MOTO NR. 1 2021

Page 1

Danmarks motocross magasin MOTO NR: 01

April 2021


2 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Som det er tradition, så skal vi selvfølgelig have et kig på den kommende DM-sæson, her kun et par dage inden den starter! For der er lagt op til et par gedigne brag på alle hylder!

MX1 Nichlas Bjerregaard kæmpede sit DM hjem i fin stil i 2020, primært udfordret af Mathias Gryning. Og den duel er nok ikke blevet koldere, selvom vi nu er trådt ind i et nyt år. De to Yamaha-kørere har valgt hver deres tilgang til sæsonen, men der er endnu engang lagt op til et brag af dimensioner, når de tørner sammen på banen! Men de er heldigvis ikke alene. Frisk fra MX2-klassen – med VM-point i bagagen og alt hvad der hører med – kommer nemlig Glen Meier. Glen kører sin første sæson i DM i den store klasse, og han kommer for at lege med fra start! Samtidig skal man heller aldrig afskrive Kim Sørensen, der har arbejdet for at være endnu tættere på topkampen til i år, og som altid er garant for en god, solid indsats! Og der er flere der rykker op ne-

defra. Frederik Højris og Tonni Andersen blandt andre. Frederik for første gang, og Tonni for endnu en gang! Begge bringer de noget specielt med sig! Vi skal heller ikke glemme den gule garde, ledt an af Rasmus Johansen og Simon Wulff, nys flankeret af Stefan Bech og sidste års mester i B-MX1, Martin Bak. I det hele taget er MX1-klassen sprængfuld af potentiale, og kørere som Daniel Wozniak, Simon Mathiasen, Sebastian Kærgaard, Lucas Ankjær, Frederik Goul, Sam Korneliussen, Nikolej Vels og mange andre, kan også vise sig fremme! MX2 Kenneth Kaalund er forsvarende mester, og han kommer til at forsvare sig selv fra mange sider i år! Når det så er sagt, så var Kenneth den klogeste sidste år, og kom-

bineret med hans solide tempo og vilje, gør ham til et godt bud på endnu en titel. Der er dog mange der gerne vil stjæle den fra ham. En af dem er Mike Lauritsen, der måtte se sin røde nummerplade forsvinde på Mors i 2020, og nok er mere end sulten, for at rette op på datidens fejl. I det hele taget er MX2-klassen i år pumpet med talent, der kunne tage de mere etablerede kræfter ved næsen. Magnus Smith er et godt bud på en der kunne overraske stort. Rasmus Pedersen er en anden. Kleemann-brødrene er både en tredje og en fjerde. Samtidig må vi heller ikke afskrive sidste års mester i B-MX2, Tobias Caprani. Der er dog også altid plads til en mandfolkeindsats, og en sådan bringer Thomas Rasmussen, og lillebror, Søren, altid. Måske en af dem får heldet med sig? Vi skal heller ikke glemme, at


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 3

Tekst og foto: Mikkel Wendelboe #591

Nicklas Haagensen sluttede sidste sæson med en heatsejr, og han har varslet, at han er mere end sulten efter flere. Desuden er der mange andre vi også skal holde et vågent øje med: Kasper Dehnhardt, Oliver Olsen, Mathias Tang, Magnus Øriis, Mads Vendelbo, Mads Rasmussen, Kasper Bæk Iversen og SELVFØLGELIG, Jakob Kjær Nielsen, der stiller op til første afdeling på en 125cc 2-takter. Faktisk kan I bare nappe startlisten, læse den, og så kan I se hvem vi skal holde øje med! (Det gælder i begge klasser.) Dame Sara Andersen, Line Dam Nielsen og Malou Jakobsen. Sådan sluttede DM for damer i 2020, og sådan sluttede alle fire heat. Med en sejr til Sara, en andenplads til Line, og en tredjeplads til Malou. Hvad

skal vi udlede af det? At der venter en spændende sæson for damerne igen i år! Både Sara og Line sætter sig store mål i VM for kvinder, og Malou var om nogen en af de helt store talentmæssige oplevelser i samme serie sidste år. Det beviser at de danske piger kan – og vil – en masse. Samtidig er startlisten til første afdeling stor, så der bliver mange damer på bommen, når 2021 skydes i gang i Hanherred! Og der er potentiale til at det nok skal blive spændende, for der er mange at holde øje med! Nye navne og mere etablerede navne! For eksempel Laura Raunkjær, der tog sine første VM-point i 2020. Eller hvad med Barbara Aagaard, der før har taget medaljer i dame-klassen, og heller ej at forglemme Kirstine Villadsen, der sluttede i top 5 i DM sidste år. Tag det med, at vi har flere der kommer op fra pi-

ge-klassen, så er der lagt op til en spændende åbning! Vi ved meget mere, når vi er færdige på søndag! Quad Og til sæsonen i år, får DM-A også udvalgt selskab af den bedste klasse i Quad! For der skal også findes en mester hos de firhjulede! Hvem kommer til at trække det længste strå? Selvom første afdeling sagtens kunne have båret lidt flere deltagere, så har dem der er, tænkt sig at give hvad de har! Bliver DM igen en duel imellem Henrik Mogensen og Patrick Kirk? Eller blander Keld Andersen, Morten Mogensen eller Zander Kristiansen sig? Vi får se! Hvem er dine penge på?


4 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

DM OPTAKT - Bedst af syv Vi tager et kig på DM-sæsonen 2021.

SIDE 12

SIDE 6

SIDE 2

Læs i dette nummer af Moto

Glen Meier slog for alvor igennem i 2020, Glen har valgt at stille op i MX1-klassen for første gang! MOTO tager en snak med ham.

SIDE 34

SIDE 18

Kaalund tager et heat ad gangen Kenneth kommer til DM som forsvarende mester i MX2-klassen, MOTO tog en snak med Kenneth, for at høre hvad hans forventninger til sæsonen er.

Nichlas Bjerregaard kommer til Hanherred som forsvarende mester i MX1-klassen. MOTO tog en snak med Nichlas om hvordan han har forberedt sig i år, og hvad han forventer af sæson 2021.

Ting i motocross der ikke kan forklares Alle sportsgrene har ting der ikke kan forklares, uanset hvor meget man så prøver: Her er nogle eksempler fra Motocross sporten af MOTOs Skriverkarl.

Bladet er selvfølgelig som altid spækket med fede billeder.

Forsiden Foto: Per Thorbjørn Schjødt


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 5

… og der må hellere end gerne jubles! For efter et år i hi, så er MOTO tilbage, med en masse nye løjer i 2021! 2020 var på alle måder et mærkeligt år, og forhåbentlig et vi kan huske tilbage på, glemme de triste ting, og tage de gode ting med os. Der

Foto: Mikkel Wendelboe #591. Forsidefoto: Per Thorbjørn Schjødt.

kommer i hvert fald ikke noget godt ud af at dvæle for meget ved noget ærgerligt, så lad os i stedet kigge fremad! Vi kigger nemlig ind i en sæson der både byder på syv afdelinger af DM, og som samtidig måske kan blive den mest legendariske for Danmark i VM nogensinde. TKO er klar i MXGP, og i MX2-klassen er der også en lille håndfuld hurtige danskere på pletten, til at gøre hver afdeling til en mulig dansk folkefest! (Vi gør i hvert fald hvad vi kan for at få det ud til alle folk.) Og hvis det ikke kan tænde julelys i øjnene på enhver motocross-fan, så ved jeg snart ikke hvad der skal til. Sæsonen er kun et par dage fra at starte, så hold fast, slip koblingen og vrid øret i bund. Åh ja, og så skal du selvfølgelig også stikke snudeskaftet dybt i MOTO, der i 2021 udkommer i rekordmange udgaver! Fuld smadder! DBH Mikkel Wendelboe, redaktør.


6 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 7

Kenneth Kaalund tog sin første DM A-titel i 2020, ved at være hundrede procent klar til hvert eneste heat, og sørge for at være hvor han skulle, lige fra start. En taktik der viste sig gylden i sidste ende, efter sidste afdeling på Mors. I år kommer Kenneth så til DM som forsvarende mester i MX2-klassen, men det er en situation han tager med ophøjet ro. MOTO tog en snak med Kenneth, for at høre hvad hans forventninger til sæsonen er, og hvad den ellers kommer til at byde på, udover selvfølgelig et forsvar af titlen til DM.


8 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

MOTO: ”Hvordan er det gået med at blive klar til sæsonen?” Kenneth Kaalund: ”Det er gået nogenlunde, som det plejer. Dog uden udenlandstur i år. Dermed har rigtig tid været brugt på mountainbike og styrketræning, og indimellem har det lykkedes at kunne køre en smule på cyklen, hvilket har været med julelys i øjnene. Jeg har trænet en smule på en Yamaha 450 over vinteren og er nu nede på min Yamaha 250f igen, som jeg glæder mig vildt til ræs på igen!” MOTO: ”Nu kommer du jo som mester. Er der ekstra pres på i år?” Kenneth Kaalund: ”Nahh, ingen pres eller panik herfra. Nyt år, ny start, nye udfordringer. Jeg har et rigtig godt team bag mig, bestående af min familie, kæreste og Bo Rasmussen, som har hjulet med træningen i løbet af vinteren! Jeg føler mig så klar, som det har været muligt at blive.” MOTO: ”Hvordan ligger DM-kalenderen til dig?” Kenneth Kaalund: ”Kalenderen ligger rigtig godt til mig - der er en masse motocrossbaner at køre på, og det er jeg vild med! Hvor diverse afdelinger ligger, det husker jeg faktisk ikke engang. Jeg ved kun at vi skal starte i Fjerritslev og så Hjørring. Resten må jeg se på, når vi kommer videre i sæsonen – jeg kan jo alligevel kun køre ét heat ad gangen!” MOTO: ”Hvad byder sæsonen ellers på, udover DM?” Kenneth Kaalund: ”Pas. Det tror jeg er meget uvist for os alle. Som udgangspunkt DM-A og Svensk Mesterskab, hvis vi får lov at deltage. Evt. ADAC MX Masters i Tyskland.”

Tekst: Mikkel Wendelboe #591 Foto: Per Thorbjørn Schjødt


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 9


10 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Det der med at mødes på banen. Hvor stor en del af motocross det egentlig er, har vist aldrig været streget tydeligere op. Foto: Mikkel Wendelboe #591.


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 11


12 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Tekst: Mikkel Wendelboe #591 Foto: Per Thorbjørn Schødt

Glen Meier slog for alvor igennem i 2020, hvor han ikke alene fik VM-debut, men hvor han også høstede karrierens første VM-point og ved flere lejligheder viste noget af det bedste vi har set fra ham nogensinde. I 2020 kørte Glen for et italiensk team og på Yamaha, men i 2021 er han rykket hjem, og tørner igen ud på en KTM. MOTO tog derfor en snak med Glen om hvad sæsonen kommer til at bringe, for der er mere VM på programmet, og så er der også gode nyheder for alle der glæder sig til DM – hvor Glen har valgt at stille op i MX1-klassen for første gang!


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 13

MOTO: ”Hvordan er din offseason gået?” Glen Meier: ”Den er gået rigtig godt. Jeg var 3 uger i Spanien, sammen med landstræneren og en masse andre danskere, hvor vi fik en masse god træning og en masse timer på crosseren. Så jeg føler mig klar og godt forberedt til sæsonstart.” MOTO: ”Hvad kommer din sæson til at byde på i år?” Glen Meier: ”Jeg har meldt til seks VM-afdelinger i MX2 klassen. Dem håber jeg at få start til – hvis ikke bliver det nok til nogle EMX250-afdelinger. Men målet er at få start til VM og gøre en god figur. Så skal jeg også køre DM, hvor jeg har valgt at rykke op i MX1-klassen, hvor jeg vil køre på en 350cc.”

MOTO: ”Hvordan ligger DM til dig?” Glen Meier: ”DM ligger fint til mig – mange af banerne er de samme, som de sidste 10 år. Så jeg kender dem godt og det gør alle andre også. Så der skal nok komme til at være nogle gode og tætte kampe, og som kalenderen ser ud lige nu, kommer jeg til at kunne køre alle DM-afdelingerne, så det er jeg glad for.” MOTO: ”Hvordan ligger banen i HanHerred til dig?” Glen Meier: ”Hanherred er en mega fed bane med store hop, masser af fart, men også nogle snævre og svære sektioner. Så det en bane jeg ser frem til at starte sæsonen ud på.”


14 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Forhandler af reservedele til alle mærker samt alt i sikkerhedsudstyr

Salg & Service af QUAD, ATV & MX

Tlf.: 50 92 68 67 · www.atvgaragen.dk · info@atvgaragen.dk · Havnegade 22D 3600 Frederikssund


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 15

At dansk motocross byder på scenerier i verdensklasse, har længe været kendt for os der færdes i sporten. Mathias Gryning med Limfjorden i baggrunden. Foto: Mikkel Wendelboe #591.


16 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 17


18 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

! . . R A L K ER


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 19

Tekst & foto: Mikkel Wendelboe #591

Nichlas Bjerregaard kommer til første afdeling af DM i Hanherred som forsvarende mester i MX1-klassen, men Nichlas har ikke haft den samme optakt som han har haft tidligere år – hvor den har stået på ture til Spanien, for at blive klar. MOTO tog derfor en snak med Nichlas om hvordan han har forberedt sig i år, og hvad håber af sæson 2021 – der tegner til at blive meget længere end den korte sæson vi oplevede sidste år.


20 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

MOTO: ”Hvordan er det gået med at blive klar til sæsonen?” Nichlas Bjerregaard: ”Jamen det er gået så godt som det nu kunne. Jeg har trænet så meget i Danmark, som det har været muligt. Jeg har haft svært ved at tage fri til at komme sydpå, plus med hele corona-tingen, så har jeg lidt taget et valg om at forberede mig så meget som muligt i Danmark. Jeg synes egentlig det er gået rigtig godt. Jeg har fået testet lidt småting med cyklen og føler mig egentlig rigtig godt forberedt, på trods af at jeg ikke har været sydpå som jeg plejer. Så alt i alt er jeg klar til at løbene starter!” MOTO: ”Nu kommer du jo som mester. Selvom du har prøvet det før, giver det så lidt ekstra pres?” Nichlas Bjerregaard: ”Puha, der er jo altid pres på, men jeg synes egentlig ikke der er mere pres end der plejer at være. Jeg glæder mig bare til at komme i gang.” MOTO: ”Hvordan ligger DM-kalenderen til dig?” Nichlas Bjerregaard: ”Kalenderen passer mig fint. Det er nogle fede baner vi skal køre på, specielt at vi starter på Hanherred, som jeg har kørt en del på. Og at der er lidt flere afdelinger end der plejer, synes jeg også er super fedt!” MOTO: ”Hvad byder sæsonen ellers på, udover DM?” Nichlas Bjerregaard: ”Jamen mine planer er egentlig at jeg “bare” skal køre det danske mesterskab, og så det svenske også. Jeg har min uddannelse der skal passes, så jeg prøver at begrænse de løb hvor der skal holdes alt for meget fri. Jeg vil gerne slutte af med at takke alle dem som hjælper mig igen i år, og dem som er kommet til. På trods af alt det med corona sidste år, er det fedt at så mange stadig bakker op om det jeg laver!”

Tekst & foto: Mikkel Wendelboe #591


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 21


22 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 23


24 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 25

Heldigvis går vi imod lysere tider, på alle planer, og det betyder forhåbentlig meget mere motocross! Og stemninger som denne, demonstreret af Kasper Dehnhardt. Foto: Mikkel Wendelboe #591.


26 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

DELTAGERLISTE Han herred Nr navn

Klub

4 11 17 23 54 58 60 87 95 107 138 172 192 250 281 334 371 377 412 425 427 430 434 497 519 544 668 694 724 837

Motorcykel Clubben Svendborg Aarhus Motor Klub Randers Motor Sport Randers Motor Sport Hjørring Motor Sport Frederiksborg Amts Motorklub Næstved Motor Klub Han Herred Motorklub Randers Motor Sport Motorcykel Clubben Svendborg Holstebro Moto Cross Club Fyens Motor Sport Randers Motor Sport Børkop Motor Sport Aarhus Motor Klub Næstved Motor Klub Han Herred Motorklub Han Herred Motorklub Holstebro Moto Cross Club Vestjysk Motocross Club Korskro MX Han Herred Motorklub Aalborg Motor Klub Holstebro Moto Cross Club Næstved Motor Klub Hadsund Motor Klub Broby Moto Cross Klub Motorcykel Clubben Svendborg Aarhus Motor Klub Fyens Motor Sport Motorcykel Clubben Svendborg

Tonni Andersen Stefan Bech Kennet Hvam Simon Wulff Sørensen Martin Bak Lucas Sandbye Ankjær Frederik Højris Kim Ostenfeld Sørensen Nikolaj Peter Elmose Daniel Wozniak Sebastian Kudahl Kærgaard Kristian Kleiner Rasmussen Glen Meier Mathias Hansen Oliver Schmidt Mathias Gryning Andreas Møller Nichlas Bjerregaard Frederik Goul Jensen Simon Mathiasen Daniel Nielsen Sam Korneliussen Oliver Nielsen Oscar Etin Hartvigsen Emil Krog Lasse Rose Rasmus Johansen Rasmus Brandenborg Nikolej Vels Mathias Kløcker

BIKE

KTM Suzuki Yamaha Suzuki Suzuki Honda Ktm KTM KTM Yamaha Yamaha KTM KTM KTM KTM Yamaha KTM Yamaha kawasaki Kawasaki Yamaha GasGas Kawasaki KTM KTM KTM Suzuki KTM KTM 450cc YAMAHA

TEAM

AMX RACING TEAM RGS Suzuki Schneider Racing Miljøexperten Easy MX Racing RGS Suzuki Schneider Racing RGS Suzuki Schneider Racing JØ HONDA - Osetbikes Racing Wsr/ JG Stillads AMX RACING TEAM Wozniak MX Racing Team One3Eight Motorsport Mx-Shop Hedegaard Racing Miljøexperten Easy MX Racing Easy MX Miljøexperten EasyMX Racing Yamaha Store Roskilde MX-Shop Racing YAMAHA SKANDINAVIEN Kærsgaard motorservice KÆRSGAARD MX SKMoto EasyMX GasGas Westcoast MX TEAM PRO-MX / NR-SERVICE Richter Mx / Kukkonen Mx Service Mx-Shop Hedegaard Racing Kaduuz Racing Suzuki Mx-shop

P

P

P


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 27

DELTAGERLISTE Han herred Nr navn

Klub

7 47 85 124 131 173 181 187 256 298 322 444 454 475 515 522 556 569 572 606 620 725 838 839 887 900 959

Aarhus Motor Klub Næstved Motor Klub Randers Motor Sport Hedelands Motorklub Randers Motor Sport Han Herred Motorklub Randers Motor Sport Næstved Motor Klub Næstved Motor Klub Randers Motor Sport Randers Motor Sport Aalborg Motor Klub Kolding Motocross Klub Næstved Motor Klub Fyens Motor Sport Kolding Motocross Klub Han Herred Motorklub Næstved Motor Klub Kolding Motocross Klub Svebølle Motocross Klub Randers Motor Sport Næstved Motor Klub Frederiksborg Amts Motorklub Frederiksborg Amts Motorklub Han Herred Motorklub Motorcykel Clubben Svendborg Børkop Motor Sport

Mads Rasmussen Rasmus Daugaard Kasper Bæk Iversen Mathias Tang Christensen Line Dam Jakob Kjær Nielsen Mads Vendelbo Kasper Dehnhardt Magnus Smith Nicklas Haagensen Mads Balzer Kenneth Kaalund Thomas Rasmussen Oliver Olsen Mads Fredsøe Søren Rasmussen Alex Støttrup Nielsen Marcus Petersen Rasmus Pedersen Magnus Øriis Nielsen Tobias Caprani Jonas Stub William Voxen Kleemann Victor Voxen Kleemann Mark Ostenfeld Sørensen Christian Skøtt Mike Underbjerg Lauritsen

BIKE

Suzuki Kawasaki KTM Kawasaki Yamaha Suzuki KTM ktm YAMAHA ktm KTM Yamaha Kawasaki Kawasaki KTM Yamaha KTM ktm ktm Honda CRF450 GasGas TC 125 Husqvarna Husqvarna KTM GASGAS Yamaha

TEAM

Kaduuz Racing Atv-garagen Kærsgaard Motorservice Easy MX / JK Racing RGS Suzuki Schneider Racing WestcoastMX NR Service Racing Team Yamaha/Wozniak Racing Team MILIJØ EXPERTEN/EASY MX RACING Westcoast MXst Yamaha Skandinavien/EasyMx E.S Teknik - Kawasaki DK Kærsgaard Motorservice MX-Shop Hedegaard Racing Kajs MC STX west side Racing WZ Racing JØ HONDA RACING Kaduuz Racing Bauerschmidt motorrad Bauerschmidt motorrad AMX RACING TEAM AMX Racing Team Filten Racing Team

P

P

P


28 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

DELTAGERLISTE Han herred Nr navn

Klub

37 101 111 131 145 153 189 235 325 339 389 500 615 644 658 664 702 705 798 815

Broby Moto Cross Klub Aalborg Motor Klub Randers Motor Sport Randers Motor Sport Aarhus Motor Klub Børkop Motor Sport Fyens Motor Sport Næstved Motor Klub Motorcykel Clubben Svendborg Amager Motocross Klub Thy Motocross Klub Hedelands Motorklub Hjørring Motor Sport Hedelands Motorklub Haderslev Motor Sport Randers Motor Sport Næstved Motor Klub Børkop Motor Sport Holstebro Moto Cross Club Vestjysk Motocross Club Korskro

Clara Linneberg Joan Andersen Charlotte Longhi Line Dam Ida Hansen Barbara Aagaard Katrine Juhl Nielsen Signe Daugaard Sara Andersen Karen Øriis Nielsen Kirstine Villadsen Silke Rosenkilde Knudsen Annsofie Dyrbye Beck Laura Uldahl Raunkjær Caroline Andrea Bomme Holch Amalie Møller Gertsen Anna Henriksen Legaard Malou D Jakobsen Laura Krarup Heidi Randeris Nielsen

BIKE

Tm Honda Yamaha Yamaha Yamaha Yamaha KTM Husqvarna KTM Honda ktm KTM Suzuki Husqvarna yamaha Yamaha KTM KTM KTM Suzuki

TEAM

mureren mx One O One / Fasthouse MMSPORT Easy MX / JK Racing Danish Rally Cats YSR / Yamaha Risk racing Skandinavia Flex-box Racing JØ Honda Racing RISK Racing Scandinavia Strudsen Racing Raunkjær/WSR TBService Racing Team MG MX TEAM Team Legaard KTM SCANDINAVIA / CJHANDEL.DK Krarup Racing

P

P

P


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 29

DELTAGERLISTE Han herred Nr navn

Klub

24 73 94 200 404

Randers Motor Sport Silkeborg Motor Sport Aarhus Motor Klub Silkeborg Motor Sport Randers Motor Sport

Henrik Mogensen Keld Vestergaard Andersen Morten Mogensen Zander Kristiansen Patrick Kirk

BIKE

HONDA Honda CRQF WSP Honda WSP

TEAM

MOGENSEN QUAD RACING Quad Team Vestergaard Mogensen Quad Racing Racing Team Silkeborgkanocenter

P

P

P


30 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Thomas Kjer Olsen ser frem imod sin første sæson i MXGP-klassen ved VM. Takterne har været fænomenale for det danske es. MOTO hepper på Thomas! Foto: Stefano Taglioni/Husqvarna.


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 31


32 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Clean your bike within minutes

Red, white, orange, yellow, blue or green, we’ll put a sparkle on your machine!

Black Sheep MX Stendyssevej 30, 9850 Hirtshals, (+45) 21174017, Info@blacksheepmx.dk, www.blacksheepmx.dk


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 33


34 | MOTO - Danmarks Motocross Magasin

Alle sportsgrene har ting der ikke kan forklares, uanset hvor meget man så prøver: I fodbold kan de for eksempel ikke forklare, hvorfor en pludselig brise, får samtlige spillere til at rulle rundt på grønsværen. I dart kan de ikke forklare hvorfor nogen kalder det for en sport. Og i gaming kan de ikke forklare, hvorfor det tilsyneladende er cool at bruge tid på nu, men noget der bare gjorde en til en nørd, dengang Skriverkarlen gik på HTX … Og det har vi altså også i motocross. Herunder er et par af dem listet op i tilfældig rækkefølge. Her er ting i motocross der ikke kan forklares: 1. Mængden af folk der først har lyst til at se cross, når alle flagposter er besat. 2. Hvordan SoMe-reklamer for Rockstar Energy altid ser så spontane ud. 3. Nummersystemet til Herning Supercross. 4. Hvor meget af sin selvforståelse det egentlig er sundt at lægge i et nummer. 5. Reglementets prioritering af ændringer i nummerplade-farverne, 25 år efter nogen manuelt talte et crossløb sidst. 6. Om nogen køber FXR-tøj, eller om det blot dukker op hjemme hos folk. 7. Folk der siger ”suttet bolsje” om noget, uden at skamme sig. 8. Hvordan Ronnie Mac kan være abnormt plat og abnormt cool på samme tid. 9. Manglen på hajfinner på hjelmene. 10. Kørere med affjedring til 100.000, og en hjelm fra Biltema. 11. Kørere med affjedring til en 5’er, og en hjelm fra Biltema. 12. Hjelme fra Biltema. 13. Folk der ikke synes 500cc 2-taktere er federe end alt andet. 14. Er disse folk farlige for vores samfund, og bør afskaffes? 15. Ja. 16. Ham der snyder sig til en ekstra træning, ved at køre ud sammen med minierne. 17. I nternetfora, der venter Ben Watsons debut i VM MXGP-klassen, med større spænding end nogen andens. 18. Er disse folk farlige for vores samfund, og bør afskaffes? 19. Øh, endnu mere ja. 20. H vad der er i de selvlysende energidrikke til 5 kroner, de sælger nede i klubben.

21. Må man overhovedet komme sortkrudt i? Og methanol? 22. Hvorfor der ikke findes perfekt cross-vejr? 23. Folk der har brillestroppen nede i nakken. 24. Og trøjen ude af bukserne. 25. Og skyggen slået ned. 26. At have ærmerne oppe, er så til gengæld mega badass, til trods for hvad rygterne siger. 27. Og til trods for hvor mange stævneledere der siger at jeg ikke må køre med det.


MOTO - Danmarks Motocross Magasin | 35

Tekst & foto: Mikkel Wendelboe #591

(27b. Der står ordret i reglementet at jeg bare skal være iført ”langærmet trøje,” og det er jeg såmænd stadig, selvom ærmerne er trukket op. Er vi enige? Godt så.) 28. At man i yderste konsekvens bliver udelukket, hvis man diskuterer for passioneret med stævnelederen. 29. Om runde Ricky Carmichael var mere cool end tyndere Ricky Carmichael. 30. Et næsten diabolsk had til elcrossere. 31. Folk der siger ”WM” når de snakker om verdensmesterskabet. 32. Eller Die WeltMeisterschaft, som de må kalde det i daglig tale? 33. Stædigheden hos dem der stadig skriver ”ET licens.” 34. *Suk*

35. Eller ”ET udstødning,” når de skal sælge grej. 36. *Suk igennem megafon* 37. Josh Hansen. 38. Speedway. 39. – og den hype der er omkring fænomenet. 40. Hvorfor vi ikke har nogle strandcross, i et land der består 70% af strand. 41. Gulpladesystemet. 42. Manglen på sighting laps i dansk motocross. 43. Hvorfor man ikke bliver budt velkommen i OB-klassen, hvis ikke man har brugt mindst 50k på gejl. 44. Hvordan nogen har så meget fritid, at de kan nå at lave så mange sære, hadefulde lister over ting de ikke bryder sig om …


Mød DonJoy og den lokale Fysioterapeut til alle DM Motocross afdelingerne – og få en snak om knæskader og knæskinner.

Vi tager din sikkerhed alvorligt. Med DonJoy knæskinner får du knæskinner der beskytter dit korsbånd, din menisk og dine ledbånd – både forebyggende og efter en skade. Alt dette er klinisk dokumenteret ved talrige studier.

Find din lokale forhandler af knæskinner på www.ondtiknaet.dk FØLG DONJOY KNÆSKINNER PÅ FACEBOOK

ARMOR FOURCEPOINT

med Impact Guard

by

DJO Nordic AB | info.nordic@DJOglobal.com | www.DJOglobal.dk