Mit Østerbro nr 28 April 2023

Page 1

Mit Østerbro

JORD TIL BORD

Den nye klimavenlige købmand på Østerbro

FIVE2ONE har ferieboligen i udlandet

STACY´S DINER med børneunivers

ALTANENS DAG er det nye

SMERTEFYS

Stor ekspertise i smerter

HUDEVAD RADIATOR en del af indretningen

KOM PÅ LANDSHOLDET med Københavns Skole & Idrætsakademi

TEMA

Smag på byen

Nyt til altanen

Bolig i byen

Velvære

Skole & Uddannelse

Benn Q. Holm

NR. 28 · APRIL 2023 Børn i byen / Favoritter / Opskrifter / Nye butikker / Rejser / Konkurrence / Shopping
● GRATIS

TOM FORD

INKL. FLERSTYRKEGLAS

5 9 95

DKK

TOM FORD BRILLE 5.995 DKK – INKL. TYNDESTE FLERSTYRKEGLAS, ANTIREFLEKS, ANTISMUDS & HÆRDNING, BREDESTE LÆSEFELT, SYNSTEST PÅ DET NYESTE UDSTYR OG DE DYGTIGESTE OPTIKERE

WWW.DEMOCRATICEYEWEAR.COM
35 26 20
LYNGBY
51 33 00 28
ØSTERBRO Østerbrogade 54, 2100 København Ø Tlf. 39 29 21 00 FREDERIKSBERG Gl. Kongevej 99, 1850 Frederiksberg Tlf.
00
Lyngby Hovedgade 35, 2800 Kgs. Lyngby Tlf.

ER DIT UDERUM KLAR TIL SOL OG SOMMER?

PARIS BÆNK fra Zederkof — 2.799,-*

Findes i flere farver og mønstre

PARASOL fra Cinas 1.199,00,-* Ø180 cm, findes i flere farver

PUDEBETRÆK & HYNDE fra Madam Stoltz — fra 115,-*

Findes i flere farver og mønstre

SHOP STILEN

Indret din altan eller terrasse frodigt med masser af krukker og altankasser med grønne planter, smukke blomster og velduftende krydderier.

HARLEQUIN KRUKKE fra BGreen 95,-* Ø18 cm, med patina

BUTTERFLY BORD fra Cinas — 3.999,-*

Findes i flere farver

ANTIK LANTERNE fra Madam Stoltz 275,-* Ø23 cm, messinglook

BERIT KRUKKE fra BGreen fra 99,-*

Findes i flere farver og størrelser

VEGA BÆNK fra Cinas 1899,-* 120cm bred, teak

PARIS STOL fra Zederkof — 849,-*

Findes i flere farver og mønstre

Mit Østerbro Bolig i byen
SCAN
produkterne på www.altanliv.dk
og se
*Der tages forbehold for ændring af priser, samt udsolgte og udgåede varer. Gældende priser og varesortiment findes på www.altanliv.dk.

Mit Østerbro

Forår i byen

Så er foråret endelig over os, og selvom varmegraderne endnu ikke helt tillader den lette forårsjakke, så er vi på vej mod den skønne tid på året, hvor udelivet trækker.

Udeliv i vores kvarter kan være mange ting, for vi har det hele. Du kan let smutte en tur i havnen, stranden kan du cykle til, fx Svanemøllestranden, du kan gå tur i parker, og så har vi søerne – alt inden for overskuelig rækkevidde.

Og så er der nogle af os, faktisk en del efterhånden, der har en altan. For mange er altanen et fristed i byen, hvor der både er alenetid, sammenkomster og middage, eller hvad med drinks på altanen i foråret?

Vi slår et slag for altanerne i denne udgave og for, at vi skal have en “altanens dag”. Du kan finde en masse inspiration til altanen i magasinet, og du kan bl.a. vinde et gavekort fra altanliv.dk.

For mig betyder foråret også lyst til at rejse – og at planlægge sommerens rejseoplevelser. Har du det lige sådan, kan du finde inspiration i denne udgaves favoritliste med skønne rejsemål – hvad siger du til en tur til Kap Verde? (Ja, tak...) Skal du have godt læsestof med på turen, skal det måske være Østerbro forfatteren Benn Q. Holms nyeste roman Boi Wagner?

I “Smag på byen” kan du bl.a. møde nogle af de spændende nye bæredygtige butikker i byen og se hvilke restauranter, der tilbyder de gode aftener i forårets skønne lys.

Og så; glæd dig til is, snacks, sol, badehoteller og masser af inspiration, når vi den 9. juni kommer med en sommerudgave af Mit Østerbro fuld af alt det bedste til sommer og ferie. Indtil da, pas på hinanden – og nyd forårets komme i vores dejlige kvarter.

Pas på hinanden

Chefredaktør Martin Andersen

Redaktion

Martin Andersen

Lars Graabek

Kristian Shaw-Mathiassen

Peter Koldby

Rune Djurshuus

Rikke Kokholm

Foto

Dan Møller

Layout & grafik

Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk

Tryk & distribution

Tryknet

Annoncering

Martin Andersen

Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk kristian@mitoesterbro.dk

Digital www.mitoesterbro.dk

Facebook: Mit Østerbro

Instagram: mitoesterbro

Forsidefoto Dan Møller

Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk

Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Mit Østerbro 6
/ Mit Østerbro 78 / Stacy´s Diner 38 / Rejs Rejs Rejs 42 / Altanens dag 104 / Christina Kaufi 31 / Benn Q. Holm 26/ Kbh. Skole & Idrætsakademi 100 / Smertefys 72 / Jord til Bord

Den haveglade Den sociale

Den haveglade altanejers altan er blomsterparadis, og her er det planterne der er i fokus. Altankasserne og krukkerne bugner med smukke blomster, grønne planter og friske krydderurter, og du vil hellere finde plads til et par krukker mere, end til et cafésæt.

Den sociale altanejers altan er til for at blive brugt – sammen med venner, familie og alle andre, der har lyst til at komme med ud på altanen til en frokost, en kop kaffe eller en sommerdrink. Altanen er samlingspunktet i lejligheden, nærmest året rundt.

Hvilken type altanejer er du?

Altaner kan være små og store, have forskellige former og bruges til forskellige formål. Vi bruger alle vores altan forskelligt, og så alligevel ikke. Når vi ser alle de glade altanejere rundt omkring – og hvordan de bruger deres altaner – er der alligevel nogle typer, som går igen.

Hvilken altantype er du?

SCAN QR-KODEN

og se om du kan finde dig selv.

Den klassiske altanejer bruger sin altan til friske forårsmorgener og lune sommeraftener. Du lufter gerne dyner, tørrer tøj og arbejder hjemmefra på den – og om vinteren bruger du altanen som et ekstra køleskab. Der har måske også sneget sig en krukke eller to ind, med planter, som ikke kræver alt for meget opmærksomhed.

Mit Østerbro / 7 Mit Østerbro
Den klassiske

DISCOUNT

TIL HVERDAG OG FEST

REMA 1000 tilbyder et stort udvalg af varer til både hverdag og fest. Holdning til varernes kvalitet er udgangspunkt for varerne, som samtidig er til at betale.

Foråret er den årstid, hvor vi ovenpå en kold og grå vinter fejrer, at varmen og lyset gør sit indtog i Danmark. Det er nu, vi afholder en masse arrangementer og nu, vi kan komme ud og hygge sammen i haven, på terrassen, altanen eller hvor vi tilbringer vores udestunder. Så må der gerne skrues lidt op for noget ekstra god mad og drikkelse. Og da privatøkonomien stadig er under pres, er det en rigtig god ide at bruge

en discountkæde som REMA 1000, når der skal indkøbes til forårets mange spændende arrangementer eller hyggestunder derhjemme. Discountkæden, der har en markant holdning til varerne på hylderne, tilbyder et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til lave priser. Her er masser af varer til både hverdag og fest.

Hvis man gerne vil forkæle sig selv og samtidig handle et sted, hvor områder som blandt andet økologi, dyrevelfærd, sunde og velsmagende varer, frisk frugt og grønt og danske varer er i centrum, så er REMA 1000 stedet at handle. Her er der nemlig et stort og bredt varesortiment.

Mit Østerbro
8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro Foto: REMA 1000

REMA 1000 har 430 økologiske varer i sortimentet.

Økologi med plads i budgettet

”Kvaliteten handler meget om vores holdninger og fokus. Tag for eksempel dyrevelfærd, hvor vi har frilandsgrise fra Peter og Lene & Nielli og Tommy samt Rokkedahl til priser, der selvfølgelig er højere end de konventionelle varer, men som stadig er billige i forhold kvaliteten.

Vi har omkring 430 økologiske varer i vores sortiment fra eksempelvis Vallø Slot og Gram Slot. Deres økologiske kvalitetsprodukter er tilgængelige for alle til priser, hvor alle kan være med. Med mad herfra kan man støtte op om økologi og samtidig have plads i budgettet. Vi har rigtig mange holdningsvarer og varer, der er bæredygtige, lokale og har en høj kvalitet,” siger Anders Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000 og tilføjer med et glimt i øjet: ”Man kan godt sælge en hummer, selvom man er en discountkæde, den skal bare være billigere, end hvis man for eksempel køber den hos en fiskehandler.”

Madplan baseret på tilbudsavis

I forhold til planlægning og at spare penge kan man gå ind på REMA 1000s hjemmeside, hvor der er en madplan med en masse gode opskrifter. I appen er der en rigtig god og opdateret indkøbsliste, som man også kan dele med sin familie.

”Vi har også indgået et samarbejde med Mambeno, der er en af Danmarks bedste inden for madplaner til børnefamilier. Og hvis man tilmelder sig vores nyhedsbrev, er man altid opdateret om de nyeste tilbud. Vi tilbyder masser af lækre sager til hverdagen, og når man gerne vil forkæle sig selv lidt ekstra,” slutter Anders Jensen. Se mere på www.mambeno.dk

Forårets temaavis på trapperne

Med forårets kommen lancerer REMA 1000 snart en temaavis, der handler om alt det gode til årstiden. Det bliver for eksempel en række spændende roséog hvidvine, der vil optræde i avisen og på butikkernes hylder, så man kan godt glæde sig til noget lækkert, når vejret bliver lidt varmere. Discountkædens vine omfatter både økologiske og konventionelle vine, så man kan vælge lige dén vin, man ønsker.

I forhold til at vælge, hvordan vi herhjemme griber økonomien an, mener REMA 1000, at det er uhyre vigtigt, at hjælpe kunderne med at komme om på den anden side, hvor pengene i den nærmeste fremtid forhåbentlig slår bedre til. ”Så for tiden handler det om kun at købe det, man har brug for og agere fornuftigt i forhold til det økonomiske råderum. Vi opererer fast med forskellige tiltag, for at man kan spare penge. I første omgang opfordrer vi til, at man planlægger og undgår impulskøb.

I mange år har vi haft et samarbejde med organisationen ’Stop Spild Af Mad’, og på adressen madspild. rema1000.dk har stifter Selina Juul god inspiration til, hvordan man undgår at smide mad ud samt en masse gode opskrifter på, hvordan man bruger sine madrester klogt for at begrænse spildet,” fremhæver Anders Jensen. I REMA 1000s frugt og grønt behøver man ikke købe 10 æbler, pærer eller bananer, men kan nøjes med præcis det antal, man har brug for. Desuden kan udvalgte grøntsager købes på vægt, så man ikke køber mere end nødvendigt.

Mit Østerbro PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9 REMA 1000 Se mere på rema1000.dk

Ronni fra Louis Nielsen fylder 40 år:

Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe er stolte af, at deres Louis Nielsen-butik på Østerbrogade blev kåret til Årets Butik i Louis Nielsen i 2022. De giver kollegerne i butikken al æren for bedriften.

Medejer og butikschef Ronni Rasmussen har siden 2018 drevet og udviklet

Louis Nielsen på Østerbrogade sammen med medejer og chefoptiker Haider

Alzahawe. Nu fylder han 40 år og er stolt af, hvad butikken har opnået.

Af: Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Da Louis Nielsen Østerbro i 2022 blev udråbt som vinderen af prisen Årets Butik til Louis Nielsens årlige medarbejderseminar for alle butikker, var det et stolt ejerteam som tog imod prisen sammen med kollegerne. Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe havde på det tidspunkt været ejere af butikken i fire år, og de var både overraskede og meget stolte over at blive kåret som den bedste butik foran de knap 80 andre butikker i landet.

Det betød rigtig meget for os at få den pris og anerkendelse for det stykke arbejde, vi gør. Haider og jeg ser det dog ikke som vores pris, men som en pris til vores dygtige kolleger. De knokler hver dag for at give kunderne den bedste service og rådgivning, så det er 100 procent deres fortjeneste, fortæller Ronni Rasmussen.

Stolt af kollegerne

Ronni Rasmussen fyldte den 2. april 40 år, og han fejrer det med kunderne og kollegerne i butikken i slutningen af april med gode tilbud i butikken. Fødselsdagen er for ham en god anledning til at stoppe op og kigge på, hvad han har udrettet:

Mit Østerbro 10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
”Jeg er så stolt af mine kolleger på Østerbro”

Vi har en meget velfungerende butik på Østerbrogade og en flot ny butik i Søborg, som Haider og jeg åbnede sidste år. Vi driver butikkerne med en tro på, at du godt kan vækste og få succes og samtidig have glade og tilfredse medarbejdere, som får plads til at vokse i deres roller. Dén tilgang har vi tænkt os at fortsætte, siger han.

Ronni Rasmussen er født og opvokset i Hammel i Østjylland og uddannede sig i 2007 til Retail Manager på TEKO i Herning, som i dag er en del af Via University College. Hurtigt derefter gik turen til København, hvor han slog sig ned og arbejdede i modebranchen som distriktschef og butikschef i flere år.

Passer på kundernes syn

I 2018 blev han en del af optikerkæden Louis Nielsen, da han købte sig ind som medejer af butikken på Østerbrogade sammen med chefoptiker Haider Alzahawe. Skiftet til Louis Nielsen var et ønske om mere mening i jobbet. Vi gør hver dag en reel forskel for vores kunder, når vi hjælper dem til at se bedre og passer på deres syn. Det giver mig rigtig meget energi, fortæller Ronni Rasmussen.

Butikken har løbende investeret i udstyr til at lave undersøgelser af kundernes øjne, og nu tilbydes alle kunder et sundhedstjek sammen med synstesten. Undersøgelserne i sundhedstjekket – måling af trykket i øjnene og et billede af nethinden – tager få minutter og er helt smertefrit, understreger han.

Vi finder af og til tegn på øjensygdomme som grøn stær og andre gængse øjensygdomme i det sundhedstjek, vi tilbyder kunderne. I de tilfælde kan vi konsultere vores unikke netværk af danske øjenlæger og finde ud af, hvordan vi bedst følger op på kunden eller hjælper kunden videre til praktiserende øjenlæge eller hospital, fortæller chefoptiker Haider Alzahawe.

Giver tilbage

Ud over at hjælpe borgerne på Østebro med at passe på synet, er butikken også involveret i projekter, som har til formål at give tilbage til samfundet:

Gennem Louis Nielsens landsdækkende projekt Synshjælpen i samarbejde med Dansk Folkehjælp giver vi gratis briller til udsatte danskere, som ikke selv har råd. Vi laver også lokale initiativer i butikken som for eksempel en donation til Øjenforeningen for nylig, som én af vores dygtige butikselever stod for, fortæller Ronni Rasmussen.

Nye kollektioner fra Adidas Sport og Adidas Originals er i april lanceret hos Louis Nielsen.

NYT BRAND I BUTIKKEN

Efter alle sine år i modebranchen har han ikke sluppet passionen for mærkevarer og flot design. Heldigvis kan Ronni Rasmussen dyrke den interesse, når der hver måned kommer nye stel i butikken. I april lancerede Louis Nielsen en stelkollektion i samarbejde med Adidas Sport og Adidas Originals. Det er en virkelig flot kollektion fra begge brands. Adidas Originals har for eksempel både stel til kvinder og mænd i meget moderne stil med stel af god kvalitet, fortæller Ronni Rasmussen.

Han understreger, at det altid er vigtigt at få faglig rådgivning, når du skal vælge din næste brille. Både hvad angår stel og valg af brilleglas er det vigtigt, at du træffer valg, som passer til din stil og sin livsstil. Det står vi altid klar til at hjælpe dig med i butikken, siger han.

RONNI RASMUSSEN

● Født 2. april 1983

● Uddannet Retail Manager og har arbejdet i modebranchen i 10 år, inden han kom til Louis Nielsen i 2018.

● Butikschef og ejer af Louis Nielsen på Østerbrogade, som han har sammen med chefoptiker Haider Alzahawe. De to ejer også Louis Nielsen Søborg

● Bor i Dragør sammen med sin kone Julie og børnene Alma på 6 år og Karl på 2 år

Mit Østerbro LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11

Hist hvor vejen slår en bugt - jeres drøm om en idyllisk hesteejendom med stort herskabeligt hovedhus, kan i den grad blive til virkelighed her. Beliggende i rolige omgivelser, med udsigt så langt øjet rækker, og i passende afstand til hovedvejen, finder

I denne perle af en landejendom. Ejendommen rummer bl.a. et herskabeligt og utroligt velholdt hovedhus på 275 m2, hestestald med 8 bokse, tre længer, drænet ridebane og i alt næsten 5,1 ha jord.

Ramsøvejen 38 · 4621 Gadstrup · Kontantpris kr. 9.995.000

Se mere på www.ekmanbolig.dk

12 / Mit Østerbro Mit Østerbro Månedens bolig Ekman Bolig · Dampfærgevej 27-29 · 2100 København Ø · Mobil 61 65 64 82 Kontor 70 23 10 33 · www.ekmanbolig.dk · www.ekmanerhverv.dk
I SMUKKE OMGIVELSER – TÆT PÅ ROSKILDE DRØMMEN OM EN IDYLLISK
VIRKELIGHED HER
Morten Jakobsen Din mægler på Østerbro
LANDEJENDOM
HESTEEJENDOM KAN BLIVE TIL

ER DU KLAR TIL AT MØDE FORÅRET MED

NYE SOLBRILLER?

Coolness og beskyttelse går hånd i hånd med vores nøje udvalgte brands og styles. Hos Democratic Eyewear kan du lige nu få nye solbriller – med eller uden styrke. Alle de stel du ser i butikken kan laves til solbriller med styrke – det giver frit valg på alle hylder.

CELINE

TOM FORD

OLIVER PEOPLES

KALEOS

KAMO

DEMOCRATIC EYEWEAR

Book tid til en synstest på www.democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø, Tlf. 3929 2100 Gl. Kongevej 99, 1850 Frederiksberg, Tlf. 3526 2000 – Lyngby Hovedgade 35, 2800 Kgs. Lyngby, Tlf. 5133 0028

Vil du arbejde med sundhed, nærvær og mennesker?

Body SDS kropsterapeut-uddannelsen

Body SDS grunduddannelsen er en 3-årig uddannelse, hvor du uddannes til kropsterapeut efter Body SDS-metoderne. Det er den oprindelige kropsterapeut-uddannelse, og den mest omfattende, idet den varer 3 år. Uddannelsen består både af behandling og træning. Træningen genskaber din bevægelighed og kontakten til din krop, som er essentiel for at give behandling. Du får nemmere ved at mærke andre, når du er i stand til at mærke dig selv.

Udover behandlings- og træningsteknikker lærer du psykologi, indføling, teori om knogler, led og muskler, kost- og ernæringslære samt udrensning.

Uddannelsen i korte træk

I takt med at flere og flere udsættes for stress, arbejdsrelaterede belastninger og andre livsstilssygdomme stiger efterspørgslen på dygtige kropsterapeuter. Med en Body SDS-uddannelse lærer du både at behandle og undervise i Body SDS-grundtræning. Det er grundlaget for at kunne give klienterne de rigtige øvelser med efter behandlingen.

Body SDS-uddannelsen fokuserer på faglig kompetence og personlig udvikling. Gennem de 3 års uddannelse får du indgående kendskab til kroppen og de mekanismer, som er en forudsætning for at kunne skabe et sundt og energifyldt liv – for dine klienter, men også for dig selv.

Body SDS’ uddannelse er baseret på Body SDS’ metoder

Der vil være undervisning på skolen i København eller Århus én fast dag

om ugen, så du har mulighed for at kombinere studiet med job ved siden af. I undervisningen lægges vægt på kombinationen af teori og praksis, og at du hurtigst muligt begynder med elevbehandling på egne klienter, så teknikkerne kommer godt ind i fingrene fra start.

Vi afholder løbende intromøder i København og Århus, hvor du kan finde ud af, om uddannelsen er noget for dig. Tilmeld dig via vores hjemmeside body-sds.dk. Her kan du også læse mere uddybende om Body SDS kropsterapeut-uddannelsens opbygning og indhold.

Hvorfor tager nogen en uddannelse som Body SDS kropsterapeut?

Der kan være mange grunde, men ofte er det personlige årsager, som har fået vores elever til at vælge Body SDS-uddannelsen. Mange har fået lyst til at udforske den holistiske metode, efter de selv eller en de kender har prøvet en Body SDS-behandling. Nogle af eleverne har i forvejen arbejdet meget med kroppen, psyken og sundhed, og føler at de med Body SDS kan hjælpe både sig selv og andre til en bedre kropsforståelse og personlig udvikling. Med en uddannelse som Body SDS kropsterapeut får du et anerkendt varemærke i ryggen, over 50 års erfaring med systemet, topkvalificeret undervisning og undervisningsmateriale, som ikke kan findes tilsvarende andre steder.

Sundhed - Ernæring

På Body SDS uddannelsen stifter vi også bekendtskab med kosten. Vi er ikke religiøse men synes alle skal have et grundlag for at kunne vejlede deres klienter i en sund retning.

body-sds.dk BODY S|D|S® ER EN ANERKENDT BEHANDLINGSMETODE, UDVIKLET GENNEM TRE GENERATIONER SIDEN 1946. BODY SDS BENYTTES TIL BEHANDLING AF KLINISKE SYGDOMME, SPORTSSKADER, FOREBYGGELSE AF FORSKELLIGE LIDELSER, VEDLIGEHOLD AF EN SUND KROP OG OPTIMERING AF FYSISKE OG MENTALE PRÆSTATIONER
Mit Østerbro Velvære

FRA LAVT SELVVÆRD OG FYSISKE SKAVANKER TIL SNART

FRA LAVT SELVVÆRD OG FYSISKE SKAVANKER TIL SNART

FÆRDIGUDDANNET BODY SDS KROPSTERAPEUT

FÆRDIGUDDANNET BODY SDS KROPSTERAPEUT

Hvad var baggrunden for, at du opsøgte og valgte Body SDSuddannelsen?

Hvad var baggrunden for, at du opsøgte og valgte Body SDSuddannelsen?

Jeg var et sted i livet, hvor jeg var klar til, at der skulle ske en forandring. Jeg havde arbejdet som servicechef i mange år, og det handler jo også om at hjælpe mennesker, men jeg savnede at kunne hjælpe på et dybere plan. Efter jeg i flere år var blevet behandlet af en kiropraktor for en låst lænd, blev jeg anbefalet at prøve Body SDS kropsterapi og fandt enautoriseret behandler i Aalborg. Allerede efter få behandlinger mærkede jeg en stor bedring i lænden og også i nakke og skuldre. Jeg blev nysgerrig på måden at behandle på og spurgte interesseret ind til Body SDS, når jeg kom til mine behandlinger.

Jeg var et sted i livet, hvor jeg var klar til, at der skulle ske en forandring. Jeg havde arbejdet som servicechef i mange år, og det handler jo også om at hjælpe mennesker, men jeg savnede at kunne hjælpe på et dybere plan. Efter jeg i flere år var blevet behandlet af en kiropraktor for en låst lænd, blev jeg anbefalet at prøve Body SDS kropsterapi og fandt enautoriseret behandler i Aalborg. Allerede efter få behandlinger mærkede jeg en stor bedring i lænden og også i nakke og skuldre. Jeg blev nysgerrig på måden at behandle på og spurgte interesseret ind til Body SDS, når jeg kom til mine behandlinger.

Gennem Body SDS-behandlingerne lærte jeg, at mange af mine fysiske spændinger stammede fra mine lave tanker omkring mit eget værd, min evigt dårlige samvittighed og overbevisninger om altid at skulle knokle hårdt for at nå mine mål.

Gennem Body SDS-behandlingerne lærte jeg, at mange af mine fysiske spændinger stammede fra mine lave tanker omkring mit eget værd, min evigt dårlige samvittighed og overbevisninger om altid at skulle knokle hårdt for at nå mine mål.

Metoden Body SDS anvender i forhold til at behandle og hjælpe mennesker både fysisk, mentalt og psykisk havde gjort et stort indtryk på mig. Efter en kort beslutningsproces valgte jeg at starte på uddannelsen til Body SDS kropsterapeut.

Metoden Body SDS anvender i forhold til at behandle og hjælpe mennesker både fysisk, mentalt og psykisk havde gjort et stort indtryk på mig. Efter en kort beslutningsproces valgte jeg at starte på uddannelsen til Body SDS kropsterapeut.

I starten kombinerede jeg uddannelsen med mit job som servicechef i Salling stormagasin i Aalborg. Jeg var så heldig at få en fleksibel aftale med min chef, kollegaer og familie, så det kunne lade sig gøre at tage til København en dag om ugen. Efter nogle måneder på uddannelsen sagde jeg mit faste job op for at gå all in med elevbehandlinger hjemmefra og fordybelse i mine studier. På 2. året startede jeg træningshold op, hvor jeg underviser i Body SDS grundtræning. Det gav mig selvfølgelig en mindre indtægt, men jeg fik langt mere meningsfuld tid og overskud til mine børn, min mand og mig selv. Det var virkelig tiltrængt efter mange år i fuld fart, hvor jeg ikke havde mærket mig selv og min krop.

I starten kombinerede jeg uddannelsen med mit job som servicechef i Salling stormagasin i Aalborg. Jeg var så heldig at få en fleksibel aftale med min chef, kollegaer og familie, så det kunne lade sig gøre at tage til København en dag om ugen. Efter nogle måneder på uddannelsen sagde jeg mit faste job op for at gå all in med elevbehandlinger hjemmefra og fordybelse i mine studier. På 2. året startede jeg træningshold op, hvor jeg underviser i Body SDS grundtræning. Det gav mig selvfølgelig en mindre indtægt, men jeg fik langt mere meningsfuld tid og overskud til mine børn, min mand og mig selv. Det var virkelig tiltrængt efter mange år i fuld fart, hvor jeg ikke havde mærket mig selv og min krop.

Hvad er den største forandring, Body SDS-uddannelsen har givet dig?

Der er flere områder, jeg får lyst til at fremhæve: Et kammeratskab – 20 nye voksenvenner, som jeg gennem uddannelsen er kommet tæt på og kender utroligt godt. Herudover har jeg opnået en viden om og indsigt i min egen krop, som jeg ville ønske, jeg havde haft tidligere i mit liv. Jeg har opbygget en viden, indsigt og stor respekt for, at alt i kroppen har en sammenhæng; den fysiske krop hænger sammen med den mentale del (vores tanker) og ikke mindst vores psyke (følelserne). Disse 3 elementer skaber helheden i et menneske. Og det er udgangspunktet for at kunne hjælpe inden for Body SDS. Denne måde at forholde sig til det hele menneske har jeg trænet grundigt, også med mig selv, gennem hele uddannelsen. I dag mærker jeg en tydelig forskel og er mere til stede i mit liv. Jeg oplever at være groundet og meget mindre stresset. Jeg registrerer min krop og dens signaler, og jeg etablerer et samarbejde med mit ambitiøse hoved.

Hvad er den største forandring, Body SDS-uddannelsen har givet dig?

Der er flere områder, jeg får lyst til at fremhæve: Et kammeratskab – 20 nye voksenvenner, som jeg gennem uddannelsen er kommet tæt på og kender utroligt godt. Herudover har jeg opnået en viden om og indsigt i min egen krop, som jeg ville ønske, jeg havde haft tidligere i mit liv. Jeg har opbygget en viden, indsigt og stor respekt for, at alt i kroppen har en sammenhæng; den fysiske krop hænger sammen med den mentale del (vores tanker) og ikke mindst vores psyke (følelserne). Disse 3 elementer skaber helheden i et menneske. Og det er udgangspunktet for at kunne hjælpe inden for Body SDS. Denne måde at forholde sig til det hele menneske har jeg trænet grundigt, også med mig selv, gennem hele uddannelsen. I dag mærker jeg en tydelig forskel og er mere til stede i mit liv. Jeg oplever at være groundet og meget mindre stresset. Jeg registrerer min krop og dens signaler, og jeg etablerer et samarbejde med mit ambitiøse hoved.

Jeg kan nemmere sige til mig selv, at alt er godt og stoppe eventuelle bekymringer eller negative overbevisninger i tide.

Jeg kan nemmere sige til mig selv, at alt er godt og stoppe eventuelle bekymringer eller negative overbevisninger i tide.

Mit Østerbro Velvære
”Ved hjælp af Body SDS-behandlinger kan jeg i dag mærke hele min krop, og jeg er sluppet af med mine fysiske skavanker.”
ANNE CATHRINE FAARBÆK
”Ved hjælp af Body SDS-behandlinger kan jeg i dag mærke hele min krop, og jeg er sluppet af med mine fysiske skavanker.”
ANNE CATHRINE FAARBÆK Anne Cathrine Faarbæk 3. års elev på Body SDS-uddannelsen.

Mere for pengene: Få billigt internet i boligforeningen

Hvis streaming, hjemmearbejde eller gaming er en del af din hverdag, ved du, at hurtigt og driftssikkert internet både giver ro i sindet og på bagsmækken – kort sagt livskvalitet. Du har nok også bemærket, at prisen på internet lige nu stiger mange steder, og at du nu betaler mere for det samme. Men sådan behøver det ikke at være.

Når man kan få internet, som både er billigere og bedre, er det en bekvem måde at spare penge på, fordi man ikke behøver at skære ned på den livskvalitet, man har i hverdagen. Fiberby leverer internet til over 900 boligforeninger, hvor prisen som standard kun er 125 kr. om måneden for den hurtigste forbindelse på 1000 Mbit. Derfor er det heller ikke overraskende, at Fiberby oplever stor efterspørgsel.

En nem og bekvem besparelse

”Bor man i en andels- eller ejerforening, kan man foreslå, at foreningen får installeret sit eget netværk. Lige nu oplever mange jo, at priserne stiger, og så er en årlig besparelse på 2-3.000 kroner både nem og bekvem, fordi man ikke skal fravælge noget. Man kan f.eks. beholde de streamingtjenester, man ellers ville stoppe. Samtidig oplever mange, at både driftssikkerheden og servicen bliver bedre, når de skifter til Fiberby”, siger Jakob Frederiksen, som har stået i spidsen for Fiberby siden 2000.

Jakob Frederiksen opfordrer boligforeninger til at installere deres eget netværk med internetstik i lejlighederne. Først og fremmest fordi det er en god forretning for beboerne: ”Installationen koster typisk omkring 3.500 kr. pr. lejlighed, men når boligforeningen finansierer netværket, som samtidig gør lejlighederne endnu mere attraktive, sparer beboerne penge fra dag ét”, fortæller Jakob Frederiksen.

Klogt at eje internetstikket

”Når foreningen selv ejer netværket, får beboerne adgang til hurtigt og driftssikkert internet, og samtidig sparer de penge. Besparelsen kan lade sig gøre, fordi beboerne undgår lejeudgiften til det internetselskab, som ellers ejer

netværket i ejendommen, og netop dét at boligforeningen selv ejer netværket, adskiller Fiberby fra de dyrere konkurrenter,” fortæller Jakob Frederiksen.

”Vi forstår, at det kan være fristende at tage imod tilbud fra et internetselskab, som ’gratis’ vil installere fibernet i ejendommen. Men ville I sige ’ja tak’, hvis et firma tilbød jer at renovere trappeopgangen gratis, mod at I efterfølgende skulle betale leje for at bruge trappen? Det ville de færreste nok vælge, og vores råd er klart, at boligforeningen selv ejer netværket til internet. For når først kablerne er installeret i en ejendom, og er ejet af et forsyningsselskab, bliver beboernes muligheder for at få billigere og hurtigt internet små,” siger Jakob Frederiksen.

”Så længe boligforeningen selv ejer netværket, kan den nemt udskifte internetleverandøren, hvis beboerne ikke er tilfredse. Hvis man derimod er utilfreds med internetudbyderen, og man ikke selv ejer netværket i ejendommen, er det langt sværere at skifte udbyder. Netop fordi man nemt kan udskifte en udbyder som Fiberby, er vi bare nødt til at levere et supergodt produkt og en rigtig god service. Sådan er det ikke med de landsdækkende udbydere,” påpeger Jakob Frederiksen.

SERVICEN SKAL VÆRE I TOP

Når man som internetkunde har brug for service, er det vigtigt, at man hurtigt og nemt kan få hjælp og vejledning. Der oplever kunderne ofte en forskel på udbyderne, fortæller Jakob Frederiksen: ”Forbrugernes bedste mulighed for at vurdere en mulig internetudbyder er nok at spørge omkring hos folk, de kender, og så ellers at se på anmeldelser på Trustpilot. Hvor mange stjerner har udbyderen, og hvad skriver kunderne?” siger Jakob Frederiksen og tilføjer, at han er lidt stolt over, at Fiberby er kundernes favorit.

16 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Tlf. 88 77 87 58 · www.fiberby.dk
Fiberby
Mit Østerbro
Af: Mit Østerbro Foto: Fiberby

Når beboerne selv kan vælge

Se berby.dk/nyt

Ring 8877 8758

Vi leverer internet til 900 foreninger

En beboer i en boligforening sparer op til 3.000 kr. pr. år, når foreningen selv ejer kabler og udstyr. Se på berby.dk/nyt, hvor meget I sparer, når I får driftssikkert internet med garanti for hastigheden og professionel service.

Fiberby på Trustpilot

GOURMET MED MENY NORDHAVN

Der er en tid til discount og en tid til at få det bedste med hjem. Uanset hvad du er ude efter, er MENY Nordhavn en madmekka, der stiller dig gourmæthedsgaranti.

Når der sker forandringer i butikslandskabet, ved du, hvor du kan gå hen og få den samme høje kvalitet, det samme inspirerende udvalg og den velkendte gode smag, du er vant til, og som du fortjener.

Vi elsker Øllingegaard for deres bankende grønne hjerte, der slår for innovation, lidenskab for den økologiske tankegang og ikke mindst for håndværk og kvalitet, der er en oplevelse værdig! Besøg os i Nordhavn og opdag et økologisk udvalg ud over det sædvanlige med alt fra biodynamisk mælk med naturligt fedt indhold, barista mælk og iskaffe til skyr, yoghurt, fløde, koldskål, smør og meget mere. Øllingegaard er beliggende i Nordsjællands grønne hjerte, hvor vi får dugfriske forsyninger hver dag.

Mit Østerbro 18 / Mit Østerbro

KVALITET - FAGLIGHED - SMAG

Besøg vores slagter-, delikatesse- og osteafdeling og få en snak med vores faguddannede MADarbejdere om din næste gourmetoplevelse.

Kvalitet med kød på

I slagterafdelingen finder du bl.a. Sashi, verdens bedste kød til steaks, og masser af andre lækre udskæringer. Ønsker du særlige udskæringer eller tips til tilberedning er slagter Michael altid klar.

Så godt som hjemmelavet

I delikatessen finder du færdigretter, salater og lækkert afskåret pålæg. Mange af herlighederne er fremstillet på stedet af Karina, som også hjælper med at sammensætte den perfekte tapas eller det store kolde bord.

Unikke oplevelser med ost

Vores osteafdeling har alle typer ost, fra den gode Danbo over specialiteter fra hele verden til Arla Unika, som er noget af det ypperste ost på markedet. Hvis du skal byde til ostebord, skal du tage fat i Lotte, som hjælper med sammensætningen.

Mit Østerbro / 19 Mit Østerbro

VILD MED VIN? VI SES I MENY NORDHAVN

• Charles Heidsieck

• Pol Roger

• Louis Latour

• Pio Cesare

• Louis Roederer

• PSI

• Stort udvalg af Bourgogne og Bordeaux

• Cloudy Bay

• Miraval Rosé

• Pingus og Flor de Pingus

I vores store vinafdeling finder du alt fra gode hverdags flasker til ypperlige flasker fra hele verden. Vores sommelier uddannede vinhandler Brian og hans kollega Jonathan står til at give dig råd og inspiration.

Kom med i klubben!

Er du vinentusiast og connaisseur, så tilmeld dig endelig vores vinklub, hvor vi deler interessant viden om druesorter og vinregioner samt gode tilbud på udvalgte vine. Vi har det hele til de lune aftener.

Forår? Rosé skal der til!

Når solen kommer frem over havnen, er der ikke noget bedre end en kølig flaske rosé! I MENY Nordhavn har vi et stort udvalg fra hele verden. Skal vinen være ligetil og frugtagtig eller bære præg af druer, terroir og vinmagerens visioner?

Vi har det hele til de lune aftener.

Mit Østerbro 20 / Mit Østerbro
TILMELD DIG MENY NORDHAVNS VINKLUB

FIND MADGLÆDEN I MENY

Fra verdensmad til de lokale lækkerier

Der er gourmet-gevinst på alle hylder i kolonial-afdelingen! Vi favner hele verden, fra Asien til Mexico, og vi elsker det lokale fra producenter i hele landet. Derfor finder du bl.a. Hansens økologiske flødeis, Kødbyens ispinde og Friss-Holm chokolade i absolut verdensklasse.

Er der noget, du savner? Tal med os, så gør vi vores yderste for at få det hjem.

GOURMETAFTEN

Kom til Gourmetaften i MENY Nordhavn onsdag 10. maj 20-22 og få en madoplevelse fra vores dygtige leverandører.

Pris: 95,-

Husk at du kan bestille alle dine varer på Wolt!

Mit Østerbro / 21 Mit Østerbro

SKO 899 kr. www.skechers.dk

BLOMSTER ACCESSORIES

E&L by Lundqvist · Fra 129 kr. www.e-and-l.com

GYLDNE toner

TASKE · 799 kr. www.creton.com

ØRERING

Silke Renée Jewelry · 499 kr. www.sinnerup.dk

KJOLE

Two Generations · 1.499 kr. www.sinnerup.co

NEDERDEL

Two Generations · 899 kr. www.sinnerup.com

JAKKE · 1.299 kr. www.vibekescott.com

SKO · 1.295 kr. www.emmago.com

JAKKE · 2.499 kr. www.creton.com

22 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Shopping

Unika smykker hos Josephine Bergsøe i pavillonen ved Kongens Have

Eksklusive håndlavede smykker med et “cutting edge” er gennem årene blevet Josephine Bergsøe’s særkende. Smykkerne er siden 1989 blevet håndlavede på værkstedet midt i København, og er blevet udstillet på museer og gallerier i Danmark, New York , Berlin, Moskva, Amsterdam, Beijing og Stockholm- blandt andet.

Smykkerne bliver i begrænset omfang forhandlet i udvalgte gallerier og butikker i Danmark, USA, Holland, England og Frankrig. Men det største udvalg findes i Pavillonen på hjørnet af Kongens have i København. Den åbnede som Butik og værksted i 1989, og her er et væld af smukke håndlavede smykker, og du kan få kyndig vejledning hvis du vil have lavet et unikt smykkeeventuelt med afsæt i et gammelt eller arvet smykke.

Mit Østerbro / 23 Mit Østerbro Shopping
Bergsøe · Kronprinsessegade 25 · 1306 København K · Telefon: 33 91 58 27

GoTutor tilbyder lektiehjælp og eksamenshjælp med fokus på det rette match mellem elev og underviser. Virksomheden har fokus på at skabe et unikt match med god kemi og en stærk relation.

24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Skole og uddannelse

Danmarks bedst anmeldte lektiehjælp og eksamenshjælp

GoTutor har hjulpet mange tusinde elever med deres eksamen i folkeskolen og på gymnasiet. "Vi ved derfor, hvad der virker, og hvad der skaber de bedste resultater" udtaler adm. direktør, Ruben Samuel Sørensen.

Af: Mit Østerbro

Foto: Lindhardt og Ringhof

GoTutor arbejder ikke med kvalitetsgaranti (”det er givet” ifølge virksomheden) men derimod med kemigaranti. “Det rette mach mellem elev og underviser er det vigtigste”, udtaler virksomhedens direktør Ruben Samuel Sørensen.

Skræddersyet lektiehjælp til elever på folkeskole- og gymnasieniveau

GoTutor hjælper i alle fag på folkeskole- og gymnasieniveau, og har i dag over 3.000 lektiehjælpere. Virksomheden har hjulpet flere hundrede elever med lektiehjælp på Østerbro.

”Vi tager en grundig dialog med familien for at forstå elevens unikke kendetegn, og herudfra finder vi den helt rette underviser til eleven – både fagligt men også personligt og socialt”, udtaler elevchef og uddannet lærer Sarah Møller.

Ved GoTutor betyder skræddersyet undervisning, at den tilpasses 100% elevens behov og udfordringer – ”ingen elever er ens, og alle lærer forskellige”. Det er ifølge Sarah Møller ”altid med eleven i centrum”.

Professionel eksamenshjælp med fokus på at få et godt resultat til eksamen GoTutor tilbyder intensive forløb målrettet eksamen i 9.-10. klasse samt på de gymnasiale uddannelser. Der tages udgangspunkt i den givne eksamensform, og GoTutor planlægger herudfra et forløb i tæt dialog med eleven. ”Vi tilrettelægger et målrettet forløb, så eleven kan gå op til sin eksamen med styrket faglighed og ro i maven og herudfra få det bedst mulige resultat til eksamen”, udtaler Ruben Samuel Sørensen.

GoTutor kan hjælpe med konkrete dele af pensum eller gennemgå hele pensum. Underviserne kan også hjælpe med at udarbejde en læseplan, skabe struktur samt øve gode strategier frem mod eksamen. Med andre ord eksamenshjælp ved GoTutor dækker bredt.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 25 Mit Østerbro Skole og uddannelse
GOTUTOR – EN DEL AF EGMONT Vognmagergade 7 · 1120 København K · Tlf. 71 99 71 90 · e-mail: info@gotutor.dk · GoTutor .dk

Fra skolebænken til landsholdet

På Københavns Sports& Idrætsakademi er barren

sat højt. Ikke blot når det gælder elevernes talentudvikling inden for fodbold, tennis og ishockey, men også rent fagligt i den daglige undervisning. Netop denne unikke kombination har allerede banet vejen fra skolebænken til den professionelle sportsverden for en del elever.

På Gartnerivej 9 – en rask gåtur fra Ryparken Station – ligger Københavns Sports- & Idrætsakademi. Ved første øjekast en lidt undseelig skole, men inde bag facaden summer der af liv. En flok elever er fordybet i gruppearbejde med deres kammerater, mens andre undervises i klasselokalerne. Her er livlig aktivitet – og ikke mindst masser af høje bolde, så snart der er en pause i dagens skema. For denne skole er ikke helt som de andre. Det fortæller en af initiativtagerne til skolen, skoleleder Johnny Wetterstein:

“Københavns Sports- & Idrætsakademi er for børn og unge, som ønsker de bedste betingelser for både deres idræt og deres uddannelse. Det er altså en ganske særlig kombination af begge verdener, der betyder, at det ikke kun er fodbold, tennis eller ishockey, der er på skoleskemaet.”

Tusindvis af timers træning

Men sport er en vigtig del af hverdagen på skolen, og derfor træner eleverne også to gange om dagen i deres sportsgren – dog med undtagelse af onsdag, der er restitutionsdag. For som Johnny siger: “Vil man være god til sin sport, så kræver det også, at man træner meget. Og vil man være blandt de bedste, så kræver det mindst 10.000

timers træning, eller godt 20 timers træning om ugen. Det kan være svært at kombinere med en almindelig skolegang, så her har vi tilrettelagt elevernes skemaer, så der er tid til træning om morgenen, ligesom vi også giver plads til, at de kan passe træningen i egen klub efter skoletid samt i weekender og ved turneringer.”

Skole og sport i en højere enhed

Det gælder med andre ord om at få skolegangen og sportslivet til at hænge sammen bedst muligt. Og på Københavns Skole- & Idrætsakademi er der gode muligheder for at passe både skole og sport – tilmed på et højt niveau.

“Vi har en række elever, der gør det fremragende i deres sport, og som kan komme rigtig langt. Nogle er allerede udtaget til de bedste rækker i deres aldersgrupper, og jeg tør godt love, at der sagtens kunne gemme sig både en Holger Rune og en Nadia Nadim iblandt. Ambitionerne er der i hvert fald!”

Men udover tid til sport, er der også en skole, der skal passes. Og her skal der også knokles.

“Det er de færreste der lever med og af deres sport hele livet, så derfor sætter vi en ære i at sikre, at vores elever også rent fagligt er klædt på til at klare sig godt, når sporten ikke længere er der, eller hvis interessen eller evnerne ikke længere er der,” slutter Johnny.

26 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Skole og uddannelse
Af: Rikke Kokholm - Mit Østerbro Foto: Københavns Skole & Idrætsakademi

OLIVIA, 9. KLASSE – FODBOLD

Olivia har gået på Akademiet siden 5. klasse. Hun skiftede skole, både fordi hun ønskede at komme endnu længere med sin fodbold, men også fordi hun savnede ligesindede:

“Mange i min gamle klasse forstod ikke, hvorfor jeg gad bruge så meget tid på sport, så det er dejligt endelig at have kammerater, jeg kan dele min interesse for ikke mindst fodbold med,” siger Olivia.

Skiftet til Københavns Skole- og Idrætsakademi har ikke blot givet en masse venner, men har også givet Olivia en plads på holdet hos NF Nordsjælland. Men det er ikke den eneste fordel, der er kommet ud af det:

“Siden jeg startede her, er jeg klart kommet i bedre form. Rent teknisk er jeg også blevet bedre. Skolen giver mig nogle muligheder, jeg ellers ikke ville have – for eksempel er der ikke så mange lektier. Så selv om det er blevet mere seriøst, så er det også stadig sjovt at spille fodbold,” fortæller Olivia, der drømmer om en professionel kontrakt – meget gerne i England eller Spanien.

ARTHUR, 7. KLASSE – ISHOCKEY

Arthur har spillet ishockey siden, han var blot fire år, men startede først på skolen i 7. klasse, hvor der blev åbnet op for ishockey som sportsgren. Årsagen til at han valgte Københavns Skole- & Idrætsakademi er enkel:

“Jeg ville gerne blive endnu bedre til min sport, og det var der rigtig gode muligheder for her. Jeg kan da også allerede mærke, at jeg spiller meget bedre, selv om jeg kun har gået her siden sommerferien,” fortæller han.

Carla startede på skolen i 4. klasse, hvorimod Viktor startede allerede i 2. klasse.

“Jeg sagde til mine forældre, at jeg gerne ville gå på en tennisskole, for jeg elsker at spille tennis – og så dukkede den her skole op!” fortæller Carla, der til dagligt svinger ketcheren i Lyngby.

Viktor derimod spiller i KB – ligesom sin mor, fordi – som han siger: “Det er sjovt at spille tennis, og det kunne være fedt, hvis man engang kunne leve af det!”

Begge vil gerne nå langt. Viktor drømmer om at følge i sit store idol Roger Federers fodspor og blive nummer 1 i verden, mens Carla drømmer om at deltage i Australian Open eller Wimbledon.

“Jeg behøver ikke vinde, men bare det at være kommet så langt, det ville være fantastisk!”

Og de har allerede en klar idé om, hvordan de når så langt.

“Det gælder om at fokusere, lytte til sin træner og sine lærere og sørge for at varme godt op,” siger de næsten i kor. Men de er også enige om, at det skal være sjovt: “Altså, man skal selvfølgelig tage det alvorligt, men ikke så meget, at man mister lysten til tennis.”

Og der er noget om snakken, for Arthur er netop blevet udvalgt blandt mange håbefulde spillere til U15 landsholdet – et stort skridt på vejen mod toppen og til landsholdet.

KØBENHAVNS SKOLE & IDRÆTSAKADEMI

Gartnerivej 9 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 50 50 87 93 Du kan læse mere på www.kbhadakemiet.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 27 Mit Østerbro Skole og uddannelse
VIKTOR OG CARLA, 6. KLASSE – TENNIS

NYOPFØRTE

UNGDOMSBOLIGER PÅ ØSTERBRO

I forlængelse af Lyngbyvej 172 i København opfører vi 36 nye, moderne ungdomsboliger. Boligerne kommer med eget bad og køkken samt gode fællesfaciliteter.

Skriv dig op allerede nu og vær blandt de første, der får besked, når vi er klar til at starte udlejningen.

Indflytning i efteråret 2023. Læs mere på rygaarden.dk

FLYT IND I EFTERÅRET 2023

Lejebolig | Rygården | København Ø
Se mere på rygaarden.dk
HEIMSTADEN DANMARK | TLF. +45 33 75 10 10 | WWW.HEIMSTADEN.DK Mit Østerbro

VIBENSHUS

Tag en htx med internationalt udsyn Verden Venter vibenshusgym.dk

O P L E V E N S U V F R A M A Z D A

Uanset om du vælger den alsidige og fleksible Mazda CX-30, den rummelige og familievenlige Mazda CX-5 eller den helt elektriske Mazda MX-30, vil oplevelsen være den samme – du vil opdage køreglæden Alle Mazda SUV-modeller er veludstyrede fra starten, har det nyeste inden for sikkerhedsteknologi og er designet omkring føreren, for ekstra god komfort og den perfekte køreoplevelse

Bilerne er vist med ekstraudstyr Brændstoføkonomi og strømforbrug ved blandet kørsel Mazda CX-5: 16,4 – 13,9 km/l CO2-emission 146 - 173 g /km

Mazda MX-30: 17,9 kWh/100 km Rækkevidde: 200 km (WLTP) MX-30 er CO2-neutral under kørsel Dit endelige CO2-udslip afhænger af den strøm, du har anvendt på bilen, samt bilens energiforbrug

Mazda CX-30: 17,5 - 15,2 km/l CO2-emission 128 - 149 g /km

B

A B

A

Krogsgaard-Jensen

Birkerød Kongevej 82

3460 Birkerød Webadresse

Krogsgaard-Jensen

Birkerød Kongevej 82-84

3460 Birkerød

Krogsgaard-Jensen

Mesterlodden 37

2820 Gentofte

Tlf.: 72 11 21 08

M A Z D A C X - 5 F R A 3 2 5 1 0 0 K R | M A Z D A M X - 3 0 F R A 2 6 3 0 8 0 K R | M A Z D A C X - 3 0 F R A 2 7 0 6 0 0 K R
Mit Østerbro

Forfatteren Benn Q Holm nyder roen på Østerbro

Benn Q. Holm er cand. phil. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet, men vidste tidligt, at han ville være forfatter. Hans debutroman ‘Til verdens ende’ kom i 1994, og fire år senere kom hans gennembrud med ‘Hafnia Punk’. Den har ligesom andre af hans romaner København som en central kulisse og foregår i en verden, der på flere måder ligner forfatterens egen. Den 28. april udkommer hans seneste bog ‘Boi Wagner’, som hans forlag kalder en kunstner- og udviklingsroman. Vi har taget en lille snak med ham om bogen og om Østerbro.

Mit
Østerbro Portræt
Benn er glad for, at der i bydelen både er plads til kvalitetsrestauranter og brune værtshuse.

Hvad handler ‘Boi Wagner’ om?

“Boi Wagner er erindringsroman, hvor man i romanens begyndelse møder den midaldrende forfatter Boi Wagner, der under coronapandemien er strandet i Schweiz på en researchtur. At han ikke rigtig kan komme videre, er på én måde skidt, men på den anden side synes han egentlig, det er ret fedt at sidde alene med et glas vin og kigge ud over den smukke Genevesø. Som så mange andre mennesker omkring de 60 år begynder han at fundere over sit liv. Rejsen til Schweiz og andre europæiske lande er en slags rammefortælling, og den foregår under vanskelige forhold på grund af coronanedlukningerne. Derfor er det ikke helt nemt for Boi Wagner at komme hjem til sin familie i København.”

“Men den egentlige historie er, hvordan han ser tilbage på sit liv og tilværelse. Boi Wagner voksede op alene med sin mor i en lejlighed ved Valby Bakke, faderen erindrer han ikke rigtigt,

da han døde, mens Boi var helt lille. Men han var åbenbart lidt af en ødeland, spillefugl og en charmør. Vi følger hovedpersonen gennem gymnasiet, på universitetet, da han stifter familie, får sin forfatterdebut og et ægteskab senere – og så er der gået et liv! Boi Wagner er for så vidt et meget disciplineret menneske, der arbejder meget og har udgivet adskillige romaner. Han er – i sine egne øjne – et familiemenneske, men samtidig er han en mand, der ind imellem stikker af fra det hele. Denne gang på det værst tænkelige tidspunkt midt under pandemien.”

Romanen handler om en forfatter – er det dig selv, du tager udgangspunkt i?

“Det er ikke autofiktion, men jeg har da nogle sammenfald med hovedpersonen. Vi har samme alder, er begge fra København og bor på Østerbro, er forfattere, men der er mange andre ting, der adskiller os. Jeg er for eksempel ikke vokset op alene med min mor osv. Autofiktion er meget populært i disse år, men Boi Wagner er ren og skær fiktion – løgn og latin, som vi siger. Men, dog med den sandhed, som kunsten ALTID prøver at finde frem.”

32 / Mit Østerbro Mit Østerbro Portræt
Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

“Jeg har skrevet en del ‘københavnerromaner’, men jeg har også skrevet flere, der foregår andre steder. Min forrige bog, ‘Et stykke af tiden’, foregår i Berlin, og jeg har det lige som andre bymennesker, at det er godt at få en pause fra byen ind imellem. Mens de drager i sommerhus eller sydpå, så foregår mine bøger bare andre steder end København. Men selv om Boi Wagner er på rejse i udlandet, så er hans historie centreret omkring hans liv og levned i København, så man får meget for pengene her. Der er både en rejseroman, kunstnerroman og en københavnerroman i Boi Wagner, ha, ha!”

Du er jo en ægte Københavner, som er født her og har beskrevet den indgående. I mange år har du boet på Østerbro, hvad er det, du godt lide ved bydelen?

“Jeg bor nær Trianglen og Lille Trianglen ved Sortedamssøen, som både er et centralt sted og et stille og roligt område. Det holder jeg meget af. Jeg kan godt lide, at her ikke er for meget larm og leben. Vi risikerer heldigvis ikke, at der kommer gadefester a la Distortion.”

Og så bor du tæt på Parken. Det må være rart, da jeg ved, du er stor FCK-fan?

“Ja, det er lige ved siden af, så jeg skal ikke så langt, når jeg skal på min søndagsudflugt til Nedre C-tribunen, hvor jeg har sæsonkort og fast plads. Det er praktisk, og en gang imellem kommer jeg til at slå en lille omvej og besøger en af caféerne ved søen. Østerbro har desuden en masse grønne områder som Østre Anlæg, Kastellet, Langelinie, Søerne, Fælledparken og stranden ved Svanemøllen.

Her er masser af frisk luft, selv om det er inde på stenbroen. Det er ret betagende, synes jeg. Østerbro er lidt mere laid back end Vesterbro og Nørrebro, men her sker alligevel en masse ting, og der en masse tilbud. Vi har mange restauranter, caféer, teatre, en biograf og så fremdeles, så man behøver bestemt ikke at kede sig ihjel, selv om mange unge nok foretrækker de to andre bydele. Og indre København ligger jo ikke mere end en cykeltur på 5-10 minutter væk.”

ER DER ET SPECIFIKT CAFÉ-ELLER SPISESTED PÅ ØSTERBRO, DU KAN ANBEFALE?

“Le Saint Jacques på Skt. Jacobs Plads. Det er en lidt finere fransk bistro med forholdsvis pebrede priser, men der er noget klasse og stil over stedet. Det er lidt udansk, og jeg kan godt lide, at der er nogle kvalitetsrestauranter rundt omkring i bydelen. Det løfter det hele, at der er noget kvalitet.

Østerbro har stadig en vis aura over sig, vi er lidt fisefornemme her. Jeg har bemærket, at de få overlevende brune værtshuse er meget populære, ikke bare på Østerbro, men i hele byen. Det skyldes til dels, at man må ryge der, men det skyldes nok også, at folk godt kan blive lidt trætte af de polerede steder og de mange konceptsteder.

Folk går gerne efter noget, der har en historie, og som de opfatter som autentisk. Og det er lidt trist, at der forsvinder en del gamle værtshuse eller små specialbutikker, selv om København i dag er blevet en langt mere levende by, end den var tilbage i 1980’erne og 90’erne.”

Mit Østerbro / 33 Mit
Østerbro Portræt
Du har skrevet adskillige romaner, der har København som omdrejning spunkt, men i din nye bog er du draget til udlandet. Er der en speciel grund til det?

KINTO Share - din lokale delebil på Østerbro

Med delebiltjenesten KINTO Share har du en bil til rådighed, når du ønsker det, uden at du behøver at bruge masse penge på din egen bil. Samtidig behøver du ikke at bruge tid og penge på at finde en parkeringsplads på Østerbro, da KINTO Share har 7 faste parkeringspladser i bydelen, som ikke optages af andre. Du skal bare hente og aflevere bilen det faste sted; det er nemt, lokalt og giver en masse frihed.

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro

KINTO er japansk for ’flyvende sky’ og symboliserer en ny måde at komme rundt på. For hvorfor eje, når du kan dele og leje? Med Toyotas mobilitetstjeneste, KINTO, får du forskellige mobilitets- og betalingsmuligheder, hvad enten man har behov for en delebil eller en fleksibel lejebil. Det er løsningen for den, som vil have tilgang til bil i nogle timer såvel som den, der ønsker at have en bil til rådighed i en længere periode.

Faste parkeringspladser

København og Østerbro er tætbefolkede områder, hvor det kan være særdeles udfordrende at komme fra A til B og finde en parkeringsplads. KINTO Share har en ambition om at tilbyde nem og fleksibel transport for alle. Det er en delebilstjeneste, der har fleksible priser, tider og et stort udvalg af forskellige biltyper som fx den kompakte bybil, der er let at manøvrere rundt, eller den større SUV-model, der kan rumme masser af passagerer og bagage, eller varebilen, der kan hjælpe med flytningen eller transport af større ting.

Alt er inkluderet i prisen inklusiv en reserveret fast parkeringsplads. Det eneste, man skal tænke på, er at reservere sin ønskede delebil igennem KINTO-appen eller det digitale bookingsystem. Det er derfor ikke nødvendigt at tænke på, at du skal finde en ledig parkeringsplads, når du bruger en delebil fra KINTO Share.

Man kan finde KINTO Share-pladser overalt i København, og der er hele syv delebilpladser på Østerbro, hvor man kan hente og stille bilen. Man kan se de syv forskellige delebilpladser på Østerbro og de andre steder i København via appen eller på hjemmesiden.

Udover at slippe for at finde en ledig parkeringsplads, medfører KINTO Shares delebiler også, at du slipper for alle driftsomkostninger og besvær med at have sin egen bil.

Hybridbiler

med automatgear

Man betaler kun for selve tiden, hvor man kører og har bilen til rådighed. Langt de fleste af KINTO Shares biler er hybrider med automatgear, og man kan vælge mellem forskellige størrelser alt efter behov. En hybridbil kører både på benzin og el, og den skifter selv mellem benzinmotoren og elmotoren og sikrer den mest brændstoføkonomiske kørsel. Bilen lader sig selv op under kørslen, primært når du bremser, så du slipper for lade-stop og ventetid. Du kan leje en bil, uanset om du skal på weekendtur, til et vigtigt møde eller står overfor en flytning.

Det koster ikke noget at være en del af KINTO, og det er særdeles nemt. Man skal bare oprette en brugerprofil på hjemmesiden kinto-share.dk eller i deres app. Det gratis medlemskab er uden binding, og man bestemmer selv, hvor længe man vil være medlem. Man bestemmer også selv, hvor længe man ønsker at leje en KINTO Share delebil. Den kan lejes helt ned til en time ad gangen, og op til 1 måned, hvis behovet opstår. Når man lejer en KINTO Share delebil, betaler man et fast beløb pr. time, man lejer bilen + 2 kr. pr. kørt kilometer. Parkering og brændstof er inkluderet i prisen. KINTO Share har tilmed sørget for, at alt det praktiske som service, vedligeholdelse og afgifter også indgår, så man blot skal læne sig tilbage og nyde turen.

KINTO kommer fra det japanske ord ’Kinto-un’, som betyder ”flyvende sky”. Kinto-un symboliserer en service, der dukker op, når du har brug for den, og tager dig hvor du vil - uanset tid og sted. Det er ubesværet mobilitet, når du har brug for det.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35 Mit Østerbro
KINTO Share www.kinto-share.dk

Delt ejerskab er fremtidens feriebolig i udlandet

Five2one er en ny, billig og bæredygtig måde at eje sin drømmebolig på i udlandet. Du får 100 procent luksus til en brøkdel af prisen, når fem familier deler ejerskab og rådighed over boligen. For de fleste danskere er 10 uger om året i sin udenlandske feriebolig mere end rigeligt og med Five2one slipper du for al besvær, vedligeholdelse og administration.

man behøver at tænke på al besværet ved at eje en bolig i udlandet. Det handler bare om at slappe af og nyde livet i eksklusive og private rammer.

Mange danskere elsker Sydspanien og især Solkysten er i høj kurs herhjemme. Klimaet, kulturen, naturen og nærheden til Middelhavet trækker tusindvis af danskere til strandene omkring Malaga og Costa del Sol. En lækker feriebolig i området står derfor højt på manges ønskeliste, men det kan være en udfordring at finde den rigtige bolig til den rigtige pris og så skulle stå for efterfølgende administration med mv.

Derfor har Jakob Skram-Jensen, der bor på Østerbro, startet det banebrydende koncept Five2one, der giver mulighed for at investere i en luksuriøs feriebolig, uden at det vælter hverdagsøkonomien, og uden at

5 familier deler ejerskab

”Konceptet går helt enkelt ud på, at 5 familier deler ejerskabet af en Five2one-bolig og dermed også købspris, udgifter og ferieuger imellem sig. Dermed kan man holde både investeringen og løbende omkostninger nede på et niveau, hvor man ikke føler sig forpligtet til at bruge sin bolig på alle feriedage året rundt,” siger Jakob SkramJensen, der har lavet konceptet på grundlag af sin egne erfaringer med deleboliger, ejendomsinvesteringer og 20 år fra advokatbranchen. Han fortsætter: ”Det skal være lige så nemt og bekvemt, som hvis du var turist på et luksusresort. Men samtidig er man i sin egen bolig med egne ting og egen indretning. På den måde kombinerer Five2one det bedste fra to verdener; En skøn bolig man

36 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Five2one

ejer og dermed en investering i fast ejendom, og samtidig bekvemt og uden besvær, når Five2one er familiernes forlængede arm med 24/7 hotline og ansvaret for administration etc.”

Hvordan opstod ideen?

I 2018 køber Jakob en fantastisk projektlejlighed, som han vidste familien kun ville bruge nogle få uger om året. Derfor spørger han flere af sine venner, om de har lyst til at eje en del af lejligheden. Hurtig siger vennerne ja, og Jakob siger så ja til at stå for det hele med fordelingssystemet 10 uger om året til hver familie samt alt det juridiske og praktiske.

”Jeg udarbejdede meget grundigt alt omkring det juridiske setup, ejeraftaler osv. Det gik så godt med os og de fire vennepar, at da jeg fik mulighed for at investere i endnu en lejlighed i lejlighedskomplekset, fandt jeg hurtigt fem familier via Facebook, der ønsker en drømme bolig i delt ejerskab. På den måde blev idéen til Five2one født,” fortæller Jakob Skram-Jensen, som i dag har gjort en god ide til en ny måde at eje sin bolig på for danske familier.

Bruger kun udenlandsk feriebolig i få uger Mange danskere ønsker sig en luksuriøs feriebolig i udlandet, men langt de fleste har kun brug for ferieboligen i nogle uger om året. For en femtedel af prisen kan man få ferieluksus i 10 uger om året og samtidig have langt færre udgifter til drift og vedligeholdelse.

Samtidig har man Five2one til at sørge for alt det praktiske, og når man deler boligen, får man en langt mere bæredygtig feriebolig, end hvis man ejer den selv. Det er på alle måder bedre at have andre medejere til at passe på sin egen bolig, når man ikke bruger den og samtidig betale 80% af omkostningerne end at skulle stå for udlejning til fremmede for at dække omkostningerne.

”Five2one har et helt særligt system, hvor vi opmagasinerer hver ejerfamilies personlige ting i et separat opbevaringsrum og sætter dem frem i boligen, hver gang familien ankommer. Det giver samme glæde, som hvis man ejede den 100 procent selv. Vi sørger for at alle ejendele står klar til den familie, der skal opholde sig i boligen. Man slipper for at tage bagage frem og tilbage, og man lægger slet ikke mærke til, at andre familier har passet på ens bolig, mens man ikke har brugt den,” smiler Jakob Skram-Jensen.

HELE PAKKEN

Når Five2one finder drømmeboligen til de fem familier, bliver den istandsat og indrettet i en minimalistisk, skandinavisk og hjemlig stil. Efter overtagelsen af boligen håndterer Five2one al administration; En 24/7-hotline, renovering, vedligeholdelse, booking af ferieuger og kontakt med leve-randører. Desuden kan ejerne få assistance til billeje, indkøb, udlejning, og hvad de ellers har brug for.

Se mere på five2oneestate.com eller skriv til info@five2oneestate.com

Hvilke boliger?

Hos Five2one køber man en bolig i én kategori og en bolig med fokus på eksempelvis strandliv eller byliv, eller måske en golflejlighed eller en cykellejlighed indrettet med cykelkælder mv. Fælles for dem alle er, at Five2one finder den bolig, der skiller sig ud på beliggenhed, placering, arkitektur, indretning, faciliteter m.v. ”Vi bruger lang tid på at finde de rigtige boliger og bruger vores erfaring som advokater og rådgivere, når vi hjælper andre med at erhverve fast ejendom,” påpeger Jakob Skram-Jensen

Ikke kun Spanien og til danskere

Selvom Five2one er startet med deleboliger i Sydspanien til danske familier, er der allerede nu planer om at udvide til andre lande og gøre konceptet internationalt. ”Planen er, at når man ejer en Five2one bolig, kan man bytte nogle af sine uger med andre Five2one-familier, der ejer en delebolig andre steder i verden. Lige nu er vi ved at sepå en Five2one bolig i Dubai, og har også andre steder i Europa på radaren.

Der er ingen begrænsninger i, hvor familierne kommer fra og eftersom Five2one står for al administration, er det underordnet, om familierne kommer fra andre steder i verdenen,” understreger

Jakob Skram-Jensen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37 Mit Østerbro FIVE2ONE Dampfærgevej 27-29 · 2100 København Ø · Tlf. 52 17 95 21 Spanien: Calle Dragonera 2M · Reserva Del Higueron · 29630 Benalmadena

FORÅRET INDBYDER TIL SOL OG OPLEVELSER

Det danske forår kan være lunefuldt. Derfor er det en oplagt mulighed at lægge vinterens kulde og mørke bag sig og rejse ud til sol og forårsfornemmelser. For mange vil det også være her, rejselysten for alvor vender tilbage efter den lange vinter. Her giver rejsrejsrejs.dk et bud på 5 steder, hvor du kan få et brag af en dejlig forårsferie. Uanset om du er til strand, kultur eller spa. Husk som altid at være opmærksom på indrejsekrav.

DE 5 BEDSTE REJSEMÅL I FORÅRET

1FERIE

I SOLEN PÅ CYPERN Vores første bud på en solrig forårsrejse er Cypern. Cypern har et lidt mere tørt klima end Grækenland og er derfor oplagt til en solskinsrejse i foråret. Den sydlige del af den delte ø har været et af de mest åbne områder i lang tid, mens den nordlige del er sværere, da landegrænsen pt. er lukket. Cypern har både store turistområder og små ukendte flækker, når bare du bevæger dig lidt væk fra kysten. Der er god mad, dejlig stemning og meget rimelige priser.

38 / Mit Østerbro Mit Østerbro Rejser
Tekst Jacob Gowland Jørgensen Cypern · Polen · Italien · Madeira · Kap Verde
Foto: Secret Travel Guide
MADEIRA er en smuk blomsterø med masser af vandreruter og gastronomiske oplevelser. Foto: Michał / Pixabay

2

SPA OG WELLNESS I POLEN

Vores anden anbefaling går til Polen. Her er der stolte traditioner for spa, wellness og kurbade. Og den polske Østersøkyst er ikke længere væk, end man kan køre dertil. Polen har rigtig mange flotte spa-hoteller langs kysten fra Stettin til Kołobrzeg – Polens spahovedstad. Her er der varmt året rundt i de smukke bade, og du kan få alle de kur- og diætbehandlinger, du drømmer om, plus naturligvis massage til ømme rygge og fødder. Mange steder tilbyder også yoga, og så er det til rigtig gode priser. Polen er et rigtigt godt bud på en forårsrejse i forkælelsens tegn.

4

MADEIRA ER KENDT FOR BLOMSTER OG UNDERSKØN NATUR

Den fjerde anbefaling til en forårsrejse er den portugisiske ø Madeira, som måske mest er kendt som en tropisk blomsterø. Øen er dog mere end 1900 meter høj, og når man først er oppe over 1500 meters højde, er naturen helt anderledes og meget mere rå. Et perfekt sted hvis man elsker at vandre, klatre eller køre mountainbike.

3 DEN PERFEKTE FORÅRSREJSE TIL ROM

Vores tredje bud er den evige stad, Rom; Italiens smukke hovedstad. Klimaet er i modsætning til i højsommeren behageligt i påskeferien med temperaturer på op til 20 grader. Rom er naturligvis en kulturby med stort K, og så kan den også rigtig meget andet. Tag fx på madkursus, på vinbar og udforsk madmarkederne i udkanten af byen og oplev byen, som italienerne gør.

5 DEJLIG SOMMERVARME I KAP VERDE

Vores femte og sidste bud er Kap Verde, der ligger et stykke syd for de Kanariske Øer. Her er sol og perfekte sommertemperaturer i april, masser af friskfangede fisk, vandsport og medrivende danserytmer. Kap Verde består af 10 hovedøer og 8 mindre øer, som er inddelt i den nordlige og sydlige øgruppe. Øerne er opstået af vulkaner, men de er meget forskellige, og der er noget for enhver rejsende. Fra flade, sandede og tørre Sal, Boa Vista og Maio, vulkanøen Fogo, de kuperede og frodige Santo Antaõ, São Vicente og Santiago til de uberørte São Nicolau og Brava.

Mit Østerbro / 39 Mit Østerbro Rejser
rejsrejsrejs.dk
For mere info besøg

RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD

Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder.

Og det er vi faktisk ret stolte af!

NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING!

Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til deres rådighed, som opgaverne kræver.

Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold!

Vaskeholdet.dk

Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring

SKAL VI VASKE JERES TRAPPER?

Vaskeholdet København ApS servicerer ejendomme i hele København og alle brokvartererne. Vi er hjælpsomme og grundige · Har overenskomst · Kommer cyklende til alle opgaver.

VI TILBYDER

● Vicevært

● Ejendomsservice

● Kontorrengøring

● Trappevask

Mit Østerbro 40 / Mit Østerbro
www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Kontakt os for et godt tilbud
KONTAKT WWW.VASKEHOLDET.DK VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK 51 43 98 78 København
Industrivej 11 | 9900 Frederikshavn | 98 47 90 55 | info@stenhoj-husene.dk | stenhoj-husene.dk VORES UDSTILLINGSHUSE HARÅBENT HVER WEEKEND LØRDAG & SØNDAG KL. 13 - 16 NYT FRITIDSHUS FYN HUSET, Hindgavl Allé 2 5500 Middelfart SJÆLLAND Oddenvej 153 4583 Sjællands Odde PERMANENTE UDSTILLINGER:

VIND ET GAVEKORT

Pandekagens dag, Brunsvigerens dag og International vegetardag. Der findes et utal af forskellige mærkedage som markeres årligt, men få ved, at altanen også har en sin egen dag. Men altanen, som betyder så meget for så mange mennesker, og som er rammen om alt fra vigtige kaffepauser til romantiske middage, fortjener i dén grad også sin egen dag.

Den 30. april fejrer vi ALTANENS DAG Skal du være med?

Foråret er her og sommeren banker så småt på døren. Det betyder, at vi strømmer udenfor, for at nyde det pragtfulde vejr og for mange kribler det også i fingrene for at begynde udplantning, indretning og spændende gør-det-selv projekter.

For alle os på Østerbro, er årstiden desuden en kærkommen mulighed til at sætte fokus på vores uderum, som i de flestes tilfælde er en altan, og dermed også på en overset mærkedag, nemlig Altanens dag. En dag som fejres den 30. april og en dag som vi på MitØsterbro gerne vil være med til at udbrede kendskabet til - og du kan også være med til at fejre dagen.

Lige så mange altaner der er på Østerbro og i København, lige så mange måder er der at bruge sin altan på. På alta-

nen kan du nemt sætte dig ud og læse en god bog i ro og fred, du kan dele et glas vin med en god ven eller kæreste, du nyde dine mange blomster, sætte gang i et gør-det-selv projekt eller sole dig, og hvis I er en børnefamilie, er altanen et oplagt sted, at undersøge insekter, plante sine egne jordbær eller hygge med et lille soppebassin.

Del din dag og vind gavekort til Altanliv.dk

At Altanens Dag falder på den 30. april, er ikke tilfældigt. I slutningen af april, har det lune vejr oftest fået fat, nætterne med nattefrost er ovre og dagene begynder at blive lange. Det er derfor også på denne tid af året, hvor det er tid til at begynde udplantning på altanen.

Måske har du været på forkant og forspiret i vindueskarmen hele april, måske er du typen der lader andre klare

42 / Mit Østerbro

GLÆDELIG ALTANENS DAG

På ALTANLIV.DK, kan du finde flere ideer, guides og DIYs til hvordan du udnytter din altan bedst muligt – på Altanens Dag og resten af året.

det for dig og i stedet blot køber en plante i havecentret. Uanset hvad du er til eller hvordan du markerer dagen, vil vi gerne se hvordan du fejrer Altanens Dag, eller hvordan du forbereder dig – fx med forspiring eller DIY projekter.

Så uanset om du bruger dagen på at plante krukker, på slibning og oliering af træværket eller om du foretrækker at sidde og kigge på dine naboers gøremål, med en kaffe i hånden, kan du deltage i vores konkurrence om et gavekort på 1.500 kr til www.altanliv.dk.

SÅDAN DELTAGER DU I KONKURRENCEN

Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at tage et billede af hvordan du fejrer

Altanens Dag på din altan, dele dit billede på Instagram eller facebook og skrive: #altanensdag samt @mitøsterbro og @altanliv)

Mit Østerbro / 43 Mit Østerbro Konkurrence
Følg Linea på @haven_i_himlen

HYGGE I HAVEN

Havepejs, FireBox, i cortenstål. Tåler at stå ude hele året. H 125 x B 43 x D 40 cm · 6.999,00 kr. www.evasolo.com

Design dit UDELIV

SID GODT

Hiray, outdoorlænestol, af Ludovica + Roberto Palomba. Kollektionen består udover denne lænestol af 5 andre møbler. Sort, murstensrød, grøn og beige. Puderne er af genbrugsflasker og andet PET-affald · 2.991 kr. www.kartell.com

BAD UNDER ÅBEN HIMMEL

Duo udendørsbruser, Frostsikker, Brusehøjde: 205 cm. Glasblæst, rustfrit stål. Fra 16.125 kr. www.frostline.dk

TRE PÅ STRIBE

Nui udendørslamper i beton. Højde 51 cm. Fra 5.314 - 5.775 kr. www.luceplan.com

ORGANISÉR OG FÅ OVERBLIK

Udendørs opbevaring i galvaniseret metal. 60 x 89 x 60 cm · 7.953 kr. www.stringfurniture.com

Sand. Materiale: rustfrit stål, kunststof og nylon. H 19,5 cm (0,5 liter). 249,95 kr. www.evasolo.com

44 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Bolig i byen
Mit Østerbro / 45 ALTANSEJL PÅ MÅL OEKO-TEX GODKENDT STOF · HURTIG LEVERING Maaho · Østbanegade 3 · Tlf. 92 45 60 00 · maaho.com BESTIL GRATIS STOFPRØVER PÅ MAAHO.COM Mit Østerbro Bolig i byen

Lokal tømrermester med stærk FOKUS PÅ GOD SERVICE & KVALITET

Med baggrund fra servicebranchen er vores tilgang til byggefaget med en serviceminded tilgang. Vi sætter et stort fokus på at have en god konstant informativ kommunikation med vores kunder. Udover dette går vi utroligt højt op i kvalitet. Dette inkludere valget af materialerne, udførelsen og slutresultatet. Og vigtigst af alt at dette holder i mange år, og er så CO2 besparende som muligt.

Vi laver alle typer snedkeropgaver og tømreropgaver. Så som totalrenoveringer, gulve, vinduer, døre, terrasser, radiatorskjulere, skabe, skillevægge og meget mere. Vi tilbyder også at stå for byggeprocessen med andre håndværksgrupper.

Vi er måske ikke er de billigste håndværkere i byen. Det skyldes, at vi sætter en stor ære i vores HÅNDVÆRK. Det tager tid at bygge noget, som er 100 procent i orden. Udover det vælger vi kvalitetsrigtige materialer til opgaverne.

Alle vores tilbud er uforpligtende, så tag endelig fat i os, hvis du mangler hjælp til dit næste spændende projekt.

Svendborggade 6, st. · Tlf. 51 89 80 00· www.tm-b.dk instagram.com/tm_bjornlund/

Mit Østerbro Bolig i byen
Vi laver alle typer opgaver, store som små.

Ét firma, flere løsninger

Tilgængelighed, convinience, højere værdi... Argumenterne er mange, hvis I overvejer, om en elevator er noget for jeres boligforening – og mulighederne ligeså. Vi har løsningerne, uanset om I drømmer om en integreret elevator i trappens forløb, en let tilgængelig i ejendommens baggård, eller hvis I ønsker en opgradering af den gamle bagtrappe, som er oplagt til at ”huse” en elevator i stedet for den snævre trappe.

På www.altan.dk/elevator kan du se meget mere om de forskellige løsninger.

Mit Østerbro Bolig i byen Mit Østerbro / 47
Elevator i bagtrappen Lipkesgade, København Ø Elevator i hovedtrappen Østergade, København K Elevator i udvendigt tårn Ole Suhrs Gade, København K

SERVER MED STIL

Stænger i bambus og silikone. 4 størrelser:

16,5 x 3 cm · 129,95 kr.

24,5 x 4 cm · 149,95 kr.

26 x 6,5 cm · 179,95 kr.

33 x 4 cm · 99,95 kr.

Nordic Kitchen

www.evasolo.com

SLANK BÆNK

Sheep Bench, et lille charmerende møbel i asketræ, designet af Tools Design.

Højde 44 cm Længde 69 cm · 2.750 kr.

www.greenholt.com

SKULPTURELLE SKAMLER

Naya Stool er designet af Isao Komatsu i 1974.

Bøgetræ i 3 størrelser: H 45 cm 1.975 kr.

H 55 cm 2.300 kr. · H 65 cm 2.550 kr.

www.greenholt.com

Tidløst TRÆ

SKANDINAVISK STIL

Høj skænk, model #302, i hvidolieret eg. Rummelig og praktisk. Skænken indeholder justérbare hylder, og er med ”soft close”-låger.

Højde 131 x bredde 111 x dybde 46 cm · 18.999 kr. www.skovby.dk

EN SVENSK KLASSIKER

Lilla Åland er et ægte designikon tegnet af Carl Malmsten i 1942. som noget nyt fås stolen nu også i røget eg · 5.657 kr.

www.stolab.se

UDSTIL DINE YNDLINGSTING

Vitrineskab, Lund, i egetræsfiner og ben i stål. Findes i både mørk og lys egetræsfiner. Højde 186 x bredde 100 og

dybde 40 cm · 22.990 kr.

www.boconcept.com

Mit Østerbro Bolig i byen 48 / Mit Østerbro

L et, nordisk… og en lille smule magisk

Besøg Designa i København eller Glostrup, se den svævende køkkenø og få inspira tion og sparring til dit nye køkken, bad eller garderobe.

Designa København Ved Vesterport 6 Designa Glostrup Tjalfesvej 11

Tlf. 72 10 86 00 designa.dk

NYHED DEN SVÆVENDE KØKKENØ

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 49

Bæredygtige trægulve bringer naturen ind i hjemmet

Bæredygtighed har fundet vej ind i vores hjem. Men hvad betyder bæredygtighed egentlig, og og hvordan kan valg af et gulv fra Tarkett give din bolig et bæredygtigt touch?

En bæredygtig livsstil handler om at træffe valg, der gør det muligt for dig at leve en mere miljøvenlig og miljøbevidst livsstil. Som forbruger kan det dog af og til være svært at kombinere et ønske om at indrette et moderne hjem og så samtidig at vælge de bæredygtige løsninger.

Gulvvirksomheden Tarkett har netop lanceret Grace - en helt ny kollektion af ultramat-lakerede egetræsgulve, som består af 12 gulvdesigns i varme, silkebløde nuancer. Kollektionen er behandlet med Proteco ExtraMatt - en ny lak, som gør gulvene slidstærke og nemme at holde rene og pæne i hverdagen. Takket være det nye patenterede laksystem* får Grace en mat og silkeblød overflade, der kombinerer det naturlige udseende fra et olieret gulv med et lakeret trægulv, der er særlig let at vedligeholde. Gulvet beholder sit matte udseende uanset lysforholdene, og gulvenes overflade er børstet for at fremhæve egens naturlige åretegning og karakter.

Sverige er et af verdens mest skovrige lande, hvilket måske kan være med til at forklare, at Tarkett har en forkærlighed for træ. Tradition og naturen spiller derfor også ind i det bæredygtige design, som ligger bag Grace, og gulvet ældes helt naturligt og kan slibes og renoveres.

Tænk bæredygtigt, når du indretter dit hjem Valget af gulv har ikke kun betydning for æstetikken og helhedsindtrykket i boligen, men gulvet er samtidig den overflade, der slides mest intensivt. Så hvis man ønsker at tænke bæredygtigt, hvordan vælger man så den bedste løsning?

Det betaler sig altid at gøre noget ekstra ud af gulvene, når man renoverer eller bygger nyt. Vælg derfor gulv med omhu, og betragt gulvet som en livslang investering. Med Grace får du ikke kun et gulv, som er bæredygtigt produceret.

Mit Østerbro Bolig i byen 50 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Grace Oak Era i klassisk fletparket mønster. Gulvet passer både til de stille middage og store fester, og så er det både slidstærkt, silkeblødt at gå på og nemt at vedligeholde. Grace Oak Grey Chiffon Plank, der er et moderne og klassisk trægulv, hvor mørkbejdset eg møder den matte Grace i grå. Samspillet giver smukke kontraster i gulvet.

TARKETT ARBEJDER LANGSIGTET MED BÆREDYGTIGHED OG CIRKULÆR ØKONOMI

Tarkett har produceret gulve i Sverige siden 1886 til både privat og erhverv. Med 34 produktionsenheder, otte genanvendelsescentre og ca. 12.000 ansatte er Tarkett en af de største aktører i verden, når det handler om gulve. I 2022 solgte selskabet for over 3,4 mia. Euro, og hver dag sælges ca. 1,3 mio. m2 areal til kunder i over 100 lande. Tarkett fremstiller gulve af træ, laminat, vinyl, linoleum og tekstil. Råmaterialerne er udvalgt med omhu, og produkterne er udviklet med henblik på genanvendelse, når de bliver slidt. På den måde vil de kunne indgå i en cirkulær økonomi – hvis de ikke allerede gør det.

Du får også et gulv, som er pænt og stilrent samt nemt at vedligeholde i dagligdagen. Det kan holde til både de store fester og hverdagens aktiviteter. Et trægulv som Grace har en lang levetid, og når det på et tidspunkt er ældet, kan det tilføres nyt liv ved slibning og en ny lakering. Et trægulv er et tidløst valg, der holder i det lange løb. Og med et fint gulv har du fundamentet for at skabe et smukt og bæredygtigt hjem.

Stor interesse for Svanemærkning og ny laktype

Hos Tarkett oplever de stor interesse for at indrette med mere bæredygtige, tidløse og Svanemærkede gulve:

”Vi har oplevet en overvældende interesse for den nye, ultramatte lak, vi bruger til Grace-kollektionen. Og at kollektionen er Svanemærket, er noget, flere og flere er optaget af. Det er en tendens, at mange ønsker at få både de gode egenskaber, som et lakeret trægulv med ultra-matlak indeholder, og at det samtidigt er vigtigt, at gulvet er produceret af bæredygtige materialer. Samtidigt består Grace-kollektionen af plankegulve i to forskellige bredder, de klassiske 3-stavsgulve og gulve i fletparket, som er et tidsløst gulvmønster, der er blevet utroligt populært igen de seneste år, ligesom sildeben for eksempel er blevet det,” fortæller Thomas Bellerby Ebbe, salgschef hos Tarkett.

Ansvarligt produceret og Svanemærket

Siden 1886 har Tarkett fremstillet smukke, funktionelle og bæredygtige trægulve, som fungerer i det nordiske klima og i de nordiske hjem. Det, der begyndte med et lille snedkeri i Malmø, er i dag en af verdens største gulvvirksomheder med produktion mange steder i verden. Produktionen sker i dag med de seneste innovationer

Bæredygtighed bliver vigtigere og vigtigere i vores liv, efterhånden som vi bliver mere og mere bevidste om den indvirkning, vi har på miljøet. Som en af verdens største gulvvirksomheder føler Tarkett et særligt ansvar for at drive deres virksomhed på et langsigtet og bæredygtigt grundlag af hensyn til nuværende og kommende generationer. Tarkett tager et overordnet ansvar for deres produkter i hele deres livscyklus, fra udvikling og design til produktion, brug og genanvendelse. Det kalder de Tarkett Human–Conscious Design™.

Da Tarkett selv fremstiller næsten alle de produkter, de sælger, har de kontrol over alle trin i produktionen. Indtil for nyligt blev kasserede gulve ofte sendt til forbrænding, hvilket indebar udslip af store mængder drivhusgasser. Men i dag er Tarkett i stand til at genanvende mange af deres gulve, så flere materialer bliver til nye råmaterialer, der erstatter jomfruelige råmaterialer. Tarkett investerer også i udviklingen af plast fremstillet af fornyelige råstoffer i stedet for fossile.

inden for moderne produktionsteknik. Men arven fra 1800-tallets snedkerfabrik lever videre – i håndværket, knowhow og respekten for råvaren.

”Vi er stolte af at kunne fortsætte denne tradition på en bæredygtig måde over 130 år senere. Derfor er vi også særlig glade over at kunne lancere Grace, der udover at kombinere det naturlige udseende fra et olieret gulv med et lakeret trægulv, der er særlig let at vedligeholde, også er Svanemærket, har en Cradle to Cradle® Silver bæredygtigheds-certificering, og endelig er PEFC™-certificeret for bæredygtigt skovbrug,*” slutter Thomas Bellerby Ebbe.

Cirka 65 % af Tarketts træråvarer er i dag PEFC-certificerede. Tarkett prioriterer desuden at støtte nye leverandører, der arbejder for at blive inkluderet i de certificeringer, der findes for bæredygtig skovdrift. Det er producentens ambition, at alle Tarketts træråvarer senest i 2030 skal være PEFCeller FSC-certificerede – eller fremstillet af genanvendte træråvarer. Senest i 2025 vil alle Tarketts trægulvskollektioner være Svanemærket.

** Patentanmeldt WO2021/152084

*PEFC (PEFC/05-35-125) er verdens største certificeringssystem for bæredygtigt skovbrug. PEFC-label på et træbaseret produkt viser, at det er produceret på skovråvarer fra bæredygtigt forvaltede skove i overensstemmelse med PEFCs krav.

Mit Østerbro Bolig i byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 51 TARKETT www.tarkett.dk

GROWNON PLANTEKASSE

med StandOn fra SQUARELY COPENHAGEN · 1.148 kr. www.squarely-copenhagen.com

NORTH SEA

Bertil Stram for Skagen Living · 2.299,95 kr. www.imerco.dk

CAFÉ VANDGLAS aida · 6 stk. 199 kr. www.aida.dk

Forårsklar ALTAN

MURO LYSGLAS OG VASER Malene Birger for Slettvoll · Fra 430 kr. www.slettvoll.com

NEW NORTHERN Flytbar bordlampe fra Halo Design · 799 kr. www.halodesign.dk

MADSKÅLEN

Eva Stæhr-Nielsen for Spring Copenhagen · 149 kr. www.springcopenhagen.com

SAMMEN HAVEBÆNK

Thomas E. Alken for FDB Møbler · 5.499 kr. www.fdbmobler.dk

Casa Living · 499,95 kr. www.imerco.dk

52 / Mit Østerbro Mit Østerbro Bolig i byen

din lejebil på enterprise.dk

INDTIL MAJ 15% RABAT BRUG KODEN: DNKHA14
NÅR IGEN TITTER FREM LYSET Book

Online salg og rådgivning om designer radiatorer

Hudevad Radiator Design har gennem 85 års skabt smukke og funktionelle radiatorer til danskerne. Nu kan man købe radiatorerne direkte online på deres hjemmeside, hvor man også kan få den bedste rådgivning om radiatorer takket være deres store radiatorguide. Eller på telefon via deres servicemindede kundeservice.

Hudevad Radiator Designs radiatorer er faktisk så flotte, at folk ofte vælger at lade dem være et fremtrædende element i indretningen. De har nogle designelementer, som mange standardradiatorer ikke har – som f.eks. de specielle Hudevadkanter, de stramme linjer og riste, der er nedfældet i radiatoren med en vinkling, som gør, at man ikke kan kigge ned i radiatoren. Der er designelementer, mange danskere sætter stor pris på, fortæller Trine Clausen, marketingansvarlig i Hudevad Radiator Design. Deres radiatorer omfatter stort set alle behov, og de kan være horisontale, vertikale, have en meget lav højde, være meget slanke, kan bruges som en bænk, er i gammel retrostil med flere sektioner, eller hvad man måtte ønske sig.

“De fleste af vores radiatorer kan tilpasses, så de kan opfylde kundens ønske, uanset om man går efter en radiator, der skal have en fremtrædende plads og fremhæves i boligindretningen eller skal gemmes væk og indbygges,” påpeger Trine Clausen.

Private kunder kan handle online Som en særlig service for private kunder er det muligt at købe Hudevads radiatorer direkte på hjemmesiden hudevad.dk eller via telefon 75 42 02 55. Man behøver som privatkunde altså ikke gå via et grossistled for at få sig en lækker designradiator, men kan gøre det nemt og enkelt online.

Mit Østerbro Bolig i byen 54 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Hvis man søger nyttig rådgivning om radiatorer, deres funktionalitet og indretning, kan Hudevad Radiator Design rådgive om alle overvejelser og led i processen. De har, siden de begyndte at producere radiatorer i 1938, beskæftiget sig med at rådgive arkitekter, ingeniører og håndværkere om produkter til de forskellige byggerier.

“Den rådgivning giver vi også til private, så man altid kan få den optimale løsning i forhold til ens behov. Det vil sige, at hvis man eksempelvis har en bolig, hvor der skal bruges nye radiatorer, så hjælper vi meget gerne med at finde de rigtige størrelser, former og typer, som det er optimalt at installere alt efter ønske og behov. Vi har derfor styrket vores kundeservice og ansat endnu flere servicemedarbejdere, så vi kan hjælpe på alle niveauer,” påpeger Trine Clausen.

UDFØRLIG RADIATORGUIDE

Udover den styrkede kundeservice har Hudevad Radiator Design lavet en meget udførlig Radiatorguide på deres hjemmeside. Her guider de kunderne og giver dem svar på de mest stillede spørgsmål i forbindelse med bestilling af en radiator på deres hjemmeside. Samtidig har de en shop online, hvor det også er nemt at bestille det produkt, man ønsker. Man kan selvfølgelig også ringe direkte til dem, hvis man ønsker det i stedet.

“Når vi møder folk ude på messer og designudstillinger, bliver folk ofte overraskede over de muligheder, der er i en moderne radiator fra os. En radiator, der udover at give varme både har et smukt design og også kan bruges til noget. Det kan for eksempel være en radiator, der også fungerer som en bænk, eller en radiator, hvor man kan hænge sin jakke på. Eller en radiator i køkkenet med mulighed for at hænge viskestykker og andet på. Fremadrettet kigger vi på, hvordan vi kan skabe endnu mere funktionel design til gavn for vores kunder. Med funktionel radiatordesign oplever man, at radiatoren ikke kun tager plads i ens bolig, men i stedet er noget, man kan bruge funktionelt. Eller, hvis man ønsker det, kan de gemmes inde i væggen eller gulvet, så de ikke er synlige. Heldigvis er der rigtig mange, der synes, at en Hudevad Radiator er smuk i sig selv, så de ikke behøver at gemme dem væk. Men hos os er det meste muligt, så uanset hvad man ønsker sig af en moderne radiator, er man mere end velkommen til at gå ind på vores hjemmeside eller ringe til os,” slutter Trine Clausen.

Mit Østerbro Bolig i byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 55
Hudevad Radiator
Ambolten 37 · 6000 Kolding · Tlf. 75 42 02 55 · www.hudevad.dk
Design
DESIGNSALG tilbud gældende til og med d. 30. april 2023, så længe lager haves. BAD & STIL ® - Østerbrogade 202 2100 København 0 - Tlf. +45 3920 5084

DEN ULTIMATIVE FORKÆLELSE

Gavekort til Aire

Ancient Baths Copenhagen i Carlsberg Byen. Termiske bade og eksklusive behandlinger efter gamle græske og romerske kurbadetraditioner. Pr. person fra 750 kr. www.beaire.com

Hyldest til DIN MOR

SID KOMFORTABELT

Skammel, Miss Button,  i egetræ med sæde i cognacfarvet læder. Højde 62 cm. 3.727 kr. www.stolab.se

TIL SELVFORKÆLELSE

Revive Omega-9 Repair Hair Serum Oil, 30 ml. Behandler hår og hovedbund fra rødder til spidser. 265 kr.

Nourish Smooth Shine

Hair Cleanser. 125 ml. Duft: Blomstret, noter af jasmin, mint og ylang-ylang. 195 kr. PANPURI. www.beautygallery.dk

KUNST FOR LIVET

Litografi: Dying Sunflowers. Kunstner Rose Eken. 73 x 54 cm. Oplag 30 stk.

3.200 kr. Hostrup

Pedersen & Johansen. www.litografisk.dk

GIV BLOMSTER I EN VASE

Vase, Acorn i mundblæst glas. Designet af Tools®. Farve: Pine. Fås også i røgfarvet og klart glas. Højde 16,5 cm. 499 kr. www.evasolo.com

TIL LIDT SØDT

Skål i Legio Nova-serien med rillet dekoration på ydersiden. Porcelæn. 399,95 kr. www.evasolo.com

NOGET SMUKT AT KIGGE PÅ

Skulptur, Carve i skifer. Højde 30 x bredde 17,5 cm. 1.719 kr. www.boconcept.com

58 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Shopping

Besøg Gardin Jensen

– vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Book et besøg nu på tlf. 35 42 01 67

Drop ind i butikken og få inspiration eller tilkald gardinbussen, så finder vi den rigtige løsning. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering.

KIG FORBI NORDRE FRIHAVNSGADE 32 ELLER WWW.GARDIN-JENSEN.DK

Bobler, te og nudler i én og samme bevægelse

Med en Quooker får du et uundværligt redskab i dit køkken. I én og samme bevægelse kan du både servere forfriskende og boblende danskvand, hurtige nudler og varm te. Nemmere bliver det ikke og er perfekt til den travle hverdag i den typiske børnefamilie. Det kan Allan og datteren Noomi godt skrive under på.

Vælger du også en CUBE TIL DIN QUOOKER, kan du få lækker danskvand direkte fra hanen.

Udover den åbenlyse fordel med mere plads på vores meget begrænsede køkkenbord, så er jeg sikker på, at vores nye Quooker gør det nemmere i hverdagen. Uanset om det er kogende vand til døtrenes nudler eller lækker danskvand, får vi det jo nemt direkte fra hanen! siger Allan.

ET DESIGN, DER RUMMER DEN INDIVIDUELLE STIL

En Quooker passer nemt ind i nutidens køkkener. Det nordiske, stilrene look komplimenterer flere former for indretning og rummer på alle måder den individuelle stil. Hos Allan har man valgt modellen, Fusion Round i messing, som passer naturligt ind i deres køkkenstil. Med Quookers mange designvarianter får du bred mulighed for at vælge et design, som matcher lige præcis dit køkken.

Du kan få din Quooker i krom, rustfrit stål, sort, bruneret messing, guld og messing, så der er noget for enhver smag.

Montering indenfor 5 hverdage

KØB DIN QUOOKER INKLUSIV MONTERING hos VVSPlus. Bestil nemt online og få monteret din Quooker indenfor 5 hverdage.

Det gjorde Allan: ”Jeg har optur over, at monteringen er inkluderet i prisen, når man køber en Quooker hos VVSPlus! Vi har faktisk haft besøg af VVSPlus flere gange, og hver gang har vi fået behagelig hjælp og en professionel løsning.”

60 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Bolig i byen
Følg Allan og hans familie på @fartilfirepiger for mere inspiration

QUOOKER FUSION ROUND

Rustfri stål 13.990 kr.

Sort 15.785 kr.

Messing 18.785 kr.

SE ALLE MODELLERNE

FRA QUOOKER PÅ VVSPLUS.DK

QUOOKER FLEX

Krom 12.990 kr.

Rustfri stål 14.785 kr.

Sort 15.785 kr.

Køb din Quooker

QUOOKER

FUSION SQUARE

Krom 11.990 kr.

Sort 15.785 kr.

Messing 18.785 kr.

BESTIL PÅ VVSPLUS.DK

og få monteret allerede inden for 5 hverdage ALLE PRISER ER INKL. MONTERING

CUBE ENHED

Tilkøb en CUBE til din Quooker hvis du også ønsker vand med brus. 11.900 kr.

montering hos VVSPlus · Kontakt os på 70 12 20 21

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61 Mit Østerbro Bolig i byen
inkl.

KLASSIKER I GENANVENDT STÅL

Rustfrit stål er godt at anvende, når der er tale om kogegrej til daglig brug. Det skyldes, at rustfrit stål er et hårdt materiale og derfor kan tåle meget i form af slid og håndtering. Hav derfor altid en god solid rustfri stålgryde eller pande til den daglige madlavning.

Steel Line · Eva Solo · 749,95 kr. www.evasolo.com

SAMTALE KØKKENET

VILD MED VITRINER

BoConcept lancerer med vanlig og sikker sans for detaljen en fuldkommen enkel og stilren nyfortolkning af vitrinen, nemlig vitrineskabet Lund, som, tør vi godt sige, glider let og ubesværet ind i både det minimalistiske hjem og det hjem, der hylder antikviteter og rariteter. Boconcept · 22.990 kr. www.boconcept.com

DANSK HÅNDVÆRK

Midas GM 576 er en stol med stærke rødder i den danske designhistorie og det danske håndværk. De formspændte elementer i stolen er udført og skåret til i bløde kurver, der giver en fantastisk siddekomfort. Designet af Susanne Grønlund Naver Collection · 6.194 kr. www.navercollection.dk

IKONISK DESIGN

Det ikoniske #33 spisebord fra Skovby er oprindeligt lanceret i 1986, men har sidenhen været igennem flere optimeringer for at få det udtryk, det har i dag. Bordets tillægsplader er placeret i soklen og kan nemt og hurtigt foldes ud ved at dreje på drejeskiven under bordpladen. Ved et enkelt tryk popper de ud og udvider bordet.

Skovby · 18.999 kr. www.skovby.dk

DET FLEKSIBLE DRØMMEKØKKEN

String® køkkenet byder som de øvrige reolsystemer i String® familien på et utal af smarte, gennemtænkte løsninger, og noget af det geniale ved systemet er, at det kan tilpasses alt fra det allermindste rum til det kæmpestore ved hjælp af de mange accessoires.

String Furniture · Fra 3.331 kr. www.stringfurniture.com

Mit Østerbro Bolig i byen
62 / Mit Sommerhus

1 million kunder i Europa vælger LUSINI !

1 million kunder i Europa vælger LUSINI !

Hos LUSINI finder du alt til restauranten og hotellet indenfor borddækning, møbler og arbejdstøj, uanset om du serverer burgere fra en klap i væggen eller driver et hotel af høj standard:

Hos LUSINI finder du alt til restauranten og hotellet indenfor borddækning, møbler og arbejdstøj, uanset om du serverer burgere fra en klap i væggen eller driver et hotel af høj standard:

Restaurantleverandør siden 1987

Moder ne webshop med over 40.000 produkter

Restaurantleverandør siden 1987

Personlig besøg af vores kørende sælger

Moder ne webshop med over 40.000 produkter

Dansk kundeservice for rådgivning & hjælp

Personlig besøg af vores kørende sælger

Hurtig levering på 3-5 hverdage

Dansk kundeservice for rådgivning & hjælp

Showroom i Malmø, 200 m. fra centralstationen! Kom forbi til kaffe, se & prøv vores produkter fra mandag til fredag.

Hurtig levering på 3-5 hverdage

Showroom i Malmø, 200 m. fra centralstationen! Kom forbi til kaffe, se & prøv vores produkter fra mandag til fredag.

32 44 30 22 service-dk@lusini.com

32 44 30 22

service-dk@lusini.com

lusini.com

lusini.com

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslibning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve, er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle behov og situation for at opnå et smukt og holdbart resultat.

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK
22 års erfaring i branchen
Mit Østerbro / 65 Mit Østerbro Bolig i byen
Tilbuddene gælder til og med 22/4 - 2023

OPDAG KOLDBRYGGET KAFFE AF HØJESTE KVALITET MED DEN NYE DE’LONGHI LA SPECIALISTA MAESTRO

Mød den manuelle La Specialista Maestro i en opdateret udgave, som bringer den nyeste Cold Extraction Technology til Danmark. Med otte forskellige indstillinger for maling og fem for temperatur samt doseringsog kvalitetskontrol, kan hjemmebaristaer nu selv justere brygningen manuelt og dermed opnå en perfekt kaffeudtrækning baseret på typen af bønner, ristningsgrad og personlig smag. Udover det har maskinen otte forudindstillede opskrifter for varme og kolde kaffedrikke, inklusiv en ny Cold Brew og Espresso Cool. Pris kr. 11.999,-

De’Longhi La Specialista Maestro kan købes på Delonghi.com samt hos udvalgte forhandlere.

KØKKENmaskiner

STORE IDEER STARTER SMÅT

"Store idéer starter småt. Med foodprocessoren Kenwood MultiPro Go kan du nu tilberede dine yndlingsopskrifter uden at gå på kompromis med hverken pladsen på køkkenbordet eller ydeevnen.Kenwood MultiPro GO er din nye køkkenhjælper - uanset om du ønsker, det skal være hurtigere at lave mad, eller du vil lave mad helt fra bunden. Den kompakte, men kraftfulde foodprocessor kan hakke, skære, blende, rive og servere direkte på din tallerken. - Og så er den lille nok til at stå fremme på køkkenbordet eller ligge i en skuffe". Kenwood MultiPro GO Food Processor FDP22.130GY er tilgængelig I farven Storm Blue. Pris kr. 639,Forhandles i udvalgte butikker bl.a. Føtex og Bilka

VARMT, KOLDT OG COLD BREW

Lige i tide til sommeren 2023 lancerer Delonghi en ny Eletta Explore kaffemaskine med cold brew-funktion. Denne bønne-til-kop-maskine har en banebrydende Cold Extraction Technology, som tilbereder cold brew-drikke på under tre min. Desuden får man adgang til en række nye kreative opskrifter med mælke- og plantebaserede kaffedrikke. Herunder opskriften cold brew mojito. "Med den nye Eletta Explore får man adgang til mere end 50 kaffedrikke direkte på kaffemaskinen: Varme, kolde og cold brew samt mælkebaserede drikke. Kaffemaskinen har også en To Go-funktion som gør det muligt at tage sin favoritdrik med på farten”. Pris kr. 7.499 www.Delonghi.com og udvalgte forhandlere herunder Elgiganten

Opskrift Cold Brew Mojito med Eletta Explore

● 15 ml limejuice ● 2 tsk rørsukker

● 50 ml god rom ● 60 ml danskvand

● Mynteblade ● Isterninger

Brug et stort glas eller cocktailshaker og tilsæt limejuice, rørsukker og mynteblade – stød mynten blidt med en mudler. Tilsæt fire isterninger. Tilsæt rom og rør rundt. Fyld op med danskvand. Til sidst placeres glasset under udløbet på din Eletta Explore. Tryk på ”Cold Brew to mix”.

66 / Mit Sommerhus
Mit Østerbro Bolig i byen

VI ER MED DIG HELE VEJENALTID

Hvert eneste design fra Svane Køkkenet er nysgerrigt nyskabt. Det gør vi ud fra dine drømme, vores ekspertise og med de nyeste trends for øje.

Vi ved, at du har store forventninger til os. Dem gør vi alt for at opfylde, lige fra første møde hjemme hos dig– til sidste møde hjemme hos dig, når dit nye køkken står klar, præcis som du havde drømt om – fuldendt og klar til brug.

Se mere på svane.com

frederiksberg, køge, næstved, københavn, Glostrup, hillerød, holbæk, roskilde, slagelse

Svensk kvalitet på badeværelset

Svedbergs skaber badeværelsesmiljøer, der holder længe. Det handler om omtanke, velvære og om produkterne. De designer enkelt, funktionelt og tidløst. Det er håndværket og detaljerne, der gør forskellen. Den gode kvalitet gør, at de giver 20 års garanti på en lang række af deres produkter.

Hos svenske Svedbergs fra Dalstorp finder man alt til hele badeværelset. Fra badeværelsesmøbler, håndvaske og vandhaner til brusere, badekar, håndklædetørrer og toilet. Og alt passer sammen, såsom stilarter, farvenuancer og materialevalg. Resultatet er et komplet sortiment til alle typer badeværelser – enkelt, luksuriøst, moderne og klassiske. Selv om kvaliteten er meget høj, er det til konkurrencedygtige priser.

Den særlige kvalitet bunder i, at Svedbergs har en lang historie med og tradition for høj kvalitet i fremstillingen af deres produkter, fortæller landechef Nicolaj Ahlström: ”Vi har mere end 100 års erfaring inden for produktion. Holger Svedberg startede med at fremstille mælkejunger i 1920, hvor fokus var på materialerne, funktionen og detaljerne. Det er et håndværk, virksomheden har været omhyggelige med at bevare og udvikle. At det så blev til badeværelsesmøbler, er en lang historie, men i dag lever håndværkstraditionen i bedste velgående på vores fabrik; derfor bliver der stadig gjort meget i hånden ud fra den filosofi, at tingene skal holde et langt og ubekymret liv,” siger han.

Kender produkternes livscyklus

Svedbergs mange badeværelsesprodukter bliver bygget på fabrikken i Dalstorp fra start til slut. Derfor ved de alt om hele produktets livscyklus, pointerer Nicolaj Ahlström: ”Når vi skal bruge træ fra holdbart og bæredygtigt skovbrug til fremstilling af et badeværelsesmøbel, skærer vi den selv til, lakerer og samler den og sætter alt det tilbehør, der nu engang skal til, på møblet. Så vi kender alt omkring produktet. Det er derfor, vi kan give en 20 års garanti på produkter som møbler, brusere, brusekabiner og brusevægge.”

”Vi producerer godt 80% af alle produkter på egen fabrik i Dalstorp. Alle produkter testes på vores eget fabriksan-

læg. For at kunne garantere, at de spånplader, vi bruger til vores kabinetter, er fugtbestandige, har vi testet dem tre dage i 20 grader varmt vand, en dag i 12 graders kulde og tre dage i 70 graders varme. Holdbarheden af vores brusevægge i hærdet glas bliver også testet grundigt, så vi ved, at glasset er så slagfast og stærkt, som det skal være. Når vi siger, at vi grundlakerer vores træmøbler, betyder det, at vi gør det tre gange, plus at vi slutter af med en toplak. Mellem hver påføring tørrer vi med UV-lys. Vi anvender desuden malinger, som trænger ind i materialet og forsegler træpladen mod fugt. Lige så omhyggelige er vi med vores skabe og andre dele i metal, de pulverlakeres for at kunne modstå rust, slag og ridser,” påpeger Svedbergs danske landechef.

RO OG SIKKERHED FOR KUNDERNE

Hvis man går i tanker omkring en badeværelsesrenovering, kan man nemt komme til at bruge mange penge på imprægnering og fliser. Så kan det være nemt at forsøge at spare på andre ting og køb lidt billigere badeværelsesmøbler med den konsekvens, at de måske ikke holder i særlig lang tid. ”Men billigere møbler bliver ofte dyrere til sidst. Vælger man badeværelsesmøbler fra Svedbergs, kan man være sikker på, at kvaliteten er høj, materialerne er valgt med omhu, monteringen af alle låger og skuffer er allerede fortaget og alt el er fabriksmonteret. Samtidig er vores bæredygtige design en af de måder, vi reducerer vores miljøbelastning på. At kunne kombinere et moderne design med det funktionelle og praktiske er vores største styrke. Alt det giver en ro og sikkerhed for både os selv og ikke mindst for vores kunder,” siger Nicolaj Ahlström.

Læs mere om Svedbergs på Svedbergs.dk, hvor man også kan finde forhandlere over hele landet.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Svedbergs
Svedbergs www.svedbergs.dk
Mit Østerbro Bolig i byen 68 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

SELF-STORAGE

SELF-STORAGE I NORDHAVN

Vi tilbyder dig centralt og sikker opbevaring i København.

Opbevar dine ting i vores beskyttede containere i Nordhavn og få 24 timers adgang. Vi tilbyder desuden fleksible lejebetingelser, så du kun betaler for de dage, hvor du benytter lejemålet.

Kontakt os på telefon 7023 4100 eller læs mere på opbevaringkbh.dk

Dancontainer
A/S · Orientplads 1 · Mezz. DK-2150 · Nordhavn

Din klimavenlige købmand på Østerbro

Ønsker du at spise mere bæredygtigt – uden at gå på kompromis med kvaliteten?

Vil du tage del i den grønne omstilling – men er du i tvivl om, hvor du starter? Så kan du med fordel starte hos Østerbros klimavenlige købmand, Jord til Bord, på Øster Farimagsgade.

Af: Rikke Kokholm - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Hvad kan jeg egentlig selv gøre for at tage del i den grønne omstilling og være med til at værne om vores ressourcer?” Det var det spørgsmål, Annemette stillede sig selv – og som blev startskuddet til Jord til Bord. En hyggelig lille gårdbutik på Øster Farimagsgade, som hun slog dørene op til i december sidste år.

Lokalerne, der tidligere havde huset en kiosk blev malet og sat i stand, og i dag er de klirrende guldøl skiftet ud med for eksempel surdejsbrød fra Skipper, most fra Farendløse og vin fra Garbolund, ligesom cigaretterne er væk til fordel for ost og charcuteri fra Hårbølle og Troldgården i smukke kølemontrer, mens det farvestrålende slik er erstattet af årstidens frugt og grønt fra eksempelvis Nørby Grønt, Søris og Rønnely. Som vel at mærke kan købes enkeltvis!

Med fokus på den grønne omstilling

Det lå måske ellers ikke lige i kortene, at Annemette skulle drive sin egen butik med bæredygtige købmandsvarer. Hun har de seneste 20 år arbejdet som journalist, og frem til 2020 boede hun og familien i London. I den periode købte hun et fritidslandbrug ved Rågeleje, og det var med til at kickstarte hendes interesse for den grønne omstilling:

“Jeg fandt jo ud af, hvilke konsekvenser de konventionelle dyrkningsmetoder havde! Samtidig fik jeg også øjnene op for regenerativt landbrug, der ligesom det pløjefri landbrug, der allerede har vundet stort indpas i USA og England, er et godt bud på, hvordan vi kan minimere den problematiske udledning af CO2,” fortæller Annemette med en smittende entusiasme.

Øge tilgængeligheden

Annemette tog derfor en pause som journalist og kastede sig ud i en helt ny verden, hvor hun startede

Mit Østerbro Smag på byen
72 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

på den økologiske landbrugsuddannelse med det formål senere at tage den regenerative jordbrugsuddannelse. Men så opstod muligheden for at leje det gamle kiosklokale.

“Selv om det måske ikke var min oprindelige plan, så var det en enestående mulighed for konkret selv at bidrage til den grønne omstilling. Og derfor valgte jeg at åbne min lille gårdbutik for dermed at kunne gøre klimavenlige fødevarer endnu mere tilgængelige for alle, der ønsker at være med til at gøre en forskel.”

Det lette valg er både lokalt og bæredygtigt

Og det er netop omdrejningspunktet for Annemettes Jord til Bord, der ligger to trin ned på Øster Farimagsgade 69. At gøre det klimavenlige valg lidt lettere. Men det betyder ikke, at man behøver gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet, for butikken bugner af lækre dagligvarer, fortæller Annemette:

“Alle mine varer er bæredygtige. De er ikke nødvendigvis økologiske, men fælles for dem alle er, at de er omhyggeligt udvalgt og udelukkende kommer fra små producenter i lokalområdet, der – lige som jeg – ønsker at gøre en forskel for klimaet, miljøet og for de kommende generationer. Vi sælger derfor også kun danske varer og har kun frugt og grønt, der er i sæson.”

Selv om Jord til Bord kun har eksisteret i ganske få måneder, har den allerede fået en stor plads i mange af de lokales hjerter. For her kan man med god samvittighed lægge vejen forbi og lade sig friste af de mange lækre varer. Og vil man gerne vide mere om bæredygtige fødevarer eller produkterne på hylderne, så er Annemette altid klar til en snak.

Mit Østerbro Smag på byen
Jord til Bord Øster Farimagsgade 69 · Tlf. 53 85 40 30 · www.jordtbord.dk PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 73

POKÉ BOWL med laks, avocado og pink grapefrugteddike

Her får du en superfood opskrift med avocado, quinoa, laks og den lækreste dressing med pink grapefrugteddike og jomfru valnøddeolie som prikken over i’et. Laksen kan sagtens erstattes med tofu, hvis du foretrækker en vegetarisk variant.

De smukke poké bowls er populære og utrolig nemme at lave – og så minder de lidt om sushi.

DET SKAL DU BRUGE (TIL 4 PERS.)

● 480 g frisk laks (som den du køber til sushi, skal den have været frosset)

● 1 citron, saften

● Pink grapefrugteddike (fås hos Oliviers & Co)

● Valnøddeolie (fås hos Oliviers & Co)

● 2 spsk soya

● 300 g quinoa

● En håndfuld ristede hasselnødder

● 2 grapefrugter

● 2 små hoveder hjertesalat

● 2 avocado

● Økologisk citronolie (fås hos Oliviers & Co)

● Havsalt

SÅDAN GØR DU

Skær den friske laks i små mundrette firkanter og læg dem i en skål med saften fra citronen, 2 spsk. pink grapefrugteddike, 4 spsk valnøddeolie og 2 spsk soya sauce. Vend laksen godt i marinaden og lad den trække overdækket i køleskabet i 30 min.

Skyl quinoaen i en gryde, overhæld med kogende vand i forholdet 1 del quinoa til 2 dele vand. Kog under låg i 15 min. og lad dem trække under låg i 5 min. eller til de er møre. Smag til med salt.

Rist hasselnødderne og lad dem køle af. Hak dem groft.

Skær grapefrugten i fileter og skær hjertesalat i mundrette stykker.

Halvér avocadoerne og fjern stenene. Skær dem i fine skiver og fjern skrællen.

Fordel quinoa, grøntsager og laks elegant i 4 skåle. Hæld den resterende marinade på som dressing. Drys de ristede hasselnødder over og servér straks.

Smag evt. til med lidt havsalt, pink grapefrugteddike og økologisk citronolie.

Bon appetit :)

Oliviers & Co

Gl. Kongevej 85

1850 Frederiksberg

www.oliviersogco.dk

Mit Østerbro Opskrift 74 / Mit Østerbro
Tekst og foto: Oliviers & Co

ØKOLOGISK CITRONOLIE FRA CALABRIEN

Håndhøstede økologiske oliven og solmodne citroner – intet andet.

Køb den online og få leveret direkte til sommerhuset

Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @ oliviersogco.dk

forårsdrinks

BLOMSTER & MOCKTAILS 3

Nogle gange er man bare ikke lige oplagt til alkohol, måske fordi man skal køre bil senere eller være frisk tidligt dagen efter. Vil man alligevel gerne have noget lækkert at skåle i, er mocktails et oplagt valg. Mocktails rimer på cocktails og den eneste forskel er, at i cocktails er der alkohol, det er der ikke i mocktails – det er altså Virgin cocktails, som de også kaldes. Langt de fleste cocktails kan laves som mocktails, hvis man blot undlader spiritussen – nogen bliver dog lidt kedelige, fx er en Rom & Cola nok lige lovlig til den triste side, hvis man sløjfer rommen. Her har du tre opskrifter på mocktails. Hvis du gerne vil have flere, så hop ind på Blomster og Cocktails på Instagram, hvor der hele tiden kommer nye opskrifter både på mocktails og cocktails.

SCAN QR-KODEN OG FIND FLERE

LÆKRE OPSKRIFTER

Polka

Polka er en mocktail, som er skøn i solen eller til let mad. Passionsfrugt og ananas passer super godt sammen - I det hele taget er ananasjuice rigtig godt i mocktails, da det giver lidt “krop” til drinken, så man ikke ender i det rene saftevand.

Mocktail Mule

Måske kender du en Mule – en rigtig lækker cocktail med mynte, ginger beer og vodka? Den kan også laves som mocktail. Faktisk er det kun vodkaen der mangler i forhold til en almindelig Mule og da vodka er smagsneutral, så føler man ikke, at man “mangler” noget med denne Mocktail Mule.

Pink Pony – The Mocktail

Hvis du virkelig skal forkæle dig selv eller en du holder af, så er Pink Pony The Mocktail lige den mocktail, du skal vælge – den er sød, syrlig og blød. En rigtig lækker dessertmocktail. Den er super let at lave, smager himmelsk og alle ingredienserne kan du få i supermarkedet.

76 / Mit Østerbro
GODE BLOMSTER TIL COCKTAILS ● Fuchsia ● Petunia ● Georginer ● Lathyrus ● Hornvioler ● Hibiscus ● Campanula ● Kornblomster Mit Østerbro Smag på byen
Mit Østerbro / 77 Mit Østerbro Brasserie Barner Århusgade 1 · Tlf. 35 26 42 00 · www. brasseriebarner.dk

En flyvende start for Stacy’s Diner

Stacy’s Diner på Trianglen er kommet rigtig godt fra start. Det gennemførte amerikanerunivers fra de glade dage i 1950’erne er blevet taget godt imod af folk på Østerbro.

Det skyldes blandt andet den fantastiske stemning, flotte oliemalerier, lækker mad med amerikansk tema og fremragende forhold for børnefamilierne.

Stacy’s Diner er et 100 procent gennemført spisested, hvor cosiness, happiness and dreams er mantraet. Cosiness er, at du kommer ind i en anden tidsalder. Du glemmer nutiden, og i stedet bliver fortiden din nye nutid. Happiness er, at du bliver glad i låget af at være her. Det gælder farverne, musikken, maden og stemningen. Og det gælder for både det femårige barn eller den 80-årige, der engang har rocket til Elvis, og som elsker musikken herinde. Dreams er, at man får lov til at drømme sig tilbage til en svunden tid, hvor man var uden mobiltelefoner, mails osv., og hvor det hele var lidt nemmere. Vi er i bund og grund et univers, der tager dig fuldstændig tilbage til en anden tidsalder,” siger Linné Sommer, stifter og ejer af Stacy’s Diner. Og når man ser de to etager fyldt med gnistrende farver, pinups, store vægmalerier og gamle pinball-maskiner, er man helt enig i, at her er et gennemført spisested, hvor man bliver glad for at være!

Mit Østerbro Smag på byen
78 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Store og greasy burgers

Burgers er den primære spise på Stacy’s Diner. De bruger kun velfærdskød fra Nordjylland og gode råvarer i deres burgers. Det er store og greasy burgers, og udvalget varierer fra den helt traditionelle til de lækre, store og snaskede burgers, som man bliver dejlig klistret af at spise. Man kan derudover få en fiskeburger og tre veganske udgaver. Her serveres også spareribs samt en giant chilidog, der er perfekt at gå med, når man eksempelvis skal i Fælledparken. Nachos og ham-and-cheese er tillige på menukortet samt Stacy’s ikoniske milkshakes, der er lavet på den helt originale måde uden isterninger og mælk, men med fløde og rigtig is.

Allerede fået stamgæster

Stacy’s Diner på Østerbro har haft åbent siden den 1. marts, og de er virkelig glade for, at de er blevet taget så godt imod. “Folk kommer her med et meget positivt sind, og de får en wauw-oplevelse, når de ser det lyserøde og samtidig meget maskuline univers med pinups og store vægmalerier. Vi har allerede fået en del stamgæster, hvilket er ret vildt på så kort tid. Jeg tør godt karakterisere starten som flyvende,” siger Linné.

Hun har fundet ud af, at bordreservationer fungerer bedst for stedet, hvis det kun er for seks personer eller opefter. I starten kunne man reservere bord, hvis man var to personer, men det skabte nogle problemer, da det ikke gav det nødvendige flow til fordel for gæsterne. Er man færre end 6 personer, så kommer man bare, og de finder et bord så hurtigt som muligt. “Forleden søndag, hvor der Superligafodbold i Parken, var der rigtig mange mennesker forbi vores Diner. Men da vi havde fjernet reservationen, kunne vi håndtere alle gæsterne, så der ikke var nogen ventetid. Folk har været gode til at acceptere, at man ikke kan bestille bord, hvis man er under seks personer,” oplyser Linné, der opfordrer alle fra Østerbro og København til at komme forbi og opleve det helt vilde univers på Stacy’s Diner.

BØRNENES UNIVERS

Stacy’s Diner er børnenes univers, og de gør meget for dem. Det skyldes til dels egne erfaringer, fortæller Linné. “Da vi åbnede vores første restaurant, var jeg gravid med vores første søn, og vi fik vores andet barn et år efter. Vi boede bogstaveligt talt på restauranten og fik derfor indrettet et stort legehjørne til børnene. Det var en stor succes, og det tog vi med videre til Stacy’s,” fortæller Linné. Derfor har de indrettet legerum på begge etager her på Østerbro. “Det har rigtig mange børnefamilier allerede fået øjnene op for. De kan gå ud og spise og slappe mere af, end hvis de hele tiden skal holde øje med deres børn.

Det betyder ikke, at vi er en børnehave, hvor man bare kan glemme sin børn, men at de ind i mellem kan gå hen og lege sammen eller underholde sig med noget legetøj. Os med børn ved godt, at børn har behov for noget underholdning, når de f.eks. er ude på restaurant. Vores gæster her på Østerbro har givet en masse positiv feedback på legehjørnerne, hvilket vi er utrolig glade for,” siger Linné. I den forbindelse nævner hun, at de har haft flere børnefødselsdage, hvor børneflokken kommer forbi og spiser hos dem og har en dejlig eftermiddag. Stacy’s Diner kan nemlig rumme en børnefødselsdag, hvis man ikke ønsker at holde den hjemme i stuen eller ude, hvis vejret er trist.

Triangel 4 · www.stacysdiner.dk/stacys-oesterbro/

Mit Østerbro Smag på byen STACY´S DINER
PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 79

Hej og velkommen til Naturlig Høst

I kan se frem til økologiske æg fra fritgående høns, mælk fra Søtofte Gårdmejeri og oste fra Hårbølle mejeri på Møn. Og meget mere.

Det er meget enkelt for os at slå fast hvad vi egentlig gerne vil. Vi ønsker faktisk bare, gennem sunde vaner & rene linjer at forsyne københavnerne med økologiske varer. Dette gennem vores fysiske butikker, som skal være lokale samlingspunkter for kundernes indkøb. Hertil ønsker vi at give jer smil og god energi med på vejen til en gladere hverdag og i bund og grund en sundere moderjord.

Naturlig Høst og kolonialhandel er mit hjertebarn. Med enorm inspiration og kærlighed til de gamle dage , hvor mælkevognen kørte ned af gaden og leverede mælk til folket. Hvor det at gå til købmanden var en hyggelig oplevelse , hvor man vidste, man kunne få sig en sludder for en sladder. Jeg ønsker at skabe et rum, hvor vi kan komme tilbage til den "hygge" og stemning. Væk fra hverdagens stress og jag. En form for tidslomme, hvor du kan købe alt i økologisk frugt og grønt samt koloniale varer. Men også et sted, hvor du får en personlig og dejlig oplevelse.

Vi åbnede vores første butik på Amagerbrogade 118 i slutningen af september 2022 og det har været en sand fornøjelse. Jeg tør godt at sige, vi har byens bedste besøgende. Det er gået over al forventning, og nu prøver vi så at fange Østerbros opmærksomhed. Den 1. august åbner vi butik nr. 2 på Nordre Frihavnsgade. Vi glæder os til at byde jer velkommen. Vi lancerer en ugentlig ”Østerbro-kasse” som pendant til vores Amager-kasse”.)

Slå et smut forbi Instagram: naturlig_hoest, eller send os en mail: hej@naturlighoest.dk, hvis du kunne tænke dig en bonuskode til procenter på din første Østerbro-kasse eller Sej solo-kasse.

CROWFUNDING

Støt åbningen af butikken på Østerbro. Klik her og støt med et beløb.

Mit Østerbro Smag
byen Naturlig Høst Amagerbrogade 188 · (1. aug. også på Ndr. Frihavnsgade) · Tlf. 53 77 42 17 · hej@naturlighoest.dk 80 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Stor udendørsservering og smørrebrød

Udendørsservering

Dag H på Dag Hammarskjölds Alle tilbyder, at du kan nyde din brunch, frokost, aftensmad eller et glas kølig hvidvin ved deres store udendørsservering. Nyd solen om dagen eller blot den friske luft under et tæppe og varmelampe.

Smørrebrød med en snaps til Dag H tilbyder nu 7 forskellige slags smørrebrød – så der er noget for enhver smag. Prøv bl.a. den populære med kartoffel eller tatar af okse m. trøffelcreme, kapers, syltede sennepsfrø og æggeblomme. Som noget helt nyt har Dag H nu også fået Stjerneskud på grillet lyst brød med 2 sprødstegte fiskefileter, asparges, rejer, røget laks, urter og hjemmelavet Thousand Island-dressing. Til smørrebrødet anbefales bestemt en snaps.

Skal du afholde arrangement i 2023?

Dag H har et par ledige datoer tilbage til arrangementer i det flotte selskabslokale. Der tilbydes en full service løsning, 3-retters menu, vinmenu og meget mere. Send en mail til event@spisestederne.dk og få et uforpligtende tilbud.

Mit Østerbro Smag på byen Mit Østerbro / 81 www.dagh.dk | Dag Hammarskjölds Alle 38 | Tlf. 35 27 63 00

BARHOLT CYKLER HVEM ER VI?

Vi er din uafhængige, passionerede cykelhandler centralt placeret på hjørnet af Østerbrogade/Koldinggade. Vores udvalg af cykler er rette mod den daglige pendler som bruger cyklen til daglig transport. Vi har cyklerne, som du ikke finder i alle butikker og vores udvalg spænder bredt og er nøje udvalgt.

Vi sælger de yderst populære og lette og ergonomiske Frog og woom børnecykler, 2- og 3-hjulede ladcykler fra Bakfiets, Gazelle, Christiania Bikes og Seaside, Sportscykler + gravel cykler af mærkerne Fuji, Breezer, Genesis, Giant, Nishiki, Principia, hverdags/ bycykler af mærkerne Batavus, Falter, Giant, Morrison og Pelago, Stort og bredt udvalg af elcykler af mærkerne: Batavus, Falter, Gazelle, Giant, Sparta, Tenways og woom

Elcykelmarkedet er i rivende udvikling og det er ikke længere forbeholdt den ældre generation. Vi sælger elcykler til kunder i stort set alle aldre. Tenways henvender sig også til den yngre generation af elcykel købere som efterspørger lette elcykler med et enkelt og stilrent design.

VI udfører naturligvis også reparation af din cykel. Vi laver alle typer cykler og du kan gratis låne en cykel af os imens. Når din cykel er klar, typisk dagen efter aflevering, modtager du en SMS om at din cykel er klar.

BARHOLT CYKLER

Østerbrogade 138 · 2100 Kbh. Ø Tlf. 35 42 43 44 www.barholtcykler.dk

TENWAYS CGO600 PRO

Hvilken elcykel til mænd bliver den mest populære i 2023? Vi er sådan set ikke så meget i tvivl: Tenways CGO600 Pro - den lette elcykel som designmæssigt kommer så tæt på en almindelig cykel som muligt. Den er udstyret med aftageligt batteri, hydrauliske skivebremser, Gates remtræk, integreret lys og mange andre lækre detaljer. Fås i 4 flotte farver. Let, høj kvalitet, 16 kilo, velkørende og billig. Hvad mere kan du ønske dig? Pris 15.999 kr.

TENWAYS CGO800S

Tenways CGO800S er den lette elcykel, der passer til enhver livsstil. Cyklen er perfekt til byen og en længere tur. Dette er elcyklen som absolut ikke ligner en elcykel og med en vægt på kun 19 kilo, er den let at komme rundt med i byen med.

Pris 16.999 kr.

PELAGO BROOKLYN

Pelago Brooklyn er den lette, klassiske model fra finske Pelago som mange af de andre kendte brands forsøger at efterligne. Indtil videre uden nævneværdigt held, for dette er KLASSIKEREN. Fås i 3 klassiske stilrene farver med 3 eller 7 gear.

Fra 6.099 kr.

GENESIS BROADWAY

En hurtig, behagelig, praktisk og prisstærk by/allround cykel. Kan bruges både til daglig transport i byen, pendling og fornøjelse i weekenden. Mange størrelser, også perfekt til teenageren. Pris 6.999 kr.

GAZELLE ULTIMATE C380 HMB

WOOM ORIGINAL ANNIVERSARY EDITION

10 year anniversary model fra woom, identisk med den klassiske woom original, blot i denne flotte "Anniversary Red" farve. Der medfølger desuden en gratis woom fodpumpe i prisen. Modellen laves fra 14-26" (woom 2-6)

Fra 3.499-5.299 kr

Gazelle Ultimate C380 HMB er den ultimate elcykel til dagligt brug, også til de længere distancer. Gates remtræk, stærk Bosch Performance Line centermotor, 500 WH integreret batteri, Trinløst Enviolo gear.

Før 39.349 kr.

Nu 28.399 kr.

Mit Østerbro 82 / Mit Østerbro

Nu åbent alle

Cafe 22 ud til Søerne har skiftet navn til 22 Kitchen & Bar

De er stadig de samme med dejlig morgenmad, frokost, lækre aftenretter på kortet og den populære brunchbuffet lørdag, søndag samt helligdage.

De lyse aftener og lunere temperaturer nærmer sig og 22 Kitchen & Bar holder nu åbent alle ugens dage. 22 Kitchen & Bar åbner mere og mere op for den fantastiske udendørsservering med udsigt til Sortedamssøen. Kom forbi og nyd et glas bobler til brunchen, frokost i solen eller aftensmad til solnedgangen.

Skal du afholde arrangement i 2023?

22 Kitchen & Bar har stadig et par ledige datoer i 2023 til afholdelse af dit næste arrangement i selskabslokalerne med plads op til 45 gæster. Selskabslokalerne har egen indgang, hvor I kan nyde et glas velkomstbobler med udsigt over Søerne.

Læs mere på www.22cph.dk eller send en mail via event@spisestederne.dk og få et uforpligtende tilbud.

Mit Østerbro / 83 Mit Østerbro Smag på byen
ugens dage www.22cph.dk | Sortedam Dossering 21 | 2200 Kbh N | Tlf. 35 37 38 27

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Oplev Sakura Festival

Glæd jer! Traditionen tro vender Sakura Festival tilbage til Langelinje Park, når de japanske kirsebærtræer blomstrer, og forvandler parken til en fortryllende lyserød oase. Den japanske festival byder på masser af sjove oplevelser for både børn og voksne - oplev  f.eks. karatebørn, kimonoklædte japanere, cosplay, anime tegneworkshop, origami, te ceremoni og meget andet.

Hvornår: 22.-23. april 2023

www.bornibyen.dk/events/sakura-festival-2023

Se køerne danse til Økodag

Tag en tur ud af byen til årets Økodag! Efter at have stået i stalden hele vinteren, kommer de økologiske køer nemlig endelig på græs her i april. Se de glade køer blive sluppet ud - det kan være en stor oplevelse for både store og små at se køerne ”danse” ud på græsset.

Hvornår: 16. april

www.bornibyen.dk/articles/saet-kryds-i-kalenderenvaer-med-naar-koeerne-danser-over-hele-landet

Familierundvisning i Botanisk Have

Tag med på familierundvisning i Botanisk Have, hvor I kan dufte og smage på spiselige planter. Undervejs lærer I også nogle af naturens giftige arter at kende. Efter rundvisningen har I mulighed for at lave jeres egen urtepotte af avispapir og så frø eller plante en stikling, som I kan tage med hjem. Det koster 150 kr. for voksne og 120 kr. for børn - billetten giver også adgang til Palmehuset og Sommerfuglehuset på dagen.

Hvornår· 16. og 30. april

www.bornibyen.dk/events/familierundvisningi-botanisk-have-spiselige-planter

Foto: Romeika Cortez Foto: Søren Gammelmark / Gammelmark Photography
Mit Østerbro Kultur & Underholdning 84 / Mit Østerbro
Foto: Pexels

Se film i Børnebiffen

Foråret byder desværre ind imellem på regnvejrsdage – men heldigvis kan man kan tage i biografen og være i tørvejr! Prøv Børnebiffen i Cinemateket, som viser små filmpakker á 4-6 film, der i alt varer ca. 45 minutter, og som er nøje afstemt i forhold til børnenes alder. Det koster kun 30 kr. og hvis du er medlem af Børn i byen Klubben får du 50% rabat på billetter!

Se spilletider her www.www.dfi.dk/ cinemateket/biograf/filmserier/serie/bornebiffen-25 www.bornibyen.dk/articles/5-fede-film-i-boernebiffen?

Gør et kup på byens loppemarkeder

Forår er lig med loppemarkeder, og april byder på mange fine af slagsen under åben himmel. Så pak børnene og kom afsted, måske I gør et godt kup!

Tjek f.eks.:

16. april: Københavnstrup

16. april: LoppeLinda

29. april: Saxogades Loppemarked

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden.

Tag på babymesse

Er du/I gravide eller har børn i alderen 0-6 år? Så skal I sætte kurs mod Østerbrohuset, der i år danner rammen om Babymessen. Her kan I finde inspiration, få overblik og købe alt fra babytøj og børnetøj til ventetøj og tilbehør. I kan også smage på babymad, teste legetøj, se på barnevogne, bleer, bøger og meget andet.

Hvornår: 22.-23. april kl. 10:00-16:00

www.bornibyen.dk/events/baby-og-smaaboernsmessen

https://bornibyen.dk

Foto: Alberte Cornelius Foto: Cinemateket Foto: Alberte Cornelius
Mit Østerbro Kultur & Underholdning Mit Østerbro / 85
Foto: Romeika Cortez

Tre unge danske jazzartister på vej!

Tabloid “Open Mind”

Den talentfulde unge bandleder og guitarist Johannes Wamberg har samlet et band af de mest spændende nye danske musikere fra genrerne jazz, hiphop, gospel og disco for at skabe en ny virtuøs lyd. Det holder virkelig det her!

instagram: @tabloid_tabloid_tabloid

Mai Lan Doky “New”

(i samarbejde med Simon Spang-Hansen) Singer/songwriter

Mai Lan Doky er født og opvokset i Paris og er på vej op som en af de nye stjerner inden for europæisk R&B, Soul og Jazz. Med sin naturlige og organiske stemme bliver hun ofte beskrevet som en moderne Sade.

instagram: @mai_lan_doky

Oilly Walace “The Boy At School”

Altsaxofonist er trods sin unge alder allerede ved at skabe sig et navn på den danske jazzscene. Karrieren tog for alvor fart, da Oilly Wallace begyndte at spille med den norske trommeslager Snorre Kirks orkester. Oilly Wallace finder inspiration fra den amerikanske jazz-tradition med navne som Cannonball Adderley, Charlie Parker og Dexter Gordon.

instagram: @oillywallace

LYT MED PÅ SPOTIFY!

Scan koden i din Spotify app for at finde playlisten “New & Original” hvor vi hver måned sætter fokus på nye udgivelser og artister som måske er blevet overset, på trods af deres store potentiale!

86 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Kultur & Underholdning
Af: Kristian Shaw-Mathiassen

EN SPRUDLENDE ROMAN OM

KEMI,KØKKENKUNST,KÆRLIGHED OG EN FRYGTLØS KVINDE.

“Dæk bordet, børn. Jeres mor trænger til et øjeblik for sig selv.”

– Elizabeth Zott, Kemi for begyndere

Kemi for begyndere er en hylende morsom, skarpt observerende roman bestrøet med blændende biroller, og den er lige så original og livfuld som sin hovedperson.

Oplev alt det nye design

FRAMING samler igen danske og internationale designbrands i Odd Fellow Palæet under 3daysofdesign.

Når designbranchen, designere, arkitekter, indkøbere, medier – og alle designfans – fra hele verden samles i København under designfestivalen 3daysofdesign i dagene 7.-9. juni, vil de opleve én stor levende og dynamisk scene af design af både nye, unge talenter og etablerede navne og brands. Der er ingen tvivl om at 3daysofdesign, som i år kan fejre et flot 10 års-jubilæum, er blevet en af verdens vigtigste designbegivenheder.

Vi har glædet os i et helt år! Forberedelserne til dette års FRAMING-udstilling har allerede været i fuld gang længe, men nu starter nedtællingen for alvor, og vi kan løfte sløret for at dette års udstilling bliver endnu større, mere spektakulær og endnu mere international. Det er 4. gang

FRAMING skaber rammerne om en kurateret udstilling med en lang række toneangivende danske og internationale designbrands i Odd Fellow Palæet. Du vil blive mødt af

et væld af sanseindtryk, masser af nyt design og spændende, nyskabende installationer. For denne gang når FRAMING nye højder. Nu med endnu flere kvadratmeter, og med både gengangere og nye brands på listen. Ikke færre end 36 brands vil i år vise deres nyheder frem for de besøgende. Et rigtigt stærkt felt af udenlandske highend brands har også lagt mærke til FRAMING og valgt at udstille i Odd Fellow Palæet i år. Så vi har vendt det hele på hovedet, og har taget helt nye rum i brug, bl.a. den imposante koncertsal. Så rammerne kan simpelthen ikke blive smukkere!

”Jeg er særlig stolt af de italienske brands som Poltrona Frau, Ceccotti Collezioni og Luceplan. Og så er der naturligvis også en række brands som har valgt FRAMING igen. Bl.a. String Furniture, Kasthall, Naver Collection og Eva Solo. Jeg glæder mig også til at byde nye brands velkommen til FRAMING, heriblandt Stolab, Greenholt og Man of Parts. Som tidligere vil der være en ”Outdoor City Garden”, hvor brands som Cane-line og Frostline viser deres design til friluftslivet på terrassen og i haven.”, fortæller Samira Kudsk, der er grundlægger og ejer af FRAMING.

Mit Østerbro Kultur & Underholdning 88 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Tekst og foto: Samira Kudsk PR Poltrona Frau Ceccotti Collezioni

Som noget helt nyt har vi i år teamet op med det svenske gulvfirma Tarkett og Note Design Studio, som skaber en must-see-totalinstallation, som du kan opleve, når du træder ind i Odd Fellow Palæet. Og der er store forventninger til FRAMING blandt udstillerne:

”Vi forventer først og fremmest travlhed. Og besøg af alle vores danske kunder og en del fra vores eksportmarkeder. Derudover møder vi altid nye potentielle kunder og folk fra medierne, hvilket alt sammen har en høj brandingværdi for os. FRAMING har været gode til at brande begivenheden, og det har gjort det til en stærk fælles scene. Alle udstillere og brands løfter i flok, og alligevel har vi vores eget brand og eget område, hvor vi kan præsentere vores nyheder og den retning, som vi har valgt at gå i år. Det er jo vores vindue ud i verden, både til forhandlere og til pressen. Det betyder at vi pt. ser 3daysofdesign som en af vores primære events. Alle møbelmesser i verden er pressede efter corona, og der er langt færre udstillere end før på messerne. I samme periode har 3daysofdesign formået at udvikle sig til en international designevent. Dog vil det være svært for indkøbere og forhandlere at nå at se det hele, da antallet af udstillere er øget væsentligt over årene. Måske bør den snart ændres til 4daysofdesign set i lyset af den størrelse og indflydelse, den efterhånden har fået”, pointerer adm. direktør Henning Jørgensen fra Naver Collection.

Hos Eva Solo ser de også frem til nogle aktive og vigtige dage i Odd Fellow Palæet. ”Som et relativt nyetableret møbelbrand er det vigtigt for os at vise Eva Solo frem i forbindelse med 3daysofdesign. Og her passer vores profil rigtig godt ind i FRAMINGuniverset. Både profil, location, set-up og de øvrige udstillende brands matcher vores høje ambitioner inden for møbelområdet.

Vi forventer at få en rigtig god eksponering overfor både det nordiske og internationale publikum. At vi kan vise vores visioner med Eva Solo-brandet – og samtidig introducere et internationalt publikum til nogle af vores nye produkter. Vi ser et godt match med Odd Fellow Palæet som bygning og vores brand. Det er nogle helt unikke, klassiske lokaler, hvor kontrasten til vores moderne produkter bliver ekstra interessant. Vi glæder os til at møde eksisterende og potentielle nye

forhandlere/agenter, samt at få alle de direkte tilbagemeldinger fra vores kunder. Vi satser på FRAMING som en af de vigtigste events, så vi kan komme endnu længere ud i verden med vores produkter”, fortæller Jacob Mohr Hansen, marketingschef for Eva Solo.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 89
Framing Frederiksberg Allé 60 A. · Tlf. 61 62 92 92 www.samirakudskpr.com KIG FORBI ODD FELLOW PALÆET. VI GLÆDER OS TIL AT BYDE ALLE VELKOMMEN DEN  7.-9. JUNI!
Poltrona Frau Mit Østerbro Kultur & Underholdning

FORÅRSFILM I DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF.

Spis godt i vores hyggelige foyer

Luxus veluor stole, 4K True Colour Laser, Dolby Atmos

Mit Østerbro Kultur & Underholdning 90 / Mit Østerbro
LÆKRESTE BIOGRAF TUBORG BOULEVARD 10, 2900 HELLERUP - MOVIEHOUSE.DK
DANMARKS

Kig forbi butikken og se de mange fine tidløse styles. EDIE Østerbrogade 128 Tlf. 31 32 56 30 www.edie.dk
Mit Østerbro Shopping
BLUSE Pris 275 kr. Vejl. 500 kr. HALSKÆDE Pris 175 kr. Vejl. 400 kr. TASKE Pris 300 kr. Vejl. 599 kr.
40 -70%
ÅRET RUNDT
JEANS Pris 450 kr. Vejl. 899 kr. CARDIGAN Pris 450 kr. Vejl. 899 kr.
Mit Østerbro / 91
HØRKJOLE Pris 350 kr. Vejl. 599 kr.

HUSK solbrillen

Foråret og solen har indtaget Danmark og sendt uv-indekset på himmelflugt. Så husk solbrillen! Det er nemlig utrolig vigtigt at passe godt på øjnene i forårssolen. Her kommer tre gode råd, når du skal vælge forårets solbriller – så du er klar til at nyde de mange solrige timer med stil og ikke mindst den rette beskyttelse for øjnene.

3 gode råd når du skal vælge solbriller

Vælg solbriller med uv-beskyttelse, som beskytter dine øjne mod solens farlige uv-stråler. Vær opmærksom på, at mørke glas ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at solbrillerne har uv-beskyttelse

gå derfor altid efter solbriller med CE-mærkning, som garanterer, at solbrillerne overholder kravet om uv-beskyttelse. Husk altid solbriller, når du opholder dig i nærheden af vand og sand, da de begge reflekterer solens stråler, som rammer dine øjne. Brug også solbriller på skyede forårsdage, da uv-strålerne stadig er til stede, selvom solen dækkes bag skyerne. Solen kan nemlig godt trænge igennem på en overskyet dag, og selvom strålingen ikke er lige så kraftig, så kan den alligevel være skadelig.

Kilde: Louis Nielsen

CELINE 2.380 kr. www.mytheresa.com 92 / Mit Østerbro Mit Østerbro Shopping
1.895 kr. www.louisnielsen.dk MARC JACOBS 1.895 kr. www.louisnielsen.dk MIU MIU 2.900 kr. www.miumiu.com MULBERRY 3.000 kr. www.mulberry.com CHANEL 3.050 kr.www.chanel.com
VIVIENNE WESTWOOD
Mit Østerbro / 93
Esplanaden 5 · 1263 Kbh. K · www.deerest.dk ❘ Bryggernes Plads 9B · 1799 Kbh. V
Mit Østerbro Shopping
Hos Deerest finder du et stort udvalg i lækre klassiske designs. Det er selvfølgelig italienske metervarer · Jakkesæt fra 3499 · Altid højeste kvalitet.

A3500I BLENDER

Fra Vitamix · 6.999 kr. www.highonlife.dk

SLIPPERS

Fra Deichmann · 149 kr. www.deichmann.com

COQ10 MULTIVITAMIN

Fra Nature’s Own · 149 kr. www.helsam.dk

EN GOD start på dagen

LINEA MICRA ESPRESSOMASKINE

Fra La Marzocco · 26.000 kr. www.spinchy.com

KIRKEBY HÅNDKLÆDE

Fra FDB Møbler · 249 kr. www.fdbmobler.dk

MORGENKÅBE

Fra Casa Living · 499,95 kr. www.imerco.dk

RAW NORDIC KRUS

Fra aida · 79 kr. www.aida.dk

BOWLS

Fra 42Raw · Fra 109 kr. www.42raw.dk

94 / Mit Østerbro Mit Østerbro Shopping

Hvordan blev din hovedkarakter og heltinde, Duchess, skabt?

Jeg blev inspireret til at skabe Duchess efter at have lidt traumer i mit personlige liv. Da jeg var nitten år, blev jeg overfaldet og stukket ned. Jeg led af PTSD og gennemgik en meget svær tid, og jeg overvejede endda at begå selvmord. Jeg begyndte at skrive, og det var en form for terapi for mig at skabe karakteren Duchess. I bund og grund blev hun skabt, fordi jeg havde brug for hende. Jeg havde brug for at overføre mine egne følelser til en anden person – mine problemer og kampe skulle deles, men jeg følte mig ikke tryg ved at tale om dem. Så jeg satte mig ned og skrev.

Jeg følte mig hjælpeløs, så jeg skrev om en pige, som de fleste havde afskrevet, længe før hun overhovedet havde fået en chance. Hun er stærk, fordi det ville jeg gerne selv være. Jeg følte mig vred, så hun brænder af en slags raseri, der gør det meget svært at elske hende. Jeg følte mig alene. Duchess ved ikke, hvem hendes far er, og det er kun ved at opdage en fjern forbindelse til en kendt kriminel, da hun undersøger sit stamtræ, at hun forhindres i at miste hele sin identitet. Gennem mange år blev Duchess én, som jeg

En imponerende velplottet og velskrevet kriminalroman. Jyllands-Posten Sæsonens sandsynligvis mest rørende og hjertesmerteruskende roman er landet.

Berlingske

tjekkede ind hos en gang imellem. Jeg udviklede hendes historie, efterhånden som mit eget liv ændrede sig. Hun vil altid have en særlig plads i mit hjerte.

De danske læsere elskede Vi begynder med slutningen. Hvad kan de forvente sig af Under de høje Ege?

Under de høje ege følger beboerne i en lille by i Californien tre måneder efter bortførelsen af et barn. Vi møder et varieret cast af centrale karakterer, som alle på en eller anden måde har en forbindelse til det forsvundne barn, men de lever også deres egne liv og har deres egne problemer. Så over en enkelt sommer, skygget af tragedie, møder vi en teenager, der forelsker sig for første gang, en politimand, der er besat af sagen, og barnets mor, som er ved at bryde helt sammen. Meget ligesom i Vi begynder med slutningen, hvor der også er en forbrydelse, som forbinder karaktererne, er det universelle temaer, der er i fokus. Det er en historie om at høre til, om den side af os selv, vi vælger at vise, og om de hemmeligheder, vi gemmer væk. Det er en historie om at komme videre, om de fejl, vi har begået i vores fortid, og om den styrke, det kræver at overvinde dem.

ROMAN ALPHA CHRIS WHITAKER Forudbestil hos Saxo og spar 15 % Kommer til maj FOTO: © DAVID CALVERT PHOTOGRAPHY
Hun vil altid have en særlig plads i mit hjerte
En fuldstændig fremragende american noir thriller.
Brug koden CHRIS15
Koden kan ikke kombinere med andre koder. Den giver ikke automatisk fri fragt og kan ikke bruges, hvis du i forvejen får Saxo Premium-fordelspris. Koden gælder frem til 17/5.

Peter Koldby skriver...

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter har boet på Østerbro med sin familie i mere end 20 år og er indehaver af optikerforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i mere end 17 år. Desuden er Peter en aktiv deltager i Østerbros lokale detailhandelsmiljø og har en stærk passion for bydelens udvikling.

En forårsbebuder

Kalenderen fortæller os at foråret er begyndt. Vi går mod lysere tider. Det tror jeg på. I fællesskab skal vi sikre den lokale detailhandel ved at huske at bruge butikkerne. Forårsvarerne er ankommet og butikkerne bugner af lækre varer. Så det er bare med at komme ud. På Østerbro har vi oplevet at flere butikker har opgraderet og udvidet deres lokaler.

Den fantastiske herretøjsbutik GOODS på Østerbrogade, har overtaget nabobutikken og åbnede for få uger siden op for en større butik i international klasse.

Æstetikken, kvaliteten og håndværket forenes smukt og hver detalje er fuldstændig gennemtænkt. Når man taler så meget om oplevelserne i de fysiske butikker, kan man her se et stjerneeksempel på hvordan det skal udføres.

På Sankt Jakobs Plads er det også sket noget nyt. Efter et grotesk forløb, har den succesfulde franske restaurant Le Saint Jacques endelig fået tilladelse til at udvide lokalerne til også at omfatte hjørnelokalet som tidligere husede Flying Tiger. Menukortet er det samme, men restauranten er nu udvidet med flere siddepladser både indenfor og udenfor.

Til sidst i rækken har jeg lidt ananas i egen juice, eftersom min lille optikerbutik, Koldby Optik også har udvidet og overtaget nabobutikken. Vi har udvidet, så der er blevet plads til et større brillesortiment og opgraderet på vores synsprøveudstyr.

Jeg kan nu yderlige fortælle, at vi i løbet af foråret, åbner en lille butik i vores tidligere lokaler. Du kan følge med på butikkens instagram, når vi afslører hvilken type butik vi supplerer vores nuværende butik med.

Ud over de nævnte butikker, er der åbnet en del nye butikker siden sidst, så oplevelserne og butikkerne er klar.

Det håber jeg også du er...

Restaurant Le Saint Jacques

Sankt Jakobs Plads

GOODS

Østerbrogade 44

Koldby Optik

Østerbrogade 108

96 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Koldby skriver

Nye butiksåbninger siden sidst

Stacy´s Diner

Så er der amerikansk diner på Østerbro · Trianglen 4

Krystal.dk

Smukke krystaller i smukke omgivelser · Østerbrogade 88

Jord til Bord

Bæredygtige lokale fødevarer i højeste kvalitet Øster Farimagsgade 69

Karmamia

Skandinavisk design i eksotiske materialer Østerbrogade 96

Tips fra sidegaden

Mesoestetic

Nu kan du få de lækre professionelle mesoestetic® behandlinger på Østerbro · Nordre Frihavnsgade 31

Smut en tur til Viborggade. Her ligger en helt fantastisk butik. Det er helt klart en nichebutik med produkter af bedste kvalitet. Butikken signalerer britisk kvalitet og æstetik og har et utroligt lækkert sortiment. Victoria´s · Viborggade 10

Mit Østerbro / 97 Mit Østerbro Koldby
skriver

IP-SUPPORT · 11 år Østerbro

IP-Support har siden 2012 hjulpet med IT-Sikkerhed og hosting på Østerbro.

Vi leverer professionel IT-support og Hosting-tjenester med fokus på IT-sikkerhed. Prøv nogle af vores fleksible supportløsninger og Hosting-tjenester, der giver dig mulighed for at koncentrere dig om dagligdagen og det sjove, mens vi hjælper med jeres IT-behov.

Er din computer renset for virus og malware?

De skrappeste malware & virus er ofte udspekuleret og kan blandt andet frakoble virksomhedens sikkerhed og antivirus som en del af et angreb.

IP-Support tilbyder professionel antivirus- og malwarerensning og en bred vifte af sikkerhedsprodukter og services.

Hostet IT-sikkerhed & Backup

Nem og simpel backup af computer eller server, hvor data placeres i vores europæiske datacentre. Backup udføres dagligt og ugentligt med 28 dages gendannelsestid. Alle data krypteres.

IP-Supports medarbedere er Veeam VMCE-certificeret.

Bitdefender Endpoint sikkerhedspakke

Bitdefender Endpoint sikkerhedspakke beskytter og reducere din eksponering for cyberangreb og vira. IP-Support leverer med Bitdefender Endpoint sikkerhed i topklasse.

Bitdefender Endpoint beskytter og sikrer forskelligartede miljøer, som Vindows, Mac, Linux og Android.

Keeper – Password Manager

IP-Support tilbyder Keeper Security som en sikker løsning til opbevaring afkodeord på både PC og Mac, iPhone og Android. Løsningen har blandt andet 2-faktorbeskyttelse.

Keeper Security password manager er til virksomheder og private. Keeper er en af de ældste adgangskodemanagere der findes.

IT-Support & Hosting Jagtvej 208 | 2100 København Ø | Tlf. 60 53 61 10 | www.ip-support.dk
Mit Østerbro
98 / Mit Østerbro
Book din lejebil på enterprise.dk INDTIL MAJ 15% RABAT BRUG KODEN: DNKHA14 NÅR KOMMER TÆTTERE PÅ SOMMEREN

Smertefys på Østerbrogade

Her bliver dine smerter taget alvorligt

Døjer du med ondt i ryggen, eller har du pludselig fået hold i nakken? Lider du af kroniske smerter eller smerter, der måske er opstået ud af det blå? Så kan Smertefys på Østerbrogade hjælpe. En lille klinik for fysioterapi med stor ekspertise i smerter.

Vi kan alle blive ramt af smerter i en eller anden udstrækning i kortere eller længere perioder. De kan opstå, fordi vi kommer til skade eller overbelaster kroppen unødigt – men de kan også opstå, uden at der er en umiddelbar forklaring på det. Nogle smerter går over af sig selv, men der kan opstå situationer, hvor der kan være behov for at få professionel hjælp for at komme af med – eller mindske – sine smerter. For eksempel fra en fysioterapeut.

Hos Smertefys er man eksperter i smerter. Teamet består af i alt 4 fysioterapeuter – inklusiv manden bag klinikken

“Vi slog dørene op i marts 2021 og har på de to år, der er gået, allerede hjulpet en masse mennesker af med deres smerter,” fortæller Thomas, og han fortsætter:

“Særligt inden for netop smerter er vi utroligt stærke. Både jeg og mine kolleger har alle enten relevante kurser eller en master inden for smerter og smertevidenskab, da det er et område, der optager os meget.”

Evidensbaseret behandling

Man er altså i de bedste hænder, hvis man tager trappen op til Thomas og hans kolleger for at få has på smerterne.

100 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Velvære
Af: Rikke Kokholm - Mit Østerbro Foto: Dan Møller Thomas Søgaard Vain, der ud over at være indehaver af Smertefys også er uddannet fysioterapeut med en master i smertevidenskab.

UD OVER FYSIOTERAPI TILBYDER SMERTEFYS

også massage samt individuel træning i deres flotte træningssal. Og står du med et akut problem, kan du få hurtig hjælp med akut fysioterapi, der sikrer dig en tid inden for blot 48 timer. Enten på den hyggelige klinik på Østerbrogade eller hjemme hos dig, hvis der er behov for det.

“Vi starter altid med en grundig undersøgelse og analyse af patientens bevægelighed, muskler og led, og spørger naturligvis også ind til, hvilke problemer og symptomer han eller hun oplever. Måske er der en skade, der giver smerterne, måske fejler vævet ingenting, men der er alligevel smerter. Alt det bliver vi klogere på her, og ud fra det vælger vi et behandlingsforløb, der både kan bestå af behandling på briksen og massage samt individuel træning.”

Behandlingsforløbet tilpasses individuelt, og tager så vidt muligt altid udgangspunkt i den nyeste forskning. Derfor starter enhver behandling oftest også med den behandling, der er mest evidens for i den givne situation. Virker det ikke, går man videre til den næste metode. Det sparer ikke alene

en masse tid, men er også med til at sikre patienten hurtigere resultater.

Altid i trygge hænder

Ud over at bruge den seneste viden og forskning på klinikken, gør man sig også meget umage med at skabe trygge rammer for patienterne.

“Har man for eksempel ondt i ryggen eller lænden, kan det gøre ondt at bøje sig forover, og så kan man godt ende med at blive lidt bange for at lave netop den øvelse og undgår det allerhelst, for det gør jo ondt!

Her er det vores opgave at tage brodden af det ‘farlige’ og prøve sammen med patienten at lave de bevægelser, uden at fremprovokere den ubehagelige smerte, og derved give dem bevægeglæden tilbage og troen på, at det hverken er farligt eller ødelæggende for dem,” forklarer Thomas.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 101 Mit Østerbro Velvære
Smertefys Østerbrogade 45, 2th · 2100 København Ø, 2.th · Tlf. 60 73 90 10 · www.smertefys.nu

OUVERTURE

VANDBASERET

· HUDVENLIG - UDEN ALKOHOL · FUGTGIVENDE

OUVERTURE er med sin magiske duft begyndelsen på et helt nyt eventyr i Beauté Pacifique. OUVERTURE er en unik, vandbaseret parfume med hudplejende egenskaber. Med sin helt unikke formel bærer OUVERTURE de dejligste duftnoter frem af forstøvet vand, så man helt undgår at bruge udtørrende opløsningsmidler som alkohol. På den måde kan man dufte dejligt og samtidig passe godt på huden. Den elegante duft er sammensat af elementer fra blomster og frugter med et strejf af vanilje. OUVERTURE tilfører også helt unikt huden mere fugt og giver en silkeblød fornemmelse samtidig med, at duften fastholdes. Vi anbefaler påføring direkte på huden med en afstand på ca. 15-20 cm. 30 ml flaske 299 kr. 50 ml flaske 449 kr.

EAU DE TOILETTE NYHED
BEAUTE-PACIFIQUE.COM

Oplev den luksuriøse frysende lykkefølelse på din egen krop. Du træder ud høj på energi og med fornyet overskud. Du har måske allerede set videoer af kendte skuespillere og berømte atleter, der aktivt bruger cryoterapi i hverdagen. Nu har du også chancen for at opleve den smertereducerende og luksuriøse frysende lykkefølelse med cryoterapi. Kroppens overflade bliver udsat for lave temperaturer i 3 minutter, og dermed udnyttes kroppens naturlige processer til at skabe smertelindring, sundhed, velvære og skønhed.

CRYOSAUNA

Fornyet energi og velvære Luksuriøs frysende lykkefølelse. En oplevelse der styrker og fornyer dit velvære, sundhed og energi.

Forbrænder 400–800 kalorier Sætter gang i blodomløbet og forbrændingen. På én behandling kan du forbrænde 400-800 kalorier.

Forbedret nattesøvn

Dejligt energiboost og ren afslapning, og nydelse, der gør du får bedre søvn.

Mindsker led-og kropssmerter

Forbedrer din restitution, og dine led bliver stabiliseret. Smerter bliver reduceret, og din helingsproces vil blive accelereret.

Anti aging effekt

Øger sammentrækningen af dine blodkar, hvilket får huden til at føles strammere og mere tonet. Reducerer træthed og stress

Giver en følelse af bedre humør, mere energi og overskud.

Nyhed: CRYO FACEGLOW

Cryo Face Glow Treatment er La Concordias nye ansigtsbehandling, som effektivt kickstarter hudens kollagenproduktion.

5 behandlinger 1.999 kr.

Normalpris 2.499 kr.

Mit Østerbro / 103 Mit Østerbro Velvære
Forkæl din krop i Danmark bedste Cryosauna – på både sikkerhed og performance
INTROTILBUD 3 behandlinger 999 kr. · Normalpris 1.499 kr. Malmøgade 2, kld.tv. · 2100 København · Tlf. 61 22 22 97 · Laconcordia.dk
INTROTILBUD

gode kontorøvelser til pausen

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et lille og effektivt program til dig, som du kan lave i dine pauser på din arbejdsplads. Det er vigtigt, at holde kroppen i gang med små øvelser og variationer, du får her 6 nemme øvelser der på 10 minutter træner, opbygger og smidiggør din krop.

Programmet finder du også på Instagram, hvor jeg uddyber øvelserne og teknikken meget mere. Kontakt mig på mail for træningsforløb: kaufitraining@gmail.com

1

ROTATIONSØVELSE

Sådan gør du: Placér venstre hånd på højre lår, højre hånd på kanten af dit skrivebord, mens du kigger over højre skulder. Hold positionen i hver side i 30 sekunder – arbejd dig ind og ud af selve strækket ved hjælp af din vejrtrækning. ★ God for rygsøjlen.

2

SIDDENDE CORE CRUNCH.

Sådan gør du: Sid på kanten af din kontorstol, og hold på siderne af stolen. Saml knæene og løft benene op til brystet i små vip, mens du bruger din vejrtrækning.

★ Stærk mave.

3

UPRIGHT ROW

Sådan gør du: Placér elastikken rundt om fodled. Før dine albuer op mod loftet, mens du spænder i maven og holder dine skuldre væk fra ørerne.

★ Du styrker forreste del af dine skuldre

4

taljen, underarmen vandret og overarmen tæt til kroppen. Udad rotere din venstre skuldre, mens du trækker elastikken vandret ud til venstre side og puster ud.

★ Fokus på bevægelsen sker i skulderled.

6

RUND RYG MED ELASTIK

Sådan gør du: Sid på kanten af din kontorstol. Start med at holde din elastik bag om ryggen, så elastikken er spændt. Spænd op i maven og ret dig op. Pust ud og rund i ryggen og træk dine arme foran dig, som du ville gøre, hvis du skulle lave verdens bedste og længste kram. Træk vejret ind, og ret dig op igen. ★ Jo strammere elastik, jo hårdere bliver øvelsen.

5

SKULDERSTABILISERENDE ØVELSE

Sådan gør du: Sid på kanten af din kontorstol. Hold et godt greb i elastikken med din højre hånd. Venstre albue i

BUE OG PIL

Sådan gør du: Hold elastikken i udstrakt arm foran kroppen (som det var en bue og pil). Stram elastikken ved at føre armen bagud samtidig med at du drejer let i overkroppen, indtil albuen peger ret bagud. Hold stillingen nogle sekunder og slip langsomt tilbage til udgangsstillingen. Gentag øvelsen med modsat arm.

★ Fokus på stærke og spændte håndled

Rigtig god fornøjelse

Kærlig hilsen Christina Kaufi

104 / Mit Østerbro Mit Østerbro
Velvære
6
Af: Christina Kaufi Vang · Foto: Dan Møller CHRISTINA KAUFI VANG · @kaufi.training
Mit Østerbro / 105 Mit Østerbro
Tøj venligst udlånt af hummel SS23 www.hummel.dk / Smartwatch: Garmin Forerunner 265S / Træningselastikker: FLE XVIT Bands Følg mig på på Instagram @kaufi.training 1 2 3 4 5 6
Velvære

Mit Østerbro

STACY'S

NY ELEVATOR i herskabslejlighed

Spar penge med REMA 1000

Elektroniske låse fra SESAM er fremtiden

NAPOLITANSK

PIZZA på Østerbro

NYHEDSBREV

TEMA

Smag på byen

Bolig i byen Velvære Alarm & Sikkerhed

SigneLindkvist

FÅ ENDNU MERE UD AF DIN BY MED VORES NYHEDSBREV

Mit Østerbro opruster på den digitale front – og du kommer i centrum. Kort efter udgivelsen her, går vi nemlig i luften med vores første nyhedsbrev. Her vil du hver måned kunne læse endnu mere om, hvad der rør sig i din bydel. De første 500, der tilmelder sig, deltager automatisk i en konkurrence, hvor du bl.a. kan vinde biografbilletter til hele familien og gavekort til lokale spisesteder. Hold godt øje med os på Instagram og Facebook, eller tilmeld dig på mitoesterbro.dk/nyhedsbrev

De bedste østerbrohilsner, Rune Djurhuus

106 / Mit Østerbro
27
FEBRUAR 2023
NR.
·
Børn i byen / Favoritter / Opskrifter / Nyhedsbrev / Velvære / Kørekort / Shopping DINER åbner på Trianglen
● GRATIS
Mit Østerbro
Mit Østerbro
Tilmeld dig nu og vind fede præmier!

DEN SIDSTE AFSKED KAN IKKE GØRES OM…

Lad os sammen finde frem til, hvordan afskeden med et kært menneske bliver rigtig for dig. Vi ved, det er vigtig at blive mødt med tid, nærvær og empati i den ofte helt uvante situation, man står i ved et dødsfald, og vi hjælper dig med råd og vejledning og ordner de nødvendige papirer.

Frank · Solvejg · Mette

Mit Østerbro / 107 Mit Østerbro
Begravelsesforretningen Den Sidste Rejse v/Solvejg Ritzau Ndr. Frihavnsgade 34 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 35 26 29 19 info@densidsterejse.dk · www.densidsterejse.dk

SAINT

VED SAMLET KØB AF 2 BRILLER MED STYRKEGLAS BETALES KUN FOR DEN DYRESTE. Tilbuddet er personligt og kan ikke deles af flere eller kombineres med andre tilbud og rabatter, herunder ikke Fast Lavpris briller og Junior briller. ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65
KAN VÆLGE BRILLER FRA BL.A.
/ ARMANI / RAY-BAN ® / NINA RICCI
VÆLG 2 BETAL FOR 1 DU
GUCCI
LAURENT
OAKLEY
CHOPARD
/
/
/ MULBERRY TOM FORD / PRADA / DIOR / ESCADA / PERSOL®
DU FINDER DET STØRSTE UDVALG HOS THIELE
BOSS / POLICE / ZADIG & VOLTAIRE
TIL 50% PÅ HELE KØBET
DAG 7. MAJ
ALLE SOLBRILLER -20% OP
SIDSTE