__MAIN_TEXT__

Page 1

Mit Østerbro Mere end 100 års erfaring

HOS CLICK FOTO på Østerbrogade

BOLIA PÅ TRIANGLEN Velkommen til

Danmarks eneste

TEMA ●

Smag på Østerbro

Motion & Velvære

KONKURRENCE Vind et gavekort til en værdi af 3.500 kr.

BEMER CENTER

ligger i Ryesgade

Få sagt ordentligt farvel hos

”DEN SIDSTE REJSE”

Individuelt træningsforløb hos

ELITE FYSIOTERAPI i Nordhavn

TOO GOOD TO GO

på Østerbro og i Nordhavn

TANDKLINIKKEN ØSTERBRO

NR . 15 · F E B R U A R 2 0 2 1

er rykket ind i Parken

Anne Sofie Espersen Kultur & underholdning / Opskrifter / Smag på Østerbro / Børn i byen / Motion & Velvære / Musik PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 1


Mit Østerbro

SUPERSERVICE HOS

TANDLÆGERNE I PARKEN

Tandklinikken Østerbro på Ndr. Frihavnsgade er lukket og genopstået i nye, store og flotte lokaler på Øster Allé 56, 7. sal i Parken som Tandlægerne i Parken. Den nye klinik er på 450 m2 og har den nyeste teknologi inden for materialer og udstyr samt en masse fagligt dygtige medarbejdere.

2 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

T

andlægerne i Parken, der før hed Tandlægerne på Østerbro, har indrettet de store og rummelige lokaler, der udstråler kvalitet, tryghed og samtidig høj faglighed. Her har klinikken hele ni rum til sin rådighed mod fire rum i den gamle klinik på Ndr. Frihavnsgade. ”Vi har længe søgt efter nogle nye, egnede lokaler, som skulle ligge i nærområdet af Ndr. Frihavnsgade i respekt for alle de patienter, der er tilknyttet den gamle klinik. En af årsagerne til, vi ønskede at få nye lokaler er, at der er nogle myndighedskrav, som er meget lettere at leve op til, når man kan bygge alt op fra bunden. Derfor har vi kunnet skabe optimale rammer for os selv og for alle vores


Mit Østerbro

patienter. Den gamle klinik, som var en gammel herskabslejlighed, levede selvfølgelig også op til kravene, men her har vi fra dag ét kunne skræddersy klinikken efter vores behov,” fortæller tandlæge, Mathias Rud Jacobsen, der er medejer af klinikken.

God handikapadgang En anden fordel med de nye lokaler er den fine handikapadgang. Der er elevator i klinikken. Udover at der er betydeligt flere rum, er der også et større område, som Tandlægerne i Parken kan bruge som laboratoriedel, hvor de eksempelvis kan lave blegeskinner og har plads til udstyr som en større røntgenskanner, fortæller Mathias. Han ejer klinikken sammen med administrationsansvarlig Mazyar Oraei, der står for det praktiske og administrative, mens Mathias er ansvarlig for det faglige område. ”Det er for at sikre, at vi ikke har nogen interessekonflikter mellem god økonomi og høj faglighed. Jeg træffer beslutninger om det faglige, mens Mazyar kigger på, hvordan vi kan gøre tingene på den økonomisk mest ansvarlige måde. Den synergi har bl.a. medført, at vi har kunnet opbygge det hele fra bunden og selv før stået for indretningen,” pointerer Mathias.

Tiltrækker de dygtigste medarbejdere Selv om det selvfølgelig er omkostningstungt at bygge en helt ny, stor tandlægeklinik op fra bunden, er det det hele værd, mener han. ”Vi kan tiltrække alle de dygtigste medarbejdere. Vi har nogle meget kompetente tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, der gerne vil være et sted, hvor der er en god faglig sparring. Fordi vi er så mange ansatte, har man mulighed for at specialisere sig inden for bestemte fagområder.

Superservice på klinikken At klinikken i Parken er så stor en tandlægeklinik, har bestemt ikke forringet serviceniveauet – tværtimod mener han. ”Vi er meget optaget at give vores patienter en superservice. Hvis der er nogen, som ikke er tilfredse, skal vi nok finde ud af en måde at gøre alle mest muligt tilfredse. Det fantastiske – og somme tider udfordrende - ved at være tandlæge er, at du møder alle slags mennesker her, lige fra den hjemløse til rigmanden fra Rungsted. De har vidt forskellige baggrunde og vidt forskellige økonomiske muligheder, men vi er meget fleksible og tager altid udgangspunkt i den enkelte patient,” siger Mathias. Han er trods sine kun 30 år allerede ganske garvet som medejer af flere tandklinikker, da han også ejer en af Danmarks største tandlægeklinikker, Valby Tandklinik. Det skyldes, at han altid været driftig og arbejdet hårdt.

Mathias blev færdig som tandlæge som 24-årig og har lige fra starten udført velgørenhedsarbejde sideløbende med sit tandlægearbejde. Inden han blev færdiguddannet som tandlæge, drog han til Irak og startede sammen med seks andre et velgørenhedsprojekt i en flygtningelejr i samarbejde med den kurdiske regering. Han har også været i Rwanda og Palæstina for Tandlæger Uden Grænser.

Frie tøjler Mathias’ første job som tandlæge gav ham lyst til at arbejde som tandlæge og gerne som selvstændig. For at gå den vej, skal man først forbi det offentlige system, så han kombinerede det privatpraktiserende arbejde med det offentlige arbejde. Som 26-årig kom han til kæbekirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Kort efter blev Mathias medejer af klinikken på Nordre Frihavnsgade. ”Man har flere frie tøjler i det private, hvilket appellerede meget til mig. Det gjorde, at jeg dedikerede mig fuldstændig til det private marked. Efter to år med Nordre Frihavnsgade-klinikken åbnede vi Valby Tandklinik.

Tillid begge veje Succesen er bl.a. blevet en realitet, fordi begge klinikker har lagt stor vægt på høj faglighed, socialt samvær og på at møde patienterne på en fleksibel måde. ”Når patienterne viser os stor tillid ved at sætte sig i stolen og modtage behandling, skal vi også vise dem stor tillid, ” konstaterer Mathias. Selv om han er særdeles aktiv i forbindelse med de to tandklinikker, laver han stadig velgørenhedsarbejde som eksempelvis projektet Tandfeen, der har ydet støtte til tandbehandling for bl.a. hjemløse og socialt udsatte. Tandfeen er et samarbejde mellem Smukfonden og Hus Forbi. Samtidig opfordrer Mathias alle sine ansatte til også at lave en eller anden form for velgørenhedsarbejde. ”At kombinere en forretning, hvor det går godt og medarbejderne har det godt, med nogle gode værdier, er det hele værd,” slutter Mathias.

Tandlægerne i Parken Øster Allé 56 · 7. sal Tlf. 69 89 69 80 · www.tandbro.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 3


Mit Østerbro

Haider Alzahawe og Ronni Rasmussen fejrer to år som indehavere af Louis Nielsen på Østerbro. Butikken har oplevet flot vækst og en løbende tilgang af kunder siden den unge duo overtog butikken

Haider og Ronni fejrer

”Vi glæder os til mange flere år”

to år på Østerbro

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

F

or både chefoptiker Haider Alzahawe og butikschef Ronni Brandt var det et markant skifte, da de for to år siden overtog nøglerne til Louis Nielsen på Østerbrogade. Det var nemlig lidt af en drøm for begge at blive partnere på netop Østerbro. "To år er gået, og hvor blev de lige af? Der er sket så mange gode ting her i butikken, og vi har fået mange nye og dejlige kunder", fortæller Haider Alzahawe, der er indehaver og chefoptiker. Sammen med Ronni Rasmussen ejer og driver han butikken, og de to har fundet sammen i et godt parløb. "Haider går forrest på det optiske område, hvor jeg står for butiksdriften. Vi samarbejder godt, og vi kan også læne os op ad vores kolleger, som har mange års erfaring", fortæller Ronni Rasmussen og smiler. Haider har ti års erfaring som optiker, og var souschef hos Louis Nielsen i Ryesgade i Aarhus, inden han rykkede til drømmedestinationen: Østerbro. "Jeg tøvede ikke et sekund, da jeg fik tilbuddet om at overtage butikken her på Østerbro, og den beslutning har jeg aldrig fortrudt", fortæller Haider Alzahawe.

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Optikerbranche drager Ronni Rasmussen kom fra tøjbranchen og Bestseller med mange års erfaring, og han er, til stadighed, imponeret over Louis Nielsen. Han fremhæver den særlige kundeservice, Louis Nielsen er eksponent for, som en af de væsentligste årsager til, at Louis Nielsen er en dejlig virksomhed at være en del af. "Kunderne er i centrum, og den indstilling passer perfekt til min profil. Efter hvert besøg får vi kundernes vurdering af deres oplevelse, så vi kan blive endnu bedre, og vi har rigtig mange glade kunder", fortæller Ronni Rasmussen. Når man besøger Louis Nielsen på Østerbro, har butikken et fast setup, der sikrer den bedste behandling af den enkelte kunde af butikkens eksperter i hver fase: "Hos os tager en medarbejder altid imod dig og sørger for, at du kommer til et sundhedstjek. Herefter kommer optikeren indover og foretager selve synsprøven. Dernæst henviser optikeren til en assistent, der hjælper med at finde det rette stel, hvis du har brug for briller", fortæller Haider Alzahawe og fastslår "Det er vigtigt, at vi har eksperterne på deres rigtige plads, så kunderne får den bedste service, vejledning og oplevelse hver gang".


Mit Østerbro

LOUIS NIELSEN ER DANMARKS STØRSTE OPTIKERKÆDE Her er øjensundhed og kvalitetsbriller og linser til en fair pris i højsædet. Ud over faste lave priser på briller, fører Louis Nielsen en række mærkevarebriller. De har altid tilbuddet 2for1 på brillestel, så man kun betaler for den dyreste brille. Kundeservice vægtes højt, hvilket ses på Louis Nielsens Trustpilot-score, der har en vurdering på 4,5 ud af 5 på baggrund af over 14.500 anmeldelser.

Unikt sundhedstjek og øjenlægesamarbejde Tidligere gik et besøg hos optikeren i korte træk ud på at købe et par dyre briller eller kontaktlinser. Louis Nielsen gjorde op med den tankegang og begyndte at sælge billige briller med samme kvalitetsglas som de øvrige optikere kunne tilbyde. "Vi forsøger altid at være foran de andre på markedet. Som for eksempel med vores sundhedstjek, hvor vi undersøger synet grundigt for eventuelle tegn på øjensygdomme", fortæller Haider Alzahawe. Er der sygdomstegn hos en patient, sender Louis Nielsens optiker straks sagen videre til optikerkædens øjenlægenetværk, der består af 10 specialiserede danske øjenlæger. De svarer hurtigt tilbage med en faglig vurdering – det gør de senest inden for 72 timer. "Vores netværk af øjenlæger er en fast del af vores eksisterende sundhedsydelser og vi er de eneste i branchen der har dét setup. Sundhedstjekket koster kun 245 kr.", fortæller Haider Alzahawe.

God blanding af ungdom og erfaring Udover Ronni og Haider er der syv medarbejdere hos Louis Nielsen på Østerbro. "Vi har mange års erfaring samlet her i butikken, og en god blanding af unge og erfarne, som fungerer godt sammen", fortæller Ronni Rasmussen og opfordrer alle østerbroere, der har brug for en grundig undersøgelse af synet, nye briller eller kontaktlinser, til at kigge forbi.

Store brands på hylderne Udover fokus på kundeservice og øjensundhed, finder du et stort og bredt udvalg at briller fra kendte brands hos Louis Nielsen på Østerbro – og tilmed til en fornuftig pris. "Vi har brillekollektioner fra danske DAY Birger et Mikkelsen, HUGO og Marc Jacobs. Og mere eksperimenterende brands som Ivana Helsinki. Mange af kollektionerne findes kun hos

os, fordi vi har udviklet dem i eksklusivt samarbejde med de store brands", fortæller Ronni Rasmussen. Fælles for kollektionerne er, at de er til at betale. Du får briller og glas af høj kvalitet, tilmed til en fornuftig pris. "Fordi vi udvikler kollektionerne i samarbejde med de store brands, kan vi holde priserne på et godt niveau for briller af høj kvalitet", fortæller Ronni Rasmussen.

Grundig synstest og 2for1 – altid Louis Nielsens på Østerbro tilbyder altid deres grundige synstest med sundhedstjek og altid 2for1. 2for1 betyder, at det er muligt at købe 2 par briller til 1 par brillers pris. Det andet par briller er altså altid gratis. "Mange kunder bliver enormt positivt overraskede, når de finder ud af, at de kan få et par briller gratis. Du kan altså reelt set få dobbelt så meget, som du betaler for", fortæller Haider Alzahawe.

Har åbent og glæder sig til besøg De to ejere håber på besøg i butikken på Østerbrogade 35. Louis Nielsen har nemlig åbent trods Corona. "Som optiker har vi åbent, fordi optikere er en del af sundhedssystemet. Vi er blevet bedt af myndighederne om fortsat at tilbyde vores sundhedsservices", forklarer Haider Alzahawe.

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro

Mit Østerbro

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby

Lige om lidt… I skrivende stund sner det, vi skøjter på de frosne søer i byen og bygger snemænd i frostgrader – rigtig meget vinter må man sige. Lige om lidt er vi i marts, og så er det ifølge kalenderen forår! Når temperaturen (forhåbentligt snart) stiger lidt, plejer humøret også at stige et par grader eller to. Jeg tør ikke spå om noget i disse tider, men jeg håber inderligt, at lysere tider rammer vores kvarter 1. marts. “Frygt og angst skal i hvert fald ikke holde mig tilbage for at tage chancer og leve." Ordene er skuespiller og blogger Anne Sofie Espersens, der i denne udgave fortæller ærligt om sin kamp mod og med sygdom – naturligvis krydret med nogle anekdoter fra Østerbro og hendes første lejlighed her. Hvis du savner inspiration til hjemmetræning, har vi i temaet ”Motion & Velvære” endnu en gang allieret os med personlig træner Christina Kaufi, der giver dig 7 effektive øvelser – evt. udstyret med to dunke sprinklervæske! Er du blevet skadet af sport eller selvtræning, fortæller Elite fysioterapi i Nordhavn om den holdbare opskrift på at holde sig skadefri. Og Danmarks eneste BEMER Terapi center giver indblik i sundhedsteknologien, der hjælper din krop med at hele sig selv. Bliver du tændt på idéen, er du så heldig at kunne vinde et gavekort dertil – konkurrencen finder du på indersiden af bagsiden. I ”Smag på Østerbro” finder du denne gang en oversigt over samtlige forretninger på Østerbro og i Nordhavn, der deltager i ”Too Good To Go”-samarbejdet for at bekæmpe madspild. Se, hvor du kan bidrage lokalt til at mindske det danske madspild.

Foto Dan Møller · Berit Marker Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & Distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk Gratis magasin

Lige om lidt – i starten af april – udkommer Mit Østerbro med en forårsudgave. Indtil da: Nyd vores bydel og pas på hinanden!

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Husk at du altid kan finde Mit Østerbro digitalt på mitoesterbro.dk, og at du kan følge os på Instagram og Facebook. Chefredaktør Martin Andersen

74 / Kaufi

36 / Anne Sofie Espersen

40 / Min franske vin

6 / Mit Østerbro

18 / Bolia

22 / Altan.dk

78 / Bemer Center

76 / Elite Fysioterapi


INDTIL APRIL

15% RABAT

BRUG KODEN: DNKHA14

FORÅRS

EVENTYR?

Book din lejebil på enterprise.dk


MERE MILJØVENLIG LEVERING FRA DIN LOKALE REMA 1000


Mit Østerbro

• • • •

En af de tilmeldte indkøbere handler varerne for dig i en REMA 1000 tæt på Intet minimumskøb – huig levering Hent appen REMA 1000 med Vigo eller bestil på shop.rema1000.dk Få hjælp til at komme i gang: SMS REMA 1000 til 1245 (koster alm. sms-takst)

ELLER DOWNLOAD APPEN REMA 1000 MED VIGO

INTET SM MINIMUB KØ


Mit Østerbro

Den sidste rejse kan ikke gøres om

I Begravelsesforretningen Den Sidste Rejse på Nordre Frihavnsgade er det vigtigste, at de efterladte får sagt ordentligt farvel.

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

en sidste rejse kan aldrig gøres om. Det er derfor umådelig vigtigt, at man får den rette hjælp til at træffe de svære beslutninger, der er forbundet med det sidste farvel. Når det handler om begravelse og bisættelse, findes der er ikke en brugermanual, man kan forholde sig til, og da alle mennesker er forskellige, er ønskerne til den sidste afsked det også. Det er derfor vigtigt at bedemanden tager sig god tid til at ’lære


Mit Østerbro

afdøde at kende’, høre hvad de efterladte har at fortælle og spørge grundigt ind til de tanker, de gør sig i forbindelse med den sidste afsked. Det er tydeligt, at Solvejg Ritzau reflekterer over tingene, og at hun ved, hvad hun taler om. Solvejg har været indehaver af begravelsesforretningen Den Sidste Rejse, der har ligget på Nordre Frihavnsgade 34 siden 1999. ”Jeg har bistået utallige pårørende gennem årene og også haft den svære samtale med mennesker, der har vidst, de skulle herfra. Og selvom verden udvikler sig, er sorgen over at miste lige så smertefuld, som den altid har været, den ændrer sig aldrig,” fortæller Solvejg. ”Derfor er det vigtigt, at vores arbejde udføres ikke bare med respekt for afdøde, men også med omsorg for de efterladte, der ofte føler sig magtesløse ved udsigten til at skulle tage en masse praktiske beslutninger samtidig med, de skal håndtere en stor sorg.”

Ny bedemand i Den Sidste Rejse Som noget nyt er Frank Rasmussen 1. januar ansat i Den Sidste Rejse. ”I mange år har forretningen ellers kun været bemandet af kvindelige bedemænd, men fra tid til anden er der pårørende, der har efterspurgt en mandlig bedemand, og ham har vi nu,” fortæller Solvejg. ”Frank er en meget dygtig og empatisk bedemand med snart 15 års erfaring her på Østerbro, så han er godt klædt på til den vigtige rådgivende samtale med de pårørende”.

At vælge bedemand er en tillidssag Når man mister et elsket menneske, er det i den grad en tillidssag at vælge bedemand, og man skal kunne føle sig tryg sammen med vedkommende, er Solvejg og Frank enige om. ”De pårørende skal kunne føle sig sikre på, at bedemanden ordner papirarbejdet og alt det praktiske i forbindelse med dødsfaldet. Det er den ene del. Men endnu mere vigtigt er det, at familien får sagt ordentligt farvel. Der er mange forskellige muligheder, og det er vores opgave at få talt dem alle igennem, så afskeden bliver helt i afdødes og de efterladtes ånd.”

”Det er svært at sige farvel. Vi oplever ind i mellem pårørende, der som udgangspunkt ikke vil se afdøde, men de ændrer ofte holdning, når vi har fået talt om følelserne forbundet med denne afsked. Mennesker bearbejder sorg forskelligt, men for mange er det en forløsning at få sagt det sidste farvel, når afdøde er lagt i kisten og inden højtideligheden i kirke eller kapel. Dette farvel er typisk forbeholdt den nærmeste familie og er ofte en meget kærlighedsfuld og følelsesladet stund,” fortæller Solvejg og Frank.

En tryg atmosfære For mange er det en stor overvindelse at mødes med en bedemand. Derfor er bedemændene i Den Sidste Rejse altid opmærksomme på at skabe en tryg og afslappet atmosfære, når der afholdes samtaler, enten det er i deres forretning eller i hjemmet, forklarer Solvejg og Frank. ”Vi har ikke en manual vi går frem efter, men lader samtalen med familien udvikle sig på naturlig vis, så vi i familiens eget tempo kommer omkring de nødvendige beslutninger, og nogle gange kan det være nødvendigt med flere samtaler.”

Den helt rigtige afsked ”At være der på en omsorgsfuld og tryg måde for de efterladte, er det, der gør jobbet som bedemand til noget særligt. Jeg plejer at sige, at vi som bedemænd ikke skal sælge en kiste eller en urne, for det skal folk jo have. Vi skal ’sælge’ tillid, tryghed, erfaring og rådgivning, det er vores vigtigste mission i begravelsesforretningen Den Sidste Rejse. At gøre en forskel i en svær tid er altafgørende for os. Vi sørger for at rådgive hver enkelt familie, så de har det rette fundament til at planlægge den helt rigtige afsked for sig selv og deres kære,” slutter Solvejg Ritzau.

DEN SIDSTE REJSE Nordre Frihavnsgade 34 Tlf. 35 26 29 19 · www.densidsterejse.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11


www.laufen.dk | www.kartellbylaufen.com 12 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

Sund og bæredygtig livsstil i 2021 Verdens første grønne og bæredygtige frisør fortsætter med at inspirere til en mere bæredygtig livsstil. Af Christina Wex I mange år har ZENZ vist vejen i forhold til den grønne omstilling af branchen og har arbejdet målrettet for en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri. Både gennem behandlinger og en egen produktserie, der bygger på naturlige økologiske ingredienser og er uden skadelig og unødvendig kemi, har ZENZ ramt den bevidste forbrugers ønske om at passe på sig selv, familien og naturen. I 2021 forsætter ZENZ indsatsen for at få flere til at træffe sunde valg. Sundhed Forudsætningen for en sund og bæredygtig livsstil handler om at træffe de rigtige valg. Ikke kun for os selv, men også for den verden, der omgiver os. Kost, motion og søvn er vigtige parametre for personligt velvære, men det er, når vi hver dag tager stilling til, hvordan de produkter, vi spiser, drikker, smører på huden og klæder os i er fremstillet, at vi for alvor kan tale om at leve bæredygtigt.

Vegan Et af ZENZ’s bidrag til en mere bæredygtig verden er den veganske og svanemærkede og naturlige produktserie, som blev introduceret for mere end 10 år siden. 2021 bliver året hvor den får endnu flere mærkninger der sikrer dig som kunde til at tage det rigtige valg. Den sælges over hele verden og anvendes naturligvis i frisørkædens 15 saloner. Udover hårprodukter indeholder serien også makeup, hudprodukter og accessories. Alle produkter er helt uden brug af potentielt skadelig kemi. FN’s Verdensmål På 20 år har ZENZ cementeret sit navn og er i dag ikke alene verdens første, men også mest udviklede grønne frisørkoncept, hvor faglighed, kvalitet og fashion går hånd i hånd med sundhed og bæredygtighed. ZENZ fortsætter med at arbejde målrettet og strategisk på at understøtte FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Selfcare & welness Et besøg hos ZENZ er en helhedsoplevelse omgiver af skønne dufte og olier. Selvom håret er i fokus, får du også tilbudt fodbad, en god kop økologisk te eller kaffe, saft. En sund livsstil handler nemlig også om at give sig tid til at nyde livet, at lade sig forkæle og pleje, fordi det giver overskud og mental energi.

Læs mere om ZENZ og book tid på www.zenz.dk. Hvis du vil vide mere om ZENZ-produkterne, skal du kigge på www.zenzshop.dk

ZENZ Organic Hairdressing Nordre Frihavnsgade 52 2100 København Ø Tlf. 35 38 38 10 Nørrebrogade 45 2200 København N Tlf. 35 39 36 39 PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


Mit Østerbro

Prøv vores sprøde paninis

Eksempel på inspirerende oste tapas

Sæt udvalget sammen, som du lyster

Vi har mange måltidsløsninger to-go

MAD UD AF HUSET TIL LIVETS HØJDEPUNKTER Skal du byde gæster velkommen, kan du bestille maden fra MENY Nordhavns delikatesse- og slagterafdeling. Karina står i spidsen, og sætter en ære i at servere velsmagende mad af bedste råvarer. Fundamentet er høj faglighed og passion for det gode måltid. Mulighederne er mange, og vi kan bl.a. friste med panini til frokost, oste tapas til desserten og pålægsplatter til en hyggestund med den nære familie og venner.

14 / Mit Østerbro

Vi glæder os til, at foråret og sommeren igen rammer Nordhavn. Hold øje med vores lækre to-go løsninger, der kan nydes ved vandet i frokostpausen eller i den lune aftensol. Kontakt os gerne hvis du skal holde selskab, hvor vi altid gerne hjælper med at sætte menuer og løsninger sammen bestående af flere retter og tilhørende vine. Se mere og bestil i delikatessen i MENY Nordhavn eller online på meny-nordhavn.bestil.meny.dk.

Ring til delikatessen på 35 13 01 30 / Southamptongade 2, 2150 Nordhavn


STAY Mit Østerbro

STAY COPENHAGEN STAY SEAPORT STAY KASTELLET STAY BRYGGEN

VISIT US ON

WWW.STAYAPARTMENTS.DK 15 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

Østerbros egen

fotoinstitution

Click Østerbro er noget af en institution på Østerbro. Butikken, der også er kendt under det oprindelige navn Grønlund Foto, har ligget på Østerbrogade 134 siden 1916 og har altså mere end 100 år på bagen.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

C

lick Østerbro har i alle 105 år virket som en fotohandler, men den ikoniske butik solgte også vinylplader i starten. I dag er den en del af samarbejds- og markedsføringskæden Click, men er ellers en selvstændig butik, der er ejet af Mette Larsen. Hun står selv bag disken og servicerer kunderne med godt humør og en stor viden om fotografering, behandling af billeder og kameraer, da hun har arbejdet som fotohandler i mere end 30 år.

16 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Click Østerbros hovedfokus er løsninger med billeder. De laver billedprint, storformatsprint, så man kan få sine billeder i plakatstørrelse, fotobøger samt prints på krus, t-shirts, musemåtter etc., salg af fotoudstyr, digitalisering af analoge medier m.m.

Smarte billedløsninger ”Vi laver især billedløsninger med rammer, albums og kalendere af kundernes fotos fra smartphones og tablets. I forbindelse med billeder i forskellige størrelser har vi for nylig fået en printer, som med det samme kan printe billeder ud til kunderne. Man kan desuden få lavet personlige kalendere i væghængte udgaver i A3- og A4-format eller


Mit Østerbro

EGET ATELIER Click Østerbro har også et atelier, hvor de tager pas- og kørekortbilleder, profilfotos og portrætserier. Alle pasfotos tages af en certificeret pasfotograf med godkendelsesgaranti, pointerer Mette Larsen. ”Når man skal have taget en portrætserie i vores atelier, kan man selv udvælge de billeder, man ønsker. Så det er ikke en pakke, man får presset ned over hovedet.”

bordkalendere i forskellige udgaver. En personlig kalender er den perfekte personlige gave eller god forkælelse til hverdagsbrug,” siger Mette Larsen og fortsætter: ”Det er også muligt at bestille fotobøger, så man har det hele samlet et sted. Man kan få lavet fotobøgerne i alle mulige papirtyper og selv være med til at designe ryg og cover. Når man ved, hvilke billeder, man gerne vil have med i bogen, uploader man dem på vores hjemmeside. Vores system sørger for, at de automatisk bliver sat ind i bogen, men man kan også selv sætte billederne ind i bogen, hvis man ønsker det. Når bogen er færdig, kan den afhentes hos os. Hvis man ikke er så god til det med computer, gør vi det gerne for kunden,” tilføjer Mette Larsen.

Kvalitet i et rigtigt kamera er højere Som gammel fotohandler sælger butikken naturligvis også kameraer, objektiver, kameratilbehør, kikkerter, video med tilbehør m.m. ”Selv om alle smartphones har et kamera, er der stadig en del, som gerne vil have et ’rigtigt’ kamera, der tager gode billeder. Opløsningen i et billede fra en smartphone kan have sine begrænsninger lysmæssigt og størrelsesmæssigt, og her er kvaliteten i et rigtigt kamera bare langt højere. Det er der stadig en del entusiaster, der sætter stor pris på,” fortæller Mette Larsen, der tog en uddannelse som fotohandler i 1988, og hvis store passion er fotografering. Mette Larsen kom til butikken på Østerbro i 2001 og blev ejer i 2009. Hendes kollega i Click Østerbro blev udlært i 1990, så der er stor erfaring og viden om foto- og billedområdet i butikken på Østerbrogade. Hvis man har minder, som ligger godt gemt på gamle analoge medier som videobånd, smalfilm, dias m.m., laver Click Østerbro også digitalisering af disse. ”Vi har teknologien til at overføre folks billeder til et valgfrit digitalt medie. Man er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information, og selv om forretningen er lukket pga. coronapandemien for tiden, kan vi stadig træffes på telefon, mail og sociale medier,” slutter Mette Larsen.

Click Østerbro Østerbrogade 134 · Tlf. 35 38 47 90 www.click.dk · mail: 2100@CLICK.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 17


Mit Østerbro Bolig i byen

ET DESIGNMÆSSIGT ÅNDEHUL

Den nye Bolia konceptbutik på Trianglen tilbyder blandt andet skandinavisk design i verdensklasse, et Design Atelier og en hyggelig lounge. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

elv om coronarestriktioner har betydet, at den nye Bolia-konceptbutik på Trianglen ikke har slået dørene op endnu, har Mit Østerbro fået lov til at aflægge butikken et lille besøg. Som altid er det en lækker oplevelse at træde ind i det skandinaviske designunivers, der er helt færdigindrettet i februar. I de to etager er der virkelig skruet op for det visuelle og kundevenlige indtryk med blandt andet et stort atelier, der møder én, lige som man træder ind i de gamle banklokaler.

med,” fortæller Store Manager Line Fasmer og tilføjer: ”Design Atelieret og den kreative proces sammen med kunderne er kommet meget i fokus hos Bolia, hvor vi ønsker et endnu tættere samarbejde med vores kunder.” Den flotte og attraktive hjørneejendom ved Trianglen var eftertragtet af mange, så Bolia er meget taknemlige over, at de kunne overtage de tidligere banklokaler, fortæller Line Fasmer. ”Østerbro er et område, hvor nærmiljøet betyder meget, så derfor tror og håber jeg, at mange lokale vil lægge vejen forbi og fortælle hyggelige historier om, at de engang har været i banken og godt kan kende lokalerne, selv om vi har lavet meget om.”

Wauwoplevelse Design Atelieret er en kreativ legeplads, som samler elementer, som tæppeprøver, stofvæg af tekstilprøver, træplader med forskellige overfladebehandlinger, kombinationsmuligheder af modulsofaer og meget mere. Her kan butikkens medarbejdere sammen med kunderne gennemgå de forskellige løsninger f.eks. ved at tegne og fortælle på moodboards om boligforhold, design og indretning. ”Det er noget af det, jeg glæder mig allermest til at komme i gang

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

I dag ligner Østerbrogade 78 ikke en bank indvendigt. Det er i stedet blevet til en kreativ butik med flotte installationer, der giver en wauwoplevelse til de besøgende. Trianglen-butikken har bl.a. nogle andre sofaer i et andet stof og andre størrelser end de øvrige Bolia-butikker, og generelt bliver den endnu flottere og endnu mere opdateret i forhold til de nye designs i Bolias kollektion. ”Vi får bl.a. en fire meter lang MR. BIG sofa i underetagen, som er et smukt stykke


Mit Østerbro Bolig i byen

lade op. Derfor er deres materialer rene og bæredygtige, og deres møbelstoffer behagelige og indbydende. ”Det handler om at skabe balance og ro både i butikken og hjemme hos kunderne. Deres bolig skal være et åndehul, et hyggeligt sted, hvor man kan slappe af efter en lang og hård hverdag. Vi bruger designere fra hele verden, og fælles for dem alle er en passion for det skandinaviske design, naturlige materialer og bæredygtighed,” påpeger Line Fasmer.

God dialog med kunderne Hos Bolia er god kommunikation med kunderne ikke et pr-ting, men en vigtig måde at drive forretningen på. Eksempelvis laver de hver enkel sofa til kunden, og der er som sådan ingen sofaer på lager. Det gør ifølge Line Fasmer udvalget og mulighederne meget større, da der er mange forskellige stoftyper og farver at vælge i mellem. ”Der skal derfor være en åben og frugtbar dialog med kunden. Vi kan altid give lidt ekstra vejledning, hjælp eller inspiration til at vælge den helt rigtige løsning til boligen.” møbelkunst, der samtidig fylder godt i landskabet. Som den første Bolia konceptbutik får vi desuden et loungeområde, hvor vi serverer en god økologisk kop kaffe fra La Cabra. I loungen er der nogle indbydende lænestole, så kunderne kan komme ned i gear og slappe af i hyggelige omgivelser. Samtidig får vi også et orangeri med urtepotter fyldt med planter, så man får en 'real life' fornemmelse af, hvordan det tager sig ud,” siger Line Fasmer.

Bæredygtighed i centrum Hos Bolia er der altid fokus på bæredygtighed. De har for eksempel kun FSC-certificeret massivt træ, 100% sporbare lædervarianter og stoffer, der er certificerede i henhold til STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Alt sammen inspireret af naturens rene og ærlige materialer. ”Det hele er med i de to årlige kollektioner. Her er filosofien også ’less but better’. I stedet for at smide en masse i kollektionerne, bruger vi mere tid på at sikre, at det er de helt rigtige materialer, vi benytter,” understreger Line Fasmer. Samtidig har Bolia de seneste år arbejdet stærkt på at få den skandinaviske natur med ind i designet. Med naturen som beroligende kulisse ønsker de at give mulighed for at sænke farten, koble af og

Line Fasmer er spændt over den snarlige åbning og glæder sig til at mærke Østerbro. Hun har været Store Manager i tre år på Vesterbro og kender ikke så meget til Østerbro, andet end at hun ved, det er et særdeles hyggeligt lokalområde, hvor nærheden betyder meget. ”Jeg har en ret sød lille historie fra netop Østerbro. Vi blev ringet op af en kunde, der spurgte specifikt efter mig. Hun havde set, at der var folie for vinduerne i butikken på Trianglen, hvor der stod, ’Bolia cooming soon’. Hun tænkte derfor, om jeg havde noget med det at gøre. Det var så sødt, at hun kunne huske mig, og det er virkelig dejligt, at jeg skal til Østerbro, når der sådan nogle skønne mennesker her,” siger Line Fasmer. Bolia konceptbutik på Trianglen åbnede på nettet den 1. februar, mens butikkens fysiske åbning er afhængig af regeringens coronarestriktioner. Se mere på Bolia.com

BOLIA KONCEPTBUTIK Østerbrogade 88 · Tlf. 88 96 02 34 · www.bolia.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 19


Mit Østerbro Motion & Velvære

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

22 års

erfaring i branchen Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib-

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken

ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på

gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle

besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og

behov og situation for at opnå et smukt og holdbart

mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve,

resultat.

er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års

sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK


Mit Østerbro

Byd velkommen til ILVA´s nye Heim sofa, som er designet af Says Who. Sofaens runde form er med til at give den karakter, samtidig med at de smukke kurvede former på sædet er med til at give ekstra dybde i den ene ende af sofaen. Komforten er i top og der er masser af plads til at slappe af.

HEIM SOFA. L 200 x H 86 x B/D 120 cm. 9.999.- BASTIA SOFABORD. H 45 x Dia. 80 cm. 3.999.BASTIA LÆNESTOL. 2.499.- OREGON GLASVASE. 499.- HERA VASE. 199.BIRKA FOTOPRINT. L 50 x H 70 cm. 399.- ABILD GULVLAMPE. 1.099.-

%

GRATIS LEVERING

Køb møbler for over 3.000,og få leveret gratis til kantsten

SHOP ONLINE og afhent gratis i bolighus

PRISSIKKERHED

Vi matcher alle priser -både online og i bolighuse Mit Østerbro / 21


Mit Østerbro Bolig i byen

ÅBENT RUM MED UDSIGT

På hjørnet af Willemoesgade og Aggerborgsgade har en ejerforening for nylig fået opført 14 altaner ud til henholdsvis gaden og til gården. Det har været en lang proces, men efter at være kommet i mål, har det været det hele værd, fortæller en af beboerne. Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

M

ed sin brostensbelagte gadebelægning, allétræer og klassiske ejendomme fra især 1890’erne, er Willemoesgade en af Østerbros smukkeste gader. Midt i den hyggelige gade, der er opkaldt efter søhelten Peter Willemoes, ligger ejerforeningen med det ikke helt mundrette navn E/F Aggersborgsgade 3/Willemoesgade 62. De har for nylig fået opført 14 altaner, hvoraf 4 af dem ligger ud til gaden, mens de sidste 10 vender ud mod gården. Gadealtanerne blev færdige i sommeren 2020, mens gårdaltanerne bliver færdiggjort denne vinter. Forude er der gået en tre år lang proces med bl.a. tilbudsindhentning, ansøgning hos kommunen og opførelse af altanerne. Mit Østerbro har taget en snak med Karina Nørgreen Jensen, som har været ejerforeningens kontaktperson, siden hun flyttede ind i ejendommen for to

22 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

år siden. ”En af årsagerne til, at jeg flyttede ind, var, at jeg vidste, der ville komme en altan i min lejlighed. Jeg bor i en hjørnelejlighed, så jeg har fornøjelsen af at kunne kigge ud mod flere gader og dele af Nordhavn fra min gadealtan.” Hun fortæller, at der skulle tre ansøgninger til, før det lykkedes at finde en justeret byggeplansløsning og en godkendelse af altanerne fra Københavns Kommune. ”Ejerforeningen har været bistået af en projektleder hos Altan.dk, der bl.a. har stået for tegninger, opmålinger m.m., og som primært har kørt processen med kommunen. Vi fik go’ til projektet i foråret 2020, men da vi har en kulkælder under vores del af gården, var det for risikabelt at få en tung lift ind. Det gav nogle udfordringer i forhold til gårdaltanerne, og færdiggørelsen af dem blev derfor skubbet nogle


Mit Østerbro Bolig i byen

måneder. Men de fire gadealtaner kunne vi – til vores store glæde – allerede tage i brug i sommer,” fortæller Karina.

Bruger altanen ofte Gadealtanerne er betydeligt mindre end gårdaltanerne, Karinas er ca. 90 cm dyb og 180 cm bred, men der kan f.eks. godt stå to stole og et klapbord derude, og hvis hun ønsker at sole sig, er der også plads til en liggestol. ”Da mine altandøre åbner indad, kan vi sidde i stuen med nogle flere stole og få en oplevelse af det åbne rum. Det er også en klar fordel. Det er en kæmpe forandring at have en altan, hvor man kan gå ud, og jeg har en fremragende udsigt herfra. Faktisk bruger jeg altanen næsten hele året rundt og sidder gerne derude, selv om det er lidt køligt. Desuden kan jeg bruge den til en række praktiske forhold såsom luftning af dyner og opbevaring af små forskellige ting. Generelt er det bare dejligt med noget udeliv i ens lejlighed,” siger Karina. Flere af de 10 gårdaltaner er ca. dobbelt så store som gadealtanerne, da kommunen af æstetiske årsager tillader større altaner ud mod gården. ”Det er selvfølgelig praktisk med noget mere plads, til gengæld har vi noget udsigt. Vores gård er i øvrigt en del af Københavns Kommunes kampagne for at skabe flere grønne gårdhaver i byen, og når gårdprojektet er færdigt, bliver det en stor fornøjelse for dem, som har altaner ud mod gården,” pointerer Karina.

Fornuftigt samarbejde Det er en kompliceret proces at få opført altaner i ældre ejendomme, hvor der skal tages hensyn til mange forhold. Alt i alt synes Karina dog det er gået fint og betegner samarbejdet med Altan.dk som fornuftigt. ”Vi samarbejdede især omkring alt det, der skulle til kommunen. Selv om vi kunne drage nogle erfaringer fra vores søsterejendomme i gaden omkring altaner, behandler kommunen hver enkel sag helt individuelt. Vi har derfor haft meget dialog med Altan.dk i løbet af ansøgningsprocessen omkring byggesagsgodkendelsen. I forhold til udfordringerne og problemerne med fundamentet til etablering af vores gårdaltaner, havde vi ærlig talt nogle svære dialoger med Altan.dk. Men hele tiden med en god, gensidig respekt for hinanden. Vi talte sammen hele tiden, og vi endte med at mødes på midten i sagen. Det var en svær sag, som forsinkede vores projekt, men sammen fandt vi ud af en måde at komme i mål på. Her vil jeg gerne understrege vigtigheden af at have en uvildig rådgiver med på altanprojektet – her brugte vi en byggesagsrådgiver fra vores ejendomadministrator, som har bistået os i tilbudsproces og varetaget alt omkring budget, økonomi og jura i projektet, og generelt været den neutrale part i vores dialoger med Altan.dk,” siger Karina og tilføjer: ”Vi har haft en rigtig god dialog med folkene på pladsen, og altancoachen fra Altan.dk, der står for al kontakt med ejerforeningen, har været en kæmpe fordel for os. Vi har kunnet få svar på alle vores spørgsmål undervejs, han har hele tiden været tilgængelig og svaret hurtigt.”

HOLDNING TIL ALTANERNES UDSEENDE Karina efterlyser, at kommunen udstikker flere retningslinjer i forhold til altanernes udformning. ”Jeg kan se fire ejendomme fra mit vindue, der har fået altaner og alle steder har de forskellige gelændere. Hvis kommunen ønsker noget ensartethed omkring altanerne, kan man godt ønske sig, at de har en holdning til det og sætter en standard for, hvordan altanerne skal se ud. På den anden side kan det være forfriskende, at altanerne er forskellige,” funderer hun. Det er ikke ligefrem gratis at få opført en altan, og det har taget lang tid at få dem opført. Har det været det hele værd? ”Helt klart! Følelsen af frihed til enhver tid at kunne gå ud er så dejlig. Mærke vind og luft og se om hjørner er fantastisk. Altanen har kostet en del, men skulle jeg en dag sælge lejligheden, forventer jeg, at den kan ses på salgsprisen. Så jeg er meget tilfreds med min altan,” slutter Karina.

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 23


Mit Østerbro Bolig i byen

SKULPTUREL LAMPE I STRIK

Mit arbejde med Lysgopler er inspireret af den rå skønhed, som findes skjult dybt i havet. Jeg har indtil nu skabt 14 lamper, med hver deres egen identitet af materialesammenstillinger, indfarvninger og lysvirkning og der kommer stadig flere til. Jeg tager gerne imod bestilling. Mål: 75x75x200 cm. Marianne Johnstad-Møller arbejder med strik og tekstil, i værkstedet i Jellingegade. Udover at skabe strikkede lamper, skaber hun også skulpturelle objekter i strik og gimpning.

Værkstedet er åbent som butik/showroom efter aftale Jellingegade 8 kld. Th · 2100 Kbh.Ø · mariannejohnstad.com #mariannejohnstad - de kunstneriske objekter og udstillinger #mariannejohnstad_shop – det hele, produkter, værker og undervisning.

KUNSTspot

ORIGINAL DANSK GRAFFITI OG POP ART Spray og Posca på lærred med sort svæveramme. 70 x 60 · Kr. 10.500,-

MØD DIN LOKALE KUNST

Trænger du til lidt kulør til hjemmearbejdet? Så tag et kig på mine malerier. Jeg maler på Østerbro med inspiration fra hele verden.

Se mere på www.zoro.one

Find meget mere på pernillerytgaard. com eller på Instagram pernillerytgaard. Du er også velkommen til at kontakte mig på e-mail pernille. rytgaard@gmail.com

THE UPCOMING GALLERY

Vi gentager succesen og holder åbning igen den 17. april med 3 nye spændende kunstnere.

Se sneak peaks og portrætter på @the_upcoming_ gallery eller Facebook

24 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

VOLDMESTERGADE 6 2 1 0 0 K Ø B E N H AV N Ø

K RISTIANIAGADE 4, ST 2 1 0 0 K Ø B E N H AV N Ø

FAKSEGADE 2 2, 4 2 1 0 0 K Ø B E N H AV N Ø

GERNERSGADE 42 1 3 1 9 K Ø B E N H AV N K

SOLGT

SOLGT

SOLGT

SOLGT

SKAL VI OGSÅ SÆLGE DIT HJEM?

A H L E F E L D T S G A D E 2 7,1 T V 1 3 5 9 K Ø B E N H AV N K SOLGT

L I VJÆGERG A DE 4 0, 4 2 1 0 0 K Ø B E N H AV N Ø SOLGT

Hvis du vil sikre dig et optimeret salg af din bolig og endvidere forventer en ordentlig og ærlig rådgivning, så kontakt Indehaver Annette Schat-Holm på 4058 2829 eller Brian Schultz på 2611 9380 og ”MÆRK FORSKELLEN” på hvad ærlig rådgivning og vores koncept kan. Dét sikrer dig det absolut bedste salg af DIT HJEM.

RIGENSGADE 9C 1 3 1 6 K Ø B E N H AV N K

G A L I O N S V E J 1L , S T 1 4 3 7 K Ø B E N H AV N K

K A S T E LV E J 4 , 3 T H 2 1 0 0 K Ø B E N H AV N Ø

T EGL G Å R DS T R Æ DE 12 A , 1 1 4 5 2 K Ø B E N H AV N K

SOLGT

SOLGT

SOLGT

SOLGT

TLF 4488 6000 •

ØSTERBRO | CIT Y

DAG H A M M A R S K J Ö L D S A L L É 31

HØRSHOLM | RUNGSTED

H O LT E

FREDERIKSBERG | CI T Y

KO N G E N S LY N G B Y

A M AGER | A M AGER S T R A N D

210 0 K Ø B E N H AV N Ø

F I N D H J E M 210 0@J E S P E R N I E L S E N . D K

CH A RLOT T ENLUN D | HELLERUP

ROSK IL DE & OMEG N

G E N T O F T E | VA N G E D E

BESØG JESPERNIELSEN.DK OG FIND HJEM


Mit Østerbro Bolig i byen

Se ere eksklusive SALE TILBUD online på www.badstil.dk


Mit Østerbro Bolig i byen


Mit Østerbro Bolig i byen

Lokale håndværkere bag specialopgaver for Bolia

Da den danskejede møbel- og designbutik Bolia skulle have udført en række specialopgaver i forbindelse med deres nye butik på Trianglen, valgt de at bruge Schlæger Gruppens ekspertise inden for bl.a. glasog tømrerarbejde.

28 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

om vi også har beskrevet andetsteds i Mit Østerbro, har Bolia opført ny stor konceptbutik på hjørnet ved Trianglen. I butikken er der skruet helt op for det visuelle og kundevenlige indtryk med et nyt Design Atelier, kaffelounge, orangeri og en masse lækre møbler. Desuden er der indsat helt nye vinduer og et stort flot indgangsparti. Da butikken blev opført, brugte Bolia blandt andet de Østerbrobaserede glarmestre fra Schlæger Gruppen til dele af arbejdet. ”Vi vil rigtig gerne bruge lokale håndværkere, når vi har nogle

specialopgaver i forbindelse med vores butikker. Da vi bygger mange butikker herhjemme og i Europa, mellem 8 og 12 om året, har vi en aftale med en stor entreprenør, men når det handler om de lidt mere specielle opgaver, kigger vi os om i butikkens lokalområde. For det første fordi vi gerne vil støtte lokalområdet omkring vores butik, det hjælper både os og dem og giver en god stemning i det område, hvor butikken ligger, for det andet gør det en forskel, at håndværkerne er lidt tættere på, hvor specialopgaverne udføres. Det er mere fleksibelt for os og nemmere, hvis vi efterfølgende skal have udført servicereparationer eller ekstraarbejde. Og det fungerer helt efter hensigten,” fortæller Peter Bjerglund


Mit Østerbro Bolig i byen

Terp-Nielsen, Retail Facility Manager hos Bolia.

Et godt stykke arbejde

For mere information besøg www.schlæger.dk eller ring på tlf. 44 84 88 88

Samarbejdet med Schlæger Gruppen har blandt andet omhandlet butikkens store indgangsparti, hvor Bolia har valgt at udskifte det gamle glasparti og indsætte et nyt, moderne glasparti med sikkerhedsglas og alurammer. Det har været med til at åbne udsynet til butikken og giver et fantastisk lysindfald, siger Peter Bjerglund TerpNielsen. ”Schlæger Gruppen kom til tiden, og de leverede til tiden, de arbejdede godt, og de ryddede op efter sig. Kort sagt: Det var et godt stykke arbejde. Schlæger Gruppen har også lavet en del mindre opgaver for os, eksempelvis nogle nye trappetrin af egetræ på vores ståltrappe, der går ned i kælderen, hvor vi har forvandlet en gammel bankkælder, hvor der før stod to 50 tons tunge bankbokse, til en meget fin udstilling. Desuden har de monteret forskellige håndtag, kroge og udskiftet vores flugtvejsdør. Det er sådanne opgaver, som lokale håndværkere er gode til at klare, da de er hurtige og fleksible, når det kræves.”

Gode til at kommunikere Hjørnet ved Trianglen er et meget trafikeret sted, hvor der færdes mange mennesker, så man skal være lidt forsigtig, når man er i gang med arbejdet, og der f.eks. kommer en barnevogn eller nogle børn gående forbi. Her har håndværkerne fra Schlæger Gruppen vist sig at være meget kompetente til at kommunikere med folk og vise de helt rette hensyn, fortæller Peter Bjerglund Terp-Nielsen. ”Vi har været rigtig godt tilfredse med Schlæger Gruppen, som vi påtænker at bruge igen. Vi overvejer faktisk at bruge dem til en opgave på vores hovedkontor, der ligger i Aarhus, fordi

de er så dygtige til glasarbejdet. Der er selvfølgelig også dygtige folk i Aarhus, men nu kender vi Schlæger Gruppen og deres kvaliteter, og de har faktisk også før lavet noget for os i vores andre københavnske butikker. I Bolia betyder kvalitet meget for os. Både når det gælder vores egne møbler, men også vores samarbejdspartnere. Desuden har vi stor fokus på bæredygtighed, hvilket var min opfattelse, at også Schlæger Gruppen har. Så alt i alt er vi rigtig tilfredse med vores lokale samarbejdemed Schlæger Gruppen,” slutter Peter Terp-Nielsen.

Schlæger Gruppen · Glarmester F. Linck Vennemindevej 74 · 2100 Ø · Tlf. 44 84 88 88 · www.schlæger.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 29


Mit Østerbro Bolig i byen

Besøg Gardin Jensen – vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner i alle de rigtige farver.

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

Der er lys forude…. og så skal man bruge gardiner! Butikken er midlertidigt lukket, grundet covid-19, men gardinbussen kører stadig ud og måler og monterer dine nye gardiner. Det hele kan selvfølgelig fås motoriseret med fjernbetjening og, en stor del endda med genopladelige indbyggede batterier, til en fornuftig pris. Pænt og diskret, uden en masse ledninger. Kig forbi på www.gardin-jensen.dk

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de Tilkald gardinbussen nu ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Book et besøg nu på Tlf. 35 42 01 67 tlf. 35 42 01forbi 67 – og vi kommer

Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

30 / Mit Østerbro

www.gardin-jensen.dk

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leverin farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og p


Mit Østerbro Bolig i byen

PLANKEBORDE · BÆNKE · INVENTAR

Hos Timber by frandsen fremstiller vi specialdesignede plankeborde og inventar i høj kvalitet. Kun fantasien sætter grænser. Har du en god idé, så finder vi i fællesskab den bedste løsning en løsning du helt sikkert ikke ser hos naboen.

TÆNKER PÅ MILJØET Plankerne bliver nøje udvalgt til hver enkelt sag, så de passer til kundens ønsker og behov. Størstedelen af træet vi anvender stammer fra danske og tyske skove og er FSC og PEFC certificeret, hvilket betyder at vi er med til at opretholde en ansvarlig og bæredygtig skovdrift til gavn for miljøet.

KOM OG BESØG VORES FLOTTE SHOWROOM I DET GAMLE BONDEBYEN I LYNGBY

Gammel Lundtoftevej 19A - 2800 Lyngby - Telefon 40 96 44 75 · www.timberbyfrandsen.dk Mit Østerbro / 31


Mit Østerbro Bolig i byen

G l a uDs

DE RINGER VI BRINGER BESøg VORES HjEmmESIDE, Og RINg gERNE HVIS TVIVL I Corona lukket, er telefonerne åbnet mellem. 10.00 og 18.00 på hverdage • 10.00 til 15.00 om lørdagen

Hestbæk sovesofa nr. 33 Fuldpolstret dobbelt sovesofa med ben i børstet rustfrit stål og springindlæg. Udv. mål: 208 x 82 x sh 48 cm. Sovemål: 142 x 200 cm Kampagne pris kun på Prato 600 blå Som vist i blå. Vejl. 13.928,- NU 9.998,omgående levering, på lager

Recast Smart, indbydende og lækker sovesofa fra Innovation, fås i 3 stoftyper med ekspres levering på 2-5 hverdage. Denne sovesofa er fra Innovations slyders linje, og dens design er inspireret af amerikansk møbel design fra midten af 1900-tallet. Benene er af Styletto variant og er i mørkt farvet træ. rammen er i matt sort stål. Sengen kan indstilles i 4 forskellige positioner - opstående, høj vinkel, lav vinkel og liggeposition. Sovemål: 140x200 (LxB) Du kan anmode om at få tilsendt op til 3 stofprøver for at finde den der passer dig bedst. Se hjemmesiden for nærmere info. pris. 6.690,-

Splitback Frej Sovesofa fra INNOVATION Smart, funktionel og lækker sovesofa fra Innovation, fås i et stort udvalg af forskellige stoftyper. Der er seks primære stoftyper som vist på billederne, disse er da til standardpris og gælder for ekspres levering på 2-5 hverdage. Sengen kan indstilles i 4 forskellige positioner - opstående, høj vinkel, lav vinkel og liggeposition. Dette gælder for begge sider. Sovemål: 115x210 (LxB) Du kan anmode om at få tilsendt op til 3 stofprøver for at finde den der passer dig bedst. Udover stoftyper kan der vælges mellem 2 forskellige ben/armlæn typer, lyst egetræ og sort egetræ. Splitback Frey kr. 8.449,-

Kontinental SOV BEDRE Super lækker kontinental seng, med 5 Zonet pocket fjedre, Tyk 10 cm. topmadras med kerne af 60 m.m. latex. farve Sort, og hårdhed fast. komplet med stålben i valgfri benhøjde. 140 x 200 cm. før 19.633,- NU. 6.899,-160/180 x 200 cm. før 22.177,- NU 7.998,På lager, omg levering.

Dunlopillo passion kontinental seng 4 farver, 3 hårdheder, incl. ben og latex topmadras 15 års Fabriksgaranti. pris er ex. gavl. 160/180 x 200 cm. før 40.439,- Nu 22.439,Ca. 4 ugers lev. tid.

Classic Lux Dansk produceret dyne fra Ringsted dun. 140 x 200 cm. før 1.999,- NU 998,140 x 220 cm. før 2.199,- Nu 1.098 200 x 220 cm. før 31.99,- Nu 1.598,På lager, omg levering.

Omtanke, super dyne fra Ringsted Anbefalet af dyrenes beskyttelse, Svanemærket. 140 x 200 cm. før 3.349,- NU l.890,140 x 220 cm. før 3.699,- NU 1.998,På lager, omg. levering.

Ambassadør kontinental seng 160/180 x 200 cm. komplet incl. topmadras softline 3, og ben. vælg mellem 4 farver og 3 hårdheder. Ex. gavl. Før 40.418,- NU 24.405,Ca. 4 uger lev. tid.

Svinedrengen varm, fra Ringsted dun Hvis du er en frossenpind. På lager. Omg. levering. 140 x 200 cm. før 3.699,- NU 2.199,140 x 220 cm. før 4.099,- NU 2.458,200 x 220 cm. før 5.849,- NU 3.498,-

Se mange flere tilbud på www.delfinsengecenter.dk Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9.30-18.00 Lørdag kl. 10.00-15.00 (Solrød kl. 9-15) Solrød Center 42 2680 Solrød Strand Tlf. 56 14 55 33 32 / Mit Østerbro

Holmbladsgade 52 2300 København S. Tlf. 33 32 55 01

Østerbrogade 95 2100 København Ø. Tlf. 33 32 55 72

Hj. Af Østerbrogade og Jagtvej


Mit Østerbro Bolig i byen

VI TILBYDER NU OGSÅ PRIVAT RENGØRING

RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD Trappevask · Vicevært · Vinduespolering · Kontorrengøring

Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING! Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold Husk at man til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til dereskan bruge servicefradraget. rådighed, som opgaverne kræver. Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold! Vaskeholdet.dk Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring

KONTAKT GRØN OMSTILLING

RENGØRING UNDER WWW.VASKEHOLDET.DK

ORDNEDE FORHOLD Hos Vaskeholdet.dk har vi udskiftet ALLE VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst vores diesel varevogne med EL ladcykler, 51 43 98 78 og man kan nu opleve de fleste af vores med vores medarbejdere. Dette betyder medarbejdere "drøne" rundt i gader og ordnede forhold for både medarbejdere stræder på disse. Godt for deres arbejdsog kunder. glæde og velvære - og godt for miljøet..! Og det er vi faktisk ret stolte af!

Kontakt os gerne for et godt tilbud

www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Mit Østerbro / 33


Mit Østerbro Bolig i byen

FundBricks giver

renten tilbage til danskerne

FundBricks.com er en crowdlendingsplatform, der gør det muligt for investorer at udlåne sin formue til attraktive danske ejendomsprojekter til en høj rente og med kort løbetid. Ejendomsudvikleren får mulighed for at realisere sine ejendomsprojekter og sikre sig et provenu, mens investorerne typisk får en rente på 6-10% p.a. i op til 6-18 måneder. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

E

n væsentlig del af forretningsmodellen i Fundbricks er, at ”give renten tilbage til danskerne”, som de formulerer det. Vi har bedt østerbroeren Thomas Rolin, der startede FundBricks og som i dag er founding partner af virksomheden, om at forklare, hvad deres forretningsprincip går ud på. FundBricks er et sted, hvor alle kan være med til at investere – også den studerende med 10.000 kr. i pungen. WVi har brugt to år på at bygge det hele op med dygtige samarbejdspartnere såsom Plesner advokater, revisorer og i tæt samarbejde med Finanstilsynet. Vi launchede vores første projekt i januar 2020. Siden er det gået stærkt, vi har løst et projekt med 16 rækkehuse i Aarhus, og vi har bl.a rejst kapital til et ejendomsprojekt i Rønde nord for Århus med 17 rækkehuse, som er bygget færdig og investorer og FundBricks har fået kapital + rente retur. Ydermere, har vi rejst ca 12 mio, kr til et projekt i Sorø, som også er bygget færdigt, og vi er i gang med et større projekt i København K. Over julen rejste vi 16,5 mio kr til et projekt vest for Århus og er i gang med et større projekt nord for Århus. Vi har på vores første år rejst + 70 mio. kr. og har en pipeline på + 150 mio. kr. til dette år.

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Crowlending og ikke funding FundBricks er funderet på crowdlending og ikke crowdfunding. Crowdlending er kort sagt, at en masse investorer går sammen og låner kapital ud til en ejendomsinvestor. Så hvis eksempelvis et ejendomsprojekt koster 20 mio. kr., låner udvikleren måske de 10 mio. kr. i banken, skyder selv 1 mio. kr. ind og låner de sidste 9 mio. kr. af FundBricks. Processen for projektet er, at FundBricks skal bruge en betalingsplan for en totalentreprenør, så vi kan se, hvad det koster at bygge fra start til slut. Entreprenøren kommer med en pris, og alle de 20 mio. kr. ryger ind på en spærret deponeringskonto, der kun er til projektet. Pengene er 100 % låst, hverken vi eller ejendomsudvikleren kan røre dem. Det er kun FundBricks’ uafhængige byggerådgiver, der har adgang til pengene. Når projektet går i gang, og de første udgifter til projektet opstår – vi siger efter en måned – sender entreprenøren regningen til vores byggerådgiver, som tager ud hver måned og gennemgår alt på pladsen nøje, og underskriver, med sin egen forsikring, at alt er lavet på en ordentlig måde, og FundBricks må derfor gerne betale regningen.

Hånd i hanke med projektet Vi har hånd i hanke med byggeriet i hele processen og ved, hvad hver en spenderet krone er blevet brugt på. Når projektet efter 12 måneder står færdigt, tager vores bygherrerådgiver ud på pladsen og gennemgår alt. Når det


Mit Østerbro Bolig i byen

Man reserverer kun pengene til en start, men når puljen er fuldtegnet, går pengene over på deponeringskontoen. Når perioden er slut, får man automatisk sine penge tilbage plus de 6-10% i rente.

Altid to uafhængige mæglervurderinger På den anden side af bordet sidder ejendomsudvikleren. Når han eksempelvis har et projekt til 20 mio. kr., hvor banken kun vil/kan låne ham 60%, (12 mio. kr.) og han selv indskyder 1 mio. kr., så skal han hente de sidste 7 mio. kr. hos os. Han præsenterer derfor sig selv og sit projekt med tilknyttet entreprenør og budgetter m.v. I den forbindelse beder vi altid om to uafhængige mæglervurderinger. Uanset hvad projektet koster, skal der være en markup på minimum 20%. Det betyder, at hvis det koster 20 mio. kr., skal de to mæglere uafhængigt af hinanden sige, at det minimum kan sælges for 24 mio. kr. Markedet skal derfor falde med minimum 20% på 12 måneder, før det går ud over investorernes penge. Det er ikke sket de sidste 50 år. En markup på 20% kræver selvfølgelig, at det er nogle solide og ordentlige projekter, udviklerne kommer med. Hedder markuppen 19,5%, siger vi nej tak. Hele sidste år havde vi 70 projekter gennem vores system, og vi sagde kun ja til 5 af dem. Det er en vigtig del af screeningen i forhold til sikkerheden for vores investorer.

er godkendt, og kommunen siger god for, at det er færdigt og kan bruges, udbetaler vi de sidste penge til projektet. På den måde kan vi bl.a. effektivt tage håndtere, at entreprenøren går konkurs halvvejs i projektet. Sker det, overtager vi projektet og resten af pengene på deponeringskontoen. Vi finder dernæst en ny entreprenør og udbetaler løbende resten af pengene til ham. Så tager projektet lidt længere tid, men vi kommer altid i mål med vores projekter. Og dermed sikrer vi altid vores investorer, som får sine 6-10% i rente pr. år. Den proces gør, at vi hele tiden præcis ved, hvad der sker på byggepladsen og præcist, hvad der er blevet udbetalt. Byggerådgiveren laver hele tiden rapporter over, hvad der sker på byggepladsen, og hvad pengene går til.

Certificeret af den juridiske afdeling Vores investorer går ind på vores platform fundbricks.com, så de kan se, hvilke projekter, der giver mening for dem. Her kan man oprette sig som bruger, efter at man er blevet certificeret af vores juridiske afdeling i henhold til hvidvaskningsloven. Derefter får man sin egen profil/min side, hvorfra man kan gå ind på det projekt, man ønsker at være med i. Her kan man give tilsagn om at investerer fra 10.000 kr. og opefter alt afhængigt af, hvor meget projektet koster. Man modtager derefter en kontrakt, som man underskriver med sit NemID. Når puljen er fuldtegnet, sender vi en skrivelse ud til alle långivere, at nu skal de indbetale pengene til den spærrede deponeringskonto.

EKSTRA SIKKERHED FOR INVESTORER At entreprenøren skal have en bank med i forløbet, er en ekstra sikkerhed i projektet. Sideløbende med at vi går alt meget grundigt igennem, laver banken præcis det samme. Så når både banken og FundBricks har clearet projektet, er det endnu en stor sikkerhed for vores investorer. Når entreprenøren har bygget færdigt, udlejes eller sælges det hele. Essensen af vores firma og projekter er, at det skal være en win-win situation for alle. Du har en ejendomsudvikler, der kommer i mål pga. af, at han får noget kapital stillet til rådighed samtidig med, at han skaber en masse arbejdspladser. Banken får lånt noget kapital ud og er tilfredse med det. Alle danskere, private som virksomheder, kan være med, og de får en rigtig høj renteprocent. FundBricks tjener nogle penge og kan udvide, så vi kan få endnu flere ansatte. Så alle vinder på det her!

FundBricks.com Århusgade 88 · Tlf. 89 80 28 08 www.fundbricks.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35


Mit Østerbro Portræt

Skuespillerinden

Anne Sofie Espersen blev i 2019 diagno-

sticeret med sclerose. Hun har taget udfordringen op og er i dag på en mission, der forsøger at afmystifi-

cere sygdommen og gøre den fri af tabu. Det har krævet mod. Og ligesom med skuespillerkarrieren, har det krævet fuld dedikation og engagement

i udbredelsen af

Frygt og angst skal i hvert fald ikke holde mig tilbage for at tage chancer og leve

budskabet. Hun går all in – eller som hendes far sagde: Slik hele skålen op, Anne Sofie!

Slik hele skålen op! Af: Peter Pilegaard - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

M

in far sagde altid, at man skulle 'slikke hele skålen op', at man skulle få det hele med – men uden at være grådig. Det har jeg fået med hjemmefra. Og det har jeg levet efter, fortæller skuespillerinden Anne Sofie Espersen, der lige nu slikker hel formidlingsskålen op, når det kommer til udbredelsen af sit budskab omkring sygdommen sclerose og måden at tackle den på i en ellers helt almindelig hverdag.

36 / Mit Østerbro

”Min mission er, at jeg gennem podcast og blog forsøger at afmystificere skræmmebillederne af sygdommen. Sclerose er ikke ensbetydende med at ende i en kørestol. Da jeg selv blev syg, følte jeg, det var meget svært at google sclerose, hvor uhyggelige billeder af svagelige i kørestol, iltapparater osv. ville dukke op. Det var uoverskueligt at tage ind, og jeg tænkte, at det ville være godt med en platform for ny-diagnosticerede”, fortæller Anne Sofie Espersen, der efter sit attak i en tid ingenting kunne mærke fra navlen og ned. I dag er hun helet – bortset fra en konstant følelsesforstyrrelse under fødderne.


Mit Østerbro Portræt

”Mine fødder sover. Det er meget irriterende. Jeg kan godt abstrahere fra det. Man kan rammes af fatigue – en kropslig og mentalt tyngende træthed, men jeg har fundet ud af, hvordan jeg kan holde denne fatigue stangen; gennem træning og kost etc. Og fordi jeg er supernørdet, satte jeg mig meget ind i tingene. Jeg gik all in. Jeg læste op på emnet på komplekse hjemmesider og fik pludselig rørpost fra himlen om, at jeg skulle formidle det ud til andre. ”Så jeg startede en blog, der ret hurtigt voksede. Og med ansoesp.dk og ansoesp på Instagram fik jeg pludselig en ny åbenbaring: Lav en podcast. I Gamechanger taler jeg med eksperter og undersøger biohacks (gør-det-selv-biologi, red.) for at finde ud af, hvad man kan gøre for at optimere forholdene for kroppen.”

Gamechanger

”Jeg donerer min krop til videnskaben. Det er sådan, jeg undersøger tingene. Jeg er min egen forsøgskanin. Jeg bevæger mig rundt og finder ud af, hvordan det hele hænger sammen, f.eks. hormoners indflydelse på vores kroppe og vores psyke i forbindelse med sclerose og andre autoimmune sygdomme. Sclerose er kronisk inflammation, så derfor syntes jeg bl.a, at antiinflammatorisk kost gav mening at kigge nærmere på; lad vær at æde noget, der fodrer inflammationen!”, kommer det med glød i øjnene fra Anne Sofie Espersen. ”Jeg føler virkelig, at jeg har taget et kvantespring, fra da jeg blev syg til nu, og tænkte derfor også, at det kan jeg da sagtens lave et program om. Der findes mange videnskabelige podcasts, der er så vanskelige at følge med i, og hvor mange derfor kobles af. Tingene kommer mere i øjenhøjde, når jeg sætter mig selv i spil. Det hele bliver en anelse mere relaterbart med en type som mig, hvor jeg er i stand til at sige 'det har jeg prøvet'.”

For Anne Sofie Espersen var diagnosticeringen med sclerose en livsforandrende oplevelse, der satte gang i en opdagelsesrejse indenfor krop og sundhed. Og med Gamechanger, en podcast, der ikke blot fungerer som en formidlingsplatform for ny-diagnosticerede, men også undersøger, hvordan man kan optimere forholdende for kroppen generelt, har hun taget skridtet videre.

At lave podcast er en måde for mig at dyrke performeren i mig på

Meningsfuld påvirkning Sclerose har afgjort ændret Anne Sofie Espersens hverdag. Sygdommen har betydet, at hun i dag står tidligt op om morgenen, løber, træner, spiser sundt og tager fat i og nørder videnskaben omkring sygdommen. ”Jeg går all in. Jeg vil så nødig gå glip af noget. Jeg vil gerne facilitere muligheden for at få det hele med. Frygt og angst skal i hvert fald ikke holde mig tilbage for at tage chancer og leve”, kommer det prompte fra Anne Sofie. ”Jeg har modtaget mange mails fra folk, der ikke tør sige det på deres arbejdsplads. De lyver om deres sclerosesygdom, og melder ferie eller barn syg, hvis de rammes af et attak. En rørende historie var, da en administrerende direktør for en større virksomhed i Jylland skriver og fortæller mig, at han i mange havde gået hemmeligt rundt med sygdommen,

Mit Østerbro / 37


Mit Østerbro Portræt

da han var bange for at få stækket sin status og autoritet, indtil han en dag havde læst min blog, hvorefter han kaldte alle ansatte over i kantinen og fortalte, at han var ramt af sclerose.” Hvordan føles det at have haft den påvirkning? ”Det gør det hele meningsfuldt for mig. Dels vil gerne hjælpe folk med at få det bedre psykisk og fysisk i deres sygdom, men jeg vil jo også gerne medvirke til at bryde tabuer omkring det at være syg.” Føler du dig syg? ”Nej det gør jeg ikke, men jeg har en bevidsthed om, at et muligt attak hele tiden lurer. Nogle dage kan jeg have 'dumme ben', som det kaldes, hvor de sover hele vejen op. Så tænker jeg: Åh nej, er det nu et nyt attak? Men det har jeg endnu ikke haft”, lyder det fra en lettet Espersen.

Skuespillerens udfordring Anne Sofie Espersen lader til på mange måder at have styr på den sygdom, som sagtens kunne have medført et permanent mentalt knæk. Men lurer frygten for en usikker fremtid som skuespiller med sclerose i en branche og en verden, der på mange måder kan virke sygdomsforskrækket?

havneby med masser af romantik, men som ung var jeg ret sikker på, at det ikke var dér, jeg skulle være. Planen var, at jeg skulle blive student og så flytte til Århus for at læse biologi for derefter at returnere som marinebiolog med arbejde på et forskningsskib a la Jaques Cousteau. Men så kom jeg til at søge ind på en teaterskole. Og så blev jeg skuespiller”, fortæller Anne Sofie, der efter skuespilleruddannelsen i København og en mangeårige fastansættelse på Århus Teater kom tilbage til Hovedstaden. ”Kærligheden og jobmulighederne trak mig tilbage til Købehavn, og så landede jeg på Østerbro. Det var i 2011. Jeg flyttede ind i en lejlighed i Willemoesgade sammen med min kæreste og alle vores sammenbragte børn, men efter et par år flyttede vi så til en lejlighed i Classensgård på Classengade, et fantastisk hus. Jeg har læst alt, hvad der kan læses om den bygning. Et helt særligt sted, en gammel skønvirke-bygning fra starten af 1900-tallet med cul de sac. Vi fik en lejlighed i tårnet med udsigt over Garnisonskirkegården og Marmorkirken. Den var magisk. Og så havde lejligheden et springvand – i stuen! Det viste sig, at lejligheden havde tilhørt bygningens arkitekt. Det var meget eksotisk”, griner Anne Sofie Espersen, der i dag bor i Frederiksstaden ved den Marmorkirke, hun spejdede efter fra vinduet i Classensgade.

”Det er jo det helt store spørgsmål. Som andre, vælter jeg mig ikke ligefrem i tilbud i denne Corona-tid, men jeg har da selvfølgelig været bange for, om mit stigma skulle gå ud over mit professionelle virke, det er klart. Coronaen bremsede mine foredrag, men jeg skal ud igen, når der åbnes op. At holde foredrag og lave podcasts er en måde for mig at dyrke performeren i mig på. Men jeg savner da også skuespillet. Ligesom alle andre skuespillere i denne tid. Jeg glæder mig til alt bliver nulstillet, og verden igen kan starte op på en frisk.” Er du blevet et andet menneske end du var før diagnosticeringen? ”Ja. Jeg har fået en anden alvor ind i mit liv, som jeg er glad for. Jeg føler virkelig, at jeg er til stede i mit liv. Jeg var så bange for, at alt var slut. Men det har i stedet åbnet en masse nye døre. Nu er det en levevej. Det er et mærkværdigt paradoks.”

Selvom Anne Sofie Espersen er en provinsiel nordjyde af kød og blod, var det ambitionernes krav om højere til loftet, der i sin tid trak hende til storbyen. I dag er hjertet tabt til København, hvor vejen – selvfølgelig – også har været forbi Østerbro, endda i lejlighed med eget springvand. ”Jeg har altid haft en længsel mod større byer og højere til loftet. Og København og skuespillerskolen stod i stor kontrast til min hjemstavn, Vendsyssel. Hirtshals er en

38 / Mit Østerbro

Jeg donerer min krop til videnskaben. Det er sådan, jeg undersøger tingene. Jeg er min egen forsøgskanin

Vejen til København og Ø


Undgå at stå uden bolig Sæt til salg med: Hjem-til-Hjem Tryghedsgaranti

Konceptet er ganske enkelt: Du vil gerne sælge din bolig, men vil ikke sælge før, du har fundet dit nye hjem. Boligmarkedet går stærkt for tiden. De fleste af os ønsker ikke at sætte vores hjem til salg før, vi har fundet et nyt. Disse bekymringer vil vi hos Palun Bolig gerne lette dig for ved at tilbyde vores: ”Hjem til hjem - Tryghedsgaranti". Mikkel Maibom Nielsen Tlf.: 31151512 Boligmarkedet har aldrig været bedre for sælger, end det er lige nu. Og efterspørgslen på især rækkehuse på Østerbro er eksploderet. Vi har lige nu flere ventende købere til rækkehuse i Kartoffelrækkerne, Komponistkvarteret og Lyngbyvejskvarteret. Så går I med tanker om at sælge, og ønsker at få den bedste pris i samarbejde med den lokale mægler, så kontakt os, for en uforpligtende salgsvurdering. Vi glæder os til at høre fra jer.

Paulun Østerbro Dag Hammarskjölds allé 37 2100 Østerbro 3538 1450 oesterbro@paulun.dk

Ejendomsmægler Niels Hald


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Min Franske Vinimportør forhandler velsmagende bæredygtige franske vine. Sortimentet består af økologiske-, biodynamiske-, natur- og bæredygtighedscertificerede kvalitetsvine til konkurrencedygtige priser.

Drik vin

med god smag i munden Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Min franske Vinimportør

Ø

sterbrovirksomheden Min Franske Vinimportør er et familieforetagende, der udover ejer Henrik Berger også inkluderer sønnen Victor og datteren Emilie. Når firmaet opererer uden for landets grænser med direkte eksport af vin fra Frankrig til Asien, går de under navnet WineWorld Agencies.

Coronarestriktionerne er en stor udfordring for alle, også for Min Franske Vinimportør, som derfor startede en succesfuld webshop – www.minfranskevinimportor.dk – i november sidste år. Firmaet er superlokalt, idet de har kontor i Nordhavn, mens vinlageret ligger i Frihavnen, så de kan yde en både hurtig og fleksibel service i Nordhavn/

40 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Østerbro og København. ”Vi har et godt lokalt samarbejde med Meny Nordhavn og Bryggervangen og restauranter i området, når de er åbne. Vi ønsker at udvide samarbejdet i nærområdet til også at omfatte firmaer og hoteller i takt med at corona-nedlukningen aftager,” siger Henrik Berger. Min Franske Vinimportør har, som navnet kraftigt antyder, et rendyrket fokus på franske vine. Sortimentet omfatter bæredygtige vine fra distrikterne Bordeaux, LanguedocRoussillon, Côtes de Provence, Rhône, Loire og Alsace. ”Vores sortiment udvikles dog løbende. Jeg taler flydende fransk og kan dermed komme helt ind under huden på de franske vinproducenter, vi samarbejder med. Det skaber stor respekt hos producenterne,” fortæller Henrik Berger.

Orangevine i topklasse Virksomheden har fra starten af 2021, tilføjet orangevin til sortimentet. ”Det er en vintype, hvor efterspørgsel og


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Monts & Merveilles Naturvin fra LanguedocRoussillon 100% Syrah

SUGE EN MASSE MINERALSKE SMAGSNOTER OP Min Franske Vinimportør ønsker at være med til at præge vinmarkedet i retning af mere bæredygtighed, og det er derfor, de har så stærk fokus på økologiske, biodynamiske og naturvine. ”Det er ’rene’ vine uden tilsætningsstoffer og med en masse fantastiske smagsoplevelser. Vi har blandt andet nogle fremragende naturvine, som nydes på adskillige Michelinrestauranter i Frankrig.

Serve the Servant Naturvin fra LanguedocRoussillon 100% Le Servant

Økologisk hvidvin fra Châteauneuf-du-Pape 50% Grenache Blanc, 30% Clairette, 10% Bourboulenc & 10% Roussanne

Der er generelt mange variationer med hensyn til kvalitet inden for naturvine, men de vine, vi sælger, er i en liga for sig,” siger Henrik Berger og tilføjer: ”Inden for økologisk og biodynamisk vindyrkning bruges ingen pesticider overhovedet. I konventionel vindyrkning bruger man kunstgødning, hvor vinstokkene vænner sig til, at meget af næringen ligger lige under jordens overflade, så dér kan rødderne ligge og suge næring til sig. Hvis du dyrker vinen biodynamisk, økologisk eller efter naurvin-metoden, er der ingen kunstgødning, og så trænger rødderne meget længere ned i undergrunden, de kommer op til 15-20 meter ned, så de kan suge en masse mineralske smagsnoter op, som kommer frem i vinen. Der er derfor virkelig en forskel i smagen,” afslutter Henrik Berger.

Haima Økologisk og biodynamisk Pinot Noir

interesse er i kraftig stigning. Der findes enkelte varianter af orangevine på markedet fra typisk Spanien og Italien, men det er yderst begrænset med orangevine fra Frankrig. Det har vi ændret på og introducerer netop nu med eneforhandling i Danmark tre franske orangevine i absolut topklasse,” oplyser Henrik Berger. Orange vine er, populært sagt, hvidvin lavet ligesom rødvin. Vinen fremstilles ved at gære saften af grønne druer på skallerne og kernerne – nogle gange også inklusiv stilk – hvorved farvestof, tanniner og smagsstoffer udtrækkes. Oftest i et par uger og i ekstremerne op til et år. Orangevin er derfor en hvidvin med tanniner, markante smagsnuancer og findes i farveskalaen orange/ravgul/gul/gylden/pink alt afhængig af druesort, modenhed og varighed af macérationen (kontakten med skaller mm). Det er en vinstil fra oldtiden, som i disse år nyder stor interesse, selv om orangevin generelt er relativ dyr.

MIN FRANSKE VINIMPORTØR Helsinkigade 18 · 2150 Nordhavn · Tlf. 53 64 69 34 www.minfranskevinimportor.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 41


Mit Østerbro Smag på Østerbro

VELKOMMEN TIL ART ESCAPE STUDIOS Vi er et kunst-studio og kunst-café i hjertet af København, hvor alle er velkommen til at komme og udfolde deres kreative evner. Kunst-caféen holder åben hver dag, hvor man kan komme og male eller tegne, mens man nyder en kop kaff. Slip fantasien løs eller lad dig inspirerer af studiets professionelle kunstnere, der sammen med caféens ansatte hjælper med evt. spørgsmål. Hvis du ikke har lyst til at male, men blot er kaffetørstig er du også meget velkomme. Vi tilbyder også undervisning i tegning, akryl, olie og akvarelmaling, workshops og events bl.a. team-building events og meget mere. I studiets kunstbutik, sælges der kunstnerartikler, så du altid kan købe det materiale du skal bruge.

VIDSTE du at

Blegdamsvej 68 · 2100 København Ø www.artescapestudios.dk

L'Extraverte er en græsagtig, fyldig og smagfuld ekstra jomfru olivenolie, der tager dine smagsløg med på rejse til Andalusien. Den super grønne olivenolie er presset af 100% picual oliven, der nøje bliver udvalgt og høstet ved håndkraft tidligt i oktober på familiegården Sabor d'Oro. De nyplukkede oliven presses under 6 timer efter høsten, og der går hele 8 kilo oliven til en enkelt liter olivenolie! Prøv den lækre olivenolie på pasta, salater, supper eller bare til at dyppe brød i.

PIECE LANCERER 4 PUSLESPIL Piece er designet af grafiker Signe Christensen. Det er blevet til fire puslespil med hver sit collage-udtryk, der er desginet som en serie kaldet THINGS WE LOVE. Det færdiglagte puslespil måler 48 x 68 cm. Brikkerne er printet på ikke-reflekterende papir af højeste kvalitet og påsat tyk karton.

L'Extraverte Sabor d'Oro ekstra jomfru olivenolie · 500 ml. 299 kr. hos Oliviers & Co oliviersogco.dk

www.atpiece.dk Pris 399 kr. pr. puslespil

GASOLINE GRILL INDTAGER TIVOLI Når Tivoli til Påske slår dørene op til en ny sæson i Københavns smukkeste have, bliver det med Københavns mest bæredygtige burger som ny attraktion. Gasoline Grill åbner i slutningen af marts deres til dato største restaurant i Tivoli. Unikke locations er en del af filosofien bag Gasoline Grill, og når der åbnes nye restauranter, skal de bidrage til gadebilledet og være en oplevelse i sig selv for restaurantens gæster – lokale, såvel som internationale.

Gasoline Grill, Tivoli

42 / Mit Østerbro

SUPER GRØN LUKSUS OLIVENOLIE


Mit Østerbro Smag på Østerbro

VI HOLDER STADIG ÅBEN Hos Iki Sushi kan du fortsat forkæle dig selv med frisklavet sushi. Vi holder åbent for take away, og håber på at kunne gøre hverdagen lidt nemmere og lækrere for jer med vores prisvenlige take away muligheder. Vi har sammensat en særlig ‘opmuntringsmenu’, som indeholder alle favoritterne. Se vores forskellige menuer på www.ikisushi.dk Gl. Kongevej 41 B

Ndr. Frihavnsgade 52

Vesterbrogade 113

Århusgade 79

1610 København V

2100 København Ø

1620 København V

2100 København Ø

Tel.: + 45 88 53 98 88

Tel.: + 45 35 38 61 22

Tel.: + 45 33 25 23 22

Tel.: + 45 39 27 66 66

Mit Østerbro / 43


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Lagkagehuset slutter sig til Too Good To Go Danmarks største bager, Lagkagehuset, har indgået en aftale med Too Good To Go, som bekæmper madspild via en app, som forbinder producenter og forhandlere med forbrugere med henblik på salg af overskudsvarer. Dermed er Lagkagehuset på Dampfærgevej og Nordre Frihavnsgade nu også med i den populære ordning. “Vi har i flere år haft et betydeligt fokus på at undgå madspild. Vi arbejder konstant på at blive mere præcise i at møde vores kunders efterspørgsel, så vi også har det rette udvalg af brød og kager til de kunder, som kommer sidst på dagen. Vi bager frisk brød og laver kager hver dag, og derfor har vi naturligt produkter tilovers, når vi lukker. Vi har en ambition om at sikre, at disse produkter ikke går til spilde, og vi genanvender blandt andet overskudsprodukter til fremstilling af romkugler, træstammer og rugbrødschips. Samarbejdet med Too Good To Go er endnu et vigtigt skridt mod at lykkes med den ambition,” siger Jason Cotta, der er CEO hos Lagkagehuset.

Et efterspurgt samarbejde Samarbejdet med Lagkagehuset har længe stået på ønskesedlen hos Too Good To Go’s danske landechef, Heidi Boye. Dels fordi, der har været ekstremt høj efterspørgsel på Lagkagehuset blandt Too Good To Go’s brugere. Og dels fordi, et samarbejde af den kaliber for alvor kan flytte noget i den samlede madspildsindsats. “Lagkagehuset er virkelig populært blandt vores brugere, så derfor er jeg selvfølgelig meget glad for, at vi nu kan byde

44 / Mit Østerbro

dem velkommen i appen. Der er ingen tvivl om, at vi med dette samarbejde kommer til at sætte et seriøst præg på madspildsudviklingen inden for bagerbranchen. Og det er tiltrængt. Brød og kager udgør cirka tyve procent af det samlede danske madspild, hvilket både er spild af penge og ressourcer og et stort miljøproblem. Vores fornemste opgave er at sørge for, at mad havner i maver i stedet for containere, og det kan samarbejdet med Lagkagehuset i den grad hjælpe os med at indfri,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go. De deltagende forretninger vil hver udbyde mellem fem og 10 lykkeposer om dagen, og der bliver to varianter at vælge mellem: En blandet pose med bl.a. brød og lidt sødt og en ‘grab’n’go’-pose, der f.eks. kan indeholde sandwiches, pølsehorn og pizza. Begge poser vil koste 39 kr. og indeholde varer for en værdi af ca. 120 kr.

OM TOO GOOD TO GO Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i 2016, og de nu over 30 mio. brugere har siden da reddet mere end 57 mio. måltider, hvilket svarer til over 142.000 ton sparet CO2. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv. I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.


Mit Østerbro Smag på Østerbro

HER KAN DU BRUGE

TOO GOOD TO GO PÅ ØSTERBRO OG I NORDHAVN

Her kan du redde mad med Too Good To Go

Indre Østerbro 7-Eleven, Nordhavn Station, Østbanegade 120 7-Eleven, Rigshospitalet, Blegdamsvej 9 7-Eleven, Svanemøllen Station, Østerbrogade 246 7-Eleven, Østerbrogade 74-76 7-Eleven, Østerport Station, Oslo Plads 8 Aldi, Østbanegade 129 Blomsterdrøm Blomster, Ryesgade 63 Bosses Bageri og Konditori, Østerbrogade 132 Breadhouse Bakery, Østerbrogade 149 Charlottehaven, Hjørringgade 12C Coop365, Masnedøgade 11 Den Glade Tallerken, Classengade 7 Den Lille Café, Kastelsvej 17 Dreamy, Østerbrogade 109 Emmerys, Nordre Frihavnsgade 59 st. Emmerys, Øster Farimagsgade 39 Emmerys, Østerbrogade 51 Emmerys, Østerbrogade 139 Ehlers Bageri, Tåsingegade 26 Espresso House, Rigshospitalet, Blegdamsvej 9 Espresso House, Østerbrogade 72 Fakta, Strandvejen 32A

Fakta, Æbeløgade 20 Fakta, Århusgade 88 Frisk fra Gården, Fridtjof Nansens Plads 2 Gani’s, Nygårdsvej 9 Hahnemanns Køkken, Sankt Kjelds Plads 14 Hong Cheng, Jagtvej 219 Irma, Lyngbyvej 32 Irma, Ryesgade 60 Irma, Strandboulevarden 94 Irma, Østerbrogade 52 Irma, Østerbrogade 135 Irma, Østerbrogade 162 Irma, Østerport Station, Oslo Plads 8 Kaffekilden, Nordre Frihavnsgade 81 Lagkagehuset, Dampfærgevej 9 Lagkagehuset, Nordre Frihavnsgade 28 Letz Sushi, Nordre Frihavnsgade 15 Lidl, Hans Knudsens Plads 18 Livingstone, Sortedam Dossering 81 Madmanden, Classensgade 18 Mokkariet, Odensegade 3 Netto, Amerikas Plads 1 Netto, Blegdamsvej 118 Netto, Jagtvej 223 Netto, Lyngbyvej 34 Netto, Korsørgade 1 Netto, Nordre Frihavnsgade 70 Netto, Nygårdsvej 32 Netto, Studsgaardsgade 1 Netto, Østerbrogade 107 B Netto, Østerbrogade 238 REINH. Van HAUEN, Nordre Frihavnsgade 5 Riccos Kaffebar, Ourøgade 36 Roholte Produkter, Nordre Frihavnsgade 59 Roholte Produkter, Østerbrogade 139 Rosetta, Nordre Frihavnsgade 18B ShaBaz, Ryesgade 87 Shabaz, Strandboulevarden 98 Strand Bageri, Strandboulevarden 70 SuperBrugsen, Nordre Frihavnsgade 24 Tasty Green, Oslo Plads 14 Vacca, Trianglen 4 Q8, Nørre Allé 77 Ydre Østerbro Beit Sitti, Emdrupvej 12 Bitz’s Burgers, Lersø Parkallé 107 Fakta, Lundehus, Lyngbyvej 151 Lidl, Emdrupvej 22 Netto, Lyngbyvej 165-167 Nordhavn Letz Sushi, Bordeauxgade 2 Lidl, Göteborg Pl. 16 Netto, Helsinkigade 24

Mit Østerbro / 45


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Naanbrød

Opskrift på

med spidskommen, falafel m hasselnød, tzatziki, syltet rødløg og rød spidskål Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.” Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro!

FALAFEL (ca. 25-30 stk) 450 g kikærter (på dåse)

B lendt det hele godt igennem, riv bagekartoflen på et rivejern, befri den for så meget væske som muligt og blend det sammen med massen.

S til falafeldejen på køl, i min. 30 min, så begynder raspen at suge væsken i massen og bliver mere fast.

E fter 30 min på køl, prøver du at forme en falafel i hånden. Hvis dejen er for våd, kan man komme en lille smule fuldkornshvedemel i. Jeg bruger en teske til at forme dem med.

2 store løg 3 æg 1 stor håndfuld hasselnødder 3 spsk. stødt spidskommen 2 spsk. stødt koriander 4 tsk. salt Peber Saften fra 1 citron 2 friske chili (smag hvor stærke de er, brug evt. kun 1 chili) 1 bt persille 1,5 dl rasp 1 stor bagekartoffel 1/2-1 liter neutral olie (alt efter grydens størrelse) FREMGANGSMÅDE ●A lle ingredienser kommes i en foodprocessor eller blender (pånær bagekartoflen) og skæres groft.

46 / Mit Østerbro

V arm olien op til 170-175 grader (jeg bruger rapsolie til at fritere i). Sørg for at olien holder temperaturen. Temperaturen falder, når man kommer kold falafeldej i, så vent til den er oppe i temperatur igen, ellers vil de suge alt for meget olie. Det tager 3-4 minutter pr stk.

Tip: Når de færdige kan de køles ned og lægges i fryseren – og varmes op i ovnen i ca. 15 min.

NAANBRØD (14-16 stk) 25 g gær 1 1/2 tsk salt 2 spsk honning 1 tsk spidskommenfrø (kan undlades) 1,5 dl vand Ca 550 g mel 3 spsk olie 1,5 dl græsk yoghurt

FREMGANGSMÅDE ●V and, gær, olie, spidskommen og honning røres til gæren er opløst. Herefter kommes græsk yoghurt i. ●

K om melen i lidt efter lidt. Dejen skal slippe skålen.

L ad dejen hæve i 1 time og rul den papirtyndt ud. Kom lidt olie på en pande og bag dem i ca 1 min. på hver side ved mellem varme.


Nye unikke franske orangevine CHENIN ORANGE Økologisk, 100% Chenin Blanc. En delikat næse af tørret appelsinskal og karamelliseret kvæde. Rund krop med en imponerende tæthed, høj syre, adstringens og lang finish.

Pris 251 kr.

L'ÉTRANGE ORANGE Økologisk, 100% Gewürztraminer. En blomsternæse med toner af abrikos og bergamot. På ganen er den frisk, fyldig krop, milde tanniner og lang finish.

Pris 188 kr.

ORDOLIA Økologisk og biodynamisk, 100% Pinot Gris. Aromatisk næse præget af delikate noter af citrus, tørrede blomster og hvid fersken. Tilsvarende smag med diskrete tanniner og let saltet finish.

Pris 224 kr.

Køb på www.minfranskevinimportor.dk


Mit Østerbro Smag på Østerbro

TOLDBODEN SEASIDE:

MANGE SMÅ, KULINARISKE OPLEVELSER I ÉN RESTAURANT Når Toldboden i den nærmeste fremtid genopstår som Toldboden Seaside, bliver det med hele syv køkkener, der skaber en ny gastronomisk destination, hvor kvalitet og gourmet møder den afslappede stemning på havnekajen.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Toldboden

D

er er sket voldsomt meget i den danske restaurationsverden på grund af coronapandemien. Alle restauranter er i dag lukket, men med udsigt til et fald i smittetilfælde og ikke mindst med udsigt til vacciner til alle danskere, ligger en genåbning af de mange spisesteder forhåbentlig ikke langt væk.

eventyrlige placering tæt på vandet i Københavns gamle Havn har valgt at bygge helt om og indføre hele syv nye køkkener i deres store lokale. Samtidig skifter de navn til Toldboden Seaside. ”Når vi slår dørene op igen, og man træder ind ad hoveddøren, mødes man af syv forskellige køkkener. Hvert køkken laver deres helt egne signaturretter, der tilsammen giver en unik helhedsoplevelse, når man besøger vores restaurant,” siger presseansvarlig Stephanie Brink Harck fra Toldboden Seaside.

Maden taler til én De mange måneder med lukkede døre har fået Toldboden ved Nordre Toldbod til at tænke kreativt og tage de innovative briller på. Det store spise- og eventsted med den

48 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Retterne kan eksempelvis være ceviche, østers, muslinger, sushi, små traditionelle græske retter, gourmetkød m.v. P.t. er Toldboden Seaside ved at skrive kontrakt med de


Mit Østerbro Smag på Østerbro

forskellige kokke, som skal stå for maden. Der vil være masser af retter med fisk og kokkene, restauranten inviterer indenfor, er blandt de allerdygtigste kokke i Danmark. ”Vi har allieret os med kokke fra superligaen, hvilket bl.a. vil sige, at flere af kokkene arbejder eller har arbejdet på en Michelinrestaurant. Og det bedste er, at du på Toldboden Seaside både kan møde køkkenchefen og se, hvordan han arbejder,” understreger Stephanie Brink Harck og tilføjer: ”Ambitionen er at etablere en ny gastronomisk destination, der skaber autentiske, gennemførte og lokalforankrede madoplevelser af den allerhøjeste kvalitet. Det skal være et sted, hvor maden taler til én og får folk til at tale sammen ved at overraske og smage uhyre godt. Maden vil skille sig ud, og du vil ikke opleve sushi, som du allerede kender det.

MARITIM INSPIRATION Når man træder ind i Toldboden Seaside, skal man have fornemmelsen at, man træder ind på et skib. Ude foran er soldækket, hvor man kan sidde og nyde sin mad eller et glas vin. Indenfor ligger blandt andet maskinrummet eller loungen afhængigt af, hvor i restauranten man er. Indretningens form og farver skabes med påvirkning af områdets maritime udtryk.

Uformel stemning Toldboden Seaside forestiller sig, at gæsterne kan smage mad fra et enkelt køkken eller gå på opdagelse i alle køkkener og smage på det omfangsrige udvalg af mindre retter. Ejerne bag Toldboden Seaside står også bag madmarkederne Reffen, Broens Gadekøkken og Storms Pakhus, og de ønsker, at den afslappede stemning fra disse steder også er fremherskende på Nordre Toldbod. ”Det skal være uformelt at komme her. Man kan komme alene, som par eller i små eller større grupper. Det kan være man er her i en time, en aften eller en hel dag. Her vil være musik, og aktiviteter, såsom koncerter og langbordsmiddage i løbet af året,” siger Stephanie Brink Harck.

”Vi har fundet inspiration til form og farver fra nærområdet: Philip De Langes karakteristiske mastekran, der står og knejser på Nyholmen, Kongeskibet Dannebrog, der ligger fortøjet ved Brandebænken, og Kastellet som en skøn, grøn baghave i byen. Netop omgivelserne er jo noget af det smukkeste, København kan tilbyde,” slutter Stephanie Brink Harck.

TOLDBODEN SEASIDE Nordre Toldbod 18-24 · Tlf. 22 72 25 10 · www.toldboden.com · facebook.com/toldbodenseaside

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 49


Mit Østerbro Smag på Østerbro

OPSKRIFT

Sprød løgtærte

med 3 slags ost og rødbeder

Tekst og foto: Oliviers & Co

Der er ikke noget dejligere end duften af varm tærte, der lige er kommet ud af ovnen. Kombinationen af sprød tærtedej, smeltede, gode oste og karamelliserede rødløg dufter og smager ganske enkelt himmelsk.

DET SKAL DU BRUGE (4 personer) Tærtedej ● 175 g hvedemel ● 75 g fuldkornshvedemel ● 0,75 dl olivenolie, fx La Classique

olivenolie fra Oliviers & Co

● 0,75-1 dl vand ● 1 tsk salt

Tærtefyld ● 3 hele æg ● 2 dl crème fraîche ● 50 g cremet gedeost ● 40 g parmesan, friskrevet ● 100 g feta, i tern ● 2-3 rødbeder, skrællet og i små både ● 4-5 rødløg, skrællet og skåret

i små både

● 2 spsk god balsamico, fx klassisk

balsamico fra Modena fra Oliviers & Co

● 3 spsk god olivenolie, fx La Classique

olivenolie fra Oliviers & Co

● Saften fra 1 citron ● 2 kviste frisk timian, skyllet ● 100 g rucola eller blandet salat, skyllet ● Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Bland mel og salt i en skål. Hæld olivenolien i, og bland den godt ind i melet. Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt forsigtigt sammen i en skål til du har en lind dej. Undgå at ælte dejen for hårdt – på den måde får du en mere luftig og sprød tærtebund. Dæk dejen til og sæt den på køl i mindst 30 min.

50 / Mit Østerbro

Forvarm ovnen til 180° varmluft. Tryk dejen ud i en tærteform eller en ovnklar stegepande. Prik tærtebunden med en gaffel hist og her og forbag den i ovnen 8-10 min til den er lys gylden. Tag derefter den forbagte tærtebund ud af ovnen. Mens tærtebunden forbages: Steg 2/3 af løgbådene på en varm pande med olivenolie i 3-4 min. Fordel fetatern og stegte løg jævnt på den forbagte tærtebund. Rør creme fraiche, æg og gedeost sammen i en skål med en knivspids salt og hæld massen over de stegte løg og fetaen. Drys parmesan på toppen og sæt tærten i ovnen på 180°. Sæt stopuret til 25 min. Ovne er forskellige, så kig gerne til tærten i ny og næ.

Mens tærten er i ovnen: Kom rødbedebådene på en varm pande med olivenolie og steg dem i ca 15 min. Tilsæt de resterende løgbåde og steg videre til løgene er har taget noget farve. Sænk varmen til lav-medium varme, tilsæt balsamicoeddike og frisk timian og lad det karamellisere 4-5 min. Smag til med halvdelen af citronsaften og lidt havsalt og lad det simre videre. Når tærten har fået en gyldenbrun kulør i ovnen (ca 25-30 min) tages tærten ud. Lad den hvile et øjeblik. Vend de friske salatblade, grillede rødbeder og rødløg sammen i en salatskål. Afslut med resten af citronsaften, god olivenolie, hvidvinseddike og lidt flagesalt. Bon appetit


Mit Østerbro

FERIEHYTTER & CAMPING

En smuk campingplads på naturskønne Ærø. Kun 50 meter fra Vesterstrand, en vidunderlig badestrand.

BOOK NU: www.aeroecamp.dk

27 hytter og 150 pladser til campingvogne og telte med havudsigt. Gåafstand til Ærøskøbing og lystbådehavnen. Sygehusvejen 40 5970 Ærøskøbing Tlf: +45 51 51 81 15 aeroecamping@gmail.com Facebook/AeroeCamping Instagram/aeroskobingcamping Mit Mit Østerbro Østerbro/ 51 / 51


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Opskrift på

svampet bananmuffins

- en sjovt at lave med børnene

Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.” Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro!

BANANMUFFINS (8 store muffins eller 12 stk. hvis man bruger almindelig papirmuffinsforme.) 200 g mel 2 æg 1/2 tsk salt 150 g smør (stuetemperatur) 150 g sukker 2 store spsk. creme fraiche 3 modne bananer 2 tsk bagepulver Dumle til midten

FREMGANGSMÅDE ●P isk æg og sukker til en luftig masse, tilsæt cremefraiche, mel, bagepulver, moset bananer og rør til en ensartet masse.

52 / Mit Østerbro

K om smør i, i små tern og pisk til alt smørret er rørt ud.

K om i muffinsforme og tryk 2 stykker Dumle ned i midten.

T ænd ovnen på 180 grader varmluft og bag i ca. 20min.

MÆLKECHOKOLADESKUM 2,5 dl piskefløde 100 g mælkechokolade

KIKS MED CHOKOLADE DRYS 65 g smør 125 g hvedemel 50 g flormelis 1/2 tsk salt 1 æggeblomme

FREMGANGSMÅDE ●K om alt i en foodprocessor og kom dejen imellem to stykker bagepapir og rul den tykkelse du ønsker og sæt på køl til smørret har sat sig igen, så er de nemmere at stikke ud.

FREMGANGSMÅDE ●K om chokolade og fløde i en gryde og varm langsomt op til chokoladen er smeltet. Når det smeltet sættes den på køl og kan først piskes op til skum når cremen er 5 grader. Ellers vil den skille hvis temperaturen er over.

B ag dem ved 180 grader varmluft til de let gyldne i ca. 10-12minutter.

D rys evt. med fint chokoladedrys eller andet pynt når kiksen er kølet ned.


Mit Østerbro

THIELE

– VI rådgiver DU vælger

Hvad er den bedste løsning til dit syn?

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

R

igtig mange optikkunder har igennem tiden lagt vejen forbi Thiele på Østerbrogade. Det har givet butikken og deres fagpersonale indblik i, hvor mangfoldig en størrelse et udfordret syn kan være. Forskelligheden af de mange øjne, der finder vej til butikken for enden af Københavns søer, betyder, at udvalget skal være tilsvarende stort. Det er heldigvis et behov Thiele på Østerbrogade både vil og kan løse i langt de fleste tilfælde. Der stilles større krav til dit syn end nogensinde før. Vi skal kunne læse både indendørs og udendørs. Vi læser på papirer, telefoner, computerskærme, bilens instrumentbræt, køkkenmaskiner osv. osv. Samtidig skal vores øjne også kunne stille skarpt på den virkelige verden, når vi ind imellem kigger op fra en af vores mange skærme. Læg oven i det, at vi hver især, har forskellige synskorrektionsbehov, styrker, bygningsfejl mm. Synet er vores vigtigste sans. Vores øjne er vores mest brugte værktøj. Heldigvis er udvalget af synskorrektionsløsninger større end nogensinde før. Du kan vælge mellem briller, kontaktlinser, solbriller, linseoperationer og øjenlaserbehandling. Thiele kan som den eneste optikkæde i Danmark tilbyde samtlige løsninger. Behovet for individuelt tilpassede synskorrektionsløsninger, har altid eksisteret, men aldrig har paletten af kvalitetsløsninger været større, end den er netop nu. Hos THIELE er der i sandhed frit valg, og valget er dit. VÆLGER DU BRILLER, så bliver du mødt med et utal af valgmuligheder. Thiele har altid landets største udvalg af

mærkevare og kvalitetsstel fra verdens store modehuse. Når du har valgt et stel der udtrykker din personlige stil, får du igen muligheden for at vælge. Denne gang skal der vælges glas, også her har vi et utal af varianter. Vælger du i stedet kontaktlinser, fører Thiele kontaktlinser i mange forskellige materialer og design, fra de bedste producenter. Uanset om du er nærsynet, langsynet, har bygningsfejl eller har brug for flere styrker, så har vi hos Thiele en løsning. VÆLGER DU, I SAMRÅD MED DIN OPTIKER, EN ØJENLASER BEHANDLING ELLER EN LINSEOPERATION, så kan vi også på dette felt tilbyde markedets absolut bedste og mest komfortable løsninger. Disse operationer er ikke for alle, og først efter en grundig forundersøgelse hos vores øjenlæger besluttes det om dit syn egner sig til denne type behandling. Denne grundige screening sikrer at vi kan tilbyde en, selv på verdensplan, markedsførende kvalitet på vores laserbehandlinger og linseoperationer. Restitutionstiden har aldrig været lavere, og komfort, sikkerhed og kvalitet har aldrig været højere.  Et sted giver Thiele dig dog IKKE mulighed for at vælge, og det er når vi taler om rådgivning og service. Der har vi taget valget for dig. Vi giver altid den rådgivning og service, vi i 200 år har øvet os på at blive bedst til, fortæller Thiele på Østerbrogade. Kig forbi og hør mere om de mange løsningsmuligheder og om hvordan de matcher dine behov.

THIELE Østerbrogade 64 · Tlf. 35 38 09 65 · www.thiele.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 53


Mit Østerbro

2

1

3

ForårsSHOPPING 5

4 6

7

8 9

10 1. Sandal, Emma Go, 1.295 kr. | 2. Bukser, LauRie, 899 kr. | 3. Strik, Ilse Jacobsen Hornbæk, 500 kr. | 4. Kjole, Créton, 999 kr. | 5. Pude i silkevelour, Vibeke Scott, 799 kr. | 6. Slåbrok i silkevelour, Vibeke Scott, 2.499 kr. | 7. Gin, 'No. 3 London Dry Gin', 299 kr. | 8. Sandal, Emma Go, 1.295 kr. | 9. Natcreme, 'Face, Neck & Décolleté Anti-Age Night Cream Nordic', 249,95 kr. | 10. Mohair/merino-strik, Créton, 699 kr.

54 / Mit Østerbro


FREMTIDEN BRINGER? Fleksible løsninger til dig der ikke kan spå!

MINI-LEASE.NU Mit Østerbro / 55


10 tips

til flyrejser med børn Flyrejser med børn kan være en stressende oplevelse, specielt hvis du ikke har prøvet det før. Men der er heldigvis hjælp at hente.

Af: Ida Dreboldt Kofoed-Hansen Foto: Pernille Smidt-Kjærby (RejsRejsRejs)

1

3

2

4

TJEK FLYSELSKABER Når du skal ud at flyve og har små børn med, er der flere ting, du skal overveje, inden du vælger det flyselskab, du vil flyve med. Hvis du flyver med en baby eller et lille barn, der kan sidde på skødet under flyveturen, vil mange flyselskaber ikke tage betaling for barnet. Hvis du skal på en længere flyrejse, skal du dog overveje, om du vil sidde med barnet på skødet hele vejen. Nogle gange kan en ekstra billet være godt givet ud. Derudover er der forskel fra selskab til selskab på, om du skal betale ekstra for at indtjekke bilsæde eller klapvogn. Der kan være penge at spare. Undersøg desuden, om du udover håndbagage må medbringe en pusletaske. Det er trods alt nemmere at kunne medbringe begge dele frem for at mase det hele sammen i én taske.

BOOKING AF BILLETTER TIL DIN REJSE MED BØRN Det er godt givet ud at betale for selv at vælge, hvilket sæde du køber billet til. Det er ikke særlig sjovt at sidde på et midtersæde med et lille barn, så selvom det tit koster ekstra, hvis du vil have en specifik plads, vil du blive glad for det, når du først sidder i flyet. En vinduesplads er altid at foretrække, da barnet så kan underholdes ved at kigge ud af vinduet. Sørg så vidt muligt for at flyve direkte. Det kan i forvejen være træls at skulle skifte fly undervejs, og det er ikke sjovere med små børn. Husk at indtænke dit barns dagsrytme, når du køber billetten. Et træt og surt barn er ikke sjovt at flyve med.

56 / Mit Østerbro

HAV EN PLAN NÅR DU SKAL REJSE MED BØRN Lav en plan for, hvordan du bedst kommer ind og ud af flyet. En del flyselskaber lader voksne med små børn boarde først. Hvis du flyver med en anden voksen, kan det være en fordel, hvis den ene af jer hurtigt kommer om bord, finder jeres pladser, pakker tasker væk og så videre. I mellemtiden kan barnet og den anden voksen blive i boardingområdet og lege med den lille og boarde som en af de sidste. På den måde mindsker du tiden, barnet skal sidde i flyet. På samme måde er det smart med en plan for, hvordan du bedst kommer af flyet igen. Der er tit kaos, når flyet lander, fordi alle vil ud samtidig. Hvis muligt, så bliv på jeres pladser og fortsæt med at lege med barnet, til flyet er halvtomt. Så er det nemmere og mindre kaotisk at komme ud med den lille.

MEDBRING EN TOM INDKØBSTASKE Det lyder måske som et fjollet råd, men hæng lige på. Ved sikkerhedskontrollen skal du ofte have flere ting ud af din håndbagage; elektronik, sko, bælter, jakker osv. skal op på båndet. Der er ofte mange mennesker og dårlig plads til at pakke det hele ordentligt ned samtidig med, at du skal holde øje med et barn. Du kan med fordel smide det hele i den medbragte indkøbstaske, forlade området og finde et roligt sted. Her kan taskerne genpakkes i ro og mag, uden at en masse mennesker maser på for at komme til.


5

8

6

9

7

10

VENTETIDEN I LUFTHAVNEN Som oftest kommer man i god tid til fly, og det kan være kedeligt for børn – og voksne – at vente i en lufthavn. Du kan med fordel medbringe en lufthavnsskattejagt. Lav et ark med billeder af de mange ting, man kan se i en lufthavn og hjælp dit barn med at finde det hele. En skattejagt får tiden til at gå, og så kan I også tale om alle de ting, I ser undervejs. AKTIVITETER OMBORD PÅ FLYET En flyrejse bliver hurtig kedelig for et lille barn, og det er derfor godt at have underholdning med. Pak en ‘legepakke’ i din håndbagage, så du har noget, du nemt kan hive frem. Det kan være små spil, LEGOsamlesæt, farveblyanter og papir og klæbende figurer til vinduet. Indholdet afhænger af barnets alder. SNACKS OG DRIKKEVARER Mad og drikke kan være dyrt ombord på et fly, hvis det ikke er inkluderet i billetten. Derudover er det slet ikke sikkert, at der er noget, dit barn kan lide. Sørg for at pakke rigeligt af snacks og drikkevarer til dit barn, så den lille sult ikke udvikler sig til dårligt humør. Undgå eventuelt snacks med meget sukker, hvis dit barn bliver påvirket af det. Der er ikke meget plads, hvor et hyperaktivt barn kan løbe rundt.

LILLE RYGSÆK TIL BARNET Hvis dit barn er gammelt nok til selv at have en rygsæk med, er det et must. En lille rygsæk, som barnet selv har pakket og har ansvaret for, giver dem en fornemmelse af at være som de voksne. Her kan de have bamsen, yndlingslegetøjet og andet, som de anser for uundværligt på ferien.

VÅDSERVIETTER MED PÅ DIN REJSE MED BØRN Man ved aldrig, hvornår man kan få brug for vådservietter, og det er så surt ikke at have dem med. Alle børn fedter, og i et fly er det nemmere lige at tørre af med en vådserviet end at hale barnet med ud på et lille flytoilet. Vådservietter er altså essentielle på enhver rejse med børn. Elektronik Det er altid rart at have en backup-plan, når man skal rejse med børn. Sørg for på forhånd at have downloadet nogle tegnefilm eller spil til din telefon eller tablet, så du kan sætte noget underholdning på, hvis barnet mister tålmodigheden. Husk også hørebøffer, så de andre passagerer ikke skal høre på Gurli Gris...

For mere info, besøg rejsrejsrejs.dk

Østerbro / 57


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Peter Pilegaard (f. 1972) er skuespiller, journalist og forfatter og har som sportsjournalist dækket international tennis for Politiken. Han debuterede i 2018 som forfatter med sportsbiografien GRUS - Michael Mortensen, som i 2019 blev kåret til Årets Sportsbog af Danske Sportsjournalister.

Udkommer snart!

Underholdende humoristisk og sød fortælling om en overivrig far og hans pre-teen søn, William, der leder efter den rette sport, som ifølge faren Bue, “... ethvert ungt menneske bør gå til”. William afprøver – med mere eller mindre god vilje – sportsgrene som bordtennis, vægtløftning, tennis, judo, svømning og håndbold og på den vis bliver de forskellige discipliner beskrevet med et glimt i øjet. Den humoristiske tone understreges af Jon Skræntskovs herlige illustrationer af et barn i nød.

Williams forhold til faren, Bue, lider en smule under dennes syn på idræt, men er til gengæld hyggeligt og nært omkring det ugentlige far-ritual, med fælles madlavning. Bogen er skrevet som en slags ugentlig “dagbog“, hvor Williams oplevelser indenfor sport opleves i erindringsglimt under netop disse hyggelige køkkenscener. Forudbestil bogen hos din boghandler eller på www.lamberth.dk

58 / Mit Østerbro Annonce Jagten på en sport.indd 1

12.02.2021 15.22


Mit Østerbro

Med smuk udsigt over marker og havet ligger

Fattiggaarden på Ærø Fattiggaarden er et sted med 148 års historie. Nu er dette et moderne "bed and breakfast" med 7 værelser og 3 lejligheder, alle med terrasser og udsigt til mark og hav.

BOOK NU: www.fattiggaard.dk

Fattiggaarden egner sig fortrinligt til eksklusive bryllupper, fødselsdage og andre begivenheder med op til 40 gæster. Der er sauna, bordtennis, basket, boldmål og fællesrum med TV og aktiviteter. Fattiggaarden ligger ved en dejlig vandre- og cykelsti der fører øen rundt. Der er kun få kilometre til Danmarks smukkeste golfbane. ÅBNER PÅSKEN 2021 Mølledamsvej 1 5970 Ærøskøbing, Bregninge Tlf: +45 51 51 81 15 fattiggaardenaeroe@gmail.com Facebook/FattiggaardenAeroe Mit Østerbro / 59


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Guide

Gå på opdagelse Hvis du ligesom os, og resten af Danmark, efterhånden har været godt rundt i dit nærområde, så er det måske tid til lidt fornyelse. Det er naturligvis stadig

NORDISK FALAFEL NORDISK FALAFEL

vigtigt at støtte det

EN MEGA-TREND vi i denne tid absolut ikke kan komme udenom, er det iskolde gys – nemlig vinterbadning. Hvis du er til en hårrejsende oplevelse, er det bare at hoppe ud i det. Både inde i byen men også ude ved kysten er der rig mulighed for en forfriskende dukkert. Vi vil anbefale et besøg ved Svanemøllen strand, her kan badebroen også benyttes selvom man ikke er medlem. Ellers kan du tage en lidt længere køretur ud til Kastrup Søbad. Se den smukke arkitektur, spring i fra forskellige niveauer og skyl saltvandet af under bruseren efter det forfriskende dyp. Så er dagen igang!

lokale men det ene udelukker jo ikke det andet. Håber du kan blive inspireret af vores ideer til at gå op opdagelse udenfor.

Af Pernille og Marie, City Hearts

TAG EN TUR TIL HELSINGØR. Klæd dig godt på, find en af de små lokale kaffe-mekkaer og forsyn dig godt. Så mangler du blot vores egen City Hearts podcast i ørerne. Her kan du lytte til spændende og anderledes fortællinger, som vi har produceret i samarbejde med Helsingør Kommune, Visit Nordsjælland og Helsingørs KCAL FACTORY ukronede konge af byvandringer, André Andersen. Lad dig forføre af Hamlets majestætiske Kronborg, det unikke kulturværft og de smalle gaders historiske røst.

OPLEV NATUREN. Tag manden, børnene eller hele familien med på en tur i det smukke Nordsjælland. I kan bl.a. besøge Rude Skov, Søllerød Naturpark, Jægersborg Hegn eller en af de andre naturskønne steder. Oplev Danmarks mest berømte mountainbike rute eller find en af bålpladserne, hvor man kan hygge sig med at grille pølser og snobrød. Flere steder er det også muligt at sove i telt – du kan se mere her www.naturstyrelsen.dk/ naturoplevelser/naturguider/

Find de lokale perler og bliv opdateret på byens events med vores app City Hearts

60 / Mit Østerbro

DA DE FLESTE AF OS PT BRUGER MEGET TID MED DE SAMME MENNESKER DET SAMME STED, er det endnu vigtigere at komme ud – ud og få frisk luft og solskin. Selvom det er koldt, er det ikke nogen undskyldning for ikke at komme ud og bevæge sig. Der er rig mulighed for at finde gode udendørs træningsfaciliteter. En tur op i højderne på Lüders røde konditag i Nordhavn. Eller hvad med at udforske de mange løberuter i Nordsjælland? På med løbeskoene, varmt tøj og så ellers bare derudaf. Find inspiration her CLAUSENS SANDWICH www.naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/ aktiviteter/loeberuter/


ORIGINAL DANSK GRAFFITI OG POP ART Farverige og fantasifulde graffiti-inspirerede malerier på lærred, skateboards, gadeskilte og 7er stole

Følg os på Instagram · zoro_one

www.zoro.one


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Fire musikere

du skal lytte til i februar

RIGMOR

Den unge gruppe Rigmor befinder sig i et spændingsfelt mellem det blide og det støjende. Musikken har adopteret Strunges maniodepressive sind, og deres insisterende sceneoptræden vil efterlade dig i en potpourri af nervøs og chokeret forløsning. De er lige nu ude med singlen ‘Vægtløs’.

LYT MED PÅ SPOTIFY!

Find playlisten “New & Original” på Spotify, hvor vi hver onsdag giver dig ni nye udgivelser, som måske er blevet en smule overset på trods af deres store potentiale!

62 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

MELISSA INYA

En af de største soul/jazz stemmer i den danske undergrund. Hun startede i 2020 et meget spændende samarbejde med de danske musikalske heavyhitters Abdullah S og StunnGunn og skrev samtidig management-aftale med den legendariske danske hiphop/rnb/soul booker Peter Fredsted. Hun er nu super aktuel med singlen “Danger”, der lyder som hvis Randy Crawford & D’Angelo jammede sammen i et studie fyldt med vintage synthesizere fra gulv til loft!

MOON AFFLICK

Moon er kendt for smarte og gennemtænkte linier og har de seneste år udgivet singler, som har nydt stor respekt i rap miljøet. Der har også gået rygter om, at Moon har et debut album liggende klart! Vi venter meget spændt på release dato, og i mellemtiden kan vi anbefale hans seneste single “Xtra Large” på Spotify. Tjek også hans youtube, kanal hvor han har startet 2021 med at lægge spændende studie og freestyle videoer op!

SKAKMAT

Deres baggrunde kunne ikke være mere forskellige! Den ene er vokset op på Nørrebro og har freestylet på gaden siden en ung alder, mens den anden er fra Holstebro og har gået på det prestigefyldte Herlufsholm. Til fælles har de den samme ærlige og rå passion for musik. D. 19. februar kommer deres nye single “Det Går” ud på alle streaming platforme.

Af: Kristian Shaw-Mathiassen Fotos: Peer Jon Ørsted, Girl Are Awesome, Martin Stampe, Mirah Isabella Laustsen Mit Østerbro / 63


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Kunst på Den Frie Nu hvor byens museer holder lukket, har kunstnerne, der skulle have udstillet i Den Frie Udstillingsbygning taget et ret så fint initiativ! De har kastet sig over en Foto: Den Frie Udstillingsbygning, pressefoto

række kæmpe malerier, der nu pryder museets ydermure til frit skue for forbipasserende, der trænger til et skud kunst! For mere udendørs kunst: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/udendoers-kunst-i-boernehoejde

Foto: Caroline Meldgaard

Legeplads i Classens Have Med afstandskrav og forsamlingsforbud kan det være lidt af en udfordring at tage ungerne med på legeplads – for hvad nu hvis der er mange andre? Vi anbefaler, at I besøger nogle af byens hemmelige legepladser, som ikke alle kender. Prøv for eksempel den gode legeplads, der gemmer sig i Classens Have. For flere hemmelige legepladser: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/de-5-hemmelige-legepladser

Vandretur i byen Det er ikke kun i ferierne, at I kan spænde vandrestøvlerne og gå afsted som familie. Faktisk er der også flere vandreruter i byen, der varierer i længde, men som alle er børnevenlige. Her på Østerbro er der for eksempel en Foto: Gefionspringvandet

rute, der fører jer gennem Langelinie og Kastellet – perfekt til en frisk weekendtur. For flere af byens børnevenlige vandreruter: https://bornibyen.dk/koebenhavn/articles/ vandreruter-i-koebenhavn

64 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Foto: Børn i byen

Kælketur i Østre Anlæg For engangs skyld byder vintervejret herhjemme på sne og kulde – og hvilken bedre anledning til at klæde ungerne i flyverdragter og komme ud og lufte kælken! Gør det nemt, og besøg en kælkebakke i nærheden. Østre Anlæg har en udmærket én af slagsen, hvor I kan give den gas og få røde kinder. For flere kælkebakker: https://bornibyen.dk/koebenhavn/articles/6894-de-5-bedste-kaelketure

Know Your ’Bro Know Your ’Bro er en række digitale gåture rundt i Indre by og broerne, hvor I følger en bestemt rute, og samtidigt får fortalt sjove, anderledes og skæve historier på knowyourbro.dk. Det er en sjov måde at opleve byen på, og snart kommer projektet også til Østerbro! Inden da kan I prøve kræfter med de andre bydele – prøv for

Foto: Tina Lau

eksempel den sjove quiz på Nørrebro for de 8-12-årige. For inspiration til udeaktiviteter: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/den-store-naturguide-goer-udelivet-sjovere-for-ungerne

Søde sager to-go fra Social Foodies Når I bevæger jer rundt i byen er det altid lidt sjovere med gode snacks ved hånden. Og husk, at I jo stadig kan hente ting to-go, selvom caféer, restauranter og butikker holder lukket. Hop ned forbi jeres lokale Social Foodies, og tank

Foto: Social Foodies

op på flødeboller og kvalitetschokolade. For flere søde sager to-go: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/de-5-soede-sager-to-go

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius

Mit Østerbro / 65


Mit Østerbro

SELF-STORAGE Vi tilbyder dig centralt og sikker opbevaring i København. Opbevar dine ting i vores beskyttede containere i Nordhavn og få 24 timers adgang. Vi tilbyder desuden fleksible lejebetingelser, så du kun betaler for de dage, hvor du benytter lejemålet.

52 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


I NORDHAVN Kontakt os på telefon 7023 4100 eller læs mere på opbevaringkbh.dk

Dancontainer A/S · Orientplads 1 · Mezz. DK-2150 · Nordhavn PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 53


FRA DRØM TIL VIRKELIGHED

TILBUD

Ved køb inden den 1/4 2021 IVNING GRATIS NEDR e af eksisterend hus

INDIVIDUELT BYGGERI TIL STANDARD PRISER


FRA DRØ M TIL VIR KEL IGH ED

SE PLANTEGNINGER

OG BILLEDER AF VORES

Download vores brochure på combigruppen.dk

HUSE

PRISEKSEMPLER:

50 m2 55 m2 60 m2

KR. 617.000 KR. 637.000 KR. 669.000

BYGNINGSBESKRIVELSE:  Støbt sokkel  Indvendige afløbsinstallationer  Råhus inkl. døre og vinduer  Formalet udvendig beklædning  Gitterspærskonstruktion  Betontagsten  Indvendig beklædning gips eller profilbrædder  Indvendige døre og lister  El-installation  VVS-installation Isolering: Gulv 200 mm Loft 200 mm Vægge 150 mm

FRI INDRETNING: Vi laver et forslag til en grundplan og du har frie hænder til at flytte på de indvendige vægge samt døre og vinduer.

Tlf. 25 85 69 11 WWW.COMBIGRUPPEN.DK


Mit Østerbro

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter er selv indehaver af brilleforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i 15 år. Desuden er han Formand for Østerbro Handelsforening og en aktiv deltager i Østerbros lokalmiljø.

Peter Koldby skriver... Helhedsgenopretning af Østerbrogade En ”bombe” er landet i mange butikkers e-post i sidste uge. Østerbrogade fra Trianglen til Jagtvejen/Strandboulevarden skal ”Helhedsgenoprettes”. Byggeriet varer i 15 måneder og starter i marts 2021.

Uheldig timing Endnu engang blev restriktionerne forlænget for detailhandlen, restauranter og liberale erhverv. Denne gang til den 28. februar. Det var egentlig forventeligt, efter de seneste udmeldinger fra regeringen. Så mange erhverv havde sikkert allerede forberedt sig på dette scenarie. Nu er der vished i en periode, men det store problem er, at fremtiden er fuldstændig usikker. Der er ingen tvivl om at kunderne hungrer efter at komme ind og shoppe i Østerbros butikker, men hvornår de får adgang, er stadig usikkert. I sidste uge fik butikkerne så en sand nyhedsbombe: Østerbrogade, fra Trianglen til Jagtvej/ Strandboulevarden skal ”Helhedsgenoprettes”. En Helhedsrenovering indebærer, at alt skal renoveres fra facade til facade og det samme i dybden. Fortove, cykelstier, vejbelægninger, vejhældningen osv. Et kæmpestort projekt, som

70 / Mit Østerbro

vil føre til gene for alle. Et projekt som dette, vil altid komme ubelejligt, men denne gang toppes den alligevel. Maskinerne rykker ind allerede i marts 2021 og fortsætter til juni 2022. Ja, du læste rigtigt: 15 måneder. Timingen kunne ikke være dårligere for butikkerne på denne strækning. Efter et hidtil uset udfordrende år for butikkerne og senest en 2 måneders lockdown, kan man nu se frem til en mere besværlig adgangsvej til butikkerne herunder byggelarm, byggerod og støv. Det er Østerbros Handelsforening spinkle håb, at Københavns Kommune omhyggeligt planlægger renoveringen med henblik på at prioritere adgangsveje til butikkerne. Jeg kender allerede svaret på denne opfordring, så nu må vi se om vi er på samme linje. Det er mit håb, at sagen bliver taget op politisk, så vi sammen kan sikre at butikkerne slipper bedst muligt igennem en meget svær periode. Alt sammen for at borgerne på Østerbro kan få en god oplevelse, når de handler lokalt. For det elsker de.


Mit Østerbro

Lige nu er det en voldsom tid at drive forretning Lockdown i forskellige brancher, gør det vanskeligt, og for nogle, umuligt at skabe en omsætning. Østerbro Handelsforening har under pandemien haft fokus på at få borgerne til at handle lokalt. Men det kan nu se ud til at blive en større udfordring.

Mit Østerbro / 71


Mit Østerbro Motion & Velvære

OL svømme-drømmen lever i bedste velgående på Østerbro…

Som de fleste læsere er bekendt med, så bor den dygtige svømmer Jeanette Ottesen, der satser på endnu et OL på Østerbro, men der bor også en anden dygtig svømmer på Østerbro, nemlig herresvømmeren Rasmus Nickelsen, som drømmer om at kvalificere sig til sit første OL til sommer. Han bor på Østerbro sammen med sine 3 søskende og sine forældre.

Af Mit Østerbro

R

asmus Nickelsen har svømmet siden han var 8 år. I starten dyrkede han både atletik i Sparta og svømning, men Rasmus fravalgte atletikken som 12-årig for at hellige sig svømningen. I dag træner Rasmus i Helsingør svømmeklub og på landsholdet og drømmer om at kvalificere sig til OL i Tokyo og håber med denne kvalificering at kunne træde i fodsporene på sin farfar, Erik Petersen, oprindeligt også fra Østerbro, der vandt guld i roning ved OL netop Tokyo i 1964. Nationale resultater… Rasmus har med sin unge alder allerede opnået mange fine nationale resultater, og Rasmus besidder et hav af danske årgangsrekorder og juniorrekorder i flere af sprint distancerne indenfor crawl og butterfly. Den sidste nationale bedrift blev sat 21. december, da Rasmus tog sin første individuelle senior rekord i 100 meter buttefly i tiden 51.14 sekund, en tid 0.31 sekund under den tidligere rekord sat i 2014. Internationale resultater… Rasmus har også allerede gjort sig bemærket på den internationale svømmescene. Første gang til ungdoms

72 / Mit Østerbro

OL i Baku i sommeren 2019, hvor Rasmus’ svømmede sig til den danske delegations eneste guldmedalje i hans favorit disciplin 100 m. butterfly, og han svømmede sig også til en bronzemedalje i 100 m. crawl. Rasmus fik her prøvet kræfter med set-up’et til et stort internationalt stævne med mere end 3500 deltagere. Rasmus fik i december 2019 endnu en drøm opfyldt, da han kvalificerede sig til senior EM i svømning på kortbane i Glasgow, hvor han opnåede en semifinale plads i 50 m. butterfly og sammen med de øvrige danske herrer satte en flot dansk senior rekord i 4 x 50 medley. Disse internationale stævner har bare givet Rasmus endnu mere blod på tanden, og drømmen om at komme ud og give den endnu mere gas på den internationale scene lever i fuldt flor, og det næste skridt er at kvalificere sig til OL i Tokyo. Det er jo altid svært at spå om fremtiden, men hvis Rasmus fortsætter sin imponerende udvikling og opretholder sin svømmeglæde i de kommende år, så mener ”Svømmedanmark” at der kan blive rigtigt pæne placeringer i vente til de store internationale stævner.. Tiden må vise hvor langt Rasmus når!


Mit Østerbro Motion & Velvære

RIGTIGT MANGE TING FORSVINDER MELLEM HÆNDERNE PÅ OS Body S|D|S er en behandlingsform, der gør krav på sin helt egen kategori. Den forener massage og viden om bevægelsesapparates fysiologi og sygdomme. Den renser. Blødgør. Genopretter. Reparerer. Går i dybden. Fysisk og mentalt. Vægter åndedræt og sind. Den er ingen mirakelkur. Den giver ingen utroværdige løfter. Men dens resultater gør, at den er på hastig fremmarch. I dag er Body S|D|S tilmed en efterspurgt og velrenommeret uddannelse. Ønsker du behandling, findes vi på Øster Allé. Samt i autoriserede klinikker landet over. Ring på 33 32 30 90 eller gå ind på body-sds.dk og læs mere.

BODY S|D|S® ER EN ANERKENDT BEHANDLINGSMETODE, UDVIKLET GENNEM TRE GENERATIONER OG VIDEREFØRT

b o d y - s d s .d k

AF BENGT VALENTINO ANDERSEN, TIL BEHANDLING AF KLINISKE SYGDOMME, SPORTSSKADER, FOREBYGGELSE AF FORSKELLIGE LIDELSER, VEDLIGEHOLD AF EN SUND KROP OG OPTIMERING AF FYSISKE OG MENTALE PRÆSTATIONER

Mit Østerbro / 73


Mit Østerbro Motion & Velvære

7 effektive hjemmeøvelser

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et stærkt træningsprogram til dig, hvor du kommer igennem styrke, balance, stabilitet og kondition i alle øvelser.

Af: Christina Kaufi Vang · Foto: @henrikadamsen

Det eneste, du skal bruge, er 2 dunke sprinklervæske, eller anden vægt. Fordelene ved at styrketræne med frie vægte er, at du i højere grad får styrket koordination og motorik. Du får fri bevægelsesbane og et fuldt bevægeudslag. Du aktiverer flere af de små muskler, der stabiliserer de større muskler, hvilket gør træningen og bevægelserne mere alsidige og funktionelle, så styrken bedre kan overføres til anden sport og almindelige dagligdagsbevægelser og løft.

Programmet: Arbejd kontrolleret og helt nede i tempo, så du mærker en mere intens træning.

4 runder · 7 øvelser · 10 gentagelser

1

DUMBBELL SQUAT Træner: Baller, for- og bagside af lår, mave og lænd. Sådan gør du: Stil dig med hoftebredde mellem dine fødder, tag fat i dine vægte. Lad armene hænge ned langs kroppen. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en ”stol” mens du har dine vægte foran dig. Spænd op i maven og kom så eksplosivt op igen.

2

SUMO SQUAT med skulderpres Træner: Baller, for- og bagside af lår, samt mave, skuldre og triceps. Sådan gør du: Placér din vægt foran brystet. Fødderne i bredstående (husk knæ og fødder i samme retning). Sænk langsomt bagdelen bagud, og sæt dig ned på en ”stol”, mens du har din vægt i hænderne ved brystet. Eksplosivt presser du dig op, mens du presser vægten over hovedet, samt spænder godt op i maven.

74 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

3

1-BENS DØDLØFT Træner: Baller og baglår. Sådan gør du: Stil dig med dine vægte i hænderne, armene ned langs siden og ret ryggen. Spænd op i maven og find balancen på det ene ben, mens du langsomt bevæger overkroppen fremover, samt bøjer lidt i standbenet. Kør så langt ned du kan, uden at slippe spændingen og den lige linje igennem kroppen. Ret dig op igen til udgangspositionen og kør igen. Øvelsen kræver meget balance, og du kan derfor støtte bagerste fod i gulvet.

4

GORILLA ROW Træner: Ryg og arme. Sådan gør du: Stil dig med forreste ben let bøjet, bagerste støtter blot let i gulvet. Tag en vægt i hver hånd. Før overkroppen let forover, ret ryggen og før nu albuen lige tilbage og op, samt godt ind langs kroppen.

5

ARMBØJNING Træner: Skuldre, bryst, bagside af overarmene, ryg, mave. Sådan gør du: Læg dig på maven, og løft benene op, og placér dine hænder i skulderbredde afstand. Spænd op i mave og baller og sørg for at din krop har en lige linje (numsen må ikke hænge). Sænk nu kroppen langsomt ned, så armene danner en 90 graders vinkel, og pres eksplosivt hele kroppen op igen.

6

BULGARIAN SPLIT SQUAT Træner: Ben, baller og balance. Sådan gør du: Placér din ene fod på en stol eller bænk. Find balancen ved at spænde op i maven. Bøj nu i knæene, til forreste knæ er i en 90 graders vinkel, og pres herefter dig selv op igen igennem forreste ben, så du ender i din udgangsposition.


Mit Østerbro Motion & Velvære

1

2

Følg mig på Instagram @kaufi.training

4

5

6

7

7

RUSSIAN TWIST Træner: Skrå mavemuskler. Sådan gør du: Sæt dig på jorden med bøjede ben, ret dig op i overkroppen, og træk dit haleben lidt ind under dig. Tag din håndvægt, og twist fra side til side. Hvis du vil øge belastningen en smule, løft da fødderne fra jorden. Rigtig god fornøjelse Kærlig hilsen Christina

info

Kontakt mig på mail for træningsforløb. Programmet finder du også på Instagram, hvor jeg har uddybet øvelserne lidt mere.

Tøj venligst udlånt af Hummel SS21 · www.hummel.dk & Kleinigkeit · www.kleinigkeit.

3

CHRISTINA KAUFI VANG · kaufitraining@gmail.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 75


Mit Østerbro Motion & Velvære

Træning virker på den lange bane Elite Fysioterapi på Kattegatvej i Nordhavn er en tværfaglig behandlingsklinik, der tilbyder et individuelt træningsforløb til behandling af sports- eller erhvervsskader. De behandler ud fra et helhedsprincip og har højt kvalificerede behandlere inden for områder som osteopati, fysioterapi og personlige træningsprogrammer.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

er er i dag tre Elite Fysioterapiklinikker i Storkøbenhavn på henholdsvis Vesterbrogade, i Farum og Nordhavn med i alt 25 behandlere tilknyttet. Klinikken er startet af idrætsfysioterapeut og osteopat D.O. Jakob Mogensen. Osteopati, der ultrakort sagt går ud på at undersøge og evaluere kroppen som en helhed for at finde frem til årsagen bag problemerne, en af de behandlingsformer du kan finde på klinikken i Nordhavn, fortæller Jakob Mogensen. ”Men man skal altid være varsom med at påstå, man kan redde hele verden. Én bestemt ting kan i hvert fald ikke redde hele verden. Vi bruger osteopati til at undersøge og finde ud af, hvad udfordringerne i ens krop kan være, fordi det er så effektivt. Men der kan være rigtig mange veje til at løse problemet, og det, vi skal være særligt opmærksomme på, er, at der er kun én ting, der virkelig kan forbedre os på

76 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

den lange bane. Nemlig træning. Selvfølgelig spiller også kost, søvn, og stressniveau og lignende ind, men det, som kan få kroppen til at virke bedre på den lange bane, er træning. Og det er blandt andet derfor, vi har lagt klinikken i Nordhavn i crossfitcentret NORCE Performances fremragende træningslokaler på Kattegatvej,” slår Jakob Mogensen fast. Mange veje til Rom Elite Fysioterapis praksis går ud på at få folk til at acceptere, at der er mange veje til Rom og til at finde den vej, som passer bedst til den patient, der står foran behandleren. ”Osteopati kan sagtens være det, der får tingene til at virke på den lange bane også, men dens primære opgave er at løse den opgave, der stilles foran én. Det skyldes, at behandlingen har flest veje til at undersø ge, hvad der er galt. Her har osteopati nogle kæmpe gaver med dens undersøgelsesevner og -struktur,” siger Jakob Mogensen


Mit Østerbro Motion & Velvære

Elite Fysioterapi er i Nordhavn repræsenteret af: ●Thomas ●Philip

Fagralid · Fysioterapeut- & Osteopatstuderende*

●Laurits ●Sofie

Hyldelund · Osteopat D.O.

Tielbo · Fysioterapeut og Personlig Træner

Ankerstjerne · Fysioterapeut

●Alexandra

Gunnarsdóttir · Fysioterapeut *

*Philip og Alexandra har et opstartstilbud, der gælder

marts ud med 25% rabat på første konsultation.

og fortsætter: ”Men den dag, man tror, man alene kan redde hele verden med det, man laver, så fejlbehandler man patienten. Det er derfor, vi er så mange forskellige behandlere i Elite Fysioterapi. Vi skal kunne samarbejde og hjælpe hinanden samtidig med, at vi altid tager udgangspunkt i patientens situation.” Faglig udvikling vigtig Klinikejeren, der elsker sport og p.t. selv dyrker crossfit og cykling, er ved at tage en master i ”Osteopati og Sport”. Han tror meget på faglig udvikling, og alle hans behandlere skal gerne være i gang med en eller anden form for fagligt forløb. ”Vi skal blive ved med at flytte os og have en lyst til at blive bedre hele tiden. Ellers går vi i stå og laver de samme behandlinger hele tiden,” pointerer Jakob Mogensen. Da Elite Fysioterapi mener, træning kan gøre en afgørende forskel, har de dels et samarbejde med crossfitcentrene NORCE Performance, Puls 180 i Farum og klinikken på Vesterbro, der inkl. træningscentret er på hele 600 m2. Så alle tre steder kan man træne og/eller genoptræne på hold eller individuelt efter sin behandling. Udover osteopati og fysioterapi tilbyder de også massage-, akupunktur og zoneterapibehandlinger i Vesterbrogadeklinikken.

Egnede træningslokaler Nordhavn har udviklet sig enormt de seneste år, og Elite Fysioterapi har nu i snart 2 1/2 år været en vigtig del af de tiltag, som skal give bydelen noget liv og gøre det endnu mere attraktivt. ”Vi havde flere og flere patienter i vores Vesterbroafdeling, som boede eller arbejdede i Nordhavnområdet, og da vi fandt nogle meget egnede lokaler herude hos crossfitcentret NORCE Performance, valgte vi at åbne en afdeling her. NORCE var en oplagt samarbejdspartner, da de har et træningsudstyr og klientel, vi kan

drage nytte af, mens vi bruger nogle lokaler, de ikke rigtigt kunne bruge til noget. På den måde kom vi meget tættere på mange af vores patienter. At her er gratis parkering lige uden for døren, er endnu en af de mange fordele ved at ligge i Nordhavn,” fortæller klinikleder Thomas Hyldelund. ”Nordhavn er et område i en rivende udvikling, og det vil vi gerne være en del af, så vi forventer bestemt også, at vi udvikler os med og udvider antallet af behandlere på klinikken i den nærmeste fremtid. Vores primære målgruppe er erhvervs- og sportsaktive mennesker, som der er mange af i området. Udover at vi har mange af de lokale beboere som patienter, kan vi med vores fleksible behandlingstider også servicere de mange erhvervsaktive, der efter endt arbejdsdag skal nordpå,” siger Thomas Hyldelund.

Tager den nødvendige tid Udover Thomas hyldelund, der er uddannet fysioterapeut og osteopat D.O., består Nordhavnklinikken af fire fysioterapeuter, hvoraf den ene næsten er færdig som osteopat. Elite Fysioterapi er blevet etableret uden for sygesikringen, så de ikke er begrænset af de til tider noget rigide sygesikringssystemer, forklarer Thomas Hyldelund: ”Vi vil gerne have tid til at give en rigtig god behandling. Derfor tager vi den tid, der skal til, for at behandlingen er optimal. Vi er fuld privat klinik og samarbejder med diverse forsikringsselskaber samt med Sygeforsikringen danmark.”

Elite Fysioterapi Kattegatvej 4, 2150 Nordhavn, Tlf. 33 12 32 48 · www.elitefys.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 77


Mit Østerbro Motion & Velvære

Nøglen til et GODT

HELBRED ligger i blodet I hjertet af Østerbro ligger Danmarks eneste BEMER Center. Her kan man stifte bekendtskab med BEMER Terapi, som er en sundhedsteknologi, der understøtter kroppens naturlige funktioner uden skadelige bivirkninger. BEMER Terapien er forholdsvis ny i Danmark, men udbredt verden over og med over 20 års forskning bag sig.

EU-CERTIFICERET OG DOKUMENTERET Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

B

EMERs unikke teknologi stimulerer blodcirkulationen i de mindste blodkar – mikrocirkulationen – der er fundamentet for vores helbred. På den vis hjælper den kroppen med at hele sig selv. Det gælder, hvad enten vi taler om overbelastning, træthed, smerter, aldring, skader eller symptomer ved mange livsstilssygdomme. Regitze Visby, der er stifter af Bemer Center Copenhagen, har en baggrund som fysioterapeut og har arbejdet i sundhedsvæsnet i over 35 år, bl.a. mange år på Rigshospitalet. Hun fortæller, at hun efter de mange år i sundhedsvæsnet trængte til forandring, og da hun så blev spurgt, om hun kunne tænke sig at introducere BEMER på det danske sundhedsmarked, sprang hun til. ”Det enkle i teknologien fascinerer mig. Det eneste, BEMER gør, er at stimulere pumpebevægelsen – vasomotion – i de allermindste blodkar. At noget kan påvirke blodcirkulationen i de mindste kar, er relativ ny viden. Når vasomotionen forbedres, får man en øget blodcirkulation og dermed en øget forsyning af ilt og næringsstoffer, vitaminer, mineraler

78 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Fysisk Vaskulær Terapi BEMER® en målrettet fysisk påvirkning til forskel fra en medicinsk påvirkning. Apparaturet stammer fra Tyskland og er Certificeret 2014 under Medical Device Certification. Class IIa BEMER er det eneste apparatur, der har denne godkendelse. BEMER har 5 verdensomspændende patenter. Der findes i dag endnu ingen medicin, der påvirker denne pumpebevægelse. etc. til kroppens celler. Samtidig får man en bedre borttransport af cellernes affaldsstoffer. På den måde optimerer BEMER cellefunktionen i hele kroppen,” siger Regitze Visby.

Alle kan bruge BEMER terapi ”Fra nyere forskning ved vi, at alder, stress, overbelastning, livsstilssygdomme, skader m.v. påvirker pumpebevægelsen i mikrocirkulationen negativt. Den bliver både langsommere og svagere, og dermed bliver blodforsyningen til cellerne også nedsat. Når man stimulerer med BEMER, styrker man denne vasomotion, og blodcirkulationen forbedres, ”fortsætter Regitze Visby. ”Det betyder, at alle kan have glæde af at bruge BEMER. I vores ofte stressede hverdag kan kroppen i høj grad have brug for løbende understøttelse i at


Mit Østerbro Motion & Velvære

BEMER FORHANDLERE OG BEHANDLERE PÅ ØSTERBRO

restituere og hele sig selv. ”Det ’raske’ mennesker oplever, at de sover bedre, får mere energi, bliver mindre stresspåvirkede mv.” Nyere undersøgelser viser, at mange kroniske sygdomme enten er forudgået af en nedsat mikrocirkulation eller efterfulgt af en nedsat mikrocirkulation. ”Det kan være alt fra åreforkalkning og forhøjet blodtryk til følgesygdomme ved diabetes og pinefulde gigtsmerter.” ”Mange mærker jo også, når de er kommet lidt op i årene, at det kan være lidt hårdere at komme i gang om morgenen, man sover måske dårligere, det knirker i knæ og ryg osv. Når blodcirkulationen i et område er utilstrækkelig, ophobes affaldsstoffer. Det medfører f.eks. smerter i muskler og væv. Og når vi har ondt i kroppen, nedsætter vi aktivitetsniveauet og indskrænker dermed vores muligheder for at gøre det, vi gerne vil… alt fra at spille golf til at hygge med børnebørnene. Her kan BEMER være med til at afhjælpe generne.”

Hurtigere restitution Et andet aspekt er, at BEMER hjælper til hurtigere og bedre restitution og regeneration, når man dyrker sport. Hård træning virker i første omgang nedbrydende på kroppen, fordi man typisk ender med at overbelaste sit væv. Mange oplever ømme og stive muskler efter træning. Med BEMER umiddelbart efter sportsudøvelsen, øges flowet, så man forebygger hævelsen i vævet og samtidig tilfører cellerne mere ilt, så de restituerer hurtigere. Alle sportstraumer – fibersprængninger, ledbåndsskader, forstuvninger m.v. er også oplagte at behandle med BEMER. ”Udover at behandle sportstraumer, kan man, når man bruger BEMER før sport, få en god opvarmning. Man får sat gang i flowet, så man hurtigt bliver varm i muskler og led og dermed forebygger skader,” påpeger hun.

Stresscoach Sally Sharf, Bemer Center Copenhagen

Fysioterapeut Randi Bitsch

Kropsterapeut Theresa Hessellund

Sundhedscoach Helle Ørskov, CopenhagenHealthClub

Fysisk træner Nonkoh Kallon, Kallon Training

skridt hver dag eller hvad, man nu vælger. Man lægger sig på sin BEMER morgen og aften i 8 minutter. Effekten holder op til 16 timer, så med to sessioner dagligt, holder effekten døgnet rundt,” forklarer Regitze Visby. ” Man bliver naturligvis grundigt instrueret, og vi følger op med rådgivning og vejledning i hele lejeperioden” Andre behandlere som fysioterapeuter, trænere, og kropsterapeuter er også ved at få øjnene op for, hvordan BEMER kan understøtte deres specifikke behandling. Den øgede blodcirkulation giver en bedre og længerevarende effekt af behandlingen.

Besøg BEMER Center i Ryesgade Når der ikke er Covid 19 restriktioner, holder Regitze Visby gratis foredrag om BEMER ca. hver 14. dag. Man kan tilmelde sig på hjemmesiden www.bc-cph.com. Indtil restriktionerne ophører, kan man i stedet aftale et individuelt besøg i BEMER Center Copenhagen i Ryesgade 103A. BEMER Center Copenhagen har en række ambassadører, der bruger behandlingen, bl.a. Sanne Salomonsen, som startede med terapien for et par år siden. I dag er hun inkarneret bruger og tager ingen steder hen uden sin BEMER.

Sådan bruger du BEMER hos Bemer Center Copenhagen BEMER terapi er udviklet til hjemmebrug. Vil man gerne afprøve BEMER terapien, inden man beslutter sig for at købe apparaturet, kan man leje et apparat i 8 uger. Man får så en BEMER med hjem, som man kan anvende sammen med resten af familien. ”I de 8 uger tilvænner man kroppen til den nye livvstil. Det er som at spise sundt eller gå 10.000

BEMER CENTER COPENHAGEN Ryesgade 103A · Tlf. 27 28 90 12 · www.bc-cph.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro Motion & Velvære

PERSONLIG TRÆNING i hyggelige rammer

Strong Copenhagen anser personlig træning som den mest effektive måde til at opnå sine fysiske mål, uanset hvem man er. Her kan man i afslappende og rare rammer få optimal personlig hjælp til at opnå en livsstilsoptimering.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

trong Copenhagen på Faksegade 17 er et nystartet træningsstudie med fokus på styrketræning, kost og sundhed. Det hyggelige og stemningsfulde studie ejes af en lille gruppe af erfarne og veluddannede trænere, der har fået forløst deres drøm om et sted, hvor den personlige træning har optimale vilkår. Leon Hutchinson, der er Executive Strength Coach og manden bag studiet, har været personlig træner i 16 år, og han var ansvarlig for personlig træning i Fitnessdk, dengang det stadig eksisterede. ”Jeg følte, at de store fitnesskæder og de mennesker, jeg trænede, kom længere og længere væk hinanden. Mine klienter ønskede at være et sted, hvor deres træner kun havde fokus på dem og på de ting, de gerne ville opnå med deres træning. I centrene handler det hele tiden om at tage hensyn til andre, man skal f.eks. vente på, at andre er færdige med maskinen, have sin egen hængelås, drikkedunk og håndklæde med osv. Der er alt for mange distraktioner. Vi vil med Strong Copenhagen skabe et sted, hvor træneren og klienten har mulighed for at have fuldstændig fokus på hinanden. Det skal virkelig være et personligt sted. Derfor har vi opbygget et studie, hvor der er lidt mere ’voksent’. Når man kommer her, får

80 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

man et håndklæde og en flaske vand samt, ikke mindst, trænerens hele og fulde opmærksomhed,” siger Leon.

Tårnhøjt fagligt niveau Når man taler med Leon, er man ikke ét sekund i tvivl om, at studiet er hans hjertebarn. Ilden brænder i hans øjne, når han forklarer tankerne bag Strong Copenhagen, og lokalerne emmer af hans ånd med B-filmplakater i loungen, whiskyglas i køkkenet og ikke mindst de mange kettlebells i træningslokalerne. I studiet er tre arbejdsstationer, hvor der kun kan være 1 klient og 1 træner ad gangen. At der kun kan være 6 personer samtidig i studiet på ca. 120 m2 gør, at der er særdeles god plads og en hyggelig, intim stemning i lokalerne på Faksegade. Det koncentrerede koncept bakkes op af et tårnhøjt fagligt træningsniveau ifølge Leon: ”Vi har en fysioterapeut, en tidligere professionel basketspiller og en universitetsuddannet træner i vores stab samt to trænere, der har henholdsvis 7 og 16 års erfaring som personlig træner. Så man kan være helt tryg ved, at træningen her er af bedste kvalitet.”

Projektledere for klienter Træningen hos Strong Copenhagen handler om, hvilken træning man har brug for, og hvad ens mål med den er: ”Vi er en slags projektledere for vores klienters sundhed og


Mit Østerbro Motion & Velvære

DE 6 PERSONLIGE TRÆNERE I STUDIET ER: Leon Hutchinson, Ellen Britto, Nicolaj Balslev, Joe Benjamin, Line Bornemann og Line Weber. Ejerne er Leon Hutchinson, Rikke Vasegaard og Fady Alan.

træningsmål. Derfor spørger vi nøje ind til, hvad man ønsker at opnå, og sammensætter træningen, så det giver mening for klienten. Det er uanset, om man vil løbe et marathon, tabe 20 kilo eller bare gerne vil være alment sund. Her bruger vi dels vores store erfaring, dels videnskaben, og udarbejder et program, som vores klienter kan forstå, og som de kan udføre i vores træningscenter. Vi går et lag eller to dybere end de andre steder,” siger Leon. Strong Copenhagen laver også ’kost-coaching’, hvor de i forhold til klienternes kostplaner foreslår forskellige ændringer, som ikke radikalt ændrer deres kost, men som i stedet stille og roligt sørger for, at kosten kan være med til at opfylde deres mål. ”Vi styrker de ting, som fungerer i folks kostplan, og prøver langsomt at få de dårlige vaner væk. Vi ved af erfaring, at hvis man går for hårdt til værks og forsøger at ændre fuldstændig i kosten fra den ene dag til den anden, taber vi folk. Det, vi arbejder henimod, er en sund livsstilsændring, som holder resten af livet,” understreger Leon.

Optimalt i forhold til corona Selv om Strong Copenhagen startede 1. aug. midt under coronakrisen, er de kommet godt i gang med træningen. I forhold til corona er det optimalt at træne i studiet, da der

maksimalt kan være 6 personer, mens det er langt mere udfordrende i f.eks. et fitnesscenter med mange mennesker. ”Med så få mennesker i studiet er det nemt for os at spritte alt af og holde behørig afstand. Vi har ikke skulle ændre i noget i forhold til corona, da vi startede studiet under coronakrisen. Jeg vil gerne opfordre folk til at komme forbi til en uforpligtigende konsultation, hvor man kan blive klogere på, hvordan Strong Copenhagen kan hjælpe én til at opnå sine fysiske mål. Man kan også se mere og booke tider på vores hjemmeside strongcph.dk,” siger Leon.

STRONG COPENHAGEN, Faksegade 17 ·www.strongcph.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 81


ANNONCE

BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTEREDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCERET, I TÆT SAMARBEJDE MED HUDLÆGER

BANEBRYDENDE

NYHED

SYMPHONIQUE er en serie af banebrydende produkter, der alle bygger på den nyeste forskning indenfor dermatologi. Hver enkelt ingrediens er nøje udvalgt for sin foryngende og revitaliserende effekt – der tilsammen udgør en symfoni i verdensklasse.

2.

3.

1.

1. SERUM SYMPHONIQUE En hybrid Hyaluronic Serum, som forener et kraftigt fugtigheds-boost med avanceret anti-age peptid-teknologi. Med sit indhold af to aktive hyaluronsyre-typer tilføres huden straks ekstra fugt, som holder sig på et markant forhøjet niveau hele dagen. 30 ml dispenser 499 kr. 2. CRÈME SYMPHONIQUE - DAY-TIME Fugtgivende dagcreme med avanceret nano-teknologi. Virker forskønnende på hudens overflade allerede ved påføringen. Penetrerer dybt med en rig pallette af anti-age ingredienser med hver sin specifikke langtidseffekt. 50 ml flaske 699 kr. 3. CRÈME SYMPHONIQUE - NIGHT-TIME Avanceret natcreme bygget op omkring hele seks forskellige A-vitamintyper, så der både opnås en hurtig Collagen-genopbyggende anti-age effekt og etableres en langtidseffekt med et depot af reparations-parat A-vitamin nede i huden. 50 ml flaske 749 kr. 82 / Mit Østerbro

BEAUTE-PACIFIQUE.COM


NØGLEN TIL ET GODT HELBRED LIGGER I BLODET

KONKURRENCE

Vi n d e t g a v e k o r t t i l a t a f p r ø v e B E M E R terapi hjemme hos dig selv i 4 uger

For at deltage skal du svare på følgende spørgsmål: Hvad er BEMER Center Copenhagen's adresse? Send svaret samt dit navn, adresse og telefonnummer til bemerryesgade@gmail.com Skriv 'konkurrence' i emnefeltet Præmien på 4 ugers leje til en værdi af kr..3500 udlejes til den heldige vinder efter nærmere aftale. Med i præmien er naturligvis individuel og personlig vejledning.

Send os dit svar senest den 01.04.2021. Vinderen får direkte besked. FIND MERE INFO OM BEMER TERAPI PÅ WWW.BC-CPH.COMnest

01.04.2021. Vinderen får direkte besked.

den


VI PASSER PÅ DIG

ALLE BRILLESTEL

- OGSÅ DE KENDTE MÆRKEVARER FRA BL.A. GUCCI ARMANI RAY-BAN® DIOR OAKLEY BOSS ESCADA TOM FORD NINA RICCI MULBERRY SAINT LAURENT CHOPARD ZADIG &VOLTAIRE PERSOL® DAVID BECKHAM POLICE X LEWIS HAMILTON Tilbuddet gælder ved køb af komplet brille. Kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter, herunder Fast Lavpris og Junior. Gælder for brillestel i butikken.

ALLE SOLBRILLER 25%

OP TIL

Vi glæder os til at se jer i butikken på Østerbrogade!

Brian

Anna Mia

Stella

Julie

ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65

50%

Profile for Mit Østerbro

Mit Østerbro nr 15 Marts  

Advertisement