Page 1

Mit Østerbro REMA 1000 dropper flytransporteret mad

Få byens hurtigste internet med FIBERBY

TEMA

Smag på Østerbro Bæredygtighed i byen Motion & Velvære Bolig i byen

PHILIPSON WINE indtager Østerbro

HAHNEMANNS KØKKEN

Et madhus med passion

MASTERCHEF

med opskrifter og nyheder

SPAR NORD er den

lokale og personlige bank

RENSERIET JAN MIKKELSEN har 40 års jubilæum

NY KLUMME

NR . 19 · O K T O B E R 2 0 2 1

om Østerbro

Therese Glahn Smag på Østerbro / Shop lokalt / Opskrifter / Børn i byen / Klumme


SKÅL EFTERÅRET VELKOMMEN

SÆSONENS NYE FARVER OG SMAGE Bladenes farve har fået en smuk orange kulør, bølgerne omkring havnen er taget til, og de første lyskæder er spottet på de nordhavnske altaner. Efterårsstemningen har lagt sig som et varmt uldtæppe hen over Nordhavn, og vi er officielt gået ind i den hyggelige årstid. I MENY Nordhavn har vi fundet efterårets bedste vine frem, og så har vi fokus på Champagnen til dit efterår. Du kan godt glæde dig til et efterår i selskab med de delikate dråber fra Louis Roederer.

LAD CHAMPAGNEPROPPERNE SPRINGE Champagne og efterår er to ting, der går hånd i hånd. De smukke farver, og den hyggelige stemning er som skabt til en hyggelige middagsaftale med et godt glas champagne i hånden. I oktober har vi fokus på et af Frankrigs bedste champagnehuse, Louis Roederer. Huset ledes i dag af Jean-Claude Rouzaud, der bl.a. har været med til at give Louis Roederer en grøn profil. Huset har således været en frontløber for en mere bæredygtig produktion af Champagne. Hvis du er til klassisk fransk Champagne fra øverste hylde, er Louis Roederer ikke til at komme udenom.

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00


I de køligere måneder, som vi nu går i møde, ændres vores måltider, men også vores ønsker til vin og bobler. Vores nye vinchef Brian og kollega Michael byder velkommen med tips og råd til efterårets anbefalinger i glassene.

KVALITET FRA CALIFORNIEN

FINE WINE

Francis Ford Coppola har gennem 50 år slået sine folder blandt Hollywoods hotteste skuespillere. Ved siden af filmverdenen har han også markeret sig som vinproducent i verdensklasse, og i dag har flere af hans vine opnået kultstatus på samme niveau som filmklassikerne Godfather og Apocalypse Now. Prøv bl.a. serien ’Directors Cut’ eller den prisvenlige ’Diamond Collection’.

I MENY Nordhavn har vi fyldt vinskabet med nogle af de bedste vine og Champagner fra verdens vindistrikter. Det er vine, der serveres, når du skal sætte prikken over i’et til den perfekte middag. Kig forbi vinafdelingen i MENY Nordhavn og lad os guide dig gennem vores bud på vine, der skal nydes, når milepæle er nået, og mærkedage skal markeres.

BRIAN BOBSIN, VINCHEF Brian er MENY Nordhavns nye vinchef. Han har et mål om at skabe en vinafdeling i fællesskab med MENY Nordhavns kunder. En afdeling der lytter til kundernes ønsker. Brian vil gøre vinafdelingen i MENY Nordhavn til et sted, hvor kunderne kan forvente masser af aktiviteter i form af smagninger, vinoplæg og tilbud på kvalitetsvine.

MICHAEL CHRISTENSEN, VINMAND Michael har siden 1. juni været vinmand i MENY Nordhavn. Han er uddannet sommelier, og har arbejdet med vin siden 2008 for bl.a. Løgismose. Interessen for vin går helt tilbage til 1983, og du kan derfor forvente masser af kompetent rådgivning og sparring, hvis du henvender dig hos Michael.

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

Mit Østerbro / 3


Mit Østerbro

Få et skarpt syn i kampens hede

Pas på dine øjne på samme måde, som du passer på resten af din krop, lyder rådet fra de to indehavere af Louis Nielsen på Østerbro Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe. De opfordrer til, at du får undersøgt sit syn jævnligt og at du finder den optimale løsning til dine øjne i dine sportslige udfoldelser. Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

piser du sundt? Dyrker du motion? Og går du til tandlægen en gang imellem? Så er du godt i gang med at passe på din krop. Men hvad med øjnene? Får du også dem undersøgt med jævne mellemrum? De fleste brille- eller kontaktlinsebrugere vil nok svare ja. Men mange andre er ikke opmærksomme på, at få deres syn undersøgt. Og det kan godt bekymre hos Louis Nielsen på Østerbro.

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

For faktisk bør jævnlige synstests være en del af sundhedsrutinen for alle, forklarer Haider Alzahawe, der er chefoptiker i Louis Nielsen på Østerbrogade: - Når vi, som optikere, undersøger kundernes syn, er det ikke blot for at finde eventuelle synsnedsættelser. Vi foretager også et sundhedstjek, hvor vi med det samme kan se, om kunden har symptomer på øjensygdomme, som skal undersøges nærmere, siger han og fortsætter: - Man kan ikke altid mærke øjensygdomme, som ofte kommer snigende. Derfor er jævnlige synstest hvert andet


Mit Østerbro

FÅ RÅDGIVNING I BUTIKKEN Uanset, om du er på jagt efter det rigtige stel til efteråret eller en løsning med kontaktlinser, når du dyrker sport, kan du få kompetent rådgivning hos Haider, Ronni og kollegerne i butikken på Østerbrogade 35. - Vi passer på dit syn og dine øjne, og finder vi i synstesten, at du har brug for briller eller kontaktlinser, sørger vi for, at du får netop det, der passer til dig og dine behov, fortæller Ronni Rasmussen.

år en god måde at passe på sin krop, så vi kan opdage symptomer og forebygge sygdomme. Forebyggelse er langt bedre end behandling, fortæller den rutinerede chefoptiker.

Frihed til at dyrke sport Med sunde og skarpe øjne er det også lettere at dyrke motion og ad den vej sikre kroppens sundhed og velvære. Ofte møder chefoptiker Haider Alzahawe og butikschef Ronni Rasmussen kunder, som dyrker sport eller motion, hvor brillerne kan være en gene eller sidde lidt for udsat. Men det har de to indehavere en god løsning på. - Hvis du dyrker kontaktsport som fodbold eller håndbold, kan det være upraktisk eller ligefrem farligt med dine hverdagsbriller. I de tilfælde kan kontaktlinser i træning og kamp være en rigtig god løsning, siger Haider Alzahawe.

Kontaktlinseabonnement med gratis briller Her kan Louis Nielsens fritidsabonnement på kontaktlinser, ifølge ham, være det helt rigtige, fordi man får ti sæt linser til hver måned og endda gratis briller fra 795 kr. med i abonnementet. - For langt de fleste brille- og kontaktlinsebrugere hænger hverdagen ikke sammen med kun briller eller kun linser. At have begge muligheder giver simpelthen mere frihed. Og du kan sagtens komme i gang med kontaktlinser, selvom du i mange år kun har brugt briller, understreger Haider Alzahawe. Chefoptikeren tilføjer, at kollegerne i butikken og han altid hjælper kunderne godt i gang.

- Vi sørger for at rådgive og guide vores kunder, så bliver trygge ved at bruge kontaktlinser, også selvom det er første gang eller lang tid siden sidst, fortæller han.

Lækre designerbrands på hylderne At passe på kundernes syn er et stort fokus for de to indehavere af Louis Nielsen på Østerbro. De er samtidig optaget af at finde de helt rigtige briller, som passer til dig og din stil: - Vores eksklusive samarbejder med brands som DAY Birger et Mikkelsen, Valerie, HUGO og Marc Jacobs gør, at vi kan tilbyde vores kunder nogle unikke og virkeligt lækre kollektioner, som kun fås hos Louis Nielsen, fortæller butikschef Ronni Rasmussen. For ham er det især vigtigt, at priserne på brillerne og solbrillerne er fornuftige, mens kvaliteten af både stel og glas ligger i den høje ende: - Man får virkelig noget for pengene i vores designerkollektioner. Og der er noget for enhver smag. Blandt de forskellige mærker kan man både finde klassiske stel og nogle mere unikke og eksperimenterende, som det er tilfældet med kollektionen fra vores finske brand, Ivana Helsinki, siger han. Han fremhæver også den nye kollektion fra DAY Birger et Mikkelsen, som er lavet i eksklusivt samarbejde med Louis Nielsen. - Den har kraftige farver og klassiske nyfortolkninger, og den er virkelig populær hos kunderne, fortæller han.

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro

Mit Østerbro

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby · Cille Rosentoft

Nyd efteråret og shop lokalt! Så kom efteråret, i skrivende stund med blæst og regn. Det plejer at være den tid på året, hvor vi trækker i noget lunt “gå-tur-tøj”, og er du alligevel ude at gå tur, så husk at gå forbi dine lokale butikker på vej hjem. Vores lokale forretningsliv lider i disse dage under efterveerne fra coronanedlukningen, samtidig med at hele Østerbrogade er et stort byggerod. Det går hårdt ud over butikkerne – ikke kun på Østerbrogade, men også i sidegaderne. Vil du gerne beholde dit lokale forretningsliv, så er det nu, du med fordel kan gøre dine indkøb lokalt. Har du mulighed for det, så begynd allerede nu at shoppe til vinteren og julen hos dine lokale butikker – alle indkøb, store og små, vil gøre en forskel for den enkelte butiksejer. Det mørke efterår er også den perfekte tid at nyde scene- og filmkunsten. Kom ind i varmen i kvarterets teatre og biografer og få en oplevelse med hjem. Læs det personlige interview med Therese Glahn, der fejrer 30 års jubilæum med en skøn forestilling på Krudttønden. Få også inspiration til hjemmehygge med de bedste anbefalinger fra vielskerserier.dk Vi slår et slag for bæredygtighed i byen. Mange gode kræfter, små og store, forsøger at starte nye initiativer op, der trækker i den nødvendige bæredygtige retning. Læs f.eks. om Rema 1000, der vil droppe flytransporterede varer, om dejlige gaver til børnene, der kun optager plads på oplevelseskontoen og om det gode skib Fællesskibet, der vil inspirere til bæredygtig omstilling i fællesskab. Mit Østerbro udkommer næste gang i julemåneden med en jule/nytårsudgave med masser af juleshopping- og nytårsinspiration. Indtil da: pas på hinanden – og nyd efteråret på vores herlige Østerbro. Chefredaktør Martin Andersen

Foto Dan Møller · Cille Rosentoft Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk cille@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

26 / Brøndsholm

36/ Philipson Wine

34 / Hahnemanns Køkken

74 / Ascend Studio

42 / REMA

58 / CPH Skabe

6 / Mit Østerbro

21 / Thresse Glahn


OP TIL 50% PÅ HELE KØBET

ØNSKER DU FLERE BRILLER AT SKIFTE IMELLEM SÅ FINDER DU DET STØRSTE UDVALG HOS THIELE

VÆLG 2 BETAL FOR 1 DU KAN VÆLGE BRILLER FRA BL.A. GUCCI / ARMANI / RAY-BAN ® / BOSS / NINA RICCI SAINT LAURENT / OAKLEY / CHOPARD / MULBERRY TOM FORD / DAVID BECKHAM / DIOR / ESCADA / PERSOL® POLICE X LEWIS HAMILTON / ZADIG & VOLTAIRE

Vi byder på koldt og varmt at drikke og lidt sødt i oktober måned! Bestil en synsprøve på thiele.dk

ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65 VED SAMLET KØB AF 2 BRILLER MED STYRKEGLAS BETALES KUN FOR DEN DYRESTE. Tilbuddet er personligt og kan ikke deles af flere eller kombineres med andre tilbud og rabatter. Gælder ikke Fast Lavpris briller og Junior briller.

Mit Østerbro / 7


Mit Østerbro

Hurtigt og stabilt INTERNET til boligforeninger En voldsom vækst i tv-streaming og hjemmearbejde gør et stabilt, sikkert og hurtigt internet til en absolut nødvendighed. Fiberby leverer internet i en kvalitet og til en pris, der er fordelagtig for beboere i etageejendomme.

Vil I skyde papegøjen?


Mit Østerbro

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Illustration: Fiberby

E

t stabilt og hurtigt internet er særdeles vigtig, når det kommer til den stadigt mere populære streaming af tv, film og serier. Der findes et utal af tilgængelige streamingtjenester, og antallet og omfanget ser kun ud til at vokse. Med streamingtjenesterne kan vi ikke alene se film og serier, når og hvor vi vil. Vi kan også se de forskellige programmer, som vi følger med i på tv-kanalerne som streaming, da enhver tv-station efterhånden også har sin egen streamingtjeneste, hvor de tilbyder deres programmer on demand. Flere og flere skifter desuden fra en stor tv-pakke til tv-streaming via nettet. Så kan man selv sammensætte sit tv-udbud og selv bestemme, hvornår og hvordan man ønsker at se de forskellige programmer. Og alt tyder på, at streaming kun vil vokse i de kommende år. Men hvis man gør god brug af streaming, er det uhyre vigtigt, at man har et stabilt og hurtigt internet. Samtidig måtte vi alle sammen sande, at coronapandemien viste hvor vigtig det er, at ens internetforbindelse fungerer perfekt. Skole, studier eller hjemmearbejde bliver bare besværligt, hvis der er knas med internetforbindelsen.

Vigtigt at eje sit eget internetstik Fiberby leverer internet til byens folk og er en virksomhed, der har oplevet kraftig vækst i efterspørgslen de seneste år. Deres grundfilosofi er, at når beboerne i f.eks. en andelsforening går sammen i fællesskab om at få internet, får de et lynhurtigt, stabilt internet med en driftsservice og kundeservice, der bare fungerer. Fiberby adskiller sig fra de store udbydere ved, at boligforeningen selv ejer internetstikket (altså netværket i ejendommen) og ikke ’lejer’ det af f.eks. Yousee, Fibia eller en anden internetudbyder. ”Når man selv ejer internetstikket, bliver abonnementsprisen lavere, fordi man er fri for ”lejeudgiften” til internetudbyderen, og det er, Fiberby adskiller sig fra konkurrenterne. Hvis man f.eks. er kunde hos Fastspeed, går en del af ens abonnementspris til at dække lejeudgiften for stikket, som Fastspeed skal betale til f.eks. Yousee,” siger Alexander Nørgaard-Madsen, Kommerciel chef i Fiberby, der leverer internet til mere end 700 boligforeninger i København.

ejer stikket, så kan man reelt ikke skifte dem ud. Så hvis man bor i en andels- eller ejerforening, kan man foreslå, at foreningen fremover selv skal eje jeres internetstik og få adgang til den leverandør, som man synes er bedst,” siger Alexander Nørgaard-Madsen.

Omkostninger tjenes ind Alexander Nørgaard-Madsen opfordrer andels- og ejerforeninger i Storkøbenhavn til at overveje at installere deres egne stik. Der ligger nemlig en besparelse på et par hundrede kroner om måneden til hver beboer. ”Det koster ca. 3.500 kr. per lejlighed at få installeret. Man kan derefter regne ud, hvornår den omkostning er tjent ind i forhold til at leje internetstikket hos en udbyder, og derefter fortsætter besparelsen hver måned. Da man altid kan fravælge at bruge vores internet, er vi nødt til at sikre, at forbindelsen er meget stabil og pålidelig, og ikke mindst at vores kundeservice er god. Gør vi det ikke godt nok, kan folk bare finde en anden udbyder. Det kan man ikke bare gøre med de store landsdækkende leverandører,” påpeger Alexander Nørgaard-Madsen.

HJÆLP TIL WIFI OG OPTIMAL DÆKNING HJEMME I BOLIGEN Mange har bøvl med hastigheden eller oplever ustabilt WiFi. Hos Fiberby kan man få hjælp ved at bestille deres Hjemmeservice. Det betyder, at deres teknikere kommer hjem til beboeren for at hjælpe med WiFi’en. Det koster normalt 600 kr. per besøg, men når man indgår en foreningsaftale, kan servicebesøg blive inkluderet. Denne tillægsaftale giver ekstra tryghed både for bestyrelsen og beboerne. "Det er en nyhed, som er blevet godt modtaget, og vi har fået meget positiv feedback", fortæller Alexander Nørgaard-Madsen.

”Hvis man ikke er tilfreds med Fiberby, kan man skifte os ud. Hvis man er utilfreds med en internetudbyder, som

Fiberby Otto Busses Vej 3A · 2450 København SV Tlf. 33 23 00 99 · www.fiberby.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9


Dit nye sunde alternativ Naturlige og økologiske mate isteer og energidrikke produceret af brasilianske urter og superfrugter fra regnskoven i Amazonas. Fra regnskoven i Amazonas.

MATE ICE TEA

Mate iste der smager af rigtig te! Mate Ice Tea er brygget på urten yerba mate, hvorfra den rigtige te smag kommer. Yerba mateurten er nøje udvalgt, da den indeholder både antioxidanter, mineraler og vitamin B1, C og E. Begge mate isteer er naturlige og indeholder ingen syntetiske tilsætningsstoffer. Vælg mellem den opfriskende citronsmag eller den søde ferskensmag.

Lad dig inspirere... Find flere smoothies opskrifter på @organique_europe

Alle produkter fra Organique bliver produceret af økologiske landmænd i Amazonas, hvis landbrug er med til at stoppe fældningen af regnskoven. Sammen passer vi på klimaet og på vores fremtid.

ORGANIQUE ENERGY

De økologiske energidrikke indeholder naturlig koffein fra yerba mate og guarana. Mængden af energi svarer til cirka to kopper kaffe. Forskellen på Organique Energy (sort dåse) og Low Calorie (hvid dåse) er antal kalorier - der er kun 16 kalorier i Low Calorie. I begge drikke vil du også finde acaí, som er rig på både antioxidanter, mineraler og vitamin B1, B2 og C.

Opskrift på grøn og nærende smoothie med økologisk energidrik fra Organique 4 håndfulde spinat 1 stor håndfuld ananas 2 stk. kiwi uden skræl 1 banan 2 dl. økologisk ufiltreret æblesaft 1 citron uden skræl 1 dåse Organique Energy

organique.dk /

ORGANIQUE EUROPE organique.europe /

organique_europe

Blend frugt og grønt sammen og hæld til sidst Organique Energy i. Server med isterninger. Velbekomme.


Ja tak til veganske, økologiske og bæredygtige produkter Nej tak til syntetiske tilsætningsstoffer Nyd Organique med god samvittighed

Mit Østerbro / 11


Mit Østerbro Shopping

4

1

2

3

5

Efterårsshopping 6

9 7

8

1. Frakke, Créton, 3.499 kr. | 2. Sko Tamaris, 499 kr. | 3. Skindjakke, Créton, 2.499 kr. | 4. Skjorte, Créton , 1.999 kr. | 5. Ankelstøvle, Emma Go, 1.395 kr. | 6. Buks med vidde, Créton, 1.899 kr. | 7. Taske, Créton, 999 kr. | 8. Støvle, Tamaris, 1.699 kr. | 9. Leggins, Onstage Collection, 2.200 kr.

12 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

PEUGEOT 508

NY PEUGEOT 3008

299.990 KR.

324.990 KR.

Drive plug-in hybrid 225 EAT8

-

Allure plug-in hybrid 225 EAT8

Parkeringssensorer 17" alufælge Aut. klimaanlæg Peugeot iCockpit® og meget mere

-

Automatgear, EAT8 ECO LED-forlygter Peugeot i-Cockpit® Hybrid digital instrumentering og meget mere

PLUG-IN � DRIVE

Køb din hybrid inden de kommende afgiftsstigninger

Plug-in � Drive - og lad en helt ny dimension af køreoplevelser folde sig ud. Den store 3008 plug-in hybrid og eksklusive 508 plug-in hybrid er begge indbegrebet af design, teknologi og kraftfulde motorpræstationer. Vælg din favorit og få 225 hestekræfter, automatgear, udstyr i særklasse og hurtig levering. Priserne starter fra 299.990 kr. – så køb før de kommende afgiftsstigninger. Prøvekør 3008 eller 508 plug-in hybrid til weekendens Åbent Hus hos Peugeot. 3008 plug-in hybrid: 71,4 km/l. CO2 31 g/km. 508 plug-in hybrid: 76,9 km/l. CO2 29 g/km. Forbrug jf. WLTP. Priserne er ekskl. metallak. Bilerne kan være vist med ekstraudstyr. Tilbuddet gælder ved indregistrering senest den 31.12.21. Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl.

Instagram: Henrikwesselas Web: henrikwessel.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


Mit Østerbro Serier

Godfather of Harlem, Disney+

3

serier du kan kaste dig over

Foto: Disney+

Forest Whitaker spiller gangsterkongen Bumpy Johnson, der efter at have siddet i fængsel i ti år kommer tilbage til Harlem og ser, at hans nabolag har ændret sig. Den italienske mafias indflydelse er blevet større, og selvom de også kæmper internt, så bliver Bumpy nødt til at skabe nye alliancer og bruge hårde midler for at stå imod konkurrencen. Bumpy Johnson er udover at være gangster også familiefar. Han forsøger at balancere livet som boss i underverdenen med at være der for hans kone og datter. Sidstnævnte er i virkeligheden hans barnebarn, som han bevidst har holdt væk fra hans egen narkoafhængige datter. Serien er spækket med action, drama og intriger. Den er som sukker for dig, der har savnet serier som The Sopranos og Boardwalk Empire. Se begge sæsoner på Disney+.

VIELSKERSERIER.DK anbefaler til efteråret

Vielskerserier.dk er stedet, hvor du finder anmeldelser, anbefalinger og guides til de serier du skal kaste dig over på streamingtjenesterne. Få stifter af vielskerserier.dk Kim Sørensens top 3 anbefalinger her.

Kastanjemanden, Netflix

Note: Du har ikke lyst til at samle kastanjer eller høre små børn synge efter at have set seriens seks afsnit!

Foto: Netlix

Squid Game, Netflix

14 / Mit Østerbro

Foto: Netflix

Er du til danske thrillerserier? Så kan det kun gå for langsomt med at se en af de bedste i lang tid. Serien Kastanjemanden er en filmatisering eller rettere serialisering af bestsellerbogen af samme navn skrevet af Søren Svejstrup. Han er også manuskriptforfatter på serien. Og hvis navnet virker bekendt, så ja, det var ham med Forbrydelsen. Kastanjemanden handler kort fortalt om, at seriens hovedpersoner og umage politi makkerpar Naja Tulin ( Danica Curcic) og Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) skal opklare flere mord, der omfatter små uhyggelige Kastanjemænd på gerningsstederne. Snart kobles mordene op på en socialministers datters forsvinden, og jagten på den uhyggelige gerningsmand kan begynde.

Kan det ikke blive bizart nok? Og har du ikke sarte nerver? Så er serien Squid Game på Netflix lige noget for dig. 456 gældsplagede koreanere udsættes for et uhyggeligt spil, hvor de kan vinde penge eller dø. Spillene .eller rettere legene, er faktisk velkendte børnelege, der dog uden døds faktoren er ret populære i Korea og Asien som Gameshows. Serien er både brutal, spændende og med et socialrealistisk perspektiv, der tilfører noget dybde til fortællingen, og gør den til mere end bare et voldsorgie af den helt kyniske slags.


Mit Østerbro

Hvorfor betale mere?

Tom Ford stel + Flerstyrke glas + Antismuds-, antirefleks- og Tom Ford antirids-behandlinger af glas Tom Ford stel stel + Tyndeste glas + Flerstyrke glas + Flerstyrke glas + Største læsefelt + Antismuds-, antirefleks- og + Antismuds-, antirefleks- og + Nyeste synstestudstyr antirids-behandlinger af glas antirids-behandlinger af glas + Tyndeste glas + Dygtigste optikere + Tyndeste glas + Største læsefelt + Største læsefelt + Nyeste synstestudstyr + Nyeste synstestudstyr + Dygtigste optikere + Dygtigste optikere

I alt 5.995 DKK II alt alt 5.995 5.995 DKK DKK

Vi er nye på markedet - og vi elsker briller. Faktisk elsker vi briller så meget at vi synes at alle skal have råd til kvalitetsbriller fra de store brands. Vores demokratiske sindelag dikterer enkelhed og fair priser. Hos os betaler du ikke ekstra fordi du bruger høj styrke - og du bliver ikke straffet fordi du gerne vil have glassene refleksbehandlet osv.

Der stikker ikke noget under. Når vi giver en pris - er det nøjagtig det du betaler - hverken mere eller mindre. Egentlig er der ikke noget at betænke sig på, men hvis du lige gerne vil tale med en optiker - så ring på et af de nedenstående telefonnumre og få en snak.

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com København Odense Frederiksberg Book tid 54, til en synstest på democraticeyewear.com Østerbrogade Ø –1850 tlf. 3929 2100 Østerbrogade 2100 København Klaregade 7, – 5000 Odense 54, 2100 Gl. København Kongevej 99, Frederiksberg Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100 +45 3929 2100 +45 7170 5000 +45 3526 2000

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 PROFILANNONCE København Ø/ –Mittlf. 3929 2100 Østerbro / 15


Mit Østerbro

En personlig bank i en digital verden BankNordiks danske forretninger blev tidligere i år overtaget af Spar Nord, som har videreført de gamle kunderelationer. Det gælder blandt andre afdelingen på Østerbrogade 43, hvor de vil bibeholde og videreudvikle de gode personlige relationer til kunderne. Fundamentet for Spar Nords forretning og positive udvikling er den tætte og tillidsfulde relation imellem kunde og rådgiver. Af den årsag har det været magtpåliggende for banken i forbindelse med overtagelsen, at fastholde dette fokus, så både eksisterende og nye kunder fortsat oplever kompetent og personlig rådgivning. Det fortæller Martin Merring, der er afdelingsdirektør for Spar Nord Østerbro: ”Vi fokuserer på at være nærværende og at have en personlig relation til vores kunder. Det er en stor forandring, når en ny bank overtager, men vores direkte kontakt og relation til kunderne indebærer, at vi har haft en løbende dialog og har kunnet svare på spørgsmål om, hvad overtagelsen kommer til at betyde. Vi har kunnet berolige dem med, at de stadig er kunder i banken, og at vi stadig kommer til at rådgive 16 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

dem på bedste vis. Det har de taget rigtig pænt imod, og jeg mener, at vi har evnet at fastholde kunderne, fordi vi altid har haft en fremragende dialog og samarbejde med dem. Og forståelse for deres situation. De ved, de kan komme i direkte kontakt med os, og hvis én rådgiver for eksempel er på ferie, så er den kollega, der står for backup, godt inde i sagen. Ofte ved kunden allerede, hvem personen er,” siger Martin Merring.

Lokal beslutningskraft

Spar Nord er Danmarks 5. største bank og regnes for at være en storbank, men de har en decentral organisation og lokal beslutningskraft. Afdelingen på Østerbrogade er en del af Bankområde København, og derfor er Spar Nord Østerbro i høj grad også en lokal bank. Det giver en masse fordele som eksempelvis, at de kan reagere hur-

tigt, når det drejer sig om nye eller eksisterende kundehenvendelser, fortæller Martin Merring. ”Vi oplever, at når vi siger ja til en aftale med nye kunder, er vi langt hurtigere til at få iværksat møder og aftaler end deres tidligere bank. Vi understreger på første møde, at man har en direkte kontakt med os, og typisk tager vi gerne to rådgivere med til mødet, så vi kan vise, at vi både er kompetente og tilgængelige. Det er en meget central pointe for os,” påpeger Martin Merring, der er 31 år og har arbejdet 11 år i bankverdenen. Han har i 2½ år været afdelingsdirektør for først BankNordik og nu Spar Nord på Østerbrogade. En anden fordel ved den lokale bank er, at der bliver lagt stort engagement i at bakke op om det lokale på og omkring Østerbro. Dette sker bl.a. i samarbejde med Spar Nord Fonden, der er med til at støtte lokale fælles-


Mit Østerbro

Martin Merring afdelingsdirektør Spar Nord Østerbro

Vi fokuserer på at være nærværende og at have en personlig relation til vores kunder.

skaber inden for kultur, forening og fritid. Alle kan ansøge om midler til forskellige lokale aktiviteter på www. sparnordfonden.dk.

Møder kunderne, hvor de gerne vil mødes

Efter en lang periode hvor alle har været påvirket af coronanedlukningen, oplever Martin Merring, at mange af kunderne efter genåbningen af samfundet, gerne vil mødes med banken. ”Der er ikke meget godt at sige om coronanedlukningen, men vi lærte, at visse møder med stor succes kan klares digitalt. Dermed kan vi afholde møder, så de passer bedre i forhold til kundernes tid, hvis de for eksempel er på arbejde hele dagen. Det skal altså være nemt at gå i banken til hverdag, enten via online møder eller vores digitale selvbetjeningsløsninger, og så er vi altid personlige til de store beslut-

ninger. På den måde har vi stadig den personlige kontakt,” siger han. Martin Merring betegner stemningen som familiær og dynamisk, når vi spørger ind til afdelingen, som med tilgangen af en ny medarbejder den 1. november er på i alt syv ansatte. ”Vi trives godt sammen, hvilket jeg er sikker på, kunderne kan mærke, når de træder ind ad døren. Her bliver de mødt af smil og venlige ord. Og vi prøver virkelig at gøre vores bedste for kunderne. Vi får ind i mellem forespørgsler, hvor vi på grund af forskellige lovkrav kan have svært ved at hjælpe. I sådanne tilfælde gør vi meget for ikke bare at sige nej, og forsøger i stedet at hjælpe kunden i forhold til, hvad der kan lade sig gøre eller med, hvad der skal til, for at tingene kan lade sig gøre. Men tag ikke fejl; Spar Nord er en ordentlig og ansvarlig bank, hvor tingene skal være 100 % i orden,” understreger han.

Full service bank Spar Nord er en full service bank og håndterer alle aspekter af kundernes økonomi. De hjælper og rådgiver inden for områder som boligøkonomi, pension, forsikring og investering. Spar Nord Østerbro er en bank for privatkunder, og hvis man søger hjælp og rådgivning inden for erhverv, har Spar Nord en stor erhvervsafdeling på Regnbuepladsen i indre København.

Spar Nord Østerbro Østerbrogade 43, tlf. 96 16 22 30 www.sparnord.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 17


Mit Østerbro

18 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

40 års jubilæum 1981 – 2021

Kongelig Hofleverandør Renseriet Kongelig Hofleverandør

JAN MIKKELSEN JAN MIKKELSEN Renseriet Est. 1981

Dryclean Est. Wetclean 1981 Tailoring Dryclean

Wetclean Tailoring

Ndr. www.janmikkelsen.dkMail. · renseriet@janmikkelsen.dk Ndr.Frihavnsgade Frihavnsgade53 53· Tlf Tlf.70 7027 2743 4314 14· www.janmikkelsen.dk info@janmikkelsen.dk Mit Østerbro Ndr. Frihavnsgade 53 Tlf. 70 27 43 14 www.janmikkelsen.dk Mail. info@janmikkelsen.dk

/ 19


4.8

mm

Ultra Slim Series

A1

4.8

mm

4.8 mm B1

C1

5.5

5.5

mm

D1

5.5

mm

E1

mm

F1

this is minimalism Ultra Slim 4.8

A 1. Ur ULTRA SLIM 4.8: 17031-010, DKK 1.399,– | B1. Ur ULTRA SLIM 4.8: 17231-704, DKK 1.599,– | C1. Ur ULTRA SLIM 4.8: 17039-307, DKK 1.599,– D1. Ur ULTRA SLIM 5.5: 17240-702, DKK 1.499,– | E1. Ur ULTRA SLIM 5.5: 17240-777, DKK 1.599,– | F1. Ur ULTRA SLIM 5.5: 17240-797, DKK 1.599,–

20 / Mit Østerbro

Ridsefast safirglas. 3 års international garanti. Dansk design. www.beringtime.com


Mit Østerbro Portræt

Therese Glahn

– en scenekunstner

Den 51-årige Therese Glahn har lige nu 30-års jubilæum som scenekunstner. Det fejrer den tidligere internationale danser og Nikolaj & Julie-skuespillerinde bl.a. ved at medvirke i Teater Hunds børneforestilling TÆNK engang! på Krudttønden på Østerbro.

Af: Peter Pilegaard - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

et er vidunderligt at spille for børn hér på Østerbro. TÆNK engang! er tredje forestilling, jeg laver for det lille storbyteater Teater Hund, der hører til hér på Krudttønden, og kendetegnet for Teater Hunds forestillinger er, at det er forestillinger set fra barnets perspektiv. Børnene føler sig godt repræsenteret hér. I TÆNK engang! er det mig, der er barnet".

Hvordan er det at være barn med 30 års erfaring? "Det er ikke svært. Jeg husker jo tydeligt at være barn. Tanker, også forstyrrende tanker har man både som barn og som 51-årig. Jeg skal jo ikke være barnlig, bare være menneske. Og jeg betragter desuden ikke min barnlige side som værende barnlig. Jeg synes i hvert fald ikke selv, jeg er specielt barnlig". ”Jeg er bare det menneske, som jeg var engang”. Therese Glahn om at spille barn

Mit Østerbro / 21


Mit Østerbro Portræt

Forestillingen TÆNK engang! er fra 5 år. Den spiller lige nu på Krudttønden frem til 24.10. Billetter kan købes her: www.teaterbilletter.dk/ #select/92897

ikke var bander, som vi kender det i dag, og samtidig en pæn og mondæn side. Det var her, jeg hang ud i de skelsættende teenageår, og jeg nyder at være på Østerbro igen", smiler den forhenværende Ø-bo og tilføjer: ”Det er bare en gave at cykle gennem Fælledparken på vej til arbejde” Therese Glahn om Østerbro "Min rute fra ydre Frederiksberg, hvor jeg bor i dag, og til mit arbejde her på teatret på Østerbro går gennem forbi Panum instituttet og gennem Fælledparken. Det er bare en gave at cykle gennem Fælledparken på vej til arbejde. Østerbro har jo utrolig meget, som de andre bydele ikke har. Her er ikke så tæt bebygget, vejene er bredere, og lejlighederne er større. Her er bare mere luft".

Fra dans til skuespil med Vinterberg

"Jeg er bare det menneske, som jeg var engang. Ligesom Dunderklumpen (hovedkarakter i svensk børnefilm af samme navn fra 1974, red.), der bliver spurgt, hvor gammel han er og synger en sang om alder, hvor han laver små nedslag fra sit liv. Hele summen udgør, at han er alle de aldre, han har været - og den, han har nu. Sådan har jeg det. Der er altid noget at trække på. Det er det, jeg elsker ved at stå på scenen. Man skal bare sætte sig selv i omstændigheden", fortæller Therese Glahn.

Teenager på Ø Therese Glahn har været rundt i verden som scenekunstner. Men inden voksenlivets kunstneriske udskejelser blev en realitet, levede hun et teenageliv på Østerbro. "Vi rykkede fra Hellerup til Nørrebro, inden jeg landede med familien i et kollektiv på Gl. Kalkbrænderivej og startede på Vibenshus skole i 7. klasse. Så jeg kender Østerbro rigtig godt. Stedet var et sjovt mix af det bedre borgerskab og ren arbejderklasse. Østerbro havde en rå side med grønjakkerne, selvom det

22 / Mit Østerbro

Therese Glahns veje i scenekunstens verden er mange. Det var den store drøm, der gik i opfyldelse, da hun i begyndelsen af 1990erne blev uddannet danser fra den højt estimeret britiske danseskole London Comtemporary Dance School, og senere blev tildelt Statens Kunstfonds Arbejdslegat som danser og koreograf. Men i 1997 blev hun tilbudt en rolle som stuepigen Michelle i vennen Thomas Vinterbergs film Festen. Og nok har vejen mod skuespillet været forholdsvis jævn men ikke uden udfordringer for Therese Glahn. "Da jeg som danser begyndte at få filmroller, så begyndte danserne at spørge, om jeg nu pludselig skulle til at være skuespiller. Jeg skal ikke til at blive noget, tænkte jeg. Jeg er jo det, jeg laver. Jeg ville ikke vælge noget fra for at lave noget andet. Men dengang var det mest sådan, at det ene udelukkede det andet. Enten var man skuespiller, eller også var man danser. Det gjorde indtryk på mig, for jeg synes, der ligger en lille smule jantelov i det; nu spiller du vist fandango osv.", forklarer den mangfoldige scenekunstner, Glahn, og fortsætter: "Jeg er meget ærekær omkring mit arbejde. Jeg havde det stramt med at få arbejde som skuespiller uden at være uddannet fra en af landets anerkendte skuespillerskoler. Det var meget tydeligt, om man kom fra de etablerede skoler eller ikke gjorde. Og der var ikke nogen, der skulle sige til mig, at jeg bare kom ind fra højre. For det gjorde jeg ikke. En danseuddannelse er benhamrende hård. Og for mig er der ikke den store forskel. Det er jo det


Mit Østerbro Portræt

samme arbejde, man gør. Det er bare en anden måde at fortælle en historie på". ”Der var ikke nogen, der skulle sige til mig, at jeg bare kom ind fra højre. For det gjorde jeg ikke”. Therese Glahn om overgangen fra dans til skuespil "Så jeg uddannede mig som skuespiller i New York, da jeg skulle derover i forbindelse med en danseproduktion. Det var nogle intense og fantastiske år, og da jeg så kom hjem igen, mødte jeg skuespiller og instruktør Charlotte Sachs Bostrup, som jeg lavede satireprogrammerne Bostrup og Glahn sammen med på Zulu", fortæller Therese Glahn, der efter Zulu-succesen egentlig var på vej til et liv i den franske hovedstad. "Jeg var på vej til at flytte til Paris i forbindelse med arbejde som danser og koreograf, men blev så tilbudt rollen som Søs i DR1s på det tidspunkt nye store serie Nikolaj og Julie. Det var faktisk en stor beslutning for mig, for det var et valg mellem et liv som kunstner i Paris og en gennemgående rolle i en ny stor dansk tv-serie uden at vide, hvad det indebar".

Jeg synes, det er en af de bedste serier, der er lavet på DR "Det er jeg da glad for at høre. Min mor sagde også: Det er dejligt, at du bliver genkendt for noget, som folk godt kan lide. Og det kan hun have ret i. Det er jeg virkelig glad for".

Hvordan var din egen skolegang? "Jeg blev mobbet meget i de tidlige skoleår. Og hvis man skal kæmpe for sin overlevelse i skolen, lærer det jo en, at der er nogen, som vil dig noget ondt, og at man skal passe på sig selv. Det er ikke noget, jeg græder over i dag. Jeg måtte bare stå det igennem", erkender Glahn og tilføjer: "Jeg havde min dans. Den gjorde mig stærk. Dansen var mit helle. I dansen kunne ingen røre mig. Sådan har jeg det stadig i dag. At stå på scenen er et helle for mig".

Nu har du klaret dig i branchen i 30 år. Hvad føler du, når der gøres status? "Nu har jeg aldrig lagt langsigtede strategier. Men status er, at det i 30 år er lykkedes mig at leve af det, jeg elsker. Det er da en bedrift i sig selv. Det har kostet på karrieren at være mor, men det er lykkedes mig at få arbejdsliv og moderskab til at gå op. Det er det vigtigste. Det har ikke været ubetinget let.

Har du parkeret din danser? "Det at udtrykke sig med kroppen er mit modersmål. Jeg er som sådan stadig danser i min tilgang til tingene, selvom jeg ikke danser mere. Jeg har de seneste 12 år lavet film, tv og teater. Jeg lever primært af at være skuespiller, men hvis jeg skulle have en titel, ville det være scenekunstner", slutter Therese Glahn med et smil.

Kultur som dannelse Med et helt voksenliv i scenekunstens tegn er Therese Glahn, med sine mere end ti års erfaring og børneteater, fortaler for en tidlig opdragelse med kunst og kultur som en del af den almene dannelse som menneske. "Kulturen er jo ikke ligefrem blevet talt op under Corona-tiden. Det er et seriøst samfundsproblem, synes jeg, for sådan som jeg anskuer at være menneske i verdenen, så burde bevægelse og dans og musik og teater og billedkunst være en integreret del i dannelsen af mennesker – helt fra vuggestuen og frem", konstaterer Glahn. "I februar sidste år koreograferede og iscenesatte jeg en forestilling i Esbjerg med en af landets få Kulturskoler – en almindelig folkeskole, hvor kunsten er en integreret del af skemaet. Jeg har arbejdet med mange børn over de seneste 30 år, men der var en enestående forskel på børnene, der kom fra Kulturskolen og dem, der kom fra en almindelig folkeskole. Kulturskolebørnene var ekstrem lydhørm og fulde af empati, selvindsigt og forståelse for andre de havde sproglig forståelse og adgang til egen kreativitet med en åbenhed, som var fuldstændig fantastisk". ”Jeg havde min dans. Den gjorde mig stærk. Dansen var mit helle”. Therese Glahn om barndommen

Mit Østerbro / 23


MED 3 SØSTERSØER I UDSIGTEN. TAK FOR DET ØSTERBROGADE 52, 5. TH • 2100 KØBENHAVN Ø KONTANT: 16.000.000

EJERUDG.: 3.370

BOLIGAREAL: 140 m2

De er der på guldalderens malerier, i den tidlige litteratur og historiebøgerne. Og de vil være der altid, for med fredningen i 1966 fik de 3 søer i København et løfte om evigt liv. Og ja, så længe ejendommen står her på Østerbrogade, så vil de 3 søster-

ENERGI MRK: C

SAGSNR.: IEN9632

søer også dominere udsigten fra lejligheden og tagterrassen i nummer 52. Tak for det. Ingen, absolut ingen lejligheder på Østerbro har så mange herlighedsværdier og en beliggenhed så mageløs. En egoistlejlighed, der ikke forsøger at være andet.

KLASSISK DANNELSE I STOCKHOLMSGADE STOCKHOLMSGADE 37, 1. TV • 2100 KØBENHAVN Ø KONTANT: 16.500.000

EJERUDG.: 5.174

BOLIGAREAL: 174 m2

Tilbagetrukkenhed og stille elegance, det er, hvad man i al beskedenhed kan sige om Stockholmsgade. Nogle af de største og bedste lejligheder i København ligger her i kvarteret, som har navne efter svenske byer som Upsala, Lund, Malmø og Vis-

24 / Mit Østerbro

ENERGI MRK: C

SAGSNR.: IEN9167

by. Den grønne oase Østre Anlæg ligger på den anden side af gaden. Det samme gør Statens Museum for Kunst og Kunstmuseet. Resten af København ligger lige om hjørnet, og hjem er også lige om hjørnet efter en tur i byen.

EJENDOMSMÆGLER & VALUAR MDE LÆS MERE PÅ ELTOFTNIELSEN.DK TLF. 70 70 12 43


SKAL

HØSTEN

FRAGTES HJEM?

MINI-LEASE.NU Mit Østerbro / 25


Mit Østerbro Jul

ER DU KLAR TIL AT

JULEHYGGE Brøndsholms webshop gør det nemt at finde alt fra fine figurer og klassisk julepynt, til børstetræ i pastelfarver og kunstige juletræer. Find dine favoritter og skab en helt perfekt julestemning.

V

i er i oktober, og mange sidder måske lige nu og tænker, hvor skal vi holde jul i år? Måske er det vores tur i år til at holde jul for hele familien? Er det din tur i år, så skal du altså unde dig selv en tur forbi Brøndsholms hjemmeside. Julen er lige om hjørnet, og igen i år er der brug for lidt ekstra julestemning inden for hjemmets fire vægge. Alt hvad en hyggelig jul skal indeholde, kan du let og ligetil handle på Brøndsholms hjemmeside, og når nu de fleste af os, store som små, elsker december og julemåneden, hvorfor så ikke give den en tand ekstra med pynten?

Dansk julehygge i snart 100 år Hvis du har brug for at supplere samlingen af julepynt eller trænger til inspiration til at pynte hjemmet op på en ny måde, er Brøndsholms webshop et godt sted at kigge. Brøndsholm er en dansk virksomhed, der har eksisteret siden 1924 og leveret til både private, virksomheder og butikker. Til julen i år består udvalget af bl.a. nøddeknækkere, nissehuer, lyskæder, lametta, stjerner, julesokker og selvfølgelig et stort udvalg af julekugler i masser farver og størrelser. Det meste kan købes enkeltvist eller i større sammenpakker, fx de populære julekuglemix, hvor der er både stjerne og et farvekoordineret udvalg af kugler, lige til at sætte på træet. En anden bestseller er udvalget af meget naturtro, kunstige juletræer og granguirlander, fremstillet af brandhæmmende plast. Et kunstigt juletræ kan stå flot og grønt hele julen, så du slipper for grannåle i hele stuen – og samtidig kan du genbruge det år efter år.

26 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Jul

SOM I GAMLE DAGE

BESTIL ONLINE ELLER BESØG SHOWROOMET Hvis du følger Brøndsholm på Instagram og Facebook, kan du løbende blive inspireret og få tips og ideer til at style og anvende de enkelte produkter på forskellige måder – der er noget for enhver smag og budget. Vil du se mere, kan du også besøge bloggen på hjemmesiden, hvor hvor du kan finde inspiration i Brøndsholms interaktive on-line magasiner. Alt kan købes i webshoppen, men du kan også besøge showroomet i Herlev, hvis du vil se varerne først.

Se mere på www.brondsholm.dk

Brøndsholm Marielundvej 18 · 2730 Herlev · Tlf. 70 20 36 35 · www.brondsholm.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 27


Mit Østerbro Jul

KOM TIL JULEWEEKEND I VIBORGGADE LØRDAG & SØNDAG DEN 4.-5. DECEMBER BEGGE DAGE FRA KL. 11:00 - 16:00

Efter et udfordrende år med corona og vejarbejde, har vi besluttet at hygge ekstra om alle vores søde kunder, pg derfor inviterer vi til juleweekend i Viborggade. Der bliver skruet ekstra op for julehyggen med bl.a. julemusik, juleboder med godter for store og små og en jule-tombola, hvor du har mulighed for at vinde lækre præmier fra gadens forretninger. Gadens bar og cafeer sælger gløgg, kaffe og julekager. Festlighederne vil være i Viborggade på strækningen fra Bopa Plads til Østerbrogade.

Vi ses til juleweekend i Viborggade!

For mere info eller spørgsmål kontakt Nadja i N24 på enten tlf. 22 490 490 eller via instagram @n24store 28 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Smag påJul Østerbro Mit Østerbro

Hold årets julefrokost i hjertet af København

Oplev en aften ud over det sædvanlige med årets fest for kollegaer og venner ved havnen i hjertet af København - kun 10 minutter fra offentlig transport.

SE MENU OG BOOK BORD seasidecph.dk Tlf: 33 93 07 60 reservations@seasidescph.dk

Skræddersy din menu

Fra middag til fest

Menuen byder på både klassiske juleretter til retter, der er inspireret af hele verdens køkkener - alt sammen lavet af Seasides syv kokke, der alle har erfaring fra anerkendte restauranter over hele verden.

Middagen sættes sammen med en af vores spændende vinmenuer, og vores bartendere står klar til at lave smagfulde cocktails. DJ’en spiller op til gode vibes på dansegulvet og til en aften, der fortsætter til ud på natten.

Julemenuen serveres family-style og deles ved bordet. En 3-retters menu inkluderer 2 forretter, 1 hovedret og 1 dessert. Du sammensætter selvfølgelig jeres menu helt efter eget ønske.

Priser fra DKK 595 per person

Nordre Toldbod 18-24 - 1259 København K (Kun 10 min. fra Østerport st. og Metro) PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 29


Mit Østerbro Opskrift

Oktoberopskrift

Cremede cannelloni med ricotta og pesto rosso Cannelloni er en skøn italiensk pastaklassiker, lige som vi elsker dem – enkel og velsmagende. Retten kan nemt varieres med forskellige saucer og pestoer, og den kan forberedes på forhånd i ro og mag og sættes på køl, inden den skal bages i ovnen.

Tekst og foto: Oliviers & Co

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS. ●1

stor håndfuld frisk basilikum, skyllet og hakket

● 4-5

semi-dried tomater, finthakkede, fx semi-dried cherrytomater fra Oliviers & Co

● 80 ●1

g revet frisk parmesan

æg

● 12

stk lasagneplader

● 250

g ricotta

●1

stort glas pesto (180 g), fx pesto rosso fra Oliviers & Co

● God

olivenolie, fx basilikumolie fra Oliviers & Co

● Flagesalt

og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU Forvarm ovnen til 175 ° varmluft. Sæt en stor gryde vand med 1 tsk salt over høj varme til opkog. Kom ricotta, æg, 40 g friskrevet parmesan, hakket basilikum og soltørrede tomater (gem lidt basilikum og semi-

30 / Mit Østerbro

dried tomater til topping) i en stor skål og rør det godt sammen med en gaffel. Smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber. Læg lasagnepladerne i gryden med kogende saltvand og kog dem til de er aldente. (se instruktionerne på emballagen). Hæld vandet fra. Fyld lasagnepladerne en efter en ved at placere en passende mængde fyld (ca 1 spsk) langs kanten af hver plade. Rul pladen fra siden, så du danner en cannelloni-rulle med fyldet i midten. Anbring de fyldte cannelloni i et ovnfast fad. Fordel 3 spsk pesto og resten af den revne parmesan på toppen, dryp med god olivenolie og sæt fadet i ovnen ca 20 min til cannellonierne er gyldenbrune.

Tag fadet ud af ovnen og lad det køle en smule af. Anret cannellonierne på tallerkner, top med den resterende pesto, de resterende semi-dried tomater og basilikumblade og servér straks. Bon appétit!

ITALIENERNE er mestre i at lave

enkle, velsmagende retter med få ingredienser af den allerbedste kvalitet. Find et stort udvalg af ekstra jomfru olivenolie, håndlavet pasta, pesto og balsamico hos:

Oliviers & Co Gammel Kongevej 85 oliviersogco.dk


Mit Østerbro

Luksus gaveæsker · Verdens bedste olivenolier · Trøffelprodukter

GÅ PÅ OPDAGELSE I DE BEDSTE GOURMET JULEGAVER Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @oliviersogco.dk


Mit Østerbro Opskrift

Forret · Hovedret · Dessert

RØDBEDETARTAR · SELLERI Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020. Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro! Følg Sara på: www.instagram.com/saratsg/

FORRET Rødbedetatar med hindbær og citronmayo ●

2

2

kogte rødbeder rå rødbeder (mellemstørrelse) ● 2 spsk kapers (mellemstørrelse) ● 2 spsk grov sennep ● 1 spsk olivenolie ● Salt og peber ● 8-10 stk friske hindbær (kan undlades) ● Smag rødbedetataren til med lidt sherryeddike

Fremgangsmåde: Rens 2 rødbeder for jord, men behold skrællen på, og kog dem i let saltet vand. Lad dem koge i ca 30 min, mærk efter med en nål, om de møre. Skyl dem herefter under koldt

32 / Mit Østerbro

Pyntet med skovsyreblomster og mørk chokolade lavet ud af to forskellige størrelser udstikker på kageplast og sat i en kop, så den fik en oval form.

Bord og service er udlånt af Gaardens Klinger og Karens Bord

vand og gnid skrællen af. Lad dem køle helt af, før du starter på tataren. Riv de rå rødbeder på et rivejern og hak de kogte rødbeder i små tern. Kom de øvrige ingredienser i og smag til med salt og peber.

Citronmayo æg ● 1½ dl rapsolie ● 1 spsk Dijonsennep ● 1 spsk æblecider eddike ● Citronsaft ● Salt ●

1

Fremgangsmåde (Brug en stavblender eller en elpisker): Bland æg, eddike, sennep og salt og blend/pisk. Kom herefter olie ved. Når mayoen er tyk

og cremet, smages den godt til med salt og citron. Mayoen kan godt tåle en masse syre. Det er salten der får olien til at binde, så husk at komme det i, inden olien piskes i.

Lynsyltet enokisvampe ●

 100

1

g enokisvampe dl eddike ● 1 dl vand ● ½ dl sukker

Fremgangsmåde: Rens svampene. Kog eddike, sukker og vand op og hæld over svampene. Stil herefter på køl. De er klar, når lagen er kold. Retten serveres kold og kan pyntes med ærteskud.


Mit Østerbro Opskrift

BØF · CITRONFROMAGE Opskrifterne er til 4 personer

HOVEDRET Selleribøf med selleripure, friteret grønkål og brunet smør med hasselnødder ●

2

 Olie/smør

knoldselleri.

 Salt/peber

 Timian

Fremgangsmåde: Kom 300 g smør i en gryde og lad simre ved lavt blus blus, til det begynder at blive gyldent. Pas på, at det ikke bliver for mørkt. Det skal have en lysebrun farve. Når det brunede smør er klar, kommes de hakket hasselnødder i.

Friteret grønkål

Fremgangsmåde: Skær selleribøffer ud i

 Frisk

den tykkelse ,du ønsker, og udstik dem i ønskede størrelse. (Gem resten af sellerien til puréen.) Varm olie og smør op ved mellem varme med lidt frisk timian. Kom selleribøfferne på og lad dem småsimre 15-20 min. til de er møre.

 Neutral

Selleripure Hak resten af sellerien i små tern og kom det i en gryde med lige dele sødmælk og fløde i til det dækker. Og tilbered på lavt plus til de er møre. Kom herefter i en blender og blend med en lille smule af væsken, kom ikke for meget i ad gangen da, piréen kan risikere at blive for tynd. Når den er blendet. Smag til med salt og peber og en god klat smør.

Brunet smør g smør ● 1 håndfuld hakket hasselnødder ●

 300

grønkål olie

Fremgangsmåde: Varm neutral olie op til 170-175o.. Fjern stokken og kom grønkålsbladene i olien. Fritér max et halvt minut og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pas på, når grønkålen kommes i olien, det kan godt sprutte Kom lidt salt på til sidst. Retten serveres varm.

DESSERT Citronfromage med bagt hvid chokoladecrumble

Citronfromage ●

 50

 50

g æggeblomme g sukker ● 2½ dl fløde ● 3 citroner, saft + skal fra 2 ● 2½ blade gelatine

Fremgangsmåde: Æggeblomme og sukker piskes til en luftig masse. I en anden skål piskes fløden, så den bliver luftig og kun lige så den trækker nogle spor. Læg gelatinen i koldt vand i ca 10 min, til den er vingummiagtig. Pres citronsaft, og riv fin citronskal af 2 citroner (kan varierer alt efter smag. Jeg elsker min fromage er frisk og syrlig). Bland citronsaft, citronskal i en skål og sæt det over vandbad. Vandet må ikke koge. Vrid gelatinen fri for vand og kom det i citronsaften over vandbad, til det smelter. Når det er smeltet, hældes citronsaft, skal og smeltet gelatine i den piskede æggesnaps. Rør forsigtigt rundt. Når massen er ensartet, tilsættes fløden lidt af gangen og vendes ( PISK endelig ikke) Når alt fløden er vendt i og den er ensartet, anrettes fromagen.

Crumble Bag grofthakket hvid chokolade i ovnen i ovnen til det er gyldent. Lad det køle ned og hak til crumble og drys det på.

Karens Bord @karensbord · www.karensbord.dk Gaardens Klinker www.gaardensklinker.dk

Mit Østerbro / 33


Mit Østerbro Smag på Østerbro

PASSIONERET MADHUS i Østerbros klimakvarter

I Københavns klimakvarter ligger Hahnemanns Køkken. Her er der fokus på økologi og velsmag. Her bestemmer sæsonens råvarer, hvad der er på menuen.

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

N

år du træder ind ad døren hos Hahnemanns Køkken, mærker du straks, at det her er noget særligt. På trods af Østerbros mange cafeer, bagerier og restauranter, føles det helt anderledes, end noget du har prøvet før. Det er ikke bare en café eller en bager. Det er meget mere og noget helt andet. I det 1000 m2 store madhus som rummer både bageri, spiseri, butik, deli og kokkeskole, emmer der af passion. Trine Hahnemann står bag dette lokale madhus, som ligger i Københavns nye klimakvarter, og det er ikke tilfældigt, at du finder Hahnemanns Køkken lige her. Stedet er nøje udvalgt og beliggenheden går hånd i hånd med visionerne bag stedet. “Vi har den fineste oase her, og vi kan følge med i sæsonerne og se farverne skifte på træer og buske lige uden for vinduerne”, fortæller Trine.

råvarer er nøje udvalgt: “Vores mel kommer fra Kornby Mølle i Nordsjælland, og hovedparten af vores grøntsager og æg kommer fra en gård i Lejre, som hedder Stensbølgård.” Hos Hahnemanns kan du kun få én salat. Du bliver ikke præsenteret for et kæmpe kort at vælge fra. Det er et bevidst valg og det handler igen om Trines overordnede vision, nemlig kun at servere sæsonens bedste grøntsager: “Vi har valgt de bedste økologiske grøntsager, som du kan få lige nu. Til gengæld laver vi den bedste salat, og vi har valgt for dig, fordi vi kun vil servere sæsonens bedste råvarer. Vi får en liste fra Kirsten på Stensbølgård og så laver vi en menu ud fra det. Det er ikke den anden vej, hvor vi skal på jagt efter råvarer. Råvarerne bestemmer menuen.”

Sæsonens råvarer bestemmer menuen

Smørrebrødstradition: Original dansk madkultur

Du vil også kunne se årstiderne og sæsonerne skifte i Hahnemanns menukort. Her er det nemlig altid råvarerne, der bestemmer, hvad du kan få serveret. Overordnet bygger Hahnemanns koncept på “fra jord til bord”, og alle

Du skal også besøge Hahnemanns for deres moderne smørrebrød. Trine er stor fortaler for, at vi bevarer og udvikler vores smørrebrødstradition. De stykker smørrebrød, du får serveret her, er derfor velsmagende stykker af

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Smag på Østerbro

den danske kulturarv lavet med et moderne twist. Selvfølgelig udelukkende med de bedste råvarer og med respekt for vores danske smørrebrødskultur.

meget tæt på os. Vi kan præge hinanden ved at vise hvordan man kan bruge de råvarer, som er tilgængelige her og nu og bringe det i spil i et samarbejde.”

“Jeg synes, at smørrebrød er så vigtigt. Det er original dansk madkultur, der ikke findes andre steder og det vil jeg være med til at holde fast i og give videre til andre. Vi er jo et multi-madhus, og her handler det om smag, inspiration og læring og det hele tager udgangspunkt i hverdagen. Det er i hverdagen, livet leves og der skal maden altså også smage godt!”

Hold øje med Hahnemanns spontane overraskelser

Hos Hahnemanns skifter smørrebrødet også efter sæsonens råvarer. Du kan finde klassikere som hønsesalat med hjemmesyltede drueagurker og sprødt hønseskind eller en kartoffelmad med parmesanmayo, karse, friterede kapers og jordskokker, men også moderne varianter med varmrøget makrel med salsa verde, syltede grønne/røde tomater og syltede sennepsfrø.

Hahnemanns Køkken er et hus, der kan betale sig at holde øje med. De kommer hele tiden med nye spontane overraskelser. Du skal derfor holde øje, hvis ikke du vil gå glip af fællesspisning, kagebord, fejring af sæsonens råvarer eller andre spændende pop-up events.

Teambuilding med Hahnemanns håndværkere I det store madhus, er der også kokkeskole. Her kan firmaer få teambuilding på højt niveau. Firmaer kan investere i trivsel for de ansatte ved at få dem rystet sammen over tilberedning af et måltid. Når vi udfordres ved at skulle bruge andre råvarer, end vi er vant til, så går der en læringsproces i gang. Vores sanser skærpes og derfor er konceptet helt genialt til teambuilding. Det er samarbejde, udvikling og velsmag i én pakke. “Vi bor herinde i byen, men vi skal også tage et ansvar for det, der foregår. Tage et ansvar for kloden”, forklarer Trine og fortsætter: “Det gør vi ved at bringe naturen tættere på mennesker, der bor i byen ved at købe råvarer, som er

Når Trine taler om bæredygtighed, stopper hun ikke ved miljøet og klimaet. Den menneskelige bæredygtighed er også i fokus, og det kan mærkes hos teamet, som er lige så passionerede som Trine selv. Det skal man vist være, for at følge med i det høje niveau i det her madhus.

“Sæson er meget vigtigt for os, vi har ikke jordbærkager året rundt, nu er det æbletid, og så er det æbler, vi skal spise. Vi vil gerne inspirere til at spise flere æbler og på mange måder, mens det er sæson. Vi har lige fejret efteråret, og årets skiften, hvor den stod på æbler og grøntsager, som kommer op af jorden nu. Vi er et levende madhus.” afslutter Trine , som helt sikkert har mange flere inspirerende events i ærmet.

Hahnemanns Køkken Sankt Kjelds Plads 14 · Kbh Ø. · www.hahnemannskoekken.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Philipson Wine

åbner butik på Østerbro

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Philipson Wine er flyttet ind hos Gourmandiet på Rosenvængets Allé 7A for at starte en ny vinbutik og et nyt samarbejde med den højt anerkendte slagter omkring vin og mad. Den fysiske butik på Østerbro gør, at landets største online vinhandel fremover kan rådgive sine kunder face to face. 36 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

A

t lækkert kød og god vin hører sammen, er et ubestrideligt faktum, og det er blandt andet derfor, kødtroldmændene i Gourmandiet og Philipson Wine har indledt samarbejdet i hjertet af Østerbro. Den kombination har østerbroerne indtil videre taget imod med kyshånd, da der virkelig har været run på butikken i de første uger, fortæller Bo Rusmann, der er butikschef hos Philipson Wine. ”Selv om vi i gennem 30 år har haft stor succes med at sælge vin online, vil vi gerne i en endnu tættere dialog med vores kunder og styrke vores fysiske synlighed.


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Samme prispolitik som online Når man køber vin i butikken på Østerbro, behøver man ikke at købe minimum 12 flasker som på nettet; man kan nøjes med én flaske og prisen er den samme pr. styk, som når man køber de 12 flasker online. De har dog af pladsmæssige årsager ikke helt det samme store sortiment som på nettet, men hvis man er interesseret i en vin, man har set på Philipson Wines hjemmeside, og butikken ikke har vinen på hylderne, tager de meget gerne vinen hjem til kunderne, oplyser Bo Rusmann. Butikken har åbent tirsdag til torsdag 11-18, fredag 11-19 og lørdag 11-15.

Med butikken på Rosenvængets Allé kan vi møde kunderne personligt, give gode råd og tips samt tilbyde smagsprøver, typisk i weekenderne. På den måde kan folk på en endnu bedre måde træffe beslutning om deres vinindkøb, og vi kan få en dialog om, hvad folks præferencer inden for vin er,” siger Bo Rusmann.

Vigtigt med et ansigt i byen ”Vinkøb kan være en kompleks beslutning, især når det gælder de dyrere vine, og det har derfor været vigtigt for os, at vi har fået et ansigt i byen. Vi ligger i samme lokale som Gourmandiet, der af New York Times er blevet kåret til en af de fem bedste slagterbutikker i verden, og kan i samarbejde med dem sammensætte en menu, hvor vinen og maden spiller perfekt sammen. Eller foreslå en god til vin til kødet og omvendt. Når man kan mødes og snakke med eksperter om, hvordan vin og kød passer sammen, skaber det grobund for nogle unikke gastronomiske smagsoplevelser.

Vi nøjes ikke med at rådgive folk på bedste vis, da vi løbende også vil byde på små, eksklusive smagninger med Gourmandiets forskellige udskæringer, så man virkelig kan smage og fornemme, hvilken vin der er den rette for en, ” fortæller Bo Rusmann. Han har mere end 20 års erfaring i vin- og madbranchen og har blandt andet været butiksansvarlig hos Theis Vine og Kjær & Sommerfeldt og har arbejdet for Meyers Madhus, hvor han afholdt vinsmagninger og sammensatte vin og menuer.

Philipson Wine Rosenvængets Allé 7A · Tf.: 70 22 68 88 · www.Philipsonwine.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37


Mit Østerbro Smag på Østerbro

FRYD & GAMMEN I efterårsferien har Fryd & Gammen i samarbejde med Handelsforeningen Nordhavn og 16 andre virksomheder i Nordhavn, planlagt en sjov skattejagt rundt I Nordhavn. Det er gratis at deltage, og der er præmier for 11.000 kr. Skattejagt: Hele ugen: Hent & aflever dit svarark til skattejagten hos Fryd & Gammen. Halloween: Onsdag d. 20. oktober fra kl. 15-19 inviterer vi til Græskarudskæring og Halloweenhygge, efterfulgt af fællespisning. Pris: 95 kr. Det Magiske Cirkus: Torsdags d. 21. oktober og fredag d. 22. oktober fra 16.00-19.00 får Fryd & Gammen besøg af Det Magiske Cirkus. Der vil være cirkusworkshop, med mulighed for at prøve kræfter med forskellige cirkusdicipliner. Efter underholdningen vil der være fællespisning. Pris: Voksen: 145 kr. Barn: 95 kr.

LAGKAGEHUSETS HALLOWEENSORTIMENT ER ET UHYGGELIG INDSLAG I MØRK TID

Billetter købes online: frydoggammen.dk/aktiviteter-for-boern/

Søde spøgelser er vores Halloweenflødebolle; en klassisk flødebolle på marcipanbund, dyppet i hvid chokolade med et rædselsvækkende blik. Bagerens Onde Øje er ikke for sarte sjæle; en svampet gulerodsmuffin med ostecreme, frysetørret hindbær og et blodsprængt øje af hvid chokolade. (U)hyggelige flagermus er en svampet chokolademuffin med chokoostecreme, chokoladevinger og stirrende øjne. Halloweenkagerne fås kun i en begrænset periode.

Lagkagehuset.dk Dampfærgevej 9 · Nordre Frihavnsgade 28 Østerfælled Torv 22 · 2100 København

ØSTERBROsmag HAHNEMANNS KØKKEN – NU MED DELI Fra lørdag d. 9. oktober slår Hahnemanns Køkken dørene op for en ny og flot delikatesse. Det nyindrettede bageri og spiseri har fået tilføjet flere hyldemeter, og Trine har fyldt dem med alle hendes favoritter fra både Danmark og Italien. Fælles for dem alle er, at det er produkter fra små økologiske producenter, der har fokus på det gode håndværk og velsmag. Glæd dig til at gå på opdagelse i alt fra italienske bønner til hjemmelavet flødeost med krydderurter.

Sankt Kjelds Plads 14 · 2100 København Hahnemanns Deli har åbent fra kl. 7.30 til 18.00 alle ugens dage.

38 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Har du mod på at prøve en alternativ julefrokost i år? Skift den traditionelle og tunge julemad ud med japanske starters, sashimi og fusionssushi af højeste kvalitet. Vores dygtige sushikokke har sammensat seks forskellige selskabsmenuer, der rummer noget for enhver smag, og som nemt kan skræddersys efter jeres ønsker og behov.

Maden kan både nydes i restaurantens hyggelige omgivelser eller bestilles som ud af huset. Det er sågar muligt at få en af vores kokke ud på adressen og trylle foran øjnene af jer – mulighederne er med andre ord mange. Læs mere på www.karmasushi.dk og reserver på info@karmasushi.dk

Karma Sushi │ Trianglen 4 │ 2100 København Ø │ Tlf. 44 45 45 45 │ trianglen@karmasushi.dk │ www.karmasushi.dk Mit Østerbro / 39


Mit Østerbro

Afhent din ordre DØGNET RU NDT på apoteket på Østerfælled Torv!

Afhent din ordre døgnet rundt via apotekets afhentningsautomat 1. Bestil på tlf. 42 90 31 31 eller østerfælledtorvapotek.dk 2. Du modtager en sms, når din ordre er klar til afhentning 3. Afhent din ordre, når det passer dig

Vi tilbyder også: ● ● ● ●

Vaccinationsservice Hjemmelevering Medicin på recept Håndkøbsmedicin

● ● ● ●

Hudpleje Naturlægemidler Kosttilskud Sårpleje, sportsbind, m.v.

Østerfælled Torv Apotek · Østerfælled Torv 26 · 2100 København Ø Østerfælledtorvapotek.dk · oeft@apoteket.dk · Tlf. 42 90 31 31 · Fax 88 77 31 32 40 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Smag på Østerbro

G A D S L E S D Ø F S VI HAR 6 ÅR d køb el til alle (Gælder ve ff va is S TI A R G er vi det med Hele oktober fejr

af burger)

Østerbrogade 74 · 2100 Kbh Ø · Tlf. 33 11 33 04 · www.oeb-burgers.dk Mit Østerbro / 41


Mit Østerbro Bæreredygtighed

REMA 1000:

SLUT MED AT TRANSPORTERE VARER MED FLY

Mindre klimabelastende transport er et vigtigt område for discountkæden REMA 1000, som derfor stopper transport af varer med fly.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: REMA

B

æredygtighed og klimaet er i den grad midtpunkt for en debat herhjemme, og stort set alle er enige om, at vi er nødt til at gøre noget, hvis vi skal stoppe de mange negative konsekvenser for klimaet. Discountkæden REMA 1000 tager i den forbindelse et globalt medansvar og arbejder med et skarpt fokus på miljø og klima. De har i flere år iværksat

42 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

en række initiativer, der skal være med til at bidrage positivt i forhold til miljø og klima. Det gælder blandt andet initiativer inden for madspild, brugen af emballage og plast, flere økologiske fødevarer og klimavenlig transport. Ambitionen er, at de skal være med til at skabe forandring for klimaet og skubbe på udviklingen gennem konkrete tiltag og tydelige holdninger. Det har for eksempel udmøntet sig i arbejdet med at begrænse flytransport, som er den mest klimabelastende transportmåde. REMA 1000 har således besluttet, at de fremover ikke skal have


Mit Østerbro Bæreredygtighed

deres varer transporteret med fly. Det er noget af et nybrud inden for dagligvarebranchen, som i årevis blandt andet har benyttet flytransport til frugt og grønt samt til nonfoodvarer.

REMA 1000 prioriterer varer i sæson

”Vi har i de seneste år fået langt de fleste af vores varer fra Danmark og Europa, men vi har også varer, vi har fået fløjet hjem. Det stopper vi nu, dels fordi vi altid har arbejdet på at få vores varer fra steder tæt på, hvor vi bor, dels på grund af den aktuelle klimadagsorden. Én ting er at transportere mennesker med fly, men når vi ved, hvor klimabelastende flytransport er, er transport med skib eller lastbil en langt bedre løsning, når der skal transporteres varer,” forklarer Jonas Schrøder, kommunikationschef i REMA 1000 og tilføjer: ”Det giver desuden den positive sideeffekt, at man fremover vil opleve, at vi i endnu højere grad vil have varer, der er i sæson, på hylderne,” siger han.

Danskerne bliver generelt mere og mere opmærksomme på, hvad de spiser. Det handler selvfølgelig om, hvad der smager godt, men også om, hvad der er i sæson, og hvad der er dansk. Det er f.eks. tilfældet med jordbær, hvor danske jordbær i sæson smager fantastisk, når de er i sæson. ”Vi vil gerne være med til at skubbe på den udvikling , at vi primært fører lokale produkter, og vi er helt overbeviste om, at kunderne er klar til det,” pointerer Jonas Schrøder. Beslutningen om ikke at bruge flytransport har især betydning for frugt og grønt uden for sæsonen. Men mange varer, der tidligere blev transporteret med fly, kan i dag sagtens transporteres med skib i stedet. Jonas Schrøder nævner grøntsager og bær fra Syd- og Mellemamerika, der allerede i dag sejles til Danmark i stedet for at blive transporteret med fly, som det tidligere har været kutyme.

Indarbejde andre vaner De nye tiltag kræver, at REMA 1000 ændrer i visse af deres indkøb- og marketingforhold, men det er ifølge kommunikationschefen et spørgsmål om at indarbejde nye vaner. Det kan eksempelvis være, at en kampagne for et nonfoodprodukt ikke skal med i tilbudsaviserne, da de skal iværksættes otte uger, inden, aviserne når ud til forbrugerne, fortæller Jonas Schrøder. ”Hvis vi er usikre på, om visse varer ikke når at komme til landet på det rigtige tidspunkt, skal vi bruge digitale kampagner i stedet for at bruge vores tilbudsaviser. Et andet område, hvor vi som virksomhed for eksempel har

ændret vores indkøbsvaner, handler om æbler, hvor vi ikke længere har de samme sorter i butikkerne hele året rundt. Desuden er vi begyndt at sælge mere 2. sorteringsfrugtog grønt, som måske ikke er helt så flot og fotogent som 1. sorteringsvarerne, men som smager af det samme, og som vi kan få transporteret hertil på en mindre klimabelastende måde. Kunderne accepterer i dag i langt højere grad end tidligere, at frugt og grønt ikke behøver at se fejlfri ud. Så ændrede vaner hos vores kunder og os selv er med til, at vi fremover ikke har brug for at transportere vores varer med fly, og det glæder mig meget, at vi har fået endnu et eksempel på, at kunderne har fuld tillid til vores varer,” slutter Jonas Schrøder. En enkelt vare bliver dog stadig fløjet hjem også efter nytår, og det er roser fra Kenya, som REMA 1000 har kontrakt med leverandøren på til 2023. Og også visse delkomponenter til færdige varer, f.eks. bliver stiklinger til blomster, der vokser op i Holland, bliver nogle gange fløjet hjem fra bl.a. Sydamerika.

Det viser bare, at der altid er mere at gøre – men i forhold til alle vores helt store, primære og direkte leverandører og varer, kan vi nu stoppe med at flyve dem hjem.

Kunderne er klar til det

REMA Se mere på ansvarlighed.rema1000.dk og madspild.rema1000.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 43


Mit Østerbro Bæreredygtighed

Et sejlende bæredygtighedsprojekt:

Det gode liv ligger i fællesskabet Hvordan kan vi ændre verden og inspirere mennesker til at leve mere bæredygtigt? Det har Mikala og Morten et bud på og bruger deres båd Fællesskibet som udgangspunkt for at skabe fællesskaber, der lever mere bæredygtigt.

Tekst og foto: Cille Rosentoft

M

ikala på 27 år og Morten på 29 år lever anderledes end de fleste på Østerbro. De har valgt fællesskabet til i alle facetter af deres liv og bor i et kollektiv i Willemoesgade sammen med otte andre. Med til kollektivet hører også Fællesskibet Njord, som alle beboere bidrager til både økonomisk og med deres dyrebare tid. Ideen om Fællesskibet opstod, fordi både Mikala og Morten er optagede af bæredygtighed og gerne vil inspirere andre til at leve med færre ressourcer og større omtanke for klimaet. Morten drev et klimaprojekt tilbage i 2017, hvor en del af oplysningen bestod i at sejle rundt i en 29 fods sejlbåd og inspirere andre unge til at leve mere bæredygtigt.

Kål frem for kød Nu har parret kørt projektet videre med deres egen båd og oplever at få mange gode snakke på tværs af generationerne, når de kommer sejlende med deres “Kål frem for kød”-banner. Først afskrives de som en flok hippier, men så begynder samtalerne. “Vi vil vise, at man stadig kan leve

44 / Mit Østerbro

godt, selvom man ikke lever med en overflod af forbrugsgoder hver dag. Et bæredygtigt liv kan godt være et godt liv og et spændende liv”, fortæller Morten, når han forklarer, hvorfor dette projekt er vigtigt for dem. De vil inspirere andre til at vælge de ting, der giver værdi. Derfor sejler de rundt og tager sig tid til de gode og vigtige samtaler med mennesker, som ellers ikke mener, at klimakrisen har noget med dem at gøre. Mikala og Morten vil skubbe til mennesker ved at vise vejen, og det er netop, hvad de gjorde til Kulturhavn Festival, hvor de åbnede Fællesskibet for alle interesserede og serverede havregrød og økologisk kaffe og lod gæsterne omdanne gamle sejl til nye fine stofposer. Det kom der interessante samtaler ud af og, Mikala og Morten gjorde det meget konkret for deres gæster, da de viste, at klimabelastningen fra 200 gr oksekød og 40 kg kål var lige stor.

Det gode liv ligger i fællesskabet “Vi tror på at, folk gerne vil gøre noget for klimaet og bruge de ressourcer, som har været brugt før. Men vi kan se, at der nogle gange skal mere til. Vi vil gerne vise


mennesker, hvordan man kan gøre noget godt for klimaet, og vi tilbyder at gøre det sammen med dem – og så kan en snak føre til handling, forklarer Mikala og fortsætter: “Det gode liv ligger i fællesskabet. Der hvor vi bruger hinanden og finder glæde i at hjælpe hinanden. Vi finder det også i kollektivet, hvor vi bl.a. inspirerer hinanden til at bruge gamle ting på nye måder”. “Vores mission er at vise, at hvis vi skal lykkes med en bæredygtig omstilling, så er vi nødt til at gøre noget mere og gøre noget andet. Regeringer og virksomheder tør ikke at gå forrest, så det skal starte et andet sted,” siger Morten og fortsætter: “Forbrugeren skal lære, at vi skal give slip på noget af vores luksus og komfort, vi skal spare på ressourcerne, hvis vi skal klare det her. Det er netop det, vi gerne vil afprøve og inspirere til om bord på Fællesskibet.

Menneskelig bæredygtig på verdensplan Når Mikala og Morten taler om bæredygtighed, så rummer det mere end den bæredygtighed, der omhandler klimaet.

Bæredygtighed for dem handler også om de menneskelige aspekter. De opfordrer til, at vi alle gør noget, som gør os glade. At vi bruger hinanden og gør os umage med at se hinandens behov. Det er et fælles projekt, at ændre udviklingen, og Mikala og Morten er ikke bange for at gå forrest og inspirere.

DU KAN MØDE MIKLA OG MORTEN OG FÆLLESSKIBET I GAMMEL KALKBRÆNDERIHAVN og så ellers holde øje med den gamle kapsejladsbåd, som nu er blevet forvandlet til et sejlende Fællesskib. Skibet står overfor en større restaurering, som udelukkende skal ske ved hjælp af genbrugsmaterialer. Motoren skal skiftes ud med elmotorer og indenfor et års tid, sejler Mikala og Morten ud i verden. Der er nemlig flere i verden, der skal inspireres til at leve mere bæredygtigt og deres projekt er ikke afgrænset af landegrænser.

Mit Østerbro / 45


Mit Østerbro Bæreredygtighed

HIV BØRNENE VÆK FRA SKÆRMEN, OG GIV KVALITETSTID OG MINDER I JULEGAVE Her er vores bud på årets wildcard julegaveide – oplevelsesgaver til børn. Lad julen 2021 blive det år, hvor vi giver gaver, der fylder mere i hukommelsen og mindre på hylderne. ● ●

Hoppe amok i Aitrix Trampolinpark Lære seje tricks og teknik på løbehjul med L.O.W Academy

Få sus i maven med en kælketur ned ad CopenHill

Klappe søde dyr på Bedstemor Ann's besøgsbondegård

Eller lave specialdesignede slikkepinde hos SugarPilots

www.kiddo.dk

BÆREDYGTIGE vibes VINTAGEUNIVERSET FRED FOUND IT Med en mission om at skabe et mere bæredygtigt tøjforbrug blandt danske forbrugere startede Frederikke Riisberg i sensommeren 2020 vintageuniverset Fred Found It. Herfra sælger hun særligt udvalgte genbrugsfund, som passer ind i universet: Unikt, i høj kvalitet og ikke med fokus på bestemte brands. Frederikke bruger også universet til at inspirere og informere om bæredygtig mode, bl.a. afholder hun foredrag.Hun er fortaler for at vælge genbrugstøj fremfor nyt tøj og mener, at dette er det mest bæredygtige valg i modeindustrien. Følg det inspirerende univers på @fredfoundit eller www.fredfoundit.com

BAHNE OG DEAR DENIER I FÆLLES FRONT MOD CO2- UDSLIP FRA BRUGTE STRØMPEBUKSER Hver gang et par nylonstrømper havner i skraldespanden, koster det knap et kilo CO2. Det er dyrt for klimaet. Hvert år produceres, bruges og kasseres der nemlig langt over 2 mia. par nylonstrømper på verdensplan. Bahne og danske Dear Denier går nu sammen i kampen mod plastikforurening. Bahne bliver indsamlingspartner i Dear Denier's globale genanvendelsesinitiativ. Dear Denier's indsamlingskasser vil derfor være at finde i alle Bahne-butikker fra oktober. Find din lokale Bahne på Trianglen.

46 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bæreredygtighed

PLASTIKFANTASTISKE TILTAG KOP

• Slut med at købe og smide ud

20.PP plast / 30 cl / 6 stk.

• Vi har udmeldt vores engangsservice og i stedet indmeldt flergangsservice, som er holdbart og slidstærkt og tåler maskinopvask

3.33 pr. stk.

• Fremstillet i PP/PS plast, som kan indgå i 100 % genanvendelse GLAS

ØLGLAS

SHOTGLAS

20.- 20.- 20.PS plast / 40 cl / 2 stk.

10.00 pr. stk.

GLAS

PP plast / 50 cl / 6 stk.

PP plast / 5 cl / 12 stk.

VINGLAS

20.PS plast / 20 cl / 2 stk.

10.00 pr. stk.

3.33 pr. stk.

1.67 pr. stk.

KNIV, GAFFEL, SKE ELLER TESKE

TALLERKEN

SKÅL

5.00 pr. stk.

3.33 pr. stk.

20.- 20.- 30.- 20.PP plast / 30 cl / 8 stk.

2.50 pr. stk.

PP plast / Frit valg / 12 stk.

1.67 pr. stk.

Discount med holdning!

PP plast / Ø 24,5 cm / 6 stk.

PP plast / 375 ml / 6 stk.


Mit liv på Østerbro Klumme

JEG HEDDER CILLE ROSENTOFT, JEG ER 42 ÅR. JEG HAR BOET DET MESTE AF MIT VOKSENLIV PÅ ØSTERBRO – efterhånden på en del forskellige adresser. Jeg startede på Webersgade i en lille lejet loftslejlighed med min mand og vores første barn. Så rykkede vi videre til Willemoesgade i en lidt større andelslejlighed og fik der vores næste barn. Derefter købte vi en endnu større ejerlejlighed på Nordre Frihavnsgade og fik vores tredje barn der. I 2016 solgte vi den, købte en båd og sejlede til Caribien. Der fik vi vores fjerde barn. Nu er vi hjemme på Østerbro igen. Min mand og jeg og vores børn, som er mellem 3-19 år. Først i et lille skørt og skævt hus i Fiskerihavnen, og for et år siden flyttede vi til en lille andelslejlighed i Ryesgade. Her bor vi seks mennesker og en hund på 85 m2. Det er større end den båd, vi sejlede rundt i i to år, men alligevel ret småt til så stor en familie. Vi ved ikke, hvad næste skridt er, men vi ved, at vi skal blive på Østerbro. Fremover kan du læse mit perspektiv på “Livet som Østerbroer” her i magasinet. Jeg er optaget af mennesker og relationer, og så har jeg en fod godt plantet i virkelig mange forskellige sammenhænge. Det er selvfølgelig de fire børns skyld. Jeg har sammenlagt haft børn på Østerbro i 18 år. Jeg har været mor i fire forskellige vuggestuer, fire forskellige børnehaver, to forskellige skoler og et gymnasium. Alle de erfaringer, oplevelser og møder med mennesker trækker jeg på, når jeg her sætter ord på mit liv som Østerbroer. Østerbro er meget mere broget end det billede, der ofte bliver beskrevet. Jeg vil gerne udfordre fortællingen om, hvordan vi er her på Østerbro. Derfor vil min klumme her i magasinet også være krydret med fortællinger fra de mennesker, jeg møder hver eneste dag i bybilledet. Jeg har nemlig opdaget, at når jeg giver mig tid til at stoppe op, tid til at snakke og tid til at opdage, hvem jeg møder, så bliver dagen en del mere spændende.

www.cillerosentoft.dk

48 / Mit Østerbro


Mit liv på Østerbro Klumme

Klumme

Mit liv på Østerbro

D

et er mandag morgen, jeg har ikke så meget stemme og jeg er også lidt (solskins)rød i nakken. Igår var jeg nemlig på gaden og heppe. Der var Cph Half og der var fest i byen. Jeg plejer at hade de der løb, uanset om det er Ironman, Marathon eller Cph Half. De plejer at være super irriterende med alle deres afspærringer og sure vagter i gule veste, der skælder mig lidt ud og fortæller mig, hvor jeg må og ikke må gå. Selvom jeg også ofte ser mig selv blive grebet, når der kommer en løber eller en cyklist forbi med nummer på ryggen, og jeg pludselig står og hepper meget højt, så er min grundfølelse i forbindelse med de der løb super negativ.

Men i går var anderledes. Helt anderledes. Jeg var forudseende og tog solbriller på fra morgenstunden. Jeg forberedte de to mindste børn på, at der ville være mange mennesker, og at jeg måske nok ville blive en lille smule rørt og eventuelt fælde en lille tåre. Den 11-årige rullede selvfølgelig øjne og var ikke imponeret over sin mor, som har utroligt svært ved at skjule følelserne. Så på med solbrillerne og ud i solen. Det var magisk. Det var, som om alle mennesker på gaden havde taget en kollektiv beslutning om, at nu skulle vi være sammen. Nu skulle vi rumme hinanden, snakke med hinanden, heppe på hinanden og stå tæt på hinanden. Ting som har været forbudt, umulige og forbundet med så meget skam de sidste halvandet år. Men i går blev der lukket op. Vi stod side om side og heppede på hinandens kærester, mødre, venner, søskende og for mit vedkommende min seje firma-partner. Ingen blev sure over en hånd, der strejfede en skulder. Ingen kiggede skævt, hvis barnet lænede sig op ad den forkerte voksne, og jeg så kun smil i de mange ansigter. I de timer det stod på, var det som om det sidste halvandet år ikke havde lukket ned for alt det sjove. Vi har klaret 1,5 års tunghed sammen, og det giver så meget mening, at så mange i går var på gaden for at heppe på kærester, mødre, venner og søskende og på hinanden og livet! Jeg lover ikke at være sur over afspærringer og vagter i gule veste mere.

Mit Østerbro / 49


Mit Østerbro

IKON I NYE TONER Kartells klassiske Take fås nu i flere farver – bl.a. den smukke Amber. Formen er resultatet af sammenføringen af to flade, rektangulære plader, der fra at være todimensionelle i midten tager form som ​​ en nærmest ikonisk lampe. Den interne plissering af skærmen skaber et roligt spil af refleksioner, når lampen lyser. Kartell kan købes hos bl.a. designbutikken.dk

TIL DE KOLDE DAGE Elvang er klar med den smukke nyhed Check, som er den perfekte plaid til de kolde efterårsdage. Plaiden er vævet af baby alpakauld, som gør den blød, varm og bæredygtig – alpakafibre er nemlig blødere, varmere og mere slidstærke end mange andre naturfibre. Plaidens design er præget af klassiske tern og lune farver. Elvang kan bl.a. købes hos Illums Bolighus.

Bordlampe fra Kartell 824 kr. · www.kartell.com

Plaid fra Elvang · Fra 1.649 kr. www.elvangdenmark.dk

BOLIGspot MØNSTRE I LANGE BANER Familievirksomheden Slettvoll gør sig særligt bemærket inden for polstring, hvor de kan tilbyde over 300 forskellige tekstiler. Stofkollektionen er netop vokset med flere nye smukke tekstiler med mønstre i forskellige stilarter. Hvis man har mod på at klæde en stol eller en sofa i et mønstret tekstil eller måske krydre indretningen med ekstra dekorative puder, er valgmulighederne mange. Slettvolls flagship store er at finde ved Oslo Plads.

Polstret divan fra Slettvoll · Fra 18.660 kr. www.slettvoll.no

SOM ET KRAM Luxaflex træder ind i efteråret med den nye stofgardinkollektion Polo. Gardinets tætte og kraftige væv får det til at hænge med tyngde. Det lader gardinet omfavne rummet, og vælger man en af kollektionens mange varme farver, skaber det på samme tid en lun og eksklusiv stemning. Polo kan købes hos Garant.

Tætvævet stofgardin fra Luxaflex Fra 1.267 kr. · www.luxaflex.dk

LYDDÆMPENDE OG VOLUMINØS Store rum kan være svære at indrette, da meget syner småt, og akustikken er svær at danse med. Luceplans lampe Trypta sørger med sine akustikpaneler og sit voluminøse omfang både for at skabe en behagelig akustik og matche store rums grandiositet. Luceplan forhandles hos bl.a. Paustian.

Lampe fra Luceplan Fra 16.008 kr www.luceplan.com

50 / Mit Østerbro


LAUFEN.DK | KARTELLBYLAUFEN.COM


Mit Østerbro Bolig i byen

ÆLDRE ALTANER I BETON KAN VÆRE FARLIGE

Undersøgelser fra Teknologisk Institut viser, at der findes mellem 50.000 og 100.000 betonaltaner herhjemme, som er 50 år eller ældre. De har derfor overskredet deres forventede levetid og kan potentiel være usikre. Nu er Altan.dk, Danmarks største altanfirma og NIRAS, ingeniørfirma med ekspertise i beton, gået sammen om at udføre altaneftersyn så danske altanejere kan nyde deres altan med ro i maven. Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Altan.dk

F Her ser r du eksemple på tegn, der bør udløse et altaneftersyn

ra 1890’erne og op til ca. 1950’erne lavede man ofte altaner med udliggerjern i betonen. Fra betonbunden går der to indstøbte jernprofiler ind i etagedækket. Disse altaner er igennem tiden opført i flere forskellige varianter, hvad angår type og dimensioner af jernprofiler og deres indstøbning i betonpladen. Det er der principielt ikke noget forkert eller farligt i, men konstruktionen er kun projekteret til at kunne holde i ca. 50 år. Der kan ske en nedbrydning af jernet, og problemet er, at det ofte finder sted i overgangen fra betonbunden og ind i ejendommen. Derfor er nedbrydningen ikke altid synlig udefra.

I magasinet Bedre Boliger (nr. 4), som udgives af Grundejernes Investeringsfond, bliver der sat fokus på problemet, med de mange gamle altaner. I magasinet siger Jørgen Nielsen, som er Professor på Build på Aalborg Universitet og ekspert i bærende konstruktioner, at: ”… ejerne af bygninger med altaner, båret af udliggerjern, bør få vurderet deres altaner af en byggetekniker, hvis dette ikke er sket inden for de seneste 30 år. Indtil da bør de spærres af.”

Øget opmærksomhed på den skulte nedbrydning Der er heldigvis begyndt at komme en masse opmærksomhed på problemerne med den skjulte nedbrydning både inden for det faglige og politiske område.

52 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

I København udføres altaneftersyn på ejendomme, som har mere end 200 altaner fra 40'erne.

Teknologisk Institut gennemfører lige nu et projekt støttet af Grundejernes Investeringsfond, hvor Teknologisk Institut undersøger, hvor mange altaner, der snarest bør udskiftes eller renoveres. Teknologisk Institut er derfor ved at undersøge, om man kan afklare problemerne ved hjælp af en såkaldt kaskademodel i stedet for en løsning, hvor alle altaner undersøges. Man estimerer nemlig, at det drejer sig om mellem 50.000 og 100.000 betonaltaner, som er fra den periode, og det er en kæmpeopgave at undersøge samtlige altaner. Kaskademodellen, ift. til den aktuelle problemstilling, går kort fortalt ud på, at hvis man undersøger en ejendoms altaner, undersøger man x procent altaner af det samlede antal. Når man er færdige med dem, kan man konstatere, hvor mange af de undersøgte altaner, der er problemer med. Ud fra det antal kan man estimere, hvor mange flere altaner, man videre bør undersøge. Hermed kan man få et billede af, hvor stort problemet er, uden at man behøver at kontrollere alle altaner med potentielle problemer.

Få ro i maven med et professionelt og uvildigt altaneftersyn ”Vi vil i den forbindelse opfordre folk med ældre altaner til, at de – selvom altanen ser fin ud – undersøger, hvor gammel den er, hvordan den er konstrueret, samt om den nogensinde er blevet undersøgt. Og hvis man vurderer, at ens altan kan være omfattet af nogle af udfordringerne, bør man få foretaget et altaneftersyn. Et sådan kan vi tilbyde, takket være vores samarbejde med NIRAS, som er et af Danmarks største ingeniørvirksomheder. NIRAS vil, som den uvildige ekspert, udføre selve eftersynet af altanen og efterfølgende komme med en handlingsplan. Bliver deres konklusionen, at altanerne bør skiftes til nye, eller at de eksisterende skal renoveres, står det beboeren/ foreningen frit for at vælge, hvem der skal udføre arbejdet. Vi kan naturligvis løse opgaven, og skulle vi blive valgt til opgaven, betaler vi for udgifterne til tilstandsrapporten,” siger Ulrik Knudsen, der er marketingchef i Altan.dk

FORSIKRING DÆKKER IKKE Èn ting er, at de gamle altaner kan være farlige for omgivelserne, en anden ting er, at de kan give økonomiske udfordringer, hvis noget går galt. Der er nemlig stor risiko for, at forsikringen ikke dækker, hvis gamle betonaltaner falder ned – heller ikke selvom altanen er nævnt i forsikringen. Det skyldes, at forsikringsselskaberne ikke ønsker at dække skader, som opstår på grund af forsømmelser og manglende vedligeholdelse – og så er det ubetydeligt, at skaden ikke er synlig. Så det kan have alvorlige økonomiske konsekvenser, hvis man ikke foretager et eftersyn af altanen.

Se mere på www.altan.dk/eftersyn

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 53


Mit Østerbro Bolig i byen

GENBRUG I KØKKENET

SOM PÅ EN ITALIENSK CAFE

Lav mad med god samvittighed med Eva Trios nye Steel Line stegepande, som er fremstillet af 90% genanvendt stål. Panden er belagt med Slip-Let®, så madlavningen kan gå let som en leg, og den findes i flere størrelser. Eva Trio findes hos bl.a. Imerco.

Da Philippe Starck designede den klassiske Venice stol for Kartell, fandt han inspiration på Venedigs små historiske caféer. Kartells stole kan bl.a. købes hos designbutikken.dk

Pande fra Eva Trio · Fra 799,95 kr. www.evasolo.com

Stol fra Kartell · Fra 1.781 kr. www.kartell.com

BOLIGspot PLADS TIL FLERE Kingston, der er et af de nyeste spiseborde hos BoConcept, er det perfekte bord til boliger, hvor der ofte kommer gæster. Bordet kan nemlig slås ud og ind, så det ikke fylder for meget i hverdagene, men stadig er stort nok, når gæsterne melder deres ankomst. BoConcept ligger bl.a. ved Gammel Mønt.

Spisebord fra BoConcept · Fra 7.579 kr. www.boconcept.com

NYT NORDISK Den mørke Nordic Kitchen serie fra Eva Solo er netop blevet udvidet med bl.a. en 100% drypfri elkedel i sort pulverlakeret rustfrit stål med håndtag i olieret eg. Kedlen kan koge op til 1,5 liter vand. Eva Solo kan købes hos bl.a. Kop & Kande.

Elkedel fra Eva Solo · 1.399 kr. www.evasolo.com

DET MØRKE KØKKEN Valnød har en særlig evne til at berige et rum med eksklusivitet og autenticitet. Vælg String Furnitures hyldesystem i valnød til køkkenet og se hvordan det løfter rummet. String Furniture findes hos bla. Paustian.

Vægmoduler i valnød fra String Fra 16.417 kr. · www.stringfurniture.com

54 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Motion & Velvære Mit Østerbro

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

22 års

erfaring i branchen Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib-

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken

ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på

gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle

besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og

behov og situation for at opnå et smukt og holdbart

mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve,

resultat.

er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års

sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK


Mit Østerbro Bolig i byen

DESIGN SALE SE FLERE TILBUD PÅ WWW.BADSTIL.DK

56 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

Besøg Gardin Jensen – vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Book et besøg nu på tlf. 35 42 01 67

Drop ind i butikken og få inspiration eller tilkald gardinbussen, så finder vi den rigtige løsning. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering.

KIG FORBI NORDRE FRIHAVNSGADE 32 ELLER WWW.GARDIN-JENSEN.DK Mit Østerbro / 57


Mit Østerbro Bolig i byen

Cph Skabe hjælper dig med den

rigtige skabsløsning

Drømmer du om en skabs- eller garderobeløsning, men aner du ikke, hvor du skal starte? Så kan Cph Skabe hjælpe dig. De overtager nemlig hele processen, så du kan læne dig tilbage og få en skræddersyet løsning.

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

I

ngen lejligheder er helt ens, og alle mennesker er forskellige og har forskellige behov. Det skal indretningen af vores hjem selvfølgelig afspejle. Cph skabe har netop specialiseret sig i at lave personlige og individuelle løsninger til dig, der skal have en ny skabsløsning i dit hjem.

Rolf Martinsen og Dennis Granlie, som står bag Cph Skabe, har mange års erfaring med skabsløsninger hos private, og

58 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

nu har de startet deres eget firma med et helt særligt koncept. Konceptet bygger ifølge Rolf på, at de kan Du kan læse overtage hele processen lige fra dine første tanker til det endelige produkt er monteret i dit meget mere på hjem. I den proces er der derfor mange faser, www.cphskabe.dk som du ikke behøver at forholde dig til. Rolf og Dennis står både for opmåling, idéudvikling, design, tegning af forslag og tilbudsgivning. Det eneste, du skal gøre, er at tage stilling til, hvilken løsning der passer bedst til dine behov. “Man binder sig først, når vi har landet en endelig løsning,” siger Rolf: “Indtil da koster det faktisk kun en kop kaffe og en times tid.”

Sparer kunden for mange problemer Når Dennis og Rolf tilbyder en hel pakkeløsning, hvor første møde foregår i kundens hjem, bygger det på deres mange års erfaring med samarbejdet med kunder. Der kan nemlig være udfordringer for kunden, når de står for dele af eller det meste af processen selv: “Der er mange, der ikke har tid eller ikke ved, hvordan man får målt rigtigt op. Vi tager hjem til kunden, fordi det er nemmere at få et indtryk af behov, stil og design, når vi er hos kunden. Vi kan vise farverne, og kunden kan se, om de passer til møbler, vægge osv. Vi kan mærke, at det giver noget i den anden ende, fordi vi løser problemstillingerne på stedet, og på den måde undgår vi skuffelser. Vi sparer tid, fordi vi vender og drejer alle muligheder til at begynde med,” forklarer Rolf og fortsætter: “Ofte kommer vi frem til en løsning, som kunden ikke selv har tænkt på – netop fordi vi kommer hjem til kunden og ser hele sammenhængen og ikke kun skabet.” Hvis man vælger et samarbejde med Cph Skabe, vælger man kvalitet. Dennis og Rolf tager altid udgangspunkt i kundens behov og gør en ære ud af at lave skræddersyede og personlige løsninger. Derudover får du også 30 års garanti, når du køber skabsløsninger gennem Cph Skabe.

Vi er kvalitet. Alle vores produkter er dansk producerede, og vi bruger udelukkende danske håndværkere, som vi har samarbejdet med i mange år. Vores skabsløsninger er lækre, mere er der ikke at sige om det. siger Rolf beslutsomt.

CPH Skabe Tlf. 20 73 09 12 · www.cphskabe.dk

ALLE SKABS- OG GARDEROBELØSNINGER TILBYDES Hos Cph Skabe har de specialiseret sig i kundens behov. Derfor kan du få stort set alle skabs- og garderobeløsninger, som du kan drømme om. Du kan f.eks. få skabe med skydedøre, hvis du ikke har så meget plads og vil udnytte pladsen optimalt. Du kan også få et walk-in-closet, hvis du har et lille skævt værelse, som du ikke bruger. Uanset plads, så kan Cph Skabe hjælpe med en løsning, der passer til dine behov og dit hjems rammer. Cph Skabe leverer pt inden for seks-otte uger og bevæger sig inden for en bred ramme prismæssigt. Deres fokus er kunden hver eneste gang: “Vi leverer lækre produkter i ordentlig kvalitet, og vi garanterer, at det passer perfekt til kunden. Vores koncept er jo netop at bruge ordentlig tid i opstartsfasen, hvor vi sammen udvikler ideer. Derved undgår vi skuffelser og tør godt at garantere perfekt match mellem kunde og skabsløsning. Vi vejleder med vores ekspertise og forholder os til indretning, lys, skæve vægge og alt det, som kunden ikke nødvendigvis ser,” siger Rolf.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 59


Mit Østerbro Bolig i byen

NYD ET “PERFETTO” ØJEBLIK MED BRAD PITT OG DE’LONGHI Brad Pitt har hovedrollen i italienske De’Longhis nye ”Perfetto” kampagne, og hvem vil ikke gerne drikke den samme kaffe som Brad? De’Longhi Dinamica Plus er navnet på den fuldautomatiske bønne-til-kop kaffemaskine, der sikrer, at du altid får friskmalede bønner, når du skal nyde din yndlingskaffe – uanset om du foretrækker en americano, cortado eller cappuccino. Nyd en kop kaffe lavet på friskmalede bønner med De’Longhis fuldautomatiske kaffemaskine: Dinamica Plus.

De’Longhi Dinamica Plus ECAM370.95 Kr. 7.999 · KitchenOne.dk · Whiteaway Skousen · Coop.dk

KAFFE & KØKKEN FÅ EN AUTENTISK CAFÉOPLEVELSE I DIT EGET HJEM

De’Longhi lancerer det seneste skud på stammen af eksklusive kaffemaskiner til hjemmet: La Specialista Prestigio. En innovativ og stilfuld manuel kaffemaskine, der kan lave kaffe lige efter din personlige smag. Kaffemaskinen er udviklet til den passionerede kaffedrikker, der ønsker at udforske kaffesmagen med hjælp fra en ægte barista-kaffemaskine.

De’Longhi Specialista Prestigio ECM 9355 M · Kr. 8.499 Imerco · Elgiganten · Power Punkt1 · Skousen

VEJ DIREKTE I SKÅLEN MED KENWOODS TITANIUM CHEF BAKER Hvis du bager meget, ved du, at præcision og nøjagtighed er nøglen til det perfekte bagværk. Uanset om det drejer sig om soufflé eller macarons. Med den nye Titanium Chef Baker opfylder den britiske køkkenmaskine-producent enhver bagedrøm. Kenwood kommer her med en unik køkkenmaskine, som vejer ingredienserne direkte i skålen og blander ingredienserne sammen til det perfekte resultat hver gang. Køkkenmaskinen er ikke bare flot at have stående i køkkenet, den er også praktisk og kommer med hele to skåle på henholdsvis 5 og 7 liter.

Kenwood Titanium Chef Baker (KVL85.004SI) · Kr. 6.499 Skousen · Whiteaway · Power

60 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

TRAPPEVASK OG EJENDOMSSERVICE RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD Trappevask · Vicevært · Vinduespolering · Kontorrengøring · Privat rengøring

Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING! Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til deres rådighed, som opgaverne kræver. Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold! Vi er lokale og cykler rundt Vaskeholdet.dk på Østerbro Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring

KONTAKT WWW.VASKEHOLDET.DK GRØN OMSTILLING RENGØRING UNDER VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK Hos Vaskeholdet.dk har vi udskiftet ALLE ORDNEDE FORHOLD 51 43 98 78 Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst vores diesel varevogne med EL ladcykler, og man kan nu opleve de fleste af vores medarbejdere "drøne" rundt i gader og stræder på disse. Godt for deres arbejdsglæde og velvære - og godt for miljøet!

med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

Kontakt os gerne for et godt tilbud

www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Mit Østerbro / 61


STAY Mit Østerbro Kultur & Underholdning

STAY SEAPORT STAY KASTELLET STAY BRYGGEN

VISIT US ON

WWW.STAYAPARTMENTS.DK 62 / Mit Østerbro


Ualmindelig smagfuld - ualmindelig dansk INVITER DR. NIELSEN’S BITTER MED TIL BRUNCH

Dansk kvalitet og en unik blanding af 8 forskellige urter har i årtier gjort Dr. Nielsen’s Bitter til en kærkommen gæst på alverdens borde - både ude og hjemme. Læs historien om den populære bitter på www.drnielsensbitter.dk.

DRNIELSENSBITTER PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 63


Mit Østerbro

NYT YOGA STUDIO PÅ STRANDBOULEVARDEN Ascend Studio, er et helt nyt yogastudio der lige er åbnet på Strandboulevarden 75. Ejeren Cille Elite Vegge Bjørckhar åbnet et sted hvor der er plads til alle. Derfor har hun sammen med studiet også åbnet en Café, tanken og ønsket er, at folk skal have mulighed for at hænge ud før og/eller efter deres time. Hos Ascend er der mulighed for at få det helt klassiske lækre yoga du kender som Vinyasa, Hatha, restorative, yin og meditation/yoga nidra, og du kan altid komme ned og blive mødt af en glad yogi i Caféen, enten alene eller med dine yoga buddies. Vi ses i studiet eller i caféen.

Ascend studio · Strandboulevarden 75 2100 Ø · Tlf. 28 96 88 68 · www.ascendstudio.dk

VIDSTE du at BOGUDGIVELSE: ØSTERBRO OG OMEGN

Uddrag: ”Eiras og min juvel er Østerbro Svømmehal, eller som den også hedder – Øbrohallen. Den holder både Eira og mig i live. De ældre medborgere nøjes ikke med et par enkelte baner. Nej, de svømmer 10, 20. Ja, nogen klarer 40 baner (1000 meter). Det er ganske irriterende, når jeg selv kun kan klare langt mindre. Ikke nok med de mange baner. Der er en indstilling, en målsætning: En sammenbidt holdning. Banerne skal klares!” Det vil være rart at se dig/jer til et glas vin til receptionen i anledning af udgivelsen af min bog:

Tirsdag den 26/10 kl. 16-18 · Den franske café Sortedam Dossering 101 · 2100 København Ø

ANKER CHOKOLADE ÅBNER PÅ ØSTERBRO

Vi har slået dørene op til vores tredje butik. For at kunne udbrede kendskabet til vores chokolade endnu mere, har vi valgt at købe en butik på Østerbro, hvor vores koncept vil være det samme som i de øvrige butikker – produktion så kunderne kan se det. Her vil vi have et ’åbnet køkken’ så kunder kan se og dufte at vores chokolade er håndlavet, vores produktion foregårr nemlig foregår i butikkerne. Butikken vil have åbent alle ugens dage.

Østerbrogade 25 · Tlf. 52 77 4111 Godsbanegade 17, kld · 1722 København V Jagtvej 125 · 2200 København N www.ankerchokolade.dk

64 / Mit Østerbro


EFTERÅRSFERIE VÆK FRA BYEN? Book din lejebil på enterprise.dk

Mit Østerbro / 65


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Halloween i Tivoli Hvornår: 14. oktober-7. november Tivoli leverer altid, når det kommer til at skabe en stemning gennem fantastiske udsmykninger – og i efterårsferien står den selvfølgelig på Halloween! Husk også at kigge forbi det nyåbnede Villa Vendetta, Tivolis helt eget scary house. Foto: Tivoli, Anders Bøggild

www.bornibyen.dk/koebenhavn/places/268-tivoli

Efterårsferie i Rundetårn Gå på opdagelse i solsystemet, når Rundetårn inviterer til efterårsferie-sjov for hele familien. Gå på jagt efter Solen og solsystemets planeter, og oplev den gamle planetmaskine og Europas ældste fungerende observatorium, der desuden byder på højtlæsning af historien om den lille prins. www.rundetaarn.dk/event/ efteraarsferie-i-rundetaarn-2/ Foto: Rundetårn

ByOasen genåbner midlertidigt i efterårsferien YES! Endelig kan I igen klappe geder, marsvin og høns i ByOasen, når den genåbner midlertidigt i Hørsholmparken fra uge 42. Siden sidste efterår har den populære og børnevenlige bemandede legeplads holdt lukket på grund af mulig jordforurening. Den genåbner dog på sin originale lokation, når jorden er oprenset. Foto: ByOasen

www.kk.dk/nyheder/nu-begynderetableringen-af-den-midlertidige byoase-kom-og-klap-dyrene-i-efteraarsferien

66 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Børneworkshops på Børnemuseet Der er som altid fuldt program på Børnemuseet med workshops i lange baner. Dit barn kan være med til at pynte sjove monster cupcakes, lave sit eget duftlys, slå sig løs i malerværkstedet, lave sæbe og læbepomade, opfinde sit eget fantasidyr eller lave uhyggelige spøgelseskager. Foto: Børnemuseet

www.bornibyen.dk/koebenhavn/ places/21700-boernemuseet

Tilbage i tiden med Sagnlandet Lejre Læg vejen forbi Lejre ved Roskilde, og besøg det seje oplevelsescenter, Sagnlandet Lejre. Her finder I Danmarks største vikingehal, og kan opleve Danmarkshistorien på egen krop gennem de mange interaktive aktiviteter fra stenalderen, jernalderen og vikingetiden. Foto: Sagnlandet Lejre

www.bornibyen.dk/koebenhavn/ articles/sagnlandet-lejre

Drageværksted med Naturcenter Amager Strand

Foto: Caroline Meldgaard

Hvornår: 16., 17., 23. og 24. oktober Kom til drageværksted på stranden, når Naturcenter Amager Strand holder åbent hus og bygger drager i lange baner. Efterårsvejret er formentligt perfekt til en flyvetur med de fine kreationer efterfølgende. www.bornibyen.dk/koebenhavn/ events/dragevaerksted-paa-stranden

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius

Mit Østerbro / 67


Vejarbejde på Østerbrogade

Mit Østerbro

Vejarbejdet på Østerbrogade har været en regulær katastrofe for mange butikker. Adgangsforholdene er for besværlige. Konsekvensen er, at flere kunder har fravalgt Østerbrogade. Flere butikkers omsætning er derfor faldet drastisk. Nogle med op til 70%. Det er alvorligt Derfor håber Østerbro Handelsforening på, at I vil huske at handle lokalt – også selvom det er lidt besværligt lige nu. Det gør en kæmpe forskel.

Mange tak Østerbro Handelsforening

68 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Produceret i samarbejde med

Mit Østerbro / 69


rbro itoeste m : m a stagr bro · In r e t s Ø O k: Mit TERBR dk · Faceboo S Ø T I bro. FØLG M toester i m . w ww

Mit Østerbro

Østerbro og Nordhavns lokale magasin Magasinet Mit Østerbro distribueres på hele Østerbro og i Nordhavn. Find magasinet i print i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller online på www.mitoesterbro.dk Vil du gerne profileres eller har du noget på hjerte, så book indrykninger, omtaler, nyheder og annoncer til 2022 allerede nu. Mit Østerbro udkommer 6 gange årligt. I 2022 udkommer magasinet:         ● 11.

● 10.

● 14.

februar 8. april

juni 2. september

oktober 9. december

Du er altid velkommen til at kontakte Mit Østerbro på tlf. 22 33 44 72 eller mail martin@mitoesterbro.dk Venlig hilsen Martin Andersen Chefredaktør

70 / Mit Østerbro


Mit Østerbro / 71


72 / Mit Østerbro

Esplanaden 5, 1263 København k - www.deerest.dk


Mit Østerbro Motion & Velvære

Ascend Studio nyt yogastudio på Strandboulevarden 75 Ejeren Cille Elite Vegge Bjørck, drømte om at åbne et sted der var jordnært, et sted hvor folk kan hilse på hinanden, og hvor der er plads til hvert enkelt menneske. Derfor har hun sammen med studiet også åbnet en Café. Tanken og ønsket er, at folk skal have mulighed for at hænge ud før og/eller efter deres time.

Tekst og foto: Mit Østerbro

E

jeren, Cille Elite Vegge Bjørck, drømte om et jordnært sted, hvor folk kan hilse på hinanden, og hvor der er plads til hvert enkelt menneske. Derfor har hun sammen med yogastudiet også åbnet en café, så folk har mulighed for at hænge ud før og efter deres time. “Vi har alle godt af at lande lidt mere og være tilstede der, hvor vi er og ikke altid skynde os videre til vores næste gøremål. Målet med Ascend Studio er at skabe et sted, hvor der er tid, plads og ro til at tale med sin underviser, dele lidt af vores tanker med hinanden, og at underviser og yogi faktisk får en kontakt, så man også bedre kan udvikle sig både mentalt og fysisk. Yoga er jo en konstant rejse igennem kroppen til sindet“, fortæller Cille.

Der hvor yogaen bliver magisk “Når jeg lærer mine yogier at kende og ved, hvad de kan fysisk i timerne, kender til deres skavanker, skader, svagheder, styrker eller hvad de virkelig godt kan lide, så kan jeg også meget bedre udfordre dem på de rigtige parametre og se deres udvikling“, forklarer Cille og fortsætter: “Dermed bliver yogapraksissen mere ærlig og nærværende, og selvom vi dyrker yoga på vores helt

74 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

egen måtte, ofte med lukkede øjne, dæmpet belysning og er “lukket inde i os selv”, så er der en stor forbindelse til de andre yogier i lokalet og til din yogaunderviser. Det er lige her, yogaen bliver magisk, og vi kan mærke, hvad den virkelig kan gøre for vores velvære.”

Vi er alle forskellige Hos Ascend er det en prioritet at tage højde for, at alle er forskellige. Netop derfor er det rart, at der er tid og plads til at få en snak og et smil, så alle føler sig godt tilpas uanset yogakendskab. “Vi er alle helt forskellige. Det gælder både vores temperament, vores fysiske kunnen og vores humør den pågældende dag. Derfor er det vigtigt for os hos Ascend, at vi lærer vores yogier at kende, så vi kan give dem det, de har behov for”, forklarer Cille. Ascend’s skema tager nøje hensyn til de forskellige behov. Du kan f.eks. hver eneste dag både få en fysisk aktiv time, “Flow Ascend”, hvor der er fokus på at få sved på panden og styrke muskler, balance, koordination og vejrtrækning. Men du kan også vælge en “Slow Ascend” time, hvor tempoet er skruet helt ned, som egner sig rigtig godt til en træt krop og et sind i konstant arbejde. Til dem, der ønsker afslapning og at arbejde med bindevæv og smidighed, er YIN det rette


Mit Østerbro Motion & Velvære

HOLDTYPER Flow Ascend Fysisk aktivt og krævende, fokus på sjove overgange og svære udfordrende stillinger Slow Ascend Blide og bløde bevægelser, langsom tempo, rolig musik og behagelige stræk Yin Udstrækningsøvelser, ro for krop såvel som sind, hver stilling holdes i minimum 3 min Descend Mindfulness, bodyscanning, meditation, afspænding, afstressende. Liggende stille, god til forberedelse til en bedre søvn valg: “Til YIN bruges alle hjælpermidler, så vi kan komme ind og løsne op for fatigue, inflammation, stive led, smerter mm.”, fortæller Cille. “Det er en særdeles god yogaform for folk med stress både i krop og sind.“

Alsidigheden er det smukke Fordi nærværet, roen og det med faktisk at have tid er i det allervigtigste hos Ascend, er caféen en vigtig del af studiet. “Jeg ønsker at skabe et rum, hvor folk har lyst til at hænge ud både i caféen og til yoga. Man behøver ikke være en vanvittig dygtig yogaudøver for at komme hos os eller spirituel på nogen tænkelig måde. Det er alsidigheden, der er det smukke – alle hos Ascend ønsker et sted, hvor man også har mulighed for at sætte sig, nyde en god kop kaffe og læse en bog eller arbejde på sin computer”, forklarer Cille.

Mødre på barsel Dette hold ligger om formiddagen og man kan tage sin baby med til timen Chakra yoga Vores specielle hold, ændrer sig altid fra uge-til-uge, følger de 7 chakra, er en slags workshop med fokus på lysterapi Workshops, retreats, certificeringer vil løbende blive en del af repertoiret Børneyoga og teenyoga Løber i en sæson af 4 måneder af gangen, næste opstart bliver i midt januar, der er få ledige pladser på holdene der kører nu, jeg kan kontaktes, hvis man vil vide mere. Aldersgruppen kører fra 6 – 15 fordelt på 4 hold.

Descend og Chakra – to særlige tilbud Som noget særligt tilbyder Ascend “Descend” timer, der, som navnet antyder, handler om at lande, komme ned og give efter. Timerne er en helt speciel blanding af yoga nidra, også kaldet søvnløs yoga, mindfulness, bodyscanning og meditation. Timen ligger altid i forlængelse af den forgangne klasse, så man har muligheden for at blive liggende efter timen i savasana (hvilestillingen), og herfra lade sig overgive til underviserens blide guidance, live soundbathing, æteriske olier, stearinlys, blid berøring, meditation, vejrtrækningsøvelser mm. Derudover kan du hver søndag finde “Chakra yoga” på skemaet, som ikke findes nogle andre steder i Europa. Chakra yoga tager udgangspunkt i de 7 hovedchakraer, der findes i kroppen. Hvert chakra arbejder på at løsne op for bestemte følelser eller blokeringer i kroppen. Som Cille beskriver det: “Vi ved alle, hvad det vil sige at få ondt i maven, fordi vi er kede af det, eller trykken for brystet, når vi er stressede. Alt dette kan beskrives som vores chakraer,

som vi kan åbne op for. Der er mange videnskabelige beviser for, at lys og farve har en bestemt påvirkning på os, og det er netop det, vi arbejder aktivt og positivt med i en chakra time”. Efter timen bliver der serveret speciel chakra te i caféen, så man kan sidde og hygge med hinanden og lade alle indtrykkene bundfælde sig. “I Ascend Studio ønsker vi nærvær og samvær, så derfor tager vi os tiden til at lande efter timen”, slutter Cille.

Ascendstudio Strand Strandboulevarden 76 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 28 96 88 68 · www.ascendstudio.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 75


Mit Østerbro Motion & Velvære

HOS COPENHAGEN BIKE FIT FINDER DU EKSPERTHJÆLP TIL DIG OG DIN CYKEL

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Hvis dit hjerte banker for cykelsporten, så kender du måske allerede den lille butik i Randersgade, hvor du kan finde alt i udstyr og tilbehør. Her møder du to ildsjæle, som byder på kvalificeret og individuel rådgivning. 76 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

I

Randersgade 35 finder du Copenhagen Bike Fit, som igennem de sidste 10 år har specialiseret sig i at hjælpe cykelryttere og triatleter med at gøre cykelturene mere komfortable og sjovere – og i mange tilfælde også med at opnå lidt bedre resultater. Kunderne tæller alt fra motionister, der lige er begyndt at cykle, til eliteatleter med mange års erfaring i sadlen. Hos Copenhagen Bike Fit møder du Tore og Caroline, som begge har en enorm kærlighed til cykelsporten og er klar til at hjælpe dig med både bikefit, reparation af din cykel og det helt rigtige tøj og udstyr. Det er ikke en almindelig cykelbutik som flest, men en specialbutik, hvor du kan få individuel vejledning. Efterhånden som du kommer i


Mit Østerbro Motion & Velvære

COPENHAGEN BIKE FIT er en ekspertbutik med speciale inden for cykelsport og triatlon. Tore og Caroline nørder på området, og derfor er der garanti for, at den vejledning, du får, bygger på omfattende erfaring og viden på området med udgangspunkt i dig og dine behov.

butikken, vil du opdage, at Tore og Caroline kender dig og følger med i dine cykelture. “Vores tilgang er den samme, som du oplever hos en skrædder, der tilpasser dit jakkesæt,” siger Tore og fortsætter: “Vi forholder os til, hvem vi står overfor, og vi lærer vores kunder at kende. Vi ved, hvor de skal køre henne og kan spørge til, hvilke ture de har haft, eller hvilket velgørenhedsprojekt deres næste tur er en del af.”

Kun de bedste produkter En af Copenhagen Bike Fits væsentligste styrker er, at Caroline og Tore er to passionerede ildsjæle, når det kommer til cykling. Det betyder noget for dem, at alle deres kunder forlader butikken med den rigtige vejledning og det rigtige produkt under armen – derfor giver de sig tid til en grundig samtale og til at afprøve forskellige muligheder. Produktudvalget i butikken er på ingen måde branchens største, for de har kun særligt udvalgte produkter i butikken. Lige med undtagelse af sadler, for dem har de mange af – omtrent 130 forskellige typer. “Sadlen er et af de primære kontaktpunkter til cyklen, og da vi alle er forskellige, er der mange forskellige præferencer. Det er ikke den samme type sadel, som føles rigtig for alle. Derfor er det nødvendigt at have mange gode sadler i butikken”, forklarer Tore og fortsætter: “Men vi har selvfølgelig kun produkter, som vi selv synes er fede, og som vi kan stå inde for. Vi fører f.eks. kun to mærker inden for cykelbriller, fordi vi synes, de er de bedste.”

igen, hvis de ikke føles rigtige. Det sker heldigvis meget sjældent hos Tore og Caroline, fordi de netop giver sig god tid til at finde det helt rigtige til hver eneste kunde.

Bikefit og værksted Som navnet tydeligt indikerer, handler en stor del af butikkens koncept om bikefit. Kort fortalt handler det om at finde den helt optimale indstilling til dig på din cykel, så cykelturene bliver så komfortable som muligt. Et bikefit er ikke et hurtigt fiks med en tryllestav, og derfor har du også mulighed for at komme igen, hvis du stadig ikke føler, at din cykel har den helt rigtige indstilling. Som Tore forklarer: “Det er jo kun dig, der kan mærke, om det føles rigtigt.” Udover de udvalgte produkter til både din cykel og til dig har Copenhagen Bike Fit også et værksted på adressen. Her kan du ikke indlevere din gamle trætte stationscykel, men til gengæld kan du være sikker på, at Tore har helt styr på din gravel, MTB, landevejs- eller tricykel. Han har nemlig en fortid som cykelmekaniker og har tidligere rejst med cykellandsholdet. De bestræber sig altid på at reparere din cykel fra dag til dag. Ingen opgaver er for store, og derfor kan samling af en komplet cykel eller et sæt hjul fra bunden også snildt lade sig gøre.

Besøg Copenhagen Bike Fit på Randersgade 35 eller på: www.copenhagenbikefit.dk hvor der også snart er mulighed for at besøge deres webshop.

Hos Copenhagen Bike Fit må man i øvrigt godt cykle et par ture med sine nyindkøbte cykelsko og levere dem tilbage

COPENHAGEN BIKE FIT Randersgade 35 · Tlf. 61 65 19 92 www.copenhagenbikefit.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 77


Mit Østerbro Shopping

1

3

4

5 2

Efterårsshopping 6

9

7 8

1. Strik, Wuth Copenhagen, 1.700 kr. | 2. Højhalset trøje, Créton, 349 kr. | 3. Støvle, Tamaris, 899 kr. | 4. Slå-om-kjole, Ilse Jacobsen Hornbæk, 1000 kr. | 5. Hue, Créton, 179,95 kr. | 6. Bukser, LauRie, 1.099 kr. | 7. Uldfrakke, Wuth Copenhagen, 3.500 kr. | 8. Højhalset trøje, Créton, 349 kr. | 9. Høj støvle, NEWD.Tamaris, 1.649 kr.

78 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Motion & Velvære

CBD HYDRATION ● 50 ml ● Giver intens fugt ● Forebygger alderstegn. ● Modvirker træt og slap hud, tørhed,

alderstegn, eksem og rødme ● Naturligt og rent indhold af CBD,

brændenælde, reishi, strandfyr og nærende urter ● Pris 400 kr.

CBD SKIN THERAPY ●

50 ml

Modvirker hudproblemer

● Eksem,

rødme, psoreasis, tørhed

● Naturligt

og rent indhold af CBD, sheasmør og kokosolie

● Pris 400 kr.

PURE CBD DROPS 30% ● ● ●

10 ml Får alle dine celler i kroppen til at slappe af Lindrer smerter, uro, angst og depression

Styrker kroppens immunsystem

Reducerer alderstegn

Naturligt og rent indhold af CBD

Pris 1.299 kr.

Camilla Rude har i hele sin karriere arbejdet i skønhedsbranchen med en helt særlig rummelighed, der linker glamour til indre skønhed. Hun har i 8 år været indehaver af en specieallægeklinik med fokus på kosmetisk behandling. Paradoksalt har hun et medfødt spirituelt livssyn og samtidig er hendes livspassion; skønhed gennem mad. Derfor har Camillas skønhedsunivers altid været holistisk. “Skønhed fra kosmetisk behandling og velvære, skønhed fra mad og skønhed fra indre selvkærlighed er alt sammen lige vigtigt for, hvordan vi ser ud og hvordan vi føler, vi ser ud. Vi kan ikke udelukke det ene element i et helhedsbillede af vores skønhed”.

Klinik Camilla Rude · Stockholmsgade 31 · København Ø · Tlf. 31 42 42 62 · www.klinikcamillarude.dk Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro Motion & Velvære

Mine 6 TRX-yndlingsøvelser

Træn top effektivt med TRX på blot 24 minutter Gentag: Squat, Crossing Lunges venstre, Squat og Crossing Lunges højre.

2

TRX ROW Træner: Øvre ryg, arme og skuldre. Sådan gør du: Bryst mod TRX. Fødder i hoftebredde, hænder ved bryst. Læn dig bagud og hold en stærk og spændt krop. Roter håndleddet til underhåndsgreb når du trækker dig op. Ret håndleddet ud på vej tilbage, så dit greb ender som ved udgangsposition.

3

TRX 'T' FLY Træner: Øvre ryg, arme og skuldre. Position, se TRX row. Sådan gør du: Læn dig bagud og hold en stærk og spændt krop. Når du skal op, presser du dine arme ud i et T. Luk nu langsomt sammen og lad kroppen falde tilbage til din udgangsposition.

4

TRX BIKE CRUNCH Træner: Mavemuskler og baglår. Sådan gør du: Lig på ryggen, begge hæle i stropperne, og hænder på baghovedet. Løft skulderbæltet fri og før det ene ben ud langs gulvet, mens modsatte knæ og albue presses sammen. Skift nu til modsatte side. Pres hele tiden hælene ned i stropperne, så baglårene aktiveres.

5

TRX BODY SAW Træner: Mave, ryg, skuldre og triceps. Sådan gør du: Gå i plankeposition på dine albuer og spænd op i hele kroppen. Kør så langt tilbage med kroppen uden at svaje i lænden og træk dig herefter frem fremad, så langt som du kan - gentag.

Tekst: Christina Kaufi Vang · Foto: Dan Møller

6 øvelser · 4 runder · 1 minut per øvelse

1

TRX SQUAT X CROSSING LUNGES Træner: Ben og baller. Sådan gør du: Bryst mod TRX. Fødder i hoftebredde. Del 1: Pres din vægt og ryg bagud, og sæt dig ned på en ”stol” og kom langsomt op igen. Del 2: Løft det ene ben bagud og placer knæ på ydersiden af forreste fod, og skub nu med bagerste fod, så du ender oppe i din udgangsposition.

80 / Mit Østerbro

6

TRX SWAN MED TWIST Træner: Rotation i ryggen og skulderstabilitet. Sådan gør du: Lig på maven, stræk armene frem og pres hænderne ned i de bløde håndtag. Hold spænding i maven igennem hele øvelsen. Del 1: Løft overkroppen op og hold igen på vej ned. Del 2: Løft overkroppen op, og bøj din venstre arm samtidig med, at du roterer mod venstre. Forsøg at holde hoften i gulvet, så du udelukkende roterer fra din ryg. Skift fra side til side. Rigtig god fornøjelse Kærlig hilsen Christina Kaufi


Mit Østerbro Motion & Velvære

1

3

2

Tøj venligst udlånt af hummel AW21 www.hummel.dk / Smartwatch: Garmin Fenix 6S Pro Solar / TRX: Active Aid

4

5

Jeg hedder Christina Følg Christina Kaufi Vang, og jeg er på Instagram personlig træner. Jeg har sammensat et @kaufi.training effektivt TRX-træningsprogram med 6 af mine yndlingsøvelser, hvor du kommer igennem styrke, kondition, fleksibilitet, stabilitet, mobilitet og balance i alle øvelser.

6

Programmet finder du også på Instagram, hvor jeg uddyber øvelserne og teknikken. Kontakt mig på mail for et træningsforløb.

CHRISTINA KAUFI VANG · kaufitraining@gmail.com

Mit Østerbro / 81


Mit Østerbro Motion & Velvære

Nyt banebrydende padelprojekt

på vej til Nordhavn

TERMINALERNE og Racket Club har indgået et unikt samarbejde om etableringen af hele 10 nye padelbaner i Københavns Nordhavn, der kommer til at stå klar den 15. oktober. Her vil Racket Club Terminalerne, som de første i Danmark, invitere hele familien indenfor til padel.

RACKET CLUB CRUISE åbner den 15. oktober 2021 og vil stå åben frem til maj 2022.

Af: Mit Østerbro Foto: PR Fotos

P

adelsporten har i de seneste par år vundet stort indpas i Danmark og tryllebundet spillere på alle niveauer og i alle aldersgrupper, da det er en sportsgren, der skaber gode og sjove oplevelser og fællesskaber – og så er den tilmed mere skånsom for kroppen end andre ketcher-sportsgrene. Der har dog indtil nu manglet et sted, hvor hele familien har kunne deltage og sammen få glæde af sporten. Et behov som Racket Club og TERMINALERNE er gået sammen om at efterkomme. De åbner derfor den 15. oktober hele 10 nye baner i Københavns Nordhavn under navnet Racket Club Terminalerne. Målsætningen er her at skabe de ideelle forhold for hele ’padel-familien’ samt for de lokale borgere og virksomheder i området. Hele fire doublebaner, fire singlebaner og to børnebaner kommer til at pryde de store rå haller i Nordhavn.

Afgangsterminalen bliver til padelcenter Det nye padelprojekt kommer fremover til at skabe liv og miljø henover vinteren i de store smukke TERMINALERNE i Nordhavn. De fungerer over sommeren som afgangstermi-

82 / Mit Østerbro

nal for de københavnske krydstogtskibe, men står tomme det meste af vinteren, hvor turistfarten er på sit laveste. Racket Club Terminalerne vil dermed også være blandt verdens første sæsonspecifikke pop-up centre – således vil alle padelentusiaster kunne nyde godt af skønne omgivelser, havudsigt og padelbaner af absolut højeste kvalitet i månederne fra oktober til maj hvert år. På den måde kommer de store smukke arealer i spil hele året og vil blive en del af det lokale miljø omkring Nordhavn, som kan være med til at samle borgerne omkring den sjove og vanedannende sportsgren. ”Voksne og børn i Nordhavn og omegn har nu mulighed for at afprøve padel og forhåbentlig opleve, hvad sporten er og kan – og hvor meget glæde, den kan skabe. Vores store håb er, at padel i fremtiden kan blive mere tilgængelig for ungdommen, så de unge på sigt kan blive en del af et community omkring padel og gå til padel på lige fod med andre sportsgrene. "Det er derfor en stor glæde for os, at vi inden længe kan slå dørene op for vores spændende samarbejde med TERMINALERNE og også byde børn indenfor,” fortæller Jacob Østergaard, der er den ene af indehaverne af Racket Club.


LØBEBÅND FRA 4499 Kr.

700 KVM SHOWROOM KOM OG TEST UDSTYRET!

PROFESSIONELT HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

ROMASKINER FRA 2999 Kr. Mit Østerbro / 83

Frederikssundsvej 316 • 2700 Brønshøj • +45 38 28 10 80 • kbh@fitshop.dk

fitshop.dk


Efterårstendens #1 Sig ja Nye efterårsvarer, der er svære at modstå. eksklusive butikker et hav af gode spisesteder smagfulde dagligvarer og udsigt til vandet Bedre sammen

Profile for Mit Østerbro

Mit Østerbro nr 19 Oktober  

Mit Østerbro nr 19 Oktober  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded