Musikhuset Aarhus 2022/2023

Page 1

v

v

v

v

v

v

v v

v

2022 2023 v

v

v


Husker du? Musikhusets første fyrre år er fuld af gode historier, magiske øjeblikke og uforglemmelige møder mellem publikum og kunstnere.

Vind to billetter til din næste oplevelse på musikhuset.dk/spil

40 år tæt på publikum


Fremtidens minder Vi har så travlt. Hverdage flyver forbi. Weekender forsvinder som sand mellem fingrene. Gode intentioner bliver til forpassede chancer. Vi kender det alle sammen: Den dårlige samvittighed over venskaber, der ikke bliver plejet, bøger der ikke bliver læst, koncerter som ikke nås, og timer spildt på noget, der virkede vigtigt, men som i sidste ende ikke betød det store.

andre TV2, Shit & Chalou med Lis Sørensen og Anne Linnet, Den Jyske Opera, Byorkestret og Klüwers Big Band (nu Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Jazz Orchestra) - alle kunstnere som vi stadig har stor glæde af i dag. Den aften var en mindeværdig aften. På selve fødselsdagen fejrer vi de første 40 år med en stor Life is Live Festival, hvor vi fylder huset med kunstnere, som knap var født, da Musikhuset åbnede.

Jeg nyder det privilegie, at arbejde med noget, som folk bruger deres kostbare fritid på. Året igennem ser jeg dusinvis af forestillinger, shows og koncerter og er hver gang spændt. Har vi styr på huset? Er der gæster nok i salen? Og når tæppet så går, er mine antenner ude. Er det så godt som forventet? Er publikum med?

Vores håb er, at publikum i fremtiden vil huske den dag i 2022, hvor de for første gang hørte Blaue Blume, Carl Emil Petersen eller Soleima i Musikhuset. Og hvis ikke I når forbi den 27. august, så bugner resten af vores jubilæumssæson af fremtidens minder. Jeg håber, du har tid og lyst til at kigge forbi og få en storslået oplevelse i hele byens dejlige Musikhus.

Og der sidder jeg så, omgivet af byens dejligste mennesker. Hundredvis som har valgt at bruge lige netop denne aften her. De har lagt bekymringerne fra sig derhjemme og taget turen til Musikhuset. De er her med venner eller familie for at more sig. For at nyde, lade sig rive med og dele oplevelsen. Og der - lige i det øjeblik - lægger jeg ansvaret og arbejdet fra mig, læner mig tilbage og nyder, at vi for en stund lever i nuet og skaber fremtidens minder.

Jan Christensen Adm. direktør

Den 27. august er det 40 år siden, at Musikhuset åbnede. Dronningen var der, og på scenen var blandt

Magasinet Musikhuset Aarhus

24. årgang, nr. 2 Udgivet 17. august 2022 Redaktionen afsluttet 16. juni 2022 Oplag: 165.000 stk.

Ansvarshavende redaktør

Indhold

Direktør Jan Christensen og kunstnerisk chef Jeppe Uggerhøj

Der tages forbehold for tryk­fejl. Hvor ingen anden arrangør er anført, er Musikhuset Aarhus arrangør

Redaktion

Reception

Steen Larsen-Ledet, Thomas Råhlin, Pia Maltesen og Tinne Delfs

Skovgaardsgade 2C 8000 Aarhus C 89 40 90 00 musikhuset@aarhus.dk

Billetsalg

89 40 40 40 musikhuset.dk Produceret i samarbejde med Overtone Tryk: Step Print Power Foto modsatte side: Jørgen Timm (Aarhus Stiftstidendes Arkiv) & Anders Hede


Gregory Porters vej fra kirken til verdens største scener Den amerikanske jazzsanger Gregory Porter er en alsidig herre. Ikke bare musikalsk, hvor han spænder over alt fra jazz, croon og r’n’b til soul, blues og ikke mindst gospel, men også i sit øvrige liv, hvor han bl.a. laver podcasts og har sin egen madkanal på YouTube. Vi har talt med den dobbelte grammyvinder. Af Kim Flyvbjerg Foto: Universal Music Group

“Jeg får mange komplimenter, men jeg er særlig stolt, når en datter hører en sang i radioen og præsenterer den for sin mor, som så beslutter sig for at tage bedstemor med til koncert. Når alle tre generationer er samlet til en af mine koncerter, og alle nyder musikken, så siger det noget om min performance. Så er der noget universelt i den, som rækker ud over tidens trend og rammer noget tidløst i mennesker. Når folk siger “Jeg tog min mor med”… det elsker jeg!” Ordene er Gregory Porters, og hans universelle appel skyldes ikke mindst, at budskabet i alt, hvad han foretager sig, er kærlighed, næstekærlighed og medmenneskelighed. Når han til november gæster Musikhuset, er det ikke bare en dobbelt grammyvinder, man kan opleve, men en af verdens mest populære jazzsangere, der siden gennembruddet i 2014 har turneret over hele verden. “Mit budskab er gensidig respekt og kærlighed i alle dens forskellige former: romantisk kærlighed, kærlighed til dit land, til steder, til kultur, selv ulykkelig kærlig-

4

hed og jalousi. Jeg skriver ud fra min personlige erfaring – om min søn, min mor, mit kærlighedsliv,” fortæller han. Den 50-årige amerikanske sanger og sangskriver går på tværs af generationer og på tværs af musikalske genrer – og han går også gerne på tværs af udtryksformer, hvis det er det, der skal til for at få budskabet frem. I 2019 lancerede han sin egen podcast The Hang, hvor han med egne ord “satte sig ned med en nær ven og sludrede om musik, livet, biler, mad, vin, hvad som helst…” Podcasten har foreløbig udmøntet sig i to sæsoners livsbekræftende samtaler, som ikke bliver dårligere af, at vennerne er folk som Annie Lennox, Elvis Costello, Charlotte Gainsbourg og John Legend.

Porter i køkkenet Da Gregory Porter i et par år måtte skrue ned for musikken og som så mange andre musikere lægge mikrofonen på hylden under Covid-19, sprang han pludselig ud som kok på YouTube.

Eller rettere, han sprang tilbage til dengang, han som yngre boede i New York og arbejdede som kok i sin brors restaurant, mens han om aftenen optrådte på byens små jazzklubber og forsøgte at slå igennem. Han fik udgivet to album på det lille label Motéma, inden han blev signet af det legendariske jazzlabel Blue Note Records, hvor han i 2013 udgav albummet Liquid Spirit, der året efter sikrede ham den første Grammy. Siden da har han cementeret sin position bl.a. med hovedværket Take Me to the Alley fra 2016 og hyldestpladen Nat King Cole & Me året efter. For Gregory Porter var det imidlertid helt naturligt at vende tilbage til kødgryderne for en stund… “Ligesom med jazz kan der komme noget over dig, når du laver mad. Du har en opskrift, men hvis du er kreativ, vil du altid have en vis lyst til at afvige fra opskriften og improvisere og skabe noget nyt og unikt. Improvisation ved et tilfælde, genialitet ved et tilfælde – det kan ofte ske med madlavning,” forklarer han og uddyber sin pointe:


5


“Nøjagtig på samme måde har jeg det med musik. Jeg er jazzmusiker, men jeg bruger musikalsk indflydelse fra soul, gospel, blues, r’n’b, singer songwriter – alle de musikalske safter, om man så må sige, blander jeg sammen for at skabe min egen lyd. Jeg voksede ikke op med caribisk musik eller reggae, men når jeg hører det, giver det mig lyst til at blande mig med det og skabe noget nyt. Og det gør jeg nogle gange på scenen, når jeg optræder live.”

En ægte livsnyder

Gregory Porters madkanal fik navnet The PorterHouse, for han kokkererede nemlig hjemme i privaten i Bakersfield, Californien. Her tilberedte han alt fra barndommens sydstatsklassiker gumbo, som han fik den serveret hos familiemedlemmer i Louisiana, til den østeuropæiske rødbedesuppe borsjtj som en hyldest til sin russiske hustru. I løbet af programmerne fik han også introduceret parrets lille nuttede søn og et par af sine søskende, ligesom han demonstrerede en ikke ubetydelig viden om gode vine.

“Min mor elskede gospel. Navne som Mahalia Jackson, The Mississippi Mass Choir, James Cleveland. Hun elskede også klassiske jazzsangere som Nat King Cole og Ella Fitzgerald. Det var den musik, der blev spillet derhjemme,” husker han.

Porter er en levemand, der forstår at værdsætte de gode ting i livet. Men han glemmer ikke, hvor han kommer fra. Igen og igen vender han tilbage til sin mor, som han mistede, da han blot var 21 år gammel. Det var hende, som på sit dødsleje bad ham forfølge sin passion og gøre sangen til sin levevej. Og som han hele tiden vender tilbage til, når man taler med ham om hans liv og karriere.

“Vi lavede også meget musik selv, og når jeg sang, fik jeg hendes opmærksomhed – det opdagede jeg allerede som seks-syvårig. Hele vores familie sang. Vi havde en lille sanggruppe, ikke professionelt, men vi sang i kirken, og jeg var solisten. Så kaldte hun mig sin lille sangfugl.”

Moren havde sin egen menighed i Bakersfield. I hverdagen brugte hun sine kræfter på at hjælpe byens udsatte, ofte med lille Gregory som stikirenddreng. Ham der gik hen til de hjemløse på gaden eller pilede op i lejlighederne til de gamle og ensomme, når de skulle have bragt et gratis måltid mad. Og om søndagen prædikede hun i sin kirke – for fuld musik! “Der var en meget deltagende form for musik i kirken. Vi sang menighedssange, og der blev klappet i takt og givet udtryk for mange følelser. Til gudstjenesterne lukkede folk deres øjne og kom i en form for musikalsk trance. Det har jeg selv brugt i mine indspilninger, og jeg gør det nogle gange på scenen. En sang som Liquid Spirit kommer direkte fra mine oplevelser som barn, hvor jeg sad i kirken. Det er dybest set en prædiken, hvor jeg lukker menigheden ind. Den stil og tilgang kommer direkte fra den kirke, som jeg voksede op i og fra pinsebevægelsen i det sydlige USA.” I dag viderefører en af Gregory Porters brødre morens ånd og velgørenhedsarbejde i menigheden House of Ruth, opkaldt efter hende. Det foregår også i Bakersfield, og Gregory Porter giver en gang imellem en hånd med og laver mad til de hjemløse og dårligt stillede i menigheden. Men det er via musikken, at han bedst kan føre morens arv videre, forklarer han. “Hvis du tager min sang Take Me to the Alley, taler den grundlæggende om ønsket om at gå derhen, hvor folk lider mest. Det var sådan, min mor levede sit liv, og sådan hun drev sin kirke. Hun tog hen til de mest ydmyge steder og hjalp de skæve eksistenser, de sultne, de ensomme, de der var blevet ladt tilbage. Og det er nøjagtig, hvad min bror gør i dag i House of Ruth,” fortæller han.

6


I Europa er publikum mere varieret – her har jeg fans fra 19 til 85 år

“Selv har jeg fået noget andet fra min mor. Jeg har den samme energi, men jeg udtrykker den i min musik. Jeg har optrådt i mange år for millioner af mennesker, og jeg bruger nogle af hendes budskaber i mine sange. Liquid Spirit kommer indirekte fra en af min mors prædikener. Vands evne til at genføde os og ønsket om, at kærlighed skal flyde som vand. Det kommer fra hende. Over 100 millioner mennesker har streamet den sang, og jeg elsker, at det er sket, og at hendes budskab på den måde er kommet så langt ud. Så vi børn viderefører arven på hver vores måde ved at videregive små bidder af hendes livsvisdom. Den handlede om at tjene mennesker, som lider nød og har brug for hjælp, uanset årsagen.”

Porter elsker at spille i Europa Det skulle således være mærkeligt, hvis ikke Liquid Spirit er på repertoiret, når Gregory Porter giver koncert i Musikhuset. Han har allerede optrådt flere gange i Danmark – mest berømt, da han under Copenhagen Jazz Festival i 2014 fik selskab af selveste Stevie Wonder på scenen. Og har man oplevet ham live, ved man, at hans godt sammenspillede band

ikke bare leverer voldsomt svingende jazz til koncerterne, men at det næsten er som at være i kirke, når prædikanten og den musikalske frontmand hedder Gregory Porter – især hvis man som publikum spiller med og er indstillet på at smide lidt af den skandinaviske reserverethed. “Linjerne mellem genrerne ikke er så skarpt optrukne i Europa som i USA. I USA er det meget svært for en jazzkunstner at få sin musik spillet i radioen. Tidligere var det bedre, men hvis du i dag laver en sang, hvor det f.eks. bare er piano og vokal, så bliver den ikke spillet i nogen popradio i USA i dag. I Europa er publikum mere varieret – her har jeg fans fra 19 til 85 år,” griner han. Kim Flyvbjerg har interviewet Gregory Porter til sine magasiner Groovy og Guaca. Citaterne i denne artikel stammer herfra.

Gregory Porter Født i 1971 i Sacramento, Californien. Ud af en søskendeflok på otte. Opgav som ung en lovende football-karriere i high school pga. af en skulderskade. Mistede som 21-årig sin mor. Faren har været fraværende det meste af hans barndom. Slog igennem som jazzsanger i 2014 og har udgivet seks album, hvoraf både Liquid Spirit og Take Me to the Alley modtog en Grammy for bedste jazzudgivelse. Begyndte at gå med sin karakteristiske Kangol kasket for at dække nogle ar på ­halsen – siden er den blevet hans kendetegn. Bor i dag i Bakersfield, Californien med sin russiske kone og deres to sønner. Hans seneste udgivelse er All Rise fra 2020.

7


Helmig og Biers solgyldne succes Der er fart på musicalen Den Skaldede Frisør fra starten, når Thomas Helmigs Ny dag sparker festen i gang. Foto: Miklos Szabo

Anmelderne var enige ved premieren i Tivoli. Stjernerne regnede ned over Bier/Helmig musicalen og skuespillerne, som B.T. kaldet det absolutte A-hold indenfor danske musical og tildelte fem stjerner. Aarhus Stiftstidende og Jyllands-Posten fulgte trop med anmeldelser, der satte tyk streg under, at musicalen var årets hit og et must-see for publikum.

"Toppen af poppen." Aarhus Stiftstidende Men så kom der et benspænd, som ingen kunne forudse, og efter kun fem forestillinger lukkede hele

8

landet ned. De 35.000 billetter, der var solgt i Aarhus, blev refunderet.

Længe ventet comeback Mere end to år er gået, før publikum i Aarhus endelig får chancen for at opleve musicalhittet, der gav anmelderne stjerner i øjnene og et stort smil på læben.

"Vi elsker Den Skaldede Frisør." Jyllands-Posten Den Skaldede Frisør starter sit solfyldte eventyr der, hvor tragedien slutter. Xenia Lach-Nielsen spiller frisøren Ida, der er i

behandling for kræft og tager sin mand på fersk gerning med en anden kvinde. Så falder alting fra hinanden for Ida. Men et bryllup i Italien bliver startskuddet til en ny histore fuld af romantik og smil, når Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Silas Holst og Alban Lendorf folder sig ud i musicalen, som Politikens anmelder Monna Dithmer beskrev som et solgyldent vitaminbad af en forestilling.

”Lige til at blive glad i låget af, og så med fængende happy musik af selveste Thomas Helmig.” Politiken


Anbefalinger fra

Jeppe Uggerhøj

Kig efter vores Jubilæumslogo og se efterårets anbefalinger

Kunstnerisk chef med en fortid i musikken. Elsker kunstneriske overraskelser og godt håndværk.

Gregory Porter Det er huen, der er blevet hans kendetegn, men det er stemmen, der giver ham stjernestatus. Når jeg hører Gregory Porter, læner jeg mig trygt tilbage, for jeg ved, det bliver fantastisk og mega musikalsk. Hvis du har hørt rygter om jazzens død: Lyt til Porter, så ved du, at nogen har løjet for dig.

Lydmor Jeg er aldrig helt sikker på, hvad jeg skal forvente af en koncert med Lydmor – og det elsker jeg. Hun udfordrer, leger, eksperimenterer og overrasker konstant. Jeg har fulgt Lydmor tæt, siden jeg hørte hende første gang på SPOT, hun har masser af kant og holdning og er et musikalsk univers i konstant bevægelse.

Staatskapelle Berlin Orkestret har gennem tiden været ledet af de største dirigenter: Richard Strauss, Herbert von Karajan og siden 1992 Daniel Barenboim. Når de spiller, får man en fantastisk orkesterlyd, energiudladning, musikalitet. Det er imponerende, når de 100 musikere og dirigenten smelter sammen til én organisme.

Den Skaldede Frisør Jeg var på skiferie, da den havde premiere i 2020. Dagen efter premieren glødede mobilen. Fantastiske anmeldelser og rygter om nedlukning. Det var en emotionel rutsjebane af forventninger og frygt. Dagen efter lukkede Danmark. Den Skaldede Frisør nåede kun at spille få dage, og jeg nåede ikke at se den. Det skal der helt bestemt laves om på nu!

Life is Live Festival En hel dag i musikkens slaraffenland. Koncerter i hele huset - Pernille­ ­Rosendahl med Mina Okabe, Efterklang med kor, Soleima med Live Strings o.m.a. En hel dag med mulighed for at lytte til helt nye makkerskaber eller egne yndlingsbands. Jeg glæder mig til, at hele huset summer og dirrer af ny musik og glade gæster, der bare vælter sig i tilbud.

Rite of Spring I 1913 var værket en skandale. Nu 100 år efter er det ikonisk, som ballet og som orkestermusik. Jeg har spillet det med symfoniorkester, og det er en tour de force for musikere og dansere. Skæve, overraskende rytmer, vild harmonik og et brutalt og smukt udtryk. Jeg er vild med det. En nyfortolkning med Quorum Balletten er et must see for mig. 9


BRASSERIEMENU Forret Hovedret Dessert

MUSIKMENU PETIT Smagsbræt af 4 små anretninger Hovedret

Kr. 350,-

Kr. 249,-

Kan opgraderes til en oplevelsesmenu

Kan opgraderes til en musikmenu grand

OPLEVELSESMENU Velkomst snacks og bobler 3-retters menu 2 glas vin Kaffe

MUSIKMENU GRAND Smagsbræt med 1 glas vin Hovedret med 1 glas vin Dessert Kaffe

Kr. 695,-

Kr. 459,-

Bordbestilling foretages på musikhusets hjemmeside under praktisk info.

10


Pop Rock Jazz Børn Dans Opera Teater Klassisk Musical Comedy Life is Live 2022/2023#Musical

Den Skaldede Frisør Glæd dig til musicalen Den Skaldede Frisør, baseret på Susanne Biers romantiske komedie, som mere end to mio. mennesker har set i biografen. Thomas Helmig har skrevet musikken, og resultatet er en varm musicalkomedie fyldt med skarp humor, musik, sang og dans. Ida er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter en kemo, og hendes mand er utro. Philip er direktør og har mistet sin kone og tror, livet er forbi. Nu skal Philips søn og Idas datter giftes i Italien, og hele familien kommer til et bryllup, der ikke er helt uden forhindringer. Tag med på en hjertevarm rejse til det skønne Italien sammen med Xenia Lach-Nielsen, Silas Holst, Niels Olsen, Alban Lendorf, Maria Lucia, Bodil Jørgensen og masser af gode sangere og dansere, der alle er klar til at give publikum en musicaloplevelse, man kan leve længe på.

28. oktober - 13. november 2022 Store sal • 228-778 kr

”Vi bliver en lille smule forelskede i alle de medvirkende.” Jyllands-Posten

”Musical med masser af Helmig-hits.” Stiften

Sunset Boulevard Den Jyske Opera spiller den Ikoniske Andrew Lloyd Webber musical Sunset Boulevard om identitet, illusion, kærlighed og jalousi. Oplev musicalen med Den Jyske Opera, operakoret og Aarhus Symfoniorkester.

12. - 20. august 2022 Store sal • 425-695 kr

Pretty Woman Kærligheden blomstrer, når to mennesker, der er faret vild i livet, på forunderlig vis bliver hinandens redningskranse i storbyens vilde liv. Pretty Woman er en hjertevarm historie om drømme, lykke og kærlighed, der spirer frem af intet. Filmhistoriens største romantiske komedie finder vej til scenen og bag musikken til dette uforglemmelige Broadway og West End musicalhit, står ingen ringere end Bryan Adams. Forestillingen er instrueret af Heinrich Christensen, og på scenen står blandt andet Thomas Ambt Kofod og Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen.

4. - 15. januar 2023 Store sal • 325-775 kr

Hair Aquarius, Easy to Be Hard, Good Morning Starshine. De store hits står i kø i den klassiske rockmusical Hair. Østre Gasværks opsætning sender publikum ind i en eksplosion af vellyd, farver og sansninger, når musicalen Hair fra 1968 bliver genopsat i en moderniseret version. Et kontrolleret iscenesat syretrip fra en tid, hvor verden så anderledes ud, men med temaer, som stadig er aktuelle i dag. Hair er historien om grådighed, politik og krig, og frigørelse, frihed og ubegrænset kærlighed.

11. - 21. maj 2023 Store sal • 295-745 kr Læs mere om Hair på side 51

”Det absolutte A-hold inden for dansk musical.” B.T.

Margrethe Musicalen Margrethe er en ny storslået dansk musical om H.M. Dronning Margrethe II. En jubilæumsforestilling, hvor vi med nykomponeret musik og spektakulær scenekunst er med på Dronningens livsrejse og i nedslag følger regentens 50 år på den danske trone. Musicalen bliver en enestående fortælling, der fletter Dronning Margrethes historie sammen med Danmarks historie fra 1940 til i dag. En gribende fortælling om skæbne, pligt, arv og et helt kongerige. Om Dronningens kærlighed til Danmark og danskernes kærlighed til hende. Medvirkende: 24 skuespillere og et 18 mands orkester dirigeret af Mikkel Rønnow. Musicalen præsenteres af producenterne bag publikumssucceserne Chess og Atlantis.

29. august - 3. september 2023 Store sal • 195-795 kr 13


Pop Rock Pop Rock Pop Rock


#Pop #Rock

Life is Live Festival Life is Live Festival er Musikhusets 40 års fødselsdagsfestival. Vi fejrer livemusikken fra alle vores scener. Dyk ned i musik du kender, gå på opdagelse i det ukendte og oplev kendte navne sammen med ny spændende kunstnere. Vi fejrer vores første 40 år med en festival, hvor billetten koster det, en koncertbillet kostede i 1982. Så kan alle være med. Køb billet til festivalen og oplev Pernille Rosendahl, Ane Brun, Efterklang, Blaue Blume, Coco O, The William Blakes og mange flere. 27. august • Hele Musikhuset • Festivalbillet: 128 kr

Marie Key Nærværende, ærlig og fængslende Danskerne fik for alvor øjnene op for Marie Key med sange som Uden Forsvar, Landet og Fatter det nu. Nu er hun tilbage solo i Symfonisk sal med nye sange, der griber tilbage til hendes musikalske udgangspunkt. Der hvor hun er i balance med musikken, sangene og udtrykket, der fik danskerne til at lytte. Hendes seneste album Lys Finale er blevet til i samarbejde med duoen Bremer/McCoy og sætter en tyk streg under Keys uangribelige sangskrivertalent. 9. oktober • Symfonisk sal • 350 kr

"Som musikalsk manna fra himlen." Berlingske

Who Killed Bambi Julegalla med gæster Det lokale strygerensemble Who Killed Bambi har med nysgerrighed, musikalske eksperimenter og stort talent skabt sig en særlig plads på den danske musikscene, hvor de samarbejder med både nye og etablerede solister. Sidste år udgav de albummet 12, med netop tolv numre, der er resultaterne af disse samarbejder. Som en særlig julegave til det århusianske publikum, vil de samle en række af kunstnerne bl.a. Jenny Wilson, Lydmor, Bjørn Fjæstad, Jonas H. Petersen og Sebastian Wolf og opføre albummet i sin helhed. 18. december • Store sal • 380 kr

Nils Frahm Music for Aarhus Den tyske pianist Nils Frahm har gennem en årrække været et stort navn i koncertsammenhæng. Med computere, gamle synthesizers og akustiske instrumenter slår han bro over genrekløften mellem klassisk og elektronisk musik, og med sine eventyrlige klange og musikalske landskaber, har han fået en stor fanskare verden over. Verdensturnéen, som Musikhuset er en del af, starter i Operahuset i Sydney. Til koncerten kan man opleve Framhs nykomponerede musik, der eksperimenterer, udfordrer og forfører lytteren ind i en helt særlig toneverden.

Tower of Power Soul og horn i verdensklasse Tower of Power blæser igennem i Musikhuset i efteråret. Det amerikanske orkester er legendarisk på funk og soulscenen og er, efter mere end 40 år på scenen, stadig i topform. Stifterne "Doc" Krupka og Emilio Castillo står i spidsen for orkestret, der gennem årene er blevet synonymt med farver, fest og funk. 22. oktober • Store sal • 380-430 kr

Rasmus Bjerg Med Danmarks Underholdningsorkester og gæster Rasmus Bjerg er en alsidig skikkelse på de danske scener. Han kan som ingen anden veksle mellem seriøst skuespil, folkelige filmroller, komik og musik. Senest har han givet John Mogensens musik nyt liv på både lærred og scene. Nu begiver han sig ud på et ægte juleeventyr sammen med Danmarks Underholdningsorkester og indbudte gæster, hvor alle juletraditioner får et varmt bamsekram af Rasmus Bjerg. 16. december • Store sal • 380-480 kr

Milling & Molbech Hele historien om George Michael Radiostemmerne Milling & Molbech træder frem i rampelyset med historien om George Michael. Sammen med en feststemt Jan Glæsel, orkestret Rumors Corner og sangerne Anne Murillo, Johnny Jørgensen, Gry Trampedach og Marcel Gbekele fortæller de hele historien om den guddommelige stemme fra Wham! Den fødte entertainer med den dybe hemmelighed, der var ved at koste karrieren, indtil George Michael tog skæbnen i egen hånd. To timers funky live podcast med musikken vi elsker og historier, der fanger. 16. oktober • Store sal • 380 kr

21. oktober • Symfonisk sal • 480 kr

"Hypnotiserende smukt." GAFFA Koncertanmeldelse musikhuset.dk

15


#Pop #Rock

Gnags

Christian Hjelm

Juncker

10. sep • Lille sal • 230 kr

15. sep • Lille sal • 230 kr

Jacob Dinesen

Mads Langer

16. sep • Store sal • 300-350 kr

24. sep • Ceres Arena • 380 kr

Sammen med Kor72 2. okt • Store sal • 205-305 kr

Katrine Muff

Teitur

Lucky Lo

25. aug • Musikhusparken • 250 kr

Lisa Ekdahl

2. okt • Rytmisk sal • 325 kr

16

5. okt • Rytmisk sal • 350 kr

Med Who Killed Bambi 7. okt • Lille sal • 280 kr


#Pop #Rock

Lydmor

Baskery

Tina Dickow

7. okt • Lille sal • 270 kr

11. - 12. okt • Store sal • 265-455 kr

27. okt • Lille sal • 230 kr

Signe Svendsen

Rigmor

Lars Lilholt

6. nov • Rytmisk sal • 250 kr

11. nov • Lille sal • 230 kr

Benjamin Hav

Sebastian

19. nov • Aarhus Congress Center • 425 kr

Solokoncert 20. & 24. nov • Rytmisk sal • 350 kr

Storyteller 13. nov • Rytmisk sal • 375 kr

Kwamie Liv 27. nov • Symfonisk sal • 350 kr

17


#Pop #Rock

Mathilde Falch 3. dec • Lille sal • 250 kr

Dreamers' Circus 4. dec • Lille sal • 260 kr

Joey Moe 9. dec • Rytmisk sal • 330 kr

Jesper Lundgaard Julekoncert 11. dec • Rytmisk sal • 395 kr 18

Julie Berthelsen Julekoncert fra det høje nord 8. dec • Rytmisk sal • 280 kr

Queen Machine

Sissel Kyrkjebø

10. dec • Ceres Arena • 380 kr

Vidunderlig jul med Sissel 10. dec • Store sal • 505-530 kr

Luftens Helte

Nabiha Julekoncert

Disney jul på den fede måde 15. dec • Store sal • 230-380 kr

Get The Holiday Feels 17. dec • Lille sal • 280 kr


#Pop #Rock

En aften med Benny Andersen

Ginne Marker

Bootleg Beatles

19. jan • Lille sal • 250 kr

Fra Love me do til Let it be 22. jan • Store sal • 430-470 kr

Danmarks Underholdningsorkester 14. jan • Symf. sal • 450 kr

Björn Afzelius

Ida Gard

27. jan • Rytmisk sal • 250 kr

Hyldestkoncert 1. feb • Store sal • 300 kr

24. feb • Lille sal • 255 kr

The Savage Rose

Karl William

Poul Krebs

Iris Gold

3. mar • Rytmisk sal • 295 kr

3. mar • Store sal • 365 kr

26. feb • Store sal • 370-430 kr 19#Jazz

Marcus Miller Basvirtous, multiinstrumentalist, komponist, producer og dobbelt grammyvinder. Marcus Miller er en legende og listen over verdensstjerner, der har haft den amerikanske bassist med i studiet og på scenen, er lang og tæller blandt andet Miles Davis, Aretha Franklin, Sting, Eric Clapton og Herbie Hancock. 15. oktober

Jazz Iris Bergcrantz Quartet with Strings 24. aug • Lille sal • 230 kr

Vestbo Trio & Uffe Steen Trio 29. sep • Lille sal • 195 kr

Michael Bladt Med Aarhus Jazz Orchestra

Gregory Porter Han er karismatisk, og hans stemme er et kraftfelt. Den 50-årige amerikanske sanger Gregory Porter har tidligere fået taget i Musikhuset til at løfte sig, og det gør det utvivlsomt igen. Glæd dig når Gregory Porter sammen med sit store orkester og materiale fra sine tidligere albums og The Great American Song Book gæster Store sal. 14. november

Sinne Eeg Group Sinne Eeg er en stjerne både på den danske og den internationale jazzhimmel. Når hun samler Sinne Eeg Group, er det en unik konstella­ tion, da alle fire på scenen har modtaget Ben Webster Prisen. Der venter med andre ord jazz i verdensklasse, når Sinne Eeg, med Morten Lund på trommer, Jacob Christoffersen på klaver og Lennart Ginmann på bas, går på scenen i Musikhuset.

30. sep • Lille sal • 250 kr

Marcus Miller 15. okt • Store sal • 330-500 kr

Lucy Yeghiazaryan & Grant Stewart Kvintet 10. nov • Lille sal • 260 kr

Gregory Porter 14. nov • Store sal 500-560 kr

Cæcilie Norby 26. nov • Rytmisk sal • 305 kr

Amazing Christmas Sinne Eeg og Christina Boelskifte 7. dec • Rytmisk sal • 300 kr

Danish Music Award Jazz 7. dec • Store sal • 250 kr

Julekoncert med Aarhus Jazz Orchestra Med Oh Land og Kor 72 11. dec • Store sal • 280-380 kr

Mette Juul Kvartet 16. dec • Lille sal • 230 kr

3. februar

Sinne Eeg Group

Madeleine Peyroux

3. februar • Rytmisk sal • 260 kr

Careless Love Tour Careless Love er titlen på Madeleine Peyroux' største album. Med albummet som udgangspunkt tager den fransk/amerikanske sangerinde på strejftog i sit eget katalog af stærke og personlige sange. På scenen er hun karismatisk og stærk, og der venter publikum en stemningsmættet og enestående aften i Store sal.

Madeleine Peyroux Careless Love Tour 8. feb • Store sal • 330-430 kr

5xVuust Tribute til Paul Simon 1. marts • Lille sal • 250 kr

8. februar

21


#Jazz

Vestbo Trio & Uffe Steen Trio Siden 2017 har Uffe Steen og hans tidligere elev Michael Vestbo kørt parløb med deres trioer. Nu smelter trioerne sammen til ét band på både album og scene. I front står stadig guitarmestrene Uffe Steen og Michael Vestbo. Thomas Sejthen og Jesper Smalbro trakterer både basser, buer og effekter, og på trommer og percussion har vi Jesper Bo Knudsen og Eddi Jarl. Musikken spænder vidt og byder på medrivende dynamik, lys og mørke, blues og jazz.

Jazzklubben i Musikhuset byder på fem enestående koncerter. I Jazzklubben præsenterer vi internationale navne, kendte danske kunstnere og kommende stjerner for et dedikeret publikum.

Vil du have: • • • •

Overraskende musikalske møder Gode koncert­oplevelser Ekstra medlemsgoder Rabat på billetten

29. september • Lille sal • 195 kr

Så meld dig ind i Jazzklubben og få fem klubkoncerter for kun 900 kr.

Aarhus Jazz Orchestra

Iris Bergcrantz Quartet with Strings

Julekoncert med Aarhus Jazz Orchestra, Oh Land og KOR72 Tag hele familien med til en spændende julekoncert med musikalske overraskelser og en god julehistorie. Årets store julekoncert med Aarhus Jazz Orchestra er en koncert, hvor nyt og gammelt smelter sammen til en musikalsk julefortælling skrevet af forfatter Iben Krogsdal. På scenen står den internationalt anerkendte sanger Oh Land, der sammen med et stort kor og Aarhus Jazz Orchestra, bringer publikum i den rette julestemning med salmer og sange fra nær og fjern. 11. december - Store sal • 280-380 kr

22

En klokkeklar stemme. Ren som en rislende svensk elv. Sammen med sin kvartet tager Iris Bergcrantz afsæt i 60'er-inspireret jazzmusik, kombineret med lyden af den svenske folkemusiktradition. Smuk, melankolsk, skandinavisk jazz med en snert af folkemusik og mystik. Med en sangstemme, man kun kan elske, lægger hun sin stemme mellem Lisa Ekdahl, og de ikoniske verdensstjerner Monica Zetterlund og Sylvia Vrethammar. Bergcrantz var nomineret til en Danish Music Award i 2020 for albummet Young Dreams og er i 2022 aktuel med albummet Trasighet och Franser. 24. august • Lille sal • 230 kr

For medlemmer: Vinsmagning


#Jazzklubben #Pop #Rock

Michael Bladt Aarhus Jazz Orchestra Tenorsaxofonisten Michael Bladt kan i år fejre 25 års jubilæum som medlem af Aarhus Jazz Orchestra. I et bigband-oppisket hav af synkoper, fraseringer og vilde harmonier har Michael Bladt været en melodisk klippe, som publikum har kunnet holde fast ved. Samtidig med at Bladt har spillet sax i byens bedst swingende orkester, har han haft egne soloprojekter og udgivet tre albums i eget navn. 30. sep Lille sal • 250 kr

Lucy Yeghiazaryan & Grant Stewart Kvintet Jazzklubben får eksotisk besøg af New York baserede Lucy Yeghiazaryan & Grant Stewarts Kvintet. Yeghiazaryan er nok et ubeskrevet blad for de fleste, men hun er en musikalsk omvej værd. Født i Armenien, men udvandret til USA som 12-årig. Hendes stemme er mørk og fyldig, men stilen er legende let, klassisk jazzet og mystisk dragende. Repertoiret er en blanding af jazzstandards og personlige sange, som udfolder den amerikanske drøm og Lucys egen livshistorie. Med på scenen er tenorsaxofonisten Grant Stewart, Magnus Hjort, klaver, Graig Earle, bas og Cornelia Nilsson på trommer. 10. november • Lille sal • 260 kr

For medlemmer: Artist talk og programpræsentation af Jazzklubben Forår '23

Cæcilie Norby Introduktion til Cæcilie Norby er unødvendig. Hun er dansk jazz' ubestridte vokaldronning og har været med, siden Musikhuset var nyt. Hun stråler stadig på en scene og er garant for en varm og vidunderlig aften i vokaljazzens land. Hendes kommende album Earthenya er hendes 14. soloalbum, og al musik er skrevet af Cæcilie Norby selv til netop den besætning, som hun har med på efterårets turné. Bandet består af Poul Reiman på tangenter, Jacob Gurevitsch på guitar, Kristor Brødsgaard på bas og Kristoffer Sonne på trommer. 26. november • Rytmisk sal • 305 kr

For medlemmer: Pausedrink

Danish Music Award Jazz Kom med til en unik hyldestaften for dansk jazz. Danish Music Award Jazz 2022 fejrer musikken og uddeler priserne for årets mest betydningsfulde udgivelser og musikere. Hvem har udgivet årets album? Hvem er årets nye navn? Hvem skal have årets JazzDanmark Pris? Det finder vi ud af denne aften i Store sal, hvor både den udøvende og den nydende del af Danmarks jazzmiljø mødes for at fejre musikerne, lytte til det nye og give en kæmpe hånd til alle dem, der får Danmark til at swinge. Aftenen består af prisuddelinger og livemusik. Programmet offentliggøres først lige op til showet. 7. december • Store sal • 250 kr

For medlemmer: Backstage

23


Klassisk


#Pop #Klassisk #Rock

Joshua Bell The Academy of St. Martin in the Fields Den internationalt anerkendte violinist Joshua Bell står i spidsen for det mindst ligeså berømmede orkester The Academy of St. Martin in The Fields. Med Bell som musikchef har orkestret udviklet sig til et orkester med international klasse. Violinen er i centrum denne aften, med Paganinis Koncert for Violin og Orkester nr. 1, Schumans Symfoni nr. 2 samt uddrag fra Schumans Carnaval op. 9 på programmet. 19. januar

Ray Chen & The Knights Violinisten Ray Chen er på scenen sammen med The Knights fra New York, et af tidens mest spændende orkestre, dirigeret af Eric Jacobsen. Ray Chen betegnes som en af de mest indflydelsesrige musikere, der bringer den klassiske musik ud til nye grupper. Med sikkerhed og imødekommenhed åbner og formidler han musikken for både trænede og utrænede klassiske lyttere. Musikerne i The Knights har rod i det klassiske, men arbejder på tværs af genrerne. The Knights spænder fra barok til jazz, klezmer og indie-rock. På programmet: Beethoven og nyere værker af Colin Jacobsen og Anna Clyne.

Copenhagen Soloists

Klassisk

Beethoven og Mendelssohn

The Return Of The Jedi in Concert med Aarhus Symfoniorkester

Det anerkendte københavnske orkester besøger Musikhuset to gange i efteråret. Først gælder det Mendelssohns uimodståelige og livsglade 4. Symfoni og Beethovens berømte violinkoncert med den tyske Anna Markova som solist. Senere kan man opleve Beethovens monumentale Missa Solemnis for kor og orkester. Et kæmpe værk, der står som et af komponistens mest betydende. Copenhagen Soloists spiller på autentiske instrumenter og startede som barokorkester, men har siden udvidet repertoiret med wienerklassik og romantik. 25. sept & 20. nov

Star Wars 1. - 3. sep • Store sal • 350-530 kr

En symfoni til et sted 4. sep • Symfonisk sal • 100 kr

Aarhus Kammermusik Festival 16. - 18. sep

Se program på musikhuset.dk

Copenhagen Soloists & Anna Markova 25. sep • Symfonisk sal • 180-300 kr

Sommerfugledalen Ellen Hillingsøe & Musica Ficta 28. sep • Lille sal • 190-270 kr

Staatskapelle Berlin

Classical Mornings

Det legendariske orkester fra Berlins statsopera hører til blandt verdens bedste symfoniorkestre, og gennem 30 år har Daniel Barenboim været orkestrets chefdirigent. Den nu 79 årige Daniel Barenboim står som en af sin generations mest markante musikere, først verdenskendt som pianist og siden i mindst lige så høj grad som dirigent. Til koncerten kan man glæde sig til at opleve musik fra den symfoniske verdens kernerepertoire, når Brahms er på programmet med både 3. og 4. symfoni.

De Fire Årstider

Klassiske toner og lækker brunch 2. okt, 6. nov & 4. dec • 240 kr

8. okt • Symfonisk sal • 180-280 kr

Pierre-Laurent Aimard 9. okt • Lille sal • 280 kr

Ray Chen & The Knights 29. okt • Symfonisk sal • 430-530 kr

Emerson Quartet 13. nov • Lille sal • 330 kr

Staatskapelle Berlin 18. nov • Symfonisk sal • 680-880 kr

29. oktober

18. november

De fire årstider

Pierre-Laurent Aimard

Copenhagen Soloists

Den franske pianist Pierre-Laurent Aimand modtog Léonie Sonnings Musikpris i 2022. Gennem mere end 40 år har han været en af verdens mest banebrydende og fornemste pianister. Til koncerten tager Aimand publikum gennem musikhistorien med stykker af C.P.E. Bach, Mozart, George Benjamin, G. Ligeti og vores egen Rued Langgaard.

DR Messingblæsere

9. oktober

25. mar • Symfonisk sal • 300 kr

Karl Aage Rasmussen rekomponerer Vivaldi De fire årstider er historiens mest berømte barokmusik. Vivaldis ikoniske melodistykker vækker genklang hos de fleste. I hænderne på komponisten Karl Aage Rasmussen og Concerto Copenhagen forbliver Vivaldis toner genkendelige, men musikken brydes op, stykker accentueres og publikum overraskes og er i konstant spænding, når melodierne træder frem, på en gang genkendelige og nye. 8. oktober

20. nov • Symfonisk sal • 180-300 kr

Filmmusik for fuld udblæsning 15. dec • Lille sal • 250 kr

Joshua Bell & The Academy of St. Martin in the Fields 19. jan • Symfonisk sal • 430-630 kr

King's Singers

25


#Aarhussymfoni

Ofelia & Hamlet Brahms, Gade, Sjostakovitj, Tjajkovskij, Schumann, Berlioz m.fl. Fanget mellem sin far, bror og Hamlet drives Ofelia ud i vanviddet af mændenes skinsyge, vrede og manipulation. Det er der skrevet ubønhørlig og mesterlig musik om, som du nu kan opleve med Aarhus Symfoniorkester.

Fatale fortællinger Britten, Strauss & Rimskij-Korsakov Aldrig har musik om kvinder og mænd på randen af et nervøst sammenbrud været mere indlevende, storladent og eventyrligt fortalt. Det er bogstaveligt talt barske løjer.

22. - 23. september

27. oktober

Symphony of Horrors

Alletiders jule­ favoritter

Nørdkoncert

Familiejulekoncert

Sammen med Jakob Stegelmann hidkalder Aarhus Symfoniorkester (under)verdenens bedste film- og spilkomponister og inviterer soundtracket til dine yndlingsmareridt ind i koncertsalen.

Aarhus Symfoniorkester spiller populære juleklassikere og kendte sange fra radio, tv og film pakket ind i en koncert, der er lige dele familiehygge, barnlig glæde og voksen nostalgi. Som en ekstra julegave er Kirsten Olesen inviteret til at læse op af Den lille pige med svovlstikkerne.

3. - 4. november

21. december 26


#Aarhussymfoni

Aarhus Symfoniorkester har eksisteret siden 1935 og holder til i den prisbelønnede Symfonisk sal. Orkestret består af 66 fastansatte musikere med chefdirigent Marc Soustrot i spidsen. Se hele sæsonprogrammet på www.aarhussymfoni.dk

Ungdom og galskab I kærlighed, krig og musikken gælder alle kneb. Oplev en times fyraftenskoncert, hvor værker af Brahms, Beethoven og du Puy henholdsvis flirter, støder sammen og til sidst udløser et episk opgør med skæbnen.

Vældige Wagner Valkyrier, mytiske riddere og sagnomspundne kærestepar tørner sammen i et musikalsk ragnarok af episke dimensioner. Gå ikke glip af årets store Wagner-gallakoncert med Aarhus Symfoniorkester.

1001 nats eventyr En times fyraftenskoncert, der rasler med sablen og krumspringer klangfuldt på et flyvende tæppe af fortællelyst og musikalsk overskud. Rimskij-Korsakovs Scheherazade byder på både rendyrket nydelse og mageløs underholdning.

Vinterdrømme Eventyret, drømmene og fantasien får lov at løbe vildt gennem forelskelsens, troens og vinterens tonelandskaber hos Tjajkovskij og Liszt.

Livets sidste toner

Aarhus Symfoni­ orkester

Vinterdrømme

I lyst og død

Bravo Beethoven!

8. sep • 19:30 • Symfonisk sal • 235-320 kr

Ungdom og galskab Fyraftenskoncert 9. sep • 17:00 • Symfonisk sal • 110-180 kr

Når ordene tier 15. sep • 19:30 • Symfonisk sal • 235-320 kr

Ofelia & Hamlet 22.-23. sep • 19:30 • Symfonisk sal • 280-370 kr

Den Danske Strygerkonkurrence Finalekoncert 1. okt • 19:30 • Symfonisk sal

Gratis entré med pladsbillet

Vældige Wagner 6. okt • 19:30 • Symfonisk sal • 280-370 kr

Per Nørgård 90 år 13. okt • 19:30 • Symfonisk sal • 235-320 kr

To dødsmesser i én koncert – af Duruflé og Fauré – og to mageløse eksempler på, hvordan jordelivets endelige, afklarende musik bliver en guddommelig hyldest til livet selv. Oplev Aarhus Symfoniorkester spille musik til døden – og til livet.

Fatale fortællinger

Nytår i Wien og Budapest

Fyraftenskoncert

Klassiske wienervalse, festlige operettetoner og livlige ungarske danse sætter fut i fejemøget og byder det nye år velkommen med højt humør og åbne arme.

27. okt • 19:30 • Symfonisk sal • 280-370 kr

10. nov • 19:30 • Symfonisk Sal • 235-320 kr

Familiekoncert 19. nov • 12:00 • Symfonisk sal • 110-180 kr

Carl Nielsen Legatet 22. nov • 19:30 • Symfonisk sal

Gratis entré med pladsbillet

Livets sidste toner 8. dec • 19:30 • Symfonisk sal • 280-370 kr

Messias i børnehøjde Familiejulekoncert 17. dec • 12:00 • Symfonisk sal • 110-180 kr

Alletiders julefavoritter Familiejulekoncert 21. dec • 19:30 • Symfonisk sal • 110-180 kr

Nytår i Wien og Budapest Nytårskoncerten 4.-10. jan • Symfonisk sal • 280-370 kr

Forførelsens kunst 23.-24. feb • 19:30 • Symfonisk sal • 280-370 kr

1001 nats eventyr 28. okt • 17:00 • Symfonisk sal • 110-180 kr

Symphony of Horrors 3.-4. nov • 19:30 • Symfonisk sal • 350 kr

27#Opera

La Vendetta / I Pagliacci

Opera

Dobbeltopera-thriller

Così fan tutte

Den Jyske Opera forener en af de mest populære operaer, I Pagliacci (dansk titel: Bajadser), af Leoncavallo fra 1892 med en genfunden dansk perle: Asger Hameriks, La Vendetta fra 1870, der lige så godt kunne være skrevet som en nervepirrende thriller til Netflix. I dobbeltoperaen La Vendetta / I Pagliacci opfører et kompagni meget lig Den Jyske Opera operaen La Vendetta, alt imens de er i fuld gang med prøverne til deres næste produktion, operaen I Pagliacci. Når første opera er forbi, ”inviteres” publikum om bag scenen. Her udspiller der sig et højspændt drama blandt operaens ansatte med katastrofale følger. Opføres på italiensk med danske overtekster. Medvirkende i operaen er Den Jyske Operas solister og kor samt Aarhus Symfoniorkester.

1. apr • Store sal • 395-495 kr

Tryllefløjten Fortryllende familieforestilling Forældre og bedsteforældre kan lade børnene opdage musikkens og kunstens verden med denne helt særlige opsætning af Mozarts udødelige Tryllefløjten. Operaen handler om det gode mod det onde – om lysets kamp mod mørket. Forestillingen præsenterer nuværende og kommende Mozart-fans for alle de berømte melodier. Som prikken over i’et hentes orkestret op i øjenhøjde, så alle i Store sal kan opleve glæden ved den uendeligt smukke musik, som har fortryllet generationer af både børn og voksne. Opføres på dansk i en bearbejdelse for familier og børn fra 7 år. Medvirkende i operaen er Den Jyske Operas solister og Aarhus Symfoniorkester.

Così fan tutte Mozart tester kærlighedens holdbarhed "Sådan gør alle kvinder", eller som det hedder på italiensk Così fan tutte, er titlen på Mozarts forvekslings- og kærlighedsopera fra 1790. Kvinder er troløse, og det sætter filosoffen Don Alfonso sig for at bevise. Han indgår et væddemål med sine venner, der er overbevist om, at deres kærester aldrig ville være dem utro. Og så tager handlingen, forviklingerne og forvekslingerne fart orkestreret af Don Alfonso. Così fan tutte flyder over af iørefaldende arier og ensembler, der kræver sit af både Den Kongelige Operas sangere og Aalborg Symfoniorkester, der sidder i orkestergraven. På scenen kan man glæde sig til at opleve Palle Knudsen, Simon Duus og Clara Cecilie Thomsen. Operaen er iscenesat af Tim Albery og med kostumer af Tobias Hoheisel.

Den Kongelige Opera

Cecilia Bartoli Verdenstjerne i Aarhus 8. juni • Symfonisk sal • 800-1300 kr

Den Jyske Opera Sunset Boulevard Ikonisk Andrew Lloyd Webber musical 12. - 20. aug • Store sal • 425-695 kr

La Vendetta / I Pagliacci Den Jyske Opera 30. nov - 3. dec • Store sal • 350-595 kr

Tryllefløjten Den Jyske Opera 2. - 11. feb • Store sal • 350-595 kr Børn/unge u. 25 år 80 kr

Musikalske optakter La Vendetta / I Pagliacci 19. nov • Caféen • Gratis

Tryllefløjten

Cecilia Bartoli

28. jan • Caféen • Gratis

Nærvær, intensitet og sprudlende energi Verdensstjernen Cecilia Bartoli er et musikalsk unikum. Den alsidige sanger byder på alt det bedste fra operaens verden: følelser, drama og ikke mindste en imponerende stemmepragt. Nu kan vi endelig byde hende velkommen tilbage i Musikhuset og denne gang med Les Musiciens du Prince-Monaco, ledet af Gianluca Capuano. Orkestret er et af Europas førende barokensembler, og Bartoli er orkestrets kunstneriske leder. "Hun kan synge barokarier med den yderste perfektion og ekvilibrisme og samtidig servere dem med et overskud af charme, som fra første øjeblik forfører publikum." Jyllands-Posten

musikhuset.dk 29#Dans

Joaquin Grilo

Navidad Flamenca

Verdensklasse flamenco

En ildfuld optakt til julen

Den prisbelønnede og berømmede danser Joaquin Grilo hylder traditionerne samtidig med, at han fornyer flamencoen. Temperament, passion og ekvilibrisme er kendetegnene, når han sammen med Cynthia Cano kaster sig ud i flammende moderne flamenco. Musikken leveres af guitaristen Francis Gomez og de to sangere Manuel Tañé og Londro.

Navidad Flamenca fejrer julens komme med elegant og medrivende flamenco leveret af de flamboyante spanske dansere Felipe de Algeciras og Gema La Milana, sangerne Olayo Jiménez og Marianne Holmboe samt Pedro Martín og Jens Viggo Fjord på guitar. Koncerten tager afsæt i de stærke billedrige fortællinger om Jesusbarnet, Jomfru Maria og flugten til Egypten og fortolker dem gennem flamencoens ildfulde udtryk. Navidad Flamenca byder på fremragende flamencodans, fængslende sange og performance.

20. september • Lille sal • 250 kr

Kentaur Krop og kunstig intelligens Hvad sker der, når kunstig intelligens manipulerer med virkeligheden og påvirker de ni dansere på scenen? Dansk Danseteaters forestilling Kentaur lader kunstig intelligens og et poetisk danseunivers smelte sammen. Den kunstige intelligens er fodret med hele den græske mytologi, vestens filosofi og megen anden data. Undervejs evaluerer, instruerer og påvirker den danserne, og gør dem til moderne kentaurere - halvt menneske - halvt computer. Koreografien og idémand bag forestillingen er Dansk Danse­teaters chef Pontus Lidberg i samarbejde med komponist Cecilie Wagner Falkenstrøm og videokunstner Ryoji Ikeda.

1. december • Lille sal • 250 kr

Nøddeknækkeren Den Kongelige Ballet samler familien Den Kongelige Ballets eventyrlige ballet Nøddeknækkeren med koreografi af George Balanchine, iscenesat af Nikolaj Hübbe, er en særlig tradition i juledagene. Tag familien med ind i pigen Claras eventyrlige verden, hvor drømme bliver lyslevende, og julenat bliver magisk. Aarhus Symfoniorkester spiller Tjajkovskijs ikoniske musik, der danner musikalsk bagtæppe for dansende snefnug, valsende blomster og musekongen og hele hans hær.

21. september • Store sal • 280 kr

29. - 30. december • Store sal • 400-500 kr

Bolero - Extended

Rite of Spring

Palle Granhøj

Quorum Balletten

Århusianske Palle Granhøj er en skattet gæst i Musikhuset. Danseforestillingen Bolero - Extended har han skabt sammen med det toneangivende og berømmede litauiske Seiko Dance Company og Klaipeda Cello Octet. Omdrejningspunktet er Ravels medrivende Bolero, som de otte cellister og ni dansere, der er på scenen, spiller, fortolker, og forlænger, så den mesterlige musik bringes til nye højder.

Intet klassisk værk eller ballet, har nogensinde skabt så megen furore som Igor Stravinskjis Le sacre du printemps. Ved premieren i 1913 var den moderne koreografi, de outrerede kostumer, den bizarre historie om en hedensk ofring samt musikken noget af en mundfuld for det parisiske publikum. Det moderne publikum har siden taget Stravinskjis værk til sig. Nu venter der et dobbelt glædeligt gensyn i den portugisiske koreograf Daniel Caruso og Quorum Ballettens iscenesættelse af mesterværket under titlen Rite of Spring - Made in China. I denne imponerende opsætning krydser Cardoso koreografiske klinger med den kinesiske koreograf Xie Xin. Resultatet er en fuldendt opsætning og et unikt kulturmøde, hvor Quorum Ballettens medlemmer danser sammen med Xie Xins kinesiske dansere. Vest møder øst, og Stravinskijs musik bliver basen for en moderne fortælling om naturen, myterne, og verden. Der danses til båndet musik.

5. oktober • Store sal • 250-350 kr

Kammerballetten Glæd dig til at opleve ballet i et intimt format med levende musik, hvor fokus er på det intense i sammenspillet mellem tonerne og trinene i forskellige udtryk. Kammerballetten præsenterer værker af nogle af nutidens mest spændende koreografer. Trinene bliver leveret af kongelige balletdansere, som repræsenterer det ypperste indenfor dans i Danmark, samt internationale gæstestjerner. Det prisvindende kammermusikensemble Trio Vitruvi står for musikken. 3. april • Store sal • 350 kr

23. januar • Store sal • 240-340 kr

musikhuset.dk 31#Teater

Den poetiske raptus En komedie om Holberg Det er 300 år siden, at Holbergs Den politiske kandestøber havde premiere på Lille Grønnegade Teater. Det var første gang, der blev spillet teater på dansk. Den poetiske raptus er en komedie om Holberg, teatertosser og kulturpolitik i et København, hvor kirken og kongen sætter dagsordenen, og Holberg føler sig misforstået. Forestillingen er skrevet af Ernst Bruun Olsen i 1976 og revitaliseres i anledningen af Dansk Teaters 300 års jubilæum. Medvirkende: Anders Juul, Marie Louise Wille, Tom Jensen m.fl. 1. november

De tre musketerer Sang, dans, komik og sprøde sværd Figaros tager atter en dans med en af litteraturens store klassikere. De tre musketerer har det hele: intriger, fægtescener, kærlighed, komik, onde skurke, ædle helte, en konge med en vaklende trone. Som altid når Figaros og Den Ny Opera er på spil, krydres historien med komik, operahits samt masser af operette og musical highlights. Man holder vejret, når de tre sangere og en enkelt pianist frygtløst kaster sig ud i komikken og klarer alle roller i en klassiker med et utrolig komplekst persongalleri.

København Dramaet om Bohr I efteråret 1941 besøgte den tyske fysiker Heisenberg sin gamle ven Niels Bohr og hustruen Margrethe i København. Hvad var formålet med besøget? Skulle Bohr give sin viden videre til det Tredje Riges atomprogram, eller var der andet på spil? I anledningen af 100 året for Bohrs Nobelpris sætter Det Kongelige Teater scenen for et intenst kammerspil om venskab og videnskab, fysik og politik samt ansvar og skyld. På scenen KarenLise Mynster, Jens Jørgen Spottag og Mikkel Arndt. 10. december

Livets små mirakler Når verden trænger sig på Paolo Nani er en original og fascinerende skuespiller i sine små, men store og gribende, enmandsforestillinger. Publikum har nydt ham i Brevet i adskillige år, men Livets små mirakler er en ny poetisk forestilling fra hans hånd. Stykket handler om en ensom tegner, der har lukket sig inde i sin egen verden. Men han kan ikke kan abstrahere fra de lyde, der kommer fra nabohuset og omverdenen. Verden trænger sig på og flyder ind i hans hoved og ud i hans tegninger. I mødet mellem det ydre liv og tegnerens indre, udfolder der sig en smuk og bevægende historie uden ord.

Teater Kid Koala The Storyville Mosquito Aarhus Festuge 26. aug • Store sal • 245 kr

Livets små mirakler Paolo Nani 1. okt • Rytmisk sal • 280 kr

Den poetiske raptus Folketeatret og Holberg 1. nov • Rytmisk sal • 350 kr

Fodbold fodbold fodbold Det Kongelige Teater 12. nov • Rytmisk sal • 280 kr

København Det Kongelige Teater 10. dec • Rytmisk sal • 390 kr

Et tysk liv Det Kongelige Teater 26. jan • Rytmisk sal • 260 kr

De tre musketerer Figaro og Den ny opera 18. mar • Rytmisk sal • 310 kr

1. oktober

18. marts

Et tysk liv Enestående Kirsten Olesen Kirsten Olesen er alene på scenen, når Det Kongelige Teater opfører Et tysk liv. Som den 102-årige Brunhilde Promsel, ser hun tilbage på sit liv. En fortælling om en opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, om det personlige ansvar og den kollektive skyld. Det er historien om en ung kvinde, der starter som sekretær hos en jødisk forretningsmand og ender som Goebbels sekretær, der sidder i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper indtager Berlin. 26. januar

Fodbold fodbold fodbold

= 80 kr i rabat til alle under 26 år.

Det Kongelige Teater på græs Fodbold fodbold fodbold fortæller historien om mennesker med en passion for fodbold. Med fantasifulde klubsange og fantilråb følger vi spillets mange deltagere før, under og efter kampen. Medvirkende er blandt andre Charlotte Fich, Alvin Bursøe Olsen og Mads Rømer Brolin-Tani. 12. november

musikhuset.dk 33#Talks

Peter Høeg & Daisy Johnson

Talks

Peter Høeg møder Daisy Johnson, den yngste forfatter, der nogensinde har været nomineret til Booker Prize. Høegs gennembrudsroman Frk. Smillas fornemmelse for sne lagde kimen til Daisy Jones forfatterskab, der kredser om unge stærke kvinder. Til september udkommer hendes debutroman Under overfladen endelig på dansk. Hun møder nu sit danske forbillede Peter Høeg til en samtale om kvinder, spænding, naturen, litteraturen og glæden ved det hele.

24. aug • Store sal • 329-429 kr

Arr: Microphone Entertainment

Vanvittig Verdenshistorie

Generalprøven Anne Linnet

Ole Henriksen hos Michèle Live TV-værten Michèle Bellaiche møder personificeringen af sundhed, skønhed og livsglæde. Ole Henriksen fortæller om rejsen fra Nibe til L.A., hvordan han arbejdede sig op til at være skønhedsguru for verdens berømtheder. Om at holde jordforbindelsen i en glamourøs verden og bevare livsglæden, når det ser sort ud. En aften med varme, energi og Henriksens hjertelighed.

Anders Fogh Rasmussen & Søren Dahl Bliv klogere på en mand, som hele sit liv har stået over for store og afgørende valg. Oplev nye sider af personen Anders Fogh Rasmussen, når han sammen med Søren Dahl genoplever sin dannelsesrejse med biografien At træde i karakter som udgangspunkt.

Mads & A-holdet En aften med dagligdagens dilemmaer, pinlige historier og masser af grin. Mads Steffensen og A-holdet rykker ind i Musikhuset, og publikum skal ikke holde sig tilbage. Panelet er klar til at tage publikums små og store dilemmaer op til diskussion, komme med råd, dele erfaringer og skyde med skarpt på normer, dårlige vaner og alt, hvad der rører sig i hverdagen.

Generalprøven Thomas Helmig / Anne Linnet Generalprøven er et musikalsk talkshow, hvor Mikael Bertelsen - sammen med Claes Antonsen og The Anto­nelli Orchestra inviterer en fremtrædende dansk kunstner på scenen. Dette er et live talkshow, der aldrig bliver optaget og sendt nogen steder. En aften hvor såvel vært som gæst er 100 % tilstede i nuet, hvor alt kan ske. Generalprøven med Anne Linnet 18. oktober

Thomas Bjørn

2. sep • Lille sal • 250 kr

Håndboldens Guldalder 19. sep & 7. feb • Store sal • 329-429 kr

Arr: Tikko

Det, vi taler om 24. sep • Store sal • 300 kr

Leth og Mader Den Sidste Tour 26. sep • Store sal • 379-429 kr

Nul Stjerner 13.-14. okt • Rytmisk sal • 305 kr

18. okt • Store sal • 480 kr

Generalprøven Thomas Helmig 19. okt • Store sal • 480 kr

Mette Lisby & Majse Njord 24. okt • Rytmisk sal • 299-374 kr

Arr: Tikko

Fra anholdelse til dom

Arr: Tikko

Tæt på ubådssagen

Peter Høeg & Daisy Johnson

Muldvarpen

26. sep • Lille sal • 305 kr

24. okt • Lille sal • 295 kr

1. nov • Lille sal • 299-349 kr

Arr: Tikko

Ole Henriksen hos John "Faxe" Jensen Michèle Live Et ærligt talkshow med Ole Henriksen 27. sep • Store sal • 230-330 kr

8. nov • Lille sal • 309-349 kr

Arr: Tikko

Hav & Kamal

Anders Fogh Rasmussen & Søren Dahl

11. nov • Rytmisk sal • 300 kr

Kom tæt på Anders Fogh

Mads & A-holdet

28. sep • Store sal • 330-375 kr

Når katastrofen rammer 2. okt • Lille sal • 355 kr

Arr: Microphone Entertainment

To mikrofoner og en stak vinyler 5. okt • Lille sal • 230 kr

Sebastian Richelsen 10. okt • Rytmisk sal • 309-359 kr

Arr: All Things Live

26. nov • Store sal • 320-380 kr

René Dahl Andersen 28. nov • Lille sal • 230 kr

Henrik Tingleff 16. jan • Lille sal • 299-374 kr

Arr: Tikko

Svend Brinkmann 17. januar • Rytmisk sal • 350 kr

Arr: Tikko

Generalprøven med Thomas Helmig 19. oktober

35#Børn

Tyvetyve Sci-fi ungdomsforestilling

Børn/familie Heino fikser alt

God jul, Cirkeline 3. dec • Rytmisk sal • 200 kr • fra 3 år

Teaterhuset Filuren præsenterer den Reumert-nominerede forestilling ‘Tyvetyve’, hvor verden er helt forandret. En mystisk ulykke får tre unge mennesker – Evy, Tym og Nor – til at søge væk fra det kuppel­ rige, som de er vokset op i. De søger ned i en ukendt kalkgrube. Bevaret i kridt og salt finder de en bunke dagbøger skrevet af unge mennesker under corona-pandemien i 2020.

10. sep • Lille sal • 180 kr • fra 4 år

Teaterhuset Filuren

Alletiders jule favoritter

25. - 26. september

Vinden i piletræerne

Aarhus Symfoniorkester

Onkel Reje

9. okt • Rytmisk sal • 240 kr • fra 5 år

Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet. Og sådan er Onkel Reje, der i det nye show vil gøre sit ypperste for at tage røven på dig. På den gode og sjove måde. Det bliver magisk, festligt og sjovt. Med masser af røvgod musik, som både børn og voksne kan synge med på.

Sværdet i stenen

Teaterhuset Filuren

28. jan • Hele Musikhuset • 4-12 år

20. november

Karius og Baktus

Sigurd

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban in Concert Med Aarhus Symfoni­orkester Det er Harrys tredje år på troldmandsskolen, og sammen med Ron og Hermione står han over for nye boglige og praktiske udfordringer. At skulle mestre divinationens kunst og håndtere både en Boggart og en Hippogriff er bare nogen af de opgaver, de tre skal løse. Aarhus Symfoniorkester med Timothy Henty i spidsen folder John Williams storslåede filmmusik ud, mens eventyret om Harry og vennerne flyver over lærredet. 19. - 21. januar

Robin Hood Eventyr, romantik, slåskampe og en ærlig harme over uretfærdighed. Tag med Robin Hood og vennerne fra Sherwoodskoven, når de tager kampen op mod Sir John og Sheriffen af Nottingham. Det er en kamp mod fattigdom og uretfærdighed, der for alvor tager fart, når Lady Marion griber buen og går forrest. Robin Hood er årets store familieforestilling fra Folketeatret, der tidligere har præsenteret Skatteøen, Peter Pan og Pippi. "Robin Hood er en stærkt underholdende og engagerende familiekomedie i højt tempo." Jyllands-Posten 4. - 5. marts

Tyvetyve Ungdomsforestilling 25. - 26. sep • 75-140 kr fra 13 år

15. okt • Rytmisk sal • 210 kr • fra 5 år

TÆNK engang! 16. - 18. okt • 75-140 kr • fra 5 år

18. okt • Lille sal • 200 kr • 4-8 år

Aftryk 20. okt • 75-140 kr • fra 0-6 år

Teaterhuset Filuren

Djævlens lærling 21. - 22. okt • 75-140 kr • fra 9 år

Flaskepost til fremtiden Musikskolens 90 års fødselsdag 4. & 6. dec. • Store sal • 50-100 kr • fra 5 år

21. dec • Symfonisk sal 110-180 kr • fra 7 år

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 19. - 21. jan • Store sal • 405-505 kr • fra 7 år

Kazoo

fortæller om naturvidenskab 11. - 12. feb • Rytmisk sal • 240 kr • fra 5 år

Tryllefløjten Den Jyske Opera 2. - 11. feb • Store sal • 80-595 kr • fra 7 år

Fyrtøjet

Teaterhuset Filuren

26. feb • Lille sal • 230 kr • fra 4 år

Den lille prins

Robin Hood

20. - 23. okt • Lille sal • 210 kr • fra 6 år

4. - 5. mar • Store sal • 195-295 kr • fra 6 år

Det store Ramasjang mysterium

Orkesterfestival 11. - 12. mar • Hele Musikhuset • Gratis

30. okt • Rytmisk sal • 205 kr • fra 4 år

Mustafas Kiosk

Bravo Beethoven!

25. mar • Lille sal • 195 kr • 4-10 år

Aarhus Symfoniorkester 19. nov. Symfonisk sal 110-180 kr • fra 7 år

Onkel Reje

Hr. Skæg Den store hemmelighed 22. apr • Rytmisk sal • 205 kr • fra 4 år

Tager røven på dig 20. nov • Rytmisk sal • 240 kr • fra 4 år

= 80 kr i rabat til alle under 26 år.

Duften af Bethlehem 24. nov - 22. dec • 75-140 kr • fra 4 år

Teaterhuset Filuren

37


#Børn

TÆNK engang! En humoristisk forestilling om tanker Kom med en tur ind i hjernen og dens tanker. I en hæsblæsende forestilling om tankens væsen og uvæsen. Hvorfor lytter vi til tankerne og hvorfor kun til nogle af dem? Og hvor svært er det egentlig at lave en firkant i modellervoks? "TÆNK engang!" er en herlig Monty Python-agtig forestilling med en rigtig og selvtillidsskabende morale." Jyllands-Posten 16. - 18. oktober • 75-140 kr • fra 5 år

Arr: Teaterhuset Filuren

Det store Rama­ sjang mysterium

Alletiders julefavoritter Aarhus Symfoniorkester spiller populære juleklassikere og kendte sange fra radio, tv og film pakket ind i en koncert, der er lige dele familiehygge, barnlig glæde og voksen nostalgi. 21. december • Symfonisk sal • 110-180 kr

Kazoo Børnemusikfestivallen omdanner for en enkelt dag Musikhuset til en musikalsk legeplads for de 4-12 årige. Programmet offentliggøres i oktober. 28. januar • Hele Musikhuset

Mesterdetektiven Kristian er på jagt efter skurken i Det store Ramasjang mysterium. Tag med når Kristian løser gåder, finder spor og opklarer mysterier og finder ud af, om det er Fru Pudderkvast, Camping Vagn eller Danse Staffan, der er den skyldige. Med sange fra Ramasjang universet kommer du og Kristian nok frem til den rette skyldige. 30. oktober • Rytmisk sal • 205 kr • fra 5 år

Bravo Beethoven! Aarhus Symfoniorkester fejrer Beethoven og hans uforgængelige værker med en levende musikalsk fortælling for hele familien. 19. november • Symfonisk sal • 110-180 kr

Duften af Bethlehem Har I hørt det? Der hviskes forventningsfuldt i byens kroge om det, der skal komme. Om den store stjerne, som skal omfavne den kølige vinternat. Der er endda nogen, der siger, at de har fundet en fjer fra en engel. Særligt to af byens beboere venter spændt. Er det et mirakel, der er på vej? På en sanserig rejse tages publikum med ud for at lede efter miraklet - og måske er det ikke så langt væk? 24. november - 22. december • 75-140 kr • fra 4 år

Arr: Teaterhuset Filuren

38

Tryllefløjten Hej med dig. Jeg hedder Papageno, og jeg er med i STJERNEN i Tryllefløjten, som Mozart (en kendt fyr) har skrevet musik til. Vi tager på en rejse til et magisk land med troldmænd og hekse. Kæmper mod den frygtelige troldmand Sarastro og den mystiske Nattens Dronning. Jeg har brug for din hjælp, så eventyret kan ende godt! Jeg har også nogle gode fantastiske sangvenner og et gigantisk orkester, der kan hjælpe os. Det bliver en magisk rejse, som du ikke vil glemme. 2. - 11. februar • Store sal • fra 7 år. Børn/ungdomsbilletter: 80 kr Voksen: 350-595 kr


#Børn

Børnemusik festival

28. januar Musikhuset Aarhus • Den Jyske Opera • Aarhus Symfoniorkester • Teaterhuset Filuren • Aarhus Jazz Orchestra • Det Jyske Musikkonservatorium

musikhuset.dk/kazoo#Comedy

Victor Lander

Comedy

En weekend med Victor

Mr. T Live

Kom til danmarkspremiere i Musikhuset, når risskovdrengen Victor Lander lander med sit onemanshow Weekend. Der er sket meget, siden Victor var en kejtet teenager med funny bones i Aarhus, til nu, hvor han med præcision leverer perfekte punchlines. I sit fjerde soloshow Weekend er der kort mellem grinene og de vilde historier. Det er et show om skam og fordækte sandheder. En ærlig beretning om de weekender, der formede og fyldte en ung komiker.

Arr: B Entertained

Anne Bakland

Jan Hellesøe

17. okt • Lille sal • 195 kr

5. sep • Store sal • 5. nov • Rytmisk sal • 355 kr

Jimmy Carr

29. september & 23. november

Simon Talbot Simon Talbot tager en ekstra tur rundt i landet med sit populære show Optur. Talbot genstarter glæden og den gode stemning efter pandemien gennem opløftende temaer som hårtab, sociale medier, katte, næsehår, danske love, ægteskabet, kvinders alt for varme bade og ikke mindst opvæksten med en mor, der var Jehovas vidne og en far, der var irsk gade­ dreng. Hvis din hverdag under corona bestod af Tiger King og take away, så lignede dit liv Simons. Kom og grin ad det. 29. oktober

Martin Johannes Larsen & Rasmus Wallbridge Martin Johannes Larsen og Rasmus Wallbridge kender du højst sandsynligt fra Instagram, hvor de gennem de seneste år har bidraget til den danske comedybranche med en nyskabende, unik og uforudsigelig stil og tone. De har nu valgt at tage springet ud fra mobilens skærm og debuterer med et comedyshow, som du aldrig har set før! Showet Vil I Se Vores Smukke Navler er et stykke med alt godt fra underholdningsbranchen og samtidig et jobtræningsevent, hvor du som publikum både vil være tilskuer og dommer over, hvad duoen skal lave efter, de har drejet deres Instagram-nøgler om.

3. sep • Lille sal • 215 kr

Specialklassen 8. okt • Rytmisk sal • 285 kr

Bullshit

Terribly Funny

Arr: Microphone Entertainment

21. okt • Store sal • 420-500 kr

Mahamad Habane

Anders Grau

9. sep • Rytmisk sal • 225 kr

29. okt • Lille sal • 280 kr

Vamos a la playa

Arr: Microphone Entertainment

Simon Talbot

Conrad Molden

29. okt • Rytmisk sal • 300 kr

Hyggelicious

Optur

15. sep & 13. jan • Rytmisk sal • 225 kr

Arr: All Things Live

Andreas Bo

Stativ, autist, kasket

Olav Lundsgaard

#Skarp

9. nov • Lille sal • 180 kr

16. sep • Rytmisk sal • 325 kr

Mikkel Rask

Arr: Tajmer Management

Rasende

Martin Johannes Larsen & Rasmus Wallbridge

Rune Klan

17. sep • Rytmisk sal • 325 kr

Arr: All Things Live

Victor Lander

12. nov • Lille sal • 255 kr

Tvivl 16. - 19. nov • Lille sal • 380 kr

Grin til Gavn Comedy med et godt formål

29. sep & 23. nov • Rytmisk sal • 230 kr

27. dec • Store sal • 405-455 kr

Ane Høgsberg

Natasha Brock

Morskab

Ha' det godt i Natashaland

30. sep • Rytmisk sal • 250 kr

27. jan • Lille sal • 210 kr

Huxi Bach

Lillelund og Dahl

Alt er godt... 7. okt • Store sal • 315 kr

Showtime 10. mar • Rytmisk sal • 380 kr

17. september

Arr: Tajmer Management

Rune Klan

Comedy Ballroom

Tvivl er usikkerhed - en manglende tro på eller overbevisning om, hvorvidt et forhold, et udtryk eller et fænomen er rigtigt, sandfærdigt eller forholder sig som påstået eller antaget. Men er tvivl en styrke eller en svaghed? Stærkt i tvivl deler Rune i sit nye show sine personlige oplevelser og betragtninger. På stærkt underholdende og charmerende vis bliver publikum budt op til en ny sjov, betænksom og overraskende tur i det unikke Rune Klan univers.

Arr: Freshmann

Arr: Tajmer Management

Carsten Eskelund

Den Grå Side

8. okt • Store sal • 295-395 kr

Begrænset udsyn 8. okt & 5. nov • Lille sal • 255 kr

Nikolaj Stokholm Jeg er stadig Nikolaj Stokholm 16. - 18. mar • Store sal • 325 kr

15. apr • Store sal • 305-355 kr

Arr: All Things Live

musikhuset.dk

16. - 19. november 41


#Comedy

Jan Hellesøe Danmarks dygtigste manipulations­ ekspert og hypnotisør “Hvordan i al verden gjorde han det…..!?” er ofte ordvalget, efter man har set Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende manipulator rammer Musikhuset, hvor han vil fucke med publikums hjerner med sine uforklarlige manipulationer. På tv tryllebinder, hypnotiserer og manipulerer han kendte og ukendte mennesker. Nu får publikum lejlighed til at få en vidunderlig, mystisk og underfundig aften i selskab med en veloplagt showman og psykologisk manipulator, når Hellesøe træder op på scenen og byder indenfor i et rum, hvor alt kan ske.

5. september • Store sal • 5. november • Rytmisk sal • 355 kr Arr: Microphone Entertainment

Den Grå Side Live Det var jo en anden tid Den Grå Side Live inviterer ind til en aften i erotikkens og komikkens tegn. Søren Rasted og en række af de skarpeste personligheder fra den danske underholdningsbranche finder gamle udgaver af Ugens Rapport frem, og går på opdagelse i fortiden. Forvent en aften, hvor Søren Rasted og hans medværter læser højt fra De Grå Sider, synger for i fællessang, serverer saftige historier og masser af grin for publikum. Hver aften kan publikum glæde sig til, at en hemmelig special guest kommer med på scenen. En lokal legende, der er klar til at fuldende en perfekt aften med historier fra en helt anden tid.

15. april Store sal • 305-355 kr Arr: All Things Live

Anne Bakland Alt det bullshit Man tror på Anne, når hun med kyndig mine stiller sig op og taler om verden. Hun er vokset op i en lille by mod nord, hvor tidsånden ankommer et par år forsinket. Hun ved alt om surdej, fra dengag hun tog et halvt grundfoløb som bager, og så kan hun tale med heste, fordi hun har boet ved siden af en mark, hvor der gik nogle dyr. Efter 38 halve eller hele tilløb til karriere og uddannelse er Anne Bakland landet midt på comedyscenen med en pose fuld af muld og spørgsmål og svar på livets bullshit.

17. oktober Lille sal • 195 kr 42


#Comedy

Nikolaj Stokholm Jeg er stadig Nikolaj Stokholm Hele Danmarks Stokkefar er klar med tredje og sidste del af comedytrilogien om … Nikolaj Stokholm. De første to shows handlede om Nikolajs barndom og alt det, der har bragt ham til karrierens tinder. Nu stiller han sig selv spørgsmålet: "Hvad er det så, jeg gerne vil være?" Nikolaj ser fremad og deler små og store tanker om, hvad livet bringer. Problemet er bare, at Nikolaj ser virkelig dårligt, så det bliver et show om nu'et og den nærmeste fremtid fra Årets komiker 2021, den folkekære, elskede og tåkrummende sjove Nikolaj Stokholm.

16. - 18. marts Store sal • 325 kr Arr: Tajmer Booking & Management

Huxi Bach Alt er godt... er det ikke? Huxi Bach er faktisk i tvivl. Men tvivl er godt, for så er man i hvert fald ikke skråsikker. Huxi er klar til at tage livtag med stort og småt i sit nye onemanshow. Skøre politikere, manipulerende medier og terroriserende børnehavebørn. Plus det løse. Så alt er faktisk godt... er det ikke? Alt er godt er Huxi Bachs sjette onemanshow og kommer i kølvandet på publikumsfavoritten Nye tider fra 2020.

7. oktober Store sal • 315 kr Arr: Tajmer Booking & Management

Andreas Bo #Skarp - som aldrig før Altid skal vi have en mening og en holdning. Hver dag skal vi vælge side, træffe beslutninger og have holdninger parat. Det er stress­ ende, at skulle forholde sig til alt hele tiden. Var man bare en hund - der kun har fire valg at træffe gennem hele livet: Skal jeg æde, jage, knalde eller sove? Kommer vi mennesker nogensinde frem til de vigtige svar og beslutninger, når vi hele tiden skal blive enige om, om to mænd må danse sammen, om Ghita er en heks eller en helgen? Andreas Bo skærer igennem al snak og guider dig til at vide, hvornår du skal træffe en beslutning, have en holdning eller bare være ligeglad.

16. september Rytmisk sal • 325 kr Arr: Tajmer Booking & Management 43


Børn og familiekoncerter

Fællessang og fællesskaber

Phønix

Swingerklubben

Spil, klap og syng med, når Phønix tager os med ind i en verden fuld af iørefaldende melodier, drabelige sange og groovy rytmer. Vores fællesnordiske musikarv bliver sprællevende og fyldt med energi, humor og musikalitet, når Phønix stiller op til familiekoncert.

Snør danseskoene og find nederdelen med det største swung frem. Aarhus Lindy Hoppers inviterer til social dancing i Foyeren. Kom indenfor til en times dans, hvor hofterne kan swinges, dansetrin pudses af og smilet kan luftes i hyggeligt selskab. Alle kan være med, for Aarhus Lindy Hoppers står klar med instruktører og indledende danseundervisning.

18. september • 11:00 • Cafeen

Flensborg/Venndt

10. september • 14:00 • Foyeren

Fantasien slippes løs med Flensborg/Venndt, når de på bas, klaver, klokkespil, mundharmonika, melodica og meget mere laver gakkede, spraglede, jazzede musik- og lyduniverser. Musikken springer ud af publikums fantasi - måske er det drømmen om kage med flødeskum, en hund med en pølse i munden eller lyden af en telefon, der summer, der sætter musikken i gang.

Syng i den blå

13. november • 11:00 • Cafeen

17. sep, 15. okt, 12. nov, & 10. dec • 11:00 • Cafeen

Svøbsk juler

Pop / Rock

Julen står for døren - og Svøbsk slår døren op på fuld gab med folkemusik, sange, rytmelege og dans, der går rent ind hos børnene. Julens traditioner tilsat fornyende folkemusik og masser af leg. 18. december • 11.00 • Cafeen

Familiekor Kom og syng med hele familien i Den Jyske Operas familiekor sammen med Susanne Vinther og Christian Skovgaard Flarup. Vi varmer stemme og krop op med sjove øvelser og synger dejlig musik sammen – både noget nyt og noget ukendt. Du behøver ikke kunne læse – hverken noder eller tekst. Det eneste, du skal have, er lyst til at synge. 3. sep, 16. okt. & 11. dec • 11:00 • Cafeen

Den blå bestseller er omdrejningspunktet til Syng i den blå. Vi dykker atter ned i Højskolesangbogens havblå ocean af sange og fortsætter samarbejdet med lokale kor, sådan at værtskabet går på skift mellem korene og den faste trio: Jens Grøn, Jesper Moesbøl og Marianne Villadsen.

Danmark i mit hjerte Aarhus' Reumertvindende teater: Opgang 2 fejrer i år 50 års jubilæum med en poetisk Festugekoncert. Under Festugetemaet In it together er Danmark i mit hjerte en musisk poesisalon, hvor danske, arabiske og grønlandske fortolkere og musikere går på scenen med Søren Marcussens danske digte på grønlandsk, arabisk og dansk. 1. september • 19:30 • Lille sal

Afterlive Afterlive er til dig, der ikke går lige hjem efter koncerten. Snup en musikalsk slutter i Caféen og lad dig overraske af bands og musik, som du ikke kender. Koncerterne starter umiddelbart efter, at forestillingen i Store sal er slut. Se navnene på vores hjemmeside. 16. sep, 22. okt. & 15. dec • Cafeen

44


Åbningstider og billetter

Restaurant og café

Musikhuset

Musikhuset har to spisesteder, Johan r og Maestro.

Pausedrinks

Maestro - Brasserie

Spring køen over: Forudbestil pausedrinks i baren, når du ankommer, så står de klar, når du kommer ud til pausen. Til arrangementer i Store sal kan I bestille Nem pause med drikkevarer og snacks ad libitum. Billetter til Nem pause kan købes samtidig med billetterne eller efterfølgende på hjemmesiden. På aftener med store eller flere arrangementer åbner vi barer flere steder i huset.

Billettelefon

Restauranten i Musikhuset er åben alle dage, hvor der er forestilling i Store sal.

Garderobe

Mandag - fredag kl. 12-16 på tlf. 8940 4040

Se menuer og reserver bord på musikhuset.dk

På musikhuset.dk kan du købe billetter døgnet rundt.

Tlf: 22 30 00 92 Mail: info@johanr.dk

Hver dag kl. 11-18

Billetsalget Mandag - fredag kl. 13-16 samt to timer før forestillingsstart. Lørdage, søndage og helligdage to timer før forestillingsstart.

Johan r - Café & lounge Se caféens åbningstider under praktisk info musikhuset.dk

Vi opfordrer dig til at indlevere overtøjet i garderoben. En frakke under sædet blokerer ventilationsristene, og indeklimaet forringes. Garderoberne er bemandet to timer før forestillingen og koster 20 kr. Det er gratis, og derfor på eget ansvar, at benytte garderoberne i kælderen ved toiletterne.

Gavekort

Nyhedsbrev

Klub Hund

Glæd en du holder af med et gave­kort til Musikhuset. Køb det i Billetsalget eller online og print selv derhjemme. Læs mere på musikhuset.dk/gavekort

Tilmeld dig nyhedsbrevet på musikhuset.dk og vær blandt de første, der får nyheder om alle de fede liveoplevelser i Musikhuset. Nyhedsbrevet giver dig også adgang til eksklusive presales, så du kan sikre dig de bedste pladser i salen.

Er du mellem 18 og 28 år og sulten efter nye kulturoplevelser? Så er du velkommen i Klub Hund. Her udbyder vi billetter til udvalgte forestillinger og arrangementer for 100 kr. Du får linket til ’hunde-billetter’ sendt direkte til din mobil.

Rabatter Har du et gyldigt studiekort eller er under 25 år, får du 80 kr. i rabat på den ordinære billetpris på de forestillinger, der er mærket med

Følg os også på Facebook og Instagram

Du kan altid kun benytte én rabatform ad gangen.

Club Half Price Club Half Price er for dig, der er nysgerrig efter at opleve nye kunstnere og kan tage en spontan beslutning. Du lever med, at det ikke er de allerbedste pladser i salen, der er tilbage - til gengæld får du billetten til halv pris. Vi udbyder ca. 20-30 arrangementer årligt i Club Half Price og sender dig en mail, når der er billetter. Medlemskab af Musikhusets klubber er gratis

Find vej

Tilgængelighed

For sent ankomne

Musikhuset ligger midt i byen, og man kommer nemt til og fra med offentlig transport.

I Musikhuset gør vi alt, hvad vi kan for, at alle vores gæster får en god oplevelse. Det gælder naturligvis også kørestolsbrugere, syns- og hørehæmmede.

Forestillingerne i Musikhuset starter præcist. Det er kunstneren på scenen, der bestemmer, om Musikhusets personale må lukke for sent ankomne ind i salen. Reglerne kan derfor variere fra forestilling til forestilling. Kommer man for sent og bliver nægtet adgang til salen, kan billetten ikke refunderes.

Kommer du i bil, kan du parkere i Musikhusets parkeringskælder og betale med EasyPark eller ParkMan appen på mobilen. Eller parkere hos vores nabo Aarhus Congress Center og bruge EasyPark eller APCOA FLOW appen. Se mere om betalingsmuligheder, ladestandere, handicappladser mv. på musikhuset.dk/find-vej

Alle gæster med ledsagerkort har mulighed for gratis at medbringe en hjælper. Se mere om kørestolspladser, elevatorer, hjælpemidler for syns- og hørehæmmede mv. på musikhuset.dk/tilgængelighed

45


RAA – NORDIC BRASSERIE & BAR TILBYDER En lækker 2-retters menu bestående af en forret og hovedret efter køkkenets valg, efterfulgt af kaffe og sødt - inklusiv P-kort.

RAA – NORDIC 395,BRASSERIE & BAR TILBYDER kr. per person RAA NordicEnBrasserie og Bar ermenu byensbestående innovativeafbrasserie hvor vi byder vellækker 2-retters en forretog ogbar, hovedret kommen tilefter en afslappet og cool restaurantafmed køkkenets valg, efterfulgt kaffenordisk og sødtudseende, - inklusiv stemning P-kort. og smag. Reserver ditperson bord 395,kr. per på tlf.: 89 36 20 99 RAA Nordic Brasserie og Bar er byens innovative brasserie og bar, hvor vi byder velTilbuddet er kun gældende samme dag forestillingen finderstemning sted, kommen til en afslappet og cool restaurant medsom nordisk udseende, og smag. og kun mod fremvisning af gyldig billet til Musikhuset.

Reserver dit bord 8989 3636 2020 9999 påT:tlf.: Radisson Blu Scandinavia Hotel

Tilbuddet er kun gældende samme dag som forestillingen finder sted, og kun mod fremvisning af gyldig billet til Musikhuset.

T: 89 36 20 99 Radisson Blu Scandinavia Hotel

_FRED & CO. TILBYDER

EN SUPER LÆKKER 2-RETTERS MENU BESTÅENDE AF EN HOVEDRET OG DESSERT EFTER KØKKENETS VALG, EFTERFULGT AF EN DRINK I BAREN.

_FRED & CO. TILBYDER 395,- kr. per person

EN SUPER LÆKKER 2-RETTERS MENU BESTÅENDE AF EN HOVEDRET OG DESSERT EFTER KØKKENETS VALG, EFTERFRED & CO ER BYENS HYGGELIGSTE RESTAURANT & BAR, FULGT AF EN DRINK I BAREN. HVOR KVALITET OG HYGGELIGE RAMMER GÅR HÅND I HÅND.

395,perPÅ TLT.: person RESERVER DITkr. BORD 8933 3300 TILBUDDET ER KUN GÆLDENDE SAMME DAG SOM FORESTILLINGEN FRED & CO ER BYENS HYGGELIGSTE RESTAURANT & FINDER BAR, STED OG KUN MOD FREMVISNING AF GYLDIGT BILLET TIL MUSIKHUSET HVOR KVALITET OG HYGGELIGE RAMMER GÅR HÅND I HÅND.

RESERVER DIT BORD PÅ TLT.: 8933 3300 TILBUDDET ER KUN GÆLDENDE SAMME DAG SOM FORESTILLINGEN FINDER STED OG KUN MOD FREMVISNING AF GYLDIGT BILLET TIL MUSIKHUSET


40 år sammen med: Allan Olsen • Alvin Ailey American Dance Theater • Angela­Gheorghiu • Anne Linnet • Anne-Sophie Mutter • Anohni • Bamse • Band of Horses • BB King • Beach Boys • Bent Fabricius-Bjerre • Berliner Philharmoniker • Björn Afzelius • Bob Dylan • Bolsjoj-balletten • Bryan Adams • Bryan Ferry • Burt Bacharach • Cecilia Bartoli • Chick Corea • Cliff Richard • Curtis Stigers • C.V. Jørgensen • Cyrano • Diana Krall • Dian­n e­­ Reeves • Dionne Warwick • Dirty Dancing • Dizzy Gillespie • Dizzy Mizz Lizzy • Eddie Izzard • Elaine Paige • Elvis Costello • Erasure • Gary Burton • Gnags • Gregory Porter • Harry Belafonte • Herbie Hancock • James Morrison • Jamie Cullum • Jeff Dunham • Jerry Lee Lewis • Jimmy Carr • John Cleese • Kashmir • Kim Larsen • Leonard Cohen • Linie 3 • Lisa Ekdahl • Lisa Nilsson • Liza Minnelli • Lukas Graham • Macy Gray • Mads Langer • Mamma Mia • Marcus Miller • Martha Graham • Michael Bolton • Michel Petrucciani •Mikael Wiehe • Mumford &­­­Sons • Nana Mouskouri • Niels Hausgaard • Niels-Henning Ørsted Pedersen • Patti Smith • Peaches • Placido Domingo • Poul Krebs • Povl Dissing & Benny Andersen •Randy Crawford • Ray Charles • Roberto Alagna • Rod Stewart • Rufus Wainwright •Savage Rose • Saybia • Sebastian • Sonny Rollins • Sort Sol • Stan Getz • Sting • Svend Asmussen • The Book of Mormon • Tree of Codes • Thomas Helmig • Tina Dickow • Tina Turner • TV2 • Vera Lynn • Victor Borge • Wayne Shorter • Wiener Philharmoniker • Yo-Yo Ma og mange flere


Rebellen blev omvendt Tekst og foto: Hans Petersen i samarbejde med Århus Stiftstidendes Arkiv og Aarhus Stadsarkiv

”Vi syntes, vi var progressive, men i virkeligheden var vi ærkereaktionære,” siger Ove Smedegaard, der protesterede fysisk, da Musikhuset åbnede

Dannebrog blafrede, og den røde løber var rullet ud. I velpresset, mørkt jakkesæt, hvid skjorte og stribet slips stod borgmester Thorkild Simonsen klar til at tage imod dagens hædersgæst, Dronning Margrethe. Alt var lagt an til den store fejring, og byen glædede sig. I mange måneder havde byggeriet været i gang, og nu skulle den nye perle og stolthed indvies og tages i brug. Oplevelser ventede i det store glashus, det nye Musikhus Aarhus. Men ikke alle syntes, det var i orden, at byen havde brugt 115 millioner kroner til kulturens store glashus, der var udset til at skaffe borgerne oplevelser og glæder.

Indviet i godt vejr Vejret var godt, da Dronning Margrethe og Prins Henrik ankom klokken 19.40 fredag den 27. august, men der lød piften og råben, hujen og buhen. 200-300 demonstranter gav højlydt deres utilfredshed til kende, også med skilte og bannere. ”Musikhus til 150 millioner kroner. Hvem sagde krise?” stod der på et af bannerne. ”I morer jer på vore børns bekostning”, stod der på et andet.

Ove Smedegaard foran Musikhuset 40 år efter familiens sit-down demonstration 48

Lige ved indgangen - så det var umuligt at undgå at få øje på dem - sad far, mor og to børn - med madpakker og protestere-


de mod den nye investering. Forældrene mente, at de mange millioner kunne være brugt til noget andet og bedre: gamle og syge, vuggestuer og børnehaver og på dem, der ikke havde så mange penge. Det nye hus var jo kun for borgerskabet, for dem, der havde råd, mente de. Ove Smedegaard var manden, der med familien udførte den stille protest den fredag den 27. august 1982, da arkitekterne Kjær og Richters svendestykke af et musikhus blev åbnet for første gang. I dag er den 69-årige århusianer med bopæl i Kongsvang jævnligt gæst i Musikhuset, som han er vældig glad for ligesom andre af byens kulturtilbud som ARoS, Aarhus Teater, Moesgaard Museum, Teatret Svalegangen og de mindre teatre.

Vi var rebeller Ove Smedegaard ser med et smil tilbage på det, der skete dengang. ”Vi var venstreorienterede og rebelske og syntes, vi var progressive. Vores børn på syv og fem år var med, for de skulle opdrages i den rette tro. Vi håbede, Dronningen ville se os. Der var jo også boligmangel dengang, og vi syntes, det havde været bedre med boliger på dette sted. Jeg havde en frygt for, at en af demonstranterne ville smide en sten gennem en af de store ruder i glashuset, men det skete heldigvis ikke. I virkeligheden var vi ærkereaktionære ved at protestere mod udviklingen, og det nye. Jeg kan grine ad det nu,” siger Ove Smedegaard, der også har været med til at besætte tomme huse, blandt andet en ejendom i Jægergårdsgade. ”Jeg solgte mit første billede nogensinde af politifolkene, der holdt vagt ved det tomme hus, og følte nærmest, de var på vores side,” siger han, der siden mest har levet af at være fotograf og underviser. Han blev uddannet elektroniktekniker på Danmarks Radio, dengang statsradiofonien holdt til i en bygning ved Aarhus Havn. ”Det var her, jeg besluttede, at jeg aldrig mere i livet ville have fast arbejde. Og sådan har det været,” bemærker Ove.

Borgmesteren tager imod Dronningen , mens demonstranterne ser til.

Tog hjemmefra som 17-årig

nye ting og kaste mig ud i noget ukendt,” siger Ove Smedegaard.

Han var 17 år, da han forlod hjemmet og forældrene i Skjern for at tage til Aarhus.

Aktive Ove

”Min afskedshilsen til mine forældre var, at jeg nok skulle klare mig selv. De skulle ikke hjælpe. Min mor syntes, det var en noget svær beslutning, for hun vidste, at jeg ingenting havde. Men jeg har klaret mig uden hjælp siden og har rejst på det meste af jordkloden. Jeg elsker at tage af sted på egen hånd og har vel blaffet 5.000 gange,” fortæller Ove Smedegaard. ”Oftest besøgte jeg ikke-engelsktalende lande for at møde kulturer, der er anderledes end vores” fortæller Ove Smedegaard. ”Jeg har aldrig haft et ønske om at være gældfri, men det er jeg, og det er en god fornemmelse. Jeg lever i nuet og bekymrer mig ikke, er ikke bange for at prøve

Han holder sig i god form, vinterbader tre-fire gange om ugen ved Ballehage og cykler flere gange om ugen på hold med andre seniorer. I sommer var han med på cykelturen Skagen-Aarhus på én dag. Og så elsker han at følge med i byens liv og de mange høje huse, som skyder op. Og Ove Smedegaards næste besøg i Musikhuset? ”Jeg ved ikke, om det bliver det næste, men jeg har allerede købt billetter til 40 års jubilæumsdagen i august, hvor der bliver masser af underholdning. Det bliver fedt,” siger han med samme begejstring, som han hele tiden udtrykker.

49


Jeg har spillet et hav af gange i Musikhuset, men en oplevelse står ekstra stærk i min hukommelse. Jeg skulle spille i Symfonisk sal og var gået på opdagelse i huset. Jeg fik forvildet mig ind på bagscenen i Store sal. Her gik scenefolk og mester og testede snoretræk og lys. Det var ren magi. Det var som om, scenen transformerede sig til et selvstændigt væsen, der levede af de personer, der pustede liv i den. Jeg har spillet på alle husets scener, men det er tydeligt for mig, at de mennesker, der arbejder i huset får stedet til at leve. Hurra for dem.” Pernille Rosendahl

Første gang vi optrådte i Musikhuset var til SPOT Festival i 1998. Man kan måske ligefrem sige, at det var der, Hush blev “opdaget”. Siden har vi optrådt utallige gange og spillet i alle sale. Fælles for dem alle er, at de lyder fantastisk. Huset er simpelthen bygget til musik! Både rytmisk og klassisk. Læg dertil et meget engageret og professionelt hold af teknikere, afviklere og bookere med en ‘helt nede på jorden’ tilgang til dét at huse alt fra upcoming navne til store etablerede verdensnavne, ja.. så har man et hus som alle gerne vil besøge, publikum såvel som artister. Vi elsker at spille der! Dorte Gerlach & Michael Hartmann Hush

50


Musicalen der formede en generation Hair blev musicalen, der definerede en hel generation. Den ramte Broadway i 1968 og blev den første rock-musical i historien. Hair fra 1968 hyldede hippiernes værdier, beskrev ungdomskulturen og den enorme generationskløft. Den skubbede grænserne og skabte furore. Ikke mindst på grund af den frigjorte stil og nøgenscenerne. Sangene rakte langt ud over scenekanten og blev store hits. I 1979 skrev Milos Forman et nyt kapitel til historien med filmen Hair. Nu skriver Østre Gasværk et nyt med en opdateret version af den ikoniske musical, som kommer til Aarhus til maj. Søren Møller, der er teaterchef på Østre Gasværk, fortæller, hvorfor man stadig kan opleve Hair efter mere end 50 år. "Hair er en ægte klassiker. Centrale temaer i musicalen er diversitet, inklusion, racisme, seksualitet, religion, krig og fred. Det er aktuelle temaer, som rammer lige ned i det, vi alle går og taler om. Hair er et tidsbillede og et tematisk spejl, der taler direkte til os. Det vil blive meget tydeligt i den nye udgave."

Forestillingen bliver en opdatering, hvor publikum får den eksplosion af musik, som de kender fra Hair. Søren Møller fortsætter: "Publikum kan forvente en musical spækket med hits. Musikken bliver opdateret, så den bliver relevant for alle, uanset om man er 17, 37 eller 67. Vi kan også garantere, at det visuelle bliver opgraderet. Hvordan skal være en overraskelse, men jeg lover, at de syretrips, publikum skal med ud på, bliver mere virkelige end nogensinde. Det bliver noget andet, end man tidligere har set i Danmark." Castet er netop blevet offentliggjort, og både kendte og mindre kendte navne er med. Man kan blandt andet opleve nye talenter som Gustav Schriver (Kinky Boots), Anders Bilberg (aka Betty Bitschslap) og Maria Overgaard Vinther (Atlantis), mens det for mange kan blive et glædeligt gensyn med Andrea Lykke Oehlenschlæger (The Bodyguard), Matil-

de Zeuner (Mamma Mia) og Jean Michel Bay (X-Faktor og MGP). Om castingen siger Søren Møller: ”Vi er med castingen lykkedes med reelt at afspejle den mangfoldighed, som forestillingen har som central tematik. Vi har derudover ønsket at satse på det unge talent, og jeg garanterer, at der venter publikum nogle helt enestående oplevelser fra et hold, der synger, spiller og danser i særklasse" Søren Møller har tidligere produceret en række af de senere års helt store musicaloplevelser. Blandt andre Aladdin og Klokkeren fra Notre Dame. I Musikhuset har man kunnet opleve Tarzan, Shu-bidua og Seebach. Hair spiller i Musikhuset den 11. - 21. maj.

51


Business, brands og bands Store oplevelser sammen med dine kunder og medarbejdere i Nordens største musikhus.

Internationale stjerner og store danske kunstnere besøger hvert år Musikhuset og skaber unikke øjeblikke og kulturelle oplevelser i verdensklasse.

Enestående fælles oplevelser er nøglen til ny omsætning samt pleje af eksisterende kunder, medarbejdere og samarbejdsrelationer.

Et sponsorat i Musikhuset giver adgang til store oplevelser i festlige og smukke omgivelser og kan skabe stor værdi for din virksomhed.

Hvis din virksomhed vil være del af fællesskabet, så kontakt kommerciel chef Anders Hede på 29 20 82 99 eller ahede@aarhus.dk og aftal et møde eller få tilsendt yderligere information.

52


Hospitality

Erhvervsevents

Giv dine gæster en stor oplevelse

Hold dit firmaarrangement i elegante omgivelser

Et samarbejde med Musikhuset betyder først og fremmest, at du får masser af billetter til vores forestillinger, så du og dine kunder, kolleger og netværk får adgang til store oplevelser i international topklasse. Du vælger selv hvilke forestillinger, du vil invitere til.

Du får adgang til Musikhusets eksklusive mødelokaler, imponerende sale og enestående arkitektur lige midt i Aarhus. Hotel og parkering er lige uden for døren. Vi leverer forplejning i topklasse og stiller omfattende teknik, AV og professionelt personale til rådighed.

Branding og eksponering

Netværk

Bliv synlig sammen med kulturen

Træd ind i et velfungerende og socialt erhvervsnetværk, som består af beslutningstagere og ledere i regionens mest interessante virksomheder. Fælles er, at vi elsker en god forestilling og er åbne for dialog, nye relationer og nye samarbejder.

Når du støtter kulturen og tegner et sponsorat i Musikhuset, bliver din virksomhed brandet og synliggjort over for husets flere end en million gæster årligt. Musikhusets magasin, hjemmeside og foyer udgør en fælles platform for eksponering af jeres tilknytning til kulturen.

Mød nye forretningspartnere

53


Partners

Fonde

54


Friends

UNIVERSADVOKATER

Indretning & Design

Mediepartnere

55


v

v

v

v

v

Life is Live v

v

v

v

v

musikhuset.dk