a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1


GRANS PREDADORS Tigre de Java

Caçador temible, originari d'aquesta illa d'Indonèsia. Tenia un pelatge increïble amb més de 100 ratlles. Van ser molt abundants fins que l'home va començar a treure-li espai per dedicar-lo a l'agricultura. El 1979 es van trobar empremtes de tres exemplars. Des d’aleshores, cap altra notícia ...

Puma nord-americà

Encara que no ha estat declarat oficialment extingit per la UICN, ningú no l’ha vist des de 1938. Als Estats Units el consideren desaparegut.

Linx nòrdic de Sardenya

Va ser una subespècie del linx nòrdic que va habitar l'illa italiana de Sardenya fins fa poc més de 50 anys. Mesurava només 1 metre de llarg, però era elegant, veloç i intel·ligent.

10


Lleopard de Zanzíbar

Originari de l'arxipèlag de Zanzíbar, a Tanzània. Era una mica més menut que els lleopards comuns i les seves taques eren més petites i difuminades. Gran caçador, fou caçat per l'home fins a la seva extinció.

Tigre de la mar Càspia

També anomenat tigre persa, era un animal molt bonic. El seu pelatge era groc daurat amb ratlles marrons en comptes de negres. A l'hivern el pèl creixia molt per protegir-lo del fred. Els mascles podien mesurar gairebé 3 metres i pesar 240 Kg.

Pantera nebulosa de Formosa

El seu nom prové de la densitat i forma del seu pelatge. Era una pantera nativa de Taiwan, i en aquesta illa va ser el segon depredador més temible, per darrere de l’os negre de Taiwan. No se la va considerar extinta fins fa molt poc, el 2013.

Per culpa d’en Tibbles

Sembla increïble però és cert: un gat va eliminar una espècie. Es veu que el senyor Lyall va ser nomenat faroner d'una illa a Nova Zelanda. Com que el treball era molt solitari, va demanar permís per portar en Tibbles, el seu gat, amb ell. Dia rere dia, en Tibbles oferia al seu amo la caça d'un ocell anomenat caragolet de l'illa de Stephen, que habitava només a l'illa, i que desconeixia els perills del gat: això el convertia en una presa fàcil. Quan el faroner va adonar-se'n, l'au ja havia desaparegut de la faç de la Terra.

11


HIPOS, RINOS I COMPANYIA

Rinoceront de Java vietnamita

Hipopòtam nan malgaix

Intenta imaginar un cotxe petit d’uns 3 metres de llarg, 1,7 metres d'alt i un pes de 3 tones. Ja ho has fet? Doncs aquest és el rinoceront de Java vietnamita. Es va extingir en la natura, però en van sobreviure uns quants en captivitat en un parc natural del Vietnam ... fins que el 2010 van morir.

Va viure durant milers d'anys en els rius i els llacs de Madagascar. Encara que la seva vida transcorria sempre al costat de l'aigua, es creu que no menjava plantes aquàtiques, sinó vegetals i baies que trobava a la riba. Necessitava mullar la seva pell sovint, perquè no s'esquerdés.

20


Rinoceront negre de l’Àfrica occidental Es va extingir fa pocs anys, segurament tu ja havies nascut. Vivia a la sabana africana, la qual cosa vol dir que les seves pastures eren a cel obert, no a l'abric dels boscos. Tenia dues banyes, la petita mesurava entre 2 i 55 cm, però la gran podia arribar fins als 1,3 metres en els mascles adults.

21


LA MANADA Llop de Kenai Subespècie de llop gris, originari de la península de Kenai, a Alaska, era un dels llops més grossos que es coneixien. Aquests animals vivien en la profunditat del bosc fins que van ser descoberts el 1895. Els miners i els caçadors, mitjançant la caça i les trampes amb verí, van acabar extingint l’espècie el 1925.

Llop negre de Florida Vivia a milers de km del llop japonès i, no obstant això, el motiu de la seva extinció és semblant: l'home. El llop negre vivia als boscos de la península de Florida, i quan aquests boscos van ser talats i convertits en terres de conreu, les grans famílies de llops negres van quedar al descobert i sense el seu hàbitat. Van desaparèixer a principis del segle XX.

Guineu de les Malvines Provenia de les illes Malvines i era una de les dues úniques espècies de mamífers que habitaven l'illa ... i sent carnívor, què podia menjar? Doncs oques i pingüins que niaven a les illes. Era un animal dòcil, s'apropava a les persones ... La seva confiança va ser la seva perdició. 24


Llop vermell de Gregory

Llop japonès

Era una subespècie de llop vermell, i era també conegut com a llop dels pantans o llop del Mississipí, perquè era originari d'aquesta zona d'Amèrica. El seu pelatge era de color caoba i encara que era parent del llop negre de Florida, la seva grandària era menor.

Subespècie de llop gris que es va extingir a principis del segle passat. Es creu que la causa de la seva extinció va ser doble: d'una banda, la ràbia, i d’una altra l'acció de l'home, que va talar els arbres del seu hàbitat. Per aquesta raó, l'animal no va tenir més remei que apropar-se als grangers i agricultors, que el van caçar fins a acabar amb l’espècie.

Gos Yagan Aquest cànid vivia domesticat entre els indígenes yagans a Terra del Foc, i no se’l pot considerar ni un llop ni un gos, sinó més aviat una guineu. Era utilitzat per caçar llúdrigues. La seva exterminació es va produir cap a principis del segle passat. 25


Profile for Mosquito Books Barcelona

Extints  

Extints  

Advertisement