Page 1

Smugkig i nĂŚste nummer! Mediegrafikeereleven Marie er i den varme stol. Nummer 2 - nov 2012


Hvorfor

vĂŚlge Marie

Jobsamtale med en mediegrafikerelev med muligheder

{

}

Jeg føler mig som, et gadekryds af kulturelle, opfindsomme, mülrettede og menneskelige sideveje.

Tekst og il ustration: Marie Prokopek


Jeg er god til at se verden fra andres øjne og forstå dem. Det ser jeg dels som en faglig styrke, men også empatisk styrke i livet. Begrænsning er en af mine svage sider. Alligevel ser jeg også kontoret i toppen, som altid er i gang med nye ideer, som en stærk side. Så min idéudvikling og min empati er to gode styrker, synes jeg. Her udover har jeg en ydmyghed, som jeg faktisk synes hører til her også. Udover det, er jeg meget viljestærk, stædig og god til at presse mig selv. De sidste kan jo også være svage sider i nogle situationer.

Hvorfra kender du til vores virksomhed? Jeg har søgt en del steder inden jeg startede på grundforløbet og her derved også haft Jer på listen. I skiller Jer ud og ligger inde med de referencer og muligheder jeg ønsker at dygtiggøre mig indenfor. Så jeg har fulgt Jer lidt fra sidelinjen siden jeg startede på uddannelsen. I er meget fremadrettede og åbentsynede. I arbejder med mange af de værktøjer, jeg gerne vil blive bedre til at bruge. Og så tror jeg, at jeg vil passe godt ind i jeres miljø. Så ja, jeg kender en del til Jer.

Hvorfor søger du elevpladsen her? Jamen, hvis det skal siges kort, så har I alt det jeg søger. Og i den lidt længere version, så er I en virksomhed, som jonglerer med de digitale bolde jeg gerne vil lære at håndtere bedre. Sagt på en lidt anden måde, så kører jeg på en vej, hvor ruten gerne skal føre til ArtDirector Boulevard. For ikke at køre forkert, er det vigtigt, jeg bruger de rigtige sideveje undervejs. For jeg vil være håndværker, ikke bare handyman! Jeg vil gerne stå om tre år med de rigtige værktøjer i hånden. Og det mener jeg, at I kan give mig. Jeg er meget kritisk i min søgen. Selv om der er mangel på pladser, synes jeg, det er vigtigt, at søge der, hvor det føles rigtigt for mig. I er den alsidige virksomhed, som jonglerer med de ting, jeg gerne vil arbejde med.

Hvordan håndterer du stress? Jeg arbejder godt, ja endda rigtig godt, i pressede og stressede situationer. Både min tid på magasinet, teateret og på andre jobs har der været stress og pres på af den ene eller anden art. Samarbejde og overblik er vigtigt her, og jeg føler, jeg indeholder begge dele. Jeg synes faktisk, mange gode løsninger opstår under pres. Men jeg ved også, det er vigtigt at lade op og især vide, hvornår det er ok at sige fra. Jeg er jo ikke en maskine, men et menneske. En tur på min MC kan som regel give en del ro.

Hvordan fungerer du i et team? Teamwork er skønt, når det altså fungerer. Det er da rart, når et team bliver en enhed og giver følelsen af at udrette noget sammen. Jeg holder som sagt også på, at samarbejde er lige så stor en del som selvstændighed i denne branche. Teamwork er også en stor blok i min erfaringsrygsæk.

Har du nemt ved at tage ansvar? Jeg holder meget af ansvar, men er også ydmyg over for det. Det er vigtigt for at tage et fuldt ansvar. Mit CV indebærer en del jobs med ansvar, ja faktisk er der kun få, hvor jeg ikke har haft et stort ansvar.

Fortæl om et tilfælde hvor du har taget ansvar Som hjælper og livredder er livreddende hjælp jo et stort ansvar. Som skribent og illustrator er ansvaret også stort. Men et specifikt tilfælde er under en forestilling på Børneteateret Filuren i Aarhus, da jeg arbejdede som lyd- og lysafvikler. Lige da tæppet gik, gik lysbordet i sort. Det vil sige, at alle de kodninger, vi havde lavet til forestillingen, var væk. Der var kun mig som afvikler af lyd og lys, og uden lys ingen forestilling. Men alle dæmperknapperne virkede, så jeg kørte hele forestillingen manuelt. Det kunne jeg aldrig have gjort, hvis jeg ikke kendte hver og én af de 430 lamper, alle indstillinger og alle cues i stykket. Det var en svedig forestilling for mig, men hverken publikum, skuespillere eller instruktøren opdagede noget før efter forestillingen, hvor jeg viste dem bordet. Det var bestemt en ansvarsfuld succesoplevelse. Og gav da også et par produktionsansættelser som prof herefter. Det var nu en skøn tid, smiler Marie.

Hvorfor skal vi netop ansætte dig? Det skal I, fordi I vil få en elev med mange muligheder og en god arbejdskraft. En elev, som er sikker i sit valg af uddannelse. En elev med erfaringer. I kan få en god kollega, som er samvittighedsfuld, social, målrettet, empatisk og humoristisk. Jeg brænder virkelig for min uddannelse og ser en ære i at udføre et arbejde til punkt og prikke. Og lige som jeg tror, I vil kunne give mig de rigtige værktøjer og en rigtig god elevtid, så vil jeg også kunne give jer noget igen.

Hvad laver du om fem år? Der er jeg da Art Director og arbejder med store udfordringer inden for trykte og digitale medier. Gerne hos jer, siger Marie med et glimt i øjet. Men spændende udfordringer kan også sagtens flytte mig langt, også udover landets grænser.

Jamen det var det har du nogle spørgsmål? Marie griner højt. Det spørgsmål er altid kritisk. For både det her og de sidste tre spørgsmål, er jo trick spørgsmål. Men mit svar er nok; Ja hvad forventer I af mig som elev, og hvad skal der til, for at I vælger mig?

{

}

Selv om der er mangel på pladser, synes jeg det er vigtigt at søge der hvor det er rigtigt for en selv.

Profile for Marie Prokopek

hvorfor_vaelge_marie  

hvorfor_vaelge_marie  

Profile for mptp