Page 1

2018


Kunst hoort bij het leven, zoals kassen bij het Westland. Een theatervoorstelling raakt je en muziek kleurt je dag.

Zeg nou zelf: na een lange dag werken of studeren, is het toch heerlijk om achterover te leunen in het pluche? Hoe mooi is het dat dit kan bij jou om de hoek, in Westlandtheater De Naald? Uitzendbureau Greenport People vindt het belangrijk dat de kunst in onze regio gestimuleerd wordt en toegankelijk blijft voor iedereen. Daarom hebben wij ook voor dit theaterseizoen De Naald onze warme steun toegezegd!

Laten we er samen van genieten.

Greenport People ABC Westland 117, Poeldijk Tel. 0174 64 88 05 info@greenportpeople.nl www.greenportpeople.nl


VLEUGELS Onvoorstelbaar. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd De Naald verkozen tot Theater van het Jaar. Niet eerder kreeg een theater deze eervolle titel twee jaar achter elkaar. Het overkwam ons. Dankzij u. Ons fantastische publiek. Dat niet alleen de grote namen en bekende artiesten, maar ook de nieuwe en aanstormende talenten zo hartelijk verwelkomt. U bepaalt daarmee al in grote mate hoe een avond verloopt. Zo’n ontvangst maakt namelijk het verschil. Het zorgt voor dat warme bad waar zoveel artiesten het over hebben. Misschien wel de belangrijkste reden dat allerlei artiesten voor wie De Naald eigenlijk te klein is geworden, naar De Naald blijven komen. U geeft ze namelijk vleugels. Net als dat u ons vleugels geeft. Elke keer weer. Hoe enorm trots we ook zijn op die fantastische titel Theater van het Jaar, de echte kroon op ons werk is natuurlijk uw enthousiasme na afloop van de voorstelling, film of uitvoering.

Inhoudsopgave 05 Partners in Cultuur 09 Familietheater & KinderKwartet 21 Rabo Talenten Concours 135 Bioscoop 136 Cultuur uit eigen regio 140 Algemene informatie 143 Organisatie & colofon 145 Bestelformulier WestlandTheater De Naald Stokdijkkade 3 2671 GW Naaldwijk www.westlandtheater.nl

Kaartverkoop

0174 63 69 00 reserveringen@westlandtheater.nl

Kantoor

0174 63 69 09 info@westlandtheater.nl

Social Media

@TheaterDeNaald westlandtheater.de.naald westlandtheaterdenaald

Hierbij ons nieuwe programma. Laat de voorpret beginnen. Vlieg met ons mee.

Nico Baars Directeur

Otto Freutel Bedrijfsleider

3


CREATIEF EN KWALITATIEF VAN NAALD TOT DRAAD!

WWW.XLBEDRIJFSKLEDING.NL

DE KLEERMAKERS Honderdland 225 2676 LV Maasdijk

T: (0174) 643 662 info@xlbedrijfskleding.nl


ONZE PARTNERS IN CULTUUR

WESTLANDTHEATER DE NAALD BEDANKT DE VOLGENDE BEDRIJVEN VOOR HUN STEUN

5


Heerlijk dineren in het centrum van Naaldwijk! Een uitgebreide avond of snel een hapje eten om vervolgens lekker te borrelen Restaurant Bij5

www.bij5.nl

Een oude pastorie uit 1644, met een gezellig terras en een prachtig gelegen binnentuin. Een restaurant in een monumentaal pand, met een prettige ambiance. Genieten van een heerlijke lunch of een prachtig diner. In de zomer is de tuin ideaal om te blijven zitten tot in de late zomeruurtjes! Reserveer nu via 0174-626 533!

‘Bijzondere ambiance’ De Brasserie Mirell

Wilhelminaplein 8 - 2671 GR Naaldwijk T. 0174 626 533

www.brasseriemirell.nl

Brasserie Mirell is een gezellige brasserie in het hart van het Westland. Wij bieden u een lekkere lunch en heerlijk diner in een gezellige omgeving. Een zakelijke vergadering met uw klanten of bijpraten met een goede vriend op ons zonnige terras. Het is een plek voor iedereen, voor elk moment. Reserveren kan via 0174-620 260!

‘Gezellig voor iedereen’ De Pianobar

Wilhelminaplein 32/33 - 2671 GS Naaldwijk T. 0174 620 260

www.depianobar.nl

Op de hoek van het historische Wilhelminaplein en de Prins Hendrikstraat zet de sfeervolle Pianobar precies de juiste toon. ‘s Avonds schuiven vrienden hier gezellig aan in het restaurant, om later door te schuiven naar het bargedeelte voor frisse pils, verleidelijke wijnen en lichte rosé. Reserveer nu via 0174-628 671!

‘Elke week live muziek’

Herenstraat 3 - 2671 HX Naaldwijk T. 0174 628 671


Met trots financieel regisseur van WestlandTheater de Naald.

DRV Accountants & Adviseurs (voorheen Stolk Accountants & Adviseurs) Zuidweg 59, 2671 MP Naaldwijk, T 0174-242424, naaldwijk@drv.nl www.drv.nl


FAMILIETHEATER Plof onderuit bij de leukste, grappigste of liefste voorstellingen voor het hele gezin. Van Dikkie Dik tot Aladdin en van Masha en de Beer tot de Lejo Kerstshow; genoeg vertier en vermaak voor verschillende leeftijden in De Naald! KinderKwartet Vol trots presenteert De Naald in samenwerking met Buro Bannink: KinderKwartet. Een serie familievoorstellingen door talentvolle theatermakers die zich graag voor willen stellen aan het publiek. De hartjes van de kinderen willen veroveren. Voor een klein prijsje maakt u kennis met deze, soms nog onbekende, theatermakers. De voorstellingen die mee doen in de serie KinderKwartet zijn: ZO 16/09 ZO 18/11 ZO 17/03 ZO 19/05

Ridder Florian (4+) De Reuze Dwerg, die een kopje kleiner wil zijn (4+) Aan tafel (2+) WC Monster (5+)

blz. 10 blz. 12 blz. 16 blz. 19

U boekt het KinderKwartet voor slechts â‚Ź 28,00 per persoon via onderstaand formulier. Alle voorstellingen zijn op zondagochtend om 10.30 uur en zijn te herkennen aan het logo. Geeft u deze theatermakers een kans om de vlieguren te maken die nodig zijn? Ga met ons mee op zoek naar de mooiste pareltjes van het familietheater.

BESTELFORMULIER KINDERKWARTET Voorletters

M/V

Naam Adres Postcode Woonplaats Telefoon Mobiel E-mail Aantal personen per serie Handtekening

Inleveren of opsturen gedurende de voorinschrijvingsperiode t.a.v.: WestlandTheater De Naald, afdeling reserveringen, Stokdijkkade 3, 2671 GW Naaldwijk. Let op: deze serie staat los van de reguliere vroegboekkorting.

9


FAMILIE

THEATER

4+ ZO 16 SEP 10.30 UUR Heer Otto

Ridder Florian

RABO ZAAL

€ 11,00

RESERVEER

ONLINE

10

Ridder Florian is niet echt een held. Behalve voor draken is hij ook bang voor stoere ridders, boze buurmannen en voor slapen in het donker. Vandaag heeft Florian er genoeg van. Hij wil niet meer bang zijn! Maar hoe doet hij dat? Er is maar één oplossing: op bezoek gaan bij het oude vrouwtje. Oei, bij die gedachte alleen al staat Florian te trillen op zijn benen. Zal hij het durven? Ridder Florian is een humoristische, muzikale voorstelling om bij te giebelen en te griezelen. Gebaseerd op de bekende prentenboeken van Marjet Huiberts & Philip Hopman. Een voorstelling over bang zijn voor van alles en toch de moed hebben om te proberen.

www.heerotto.nl


FAMILIE

THEATER

Dikkie Dik & Ik Stichting Twee-ater Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen op hele gekke plekken, of juist druk over de toetsen van de piano rent en hop, in de gordijnen springt om daarna je nagels eens flink te scherpen aan de leuning van de bank. In Dikkie Dik & Ik mag het allemaal. Want Dikkie Dik is jarig en dat vieren we met een kattenfeest! Zodra je De Naald binnen stapt, bevind je je in de wereld van een kat. Bijna alles is een slaapplek. Het kleed kan zomaar van de tafel worden getrokken en in de gordijnen mag je rustig hangen. Laat je fantasie deze middag de vrije loop en neem een kijkje in de wereld van Dikkie Dik!

www.vanaf2.nl

2+ ZO 14 OKT 14.30 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

â‚Ź 13,50 RESERVEER

ONLINE

11


De Reuze Dwerg, die een kopje kleiner wil zijn Mark van Vliet Ivan is veel te groot voor een dwerg. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. De andere dwergen zijn hem en zijn klassieke muziek helemaal zat en hij wordt verbannen uit hun dorp. Ivan gaat op zoek naar zijn ware ik en komt erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is…

RESERVEER

ONLINE FAMILIE

THEATER

4+ ZO 18 NOV 10.30 UUR

RABO ZAAL

€ 11,00

www.markvanvliet.nl

Lejo Kerstshow Leo Petersen

FAMILIE

THEATER

3+ ZO 09 DEC 11.00 UUR

Lejo, het beroemde vingerpoppetje met die oogjes, komt dit jaar met een heuse Kerstshow naar De Naald. Hij neemt al zijn vrienden mee. Ze versieren een boom, zingen kerstliedjes, luiden de jingle-bells en zelfs Rudolf het Rendier komt langs. Een vrolijke kerstvoorstelling voor de héle familie. Na afloop kan iedereen zijn eigen Lejokerstpoppetje knutselen en bespelen. Kerst begint dit jaar in De Naald met de Lejo Kerstshow!

RABO ZAAL

RESERVEER

ONLINE

€ 11,00

12

www.lejo.nl


FAMILIE

THEATER

Alone@Home Martijn Fischer, Eddie B. Wahr e.a.

8+ ZO 09 DEC 15.00 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL Een doldwaze familiekomedie met een knipoog naar de alom bekende kerstfilm. Een middag vol avontuur, live muziek en spektakel met huiveringwekkende stunts in een waanzinnig decor. Maar ook een voorstelling over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid. Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

â‚Ź 19,00 RESERVEER

ONLINE

Twee kinderen, die elkaars bloed wel kunnen drinken, zijn alleen thuis wanneer twee stuntelige beroepscriminelen op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het de heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Alone@Home is het spannendste winteruitje van dit seizoen!

www.bostheaterproducties.nl

13


FAMILIE

THEATER

6+ ZO 13 JAN 15.00 UUR Theater Terra

Aladdin

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 17,25 RESERVEER

ONLINE

In een betoverde stad probeert Aladdin, een straatjongen met veel lef, een mooie Arabische prinses uit de handen van een boze tovenaar te redden. Met hulp van de geest uit een magische wonderlamp kan Aladdin ineens een machtige prins worden. Dan probeert de tovenaar om ook de lamp met magische krachten in handen te krijgen. Om de prinses te redden en de tovenaar te verslaan, moet Aladdin bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden! Het eeuwenoude duizend-en-één-nacht sprookje is door Theater Terra bewerkt tot een nieuwe familiemusical en komt tot leven in De Naald. Laat je betoveren en stap op het vliegende tapijt naar de magische wereld van Aladdin.

14

www.theaterterra.nl


FAMILIE

THEATER

De Kleine Zeemeermin De Musical Van Hoorne Entertainment Duik mee in het eeuwenoude verhaal van De Kleine Zeemeermin die verliefd wordt op een knappe mensenprins. Met Sita als de lieve Kleine Zeemeermin met haar prachtige staartvin en wonderschone stem. Natuurlijk reist ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien mee naar de betoverende wereld onder water. Zoals altijd zorgen zij voor een flinke dosis aanstekelijke humor en hi-hilarische scènes voor jong én oud.

4+ ZO 10 FEB 13.00 UUR 15.30 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 20,00 RESERVEER

ONLINE

Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld. Kom verkleed, ga na afloop op de foto tijdens de meet & greet en dans er nog even lekker op los op het Onderwaterbal. Een sprookjesachtige middag!

www.VanHoorne.com/KleineZeemeermin

15


FAMILIE

THEATER

2+ ZO 17 MRT 10.30 UUR TG Locals

Aan tafel

RABO ZAAL

€ 11,00

RESERVEER

ONLINE

16

Is het een struik? Is het een klimrek? Is het een huisje? Kun je erin? In het decor rinkelt een banaan, klinkt er getrommel op een pannenset en regent het melodietjes. Twee spelers en een muzikant nemen je mee op een avontuurlijke ontdekkingstocht door een doolhof vol verrassingen. Er wordt verteld, gezongen, geproefd en ontdekt. Over heel veel of te weinig hebben en hebberige taferelen. Over samen en alleen en uiteindelijk toch maar delen. Voor alle kinderen met fantasie. Ook voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Voor alle zintuigen. Schuif maar aan!

www.tglocals.com


FAMILIE

THEATER

Masha en de Beer Live! Van Hoorne Entertainment Masha is een vrolijk, klein meisje en haar beste vriend is‌ een grote bruine beer! Na de populaire animatieserie op Netflix en NPO3 komen Masha en de Beer voor het eerst naar De Naald met hun eigen familiemusical. In Masha en de Beer Live! heeft Beer eindelijk zijn rust gevonden. Maar zijn ondeugende buurmeisje Masha kan geen seconde stilzitten. Ook nu komt ze samen met Beer en al haar andere bekende vriendjes terecht in een doldwaas avontuur. De fleurige decors, vrolijke meezingliedjes en het hartverwarmende verhaal maken van Masha en de Beer Live! een onvergetelijke theaterervaring voor de hele familie. Na de voorstelling verlaten Masha en haar vriendjes zelfs even hun knusse huisjes in het bos om met jou op de foto te gaan in onze foyer. Het wordt ongetwijfeld beregezellig!

www.VanHoorne.com/MashaendeBeer

2+ ZO 07 APR 13.00 UUR 15.30 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

â‚Ź 19,50 RESERVEER

ONLINE

17


18


FAMILIE

THEATER

WC Monster Lefkop Elène werkt al jaren als toiletjuffrouw in een superduur warenhuis, maar droomt eigenlijk van verre reizen. Maar daar heeft ze het geld niet voor. Ze verveelt zich. Elke dag is hetzelfde. Ze zit dag in dag uit, haar nagels poetsend met een WC-borstel, bij de toiletten. Op een dag is er iets raars aan de hand. Elène’s klanten gaan de WC in, maar komen er niet meer uit. Ze gaat op onderzoek uit. Zal ze het mysterie ontrafelen? Een flitsende, humoristische voorstelling over je angsten overwinnen en je dromen najagen. Theaterkrant: “WC Monster is overduidelijk met veel plezier en liefde gemaakt.” Een bezoek aan dat kleine kamertje wordt na het zien van deze voorstelling nooit meer hetzelfde!

www.lefkop.nl

5+ ZO 19 MEI 10.30 UUR

RABO ZAAL

€ 11,00

RESERVEER

ONLINE

19


Rabo Talenten Concours

Neemt u plaats in de Rabo zaal?

Het talent van morgen ontwikkelt zich vandaag WestlandTheater De Naald biedt nieuw talent een podium en investeert daarmee in de toekomst. Wij zijn daarom trotse sponsor van het Rabo Talenten Concours.

www.rabobank.nl/westland Growing a better world together


ALTIJD OP ZOEK NAAR NIEUW TALENT! GENIET MEE, OORDEEL MEE EN BEPAAL MEE

RABO TALENTEN CONCOURS Wie maakt gelijk al bij een eerste optreden grote indruk? Wie gaat er aan de haal met de publieksprijs van € 1.000,00? Wie speelt binnen afzienbare tijd de Koornneef Retailgroepzaal plat? Kortom, welke van de nieuwe talenten die wij in onze Rabo zaal presenteren, zien we de komende jaren met uw vertrouwen terug in De Naald? Het talent van morgen, ontwikkelt zich vandaag. Een podium en publiek zijn voor die ontwikkeling van groot belang. Investeren in nieuw talent, is investeren in de toekomst. Dankzij Rabobank Westland bieden wij u dit seizoen trots de zevende editie van het Rabo Talenten Concours. De spelregels zijn als volgt: V  oor alle deelnemende voorstellingen betaalt u de vaste lage prijs van € 16,50 per kaartje, inclusief garderobe en consumptie. D  irect na de voorstelling wordt u gevraagd uw waardering te geven op een beoordelingsformulier. Houd bij uw oordeel a.u.b. rekening dat het veelal nieuwkomers zijn die hun eerste stappen op het podium zetten. A  an het einde van het seizoen wordt bekend gemaakt welke voorstelling door u als hoogst is gewaardeerd. Deze artiest ontvangt van Rabobank Westland een stimuleringsprijs van € 1.000,00 U  neemt niet alleen deel aan die spannende zoektocht naar nieuw talent, u bepaalt mede welke artiesten zich in de toekomst verder kunnen ontwikkelen en doorgroeien naar de Koornneef Retailgroepzaal. Deelnemende artiesten 2018/2019 Dag Artiest WO 12/09 VR 21/09 WO 26/09 WO 03/10 VR 12/10 WO 17/10 WO 31/10 WO 14/11 WO 21/11 WO 28/11 VR 07/12 WO 12/12 WO 19/12 WO 09/01 DO 10/01

Blz.

Janneke Jager Riza Tisserand Hun & De Gestampte Meisjes Finalisten AKF Thijs Kemperink Kiki Schippers Zoutmus Flip en De Noormannen Patrick Nederkoorn Matroesjka Janneke de Bijl & Kasper van der Laan Victor Luis van Es OLDENHERMANNS Rockacademie Kirsten van Teijn

24 29 32 35 40 42 47 51 56 59 65 66 70 75 76

Dag Artiest WO 16/01 WO 23/01 WO 06/02 WO 13/02 WO 06/03 WO 13/03 WO 20/03 WO 03/04 WO 10/04 DO 11/04 VR 12/04 WO 17/04 WO 24/04 WO 08/05

Blz.

The Junction 78 Anne Neuteboom 82 Thijs van de Meeberg 88 Helge Slikker 92 Daniëlle Schel 98 Emiel van der Logt 103 Anne & Lisa 107 Finalisten Leids Cabaret Festival 114 Lonneke Dort & Maarten van den Berg 118 Clean Pete 119 Andries Tunru 120 Roovers & van Leeuwen 120 Yvonne van den Eerenbeemt 124 Finalisten Cameretten 127

21


THEATER

CONCERT VR 07 SEP 20.15 UUR

PRINCE TRIBUTE BAND

KOORNNEEF THE CELEBRATION OF PRINCE

RETAILGROEPZAAL

€ 20,50 RESERVEER

ONLINE

Meer dan honderdvijftig miljoen verkochte singles en albums. Zeven Grammy Awards, een Golden Globe en een Oscar voor het nummer Purple Rain. Zonder twijfel één van de grootste artiesten van de afgelopen decennia: Prince. Met zijn mix van disco, funk en jazz had Prince een herkenbaar geluid, dat miljoenen fans wereldwijd wist te boeien. Zijn dood in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Zo ontstond de Prince Tribute Band. Stomend. Funky. Acht muzikanten die het aandurven om het hoogstaande muzikale niveau en de live performances van Prince aan te gaan. Met onmisbare hits als Kiss, 1999, Controversy, When Doves Cry en natuurlijk Purple Rain brengt de Prince Tribute Band een ode aan Prince.

22

www.kikproductions.nl


CABARET

JASPER VAN KUIJK

JANUS

In Janus bekijkt Jasper van Kuijk de zaken rigoureus van twee kanten. Want in onze gepolariseerde wereld lijkt het wel steeds óf-óf, maar het is natuurlijk net zo vaak én-én. Dus laat Van Kuijk zijn compromisloze nuance los op de actualiteit. Hij zet zijn tanden in het nu, met de mix van scherpte en lichtvoetigheid die je kent uit zijn ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’-columns in de Volkskrant. Hij analyseert, fileert en serveert met een lach.

ZA 08 SEP 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 18,50

RESERVEER

ONLINE

NRC zag de voorstelling en schreef: “Soepele vertelstijl en originele grappen. Door de slimme dwarsverbanden blijft Van Kuijk tot het eind toe boeien.” De Volkskrant: “Een in hoog tempo gebrachte gedachtestroom, waarmee hij een eigen geluid laat horen binnen het cabaret”. Dus kom genieten van cabaret om bij naar voren te leunen.

www.jaspervankuijk.nl

23


CABARET WO 12 SEP 20.15 UUR

JANNEKE JAGER

RABO ZAAL FEMME FAÇADE

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Je wordt er vanzelf goed in. Balanceren op een koord, door brandende hoepels springen, wilde beesten temmen. Jezelf in te krappe acrobatenpakjes hijsen terwijl je liever in het kanon wilt kruipen. Altijd onderweg, altijd glimlachen, altijd een enge clown op de loer. Maar wat gebeurt er als je ‘s avonds je schmink afveegt? In Femme Façade neemt Janneke Jager je mee naar de wereld achter het gekleurde circusdoek. Waar ligt de grens tussen magie en illusie in wat we laten zien? Welke verhalen vertellen wij aan de wereld? En wie vinden we daarbij eigenlijk belangrijker: onszelf of ons Hooggeëerd Publiek? “Wervelend en gretig”, schreef Dagblad van het Noorden over deze dramaqueen met een vleugje Groningse nuchterheid. Pittig, grappig en ontwapenend.

24

www.jannekejager.nl


CABARET

HENRY VAN LOON

ONZE HENRY

Hij is bij velen bekend van het succesvolle tv-programma De Luizenmoeder als conciërge Volkert en gooide hoge ogen met zijn roast van Giel Beelen. Parool riep Henry van Loon na het zien van zijn vorige voorstelling uit tot “één van de meest getalenteerde komieken van Nederland” en de Volkskrant schreef: “Van Loon heeft een bijzondere comedystijl ontwikkelt waarin hij stand-up, typetjes, liedjes en visuele grappen samenbrengt.” In zijn nieuwe voorstelling wurmt deze tikkeltje rare snuiter zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen.

DO 13 SEP 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 17,00

RESERVEER

ONLINE

Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk. Na afloop treed je met een parelmoerglans naar buiten en fluister je hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner: “Dat was nu echt weer iets voor Onze Henry.”

www.henryvanloon.nl

25


TONEEL

VR 14 SEP ZA 15 SEP 20.15 UUR

JUDAS

RENÉE FOKKER, EVA VAN DE WIJDEVEN,

KOORNNEEF RETAILGROEPZAAL MARGO DAMES & TRUDY DE JONG

€ 28,50 RESERVEER

ONLINE

‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’ Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Een aangrijpende voorstelling die laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. Geen vroegboekkorting.

26

www.judasintheater.nl


CABARET

VAN DER LAAN & WOE

PESETAS

DI 18 SEP WO 19 SEP 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL Met een mix van bonte scènes, muzikale acts en sterk samenspel stonden Van der Laan & Woe vorig seizoen in De Naald. Met groot gemak schakelen de mannen in Pesetas van het ene naar het andere personage. Een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je erbij bent geweest. Het zou eeuwig zonde zijn om ze te missen. Daarom nog twee avonden in De Naald.

€ 21,00 RESERVEER

ONLINE

Ze sleepten de Neerlands Hoop in de wacht voor aanstormend talent en pakten daarna in één keer door met een nominatie voor de Poelifinario; de VSCD Cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma. Over hun nieuwste voorstelling Pesetas oordeelde de Volkskrant: “Een verbluffende show waarmee Van der Laan & Woe zichzelf overtreffen.” Kom en oordeel zelf.

www.vanderlaanenwoe.nl

27


THEATER

CONCERT DO 20 SEP 20.15 UUR

ROCK4

KOORNNEEF 50 JAAR ABBEY ROAD

RETAILGROEPZAAL

â‚Ź 21,50 RESERVEER

ONLINE

Ze verkochten honderden zalen door heel Europa uit met alleen hun stemmen. De zwaarste, moeilijkste en misschien wel mooiste manier om muziek te maken. Recht uit het hart. Al vijftien jaar behoort Rock4 tot de internationaal gevestigde a capella namen. Met 50 jaar Abbey Road duiken ze in de songs van het beroemde album van The Beatles. Voor de pauze brengen de vier ijzersterke vocalisten bewerkingen van bekende en minder bekende songs van de band uit Liverpool. Na de pauze is het tijd voor de integrale vocale uitvoering van Abbey Road. Misschien wel het beste en meest veelzijdige werk van The Beatles. Met nummers als Come Together, Something, Here Comes The Sun en het prachtige Golden Slumbers.

28

www.rock4.nl


RIZA TISSERAND

BEKEERLING

Rapper, comedian, Radio 1 DJ, FunX presentator. En Moslim bekeerling. In Bekeerling vertelt Riza Tisserand zijn verhaal. Bewust nu pas, want ‘zijn verhaal’ kon ook wel eens verkeerd begrepen worden. En dat terwijl het in 2001 al begon: Riza is Moslim, maar was dat voor 2001 niet. Zijn leven was tot die tijd een aaneenschakeling van nare ervaringen en het onverwachte contact met dit geloof gaf hem de naam die hij nu nog steeds draagt.

MONOLOOG VR 21 SEP 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Een bijzonder openhartige, persoonlijke vertelling waarin Riza zijn levensverhaal blootlegt. Waarom het geloof, en in zijn geval de Islam, hem houvast heeft gegeven voor de rest van zijn leven. Een puur en eerlijk verhaal, met soms spijkerharde grappen.

www.tvbtheater.nl

29


TONEEL

ZA 22 SEP 20.15 UUR

MINOUX

RABO ZAAL MOEDER MAG NIET DOOD

€ 18,00

RESERVEER

ONLINE

Moeder Jopie heeft zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou heeft beloofd haar daarbij te helpen. Ze is alleen vergeten wanneer. Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. “Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor één levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten.” Dochter gaat ondertussen op zoek naar het punt waarop de belofte ooit is gedaan. Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter? Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Ontroerend en optimistisch, voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan.

30

www.westlandtheater.nl


TONEEL

DE VADER

HANS CROISET & JOHANNA TER STEEGE

DI 25 SEP 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 32,00 Tachtig is hij nu. Een gepensioneerde, fervente tapdanser die samen met zijn dochter Anne en haar man Antoine woont. Of was hij een bouwkundig ingenieur die onlangs met pensioen is gegaan en bezoek krijgt van diezelfde dochter en haar nieuwe vriend Pierre? Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert André grip op zijn leven te krijgen dat langzaam uiteen lijkt te vallen zonder dat hij begrijpt waarom. Zijn dochter Anne probeert te helpen. Maar hoe help je iemand die steeds meer wegraakt?

RESERVEER

ONLINE

Hans Croiset kreeg voor de tweede keer in zijn toneelcarrière de Louis d’Or voor zijn fenomenale rol als Alzheimer patiënt in De Vader. Het is de meest prestigieuze prijs die wordt uitgereikt in de Nederlandse theaterwereld. Het Parool: “Kwetsbaar, ontwapenend en ontgoocheld.”

www.senf.nl

31


CABARET WO 26 SEP 20.15 UUR

HUN & DE GESTAMPTE MEISJES

RABO ZAAL ALLES IS WEL & BALLEN 2.0

â‚Ź 16,50

RESERVEER

ONLINE

Een avond dubbele portie vrouwenpower met cabaretduo Hun en het trio De Gestampte Meisjes. De dames van Hun shinen de pan uit met een voorstelling vol van tekst, geen tekst, Nederlandstalige liedjes, dikke dansmoves en levensvragen die niet beantwoord zullen worden. Gewapend met piano’s, gitaren, synthesizers en andere elektronische shit. Kosten nog glitters worden gespaard in Alles is wel. Vol energie en met humor zetten De Gestampte Meisjes in BALLEN 2.0 de man weer op een voetstuk. De klassieke rolverdeling is verdwenen doordat vrouwen denken dat ze alles zelf (moeten) kunnen met als gevolg: de onzekere man. BALLEN 2.0 is een onderzoek naar wat mannen nu eigenlijk willen, naar wat vrouwen van mannen willen en naar wat we nu het liefste van elkaar willen.

32

www.hunspeelt.nl / www.degestamptemeisjes.nl


ED STRUIJLAART

THEATER

CONCERT DO 27 SEP 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 18,00

GITAARMANNEN: VAN CLAPTON TOT SHEERAN

Toen Ed Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op tv zag wist hij twee dingen zeker: ik wil zo’n baard en ik wil zo’n gitaar. Voor de baard moest hij geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Hij bracht twee albums uit, werd door 3FM tot Serious Talent bestempeld en genomineerd voor een 3FM Award. Met Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran gaat een lang gekoesterde droom in vervulling en brengt hij een ode aan de gitaar en zijn helden.

RESERVEER

www.edstruijlaart.nl

ONLINE

GUIDO WEIJERS

DE OUDEJAARSCONFERENCE 2018 In het theater is fantasie echt en de confrontatie puur. Theater is ontsnappen aan de waan van de dag. In het theater mag alles, is er vrijheid zonder grenzen. Daar gelden andere wetten. Zit je gevangen in 2018 en vastgeplakt aan je mobiel, of breek je een avond uit?

CABARET

Voor zijn Oudejaarsconference 2018 heeft Guido Weijers een arsenaal aan gevaarlijke munitie en rake grappen verzameld. Confronterend, intelligent, wars van regels en vooral met veel humor.

RESERVEER

VR 28 SEP 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

ONLINE € 26,00

www.guidoweijers.nl

33


THEATER

CONCERT ZA 29 SEP 20.15 UUR

BOWIE EXPERIENCE

KOORNNEEF THE BEST OF DAVID BOWIE

RETAILGROEPZAAL

€ 29,50 RESERVEER

ONLINE

Hij was één van de meest invloedrijke rockmuzikanten ter wereld. Nummers als Space Oddity, The Jean Genie, Rebel Rebel, Heroes, Let’s Dance en China Girl groeiden uit tot hits van wereldformaat. In 2016 bracht Bowie, na jaren, een nieuw album uit: Blackstar. Het album werd juichend ontvangen door de internationale muziekpers. Twee dagen na de release overlijdt Bowie op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Bowie Experience viert met The Best of David Bowie de muziek van één van de grootste iconen uit de geschiedenis. Een onvergetelijke reis van beeld en geluid door zijn gouden jaren. Een waanzinnige show, afkomstig uit de UK. Een authentiek eerbetoon aan de dunne witte hertog.

34

www.bowieexperience.com


RESERVEER

ONLINE

AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL

FINALISTENTOURNEE 2018

KLEIN KUNST

WO 03 OKT 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

Daar zijn ze! De trotse, belofteen talentvolle finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Maak vanavond kennis met Glodi Lugungu, Michel & Tim en Selma Visscher. De aanstormende talenten hebben heel wat meters gemaakt. Een try-out tournee, masterclasses, de halve finales en uiteindelijk de Grande Finale. Allesbehalve gepokt en al helemaal niet gemazeld staan ze in de coulissen te popelen om hun kunnen te tonen. www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

BUREAU SPORT IN HET THEATER

FRANK EVENBLIJ & ERIK DIJKSTRA Frank Evenblij en Erik Dijkstra brengen de mooiste en opvallendste verhalen uit de sport. Een interactief, vrolijk en journalistiek sportcollege vol humor, maar serieus als het om de inhoud gaat. Mysteries en mythen worden ontrafeld, clichés afgestraft en nieuwe theorieën opgeworpen. Een avond vol fijne satire. Met de beproefde tv-rubrieken ‘meedoen met’, ‘de verhoorwagen’ en een speciale gast uit de sportwereld. Bureau Sport in het theater, een must-see voor de sportén theaterliefhebber.

RESERVEER

AMUSE

MENT

DO 04 OKT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

ONLINE € 24,50

www.bureauvandam.nl

35


THEATER

CONCERT VR 05 OKT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 21,00 RESERVEER

ONLINE

JAN ROT MET DE JAN ROTBAND

HET BESTE

In Carré vierde Jan Rot groots zijn 60e verjaardag en introduceerde hij meteen de nieuwe Jan Rotband. Nu gaan ze op tour met Het Beste van de laatste albums, maar ook Het Beste uit Jans rijke verleden. Met topvertalingen van The Beatles tot The Stones en van Randy Newman tot Bruce Springsteen. Met eigen klassiekers als Hard zingend in het donker, Counting Sheep en het lied over zijn moeder waarmee Jan de Annie M.G. Schmidtprijs won. Frits Spits: “Misschien wel de beste tekstdichter van Nederland. Zijn nieuwe album is verreweg het beste wat ie ooit heeft gemaakt, het heet Magistraal en daar is geen woord te veel bij gezegd.” Het beste moet nog komen, zingt Jan op dit nieuwe album. En dat komt uit. Het Beste is nu.

36

www.janrot.nl


CABARET

ROB SCHEEPERS

KOM MAAR OP

ZA 06 OKT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 17,50 Rob Scheepers beleefde een stormachtige introductie in de Nederlandse theaters. Voor zijn razend succesvolle nieuwjaarsconferences van 2014 en 2015 was geen kaart meer te verkrijgen. Naast cabaretier is Rob vaste columnist van de Privé en wekelijks te horen op Radio Veronica met De week in oneliners. Hoogste tijd dat we kennis gaan maken met deze Brabantse cabaretier.

RESERVEER

ONLINE

Na deze achtbaan realiseert Scheepers zich dat het tweede deel van zijn leven begonnen is. In zijn nieuwe cabaretvoorstelling vertelt hij op scherpe en herkenbare wijze over het dagelijks leven en de verrassende wenteling die het leven zomaar kan nemen. Of hij daar helemaal klaar voor is? Kom maar op!

www.robscheepers.com

37


CABARET WO 10 OKT 20.15 UUR

PETER PANNEKOEK

KOORNNEEF LATER WAS ALLES BETER

RETAILGROEPZAAL

€ 21,00 RESERVEER

ONLINE

Je kent hem van The Roast of Gordon, Dit Was Het Nieuws en De Wereld Draait Door. Slim. Gevaarlijk. Ontwapenend. Peter Pannekoek is terug. Later zal je alles duidelijk worden: wat de bedoeling was en hoe het allemaal begon. Later zal je lachen, genieten, het begrijpen. Later zal je er geen spijt van hebben, want later zal dit worden gezien als z’n meesterwerk. Maar er is geen tijd te verliezen, want het oude is aan het sterven en het nieuwe moet nog geboren worden. Dus nu is de tijd van monsters. Over zijn vorige voorstelling schreef de pers: “Een authentiek talent met een neus voor granieten grappen en een puik gevoel voor timing” (AD) en “Een jonge, sprankelende cabaretier die juichend kan worden binnengehaald” (NRC).

38

www.peterpannekoek.nl


MUSICAL

FATAAL

HOMEMADE PRODUCTIONS

12 + DO 11 OKT 19.30 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL Milan heeft een droom. Hij wil een club. Een club waar je tot diep in de nacht kunt dansen op muziek van de beste DJ’s. En hij wil trouwen met Sophie. Dat wil hij liever vandaag dan morgen. Milan is een doorzetter, de club is binnen de kortste keren een succes. Tot er op een avond drie jongens zijn die zich agressief gedragen. Ze worden de tent uitgezet en willen wraak. Ze wachten Milan op en slaan hem in elkaar. Milan komt in een rolstoel terecht; hij zal nooit meer op z’n benen kunnen staan.

€ 18,00 RESERVEER

ONLINE

Een aangrijpend verhaal met mooie songs en dans, over zinloos geweld en de gevolgen daarvan. Maar ook een verhaal over de kracht van liefde. Gebaseerd op het boek van Carry Slee en de succesvolle verfilming.

www.homemadeproductions.nl

39


CABARET VR 12 OKT 20.15 UUR

THIJS KEMPERINK

RABO ZAAL BONJE!

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

De grote vertelkracht van Thijs Kemperink bracht hem niet alleen in Twente volle zalen, maar ook ver daarbuiten. Deze sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof je bij hem thuis bent. Met ijzersterke grappen over alledaagse situaties, herkenbaar voor iedereen, maar altijd dicht bij zichzelf. Als geestig verteller en met een scherpe timing weet hij de serieuze draad in zijn verhaal te verweven met een vette lach. In zijn nieuwe voorstelling Bonje! gaat Thijs aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het Bonje? Herkenbaar, beeldend verteld en alledaags. Theaterkrant: “Hij is dol op woordgrapjes en zet zijn publiek continu op het verkeerde been.”

40

www.thijskemperink.nl


SHOW

ASHTON BROTHERS

ENFANTS TERRIBLES

ZA 13 OKT 20.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 28,00 “De Ashton Brothers kunnen je laten geloven in het ongelooflijke” (Parool). “Ze trekken alle emoties uit je lijf die theater zo leuk maken” (Theaterkrant). De Ashton Brothers speelden hun spektakelshow Enfants Terribles al meer dan 300 keer in binnen- en buitenland en beleefden met Ashtonia een groot succes. Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen, komen de mannen nog één keer deze te gekke show in De Naald spelen.

RESERVEER

ONLINE

Eeuwenlang werden de best bewaarde geheimen van circusfamilies zorgvuldig van generatie op generatie doorgegeven. Totdat ze terecht kwamen bij de grootste kinderen van de theaterwereld: de Ashton Brothers. Zij doopten de gevaarlijkste acts, de vreemdste trucs en de meest hilarische nummers om tot een bonte mix van muziek, acrobatiek en regelrechte tovenarij. Welkom bij ENFANTS TERRIBLES!

www.ashtonbrothers.nl

41


KLEIN KUNST

WO 17 OKT 20.15 UUR

KIKI SCHIPPERS

RABO ZAAL WAAR

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieders hart. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen. “Veelbelovend debuut”, oordeelde De Telegraaf. “Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten”, concludeerde Theaterkrant. Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en deze lovende recensies voor haar debuut op zak, waagt ze zich nu aan haar tweede voorstelling: Waar. Maar waar is Kiki naar op zoek? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid?

42

www.kikischippers.nl


KOMEDIE

KUNST & KITSCH

RAYMONDE DE KUYPER, LIZ SNOIJINK E.A.

DO 18 OKT 20.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

â‚Ź 27,50 In de regie van Jon van Eerd wordt het Britse toneelstuk Kunst & Kitsch voor het eerst naar Nederland gebracht. Het stuk werd door de gerenommeerde Britse toneelschrijver Peter Shaffer geschreven voor grande dame Maggie Smith. Een heerlijke komedie met puntige teksten, onverwachte wendingen en dolkomische situaties.

RESERVEER

ONLINE

Een tourgids van een oersaai landhuis wordt op staande voet ontslagen omdat zij met haar ongebreidelde fantasie de details van de rondleiding wat spannender maakt door de feiten flink te kleuren. Haar chef krijgt echter wroeging en besluit bij haar langs te gaan om hulp te bieden. De wonderlijke en potsierlijke vriendschap die hieruit ontstaat, is een vrijbrief voor fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.

www.pretpakhuis.nl

43


SHOW VR 19 OKT 20.15 UUR

WËRELDBÄND

KOORNNEEF SLÄPSTICK

RETAILGROEPZAAL

€ 22,50 RESERVEER

ONLINE

Na de sterrenregen in de nationale pers (“ongekend hoog amusementsniveau”, “magistraal”) oogstte de Wëreldbänd eveneens ongekend succes in het buitenland; ze traden op in het grootste kerstcircus van Europa en wonnen de Spirit of the Fringe Award op het gerenommeerde internationale theaterfestival in Edinburgh. Niet zo gek; SLÄPSTICK is muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau! Je waant je op een kermis in 1920. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen ze een enorme hoeveelheid muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid word je een avond lang meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt.

44

www.wereldband.nl


THEATER

CONCERT

THE BLUEBIRDS

ELSKE DEWALL, KRYSTL, RACHÈL LOUISE

ZA 20 OKT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 22,50 Nederland is met zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise een nieuw trio rijker. De drie powervrouwen die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene, besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor countrymuziek ontdekten. De nieuwe formatie The BlueBirds was geboren. Vanavond brengen zij een ode aan de mooiste americana en country songs.

RESERVEER

ONLINE

Geïnspireerd door de hitserie Nashville en het album Trio van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris brengen The BlueBirds in intieme setting hun liedjes. Beleef country klassiekers en minder bekende liedjes van artiesten als de Dixie Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain. Maar er is ook ruimte voor eigen werk van The BlueBirds die met hun eigen sound, plezier en verhalen stralen op het podium.

www.thebluebirdsmusic.nl

45


CABARET DI 30 OKT 20.15 UUR

MARC-MARIE HUIJBREGTS

KOORNNEEF OUDEJAARS 2018 - ONDERWEG NAAR MORGEN

RETAILGROEPZAAL

€ 21,50 RESERVEER

ONLINE

Dé oudejaars 2018. Met Marc-Marie Huijbregts onderweg naar morgen. Waar gaan we naar toe en waar komen we vandaan. Hoe was 2018? Denk daar zelf ook maar over na, want het zou zo maar kunnen dat Marc-Marie het je tijdens de voorstelling vraagt. Wat waren de hoogtepunten, de dieptepunten, het meest onverwachte of de grootste tegenvaller van het jaar? Het komt allemaal langs als we onderweg zijn, Onderweg naar morgen. Na jaren van persoonlijke solovoorstellingen die door pers en publiek werden omarmd, gaat Marc-Marie deze bijzondere uitdaging graag aan; met het jaar en met zichzelf. De Telegraaf: “Een heerlijke verteller voor wie houdt van zijn spreekstijl met onafgemaakte zinnen, zijpaadjes en verrassende wendingen.” Aanstekelijk, onweerstaanbaar en vilein.

46

www.bunkertheaterzaken.nl


MUZIEK THEATER

ZOUTMUS

KUIKENS VAN BETON Geen verhaal. Geen rode draad. Geen boodschap. Maar volgens Theaterkrant wel “een bizar en verslavend universum.” Na drie jaar met succes gespeeld te hebben op Lowlands en De Parade komt Zoutmus naar het theater. Absurdistisch, snel, komisch, muzikaal en energiek. Van een retestrakke funk/rockband transformeren de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène, gevolgd door een maffiaslak, een ridder zonder bereik en een mannetje van metaal.

WO 31 OKT 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Zoutmus neemt je mee in hun onvoorspelbare trip en leert je je eigen maniakale lach kennen. Entree voor oudere mensen is toegestaan. Mensen met een allergie mogen ook komen, maar ook Ruth! Heet je Ruth? Kom dan ook. De Volkskrant: “Eigenzinnig, strak gemonteerd en met flarden rockmuziek die buitengewoon lekker in het gehoor liggen.”

www.zoutmus.nl

47


CABARET WO 07 NOV 20.15 UUR

JAN BEUVING

RABO ZAAL ROTATIE

â‚Ź 17,50

RESERVEER

ONLINE

Heeft hij een nieuw ruitjesoverhemd? Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in? Ja2 + Nee2! Zijn vorige voorstelling Raaklijn werd bekroond met de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. Rotatie is de nieuwe voorstelling van Jan Beuving. Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad.

48

www.janbeuving.nl


THEATER

CONCERT

SEVEN DRUNKEN NIGHTS

THE STORY OF THE DUBLINERS

DO 08 NOV 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 28,00 De zes virtuoze muzikanten van Seven Drunken Nights transformeren deze avond onze theaterzaal tot een ouderwets gezellige pub, waarin vol overgave het verhaal en de muziek van Ierlands favoriete zonen The Dubliners tot leven wordt gebracht. Een iconische Ierse band met een indrukwekkende carrière die meer dan vijftig jaar beslaat. Seven Drunken Nights laat je zingen en klappen bij klassiekers als The Wild Rover, Dirty Old Town, Whiskey in The Jar en natuurlijk The Seven Drunken Nights.

RESERVEER

ONLINE

Diverse leden van de band zijn nauw gerelateerd aan de originele Dubliners of hebben met hen op het podium gestaan. The Story of The Dubliners is een eerbetoon aan de legendarische Ierse groep en een saluut aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie. Irish World: “Don’t miss it.”

www.sevendrunkennights.com

49


PETER HEERSCHOP

DE MINISTER VAN ENTHOUSIASME

In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Leer hard te lachen om alle domme dingen waarvan je dacht dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Want lol is een serieuze zaak.

RESERVEER

ONLINE CABARET VR 09 NOV 20.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 17,50

www.bostheaterproducties.nl

STEF BOS & BAND

KERN

THEATER

CONCERT ZA 10 NOV 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

Een reis van een vijftiger Die stil staat bij de grote thema’s Om de diepte en de hoogte in te gaan Om alles eruit te zingen en te schrijven wat er in zit. Het onzingbare willen zingen En het niet kunnen Het onzegbare willen zeggen En het niet kunnen Het onverklaarbare willen verklaren En het niet kunnen Alles niet kunnen En het toch doen Misschien is dat de kern.

RESERVEER

ONLINE

€ 25,00 50

www.stefbos.nl


MUZIEK THEATER

FLIP EN DE NOORMANNEN

DE BIG ONE

Zijn debuutvoorstelling Make-up leverde Flip Noorman de Wim Sonneveldprijs en een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs op. “Nieuw, ruig, smerig, amusant, gevaarlijk. Ga kijken als je durft”, was de aanbeveling van de pers. In zijn nieuwe wervelwind van een voorstelling vol muziek, poëzie en cabaret wordt Flip opnieuw bijgestaan door het muzikale kunstenaarscollectief De Noormannen.

WO 14 NOV 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Flip Noorman presenteert hier, in het enige hol in een stad waar ze op deze curiositeitenkaravaan een licht durfden te zetten: De Big One. Zoals vertrouwd denderen de muzikale rariteiten als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten maar ook wandaden die de mensheid te bieden heeft, worden onversneden blootgegeven. Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat. Ontwrichting van het evenwicht.

www.flipnoorman.nl

51


MUZIEK THEATER DO 15 NOV 20.15 UUR

LAKSHMI

KOORNNEEF ADEM

RETAILGROEPZAAL

€ 20,00 RESERVEER

ONLINE

“Een debuut waar je niet omheen kan”, jubelde Eric Corton en “bezwerend mooie muziek”, was de eerste reactie van Leo Blokhuis. LAKSHMI wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows op poppodia en festivals debuteert ze nu in het theater met ADEM. LAKSHMI is gefascineerd door het constant sterke verlangen om perfect te zijn, tegelijkertijd betoverd door alles wat kraakt en schuurt. Deze contrasten bezingt ze in haar eigenzinnige nummers vol electro en klassieke elementen. Begeleid door haar band en versterkt door beelden. Een muziektheaterproductie over meisje en vrouw zijn in een zo nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn, maar vooral ook de antiheld. De underdogpositie waar je trots op bent, maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning.

52

www.lakshmimusic.com


THEATER

CONCERT

HARRIE JEKKERS MET KLEIN ORKEST

LATER IS AL LANG BEGONNEN EN VROEGER KOMT NOG 1 KEER TERUG

VR 16 NOV 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 29,50 RESERVEER

ONLINE

De aankondiging dat Harrie Jekkers met Klein Orkest terug zou keren naar het theater zorgde vorig seizoen voor een run op kaartjes. Resultaat: een dik uitverkochte Naald, maar ook veel mensen die we teleur moesten stellen. We zijn dan ook ontzettend trots dat we ze dit seizoen opnieuw mogen verwelkomen. Jekkers die nog één keer terug gaat naar zijn muzikale roots.

Laat mij maar alleen, Later is allang begonnen en Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood). Hits die nog altijd hoog in de TOP 2000 staan. Of wat te denken van de evergreens O, o Den Haag en Over de Muur. Harrie Jekkers laat dit tijdperk herleven met een voorstelling over en door Klein Orkest. Hij wordt daarbij begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: Chris Prins, Niek Nieuwenhuijsen en de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink. Maximaal 4 kaarten per persoon. Geen vroegboekkorting.

www.bvmooiweer.nl

53


TONEEL

VR 16 NOV 20.15 UUR

DENNIS RUDGE & JOY WIELKENS

RABO ZAAL THE MOUNTAINTOP

€ 20,00

RESERVEER

ONLINE

Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968. Een dag later wordt hij vermoord. Dit bekroonde toneelstuk van schrijfster Katori Hall is in het vijftigste sterfjaar van Martin Luther King voor het eerst in Nederland te zien. Een indringende voorstelling, dat belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken en hoe heiligen gewone mensen blijken. Breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen en hoe door zijn vroegtijdige dood volgende generaties werden geïnspireerd zijn boodschap door te geven.

54

www.senf.nl


CABARET

ARIE EN SILVESTER

WIE?!

ZA 17 NOV 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 22,50 De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze Best Of Show komen Arie en Silvester nog eenmaal terug naar De Naald. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd.

RESERVEER

ONLINE

De twee heren gaan als vanouds te keer. ‘Inhoud’ wordt vakkundig platgestampt, ‘theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt keihard de grond in getrapt. Alsof het nooit anders is geweest. Kortom: oude wijn door oude zakken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

www.ariekoomen.nl / www.silvesterzwaneveld.nl

55


CABARET WO 21 NOV 20.15 UUR

PATRICK NEDERKOORN

RABO ZAAL IK BETREUR OPHEF

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Een nominatie voor de Neerlands Hoop 2017, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. “Nederkoorn zet een uitroepteken achter de stempel Groot Talent”, oordeelde de Volkskrant. “Een gedreven, energieke verteller die laat zien dat hij een cabaretier is om rekening mee te houden”, schreef NRC. Persoonlijke verhalen verweven met de actualiteit. Nu is hij terug met zijn nieuwe voorstelling. Waar we naar uit kijken. In Ik betreur ophef vertelt Patrick op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast? Een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

56

www.patricknederkoorn.nl


MUZIEK THEATER

NYNKE LAVERMAN

WACHTER

DO 22 NOV 20.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 22,00 “Hier gebeurt wat. Iets machtigs, iets wat het hier en nu even keihard ontstijgt.” De Leeuwarder Courant over de bejubelde voorstelling Wachter van Nynke Laverman. De vrouw die bewees dat temperamentvolle Portugese fado en de veronderstelde nuchterheid van de Friese taal bij elkaar horen als twee geliefden. Laverman brengt een ode aan het wachten, maar vertelt ook een universeel verhaal over liefde, rouw, verlies en overgave. Een avond die indruk maakt, ontroert. Het wachten waard was.

RESERVEER

ONLINE

“Hoe vaak loop ik niet aan het gras te trekken als ik wil dat het harder groeit? Terwijl ik weet dat het averechts werkt. Dat ik beter het geduld kan opbrengen om iets te laten rijpen, iets te laten ontstaan. Te wachten.”

www.nynkelaverman.nl

57


SHOW VR 23 NOV ZA 24 NOV 20.15 UUR

KOORNNEEF

TINEKE SCHOUTEN

HIGHLIGHTS

RETAILGROEPZAAL

€ 40,00 RESERVEER

ONLINE

Moeten we haar nog introduceren? Tineke Schouten, die al jaren tot de absolute top van het Nederlandse theater behoort. In ruim 35 jaar maakte ze meer dan 23 theatershows, ontwikkelde zij ontelbare typetjes, sketches, tv-shows en maakte ze prachtige liedjes waarmee ze door de jaren heen een enorme schare aan trouwe fans opbouwde. Na “misschien wel de beste show van Tineke ooit” (AD), maakt Tineke in haar nieuwe voorstelling Highlights een reis door haar beroepsmatige carrière. Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes in een nieuw jasje passeren de revue. Uiteraard kan deze vakvrouw het niet laten om de show ook met nieuw materiaal aan te vullen. Een monument van een show, een heerlijke avond uit.

58

www.tinekeschouten.tv


JAVIER GUZMAN

SINTERKLAASCONFERENCE 2018 LIEF & LAF 2

CABARET DI 27 NOV 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

Hij maakte vijf Sinterklaasconferences. Hoogste tijd voor de wervelende zesde. Scherp van tong, filerend, twijfelend en waarachtig. Een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden en soms, heel soms, gebeurt er iets opmerkelijks. Javier Guzman neemt het jaar met je door zoals alleen hij dat kan. Zichzelf vastbijtend in het nieuws. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Een avond onbelemmerd lachen.

RESERVEER

€ 22,00

www.javierguzman.nl

ONLINE

MATROESJKA

BRAINWASH

Brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. Ze wonnen de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival 2014, speelden meerdere keren Lowlands plat en sleepten een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Met BRAINWASH kraakt Matroesjka jouw hersenpan. Met hun knotsgekke personages en vlijmscherpe sketches zetten ze jouw brein op stelten. In een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden.

RESERVEER

CABARET WO 28 NOV 20.15 UUR

RABO ZAAL

ONLINE € 16,50

www.matroesjkaspeelt.nl

59


MUZIEK THEATER DO 29 NOV 20.15 UUR

ROT OP MET DIE GERANIUMS!

KOORNNEEF MAARTEN SPANJER, ARNO SMIT, RUDY BENNETT

RETAILGROEPZAAL

€ 24,50 RESERVEER

ONLINE

& MUZIKANTEN

Een nostalgische muziektheatervoorstelling over de jaren ‘50 en ‘60. De legendarische Motions zanger Rudy Bennett, acteur en schrijver Maarten Spanjer en presentator Arno Smit nemen je mee terug naar deze gouden jaren aan de hand van aanstekelijke en herkenbare hits. Soms om naar te luisteren, soms om lekker mee te zingen. De livemuziek wordt gelardeerd met korte verhalen, herinneringen en foto’s. Rode draad van de voorstelling is de opstandigheid van de bofkontengeneratie. Eigenwijs in de nozemtijd, opstandig in de swinging sixties. Al met al is het aardig gelukt om niet aan allerlei burgerlijke verwachtingspatronen te voldoen. En nu? Gaan we als pensionado’s achter de geraniums zitten? Rot op met die geraniums!

60

www.atnext.nl


CABARET

MARTIJN KONING

KONING VAN DE DIEREN

VR 30 NOV 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 19,00 Hij laat je duizelen met zijn ideeën, hersenspinsels en gedachtekronkels. “Na anderhalf uur ben je net zo bekaf als de komiek. Maar wel heel voldaan”, schreef de Volkskrant. Een rode draad? Daar doet hij weinig mee. “Ik doe sowieso iedere avond iets anders. Als ik elke avond hetzelfde doe, word ik gek.” Hilarisch, scherp en origineel. Martijn Koning is terug.

RESERVEER

ONLINE

In zijn nieuwe voorstelling is Martijn Koning van de dieren. Dieren speelden altijd al een grote rol in zijn voorstellingen, maar nu is het toch écht tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs. Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn. En vooral veel dieren.

www.bunkertheaterzaken.nl

61


THEATER

CONCERT ZA 01 DEC 20.15 UUR

FREEDOM

KOORNNEEF JORDAN ROY & BAND

RETAILGROEPZAAL

€ 27,50 RESERVEER

ONLINE

Het is bijna twee jaar geleden dat George Michael plotseling overleed. Het was de zoveelste superster die ons ontviel en de muziekwereld was geschokt. George Michael was een man met een prachtige stem en een podiumpresentatie waar menigeen jaloers op was en is. In Freedom vertolkt de ijzersterke vocalist Jordan Roy met zijn band het repertoire van één van de succesvolste zangers van de vorige eeuw. Probeer maar eens stil te blijven zitten bij hits als Wake me Up en The Edge of Heaven, of het droog te houden bij ballads als Careless Whisper en Jesus to a Child. Freedom; een waardige ode aan George Michael en zijn muzikale erfenis.

62

www.jordanroy.com


CABARET

RUNDFUNK

WACHSTUMSSCHMERZEN

WO 05 DEC 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 21,50 Een droomdebuut voor het absurdistische duo Rundfunk vorig seizoen. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste cabaretvoorstelling een vloedgolf aan lovende recensies en ontstond er een ware run op kaarten. Daarom komen ze dit seizoen gewoon nog een keer terug naar De Naald.

RESERVEER

ONLINE

In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn. “Hun fantastische timing, enorme lef en zieke, puberale gevoel voor humor maken Wachstumsschmerzen tot een indrukwekkend debuut”, oordeelde NRC. Hier hebben wij niks meer aan toe te voegen. Of toch wel. Kom. Kijken.

www.rundfunk.sexy

63


CABARET DO 06 DEC 20.15 UUR

THOMAS ACDA

KOORNNEEF MOTEL

RETAILGROEPZAAL

€ 22,00 RESERVEER

ONLINE

Reikhalzend kijken we uit naar de eerste solovoorstelling van Thomas Acda. Het idee broeit al sinds het stoppen van het succesvolle duo Acda en De Munnik. Maar eerst regisseerde Thomas twee films, schreef hij een boek en de liedteksten voor de musical De Marathon en vervulde hij de hoofdrol in de met sterren overladen musical Fiddler on the Roof. Hij ontving voor beide musicals een Musical Award waaronder die voor de beste acteerprestatie: “Thomas Acda ontroert.” Nu is hij terug op het toneel met zijn langverwachte eigen, muzikale cabaretvoorstelling, samen met gitarist David Middelhoff. Thomas Acda solo. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Over hoe we met vallen en opstaan proberen invulling te geven aan ons leven.

64

www.thomasacda.nl


CABARET

JANNEKE DE BIJL & KASPER VAN DER LAAN

DUBBELOPTREDEN

Winnares Jury- en Publieksprijs Cameretten 2017. Winnaar Publieksprijs Leids Cabaret Festival 2018. Beiden aangesloten bij het toonaangevende comedycollectief Comedytrain, waar ook namen als Theo Maassen, Jan Jaap van der Wal, Ronald Goedemondt en Patrick Laureij vandaan komen. Maak kennis met Janneke de Bijl en Kasper van der Laan.

VR 07 DEC 20.15 UUR

RABO ZAAL

â‚Ź 16,50

RESERVEER

ONLINE

Janneke beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die werken zelden, maar wil ze jullie desondanks niet onthouden. Ook Kasper heeft het beste met je voor. Met zijn eigen, tikkeltje vreemde logica probeert hij grip te krijgen op de absurditeit van het alledaagse. Hij neemt je mee in zijn belevingswereld. En vertelt je graag hoe het zit.

www.jannekedebijl.nl / www.kaspervanderlaan.nl

65


JACK WOUTERSE

RESERVEER

ONLINE

DE LAATSTE

Een uitgerangeerd en bijna vergeten acteur leeft samen met zijn hond op een zolderkamertje. Hij heeft het gevoel dat hij totaal niet meer meetelt. Dan neemt hij een beslissing. Hij wil nog eenmaal alles uit de kast halen om te laten zien wat hij werkelijk in huis heeft. 

TONEEL

ZA 08 DEC 20.15 UUR

In deze melancholische en optimistische voorstelling kijkt Jack Wouterse terug op het leven. Maar ook vooruit.

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 21,50

www.allesvoordekunsten.nl

RESERVEER

ONLINE

CABARET WO 12 DEC 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

66

VICTOR LUIS VAN ES

STILLE STRIJD

Winnaar Publieksprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival en finalist Cameretten 2016, waarover de Volkskrant schreef: “In al zijn eenvoud het mooiste en meest gedurfde verhaal van de avond.” Deze lijn trekt Victor Luis van Es door in zijn eerste avondvullende programma Stille Strijd. Openhartig vertelt hij over zijn achtergrond, ambities, angsten en dromen. Van klein naar groot analyseert hij het leven, maar vooral ook zichzelf. Wat maakt hem wie hij is en hoe zal hij zich ontwikkelen?

www.victorluisvanes.nl


THEATER

CONCERT

SPIJKERS

SPIJKERS II

Passievol. Vurig. Energiek. En ontzettend muzikaal. Dik kippenvel en een grote glimlach die de hele avond niet meer weggaat. Niet voor niets regende het sterren voor SPIJKERS II en kreeg het een top 10 notering in de lijst Beste Theatervoorstellingen 2017-2018 in de Theaterkrant. Een voorstelling die het verdient gezien te worden. Over vriendschap, hartstocht, drank en alledaagse dwaasheid. Door Ashton Brother Joost Spijkers en band gebracht vanuit het hart. Nu even geen spektakel, maar intiem en puur.

DO 13 DEC 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 21,50

RESERVEER

ONLINE

Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.

www.joostspijkers.nl

67


CABARET VR 14 DEC 20.15 UUR

ALEX PLOEG

KOORNNEEF ULTIMATUM

RETAILGROEPZAAL

€ 18,00 RESERVEER

ONLINE

Lid van Comedytrain, schrijver van Dit Was Het Nieuws, COJONES en Foute Vrienden en soms ook nog striptekenaar. Noem Alex Ploeg een creatieve duizendpoot. In 2016 won hij de Publieksprijs van Cameretten en de Volkskrant riep hem uit tot Comedy Talent van 2018. Explosief, muzikaal, scherp en vol zelfspot. Met een try-out van zijn debuutvoorstelling Ultimatum stond hij vorig seizoen al in een uitverkochte Naald. Vanavond het eindresultaat. Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Hij is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een coming of age story, après la lettre. 

68

www.alexploeg.nl


CABARET

LOUISE KORTHALS

ALLES IS ER

ZA 15 DEC 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 22,50 In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival. Voor haar eerste avondvullende programma Vlieguur ontving ze de Neerlands Hoop. Ze was de winnares van de eerste editie van ons Rabo Talenten Concours en haar laatste soloprogramma Zonder Voorbehoud werd met een sterrenregen ontvangen. “Een megatalent”, recenseerde de Volkskrant met het hoogst haalbare van vijf sterren.

RESERVEER

ONLINE

In Alles is er gaat Louise Korthals de confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?

www.louisekorthals.nl

69


CABARET WO 19 DEC 20.15 UUR

OLDENHERMANNS

RABO ZAAL UNSEXED

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Het gloednieuwe cabaretduo OLDENHERMANNS gaat in UNSEXED op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de sex, drugs en rock-’n-roll van de indoorspeeltuin. Pijnlijk herkenbaar, confronterend, troostend en (bijna) altijd sexy. Een pleidooi voor het grootse en meeslepende bestaan van alledag. In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scènes laten ze de dillema’s van de millennial zien. De twee rennen van zandbak naar darkroom, van hockey- naar nachtclub. Op stiletto’s, op de bakfiets, of kruipend over straat, maar altijd in stijl. De naakte waarheid. Maar dan wel in een designerjurkje.

70

www.oldenhermanns.nl


SPINVIS

IN WERKELIJKHEID Eigenlijk gaat het over iets anders. Eigenlijk gaat het altijd over iets anders. Spinvis en Saartje Van Camp brengen een muziekvoorstelling die in werkelijkheid over iets anders gaat.

THEATER

CONCERT DO 20 DEC 20.15 UUR KOORNNEEF

Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. En ook dat verhaal vertelt niet alles. In Werkelijkheid speelt zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis. Opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard.

RESERVEER

RETAILGROEPZAAL

€ 20,50

ONLINE

www.spinvis.nl

SJAAK BRAL

VAARWEL 2018

Wat een jaar. De Nederlander wordt geteisterd. Door een maalstroom van nieuws, echt of onecht. Door een instabiel levensgevoel waarbij dat van de Groningers verbleekt. De wereld is in rep, maar wie neemt het roer? Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2018 wordt door Sjaak Bral vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend. Al was uw jaar nog zo waardeloos, u maakt het tóch nog goed met de oudejaarsconference van Sjaak Bral.

RESERVEER

CABARET VR 21 DEC 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

ONLINE € 23,50

www.sjaakbral.nl

71


Geachte bezoeker van WestlandTheater De Naald, Voor het derde theaterseizoen op rij is de Koornneef Retailgroep partner van WestlandTheater De Naald. Wij zijn blij met de verbinding van onze bedrijfsnaam aan dit bruisende theater, dat voor het tweede jaar op rij is verkozen tot Theater van het Jaar. De sponsoring van de Koornneef Retailgroep wordt gebruikt ten behoeve van de theater- en filmprogrammering, maar ook voor het bekostigen van speciale evenementen en activiteiten voor de Westlandse kunsten cultuurgezelschappen en cultuureducatie voor leerlingen van de Westlandse (basis-)scholen. Met plezier dragen wij ons steentje bij aan cultureel Westland! Na het succes van Soof2 (2016) en Huisvrouwen Bestaan Niet (2017), organiseren wij ook dit najaar een exclusieve voorpremière voor 300 klanten van Jumbo Koornneef. Houd de winkels in de gaten voor meer informatie over de filmactie. Zak lekker onderuit in het pluche van de Koornneef Retailgroepzaal en geniet van een gezellige theatervoorstelling of filmavond! Veel plezier! Hartelijke groet, Edward Koornneef Koornneef Retailgroep


www.koornneefretailgroep.nl


SHOW

ZO 06 JAN 13.00 UUR 16.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 16,00 RESERVEER

ONLINE

NIEUWJAARSCONCERT MET ELKE VIERVEIJZER

KNALLEND WESTLAND

Een spetterende muzikale en culturele opening van het nieuwe jaar; dat is het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland. Ga mee op een theatrale reis langs vele muziekstijlen, onder begeleiding van de professionele bigband Blazers Collectief West. Zij blazen je swingend 2019 in, samen met onder andere Dans Creatie, Theaterschool Koperen Kees, slagwerkgroep PerQzzy én jonge muzikale talenten die voor het eerst op het grote podium in de spotlights staan. Special guest tijdens deze vierde editie van Knallend Westland is kleinkunsttalent Elke Vierveijzer. Al meerdere keren heeft deze winnares van ons Rabo Talenten Concours met haar rake, vertederende en ontroerend mooie liedjes De Naald in vervoering gebracht. Solo én samen met de talenten en gezelschappen bouwt zij een muzikaal feest. Van ingetogen tot uitbundig. Knallend het nieuwe jaar in!

74

www.westlandnieuwjaarsconcert.nl


THEATER

CONCERT

ROCKACADEMIE

FOREVER 27

WO 09 JAN 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

â‚Ź 16,50 Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse. Allen behoren ze tot de Club van 27: invloedrijke muzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden. Tot op de dag van vandaag geldt hun muziek voor velen als inspiratiebron.

RESERVEER

ONLINE

Met Forever 27 brengen de beste musici van de Rockacademie een eerbetoon aan deze te vroeg gestorven iconen. Een achtkoppige band met de nieuwe generatie topmusici, brengt herkenbare songs en een origineel repertoire. Forever 27 is een volwaardige muziektheatervoorstelling met historisch beeldmateriaal, markante anekdotes en verhalen over de donkere kant van beroemd zijn. Een trip down memory lane!

www.dezee.nl

75


KIRSTEN VAN TEIJN

NOBEL

Als het plaatje maar klopt. Als het gazon maar strak gemaaid is, de ramen blinken en de nieuwe auto precies past bij de kleur van de voordeur. Een hardwerkend ondernemersgezin achter een gouden façade. “God, wat zijn we rijk.” Maar wat komt er tevoorschijn als je de Perzische tapijten optilt of met het verkeerde kapsel de deur uitstapt? Een schaamteloos eerlijk en muzikaal programma over hoe we leven in patronen. En hoe onze pogingen om het juiste te doen meestal stranden. www.kirstenvanteijn.nl

RESERVEER

ONLINE

CABARET DO 10 JAN 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

MARC DE HOND

VOORTSCHRIJDEND INZICHT

ONEMAN

SHOW VR 11 JAN 20.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 17,00 76

Stoppen met roken, afvallen, een nieuwe baan (die meer verdient) of een nieuwe partner (die meer verdient). Veel mensen dromen van verandering. Toch laten we ons vaak tegenhouden door kleine obstakels op de weg. Het leven van Marc de Hond is één grote aaneenschakeling van verandering: hij ging van succesvol internetondernemer naar rolstoelbasketballer bij Oranje. In Voortschrijdend inzicht legt Marc uit hoe hij tegen wil en dank expert werd in omgaan met verandering. Een inspirerend verhaal voor iedereen die eindelijk eens de knop om wil zetten.

RESERVEER

ONLINE

www.marcdehond.nl


THEATER

CONCERT

THE COSMIC CARNIVAL

FLEETWOOD MAC, THE INCREDIBLE STORY

ZA 12 JAN 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 25,00 Fleetwood Mac. Wereldberoemd vanwege de vele intriges, wisselingen van bandleden en de mystiek rond optredens. Maar vooral dankzij een reeks ijzersterke, tijdloze hits zoals Oh Well, Need Your Love So Bad en Go Your Own Way. Een oeuvre om van te smullen, gebracht door The Cosmic Carnival, winnaar van de Grote Prijs van Nederland en al ruim tien jaar één van de meest gevierde live-acts.

RESERVEER

ONLINE

The Cosmic Carnival brengt het indrukwekkende verhaal van deze legendarische band van A tot Z. Van de bluesperiode in het Londen van de jaren ’60 tot het million-selling album Rumours in de jaren ’70 en de nog altijd actueel klinkende popplaten uit de jaren ’80. Een dynamisch en divers repertoire waar deze band uitstekend mee uit de voeten kan.

www.thecosmiccarnival.com

77


THEATER

CONCERT WO 16 JAN 20.15 UUR

THE JUNCTION

RABO ZAAL EVERY BREATH YOU TAKE

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Ze wonnen een award op het Festival Vokal Total, toerden door Europa en Azië, speelden als support act van Handsome Poets en stonden met hun eigen concert in een uitverkocht Paradiso. Als kroon op hun werk wonnen ze het prestigieuze Aarhus Vocal Festival in Denemarken, de belangrijkste prijs voor vocale groepen in Europa. “Wat een explosie van klanken en tonen”, schreef ons publiek over hun eerste theaterconcert in De Naald. In Every Breath You Take neemt The Junction je mee door het tijdloze repertoire van Sting. Weinig muzikanten hebben zo’n breed muzikaal spoor getrokken. Rappers tot symfonieorkesten hebben zijn nummers bewerkt. Vanavond zorgt The Junction voor de verbinding met hun authentieke uitvoering door loepzuivere stemmen. With every breath they take…

78

www.thejunctionofficial.com


MUSICAL

OP HOOP VAN ZEGEN

BILL VAN DIJK, MARISKA VAN KOLCK, JOKE DE KRUIJF, ROLF KOSTER E.V.A.

Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en werd het diverse malen verfilmd. “Een juweeltje”, schreef De Telegraaf over de voorstelling uit 2008 met Ben Cramer en Ellen Pieters in de hoofdrollen. In een zorgvuldige bewerking ontroert Op Hoop van Zegen opnieuw.

DO 17 JAN 20.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 35,50 RESERVEER

ONLINE

Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het onmogelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

www.degraafencornelissen.nl

79


CABARET VR 18 JAN 20.15 UUR

RAYEN PANDAY

KOORNNEEF FENOMEEN

RETAILGROEPZAAL

€ 19,50 RESERVEER

ONLINE

In 2008 won Rayen Panday met zijn debuut op het Groninger Studenten Cabaret Festival de Persoonlijkheidsprijs. Na zijn optreden in zo:RAYMANN werd hij tekstschrijver voor het succesvolle tv-programma van Jörgen Raymann en schreef hij voor De Dino Show van Jandino Asporaat. Tien jaar na zijn debuut en vele optredens in binnen- en buitenland is het zo ver: Rayen maakt met Fenomeen de voorstelling die het hele spectrum omvat: persoonlijk, actueel, muzikaal en geen enkel onderwerp wordt geschuwd. Een fenomeen beschrijft de wereld zoals we die ervaren, niet per se zoals die bestaat. Een fenomeen kan ook duiden op een bijzonder begaafd persoon of opvallend verschijnsel. Rayen vindt zichzelf absoluut géén fenomeen. Hij beschrijft alles zoals het is, maar dan wel op fenomenale wijze.

80

www.rayenpanday.nl


THEATER

CONCERT

JOHAN DERKSEN

KEEPS THE BLUES ALIVE

ZA 19 JAN 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 25,50 Blues. De passie van tv-persoonlijkheid Johan Derksen. In Keeps The Blues Alive neemt hij je mee naar begin jaren ’60, toen The British Invasion de wereld veroverde. Bands als The Rolling Stones, The Animals en The Yardbirds lieten een breed publiek kennismaken met muziek van Amerikaanse blueslegendes als John Lee Hooker, Muddy Waters, Chuck Berry, Buddy Guy en B.B. King.

RESERVEER

ONLINE

Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands als Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, John the Revelator en Flavium. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Voor deze ode aan de blues heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band The Clarks zijn o.a. AJ Plug, Kat Riggins, Roel Spanjers, Michael van Dijk en Big Pete toegevoegd aan de line-up.

www.keepsthebluesalive.nl

81


CABARET WO 23 JAN 20.15 UUR

ANNE NEUTEBOOM

RABO ZAAL KIJK HAAR GAAN

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

“Jaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? Dat het gewoon vrede was in Nederland? Holy shit. Relaxt. En dat je twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had? Mega. En ook nog eens een vers croissantje kon kopen voor pak ‘m beet 75 cent, dat is echt wat? 0,0000033% procent van een netto minimumloon maandsalaris ofzo? Terwijl het echt uren duurt om zelf croissantjes te maken. Sweet. Lord. Yes.” Dat had je niet verwacht hè. Maar keihard positivisme doet Anne gewoon, schaamteloos. In 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie en in 2015 winnaar van de Juryen Publieksprijs van Cameretten. Na haar debuutprogramma WEG brengt Anne Neuteboom nu maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik. Kijk haar gaan!

82

www.anneneut.nl


THEATER

CONCERT

ANNEKE VAN GIERSBERGEN

INCHECKEN

DO 24 JAN 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 19,50 Ze heeft één van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Anneke van Giersbergen werd bekend als frontvrouw van rockformatie The Gathering en is nationaal én internationaal een gewaardeerd zangeres. Muzikaal is Anneke altijd haar grenzen blijven verkennen. Met haar kraakheldere stem weet ze zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes, als metalheads te betoveren.

RESERVEER

ONLINE

Al vijfentwintig jaar vliegt ze de wereld over voor haar optredens. Van Buenos Aires tot Beiroet, Chicago en Helsinki. Nog steeds geniet ze van het onderweg zijn. Tijdens de vluchten wordt er gekletst, gelachen worden er plannen gemaakt en herinneringen opgehaald. Deze avond geeft ze je een kijkje in haar leven vol muziek en onderweg zijn. Met anekdotes omlijst ze de akoestische uitvoeringen van songs uit haar 25-jarige carrière.

www.annekevangiersbergen.com

83


ROUÉ VERVEER

RESERVEER

ONLINE

HEPPIE DE PEPPIE

Roué Verveer is Heppie de Peppie. Zijn zalen zitten vol, zijn big smile spat regelmatig van het tv-scherm en hij stond acht keer in een uitverkochte Ziggo Dome met Gabbers. Heppie de Peppie is weer op-en-top Roué: een stortvloed aan hilariteit, scherpe grappen en zelfspot. De Volkskrant: “Een show van Roué Verveer is als een weerzien met een populaire oom op de verjaardag van je oma: hij praat je in geuren en kleuren bij over wat hij heeft meegemaakt en er valt veel te lachen.”

CABARET VR 25 JAN 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 21,50

www.roueverveer.nl

PAUL DE MUNNIK

GOED JAAR

MUZIKAAL

CABARET ZA 26 JAN 20.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 22,50 84

“IJzersterk”, noemde de Volkskrant zijn solodebuut. In Goed Jaar gaat Paul de Munnik verder waar hij gebleven was. Intiem, verhalend en muzikaal. In een kleine bezetting, begeleid door één van Neerlands beste gitaristen Wouter Planteijdt. Hij loodst je langs de dingen die hem raken en inspireren tot dat wat hij het liefste doet. Waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt; het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen, omdat de fakkel ook doorgegeven moet blijven worden.

RESERVEER

ONLINE

www.pauldemunnik.nl


POËZIE

LICHTEGEDICHTENDAG

DI 29 JAN 20.15 UUR

KOORNNEEF FRANK VAN PAMELEN, ERIK VAN MUISWINKEL, IVO DE WIJS, RETAILGROEPZAAL ROEL C. VERBURG, KATINKA POLDERMAN E.V.A.

€ 22,50

Gedichten en gelach. Gaat dat samen? En of dat samengaat! Zeker op LichteGedichtenDag. Na Tilburg en Amsterdam strijkt het light verse-circus dit jaar neer in Naaldwijk. Een avond vol cabareteske verzen en schuddebuikpoëzie. Virtuoze taaltovenaars met gevoel voor humor. Zelden kwamen zoveel gelauwerde woordkunstenaars in één voorstelling bijeen.

RESERVEER

ONLINE

Van oude meesters als Ivo de Wijs tot nieuw talent als Theo Danes en Machiel Pomp. Katinka Polderman en Roel C. Verburg zingen hilarische liedjes, Erik van Muiswinkel brengt stuiterend stuntrijm en wie weet wie er nog meer op het poëziepodium stapt. De presentatie is in handen van Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse. Verwacht visuele ollekebollekes, vileine kwatrijnen en amazing meezingverzen. Een onvergetelijke ode aan de Nederlandse taal. In samenwerking met de Bibliotheek Westland.

www.westlandtheater.nl / www.bibliotheekwestland.nl

85


CABARET VR 01 FEB 20.15 UUR

KATINKA POLDERMAN

KOORNNEEF POLDERMAN DRAAGT EEN STEENTJE BIJ

RETAILGROEPZAAL

€ 18,50 RESERVEER

ONLINE

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al vijftien jaar draagt Katinka Polderman haar eigengereide steentje bij aan het cabaret. “Polderman behoort tot de besten in het liedjesvak”, oordeelde NRC. Ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest. Eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid. Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Met haar vrolijk cynisme, subtiele lompheid, doortimmerde liedjes en rake zelfspot hoort ze inmiddels bij de elite van het Nederlands cabaret.

86

www.poldermanie.nl


THEATER

CONCERT

ROMY MONTEIRO

ALL AT ONCE

ZA 02 FEB 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 29,50 Ineens was alles er in het leven van Romy Monteiro: de ontdekking van haar muzikale talent in The Voice of Holland, de hoofdrol in de hitmusical The Bodyguard waarvoor ze een Musical Award won en een tv-carrière. A star was born. Tegelijkertijd ontmoette ze de liefde van haar leven en werd ze ten huwelijk gevraagd. Na deze waanzinnig drukke periode neemt Romy nu een avond lang de tijd om zichzelf écht te laten zien en horen.

RESERVEER

ONLINE

Met een waanzinnige live band zingt ze de songs van haar muzikale helden en van haar eigen album. Laat je verrassen door Romy’s veelzijdige talent in haar meest persoonlijke show tot nu toe, waarmee ze De Naald laat zinderen.

www.romyontour.nl

87


CABARET WO 06 FEB 20.15 UUR

THIJS VAN DE MEEBERG

RABO ZAAL KOM NOU MAAR GEWOON

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

De Volkskrant noemde aanstormend talent Thijs van de Meeberg “een fijne Freek de Jonge-light”, NRC bestempelde hem tot “een echt talent” en Parool vroeg zich af of er “een verborgen steekje los aan hem zit”. In zijn tweede cabaretvoorstelling gaat de winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2015 proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar? Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: “Kom nou maar gewoon”.

88

www.thijsvandemeeberg.nl


KOMEDIE

LATEN WE EERLIJK ZIJN

OWEN SCHUMACHER, BEAU SCHNEIDER & HANNEKE DRENTH

Tijd voor groot onderhoud. Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Als ze besluiten rond de tafel te gaan zitten, blijkt dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn...

DO 07 FEB 20.15 UUR

KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 25,50 RESERVEER

ONLINE

Want hoe die jongens van twee hoog je totaal negeren in het trappenhuis is tekenend. Tekenend voor de manier waarop het huis gillend achteruit gaat. Letterlijk. Want ook de stem van zij op één hoog laat de ruiten springen. En dan willen ze ook nog eens een groepsapp. Alsjeblieft zeg: een groepsapp. Gewoon bij elkaar gaan zitten om de boel eerlijk uit te praten: ho maar! Een gloednieuwe en pijnlijk grappige komedie van de makers van de theaterhit Hart tegen Hart.

www.atnext.nl

89


CABARET VR 08 FEB 20.15 UUR

PIETER DERKS

KOORNNEEF VOOR WAT HET WAARD IS

RETAILGROEPZAAL

€ 26,50 RESERVEER

ONLINE

Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier zoals we van hem gewend zijn. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.

90

www.pieterderks.nl


THEATER

CONCERT

MAAIKE OUBOTER

VANAF NU IS HET VAN JOU

ZA 09 FEB 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 21,50 Maaike Ouboter gaat op zoek naar menselijkheid. Naar de duizenden verschillende relaties die we met elkaar aangaan. Relaties die soms pijnlijk, ongemakkelijk, grappig, maar vooral ook teder zijn. Een theaterconcert over verlangen, geluk, liefde en hoe aandoenlijk we kunnen zijn in al onze onhandigheid. Omdat we het zo hard proberen. En dat is ook wat waard.

RESERVEER

ONLINE

“Je grist je woorden uit de lucht alsof het nooit de bedoeling was dat ze je mond verlieten. Je sluit ze even af in het donker van je handen. Zoals je vroeger motjes ving. Paniekerig fladderen ze rond tussen je gesloten vingers. Tot ze, bijna, geen zuurstof meer krijgen. En dan laat je er licht bij. Duizelig door het donker zijn zij, alweer vergeten dat ze samen een zin vormen, een gedachte. En ik; vergeten waar we het over hadden.”

www.maaikeouboter.nl

91


HELGE SLIKKER

AS.

Hij won een Gouden Kalf voor de filmmuziek van Kauwboy en stond eerder in De Naald met Marlijn Weerdenburg als het duo Miss Molly & Me. In As. neemt Helge Slikker je mee op een muzikaal avontuur naar IJsland, in de regie van Paul de Munnik.

RESERVEER

ONLINE MUZIEK THEATER

De fascinatie en liefde voor dit onherbergzame eiland hebben geresulteerd in het opschrijven van een geschiedenis. Een die gaat over rouw en het herontdekken van de liefde. Over nietigheid en de goden verzoeken.

WO 13 FEB 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

www.helgemusic.com

YENTL EN DE BOER

MAGIE

CABARET DO 14 FEB 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven je bed, waar muziek uitkwam als je aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig… je dagen trekken als een monotone massa aan je voorbij, zonder dat er echt iets uitzonderlijks gebeurt. Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

ONLINE

€ 22,50 92

RESERVEER

www.yentlendeboer.nl


THEATER

CONCERT

TIM KNOL

LOST & FOUND 2

Na het verschijnen van zijn titelloze debuutalbum in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met deze singer-songwriter en was gelijk overtuigd van zijn talent. Hij speelde op alle grote festivals waaronder het hoofdpodium van Pinkpop, in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Tijd dat hij naar De Naald komt.

VR 15 FEB 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 19,50

RESERVEER

ONLINE

Over zijn meest recente album Cut the Wire schreef muziekblad OOR: “Prachtige liedjes om bij op adem te komen en je aan te warmen”. De Volkskrant recenseerde: “Mooie muziek maken, dat is nu het devies, maar hij doet hier meer dan dat.” In Lost & Found 2 speelt hij werk van zijn nieuwe album en een aantal covers, omlijst met mooie verhalen.

www.timknol.nl

93


THEATER

CONCERT ZA 16 FEB 20.15 UUR

LEGENDARY ALBUMS LIVE

KOORNNEEF BRUCE SPRINGSTEENS BORN IN THE U.S.A.

RETAILGROEPZAAL

€ 28,00 RESERVEER

ONLINE

Vijfendertig jaar na de release van Bruce Springsteens album Born in the U.S.A., 30 miljoen verkochte exemplaren en talrijke onderscheidingen verder, brengt Legendary Albums Live het volledige album naar De Naald. Na Stevie Wonders Songs In The Key of Life, The Joshua Tree van U2 en Brothers In Arms van Dire Straits, is Bruce Springsteens Born in the U.S.A. alweer de vierde theaterproductie in deze succesreeks. Een twee uur durend rocktheaterspektakel. Hits als Dancing in the Dark, I’m on Fire en My Hometown worden door zanger Erwin Nyhoff op respectvolle en overtuigende wijze gebracht. Onder begeleiding van de zevenkoppige LA-Live Band en met exclusieve beelden van Bruce Springsteen kom je deze avond een stapje dichterbij het antwoord op de vraag: Who’s the Boss?!

94

www.legendaryalbumslive.nl


CABARET

DANIËL ARENDS

MEER VAN HETZELFDE (DEEL 1)

WO 20 FEB 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 21,50 Hij sart, ligt dwars, is grof, hard, gevaarlijk en incorrect. Tegelijkertijd ook schurend eerlijk, intrigerend en charmant. Over zijn vorige voorstelling De Afterparty schreef NRC: “Arends zit in een onweerstaanbare flow. Heen en weer ijsberend over het podium, met handen en vingers zijn woorden onderstrepend en een peilende blik als hij even temporiseert of zich een gemakkelijke grap permitteert, houdt hij je in zijn verhaal gevangen.”

RESERVEER

ONLINE

“Daar ben ik weer lieve mensen. Met mijn cynische grappen, quasi-filosofische inhoud en gespeelde nonchalance. U krijgt vanavond alles exact zoals u dat van mij gewend bent. Behalve dan dat deze show echt niet meer te onderscheiden is van de vorige. Veel plezier met Meer van hetzelfde (Deel 1).”

www.danielarends.nl

95


THEATER

CONCERT DO 21 FEB 20.15 UUR

BREL & BRASS

KOORNNEEF MICHELINE VAN HAUTEM, IVAN MEYLEMANS, BLAZERS

RETAILGROEPZAAL

€ 22,50 RESERVEER

ONLINE

COLLECTIEF WEST & WESTLAND SAXOFOON ORKEST

De Vlaamse Micheline Van Hautem zingt en ademt Brel. Toen ze jaren geleden naar New York verhuisde, was het zingen van zijn repertoire dé manier om zich van de meute hoopvolle immigranten-artiesten te onderscheiden. En jawel: haar succes leidde haar van Manhattan naar Edinburgh, liet haar de wereldbol overvliegen voor optredens in Australië, maar voert haar ook regelmatig terug naar de Lage Landen. Speciaal voor haar komst naar De Naald is de samenwerking opgezocht met Blazers Collectief WEST en het Westland Saxofoon Orkest. Voor de pauze speelt Blazers Collectief WEST onder leiding van Erik-Jan de With een programma gebaseerd op de afgelopen edities van Knallend Westland, een initiatief van Westland Cultuurweb. Na de pauze gieten zij samen met Micheline Van Hautem de mooiste chansons van Jacques Brel in een koperen jasje.

96

www.brelandbrass.com


CABARET

LENETTE VAN DONGEN

PARADIJSKLEIER

VR 22 FEB ZA 23 FEB 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier fileert Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen en laat je weer verliefd worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is jouw lievelingsdag.

€ 21,50 RESERVEER

ONLINE

overvloedpassieonvoorwaardelijkeliefdeIKverderhoger beterdoelenstellendroombaanZITultiemerelatiesOP intensebelevinginzichthechtefamlilieDEwaardevolle BANKvriendschappengeweldigeMETkinderenideale partneradembenemendenatuurEENwandelingbergen zeezonzeilenZAKgezondheidbalansblijeiCHIPSYoga detoxverantwoordkokenENmeditatieperfecteconditie stiltewarmteplezierVOELvoldoeninggelukMEonvoor waardelijkeliefdeKNUTovervloedsamenvoldaanbereik perfectie

www.lenettevandongen.nl

97


CABARET WO 06 MRT 20.15 UUR

DANIËLLE SCHEL

RABO ZAAL PATROON

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Ze won vol overtuiging de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival 2017. De pers strooide met mooie woorden als “energiek”, “onbevangen” en “origineel”. De jury roemde haar eigentijdse thema’s, vondsten en sterke typetjes die een beetje pijn doen en op een fijne manier schuren. Patroon is haar eerste avondvullende voorstelling. Maak kennis met Daniëlle Schel. “Wat sta ik hier te doen?! En waarom zeg ik dit hardop?” Met ons goeie gedrag dansen we ons uit de naad op de hangende plaat des levens. In Patroon brengt Daniëlle op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Wat heb je aan de wijde wereld als je schoenen knellen? Een avond vol stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes.

98

www.danielleschel.nl


KOMEDIE

ONDER VROUWEN EINDELIJK FEEST!

WIMIE WILHELM, MARGÔT ROS, BODIL DE LA PARRA & BAS HOEFLAAK In Onder Vrouwen I & II namen Wimie Wilhelm, Margôt Ros en Bodil de la Parra elkaar flink de maat. Snakkend naar bier en sigaretten gaven ze elkaar een lesje ‘bevalling’ en probeerden ze alle standjes van de kamasutra op elkaar uit. Niet te beroerd de ander een onenightstand te bezorgen gaan ze door, want het is eindelijk feest. Hun kinderen zijn het huis uit. Hun mannen trouwens ook.

DO 07 MRT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 25,50 RESERVEER

ONLINE

Onder het motto ‘het leven moet gevierd’ wordt menig liefdesduet gezongen. Oud zeer komt voorbij en mooie momenten worden herbeleefd. Er kan altijd worden meegezongen. En gedanst. En geneukt. Met veel bier en sigaretten. En livemuziek van De Mannen. De vriendinnen blijven vriendinnen. Tenminste zo lijkt het. Want alles kan kapot.

www.bunkertheaterzaken.nl

99


THEATER

CONCERT VR 08 MRT 20.15 UUR

IT’S A MAN’S WORLD!

KOORNNEEF STEFFEN MORRISON & BIG BOY CAPRICE

RETAILGROEPZAAL

€ 24,50 RESERVEER

ONLINE

Soullegendes als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye bepaalden met hun muziek, teksten en meeslepende performances de soundtrack van een hele generatie. Ondanks hun vaak zware leven, wisten zij vanuit armoede en een maatschappij die hen afwees, uit te groeien tot ware iconen. Stoere mannen die ieder op hun eigen manier een verschil maakten. Maar ook kwetsbare zonen en twijfelende vaders waren. Steffen Morrison en Big Boy Caprice kruipen in de weerbarstige karakters van de grootste souliconen op aarde. De Naald wordt deze avond omgetoverd tot swingende soultempel. It’s A Man’s World! bezorgt je kippenvel en maakt dat je herboren de zaal verlaat. What does it really take to be a man?

100

www.thelegends.biz


CABARET

MICHA WERTHEIM

MICHA WERTHEIM VOOR ALLE DUIDELIJKHEID

ZA 09 MRT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 20,00 Dat Micha Wertheim in zijn voorstellingen de wetten van het theater demonteert weten we inmiddels. Met zijn laatste voorstelling schreef hij geschiedenis door niet op het toneel te verschijnen. Voor sommigen onacceptabel. Anderen noemden het geniaal. Bizar, onnavolgbaar en ontregelend. Dat is wel duidelijk.

RESERVEER

ONLINE

Wat ook duidelijk is, is dat we in duidelijke tijden leven. Het is steeds duidelijker wie de vijand is en waar die zich bevindt. Het is ook duidelijk dat er fouten zijn gemaakt en wie de fouten heeft gemaakt. Nu de feiten duidelijk zijn, wordt de oplossing ook steeds duidelijker. Maar voordat alles echt helemaal duidelijk is, is er eerst nog: Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid.

www.michawertheim.nl

101


Het ‘podium’ voor lokaal nieuws

MEDIAPARTNER VAN WESTLAND THEATER DE NAALD WEKELIJKS PROGRAMMA OVERZICHT

www.uitgeverijwestmedia.nl


CABARET

EMIEL VAN DER LOGT

SERIEUS?!

Hij won de Jury- en Publieksprijs van de Comedy Slam, stond in de finale van het grootste cabaretfestival van Nederland Cameretten en speelde onder meer op het International Comedy Festival Rotterdam en de Zwarte Cross. Serieus?! is de nieuwe voorstelling van de sympathieke cabaretier Emiel van der Logt.

WO 13 MRT 20.15 UUR

RABO ZAAL

â‚Ź 16,50

RESERVEER

ONLINE

Winstmaximalisatie, merkbeleving en lifestyle management. Stuk voor stuk dingen waar Emiel enorme jeuk van krijgt. In zijn tweede avondvullende programma komen zijn eigen logica en hersenspinsels samen om het te hebben over de dingen die echt belangrijk zijn: liefde, vrijheid en doen waar je zin in hebt. En waar Emiel zin in heeft, is keihard lachen! Lachen om de echte relativiteitstheorie, politiek ondergoed, karaktersquads en uiteraard piemelgrappen! Want‌ nemen we het leven niet veel te Serieus?!

www.emielvanderlogt.nl

103


TONEEL

DO 14 MRT 20.15 UUR

KOM HIER DAT IK U KUS

KOORNNEEF SOPHIE VAN WINDEN, KIRSTEN MULDER,

RETAILGROEPZAAL

€ 29,75 RESERVEER

ONLINE

DRAGAN BAKEMA, ODA SPELBOS E.A.

Kom hier dat ik u kus, de tweede roman van de succesvolle Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck, werd binnen een week na verschijning een bestseller. De roman belandde op de shortlist van de NS Publieksprijs en won de Hebban Award voor literatuur. Inmiddels zijn er ruim 400.000 exemplaren verkocht. Een theaterversie van Op de Beecks confronterende verhaal over Mona en de verhoudingen in haar familie, kon dan ook niet langer uitblijven. Een voorstelling over waarom we worden wie we zijn. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over geheimen, eenzaamheid en jezelf durven te redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

104

www.toptheater.nl


THEATER

CONCERT

THE BOOTLEG SIXTIES

THE BOOTLEG SIXTIES

VR 15 MRT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 27,50 “This band is amazing! They’re just the best band of their kind in the world”, zijn de woorden van Sir Elton John. Ze speelden in Buckingham Palace, in de Londense O2-Arena voor 17.000 man en in het Suncoast Casino in Las Vegas. Maar bovenal zetten de heren van The Bootleg Sixties al jaren de theaters op hun kop met hun spetterende shows. And guess what: they are back!

RESERVEER

ONLINE

Avond na avond brengen zij de meest legendarische songs uit de jaren ‘60. Van The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Who tot zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. Met kostuums, effecten, bewegend beeld en een nieuwe setlist van vertrouwde hits uit de magical sixties, brengen deze Britse muzikanten een swingende ode.

www.thebootlegsixties.com

105


TONEEL

ZA 16 MRT 20.15 UUR

EMMA WIL LEVEN

KOORNNEEF SOLO STORIES

RETAILGROEPZAAL

â‚Ź 22,00 RESERVEER

ONLINE

Volgens haar ouders en artsen is Emma ernstig ziek. Hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is. De stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen? Emma wil leven is een intens en intiem portret gebaseerd op de gelijknamige en aangrijpende documentaire van Jessica Villerius. De documentaire maakte diepe indruk bij televisiekijkend Nederland. Een nooit eerder vertoonde kijk in de strijd tegen anorexia. In de toneelbewerking stapt actrice Lisse Knaapen (SKY, Intouchables) in de rol en het hoofd van Emma. We zien Emma’s twijfels, angsten, maar ook geestige observaties. Een jonge vrouw die verlangt naar controle, maar daardoor die controle juist verliest.

106

www.solostories.nl


CABARET

ANNE & LISA

WELTSCHMERZ

Met vlag en wimpel studeerden Anne & Lisa af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. “Een innemend, aantrekkelijk duo”, oordeelde de afstudeerjury. In hun debuutvoorstelling WELTSCHMERZ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, brengen ze op humoristische wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.

WO 20 MRT 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om ‘papa’ of ‘mama’ tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels. WELTSCHMERZ is overal. Het is de pijn die ons mens maakt, met humor als enige zetpil.

www.annelisa.nl

107


KOMEDIE

DO 21 MRT 20.15 UUR

OPVLIEGERS 4: TROSSEN LOS!

KOORNNEEF ANTJE MONTEIRO, ANOUK VAN NES,

RETAILGROEPZAAL

€ 25,50 RESERVEER

ONLINE

SANDRA MATTIE & JOANNE TELESFORD

Vriendinnen Lydia, Moniek, Joke en Shirley gaan op cruise! Maar ze hebben allemaal moeite om hun problemen aan wal achter te laten. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, maar heeft geen idee hoe ze hier mee om moet gaan. Shirley begeeft zich na jaren getrouwd te zijn geweest nu als ‘dame op leeftijd’ weer op de datingmarkt. Moniek wil na tal van kinderboeken een boek schrijven voor volwassenen, maar vindt maar niet het juiste onderwerp. En Lydia is verliefd, alleen is hij 25 jaar jonger. Is dat liefde? Of een bevlieging? Uiteraard hebben de dames nog altijd last van de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt. Een échte vriendinnencomedy over de fase waar vrouwen het meestal liever niet over willen hebben, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden!

108

www.rep.nu


KLEIN KUNST

THEO NIJLAND

EN DE REST IS ONZIN

Ik schrijf en zing dit niet om niet totaal gedeprimeerd te raken (zoals er cabaretiers zijn die beweren dat ze lijden aan het leven, aan depressies of verslavingen om daarmee te maskeren dat ze eigenlijk nogal gewoontjes zijn). Nee, dit liedje heeft geen hoger doel dan jullie er misschien mee te vermaken. En de rest is onzin.

VR 22 MRT 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 19,50

RESERVEER

ONLINE

Het bevalt Theo Nijland steeds beter alleen. Gezeten aan de vleugel. In En de rest is onzin scheidt hij de zin van de onzin. Hij zingt of zingzegt alles vanuit een totaal ongenuanceerd eigen gelijk, maar altijd scherp en grappig, melodieus en swingend. De Volkskrant: “Een hoogtepunt in de Nederlandse kleinkunst.”

www.theonijland.nl

109


SHOW ZA 23 MRT 20.15 UUR

THANK GOD IT’S DONNA!

KOORNNEEF STARS ON BROADWAY

RETAILGROEPZAAL

€ 26,50 RESERVEER

ONLINE

Last Dance, I Feel Love, Hot Stuff, Bad Girls, Could It Be Magic, MacArthur Park. Stuk voor stuk hits van de onbetwiste Queen of Disco Donna Summer. Met I Feel Love veranderde ze de dansmuziek voorgoed en met Last Dance, uit de film Thank God It’s Friday, scoorde ze haar grootste hit én won ze een Grammy Award. Thank God It’s Donna! brengt het bizarre levensverhaal van Donna Summer, dat tragisch eindigde na een lang gevecht tegen longkanker waardoor haar stem uiteindelijk verstomde. Maar bovenal staan haar wereldhits centraal in deze ultieme discoshow vol glitter en glamour. Dé show waarvan iedereen dacht dat we die nooit meer zouden beleven. Stilzitten? Onmogelijk!

110

www.thanksgoditsdonna.com


RICHARD GROENENDIJK

OM ALLES!

RESERVEER

ONLINE

CABARET MA 25 MRT DI 26 MRT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 24,00

“Richard Groenendijk bewijst met zijn authentieke stijl tot de grote komieken van ons land te behoren”, schreef AD en de Volkskrant voegde daaraan toe: “Groenendijk heeft het vermogen een zaal te laten bulderen van het lachen.”

Bijna twee uur een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet. www.richardgroenendijk.nl

WESTLANDS BOEKENGALA

HET LITERAIRE FEEST DER FEESTEN Mooi, mooier, mooist. De overtreffende trap. Dit geldt zeker voor het Westlands Boekengala. Een fantastisch feest voor liefhebbers van literatuur, poëzie en voor iedereen die graag een boek leest. Met landelijk bekende schrijvers die voorlezen en toelichting geven op hun werk en na afloop hun boeken signeren. Hoe mooi kan het zijn? Wie bij de derde editie acte de présence geven is nog niet bekend. Laat je verrassen. Verwonderen. Raken. Een initiatief van Schrijvers tussen de Kassen, in samenwerking met de Bibliotheek Westland, Westland Cultuurweb en De Naald.

www.westlandtheater.nl

LITERAIR

PROGRAMMA

WO 27 MRT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 17,50 RESERVEER

ONLINE

111


TONEEL

DO 28 MRT 20.15 UUR

VOGEL

KOORNNEEF BRAM VAN DER VLUGT, ROELOF POTHUIS & THIJS PREIN

RETAILGROEPZAAL

â‚Ź 25,00 RESERVEER

ONLINE

In een oud, verlaten stationsgebouw woont Martinus. Als dertienjarig jongetje is hij er komen wonen. Martinus is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. Vijfenzeventig jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Samen zoeken zij naar wat er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Angst voor het naderende einde brengt kleinzoon en grootvader dicht bij elkaar. Een voorstelling speciaal geschreven voor de 85e verjaardag van Bram van der Vlugt. Een ode aan de kracht van het verhaal. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten. Never let the truth ruin a good story.

112

www.katophetspek.nl


SHOW

ARJEN LUBACH

LIVE

VR 29 MRT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

â‚Ź 23,50 Meer dan tien jaar speelde Arjen Lubach in wisselende formaties in kleine theaterzalen voor een nog kleiner publiek. Zijn tv-avontuur bezorgde hem met de satirische talkshow Zondag met Lubach een miljoenenpubliek. Verschillende fragmenten hiervan gingen viral. Als kroon op zijn werk won hij de Gouden Televizier-Ring en de Zilveren Nipkowschijf, de prijs voor het beste televisieprogramma.

RESERVEER

ONLINE

Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan en er ook grappen te vertellen zijn die de televisiekijkers nooit zullen horen, komt Arjen terug naar het theater. Alleen. Tijdens Arjen Lubach LIVE is de tv-presentator en comedian persoonlijker dan ooit en pakt hij de draad op die hij ooit achterliet. Als die er nog ligt tenminste.

www.arjenlubach.nl

113


MOTEL WESTCOAST

BACK TO THE ROOTS

Al tien jaar brengt Motel Westcoast de meest populaire nummers aller tijden van de Amerikaanse Westkust naar het theater. Denk aan nummers van Crosby, Stills & Nash, Eagles, The Beach Boys, The Byrds, The Doobie Brothers, CCR, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Steely Dan en Kenny Loggins, maar óók van groepen en artiesten die door hen zijn beïnvloed. In deze nieuwe show gaan Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas met hun vijfkoppige band terug naar de grondleggers van de Westcoast sound. Back to the roots!

RESERVEER

ONLINE

THEATER

CONCERT ZA 30 MRT 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL www.motelwestcoast.nl

€ 28,00

LEIDS CABARET FESTIVAL

FINALISTENTOUR 2019 RESERVEER

ONLINE CABARET

WO 03 APR 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

114

Najib Amhali, Paulien Cornelisse, De Partizanen, Martijn Kardol, Tim Fransen; allen stonden ze in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. De finalisten van het Leids Cabaret Festival trekken het land in met de Finalistentour, waarin zij de finaleavond nog eens dunnetjes over doen. In de startblokken!

www.leidscabaretfestival.nl


TONEEL

TURKS FRUIT

CHRIS PETERS, ALI ZIJLSTRA, BART KLEVER & DEBBIE KORPER Turks Fruit. Eén van de belangrijkste boeken uit de Nederlandse literatuur. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. Paul Verhoevens verfilming is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. Dit ultieme liefdesverhaal is nu bewerkt voor het theater.

DO 04 APR 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 28,75 RESERVEER

ONLINE

Een heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. Een ongekuiste, sensuele en ontroerende hommage aan de liefde. Om 19.00 uur is er een gratis voorbespreking over deze voorstelling. Opgeven hiervoor kan via de balie van De Naald.

www.hummelinckstuurman.nl

115


THEATER

CONCERT VR 05 APR 20.15 UUR

ROOS BLUFPAND

KOORNNEEF ALLES IS LIEFDE

RETAILGROEPZAAL

€ 20,00 RESERVEER

ONLINE

Roos Blufpand is jong en een tikkeltje verwilderd. Haar liedjes zijn goudeerlijk, kwetsbaar en zo klein dat het groots is. Ze won de derde editie van ons Rabo Talenten Concours en wordt in de media de zachte variant van Wende Snijders genoemd. Met Alles is Liefde komt ze terug naar De Naald. Op authentieke wijze wisselt ze kleine, tedere liedjes af met vrolijke songs, die zeer aanstekelijk werken. Samen met haar band speelt ze verschillende stijlen. Maar één ding is bij alle liedjes hetzelfde: ze zijn helemaal Roos. Elk woord, elke ademteug, elke noot komt vanuit het hart. Cultuurpodium: “Van uptempo tot prachtig ingetogen. Roos doet het met een flair alsof ze al tientallen jaren grote podia bespeelt.”

116

www.roosblufpand.nl


CABARET

DE PARTIZANEN

HET LEVEN AN SICH

ZA 06 APR 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 18,50 “Lieve Partizaniër, Op het moment van schrijven duurt het nog een jaar voordat u naar dit optreden kunt gaan kijken. In een jaar kan veel gebeuren. En wij houden niet van valse beloftes. We houden het dus kort.

RESERVEER

ONLINE

Belofte 1: Het wordt geen voorstelling over hoe het is om voor het eerst vader te zijn. Dat lijkt gezien ons beider privélevens op zo’n korte termijn geen haalbare kaart. Belofte 2: Wij gaan er alles aan doen om u te verbazen, te verwarren, te ontroeren en heel hard te laten lachen.”

www.departizanen.nl

117


CABARET WO 10 APR 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

LONNEKE DORT & MAARTEN VAN DEN BERG

DUBBELCABARET

Zij won “met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema’s” het Amsterdams Kleinkunst Festival 2017. Hij schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wals Panache en Arjen Lubachs Zondag met Lubach. Lonneke Dort en Maarten van den Berg stellen zich graag aan je voor. Lonneke neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied. IJzig onverstoorbaar, met een gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en een blik waar je soms even in blijft hangen. Maarten loopt als een pinguïn. En is zo onhandig, dat hij soms mensen slaat als hij ze een hand wil geven. Slim, scherp en hard cabaret. Twee voorstellingen op één avond. Ga daar maar eens goed voor zitten.

118

www.lonnekedort.nl / www.maartenwillem.nl


THEATER

CONCERT

CLEAN PETE

AFBLIJVEN

Ze speelden al op Pinkpop, Oerol en Noorderslag en maakten twee succesvolle Paradevoorstellingen. Ondanks hun Engelse artiestennaam zijn tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven geboren in Brabant en ook hun betoverend mooie folkliedjes zijn zo Nederlandstalig als maar kan. Als Clean Pete zijn ze hard op weg om, gewapend met een cello, gitaar, twee heldere stemmen en een stapel prachtige liedjes, Nederland te veroveren.

DO 11 APR 20.15 UUR

RABO ZAAL

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

“Een geweldig klinkende popplaat”, schreef de Volkskrant met vier sterren. Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen. Twee zussen net zo oninwisselbaar als dat ze verwisselbaar zijn en liedjes die zonder blikken of blozen je hart ondersteboven hangen.

www.showcase.fm/cleanpete

119


ANDRIES TUNRU

VLEES, VIS, WAL EN SCHIP

Vorig seizoen stelde hij zich tijdens de finalistentournee van Cameretten al voor in De Naald met een overtuigd half uur. Niet voor niets won hij de Persoonlijkheidsprijs op dit grootste cabaretfestival van Nederland. Als sterke verteller met veel fantasie debuteert hij nu avondvullend met Vlees, vis, wal en schip. Andries vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Denkt, draaft en doet. Maar wat als de broodnodige rust niet komt?

RESERVEER

ONLINE CABARET VR 12 APR 20.15 UUR

RABO ZAAL www.andriestunru.nl

CABARET WO 17 APR 20.15 UUR

€ 16,50

ROOVERS & VAN LEEUWEN

RABO ZAAL ALONE TOGETHER

€ 16,50

RESERVEER

ONLINE

Leun vooral niet te snel achterover, want één ding weet je bij Roovers & van Leeuwen zeker: je kunt nergens van op aan. Ze bouwen op om af te breken en niemand weet precies waar de ene sketch begint en waar de andere ophoudt. Zelfs zij niet. In hun eerste avondvullende voorstelling Alone Together gaan zij de strijd aan. Met elkaar. Met jou. Spannend, dat vinden zij ook. Het moet wel leuk blijven toch? Daarom valt er gelukkig genoeg te lachen.

120

www.rooversenvanleeuwen.nl


MUSICAL

STIL IN MIJ

FERRY DOEDENS, JEROEN C. MOLENAAR, ZOÏ DUISTER & DIEUWKE TÖNISSEN Vijf twintigers. Op de middelbare school waren ze dikke vrienden, maar daarna zijn ze elkaar uit het oog verloren. Nu komen ze samen, maar niet met zijn vijven. Hun vriend en leeftijdsgenoot is er niet meer. Ze doen hun best om zo volwassen mogelijk te zijn, maar gisteren waren ze nog kinderen.

DO 18 APR 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 25,00 RESERVEER

ONLINE

Stil in mij is een musical over vriendschap, verwachtingen en de zoektocht naar je identiteit. Samengebald in een verhaal dat iedereen zal herkennen, simpelweg omdat we allemaal op zoek zijn. Een voorstelling met een lach en een traan, vol bekende Nederlandse popmuziek, in de regie van William Spaaij. Een pleidooi om elke druppel van het leven op te zuigen zolang het maar kan!

www.stilinmijdemusical.nl

121


SHOW VR 19 APR 20.15 UUR

KARIN BLOEMEN

KOORNNEEF SOUVENIRS

RETAILGROEPZAAL

€ 28,00 RESERVEER

ONLINE

In de loop van de tijd verzamel je van alles: foto’s van bijzondere momenten, kampeerspullen die je allang niet meer gebruikt etcetera, etcetera... Na verloop van tijd zijn je huis en je hoofd zo vol, dat het hoog tijd wordt eens goed op te ruimen. In Souvenirs voegt Karin Bloemen de daad bij het woord en gooit als een stier in een porseleinkast alle ballast de deur uit. Dat doet ze ook heel letterlijk, want elke avond verloot ze een aantal persoonlijke items. Een onmiskenbare Bloemen show, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor. Een avond die een mooie herinnering vormt, die je als dierbaar souvenir mee naar huis neemt.

122

www.labloemen.nl


TONEEL

NASRDIN DCHAR

JA

ZA 20 APR 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 21,50 Met zijn vorige voorstelling DAD maakte hij diepe indruk. De voorstelling was één van de grote publieksfavorieten van het Nederlands Theater Festival 2017. In zijn nieuwe voorstelling neemt Nasrdin Dchar je mee achter de schermen van zijn aanstaande bruiloft. In de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die bij een bruiloft komen kijken.

RESERVEER

ONLINE

Nasrdin gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. Daarvoor springt hij van de ene rol in de andere. Hij zingt en danst door de avond heen. Hoe het ook gaat, het wordt in ieder geval een avond om nooit te vergeten.

www.nasrdindchar.nl

123


CABARET WO 24 APR 20.15 UUR

YVONNE VAN DEN EERENBEEMT

RABO ZAAL BRONST

â‚Ź 16,50

RESERVEER

ONLINE

Na het behalen van de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014, debuteerde Yvonne van den Eerenbeemt met SIRENE, waarin ze avond na avond het brandalarm door de theaters liet loeien. Een voorstelling ĂŠn ontruimingsoefening ineen. Een ludieke kennismaking met de warmbloedige Limburgse furie. Als BRONST een natuurdocumentaire zou zijn, dan was Yvonne de paradijsvogel. En paradijsvogels maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. BRONST gaat over dierlijke driften. Over de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat. Een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want het is eten of gegeten worden.

124

www.yvonnevandeneerenbeemt.nl


MUZIEK THEATER

PIP PELLENS

PIP GOES OFFLINE

10 + WO 24 APR 19.30 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL Pip Pellens’ carrière is nagenoeg tegelijkertijd begonnen met de carrière van Facebook: 15 jaar geleden. Tijdens deze 15 jaar is de manier van communiceren totaal veranderd. Zo is vlogger tegenwoordig beroepskeuze nummer één onder jongeren. Is het eigenlijk nog wel mogelijk, een leven zonder internet? Voor Pip is nú het moment gekomen om de balans op te maken: “Bestaat er voor mij nog wel een leven zonder mobiel, social media of internet?”

€ 19,50 RESERVEER

ONLINE

In Pip Goes Offline daagt Pip je uit om anderhalf uur lang offline te gaan. Met spetterende dans, zang en muzikale verrassingen neemt ze je mee en laat ze zien dat een leven zonder mobiele telefoon, social media en internet ook een optie is. Of nouja… Voor heel even dan...

www.atnext.nl

125


CABARET DO 25 APR 20.15 UUR

KOMMIL FOO

KOORNNEEF OOGST - 30 JARIG JUBILEUMPROGRAMMA

RETAILGROEPZAAL

€ 26,50 RESERVEER

ONLINE

Een piano, een gitaar, een viool en hun twee karakterstemmen. Meer hebben de Vlaamse broers Raf en Mich Walschaerts niet nodig. In dertig jaar tijd hebben ze hun unieke stijl tot in de meest perfecte puntjes leren vervolmaken. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoogste tijd om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus. Intiem. Hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. “Recht naar het hart” (De Standaard), “Een toonbeeld van theatrale balanceerkunst” (NRC) en “De broers stralen kracht, klasse en grandeur uit” (Parool). Een greep uit de jubelende recensies over hun vorige voorstelling Schoft. Laat je onderdompelen in de warme gloed van vakbekwaam meesterschap. Kommil Foo op z’n best.

126

www.kommilfoo.be


CAMERETTEN

FINALISTENTOURNEE 2018

CABARET WO 08 MEI 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 16,50

Een groep studenten organiseert in 1966 nietsvermoedend een cabaretfestival vernoemd naar een plein in hartje Delft. Een succes! Het groeit uit tot één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Na ruim 50 jaar is Cameretten nog steeds hét platform dat jong talent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. De strijd om de winst van Cameretten 2018 is gestreden. Tijd voor de finalistentournee. De drie aanstormende cabarettalenten staan te popelen. Een avond keihard lachen.

RESERVEER

ONLINE

www.cameretten.nl

WOODSTOCK THE STORY

50TH ANNIVERSARY TOUR Hoor, voel, zie en herbeleef de legendarische Three Days of Peace, Love & Music. Met bezieling, humor en retro-goeie muziek neemt Woodstock the Story je mee naar het roemruchtige festival Woodstock. Visueel ondersteund door sfeervolle beelden, die zorgen voor het ultieme flowerpower gevoel. Martin van der Starre, Muriël te Loo en Thomas Meeuwis brengen onder begeleiding van een live band muziek van Janis Joplin, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Santana, The Who en vele anderen. Back to the garden!

RESERVEER

THEATER

CONCERT DO 09 MEI 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

ONLINE € 28,00

www.woodstockthestory.nl

127


CABARET VR 10 MEI 20.15 UUR

ANDRÉ MANUEL

RABO ZAAL DREEJKLEZOEW

€ 18,50

RESERVEER

ONLINE

In zijn nieuwe voorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW; de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens. In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling, zijn er overal nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch niet voor niets het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.

128

www.maneman.nl


THEATER

CONCERT

3JS

HEROES OF MUSIC

WO 15 MEI 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 30,00 Elvis, Prince, Bob Marley, David Bowie. Maar ook bands als U2, Eagles, Pink Floyd, Led Zeppelin en Coldplay. Allen muzikale iconen die vernieuwing brachten in de muziekwereld en daarmee de wereld veranderden. Decennia lang voerden deze Heroes of Music de hitlijsten aan en zijn het deze namen die van invloed zijn geweest op de talloze bands die volgden.

RESERVEER

ONLINE

Als er één band in Nederland is die dit muzikaal allemaal in huis heeft, dan zijn het de 3Js. Eerder al bewezen zij tot de top van de Nederlandse muziekindustrie te behoren door bijna griezelig goed de unieke sound van U2 te evenaren. Vanavond laten deze muzikale duizendpoten, samen met hun band, de nummers van de grote helden herleven.

www.3js.nl

129


VOORPROEVERIJ

RESERVEER

ONLINE

PRESENTATIEAVOND 19/20

Als eerste voorproeven van het nieuwe theaterseizoen 2019/2020! Tijdens deze feestelijke all inclusive avond presenteren wij vol trots de nieuwe brochure en verzorgen verschillende artiesten een optreden. Wie dit zijn, is op dit moment nog een verrassing. Optredens, hapjes, drankjes; laat je deze avond volledig onderdompelen in een warm bad van gezelligheid, verrassingen en ontmoetingen. De voorpret voor het nieuwe seizoen kan alvast beginnen.

ENTER TAINMENT DO 16 MEI 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL www.westlandtheater.nl

RESERVEER

ONLINE

€ 22,50

JE KUNT OP ME REKENEN

LIENEKE LE ROUX, MARGO DAMES & WIVINEKE VAN GRONINGEN

TONEEL

VR 17 MEI 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 25,50 130

Een zomerse dag en twee zussen, of zijn het er toch drie? Hun vader is pas gestorven. Een levensgenieter, maar ze kennen hem nauwelijks. Hij was bijna altijd van huis en ze vragen zich af wat voor een leven hij genoot. Sinds lange tijd komen de zussen thuis in hun verleden. Dan is er nog een geheim. Hun vader heeft een tape opgenomen waarop hij hen toespreekt. Wat doen ze daarmee, waar beginnen ze aan in de prille herfst van hun leven?

www.thomasverbogt.nl


CABARET

SJAAK BRAL

SEX MET SJAAK

ZA 18 MEI 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 18,50 Sex. Een onuitputtelijke bron van verwondering, mysterie en vrolijkheid. Maar de verworven seksuele vrijheden uit de jaren ’60 en ’70 lijken klakkeloos te worden ingeleverd. De seksuele revolutie ligt in een spagaat. Aan de ene kant ‘moet alles kunnen’. Aan de andere kant wordt bloot verward met sex en dit leidt tot De Nieuwe Preutsheid. Onderbroek douchen is regel, geen uitzondering. Topless zonnen? Taboe. Sjaak besloot op onderzoek uit te gaan.

RESERVEER

ONLINE

“De afgelopen vijf jaar dompelde ik mij onder in zowat alle vormen van sex. Van de gogobars in Thailand tot de darkrooms van Den Haag. Swingerparties, SM-feesten, Tinder en Grindr: ik heb het allemaal ervaren (met instemming van mijn partner). Het resultaat is een cabaretvoorstelling die voelt als één groot hoogtepunt.”

www.sjaakbral.nl

131


THEATER

CONCERT

THE MICHAEL JACKSON TRIBUTE

MA 20 MEI DI 21 MEI 20.15 UUR BEN BOWMAN & BAND KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL

€ 32,50 RESERVEER

ONLINE

Slechts vijf weken te zien in een paar theaters in Nederland. Wij zagen de voorstelling al in Londen, waar de show werd bedolven onder jubelende recensies. Stilzitten bleek onmogelijk. De gelijkenis was huiveringwekkend. Huiveringwekkend goed. Tien jaar na het overlijden van The King of Pop presenteren wij vol trots deze uit de UK afkomstige Michael Jackson Tribute. De geprezen Ben Bowman, een dikke band en fantastische dansers nemen je mee op een reis langs de grootste hits van Michael Jackson en The Jackson 5. Denk aan Thriller, Beat It, Billie Jean, maar natuurlijk ook Man in the Mirror, Smooth Criminal en nog veel meer. Flashbacks van de man, zijn muziek en zijn zwaartekracht tartende bewegingen in een twee uur durende ode aan het superstardom en de magie van The King of Pop.

132

www.senf.nl


CABARET

PATRICK LAUREIJ

NEDERLANDS HOOP

WO 22 MEI DO 23 MEI 20.15 UUR KOORNNEEF

RETAILGROEPZAAL “Hee man, Patrick a.k.a. de Knotmaestro hier. Mijn tweede show is getiteld Nederlands Hoop. Het zou tof zijn als je langskomt.”

€ 18,50 RESERVEER

ONLINE

 Maximaal 4 kaarten per persoon.  Géén vroegboekkorting. L et op! Kaarten voor de voorstelling van donderdag 23 mei zijn uitsluitend verkrijgbaar aan onze balie vanaf zaterdag 16 juni bij de start van de losse kaartverkoop.

www.bunkertheaterzaken.nl

133


BELEEF HET GROOTS IN DE BIOSCOOP WestlandTheater De Naald is naast theater ook bioscoop met twee zalen, waarin van woensdag tot en met zondag een actueel filmaanbod voor jong en oud wordt vertoond. In de schoolvakanties biedt De Naald een uitgebreider filmaanbod. Regelmatig worden er leuke specials georganiseerd zoals een compleet avondje uit met diner in samenwerking met lokale horeca, voorpremières en Ladies Nights.

E-tickets Profiteer van het gemak van e-tickets. Bestel via www.westlandtheater.nl en bespaar op verzendkosten. Hierdoor bent u met e-tickets goedkoper uit. U loopt met uw e-ticket door naar de kaartcontrole en hoeft niet meer langs de balie.

Blijf op de hoogte Als eerste op de hoogte van ons filmnieuws? Meld u op onze website aan voor onze filmnieuwsbrief en like WestlandTheater De Naald op Facebook, Twitter en Instagram.

TOP films 2018/2019 Twee keer per maand worden er op dinsdag TOP films vertoond: kwaliteitsfilms voor de liefhebber, die doorgaans niet in het reguliere programma opgenomen zijn. De TOP film start ’s middags om 14.00 uur en ’s avonds om 19.30 uur en is voor een klein prijsje te bezoeken. Voorafgaand wordt u met een kopje koffie of thee welkom geheten. De TOP film data van seizoen 2018/2019 zijn:

4 & 18 SEPTEMBER / 2 & 16 OKTOBER 6 & 20 NOVEMBER / 4 & 18 DECEMBER 8 & 22 JANUARI / 5 & 19 FEBRUARI 5 & 19 MAART / 2 & 16 APRIL 14 & 28 MEI / 4 & 18 JUNI Sommige TOP films krijgen het stempel TOP ART. Dit zijn arthouse films voor de geoefende kijker. Besloten film Informeer via verhuur@westlandtheater.nl naar de mogelijkheden van een besloten filmvertoning voor groepen.

OOK OPEN IN DEIE! ZOMERVAKANT

135

TOP FILM

Door de intieme sfeer en het gastvrije onthaal is De Naald een geliefde ontmoetingsplek. Tel daar het fantastische Dolby 7.1 geluid en 3D beeld bij op, evenals de goede bereikbaarheid, voldoende parkeergelegenheid, de rolstoelvriendelijke toegang en de betaalbare prijs.


CULTUUR UIT EIGEN REGIO De Naald is hét podium voor gezelschappen uit het Westland. Onder de noemer Cultuur uit eigen Regio stellen zij zich graag aan u voor. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op via verhuur@westlandtheater.nl.

KLASSIEKE OUDE KERK KLASSIEK

MUZIEK

ZO 28 OKT ZO 25 NOV ZO 27 JAN ZO 24 FEB

Met succes realiseert St. Vrienden van de Oude Kerk in samenwerking met Westland Cultuurweb en De Naald ieder seizoen een reeks klassieke concerten in de Oude Kerk in Naaldwijk. Dit seizoen maken onder andere het Zuid-Hollands Symfonie Orkest en leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest hun opwachting. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt. www.westlandtheater.nl

DANS

ZA 03 NOV

BALLETSTUDIO MARION SCHOUTEN DREAMS De leerlingen van Balletstudio Marion Schouten zorgen om het jaar voor een swingende dansvoorstelling in WestlandTheater De Naald. Het thema van deze fantastische show is dit jaar ‘dreams’. U bent van harte uitgenodigd op zaterdag 3 november, bij de matineeen avondvoorstelling. www.balletstudiomarionschouten.nl

THEATER

PETER VAN ELSWIJK CONCERT ALS NOOIT TEVOREN maken doe je uit ervaring. VR 08 FEB Keuzes Ervaring krijg je door verkeerde keuzes te

maken. Je bent niet wat je bereikt, je bent de weg ernaartoe en gaandeweg kom je obstakels tegen. Als je dat doorstaat ben je Als nooit tevoren. Een nieuw soloprogramma van gitarist Peter van Elswijk vol openhartigheid, emotie en passie. www.petervanelswijk.nl

136


DANS CREATIE BEGIN DE DAG MET EEN DANSJE De allerkleinste leerlingen vanaf 2 jaar van Dans Creatie laten zien hoe mooi ze kunnen dansen. Natuurlijk zijn ook de feeën weer aanwezig bij dit dansfeestje. Laat je vertederen en geniet mee. Kom naar Begin de dag met een dansje!

DANS

ZO 10 MRT

www.danscreatie.nl

DANS CREATIE 25 JARIG BESTAAN Dans Creatie viert haar 25 jarig bestaan! Een feest voor iedereen die van dansen houdt. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er doorlopend diverse dansacts te zien van de talentenklassen en selectiegroepen. Toegang is voor iedereen gratis.

DANS

ZO 14 APR

www.danscreatie.nl

THEATER IN FEITE 4 MEI VOORSTELLING Iedereen maakt de oorlog op een andere manier mee. De één kijkt weg, de ander waait mee en een derde verzet zich. Maar vooral: er zijn slachtoffers. In deze nieuwe 4 mei voorstelling van Theater in Feite in samenwerking met Stichting Vrijheid vertellen en spelen een tiental personen over hun leven tijdens en na de oorlog.

HERDENKINGS

VOOR

STELLING ZA 04 MEI

www.westlandtheater.nl

POPKOOR BES’TOF EFFE ZAPPEN Kijk nou! Al je favoriete tv-programma’s van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat verpakt in één show. EnterTOONment van de bovenste plank. Horen, zien en meebeleven vanaf je bank en ontdek: “Holland’s got talent”.

MUZIKALE

SHOW

ZA 11 MEI

www.popkoorbestof.nl Informatie over tijden en kaartverkoop volgt via de genoemde websites.

137


DANS ZA 25 MEI ZO 26 MEI

DANS CREATIE DROOMWERELD Dans Creatie voert je mee in hun magische wereld van dans. Door leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar in alle dansstijlen. Ook de masterclasses en selectiegroepen dansen mee en het verhaal, gebaseerd op Alice in Wonderland, wordt gespeeld door leerlingen uit de musicalklassen. www.danscreatie.nl

MUZIKALE

THEATERGROEP ALL INCLUSIVE THE STORY OF MY LIFE

ZA 01 JUN ZO 02 JUN

Een enthousiaste groep van twintig talentvolle mannen en vrouwen die staan voor zang, dans en een vleugje cabaret. In een muzikale show vol verrassingen met live band presenteert Theatergroep All Inclusive The Story of my life. Het leven is een feestje en All Inclusive hangt voor u de slingers op. Inspirerend topvermaak voor jong en oud.

SHOW

www.theatergroepallinclusive.nl

DANS ZA 08JUN

DANCE FOR YOU EINDVOORSTELLING Een nieuwe show vol entertainment van dansschool Dance For You! Waarin alle leerlingen vol enthousiasme laten zien wat zij hebben geleerd. www.danceforyou.nl

DANS

ZA 15 JUN ZO 16 JUN

PAPILLON EINDVOORSTELLING Ballet-en sportstudio Papillon uit Monster geeft weer wervelende shows! Dansen uitgevoerd door leerlingen van de balletschool in de leeftijd van 2 tot 40 jaar. Verschillende dansstijlen komen in de show aan bod, zoals klassiek, streetdance, modern, urban en jazz. www.balletschoolpapillon.nl

138


DANCE INNOVATION EINDVOORSTELLING Dansschool Dance Innovation uit De Lier en ’s-Gravenzande organiseert ieder jaar een spetterende eindvoorstelling met alle leerlingen. Alle stijlen komen aan bod en ieder jaar is er weer een andere rode draad. Een feestje voor jong en oud!

DANS

ZA 22 JUN ZO 23 JUN

www.danceinnovation.nl

BALLETSCHOOL DOMINGOS EINDVOORSTELLING Balletschool Domingos biedt een grote verscheidenheid aan lessen en dansstijlen. In deze eindshow laten de leerlingen zien waar ze goed in zijn: DANSEN! Verwacht prachtige kostuums, mooie choreografieën en natuurlijk de talenten van al deze kanjers.

DANS

ZA 29 JUN

www.balletschooldomingos.com

FLORACOLLEGE MUSICALKLAS WOUTER Wouter is een dromerig jongetje, dat niet altijd alles snapt van de wereld om hem heen. Zijn broer en zussen weten het altijd beter en ook de meester op school neemt hem niet serieus. Toch houdt hij zich op komische wijze staande, vooral door zijn liefde voor het meisje Femke. Zij ziet hem echter helemaal niet staan.

MUSICAL DO 04 JUL VR 05 JUL

www.floramusical.nl

DANS CREATIE SEIZOENSAFSLUITING Dans Creatie sluit haar seizoen af met een geweldige voorstelling. In deze show laten de oudere leerlingen in een ruim twee uur durende voorstelling diverse dansstijlen zien.

DANS ZO 07 JUL

www.danscreatie.nl Informatie over tijden en kaartverkoop volgt via de genoemde websites.

139


ALGEMENE INFORMATIE Adres

Stokdijkkade 3 / 2671 GW / Naaldwijk

Kaartverkoop

0174 63 69 00 www.westlandtheater.nl reserveringen@westlandtheater.nl

Kantoor

0174 63 69 09 (géén kaartverkoop) info@westlandtheater.nl

Social Media

@TheaterDeNaald westlandtheater.de.naald westlandtheaterdenaald

Openingstijden balie

Dinsdag t/m zondag 12.00 - 16.00 uur. Drie kwartier voor aanvang van een film of voorstelling. Ruimere openingstijden in vakanties. Zie www.westlandtheater.nl. Oók geopend in zomervakantie (uitsluitend bioscoop).

Voorinschrijving (vroegboekkorting)

Met grote zekerheid een plaatsje bij je favoriete voorstellingen met een aantrekkelijke korting van maar liefst 10%! Vanaf 18 mei t/m 5 juni 2018 met minimaal 5 voorstellingen voorinschrijven. Online via www.westlandtheater.nl of het bestelformulier uit deze brochure inleveren bij de balie. De plaatsen worden door middel van loting en op basis van ‘best beschikbare plaats’ toegewezen. Indien er minder dan 5 voorstellingen worden toegekend krijgt u toch de 10% korting.

140

Voor de volledige procedure zie onze website. Reserveringskosten online bestellen: E-tickets € 0,00 Kaarten toegestuurd € 5,00 Reserveringskosten bestelformulier: € 10,00. Kaarten worden toegestuurd.

Losse kaartverkoop

Vanaf zaterdag 16 juni 2018 kunt u losse kaarten kopen via www.westlandtheater.nl en gedurende onze openingstijden, telefonisch of aan de balie.

Uitverkochte voorstellingen

Bij uitverkochte voorstellingen komen op het allerlaatste moment soms plaatsen vrij. U kunt zich via onze website of aan de balie op de wachtrij laten plaatsen.

Verhindering

Tot maximaal drie dagen voor de voorstelling kunt u reeds gekochte kaarten inruilen voor een tegoedbon, of ruilen voor een andere voorstelling. De administratiekosten zijn € 1,50 per kaart. Bij kaartverkoop voor derden kunnen afwijkende voorwaarden gelden.

Zoekgeraakte kaarten

Uitsluitend op de dag van de voorstelling of film kunt u bij de balie een duplicaatkaart krijgen. Hiervoor wordt € 1,50 per kaart in rekening gebracht. Bij kaartverkoop voor derden kunnen afwijkende voorwaarden gelden.

E-tickets

Profiteer van het gemak van e-tickets. Bestel eenvoudig en snel via www.westlandtheater.nl en bespaar op verzendkosten. U loopt met uw e-ticket door naar de kaartcontrole en hoeft niet meer langs de balie.


Suggesties & klachten

Alle medewerkers doen hun best uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Toch kan het gebeuren dat u een suggestie of klacht heeft. In dit geval kunt u zich melden bij de balie of de horeca, zij brengen u in contact met de directie.

Uw gegevens

Wij gebruiken uw adres- en e-mailgegevens uitsluitend om u te attenderen op komende voorstellingen en om u op de hoogte te brengen van wijzigingen in het programma. In dringende gevallen, zoals het op het laatste moment uitvallen van een voorstelling, kunnen wij u via een sms direct op de hoogte stellen. Via uw account op www.westlandtheater.nl kunt u bij ‘Mijn Theater’ uw actuele adresgegevens bekijken en wijzigen.

Onze huisregels

Roken alleen toegestaan op de patio. Kom op tijd. Toegang na aanvang niet mogelijk. Geef uw jassen, tassen en paraplu’s af bij de garderobe. Mobiel in de zaal moet uit. Beeld- en geluidsopnames zijn niet toegestaan. Geen alcoholische dranken onder de 18 jaar. Geen consumpties toegestaan in de zaal (m.u.v. film). Kijkwijzer is wettelijk vastgesteld en daarmee bindend.

Extra services

Gratis hulpsysteem voor slechthorenden (informeer bij de horeca). Rolstoelplaatsen (let op: alleen te reserveren bij de balie). Earcatch app bij Nederlandse films. Alle toegangsprijzen van de professionele theatervoorstellingen zijn incl. gebruik van de garderobe en een pauzedrankje. Indien de voorstelling geen pauze bevat, staat er na afloop een drankje klaar (beperkt assortiment).

In geval van calamiteiten

In het geval van een calamiteit wordt u gewaarschuwd via een elektronisch signaal (slow woop). U dient de instructies van de medewerkers (BHV) te volgen.

Foto’s

Voor publiciteitsdoeleinden maakt De Naald regelmatig foto’s tijdens films, voorstellingen en evenementen. Mocht u bezwaar hebben, meld u dit via publiciteit@westlandtheater.nl. De foto wordt dan verwijderd.

Bezoekersvoorwaarden

Stichting WestlandTheater De Naald verklaart de bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank van Amsterdam onder nummer 268/2002. De algemene voorwaarden liggen ter inzage bij de balie en staan op www.westlandtheater.nl.

Wijzigingen voorbehouden

De Naald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele (zet)fouten in deze brochure en voor aanvullingen en/of wijzigingen in het programma. Alle vermelde informatie is onder voorbehoud. Op onze website staat de meest actuele informatie.

Bereikbaarheid & parkeren

WestlandTheater De Naald is goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Busstation Verdilaan bevindt zich naast de deur. Informatie over openbaar vervoer naar Naaldwijk kunt u vinden op www.9292ov.nl. Rondom De Naald is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Zie www.westlandtheater.nl voor een plattegrond en nadere informatie.

141


ZALENOVERZICHT KOORNNEEF RETAILGROEPZAAL O

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

N

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

O N

M

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

M

L

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

L

K

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

K

J

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

J

I

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

I

H

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

H

G

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

G

F

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

F

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

E

E

1

D

2 1

C B

3

4

6

7

8

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

D

1

2

3

4

5

6

7

8

C

1

A

5

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 20 21

B

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

A

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

1

2

3

4

5

6

7

8

Podium

25 26 27 28 29 30 31 32 33

O

25 26 27 28 29 30 31 32 33

N

25 26 27 28 29 30 31 32 33

M

3 24 25 26 27 28 29 30

L

3 24 25 26 27 28 29 30

K

3 24 25 26 27 28 29 30

J

RABO ZAAL

3 24 25 26 27 28 29 30

I

9

9 10 11

9

3 24 25 26 27 28 29 30

H

8

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12

8

3 24 25 26 27 28 29 30

G

7

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12

7

3 24 25 26 27 28 29 30

F

6

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12

6

23 24 25 26 27 28 29

E

5

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12

5

2 23 24 25 26 27

D

4

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12

4

1 22 23

C

3

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12

3

20 21

B

2

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12

2

19 20

A

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9 10 11 12

1

1

2

3

4

5

6

7

Podium

8

Regie ruimte Rolstoelplekken

142


ORGANISATIE & COLOFON Organisatie Stichting WestlandTheater De Naald Bestuur Fred van Heyningen, Marianne de Winter, Anja Overhoff en Jan Helderman Directeur / programmeur Nico Baars / directie@westlandtheater.nl Bedrijfsleiding Otto Freutel bedrijfsleiding@westlandtheater.nl Publiciteit / Marketing Kate van Elswijk publiciteit@westlandtheater.nl Financiële administratie Patricia Arkesteijn, Marion Strik administratie@westlandtheater.nl Balie Petra Wasmus, Renate Monté, Suzanne van Zanten, Max Löbker reserveringen@westlandtheater.nl Techniek Albert Löbker, Denny van Dop, Rob Kool, JoepJan van der Hoeven, Stefan Zuidgeest. Thomas, Sander, Tessa td@westlandtheater.nl TOP film en bijzondere evenementen Henny van der Klaauw henny@westlandtheater.nl Coördinatie evenementen Jasmijn van Holsteijn jasmijn@westlandtheater.nl Coördinatie horeca René Toussaint, Jacques Treffers horeca@westlandtheater.nl Horecamedewerk(st)ers Angeline, Dwight, Gentijana, Irene, Jeanette, Manon, Max, Michael, Nina, Pieter, Valerie, Vera, Wendy, Anne, Ashley, Jessy, Bodine, Margriet, Niek, Richard, Suzanne Onderhoud en interne dienst Hugo Lansbergen, Jozef Dries WestlandTheater De Naald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele (zet)fouten in deze brochure en voor aanvullingen en/of wijzigingen in het programma. Alle vermelde informatie is onder voorbehoud.

Colofon Uitgave: WestlandTheater De Naald Oplage: 15.000 exemplaren Samenstelling programma: Nico Baars Samenstelling kindertheater: Renate Monté, Nico Baars Redactie: Kate van Elswijk, Renate Monté Eindredactie: Kate van Elswijk, Renate Monté Advertenties / partners: Otto Freutel, Nico Baars Ontwerp en productie: Mooi Rood Voorzijde: Patrick Laureij door Jaap Reedijk Fotografie en afbeeldingen: (in willekeurige volgorde): Jaap Reedijk, Lex Putman, Roel van Tour, Maria Stijger, Bob Bronshoff, Mark van Engelen, Joep van Aert, Amy van Leiden, John Klijnen, Annemieke van der Togt, Dennis van Tergouw, Eva Beeftink, William Rutten, Loens Media, Bowie Experience, Arjan Benning, Funx, NicoleMinneboo, Frank Visschedijk, Tim Klaase, Jet Boeke, Marc Volman, Pleunie van Raak, Lesley Pols, The Artist Cube, Noortje Dalhuijsen, Marc de Groot-Witman Kleipool, Hans Boddeke, Aicha Abdoun, Maartje ter Horst, André Beuving, Walt Cisco, Joris van Bennekom, Geert Gratama, Ben Kleyn, Senne Leezenberg, Kim Balster, Maarten Ederveen, Bram Jonker, Michiel Schellekens, Tom Cornelissen, Femke Teussink, Roy Beusker, Anke van der Meer, Curly and Straight, Titus Brein, Corné van der Stelt, Koors Breukel, Bas Losekoot, Diederick Bulstra, Hans Anderson, Arjaan Hamel, Studio Room, Rick Engelgeer, Astrid Verhoef, Karel Sanders, Hanco Kolk, Ministerie van Beeld, Saskia Kerkhoff, Bastiaan Musscher, Darren van der Lek, Pieter Jan Prijs, Jeroen Les, Roxanne Hellevoort, Dani Silvia, Raul Neijhorst, Krijn van Noordwijk, Dario & Misja, Merlijn Doomernik, Sanja Marusic, Nick van Ormondt, David Menkehorst, Thijs Meuwese, Daan Colijn, Paul Bergen, Herman Poppelaars, Scherpontwerp, Alex, Paul van Raak, Joost Overbeek, Bodil de La Parra, Maarten Corbi, Ferry Knijn, Piek, Studio Bunder, Liselotte Habets, Ben van Duin, Barend Fransen, Dik Nicolai, Jaap Joris Vens, Dirk Hardy, Harrie Muis, Anne-Marie Kok, Rogier Cremers, Animaccord LTD, Joshua Bakar Bessy, Beau Meevis, Michiel Fischer, Ivo Dijs, Jan Aarntzen, Daniel-J-Ashes, Vincent Boon, Pim Wessels, Ruben Wolf, Johan Jacobs, Paul Barendregt, Ricka Harpva, Syrofotografie, Maureen van Munster, Henri-Serge Valcke, Nicoline Rodenburg, Jennifer Kunes.

143


TONEEL? Je mee laten slepen door

TONEEL?


BESTELFORMULIER Titel voorstelling Dag

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Datum

/

/

Tijd

Aantal

Titel voorstelling Dag Titel voorstelling Dag Titel voorstelling Dag Titel voorstelling Dag Titel voorstelling Dag Titel voorstelling Dag Titel voorstelling Dag Titel voorstelling Dag Titel voorstelling Dag

Bij 5 voorstellingen of meer 10% korting Reserveringskosten formulier â‚Ź 10,00 Let op: online bestellen is voordeliger! www.westlandtheater.nl Achternaam

Voorletters

M/V*

Adres Postcode Woonplaats Telefoon Mobiel E-mail Rolstoelplaats JA / NEE * (Let op: op deze plek is geen stoel gesitueerd) Ja, mijn tegoed mag in mindering worden gebracht op de factuur. Handtekening * Doorhalen wat niet van toepassing is. Dit bestelformulier kunt u inleveren of opsturen t.a.v. WestlandTheater De Naald, afd. Reserveringen, Stokdijkkade 3, 2671 GW Naaldwijk

145


Zorgeloos shinen op het ondernemerspodium? Achter de schermen draagt Venéco bij aan uw succes. Met Intelligente IT-netwerken. Cloudoplossingen. Cyberveiligheid en camerabeveiliging. Met als spectaculaire slotact: support met een smile!

Venéco is de trotse sponsor van het beste Theater van het Jaar 2016 en 2017. Als voor de schermen het zorgeloze spektakel losbarst, regelt Venéco achter de schermen de volledige IT voor onder andere de digitale cinema, het kassa- en ticketsysteem, de geautomatiseerde aansturing van geluid en het afrekenen bij de horeca.

Honderdland 241, 2676 LV Maasdijk T: 0174 - 615 415 E: info@veneco.nl

www.veneco.nl www.myeasyoffice.nl www.voorkomcybercrime.nu

toonaangevend sterk in automatisering, telecom en beveiliging


THEATER GEEFT POSITIEVE ENERGIE

DAAR WERKEN WIJ GRAAG AAN MEE.

FIJNE VOORSTELLING TOEGEWENST VAN ANEXO.

WestlandTheater De Naald Programma 2018-2019  

Onvoorstelbaar. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd De Naald verkozen tot Theater van het Jaar. Niet eerder kreeg een theater deze e...

WestlandTheater De Naald Programma 2018-2019  

Onvoorstelbaar. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd De Naald verkozen tot Theater van het Jaar. Niet eerder kreeg een theater deze e...