MOTO NR.1 2017

Page 1

DANMARKS MOTOCROSS MAGASIN MOTO NR: 01

APRIL 2017

I dette nummer:

Mathias Gryning Jeg glæder mig! Sjov:

En guide til din sæsonstart Et kig på DM-serien, og dens nye kapitel

Simon Wulff

Med bag kulisserne + Masser af billeder

Indeholdende det officielle program til første afdeling af PSE-Parts DM Motocross i Randers


2 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin Foto: Mikkel Wendelboe #591

Motocross er ret så fedt. Det kan vi hurtigt blive enige om. Det har vi prøvet at overbevise omverdenen om i mange år efterhånden, men det virker som om at deres opmærksomhed har været forbeholdt andre sportsgrene. Eller har den? Undertegnede har længe haft en teori om, at det blot handlede om at få foden

indenfor i den brede offentlighed, så ville de også straks se lyset i verdens bedste sport. Og heldigvis har tanken været delt af en lang række hårdtarbejdende folk, der har ofret blod, sved og tårer for dansk motocross, og nu! (Indsæt fanfare og trommehvirvler.) Nu er Danmarks Radio bidt på krogen, så alle de mange

mennesker der arbejder for DM, og for dansk motocross, får den anerkendelse de fortjener. Klubber, hjælpere og ivrige hænder, klap jer selv på skulderen! DM går i gang, og hele Danmark kigger med! Lad os sørge for, at de aldrig kommer til at kigge væk igen! Vamos! DBH Mikkel Wendelboe #591, redaktør

Tålmodighed er en dyd, var der engang en der griflede ned i sin støvede notesbog, men staklen har været forvirret. Det er en PINE, at vente på at DM i motocross skal gå igang igen, når vinteren svøber sit knusende kolde klæde over det kække kongerige, og hver en motocross-glad kanalje, må gå i hi foran kaminen. Men nu er våren kommet. Med fuglefløjt, grønt løv og lidt lune vinde, til de ellers forfrosne kinder. Det betyder at sæsonen starter op, og det er en følelse så skøn, at den kan slå det meste af banen. Vi skal have skudt PSE-Parts DM i motocross godt afsted, og selvom der er sket ændringer i serien over vinteren, med nye sponsorer, TV-aftaler og diverse, så er det stadig Danmarks mest actionfyldte event, som vi kender og elsker det. Danmarks bedste kørere, straight up, imod hinanden. Bedre kan det ikke blive. Mere avanceret behøver det ikke at være. Motocross leverer altid. Og hvor bedre at starte, hvad der tegner til at blive en episk sæson, end på Honda Park i Randers. Igen og igen vender serien tilbage dertil, men det er simpelthen fordi, arrangementet i Randers altid er en fornøjelse. Banen har lidt af det hele, og omgivelserne har endnu mere af alt. Man er ikke Danmarksmester, før man har kæmpet om metallet i Randers. Det står nedfældet i Jyske Lov. (Lidt over midten et sted. Det er ganske vidst.)

i 2016, og kunne fortjent lade sig krone som mester til slut. Det betyder at han er forsvarende nu, og mon ikke der er mangt et øje i feltet, der godt kunne tænke sig at sparke tronen væk under sjællænderen, for at bestige den selv? En af dem der ved hvordan man gør, er Stefan Kjer Olsen. Stefan er altid med hvor det sker, men virkede i 2016 endnu mere tændt og opsat på at kæmpe om titlen. Tager han den mentalitet med til Randers, så er det ikke til at sige, hvad vi kan forvente os af ham. Kim Sørensen har fået nyt team og ny motorcykel, men en ting er stadig sikker, og det er at han kører rigtig stærkt. Og han har for vane at gøre det godt i Randers. Skal Kim op og lege med om pladserne helt i front, som vi så ham være det for et par sæsoner siden? Vi må vente og se! En outsider til det hele, kunne være Rasmus Johansen, der kørte en blændende sæson i 16, i sit første år i gult. Nu har han vænnet sig til cyklen, og vil sikkert gerne derop, hvor man får en pokal med hjem. Feltet er spækket med talent, og folk der kan blande sig, så vi må vente og se – ligesom vi også skal glæde os til de mange udlændinge, der er begyndt at få øjnene op for vores serie!

Efter at have høstet sin del af de samlede sølvmedaljer i tidens løb, tørster han nok efter at stå øverst på podiet, og vi ved at han har tempoet, til at kunne gå hele vejen. Det samme kan siges om Mathias Gryning, der havde den røde fornummerplade, da han måtte trække sig fra sidste sæson med en skade. Nu er hans skulder fikset, og han føler at det er på tide, at tingene går lidt hans vej. Men måske snyder Jakob Kjær Nielsen dem alle tre? Den mest seværdige kører i feltet, åbnede øjne sidste år, hvor han blandt andet vandt en afdeling, på sin vej imod den samlede tredjeplads i klassementet. Kan han få de sidste marginaler til at spille, så er alt muligt! Men i det hele taget er hele MX2-klassen et festfyrværkeri af talent, hvor der bliver nok at kigge på, hele vejen ned igennem feltet!

I MX1-klassen, er alles øjne på Nikolaj Larsen. Efter at have prøvet i nogle sæsoner, så dominerede manden fra Næstved

I MX2 er kampen også helt åben. Nichlas Bjerregaard er den forsvarende mester, men der er rigtig mange om buddet i den lille klasse, der godt kunne udvikle sig til en åben slagveksling, ligesom vi så det sidste år. Mathias Jørgensen er skiftet til Kawasaki, og har trænet intensivt sydpå.

Er der mere? Selvfølgelig er der mere! Morgendagens talenter i 125 Junior er på pletten, for at give prøver på deres kunnen, og her kan du godt finde notesblokken frem. Dem der vinder her, kommer du sandsynligvis til at se igen, når de om et par år gør sig gældende i de større klasser. Ellers er der ikke så meget at sige, andet end at I skal gøre jer klar til en hæsblæsende sæson – måske den vildeste nogensinde. Alle spillerne er klar, spillepladen er i søgeren og vi håber at et MEGET talstærkt publikum er klar på lægderne. Kan I mærke det, drenge og piger? DM MOTOCROSS 2017 ER LIGE OM HJØRNET!


2017 SUZUKI MOTOCROSS

THE YELLOW MAGIC NEVER ENDS! CROSS: Suzuki DRZ125L

kr. 23.995,-

Suzuki RM85L

kr. 29.995,-

Suzuki RMZ250

kr. 61.995,-

Suzuki RMZ450

kr. 64.995,-

ATV: Suzuki LTZ50

kr. 18.995,-

Suzuki LTZ90

kr. 26.995,-

SUZUKI

anbefaler

Priser er inkl moms, ekskl. lev. omk.

C. Reinhardt as 44 83 09 10 henviser til nærmeste aut. Suzuki motocrossforhandler // www.suzuki-mc.dk


4 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

TIDSPLAN PSE-PARTS DM MOTOCROSS

PSE-Parts DM Motocross afholdes i overensstemmelse med FIM og FIMEuropes internationale reglement samt reglement for motorcykelsport i Danmark, i henhold til DMU’s løbstilladelse.

TRÆNING/TIDSKVAL Træning/tidskval U18 125

20 min.

Kl. 09:00

Træning/tidskval MX2 gr. 1

25 min.

kl. 09:25

Træning/tidskval MX2 gr. 2

25 min.

Kl. 09:55

Træning/tidskval MX1 gr. 1

25 min.

Kl. 10:25

Træning/tidskval MX1 gr. 2

25 min.

Kl. 10:55

Heat 1 U18 125

20 min + 1 omg.

Kl. 11.35

Banen er godkendt af Danmarks Motor Union og de lokale myndigheder. Publikum skal til en hver tid overholde og respekterer afspæringen.

PAUSE Heat 1 MX2

25 min.+ 1 omg.

Kl. 12.30

Heat 1 MX1

25 min.+ 1 omg.

Kl. 13:15

Heat 2 U18 125

20 min. + 1 omg.

Kl. 14:00

Færdsel på anlægget er på eget ansvar. Hunde skal holdes i snor.

PAUSE Heat 2 MX2

25 min.+ 1 omg.

Kl. 15:10

Heat 2 MX1

25 min.+ 1 omg.

kl. 15:55

OFFICIALS RANDERS

Forsiden: Mathias Gryning kommer godt ind til 2017, med en nyfikset skulder. Skal i år være hans år? Foto: Mikkel Wendelboe #591

Mød os på DMAs facebookside

Foto: Mikkel Wendelboe #591

LAYOUT: Haven Grafisk 61 18 06 59

PRÆMIEOVERRÆKKELSE UMIDDELBART EFTER SIDSTE HEAT

Dommer: Stævneleder: Tidstagerchef: Starter: Teknisk chef: Officialchef: Ryttergårdschef: Miljøansvarlig: Speaker: Ambulance: Læge: Samaritter: Blåt Flag: Banechef:

Kim Hilkjær Peter Guldberg Johansen Jens Steffensen Klaus ”Købmand” Kristensen Mikkel Caprani Jan Hvam Thomas B. Hansen Knud Juel Bo Ørris “Speedy” Falck Claus Tvedesøe Østjysk Sammaritter Ejvind Bødker/Peder B. Nielsen Jan Hvam


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 5

Bridgestone er klar til at jagte flere danske medaljer i 2017! Vi støtter Nikolaj Larsen i forsvaret af sidste års DM MX1 titel og i jagten på guldmedaljen i det svenske mesterskab!

Foto: MXGP

SOFT

MEDIUM

HÅRD


6 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Tekst: Mikkel Wendelboe #591

Mathias Gryning er en af dem, der har danset om DM-titlen i mange år, og det er efterhånden rigtig mange gange, at han har været så tæt på man kan komme, uden at tage noget med sig hjem til slut. Sidste år måtte han trække sig fra DM med en skade, imens han havde den røde fornummerplade i MX2-klassen, og det var ingen hemmelighed, at den unge mand fra Slagelse, var helt nede at vende, inden motivationen alligevel fik ham tilbage på ret køl. Nu er han klar til at satse det hele, for at gøre 2017 til sit år, og med ny træner og en god følelse på motorcyklen, går han ind til de kommende strabadser, med oprejst pande og en plan om at give den alt hvad den kan trække.

Foto: Mikkel Wendelboe #591


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 7

Foto: Carsten Olsen

MOTO: Hvordan har du forberedt dig til DM i år? Mathias Gryning: ”Jeg er jo – som de fleste nok ved – blevet opereret i skulderen midt på sæsonen sidste år, og derefter havde jeg et langt stykke tid hvor jeg ærlig talt, ikke vidste hvad der skulle ske i min karriere. Jeg tog helt afstand fra motocross og prøvede egentlig bare at nyde friheden, og den megen tid man pludselig havde til rådighed, selvom det ikke var særlig nemt. Efter et par måneder, hvor genoptræningen startede for alvor, begyndte jeg at få motivationen lidt tilbage, begyndte at træne igen, og jeg snakkede med mit bagland om, at vi mangler at gøre nogle ting færdige. I slutningen af november, fik jeg grønt lyst til at køre stille og roligt, og har siden da givet den en skalle i samarbejde med Brian Jørgensen. Derudover har jeg brugt en del timer i Italien, samt Belgien og Holland, for at få de manglende timer kørt ind i kroppen.” MOTO: Hvad er dine forhåbninger? Mathias Gryning: ”Mine forhåbninger er helt klart, at gøre det færdigt, jeg ikke fik afsluttet sidste sæson. Målet er klart og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg kommer ind til sæson 2017 for at vinde. Jeg er klar over, at jeg ikke kommer til at være på mit maksimale niveau til sæsonstart, men jeg føler stadig, at jeg har fået gjort et godt stykke arbejde, og jeg føler mig klar til at forbedre mig selv løbende.” MOTO: Du har snakket om at det snart skal gå din vej, ellers ved du ikke om du bliver ved. Hvad ligger der i det? Mathias Gryning: ”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg som sagt i min skadesperiode ikke vidste hvad der skulle ske, og samtidig har det været en utrolig lang proces at komme tilbage efter denne skade. Jeg elsker at køre motocross, men jeg synes snart, at min karriere skal videre til “næste niveau”, som hedder en fuld EM-sæson/flere internationale muligheder. Men nu vil jeg fokusere 100% på sæson 2017 og ikke alt muligt andet. Så må vi se, når denne sæson er slut, hvad der skal ske fremover. En ting er sikkert, og det er at jeg stadig vil være indblandet i sporten.” MOTO: Du har fået Brian Kjær Jørgensen som træner til 2017. Hvordan tror du at det kommer til at ændre din kørsel? Mathias Gryning: ”Brian og jeg startede et samarbejde i vinters, og han har været med til at strukturere min træning på motorcyklen, hvilket har været rigtig rart. Derudover har han tonsvis af erfaring, som jeg kan gøre brug af, så jeg ikke laver så mange små dumme fejl, som skulle kunne gøre det sværere for mig selv både på og udenfor banen.”

MOTO: Nichlas B har været godt kørende de seneste par sæsoner. Hvad skal der til for at slå ham? Mathias Gryning: ”Der er ingen tvivl om, at Nichlas har fået rigtig godt styr på tingene, de sidste par sæsoner og at han kører rigtig godt. Jeg synes selv vi havde et par fede kampe sidste år, og jeg følte at jeg forbedrede mig løbende, men samtidig havde godt fat på ham, så jeg glæder mig til at se hvordan de forskelliges niveau er til første afdeling!” MOTO: Hvordan har du det med Honda Park i Randers? Mathias Gryning: ”Jeg kan godt lide banen, og har haft gode minder tidligere, i og med jeg i 2011 vandt DM på banen og sidste sæson tog den samlede sejr ved DM-afdelingen. Så jeg glæder mig meget og ser frem til en fed dag, med noget godt race.” MOTO: Hvordan ligger resten af DM-programmet til dig? Mathias Gryning: ”Programmet synes jeg er fint. Jeg er umiddelbart til det lidt mere bløde underlag, end for eksempel Hedeland og Svendborg. Men det skal ikke være nogen undskyldning. Det er ens for alle og jeg glæder mig bare til at komme igang med løbene igen. Jeg håber dog at på de hårde baner, at klubberne gør lidt mere ud af banerne; eksempelvis harver banerne og vander dem godt op til. På den måde kommer der flere spor og huller, som helt klart gør det federe for kørerne, i og med der bliver flere overhalingsmuligheder, samtidig med at det også er federe for publikum at se på.” MOTO: Du har snakket om at skulle køre nogle EM-afdelinger i år. Hvor mange bliver det, tror du? Mathias Gryning: ”Umiddelbart er jeg tilmeldt 5 afdelinger, så det er noget jeg ser meget frem til. Den første bliver weekenden efter DM, hvor der skal køres i Holland på Valkenswaard. Så må vi se. De ligger forholdsvis langt væk alle afdelingerne i år, så der bliver en del rejsetid, hvis man vil deltage i samtlige afdelinger.” MOTO: Og til sidst, hvem bliver dansk mester i MX2 i år? Mathias Gryning: ”Det må tiden vise. Jeg har gjort mit forarbejde for at det bliver mig. Jeg har haft en god off-season, pausen taget i betragtning. Samtidig vil jeg selvfølgelig gøre alt hvad jeg kan gennem sæsonen, for at stå øverst på podiet til sidste afdeling. Jeg tror på, at hvis jeg undgår de dumme småfejl og skader, så skal det nok lykkes!”


! R E S S O R C N I D G O G I D L I T T L A VI HAR

24MX.DK --

! G A D I K D . X M 4 BESØG 2


! K I T U B X M E T S R Ø T S S K R A M N - DA

24mx.dk | info@24mx.dk | 89 88 41 00


Foto: Mikkel Wendelboe #591

10 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Med starten på den nye 2017 sæson tages der samtidig hul på endnu et nyt kapitel, i fortællingen om DM motocross, og det der nu hedder PSE-Parts DM motocross-serien. Det hele startede for 62 år siden, da Ejvind Hansen vandt det første danske motocross-mesterskab i 1955, efter en intens afslutning, med et styrt af den førende Knud Lodal. I dag er det navne som Nikolaj Larsen og Nichlas Bjerregaard med flere, vi holder øje med, og serien har som helhed haft et utroligt vokseværk, ligesom dækningen af den samlede serie når helt nye højder i år.

Aftale med Danmarks Radio På det organisatoriske plan er den største nyhed selvsagt, at samtlige afdelinger i PSE-Parts DM motocross-serien livestreames på www.DR.dk. Livestreamingen dækker alle heat i MX1 samt MX2, og andet heat af support-klassen junior B125cc. Det er et tiltag der bringer motocross-sporten et skridt nærmere den almindelige danske befolkning, og samtidig giver det de danske kørere et rigtigt godt ”våben” i kampen om at tiltrække sponsorer. Hvad enten man blot optræder som enkeltperson eller som et team, så er det altid et godt kort at have

på hånden, når man kan berette om live dækning hos et stort nationalt medie. Det er selvfølgelig en stor opgave der skal løftes, når man som team eller kører skal forstå at udnytte livestream-tiltaget optimalt. Nogen vil kunne udnytte dette med det samme, mens andre vil have brug for lidt længere tid til, at få det optimale ud af den nye dækning. Larsen er favorit i MX1 Nikolaj Larsen kommer til første DM afdeling i Randers som forsvarende mester, og dermed er han per definitation også favorit – især fordi Nikolaj Larsen har for


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 11

vane at komme utroligt godt forberedt. Godt forberedt kommer han utvivlsomt også til første DM afdeling i Randers, men når der startes op på en ny sæson, så er der også alle de ubekendte faktorer, som spiller ind. Hvordan har sæsonoptakten været hos første-udfordrerne Stefan Kjer Olsen og Kim O. Sørensen, og hvor ligger de andre hurtige danskere som for eksempel Rasmus Johansen, Rasmus Lynggaard, Thomas Rasksen, Benjamin Strate, Simon Wulff osv. Det er alt sammen noget som vi faktisk ikke ved ret meget om i skrivende stund. Vi kan gisne, og erfaringen fra tidligere sæ-

soner har vist os, at åbningsløbet i serien altid bringer både svar og nye spørgsmål. Vi ved heller ikke i skrivende stund, hvor mange udlændinge der vil deltage i MX1 klassen i år, men jungletrommerne siger, at amerikaneren Ricky Renner kommer til start i 2017. Renner er altid garant for noget flot kørsel, og uanset hvad, så vil en kører som ham bidrage med et godt ræs. Derudover ser det ud til, at specielt den danske MX1 klasse vil få en hel del udenlanske kørere til start fra vores nordiske nabolande.

2-takt og anden spænding i MX2 Til denne sæson er der indført en ny regel, som tillader 250cc 2-takt og 4-takt at konkurrere på lige fod i MX2 klassen. Den regel ved vi allerede i skrivende stund, at den forsvarende mester Nichlas Bjerregaard har tænkt sig at gøre brug af. Nichlas stiller op på en 250cc 2-takt i Randers, og det vil utvivlsomt give publikum en på opleveren. Umiddelbart ser det også ud til, at stortalentet Mikkel Haarup stiller til start på en 250cc 2-takter. Det kan give en rigtig spændende duel i toppen af MX2 klassen, fordi netop Bjerregaard og Haarup er blandt favoritterne i klassen.


12 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Foto: Klaus Rasmussen

Foto: Per Schjødt

Benjamin Strate #535

Jakob Kjær #173

Foto: Mikkel Wendelboe #591

Andre favoritter i MX2 klassen tæller for eksempel Jakob Kjær Nielsen, Mathias Jørgensen, Mathias Gryning med flere som alle kommer med det erklærede mål, at blive Danmarksmester. Det kan selvsagt ikke lade sig gøre for dem alle, men med så mange titelbejlere, vil det også være en kamp og en præstation at komme på podiet. Junior B125 som fast support-klasse Der har igennem årene været skiftende support-klasser til DM i A-klassen, men i år har de unge talenter - og dem der formentlig er den næste generation af topkørere – fået fast plads i PSE-Parts DM motocross-serien. Dette vil utvilsomt give de unge kørere hår på brystet, og vil samtidig give dem en god indgangsvinkel til de danske teams i ryttergården. Junior klassen har for vane at overraske med nye talenter der dukker op, men nogle af de navne vi med sikkerhed ved der skal holdes øje med, er Søren Rasmussen, Oliver Olsen og Mikkel Nyvang. De har alle vist deres værd på en 125cc maskine, og de kører virkelig stærkt. Som det altid er med et nyt kapitel, så vil kun tiden vise hvad der sker, men de første indikationer får vi til årets første afdeling af PSE-Parts DM motocross-serien på Honda Park i Randers.

Nichlas Bjerregaard #377 Tekst: Martin Wigh Knudsen


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 13

Foto: Per Schjødt

Kim Sørensen #87

Foto: Mikkel Wendelboe #591

Mikkel Haarup #722

Foto: Mikkel Wendelboe #591

Foto: Per Schjødt

Nikolaj Larsen #249

Thomas Rasksen #734


14 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Danmarks største webshop MotoStore tilbyder Danmarks største udvalg af gejl og grej til dig og din motorcykel

WWW.MOTOSTORE.DK SPAR FRAGTEN

GRATIS LEVERING

BESTIL FØR 14.30

RETURLABEL

hent ved forhandler

ved køb over kr. 500

vi sender alle hverdage

vedlægges

DID-kæder er det oplagte valg til dig, som kun vil have det bedste til din Motocross maskine

Motorex producerer markedets absolut bedste olieprodukter & smøremidler, deriblandt alt det du skal bruge for at vedligeholde din MX.

520 DZ2 Kæde

520 ERT Kæde

Pris: kr. 469

Pris: kr. 585

DID520DZ2-120GB Super stærk ”Guldkæde” specielt udviklet til MX 250-450cc– Mest solgte MX kæde på markedet!

Cross Power 4T - 1L

300576 Vores bedste fuld-syntetiske 4T olie til Motocross

Pris: kr. 181

DID520ERT2-120GG ”Guld” Letvægtskæde udviklet til MX 250cc – Den bedste kæde du kan få til din 250cc.

Kædespray Off Road 302281 Fremstillet til Motocross – trænger helt ind under rullerne og giver maksimal smøring.

520 MX Kæde

DID520MX-120GB Kombination af vægt og styrke fås ikke bedre på markedet – Anbefales til 450cc og er den stærkeste MX guldkæde du kan købe!

Pris: kr. 710

Moto Clean -1L

304371 Uundværlig når du skal vaske! Opløser alt skidt og fedtstof og er let at vaske af!

Pris: kr. 130

Pris: kr. 110

SI Bremseklods

Prisattraktiv sintermetal klods i meget høj kvalitet. Meget stor slidstyrke!

SBS producerer kvalitets bremseklodser, som udvikles i tæt samarbejde med motorsporten. MotoStore forhandler blandt andet:

Pris: kr. 159

RSI Bremseklods

Når du kun vil have det bedste. Ekstrem varmebestandig og meget stor holdbarhed!

Pris: kr. 255


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 15


16 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 17

Tekst & foto: Mikkel Wendelboe #591

Simon Wulff Sørensen er en af dem, der har været med i toppen af dansk motocross i mange år, men selvom han er en erfaren gut, så kommer han ind til 2017, stadig med forventningens glæde intakt. Til den nye sæson, har han fået en ny teamstruktur bag sig, ligesom han har lagt sig lidt ekstra i selen, for at være rigtig klar til at løjerne begynder. Men dertil kommer, at han også er begyndt at engagere sig i de ting der får hele maskineriet til at glide, i kulissen bag dansk motocross. Både som aktiv i bestyrelsen i Randers Motor Sport, men også som en af kræfterne i Sportsudvalget bag dansk motocross. MOTO satte sig derfor ned med Simon, og vi spurgte til den kommende sæson, men også til hvad han kan bidrage med, som aktiv kører, i kulissen bagved sporten i Danmark. MOTO: Hvordan har du forberedt dig til årets DM? Simon Wulff: ”Jeg har forberedt mig på samme måde som de andre år, bare lidt bedre i år synes jeg. Jeg har stort set ikke stået stille, med hensyn til kørsel på crosseren siden oktober måned, og det kan da bestemt mærkes. Der er i hvert fald blevet kørt en del flere timer her i off season, end hidtil.” MOTO: Du har fået lavet en ny teamstruktur, hvordan ser den ud? Simon Wulff: ”Ja, det er rigtigt. Jeg kører i år for RGS Suzuki Mens-wear.dk, dog stadig med hjælp fra Suzuki C. Reinhardt og Easymx. Rune Pedersen, som er manden bag RGS Suzuki, og Thomas Dahl, som er manden bag Mens-Wear.dk, er en stor hjælp i processen. Ligeledes har jeg HK Racing Suspension i mit ringhjørne, som hjælper med trim og opsætning af Öhlins-affjedringen. Det er fedt at have nogen i ryggen som virkelig tror på en, det er noget der motiverer mig. Samtidig tager Rune sig af det tekniske med hensyn til cykler, så jeg selv kan koncentrere mig om at passe min træning, i stedet for at gå lange aftener på værkstedet, som jeg hidtil har gjort.” MOTO: Du har også søgt ind i flere af DMUs udvalg, og kommer til at være med bag kulissen også, kan man sige. Hvordan tror du at du kan bidrage som aktiv kører og deltager i DM? Og hvorfor tror du det er vigtigt? Simon Wulff: ”Ja, jeg er blevet kørerrepræsentant i DMU. Jeg har egentlig længe godt kunne tænke mig, at blive involveret i organisationsarbejdet i DMU, dels for at komme med nogle praktiske indspark, set fra en kørers synspunkt, og ligeledes fungere som talerør mellem organisationen og kørerne. Hvis man gerne vil være med til at have indflydelse på tingene, må man efter min mening stille

op og give sin mening til kende, i stedet for at gå og brokke sig i kulissen. Jeg håber at jeg kan bidrage med nogle gode indspark til hvordan vi som kørere ser på tingene. Nogle gange hænger teori, selv med de bedste intentioner, ikke sammen med hvordan det ser ud når man har en hjelm på hovedet.” MOTO: Kan vi forvente at se dig engagere dig mere i DMU/selve opbygningen af cross i Danmark? Simon Wulff: ”Hvor langt jeg har lyst til at gå med hensyn til de forskellige udvalg og så videre, må tiden vise. Lige nu synes jeg i hvert fald det er spændende at deltage i bestyrelses- og banearbejdet i Randers Motorsport, og selvfølgelig også at være i en rolle som kørerrepræsentant og sportsudvalgsmedlem.” MOTO: Vil du opfordre andre til at gøre det samme, og engagere sig i klubbestyrelser og udvalg? Og hvorfor? Simon Wulff: ”Man skal selvfølgelig have lysten, og selvfølgelig også lidt tid, til at deltage aktivt i bestyrelses- og organisationsarbejde. Jeg vil gerne opfordre folk til at åbne munden og give deres mening til kende. Ligeledes går der rigtig mange rundt derude blandt kørerne, med nogle gode ideer og holdninger, som ikke bliver hørt, hvilket jeg synes er en skam. Vi har brug for folks meninger, ideer og holdninger, hvis vi forsat vil udvikle og drive denne fantastisk sport.” MOTO: Og her til sidst, slutter du højere end samlet 5'er i år? Simon Wulff: ”Om jeg ender i top 5 må tiden vise, men det håber jeg da. Jeg har arbejdet hårdt for det hele vinteren igennem, så nu glæder jeg mig egentlig bare til at starten går til den første afdeling DM på Honda Park i Randers.”


18 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Sveden har meldt sig på overlæben. Din søn står i døren og kigger uskyldigt på dig, imens du er ved at rode pulterkammeret igennem. Du glor ondt på ham. Lover ham stiltiende broccoli og amerikansk olie, til de tvangsfjerner en af jer. I skulle have kaldt ham Benny Emil, efter din kones spedalske dansklærer, alligevel. Lille svin ... Det sæt Sinisalo-tøj gemmer sig pokkers godt ... Endelig dukker bukserne frem. De er kun brugt én gang. På en sommerdag i ’87. Kigger man efter, kan man se at hullerne på knæet, der skulle have været fra udstødningen, er brændt med en cigaret, for ikke at tabe ansigt overfor de andre rødder. Din crosskarriere varede kun lidt over 13 minutter. Det var så lang tid du var om en omgang på den lokale knallertbane. Onde tunger påstår, at du blev overhalet af en muldvarp undervejs, og at landet nåede at få en ny statsminister. Det er din største

skam. Og en byrde du ellers havde svoret at tage med i graven. Men nu står du her ... Du skulle aldrig have smurt så tykt på. Men dengsen var jo begyndt at fable om cross. Snakkede ikke om andet, og du følte dig presset ud i at gøre din historie og dit talent en smule bedre. Ja, satme, sådan hænger det sammen! Snotungen tvang dig sgu! Det var desuden også din pligt som den alfaderfigur du altid har set dig selv som. Du sukker. Det er håbløst. Du havde både nået at få kaldt Jeff Emig en bøss’røv, og alle der har kørt VM for rent til grin, inden den korte sætning, havde fået det hele til at ramle. ”Men, kan du så ikke vise mig hvordan man kører cross, far?” Det var et forfærdeligt øjeblik. Du havde støttet dig til din lunkne pokalpilsner, men selv en slurk kunne ikke vaske angsten væk. Nu venter åbent hus i den nærmeste crossklub, hvor du for anden gang skal tage

livtag med sporten. Du får lyst til at tude ved tanken. Optager fremmedlegionen stadig folk på flugt? Også folk der sveder bare de binder sko? Uanset hvordan man vender og drejer det – og hvilke forudsætninger man har – så gælder det om at gå forberedt ind til en sæson. MOTO hjælper dig, med nogle ting du skal huske! 1. Licens ”Hvad for noget? Licens betaler jeg sgu ikke? Har tævet licensmanden ved lejlighed. Harharhar. Flyt dig så, og lad mig komme ud på banen, inden jeg krøller flaget rundt om halsen på dig, og stikker det op hvor du er højest når du plukker jordbær.” Du skaber dig. Bruger mund. Truer med øretæver, hvis ikke træningslederen lukker dig ud på banen. At det er


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 19

en micro-træning har du ikke opdaget. Den stakkels mand spørger efter licens, men du forstår intet – spiller dum, da tiøren endelig falder. Det er for sent. Alle i klubben er allerede trætte af dig, og ønsker dig hen hvor peberet gror. Lad være at være ham der forsøger at platte sig til en gratis træning, med dårlige undskyldninger og søforklaringer om at du er ude og køre for første gang. Alle husker alligevel da du tungekyssede den halte klubhund til klubfesten, og kaldte den Tove, din eneste sande kærlighed. Skaf den licens, tag den med og gør alle en tjeneste. (Og husk så, at det hedder EN licens. Krafthelve’!) 2. Cyklen Du kører crosseren af traileren. Det ene gaffelben er sæt fast med ståltråd og meget spinkelt håb, det andet mangler. Sædet har du stjålet fra den lokale mo-

torcykelklub. De langhårede glatnakker leder sikkert endnu. Bremseklodserne foran har du udskiftet med et par harske mariekiks, og stellet er så tæt på at knække, at du er nødt til at sidde klar med myggespray, skulle en af de summende skiderikker sætte sig på din kværn. ”Bare væk, kryb! Jeg ælder malaria til morgenmad!” Flere går forbi og ryster på hovedet. En enkelt ringer efter myndighederne. Set i bakspejlet, skulle du nok have haft kigget på din cykel, inden du stillede den væk i skuret sidste sæson. Et par gråspurve har bygget rede i cylinderen, og forskærmen dingler hen ad jorden, som på en myresluger med brækket næse. Du er til fare for alt og alle. Sørg for at din cykel er i orden til sæsonstart, så du giver dig selv de bedste forudsætninger, og gør det hele så sikkert som muligt. Hvis du er i tvivl så spørg. Der er altid hjælp at hente.

3. Reglementet ”Set den her, Mikkelsen? Det fabriks’. Giver 15-heste.” Du skoggerler, så alle i miles omkreds kan høre dig, og ham den rigtig gale af naboerne, ringer til kommunen og klager. (Husk at hælde kogesprit i hans havregrød ved lejlighed.) Du fremviser flot din hjemmekonstruerede udstødning. Den er bygget af stjålne kobbertagrender, og sat sammen med spændebånd, gaffatape og din makker, Flisens, hjemmelavede sekundlim. (Den er kulsort, og får undulaten til at falde død ned i bunden af buret i stueetagen, når han taget låget af dåsen.) Du praler løs, men glæden er kortvarig. Dommeren dukker op og bruger mund. I løbet af et øjeblik er du frataget licens, ære og den smule selvtillid du har bygget op over et langt livs skuffelser. Reglerne gælder for alle, og er måske ikke alle sammen kun konstrueret for at tirre din glubende


20 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 20

DELTAGERLISTE RANDERS NR NAVN

KLUB

BIKE

TEAM

4

Tonni Andersen

Motorcykel Clubben Svendborg

7

Mads Rasmussen

Randers Motor Sport

SUZUKI

KTM

13

Birk Kibernic Christensen

Næstved Motor Klub

KAWASAKI

17

Kennet Hvam

Randers Motor Sport

YAMAHA

21

Mathias Birkemose Jørgensen Vordingborg Motocross Klub

22

Kristoffer Rasmussen

Vordingborg Motocross Klub

47

Pontus Jönsson

Udenlandsk klub

HUSQVARNA

50

Rasmus Andersson

Udenlandsk klub

HUSQVARNA Bloms mx racing

58

Lucas Sandbye Ankjær

Frederiksborg Amts Motorklub

60

Frederik Højris

Næstved Motor Klub

99

Peter Lykke

Vestjysk Motocross Club

YAMAHA

Team Lykke-CCE MX-STORE

107

Daniel Wozniak

Motorcykel Clubben Svendborg

YAMAHA

Wozniak MX Racing Team

122

Max Erlandsson

Udenlandsk klub

122

Frederik Olsen

Næstved Motor Klub

KAWASAKI

GG Racing Team

143

Sam Korneliussen

Hjørring Motor Sport

KAWASAKI

Kawasaki Danmark

158

Andreas Winberg Jørgensen

Randers Motor Sport

YAMAHA

164

Mikkel William Mikkelsen

Udenlandsk klub

KTM

Star Motor AS

173

Jakob Kjær Nielsen

Aars Motocross Club

KTM

Villadsen Mx

204

Thomas Feddersen

Kolding Motocross Klub

YAMAHA

272

Henrik Meling

Udenlandsk klub

YAMAHA

298

Nicklas Haagensen

Randers Motor Sport

323

Hallvard H. Castle

Udenlandsk klub

334

Mathias Gryning

Næstved Motor Klub

365

Nikolaj S. Christensen

377

Nichlas Bjerregaard

402

Cornelius Tøndel

Udenlandsk klub

435

Jonas Alex Branick Olsen

Frederiksborg Amts Motorklub

SUZUKI

Kaduuz Racing

444

Kenneth Kaalund

Aalborg Motor Klub

YAMAHA

Easy-mx

454

Thomas Rasmussen

Kolding Motocross Klub

SUZUKI

Kaduuz Racing

465

Nikolai Viberg

Han Herred Motorklub

YAMAHA

471

Emil Jönrup

Udenlandsk klub

575

Mikkel Bennedsgård Jensen

Holstebro Moto Cross Club

578

Alexander Danielsen

610

Mads Sjøholm

722

Mikkel Haarup

Randers Motor Sport

777

Steffan Tambini

Udenlandsk klub

819

Tom Eirik Svanes

Udenlandsk klub

837

Mathias Kløcker

Motorcykel Clubben Svendborg

935

Jakob Norrman

Udenlandsk klub

HONDA

939

Sjur Svanes

Udenlandsk klub

KTM

942

Nicolai Skjærli

Udenlandsk klub

KTM

944

Andri Snær Gudmundsson

Udenlandsk klub

HONDA

985

Adrian Berg

Udenlandsk klub

KTM

986

Martin Skjærli

Udenlandsk klub

KTM

KAWASAKI YAMAHA

HONDA KTM

HONDA

KTM

AMX RACING TEAM MK Motorsport Kærsgaard Motorservice Easymx.com GG Racing Team Filten Racing

JØ/Arts - Osetbikes Racing West Side Racing

pseparts

Team Specialmontering

OC-RACING TEAM AMX RACING TEAM

YAMAHA KTM

Westside Racing / Au2parts

Næstved Motor Klub

KTM

JTX MX Racing Team

Aalborg Motor Klub

YAMAHA

MX-Yamaha Europa

HUSQVARNA

KTM

KTM scandinavia/CEC racing

SUZUKI

NYHOLM RACING

Næstved Motor Klub

KAWASKI

GG-Racing team

Nordals Motor Sport

KTM

OC-RACING TEAM

HUSQVARNA IceOne Husqvarna Racing YAMAHA KTM

Stord Speed Shop

YAMAHA

StarMotor/KGmxteam

P

P

P


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 21

tørst efter guldet. Lær dem at kende, først derefter kan du tillade dig at have en mening. 4. Fysikken Du kan se lyset. Har allerede sagt farvel til din saglig moder. Dit liv har passeret revy for længst – meget af det ligner scener fra Huset på Christianshavn – og din tunge hænger så langt ud af gabet, at den sidder fast i spændet til dine bukser. Sol, måne og stjerner danser for dine øjne, og med hjertebanken beder du en 85’er om at tage sig af din førstefødte når du er væk. Du når også at informere om, at du gerne vil begraves i din Bervoets-mesterskabstrøje, inden nogen prikker dig på skulderen. Det er teknisk kontrol, der siger du skal trække tilbage til din bil, og sætte beskytteren på det forreste kædetandhjul – vi sagde det, læs nu det reglement, for helvede. Din nærdødsoplevelse, stammer fra at trække crosseren de 45 meter fra din kassevogn til ventezonen. Du græmmes. Motocross er en fysisk sport, så sørg for at have lidt kondition, og måske for at have lavet nogle basale core øvelser. Det gør det sikrere for dig og for alle andre. 5. Indsigt Hold dig altid opdateret fra crossens verden med MOTO. Det er bare et godt råd. Sgu. 6. Ambitionen Du piller tidsler ud af næseboret. I det fjerne kan du høre de andre juble. Nærtagne idioter! Den pokal skulle have

været din. Var stort set allerede sikkert i din varetægt. Du har stadig smagen af kæderens i mundvigen, som du prøver at orme dig ud af de otte bagdæk der er klynget om dig. Tænk, at tage sådan på vej. ”Det var blockpass’!” skråler du imod himlen. Ingen gider lytte. Du føler dig bortdømt på det groveste. Hvis de andre ikke kan lide at komme til skade, så burde de ikke være i vejen for dig! Så skal man straffes, for sin vindermentalitet? Hånden på hjertet, er de ikke de første der har tvivlet på din mentale tilstand, men det er sagen uvedkommen. (De må sgu låse dørene på sygehuset, hvis det ikke er meningen man skal stikke af.) Du overvejer at hente et dækjern, og tage din fortjente præmie med magt! Stop der, verdensmand. Det er fint at gå efter sejren, men INGEN i verden bekymrer sig om din sejr til regionsmesterskabet. Det er glemt i morgen. Så sæt ambitionerne derefter. Glæd dig over din egen præstation, og tag så det hele med et smil. Motocross skal være sjovt imens du kører. 7. Socialt mådehold Sociale medier er en gave sendt himlen. Du er kejseren. Både alfa og omega. Du kan komme til orde, nemt, hurtigt og uden den store indsats. En tilpas sviner her, lidt hån der og så kan du læne dig trygt tilbage i stolen. Kongen af Facebook har talt til de underlegne fnatmider. ”Hvorfor er der ikke 18 afdelinger af DM?” ”Den der får du aldrig 10.000 for. Din lille svans. Pis ud af de voksnes fora.” ”Hvis jeg var landstræner, så skulle I satme se! Så var der pokaler til alle Des

Nations! Hvor svært kan det være?” Og mere af samme skuffe. Alle er efterhånden så trætte af din attitude, at FN overvejer at få udråbt dig til en suveræn stat, så de kan tillade sig at klyngebombe dig ud over kommunegrænsen. Misforstået adfærd på nettet og i medierne, er en af nutidens største folkesygdomme, så allerede inden sæsonen starter, bør du se dig i spejlet og læse op på en smule retorik. Ønsker du at kommentere, så indsaml alle data – også dem der ikke passer med dine synspunkter – find alle vinkler og overvej så om dit indlæg stadig har relevans. Er svaret ja, så gå de rigtige veje med dine forslag, argumenter sagligt og fair, og så skal du se, så begynder de at lytte de rigtige steder. (Og nej, ingen laver regler kun for dig, eller forfølger dig personligt. Vil du være offer, så deltag som publikum til X Faktor.) 8. Vær så godt forberedt som muligt, og tag enhver situation med et smil Vi er rigtig mange der elsker motocross, heldigvis! Og det betyder, at du har dejligt mange at dele din passion med. Vi er en hyggelig størrelse, og derfor er der plads til alle mand. Så bare kom afsted, også selvom du ikke har forberedt hver en lille detalje. Der er altid hjælp at hente, råd at søge og ikke mindst en masse at lære på crossbanen. God sæson, alle kanaljer! Pas på jer selv, og hinanden!

Tekst og foto: Mikkel Wendelboe #591


22 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

DELTAGERLISTE RANDERS NR NAVN

KLUB

BIKE

TEAM

12

Mikkel Bendix

Børkop Motor Sport

YAMAHA

Dalsgaard

14

Michael B. Østergaard

Randers Motor Sport

YAMAHA

EasyMx Yamaha

23

Simon Wulff Sørensen

Randers Motor Sport

SUZUKI

32

Andreas Övgård

Udenlandsk klub

RGS Suzuki Mens-wear.dk

YAMAHA

39

André Blomqvist

Udenlandsk klub

SUZUKI

Kaduuz Racing Suzuki

49

Anton Wallsten

Udenlandsk klub

HUSQVARNA

MC Sport Racing Team

73

Rikard Hansson

Udenlandsk klub

SUZUKI

suzuki/Tibro Mc Service

79

Jim Bødker Sørensen

Aarhus Motor Klub

KTM

TEAM AAT

87

Kim Ostenfeld Sørensen

Aalborg Motor Klub

KTM

AMX RACING TEAM

136

Stefan Kjer Olsen

Sønderborg Motor Club

KAWASAKI

Kawasaki Danmark

172

Kristian Kleiner Rasmussen

Fyens Motor Sport

188

Tim Olsson

Udenlandsk klub

196

Steffan Schøler Johannsen

Vestjysk Motocross Club

KTM KAWASAKI HONDA

MX-Shop Racing Team Motostar Racing Tørring MX

211

Rasmus Sjöberg

Udenlandsk klub

HUSQVARNA

214

Emil Löfquist

Udenlandsk klub

YAMAHA

Lillemans mc

CEC Racing

228

Erik Sig

Holstebro Moto Cross Club

KTM

All In Racing

244

Morten Lilholt

Hjørring Motor Sport

KTM

EasyMX

249

Nikolaj Larsen

Næstved Motor Klub

KTM

Mx-Shop KTM

250

Mathias Hansen

Børkop Motor Sport

KTM

OC Racing Team

272

Dennis Jensen

Holstebro Moto Cross Club

HONDA

Team G-kraft

SUZUKI

TEAM AAT

274

Chris Theis

Udenlandsk klub

275

Andreas Kristensen Falden

Hedelands Motorklub

KTM

315

Rasmus Lynggaard

Morsø Motocross Klub

YAMAHA

Yamaha

YAMAHA

Nr service

340 Oliver Emil Kanstrup

Frederiksborg Amts Motorklub

411

Steven Larsen

Udenlandsk klub

412

Frederik Goul Jensen

Holstebro Moto Cross Club

461

Mike Reiffenstein Lundholm

Randers Motor Sport

519

Emil Krog

Aarhus Motor Klub

525

Rasmus Lykke

Vestjysk Motocross Club

KAWASAKI HONDA YAMAHA KTM YAMAHA

JØ Racing Honda Team easy-mx KP Racing Team Lykke CCE MX-STORE

535

Benjamin Strate

Næstved Motor Klub

KAWASAKI

GG Racing team

547

Jacob Leonhard

Vestjysk Motocross Club

KAWASAKI

Leonhard Racing

577

Anders C. Wonsbeck

Børkop Motor Sport

KTM

613

Martin Peter Arvid Poulsen

Næstved Motor Klub

KAWASAKI

668 Rasmus Johansen

Motorcykel Clubben Svendborg

699

Nichlas Frandsen

Slagelse Motocross

713

Henrik Wahl

Udenlandsk klub

SUZUKI KAWASAKI HONDA

MX-life.dk team bulldog Kaduuz Racing Suzuki Kærsgaard Motorservice HWRacing

734

Thomas Rasksen

Hedelands Motorklub

YAMAHA

Filten Racing Team

815

Nick Bøgh

Randers Motor Sport

KAWASAKI

KMS-Racing team

832

Søren Liljegren

Vesterbæk Motocross Club

HONDA

OC Racing Team

856 Håkan Engan Karlsen

Udenlandsk klub

SUZUKI

Cross Centeret Snellingen

902 Tom Johnsson

Udenlandsk klub

HONDA

Honda/speedequipment

999

Sønderborg Motor Club

Emil Jepsen

HUSQVARNA

Sjøholm Racing Team

P

P

P


T E D U D R HA ? R A E G E T T RE

WWW.PSE-PARTS.COM

SEVEN

RIVAL FUSE JERSEY - 539 DKK RIVAL FUSE PANTS -1.324 DKK

GIBSON

MX 4.1 REAR MUD/INTERMEDIADE - 519 DKK

100%

RACECRAFT GOGGLE - 699 DKK

MAXIMA RACING OILS

SYNTHETIC CHAIN GUARD - 109 DKK

ATLAS

AIR NECKBRACE - 2.499 DKK

eksklusive PSE-PARTS Forhandlere

her finder du det bedste inden for MX gear, hardparts og Energitilskud fra førende pse-parts brands

Jegstrup Cross

Kaj’s MC

West Side Racing

JØ Service

NR Service

Harry’s Motorservice

AH-Racing & MC

MX-SHOP

MX København

Cross & Scooter Center Esbjerg

Tvedens Alle 2 9381 Sulsted Tlf: 96 39 17 02 www.jegstrupcross.dk Grenåvej 9 8960 Randers Tlf: 86 42 22 98 www.harrysmotorservice.dk

Nørrekobbel 13 6400 Sønderborg Tlf: 74 43 63 00 www.kajs-mc.com Mejrupvej 14 7451 Sunds Tlf: 24 26 01 90 www.ah-racing.dk

Møllevej 14 4460 Snertinge Tlf: 59 29 13 01 www.westsideracing.dk Østbirkvej 17, Seden 5240 Odense NØ Tlf: 66 10 89 42 www.mx-shop.dk

Skovgårdsvej 13 4470 Svebølle Tlf: 40 16 67 10 www.jo-service.dk Egeskovvej 9 2665 Vallensbæk Tlf: 22 59 21 20 www.sidedesign.dk/mxkbh

Rønbjerg Alle 1-3 3400 Hillerød Tlf: 41 65 66 41 www.nr-service.dk Tarp Byvej 66 6715 Esbjerg N Tlf: 30 20 51 29 www.crosscenteresbjerg.dk

GG Teknik

Glasmagervej 36a 4684 Holmegaard Tlf.:51 35 95 58 www.gg-teknik.dk


24 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 24

DELTAGERLISTE RANDERS NR 18 45 48 65 85 95 100 127 128 137 144

NAVN Marcus Rene Petersen Patrick Klestrup Jeppe Haller Martin Gram Kasper Bæk Iversen Nikolaj Peter Elmose Niclas Jensen Gustav Damgård Petersen Lasse Storm Junge Jonathan Kruse Petersen Martin Dahlgaard

KLUB Fyens Motor Sport Næstved Motor Klub Hjørring Motor Sport Aalborg Motor Klub Randers Motor Sport Randers Motor Sport Motorcykel Clubben Svendborg Hedelands Motorklub Kolding Motocross Klub Frederiksborg Amts Motorklub Morsø Motocross Klub

154 156 160 168 211 232 259 280 299 324 329 373 383 387 400 442 446 475 495 522 528 543 556 561 562 565 569 581 754 867 882 900 923

Filip Henriksen Legaard Jonas Øriis Bjerrum Christian Møller Jonas Lund Rasmussen Mikkel Nyvang Frandsen Marius Damsgaard Hesselberg Anton Fredskov Nielsen Rasmus Ejby Henriksen Sebastian Haar Pedersen Patrick Bugge Anders Kvist Rasmus Møller Pedersen William Ejlif Sørensen Morten Juel Jeppe Holm Pedersen Victor Fromberg Henriksen Mikkel Valentin Aabroe Oliver Olsen Martin Hyllested Søren Rasmussen Victor Andersen Simon Valdemar Vang Nielsen Alex Støttrup Nielsen Tobias Heidemann Nicolai Lykke Erlik Tobias Søren Lassen Marcus Petersen Mads Vestergaard Emil Rømer Jensen Martin Andersen Jesper Kristensen Christian Skøtt Alex Seier Dumont Nielsen

Slagelse Motocross Svebølle Motocross Klub Morsø Motocross Klub Sønderborg Motor Club Næstved Motor Klub Svebølle Motocross Klub Broby Motocross Klub Fyens Motor Sport Amager Motocross Klub Vordingborg Motocross Klub Aalborg Motor Klub Lunderbjerg Motocross Klub Vordingborg Motocross Klub Vordingborg Motocross Klub Motorcykel Clubben Svendborg Køge Sports Motorklub Næstved Motor Klub Næstved Motor Klub Frederiksborg Amts Motorklub Kolding Motocross Klub Motorcykel Clubben Svendborg Slagelse Motocross Aalborg Motor Klub Hedelands Motorklub Hedelands Motorklub Vordingborg Motocross Klub Næstved Motor Klub Han Herred Motorklub Hedelands Motorklub Hjørring Motor Sport Randers Motor Sport Motorcykel Clubben Svendborg Børkop Motor Sport

BIKE YAMAHA KTM YAMAHA YAMAHA YAMAHA YAMAHA KTM KTM KTM KTM KTM KTM KTM KTM KTM YAMAHA KTM KTM YAMAHA KTM SUZUKI KTM YAMAHA KTM KTM KTM KTM YAMAHA KTM HONDA YAMAHA YAMAHA KAWASAKI KTM KTM YAMAHA KTM YAMAHA KTM YAMAHA KTM YAMAHA KTM YAMAHA

TEAM marcusracing

Team Bille MC

Junge A-Racing.dk Team Legaard Team Spirit Møllers værktøjsfremstilling nyvang-mx.dk Team NVS EVF Hauge MC/Team Henriksen GM MOTOR Quick Cykler Team Kvist motorsport Thisted forsikring westside racing Team Juel JEPPE HOLM #400 TEAM WSR Nyvang-mx Team Westside Racing DrayTek MX Team Kajs MC Skovsbo Motorsport Kærsgaard Motorservice Støttrup MX shop TEAM HEIDEMAN Team Lykke Kærsgaard Motorservice GG-RACING TEAM Westside Racing Team Team Jensen Team Specialmontering team skøtt OC Racing

P

P

P


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 25

STOLT HOVEDSPONSOR AF DM MX 2017, 2018 OG 2019

PSE-Parts er Skandinaviens største leverandør af hardparts, racing gear og sport nutrition inden for motorsport. Vi har mere end 600 samarbejdspartnere og forhandlere i Skandinavien, som sørger for, at du altid har det bedste udvalg fra de største brands til rådighed. Vi er stolte over titlen som hovedsponsor for DM MX, og vi glæder os til at møde dig til årets stævner, hvor vi vil være stærkt repræsenteret, og hvor du selvfølgelig både kan se og afprøve et bredt udvalg af vores produkter.

DET ULTIMATIVE DÆK TIL SKIFTENDE TERRÆN! GIBSON MX 3.1 REAR MUD/SOFT Gibson MX 3.1 er skabt til at yde det bedste vejgreb i ethvert terræn. Dækket er skabt af Gibsons eget team af designere og teknikere, der hele tiden arbejder på at give dig de bedste forudsætninger på banen. PRØV SELV OG MÆRK FORSKELLEN: - Ekstremt godt vejgreb i ethvert terræn. - Større slidmønster øger dækkets holdbarhed og levetid. - Konstant kontakt med jorden takket være den strategiske placering af knopperne. - Et yderst let og fleksibelt dæk, der former og bevæger sig med underlaget.


26 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Kvalitetsprodukter til dig og din crosser

Se mere på www.stoettrupmxshop.dk … eller ring på +45 2160 8283

Autoriseret Yamahaforhandler og værksted

Brug originale reservedele fra YSR

Det koster ikke mere! RING 57 61 82 28

Fluebæksvej 200 · 4100 Ringsted · www.ysr.dk · admin@ysr.dk


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 27

FOR YOU AND YOUR ENGINE! 2T

800

FACTORY LINE OFF-ROAD

300V

FACTORY LINE OFF-ROAD

4T

Find nærmeste forhandler www.suzuki-mc.dk // læs mere www.motul.com


KX 2017 THE BRAND THAT BUILDS CHAMPIONS!

KX viser igen og igen sine kvaliteter på crossbaner verden over, som det perfekte redskab til at opnå podiepladser. Med 2017 modeller der er hurtigere, lettere og stærkere end nogensinde før, samt markedets mest konkurrencedygtige priser, er valget nemt. Læg dertil vores unikke distributionssystem hvor du kan hente din nye Kawasaki crosser i original emballage fra vort centrallager i Skanderborg, eller få den leveret direkte til din adresse for et mindre fragt gebyr. Du kan også vælge at få den samlet, klargjort, testet og personligt tilpasset af en Kawasaki specialist, hos en af vore 2 autoriserede Kawasaki KX forhandlere. Originale Kawasaki reservedele giver den bedste kombination af ydelse og holdbarhed, og der er ingen grund til at købe delene i udlandet. Kawasaki har nemlig sænket priserne på alle originale cross reservedele i Danmark med 30%!

DET BEDSTE OG MEST FORNUFTIGE VALG PÅ MARKEDET ER EN NY KAWASAKI KX 2017 MODEL - du vinder både på banen og på økonomien!! KX450F kr: 59.995,KX85,høj kr: 32.995,KX65 kr: 24.995,-

KX250F kr: 56.995,KX85,lav kr: 30.995,-

+ evt. levering på egen adresse 550,-

Se mere på www.kawasaki.dk Kærsgaard Motorservice Odensevej 4 4200 Slagelse 28 78 43 11

E.S. Teknik Skolegade 30 6670 Holsted 75 39 28 38

*Der tages forbehold for trykfejl og ændringer.