Page 1

Actes commemoratius del Centenari de la mort de Francesc Gumà i Ferran, promotor del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú. Vilanova i la Geltrú,del 12 al 16 de desembre de 2012

Dimecres, 12 de desembre. Museu del Ferrocarril, Nau Pont-Grua 18.30h. Presentació Actes Commemoratius del Centenari de la mort de Francesc Gumà i Ferràn, a càrrec de Marijo Riba, Regidora de Cultura. 19.00h. Tast especial de caves a càrrec del Celler Clos Lentiscus, amb una edició especial commemorativa de plaques de cava. Places limitades, 10€.

Dijous, 13 de desembre. 12.00h. Estació de ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Presentació de la nova contextualització gràfica de la ciutat i el ferrocarril 12.30h. Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) Inauguració de l’Aula Ferroviària Francesc Gumà i Ferran, a càrrec del Director de l’Escola i l’Alcaldessa, Neus Lloveras, Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú. 19.00h. Museu del Ferrocarril de Catalunya, Sala Audiovisual Cicle poètic Viatges i hospitalitat conduit per Teresa-Costa Gramunt. Acte nadalenc de cloenda del cicle poètic 2012. Es llegiran poemes inspirats en la figura de Francesc Gumà i l’èpica del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú

Divendres, 14 de desembre. Biblioteca Museu Víctor Balaguer 18.00h. Presentació del llibre El Monument Gumà, de Miquel Altadill. Acompanyaran a l’autor Mireia Rosich –directora del Museu Víctor Balaguer-, Francesc Gumà –besnét del promotor del ferrocarril-, Pilar Garcia –directora del MFC- i Gerard Figueras, Regidor de Promoció i Joventut de Vilanova i la Geltrú.

Dissabte, 15 de desembre. Museu del Ferrocarril de Catalunya, Sala Audiovisual 11.30h. Emissió del programa documental que va realitzar RTVE l’any 2006“El Ferrocarril del Progreso” en homenatge a Francesc Gumà i Ferran, quan es complien 125 anys de l’arribada del ferrocarril a Vilanova. 12.00. h Conferència Els cotxes Harlan del "F.C. de V.V.yB. i el seu procés de restauració, per Josep Marín Cayuela, president de l’Associació de Socis i Col·laboradors (SiC) del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Visita al vehicle conduïda per Josep Marín, president del SiC.

Diumenge, 16 de desembre 10.30h. Església de Mar Missa en memòria de Francesc Gumà i Ferran. Oficiada per mossèn Àlvar Pérez, rector de la parròquia. La soprano Núria Poch interpretarà l’Ave Maria. 12.00h. Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), Sala d’actes Descripció dels elements i del relat històric del Monument Gumà de la plaça Eduard Maristany, a través de la projecció d’imatges dels diferents símbols i escuts. A càrrec de Miquel Altadill. Venda del segell commemoratiu amb la imatge de Francesc Gumà i Ferran amb la col·laboració de la Penya Filatèlica de Vilanova i la Geltrú. 12.45h.Plaça de l’Estació o Eduard Maristany de Vilanova i la Geltrú. Visita al Monument Gumà. Ofrena de flors. Actuació de Grup de cant Compex –director Manel Milà. 13.00h. Museu del Ferrocarril de Catalunya. Visita a l’Espai Gumà i resta d’instal·lacions de l’antic dipòsit de locomotores de vapor. 14.00h. Museu del Ferrocarril de Catalunya. Dinar de cloenda. Places limitades. Preu 20€ per persona.

Organitzen: Comissió Centenari Gumà (Miquel Altadill, Francesc Gumà, Josep Marín i Pilar Garcia) Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Associació de Socis i Col·laboradors del Museu (SiC)

Museu del Ferrocarril de Catalunya Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) Celler Clos Lentiscus

Programa Centenari Francesc Gumà  

Programa Centenari Francesc Gumà

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you