__MAIN_TEXT__

Page 1


El port de Nova York és un dels que té més moviment de passatgers i de contenidors de tota Amèrica. Està situat sobre la desembocadura del riu Hudson, en l’Upper New York. La seva entrada des de l’oceà està presidida per l’Estàtua de la Llibertat, que dóna la benvinguda als visitants. L’anècdota: l’Estàtua de la Llibertat va ser un regal de França al poble de Nova York, per celebrar els 100 anys d’independència dels Estats Units.


Sant Petersburg és la ciutat dels tsars, els antics governants russos, perquè durant anys va ser la capital de l’imperi rus. Els seus canals, palaus, edificis i esglésies enlluernen els visitants per la seva bellesa. Quina ciutat més elegant! El gran port de la ciutat es situa sobre el riu Neva, que permet l’entrada dels vaixell des del Bàltic. La història: el nom d’aquesta ciutat ha canviat tres vegades en menys d’un segle. Primer va ser Sant Petersburg; després la van batejar com Petrograd i després li van posar el nom de Leningrad. Avui en dia té el nom original.


A la costa de Hawaii hi ha un munt de petits embarcadors turístics que acullen els bojos pel surf. Presidides per un paisatge volcànic, aquestes platges plenes de taurons produeixen, segons diuen, les ones perfectes per fer surf. La curiositat: Hawaii és un dels 50 estats que componen els Estats Units, però és un conjunt d’illes situades en ple Oceà Pacífic.


Profile for Mosquito Books Barcelona

Ports  

Ports  

Advertisement