__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Mit Østerbro FRI BIKESHOP

et univers af cykeloplevelser på Østerbro Specialdesignede dørtelefoner fra VIDEX

TEMA

Bolig i byen Motion & Velvære Forårsfavoritter og masser af opskrifter

Få din egen internetforbindelse hos FIBERBY

TVIS KØKKENET

hjælper med hele indretningen

Udvidelse og 50 års jubilæum hos

TANDPROTETIKEREN på Nordre Frihavnsgade Håndlavede designersmykker fra Guldsmed

NR . 16 · A P R I L 2 0 2 1

MALENE HELWEG-LARSEN

Bertel Haarder Kultur & underholdning / Børn i byen / Smag på Østerbro / Opskrifter / Musik i byen


KONTAKT OS kontakt@altan.dk +45 70 70 20 18


Vi er vejen til dit livs altan - og klarer hele processen fra A-Z

Går du rundt med en drøm om at få etableret altaner eller elevator i din ejendom? Østerbro er et af de områder i Danmark, hvor vi har opfyldt aller flest drømme om adgang til den friske luft og smukke udsigt, som Østerbro byder på, eller øget tilgængelighed, som en elevator i din ejendom vil give. Hvert år monterer vi mere end 2.500 altaner og installerer over 30 elevatorer og det har vi gjort siden 2006. Vi er derfor eksperter, ikke kun i selve montagen, men også i hele processen op til, at altanen eller elevatoren er klar til at blive monteret. På www.altan.dk kan du læse mere om hvordan din altan- eller elevatordrøm kan blive til virkelighed, ligesom du kan lave en aftale med en af vores konsulenter, om besigtigelse, på din adresse.

#3 Produktion #1 Salg

#4 Montage

#2 Projektering

#5 Aflevering


FORNEMMELSEN AF FORÅR

Kan I så småt mærke foråret i Nordhavn? Hvis der er ét sted i kvarteret, hvor foråret for alvor har fat, så er det i MENY Nordhavn. I dette madmekka af unikke madoplevelser kan foråret både smages, duftes og mærkes. Du kan med ro og velsmag i sindet holde frokost med et besøg i delikatessen og tage en sprød panini, sandwich eller salat med dig ud til vandet og nyde et måltid med sol og milde temperaturer.

Forårets flotteste farver Besøg også vores blomsterbutik, UG Blomst, og tag en lille bid af foråret med dig hjem i form af friske tulipaner og andre forårsblomster. Farverne har en tendens til at stå lidt skarpere, når sæsonen for alvor tager fat. Som prikken over å’et i ’forår’, kan du nyde vores inspirerende sortiment af italienske specialiteter, der smager af støvlelandets karakteristiske middelhavssol og sans for det særlige.

4 / Mit Østerbro

MENY Nordhavn Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00


SMAG, KVALITET OG FAGLIGHED

I MENY Nordhavn er der tre ting, du kan se frem til. Smagen af gourmet, et højt kvalitetsniveau og stor faglighed blandt vores madarbejdere – med andre ord, kan du forvente unikke oplevelser, du ikke ser andre steder på disse breddegrader. Besøg vores store nedkølede frugt- og grøntafdeling, som er butikkens eksotiske indslag til din hverdag. Du finder altid sæsonens frugt og grønt fra sin friskeste side. Her anbefaler vi helt særligt produkterne fra Uganic, som leveres til os direkte fra Østafrika. Uganic kæmper for bedre vilkår for farmerne, og vi lover, at du kan smage forskel i både kvalitet og den hurtige leveringstid.

Gourmet på farten Er du i humør til gastronomi, der ikke skal æde for meget af din tid i køkkenet, har vi et stort og bredt udvalg af måltidsløsninger. Vi kan bl.a. friste med den populære Gorm’s Pizza, håndlavet på en surdejsbund med slowcooked tomatsauce og mozzarella. Det er gourmetpizza på under 10 minutter. Hvis du gerne vil markere foråret med et lille glas, er vores vinafdeling med tilhørende vinbar en oplevelse i sig selv. Fejringen af foråret fortjener det bedste i glasset, og du er velkommen til at udforske vores store udvalg af rosé, champagne samt andre bobler og selvfølgelig vores store udvalg af franske vine i alle klasser. Ambitionerne for sortimentet er høje, og fagligheden følger trofast med.

MENY Nordhavn Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro

Mit Østerbro

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby · Stine Troense

Bertel, bænke – og forårsbebudere Politiker Bertel Haarder, som du kan møde i denne udgave af Mit Østerbro, bor i Rosenvængets kvarter, også kendt som Danmarks ældste villakvarter. Det har han gjort i 46 år – og han er stensikker på, at han aldrig flytter. Hvorfor skulle han? Her kan han vinterbade, gå ture i det grønne og lege med sine børnebørn i haven, og Christiansborg er kun en cykeltur væk. Bertel Haarder er et kendt ansigt på Østerbro, fordi han blandt andet går mange ture her. Især under corona har han og konen rørt sig meget, fortæller han. Og selv om Bertel Haarder selvfølgelig risikerer, at stedet bliver overrendt, har han et godt tip: ”Nede ved Langelinie, før havneindløbet til den lille havn, står en isbjørn. En vidunderskulptur i granit. Lige ved isbjørnen er der dejlige bænke, men du skal vide, de er der.” Du kan også slå et smut forbi parken med de smukke japanske kirsebærtræer. De plejer at blomstre her i april og for alvor varsle: NU er det forår. Og forår trænger vi til! Forår rimer nemlig ikke kun på mere varme, længere dage og grønnere blade. Foråret er forhåbentligt også vores mulighed for at gøre lidt mere af alt det, vi elsker og har savnet den seneste lange tid. Endnu en gang har vi ”Bolig i byen”-tema med masser inspiration og boligtips – og så løfter vi sløret for vores personlige favoritter, når det kommer til eksempelvis lydbøger fra indlæseren, udsigter fra fotografen og redaktørens egne forårsfavoritter. Glædeligt forår – må det blive et lunt og krammevenligt et af slagsen! Nyd vores bydel og pas på hinanden. Husk at hele udgaven ligger digitalt på mitoesterbro.dk, og at du kan følge os på Instagram og Facebook.

Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & Distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Chefredaktør Martin Andersen

18 / Fri Bikeshop

26 / Kend din by

50 / Videx

Foto Dan Møller · Berit Marker

72 / Bertel Haarder 38 / Tvis Køkkenet

96 / Kaufi

6 / Mit Østerbro

92 / Tandprotetikeren


Andre bladrer bare videre.

Men du er ikke som de andre. Så hvorfor skulle din hud være det? Vi tror ikke, at der findes produkter eller rutiner, som passer perfekt til alle. I stedet tager vi udgangspunkt i dig og din huds unikke behov. Uanset hvilke behov. Besøg en af vores klinikker eller exuviance.dk for at få rådgivning, behandlinger og produkter, som passer til netop dig. Finally, unique care for unique skin.

www.exuviance.dk | Instagram @exuviance_nordic | facebook.com/ExuvianceNordic


Mit Østerbro

Frilandsgrise fra Peter & Lene

Discount kan sagtens være lokalt, og i REMA 1000 har de fokus på at sælge danske og lokale varer. Discountkæden ønsker, at vejen fra jord til bord skal være så kort som mulig, bl.a. fordi det giver friskere varer, det sparer på transporten, og så støtter det op om de lokale leverandører.

Vallø Slot producerer økologiske æg

Fokus på de

LOKALE OG DANSKE fødevarer Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: REMA

N

år vi køber ind til vores aftensmad, frokost eller morgenmad, er det rart at kunne købe nogle fødevarer, der har en lokal tilknytning, både når det drejer sig om det område, man bor i, og når gælder danske fødevarer. Vi er nemlig kendt og anerkendt i hele Europa for vores fødevaresikkerhed,

8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

høje kvalitet og bæredygtighed. Coronapandemien har medført, at vi i endnu højere grad har skærpet vores fokus på det lokale aspekt i forhold til fødevarer. Da verden lukkede ned, fandt vi som forbrugere ud af, at det er godt og vigtigt, at vi herhjemme har en masse lokale, mindre fødevareproducenter, der kan levere gode produkter til os, og som vi bør bakke op om. Det er også holdningen hos discountkæden REMA 1000, som arbejder fokuseret med ansvarlighed i hele virksomheden.


Mit Østerbro

Danmark er et landbrugsland ”I REMA 1000 har vi altid haft meget fokus på de danske fødevarer, som for eksempel dansk fersk kød, fisk og fjerkræ samt vores REMA 1000 mel og havregryn, som både dyrkes, produceres og pakkes i Danmark. Det samme gælder vores mejeriprodukter, hvor vi altid er gået efter danske produkter. Derfor har vi gennem årene fokuseret på vigtigheden af, at Danmark er et landbrugsland,” fortæller indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000, Anders Jensen og bruger som eksempel sagen med at for nogle år siden tabte alle mælkeproducenter herhjemme penge, fordi priserne i dagligvarehandlen simpelt hen var blevet for lave qua den hårde konkurrence. ”Det var vi selv med til, da vi dengang gik efter at være billigst på mælk. Men den hårde priskonkurrence gik ud over producenterne, og derfor valgte vi at lade mælken stige med 50 øre pr. liter. Den 50-øre gav vi direkte tilbage til landmanden. Det skabte en masse debat, men vi fik blandt andet sat gang i diskussionen omkring dansk mælk kontra tysk mælk,” siger Anders Jensen.

Samarbejde med mindre lokale leverandører REMA 1000 prioriterer danske varer, hvor det er muligt – også på frugt og grønt. Samtidig ønsker de at samarbejde med de forskellige lokale producenter, forklarer Anders Jensen: ”I forhold til vores størrelse kan det ind imellem være vanskeligt at arbejde med fødevareproducenter, der er meget små, men vi har en masse dygtige virksomheder spredt ud over hele landet. Det gælder for eksempel mindre bryggerier, der leverer til vores butikker i det område, hvor bryggeriet ligger. Det samme gør sig gældende med forskellige slagtere; I Vestsjælland har vi f.eks. slagtermester Leif Henriksen, der laver en spegepølse, som han leverer til udvalgte butikker i området. Eller det kan være Slagter Lampe i Sønderjylland, der leverer forskellige produkter til butikker i det sønderjyske. På den måde forsøger vi at få de lokale fødevarer ud til de lokale butikker, så vi støtter op om det lokale.”

Gram Slot er Danmarks største økologiske landbrug

Åbne op for hvor varer kommer fra Samtidig er REMA 1000 med til at åbne op for at vise 'fra jord til bord', hvor de ud over at gøre vejen fra jord til bord så kort som muligt, også flere steder er med til at give et indblik i, hvor varerne kommer fra.”Ud over det økologiske landbrug Gram Slot, som vi er medejere af, er vi godt i gang med strategiske samarbejder med dygtige producenter. For eksempel Peter og Lenes Frilandsgrise, som er en af Danmarks største producenter af frilandsgrise. Vi aftager alt, hvad de producerer af grise, og her sørger vi for, at så meget som muligt af grisen bliver brugt. Det betyder, at vi både sælger fersk kød og varer som pålæg fra grisen. Desuden er vi med til at arrangere, at det én gang om måneden er muligt at komme på besøg på deres gård, så man kan opleve grisene ude på markerne,” påpeger Anders Jensen og tilføjer: ”I Nordjylland har vi Rokkedahl Kyllinger, hvor man også én gang om måneden kan komme på besøg og se kyllingerne gå frit ude. Vi er også gået i samarbejde med Vallø Slot i Køge, hvor vi sælger deres økologiske æg og har haft folk på besøg på deres slot. Det hele handler om at fortælle, hvordan man egentlig producerer fødevarer i dag. Mange ved ikke, hvor kyllingen i virkeligheden kommer fra, så vi ser en opgave i at fortælle, hvordan det foregår med fødevareproduktionen,” slutter Anders Jensen.

REMA Se mere på www.rema.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9


Mit Østerbro

Lækre solbriller

til fair og gennemskuelige priser Så er alle de spændende nyheder på solbrilleområdet landet i Democratic Eyewear butikkerne på Østerbrogade og Gl. Kongevej.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

lle de lækre brands som butikkens eget mærke Democratic Eyewear, samt velkendte eksklusive brands Ray ban, Tom Ford, Gucci, Oliver Peoples m.fl. fås i de to butikker. Alle deres solbriller kan laves med styrke og i mange forskellige glasfarver – og til det samme faste og gennemsigtige priskoncept, som også gælder de almindelige briller, og som gør brillebutikken unik. Men hvorfor købe solbriller hos en optiker eller en brillebutik, når de kan fås meget billigere på en tankstation, spurgte vi Stig Hansen, partner og medejer af Democratic Eyewear.

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

LUKSUSKONCEPT UDEN LUKSUSPRISER Democratic Eyewear leverer kort sagt et luksuskoncept uden de høje luksuspriser. Butikken er elegant og indbydende designet, og de bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. ”Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med tre overfladebehandlinger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” siger Stig Hansen.

”De fås godt nok meget billigere visse steder, men tag ikke fejl af, at der er en enorm forskel på de billige briller og på de kvalitetssolbriller, man kan købe hos en optiker. Du kan nemlig aldrig være sikker på, at de billige modeller har beskyttelse med de forskellige UVA og UVB-stråler. Vi fører kun solbriller mod fuld beskyttelse mod solens UV-stråler, og solbrillerne fås både med og uden styrke. De fås også i en polaroid udgave for 500 kroner ekstra,” siger Stig Hansen.

Glasfarven er vigtig Når man skal vælge en farve til sit glas, er det vigtigt at tænke over, hvad solbrillerne skal bruges til. Uanset hvilken farve, man vælger til sine solbrillers glas, er der den samme beskyttelse for det synlige lys. Men forskellen på de eksempelvis grå, brune eller grønne glasnuancer er, at den grå og grønne nuance gengiver farverne mere naturligt, mens der er skruet lidt ned for lyset. De rødbrune og orange spektre virker mere kontrastfremmende og kan være effektive på en dag, hvor det er meget lyst, uden at solen rigtig er fremme. Alting bliver en lille smule rødere at se på, og de er f.eks. supergode, når man står på ski, hvor man skal kunne se kontrasterne i sneen og landskabet. ”Mørkhedsgraden i glasset betyder også noget for oplevelsen af solbrillerne. Jo mørkere de er, jo bedre beskyttelse får man mod det synlige lys. De mørke er rigtig gode, hvis der en dag er fuld knald på solen. Det er dem, man kategoriserer som kategori 4 solbriller, mens de noget

lysere kategori 2 solbriller er det, man kalder cafésolbriller, som ikke beskytter nær så godt mod den skarpe sol. Hvor kategori 3 og 4 solbrillerne er gode mod det skarpe lys, er kategori 1 og 2 solbrillerne bedst, hvis man bruger dem, når det er lidt mørkt,” påpeger Stig Hansen.

Ærligt og transparent priskoncept Democratic Eyewears vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller, -solbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en god oplevelse at købe briller i deres tre indbydende butikker, forklarer Stig Hansen. ”Vi informerer folk, inden de går i gang med et brillekøb, om hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpriskoncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale, ofte ikke er den, der står i annoncerne,” fortæller han. Problemet er, at prisen på brillen først kommer frem til sidst i brillekøbet og ofte ligger meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv. Troværdigheden er heller ikke særlig høj med de mange rabatter og tilbudsordninger. ”I den sidste ende er det utroligt svært at gennemskue, hvad man egentlig betaler for, og hvor billigt det er, også selvom man får en rabat på f.eks. 70%. For slutbeløbet er stadig højere end hos os,” fastslår Stig Hansen.

Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf: 39 29 2100 eller Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · www.democraticeyewear.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11


Hvorfor betale mere?

Tom Ford stel + Flerstyrke glas + Antismuds-, antirefleks- og antirids-behandlinger af glas + Tyndeste glas + Største læsefelt + Nyeste synstestudstyr + Dygtigste optikere

I alt 5.995 DKK

Vi er nye på markedet – og vi elsker briller. Faktisk elsker vi briller så meget at vi synes at alle skal have råd til kvalitetsbriller fra de store brands. Vores demokratiske sindelag dikterer enkelhed og fair priser. Hos os betaler du ikke ekstra fordi du bruger høj styrke – og du bliver ikke straffet fordi du gerne vil have glassene refleksbehandlet osv.

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Der stikker ikke noget under. Når vi giver en pris – er det nøjagtig det du betaler – hverken mere eller mindre. Egentlig er der ikke noget at betænke sig på men hvis du lige gerne vil tale med en optiker – så ring på nedenstående nummer og få en snak med Lise, Anne, Miriam eller Stig.

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100


Boliger til leje i Trikotageparken trikotageparken.dk / København Ø Book en tryg 1:1 fremvisning

De nye lejligheder i Trikotageparken bliver opført svanemærket til glæde for hele familien og miljøet. Et sundt hjem og et godt indeklima er væsentlige forudsætninger for at skabe det gode liv. Privatliv og fællesskab går hånd i hånd i Trikotageparken, der bygges som en åben karré. Her er plads til at nyde solen på altanen samt kaffesnak med naboerne i det fælles grønne gårdrum. De 121 lejeboliger har alle gode indretningsmuligheder og store vinduespartier, som trækker lyset ind i dit hjem. Uanset familiestørrelse er der et hjem, som passer til netop dig og din boligdrøm.

INDFLYTNING

KONTAKT

De første boliger er klar i Juni 2021

trikotageparken.dk 7230 1049

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


Mit Østerbro

Haider og Ronni guider

Her er forårets tendenser Haider og Ronni er indehavere af Louis Nielsen på Østerbro, og de to stilbevidste unge mænd peger på forårets tendenser, når det gælder briller og solbriller.

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

aider, Ronni og kollegerne i Louis Nielsen på Østerbro går en travl tid i møde. Forår er lig med en fornyelse af brillegarderoben. Men i butikken er man klar. Her får du Haider og Ronnis bud på, hvilke tendenser der vil vinde frem i løbet af foråret og sommeren.

Jordfarvede stel med roligt udtryk Earthy Tones, der er en del af årets nye solbrillekollektioner, er inspireret af de jordfarver, der fortsat er blandt designfavoritterne. Kollektionen byder på et stort udvalg af solbriller i de smukke jordfarver. "Den varme, klassiske brunlige farve skaber et roligt udtryk og matcher langt de fleste outfits og så er den samtidig tilpas neutral, hvis man ikke ønsker at vække den store opsigt med sin solbrille. De jordfarvede nuancer er at finde i alt fra kollektionens store stel, i de kantede stel til de smallere solbrillestel – der er dermed lidt

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

for enhver smag, ansigtsform og behov", fortæller Ronni Rasmussen, der er indehaver og butikschef hos Louis Nielsen på Østerbro.

Farverige stel som vækker opsigt Er du ikke til afdæmpede, jordfarvede stel, så er der også masser af farver i årets solbrillemode. Der er en masse stærke bud på farverige sommersolbriller. Der findes nemlig ingen begrænsninger på mulighederne her, og de farvede glas kan kombineres med alle kollektionens stel – så du kan skabe præcis den solbrille, du ønsker at møde solen med. "De fine farverige glas tilføjer et sjovt og frækt udtryk til din stil, og du kan skabe din helt egen personlige farverige favorit, som vækker opsigt i bybilledet", fortæller Haider Alzahawe, der er chefoptiker, og som ejer butikken sammen med Ronni. En joker i årets solbrillemode er de sporty solbriller. Ifølge Ronni kan det være værd at have i tankerne, hvis du skal investere i et par nye solbriller. "Modellerne på de store internationale modescener var nemlig iført sporty solbriller, da de præsenterede de nye kollektioner; de sporty smalle stel ligner umiddelbart mest de solbriller,


Mit Østerbro

SÅDAN FINDER DU DEN RIGTIGE SOLBRILLE TIL DIN ANSIGTSFORM DEN TREKANTEDE ANSIGTSFORM Vælg et stærkt fremhævet solbrillestel med farve og detaljer på den øverste halvdel. Sørg for, at bredden på stellet er den samme eller bredere end kæben for at afbalancere ansigtet. Undgå kantede stel, da disse kan have en tendens til at fremhæve dine kantede ansigtstræk DEN RUNDE ANSIGTSFORM Vælg firkantede eller store stel Undgå runde stel eller runde glas, da det kan være med til at overdrive din runde ansigtsform DEN FIRKANTEDE ANSIGTSFORM Vælg afrundede og ovale solbrillestel, da det vil bløde op for dine kantede ansigtstræk. Undgå kantede stel, da de til gengæld kan have tendens til at fremhæve de kantede træk ved dit ansigt. DEN OVALE ANSIGTSFORM Denne ansigtsform kan bære de fleste slags solbrillestel, og du kan således tillade dig at gå efter de mere vovede, dristige og bombastiske stel. Vær gerne udfordrende og undgå intet!

som vi ser i Tour de France – men ikke desto mindre er det sæsonens helt store solbrilletendens", pointerer han. Hos Louis Nielsen på Østerbro står Ronni, Haider og kollegerne klar til at rådgive dig i, hvilke briller og solbriller der passer bedst til dig, din stil og dit ansigt. Med over 60 års samlet erfaring i butikken er der kompetent rådgivning at hente.

DEN HJERTEFORMEDE ANSIGTSFORM Vælg et stel, der balancerer de forskellige bredder af ansigtet. Du kan med fordel vælge et stel med flere detaljer på den nederste halvdel af stellet. Undgå solbriller, som fx pilotudgaven, der kan overdrive bredden af panden og den smalle kindstruktur.

Samtidig har butikken en række eksklusive og interessante brands på hylderne. Blandt andre en ny kollektion fra danske DAY, der er lavet i eksklusivt samarbejde med Louis Nielsen. Derudover er Karen Millen, Tommy Hilfiger, HUGO og Marc Jacobs også højt på bestseller-listen. "Vi har en række fede brands i butikkerne, som reflekterer brille- og solbrillemoden anno 2021. Der er ikke andet at gøre end at komme ind og prøve dem. Vi står klar med kompetent rådgivning", fortæller Ronni Ramussen og smiler.

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15


FERIE-FRIHED

MINI-LEASE.NU 16 / Mit Østerbro


Nyfortuna har i mere end 15 år hjulpet private med køb og salg af investeringsguld, -sølv og andre ædelmetaller. Gennem det meste af 2020 har interessen for investering i guld været ekstrem høj og den tendens er bestemt ikke aftagende i 2021. Historisk set medfører kriser som regel en tendens til at flytte opsparing fra obligationer og aktier til ædelmetaller, og den regel bekræftede coronakrisen med en markant vækst i både køb og salg af de ædle metaller.

Rabat ved køb på nyfortuna.dk

Rabat ved salg i butik

Køb for 10.000 få 500 kr rabat. Benyt kode på hjemmeside: “mitøsterbro”

Få 500 kr oven i din handel når du sælger smykker eller andet ædelmetal for min. 5000 kr

MODTAG

500,I RABAT *

INVESTERING I GULD Sikrer diversitet i din investeringsportefølje Historisk sikker langsigtet investering

% %

NYFORTUNA TILBYDER Sikrede faciliteter med privat ekspedition Kontorer i København og Aarhus Boksanlæg til værdiopbevaring – godkendt af Danske myndigheder

% % %

DIN GARANTI FOR EN SIKKER HANDEL Dansk ejet og registreret virksomhed Godkendt af Politiet til handel med ædelmetaller LBMA godkendte barrer fra verdens førende producenter Registreret til værdiopbevaring ved banktilsynet Altid barre på lager til direkte levering – størrelser fra 1 gram – 400 oz og alt der imellem. Se det store udvalg på nyfortuna.dk e-mærket webshop

% % % % % % %

Ring +45 72 300 678 KØBENHAVN Østerbrogade 137, Stuen – 2100 København Ø AARHUS Mejlgade 44, Stuen – 8000 Aarhus C

www.nyfortuna.dk Se os på Trustpilot

*Udklip, fremvis billede eller screenshot af kuponen ved salg i butik. Book tid eller bestil senest 30/4/2021. Rabatten kan benyttes én gang pr. kunde.

Mit Østerbro / 17


Mit Østerbro

Et nyt univers af

cykeloplevelser på Østerbro

Ny stor Fri BikeShop på Østerbrogade 140 er klar til at give østerbroerne store cykeloplevelser. Her kan man få alle slags cykler, ’dag til dag’ service i værkstedet, et stort udvalg i cykeludstyr samt en god cykelsnak med de passionerede folk i butikken.

Af: Lars Graabek Foto: Dan Møller

N

u er det endelig blevet forår, og dermed skal cyklen hentes frem fra mørket. Det er tid til den første cykeltur, men kæden er måske lidt rusten, gearene knirker lidt, og bremserne tager ikke ordentligt ved. Heldigvis er der en rigtig god løsning. Fri BikeShop har nemlig lige åbnet en stor flot cykelforretning på Østerbrogade 140. Her kan man få sig en cykeloplevelse ud over det sædvanlige, uanset om man skal have serviceret den gamle cykel eller anskaffe sig en spritny citybike

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

eller elcykel. Ambitionerne er langt højere end ’bare’ at være en cykelbutik. Derfor er butikken indrettet i de intime, hyggelige og meget centrale lokaler på Østerbrogade med øje for, at hvert hjørne skal gemme på en oplevelse.

Brænder for cykler Træder man inden for i de store lokaler og taler med de to indehavere, Jakob Kornbek og Hans Henrik Lund, mærker man hurtigt, at her er nogle mennesker, der brænder for cykler i alle afskygninger. Fri BikeShop på Østerbrogade har et mål om, at alle skal kunne vælge cyklen som deres primære transportmiddel. Det er man ikke et sekund i tvivl om er hensigten med butikken, som er indrettet i zoner, der


Mit Østerbro

Fri BikeSmart-koncept ”Vores Fri BikeSmart-koncept er blevet meget populært, hvis man bruger sin cykel hver dag. Det er cykel-all-inclusive. Du får cyklen, service, reparationer og så videre for et fast månedligt beløb – det er nemt og giver tryghed. Her kan man som kunde komme når som helst og få sin cykel køreklar,” siger Jakob Kornbek, der opfordrer alle til at komme forbi og få sig en lille cykelsnak.

passer til de forskellige cykeltyper. Zonerne er med til at give de besøgende en på opleveren, ligesom det åbne værksted, hvor man kan snakke med cykelteknikerne. Den rare og venlige atmosfære bidrager også til kundens oplevelse.

El-cykler er fremtidens cykel En af zonerne i butikken er en stor el-cykelafdeling. Hans Henrik Lund og Jakob Kornbek har taget konsekvensen af, at el-cyklen er fremtiden og har skabt en afdeling udelukkende for de batteridrevne cykler. ”Det er en cykeltype, der vinder mere og mere frem, og derfor har vi valgt at give den fuld gas med el-cyklerne,” siger Hans Henrik Lund. Et andet fokusområde i butikken er gravel bikes, der også er blevet meget populære på det seneste. Det er en cykel, der er den letteste og hurtigste du kan få, hvis du vil køre på mange forskellige typer underlag og terræn. Den trives både på landevejen og i skoven og er perfekt at bruge, hvis du på en cykeltur både vil have noget god motion og en fed naturoplevelse i skoven.

Give danskerne cykelglæde Målet for Fri BikeShop-kæden og for Østerbrogade-butikken er at give danskerne den samme cykelglæde, som de selv har. Det forudsætter to ting, nemlig at man har den cykel, der passer til ens cykelvaner, og at den er køreklar.

”Vi vil gerne gøre en forskel i folks hverdag. Vi vil gerne have, at alle har køreklare cykler, de kan cykle på. Vi har hverdagscykler, motionscykler, gravel bikes, el-cykler og en masse andre, men man oplever først glæden ved at cykle, når de bliver brugt, og derfor kan vi have en cykel repareret eller serviceret fra dag til dag,” siger Jakob Kornbek.

Stort udvalg af cykeltilbehør At være cyklist er mere end det at eje en cykel. Fri BikeShop på Østerbrogade tilbyder et stort udvalg i tilbehør som cykeltøj, regnjakker, hjelme og andet godt til cyklen og cyklisten. Når man har fundet den eller de cykler, man gerne vil have, kommer man til den anden forudsætning, nemlig at den er køreklar. Her har Fri BikeShop flere koncepter, der kan holde cyklen i topform. Værkstedet har dag-til-dagservice, så man altid undgår at stå og mangle sin cykel.

”Butikken er let at overskue, og her er en hyggelig stemning. Vi har 4 meter til loftet med stuk, og kaffen er altid klar, så det er hyggeligt og rart at shoppe cykler og få god vejledning hos os”. Se mere på www.fribikeshop.dk

FRI BIKESHOP Østerbrogade 140 · Kbh. Ø · Tlf 69692100 · www.fribikeshop.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 19


Mit Østerbro

Afhent din medicin døgnet rundt på Nordhavn Apotek!

Nordhavn Apotek er tilgængelig hele døgnet via apotekets afhentningsautomat Føler du dig ikke helt sikker ved at handle i myldretiden, eller bliver det svært at nå forbi apoteket inden for normale åbningstid – så findes der en god løsning på Nordhavn Apotek. 1. Bestil og betal på www.nordhavnapotek.dk 2. Du modtager en smskode når din ordre er klar til afhentning. 3.Afhent din ordre når det passer dig – hele døgnet.

20 / Mit Østerbro


CARSTEN JENSEN Hvisken og råb-serien

Når vi taler sammen, kan vi skændes, forsones, skælde ud, overbevise, blive venner eller uvenner. Vi hvisker og råber. Først og fremmest vil vi noget med hinanden. Sådan har jeg det med mine læsere: Jeg er engageret i dem, fordi vi sammen deler ansvaret for den verden, vi lever i. – Carsten Jensen

Bøgerne kan også lyttes hos bl.a. Saxo Premium og Mofibo

De færreste fødes som flygtninge. Ingen ønsker at dø som flygtning. Alligevel taler vi om flygtninge, som om det var en identitet på linje med dansk, svensk eller tysk. Flygtninge er mennesker, der er blevet tvunget til at bryde med alt, og alligevel har de håb og drømme, ideer om, hvem de er, og hvem de gerne vil være.

Det fællesskab, der engang fortalte os, hvem vi var, findes ikke mere. ’Hvem er vi?’ er blevet tidens vigtigste spørgsmål. Hvad kan det enkelte individ stille op over for historiens kræfter? Er vi som fællesskab holdt op med at håbe og handle, og betyder det, at fællesskabets sidste skanse bliver hadet og frygten?

Alle samfund befinder sig på en knivsæg mellem civilisation og barbari. Hvorfor tror vi nogle gange, at vold er en udvej? Hvor begynder ondskaben, og hvordan stopper vi den?

Hvad er det dyrebareste, ungdommen har? Hvad er talent? Hvad er kreativitet? Hvad er kritik? Hvad er retfærdighedssans? Hvad vil det sige at være en generation? Er unge i dag en jeg-svag, men vi-stærk, kosmopolitisk mennesketype... eller en marginaliseret generation af afmægtige?

Mit Østerbro / 21


Mit Østerbro Forårsfavoritter

Jæger Forfatter Walther Rebernik · Forlag Byens Forlag. Walther Rebernik er egentlig advokat, men debuterede sidste år som krimiforfatter med bogen Jæger, der hurtigt blev en kæmpe succes. Den foregår i det kriminelle miljø i København, hvor den serbiske mafia kontrollerer underverdenen, mens vores hovedperson, Hannah, forsøger at optrevle ligaerne med livet som indsats. Rebernik kombinerer spænding, vold og sex på en klassisk opbygget krimi-formular og fanger sit publikum med sit lette sprog. En page-turner. En to'er er i øvrigt på trapperne.

Det skal du lytte til lige nu...

Indlæserens FORÅRSFAVORITTER Et stykke af tiden Forfatter Benn Q. Holm · Forlag Alpha. Benn Q. Holms Et stykke af tiden, der netop lige er udkommet, er et brag af en bog, der tager lytteren tilbage til slutningen af 1970ernes Tyskland. Her følger vi den unge arkitektstuderende canadieren Ben, som med et stipendium drager til Vestberlin for at studere i et år. Bogen beskriver i detaljer det splittede Tyskland og tiden inden Murens fald, og Benn Q. Holm gør det på en måde, så ord og sætninger er en fornøjelse at smage på. Et stykke af tiden emmer af både ungdom og efterkrigstraumer og gør fortællingen vedkommende, interessant og fængende for en bred lytterskare.

Drengene fra Nickel Forfatter Colson Whitehead Forlag Politikens Forlag. Colson Whitehead modtod Pulitzer-prisen i 2020 for Drengene fra Nickel (hans anden Pulitzer-pris, den første fik han i 2017 for romanen Den underjordiske jernbane). Fuldt fortjent. Det er en fantastisk bog; makaber, rørende og vigtig fortælling om en ung mands opvækst på et børnehjem i 1960´ernes raceadskilte Amerika. Den er skrevet som en fiktiv fortælling, men det er umuligt ikke at se den barske sandhed for sig, når man møder Colson Whiteheads følsomhed i måden at udtrykke sig på.

Kasper Hjulmand · Fodbolddrømmer Forfatter Morten Glinvad · Forlag Gyldendal. Bogen om hele Danmarks nye fodboldlandstræner er selvfølgelig et must for fodboldelskere – og andet godtfolk. Morten Glinvads levende beskrivelser af den internationale fodboldverden og samtaler med Kasper Hjulmand er på mange måder ikke blot en biografi, men også en journalistisk grand tour i det europæiske fodboldnet, hvor vi, siddende på skuldrende af den danske landstræner, oplever Hjulmands knoklede vej mod den absolutte træner-top. Suveræn og spændende for sportsfreaks, og spændende for sportsfreaks. Og dem er der mange af!

22 / Mit Østerbro


Over 300.000 e- og lydbøger på mobilen Prøv gratis i 45 dage

Brug koden

OEBRO

på mofibo.dk

Tilbuddet gælder indtil den 30. april 2021 – kun nyoprettelser. Efter prøveperioden koster Mofibo 129 kr./md.


Mit Østerbro Shopping

ForårsSHOPPING

3

1 2

4 5 8 7

6

9 1. Vest, Créton, 599 kr. | 2. Skjortekjole, Ilse Jacobsen Hornbæk, 675 kr. | 3. Sandal, Emma Go, 1195 kr. | 4. Skjorte, Créton, 699 kr. | 5. Hårklemme, Créton, 39,95 kr. | 6. Parfume, 'Pink Rose Nordic', Raunsborg, 389,95 kr. | 7. Kashmirtrøje, Wuth, 1600 kr. | 8. Bluse, M. Wiesneck, 899 kr. | 9. Sovemaske, Vibeke Scott, 299 kr.

24 / Mit Østerbro


Mit Østerbro / 25

Image © Daniel J. Cox/NaturalExposures.com


Mit Østerbro Kend dit Østerbro

DA SCHALBURGKORPSET indtog Østerbro

Medlemmer af Schalburgkorpset foran korpsets kommandantur i Frimurerlogen på Blegdamsvej.

Medlemmer af Schalburgkorpset står vagt foran Frimurerlogen på Blegdamsvej. Frimurerlogen var Schalburgkorpsets kommandantur fra september 1943. Ud fra bygningen vajer Dannebrog og Schalburgkorpsets solkors.

Skudhuller i murværket på Stamhuset. "1944" dæk- Mindeplade for den dræbte ker ikke alene over årstallet for aktionen, men også modstandsmand Harald P. Kristensen for aktionens bagmænd, Modstandsgruppen ”1944.

Attentatet på Blegdamsvej Hvor på Østerbro kan man røre direkte ved historien? Det kan man ved Stamhuset på Blegdamsvej, tilholdsstedet for den esoteriske forening Den Danske Frimurerorden, der under besættelsen kom til at huse nazister og lægge kulisse til en voldsom skudveksling mellem frihedskæmpere og det berygtede Schalburgkorps. Indrammet i murværket findes endnu skudhullerne fra attentatet, der var orkestreret af modstandsgruppen ”Gruppe 1944”, med hjælp fra de berømte Flammen og Citronen, der hørte under Holger Danske. Da samarbejdspolitikken brød sammen d. 29. august 1943, fik Frimurerordenen i Stamhuset fire dage til at rømme bygningen. Ind flyttede i stedet Schalburgkorpset, en dansk SS-enhed, hvis formål var at skaffe tropper til Waffen-SS på østfronten, og aktivt at bekæmpe den danske modstandsbevægelse. Alene det formål var

26 / Mit Østerbro

grundlag nok for Modstandsgruppen 1944, til at planlægge et attentat mod det forhadte korps. Om aftenen d. 19. juni 1944 indledtes aktionen, hvis primære formål var at trænge ind i bygningen og sprænge den i luften. Fra nedrullede bilvinduer lød de første maskinpistolsalver fra de tre vogne med modstandsfolk, der kort forinden var kørt fra området omkring Trianglen til Blegdamsvej. De patruljerende vagter ved Stamhuset faldt om, ramt af skud. Ildkampen udviklede sig, og den øredøvende larm fra de mange skudsavler kunne høres over store dele af byen. Tid var en afgørende faktor, og modstandsgruppen vidste, at de skulle handle hurtigt, for det ville kun være et spørgsmål om minutter, før assistancen fra besættelsesmagten ville blive sat ind, og det var en kamp, modstandsgruppen var dømt til at tabe. Sabotageaktionen mødte dog tilpas meget modstand, blandt andet fra bygningens øvre etager, hvor flere


Mit Østerbro Kend dit Østerbro

medlemmer af Schalburgkorpset besvarede skydningen, ved at åbne ild mod angriberne. Værdifulde minutter gik tabt og Schalburgkorpsets modstand betød derfor, at aktionen måtte afbrydes. På tragisk vis mistede modstandsmanden Harald P. Kristensen, der under aktionen havde fungeret som chauffør, sit liv under skududvekslingen. Mindst to fra Schalburgkorpset blev dræbt, og endnu flere meldtes sårede. Selvom det lykkedes modstandsgruppen at påføre bygningen mindre skader, måtte aktionen betragtes som en fiasko.

Da Schalburgkorpset overtog Stamhuset på Blegdamsvej, blev frimurernes stjernesymbol fjernet fra facaden og erstattet af et solkors der blev benyttet af Schalburgkorpset. På dette billede fra maj 1945 efter befrielsen, bliver Schalburgkorpsets solkors taget ned fra facaden igen

Nazismen og Frimurerordenen Det var ikke tilfældigt, at de danske medlemmer af frimurerordenen blev smidt på porten af nazisterne i 1943. Foreningen var lagt for had i den nazistiske ideologi, og allerede i 1925 havde Hitler i sit politiske manifest ”Mein Kampf” erklæret frimureri som fjende af det tyske folk på lige fod med jøder, kommunister, sigøjnere, homoseksuelle osv. Hitler var overbevist om, at Frimurerordenen var en del af den ”jødiske sammensværgelse”, og i Hitlers øjne var frimurerne derfor medskyldige i Tysklands nedgang efter 1. Verdenskrig, ødelæggelsen af den ariske race og ikke mindst jødernes overtagelse af herredømmet i verden. I nazismens Tyskland blev flere frimurere allerede fra magtovertagelsen i 1933 forfulgt af regimet, og i august 1935 blev ordenen forbudt ved lov. I de tyskbesatte lande var medlemskabet af ordenen ikke uden risiko, og i langt de fleste tilfælde blev ordnerne opløst forfulgt, og nogle medlemmer sågar interneret i KZ-lejre. Forholdene var dog mere tålelige for de danske frimurere i de første år af besættelsen, selvom prominente medlemmer af det danske nazistparti DNSAP, som Aage H. Andersen, agiterede for ”det danske folks frigørelse og kamp mod Jødedemokratiet og Frimureriet”. Det ændrede sig dog radikalt ved samarbejdspolitikkens sammenbrud d. 29. august 1943. Da den tyske rigsbefuldmægtigede Werner Best, der var besættelsesmagtens højeste politiske myndighed i Danmark, d. 8. september 1943 skrev sit telegram til Berlin, opfordrede han både til en aktion mod de danske jøder og de danske frimurere. ”Ved en konsekvent gennemførelse af den nye Kurs i Danmark må der efter min Opfattelse nu også tænkes på en Løsning af Jødespørgsmålet og af Frimurerspørgsmålet i Danmark” (Werner Best 1943). Svaret fra Berlin var entydigt og klart. Alle danske jøder skulle deporteres. Frimurerne blev dog ikke nævnt i telegrammet. Hvorfor er omstridt blandt historikere, men en plausibel forklaring kunne være Kong Christian X’s medlemskab af ordenen, hvor han tilmed havde rang af stormester. De diplomatiske konsekvenser ved en arresta-

tion af den danske konge var selv for Berlin på dette tidspunkt for store. Logebrødrene blev dog ikke forbigået, hvilket yderligere fremgår af Werner Bests telegram til udenrigsministeriet i Berlin: ”Med Hensyn til Frimurervæsenet vilde en formel Opløsning af alle Loger (som alle Landets ledende Personligheder er Medlemmer af), en foreløbig Anholdelse af de vigtigste Frimurere og en Beslaglæggelse af Logernes Ejendom komme i Betragtning” (Werner Best 1943). Og som sagt, så gjort. Den 21. september 1943 besatte tysk politi Stamhuset på Blegdamsvej, og frimurerne blev smidt på porten. Skudhullerne i Stamhusets murværk på Blegdamsvej er derfor ikke bare en historie om den danske modstandsbevægelses kamp mod besættelsesmagten. Det er også en historie om nazismens ideologiske fjender, og hvordan Frimurerordenen i Danmark måske selv var tæt på at skulle tage flugten over Øresund på lige fod med de danske jøder. Mangler du en destination til din næste gåtur på Østerbro, kan du aflægge Stamhuset et besøg for både at se og mærke et vigtigt historisk levn fra en af de mest skelsættende begivenheder i danmarkshistorien.

Mathias Stougaard er cand.soc. i Socialvidenskab og Historie ved Roskilde Universitet. På instagramprofilen @ kend_din_by formidler Mathias Københavns fantastiske historie drevet af nysgerrighed og lysten til at blive klogere på alle historiens skatte, som vores hovedstad har at tilbyde.

Mit Østerbro / 27


Mit Østerbro Opskrift

Frugtige whiskydrinks

WHISKY 70 cl 149 kr.

Mange tror fejlagtigt, at whisky er forbeholdt mørke biblioteker og cigarrygere. Men sådan er det ikke. Her er to bud på friske, frugtige drinks med whisky i!

The Famous Pineapple Ingredienser: 50 ml The Famous Grouse Ruby Cask 35 ml ananasjuice Citronsaft Sådan gør du: Hæld ingredienserne direkte i et højt glas med isterninger. Hæld citronsaft over drinken til sidst. Pynt med ananasblade og en limebåd.

The Famous Cherry Ingredienser: 50 ml The Famous Grouse Blended Whisky 25 ml citronsaft 15 ml sukkersirup En dråbe Angostura Bitter Kirsebær Sådan gør du: Hæld alle ingrediserne i shaker og tilføj is, inden du ryster drinken sammen. Si drinken i et klassisk old fashion-glas. Pynt med en twist af citronskal og et kirsebær.

Find nærmeste forhandler på tlf. 43 22 55 00 eller www.thefamousgrouse.com 28 / Mit Østerbro


A N N E T T E S C H AT- H O L M I N D E H AV E R

AMBITIØS PÅ DINE VEGNE B R I A N S C H U LT Z I N D E H AV E R

Vores ambitioner er høje, og det er vigtigt for os, at du føler dig tryg fra start til slut. Hos Jesper Nielsen ønsker vi at skabe ekstra værdi for vores kunder. Vi har en anderledes vinkling på boligmarkedet, hvor værdiskabelse, præsentationen af vores kunders hjem og markant synlighed, der samlet set sikrer, at vi rammer flest mulige købere til vores kunders HJEM. Det er vigtigste for os er, at du er tryg ved salget eller købet af dit største aktiv – dit hjem.

TLF 8844 6000

ØSTERBRO | CIT Y

HØRSHOLM | RUNGSTED

H O LT E

A M AGER | A M AGER S T R A N D

DAG H A M M A R S K J Ö L D S A L L É 31

KO N G E N S LY N G B Y •

Vi ved, at det at sælge sit hjem er en stor beslutning, og det er vigtigt for os, at du føler dig tryg som boligsælger. Vi gør os umage, og vi tager vores opgave meget seriøst. Du kan være sikker på, at vi altid gør vores yderste for at du, som køber eller sælger, får den bedste oplevelse. Det handler om at føle sig godt tilpas, at blive taget godt vare på og ikke mindst, at føle sig hjemme i vores univers. Kontakt Indehaver Annette Schat-Holm på 4058 2829 eller Brian Schultz på 2611 9380 og MÆRK FORSKELLEN.

210 0 K Ø B E N H AV N Ø

CH A RLOT T ENLUN D | HELLERUP

ROSK IL DE & OMEG N

A A RHUS | Ø S TJ Y L L A N D

F I N D H J E M 210 0@J E S P E R N I E L S E N . D K

G E N T O F T E | VA N G E D E

FREDERIKSBERG | CI T Y

BESØG JESPERNIELSEN.DK OG FIND HJEM


Mit Østerbro Forårsfavoritter

De gyldne dråber Foråret er fuld af friske råvarer, og det er så skønt at hygge om den gode mad. Personligt har jeg forelsket mig i en suveræn økologisk, italiensk, ekstra jomfru olivenolie i absolut topkvalitet – perfekt til din pasta og til bare at dyppe brødet i. Er det bare nogenlunde lunt i vejret, så medbring en lille skål med de gyldne dråber i haven, gården eller på altanen til lidt tidlig og lækker udendørs hygge. Det smager af Italien (selvom du måske er iført en varm sweater).

5 forårs-

favoritter

Redaktørens FORÅRSFAVORITTER Når foråret ankommer, glæder vi os hver især til de gode ting vi bedre kan med lunere temperaturer, her er mine favoritter

Kaffe og kage

Oplevelser Selvom vi elsker at bo i byen, er det dejligt at søge mod natur og strand. Når foråret kommer, glæder jeg mig til en tur til Samsø. Der bor en mine gode venner, tæt på vand og natur. Samsø er meget mere end kartofler og rødbeder. Tag en smuttur til den dejlige ø og nyd solen i Nordby... en smuttur på øen, nyd solen i Nordby bakker, friske fisk fra kajen og pilselvrejer i Langør Havn og helst inden det bliver sommer for så er der lange køer alle steder.

At nyde en cortado med lidt sødt ved siden af hos Andersen & Maillard på Sandkajen i Nordhavn er en stor personlig favorit – hele året. Naturligvis nydes det mere med solen direkte i ansigtet. Cortado er en smagssag, den søde kage ligeså, men jeg kan varmt anbefale den franske ”Brunsviger”.

Skulle vejret svigte

Foto: HBO Nordic

Står den på indendørs hygge, er jeg stor fan af HBO's mange gode serier. Bedste serier i år, som jeg har set er, ”The Flight Attandant” og ”The Undoing” – og jeg venter med stor tålmodighed på sæson 2 af Taboo med Tom Hardy. DR-TV streames også – især doku og true crime, men kan også her anbefale en serie, ”Babylon Berlin” – tysk serie, der bare har det hele, og så får du lige genopfrisket dit skoletysk.

30 / Mit Østerbro

Bold i Fælledparken Det skulle meget snart være muligt igen! Det er en klar forårsklassiker atmødes med vennerne i Fælledparken og spille bold, enten 4 mod 2 med to berøringer, eller hvis alle mand er klar, en god gammeldags 5 mod 5 til 10 – og så er der som regel væske og løgnehistorier efterfølgende, håber vi ses i Fælledparken.….


Mit Østerbro

VELKOMMEN TIL GALLERI BREDGADE 22 Udstillingskalender Benno Tango Bodnia 31. marts til 11. april Line Taarnberg & Emil Vittrup 14. april til 20. april Allan Buch 21. april til 27. april Eventyrblomster by Helmig Art 28. april til 11. maj Henrik Axholm 12. maj til 18. maj Maiken Buchwald & Sanne Rasmussen 19. maj til 1. juni Karen Hilden 2. juni til 15. juni

Galleri Bredgade 22 · Bredgade 22 · 1260 København @bredgadecph22 · Facebook Galleri Bredgade 22 · Tlf. 22 44 34 44 31 / Mit Østerbro

Mit Østerbro / 31


Mit Østerbro Shopping

SMUKKE SMYKKER med små fortællinger

Guldsmed Malene Helweg-Larsen nær Skt. Hans Torv designer skønne unikasmykker, som alle bærer på en lille historie.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

E

r du så heldig at have et af guldsmed Malene HelwegsLarsens håndlavede designersmykker, har du ikke blot et smukt og eksklusivt smykke. Du har højst sandsynligt også et smykke, der bærer på en helt særlig historie. Næsten alle hendes smykker er nemlig en lille fortælling i sig selv og har ofte en personlig betydning for Malene. Malene blev uddannet som guldsmed hos Georg Jensen i 1995, og efter et ophold i blandt andet metropolen New York åbnede hun i 1998 sin smykkeforretning på Guldbergsgade nær Skt. Hans Torv. Hun har stadig forretningen, og i løbet af de 23 år har Malene uddannet syv guldsmede. For seks år siden valgte hun at fastansætte to guldsmede, fortæller hun. ”Det var det helt rigtige træk, da det gav mig mulighed for at udstille mine smykker i nogle specielle kreationer, hvilket jeg synes er en fantastisk måde at arbejde på. I udstillingerne kan jeg lave noget helt ekstraordinært, som jeg siden laver tilpassede udgaver af, der gør sig godt som salgsobjekter i min forretning.

32 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Det er en kreativ proces, jeg er utrolig glad for,” siger Malene, der som næste skridt i den udvikling også gerne vil udstille og sælge sine smykker i udlandet.

Elsker dialogen med kunderne Alle Malenes smykker bliver produceret på værkstedet, der ligger i forlængelse af forretningen og ikke på de billige produktionsmarkeder i Østen. Har man et ønske om at få skabt et specielt smykke, kan man sagtens tale med Malene om det, og hun elsker dialogen med

kunderne. ”En kunde kan sagtens være med til at bestemme og påvirke, hvordan et smykke skal se ud, men det er ikke en custommade smykkeforretning, hvor alt kan skræddersys. Jeg er privilegeret ved, at jeg kun laver det, jeg vil, men dialogen med kunderne tiltaler mig meget, og mange af mine smykker er opstået ved, at en kunde er kommet med en ide, en speciel sten eller noget helt tredje, som har inspireret mig,” pointerer hun.

Klassiske og meget holdbare Stort set alle de smykkemodeller,


Mit Østerbro Shopping

Malene har designet siden hun var i lære og fra tiden i New York, laver hun stadig den dag i dag. Faktisk er ingen af hendes modeller udgået. ”Man kan karakterisere mine ting som klassiske og meget holdbare. Det er smykker med sin egen form og med sit eget look, men i en form, der har en universel appel,” siger Malene og tilføjer: ”Hvis man køber smykker, der er med i en modekollektion, får man hurtigt følelsen af, at det er ’so much last year’. Og det er på flere måder en ærgerlig proces, når man har med smykker at gøre. Vi er rent faktisk meget bæredygtige i vores fag. F.eks. er det guld, vi bruger, udelukkende genbrugsguld, og det at vi kan transformere gamle arvesmykker til noget nyt og fascinerende, er meget bæredygtigt. Desuden ligger der en personlig historie bag næsten alle mine smykker. For eksempel lancerer jeg hver jul et vedhæng, der ikke har noget med jul at gøre, men

som i sig selv er en lille fortælling fra mit liv. Et eksempel er det vedhæng, der ligner en lille konge (inspireret af den britiske Kong Arthur, red.), fordi vi det år fik vores første søn, som vi døbte Arthur, mens jeg, da jeg fødte vores anden dreng Hektor, skabte et vedhæng efter kronprins Hektor fra den trojanske krig,” siger Malene.

Fin symbolik Et andet personligt smykke er hendes mor og barn-ring, som nogen elsker, mens andre hader den. En kvinde på 75 år synes det er et tåbeligt navn, mens en kvinde, der skal føde, synes det er helt genialt, fortæller Malene. ”Du kan ikke ramme alle hver gang, og hvis navnet ikke passer, kalder vi den for en dig og mig-ring eller også får ringen ikke noget navn. Inspirationen bag den var en buket med store og små blomster, jeg skulle give til en veninde, da hun havde født. Det synes jeg var sødt, og derfor skabte jeg en ring, hvor der sidder en stor og lille

sten på. Symbolikken er rigtig fin, og den kan bruges til meget andet end mor og barn-ring. Folk kan eksempelvis godt lide at give den i guldbryllupsgave. Alle de her små historier betyder noget for folk, og mange giver udtryk for, at det er dejligt, at man kan mærke, hvem jeg er, og hvad jeg har tænkt på, når jeg har udformet smykkerne. Det er nok den største forskel på at gå ind min i forretningen og i en stor kædebutik,” siger Malene.

GULDSMED MALENE HELWEG-LARSEN Guldbergsgade 7-b · 2200 N · Tlf. 35 37 77 99 instagram.com: malenehelweglarsen

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33


Mit Østerbro

G U L D S M E D M A L E N E H E LW E G - L A R S E N GULDBERGSGADE 34 / Mit Østerbro

7B

2200 K B H

N

-

FAC EB O O K

-

W W W

-

I N S TAG R A M


FORÅRS

EVENTYR? INDTIL MAJ

15% RABAT BRUG KODEN: DNKHA14

Book din lejebil på enterprise.dk

35 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35


Mit Østerbro

Fra Brasilien Måske verdens sundeste?

Organique består af naturlig frugtekstrakt og te brygget på yerba mate. Der er ingen kemiske tilsætningsstoffer, og det er uden genmodificerede ingredienser. Organique er til dig, som ikke vil fylde din krop med kemiske produkter.

Bæredygtig værdikæde

Vores bæredygtige værdikæde støtter op om en bæredygtig fremtid og om den socialøkonomiske udvikling for landmændene i Amazonas - og når du køber Organique, er du med til at støtte denne udvikling. Når du drikker Organique, passer du på din krop og på din fremtid.

Til Danmark

Acaí, guarana og yerba mate

Pas på din krop og undgå unødvendig stress

Naturlig koffein fra guarana og yerba mate giver dig et naturligt energiboost, hvorimod et kemisk energiboost kan stresse din krop unødvendigt.

Vær god ved din krop og dit mindset

Det høje indhold af vitaminer, antioxidanter og mineraler gør, at du kan styrke din krops helbred ved at drikke Organique.

Skal du være vores nye forhandler? Kontakt os på 69 16 16 63

36 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Måske verdens verdens sundeste? sundeste? Måske Naturlig energidrik og iste med acaí, Naturlig energidrik og iste med acaí, guarana og yerba mate guarana og yerba mate

Køb dem her Køb dem her organique-europe.com organique-europe.com

Organique Europe ApS Mail: sales@organique-europe.com | Tlf.: +45 6916 1663 Organique Europe ApS

Ådalsvej 5, Gravens | DK-6040 Egtved |web: Mail: sales@organique-europe.com | Tlf.: +45 www.organique-europe.com 6916 1663 Ådalsvej 5, Gravens | DK-6040 Egtved |web: www.organique-europe.com

Følg os organique_europe Følg os organique_europe


Mit Østerbro Bolig i byen

TVIS KØKKENER

på Jagtvej får dit byggeprojekt i mål Tvis Køkkener København Ø har netop slået dørene for en totalrenoveret butik, der ud over at sælge køkkener, bad og garderobe også hjælper med at få dit byggeog indretningsprojekt sikkert i mål.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

I

gennem de seneste år er køkkenet blevet det vigtigste rum for danskerne. Stort set alle efterspørger i dag et åbent køkken, der er smeltet sammen med stuen og fungerer som et samlingspunkt for hele familien. Når man skal skifte sit køkken ud eller renovere det gamle, er det derfor ikke ’nok’ kun at fokusere på køkkenets indretning; man bør også kigge på hele boligens indretning, da de forskellige områder spiller langt mere aktivt sammen i dag i forhold til før i tiden. Det er tankegangen bag den fuldstændig nyrenoverede Tvis Køkkener København Ø butik på Jagtvej 207. Det er ud over at være en butik, hvor man kan købe lækre løsninger inden for køkken, bad og garderobe fra den jyske virksomhed med mere end 65 år på bagen, en totalløsningsbutik i alt inden for inventar, belysning, New Yorker vægge, gulve, møbler og meget mere. ”Hvis du kommer som kunde hos os, kan vi tage dig fra a til z i løsninger og bygge dig et nyt køkken. I den forbindelse kan det sagtens være, du skal bruge nye gulve, nogle andre vinduer, have ændret dine lofter eller have en ny plan-

38 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

KVALITET, ERFARING OG OMHU Kernen i Tvis Køkkener København Ø er de kendte kvalitetskøkkener fra den lille by Tvis nær Holstebro. Tvis Køkken står for kvalitet, omhu, dansk design, gennemført snedkerarbejde og masser af erfaring. På fabrikken i Tvis arbejder en masse dedikerede håndværkere, der gør en dyd ud af at skabe et godt produkt, som de kan stå 100% inde for. ”Tvis Køkken har et meget bredt sortiment og lancerer løbende spændende nyheder.

Køkkendesignere og køkkenarkitekter Jesper ændrede fokus i Grevebutikken for 6-7 år siden, hvor de valgte at tilbyde byggestyring og hjælp til indretning. ”Vi kunne se et kæmpebehov for, at når man anskaffede sig et nyt køkken, skulle det tænkes sammen med resten af boligen. Qua vores baggrund inden for håndværk og indretning har vi blik for, hvordan køkkenet fungerer sammen med resten af hjemmet. Det er vigtigt, at køkkenet spiller sammen med husets stil og alder og ikke bare er noget, der ser godt ud på papiret. Vi kalder os selv

Senest har vi præsenteret fingertappede træskuffer, som man kan få i alle vores størrelser og bredder. Der er også kommet nogle nye laminatlåger, som er utroligt nemme at have med at gøre i forhold til fedt, slag, rengøring m.v. Desuden har vi just lanceret et pocket greb, der fås i messing, sort og hvidt. Det er et indfaldsgreb, så man kan prøve noget andet end push køkkenet. Pocket grebet kan være med til diskret at understrege linjerne i designet".

for køkkendesignere og køkkenarkitekter, fordi det dybest set er det vi gør; designer og indretter. Det koncept virker fantastisk i Greve, og derfor tænkte vi, at det kunne vi godt overføre til Østerbro og det nordlige København,” siger Jesper, der selv er uddannet snedker og som blandt andet valgte at investere i butikken på Jagtvej, fordi han gerne ville samarbejde med Troels, som han har kendt i mange år. ”Det var en butik, der virkelig trængte til en gennemgribende renovering, så vi har lavet om på det hele, og efter min mening skabt et spændende og inspirerende univers af boligindretning. I lokalerne har Kastrup Gulve også fået et mindre showroom, så vi blandt andet kan levere de smukke og meget efterspurgte sildeparketgulve,” siger Jesper.

Se mere på www.tvis.com

løsning i din bolig. Det kan vi hjælpe dig med, da vi er dygtige til byggestyring og står for hele projektet med vores professionelle håndværkerteam. Vi samarbejder med indretningsarkitekter og boligstylister og kan levere hele pakken i forhold til indretningen i boligen,” siger indehaver Jesper Jensen, der overtog Tvis Køkkener København Ø sidste år, og som har iværksat den gennemgribende renovering af butikken. Samtidig har han ansat Troels Bergstrøm som butikschef. Jesper driver også Tvis Køkkener Greve, hvor de med stor succes i flere år har kørt samme koncept som den nyrenoverede butik på Jagtvej.

Generelt har Tvis Køkken et utal af løsninger, der er tilpasset langt de fleste køkkener,” understreger Jesper.

Tvis Køkkener København · Jagtvej 207 · Tlf. 42 36 03 85 www.tvis.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 39


Mit Østerbro Shopping

ELEKTRISKE TERRASSEVAR­MERE Med en varmelampe fra fx Solamagic kan du blive ude hele aftenen. Bor du i lejlighed med altan kan du vælge et billigere og mindre alternativ som fx varmelampen Mini fra Wishco.

Solamagic Free Vejl. kr. 5.995

Forhandles bl.a. hos Imerco og Johannes Fog samt på

Solamagicshop.dk

Wishco Mini Vejl. pris fra kr. 1.395 wishco.eu

BOLIGspot

BRAUN KF9050BK Denne kaffemaskine fra Braun har alt, hvad kaffeelskere kan drømme om. Maskinen kan brygge både en enkelt kop lækker kaffe - eller en hel kande til dig selv og dine gæster. Nyd godt af ExactBrew funktionen, der giver dig præcist den mængde kaffe, du ønsker. Kaffemaskinen har desuden modtaget et ECBC-certifikat (The European Coffee Brewing Center) - et bevis på maksimal performance og ekstraordinær kaffekvalitet.

Vejl. pris kr. 1.799 KitchenOne.dk

KENWOOD TITANIUM CHEF PATISSIER XL KWL90004SI Kenwood har lanceret en ny køkkenmaskine, som gør det endnu nemmere at bage – og opnå større succes i køkkenet. Chef Patissier er en intelligent og multifunktionel køkkenmaskine, som både kan veje, smelte, ælte og blande ingredienser direkte i skålen. Du kan fx lade dejen hæve direkte i maskinen eller smelte smør i køkkenmaskinens røreskål. Køkkenmaskinen har også en innovativ vejningsteknik EasyWeigh integreret i maskinen, så du kan veje ingredienserne direkte i skålen eller ovenpå - i fx blendertilbehøret.

Vejl. pris kr. 7.499 Forhandles hos bl.a. Elgiganten, Power & Imerco

40 / Mit Østerbro

DE’LONGHI PRIMADONNA SOUL Primadonna Soul er De'Longhis største innovation til dato, når det handler om at mestre fremstilingen af den perfekte kaffe. Alle kaffebønner er forskellige. De har hver deres særlige smag og aroma. Nu lancerer den italienske kaffespecialist De’Longhi PrimaDonna Soul - en fuldautomatisk kaffemaskine som nemt tilpasser kværnens indstillinger til den enkelte kaffebønne for at sikre et perfekt resultat. Vi kalder det Bean Adapt Teknologi.

Pris kr. 11.999 Forhandles hos bl.a. Elgiganten, Power & Skousen


Oplev den nye forårskollektion Vores nye forårskollektion er skabt af naturens fineste, mest holdbare materialer og byder et nyt og lyst univers velkommen. Vores nye butik midt på Trianglen er naturligvis iklædt det nye univers og indrettet med tanke på at skabe oplevelser ud over det sædvanlige. Vi glæder os til at vise dig det hele på Østerbrogade 78.

Mit Østerbro / 41


Mit Østerbro Bolig i byen

HURTIGT OG SIKKERT INTERNET I BOLIGFORENINGEN ER ET MUST En voldsom vækst i hjemmearbejde og tv-streaming gør et stabilt, sikkert og hurtigt internet til en absolut nødvendighed. Fiberby leverer internet i en kvalitet og til en pris, der er mest fordelagtig for beboere i etageejendomme. Af: Mit Østerbro Foto: Fiberby

V

erden er blevet ramt af en coronapandemi, og herhjemme har vi måtte gennemgå en række restriktioner i forbindelse med sygdommen. Børn, unge og deres forældre har blandt andet måtte gå i skole eller arbejde hjemmefra via internettet. Vi har derfor måtte sande, hvor meget det betyder, at ens internetforbindelse fungerer optimalt. Der har været et enormt pres på nettet i mange hjem fra kl. 8.00 om morgenen til kl. 17.00 om eftermiddagen, og her har et robust internet – eller mangel på samme – spillet en kæmpestor rolle. Mange har været frustreret, for en internetforbindelse er lige så vigtigt og uundværligt som vandet i hanen. Derfor skal internet være lige så enkelt og nemt som at tænde for vandet. Et robust og hurtigt internet er også en ’livsnødvendighed’, når det kommer til det stadigt mere populære tv-streaming. Flere og flere skifter fra en stor tv-pakke til tv-streaming via nettet. Så kan man selv sammensætte sit tv-udbud og selv bestemme, hvornår og hvordan man ønsker at se de forskellige programmer. Og alt tyder på, at tv-streaming

42 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

Sammen om at vælge sikkert internet Og i forbindelse med den gradvise åbning af det danske samfund har Fiberby oplevet stor efterspørsel. Deres grundfilosofi er, at når beboerne i en boligforening går sammen i fællesskab om at få internet, får de et lynhurtigt, stabilt internet med en driftsservice og kundeservice, der bare fungerer. Fiberby adskiller sig fra de store udbydere ved, at boligforeningen selv ejer internetforbindelsen og ikke lejer den. ”Kan man eje sin egen internetforbindelse, så man er fri og uafhængig af at skulle leje den hos de forskellige internetudbydere, og det er en afgørende forskel. Hos os ejer du din egen internetforbindelse, mens du hos Yousee og andre udbydere lejer internetstikket og betaler en høj pris for det. Hvis man ikke er tilfreds med vores forbindelse og service, kan man skifte os ud, men hvis man er utilfreds med Yousee, kan man ikke skifte dem ud. Så er man med i en ejerforening eller andelsboligforening, og har man udsigt til en snarlig foreslå, at I fremover skal eje jeres internetstik og skifte leverandør,” siger Alexander Nørgaard-Madsen, salgs- og markedschef i Fiberby, der leverer internet til mere end 700 boligforeninger i København. Og i forbindelse med den gradvise åbning af det danske samfund har Fiberby oplevet stor efterspørsel på en præsentation af deres internetløsning til mange boligforeningers generalforsamlinger.

Omkostninger tjenes ind Alexander Nørgaard-Madsen opfordrer alle andels-, lejeog ejerforeninger i København til at overveje, om det ikke vil være en god ide at anskaffe sit eget stik. Der ligger nemlig en besparelse

Vil I skyde papegøjen?

INTERNET TIL BYENS FOLK

HJÆLP TIL WIFI OG DÆKNING I BOLIGEN Som tidligere beskrevet har mange under coronaen mærket, at der kan være problemer hastigheden af internettet, især dem, som har en trådløs forbindelse. I den forbindelse kan det hos visse udbydere være rigtig svært at få noget teknisk hjælp. Sådan er det ikke hos Fiberby. Hvis man bestiller deres servicetilbud Hjemmeservice, kan en af deres teknikere komme hjem og hjælpe med wifi og optimere dækningen i boligen. Det koster ikke beboeren noget, og det giver ekstra tryghed både for bestyrelsen og beboerne. Kundernes feedback har været meget positiv, og der er blevet taget virkelig godt imod tiltaget, fortæller Alexander Nørgaard-Madsen.

på et par hundrede kroner om måneden. ”Det koster ca. 3.500 kr. at anskaffe eget stik per lejlighed. Man kan derefter regne ud, hvornår omkostningen i forhold til at leje internetstikket er tjent ind derefter fortsætter besparelsen hver måned. Da man altid kan fravælge at bruge vores internet, er vi nødt til at sikre, at forbindelsen er meget stabil og pålidelig. Gør vi det ikke godt nok, kan folk bare finde en anden udbyder. Det kan man ikke bare gøre med de store landsdækkende konkurrenter på området,” påpeger Alexander Nørgaard-Madsen.

Bruger almindeligt data-stik Den eneste mulige ulempe er, at fiberteknologien kun egner sig til etageejendomme, da man har brug for en fælles kilde. Det vil eksempelvis sige, at nede i kælderen er der et internetudstyr, som sikrer internetforbindelsen. For enden af det, er der et stik i hver lejlighed, som man henter sit internet på. Fiberby benytter teknologien fiberLAN. Det er i princippet en fiberteknologi, hvor man får et almindeligt edb-stik, som man har i alle virksomheder. Du skal bare putte stikket i, og så virker det med det samme, og du har ikke brug for alt muligt andet udstyr.

Det er supernemt at komme på internettet med vores teknologi, og det tager højst fem minutter at ordne,” siger Alexander Nørgaard-Madsen.

kun vil vokse i de kommende år. Hvis man kun skal se tv via streaming, er det uhyre vigtigt, at man har et stabilt og hurtigt internet.

Fiberby Otto Busses Vej 3A · 2450 København SV Tlf. 33 23 00 99 · www.fiberby.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 43


Mit Østerbro Motion & Velvære Mit Østerbro

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

22 års

erfaring i branchen Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib-

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken

ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på

gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle

besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og

behov og situation for at opnå et smukt og holdbart

mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve,

resultat.

er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års

sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK


Mit Østerbro Bolig i byen

DET LILLE EKSTRA UDENFOR Indret din altan med bløde værdier, der skaber hygge. Det kan være lækre puder, lanterner, smukke krukker, behagelige møbler og blomster. Vælg nogle farver som går igen i din bolig, så der er en rød tråd i din indretning af altanen og resten af boligen.

Bragno loungesofa L 237 x H 74 x D 61 cm.

6.999.-

Bragno loungesofaen er et multifunktionsmøbel. Sofaen passer perfekt til altanen eller den lille have, hvor der ikke er plads til store møbler. Bragno sofaen består af tre moduler, hvor flere opstillinger er mulige: • • • •

Spiseplads til to med to siddepladser og et højt bord 2 personers sofa Hyggekrog til to med et lavt bord Solvogn med hæve/sænke-hovedgærde

Good to know Smudsafvisende Tåler vand og sol Mange funktioner

GRATIS LEVERING

Køb møbler for over 3.000,og få leveret gratis til kantsten

SHOP ONLINE og afhent gratis i bolighus

UBEGRÆNSET FORTRYDELSESOG BYTTERET Returnér dit køb når som helst

Mit Østerbro / 45


Mit Østerbro Bolig i byen

LUKSUS MED RÅT LOOK Franske Caravane er kendt for deres eksklusive håndlavede design. Deres sofa Victor er et godt valg, hvis man ønsker et design, der skiller sig ud, da nitterne giver et unikt, råt touch til den eksklusive sofa. Sofaen laves på bestilling, så du selv kan vælge hvilket tekstil, nitterne skal kombineres med.

Sofa fra Caravane, fra 27.700 kr. www.caravane.fr / 51 81 26 34

TILPASSET AFSLAPNING Hos Slettvoll på Oslo Plads kan man vælge imellem mere end 300 forskellige tekstiler til det store sortiment af polstrede møbler, så der er rig mulighed for at vælge lige det look, man drømmer om. En af brandets mest populære møbler er Rocket daybed, som med fem store puder, brede armlæn og en dybde på 162 cm er skabt til tilbagelænet afslapning.

Daybed fra Slettvoll, fra 45.010 kr. www.slettvoll.no / 8862 6862

SOFAspot RUMMELIG SOFA MED TALRIGE KOMBINATIONSMULIGHEDER

EN FLEKSIBEL OG PERSONLIG LØSNING Eva Solo Furniture har i samarbejde med designerduoen Tools® lavet modulsofaen Yoga, som er en fleksibel løsning til dem, der gerne vil sætte sit eget præg på sin sofa og på samme tid have mulighed for at udvide den over tid. Sofaens navn kommer af, at de fastmonterede puder ser ud til, at de står af sig selv og har fundet deres eget balancepunkt.

Sofa fra Eva Solo Furniture, fra 22.995 kr. www.evasolo.com / 3673 2060

BoConcept er kendt for deres møblers gennemtænkte og nærmest uendelige kombinations- og designmuligheder. Det gælder også for den nye indbydende sofa Zürich, der kan tilpasses enhver bolig uanset størrelse med de ikke mindre end 13 kombinérbare moduler og 120+ valgmuligheder indenfor tekstiler og læder til polstringen.

Sofa fra BoConcept, fra 47.490 kr. www.boconcept.com / 33 26 87 87

KLASSISKE FORMER I FORSKELLIGE KLÆDER Med en let skrånende ryg tilføres de klassiske linjer i sofaen MH2614 en særlig dynamik. Sofaen fremstilles hos Mogens Hansen, og den kan polstres i eksklusivt anilin læder eller i det klassiske tekstil Gabriel, som fås i 43 forskellige farver. Benene kan vælges i metal eller træ med forskellige behandlinger.

Sofa fra Mogens Hansen, fra 25.404 kr. www.mogenshansen.com / 8692 7555

46 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

Er du klar til foråret?

Er du så heldig at have en altan i din lejlighed eller på dit hus, kan du friske den op og skabe masser af hygge med altankasser og blomster i alverdens farver. Det er guf for dig, der har grønne fingre, med lidt planteliv på altanen. Tilføj hygge og stemning med lanterner, lys og altanvarmere så du kan nyde de kølige forårs- og sommeraftener ude på altanen uden at fryse.

1. Altankasse Lux, sort - 325,- // 2. Hortus terrassevarmer bordmodel UFO sort - 1.899,- // 3. Altanbord med varme Ø70 cm. - 3.500,- // 4. A2 Living lanterne sort midi 42,50 cm. - 899,- // 5. A2 Living lanterne galvaniseret mini 33,50 cm. - 589,- // 6. House Doctor gulvtæppe structure Henna - 879,- // 7+8. Bloomingville lanterne rattan stor og lille - 699,- og 899,- // 9. Trimm Copenhagen Uld Tæppe Infinite Arches Sand - 1.295,- // Se hele udvalget på www.altanliv.dk


Mit Østerbro Bolig i byen

Besøg Gardin Jensen – vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en fagsnak i din/egen bolig. så den rigtige løsning, der passer til www.gardin-jensen.dk Telefom 35 42Vi 01finder 67. netop det udtryk du ønsker. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering. Kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de Tilkald gardinbussen nu ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Book et besøg nu på Tlf. 35 42 01 67 tlf. 35 42 01forbi 67 – og vi kommer

Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

48 / Mit Østerbro

www.gardin-jensen.dk

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leverin farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og p


Mit Østerbro Bolig i byen

KUNDEUDTALELSER Malene og Jacob Palle Madsen Edelslundsvej · Taarbæk Gl. kalk brænderivej 27-33 · Østerbro

De indgåede aftaler blev overholdt og forløbet var meget trygt. Vi kunne altid få kontakt til håndværkerne hvis der opstod spørgsmål eller ting der hurtigt skulle afklares. Den indbyrdes tone blandt håndværkerne var altid behagelig og positiv. Håndværkerne havde høj arbejdsmoral i deres arbejdstid.

Strandvejen 136 · Hellerup

Niels Frandsen A.N. Hansens Allé 19 · Hellerup

Vandt Frederiksberg Kommunes påskønnelse for "Smuk facade i 2018" Steen Blichersvej 2 · Frederiksberg

Falk er meget professionelle og leverer et godt stykke håndværk. De nemme og behagelig at kommunikere med. Man er hurtig tryg ved samarbejdet. så jeg kan varmt anbefale firmaet til lignende opgaver. Elisabeth Momme Ulstrupgård A/B · Helsingør

E/F Ejahus, Lyneborggade 6 · Amger

Positive, høflige, opmærksomme og dygtige håndværkere. Selv i virkeligt møgvejr. En helt igennem en god og tryg oplevelse. Jacob Hatting · Andelsboligformand Arbejdet var veltilrettelagt og de blev færdige før tid. Man må især rose firmaet for deres kommunikation, ikke mindst de ugentlige nyhedsbreve med billeddokumentation. Et firma jeg varmt kan anbefale.

Frederiksberg Alle 36-40 · Frederiksberg

Adolph Steens Alle 8 · Frederiksberg Mit Østerbro / 49


Mit Østerbro Bolig i byen

Videx tilbyder forskellige smukt designede dørtelefonsløsninger, der øger trygheden og er meget funktionelle i brug.

Specialdesignede

dørtelefoner Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

ørtelefoner handler meget om tryghed for brugeren. Når man har et telefonanlæg i sin ejendom, får man sikkerhed, fleksibilitet og overblik. Dørtelefonerne skal samtidig rent designmæssigt matche ejendommen, være enkel at betjene og nem at installere. Østerbrovirksomheden

50 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Videx, der holder til på Hammershusgade 15, sælger, servicerer og supporterer forskellige dørtelefonsløsninger skræddersyet til den specifikke ejendom, uanset om man ønsker klassiske dørtelefonanlæg, videoanlæg, GSM-løsninger til mobil eller fastnet samt adgangskontrolløsninger. De er en rigtig familievirksomhed, som Hans Albertsen startede for 35 år siden, og som hans datter Julie Albertsen i dag er direktør for med far Hans med på sidelinjen som konsulent. Videx har

det danske agentur på produkter fra et italiensk firma, som er specialister i dørtelefonanlæg, og som på typisk italiensk vis har et smukt og funktionelt design, der passer perfekt til de mange fine københavnske ejendomme.

Fremstillet efter kundens ønsker Videx har stor erfaring med at udskifte gamle anlæg til nye med stor fokus på, at det er så nemt for el-installatøren som muligt, fortæller Julie Albertsen. ”Hvis man har en gammel plade – også kaldet et dørtableau – i sin ejendom, kan Videx lave specielplader, som kan tilpasses efter ønsket mål, så det så vidt muligt passer i det eksisterende. Pladerne bliver fremstillet i rustfrit stål, messing og kobber. Både messing og kobber laves ’råt’ og bliver ikke overfladebehandlet, så de kan patinere smukt,” siger Julie Albertsen.


Mit Østerbro Bolig i byen

Adgang til rum uden en nøgle

Efterspørgsel efter videoløsninger Den teknologiske udvikling har også indflydelse på telefonanlæg, der i dag er blevet langt mere avancerede end tidligere tiders dørtelefoner. Videx tilbyder blandt andet en bred vifte af forskellige svartelefoner med video, hvilket der er stor efterspørgsel på i disse år. ”Mange føler sig mere sikre og trygge, når de kan se, hvem de lukker ind i deres ejendom via et videoanlæg. Samtidig har videoanlæggene flere intelligente løsninger, der giver tryghed og funktionalitet på et højt niveau,” siger Julie Albertsen, som dog understreger, at mange stadig vælger de traditionelle anlæg, som er enkle at benytte - når dørtelefonen ringer, har beboeren mulighed for at tale med vedkommende, som ønsker adgang til ejendommen. Derefter kan døren enkelt åbnes med et tryk på en knap. ”Fleksible GSM-anlæg, der kan køre over mobilen og fastnettelefonen, er også i fremmarch. De fungerer ved, at man nede fra gaden ringer fra en trykknap og i stedet for, at der sidder en telefon i lejligheden, ringer det på

ens mobil- eller fastnettelefon. Så kan man åbne døren via sin telefon, hvilket betyder, at man i princippet kan lukke folk ind i sin ejendom og lejlighed, selv om man rent fysisk befinder sig i Rom, Rusland eller Rudkøbing. Det gør det mere fleksibelt og smidigt,” fortæller Julie Albertsen.

Aktiv telefonservice og support Hvis man er interesseret i Videx’ produkter, skal man gå igennem ejendommens el-installatør, som er Videx's hovedkunde, pointerer Julie Albertsen. ”Vores dygtige teknikere yder aktiv telefonservice og support, og vi er altid klar til at hjælpe el-installatøren, som skal have den bedste og hurtigste løsning, så det kommer slutbrugeren til gode. Hurtig og effektiv betjening er et nøglebegreb hos os. Desuden øger vi vores fokus på at hjælpe slutbrugeren, altså beboerne i ejendommene, så de takket være vores oplysninger om anlæggene kan tage en kompetent beslutning om, hvilket anlæg, de ønsker at anskaffe. Men skal man hente løsningen hjem til ens ejendom, skal det gå via en el-installatør og gerne med os på sidelinjen,” slutter Julie Albertsen.

Adgangskontrol, der er koblet til GSM nettet, er en anden smart løsning, der vinder mere og mere frem. Det er en løsning, mange foretrækker fremfor en gammeldags nøgleløsning. Med et GSM-adgangskontrol system kan man styre alt fra en central enhed, og koble nye brugere på nemt og sikkert. ”Ved at benytte adgangskontrolløsningen med en nøglebrik, kan man få adgang til flere af ejendommens lokaler som bagtrappen, kælderlokaler, vaskerummet osv. uden at skulle bære rundt på et tungt nøglebundt. De administreres af én person, der enkelt skifter nøglebrikken, hvis den forsvinder i modsætning til hvis en nøgle forsvinder, hvor man måske skal udskifte flere låse,” påpeger Julie Albertsen.

Videx Hammershusgade 15 · 2100 Ø · Tlf. 39 29 80 00 · www.videx.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 51


godbetydernattesøvn mere end du tror GÅ IND PÅ HJEMMESIDEN WWW.SMARTSENG.DK OG SE ALLE MULIGHEDERNE

Å bent 24-7

BOOK EN TID

Sandø Continental fra Carpe Diem

Stort udvalg af lækkert sengetilbehør

Royal sengen fra Auping

Vi leverer og monterer – og tager din gamle seng retur!

ÅBNINGSTIDER: MAN - TORS 10.00 - 17.30 · FREDAG 10.00 - 18.00 · LØRDAG 10.00 - 15.00 · 1. SØNDAG I MD. 10.00 - 15.00 RØDOVRE: ROSKILDEVEJ 284 · TLF.: 3672 6080 · WWW.DEN7HIMMEL.DK


Mit Østerbro Bolig i byen

PLANKEBORDE · BÆNKE · INVENTAR

Hos Timber by frandsen fremstiller vi specialdesignede plankeborde og inventar i høj kvalitet. Kun fantasien sætter grænser. Har du en god idé, så finder vi i fællesskab den bedste løsning en løsning du helt sikkert ikke ser hos naboen.

TÆNKER PÅ MILJØET Plankerne bliver nøje udvalgt til hver enkelt sag, så de passer til kundens ønsker og behov. Størstedelen af træet vi anvender stammer fra danske og tyske skove og er FSC og PEFC certificeret, hvilket betyder at vi er med til at opretholde en ansvarlig og bæredygtig skovdrift til gavn for miljøet.

KOM OG BESØG VORES FLOTTE SHOWROOM I DET GAMLE BONDEBYEN I LYNGBY

Gammel Lundtoftevej 19A - 2800 Lyngby - Telefon 40 96 44 75 · www.timberbyfrandsen.dk Mit Østerbro / 53


Mit Østerbro Bolig i byen

SKAB NYT LIV MED

KUNSTIGE PLANTER

54 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

Elsker du også at friske hjemmet op med en smuk buket på spisebordet, spirende løg i vindueskarmen og store grønne planter i stuen? Så glem ikke badeværelset! For selv om det ikke er et rum, man opholder sig i flere timer i træk, må det gerne være både hyggeligt og indbydende.

O

fte glemmer vi badeværelset, når boligen indrettes med blomster og planter. Men det er afgjort også et af de sværeste rum, da netop badeværelset har et indeklima, der ikke byder på de bedste vækstbetingelser for langt de fleste planter og blomster. Men det behøver jo ikke stoppe dig! Og med kunstige planter og blomster er der rig mulighed for at bringe både hygge og liv ind på badeværelset.

Badeværelset er perfekt til kunstige planter og blomster Tager du et kig på dit badeværelse, så er det typisk håndklæder, shampoo, tandbørster og andre toiletsager, der springer i øjnene. Praktisk og nødvendigt – ja. Men ikke særligt inspirerende eller hyggeligt. Ved hjælp af kunstige blomster og planter kan du bryde denne lettere forudsigelighed og kedelige udsigt – og skabe nyt liv på badeværelset. Vælg dem, du bedst kan lide, dem der matcher håndklæderne, eller skift ud alt efter sæson og humør. Og lad dem så bare stå og pynte – uden at skulle bekymre dig om at vande eller gøde.

Skab det perfekte match af nips og blomster Nøjagtig lige som resten af hjemmet må badeværelset også gerne være et rart sted at opholde sig. Her kan du bruge

forskelligt tilbehør for at skabe dit helt eget udtryk og den stil, der passer til dig og resten af hjemmet. Det kan være lige fra små nips, fine sæbeskåle, kunstværker – og naturligvis blomster og planter som en smuk prik over i’et. Kort sagt alt det, der skal til for at skabe et hyggeligt rum at være i. Der findes i dag et væld af forskellige planter og blomster. Og der er langt fra fortidens blanke plastic look til de løsninger du kan købe i dag, hvor det ofte næsten ikke er til at se, at der er tale om kunstige planter.

I grupper, på hylder eller i loftet? Og der er mange måder at indrette badeværelset med kunstigt grønt. En måde er at skabe små områder med planter eller blomster. En anden er at hænge to til tre planter op i svævende krukker i et hjørne af badeværelset eller indrette med særlige hylder til de planter og blomster, du synes allerbedst om. Det er bare at prøve sig lidt frem og se, hvad der giver bedst mening i netop dit badeværelse. Og det er kun fantasien der sætter grænser!

GODE RÅD Når du skal vælge, hvilke kunstige blomster og planter du vil have på dit badeværelse, er der en række ting, det er værd at have med i overvejelserne: ●

FØRST OG FREMMEST skal du overveje, hvor meget blomsterne og planterne skal fylde på dit badeværelse. Vil du gerne have store eller små planter? Og skal der være mange små eller få store? DERNÆST SKAL DU OVERVEJE, hvor planterne vil give det bedste mulige udtryk i badeværelset? Er der nogle gode oplagte steder? Eller er der nogle steder, de vil være i vejen? IDST MEN IKKE MINDST, S hvis du har, nogle yndlingsplanter eller blomster, så skal du vælge dem, da de vil give mest glæde i længden.

Brøndsholm Marielundvej 18 · 2730 Herlev · Tlf. 70 20 36 35 · www.brondsholm.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 55


Mit Østerbro

PERNILLES VÆRKER KAN OPLEVES PRIVAT Du er velkommen til at se Pernilles værker live på Århusgade. Skriv til: pernille.rytgaard@gmail.dk eller Instagram @pernillerytgaard.

Se mange flere malerier på pernillerytgaard.com

KUNSTspot

THE UPCOMMING GALLERY Den 17. april mellem kl. 10 og 16 slår The Upcoming Gallery igen dørene op i Wilhelm Marstrands gade 9. Her er filosofien, at alle skal have råd til dejlig kunst og derfor koster alle værker mellem 400 og 4000 kr. De 3 kunstnere, der udstiller denne gang er Tanja Lynge Nielsen, Cathrine Lundblad og Milene Rose Holm. Herudover vil der være en særlig lille udstilling af eleverne fra den grafiske linje på FGU’en på Øster Farimagsgade.

Kom og nyd en stemningsfuld udstilling i Kartoffelrækkerne.

ORIGINAL DANSK GRAFFITI OG POP ART Spray og Posca på lærred med sort svæveramme. 70 x 60 · Kr. 10.500,-

Se mere på www.zoro.one

56 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

TRAPPEVASK OG EJENDOMSSERVICE RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD Trappevask · Vicevært · Vinduespolering · Kontorrengøring · Privat rengøring

Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING! Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til deres rådighed, som opgaverne kræver. Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold! Vi er lokale og cykler rundt Vaskeholdet.dk på Østerbro Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring

KONTAKT WWW.VASKEHOLDET.DK GRØN OMSTILLING RENGØRING UNDER VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK Hos Vaskeholdet.dk har vi udskiftet ALLE ORDNEDE FORHOLD 51 43 98 78 Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst vores diesel varevogne med EL ladcykler, og man kan nu opleve de fleste af vores medarbejdere "drøne" rundt i gader og stræder på disse. Godt for deres arbejdsglæde og velvære - og godt for miljøet!

med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

Kontakt os gerne for et godt tilbud

www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Mit Østerbro / 57


Mit Østerbro Bolig i byen

Herskabslejlighed får nyt klassisk sildebensparket efter 138 år Eksklusivt sildebensparketgulv fra Kastrup Gulve tilfører et harmonisk udtryk til den 220 m2 store herskabslejlighed på Frederiksberg Allé. Lejligheden er renoveret i tråd med de fineste håndværksmæssige traditioner og med respekt for det oprindelige materialevalg.

Tekst og foto: Mit Østerbro

P

å fornemme Frederiksberg Allé finder vi den klassiske herskabslejlighed på 220 m2 i en bygning, som oprindeligt er opført i 1882. Lejligheden er netop i sat i stand fra gulv til loft med stor respekt for det oprindelige materialevalg. Alle gulve er lagt af Kastrup Gulve i form af eksklusivt sildebensparket i egetræ, et holdbart og klassisk gulv, der igen vinder frem i popularitet, men som kræver det ypperste af gulvlæggeren for at komme til at fremstå perfekt. Og perfektion var målet, da det nye sildebensparketgulv i egetræ skulle erstatte de oprindelige gulvplanker, som havde ligget i lejligheden i 138 år. Det nye sildebensparketgulv udgør et vigtigt og samlende element i den store lejlighed. Alle dørtrin i opholdsrummene er fjernet, så der kun er gulvets rene linjer og de store smukke fyldningsdøre til at tage opmærksomheden. Gulvene er overfladebehandlet med Premium HWS-olie, som giver en smuk matteret overflade og samtidig giver nærmest vedligeholdelsesfri gulve, der tåler dagligt slid. ”De nye sildebensparketgulve gør én glad hver eneste dag. De er bløde at gå på og har en fin, glat overflade. Egetræet har en smuk, gylden farve, og vi har fravalgt at have mange tæpper, fordi gulvene har et spil, som gør, at det nærmest bliver en del af interiøret,” siger museumschef og kulturhistoriker

58 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

KASTRUP GULVE HAR SIDEN 1991 været drevet som en familieejet virksomhed, der monterer sildebensgulve og leverer eksklusive overfladeløsninger. For at imødekomme den stigende efterspørgsel på sildebensgulve og overfladebehandlinger, har virksomheden åbnet et eksklusivt showroom i januar 2021 i Greve, og åbner yderligere et showroom i april 2021 på Jagtvej 207 på Østerbro.

Anja Olsen, der er den ene af lejlighedens nye beboere.

Pietetsfølelse og kvalitetshåndværk i de nye gulve Lejlighedens anden beboer, Stein Pettersen, er administrerende direktør for entreprenørvirksomheden Jakon A/S, hvor de håndværksmæssige traditioner er i højsædet, og ligesom sin sambo har Stein en særlig tilgang til håndværk og materialevalg. Anja Olsen fortæller: ”At jeg er kulturhistoriker har selvfølgelig haft indflydelse på, hvilke ønsker vi har haft til lejligheden. Det har det også, at Stein er så optaget af kvalitetshåndværk – og af træ. Vi har været opmærksomme på, at det, vi gør ved lejligheden, skal være i en sådan kvalitet, at det matcher det, der var førhen. Det har vi været helt enige om,” siger hun og fortsætter: ”Vi ville være tro mod den kvalitet og det niveau, lejligheden var opført i. Vi gik helt i bund med renoveringen for at bygge op i samme stil og i samme kvalitet, og de håndværkere, der har istandsat lejligheden, har haft stor forståelse for, hvad vi gerne ville.”

Sildebensparket én stav ad gangen Det elegante sildebensparketgulv er lagt af Kastrup Gulve, som har stor erfaring med den krævende opgave, det er at lægge et nyt sildebensparketgulv én stav ad gangen. Omhu og perfektionisme går igen i de løsninger Kastrup Gulve tilbyder, hvad enten det er på store slotte, i virksomhedsdomiciler eller i private hjem. En ekstra fordel ved

at få lagt det helt nye sildebensparketgulv var, at der samtidig var muligt at etablere gulvvarme i lejligheden. I lejligheden på Frederiksberg Allé var det også en helt særlig udfordring, at én af stuerne er helt rund, og at rummene generelt har en speciel udformning. Anja Olsen siger: ”Man må sige, at gulvmanden har slidt i det for at lægge gulvet så fint. Det har været spændende at følge især i vores runde stue, hvor han begyndte med det længste forløb på midten og så arbejdede sig ud i siderne. Resultatet af det store arbejde er fantastisk harmonisk igennem hele lejligheden, selv den mindste gang er blevet en del af helheden.”

Symmetri og harmoni Før parret besluttede sig for at få lagt det nye gulv, var de rundt og se på andre gulvleverandørers produkter, men besluttede sig for Kastrup Gulves løsning, fordi produktet var af bedst kvalitet. De har ikke fortrudt deres valg: ”Det er en særlig smuk detalje, at Kastrup Gulve har fået lagt gulvet i symmetri, så det er harmonisk over det hele. I vores runde stue kan man virkelig se håndværket – på de der små finesser. Vi overvejede også lange, lige egeplanker, men sildebensparket er noget helt særligt.

Også de øvrige detaljer i lejligheden er der kælet for. Herreværelset og dagligstuen er lagt sammen til et køkkenalrum, og derfor blev en stukkatør involveret, så den oprindelige stuk i herreværelset blev reproduceret og nu omkranser hele loftet i køkken-alrummet. I møbleringen af lejligheden har gulvene også spillet ind, ikke bare er det sparsomt med tæpper, men parret har også anskaffet nye Arne Jacobsen stole, netop fordi de står godt sammen med gulvet. Og slutresultatet er en fornøjelse at bo i: ”Selv coronanedlukningen er ikke så slem, når jeg skal være i mit nye hjem”, slutter Anja Olsen.

Kastrup Gulve Kildebrønde Landevej 6 · 2670 Greve · Tlf. 69 69 76 07 · kastrupgulve.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 59


Mit Østerbro Forårsfavoritter

Kastellet

5 forårs-

favoritter

Det gamle forsvarsværk, der pryder Østerbro er en fryd for øjet. Med højbelagte græssletter, vand, fugleliv, fine gamle bygninger og Den Engelske Kirke, som er opført i 1885 må du ikke snyde dig selv for. Absolut et perfekt spot for dig, der skal ud at søndags – slentre.

Fotografens UDSIGTSFAVORITTER Berit er 41 år, Østerbroborger, samt freelancefotograf og skribent. Følg hende på Instagram: Photobymarker

Svanemølle Strand Der er noget dragende ved vandet – at blive blæst igennem, og nyde det smukke syn af det uendelige, fascinerende hav. Svanemølle Strand er ingen undtagelse. Vores allesammens fantastiske strandoase er smuk på alle tider af året.

Konditaget i Nordhavn Her får du både udsigt til at komme i bedre form og en flot udsigt over bydelen med de smukke bygninger og vandet i baggrunden, Jeg kan kun anbefale at slå begge dele sammen: De 100 trappetrin sørger for, at du får pulsen op, og så kan du jo træne videre, når du er kommet helt frem. Men først må du nyde den smukke udsigt. Fra alle sider!

Kalkbrænderihavnen De karismatiske kraner og Svanemølleværket fra 1953 giver området sin helt egen profil. Et stenkast fra liv og glade dage på Østerbrogade, hvor byens puls er høj, kan du for en stund glemme alt om hverdagens støj.

60 / Mit Østerbro

Restaurant Silo i Nordhavn Fra toppen af den flotte bygning på 17. etage har du et et fantastisk view! Her kan du nyde både udsigt og god mad på én og samme tid.


Mit Østerbro

EVENTYRBLOMSTER By Helmig Art Udstiller og holder workshops i Galleri Bredgade 22 i perioden 28. april til 11. maj 2021

På workshoppen lærer du at lave dine helt egne eventyrlige blomster af crepepapir. Alle kan være ved. Ta’ dine veninder med og få en kreativ oplevelse i et af Københavns bedst beliggende gallerier. Få mere information om workshoppen ved at følge Eventyrblomster på instagram @eventyrblomster

Du kan købe blomsterne via instagram @eventyrblomster eller i butikken Another View, Store Kongensgade 85, 1264 København.

Et eventyr folder sig ud, når man bevæger sig ind i Helmig Art’s eventyrlige verden. Hver enkelte blomst er unik og håndlavet med stor kærlighed for detaljen. Blomsterne er lavet i italiensk crepepapir med stilke der kan formes i mange retninger. Brug de unikke håndlavede blomster alene i en slank vase, flere sammen med grene fra haven eller som en stor buket der bringer solskin ind i hjemmet.

Helmig Art v/Mette Helmig │ Islands Brygge 48 │ 2300 København S │ Tlf. 22 44 34 44 Mit Østerbro / 61


Mit Østerbro

62 / Mit Østerbro


Brudgom i 2021? Find inspiration på vores hjemmeside eller kig forbi vores butik på Esplanaden 5, København K Esplanaden 5, 1263 København k - www.deerest.dk Mit Østerbro / 63


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Drømmekage-snegle

Svampet, blødt brød med drømmekagefyld. Mums det smager bare godt. Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro!

DRØMMEKAGE

FYLD

30 g gær 2,5 dl sødmælk (brug evt. havredrik) 80 g blødt smør 80 g sukker 1 tsk salt 450 g hvedemel 1 æg

225 g brun farin 125 g smør 1 dl mælk 175 g kokosmel

FREMGANGSMÅDE ●

K om alle ingredienser i en gryde og varm op til det kommer op og koge og tag herefter gryden af varmen.

L ad fyldet køle af til dejen er hævet færdig.

R ul ud til en firkant, og smør fyldet på. Fold den ene ende ind mod midten og den anden hen til kanten og rul som en klassisk snegl eller som en snurre.

L ad efterhæve i 10-15 min og pensl med et æg.

T ænd ovnen på 180 g varmluft og bag i 12-15 min.

FREMGANGSMÅDE ●

L un mælken til den er fingervarm, kom mælken i gæret. Kom sukker og salt ved og rør til gæret er opløst. Herefter kommes ægget i.

K om melet i lidt efter lidt. Når melet er kommet i, kommes det bløde smør i. Dejen skal røres til den er helt blank og smørret er fordelt i dejen.

S æt dejen til hævning i 1 time.

Lav drømmekagefyldet, imens dejen hæver.

64 / Mit Østerbro


MitMit Østerbro Østerbro / 65 / 65

ROERVIGSTREETFOOD.DK ROERVIGSTREETFOOD.DK ROERVIGSTREETFOOD.DK

@ROERVIGSTREETFOOD @ROERVIGSTREETFOOD

FORSKELLIGE DELE AF VERDEN. DEJLIG MAD OG DRIKKE. I VORES ØL- OGSTREET VINBARFOOD FINDER DU ALTID MERE ENDMED 75 BESØG RØRVIG OG FÅ FYLDT MAVEN I VORES ØL- OG VINBAR FINDER DU ALTID MERE END 75 FORSKELLIGE STÅR SLAGS SPECIALØL, LIGESOMLÆKKER VI HAR OPMAD TILFRA 20 MADBODERNE KLAR TIL AT SERVERE DEJLIG MAD OG DRIKKE. FORSKELLIGE SLAGS SPECIALØL, LIGESOM VI HAR OP TIL 20 SLAGS FADØLDELE PÅ HANERNE. FORSKELLIGE AF VERDEN. SLAGS FADØL PÅ HANERNE. MADBODERNE STÅR KLAR TIL AT SERVERE LÆKKER MAD FRA I VORES ØLOG VINBAR FINDER ALTID MERE END 75 FORSKELLIGE DELE AFDUVERDEN. FORSKELLIGE SLAGS SPECIALØL, LIGESOM VI HAR OP TIL 20 FADØL PÅ HANERNE. I VORES ØL- OGSLAGS VINBAR FINDER DU ALTID MERE END 75 FORSKELLIGE SLAGS SPECIALØL, LIGESOM VI HAR OP TIL 20 SLAGS FADØL PÅ HANERNE.

@ROERVIGSTREETFOOD @ROERVIGSTREETFOOD

ROERVIGSTREETFOOD.DK

STÅR FORÅRET PÅ EN TUR TIL STÅR FORÅRET PÅ EN TUR TIL ODSHERRED OG RØRVIG? ODSHERRED OG RØRVIG? STÅR FORÅRET PÅ EN TUR TIL BESØG RØRVIG STREET FOOD OG FÅ FYLDT MAVEN MED BESØG RØRVIG STREET FOOD OG FÅ FYLDT MAVEN MED DEJLIG MADPÅ OG DRIKKE. STÅR FORÅRET EN TUR TIL ODSHERRED OG RØRVIG? DEJLIG MAD OG DRIKKE. MADBODERNE STÅR KLAR TIL AT SERVERE LÆKKER MAD FRA ODSHERRED OG RØRVIG? MADBODERNE STÅR KLAR TIL AT SERVERE LÆKKER MAD FRA FORSKELLIGE DELEOGAFFÅVERDEN. BESØG RØRVIG STREET FOOD FYLDT MAVEN MED


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Forårsopskrift

Cremet risotto

Tekst og foto: Oliviers & Co

Risotto er en fantastisk klassiker fra Italien, der kan laves i mange skønne versioner. Her får du opskriften på en forårsudgave med grønne asparges, friske rejer og krydderurter. Hemmeligheden bag en vellykket risotto er at ramme den rette konsistens. Carnaroli risottoris er kendt som kongen af risotto, fordi sorten er fantastisk til at absorbere væde og smag fra de øvrige ingredienser under tilberedningen, og dermed får du nemt den rigtige cremede konsistens.

DET SKAL DU BRUGE (4 personer) ● 2-3 skalotteløg, fintsnittet ● 2 fed hvidløg, fintsnittet

●750 ml bouillon

væden til sig, hældes den resterende vin over, mens du fortsat rører rundt.

● 100 g rejer

Hæld derefter bouillon over lidt efter lidt, og lad risene opsuge væsken. Gentag dette, mens du rører rundt, til risene har den ønskede konsistens. Foretrækker du risene al dente, skal du ikke nødvendigvis bruge alt bouillonen.

(grøntsags- eller hønsebouillon)

● 2 dl hvidvin ● 350 g risottoris, skyllet, fx Carnaroli

risottoris fra Oliviers & Co

● Friske krydderurter, fx timian, skyllet ● God olivenolie til stegning, fx La

Classique ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

● Flagesalt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Varm en høj pande op til medium varme med 2-3 spsk olivenolie. Svits først hvidløg og skalotteløg på panden i ca 7 min, til løgene er klare uden at tage for meget farve.

● 1 bundt asparges, vasket og

Kom risene på panden med hvidløg og skalotteløg, og rør rundt i ca 2 min.

● 75 g revet parmesan

Hæld den første dl hvidvin over, mens du rører rundt. Når risene har suget

skåret i mundrette stykker

66 / Mit Østerbro

med asparges og rejer

Vend revet citronskal, parmesan, asparges og rejer i under omrøring i 1 minuts tid. Smag til med salt og peber – og eventuelt en smule citronsaft. Anret på middagstallerkner, top med lidt god græsagtig olivenolie eller evt. trøffelolie, friske krydderurter og lidt friskrevet parmesan. Serveres straks. Bon appetit Find inspiration og flere opskrifter fra Oliviers & Co med udgangspunkt i sæsonens råvarer, god olivenolie og Middelhavets delikatesser på oliviersogco.dk


EKSKLUSIV NYHED FRA PHILADELPHIA

- med smag af trøffel

Nyd den nye Philadelphia Trøffel, med en cremet og delikat smag. Prøv den på et stykke friskbagt brød, en lækker TUC kiks eller på din hjemmelavede pizza.

Velbekomme!


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Kokostærte med mangocurd og marengs Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro!

varme end 82 grader. Stop ikke med at piske, da æggene kan samle sig til røræg.

MANGOCURD 250 g mangopuré 2 citroner 3 æg 150 g sukker 2 tsk majsstivelse 100 g smør

FREMGANGSMÅDE ●B rug saften fra 2 citroner og bland med majsstivelse i en skål, der kan tåle at komme over vandbad. ●

K om herefter æg, mangopuré og sukker i.

K om skålen over vandbad ved lidt over middelvarme og pisk indtil den tykner. Den skal have en marmelade konsistens. Mangocurden må ikke få mere

68 / Mit Østerbro

N år cremen er tyknet, piskes koldt smør i lidt efter lidt.

MANGOPURÉ 250 g frosne mango 1/2 dl vand

FREMGANGSMÅDE ●K om mango og vand i en gryde. Lad det stå ved svag varme og kog mangoen mør. ●

N år mangoen er mør, kommes det hele i en blender og blendes helt glat og den er klar til at komme i mangocurden.

MARENGS UDEN GLUKOSE 120 g sukker 120 ml vand 120 g æggehvide 1 spsk sukker

FREMGANGSMÅDE ●K om 120 g sukker og vand i en gryde og varm sukkermassen op til 120 grader. ●

P isk æggehvide op med 1 spsk sukker til det er en marengs og herefter kommes den varme sukkersirup i. Marengs skal køres i røremaskinen til den er kold, og den er klar.


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Solen skinner, fuglene kvidrer og nætterne bliver lysere. Med andre ord foråret er på vej!

Bestil dine sushi-favoritter hos Karma Sushi Trianglen og tag dem med på picnic i Fælledparken.

Vi holder åbent  mandag-søndag fra kl. 16.00-20.30 Karma Sushi │ Trianglen 4 │ 2100 København Ø │ Tlf. 44 45 45 45 │ trianglen@karmasushi.dk │ www.karmasushi.dk Mit Østerbro / 69


Mit Østerbro

Overgang fra metro til

ØSTERPORT STATION er klar

Der har været fuld knald på byggeriet omkring og på Østerport Station siden 2012, hvor metroselskabet startede sin udgravning. Nu er det uhyre tæt på, at den gangtunnel, trappe og elevator, der skal binde metrostationen og Østerport Station tættere sammen, åbner. Bagefter skal stationspladsen i gadeplan indrettes.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Jacob Laursen

B

yggerodet har stået på i så mange år, fordi man har renoveret gamle bygninger, anlagt en metro, bygget nye kontorbygninger og forskellige adgangstunneler m.m. Alt sammen samtidig med, at vej- og togtrafikken er blevet opretholdt, og at entreprenørerne har skullet tage hensyn til de meget specielle undergrundsforhold og historiske bygninger.

70 / Mit Østerbro

Men nu er man endelig ved at være (næsten) færdige med byggeriet, selv om metroselskabet ikke vil oplyse, hvornår gangtunnelen, trappen og elevatoren åbner. De har blot lovet, at inden påske fjernes krydsfineren, og glasdørene åbnes. Men i skrivende stund, er intet endnu sket, så det bliver spændende, om løftet kan holdes. Der står i hvert fald intet om åbningen på metroselskabets hjemmeside. Men det bliver dejligt at slippe for de store, ucharmerende presenninger ved stationen, der så længe har plaget østerbroerne og de mange tilrejsende.


Mit Østerbro

Fra hvid ælling til rødbrun svane Mens stationsbygningen er blevet renoveret, og står smuk tilbage i dag, er den blevet omringet af moderne bygninger på begge sider. På den vestlige side er Fokus Assets Management kontorbygning, der er blevet forvandlet fra en hvid ælling til en rødbrun svane, der matcher Østerport Stations farve fint. Mod øst ligger metrostationen, som dukkede op for to år siden, da Cityringen blev indviet med de midlertidige trapper og omveje hen til stationen. Rystelser fra metrobyggeriet betød, at stationens gavl ud mod Østbanegade kunne falde sammen. Derfor måtte man rive muren ned og forstærke fundamentet under bygningen. Konstruktionen blev ændret, så den nye konstruktion, der kommer op af jorden, ikke kommer i kontakt med den gamle togstation rent fysisk.

Midlertidig station Men lad os lige se på, hvad der blandt andet er blevet renoveret i den ikoniske bygning, som stationen er. For to år siden indviede trafikminister Benny Engelbrecht renoveringen af den oprindelige stationsbygning fra 1896-97 tegnet af arkitekt Heinrich Wenck. Den var dengang tænkt som en midlertidig station, der skulle være udgangspunkt for kystbanen nordpå. Men i 1917 blev den forbundet med Hovedbanegården, og den har siden været travlt knudepunkt. Med etableringen af metrolinjerne M3 og M4 er den daglige gennemgang af passager vokset fra omkring 25.000 til 45.000 per dag. Da arbejdet med renoveringen af stationsbygningen startede i 2016, skulle stationen så vidt muligt tilbageføres til sit oprindelige udseende. Som led i renoveringen har man nærstuderet bygningens originale tegninger, og flere steder er stationen ført tilbage til sin oprindelige form. Det gælder for eksempel de oprindelige rumhøjder, der er opnået ved at fjerne flere lag af senere tilførte lofter, som gennem tiderne har tildækket de oprindelige lofter. De originale farvekoder på blandt andet bygningens træværk er blevet identificeret og ført tilbage til sit gamle udtryk. Bygningens bindingsværksfacader og

tag er også blevet renoveret, ligesom det originale terrazzogulv er genetableret. Når metroen indvier det seneste byggeri, som skal binde metro og station sammen, kan man blandt andet møde to glasskydedøre, som gør, at man kan forlade stationsbygningen i den vestlige retning ud mod metroen på en rulletrappe fra gadeplan og ned til Cityring M3. Vi krydser fingre for, at de nye tiltag åbner efter tidsplanen, så turen fra og til Østerport Station og metroen bliver en nemmere og smukkere affære.

Mit Østerbro / 71


Jeg elsker mågerne

De fortæller mig, der er vand i nærheden

Mit Østerbro Portræt

Politiker Bertel Haarder (V) savner flere parkeringspladser på Østerbro, men glæder sig over muligheden for at bade året rundt, den hyggelige landsbystemning – og sin egen have, der er vild med vilje. Af: Stine Troense - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

E

gentlig skal han deltage i et Nordisk Rådmøde, som i denne tid selvfølgelig er online, men det kan vente. Bertel Haarder slukker i hvert fald for lyden på sin mobil, stopper en sofapude bag ryggen og siger: Spørg løs. I 1975 flyttede Bertel Haarder, hans hustru og deres to små drenge til Østerbro. Det var dog ikke bydelen som sådan, der trak. Det var snarere et rødt hus på A.L. Drewsens Vej i Rosenvænge-kvarteret. ”Jeg var opstillet i Københavns Amt, så det var faktisk ikke så godt at bo i Københavns Kommune. Men vi kunne ikke stå for det hus. Vi havde råd til det, fordi lægen, der boede i huset, beholdt sin praksis i det. Utallige østerbroere husker venteværelset, som også var vores spisestue. Alle mulige syge børn kom og suttede på vores børns legetøj. Det har jeg siden tænkt, nok ikke var så godt," siger Bertel Haarder. Lægepraksissen er for længst fortid, og for 12 år siden solgte Bertel Haarder huset til sit ældste barn, som bor i det med sin familie. Selv købte han nabogrunden og fik bygget et fint træbeklædt hus i to etager, som han og hans hustru stadig bor i.

72 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Portræt

Lyden af sin barndom Til spørgsmålet om, hvad det bedste ved Østerbro er, svarer Bertel Haarder uden tøven: ”Nærheden til alt. Inklusiv nærheden til vandet. Jeg er vokset op ved Flensborg Fjord. Nu kan jeg ikke se vandet, men jeg kan fornemme det og lugte det. Og mågerne fortæller mig, at det er der. Derfor elsker jeg lyden af måger: De er lyden af min barndom, og de fortæller mig, at der vand i nærheden.” Bertel Haarder bader i Øresund hver morgen, året rundt. Og han er en habil svømmer. ”Der var engang en roer, der genkendte mig i vandet og blev ved med at råbe mit navn. Jeg råbte tilbage, at han skulle klappe i. Senere beklagede roklubben, at et medlem havde opført sig utilbørligt over for mig. Men sandheden er jo nok, at jeg var svømmet for langt ud,” smiler Bertel Haarder.

En have skal ikke være for pillet Bertel Haarder kalder sig selv en ”ivrig havemand.” Han dyrker tomater og blomster, men mener faktisk, at en have som udgangspunkt skal kunne passe sig selv, fordi en vild have tiltrækker mere liv. Derfor har han anlagt en blomstereng i stedet for græs. ”Det er noget af det bedste, vi har gjort. Jeg er stensikker på, at vi kommer til at bo her resten af vores liv. Det er oplagt, også selv om vi bliver gamle, og en af os skulle blive alene. Vi er jo også følelsesmæssigt knyttede til stedet", siger Bertel Haarder, der gerne betaler den ”gebommerlige” grundskyld, der følger med grunden.

Til vands og på ski Bertel Haarder kom i Folketinget samme år, han flyttede til Østerbro. Han har adskillige ministerposter bag sig og er det længst siddende nuværende folketingsmedlem. Han har altid brændt for sin sag, som Berlingske skrev, da han sidste år fyldte 75. Bertel Haarder brænder måske ikke lige frem for at fortælle om sit forhold til Østerbro, men han er god for en anekdote eller tre om sit yndlingskvarter. Kender du for eksempel den om Bertel Haarder, der en morgen svømmede ud fra Svaneknoppen og stødte ind i den ungarske ambassadør, der var en endnu større vandhund end Bertel Haarder selv? Så fik de to herrer sig en god snak, inden dagens dont. Eller hvad med dengang i 2010, hvor Bertel Haarder tog fusen på de festklædte gæster, der også skulle til prisuddeling på Statens Museum for Kunst: ”Der var faldet 20 centimeter sne. Jeg ville ikke ulejlige min ministerchauffør, så jeg tog den på ski gennem Østre Anlæg.”

”Jeg forstår ikke al den trafik ud til genbrugspladsen med haveaffald. Jeg har ALDRIG afleveret noget. Det er altid blevet til kompost. Det er blevet en trend, at vi skal have mindre monokultur og mere variation.” Har du været forud for din tid? ”Ja, måske lidt. Men det er dejligt at se, at tankegangen griber om sig. At det hele ikke skal være så pillet. Det er faktisk kun træer, man skal huske at beskære engang imellem. For træer vedrører også naboer.”

Østerbros blondine Bertel Haarder er glad for den udvikling, Østerbro har gennemgået i de 46 år, han har boet her. Havnen er ikke længere en ”stinkende kloak,” de små lejelejligheder med petroleumsovne er blevet til flotte ejerlejligheder. og børne-familier har sat masser af liv i det gamle guldbryllupskvarter. Men Bertel Haarder savner flere parkeringspladser: ”Især det arbejdende folk med børn har brug for en bil. Og den bil skal altså parkeres et sted. Men når jeg går aftentur, kører folk rundt og rundt for at finde en plads. Jeg er imod at nedlægge flere parkeringspladser. Det er noget pjat. Planerne må komme fra Enhedsliste-beboere, der bor på kvisten, cykler rundt og ikke lever et almindeligt familieliv. Men desværre har socialdemokraterne overtaget den politik.”

Mit Østerbro / 73


Mit Østerbro Portræt

Du har jo selv garage … ? ”Ja. Jeg kunne være fløjtende ligeglad. Men jeg har ondt af eksempelvis min frisør, der betaler jeg-ved-ikke-hvor-meget i parkeringsafgift og alligevel ikke kan finde en plads til sin bil. En overgang gav jeg hende lov til at parkere ved mit hus, men det brød mine gode naboer sig trods alt ikke om.”

Det elsker Bertel Haarder også ved sit kvarter

Bertel Haarders frisør SuperCut ligger på Nordre Frihavnsgade, over for Tarp, fortæller han.

De forskellige fuglearter

”Tarp, min elskede boghandel med hunden, vi alle sammen skridter over på fortovet. Det er en af de hyggelige ting ved vores landsby. Jeg hilste på Lady så sent som i går. Gamle fru Tarp siger, den er en blondine. Og det er den jo også: Østerbros blondine.”

”Vi har mange fugle på Østerbro, ikke kun i haverne. Der er mejser, musvitter, gråspurve, solsorte og skovspurve. Jeg har også hørt grønirisk, rødhals, gransanger, gærdesmutter og gærdesanger. Alle kan lære at skelne fuglesang. Googler du ”gransanger,” kan du høre, hvordan den lyder. Du skal selvfølgelig vide, der er noget, der hedder en gransanger… og hvorfor er der så gransangere her, hvor der ikke er graner? Forklaringen er nok, at gransangeren ikke ved, at den er gransanger,” siger Bertel Haarder.

På vej mod nye projekter Bertel Haarder genopstiller ikke til næste folketingsvalg. Han mener, han har aftjent sin værnepligt som politiker. Betyder det mon, vi kommer til at se endnu mere til ham i lokalområdet? "Jeg er allerede en flittig cyklist, går ture på især Holmens Kirkegård, i Østre Anlæg og Aarhusgade-kvartet og kommer ofte i Frihavnskirken. Dét kommer ikke til at ændre sig,” siger Bertel Haarder, der blandt andet regner med at skrive videre på sine erindringer – flere forlag har allerede smidt slæberne ind – og så er der vist også noget med et museum og en danmarksudstilling. Måske Østerbro lige frem bliver en del af dén. Hvem ved?"

De gigantiske gamle træer Bertel Haarder holder af de store træer, der er karakteristiske for Rosenvænget, hvor han bor. I sin egen have har han en gammel eg, som især er flot, når solen går gennem den. Han har også et japansk tempeltræ, som er ”fabelagtig frodigt”, og som muligvis er det største af sin art i Danmark. Bertel Haarder mener, at mange af Rosenvængets træer er blevet beskåret for meget i år. Og han er harm over, at et af kvarterets markante træer på omkring 150 år er fældet: ”Jeg nåede ikke at gribe ind. Jeg forstår ikke, hvorfor man vælger at bo her, hvis man ikke kan lide gigantiske træer.”

BERTEL HAARDER: ●

M edlem af Folketinget for Venstre siden 1975

76 år

Præsident for Nordisk Råd

Formand for Udenrigsudvalget

Formand for Detdonerer Kongelige min Teaterkrop Jeg

til videnskaben. Det er sådan, jeg ● Længst siddende nuværende medlem af Folketinget undersøger tingene. Jeg er min ● Genopstiller ikke til næste folketingsvalg egen forsøgskanin ● Gift med Birgitte Haarder

74 / Mit Østerbro

● ●

Har adskillige ministerposter bag sig

Fire børn og otte børnebørn


STAY STAY SEAPORT STAY KASTELLET STAY BRYGGEN

VISIT US ON

WWW.STAYAPARTMENTS.DK


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN Rå bynatur Hvis I hungrer efter lidt natur, behøver I ikke at tage på en dagsrejse for at ramme noget skov og uspoleret natur. Vi har samlet en række naturområder tæt på byen, hvor I kan opleve et rigt dyreliv og dejlig frisk forårsluft. Blandt andet Mølleøen, der løber hele vejen fra Buresø, og løber ud i Øresund lige ved Svanemøllen. Langs åen er der mange fine naturoplevelser. Foto: Julie Grath

Flere naturområder i og omkring København: bornibyen.dk/koebenhavn/articles/ naturomraader-taet-paa-koebenhavn

Foto: Børn i byen

Tour de legeplads Ungerne elsker sikkert at komme ud og lege, og mor og far vil gerne hygge med en kop kaffe to-go i en skøn solstråle. Intet kombinerer de to ønsker bedre end en familietur på legepladsen. Skal I nå forbi flere legepladser på jeres tur, vil vi foreslå Fælledparken, der byder på den ene temalegeplads efter den anden – både tårnlegepladsen, trafiklegepladsen og sanselegepladsen er klart et besøg værd. Flere temalegepladser: bornibyen.dk/koebenhavn/ articles/guide-7-seje-temalegepladser

Kirsebærtræ-safari Det er den tid på året, hvor træerne springer ud, og foråret virkelig står i fuld flor! Nyd synet af lyserøde kirsebærtræer så langt øjet rækker her på jeres eget Østerbro. Langelinje Park er nemlig leveringsdygtig, når det kommer til forårsblomster. Bare husk at holde god afstand til andre, Foto: Romeika Cortez

når I besøger den populære destination. Flere kirsebærtræer: bornibyen.dk/koebenhavn/articles/ 26232-guide-her-kan-i-se-paa-kirsebaertraeer-i-byen

76 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Foto: Romeika Cortez

Børn på hjul Rul ud i forårssolen med fuld fart på løbehjulet, rulleskøjterne, cyklerne eller hvad I ellers har af scootere og segboards derhjemme. Byen bugner af sjove spots for børn på hjul, og et af stederne er selvfølgelig den skønne skaterpark i Fælledparken. Flere gode spots for børn på hjul: /bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/guide-de-5-skaterbaner

Årets første is Forår betyder is! Byens isbarer er nemlig så småt kommet i gang med sæsonen, og langer den ene lækre is efter den anden over disken. Har I mon en favorit-isbar på Østerbro? Vi har 5 styks, som I er nødt til at besøge dette forår! De bedste isbarer på Østerbro: bornibyen.dk/ Foto: Paradis Is

koebenhavn/articles/26340-de-5-isbarer-paa-oesterbro

Turist i egen by bruge byen. Tag familien under armen, og leg turister i egen by! I kan for eksempel lægge vejen forbi Amalienborg til et vagtskifte, gå en tur på kastellet eller hilse på Den Lille

Foto: Social Foodies

Havfrue. Flere must sees med børn i København: bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/must-sees-med-boern-i-koebenhavn

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius

Mit Østerbro / 77

Foto: Terry McLaughlin, Copenhagen Media Center

Foråret og den gradvise genåbning indbyder til igen at


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Solrig soulbombe fra danske

BAUN Af: Kristian Shaw-Mathiassen Fotos: Klara Løkke

S

oulsanger og jazzpianist, BAUN, er lige nu aktuel med debutsinglen "The Mask". En indsprøjtning af livsglad lyd – medicinen alle efterhånden hungrer efter i disse tider. De liveindspillede og dansevenlige grooves rammer lige i hjertet med omkvædet "It's time to drop the mask”. Referencen er selvfølgelig ikke til vores kære mundbind, men til at vi skal turde være os selv og droppe facaden! For BAUN personligt, er sangen et oprør mod egen forstillelse. Det er specielt relevant i social media tidsalderen, hvor vi gemmer os bag filtre og flygter fra, hvem vi i virkeligheden er. Selv fortæller BAUN om sin musik: ”I denne digitale tid tror jeg mange hungrer efter mere menneske og mindre computer. BAUN er håndspillet musik og skal mærkes i både krop, sind og sjæl. Jeg er SÅ klar til at sende en masse musik og kærlighed ud til folket!" Vi mødte BAUN til en kop kaffe i solen på Upsalagade hvor sangeren er vokset op. Din musik er meget live og energisk. Hvordan starter din kreative proces? "Det er meget flydende. Men jeg synger, spiller, laver lyde og mundpercussion på daglig basis og har måske tusind memoer på min iphone, fra grooves og skøre indfald til skitser og færdige sange. At lytte til disse er en god kreativ kickstarter! Ved klaveret sker der også mange ting i kreative baner. Sommetider har jeg sat mig for på forhånd at skrive en sang eller lave et arrangement, men ofte kommer idéerne i tide og utide, og så må jeg være lydhør og huske dem mens de hænger i luften som sæbebobler". Hvordan har det været at vokse op på Østerbro? "Dejligt. Jeg voksede op på hyggelige og dynamiske indre Østerbro med Østre Anlæg som frirum og vild baghave og flere gode venner (som jeg stadig ser) lige

78 / Mit Østerbro

ovre i Kartoffelrækkerne. Jeg gik til sammenspil på Nøddeknækkeren i en baggård til Østre Farimagsgade, og lavede faktisk også diasshow i 9. klasse om gaden". Hvilke minde fra bydelen vil du aldrig glemme? "Jeg har mange gode minder. Bl.a min ven Ejnar som var omtrent tres, da jeg som otteårig traskede ind i hans butik på Upsalagade og sagde: hej! Han sad og røg pibe og solgte piber og klasselotteriet og havde en rughåret gravhund som hed Bine og en grøn papegøje som hed Albert. Jeg fik matadormix, én til hver hånd, og en sludder igennem mange år. Han introducerede mig også til snus i næsen! Et andet minde der er knyttet til et fysisk sted er mine seks år som arbejdsdreng på Øbro Træ, hvor jeg fejede pladsen, stak-i-rend, sorterede teaktræ og ordnede listereolen. Blev aldrig helt stærk i håndværker jargon, men fik mange fine oplevelser med mine voksne kollegaer, lært at løfte rigtigt, trænet min rydde-op-sans og dyrket min interesse for træ." Hvad er dit favorit Ø-sted? WHavde den store oplevelse for nogle år siden at spille Jordens Søjler i Østre Gasværk. Den bygning er fantastisk og fuld af stemning, og med det smukkeste tag af træ. Derudover kunne jeg godt lide Kruts Karport, som dog lukkede for nogle år siden. En café med historie, personlighed, prof whiskysmagning og ægte absint i baren"! Hvor er det bedst at høre live musik på Østerbro? (Vi begynder så småt at håbe på koncerter her til sommer!) Mit indtryk er, at Ø godt kunne bruge lidt flere steder med levende musik. Krudttønden er jo et hyggeligt sted, hvor jeg har spillet et par gange. Men jeg ville gerne spille noget oftere i mit gamle hood, måske en special event intim koncert i Villa Kultur, eller en lidt større koncert i Parken".


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Lyt til “The Mask” fra BAUN lige nu på din favorit streaming tjeneste.

Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Guide

Lad os komme afsted Vi er formentlig ikke de eneste, der glæder os vanvittigt til en frisørtid, eller i det hele taget til at det ganske danske land begynder at åbne mere op. Længe har vi forsøgt at hjælpe de lokale steder, og nu gælder det for alvor om at blive ved! Det er naturligvis en gradvis åbning, og vi må stadig væbne os med tålmodighed, men lad os få booket tider til restauranter, cafeer, frisører, tatovører osv. Her kommer vores bud på, hvor du kan starte.

Af Pernille og Marie, City Hearts

NORDISK FALAFEL NORDISK FALAFEL

VI GÅR FORÅRET I MØDE og det skal fejres med noget køligt velsmagende med skumkrone. Bicycle Brewing er et fantastisk koncept, hvor man i den grad kan tale om at gøre sin passion og hobby til sin levevej. Ægteparret, Kristina og Alex, har sammen startet Københavns mindste brygpub, hvor du både kan se hvordan produktionen foregår (Ålborggade 20) og købe deres produkter i deres Cidery & Bottle Shop (Århusgade 27). De er ikke bange for at eksperimentere med forskellige smagsnuancer, og hvis du er nysgerrig, så hold dig endelig ikke tilbage. Her kan du få kyndig og venlig vejledning og en masse spændende historier om produkterne. Nørderi når det er bedst.

SELVOM MANGE MÅSKE har fået meget pizza på det sidste, synes vi stadig, du skal besøge Stefanos. For her er pizza ikke bare pizza, og de tilbyder også lækre og smagfulde pastaretter, sandwich og burgere. Derudover kan du vælge mellem både vegetariske, veganske og glutenfri KCAL FACTORY pizzaer. Der er kælet for detaljerne, og det er Østerbros mest smilende og festlige betjening, du finder her. Hvorfor ikke nyde en nr. 22 (Østerbros Favorit) og et glas hvidvin i solen på Tåsinge Plads?

GØR DIG SELV EN TJENESTE og book bord hos Gro Spiseri. Her må du gerne have ekstra høje forventninger både til maden og lokationen. Du kommer nemlig til at indtage din mad højt oppe på en smuk tagterrasse i et drivhus. Her kombineres en helt unik madoplevelse med de mest stemningsfyldte omgivelser. Et lille team at dygtige kokke tilbereder maden, og den uformelle stil med at dele retterne skaber en rolig og afstressende atmosfære. Menuen skifter efter sæson for at sikre de bedste råvarer og kommer fra lokale producenter, der lægger stor vægt på økologi. Østerbros grønne oase er uden tvivl et must.

Find de lokale perler og bliv opdateret på byens events med vores app City Hearts

80 / Mit Østerbro

DU TRÆNGER MED GARANTI også til at få plejet lokkerne, og i den forbindelse synes vi, du skal tage et kig på Greenhair. Her er der fokus på den enkelte og på, at alle skal føle sig trygge og velkomne. Ejeren, Julie, lægger stor vægt på at produkterne er skånsomme for både brugerne og miljøet. Derfor er dette sted ideelt til børneklip, da der netop er fokus på gode produkter og ikke mindst personlig SANDWICH service. Så giv dig selv CLAUSENS selv, eller den mindste i familien, et pusterum og bestil en tid til forkælelse.


I det rå Nordhavn ved vandet direkte ud til Øresund med udsigt over Hellerup, Skovshoved og Hven.

Der er noget for enhver smag bl.a. Mexicanske tacos, Burgere, Pastaretter, Indiske og Thailandske klassikere. Dessertvognen har fristelser til den søde tand. Baren har et bredt udvalg og er du til en kold fadøl, specialøl, gode vine, cocktails eller en varm kop kaffe så står vi klar. Vi glæder os til at se dig!

Åbent alle dage kl.11.00 - 20.00 Til sommer udvider vi åbningstiderne i takt med vejret luner. Covid-19: Vi overholder alle restriktioner og retningslinjer, såfremt det ikke er muligt at slå sig ned hos os er vi fortsat åbne for take-away.

streetfood@docken.dk Facebook/Dockenstreetfood Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn

www.docken.dk

Metro få minutter fra Docken, Orientkaj station. Bus 164 holder på Baltikavej, lige ved Docken. Gratis parkering for gæster. Mit Østerbro / 81


Gastronomi

i København og på Alrø

Tarteletter er både blevet et hit på fine restauranter i København og på øen Alrø, hvor folk valfarter til for tarteletternes skyld. 82 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


STORE TARTELETTER PÅ LILLE Ø Drages du af landlig idyl, mens du spiser dine tarteletter, så er det Alrø, du skal tage til. Alrø ligger i Horsens Fjord uden for Odder, og øen tiltrækker ikke kun turister på grund af den smukke natur og muligheden for boltre sig i vandaktiviteter; de kommer i høj grad også for at spise de berømte tarteletter hos Café Alrø. Den lille Foto: www.cafealroe.dk

café ligger i øens fjerneste ende og er turen værd – men husk at bestille bord på forhånd, da der er rift om pladserne. Og spis ikke hjemmefra, hvis du skal spise tarteletter – der er rigelige mængder. Af: Naja Mammen Nielsen

D

e tykke og sprøde butterdejsskaller med cremet sauce og traditionel eller varierende fyld er ikke blot en gammel dansk hjemmespise. De har også fundet vej til en lang række mindre og større spisesteder.

Nogle tager det tungt – andre ta’r det letter’... Tarteletterne, som bliver serveret på Café Alrø, er ikke de små, som de fleste kender dem - men på 400 gram stykket, og de fylder en hel tallerken. Man kan derfor

Tarteletter ad libitum

snildt spise sig mæt i en enkelt. Der kan

I København er der et utal af muligheder for at bestille de cremede skaller. Her spiller de fysiske omgivelser lige så meget ind som de meget forskellige versioner af tarteletterne. Her er blot et udpluk af nogle af dem.

både bestilles med høns i asparges, laks

Tag for eksempel en tur forbi Christianshavns Færgecafé om tirsdagen. Har serveres der nemlig tarteletter ad libitum, og der er dermed garanteret mæthed i butterdej og cremet hønsekødsfyld.

En tidligere gæst har formået at spise fem

Ternede duge og brun sovs Foretrækker du det mere utraditionelle fyld, så er der mulighed for det hos Restaurant Schønnemann. Udover laks og spinat har de tarteletter med kalvetunge i ‘mushroom a lá créme’ eller friterede kalvebrisler og persillefrites. Er du mest til de traditionelle skaller, så er det klart Guldkroen, du skal lægge vejen forbi. Den brune kro, der er kendt for sin brune sovs, har sågar juletarteletter med grønlangkål, brune kartofler og skinke. Resten af året er der mulighed for at sætte tænderne i det traditionelle hønsefyld – også ad libitum. Velbekomme!

og rejer eller vegetarudgaven. Uanset fyldet er størrelsen den samme.

tarteletter, og han er blevet foreviget i glas og ramme på caféens ene væg. Til gengæld fik han en voldsom mavepine og måtte tilbringe yderligere halvanden time på restauranten, inden han kunne køre derfra.

For mere info, besøg rejsrejsrejs.dk

Mit Østerbro / 83


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Peter Pilegaard (f. 1972) er skuespiller, journalist og forfatter og har som sportsjournalist dækket international tennis for Politiken. Han debuterede i 2018 som forfatter med sportsbiografien GRUS - Michael Mortensen, som i 2019 blev kåret til Årets Sportsbog af Danske Sportsjournalister.

NYHED!

Køb den hos d in bo ghand le r el le r p å w w w . la m ber th.d k

Underholdende humoristisk og sød fortælling om en overivrig far og hans pre-teen søn, William, der leder efter den rette sport, som ifølge faren Bue, “... ethvert ungt menneske bør gå til”. William afprøver – med mere eller mindre god vilje – sportsgrene som bordtennis, vægtløftning, tennis judo, svømning og håndbold og på den vis bliver de forskellige discipliner beskrevet med et glimt i øjet. Den humoristiske tone understreges af Jon Skræntskovs herlige illustrationer af et barn i nød.

Williams forhold til faren, Bue, lider en smule under dennes syn på idræt, men er til gengæld hyggeligt og nært omkring det ugentlige far-ritual, med fælles madlavning. Bogen er skrevet som en slags ugentlig “dagbog“, hvor Williams oplevelser indenfor sport opleves i erindringsglimt under netop disse hyggelige køkkenscener. Køb bogen hos din boghandler eller på www.lamberth.dk

84 / Mit Østerbro Annonce Jagten på en sport.indd 1

12.02.2021 15.22


Mit Østerbro Smag på Østerbro

CITRON TÆRTE I NORDHAVN Vidste du, at Andersen & Maillard i Nordhavn har den bedste og mest sirlige citron tærte i hele april?

Andersen & Maillard, Gøteborg Plads, Nordhavn

Byens BAGERE TIVOLI KAGER En bestseller fra Breadhouse-bakery er tivoli kagen, der består af mazarinbund, flødecreme, æble marmelade, ribsgelé, rom og marengs.

BreadHouse Bakery Østerbrogade 149

ØSTERBROS NYE BAGER UMIDDELBAR Hvis du lægger vejen forbi Østerbrogade, har du alle tænkelige grunde til at stoppe op og gå ind i bageriet umiddelbar. De har det lækreste udvalg af snegle og wienerbrød som er alle baseret på croissantdej rullet med smør. Udvalget af surdejsbrød og rugbrød er i den grad vanedannende. Alle deres brød er økologiske og kvaliteten er høj. Udvalget af sneglene bliver løbende opdateret afhængigt af årstiden og sæsonernes udvalg.

Umiddelbar Østerbrogade 103, 2100 kbh Ø

FLØDEKAGEFREDAG HOS MEYERS BAGERI Den første fredag hver måned sætter Meyers Bageri en ny flødekage på programmet, som kun kan fås hver fredag måneden ud. Kagerne henter næring i Danmarks stolte flødekagetraditioner, men vil også stikke en smule af i forskellige retninger.

Meyers Bageri Classensgade 33

MOFFEBRØD FRA BAGT Bagts signaturbrød, Moffe-brødet, er et langtidshævet surdejsbrød bagt på ægte fransk bagetradition. En teknik bageren har taget med sig fra sine år, hvor han arbejdede i Paris’ gastronomi.

Fås hos Bagt på Østerbrogade 82, hvor du altid kan få 2 brød for 60,Mit Østerbro / 85


Mit Østerbro

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED

TILBUD

Ved køb inden den 1/6 2021 IVNING GRATIS NEDR e af eksisterend hus

INDIVIDUELT BYGGERI TIL STANDARD PRISER


FRA DRØ M TIL VIR KEL IGH ED

SE PLANTEGNINGER

OG BILLEDER AF VORES

Download vores brochure på combigruppen.dk

HUSE

PRISEKSEMPLER:

50 m2 55 m2 60 m2

KR. 617.000 KR. 637.000 KR. 669.000

BYGNINGSBESKRIVELSE:  Støbt sokkel  Indvendige afløbsinstallationer  Råhus inkl. døre og vinduer  Formalet udvendig beklædning  Gitterspærskonstruktion  Betontagsten  Indvendig beklædning gips eller profilbrædder  Indvendige døre og lister  El-installation  VVS-installation Isolering: Gulv 200 mm Loft 200 mm Vægge 150 mm

FRI INDRETNING: Vi laver et forslag til en grundplan og du har frie hænder til at flytte på de indvendige vægge samt døre og vinduer.

Tlf. 25 85 69 11 WWW.COMBIGRUPPEN.DK


Mit Østerbro

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter er selv indehaver af brilleforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i 15 år. Desuden er han Formand for Østerbro Handelsforening og en aktiv deltager i Østerbros lokalmiljø.

Peter Koldby skriver... GENSTART Endelig. I skrivende stund, ser det ud til at detailhandlen næsten kan være fuldt genåbnet. I den tid hvor butikkerne har været tvunget lukket, har mange butikker været afhængige af en online-synlighed og en online-tilstedeværelse. Nye tiltag som LIVE-salg på Instagram og Facebook sikrede omsætning og synlighed til trods for en nedlukket fysisk butik. Men intet at dette kan dog erstatte den fysisk købsoplevelse. Du skal ind og røre, føle og fornemme produkterne og samtale med butikkernes ansatte. Det er sådan, det skal være - også i fremtiden. Det har desværre været meget hårdt for mange butikker. Men butikkernes ansatte glæder sig rigtigt meget til at levere den bedste service og kundeoplevelse. SPIS UDE Restauranterne, barer og caféerne har glædet sig til at åbne op igen. Så jeg ser det som vores lokale borgerpligt at booke bord og lade sig teste, så vi fortsat fremover kan bevare et attraktivt spisemiljø på Østerbro. Jeg ser frem til en forårslørdag på Skt. Jakobs Plads med shopping

88 / Mit Østerbro

af lækker frugt, grønt, olie, ost og kød på det mobile Bondens Marked, efterfulgt af en frokost på den lokale restaurant på pladsen. Så book bord allerede nu. SHOP AMOK Butikkerne på Østerbro bugner af fantastiske varer, så det er bare med at komme i gang. De indefrosne feriepenge udbetales nu og det er håbet, at mange af pengene går til forbrug. Det er lige præcis nu, at dit shoppingvalg er med til at forme fremtidens butikslandskab på Østerbro. Selv de små valg betyder utroligt meget for den enkelte butik. Så gå de ekstra meter for at handle i dine favoritbutikker. Det betaler sig. OPLEVELSERNE Genåbningsplanen fra regeringen indeholder heldigvis en mulighed for, at vi igen kan besøge museerne på Østerbro. Ligeledes kan du til maj komme i biografen og opleve duften af popcorn, knasende poser, storskærm og unik lyd. Det kan næsten kun gå for langsomt. Stadig mangler vi stadionoplevelserne, men det kan ikke vare længe, før vi igen kan komme ind i og se Byens hold.


Mit Østerbro

Her er mine tips til butikker du bør besøge efter genåbningen

Ydre Ø En meget overset perle på Østerbro. Lækre produkter. Det er et kæmpesats at åbne en butik på denne del af Nygårdsvej. Et sats der må og skal belønnes med en omtale. Ydre Ø · Nygårdsvej 52 2100 København Ø Ydreoe.dk

Bagt – Boulangerie & Bageri En trend lige nu er bagerier. De skyder op rundt omkring. En flot renovering af butikken og en superflot butiksfacade hæver niveauet på Østerbrogade. Kvaliteten er indiskutabel. Alt er godt. Bagt – Boulangerie & Bageri Østerbrogade 82 · 2100 København Ø Bagt.nu

Bolia.com Det pyntede gevaldigt på facaden, at Nordea flyttede ud, og Bolia.com flyttede ind og gennemrenoverede hele lejemålet. Resultatet er ganske enkelt imponerende. Et kæmpestort plus for Østerbro. Østerbrogade 78 2100 København Ø Bolia.com

Mit Østerbro / 89


Mit Østerbro Shopping

FORÅRSFORNEMMELSER OG SANDALVEJR Shangies er en dansk sandal i et stilrent design. Kvinden bag brandet er Maria Stilov, der bor på Østerbro. Sandalen fås i masser af skønne farver til kvinder, 3 klassiske nuancer i en Unisex model, samt børnesandaler i 3 kulører. Sandalerne forhandles kun i nøje udvalgte butikker og koster fra 299,-.

Find nærmeste forhandler her: www.shangies.com

SHOPPINGspot VOIGT Den skønne broderianglaisekjole fra Moliin er en favorit i forårsgarderoben. Pris 1.499,-

EDIE

Find den Voigt på Østerbrogade 110 eller på voigt.dk

Skønne qulitede vest fra Moves. Prisen er kun 300,(Normalpris 500,-)

Kig forbi EDIE på Østerbrogade 128 www.edie.dk

DEEREST UNIKA STYLES FRA SISSEL EDELBO Alt er produceret af nøje udvalgte gamle sarier fra Indien. Ingen er ens - der findes kun en af hver. Mange forskellige modeller. Priser fra 899,-

Kig forbi butikken på Østerfælled Torv 14A eller besøg webshoppen: www.etoileetoile.com

90 / Mit Østerbro

Petroleumsgrønt jakkesæt i en lækker let italiensk uld og mohairvævning 3.499,- Vest 999,-

Deerest Copenhagen Esplanaden 5 1263 København K www.deerest.dk


Mit Østerbro / 91


Mit Østerbro Motion & Velvære

KLINISK TANDTEKNIKER FEJRER

50-ÅRS JUBILÆUM

Tandprotetikeren på Nordre Frihavnsgade kunne den 29. marts kunne 50-års jubilæum takket være et succesfuldt generationsskifte og en masse tilfredse kunder, bl.a. grundet deres høje kvalitetskrav og det faktum at de er ISO certificeret. Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

t Tandprotetikeren på Nordre Frihavnsgade 10 sidst i marts fejrede sit 50-års jubilæum er ikke hverdagskost. Årsagen er blandt andet et succes fuldt generationsskifte i 2011, hvor klinikchef Bettina Kobberø overtog klinikken efter sine forældre.

”Det er selvfølgelig noget helt specielt, at en klinik, som mine forældre har startet for mange år siden, stadig er godt kørende i dag – 50 år senere. Men det, jeg er mest stolt over

92 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

er, at både tandlæger og patienter er så tilfredse med vores arbejde, at de fortsat kommer her, efter mine forældre stoppede,” siger Bettina Kobberø. Inden Bettina Kobberø overtog klinikken efter Jette og Hans Kurt Hansen i 2011, var hun selv elev på klinikken.

Udvider for første gang i 50 år Fra den 1. maj kan Tandprotetikeren også tilbyde at behandle sine patienter i et lokale i Sundhedshus Østerbro på Vordingborggade. Flere kunder har nemlig haft udfordringer med de otte trappetrin op til klinikken på Nordre Frihavnsgade. ”Derudover tilbyder vi også at tage ud til folk i nærområdet. På den måde kan vi hjælpe eksempelvis dem,


Mit Østerbro Motion & Velvære

26 KLINIKKER I DANMARK Tandprotetikeren har 26 klinikker i Danmark og er specialister i tandproteser. De kliniske tandteknikere er specielt uddannet og autoriseret til at fremstille, indsætte og korrigere aftagelige tandproteser hos voksne samt implantatforankredeproteser i samarbejde med tandlæger.

som er sengeliggende eller for skrøbelige til at komme i klinikken. Generelt hjælper vi meget gerne vores patienter, der hvor det er muligt. Eksempelvis tilbyder vi også at hjælpe med at søge offentlige tilskud i forbindelse med behandlingen. Det sætter mange af vores patienter stor pris. Rigtige mange af de patienter vi har, er gengangere, eller patienter, som har fået vores klinik anbefalet af andre. Det er vi naturligvis super glade for,” siger Bettina Kobberø.

Tandproteser til alle aldersgrupper Tandprotetikeren er specialister i tandproteser og laver i princippet alle slags proteser, der kan tages ud af munden. Det kan være en protese, der omfatter hele munden til nogle få tænder, man mangler. Klinikken laver mange såkaldte smileproteser til især unge mennesker, som f.eks. har fået et slag i munden og mistet nogle fortænder. Det er ikke en permanent protese, men smileprotesen kan skabe stor glæde, indtil der udføres en endelig konstruktion. Så proteser er meget andet end et gebis, som mange forbinder det med. ”Der kommer alle aldersgrupper i klinikken, og vi kan lave mange ting, der ser utroligt flot ud og fuldstændig ligner de rigtige tænder,” påpeger Bettina Kobberø. Østerbroklinikken laver også hybridproteser, hvor folk får sat implantater ind hos tandlægen, hvorefter man klikker protesen på. Det skaber tryghed, at man kan klikke protesen fast, så den ikke falder ud, når man bevæger sig aktivt.

yderst tilfredse med at blive scannet i stedet for at få taget et aftryk, forklarer Betiina Kobberø. ”Det er vigtigt for os at skabe den bedst mulige patientoplevelse. Det gør vi blandt andet ved at følge med den teknologiske udvikling i trygge og sikre rammer. Vi har vores eget laboratorium i klinikken, hvor vi fremstiller de fleste af de produkter, vi tilbyder vores patienter. På de 120 m2 og fire behandlingsrum, vi har til rådighed, arbejder her to kliniske tandteknikere, to kliniske tandteknikerassistenter og to i administrationen.” Coronapandemien har naturligvis også påvirket tandprotetikeren og givet anledning til vigtige overvejelser for Bettina Kobberø og hende ansatte: ”Restriktionerne betød, at vi skulle afsætte mere tid til hver patient for at sikre, at de havde tid til at komme ud og ind af klinikken, så vi ikke var for mange samlet. Det har været en øjenåbner for os, hvor meget den ekstra tid til hver patient betød både for os og patienterne. Det har givet en fantastisk ro. Så i det omfang, det kan lade sig gøre, kommer vi til at prioritere mere tid til patienterne i fremtiden,” slutter Bettina Kobberø.

Skaber den bedste patientoplevelse Visse patienter synes, at det kan være ubehageligt at få taget et aftryk af tænderne, og derfor er klinikken stille og roligt gået i gang med at scanne tænderne som led i behandlingen. Scanning er mindre ubehageligt end at få taget et aftryk, og indtil videre har vores patienter været

Tandprotetikeren Kbh. Ø. Nordre Frihavnsgade 10 · Tlf. 35 38 15 51 · www.tpt.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 93


Mit Østerbro

FuelCell er ny kategori designet til sejr, der tager dit løb til nye højder. Pris 1.100 kr.

Made for runners who are ready to take their run to the next level, with energy return optimized, speed when needed. FuelCell Rebel v2 takes our learnings on speed from v1 and adds our highest rebound FuelCell midsole, for runner’s longest runs. Built for anything daily training runs to up tempo workouts, this lightweight trainer delivers a high-rebound experience tailored to midfoot and forefoot strikers. 94 / Mit Østerbro

Mit Østerbro / 94


ANNONCE

BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTEREDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCERET, I TÆT SAMARBEJDE MED HUDLÆGER

BANEBRYDENDE

NYHED

SYMPHONIQUE er en serie af banebrydende produkter, der alle bygger på den nyeste forskning indenfor dermatologi. Hver enkelt ingrediens er nøje udvalgt for sin foryngende og revitaliserende effekt – der tilsammen udgør en symfoni i verdensklasse.

2.

3.

1.

1. SERUM SYMPHONIQUE En hybrid Hyaluronic Serum, som forener et kraftigt fugtigheds-boost med avanceret anti-age peptid-teknologi. Med sit indhold af to aktive hyaluronsyre-typer tilføres huden straks ekstra fugt, som holder sig på et markant forhøjet niveau hele dagen. 30 ml dispenser 499 kr. 2. CRÈME SYMPHONIQUE - DAY-TIME Fugtgivende dagcreme med avanceret nano-teknologi. Virker forskønnende på hudens overflade allerede ved påføringen. Penetrerer dybt med en rig pallette af anti-age ingredienser med hver sin specifikke langtidseffekt. 50 ml flaske 699 kr. 3. CRÈME SYMPHONIQUE - NIGHT-TIME Avanceret natcreme bygget op omkring hele seks forskellige A-vitamintyper, så der både opnås en hurtig Collagen-genopbyggende anti-age effekt og etableres en langtidseffekt med et depot af reparations-parat A-vitamin nede i huden. 50 ml flaske 749 kr. BEAUTE-PACIFIQUE.COM

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 95


Mit Østerbro Motion & Velvære

6 øvelser, der giver en lækker og tonet krop

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er din personlige træner. I denne udgave af Mit Østerbro, har jeg sammensat et program til dig, som du let kan udføre hjemme, måske under din pause i rengøringen. Ja, hvem skulle have troet, at et kosteskaft rent faktisk kan blive din bedste træningsmakker?

Af: Christina Kaufi Vang · Foto: Kevin Odsgaard

Programmet: Arbejd kontrolleret og helt nede i tempo, så du mærker en meget mere kontrolleret, effektiv og intens træning. Det eneste du skal bruge, er et kosteskaft.

4 runder · 6 øvelser · 10 gentagelser

1

OVERHEAD SQUAT Træner: Baller, for- og bagside af lår, mave, lænd samt ryg og skuldre. Sådan gør du: Stil dig med hofteafstand mellem dine fødder og hold kosteskaftet mod dine lår. Sænk langsomt bagdelen bagud, som satte du dig ned på en stol, mens dine arme strækkes vandret ud, eller over hovedet. Hold dine skuldre væk fra dine øre, og pres dine skulderblade ned mod bagdelen. Spænd op i maven, og kom så eksplosivt op igen, mens du presser dine hæle godt ned i underlaget – gentag.

2

LUNGES MED ROTATION Træner: Baller, for- og bagside af lår, mave, balance og stabilitet. Sådan gør du: Hold dit kosteskaft i begge hænder. Tag et skridt frem med højre fod. Bøj i benene, så bagerste knæ kommer tæt på gulvet. Drej kosteskaftet til samme side som forreste ben, så du laver en rotation i overkroppen. Drej tilbage igen, og kom op til startpositionen. Gentag modsatte side.

96 / Mit Østerbro

3

HØJE KNÆ Træner: Mave, balance og stabilitet. Sådan gør du: Stil dig stabilt på begge fødder, flyt vægten over på dit højre ben, spænd godt op i maven og løft venstre ben op sammen med kosteskaftet til vandret. Sænk derefter mod jorden og gentag igen med modsatte ben.

4

WALL SIT Træner: Sædemuskler og lår. Sådan gør du: Hold ryggen ret op ad en væg, og glid ned til du har en bøjning på 90 grader, samtidig med du strækker dine arme frem og holder godt fast i dit kosteskaft. Dine hænder skal flugte dine skuldre. Pres ryggen godt ind mod væggen, spænd op i din mave og sid så i denne position så lang tid som muligt.

5

ROLL DOWN Træner: Mave og fleksibilitet i ryggen. Sådan gør du: Sæt dig med knæene bøjede i hofteafstand og dine hæle i jorden. Placer dit kosteskaft i dine hænder, og hold arme forlænget foran dig. Spænd op i maven, rul ned til din nedre ryg danner en C-kurve og bliv der. Derefter fører du langsomt kosteskaftet ud mod højre side, tilbage til midten og rul langsomt op igen til udgangsposition. Gentage nu skiftevis mellem højre og venstre side.

6

ARMSTRÆKKERE Træner: Skuldre, bryst, bagside af overarmene, ryg og mave. Sådan gør du: Sæt hænderne i gulvet med skulderbreddes afstand. Støt på knæ eller fødder med strakte arme. Bøj armene, så albuerne


Mit Østerbro Motion & Velvære

1

Følg mig på Instagram @kaufi.training

3

4

2

6

Rigtig god fornøjelse Kærlig hilsen Christina Kontakt mig på mail for træningsforløb. Programmet finder du også på Instagram, hvor jeg har uddybet øvelserne lidt mere.

CHRISTINA KAUFI VANG · kaufitraining@gmail.com

Mit Østerbro / 97

Tøj venligst udlånt af hummel SS21 www.hummel.dk

går lige tilbage, og overkroppen nærmer sig gulvet. Stræk så armene igen, så du kommer op til din udgangsposition. Husk at få numsen med ned og op, og hold din krop lige som en planke, både når du kører ned, men bestemt også på vej op.

5


Mit Østerbro SHOPPING

Byd velkommen til

skønhedsserien Ilse by Ilse Jacobsen · Hornbæk

Ilse by Ilse Jacobsen er en serie af skønhedsprodukter inspireret af den fantastiske skandinaviske natur. Den indeholder produkter for ansigt, krop, hår, hænder og fødder, der giver en naturlig følelse af velvære. Ilse Jacobsen har foruden at være inspireret af den nordiske natur taget udgangspunkt i sig selv og sine personlige præferencer i skabelsen af produkterne i Ilse by Ilse Jacobsen. Produkterne er fyldt med nærende og aktive ingredienser, og de er alle nøje udvalgt, så de er af højeste kvalitet og er yderst effektive. Havtorn er en gennemgående ingrediens i produktserien. Havtorn indeholder antioxidanter og et hav af vitaminer, A-, B-, C- og E-vitamin. Et enkelt havtornbær indeholder mere C-vitamin end en hel appelsin. C-vitaminer er nødvendige for dannelsen af kollagen, som holder huden ung og elastisk. Når solen begynder at skinne, har Ilse by Ilse Jacobsen også solprodukter til din hud. Solprodukterne beskytter med faktor 15 og 30 mod solen på både krop og i ansigtet. Ilse Jacobsen har også skabt en aftersun-lotion, der køler og lindrer efter en sommerdag i solen. Ilse by Ilse Jacobsen er produceret i Danmark. Alle produkterne er veganske, og de er skabt uden mikroplast. Flere af ingredienserne i serien er organiske og naturlige.

98 / Mit Østerbro


FORÅRSTILBUD

SOLGLAS MED STYRKE SPAR OP TIL 50%

2 STANDARD ENKELTSTYRKE-SOLGLAS Op til +/-4,0/2. Herover et tillæg på kr. 400

495,-

2 STANDARD FLERSTYRKE-SOLGLAS Uanset styrke

1.495,-

-25% PÅ ALLE SOLBRILLER Gælder ikke Fast Lavpris briller og Junior briller. Monteret i eget stel + kr. 400,-

ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65 Mit Østerbro / 99


Hos os finder Vind gavekort 20.000 kr. Endelig.du alt forformeget af det Nu kan vi sesgode Se mere på rostorv.dk

hele tiden

Besøg Waterfront i Tuborg Havn

eksklusive butikker lækre spisesteder smagfulde dagligvarer og shopping alle ugens dage Bedre sammen

Profile for Mit Østerbro

Mit Østerbro nr 16 april  

Mit Østerbro nr 16 april  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded