskabe­ lige solostykker og inciterende unoder. Oplev både Ravels Bolero og hans Klaver­ koncert i G-dur, i hænderne på Aarhus Symfoniorkester og den seneste vinder af Aarhus International Piano Competition, pianisten Jeonghwan Kim.

Højdepunkter HVIDE FUGLE PÅ SORT HIMMEL Aarhus Symfoniorkester 12. nov · Symfonisk Sal · 260-350 kr

NIGHTINGALE QUARTET 22. nov · Lille Sal · 230 kr

SANGE FRA OVERVÆLDET

Aarhus Symfoniorkester 3. dec · Symfonisk Sal · 220-305 kr

SKÆBNE OG MENNESKE

Aarhus Symfoniorkester 10. dec · Symfonisk Sal · 260-350 kr

MESSIAS MED MERE

Julekoncert med Aarhus Symfoniorkester 12. dec · Symfonisk Sal · 170 kr

EN AMERIKANER I AARHUS Nytårskoncert 6. - 9. jan · Symfonisk Sal 260-350 kr

CONCERTO COPENHAGEN 10. jan · Lille Sal · 230 kr

FRANSKE FORLYSTELSER

Aarhus Symfoniorkester 21. jan · Symfonisk Sal · 220-305 kr

PÅ KANTEN AF DET KLASSISKE

Aarhus Symfoniorkester 22. jan · Symfonisk Sal · 170 kr

TRIO CON BRIO

24. jan · Lille Sal · 230 kr

MEMENTO MORI

Aarhus Symfoniorkester 11. feb · Symfonisk Sal · 260-350 kr

CECILIA BARTOLI

16. jun · Store Sal · 800-1300 kr

En amerikaner i Aarhus Nytårskoncert Hollywood og Broadway kommer til det østjyske i form af nogle af de bedste klassikere fra musicalens, filmens og operaens guldalder. Aarhus Symfoniorkester leverer et sandt overflødighedshorn af festlig amerikansk musik til den traditionsrige nytårskoncert.

19

Sæsonens klassiske koncerter på

musikhusetaarhus.dk


Familie / Børn Sigurd fortæller om de græske guder

Onkel Rejes og Brilles Mega ­Heavy ­Trylleshow

Hvem var Zeus? Hvor stammer de olympiske lege fra? Og fandtes der engang uhyrer med syv hoveder? Sigurd Barrett fortæller historien om de græske guder i en guddommelig teaterkoncert for hele familien. Farshad Kholghi og Anne Suppli har hovedrollerne, mens Sigurd Barrett er fortælle­ ren, der tager publikum med til det gamle Grækenland, hvor vi møder Zeus og Hera, Apollon, Poseidon og de andre guder. En rejse gennem de gamle græske myter, der lærer os lidt om, hvem vi er i dag.

Det bliver mega heavy, når Onkel Reje og Brille finder læder, nitter og trylle­stave­ne frem og tryller sig igen­ nem et show med langhårede gæster og tvivlsomme ­per­sonager. Der er heavy, røg og masser af grin på programmet, når de kendte figurer fra Onkel Rejes Ramasjang dukker op mellem de mest vanvittige sange og ­sælsomme magiske tricks.

20


Højdepunkter DRØMMEN OM AMERIKA 17. jan · Lille Sal 195 kr · fra 9 år

TRE STÅR PÅ HOVEDET

7. - 20. feb · Teaterhuset Filuren 75-140 kr · fra 4 år

MUSTAFAS KIOSK 13. feb · Lille Sal 195 kr · fra 4 år

SIGURD FORTÆLLER OM DE GRÆSKE GUDER 13. - 14. feb · Rytmisk Sal 240 kr · fra 6 år

ROBIN HOOD

19. - 20. feb · Store Sal 265-340 kr · fra 6 år

Mustafas Kiosk “Ding dong!” “Hvad skulle det være?” I Mustafas Kiosk kan man købe næsten alt. Hør alle 17 rim og remser fra Jakob Martin Strids moderne børnebogsklas­ siker, når Teater Fantast inviterer de 4-10 årige og deres forældre med ind i en ægte rode­butik af forskellige små historier fortalt med musik, sang, dukker og skuespil.

Robin Hood Eventyr, romantik, slåskampe og en ærlig harme over social ulighed. Robin Hood og de elskede figurer fra Sherwoodskoven er hovedpersonerne i årets familieforestilling fra Folketeatret. Broder Tuck og Lille John står side om side med Robin Hood, når de tager kampen op mod Sir John og sheriffen fra Nottingham. Kampen mod uretfærdighed tager for alvor fart, da Lady Marion griber buen og vækker den unge Robin, så han går fra ubekymret drengerøv til en bevidst ung mand, der tager fra de rige og giver til de fattige og hjælper, hvor hjælpen er nødvendig.

Tre står på hovedet Verden er som udgangspunkt i orden. En helt i orden orden. To kommer efter En og En er derfor altid den FØRste og To den sidsTE og dermed aldrig først. To har det fint med den orden. Men så dukker TRE op – og vender det hele helt på hovedet. TRE står på hovedet er en forestilling, der filosoferer over hierarkier, orden og regler, for hvem må være den første der sætter sig ned og hvor mange kan der være i et venskab?

ONKEL REJES OG BRILLES MEGA HEAVY TRYLLESHOW 27. feb · Rytmisk Sal 230 kr · fra 5 år

VITELLO

11. apr · Rytmisk Sal 210 kr · fra 6 år

DYRENE I HAKKEBAKKESKOVEN 17. apr · Rytmisk Sal 240 kr · fra 5 år

Drømmen om Amerika 300.000 danskere udrejste til Amerika i slut­ ningen af det 19. århundrede. Efterhånden som tiden gik, begyndte ­brevene fra det forjættede land, der flød med mælk og hon­ ning at dukke op hjemme i Danmark. Var det så nemt at tage det store skridt? Drømmen om Amerika er en varm og sjov historie om en lille familie, der traf en stor beslutning. En historie om nogen af dem, der valgte at følge ­drømmen om et bedre liv i et nyt land, på et nyt sprog og i en fremmed kultur.

21

Se flere koncerter på

musikhusetaarhus.dk


Comedy

Heino Hansen

Mikkel Klint Thorius

Lun, herlig og skarp

Klassisk standup og ucensureret komik

Danskerne har taget den underspillede komiker til sig, og Heino Hansen fra Næstved har løftet sig fra det støvede Sydsjælland til Stormester af tv-skærmen. Nu er en af comedyscenens mest talentfulde komikere klar til at give sit første solo-show og bevise, at han også er Stormester i timing og knivskarp sarkasme fra scenen.

Mikkel Klint Thorius siger det, som andre knap kan få sig selv til at tænke. Med humor er han klar til at krænke krænkelses- og offerkulturen og tvinge alle til at grine mere ad sig selv. Selv vil han egentlig bare gerne passe ind, men virkeligheden er så fuld af ting, der trænger til et satirisk svirp.

22


Højdepunkter NIKOLAJ STOKHOLM 14. NOV, 14. dec og 19. jan · Store Sal 280 kr

ANDREAS BO

19. - 21. NOV · Rytmisk Sal · 325 kr

GRIN TIL GAVN

Comedy til fordel for Red Barnet 27. DEC · Store Sal 455 kr

MIKKEL KLINT THORIUS

Klassisk standup og ucensureret komik 14. - 15. JAN · Lille Sal · 205 kr

SANNE SØNDERGAARD

22. JAN · Rytmisk Sal · 255 kr

MICHÈLES MEET’N’GREET Melvin og Mor

26. JAN · Rytmisk Sal · 330 kr

JACOB TAARNHØJ

25. - 26. FEB · Store Sal · 205 kr

FUHLENDORFF

26. FEB · Store Sal · 295 kr

HEINO HANSEN

Rune Klan Rune Klan kan med masser af humor og eftertænksomhed samt en portion trylleri både få ­danskerne til at hyle af grin og til at reflektere over hverdagen. Med sit show Håbefuld sætter han igen Comedy-dagsordenen i Danmark

Sanne Søndergaard

11. OG 18. - 19. MAR OG 15. APR

Geo

Rytmisk Sal · 255 kr

Søn af en Psykopat Geo tager sin succesfulde podcast om sin opvækst med på scenen i det nye oneman­show Søn af en Psykopat.

RUNE KLAN

20. MAR · Store Sal · 350 kr

GEO

26. MAR · Rytmisk Sal · 275 kr

Hvordan er det at være barn af en psykopat? Hvordan handler psykopaten? Hvordan er det at leve i skyggen af et ægte monster?

Selværd eller selvsær

Tabubelagte emner får et tvist, når Geo bruger humor og grinet som skjold og sværd mod det, der egentlig er tragisk.

Samfundsrevseren Sanne Søndergaard er igen klar til at spidde de stærke og magtful­ de i samfundet. Søndergaard gør op med det perfekte og giver plads til det sære med en blanding af woke og identites­ politisk humor, som giver spidserne tørt på og hænger sine egne særheder til tørre.

Søn af en Psykopat er den vanvittige historie om Geos forhold til sin psyko­ patiske far. Historierne i showet er lige så morsomme, som de er ekstreme og tankevækkende, og Geo bruger grinet til at gøre sig fri af fortiden.

23

Mange grin og mere sjov på

musikhusetaarhus.dk


Smil, türer og kuldegysninger i Nordens største musikhus


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.