Page 1

Za

življenje v kuhinji.

ŽURNAL KUHINJ 2021


Za življenje v kuhinji. Kaj je bistvo kuhinje? Dobro mora izgledati in biti mora središče komu-nikacije med kuhanjem ter pri pogovorih in užitkih. Olajšati vam mora delo ter skrbeti za red in pregled. Poleg tega pa se mora optimalno prilegati vam in vašim željam ter potrebam. Hkrati pa tudi vašemu stilu in proračunu. Kuhinje Nolte že več kot 60 let predstavljajo prvovrstno kakovost in dizajn ter popolno ergonomijo, narejeno v Nemčiji. Zato ni nič presenetljivega, da smo bili že tretjič zapored odlikovani kot najbolj priljubljena blagovna znamka kuhinj v Nemčiji. Tudi drugod v več kot 60 državah sveta cenijo kuhinje Nolte. V tem žurnalu boste našli številne navdihe, da si boste kuhinjo lahko uredili po svojih željah. Pustite se torej navdihniti: za življenje v kuhinji.

MADE IN

GERMANY

MÖBEL • FURNITURE

H20160157

RAL-RG 0191

dgm-moebel.de/mmig

Hersteller-Nr. / manufacturer-no. H20160157 Programm / program / Modell / model Nolte Küchen

Zertifiziert durch die DGM Verband der Deutschen Möbelindustrie e.V.

80 100 120 140 160 180 200 220 240 260 280

Proizvajamo v Nemčiji – tudi uradno nas je certificiralo združenje Deutsche Möbelindustrie e.V.

Tretjič zapored: najbolj priljubljena znamka kuhinj v Nemčiji.

Zlati M zagotavlja preverjeno kakovost, varnost in zdravo bivanje.

Zdravo okolje je temelj našega uspeha. Že zato delamo klimatsko nevtralno.


VSEBINA SPLOŠNI PODATKI:

Barva | Koncept mat laka Dizajn in shrambni prostor Ergonomija Gospodinjski prostor Kakovost in Okolica Matrix 900 in MatrixArt 900 Merilni raster Matrix150 Načrtovanje Notranji dekor Notranji organizator Nova klasika Odlični delovni poteki Pomivanje in ločevanje odpadkov Shranjevanje živil Svetloba je vzdušje Vgradni aparati Za vaše bivanje v kuhinji

PROGRAMI:

70 34 106 26 114 34, 58 74 98 112 102 78 104 108 110 62 74 6

ARTWOOD CARISMA LACK FEEL FERRO FLAIR FOCUS GLAS TEC PLUS INTEGRA LEGNO LUCCA LUX MANHATTAN MANHATTAN UNI NOVA LACK PLUS PORTLAND SOFT LACK STONE TAVOLA TITAN TORINO LACK VEGAS WINDSOR LACK

52, 54, 100 76, 80 54, 64 16, 48 48 92 60 56 36, 76, 82, 86, 88 40 58, 100 8, 20, 42, 50, 68 66, 68 12, 14, 36, 38, 88 28, 42, 50, 90 32, 36, 38 8, 16, 30, 56, 72, 86 44, 46 24, 28, 30, 32, 90 22, 24, 64 80, 82, 84 52 94, 96

Posebne kuhinje v tej reviji smo označili: – kuhinja Nolte brez ročajev

– 90 cm visoke spodnje omare z dodatnim 20 % shrambnega prostora

– kuhinja Nolte brez ročajev z 90 cm visokimi spodnjimi omarami

Naše kuhinje navdušujejo s kakovostnimi materiali: KÜCHENFRONT

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

in

Sachen

Qualität

Die Kom

Za najvišje zahteve so ličnice večkrat visoko sijajne ali mehko mat lakirane.

LACK

LAMINAT Qualität en

nz in Sach

pete Die Kom

Za nego enostavna in odporna površina je izvedena v visokem sijaju ali kot mehka mat.

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ en

nz in Sach

Qualität pete

Die Kom

KÜCHENFRONT

ECHT GLAS nz Kompete

en

in Sach

Qualität

Die

KÜCHENFRONT

ECHT

METALL petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

KÜCHENFRONT

Pravi les izžareva kot izvirni in čisti naravni izdelek toplino in udobje. Pravo steklo, zelo kakovostna površina iz varnostnega stekla, lakiranega na hrbtni strani.

Avtentična površina iz melaminske smole je videti kot da je iz pravega lesa. KÜCHENFRONT

SCHICHT

STOFF petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

Površina je izjemno odporna in enostavna za nego, ker ima sloj premaza proti prstnim odtisom.

ECHT

ZEMENT petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

40 25

12

Na podlagi plasti mešanice iz smole, laka in kovinskih delcev so ličnice magnetne. Vsaka od teh ličnic, izdelana ročno, ima površino iz čistega cementa in je unikatna. Uporabljene delovne površine in stranice; debelina v mm.


ZA VAŠE BIVANJE V KUHINJI »V kuhinji se kuha. So mislili včasih. Danes je postala komunikacijsko središče stanovanja in se razvila v majhno oazo dobrega počutja. Kuhanje, uživanje hrane, pogovori, smeh, bivanje, počitek, delo – naš vsakdanjik živimo v kuhinji. Zato postaja ta prostor vedno pomembnejši. Ko se odločamo za kuhinjo, se odločamo tudi za določeno atmosfero. Kajti bivanje v kuhinji je večstransko, individualno, predvsem pa je vprašanje osebnega stila. In stil lahko izrazimo različno: z modo, notranjo opremo, glasbo, ki nas navdušuje in še kako drugače. Zakaj torej ne tudi s kuhinjo? Dobro pri kuhinjah Nolte je: individualni okus in osebni stil tukaj nista vprašanje proračuna. Če boste sedaj pri listanju skozi ta katalog začutili željo po novi kuhinji, jo lahko takoj začnete načrtovati s pomočjo spletnega načrtovalcana spletni strani www.moemax.si. Eva Brenner, dipl. inž. notranje arhitekture, znana iz nemške TV-oddaje »Zuhause im Glück« (Srečen dom)

6


1 MANHATTAN vulkanski hrast, kontrasten in bivanjski 2 NOVA LACK platinsko siva, vrednostna in elegantna 3 PORTLAND cement safirno siva, s pravo cementno površino

1

2

3

VSE DRUGO JE DOLGOČASNO Ali želite raje bivanjsko, elegantno ali le raje klasično? Je vseeno – pri kuhinjah Nolte imate popolno izbiro. Z vulkanskim hrastom boste na primer vsako kuhinjo spremenili v bivalni življenjski prostor. Kombinacija trendovskih barv platinasto sive in hena rdeče je sočasno elegantna in daje vtis vrednosti. Tukaj odločajo le vaše osebne želje. Ali so vam všeč originalni materiali? Tudi tukaj imate pri Nolte Küchen veliko izbiro. Na primer PORTLAND cement safirno siva. Površina sprednjega dela je iz pravega cementa in ročno izdelana.

7


MANHATTAN / SOFT LACK


ROČAJNA LETVICA 675 Optika legiranega jekla

10


MANHATTAN / SOFT LACK

SHRAMBNI PROSTOR IN DIZAJN V BREZHIBNI SIMBIOZI Sprednji del MANHATTAN in vulkanski hrast dajeta nasičene kontraste. Značajen dekor je idealna dopolnitev mirnemu sprednjemu delu v laku SOFT LACK. Višina viseče omare 105 cm daje tej kuhinji tudi čisto svojevrstno optiko. Omare odlično dopolnjujejo odprti regali in bel nizki regal (Lowboard).

2

1

1 Kuhinje Nolte serijsko vključujejo: prilegajoče notranje dekorje, tukaj v vulkanskem hrastu 2 Ta shrambna omara zagotavlja odlično dostopnost do shrambnega prostora na polni višini 210 cm.

MANHATTAN Vulkanski hrast SOFT LACK Bela mehka mat

KÜCHENFRONT

25

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

11


1

NOVA LACK

PRAKTIČNO JE LAHKO TUDI LEPO Elegantnen in kakovostni kuhinjski ambient nas navdušuje vsak dan. In to še bolj, če nudi tudi dovolj prostora za shranjevanje in še prostor za druge pomembne reči. Osvetljeni ročajni profili poudarjajo vodoravno linijo te kuhinje, ki nima nobenih visokih omar, kljub temu pa nudi mnogo prostora za shranjevanje.

2 12


1 Praktične škatle so zelo uporabne za pribor, ki ga damo na mizo ali po uporabi spet hitro shranimo.

NOVA LACK Platinsko siva visoki sijaj OKOLICA V BARVI Rdeča henna mehka mat DELOVNA PLOŠČA Črna PRO

2 Vse ima svoje mesto – največ prostora za shranjevanje z odlično organizacijo. KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

25

25

13


1 Mešalna naprava, stroj za espreso ali ožemalnik: številni kuhinjski aparati so postali lifestyle-predmeti. Če jih je veliko, a so v vsakodnevni uporabi, pomaga nasadna omara z dvižnimi vrati.

1 14

2 Osvetljeni profili prijemnih odprtin MatrixArt poudarijo čisto optiko stranskih omar in omar za aparate z neprekinjenimi sprednjimi deli.


NOVA LACK

TAKO SODOBNO LAHKO UČINKUJE BELA Kdor želi slediti trendu pospravljene, čiste optike kuhinje z velikimi površinami, se jim težko izogne: stranske omare in omare za aparate z neprekinjenimi vrati. Osvetljeni profili prijemnih odprtin še okrepijo minimalistični vtis. Dekor delovne plošče v hrastu Barriqué daje prilegajoče okolje polno kontrastov, ki ga je najti tudi v stenskih konzolnih policah.

NOVA LACK Bela visoki sijaj DELOVNA PLOŠČA Hrast Barriqué

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

25

2 15


FERRO / SOFT LACK


1

1 Steklokeramično kuhališče je v istem nivoju s površino in je usklajeno s purističnim dizajnom. 2 Za magnetnimi ličnicami iz prave kovine je dovolj prostora za kuhinjske pripomočke. 3 Črne ročajne letvice so stilni detajli. 4 Viseča omara z regali z arktično belimi drsnimi vrati tvori elegantno povezavo z bivalnim delom.

2

FERRO Modro jeklo SOFT LACK Arktično bela mehka mat DELOVNA PLOŠČA Črna PRO

ROČAJNA LETVICA 561 Črno eloksirana KÜCHENFRONT

ECHT

METALL petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

18

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

12


FERRO / SOFT LACK

PURISTIČNO Z JASNO LINIJO FERRO modro jeklo pričara v kuhinji s svojo ličnico iz prave kovine vtis hladne elegance, v kombinaciji z SOFT LACK v barvi arktično bela mehka mat pa dobi kontrasten svetel in lahek pridih. Tako postane kuhinja inspiracijsko bivalno področje, v katerem se vedno znova radi zadržujemo. 3

4

19


1

MANHATTAN

HRAST GRAFITNO SREBRNE BARVE ZA INDIVIDUALISTE Sprednji del MANHATTAN v hrastu grafitno srebrne barve je nezapleten in rado viden kombinacijski partner. Ponuja številne možnosti in navdušuje s svojo izrazito žilavostjo – uprizorjeno bodisi kot ton-v-ton ali, kot tukaj, s črnimi elementi.

25

20

MANHATTAN Hrast grafitno srebrne barve

2


1 Iz stanovanjskega dela neviden se pečica skriva stransko v bloku omare z aparati. 2 Nasajena ročajna letvica G 675 spretno povezuje eleganco poglobljene ročajne letvice s prednostmi klasičnega ročaja. 3 Veliko prostora v predalih zahvaljujoč inteligentni notranji organizaciji

3 21


TITAN Grafit OKOLICA/ DELOVNA PLOŠČA Rustikalen divji hrast

12

22


TITAN

RAVNE LINIJE S POUDARKI Okolica v rustikalnem divjem hrastu je v tem grafičnem in ravnem načrtu bivalno toplo poudarjena z ličnicami brez ročajev iz programa bivalni TITAN. Viseče omare z odprtim regalom in finim okvirjem ter filigransko delovno ploščo v lesnem odtenku so odlično usklajene s plemenitim grafitom in skrbijo za poseben šarm te kuhinje.

1

2

1. Osvetljeni ročajni profil poudarja ravno in grafično linijo. 2. Izdelane filigransko, a z velikim učinkom: stranice v rustikalnem divjem hrastu.

23


TITAN / TAVOLA

HARMONIJA DIZAJNA IN NARAVNOSTI Tu ustreza: Vedno moderna barva TITAN bisernica je s TAVOLA hrastom Barolo uravnotežen aranžma. Prava oaza miru je pri tem kuhalni otok v plemeniti barvi TITAN bisernica, ki se lahko uporablja tudi kot pult. Poleg višje nameščene pečice se nahaja odprti regal, ki izžareva udobje.

1

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

24

25

TAVOLA Hrast Barolo TITAN Bisernica OKOLICA/ DELOVNA PLOŠČA Titan bisernica

KOMBINACIJA ROČAJEV 850 Črna


1 Pregledno shranjevanje in enostaven dostop do vseh zabojev s pijačo. 2 Vse lepo prehodno: Dekor TITAN bisernica je na voljo kot ličnica, delovna plošča, stranica ali niša.

2 25


VSE SHRANJENO POLEG KUHINJE Kateri gospodinjski prostor potrebujete? Seveda je to odvisno od prostora, ki je na voljo, in od vaših osebnih potreb. Eden potrebuje shrambo za gospodinjstvo, nekdo drug pa ta prostor preuredi v lepo oblačilnico in opremi s številnim predali, ki nudijo mnogo prostora. Vsak po svoje. Oblikujemo pa lahko tudi predelno steno: Na eni strani je lahko funkcionalna shramba z vsem, kar spada vanjo, na drugi pa atraktiven hodnik z garderobo in visečo omaro kot komodo, na kateri se najde prostor npr. tudi za obešanje ključev.

26


1

2

1 Pametno načrtovano: garderoba kot predelna stena z mnogo prostora. 2 Manjša viseča omara kot komoda: idealno za vsakdanje drobnarije.

27


TAVOLA / PLUS

ELEGANCA Z MODERNIM PRIDIHOM Stilno udobno bivanje s pravim lesom: TAVOLA hrast pinot podaja naravnemu in tradicijskemu hrastu novo, zadržano eleganco. V kombinaciji s čistimi barvami, kot na primer tukaj z barvo PLUS bela mehka mat, nastane trajna kuhinja, ki je prepoznavna po mnogih ugodnih podrobnostih. Laminatni sprednji del PLUS ima površino Anti-Finger-Print, ki je posebno enostavna za čiščenje.

1

PLUS Bela mehka mat TAVOLA Hrast Pinot DELOVNA PLOŠČA Premium bela PRO 1 Viseča omarica z regalom z vgrajeno osvetlitvijo ter zgornja in spodnja polica v črnem steklu izžarevata moderno bivanje. KÜCHENFRONT

SCHICHT

STOFF petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

28

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

12

2 S površino poravnano vgrajeno kuhališče ne le, da je dobro videti na prehodu k delovni površini se da tudi dobro čistiti.


2 29


TAVOLA / SOFT LACK

SVEŽ OBČUTEK BIVANJA Kuhinja in bivalni prostor na majhni površini odlično povezana – TAVOLA hrast pinot predstavlja v SOFT LACK z barvo papirus siva mehka mat svežo kombinacijo. Je udobna in hkrati moderna in nudi mnogo prostora. Praktično: Pod indukcijskim kuhališčem je na voljo z rastrsko mero Matrix 150 celo prostor za predal. Lepo: Odprti regal na koncu se odpre proti bivalnemu prostoru.

1 Z ustrezno notranjo organizacijo so vsi kuhinjski pripomočki ob štedilniku vedno pri roki.

1 30


SOFT LACK Papirus siva mehka mat TAVOLA Hrast Pinot DELOVNA PLOŠČA Papirus siva PRO

KÜCHENFRONT

KOMBINACIJA ROČAJA 829

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

25

Videz legiranega jekla 31


PORTLAND / TAVOLA

NARAVNO BIVALNO Za stilno kombinacijo: PORTLAND v pravem cementu safirno siva je sklupaj s plemenito površino TAVOLA hrast pinot izjemno elegantna, kakovostna in nepozabna. Odprti regal s steklenimi policami in osvetljavo je ekstravaganten vrhunec. Kuhalni otok je kot »ulit« z delovno površino v barvi cementa safirno siva, višje nameščena solitarna pečica pa privlači pogled in je hkrati je izjemno praktična.

1

1 Vse drugo kot »značilno za kuhinjo«: temne steklene police, svetlo sijoče.

2 32

2 Ročno nanesena površina iz pravega cementa je pri vsaki ličnici neponovljiva.


PORTLAND Cement safirno siva TAVOLA Hrast Pinot DELOVNA PLOŠČA Cement safirno siva

KÜCHENFRONT

ECHT

ZEMENT petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

25

33


DIZAJN S SHRAMBNIM PROSTOROM Z Matrix 900 smo pri Nolte Küchen postavili oblikovna merila in kuhinjo brezmejno povezali z bivalnim delom stanovanja: z zelo majhnim podnožkom skupaj z višino korpusa 900 mm dobimo ne le idealno delovno višino, temveč z obilo prostora za shranjevanje tudi popolnoma nov videz kuhinje.

UMETNOST IZPUŠČANJA »Z MatrixArt 900 je to mogoče tudi brez ročajev: v korpus vgrajeni ročajni profili naredijo kuhinjo še bolj grafično in ravnih linij. Popolnoma nov dizajn kuhinjske arhitekture.«

34


Eva Brenner, dipl. inž. notranje arhitekture, znana iz nemške TV-oddaje »Zuhause im Glück« (Srečen dom).


PORTLAND / LEGNO / NOVA LACK


PORTLAND / NOVA LACK

UNIKAT Z MNOGO PROSTORA ZA SHRANJEVANJE Ta kuhinja izpolnjuje najvišje zahteve tako glede dizajna kot tudi uporabljenih pravih materialov. Vsaka posamezna ličnica PORTLAND s pravo površino iz cementa je unikatna. Navdušujeta nas tudi linijska brezročajna oblika in moderna izvedba v kombinaciji z barvo NOVA LACK arktično bela visoki sijaj.

1

2

1 Fina plast z ročno nanesenim pravim cementom daje kuhinji individualni pridih. 2 V spodnjih omarah posebne višine MatrixArt 900 je mnogo prostora za shranjevanje.

38


PORTLAND Cement antracit NOVA LACK Arktično bela visoki sijaj DELOVNA PLOŠČA Cement antracit

KÜCHENFRONT

ECHT

ZEMENT petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

12

39


25

40

25

LUCCA Cement antracit DELOVNA PLOŠČA Jedrna bukev

KOMBINACIJA ROČAJA 848 Optika ščetkanega titana


1

LUCCA

POPOLNI VIDEZ OPTIKE CEMENTA. Ste navdušeni nad trenutnim videzom cementa, vendar ne želite vlagati v originalni material? Potem je sprednji del LUCCA prava izbira za vas! Kuhinja z uravnoteženim kontrastom je ustvarjena v antracitu in v kombinaciji z jedrno bukvijo. Ker je sprednji del verodostojna reprodukcija, vam bo proračun omogočil še več opreme za vašo kuhinjo, ne da bi se morali odreči izjemnemu videzu.

1 Klasična kotna omara s karuselom odlično izkoristi vsak kotiček vaše kuhinje.

+32 % dodatnega

2 Veliko prostora v omarah: korpus, za 15 cm globlji od normalnega, ponuja veliko shrambnega prostora. Predali so možni celo pod indukcijskimi kuhališči.

shrambnega prostora

2 41


1 S površino poravnano granitno korito je odlično in elegantno vgrajeno. 2 Še en vrhunec naše kuhinje je s površino poravnana vgrajena velika kuhalna plošča.

KÜCHENFRONT

SCHICHT

STOFF petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

42

25

25

25

PLUS Črna mehka mat MANHATTAN Marmor siva DELOVNA PLOŠČA Črna PRO


1

MANHATTAN / PLUS

FASCINACIJA MARMORJA Fino marmoriranje, decenten sivi odtenek – klasično plemenit material marmor praznuje pravo renesanso in pričara v kuhinji pridih modernega luksusa. Otok daje kuhinji optično težo, opustitev klasičnih visečih omaric pa ji daje določeno lahkotnost. Zahvaljujoč laminatu s površino, ki preprečuje sledi prstnih odtisov, je PLUS črna mehka mat popolnoma neobčutljiva in enostavna za nego.

2

43


1

STONE

OD NARAVE NAVDIHNJENA ZA NAJLEPŠE Površine in materiali iz narave so pri STONE v betonu z okolico v črničevju nepozabno kombinirani. Videz betona je neobičajen izraz dizajna in sledi kot dekor od sprednjih delov naprej v notranjost omar – ta neprekinjenost je na voljo samo pri kuhinjah Nolte. Pri zanimivem elementu pulta, ki se vtisne v spomin, pride kombinacija izrazljivih dekorjev še posebej do veljave.

2

KOMBINACIJA ROČAJA 849 Videz legiranega jekla 44


1 Nolte Küchen nudi čisto harmonijo zunaj in znotraj: Dekor betona se nadaljuje tudi v notranjosti omar. 2 Praktična oprema in hkrati vir svetlobe: sistem ograje z osvetlitvijo

STONE Beton OKOLICA Črničevje 45


1

STONE

ZREDUCIRANO DO BISTVENEGA Tu se vidi, kako je mogoče z dosledno igro črno-bele ustvariti impresivno kuhinjo. Sprednji del STONE v betonsko beli ponuja izvrsten protipol k črnim elementom. Osvetljeni sledovi ročajev MatrixArt in regali z vgrajeno osvetlitvijo poudarjajo to, sicer puristično kuhinjo.

1 Pod kuhališčem je prostor rezerviran za vse, kar mora biti hitro pri roki. 2 V kombinaciji s tankimi delovnimi ploščami pride do izraza kuhinja brez ročajev. 3 Regali z vgrajeno osvetlitvijo pritegnejo pogled – zlasti v črni barvi. 2 46


3

STONE Betonsko bela

25

47


KÜCHENFRONT

SCHICHT

STOFF en nz in Sach

Qualität pete

Die Kom

48

KÜCHENFRONT

ECHT

METALL petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

12

FLAIR Črna mehka mat / debeli rob v optiki medenine FERRO Kortensko jeklo DELOVNA PLOŠČA Črna PRO


1

FLAIR / FERRO

POSEBNOST, KI PRITEGNE POGLED FLAIR črna mehka mat z robom v videzu medenine je vzbujajoča kombinacija s FERRO v kortenskem jeklu, izbranim za vgradne omare. Tudi nišne in stenske obloge so v istem materialu. Kuhinja, ki je več kot običajna. Osvetljeni ročajni profili MatrixArt in robovi, izvedeni v videzu medenine, dajejo videz lebdeče lahkotnosti in so nepozabni poudarki.

1 V zaključni spodnji omari MatrixArt 900 lahko shranite drobnarije. 2 Robovi v videzu medenine so stilni poudarki in delujejo skupaj z osvetljenimi ročajnimi profili zelo kakovostno. 2 49


KÜCHENFRONT

SCHICHT

STOFF petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

50

25

25

PLUS Kremenasto siva mehka mat MANHATTAN Črničevje DELOVNA PLOŠČA Kvarčno siva PRO


1

PLUS / MANHATTAN

TRENDOVSKA SIVA BARVA V SVOJIH NAJLEPŠIH ODTENKIH Ne le enostavna nega: Mehka mat PLUS kvarčno siva prepriča z laminatom s površino, ki preprečuje sledi prstnih odtisov. Praktičen in lep detajl: Tudi stranice visečih omar, spodnjih omar in kuhinjskega otoka so iz istega materiala, ki se zlahka čisti. Skupaj z MANHATTAN črničevjem je to kuhinja z izrazitim dizajnom, ki ga regal še dodatno poudari. Delovna plošča kvarčno siva PRO dokončno zaokroža celoten vtis.

1 Odprti regal vedno poskrbi za udobje in hkrati nudi prostor za individualnost. 2 Spodnja omara s predali v barvi MANHATTAN črničevje daje mnogo prostora za shranjevanje, kuhinjski otok pa v središču izžareva občutek udobja in lahkote. 2 51


1

VEGAS / ARTWOOD

KUHINJA Z ZNAČAJEM Nenavadne ideje pričarajo svežino v kuhinjo. VEGAS nerjaveče brušeno jeklo, kombinirano z ARTWOOD orehom Kuba, se predstavlja z več posebnostmi na enkrat. Na primer z zanimivo mešanico iz zaprtih omar in odprtih regalov. Neverjetno uspel dizajn.

1 Brušena površinska struktura daje kuhinji zelo izrazit videz. 2 Posneti robovi reflektirajo svetlobo na poseben način in podčrtavajo fasciniran videz plemenitega jekla.

2 52


VEGAS Nerjaveče brušeno jeklo ARTWOOD Oreh Kuba

25

53


1

ARTWOOD / FEEL

KREATIVNA KOMBINACIJA Izrazito močni materiali v kombinaciji z individualnim dizajnom – komu so te lastnosti pomembne, naj si natančno ogleda ARTWOOD hrast s plamenastim vzorcem. S svojim karizmatičnim videzom in kombinacijo z visokim kontrastom s kuhinjo FEEL v beli mehki mat nastane industrijski videz, ki ga imamo tako radi. In najboljše pri tem: kot avtentična imitacija je razmerje med videzom in ceno pri kuhinji ARTWOOD res dobro. Stil tukaj pač ni vprašanje denarja!

54


1 Površina je bila naravno imitirana. 2 Posebej globoka delovna površina zagotavlja veliko delovnega prostora, medtem ko zagotavljajo spodnje omare veliko prostora za shranjevanje. 3 V preglednih izvlečnih omarah boste imeli veliko prostora za shranjevanje.

2

3

ARTWOOD Hrast s plamenastim vzorcem FEEL Bela mehka mat

KÜCHENFRONT

LACK

LAMINAT Qualität petenz

25

Die Kom

en

in Sach

55


1 Fascinacija vpogleda: viseča vitrina z videzom stekla z žico. 2 Električni aparati so vgrajeni v stranski omari.

1

2

KOMBINACIJA ROČAJEV 498 Črna

56


INTEGRA / SOFT LACK

VKLJUČNO Z OBČUTKOM ODPRTOSTI Funkcionalnost pri načrtovanju, nenavadnost pri oblikovanju: INTEGRA papirus siva mehka mat z vitrinami v barvi SOFT LACK črna mehka mat povezuje klasični dizajn s postmodernim loft-videzom. Pri tem je odprtost zelo pomembna. Kovinski regali omogočajo prosti pogled in dostop do shrambe, po želji pa jih lahko nizamo enega poleg drugega.

INTEGRA Papirus siva mehka mat SOFT LACK Črna mehka mat DELOVNA PLOŠČA Hrast z vejami naraven

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

12

57


LUX

PRAVI PROSTOR IN ČUDEŽNA SHRAMBA Z linijo LUX v arktično beli in papirus sivi pridejo tudi majhne kuhinje zelo do izraza. Osupljivo: Celo v ozkih prostorih je ta kuhinja prostorna. In še več: Tudi jedilno mizo je mogoče brez problemov integrirati. Ne le, da je družina samo navdušena nad prostorom, ki ga nudi ta kuhinja. Belo-siva barvna kombinacija poleg tega pričara v majhen prostor pravo svežino.

+20 %

1 Z višino korpusa 900 mm lahko posodo, lonce in še mnogo drugih kuhinjskih pripomočkov spravite v bližini in spet udobno uporabite za pripravo vaših jedi. 2 Pri standardni višini korpusa 750 mm znaša višina podnožja 150 mm.

1 58

3 Z višino korpusa 900 mm Matrix 900 in višino podnožja 50 mm dobimo največ prostora za shranjevanje.


LUX Papirus siva visoki sijaj LUX Arktično bela visoki sijaj

KÜCHENFRONT

LACK

50 mm

150 mm 2

LAMINAT Qualität pete

en nz in Sach

Die Kom

3

KÜCHENFRONT

LACK

LAMINAT Qualität petenz

Die Kom

en

in Sach

59


1 Posebnost, ki pritegne pogled: kakovostno granitno pomivalno korito in niša v dekorju »Rusty-Steel«. 2 Spodnja kotna omara z dvižnim stebrom se na pritisk gumba premakne ven.

KÜCHENFRONT

ECHT GLAS petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

60

25

GLAS TEC PLUS Bela visoki sijaj DELOVNA PLOŠČA Črna PRO


1

2

GLAS TEC PLUS

KUHINJA POLNA POSEBNOSTI Črno-bele kombinacije so izjemno klasične. GLAS TEC PLUS je še več: prava vaba za oči. Za to skrbijo kakovostne steklene ličnice kot tudi steklena dizajn vrata z aluminijevim okvirjem v črni mat ali tudi črni ročajni profili MatrixArt.

61


GLAS TEC PLUS

SVETLOBA JE VZDUŠJE Svetloba v kuhinji ne ustvarja samo prijetnega vzdušja in osvetljuje poudarkov, temveč ugodno vpliva na naše počutje. Moderna LED-tehnika daje blago prijetno svetlobo, ki jo lahko s pilotom ali aplikacijo na mobilnem telefonu prilagodimo na zadevno počutje ali dnevni čas. Tako ustvarja osvetljen ročajni profil MatrixArt na primer poseben ambient in okusno podčrtuje vodene linije v kuhinji. Tudi integrirana osvetlitev visečih omar skrbi za čustvene prebliske!

2

1 Integrirana osvetljava visečih omar daje poseben svetlobni čar. 2 Ročajni profili MatrixArt so osvetljeni. 3 Osvetlitev za počutje lahko s pilotom ali aplikacijo na mobilnem telefonu po želji nastavimo.

1 62


Naj bo vaša osvetlitev pametna! Preprosto nadzirajte svetlobo v kuhinji Nolte prek aplikacije in Bluetootha.

3 63


1

2

TITAN / FEEL

KUHINJA S POSEBNIM VIDEZOM Decentno brušen TITAN grafit je opazen šele, ko ga dobro pogledamo – na prvi pogled je videti enobarven, s kombinacijo FEEL v platinsko sivi pa zelo skladen. Tudi ta kombinacija lahko ima poseben videz – k temu pa prispeva svoj delež osvetljava na visečih omarah in regalih ter v ročajnem profilu.

1 Črno pomivalno korito s črno armaturo se odlično prilega v celotno sliko. 2 Izvleki z notranjimi predali nudijo mnogo prostora za shranjevanje. 3 Tudi 25 mm debela delovna plošča v črni PRO barvi je v istem nivoju s površino.

64


TITAN Grafit FEEL Platinsko siva mehka mat

KÜCHENFRONT

LACK

LAMINAT Qualität petenz

Die Kom

3

en

in Sach

65


MANHATTAN UNI Platinsko siva MANHATTAN UNI Sivka OKOLICA / DELOVNA PLOŠČA Srebrni jesen

16

25

ROČAJ 322 Videz legiranega jekla

66


1

2

MANHATTAN UNI

SVEŽI STIL SKANDINAVIJE VAS POZDRAVLJ S privdihom skandinavskega dizajna – MANHATTAN UNI v platinsko sivi s trendovsko sivko nevsiljivo izžareva prijaznost in mladostno svežino. K temu pripomorejo tudi odprti regali, kjer pridejo osebne reči še posebej do izraza. Klop za sedeti v srebrnem jesenu je smiselno vključena v kuhinjski otok. Z decentno osvetljavo v dnu visečih omar tako hitro nastane zelo prijetno vzdušje.

1 Viseče omare: v blagem odtenku sivke in z vgrajeno osvetljavo v dnu. 2 Naravno lepa: delovna plošča v srebrnem jesenu. 3 Ne le dizajn za prijetno počutje, temveč tudi še obilo prostora. 3 67


1

68


MANHATTAN UNI / MANHATTAN

HENNA RDEČA IN ČRNIČEVJE V ODLIČNI HARMONIJI Pozdravljajoče čudovit občutek: MANHATTAN UNI v barvi henna rdeča z MANHATTAN črničevjem izžareva harmonijo in prijeten ambient. Kuhinjski otok je po višini električno nastavljiv in prilagodljiv na telesno višino – s tem lahko v kuhinji udobno delamo. Viseče omare in odprti regali v izmenjavi se predstavljajo kot okusen stilni element.

2

1 Blago zaobljena ročajna kombinacija v videzu nerjavečega jekla poudarja udoben karakter. 2 Dizajn podrobno: Armatura in pomivalno korito sta enostavno črna.

KOMBINACIJA ROČAJA 836 Videz legiranega jekla

MANHATTAN UNI Henna rdeča MANHATTAN Črničevje

25

25

69


Barve ZA BIVANJE V KUHINJI

Bela

Barva je inspiracija, stimulacija, kreativnost. Barva je življenje. In nudi skoraj neskončne možnosti za individualizacijo. Topli odtenki delujejo poživljajoče, hladnejše barve pa pomirjajo. Odtenki ustvarjajo harmonijo, dober kontrast pa razburljive poudarke. Na kratko: nič ne vpliva bolj na vzdušje prostora, kot barva. Zato odkrijte naš barvni koncept – odkrijte točno svojo kuhinjo.

70

Soft Lack

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

in Sachen

t

Qualitä

Die Kom

Magnolija

Sahara

Lava

Carisma Lack

Magma


Avokado

Oliva

Košeničica

Curry

Henna rdeča

Šipek

Arktično bela

Platinsko siva

Kvarčno siva

Kvarčno siva

Opalna

Borovnica

Torino Lack

Frame Lack

Temno modra

Črna

Windsor Lack

71


SOFT LACK

SVEŽA BARVA ZA DOBRO VOLJO SOFT LACK v odtenku avokado, kombiniran z arktično belo mehko mat, pričara pri kuhanju pomladne občutke. Vendar ta kuhinja ne izžareva le zapeljive svežine, temveč je tudi stoodstotno funkcionalna in nudi obilo prostora za shranjevanje. Odprti zaključni regal na kuhinjskem otoku in hkrati arktično bela delovna plošča 12 mm s površino PRO podčrtavata pomladno lahkobnost.

1 72

1 Inteligentna kotna rešitev skrbi za obilo prostora za shranjevanje.


ROČAJNA LETVICA 560 Videz kovine

SOFT LACK Arktično bela mehka mat SOFT LACK Avokado mehka mat DELOVNA PLOŠČA Arktično bela PRO

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

25

73


V SKLADU Z BIVANJEM V KUHINJI – MATRIX 150 Preprosto, logično in jasno: Matrix 150 je na voljo za našo ekskluzivno rastrsko mero. Temelji na enostavni in razumljivi merski logiki, pri kateri so vse širinske, višinske in deloma tudi globinske mere deljive s 150 mm. In skrbi za to, da je mogoče odlično integrirati električne aparate vseh vodilnih proizvajalcev.


VGRADNI APARATI SO NABRITO NAČRTOVANI Peka, kuhanje pod paro, odtajanje, celo kuhanje kave – s kakovostnimi vgradnimi aparati in idejami je načrtovanje kuhinje pravo veselje. Tudi ergonomično na vidno višino vgrajeni aparati na podlagi merskega rasterja Matrix 150 nimajo pri Nolte Küchen nobenih motečih prilagodljivih letvic ali zaslonk. Vsi aparati se vgradijo čisto po meri. To ne velja le za pečice, temveč tudi za parne kuhalnike, vgradne kavne avtomate ali celo za grelne predale.

75


KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

76

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

CARISMA LACK Temno modra mehka mat LEGNO Hrast šampanjec

KOMBINACIJA ROČAJA 845 Videz legiranega jekla


CARISMA LACK / LEGNO

UDOBJE Z INDIVIDUALNIM PRIDIHOM Temno modra CARISMA LACK je skupaj z LEGNO hrastom šampanjec elegantna in hkrati udobna. Osrednji otok nudi obilo prostora za shranjevanje in veliko delovno površino – hkrati pa idealno loči kuhinjo od bivalnega prostora.

77


78


NOVA KLASIKA – DECENTNA ELEGANCA Tradicionalni in moderni videz Eleganca se združi s karakterjem: NOVA KLASIKA se predstavlja kot navdihujoča kombinacija novega in preizkušenega, ki ustvarja popolnoma neodvisen videz. Citati iz Art Deco se tukaj spet najdejo prav tako kot arhitekturni elementi. Skupaj z mnogimi drugimi detajli dobimo eleganten in nevsiljiv stil. Doživite fasciniran občutek novega in izjemega dizajna.

79


1

TORINO LACK / CARISMA LACK

JASNE STRUKTURE Z OBČUTKOM DOBREGA POČUTJA Fino uglašena igra oblike, barve in površine. Med nostalgijo in postmodernizmom: pridih živahnih dvajsetih se na atraktivni način združuje s sedanjostjo in ustvari kuhinjo, ki je slogovno izrazita v svoji jasnosti in eleganci. Pomirjujoči odtenki sive barve ličnic v barvi lava mehka mat in visokokakovostni predali iz masivnega lesa so poudarjeni z mangan bronasto barvo v vitrini, ročajih in armaturah.

1 Ročaji pa predstavljajo poudarke dizajna iz slavnostnega sveta Art Deco. 2 Kakovostni predali v hrastu Pinot furnir so ekskluzivne podrobnosti.

2 80


ROČAJ 208 Mangan bronasta

TORINO LACK Lava mehka mat CARISMA LACK Lava mehka mat DELOVNA PLOŠČA Marmor rjava

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

25

81


1 Prepričljiv stil vse do najmanjše podrobnosti: elegantno oblikovan ročaj.

TORINO LACK Črna mehka mat LEGNO Hrast šampanjec DELOVNA PLOŠČA Črna PRO

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

82

2 Regali spodnje omare s predali iz masivnega lesa v hrastu šampanjec priigrajo toplino.

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

25


TORINO LACK / LEGNO

STILNA ČRNA Tudi v črni barvi je videti TORINO LACK zelo dobro. Stilistika in oblikovnost sta pri tem plemenita in hkrati decentna, kljub temu pa se oko zaustavlja vedno znova na novih zanimivih detajlih. In to še posebej, kadar predstavljajo masivni leseni predali v hrastu šampanjec topel barvni poudarek.

1

2

ROČAJ 9AA Črna 83


1

3

2

4

1 Pridih nostalgije: predali za drobnarije v regalu spodnje omare. 2 Pilastri zajamejo omarico za aparate na desni in levi ter znatno prispevajo k samostojni celostni sliki.

84

3 Stilistično odlično: ročajna kombinacija v mangan bronasti barvi.

KOMBINACIJA ROČAJA 835

4 Klasičen videz predala za drobnarije s prednostjo običajnega predala.

Mangan bronasta


TORINO LACK

FASCINANTEN SVET KONTRASTOV Kombinacija ličnice TORINO LACK v beli barvi z delovnim pultom v črni PRO ustvarja očarljiv kontrast, ki odločno oblikuje celoten značaj te kuhinje. Zanimive podrobnosti, kot so regali s predali in križnimi vložki v hrastu Barolo, dopolnjujejo videz. Skupaj s spodnjo omarico kuhalne površine v videzu predalov ustvarjajo neodvisen celoten vtis z individualnim, osebnim pridihom.

TORINO LACK Bela mehka mat DELOVNA PLOŠČA Črna PRO

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

40

85


SOFT LACK / LEGNO

MODERNA NARAVNOST Kadar naleti bela, moderna ličnica v pravem laku na naraven čar lesa, nastane ta poseben občutek jasnosti in živahnosti. Tako kot pri kombinaciji SOFT LACK v beli mehki mat in linije LEGNO v hrastu šampanjec. Vodena linija ročajnih profilov MatrixArt v tej kuhinji kljub temu, da je zelo odprta, vedno prepričuje z jasno strukturo in doslednostjo ravnih linij.

1

1 Enostavna in prepričujoča – bela lakirana ličnica je plemenita in se hkrati odlično ujema z ličnico iz pravega lesa v hrastu šampanjec. 2 Navpično vodene linije ročajne letve so stilni oblikovni element, ki poudarijo kuhinjsko linijo.

86


2

SOFT LACK Bela mehka mat LEGNO Hrast šampanjec DELOVNA PLOŠČA Črna PRO

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

12

87


1

LEGNO / NOVA LACK

STRAST IN ELEGANCA Zadržane barve naletijo na izrazit pravi les: NOVA LACK v papirus sivi visoki sijaj je poleg markantnega vzorca LEGNO hrast sepia še bolj elegantna. LEGNO spominja s svojo površino na prvotnost in izvirnost, po katerih danes mnogi hrepenijo.

1 LEGNO hrast sepia se kaže v svoji markantni površini iz pravega lesa. 2 Za boljši pregled – inteligentno zasnovan prostor za shranjevanje. 3 Tudi pomivalni stroj je tako harmonično usklajen.

2 88


LEGNO Hrast Sepia NOVA LACK Papirus siva visoki sijaj DELOVNA PLOŠČA Črna PRO

KÜCHENFRONT

ECHT HOLZ petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

3

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

12

89


TAVOLA / PLUS


1

FOCUS

KLASIKA Z NOVO INTERPRETACIJO Preprosto, lahko, skoraj puristično deluje sprednji del FOCUS s svojo ozko zasnovo okvirja. Ta kuhinja se počuti skoraj malo ameriško zaradi bloka omare za aparate, ki prekine hrbtno vrsto. Osvetljene vitrine kot spodnje omare odpirajo otok k bivalnemu prostoru. Dobrodošli!

1 Ponuja veliko shrambnega prostora: viseče omare višine 105 cm. 2 Dobro organizirani predali in osvetljeni izvleki omogočajo preglednost. 2 92


ROČAJ 317 Videz legiranega jekla

FOCUS Platinasto siva mehka mat DELOVNA PLOŠČA Črna PRO

25

25

93


WINDSOR LACK Kvarčno siva mehka mat DELOVNA PLOŠČA Rustika temna

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

94

40

K 138 Videz legiranega jekla


1

WINDSOR LACK

OAZA MIRU V TRADICIONALNEM PODEŽELSKEM STILU Nostalgična in z modernim udobjem – podeželska kuhinja WINDSOR LACK fascinira s svojim tradicionalnim karakterjem in vabi k sanjam. Kremenasto sive ličnice so kombinirane z dodatki, tipičnimi za podeželje, kot npr. venčnimi profili, svetilnimi zaslonkami in napo. Tako postane kuhinja mesto prijetnega počutja s posebnim šarmom.

1 Venčni profili dajejo kuhinji tipični karakter podeželja. 2 V praktični kotni spodnji omari »LeMans« skrijemo številne kuhinjske pripomočke.

2 95


KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

96

KÜCHENFRONT

ECHT LACK petenz

en

in Sach

Qualität

Die Kom

WINDSOR LACK Bela mehka mat Avokado mehka mat

ROČAJ 204 Videz legiranega jekla


WINDSOR LACK

TRADICIJA Z MODERNIM PRIDIHOM Naravno lepa: Kuhinja WINDSOR LACK ustvarja s svojo barvno igro idealno kombinacijo narave in življenja. S trenutno priljubljeno barvo avokado in nostalgičnimi elementi ter venčnimi profili in profiliranimi ličnicami daje kuhinja občutek naravnega bivanja z mnogo udobja. Po želji je dobavljiv celo vgradni kavni strojček. Tako moderno lahko izgleda tradicija!

1 In še posebnost: vitrine z vrati z letvicami.

1 97


»Na BREZPLAČEN 3D izris kuhinje se lahko preprosto prijavite kar preko spleta na www.moemax.si ali pa se oglasite v najbližji mömax poslovalnici.

98


Z IDEJAMI DO VEČ PROSTORA Optimalna kuhinja je vedno prilagojena posameznim potrebam uporabnikov. In te so tako različne kot karakterji in svetovi posamezne osebe. Štiričlanska družina ima drugačne potrebe kot ena oseba. Prav tako igrajo pomembno vlogo različne gradbene razmere. Zato ponujajo kuhinje Nolte različne ideje in možnosti, da je kuhinja zasnovana točno tako, kot jo potrebujejo njeni uporabniki. To se začne z natančnim načrtovanjem in se nadaljuje do najmanjših podrobnosti. Na naslednjih straneh se sami prepričajte o tem.

99


NAŠA POPOLNA KUHINJA »Skupaj s svetovalcem v kuhinjskem studiu smo si sestavili popolno kuhinjo. Rezultat pa ni le optično privlačen, temveč prepriča tudi z mnogimi inteligentnimi detajli in idejami, s katerimi postane bivanje v naši novi kuhinji resničen užitek.«

LUX Kvarčno siva sijajna ARTWOOD Hrast z vejami naraven

KÜCHENFRONT

LACK

LAMINAT Qualität petenz

Die Kom

en

in Sach

25

25

ROČAJNA LETVICA 560 Videz legiranega jekla

100


LUX / ARTWOOD

DVOJNO PREPRIČLJIVO: Z DIZAJNOM IN FUNKCIONALNOSTJO Vsak si svojo sanjsko kuhinjo, ki izpolni vsako željo, drugače predstavlja. Vaš strokovni svetovalec v kuhinjskem studiju se bo docela prilagodil vašim predstavam.

1

+32 % dodatnega 2

1 Opcijsko dobavljiva notranja osvetlitev poudarja predale in izvleke in skrbi za še boljši pregled. 2 32 % več prostora za shranjevanje kot pri standardnih spodnjih omarah – zahvaljujoč globini načrtovanja 750 mm.

shrambnega prostora

Izvlečne omare nudijo popolnoma organiziran prostor za shranjevanje do širine 1200 mm. Zahvaljujoč globini načrtovanja 750 mm pa je na voljo 32 % več prostora za shranjevanje kot pri standardnih omarah. In to pri samo 150 mm več potrebnega prostora ob steni.

101


102


RED PRIHRANI POLOVICO KUHINJSKEGA DELA »Pri notranjem oblikovanju so nas kuhinje Nolte v celoti prepričale: od protizdrsnih podlag do spremenljive delitve jedilnega pribora in pripomočkov za kuhanje iz plastike ali celo pravega lesa – vse naše želje so izpolnjene. Odločili smo se za različico pravega hrastovega lesa in v celoti opremili našo kuhinjo – tako da ima vse svoje mesto in da so predali in izvleki popolnoma organizirani. Barvni odtenek hrasta pa se pri tem odlično prilega kvarčno sivi barvi ličnic.«

Umetna masa

Pravi les hrast

Pravi les jesen črn 103


ZA OPTIMALNE DELOVNE POTEKE 104

»Da bi zagotovili učinkovito delo v kuhinji, smo že pri načrtovanju razmišljali o idealnem načinu dela. Tukaj velja: razdalja med območji hlajenja/skladiščenja, kuhanja in izpiranja naj ne bi bila večja od dveh dolžin roke, na drugi strani pa bi morala zagotoviti dovolj prostora za dva kuharja. To smo v celoti vpeljali v našo kuhinjo. In tako si med kuhanjem nismo na poti.«


KUHANJE: SKUPNO DOŽIVETJE »V središču naših kuhinj je skupno kuhanje! In tudi z izbiro najprimernejšega kuhališča smo se lahko zanesli na izkušnje načrtovalca in možnosti kuhinje Nolte: tukaj je vse mogoče, ne glede na to, ali želite indukcijske ali plinske kuhalne plošče, pogrezljive nape, nišne ventilatorje ali celo klasične nape. Na koncu smo se odločili, da se prav ta najbolje prilega naši kuhinji!«

1

2

1 Integriran nišni ventilator 2 Kuhališče s pogrezljivo mizno napo

105


MERILO VSEH STVARI »Bodimo iskreni: če tako kot mi radi in pogosto kuhate, bi morala biti kuhinja prilagojena nam in ne obratno. Ker šele potem kuhinja nudi na dolgi rok zabavo in veselje. Dobro je, da pri kuhinjah Nolte ni mogoče vgraditi samo pečice na višini oči, temveč tudi pomivalni stroj. Skoraj nepotrebno je omeniti, da smo seveda lahko izbirali tudi višino delovne površine po naših željah.«

1

1 Ergonomična in praktična: pečica na višini oči. 2 Ugodno nameščen: visoki pomivalni stroj.

106


107


108


ČISTOČA V HIPU »Oba obožujeva kuhanje in seveda pri tem vedno nastane veliko odpadkov in umazane posode. Zato nama je bilo pomembno, da kuhinjo po obroku lahko hitro očistiva. Veliko pomivalno korito z dovolj površine za odcejanje je odlična pomoč, saj lahko lonce, ki so preveliki za pomivalni stroj, enostavno in hitro očistimo. V zvezi z ločevanjem odpadkov sva izbrala klasično različico pod umivalnikom, kar je pregledno in skrajša pot. In zahvaljujoč visečim košem za odpadke ni treba neprestano čistiti predala, ker nič ne more pomotoma pasti vanj.«

109


HLAJENO, SVEŽE ALI TRAJNO … »V naši kuhinji je prostor potreben za najrazličnejše stvari: od kuhinjskih pripomočkov in posode do krožnikov in jedilnega pribora. V veliki omari smo na primer shranili vsa živila, ki morajo biti neohlajena vedno na voljo. Sveža živila imajo svoj prostor v velikem hladilniku. Pri načrtovanju smo se odločili za rešitev brez kotov, ker je to najbolje za naš prostor. Ampak seveda bi lahko pri kuhinjah Nolte našli nekaj pametnih idej za kote, kot je praktična kotna spodnja omara LeMans.«

2

1 Praktična in z začuda veliko prostora: klasična velika omara. 2 Praktična in prostorsko varčna: Konta rešitev spodnje omare LeMans.

1 110


111


NEPREKINJENA HARMONIJA »Ta podrobnost je bila še posebej prepričljiva: za razliko od večine drugih proizvajalcev so pri kuhinjah Nolte vse omare v 15 dekorjih korpusa enake znotraj in zunaj. To zveni banalno, vendar ima velik učinek v smislu udobja: za naše viseče omare to pomeni, da imajo namesto klinične bele tudi v notranjosti leseni dekor. To me razveseli vedno, ko odprem omaro. Poleg tega je na voljo še tako imenovani tesni rob na sprednji strani korpusa. Ta poskrbi, da pride v notranjost omare manj prahu.«

1

1 Za manj prahu v notranjosti omar poskrbi tesen rob, ki od spredaj zapre korpus. 2 Znotraj in zunaj popolno ne le za lesene dekorje, temveč tudi za beton ali univerzalne barve. 112


2

113


KAKOVOST JE VPRAŠANJE DETAJLOV Glede kakovosti ne delamo kompromisov. Stroga preverjanja so osnova za to, da naše kuhinje varno in zanesljivo delujejo tudi po dolgoletni uporabi. To vam zagotavlja tudi znak preverjanja GS. Vendar je za vas pomembnejše, da v vaši kuhinji Nolte vsak dan na mnogih detajlih in posebnostih občutite visoko kakovost znamke Nolte Küchen.

ŽE INTEGRIRANA V KUHINJAH NOLTE: ODGOVORNOST IN EKOLOGIJA Zaščita naravnih virov, ohranjanje čistega zraka in vode ter spodbujanje trajnosti. Že leta so to trije pomembni stebri za odgovorno in ekološko ravnanje pri Nolte Küchen. Na primer z modernimi filtrirnimi napravami za proizvodnjo brez škodljivih snovi ali z okolju prijazno reciklažno embalažo in uporabo lesa iz gozdov z izključno trajnim odgovornim gozdarjenjem. Glede emitiranja škodljivih snovi ležijo naši materiali znatno pod zakonsko dovoljenimi vrednostmi. Najboljši pogoji za zdravo bivanje. Za naš angažma za okolje smo s strani uradnih institucij certificirani in smo prejeli znak preverjanja za vsa pomembna področja – na kar smo zelo ponosni. Kot eno izmed prvih podjetij naše panoge imamo certifikat FSC® in smo certificirani po PEFC™.

MADE IN

GERMANY

MÖBEL • FURNITURE

RAL-RG 0191

dgm-moebel.de/mmig

Hersteller-Nr. / manufacturer-no. H20160157 Programm / program / Modell / model Nolte Küchen

Zertifiziert durch die DGM Verband der Deutschen Möbelindustrie e.V.

H20160157

280 260 240 220 200 180 160 140 120 100 80

114


Eva Brenner, dipl. inž. notranje arhitekture, znana iz nemške TV-oddaje »Zuhause im Glück« (Srečen dom).

Za življenje v kuhinji … … je izjava, ki pri kuhinjah Nolte dobesedno velja in ki vsakega načrtovalca vsak dan znova navduši. Tukaj najdete vse za uresničitev vaše sanjske kuhinje: za skoraj vsak budžet, vsake potrebe in vedno v najboljši kakovosti – Made in Germany.

VF-KJ21-SLO Pridržujemo si pravico do tehničnih sprememb. Iz tiskarskih in fototehničnih razlogov lahko barvni odtenki v tem katalogu občasno nekoliko odstopajo od izvirnih barv. Zaščitna pristojbina: 5 EUR Nolte Küchen GmbH & Co. KG | Anni-Nolte-Straße 4 | D-32584 Löhne | Tel. +49 57 32 899 0 | www.nolte-kuechen.com

Profile for mömax Slovenija

mömax x Nolte  

mömax x Nolte  

Profile for moemax.si

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded