Page 1

17 L i f e s t y l e ( S t r i p ) M a g a11! zine voor Lapswansen


18 11!


31

33

Voorwoord Mudhoen 17 is een feit! En wederom is het weer een prachtig nummer geworden, al zeg ik het zelf en dat doe ik dus bij deze. Een prachtig nummer!

28

20 22 22-23 24-25 26-27 28-30 31 31 32 32 33-40 40 41 42-43 44-45 46 46 48

Mudhoenspullen Gup’s Moeke Future Dude ( Alex) Lenard & Gilbert (José Pereira) Mudhoen op de stripbeurs (Rico) Adje (Charles Guthrie & Jan Vijver) Daniel Goedhart (Linda van Bruggen) Doctor Chill (RotoR) Popke (Kerat) Mudbabe (Kerat) Space Invaders (Rico) Leedvermaak (Rico) Doctor Chill (RotoR) Slopward (Kerat) The Magnificent 7 (Alex) Doctor Chill (RotoR) De Baron (Alex) Mudhoen (Alex)

Als echte lapswans kom je uiteraard zelden tot nooit je stoel uit en bezoek je natuurlijk al helemaal geen stripbeurs. Mocht jij je desondanks afvragen wat de tekenaars en stripfiguren van Mudhoen zoal uitspoken op zo’n beurs, lees dan vooral het stripje wat Rico hierover gemaakt heeft. Je kunt natuurlijk ook de stoute schoenen aantrekken door op zaterdag 26 maart naar de stripbeurs in de Broerenkerk in Zwolle te gaan. Geheel op eigen risico uiteraard. Je kunt de Mudhoen dan live aan het werk zien, terwijl zij je Mudhoen-spulletjes signeren! Naar verluid verheugt Dr. Chill zich al enorm op de treinreis. Geweldig hoor, hoor ik je denken, maar wat staat er nog meer in dit nummer? Nou, Dude laat zich van zijn meest levendige kant zien. Wederom neemt hij je mee op een van zijn vele tijdreizen, die zoals gebruikelijk vol zitten met sombere toekomstbeelden. Maar daar blijft het niet bij! Nee, meneer heeft in de strip van Jan en Charles ook een zeer bijzondere ontmoeting met iemand die een ieder van ons welbekend is. Niet geschikt voor jeugdige christenen en religieuze fanatiekelingen. Wel geschikt voor iedereen is het Mudhoen Zuipfestijn wat dit jaar op 18 maart wordt gehouden in de Gloppe. Op deze avond presenteert Mudhoen eindelijk hun cd die een aantal nummers terug gratis bij de Mudhoen werd verstrekt. Optredens zijn er onder andere van Mudhoen-huisband Boogaloo, Noise Without met Charles en Frau Matta en natuurlijk van de slechtste Mudhoen-huisband ooit: De Mudhoen! Rico, Alex en Klaas brengen in deze band eigen werk ten gehore, terwijl Kerat tijdens hun optreden het feest tijdelijk verlaat. Genoeg te doen dus de komende tijd, maar lees eerst de Mudhoen maar zou ik zeggen! Gegroet ende ik zie u. Kerat

19 11!


Mudhoenspul len De nieuwe rage van 2005: Mudhoen-sleutelhangers Eind 2004 introduceerde de speelgoed afdeling van de Mudhoen de Mudhoen-sleutelhanger™ Na een uitgebreid testprogramma bleek zelfs dat de sleutelhangers niet binnen 5 minuten al

kapot gingen. Gretig vonden de eerste exemplaren aftrek onder graaiende lapswansen. En dankzij dit gegraai, zijn alle sleutelhangers al weer op. Dus bestel er nu 1 en ontvang ‘m ooit.

Fraeye historie ende al waer! Popke & z’n pinguïn Verscheen een poosje geleden al de action-figure van die dikke Grootbuuk, ditmaal is het de beurt aan Popke en zijn kleine vriendje. Ookal staat Popke nog niet zo lang in de Mudhoen (Popke verscheen voor het eerst in Mudhoen #3

getekend door Kris en keerde daarna pas, getekend door Kerat, weer terug in Mudhoen #12), is hij dankzij zijn ijskoude humor toch al uitgegroeid tot een ware cultheld.

Popke en Pinguin op een ijsschots*. * Popke en Pinguin worden geleverd zonder ijsschots. Maak dat zelf maar.

Uit recent onderzoek in 2002 is gebleken dat onder de aanhangers van Franciscus van Assisi een groep bijzondere lieden zat. Deze lieden vertonen grote overeenkomsten met bepaalde stripfiguren uit uw favoriete stripblad (Nee, niet de Myx, klootzak!). Mudhoen vond het dan ook van historisch belang meer over deze lieden te weten te komen en dook de geschiedenisboeken in. Het verbijsterende resultaat van dit onderzoek is nu samengebracht in een prachtig geillustreerde en volledig in het oud-nederlandsch geschreven bundel, die voor slechts 7,50 euro voor u kan zijn.

Franciscus van Assisi kletst met een duif, maar wie zijn toch die lieden die hem met grote bewondering gadeslaan?

20 11!


Gup’s Moeke Heb je een lapswanserig probleem en niemand kan je helpen? Schaam je dan niet en mail je troubels naar Gup’s Moeke: gupsmoeke@mudhoen.com

Lieve Gup’s Moeke,

Lieve Gup’s Moeke,

Ik hef nog steeds mien krat bier niet kregen wak laatst wonnen had!

Op de Mudhoen cd beweert Bukius dat ik in een goedkope lelijke auto rijd! Dat is helemaal niet waar!

Liefs Kerat Beste redactielid Kerat, Must un klaagbrief naar de redactie sturen juh, switlul. Lieve Gup’s Moeke, I moet straks optraiden on Mudhoen Zuipfestijn with mine banjo. And I mag niet drinking voor I hit de stage. Hoe do ik that?

Liefs anoniempje Lieve Dude, Die Opel komt nog wel nou dien subsidie potsies leegbinne. Rustig afwachten su ik zegge.

Lieve Gup’s Moeke, Ik zat laatst te spelen met een elastiekje en nu ben ik aan 1 oog blind. Hoe los ik dit op? Liefs Jan Vijver (als in plas, red.)

Lieve Gup’s Moeke,

Lieve Jan,

love Charles

Sinds nummer 13 loop ik voor joker! Kleine kinderen rennen al weg nog voordat ik ze een snoepje kan aanbieden. Ik wil weer een make-over!

Lieve Charles,

Liefs José

Op 1 been kist niet leven, nee. Ik su gewoon nog un keer met dat elastiekje speulen, wie weet floept ut licht dan oek in die andere uut. Dan is de stand weer geliek! Succes!

Gewoon gaan blowen juh.

Lieve Gosse,

Lieve Gup’s Moeke,

Ik hef ut even bekeken en dou ziest der inderdaad niet uut, lelijkerd! Ik su un zak over mien hoofd trekken!

Ik vind het nummer ‘Das Barch’ op de Mudhoen cd aanstootgevend voor homo’s, hihi. Zo word ik bedreigd met een ‘ratatata’, hihi. Ik, Dude en Jezus vinden dit vre-se-lijk, hihi!

Lieve Gup’s Moeke,

Lieve Gup’s Moeke, Mijn trekzak zit wel vol, maar haalt desondanks net mijn hoofd niet!

Die Mudbabe van deze keer, vien ik best un lekker ding! Sukke mooie ronde vormen komst zelden teugen! Ut probleem is alleen dat suh ongelooflijk koud anvoelt as ik mien tampeloeris derin rammel. Wat mut ik doen? Liefs Buuk

kusjes en xxx-jes, Dhr. L. Vermaak

Liefs José

Lieve Buuk,

Lieve Dhr. Kontbatser,

Lieve Gosse,

Must niet suh zeiken juh. Uut goeie bronnen weet ik dastou ut best geil vienst as Barch zien knuppel in dei laat verdwienen om lekker van ratatatata te gaan.

Ik zei oek niet dast dien accordeon over dien harses moest trekken, omkool!

Haha, net of dien hamsterpenis onder dat afdakje fut komme kin. Dou hest um zelf nog nooit zien juh, grappenmaker! Hahahaha! Maar ik su Fokje gewoon even in de magnetron legge. Wurd suh lekker warm en nat van. Liefs Gup’s Moeke

21 11!


Dude > Alex

22 11!


23 11!


Lenard & Gilbert > JosĂŠ pereira

24 11!


25 11!


Mudhoen op de stripbeurs > Rico

26 11!


27 11!


Adje > Jan Vijver & Charles Guthrie

28 11!


29 11!


30 11!


Daniel Goedhart > Linda van Bruggen

31 11!


Popke > Kerat

M ud b a be Deze maand heeft de Mud-

zeer gevoelig voor andere

hoen-redactie anoniem en

hitsigheden. Ga er dus maar

incognito besloten Fokje uit

eens rustig voor zitten en

te roepen tot Mudbabe van

geniet met volle teugen van

de komende maanden.

deze heerlijke babe! Jammie!

Ze heeft in ieder geval genoeg vlees om tijden van te genieten. Fokje komt het beste tot haar recht in een mega-koelkast, in een winterslandschap of gewoon in het donker. Deze babe is niet alleen spierwit en frigide, maar ook zeer geschikt om je bier in koud te zetten. Pas op dat je bier niet bevriest! Fokje smelt voor mannen met een fรถhn en is tevens

32 11!


Space Invaders > Rico

33 11!


34 11!


35 11!


36 11!


37 11!


38 11!


39 11!


Leedvermaak > Rico

40 11!


Doctor Chill > RotoR

41 11!


Slopward > Kerat

42 11!


de Funk Broeders > Kerat

43 11!


Magnificent 7 > Alex

44 11!


45 11!


Doctor Chill > RotoR

Colofon Correspondentieadres Breitnerstraat 4c 8932 CA Leeuwarden mudhoen@mudhoen.com www.mudhoen.com

Redactie Alex, Kerat & Rico

Vormgeving Rico

Cover Kerat

 Printservice Multicopy Leeuwarden

Meewerkende lapswansen Charles Guthrie, José Pereira, Roto R, Jan Vijver, Linda van Bruggen

Erelid P. Wassenaar

Met dank aan William voor consumptiebonnen en drank. Hulde!

DE BARON

Abonnement Een abonnement op de Mudhoen kost 12,50 euro voor 4 nummers. Maak 12,50 euro over op onze giro: 95 56 875, t.a.v. Mudhoen, Leeuwarden (o.v.v. abonnement, anders beschouwen we het als een gift!!)

www.mudhoen.com © Mudhoen 3-2005 De inhoud van dit blad behoort u in uitstekende conditie te bereiken. Mocht dit niet het geval zijn, dan is mogelijk uw postbode hiervoor verantwoordelijk. Klachten kunnen dan ook gestuurd worden naar: klachten@tpg.nl

46 11!


47 11!

Mudhoen 17  

17e editie van Mudhoen, als 15e verschenen

Mudhoen 17  

17e editie van Mudhoen, als 15e verschenen