Mit Østerbro nr 27 Februar 2023

Page 1

Mit Østerbro

STACY'S DINER

åbner på Trianglen

NY ELEVATOR i herskabsejendom

Spar penge med REMA 1000

Elektroniske låse fra SESAM er fremtiden

NAPOLITANSK

PIZZA på Østerbro

TEMA

Smag på byen

Bolig i byen

Velvære

Alarm & Sikkerhed

SigneLindkvist

NR. 27 · FEBRUAR 2023 Børn i byen / Favoritter / Opskrifter / Nyhedsbrev / Velvære / Kørekort / Shopping
● GRATIS

Nyhed! Bæredygtige trægulve med en ultra-mat overflade

Vi lancerer nu Grace - et Svanemærket ultramat-lakeret trægulv som kombinerer det naturlige udseende fra et olieret gulv med et lakeret trægulv som er let at vedligeholde.

Takket være et nyt patenteret laksystem bevarer Grace sit matte udseende uanset lysforholdene. Gulvets overflade er børstet for at fremhæve træets naturlige årringe og karakter. Kollektionen består af 12 gulve i varme, silkebløde nuancer.

Oplev Tarketts nye kollektion af bæredygtige trægulve og få masse inspiration på Tarkett.dk

Drop ventetiden og brug tiden på det vigtige

Ventetiden er ovre. Nu kan du lave te, koge pasta, skolde skærebrættet eller gøre flasken klar til baby i én arbejdsgang - helt uden at skulle vente. Silhouet Instant kombinerer en klassisk vandhane og en kogende vandhane i ét stilrent, sikkert og brugervenligt design. Et designstatement, der giver karakter til både klassiske og moderne køkkener.

Instant awakening

New Silhouet Instant

Tilbud til de kaffetørstige

Du får lige nu ½ års gratis forbrug af kaffe, hvis du køber din Silhouet Instant på billigvvs.dk

Find mere inspiration her: damixa.dk/silhouet-instant

Mit Østerbro

Husk at bruge dit kvarter

Er der noget, de seneste års begivenheder har vist os, så er det, at husker vi ikke at bruge de lokale forretninger, så forsvinder de. I denne udgave af Mit Østerbro slår vi et slag for vores lokale spisesteder, som er fuld af dygtige madentusiaster, der brænder for den gode madoplevelse. Du kan bl.a. møde de to helt nye spisesteder Otto Pizza og Stacy’s på Trianglen. Find din helt egen lokale spiseguide i temaet Smag på byen – og brug fx vinterferien til en lokal og velsmagende oplevelse.

Vi har besøgt Tv- og radiovært, cirkusprinsesse, skuespiller og altid positive Signe Lindkvist i hendes smukke domicil på Østerbro. Læs historien, hvor Signe bl.a. fortæller om hendes podcast Sitter, og om hvordan hun endte på det fornemme Østerbro.

Som altid slutter vi Mit Østerbro af med fokus på vores Velvære – find inspiration til yoga og skønhed, og få motionsfif fra Christina Kaufi.

Til sidst vil vi gerne slå et slag for den digitale side af dette lille lokale magasin. Følg med i dit lokale kvarter og få inspiration til, hvordan du kan (huske at) bruge dit kvarter på Mit Østerbro’s Instagram og Facebook – hvor du i øvrigt i nær fremtid kan tilmelde dig vores nye Mit Østerbro nyhedsbrev.

Rigtig god læselyst og god vinterferie. Vi ses i april til forårsudgaven – indtil da: nyd de lidt længere og lysere dage.

Pas på hinanden

Chefredaktør Martin Andersen

Redaktion

Martin Andersen

Lars Graabek

Kristian Shaw-Mathiassen

Peter Koldby

Rune Djurshuus

Foto

Dan Møller

Layout & grafik

Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk

Tryk & distribution Tryknet

Annoncering

Martin Andersen

Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk kristian@mitoesterbro.dk

Digital www.mitoesterbro.dk

Facebook: Mit Østerbro

Instagram: mitoesterbro

Forsidefoto Dan Møller

Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk

Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Mit Østerbro
6 / Mit Østerbro
29 / Signe Lindkvist 64 / reolREOL
34
88 / Christina Kaufi / Mejlshede 44 / Stacy's Diner 24 / Søernes trafikskole
82
48 / Otto / Cosmecare

Man har altid et valg

„I min nye krimi Forsoneren er fraværende fædre og hvad dette gør ved sønner og mænd helt centralt. Jeg ville udforske og spejle det spørgsmål fra forskellige vinkler. Vi er så knyttede til vores barndomsminder, og det kan virke mærkeligt at voksne mennesker er så plagede af hvad der skete dem som børn. Og samtidigt har man altid et valg – du kan ikke ændre din fortid, men du kan selv påvirke din fremtid.“

– Interview med Selma Stories

VIVECA STEN er en af Sveriges mest populære krimiforfattere. Mordene i Åre-serien har samlet set solgt over 400.000 eksemplarer i Sverige.

Når spænding og relationsdrama går hånd i hånd

SÅDAN SPARER DU PENGE PÅ DINE INDKØB

Inflationen har ramt os alle og har blandt andet medført højere fødevarepriser. Derfor er det vigtigt at handle sine dagligvarer med økonomisk omtanke, som man kan gøre det med stor fordel i den lokale discountbutik

REMA 1000.

Her kan man nemt få et overblik over deres priser på enten hjemmesiden shop.rema1000.dk eller via tilbudsavisen, som man kan få leveret i postkassen, tage et eksemplar af i butikken eller få tilsendt én gang om ugen som mail.

”Vores leveomkostninger er over en kam steget voldsomt det seneste år. Vi er alle som forbrugere blevet ramt og kan kigge ind i en privatøkonomi, der er under pres. Der skal findes mange tusinde ekstra kroner frem om måneden for at kunne betale de voksende udgifter. Hos REMA 1000 fokuserer vi på holdninger omkring økologi og andet, men vi ønsker også at bidrage til, at man kan spare nogle penge på sine indkøb. Det kan man blandt andet gøre ved at være opmærksom på de gode tilbud

Mit Østerbro
8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro Foto: REMA 1000

og ved at vælge dem, når man er i butikken. Her er en del penge at spare,” forklarer Anders Jensen, indkøbsog marketingdirektør i REMA 1000. I den forbindelse fremhæver han, at man hver uge kan få sendt aktuelle nyheder fra REMA 1000 samt tilbudsavisen i sin indbakke, hvis man tilmelder sig via rema1000.dk/aktuelt/nyhedsbrev

Madplan baseret på tilbudsavis

I forhold til planlægning og at spare penge kan man gå ind på REMA 1000s hjemmeside – rema1000.dk – hvor der er en madplan med en masse gode opskrifter. I appen er der en rigtig god og opdateret indkøbsliste, som man også kan dele med sin familie.

”Vi har også indgået et samarbejde med Mambeno, der er nogen af Danmarks bedste til at lave madplaner til børnefamilier. Med Mambeno-app'en, der er stiftet af Morten Resen, får man hver uge madplaner, der er lavet ud fra den aktuelle tilbudsavis fra REMA 1000. Med app'en kan man altid købe ind til 5 x aftensmad til fire for under 400 kr. ex. basisvarer. På den måde kan man spare en masse penge på sit madbudget og i øvrigt få leveret alle varer til døren fra sin lokale REMA 1000.

Se mere på mambeno.dk

Bekæmper madspild

Et andet fokusområde i forhold til at spare penge er madspild. Her sælger discountkæden ofte mad i mindre størrelser, som passer til forbruget, så man ikke behøver at smide mad ud. Brød og kød sælges eksempelvis i mindre størrelser, og man kan købe todelt pålæg, så man kun åbner halvdelen ad gangen og kan få brugt det hele. Desuden har REMA 1000 ikke flerstykspriser.

2-rums emballagen er med til at mindske madspild.

”Vi opfordrer også folk til ikke at købe mere, end de har brug for. I 15 år har vi haft et samarbejde med organisationen Stop Spild Af Mad, og på madspild. rema1000.dk deler stifter Selina Juul god inspiration til, hvordan man undgår at smide ud samt en masse gode opskrifter på, hvordan man bruger sine madrester klogt for at begrænse spildet,” fremhæver Anders Jensen.

I REMA 1000s frugt- og grøntafdeling behøver man ikke købe 10 æbler, pærer eller bananer, men kan nøjes med det antal, man har brug for. Desuden kan udvalgte grøntsager købes på vægt, så man ikke køber flere end nødvendigt.

Mit Østerbro PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9
REMA 1000 Se mere på rema1000.dk

Pas godt på dine øjne med jævnlige synstest

Det er vigtigt at få undersøgt synet regelmæssigt, lyder rådet fra indehaver og chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbrogade Haider Alzahawe. Det kan nemlig gå ud over livskvaliteten, hvis dit syn ikke er skarpt, og visse øjensygdomme kan komme snigende, uden du opdager det

Af: Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Hvornår har du sidst fået foretaget en synstest med sundhedstjek? Er det mere end to år siden, så er der grund til at overveje et besøg hos optikeren. Jævnlige synstest kan nemlig vise de små forandringer i synet, du ikke selv mærker. Og afsløre tegn på øjensygdomme, før de gør skade på synet.

Hos Louis Nielsen Østerbrogade oplever personalet, at kunderne er blevet mere bevidste om betydningen af regelmæssige synstest.

Ligesom at gå til tandlægen

“Mange tænker på deres optikerbesøg på samme måde som tandlægebesøget”, forklarer Haider Alzahawe, som er chefoptiker hos og medejer af butikken. “Du passer på øjnene – og tænderne – ved at få dem undersøgt regelmæssigt af autoriserede fagpersoner,“ siger han.

Mit Østerbro 10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Indehaverne af Louis Nielsen Østerbrogade, Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe, byder indenfor til en synstest med sundhedstjek i butikken på Østerbrogade 35.

Det er dog ikke alle, der har fået øjnene op for det vigtige i at få undersøgt synet jævnligt. En undersøgelse, som Voxmeter har lavet for Louis Nielsen i efteråret 2022, viser, at fire ud af ti danskere ikke går til optikeren hvert andet år som anbefalet.

“Vi har stadig lidt arbejde at gøre med at fortælle danskerne, hvor vigtigt det er at få undersøgt synet med jævne mellemrum,” siger Haider Alzahawe.

Forkert styrke kan give hovedpine

Synet ændrer sig over tid, og ikke alle opdager, at de er blevet dårligere til at se. Men går du rundt med en forkert styrke i dine briller, eller har du nedsat syn uden selv at vide det, kan det blive en gene for dig. Du kan for eksempel få spændingshovedpine og have svært ved ting i dagligdagen.

“Vi ser faktisk en del kunder, der har nedsat syn, uden at de selv havde det på fornemmelsen. Det kan briller eller kontaktlinser afhjælpe. Bagefter kan de godt se, at de har haft hovedpine eller svært ved at se bogstaverne på skærmen eller i bogen,” fortæller Haider Alzahawe.

Undersøger for tegn på øjensygdomme

Der ligger mere i en synstest end blot at måle styrken på øjnene. “Ved vores synstest måler optikeren ikke udelukkende, hvor godt du ser. Den indeholder også et sundhedstjek, hvor du får målt trykket i øjet og taget et digitalt foto af nethinden. Er det relevant, laver vi en synsfeltscreening,” fortæller chefoptikeren og fortsætter:

“Vi kigger primært efter forandringer i nethinden, der kan være tegn på de mest almindelige øjensygdomme såsom grøn stær og aldersrelateret makula degeneration, også kaldet AMD,” siger han.

Grøn stær kan komme snigende uden, at du selv mærker noget. “Grøn stær mærker du ofte først selv, når synet har taget varig skade. Men tidlige tegn på sygdommen kan vi opdage i vores synstest med sundhedstjek og hjælpe dig videre til øjenlæge, inden synet tager skade,” fortæller Haider Alzahawe.

Louis Nielsen anbefaler at få undersøgt synet forebyggende hvert andet år, medmindre andet er aftalt med optiker eller øjenlæge.

laves som almindelige briller eller som solbriller med farvede glas. Det samme gælder for de resterende 1100 brillestel hos Louis Nielsen på Østerbrogade.

NYE DESIGNERSTEL I BUTIKKEN

Ud over butikkens synsprøverum er udstillingen af brillestel også et besøg værd. Her er mange nyheder fra Louis Nielsens forskellige designerbrands.

“Vi har lige fået nye stel fra Viktor&Rolf, som allerede er meget populære her til foråret. Derudover er vores eget mærke LUXe, som er lavet af biobaseret acetat og delvist genanvendt metal også meget efterspurgt,” fortæller butikschef Ronni Rasmussen.

Alle stel fås som solbriller

Alle brillestel hos Louis Nielsen kan laves til solbriller – med eller uden styrke.

“Vi har i alt mere end 1100 stel på hylderne, så vi kan altid finde et, der passer,” siger Ronni Rasmussen med et smil og slår fast:

“Hvis synstesten viser, at du har brug for nye briller eller kontaktlinser, sørger vi for, at du får netop det, der passer til dig, din stil og dine behov.”

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11

SNEAKERS

12 / Mit Østerbro Mit Østerbro Shopping
· 6.000 kr. www.dahlman1807.com City CHIC
· 299 kr. www.deichmann.com
· 950 kr. www.dahlman1807.com
KOP 250 kr. www.spinchy.com
Westwood · 1.895 kr. www.louisnielsen.dk
· 5.200 kr. www.christinebukkehave.dk
TASKE
TASKE
BÆLTE
TO-GO
SOLBRILLER Vivienne
ØRERINGE
· 349 kr. www.deichmann.com

Vores modeller har igen løbet stærkt. Stærkt som Gazeller.

BASIC CPH er Danmarks største model- og skuespillerbureau med over 32 års erfaring.

Vi arbejder med diversitet, kvinder, mænd, børn, sportsmodeller m.m.

KIDS • SPORT • PROFESSIONELLE • SKUESPILLERE • PLUSSIZE • HÅND & KROP SONDERAGENCY.DK en del af BASICCPH.COM
Mere end 6.500 ansigter –Børsen Gazelle 2022

Kvalitet hele vejen rundt

Brillebutikken Democratic Eyewear på Østerbrogade sælger kvalitetsbriller til særdeles fair priser. Selv om deres priser ligger et godt stykke under konkurrenternes, har brillekæden høj kvalitet i alle led lige fra synstesten, over stellene og glassene til servicen. Samtidig har de et meget gennemskueligt fastpriskoncept, så man som kunde ved, hvad brillerne helt eksakt koster, inden man går på jagt efter sine ønskebriller.

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro

Hos Democratic Eyewear kan du få foretaget en synstest af en af deres mange dygtige og professionelle optikere. Med en synstest kan de vurdere, hvilke udfordringer der er med synet, hvilken styrke man skal bruge og samtidig give et sundhedstjek af øjnene.

“Vi har fra starten haft som princip, at vi vil have kvalitet i alle faser af brillekøbet. Det har, sammen med fair priser for designerbriller, givet stor succes. Vores synstestudstyr indeholder den nyeste og mest avancerede teknologi inden for området. For eksempel analyser af synet ved hjælp af wawefront-teknologien, der består af kunstig intelligens.

Det gør, at vi får et mere detaljeret billede af synsfejlen end ved en almindelig synsundersøgelse. Vi fotograferer og skanner øjets nethinde med specialiserede kameraer, der gør, at vores synstest er på et virkeligt højt niveau,” siger Stig Hansen, der er optiker og Partner i Democratic Eyewear.

Masser af high-end brands

Brillekæden, der har butikker på Østerbrogade, Gl. Kongevej, Lyngby Hovedgade og i Odense, fører en række high-end brands som Tom Ford, Massada, Oliver Peoples, Cutler and Gross, Miga m.fl. Brillerne kan alle fås som solbriller uden merpris og leveres selvfølgelig med tyndeste glas og alle overfladebehandlinger, man kan lægge ind i brillen, uden at det koster ekstra.

“Vores egne briller emmer også af kvalitet. De har et lækkert skandinavisk design og er blandt andet lavet af italiensk acetat og med tysk producerede hængsler. Der er tre års garanti på vores coatning, hvilket ikke er noget, alle optikere tilbyder. Der er altid to måneders tilvænningsgaranti på briller med flerstyrkeglas. Det vil sige, at hvis man ikke kan vænne sig til brillerne inden for de to måneder, bytter vi til et hold briller, altså en læsebrille og en afstandsbrille,” oplyser Stig Hansen.

HOLDER PRISERNE NEDE

Selv om inflationen for tiden er skyhøj, er Democratic Eyewears priser ikke steget siden brillekæden gjorde sit indtog på Østerbrogade for mere end tre år siden.

“Faktisk kan man sige, at vi holder priserne kunstigt nede. Vi har valgt, at vores kunder kan få briller til nøjagtig samme priser, som da vi startede. Det gælder det hele: synstest, stel, tyndeste glas, bredeste læsefelt med mere,” siger Stig Hansen.

Prisen for eksklusive designerbiller fra eksempelvis Tom Ford spænder fra 3.995 med enkeltstyrke glas til 5.995 kr. med flerstyrkeglas. For Democratic Eyewears egne briller er prisen kun 995 kr. for briller med enkeltstyrke, mens de koster 2.995 kr. for flerstyrkeglas. Fælles for alle briller er, at prisen omfatter det hele.

“Alt er klart og tydeligt markeret med priser alle steder i butikken. Desuden er for eksempel antirefleks behandling og hærdning af glasset med i prisen. Synstesten er som nævnt også med i prisen, og vi har fået utrolig god respons på begge dele,” konkluderer Stig Hansen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15 Mit Østerbro
Democratic Eyewear · www.democraticeyewear.com Østerbrogade 54 · Tlf. 39 29 21 00 · Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · Lyngby Hovedgade 35 · Tlf. 51 33 00 28

Den som Dræber – Fanget i mørket

Tredje sæson er landet på Viaplay. Vi får igen lov til at følge Louise Bergstein der kæmper med den PTSD der er opstået efter sidste sæsons traumatiske hændelser. Hun har mareridt om en mand, der følger efter hende, og vil gerne hurtigst muligt tilbage til sit arbejde. Samtidig kæmper hun igen for at hjælpe politiet med at komme ind i mindsettet på en ny morder.

VIELSKERSERIER.DK anbefalinger til vinterferien

1923

Denne serie er en spin-off til Yellowstone. ’1923’ foregår, ligesom dens forgænger, i et Westers-univers.

I serien følger vi en familie kaldet The Duttons. Serien foregår mere specifikt i Montana, og handler om kriser og komplikationer der foregår på familiens ranch. Serien kan ses på TV 2 Plays SkyShowtime.

Copenhagen Cowboy

I denne serie møder vi Miu. Miu er en kvinde der efter sigende bringer held. En ældre kvinde, fra den kriminelle underverden, drømmer om at blive gravid. Hun opkøber Miu, for at hendes held kan hjælpe kvinden med at trodse sin alder og alligevel undfange. Da det ikke går som forventet, bliver Miu sendt videre til et bordel, som hun i stedet skal arbejde på. ’Copenhagen Cowboy’ kan streames på Netflix.

16 / Mit Østerbro
Foto: Netflix Foto: Viaplay
Mit Østerbro Serier
Foto: James Minchin III / Paramount+ / SkyShowtime
3
Vielskermedia.dk er stedet, hvor du finder anmeldelser, anbefalinger og guides til de serier, du skal kaste dig over på streamingtjenesterne. Få stifter af vielskerserier.dk Kim Sørensens top 3 anbefalinger her.
serier du kan kaste dig over

RIGTIGT MANGE TING FORSVINDER MELLEM HÆNDERNE PÅ OS

Body S|D|S er en behandlingsform, der gør krav på sin helt egen kategori.

Den forener massage og viden om bevægelsesapparates fysiologi og sygdomme.

Den renser. Blødgør. Genopretter. Reparerer.

Går i dybden. Fysisk og mentalt.

Vægter åndedræt og sind.

Den er ingen mirakelkur. Den giver ingen utroværdige løfter.

Men dens resultater gør, at den er på hastig fremmarch.

I dag er Body S|D|S tilmed en efterspurgt og velrenommeret uddannelse.

Ønsker du behandling, findes vi på Øster Allé.

Samt i autoriserede klinikker landet over.

Ring på 33 32 30 90 eller gå ind på body-sds.dk og læs mere.

body-sds.dk
BODY S|D|S® ER EN ANERKENDT BEHANDLINGSMETODE, UDVIKLET GENNEM TRE GENERATIONER SIDEN 1946. BODY SDS BENYTTES TIL BEHANDLING AF KLINISKE SYGDOMME, SPORTSSKADER, FOREBYGGELSE AF FORSKELLIGE LIDELSER, VEDLIGEHOLD AF EN SUND KROP OG OPTIMERING AF FYSISKE OG MENTALE PRÆSTATIONER
Mit Østerbro

Bekvem besparelse: Få bedre og billigere internet i boligforeningen

Hvis streaming, hjemmearbejde og gaming er kendte begreber i dit hjem, ved du, at hurtigt og stabilt internet giver ro på bagsmækken – og at det modsatte kan være en belastning. Du har måske også bemærket, at de fleste udbydere for tiden hæver internetpriserne igen, så du skal betale mere for det samme. Men sådan behøver det ikke være.

Det er vigtigt, at man kan regne med sin internetforbindelse i hverdagen, og hvis man kan vælge en løsning, som er bedre og samtidig billigere, er det en bekvem måde at spare penge uden at gå på kompromis med livskvaliteten. Fiberby leverer hurtigt og stabilt internet for 125 kr. om måneden, og netop fordi streaming, hjemmearbejde og gaming er populært som aldrig før, oplever Fiberby for tiden stor efterspørgsel.

Nemt og bekvemt at spare Jakob Frederiksen, direktør i Fiberby, opfordrer andels- og ejerforeninger i Storkøbenhavn til at overveje at installere deres egne internetstik. Der ligger nemlig en besparelse på et par tusinde kroner om året til hver beboer. ”Det koster selvfølgelig et beløb per lejlighed at få installeret, typisk omkring 3.500 kr., men det er typisk tjent ind på kort tid. Det er nemt at regne ud, når man ser, hvor meget man betaler i dag.”

Bor man i en andels- eller ejerforening, kan man foreslå, at foreningen installerer et netværk. ”I den nuværende situation, hvor mange oplever stigende priser, er en blivende, årlig besparelse på et par tusinde kroner en nem og bekvem måde at spare, og mange kan samtidig opleve en forbedring af forbindelsen og servicen,” siger Jakob Frederiksen, som har stået i spidsen for Fiberby siden 2000.

Klogt at eje internetstikket.

Fiberbys grundfilosofi er, at når beboerne i f.eks. en andelsforening går sammen om at få internet, får de hurtigt, stabilt internet med kompetent og hjælpsom kundeservice samtidig med at de sparer penge.

Fiberby adskiller sig fra de store udbydere ved, at boligforeningen selv ejer internetstikket (kablerne i ejendommen) i stedet for at leje dem af f.eks. Yousee, Norlys eller en anden internetudbyder. ”Hvis man f.eks. er kunde hos Fastspeed eller Hiper, går en del af abonnementsprisen til en lejeudgift til f.eks. Yousee eller Norlys. Men når boligforeningen selv ejer netværket, er beboerne fri for lejeudgiften, og det adskiller Fiberby fra de dyrere konkurrenter.” Det fortæller Jakob Frederiksen fra Fiberby, som i dag leverer internet til over 900 boligforeninger i Storkøbenhavn.

”Er man ikke tilfreds med Fiberby, kan man nemt skifte os ud. Men hvis man er utilfreds med en internetudbyder, som ejer kablerne i ejendommen, kan man reelt ikke skifte dem ud. Fordi man bare kan fravælge Fiberby, er vi nødt til at sikre, at forbindelsen er optimal, og ikke mindst at vores kundeservice er god. Gør vi det ikke godt nok, kan folk bare finde en anden udbyder. Det kan man ikke med de store, landsdækkende leverandører,” påpeger Jakob Frederiksen.

KUNDESERVICE SKAL SPILLE

Hvis man som internetkunde har brug for hjælp, er det vigtigt, at der er kort ventetid i telefonen og at man får vejledning, som er venlig og kompetent. Dér oplever kunderne ofte forskel på udbyderne, fortæller Jakob Frederiksen. ”Forbrugernes bedste mulighed for at vurdere serviceniveauet hos en udbyder, er nok deres anmeldelser på Trustpilot. Hvor mange stjerner har udbyderen, og hvad skriver kunderne? siger Jakob Frederiksen, og fremhæver, at Fiberby er lidt stolte over at være kundernes favorit på Trustpilot.

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Fiberby Tlf. 88 77 87 58 · www.fiberby.dk
Af: Mit Østerbro Foto: Fiberby Mit Østerbro

Få tilbud på bedre og billigere internet

HERSKABSEJENDOM bevarer lyset i opgang med elevator

På Strandvejen 63 ikke langt fra Strandmøllestranden og Ryvang Allé ligger en herskabelig ejendom fra 1908 på fire etager med en række store ejerlejligheder til hver side af den store hovedtrappe. Her er Altan.dk gået i gang med at opføre en elevator i hovedtrappen, da ejerforeningen har peget på dem som ansvarlige for at gennemføre projektet med at indbygge en elevator i den 115 år gamle og smukke ejendom.

Hvis man undgår uforudsete hændelser, tager det cirka fire måneder at gennemføre projektet, som forventes at være færdigt engang i juni måned, fortæller Mogens Steen Frederiksen, formand for ejerforeningen Strandvejen 63. “Det bliver en elevator i et glastårn med en elevatorkabine i glas ud mod trappen, så man kan kigge ud af selve tårnet. Vi ønskede at have så meget luft og lys omkring elevatoren som muligt. Når elevatorkabinen er i dvalestand og står nede i stueetagen, er trappen i princippet intakt, da tårnet og elevatoren er af glas. På den måde får vi bygget noget ind i vores hovedtrappe, der ikke skæmmer udtrykket. Vi bevarer lyset ind i trappen med den elegante glasløsning,” siger han.

Altan.dk opfører elevator på Strandvejen 63

Rider ikke samme dag, de sadler Det er Altan.dk, der har stået for at indhente de nødvendige tilladelser hos myndighederne. Og det er en proces, der kræver sin tålmodighed, fortæller ejerforeningens formand: “Processen med Københavns Kommune har været meget træg. De rider ikke samme dag, som de sadler, for nu at sige det lige ud. Vi har ventet lang tid på byggetilladelsen, selv om vi tidligere har fået en bygge tilladelse fra kommunen i et lignende elevatorprojekt.”

Mogens Steen Frederiksen glæder sig over, at ejendommen snart har en forholdsvis rummelig elevator, der blandt andet kan gøre transporten op og ned nemmere for dårligt gående, handicappede og kørestolsbrugere samtidig med, at hovedtrappen renoveres. Det er nemlig konsekvensen af, at elevatortårnet placeres i hovedtrappen. “Vi har lagt vægt på en elevatorløsning, der har en lydløs løsning, at elevatoren har en forholdsvis god

20 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Bolig i byen
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

hastighed, og at den er kørestols- og handicapvenlig, så alle kan bruge den. Altan.dk bringer hovedtrappen i en ny og flot stand; desuden får ejendommen tilført noget værdi. Prognoserne viser, at man får en værdistigning i ejendommen, der overstiger investeringen i elevatoren,” forklarer Mogens Steen Frederiksen.

Betaler kontant

I forhold til at finansiere elevatoren var der flere muligheder i spil. Foreningen overvejede et fælles lån i ejendommen til projektet, men de valgte at hver enkel lejlighed skulle stå for de respektive udgifter kontant. “Det har den store fordel, at når projektet engang er færdigt, har vi allerede betalt for det. På den måde bliver det ikke en belastning for ejendommen på et senere tidspunkt. De eventuel kommende ejere af en lejlighed får ikke nogle ekstra udgifter til projektet som eksempelvis ubetalte afdrag på elevatorprojektet, da det er betalt. Det var den bedste løsning for os,” påpeger Mogens Steen Frederiksen.

Ny fordelingsnøgle

Ejerforeningen besluttede at lave en ny fordelingsnøgle, der i forhold til udgifterne tog hensyn til, hvor i ejendommen ens lejlighed ligger. Dem, der bor i toppen af ejendommen, har en større andel af elevatorudgifterne end dem, der bor i bunden. “Det skyldes, at værdistigningen bliver højere hos dem, der bor i toppen end hos dem, der bor i de nederste etager. Men vi har lavet betalingen på den måde, at kun det, der omhandler selve elevatoren, er med i den nye fordelingsnøgle. Alt der eksempelvis vedrører en renovering af trappen, som skulle gennemføres under alle omstændigheder, hører til den oprindelige fordelingsnøgle, som kort sagt går ud på, at alle lejligheder betaler det samme beløb. Det gælder alt, der vedrører husets almene vedligeholdelse. Hvordan alt dette skal foregå, er meget vigtig at få på plads, inden man går i gang med et projekt som dette. Generelt anbefaler jeg, at beboerne i ejendommen får talt ALT igennem, inden de går i gang med noget som helst.”

100 procents opbakning

Samtidig med at alt er talt igennem, var 100 procents opbakning fra beoerne til projektet en betingelse for Mogens Steen Frederiksen som formand for foreningen. “Det har været en lang og hård proces, men det skal være hårdt, før det er godt. På den måde har vi fået taget tyren ved hornene og fået alt på plads, inden Altan.dk gik i gang med projektet. I et projekt som vores, hvor vi er forholdsvis få ejere, er den fælles tilslutning ekstra vigtig. Selv om

vi kunne presse beslutningen igennem med 2/3 flertal, som man skal have, når det er en væsentlig ændring i ejendommen, har vi insisteret på den fulde opbakning. Dermed undgår vi, at der bagefter er sure røster, som er utilfredse med løsningen. Nu er alle glade for løsningen, alle betaler, hvad det koster, og alle får en værdistigning på deres lejlighed med den nye elevator. Vi har nedsat en elevatorgruppe, der har fokus på opførelsen af elevatorprojektet, og desuden tilknyttet en ekstern arkitekt som vores kompetencerådgiver,” siger Mogens Steen Frederiksen og tilføjer: “Nu får vi elevatorløsningen, og der er adskillige gevinster ved investeringen. Vi får en lækker elevator, vi får sat vores trappeopgang i stand, og vi får nogle ejerlejligheder med et større købspotentiale i og med, at de er blevet mere tilgængelige.”

Hos Altan.dk indbygger de elevatorer i byens ældre etageejendomme, enten i forbindelse med bygningens eksisterende trapper eller som udvendigt elevatortårn. De klarer alt lige fra første besigtigelse, til elevatoren kører.

Se mere på ww.altan.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21 Mit Østerbro Bolig i byen WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18
Den bredde bagtrappe betyder, at der er plads til at indbygge elevator i hovedtrappen.
22 / Mit Østerbro Mit Østerbro Shopping PINK is the new black STØVLER · 699 kr. www.tamaris.com SKO · 699 kr. www.tamaris.com SKJORTE · 1.499 kr. www.créton.com BLAZER · 2.999 kr. www.onstagecollection.com EAU DE PARFUM · 390 kr. www.raunsborg.dk BUKSER · 2.999 kr. www.onstagecollection.com COVER · 249 kr. www.dbramante12928.com BLUSE Costamani · 699 kr. www.costamani.dk CRÉTON · 1.099 kr. www.créton.com

TOM FORD

VORES PRISER

ER IKKE RAMT

Stigende madpriser, højere renter, elpriser der stikker af og tilmed en inflation af en grad som vi ikke har set i mange år. Det er nok til at gøre nærmest enhver lidt skeptisk. Men ikke nok til at vi sætter priserne op hos Democratic Eyewear. Vi har valgt at vores kunder kan få briller til nøjagtig samme priser som da vi startede. I al ubeskedenhed har vi altid haft fantastiske priser. Faktisk i en grad hvor vores konkurrenter har set skævt til os.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 23
Book tid til en synstest på www.democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø, Tlf. 3929 2100 Gl. Kongevej 99, 1850 Frederiksberg, Tlf. 3526 2000 – Lyngby Hovedgade 35, 2800 Kgs. Lyngby, Tlf. 5133 0028
AF INFLATION
M. ENKELTSTYRKE 3.995

MED KØRESKOLEN i lommen

Søernes Trafikskole er en af Københavns ældste køreskoler. De har siden 1987 sørget for, at tusindvis af elever har fået sig et kørekort. I dag har skolen afdelinger på Østerbro, Frederiksberg, Valby og i Bagsværd med i alt 20 kørelærere.

Søernes Trafikskole tilbyder elevener digitale muligheder og gratis adgang til undervisning og teoriprøver direkte på skolens hjemmeside samt gratis adgang til hjemmesiden onlinekørekort, som også er udviklet af køreskolen.

Beståelsesgaranti

Som den eneste køreskole i Danmark giver Søernes Trafikskole beståelsesgaranti på 1. teoriprøve. Via hjemmesiden onlinekørekort.dk, som alle elever har gratis adgang til, opnås garantien. Skulle eleven mod

forventning ikke bestå første teoriprøve, så betaler køreskolen prøve nr. 2. Beståelsesgarantien er mulig grundet analyseværktøjet på onlinekørekort.dk. Det holder ikke kun styr på, hvilke og hvor mange fejl, eleverne begår, men også hvilke kategorier, de har fejl i. “Så kan man se, hvilke emner man har flest fejl i. Analyseværktøjet har et trafiklyssignal, som lyser rødt, når der er mange fejl, er rød og gul med færre fejl og grønt, når eleven er klar til teoriprøven. Ved grønt lys er beståelsesgarantien opnået. Det kan vi gøre, fordi vores system er så gennemtestet.

Har man fulgt vores program og fået det grønne lys, består 95% af eleverne i første forsøg,” fortæller Johnnie Everland, indehaver Søernes Trafikskole.

24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Af: Lars Graabek Foto: Dan Møller

GRATIS INTRO OG HOLDSTART

Det kan være en god ide at komme til gratis introduktion på køreskolen, hvor man hører lidt om, hvad det indebærer at tage kørekort. Tilmelding er gratis og sker via skolen hjemmeside. Det er værd at bemærke, at Søernes Trafikskole er en af de køreskoler i Danmark, der er bedst ratet på Trustpilot overhovedet med en topkarakter på 94% af de 850 anmeldelser.

Elevforum

På Søernes Trafikskoles hjemmeside kan man logge sig ind på elevforum. Her er adgang til række hjælpevideoer, så man hjemmefra er godt hjulpet. Der er et afsnit med undervisning, teoriprøver samt adgang til en teoribog. Undervisningssystemet er udviklet af Johnnie Everland, og alle elever har fuld adgang til hele systemet. Det giver eleverne mulighed for at repetere hjemmefra i det omfang, de har lyst og behov for det, forklarer Johnnie Everland. Det er også i elevforum, at eleverne bestiller deres teoriprøve. Så snart prøven er berammet, modtager eleverne en sms med dato, tid og adresse samt en gps-lokation til deres smart-phone.

Flex-teori

Når man skal igennem et teoriforløb på Søernes Trafikskole, melder man sig på et teorihold, som kører samme

ugedag og tid i 8 uger. Herefter er man klar til teoriprøven. Det er altid muligt at skifte teorihold til en anden dag, og man har fri adgang til alle hold på alle afdelinger på Østerbro, Valby, Frederiksberg og Bagsværd. Har man meget skiftende tider og ikke kan følge et fast hold, så tilbyder Søernes Trafikskole Flex-teori. Her laves et skræddersyet program, som passer på elevens tider.

Skræddersyede lynkurser

Hvis der er behov for det, tilbyder køreskolen også lynkurser. Et skræddersyet program sendes til godkendelse før start. Er der dage, eleven ikke kan, ændres programmet, så det passer. Fra start til kørekort går typisk ca. 6 uger.

Rutinetimer

Det er ikke kun nye bilister som kommer til køreskolen. Mange med kørekort er nervøse for at køre eller har ikke kørt i mange år. Heldigvis kan man med få køretimer få kørekortet op af skuffen og bilisten ind bag rattet igen.

Søernes Trafikskole tilbyder rutinetimer med gratis genopfriskning af teori online. Det giver et bedre resultat, når man igen selv skal ud på vejene.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 25 Mit Østerbro Søernes Trafikskole Strandboulevarden 162 · Tlf. 33 33 03 04 · www.soernestrafikskole.dk

SMART GLAS til alle LØSNINGER I GLAS

Ved brug af SMART GLAS-løsninger kan du styre gennemsigtighed og mattering i dit glas ved hjælp af app, kontakt, stemmestyring eller fjernbetjening. Der kan programmeres flere forskellige modes til glasset, og løsningen kan tilpasses, som du ønsker det.

Alt SMART GLAS produceres på special mål, så man kan få alle tænkelige størrelser.

Den smarte glasløsning består af to løsninger: SMART SWITCHABLE GLAS, som er en løsning, der går fra at være helt klar til at være helt matteret, og SMART BLIND GLAS, som er en sektionsstyret glasløsning, hvor man kan styre, hvor henne i glasset man ønsker matteringen, og dermed hvor man gerne vil dække af for lyset. Det kan for eksempel være aktuelt, når man bor i en stuelejlighed, og ønsker at den

26 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Af: Lars Graabek Foto: SMART GLAS

nederste del af glasset er matteret, så folk ikke kan kigge ind, mens man samtidig får lyset ind igennem den øverste del af vinduet, der ikke er matteret.

”Man kan håndtere og styre glasset på forskellige måder; enten med stemmen, et tryk på en kontakt, en app eller ved hjælp af en fjernbetjening. Vi laver glasset i alle mål til alle miljøer dvs. vådrum, udendørs, indendørs, så man kan bruge glasset til haven, boligen eller virksomheden. Samtidig kan vi levere glasset i forskellige rammer og karme. Desuden laver vi 2 eller 3 lags termoglas til facadevinduer i danske standarder, da vi får det produceret i Danmark,” siger Jannick Joel, partner i virksomheden SMART GLAS. De leverer typisk sine løsninger til virksomheder som glarmestre, arkitekter, store tømrerfirmaer m.fl., som har fået en henvendelse fra en kunde i forhold til en speciel glasløsning.

Kun fantasien sætter grænser

Der er utrolig mange muligheder for at bruge SMART GLAS til måder, som øger fleksibiliteten i ens bolig eller virksomhed. For eksempel kan man vælge at bruge det som gulv, man kan kigge igennem eller til adskillelse mellem mødelokaler, til terrasser, så man kan skærme af og kigge igennem, som man har lyst til. Det er kun fantasien, der sætter grænser for brugen. ”SMART GLAS giver mulighed for at få privatliv og åbenhed i samme løsning,” pointerer Jannick Joel.

SMART GLAS har den bedste skarphed på markedet. Skarpheden kan måles ved hjælp af en haze-effekt, som betyder, at hvis man kigger på glasset skråt forfra, har det en lidt mere mælket farve end en normal rude. Man kan ikke gøre SMART GLAS fuldstændig gennemsigtigt, men kvaliteten er så høj som 91 procent gennemsigtighed, når løsningen er blank, hvilket ingen andre kommer i nærheden af. Gennemsigtighed hos deres eneste konkurrent på markedet ligger på 76 procent, så der er en markant forskel. ”Vores løsning er desuden trinløs og skifter med det samme mellem de to glasmuligheder, mens konkurrentens ikke er trinløs, og derfor varer det cirka 20 minutter, inden den skifter,” fortæller Jannick Joel.

KAN SKABE MERE PLADS

SMART GLAS fås i alu-, stål-, og trærammer og -karme, den fås som skydedør, enkel- og dobbeltdør eller -vinduer, glasværn, toiletglas til brusenichen, vinrum, osv. Den kan for eksempel bruges til at skabe nye rum, hvis man mangler noget plads og et ekstra rum i sin bolig. Bemærk at når glasset er gennemsigtigt, bruger det lidt strøm.

Ejerne af SMART GLAS er de samme, der står bag virksomheden Glasvaeg.dk, der blandt andet leverer glasvægge i smuk New Yorker-design. De kan selvfølgelig levere New Yorker-designet med SMART GLAS-løsningen.

Se mange flere muligheder og videoer på www.smart-glas.dk – hvor du også finder forhandlerliste.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 27 Mit Østerbro Smart Glas ApS Dronningeengen 21 · 2950 Vedbæk · Tlf. 53 61 14 19 · www.smart-glas.dk
28 / Mit Østerbro SKJORTE · 699 kr. www.créton.com Back in BLUE SKO · 699 kr. www.tamaris.com TASKE · 799 kr. www.dbramante12928.com FACE SCRUB · 149,95 kr. www.raunsborg.dk ØRERINGE · 499 kr. www.sinnerup.com SKJORTE · 699 kr. www.costamani.dk BLUSE · 999 kr. www.sinnerup.com KJOLE · 1.399 kr. www.sinnerup.com TOP · 199,95 kr. www.sinnerup.dk Mit Østerbro Shopping BLAZER · 999 kr. www.costamani.dk
Tv- og radiovært, cirkusprinsesse, skuespiller...
Signe Lindkvist

JEG HAR OPFUNDET MIT EGET ARBEJDSLIV

Tv- og radiovært, cirkusprinsesse, skuespiller, podcastudvikler og -vært, gøgler m.m. Jo, titlerne er mange og energien er enorm hos østerbroer Signe Lindkvist, vi blandt andet kender fra mange børne- og ungdomsprogrammer på tv. Men hvis du tror, at den nuværende Freelance Dame, som hun kalder sig selv på LinkedIn, ’spiller’ veloplagt og humørfyldt, når hun er på tv, kan du godt glemme det. Hun er bare sådan, hvilket jeg fik den fornøjelse at opleve i min lille snak med hende til magasinet. Signe er sprængfyldt med positiv energi og en

enorm lyst til at fortælle, hvilket blandt andet kommer til udtryk for tiden i hendes og Iben Hjejles veloplagte podcast Sitter. Vi har talt med hende om det at være freelancer, og hvad det indebærer for hende.

“Som freelancer lever jeg et meget omskifteligt og varieret liv. Det er lidt fra hånden til munden, men jeg laver mange forskellige ting, som stort set aldrig er ens. Jeg har gjort det i nogle år, og efter at jeg har vænnet mig til det, er jeg virkelig begyndt at nyde det. Det eneste faste holdepunkt i mit arbejdsliv er podcasten Sitter med Iben, som handler om alt det, vi undres, frydes og hidser os op over. Det er især noget, man kan grine ad, og hvor vi i hvert fald griner ad os selv med alle de frustrationer, vi har i vores liv.”

30 / Mit Østerbro Mit Østerbro Portræt
Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Hvad laver du ellers? For jeg gætter på, at det kan du ikke leve af?

“Jeg laver alt muligt! Mest af alt god, gammeldags gøgl, som for eksempel Nørrebros Late Night og lignende shows på de lokale spillesteder og teatre. Jeg har været så utrolig heldig og har fundet en genre og en titel, som passer rigtigt godt til mig. Der findes vist ikke nogen, der laver lige præcis det, jeg laver, fordi det er så forskelligt fra gang til gang. Men jeg føler mig enormt heldig og privilegeret over, at jeg kan få lov til at gøre det, som jeg elsker at lave. På en eller anden måde har jeg opfundet mit eget arbejdsliv.”

Hvad er din rolle som vært for de forskellige shows?

“Jeg er jo en gammel tv- og radiovært samt cirkusprinsesse, og meget af det, jeg laver, er, at være værten for underholdningen det pågældende sted, mens jeg selv underholder og fjoller i store flotte kostumer for publikum. Det handler ofte om, at når folk holder et større arrangement og mangler én, der både skal stå for det muntre indslag samt holde hele lortet sammen, kontakter de mig. Det kan være musikfestivaler, byfester, prisshows, klub- og teaterarrangementer osv. I gamle dage lavede jeg utrolig meget børnefjernsyn, og på en eller anden måde har jeg formået at få den leg, lyst, pjat og gøgl med over i en voksenverden.”

Du har en meget kreativ baggrund og er, som jeg kan læse mig frem til, autodidakt (selvlært). Hvad har det betydet for dig?

“Mit held var, at jeg allerede som 16-årig blev ansat i DR. De sagde ret hurtigt, at hvis jeg gik ud af skolen, ville de fuldtidsansætte mig. Så jeg hoppede ud af skolen, da jeg var 17 år og har ikke gået i skole siden. Til gengæld har jeg i gennem 32 år lært at formidle og underholde på en måde, der passer mig godt. I dag er det nok lidt mærkeligt, hvis man ikke har en uddannelse, men det var ikke så unormalt dengang. Jeg er da lykkelig for, at min egen datter går i gymnasiet, og det er da skidesmart at tage en uddannelse, ingen tvivl om det. Bare ikke for mig, ha ha! Og 7-9-13 har jeg kunnet leve af det her hidtil, så jeg klarer mig.”

Fastansættelse

“Helt sikkert. Jeg har altid selv både skulle finde på mit arbejde og mit liv. Jeg har valgt ikke at passe ind i en kasse, og det er blevet normalen for mig.”

Du bor på Østerbro i Svanemøllekvarteret ikke så langt fra vandet. Hvor længe har du boet i bydelen?

“Jeg har boet i København i 30 år og har primært identificeret mig med Vesterbro, som jeg elskede for dens mangfoldighed og mange kontraster. Som mange andre mennesker forandrede jeg mig til det lidt mere pæne og polerede, da jeg fik børn. Jeg havnede dog på Østerbro ved lidt af et tilfælde, da mit barn begyndte at gå i Bording Friskole ved søerne. Min kærestes børn gik i skole i Hellerup, så derfor endte vi på Ydre Østerbro. Egentlig har jeg altid været imod Østerbro, som jeg fandt lidt fisefornemt. Men bydelen er vokset på mig, og det er ekstremt privilegeret at have råd til at bo på Østerbro. I dag er jeg kraftigt involveret i lokalmiljøet og holder meget af det, måske fordi jeg selv er opvokset i provinsen, hvor det var en naturlig del af livet at involvere sig i nærmiljøet. Jeg synes, det er fedt og en stor tryghed for mig at være på fornavn med folk, der bor omkring mig. Den kultur, man har i Sydeuropa, hvor man hilser på hinanden om morgenen og sludrer lidt sammen, holder jeg meget af. Den klassisk danske kultur med at holde sig for sig selv og kigge ned i telefonen, er jeg langt fra. Jeg elsker at sludre med alle, jeg møder på min vej,” slutter Signe Lindkvist. Jeg kan kun sige, at fornøjelsen også går den anden vej.

Mit Østerbro / 31 Mit Østerbro Portræt
i DR som 17-årig er ret vildt. Det må have gjort en forskel!

RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD

Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder.

Og det er vi faktisk ret stolte af!

NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING!

Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til deres rådighed, som opgaverne kræver.

Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold!

Vaskeholdet.dk

Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring

SKAL VI VASKE JERES TRAPPER?

Vaskeholdet København ApS servicerer ejendomme i hele København og alle brokvartererne. Vi er hjælpsomme og grundige · Har overenskomst · Kommer cyklende til alle opgaver.

VI TILBYDER

● Vicevært

● Ejendomsservice

● Kontorrengøring

● Trappevask

Mit Østerbro 32 / Mit Østerbro
www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Kontakt os for et godt tilbud
KONTAKT WWW.VASKEHOLDET.DK VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK 51 43 98 78 København

OP

LIGE RUNDT OM HJØRNET

Book din lejebil på enterprise.dk

VERDEN ÅBNER

Elektronisk adgangssystem er fremtiden

Mange ejer- og andelsboligforeninger på Østerbro har et fælles låsesystem til ejendommen. Det kan give en række udfordringer, hvis man har et ældre system, hvor man har mistet sin nøgle eller har svært ved at få et overblik over, hvor mange nøgler, der er i omløb. Et elektronisk adgangssystem fra Østerbrovirksomheden Sesam Låse gør, at man ikke behøver at lave systemet om, når en nøgle er væk samtidig med, at man har et bedre overblik over, hvem der har adgang til ejendommen.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Problemet med adgang til et låsesystem opstår for eksempel, når der kommer en ny bestyrelse til en andelsboligforening, fortæller direktør Gert Mejlshede, Sesam Låse, som har servicering af alle de små andelsboligforeninger på brokvartererne som en af sine kerneydelser. Virksomheden har kontor på Østerbrogade og Nørrebrogade og har aner helt tilbage til 1938, hvor den blev etableret på Østerbro. Sesam Låse er en del af familiedrevne Mejlshede Gruppen, der består af Mejlshede Låse, Sesam Låse, DS Låseservice og Dansk Pengeskabsindustri.

“Kommer der eksempelvis en ny bestyrelse til en andelsboligforening, kan de have meget svært ved at få overblik over, hvad der findes af nøgler til ejendommen. Hvor mange nøgler har Hjemmeplejen, Årstiderne.dk eller Nemlig.com for eksempel?” spørger Gert Mejlshede og fortsætter: “Det er typisk selskaber som dem, der er de store forbrugere af nøgler eller brikker, ikke beboerne selv. Beboerne i den typiske forening aner ikke, hvem der har adgang til ejendommen. Døren kunne lige så godt være vidtåben. Ind i mellem er der beboere, der på en generalforsamling stiller forslag om, at de skal have styr på, hvem der har adgang til ejendommen. Og det er her, vi kommer ind i billedet,” forklarer han med udgangspunkt i, at Sesam Låse blandt andet sælger låsesystemer til ejendomme.

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Alarm & Sikkerhed

ELEKTRONISK LØSNING MEGET POPULÆR

Den elektroniske løsning buldrer frem på boligmarkedet i disse år. Når Sesam Låse sender et tilbud ud på mekaniske låse, sender de altid et tilsvarende tilbud på elektroniske låse med. Det er, understreger Gert Mejlshede, i høj grad den elektroniske løsning, folk efterspørger i dag. Her kan Sesam Låse tilbyde flere forskellige løsninger. De mest populære løsninger i dag kommer fra henholdsvis Salto og iLOQ. Den ene løsning bruger en brik, mens den anden bruger en elektronisk nøgle. Hvad der er bedst til ejendommen afhænger af, hvor mange nøgler eller låse, den har. Det er nemlig afgørende for, hvad der rent prismæssigt bedst kan betale sig. “Vi tager ud og måler op, og ud fra det anbefaler vi, hvilken løsning man bør benytte. Vi kan stå for monteringen og servicen af dem begge, så det er nemt og enkelt for ejendommen og bestyrelsen, der jo typisk ikke leder efter flere opgaver, end de allerede har.”

Styr på adgang i det lange løb Der er grundlæggende to måder, man kan tackle problemstillingen med mistede nøgler på. Man kan skifte sine almindelige nøgler ud med nye nøgler, og så har man styr på adgangen i en periode. Eller man kan skifte til en elektronisk løsning, så man over en meget længere periode har styr på adgangen. Med den elektroniske løsning kan man løbende ændre i rettigheder, såsom at lukke en nøgle eller brik ned og siden åbne den igen.

“Det koster lidt mere end den mekaniske løsning, men til gengæld er det meget smartere i drift. Hvis fru Olsen får stjålet tasken på vej hjem fra indkøbsturen, så tager hun fat i den nøgleansvarlige og melder tyveriet af nøglen. Hun får så en ny brik eller elektronisk nøgle, og første gang hun bruger den, er den gamle kodet ud. På den måde kan man holde sikringen på et betydeligt højere niveau, end hvis det bare var almindelige nøgler. Vores systemer gør, at man ikke behøver at skifte hele systemet ud, hver gang nogen mister en elektronisk nøgle eller brik. Med den elektroniske løsning skifter man bare den enkelte nøgle ud, og så kører systemet trygt videre,” siger Gert Mejlshede.

Elektroniske postkasser

Flere og flere er også begyndt at benytte elektroniske løsninger til deres postkasser. Mængden af pakkepost er

stegen enormt herhjemme, og efterhånden kan mange postkasseleverandører også levere elektroniske postkasser, der kan integreres til adgangssystemerne og pakkepostkassesystemer. Det gør det muligt for ejer- eller andelsforeningen at få elektroniske pakkepostkassesystemer i deres egen opgang. Så er de fri for at skulle ned i kiosken efter pakkeposten. Og hvis man kan integrere den løsning med adgangssystemet, så man benytter den samme brik, gør det kun det hele meget nemmere.

“Vi sælger blandt andet myRENZbox, hvor man får et pakkepostanlæg, der kan modtage og afsende pakker på ens egen matrikel. Udover at man modtager pakker i anlægget, kan man også sende fra det, hvis man eksempelvis har behov for at returnere en vare, man har bestilt på nettet. Beboere tilknyttet boksen har adgang med enten nøglebrik eller PIN-kode, og der er rig mulighed for integration i nuværende adgangskontrolsystemer, hvis man ønsker det,” fortæller Gert Mejlshede og konkluderer: “Systemerne bliver tilpasset den ejendom, som ønsker løsningen, hvilket er vigtigt, da behovet i en lille ejendom med få beboere er væsentligt anderledes end behovet i en stor ejendom med mange beboere.”

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35 Mit Østerbro Alarm & Sikkerhed Sesam Låse · Østerbrogade 120-122 · Tlf. 35 42 00 33 · www.sesam.dk Mejlshede Låse · Nørrebrogade 84 · Tlf. 35 39 39 39 · www.mejlshede.dk

VIBENSHUS

Mit Østerbro
Tag en htx med internationalt udsyn Verden Venter vibenshusgym.dk

IP-SUPPORT · 11 år Østerbro

IP-Support har siden 2012 hjulpet med IT-Sikkerhed og hosting på Østerbro.

Vi leverer professionel IT-support og Hosting-tjenester med fokus på IT-sikkerhed. Prøv nogle af vores fleksible supportløsninger og Hosting-tjenester, der giver dig mulighed for at koncentrere dig om dagligdagen og det sjove, mens vi hjælper med jeres IT-behov.

Er din computer renset for virus og malware?

De skrappeste malware & virus er ofte udspekuleret og kan blandt andet frakoble virksomhedens sikkerhed og antivirus som en del af et angreb.

IP-Support tilbyder professionel antivirus- og malwarerensning og en bred vifte af sikkerhedsprodukter og services.

Hostet IT-sikkerhed

& Backup

Nem og simpel backup af computer eller server, hvor data placeres i vores europæiske datacentre. Backup udføres dagligt og ugentligt med 28 dages gendannelsestid. Alle data krypteres.

IP-Supports medarbedere er Veeam VMCE-certificeret.

Bitdefender Endpoint sikkerhedspakke

Bitdefender Endpoint sikkerhedspakke beskytter og reducere din eksponering for cyberangreb og vira. IP-Support leverer med Bitdefender Endpoint sikkerhed i topklasse.

Bitdefender Endpoint beskytter og sikrer forskelligartede miljøer, som Vindows, Mac, Linux og Android.

Keeper – Password Manager

IP-Support tilbyder Keeper Security som en sikker løsning til opbevaring afkodeord på både PC og Mac, iPhone og Android. Løsningen har blandt andet 2-faktorbeskyttelse.

Keeper Security password manager er til virksomheder og private. Keeper er en af de ældste adgangskodemanagere der findes.

IT-Support & Hosting Jagtvej 208 | 2100 København Ø | Tlf. 60 53 61 10 | www.ip-support.dk
Mit Østerbro / 37
Mit Østerbro Alarm & Sikkerhed

Professionel sikring og høj service

CA Sikring er en enkeltmandsvirksomhed med sikringsprodukter som alarmer og videoovervågning af høj kvalitet og i en prisklasse, både virksomheder og private har råd til.

Jeg har bygget min virksomhed på, at mine ydelser er en engangsbetaling og ikke sker via et abonnement, som er den løsning, de store selskaber ofte bruger. Som kunde ejer man altså de produkter, man har købt gennem mig. Det gør, at mine kunder får et professionelt system til en meget billigere pris i længden,” fortæller Christian Andersen, der står bag sikringsvirksomheden CA Sikring. Han startede virksomheden i 2015 som en lille sidegesjæft til sit almindelige arbejde. Siden uddannede han sig til elektriker, hvor han specialiserede sig i sikring inden for alarmsystemer og videoovervågning. Der kom stadig flere opgaver til, og i dag har Christian Andersen en særdeles god og velfungerende virksomhed med et stort kundeunderlag og med anerkendte produkter, som eksempelvis Ajax Systems og Dahua & Milesight.

Sikring handler om tryghed

Sikring handler kort sagt om tryghed og om et psykisk aspekt med risikoen for, at man kan komme hjem til en bolig, der har været gennemrodet af indbrudstyve. Det er ofte det aspekt, der rammer hårdest ved et indbrud. Her kan en alarm spille en stor rolle. Den kan forhindre eller afskrække tyvene, den kan forhindre brand, og den kan ikke mindst give ro i sindet og en bedre nattesøvn.

CA Sikring sælger forskellige trådløse Ajax alarmsystemer, der både kan alarmere ved indbrud og brand samt ved vandskade, hvis man har en vanddetektor. I forbindelse med vandskaderne kan man få monteret en shut-offventil, der kan lukke for vandet i boligen, hvis detektoren detekterer vand. “Fordelene ved Ajax-systemerne er, at alle enheder er trådløse, og at de bliver kontrolleret af en app fra ens telefon. Systemet skal være tilkoblet netværk via et kabel. Hvis denne forbindelse ryger, eller strømmen går, så er der er mulighed for, at simkortet tager over. Hvis man ikke har forbindelse til systemet, så virker det lokalt, men brugeren modtager ikke alarmer, hvis der ikke er netværk eller simkort i. Det indebærer, at hvis en indbrudstyv fjerner den sikring, der sidder uden for boligen, slukker strømmen eller klipper et kabel, alarmeres man stadig ved

38 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Alarm & Sikkerhed

indbrud,” påpeger Christian Andersen. Ajax er produceret i henhold til en EU-standard med fælles krav, hvilket betyder, at den er godkendt til det, man kalder sikringsklasse 2, som er en forsikringsgodkendt alarm.

Dejligt brugervenligt

Mange tror måske, at det er kompliceret at styre en alarm i ens bolig, men det er slet ikke tilfældet, understreger Christian: “Det er dejligt brugervenligt og kan styres via en app. Enheder tilføjes nemt og enkelt via en QR-kode, man giver den et navn og en gruppe, hvorefter man tænder den. Så er forbindelsen oprettet med det samme. Så er der ikke mere i det. Det er en kæmpefordel, at det er så nemt, og folk i alle aldre har nemt ved at styre det. Når systemet er sat op, er det køreklart med det samme, og udover at skifte batterier er der ikke mere vedligeholdelse i systemet. Det gør også systemet meget brugervenligt,” siger han.

Individuel styringsenhed

Hvordan man vælger at styre systemets til- og frakobling er helt op til den enkelte kunde. Nogle vælger at bruge telefonen og dermed appen til at til- og frakoble systemet med, andre foretrækker en fjernbetjening, mens atter andre er mest til et betjeningspanel med en kode eller en brik med en chip i til at få adgang. Systemet kan også indeholde en brandalarm, som, hvis den opdager røg eller en pludselig temperaturstigning, alarmerer boligejeren med det samme. Dertil kan man også købe bevægelsesdetektorer med indbygget kamera, som, hvis røgen opdages, kan tage billeder her og nu, så man kan se, om det er en reel eller falsk røgalarm. CA Sikring fører også udendørs bevægelsesdetektorer, som kan tage billeder, hvis bevægelse detekteres, når alarmen er tilkoblet. De kan være en rigtig god ting, hvis man for eksempel har en lukket baghave, hvor der er mulighed for, at en indbrudstyv kan luske rundt. Detektoren tager billeder i det øjeblik, den opdager nogen.

Videoovervågning med kablet udstyr

CA Sikring tilbyder også videoovervågning, men det foregår udelukkende med kablet udstyr, da de trådløse kameraer er alt for ustabile, mener Christian Andersen. “Med et netværkskabel har man strøm og data i ét kabel, og man er sikker på, det virker, så længe der er strøm i huset. Man undgår at bekymre sig, om batteriet løber tør for strøm eller nogen forsøger at jamme ens wi-fi signal. Derfor bruger jeg kun rene kablede videoløsninger. Billedopløsningen er også bedre, da den kablede løsning har en større processorkraft og billedchips end den trådløse og batteridrevne løsning,” fortæller Christian Andersen.

FORDEL VED ENKELTMANDSVIRKSOMHED

At Christian Andersen står i spidsen for en enkeltmandsvirksomhed giver mange flere fordele end ulemper, mener han: “Som kunde har man kontakt med den samme person hver eneste gang, og man er sikker på at få en service, der er i top. Jeg svarer så hurtigt som muligt på mail og altid senest inden for 24 timer. Jeg tager gerne telefonen aften eller weekend, hvis man har nogle spørgsmål, der haster. Hvis man bestiller et alarmsystem eller noget videoovervågning, der skal sendes, sker afsendelsen inden for 24 timer, hvis det er på lager. Man kan vælge selv at montere systemet eller lade mig stå for den del. På min hjemmeside casikring.dk kan man se, hvordan man selv installerer de forskellige systemer, hvis man ønsker at gå den vej,” slutter Christian Andersen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 39 Mit Østerbro Alarm & Sikkerhed
CA Sikring Tlf. 30 66 69 25 · www.casikring.dk

Dørtelefonanlæg designet til kunderne

Videx tilbyder forskellige smukt designede dørtelefonløsninger, der øger trygheden og er meget funktionelle i brug. De kan lave specielløsninger, som kan tilpasses efter ønsket mål.

40 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Mit Østerbro Alarm & Sikkerhed

Dørtelefoner handler meget om tryghed for brugeren. Når man har et telefonanlæg i sin ejendom, får man sikkerhed, fleksibilitet og overblik. Dørtelefonerne skal samtidig rent designmæssigt matche ejendommen, være enkel at betjene og nem at installere. Østerbrovirksomheden Videx, der holder til på Hammershusgade 15, sælger, servicerer og supporterer forskellige dørtelefonløsninger skræddersyet til den specifikke ejendom, uanset om man ønsker klassiske dørtelefonanlæg, videoanlæg, GSM-løsninger til mobil eller fastnet samt adgangskontrolløsninger.

En normal procedure for at få etableret dørtelefonanlæg går igennem en eller flere elektrikere, som beboerne har henvendt sig til og bedt om at få et tilbud fra. Elektrikeren taler med Videx, der giver et tilbud, som tages med til beboerne, der skal tage stilling til det endelige tilbud om anlæg og opsætning. Hvis de accepterer, er opsætningen en proces mellem beboere og elektriker.

Hjælper med kompetente beslutninger

“Vi kan hjælpe med tegninger og forslag til beboerne, om hvordan dørtelefonanlæggene bør designes. Vi vejleder på en måde, så man kan tage en kompetent beslutning i forhold til det ønskede anlæg. Somme tider går dialogen igennem elektrikeren, andre gange taler vi direkte med kunderne, så elektrikeren ikke behøver at bruge tid på det. Vi har for eksempel for nylig udskiftet et dørtelefonanlæg for en ejendom på Østerbro, hvor beboerne valgte JDB El-teknik som elektriker. De fjernede det gamle anlæg, vi lavede en tegning som passede til det eksisterende hul, sendte løsningen til beboerne, der godkendte den, og siden satte JDB El-teknik løsningen op. Her var det primært Jonni de Bie, der ejer JDB El-teknik, der stod for korrespondancen med beboerne,” fortæller Julie Albertsen, direktør Videx.

Fremstillet efter kundens ønsker

Videx har stor meget erfaring med den slags opgaver, hvor fokus er på, at det skal være så nemt som muligt for elektrikeren at udskifte det gamle anlæg til nye, fortæller Julie Albertsen. “Vi er altid klar til at hjælpe elektrikeren, som skal have den bedste og hurtigste løsning, så det kommer slutbrugeren til gode. Hurtig og effektiv betjening er et nøglebegreb hos os,” siger hun og tilføjer: “Der er mange muligheder for dørtelefonanlæg i en ejendom.

Hvis man for eksempel har en gammel plade – også kaldet et dørtableau – i sin ejendom, kan Videx lave specialplader, som kan tilpasses efter ønsket mål, så det så vidt muligt passer i det eksisterende. Pladerne bliver fremstillet i rustfrit stål, messing og kobber. Både messing og kobber laves ’råt’ og bliver ikke overfladebehandlet, så de kan patinere smukt.”

EFTERSPØRGSEL EFTER VIDEOLØSNINGER

Den teknologiske udvikling har også indflydelse på telefonanlæg, der i dag er blevet langt mere avancerede end tidligere tiders dørtelefoner. Videx tilbyder blandt andet en bred vifte af forskellige svartelefoner med video. “Mange føler sig mere sikre og trygge, når de kan se, hvem de lukker ind i deres ejendom via et videoanlæg. Samtidig har videoanlæggene flere intelligente løsninger, der giver tryghed og funktionalitet på et højt niveau,” siger Julie Albertsen, som dog understreger, at mange stadig vælger de traditionelle anlæg, som er enkle at benytte – når dørtelefonen ringer, har beboeren mulighed for at tale med vedkommende, som ønsker adgang til ejendommen. Derefter kan døren enkelt åbnes med et tryk på en knap. “Fleksible GSM-anlæg, der kan køre over mobilen og fastnettelefonen, er også i fremmarch. De fungerer ved, at man nede fra gaden ringer fra en trykknap og i stedet for, at der sidder en telefon i lejligheden, ringer det på ens mobil- eller fastnettelefon. Så kan man åbne døren via sin telefon, hvilket betyder, at man i princippet kan lukke folk ind i sin ejendom og lejlighed, selv om man rent fysisk befinder sig i Rom, Rumænien eller Rudkøbing. Det gør det mere fleksibelt og smidigt,” fortæller Julie Albertsen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 41
Mit Østerbro Alarm & Sikkerhed
VIDEX Hammershusgade 15 · 2100 Ø · Tlf. 39 29 80 00 · www.videx.dk

SELF-STORAGE

SELF-STORAGE I NORDHAVN

Vi tilbyder dig centralt og sikker opbevaring i København.

Opbevar dine ting i vores beskyttede containere i Nordhavn og få 24 timers adgang. Vi tilbyder desuden fleksible lejebetingelser, så du kun betaler for de dage, hvor du benytter lejemålet.

Kontakt os på telefon 7023 4100 eller læs mere på opbevaringkbh.dk

Dancontainer
A/S · Orientplads 1 · Mezz. DK-2150 · Nordhavn

Ny amerikansk diner på Triangel gør dig glad i låget

”Hos Stacy’s Dinner kan alt lade sig gøre og intet er for vildt!” Sådan er ordene, da Linné Sommer, stifter og ejer af Stacy’s Diner, der åbner den 1. marts på Trianglen, skal karakterisere Østerbros kommende 50’er amerikanske dinermiljø. Hun ejer i forvejen to lignende diners i Køge og Næstved og ser store muligheder for at folk på Østerbro og København i lige så høj grad vil elske det charmerende og gennemførte amerikanerkoncept.

Men hvorfor et dinerkoncept på Østerbro med udgangspunkt i 50’ernes USA? ”Så må jeg gå tilbage i historien. Jeg har i 14 år haft en fiskerestaurant i Køge. Her kan jeg stilmæssigt ikke skeje for meget ud, men da jeg fik mulighed for at etablere en restaurant meget tæt på, gik jeg all in med alle de skøre ting, jeg kunne finde på. Da jeg eksempelvis fortalte min mand, at jeg ville dele en gul amerikansk skolebus på langs og sætte den på bygningen, var vi tæt på at blive skilt,” griner Linné og fortsætter: ”Det kan man ikke, sagde han, men det skal man ikke sige til mig. Så jeg gjorde alt for at modbevise ham. Hvor der er vilje, er der vej.

I dag er Stacy’s Diner et 100 procents gennemført spisested, hvor cosiness, happiness and dreams er mantraet. Cosiness er, at du kommer ind i en anden tidsalder. Du glemmer nutiden og i stedet bliver fortiden din nye nutid. Hapiness hos os er, at du bliver glad i låget af at være her. Det gælder farverne, musikken, maden og stemningen. Og det gælder for både det femårige barn eller den 80-årige, der engang har rocket til Elvis, og som elsker musikken herinde. Dreams er, at man får lov til at drømme sig tilbage til en svunden tid, hvor man var uden mobiltelefoner, mails osv., og hvor det hele var lidt nemmere. Vi er i bund og grund et univers, der tager dig fuldstændig tilbage til en anden tidsalder,” siger Linné.

Pinups og vilde vægmalerier

Myndighederne gav hende ikke lov at sætte en halv bus på bygningen på Triangel, og i stedet er fokus rettet mod pinups og nogle vilde vægmalerier. Temaet er fotoshoot, hvor man ser filmscener med pinup som hovedpersoner. ”Det er meget lyserødt, men samtidig også meget maskulint med en række kontraster til candyflossuniverset. Her er

Mit Østerbro Smag på byen
Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller
44 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

GRATIS PRØVEMIDDAGE

VIA FACEBOOK OG INSTAGRAM

Restauranten åbner som skrevet den 1. marts, og den 27. og 28. februar er der prøvemiddage, hvor 500 gratis middage udloddes. Hvis man vinder, får man besked om, hvorvidt man kan tage 1, 2 eller 3 personer med. Man kan vinde middagen ved at gå ind på facebook.com/stacysdiner2100 eller instagram (@stacysdiner) og like deres sider. De skriver direkte ud til de heldige vindere den 25. februar. ”Prøvemiddagene er en mulighed for vores personale at øve sig, da det i høj grad bliver et nyt personale, der skal stå for maden. Her kan de få lov til at lave alle de fejl, de helst ikke må lave, når vi åbner den 1. marts,” siger Linné.

mange pastelfarver, men også rå nummer- og emaljeplader. Her kommer også til at være brændstofs standere og lignende gejl. Så vi får et både meget maskulint og feminint univers. Fællesnævneren bliver, at det hele er lidt skørt,” fortæller Linné.

Hos Stacy’s Diner tænker i de i den grad på børn og barnlige sjæle. I dineren i Næstved står en række gamle pinball maskiner fra dengang, de kunne lave ordentlige pinballmaskiner. På Østerbro kommer der også to gennemførte retro pinball maskiner samt en arkademaskine. Stacy’s Diner er i to etager, og på hver etage etableres der et legerum til børnene, så de kan bruge tid der, hvis de bliver utålmodige. ”Vi er børnenes univers, og vi gør meget for dem. Det skyldes til dels egne erfaringer. Da vi åbnede vores første restaurant, var jeg gravid med vores første søn, og vi fik vores andet barn et år efter. Vi boede bogstaveligt talt på restauranten og fik derfor indrettet et stort legerum til børnene. Det var en kæmpesucces, og det tog vi med videre til Stacy’s,” fortæller Linné.

Store og greasy burgers

Burgers er den primære spise på Stacy’s Diner. Det skal ingen være i tvivl om. De bruger kun velfærdskød fra Nordjylland og gode råvarer i deres burgers. Det er store og greasy burgers, og udvalget varierer fra den helt traditionelle til de lækre, store og snaskede burgers, som man

bliver dejlig klistret af at spise. Man kan derudover få en fiskeburger og tre veganske udgaver. Her serveres også spareribs samt en giant chilidog, der er perfekt at gå med, når man eksempelvis skal i Fælledparken. Nachos og ham-and-cheese er tillige på menukortet samt Stacy´s ikoniske milkshakes, der er lavet på den helt originale måde uden isterninger og mælk, men med fløde og rigtig is. ”Der kommer også en unik Østerbro Milkshake med sin helt egen smag.

Vi har vores egen øl, og som noget helt nyt har vi i samarbejde med Rocket Fizz, der laver amerikanske specialsodavand, fået lavet 5 sodavand specielt til os. Det bliver en kæmpefest, og vi glæder os helt utroligt til at præsentere Stacy´s Diner universet for alle på Østerbro og i København,” slutter Linné Sommer.

Triangel 4 · www.stacysdiner.dk/stacys-oesterbro/

Mit Østerbro Smag på byen STACY´S DINER
PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 45

Bottega Estadio præsenterer nyt hold

Ny køkkenchef & restaurantchef på Bottega Estadio. Daniel Dam er ny partner og restaurantchef på Bottega Estadio. Han kommer oprindeligt med en baggrund som bartender, og har haft sin gang på barer som 1105, 1656 og senest som barchef på Restaurant Maison. Daniel elsker Marco Pierre White for at have sagt, at en succesfuld restaurant er båret af tre elementer: god mad, god service, og en fantastisk atmosfære.

Han vil sammen med køkkenet sætte sit præg på Estadio de næste mange år. Hernán Landero og Germán Mazza er nye heads chefs og vil føre ånden af Estadio’s køkken videre.

Germán blev født i Buenos Aires og opvokset i en familie af immigranter, hvor han smagte smag fra andre lande, der blandede sig med de lokale traditioner, rodfæstet i ild, familie og fællesskab. Efter at have udviklet en dyb passion for madlavning, havde han chancen for at rejse og udvide sin kulinariske

horisont for at ende i Danmark, hvor hans immigrantrødder startede, og bragte sin arv og nye oplevelser med sig.

Hernán kommer fra Patagonien og voksede op i en stor familie, hvor køkkenet og bålet altid var meget nærværende. Senere afsluttede han sine studier i gastronomi og rejste til Frankrig for at fortsætte med at udvikle sin kulinariske karriere. I dag arbejder han med sine argentinske rødder blandet med sine internationale erfaringer, hvor han altid lægger vægt og respekterer produkterne.

De har begge en social tilgang til madlavning, hvor den levende ild er den primære kilde og samlingspunkt for venner og familie. Deres ambition er at levere en madoplevelse, der smager af deres samlede erfaringer. Du vil som gæst kunne opleve alt fra ‘asado’ (argentinsk barbecue) til empanadas og andre traditionelle retter, såsom friteret kål – samt en masse andre spændende kulinariske sammenblandinger.

Mit Østerbro Smag på byen 46 / Mit Østerbro Bottega Estadio 1912 – Gunnar Nu Hansens Plads 9 – 2100 Copenhagen Ø – Tlf. 33 32 60 60

VINTERGOURMET

440 kr. pr. person

Restaurant Dag H byder på en lækker 5-retters menu til det nye VinterGourmet (Som før var Dinnerdays) i uge 7

● Stegt kammusling med kærnemælk, limesirup, chili-aioli og urter

● Oksetatar af inderlår med sennepsfrø, trøffelcreme, kapers, cornichoner og æggeblomme

● Ribeye med kryddersmør, bearnaise, serveret med pommes frites

● 3 slags oste med kompot og grillet brød

● Mørk chokolademousse med coulis, bær og hvid chokolade

Vinmenu 250 kr.

● Bobler: Mont Marcal, Cava Brut, Spanien

● Hvidvin: 2021 Domaine De La Villaudiére Sancerre Blanc, Loire Frankrig

● Rødvin: 2016 Marqués Del Atrio Rioja, Edción Limitada, USA

OBS: Gælder både frokost og aften. Køb billetter via www.dagh.dk under book bord

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Mit Østerbro / 47
www.dagh.dk | Dag Hammarskjölds Alle 38 | Tlf. 35 27 63 00
Mit Østerbro Smag på byen

Napolitansk pizza nu også på Østerbro

Nu kan østerbroerne også nyde Michelinkokken Rasmus Oubæk

og hans kompagnon Christian Brandts napolitansk inspirerede Otto Pizza på Østerbro. De lækre pizzaer gjorde sit indtog på Trianglen 3 i december 2022 og udmærker sig blandt andet ved en supersprød skorpe, silkeblød bund og en masse smag.

De to ejere af Otto Pizza står også bag den meget roste burgerkæde Jagger, der med hele 14 restauranter i hovedstadsområdet på få år er blevet noget af en institution herhjemme. Den fastfoodkvalitet, burgerkæden er bygget på, overførte de til Pizza-segmentet, da Rasmus Oubæk og Christian Brandt i 2021 åbnede den første Otto Pizza på Værnedamsvej.

“Det handler om ordentlige råvarer, og så har vi brugt en masse tid på at nørde med pizzadejen. Det er et meget gennemarbejdet koncept, som i den sidste ende handler om, at du kan spise en pizza – og en burger på Jagger –med god samvittighed og stor nydelse. Det er godt nok

fastfood, men råvarerne og kvaliteten er helt i orden. Der ligger en masse tanker bag vores koncepter, hvor grundidéen er kærlighed til mad, og hvordan det skal laves på en ordentlig måde,” siger Anna Katrine Sibbersen, PR & Marketing Manager hos Otto Pizza.

Tynd i midten og sprød i kanten

Otto Pizza oplever somme tider, at deres gæster forventer at få serveret en pizza som den, de ofte får på klassiske pizzeriaer. Men Otto Pizza laver, med udgangspunkt i den napolitanske tradition, nogle helt andre pizzaer, som har en let brændt sprød skorpe sammen med en forholdsvis blød bund. Hvis man tror, man får en helt sprød pizza, der kan stå i luften, når man løfter den, tager man fejl. Den napolitanske pizza er kendt for at være helt tynd i midten med en lækker sej og sprød kant med masser af smag og

Mit Østerbro Smag på byen 48 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Af: Lars Graabek Foto: Dan Møller

den lækreste silkebløde konsistens. Og sådan serveres de skønne pizzaer med de karakteristiske leopardplettede skorper på Otto Pizza.

Med åbningen af pizzeriaet på Trianglen i december er Otto Pizza oppe på seks pizzeriaer i alt. Samtidig med at de slog dørene op på Østerbro, åbnede de et pizzeria på Elmegade på Nørrebro, så det var en hektisk tid. Anna Katrine fortæller, at de i lang tid kiggede efter et egnet lokale på Østerbro, da de har været rigtig glade for Jagger-butikken på Nordre Frihavnsgade tæt på.

“Det er en meget velfungerende restaurant med god stemning og glade gæster, der er kommet igen. Derfor tænkte vi, at vi også skulle have en Otto Pizza i det område, og placeringen på Trianglen er perfekt af flere årsager. Beliggenheden er central og ikonisk. Desuden er butikken meget synlig fra gaden.” Planen for Otto Pizza er, at der, ligesom det er tilfældet med Jagger, skal ligge et af slagsen i alle nabolag i København, så man altid har sin lokale Otto lige om hjørnet.

Heat at home

Pizzaen er naturligvis omdrejningspunktet i Otto Pizza, men derudover kan man også få hjemmelavet tiramisu samt nogle crust dips, man enten lægger oven på pizzaen eller dypper skorperne i. “Vi har udviklet fire forskellige crust dips, som bliver mere og mere populære. Desuden har vi udviklet konceptet ’Heat at home’, som består af præcis de samme pizzaer, vi serverer varme, men som i stedet er blevet vakuumpakket og stillet på køl, og som man kan tage med hjem og opvarme på tre minutter i en varmluftsovn. Så har man en virkelig god pizza, der ikke er blevet kold på hjemvejen. Det gør hele takeaway konceptet meget mere fleksibelt,” påpeger Anna Katrine og konkluderer: “Vi skal være et sted, som man kan bruge på mange måder. Vi kan servere noget hurtig mad efter arbejde, man kan besøge os en fredag aften og få et godt glas vin eller bruge os til at servere noget lækkert og nem mad for sine gæster derhjemme. Og uanset hvad, får man lækker pizza i den gode napolitanske stil.”

GØR IKKE NOGET HALVT

Det hele begyndte med, at Rasmus Oubæk nørdede med pizzadej for at finde den bedste udgave af pizzabunden. Hans kolleger i virksomheden regnede med, at det nok ville tage nogle uger, før han fandt frem til den rette opskrift, men det tog cirka et halvt år, inden han var tilfreds!

“Rasmus gør ikke noget halvt. Det handlede blandt meget andet om, pizzadejen skulle være med surdej eller gær, mængden af salt, hævetid, ovntype og bagetid. Til sidst var han tilfreds, og vi havde en pizzadej, der kunne bruges,” griner Anna Katrine og tilføjer: “Det viser netop, at vi aldrig går på kompromis med kvaliteten.”

Næste skridt var, hvilke pizzaer der skulle på menukortet. Der blev plads til enkelte klassikere samt nogle anderledes pizzaer, man ikke nødvendigvis ser i Italien, selv om pizzaerne er stærkt napolitansk inspirerede. “Vi har for eksempel en pizza med palmekål og svampe, som ikke er en klassisk italiensk pizza, men som smager virkelig godt. Hvis vi synes noget smager godt, så laver vi det. Her er ikke nogen begrænsninger. Det handler om den gode smag,” forklarer Anna Katrine.

PIZZA I KØBENHAVN

Østerbro: Trianglen 3

Nørrebro: Elmegade 15

Rådhuspladsen: H.C. Andersens Boulevard 12

Vesterbro: Værnedamsvej 18

Frederiksberg: Godthåbsvej 10

Amager: Strandlodsvej 15

www.ottopizza.dk

Mit Østerbro Smag på byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 49
OTTO

SALAT MED AVOCADO OG MARINERET LAKS

Smukke farver på tallerkenen og masser af velsmag.

Server salaten som et let aftensmåltid, til frokost eller som forret til gæstemiddagen.

Start gerne med at råmarinere laks af sushi-kvalitet dagen før (fås hos din fiskehandler).

Hvis du ikke har så meget tid, kan du sagtens lave salaten lige inden servering med varmeller koldrøget laks og lave en dressing af ingredienserne til marinaden i stedet.

Tekst og foto: Oliviers & Co

DET SKAL DU BRUGE (TIL 4 PERS.)

● 300 g bæredygtigt fanget laksefilet (sushi-kvalitet)

● 1 citron, saften

● En god hvidvinseddike, fx pink grape eddike (fås hos Oliviers & Co)

● Olivenolie med citron (fås hos Oliviers & Co)

● 2 modne avocadoer

● 1 gulerod, skåret helt tyndt fx på mandolinjern

● 1 rødløg, halveret og i tynde skiver

● 300 g friske salatblade, fx mesclun eller spinatblade

● Rosa peber

● Havsalt i flager

START DAGEN FØR

Skær den friske laksefilet i skiver, og læg dem i et fad. Tilsæt citronsaft, 1-2 spsk eddike, 4 spsk citronolivenolie og lidt salt. Dæk fadet og lad laksen marinere i køleskabet mindst 12 timer.

PÅ DAGEN

Hæld marinaden fra laksen. Del avocadoerne i halve og fjern skrællen. Skær dem i mundrette skiver i ca. samme tykkelse som laksen, som vist på billedet.

Skær guleroden i tynde skiver, evt på et mandolinjern. Skær rødløget i tynde ringe.

Læg en bund af salatblade på hver tallerken og anret avocado og laks herpå.

Fordel gulerodsskiverne og rødløget på tallerknerne. Hæld lidt citronolie og hvidvinseddike over salaten, og drys med rosa peber og havsalt. Servér straks, evt. med et godt surdejsbrød til.

Bon appetit :)

Oliviers & Co

Gl. Kongevej 85

1850 Frederiksberg

www.oliviersogco.dk

Mit Østerbro Opskrift 50 / Mit Østerbro
Ekstra jomfru olivenolier og delikatesser SUPER GRØN FRISKPRESSET L'EXTRAVERTE OLIVENOLIE Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @ oliviersogco.dk

L’imperatore går all in på kød

52 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Mit Østerbro Smag på byen

Ristorante L’imperatore, der i mange

år har været kendt for deres skaldyrs restaurant, skifter koncept fra 1. februar og skal fremover være en mere familieorienteret restaurant, hvor de går all in på kød.

Det har været en dejlig oplevelse med masser af god respons på vores skaldyrskoncept i de syv år, vi har været en skaldyrsrestaurant, men nu er det tid til at komme videre. Fremover vil vi være, hvad jeg kalder et italiensk grillhus. Det gør vi dels, fordi rigtig mange af vores gæster efterspørger noget godt kød, dels at folk i dag på grund af den høje inflation og andet har færre penge mellem hænderne. Det kan vi godt mærke her i restauranten. Så vi har skabt et mere prisvenligt koncept, hvor kødet og råvarerne stadig holder en høj kvalitet,”

fortæller sicilianske Armando di Raffaele, som står bag Ristorante L’imperatore på Olufsvej 2 sammen med sin danske kone Denise Bjørn Di Raffaele. Måske kender du Armando for sin medvirken i den danske version af Hells Kitchen.

Lokalt samarbejde med slagterier

Det gode kød i Ristorante L’imperatore omfatter blandt andet saftige ribeyes med god marmorering, Tomahawk t-bones, lammechops og gode burgere. Og så er der

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 53
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller Mit Østerbro Smag på byen

naturligvis de klassiske italienske forretter carpaccio, burratta samt adskillige pastaretter som ravioli med svampetrøffel og parmesan, spaghetti carbonara og bolognese osv., siger Armando:

”Vores kødretter kommer til at koste fra 195 kr. for 250 gram for en lækker ribeye bøf med tilbehør. Vi har startet et samarbejde med slagteriet Grambogård, som går meget op i dyrevelfærd og bæredygtighed.

Samtidig bestræber vi os også på at benytte så mange lokale danske råvarer som muligt,” siger han og fortsætter: ”Pizza bliver også en del af menukortet, og her vil vi bruge mel fra Valsemøllen og andre økologiske råvarer. Vores italienske pizzaer kommer til at koste omkring 95-110 kr.”

OLUF’S TAVERNA

Det er også ham, der står bag Oluf’s Taverna lige ved siden af, der i lighed med L’imperatore har en Diner Week i hele februar. Her kan man få Olufs Bræt, der er en tapas anretning til 250 kr.

Tavernaen er superhyggelig blanding af morgenmadssted, kaffebar, vinbar og spisested og er et af de foretrukne mødesteder på Østerbro. De har en lækker morgentallerken (Brunch) med blødkogt æg, croque monsieur toast, avocado, granola med græsk yoghurt og meget mere.

Til frokost og aften laves sprøde toast af lækkert surdejsbrød med langtidsbraiseret vildsvin, vegetarisk med aubergine eller den helt klassiske med kvalitets skinke og kvalitets ost på dem alle. Menukortet byder også på andre aftenretter fra det italienske trattoria køkken samt gourmetpizza med sprød bund. Og man kan altid nyde de mange dejlige retter med vine fra hele verden.

DINER WEEK MED 3-RETTERS MENU PÅ LIMPATORE

Som en markering af det nye koncept vil Ristorante L’imperatore i hele februar tilbyde en Diner Week, hvor man som forret kan få en lækker burattaost med syltede cherrytomater og basilikum, en 250 gram ribeye med pommesfrittes og bearnaise til hovedret samt som dessert en affogato, der er cremet vaniljeis med en espresso shot. Prisen er kun 250 kr. for den fristende treretters menu.

Udover ændringerne i madkonceptet har L’imperatore fjernet den bar, der lå midt i lokalet, og i stedet bygget en murstensbar med kulgrill i. Så får gæsterne første parket til duften, flammerne og hyggen omkring grilningen af mad i restauranten.

”Vi får også et skab, så vores gæster selv kan se, hvilken slags kød de får serveret, ligesom man ofte gør sydpå. Det giver en mere intim fornemmelse af det, man spiser. For os er det vigtigt at slå fast, at selv om priserne falder, bevarer vi den høje kvalitet. Med det nye koncept satser vi på at ramme bredere og blive en endnu mere familievenlig restaurant, hvor der er plads til alle, og som alle har råd til. Skaldyrene ryger ud af vores menukort, men man kan stadig få vores skaldyrsfad, hvis man via vores hjemmeside forudbestiller det senest fire timer inden,” påpeger Armando.

Mit Østerbro Smag på byen L’imperatore · Olufsvej 2 · Tlf. 52 39 88 52 · www.limperatorecph.dk Oluf’s Taverna · Olufsvej 1 · Tlf. 52 39 88 52 · www.olufstaverna.dk
54 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Oluf's Taverna

V E R C O M P R O M I S E O N Q U A L I T Y !

ORDER IN THE JAGGER APP OR AT JAGGER.DK

FIND US AT:

NORDHAVN - ØSTERBRO - HELLERUP - NØRREBRO -

FREDERIKSBERG - INDRE BY - RÅDHUSPLADSEN -

CHRISTIANSHAVN - AMAGERBRO - STRANDLODSVEJ -

VESTERBRO - VALBY - VANLØSE - BRØNSHØJ - LYNGBY

Mit Østerbro Smag på byen
NE

3 lækre drinks

BLOMSTER & COCKTAILS

DET ER ALTID RIGTIG FESTLIGT AT PYNTE SINE COCKTAILS

MED LIDT BLOMSTER, men du har sikkert ikke mange blomster i haven lige nu. Heldigvis kan man købe spiselige blomster i større supermarkeder og på nettet. Og så varer det ikke længe før de skønne (og spiselige) hornvioler dukker op i vores haver.

Hvis du vil se flere nemme cocktailopskrifter, så følg Majbrit på Instagram. Hendes profil hedder Blomster og Cocktails.

SCAN QR-KODEN OG FIND

FLERE LÆKRE OPSKRIFTER

Romantisk dessert

Om lidt er det Valentine dag og hvad enten du er til den slags eller ej, så er det jo en god undskyldning for at lave en lækker dessert. Hvis det skal være ekstra romantisk, så drys med mad guldglimmer og sæt en lille fin stjernekaster i.

White Russian

Nu er det ikke alle russere, der er lige populære for tiden, men White Russian er en af dem, vi godt kan li’. Den er super simpel og du kan få det hele i supermarkedet. White Russian er især rigtig lækker efter en god middag eller foran (tv-)pejsen.

Vinterkaffe

Luk øjnene, glem vinterkulde og forstil dig, at du sidder foran en dejlig varm pejs med gode venner og en skøn lun Vinterkaffe. Det kræver kun et smut i supermarkedet, hvor du køber de to Råstoff flasker og en kop varm kakao, inviterer dine venner over – og nåhh ja, lige bygger en pejs eller bare finde pejsevideoen frem og fyrer lidt op for radiatoren.

56 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Opskrift

440 kr. pr. person

Restaurant Como i hjertet af Frederiksberg byder på lækker 4-retters menu til det nye VinterGourmet (Som før var Dinnerdays) i uge 7!

● Vitello tonnato, stegt kalvekød, tunmousse emulsion. Friske og sprøde kapers

● Smørstegt blomkål, puré, olivenolie, mandler

● Stegt mørbrad, stegt polenta, parmesan, kål, trøffelsauce

● Tiramisu, Lemoncello, Espresso

Vinmenu (4 glas): 250 kr.

● Giol Prosseco Frizzante DOC, Italien

● Beni di Batasiolo Langhe Chardonnay DOC

Italien, Piemonte

● Camparo Barbera D´Alba Superiore DOC

Italien, Piemonte

● Batasiolo Brachetto D´acquisoumante Docg

Italien, Piemonte

Køb billetter via www.comocph.dk under book bord

Vi glæder os til at byde jer velkommen på Como

Mit Østerbro Smag på byen Mit Østerbro / 57
VINTERGOURMET
www.comocph.dk | Godhåbsvej 30 | Frederiksberg | Tlf. 40 41 51 61

HVID PIZZA med mozzarella, kartofler, gedeost, rosmarin, hvidløg og burrata

Jeg hedder Jannie og bor på Østerbro med min mand Lars og er Østerbro’er med STORT Ø. Jeg elsker bylivet og handler ofte i Østerbros mange lækre specialforretninger f.eks. Juno the Bakery, som vi bor lige overfor, Odin Fisk, Dagens Fisk, osteforretningen La Fromagerie, Aarstidernes flotte butik i Classensgade og Gourmandiet, som heldigvis er genåbnet. Elsker også at besøge Bondens marked om lørdagen på Sankt Jakobs Plads. Jeg nørder rigtig mange opskrifter fra de mange kogebøger, som jeg efterhånden ejer, og fra ugeblade og bruger også ofte Instagram til inspiration, hvor jeg på min egen Instagramprofil @jannie2100 lægger mange af mine egne daglige madbilleder op. Jeg håber, at jeg kan være med til at inspirere mange af mine følgere, og jeg bliver så glad, når folk henvender sig med spørgsmål eller beder om opskrifter. Her får I et par af mine yndlingsopskrifter:

DEJ TIL EN PIZZA

● 125 g italiensk durrummel (Tippo 00)

● 1/6 pakke gær (8,33 gram)

● ¾ dl lunkent vand

● ¼ tsk salt

● 1 spsk olivenolie

● En lille smule grovere mel (f.eks. Semulina)

FYLD

● 1 ca. 125 g frisk mozzarella

● ½-1 skrællet bagekartoffel eller et par almindelige kartofler skåret i tynde skiver. Jeg bruger selv et mandolinjern. (Et godt tip er at skylle dem et par gange i koldt vand i en skål til vandet er klart. Så trækkes stivelsen ud af kartoflen og de bliver mere sprøde på pizzaen. Læg herefter skiverne til tørre på køkkenrulle). Tippet i parentes kan udelades, hvis man har travlt.

● Gedeost (rulle som skæres i skiver) – hvis man ikke kan lide gedeost, kan man f.eks. bruge klatter af Ricotta eller Mascarpone ost eller en anden yndlingsost. Brug så meget, som du selv ønsker!

● 1 burrata (tag den gerne ud af køleskab og indpakning ca. 1 time før I skal spise den, så bliver den mere cremet). Netto har fået Burrata som fast sortiment (jubiii)!

● Olivenolie

● Lidt frisk rosmarin (evt. tørret)

● Hvidløg efter smag

● Salt & peber

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 2500 varmluft (gerne med undervarme). Lad bagepladen være i ovnen under opvarmning. Hæld melet ud i en bunke på bordet (eller i en skål) og lav en fordybning i midten. Rør gæren ud i det lunkne vand i en kop og hæld det i fordybningen sammen med salt og olie. Saml dejen og ælt, til den er smidig og glat. Pizzadejen behøver ikke at hæve, hvis den blot rulles tyndt ud, men den tager bestemt ikke skade af at hæve i en halv time. (Hvis man laver ekstra portioner dej, kan disse pakkes i portioner og pakkes ind i køkkenfilm uden hævning,

hvor de kan opbevares i køleskab i ca. 4 dage, hvorefter dejen rulles ud og er klar til brug).

Brug den lidt grovere mel til at drysse på bordet med, når du ruller dejen tyndt ud. Træk den udrullede pizza over på et stykke bagepapir.

Herefter plukkes mozzarellaosten i småstykker og fordeles jævnt over pizzaen. De skrællede kartoffelskiver fordeles over hele pizzaen. Gedeosten i skiver fordeles på hele pizzaen oven på kartoflerne. Olivenolie, hakket frisk rosmarin (eller tørret) samt friskpresset hvidløg efter smag og salt & peber røres sammen i en lille skål og dryppes ud over hele pizzaen som bages ved 2500 varmluft ovn (gerne med undervarme) i ca. 7-8 min midt i ovnen på bagepapiret på den varme bageplade.

Den varme pizza tages ud af ovnen og burrataen placeres på midten – her kan man med fordel hælde lidt ekstra olivenolie over. Burrataen skæres over samtidig med, at du skærer pizzaen ud og er så cremet, at den føles som en slags dressing!

58 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Opskrift

Import af kvalitetsvine direkte fra Sydafrika

Protea Vin Aps blev grundlagt i 2009 og har lokation i Nordhavn. Protea’s målsætning er at sælge kvalitetsvin engros til konkurrencedygtige priser, direkte fra lager til private og erhverv og altid med kunde, leverandør service og relationer som en meget væsentlig faktor.

Princippet er at alt hvad Protea udbyder af sydafrikanske vine er af høj kvalitet ognoget som man ikke lige finder i supermarkedet henne om hjørnet.

Den første flaske vin i Sydafrika blev produceret i Cape Town i 1659. Siden da er vin fra området blot steget i popularitet. Sydafrika ligger i bunden af kontinentet Afrika. Dette område er kendt for intenst sollys samt tør varme. Dog er vintrene langt mere kolde og våde.

Dette klima varierer selvfølgelig fra de forskellige områder af Sydafrika, men er bestemt med til at give vinen sin karakteristiske smag. Sydafrika er fantastisk på mange punkter og vinene der kommer derfra er ingen undtagelse.

Protea har valgt ikke at have en egentlig web-shop for nuværende. Protea’shjemmeside www.proteavin.dk er derfor primært udstillingsvindue for deres brede sortiment. Kontakt om køb kan altid ske pr. mail info@proteavin.dk eller på tlf. 24 25 07 43

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 59 Mit Østerbro Smag på byen

SMÅ SMARTE LØSNINGER

String Furniture har lanceret tre forskellige og ret geniale pakkeløsninger. De små all-in-one reoler er næsten et must til den  trange ungdomshybel  eller den lille bybolig. String Kitchen måler H 50 x B 60 x 20 cm og koster 3.245 kr. www.stringfurniture.com

6 NYHEDER til din bolig

SKANDINAVISK DESIGNKLASSIKER

#827-spisstol fra Skovby er både en stol, der er klassisk og moderne. Det nye flettede sæde giver stolen et let og skandinavisk udtryk –nærmest shakeragtigt. Den måler H 77 x D 51 cm og koster 3.499 kr. www.skovby.dk

LYSENDE BALANCEKUNST

Malamata-loftslampe fra Luceplan er klassisk og elegant, men også fabulerende og legende, og derfor kan den ”spice” enhver indretning op. Lampen er fremstillet i messing og mundblæst glas, og den koster 10.922 kr.

www.lu ceplan.com

TIDLØST OG MODERNE DØRHÅNDTAG

Entrance BY Holst er Bet dørhåndtag i med rene, lige linjer, der er designet af arkitekten, Søren Holst. Dørhåndtaget er fremstillet i messing og koster fra 1.500 kr. www.soe-jensen.com

SID HØJT OG GODT

A.I-barstolene er en nyhed fra Kartell. Stolene er designet af Philippe Starck, og de er produceret i genbrugsmaterialer og overskudsmaterialer fra især landbruget. De fås i tre højder og koster fra 1.471 kr. www.kartell.com

ORGANISK SPISEPLADS

Har du en mindre bolig, hvor pladsen er trang, kan du med fordel overveje det smarte Granada-spisebord fra BoConcept, der nemt kan udvides takket være bordets indbyggede udtræk. Bordet måler H 74,5 x L 130 x B 130 cm og koster 5.399 kr. www.boconcept.com

62 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Bolig i byen

Besøg Gardin Jensen

– vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Book et besøg nu på tlf. 35 42 01 67

Drop ind i butikken og få inspiration eller tilkald gardinbussen, så finder vi den rigtige løsning. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering.

KIG FORBI NORDRE FRIHAVNSGADE 32 ELLER WWW.GARDIN-JENSEN.DK Mit Østerbro / 63

Smukke og specialdesignede reoler

ReolREOL skaber fleksible og unikke reolsystemer, som kan tilpasses alle vægge, uanset hvor skæve de er. Produktionen foregår lokalt i København, og der er fokus på bæredygtighed og nærværende service.

Reolsystemer havde potentiale

ReolREOL er en rigtig succeshistorie. De er en produktionsvirksomhed med en lokal og bæredygtig profil samtidig med, at de skaber specialdesignede reolsystemer, der passer perfekt til boliger med skæve mål. Deres værksted ligger i Sydhavnen, så de er tæt på kunderne og nemt og hurtigt kan levere den gode service. Her er der ikke nogen træls oplevelse med at vente måneder på materialer fra lande langt fra Danmark. Samtidig er alle deres løsninger skabt i bæredygtige materialer, og der er næsten intet spild i produktionen.

Virksomheden blev stiftet af Troels Vejby i 2019 og i 2020 kom Ida Emborg med. I årene inden arbejdede Troels med at skabe forskellige former for specialinventar, og han fandt med tiden ud af, at hvis man skulle producere inventar, der ud fra et økonomisk synspunkt var holdbart i længden, blev der nødt til at indgå brugbare skabeloner og standardprocesser. “Vi kom derfor frem til, at vores reolsystem havde det potentiale. Derfor brugte vi en masse krudt på at skabe gode algoritmer og effektive digitale systemer, så det var muligt for os at skabe specialdesignede reoler, uden at det koster en bondegård. Uanset hvor skæv ens bolig er, kan vi lave en løsning, der passer ned til 0,1 m præcision. Samtidig er det til en pris, der er yderst konkur-

Mit Østerbro Bolig i byen
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: reolREOL
64 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

TÆT PÅ KUNDERNE

reolREOL tror meget på idéen om, at Danmark skal være et sted, hvor vi selv producerer vores ting. På den måde er al knowhow lige om hjørnet, man kan uddanne lærlinge til at videreføre arbejdet, kunderne er tætte på og miljøbelastningen er minimal. “For en snedkervirksomhed som vores er det ideelt at ligge i København, og jeg ville ønske, vi fik selskab af mange flere produktionsvirksomheder. Vi er superhurtige og effektive, fordi vi er så tæt på vores kunder. Vi tror på, at møbler skal produceres lokalt, miljøvenligt og personligt. Det giver i den sidste ende langt det bedste resultat,” siger Troels. Man er altid velkommen til at besøge værkstedet, blot man ringer inden.

rencedygtig. Vores løsning koster cirka det halve af, hvad en snedker skal have for det samme arbejde,” siger Troels. Derfor gik reolREOL i gang med at producere reolerne i en større målestok, og coronanedlukningen gjorde, at de fik meget at se til, da folk gerne ville forbedre deres bolig i perioden. Produktionen blev henlagt til Københavns Sydhavn med et håndværkerteam, som ikke laver andet end reoler. I dag har de skabt cirka 400 reoler til folk i hele Danmark og især mange på Østerbro, hvor målene ofte er lidt skæve og anderledes.

Gevinst for miljø og service

“Vores reoler har et moderne, smukt og harmonisk udtryk, som også har den tidløse kvalitet. Det er eksempelvis indbyggede løsninger omkring døre, vinduer, skæve vægge, eller hvor der nu er behov for reoler med specialmål. Samtidig går vi stærkt op i, at materialerne er så gode og bæredygtige som muligt. Træet er FSC-certificeret, malingen er svanemærket, der er stort set ingen spild, da alle opgaver er unikke og produceret til den enkelte kunde.

Da vi holder til i Sydhavnen, er der ingen unødig transport til og fra eksempelvis Europa eller Asien. Eller Jylland for den sags skyld,” påpeger Troels og tilføjer: “Det hele er skabt på vores 100 m2 store værksted i København. Det er både en gevinst for miljøet, men også for servicen. Hvis vi eksempelvis, mod forventning, beskadiger et emne under montage på vej til fru Hansen med en del, der knækker, kan vi i løbet af ingen tid være ude på værkstedet og producere en ny del. Så vi kan give en eksemplarisk service og, takket være vores digitale produktionsmetode, drage fordel af at masseproducere.”

Mit Østerbro Bolig i byen
reolREOL Bådhavnsgade 38, port 1-2 · 2450 København SV · Tlf. 31 36 40 60 · www.reolreol.dk
PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 65

CIRCLES HOLDER

Spring Copenhagen · 299 kr. www.springcopenhagen.com

TR12 BORDLAMPE

Tom Rossau · 3.300 kr. www.tomrossau.com

INDRET bylejligheden

MAGASINHOLDER

Living & More · 599 kr. www.coop.dk

GROWSMALL PLANTEKASSE

TORCH PENDEL

Halo Design · 699 kr. www.halodesign.dk

NORDHAVN REOL

FDB Møbler · 15.999 kr. www.fdbmobler.com

SQUARELY COPENHAGEN · 449 kr. www.squarely-copenhagen.com

BÆNK I BAMBUS

Living & More · 799 kr. www.coop.dk

PERSIENNER

Stila 60 x 100 · Fra 1.189 kr. www.stila.dk

KAFFEKVÆRN

Fellow hos Spinchy 2.700 kr. www.spinchy.com

J27C COUNTERSTOL

FDB Møbler · 2.399 kr. www.fdbmobler.com

66 / Mit Østerbro Mit Østerbro Bolig i byen

LEVER, ÅNDER OG ARBEJDER PÅ ØSTERBRO

Din helt lokale Østerbro-mægler. Jeg har selv boet på Østerbro i 10 år og kender hvert et gadehjørne, hver en cafe og hver en lille grøn oase. Når man har boet et sted i mange år, får man et stærkt tilhørsforhold og følelsen af at være "hjemme", sådan har jeg det med Østerbro og de muligheder bydelen byder på.

Mit Østerbro / 67 Mit Østerbro Bolig i byen Ekman Bolig · Dampfærgevej 27-29 · 2100 København Ø · Mobil 61 65 64 82 Kontor 70 23 10 33 · www.ekmanbolig.dk · www.ekmanerhverv.dk
Morten Jakobsen Din mægler på Østerbro

Lokal tømrermester med stærk FOKUS PÅ GOD SERVICE & KVALITET

Med baggrund fra servicebranchen er vores tilgang til byggefaget med en serviceminded tilgang. Vi sætter et stort fokus på at have en god konstant informativ kommunikation med vores kunder. Udover dette går vi utroligt højt op i kvalitet. Dette inkludere valget af materialerne, udførelsen og slutresultatet. Og vigtigst af alt at dette holder i mange år, og er så CO2 besparende som muligt.

Vi laver alle typer snedkeropgaver og tømreropgaver. Så som totalrenoveringer, gulve, vinduer, døre, terrasser, radiatorskjulere, skabe, skillevægge og meget mere. Vi tilbyder også at stå for byggeprocessen med andre håndværksgrupper.

Vi er måske ikke er de billigste håndværkere i byen. Det skyldes, at vi sætter en stor ære i vores HÅNDVÆRK. Det tager tid at bygge noget, som er 100 procent i orden. Udover det vælger vi kvalitetsrigtige materialer til opgaverne.

Alle vores tilbud er uforpligtende, så tag endelig fat i os, hvis du mangler hjælp til dit næste spændende projekt.

Svendborggade 6, st. · Tlf. 51 89 80 00· www.tm-b.dk instagram.com/tm_bjornlund/

Mit Østerbro Bolig i byen
Vi laver alle typer opgaver, store som små.

NÅR MÅLET ER FREMAD

Book din lejebil på enterprise.dk

SPISEKROG OG OPBEVARING I ÉT

I mindre boliger kan det være en ideel løsning at kombinere opbevaring og spiseplads i ét reolsystem, så du får ét stort viktualierum med plads til madlavning, familieliv og ”social dining”. Kombinationen som vist på billedet koster 11.583 kr. hos String Furniture. www.stringfurniture.com

BLØD RUMDELER

Et gardin behøver ikke nødvendigvis kun at bruges til at mørkelægge rummet. Det kan også bruges som en rumdeler, hvis du bor småt, og har brug for at inddele rummet i zoner. Pologardinet er fremstillet i 100% polyester og koster fra 1.330 kr. www.luxaflex.dk

DEKORATIV LED BORDLAMPE

Elsker du at omrokere i tide og utide? Så kan du give dig selv og dit hjem en skulpturel og dekorativ LED bordlampe i egetræ, som du nemt kan flytte rundt i hjemmet, som du ønsker. Lampen er fra Eva Solo og koster 1.699 kr. www.evasolo.com

URBAN Living

KAN BRUGES INDE OG UDE

AI-stolen fra Kartell er designet af Phillipe Starck, og den er velegnet til både indendørs og udendørs brug. Som et ekstra plus kan du stable op til tre stole – og så er de supernemme at holde rene. Stolen måler H 81 x B 54 x D 53 cm og koster 1.806 kr. www.kartell.com

MULTIFUNKTIONELT BORD

GÆSTESENG I FORKLÆDNING

Har du problemer med at finde plads til en ekstra seng? Så har BoConcept løsningen til dig. Deres minimalistiske Xtra-puf er nemlig en gæsteseng i forklædning, som du kan folde ud, når behovet opstår. Puffen måler H 42 x B 70/200 cm og koster 6.599 kr. www.boconcept.com

Taffel spisebord fra Eva Solo har alle de funktioner, vi forventer af et spisebord. Og mere til. Det smalle bord fås i tre størrelser, men har en fast bredde på 90 centimeter. Bordet fylder derfor ikke meget, men der er integreret tillægsplader i bordet, som nemt kan trækkes ud. Det koster 14.999 kr. www.evasolo.com

Mit Østerbro Bolig i byen 70 / Mit Østerbro
Mit Østerbro / 71 Mit Østerbro

HOLD DIG VARM

Når kulden raser udenfor, og du går rundt og småfryser, findes der ikke noget bedre end at kunne pakke sig ind i en lun plaid. Plaiden fra BoConcept måler 170 x 130 cm og koster 689 kr. www.boconcept.com

VARME NUANCER

Skal soveværelset have et kærligt opløft, kan du dekorere med bløde puder i varme nuancer for at skabe en hyggelig atmosfære. Puderne fra Kartell koster 956 kr. pr. stk. www.kartell.com

BLØDT barometer

ET SAMLINGSPUNKT

’Diamond White’ er et håndtuftet bouclé-gulvtæppe fra Kasthall i uld og linned. Tæppet er et smukt samlingspunkt i rummet, hvis du gerne vil inddele i zoner. Det koster 8.730 kr. pr. kvadratmeter. www.kasthall.com

BRING HOTELSTEMNINGEN IND

Velourgardinet Davon fra Luxaflex er fremstillet i 100% polyester og med mørklæggende væv, der giver en hotellignende fornemmelse af luksuriøsitet og afslapning. Gardinet koster fra 1.923 kr. www.luxaflex.dk

KOMFORTABEL SIDDEPOSITION

Princeton loungestol fra BoConcept er en blød og komfortabel tilføjelse i stuens krog eller i soveværelset, hvis du mangler et godt læsespot. Stolen måler 68 x L 71 x 63 cm og koster 7.999 kr. www.boconcept.com

Mit Østerbro Bolig i byen 72 / Mit Østerbro

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

22 års

Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslibning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve, er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle behov og situation for at opnå et smukt og holdbart resultat.

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK
erfaring
i branchen

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Copenhagen Light Festival

Lige nu kan I opleve spektakulære lysværker rundt omkring i byen, Copenhagen Light Festival er nemlig tilbage i hovedstaden! Så få ungerne i flyverdragten og sæt kurs mod de mange smukke lys, når mørket er faldet på – det er en fed oplevelse for både store og små. Vi kan især anbefale Disneyland Paris’ store projektion ved Nordatlantens Brygge, der vil være et sikkert hit hos de små.

Rundt omkring i København

3.-26. februar

www.bornibyen.dk/events/copenhagen-light-festival-2023

Dansende regnbue-installation på SMK

Kig forbi SMK i vinterferien, når dansekompagniet MYKA og dansekunstner Ray Roa Alonson inviterer på en odyssé gennem Regnbuens uendelige nuancer, ind i et univers fuld af kontraster og sanseindtryk! Oplev en farverig, dansende installation, der inviterer familier til at opleve dans, design og lyd.

Statens Museum for Kunst · Sølvgade 48-50 · 1307 Kbh. K Udvalgte dage 10.30-12 og 13-14.30 i vinterferien www.bornibyen.dk/events/dansende-installation-regnbuen

Vinterferie på Arbejdermuseet

I uge 7 og uge 8 kan hele familien opleve hyggelige aktiviteter på Arbejdermuseet fordelt over mange etager. Besøg f.eks. Kludedukkeværkstedet og lav jeres egen kluddedukke, kom med på skattejagt, hør historiefortælling og besøg tegneværkstedet med skovtrolden Arnvid.

Arbejdermuseet · Rømersgade 22 · 1362 København

Uge 7 og 8

www.bornibyen.dk/events/vinterferie-paa-arbejdermuseet-det-for-boern

Foto: Christoffer Askman, vnr.TV & Copenhagen Light Festival Foto: Alexis Rodrigues Cancino
Mit Østerbro Kultur & Underholdning 74 / Mit Østerbro
Foto: Arbejdermuseet

Oplev kongens fortryllede have i Rundetaarn

Tag hele familien med på opdagelse i et univers af blomster, når kunstner Signe Kejlbo omdanner Rundetaarns Bibliotekssal til udstillingen ”Rosenkanonen – kongens fortryllede have”. Her kan I opleve en sansehave med inspiration fra blomstrende genstande, steder og elementer fra Christian IV’s liv og historie. Der afholdes desuden en række events for familier i forbindelse med udstillingen, f.eks. blomsterworkshop samt fortællekoncert. Rundetaarn · Købmagergade 52A · 1150 København

4. februar-16. april www.rundetaarn.dk/ event/rosenkanonen-kongens-fortryllede-have/

Vinterferie på Politimuseet

Besøg Politimuseet på Nørrebro, der i uge 7 og 8 slår dørene op til nogle spændende og sjove uger med masser af aktiviteter for hele familien. Større børn (fra 9 år) kan afprøve deres evner som ”Efterforsker for en dag”, mens mindre børn (fra 6 år) kan hjælpe museets undervisere med at finde gerningsmanden i ”Mysteriet om hundetyven”.

Politimuseet · Fælledvej 20 · 2200 København N Uge 7 og 8

www.bornibyen.dk/events/vinterferie-for-boern-1

ZOO Vinterfestival

Oplev ZOO’s vinterfestival - en festival i børnehøjde, hvor bl.a. Silja Okking, Kyllingen Karla fra Fredagstamtam og mange flere kigger forbi haven og underholder. Glæd jer også til workshops, klatring, fastelavn og mange andre sjove aktiviteter for familien.

ZOO · Roskildevej 32 · 2000 Frederiksberg

7. januar-28. februar

www.zoo.dk/s/vinterfestival-i-zoo?language=da

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden.

Foto: Anders Hviid Foto: Rundetaarn
https://bornibyen.dk
Foto: Københavns Zoologiske Have
Mit Østerbro Kultur & Underholdning Mit Østerbro / 75
Foto: Politimuseet

VINTERFERIE MED MERE I DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF.

Spis godt i vores hyggelige foyer

Luxus veluor stole, 4K True Colour Laser, Dolby Atmos

DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF TUBORG BOULEVARD 10, 2900 HELLERUP - MOVIEHOUSE.DK

76 / Mit Østerbro Mit Østerbro Kultur & Underholdning

BARHOLT CYKLER HVEM ER VI?

Vi er din uafhængige, passionerede cykelhandler centralt placeret på hjørnet af Østerbrogade/Koldinggade. Vores udvalg af cykler er rette mod den daglige pendler som bruger cyklen til daglig transport. Vi har cyklerne, som du ikke finder i alle butikker og vores udvalg spænder bredt og er nøje udvalgt.

Vi sælger de yderst populære og lette og ergonomiske Frog og Woom børnecykler, 2- og 3-hjulede ladcykler fra Bakfiets, Gazelle, Christiania Bikes og Seaside, Sportscykler + gravel cykler af mærkerne Fuji, Breezer, Genesis, Nishiki, Principia, hverdags/ bycykler af mærkerne Batavus, Ebsen, Falter, Morrison og Pelago, Stort og bredt udvalg af elcykler af mærkerne: Coboc, Falter, Gazelle og Tenways.

Elcykelmarkedet er i rivende udvik ling og det er ikke længere forbeholdt den ældre generation. Vi sælger elcykler til kunder i stort set alle aldre. Mærkerne Coboc og Tenways henvender sig også til den yngre generation af elcykel købere som efterspørger lette elcykler med et enkelt og stilrent design.

VI udfører naturligvis også reparation af din cykel. Vi laver alle typer cykler og du kan gratis låne en cykel af os imens. Når din cykel er klar, typisk dagen efter aflevering, modtager du en SMS om at din cykel er klar.

BARHOLT CYKLER

Østerbrogade 138 · 2100 Kbh. Ø

Tlf. 35 42 43 44 www.barholtcykler.dk

WOOM ORIGINAL.

Den lette klassiker fra Woom. Fra 12” løbecykel op til 26” cykel med 8 udvendige gear. Ekstrem lav vægt. Fra 2.199-5.299 kr.

WOOM OFF

absolut ikke ligner en elcykel og med en vægt på kun 19 kilo, er den let at komme rundt med i byen med.

Pris 16.999 kr.

Det er slut med at lede efter den fedeste, letteste og bedste børne-MTB. For du har netop fundet den!. Den laves med 20, 24 og 26" hjul og vægten er helt ned til 7.8 kg. for

GENESIS BROADWAY

En hurtig, behagelig, praktisk og prisstærk by/allround cykel. Kan bruges både til daglig transport i byen, pendling og fornøjelse i weekenden. Mange størrelser, også perfekt til teenageren.

Pris 6.999 kr.

PELAGO BROOKLYN

Pelago Brooklyn er den lette, klassiske model fra finske Pelago som mange af de andre kendte brands forsøger at efterligne. Indtil videre uden nævneværdigt held, for dette er KLASSIKEREN. Den fås i 3 klassiske stilrene farver, med 3 eller 7 gear.

6.099 kr.

GAZELLE ULTIMATE C8+ HMB BELT:

Testvinderen fra TÆNK i 2022. Den ultimate elcykel til dagligt brug, også til de længere distancer. Gates remtræk, stærk Bosch Active Line plus centermotor, 500 WH integreret batteri, 8 Shimano Nexus gear.

Fås i to flotte farver. 28.999 kr.

Mit Østerbro / 77

Peter Koldby skriver...

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter har boet på Østerbro med sin familie i mere end 20 år og er indehaver af optikerforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i mere end 17 år. Desuden er Peter en aktiv deltager i Østerbros lokale detailhandelsmiljø og har en stærk passion for bydelens udvikling.

DER ER HÅB FORUDE

Hvis vi vil have lokale butikker i morgen, så skal vi bruge dem i dag. Støt lokalt. Sæt pris på din by – Køb lokalt. Du har hørt dem før. Slogans som opfordrer dig til at handle lokalt. Måske har du hørt dem så mange gange, at du slet ikke hører det mere.

Der er ingen tvivl om, at detailhandlen er kraftigt udfordret. Det vidner rækken af ledige butikslejemål om. Også her på Østerbro. Umiddelbart kan det undre, for kunder er der nok af. Og så alligevel ikke.

Kundernes krav og behov for købsoplevelser har ændret sig drastisk de sidste 10-15 år.

Så selvom jeg køber alt den frugt, jeg overhovedet kan i den lokale butik, er det langtfra nok. Mange vil komme til den lette konklusion, at det er forbrugernes ansvar at opretholde et lokalt handelsliv.

Men i min optik går det begge veje. Mit mantra har i mange år været, at butikkerne også bærer et stort ansvar. Et ansvar for at udvikle deres egen butik og følge med forbrugernes krav og behov.

Og tiderne og tendenserne ændrer sig hurtigt og markant. Derfor er detailbranchen ét af de steder, hvor der er kontant afregning, hvis man ikke formår at tilpasse sig.

Der findes masser af muligheder for, at butiksejere kan tilegne sig værdifuld viden. Både i statslig og privat regi. Så det er egentlig ikke nogen undskyldning.

Så har butikkerne ikke været dygtige nok, kan være den kyniske tese. Muligvis ikke, men butikkerne har været ramt af en ond og næsten uvirkelig spiral de sidste par år.

Alt sammen toppet med stigende inflation, øgede faste udgifter, en krig og et afdæmpet forbrugsmønster. En spiral der for nogle butikker har været umulig at komme ud af. Uanset omsætning. Det behøver jeg ikke komme nærmere ind på.

Men renoveringsarbejdet på Østerbrogade, og nu omlægningen af Ndr. Frihavnsgade til Cykelgade, har været muligvis den største udfordring for butikkerne på Østerbro. Tilgængelighed er måske den vigtigste faktor, og den har været fjernet. Ikke bare et par dage. Ikke bare et par uger. Nej, her taler vi om år. Det er ene og alene kommunens ansvar at planlægge og inkludere butikkerne. Et ansvar de ikke har levet op til.

Men der er en farbar vej ud af det her. Ja, selvfølgelig er der det. For der er butikker, som formår at tilpasse sig markedet og de ændrede forudsætninger. Og det er ikke bare, fordi de er heldige. Det er, fordi de er dygtige.

78 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Peter skriver Så vi tager den lige igen · Husk at handle i dine lokale butikker

SMYKBAR

Det er Nina, som er medindehaver af denne butik. På ganske få år har Nina sammen med sin søn skabt en lækker butik, som rammer fuldstændig ind i tidens trend. Butikkens koncept integrerer alle de krav, som forbrugerne stiller lige nu. Et kreativt frirum, hvor brugerne aktivt deltager og er en del af et fællesskab. Butikken er meget aktiv på de sociale medier og tilbyder også workshops og events.

Østerbrogade 88 · 2100 København Ø www.smykbar.dk

ART VERTE CPH

I Ryesgade har Malene skabt en relevant butik. Du kan købe blomster rigtigtmange steder på Østerbro, men denne butik formår at differentiere sig. Her kan du gå ombord i et smukt univers af blomster. Butikken har flere forskellige løsninger til dine behov og krav. Du kan også købe en buket på gaden og betale med Mobile Pay, hvis du travlt og skal videre i en fart.

Ryesgade 88, kld. · 2100 København Ø www.artvertcph.dk

KOP & KANDE

Det er Cecilie, som er indehaver at denne butik. Cecilie var hurtig til at tilpasse sin butik under pandemien og tilbød onlinesalg via de sociale medier. Cecilie er ligeledes konstant synlig i butikken og har et yderst kompetent og serviceminded personale. I et marked, hvor produkterne også kan købes andre steder, vælger butikkens kunder aktivt at handle her, grundet et højt serviceniveau. Cecilie er også aktiv og synlig med diverse tilbud på de lokale Facebook grupper, så hun forbliver relevant for forbrugerne.

Østerbrogade 109 · 2100 København Ø www.kop-kande.dk/find-butik/kop-kande-osterbro

Mit Østerbro / 79 Mit Østerbro Peter
skriver

KRYDDERURTEPOTTE

Casa Living · 169,95 kr. www.imerco.dk

KOKKEKNIV

Timm Vladimir Kitchen · 1.399,95 kr. www.imerco.dk

Den gode start på 2023

ALUFLASKE

aida · 79 kr. www.aida.dk

KROPPEN TALER

Af Martin Bonde Mogensen & Mikael Kyneb · 249 kr. www.bodyallmind.com

ENERGY

Økologisk kosttilskud

High on Life · 189 kr. www.highonlife.dk

COQ10 MULTIVITAMIN

Nature’s Own · 149 kr. www.helsam.dk

MIDDAG PÅ THE LOUNGE

Rungstedgaard · 3 retter 440 kr. www.rungstedgaard.dk

GREEN BOWL

Fra 42Raw · 129 kr. www.42raw.com

GULERODSKAGE

Banana Cph x Frankly Juice · Fra 24 kr. mandekogebogen.dk

SPALTEKANDEN

Spring Copenhagen · 499 kr. www.springcopenhagen.com

SLOWJUICER

Cook & Baker · 1.499,95 kr. www.imerco.dk

80 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Velvære

Erfaren skønhedsbehandling på højt fagligt niveau

CosmeCare er en kompetent

skønhedsklinik på skønne Nordre Frihavnsgade. Klinikken, der består af indehaver Maryam Nazem og lægelig ansvarlig Flemming Lauridsen, gør noget godt for den indre og ydre skønhed. Alle deres behandlinger har udgangspunkt i gennemprøvede videnskabelige metoder og stor erfaring inden for skønhedsbehandling, ligesom der også er skruet godt op for forkælelsen.

Når man besøger skønhedsklinikken CosmeCare på Nordre Frihavnsgade 90, er man sikker på at blive behandlet i en klinik, hvor den faglige baggrund er høj og praktisk erfaring stor. Indehaver Maryam Nazem er uddannet som operationssygeplejerske for 30 år siden, og da hun holder sin uddannelse vedlige, må hun derfor stadig agere som operationssygeplejerske. Maryam udfører derfor sit præcisionsarbejde med stor anatomisk viden og erfaring, hvilket er med til at give kunderne en stor tryghed.

Hun er også uddannet som kosmetisk sygeplejerske og kosmetolog og har mere end 20 års erfaring med kosmetiske behandlinger. Det er 15,5 år siden, at Maryam åbnede CosmeCare, som tilbyder en lang række kosmetiske behandlinger og hudterapeutiske specialbehandlinger. “De mange år i branchen betyder, at jeg stort set har prøvet alt

Mit Østerbro Velvære 82 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

inden for det kosmetiske område. Mine erfaringer omfatter alt, der vedrører huden, det vil sige spørgsmål omkring hudproblemer og velvære, og vi har adskillige behandlinger, der forbedrer vores kunders huds overordnede struktur, vitalitet og glød,” fortæller Maryam.

Når man driver en skønhedsklinik som CosmeCare, hvor Maryam arbejder som kosmetisk sygeplejerske, kræver Styrelsen for patientsikkerhed, at der er en ansvarlig læge tilknyttet. Derfor er læge og den meget erfarne plastikkirurg Flemming Lauridsen en del af klinikken. Han tager sig bla. af alle konsultationer til botox og karsprængninger i benene og rådgiver også Maryam, hvis det skulle være nødvendigt.

CosmeCares behandlinger omfatter bl.a. botox, fillers, avanceret lysterapi Klerasca®, skinbooster, forskellige kemiske peelinger og ansigtsbehandlinger. Produkter fra bl.a. IS Clinical, Dermaceutic, samt MicroGold som Maryam også er distributør af, og Dermaroller, som hun underviser andre læger, kosmetiske sygeplejersker og kosmetologer i.

Se mere på cosmecare.dk

TRYGGE RAMMER

Maryam er, udover at være kosmetisk- og operationssygeplejerske, kosmetolog også akupunktør og massør. Hun er registreret hos Styrelsen for patientsikkerhed til også at arbejde med laser og kemisk peeling.

“Vi laver alt inden for skønhed i særdeles trygge rammer. Med min omfattende baggrund og store erfaring inden for skønhed, kan man både føle sig helt tryg her og få den bedst mulige skønhedsbehandling,” påpeger

Maryam og tilføjer: “Når vi får nye kunder i klinikken, bliver de her, da de altid føler sig særdeles godt behandlet hos mig,” siger hun.

Åbningstider

Mandag – fredag 11-18 · Lørdag efter aftale

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 83 COSMECARE Nordre Frihavnsgade 90 st. · 2100 København Ø · Tlf. 25 37 25 29 · www.Cosmecare.dk
Mit Østerbro Velvære

Forkæl din krop i Danmark bedste CRYOSAUNA – på både sikkerhed og performance

Oplev den luksuriøse frysende lykkefølelse på din egen krop. Du træder ud høj på energi og med fornyet overskud. Du har måske allerede set videoer af kendte skuespillere og berømte atleter, der aktivt bruger cryoterapi i hverdagen. Nu har du også chancen for at opleve den smertereducerende og luksuriøse frysende lykkefølelse med cryoterapi. Kroppens overflade bliver udsat for lave temperaturer i 3 minutter, og dermed udnyttes kroppens naturlige processer til at skabe smertelindring, sundhed, velvære og skønhed.

CRYOSAUNA

Fornyet energi og velvære Luksuriøs frysende lykkefølelse. En oplevelse der styrker og fornyer dit velvære, sundhed og energi.

Forbrænder 400–800 kalorier Sætter gang i blodomløbet og forbrændingen. På én behandling kan du forbrænde 400-800 kalorier.

Forbedret nattesøvn

Dejligt energiboost og ren afslapning, og nydelse, der gør du får bedre søvn.

Mindsker led-og kropssmerter Forbedrer din restitution, og dine led bliver stabiliseret. Smerter bliver reduceret, og din helingsproces vil blive accelereret.

Anti aging effekt

Øger sammentrækningen af dine blodkar, hvilket får huden til at føles strammere og mere tonet. Reducerer træthed og stress Giver en følelse af bedre humør, mere energi og overskud.

Nyhed: CRYO FACEGLOW

Cryo Face Glow Treatment er La Concordias nye ansigtsbehandling, som effektivt kickstarter hudens kollagenproduktion.

INTROTILBUD

3 behandlinger 999 kr. · Normalpris 1.499 kr.

INTROTILBUD

5 behandlinger 1.999 kr. Normalpris 2.499 kr.

Mit Østerbro Velvære
Malmøgade 2, kld.tv. · 2100 København · Tlf. 61 22 22 97 ·
Laconcordia.dk
84 / Mit Østerbro

OUVERTURE

VANDBASERET · HUDVENLIG - UDEN ALKOHOL · FUGTGIVENDE

OUVERTURE er med sin magiske duft begyndelsen på et helt nyt eventyr i Beauté Pacifique. OUVERTURE er en unik, vandbaseret parfume med hudplejende egenskaber. Med sin helt unikke formel bærer OUVERTURE de dejligste duftnoter frem af forstøvet vand, så man helt undgår at bruge udtørrende opløsningsmidler som alkohol. På den måde kan man dufte dejligt og samtidig passe godt på huden. Den elegante duft er sammensat af elementer fra blomster og frugter med et strejf af vanilje. OUVERTURE tilfører også helt unikt huden mere fugt og giver en silkeblød fornemmelse samtidig med, at duften fastholdes. Vi anbefaler påføring direkte på huden med en afstand på ca. 15-20 cm. 30 ml flaske 299 kr 50 ml flaske 449 kr

DE
EAU
TOILETTE NYHED
BEAUTE-PACIFIQUE.COM

Ohmyoga er 900 m2 dedikeret til velvære

Islutningen af 2021 gennemgik Buens 7. sal en omfattende renovering, og i 2022 åbnede Københavns mest eksklusive yogastudie, Ohmyoga. Fra det store studie med udsigt over Københavns tage og Hovedbanegården tilbyder Ohmyoga flere former for yoga, hot yoga og reformer træning i store smukke omgivelser, som indbyder til ro og selvforkælelse.

“Ideen tog udgangspunkt i mit eget behov. Jeg savnede et lækkert sted at dyrke yoga, hvor der er nok plads, god service, og hvor der er tænkt på detaljerne. Der er masser af gode yoga studier, men der er ikke nogen, der endnu har skabt et eksklusivt studie med nok plads og med fokus på detaljerne. Et studie, som er eksklusivt uden at være snobbet. Jeg ville skabe sådan et sted,” fortæller ejer

Theresa Gregoriou Røsler om baggrunden for Ohmyoga. Theresa Gregoriou Røsler har hidtil bevæget sig med succes i IT-verdenen, og for hende handler etableringen af Ohmyoga om at koble arbejdslivet med mere nærværende værdier – at kombinere glæden ved at udvikle en forretning og få den til at vokse med hendes store passion for yoga.

“Jeg elsker yoga og var supertræt af it-branchen, som jeg har været i over 20 år, så jeg ville kombinere min forretningsforståelse med noget, der giver mening for mig og for dem, der arbejder her, og dem, der kommer her. Det skulle være noget menneskeligt og håndgribeligt. Det er stadig en forretning, der skal drives, og lige præcis dét har jeg erfaringen i. Ohmyoga er en oplagt mulighed for at kombinere de to ting,” siger Theresa Gregoriou Røsler.

Den gode arbejdsplads

Den kvalitet, der gennemsyrer de fysiske omgivelser i Ohmyoga, gælder helt naturligt også Ohmyogas erfarne undervisere, som alle har en lang og grundig uddannelse

86 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Velvære
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Ohmyoga Fra IT-branchen til yoga. Theresa Gregoriou Røsler valgte at sige farvel til IT-branchen for at skabe sin ultimative drøm af et yogastudie – Ohmyoga – et univers af yoga, reformer og velvære i hjertet af København.

bag sig, og som brænder for at give medlemmerne den bedste oplevelse – uanset form og niveau.

“Vores værdier bygger jo på en respekt for yogaen præsenteret på en moderne måde i forhold til studiet i sig selv. Derudover er det super vigtigt, at vi skaber en god arbejdsplads. Andre steder får personalet ofte ikke frihed til at undervise på den måde, som de gør det bedst. Der er en masse kontrol, men her viser vi underviserne tillid og giver dem frihed til at undervise på den måde, som de gør det bedst i de forskellige typer yoga. Det giver diversitet i undervisningen – også i reformeren. Derudover har vi i modsætning til andre studier en nulaflysningspolitik, som betyder, at vi ikke aflyser en klasse, bare fordi den ikke er fyldt op. Tværtimod, så sætter vi en ære i at gennemføre alle klasser, så vi kan give vores medlemmer en god oplevelse, hver gang de afsætter tid til at træne, og så underviserne også kan få deres løn”.

Location, location, location

Med sin smukke indretning og flotte rummelige undervisningslokaler er Ohmyoga et luksuriøst wellness-univers af internationalt tilsnit. “Dels handler det om location, for der findes ingen yogastudier på 900 kvm, hvor der er lagt så meget i indretning og detaljer. Selv når vi er booket, er der god plads, og der er tænkt på detaljerne i forhold til service og indretning, og du skal ikke stå i kø for at gøre dig i stand. Vi har sørget for shampoo, balsam og hårtørrer, så det er nemt at komme før og efter job. Du får en anden oplevelse, når du træner i et studie med masser af plads og udsigt over København.”

Følelsen af ro på Vesterbro

Theresa Gregoriou Røsler har selv praktiseret yoga i snart 12 år, og er certificeret Yoga Alliance underviser. I første omgang handlede det om fysisk træning som et supplement til konditionstræning, men som årene gik, blev der lagt et ekstra lag på. “Det er en rejse fra udelukkende at se yogaen som noget fysisk til også at være noget mentalt. Hvor det ikke kun handler om fysik, men om at være med sig selv med det, som er, både når det godt, og når det er skidt,” forklarer hun.

Ambitionen er klar

“At vi bliver det fedeste yogastudie i Danmark. Det er passionen, der driver mig, og så at medlemmerne får en oplevelse, når de kommer. Det gør de i det sekund, de træder indenfor, hvor de får en følelse af ro midt inde på Vesterbro, og dén her udsigt kan altså noget.”

FAKTA OM OHMYOGA

● Grundlagt af Theresa Gregoriou Røsler i januar 2022.

● Ohmyoga har fået sit navn efter yoga-lyden “ohm” – en simpel lyd med en kompleks mening. Det er hele universet samlet i et enkelt ord, der repræsenterer foreningen af sind, krop og ånd, der er kernen i yoga.

● Ohmyoga består af et 900 kvm stort yoga- og wellness-univers på 7. sal med udsigt over byens tage på Vesterbrogade 6D i København med nem adgang til parkering og offentlig transport.

● Der tilbydes hot yoga, yoga og reformer undervisning til private og virksomheder som hold eller individuel træning.

● Ubegrænset træning ved køb af månedsabonnement.

● Perfekte rammer til events, produktlanceringer og foredrag.

● Lækre omklædnings- og badeomgivelser, hvor der er sæbe, shampoo, hårtørrer og fladjern til fri afbenyttelse. Det er desuden muligt at leje et håndklæde, hvis man har glemt sit eget.

● Gratis lån af yogamåtter.

Følg Ohmyoga på Facebook @ohmyoga.dk og på instagram @ohm_yoga.dk

“Det er en wellness-oplevelse. Følelsen af velvære, følelsen af at slappe af og være sig selv. Vi kan se, at medlemmerne begynder at tage deres veninder med, og så bruger de det som en veninde-getaway, fordi vi indbyder til både selvforkælelse med yoga og bad, samt fællesskab i den smukke lounge. Heldigvis kommer der også flere mænd, som vi naturligvis også har plads til.

For yderligere information eller spørgsmål, kontakt venligst ejer Theresa Gregoriou Røsler på mail hello@ohmyoga.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 87
Mit Østerbro Velvære
Ohmyoga ApS Vesterbrogade 6D, 7. sal · 1620 København V · hello@ohmyoga.dk · Tlf 53 85 50 50 · www.ohmyoga.dk

effektive styrke øvelser for hele kroppen

Det eneste, du skal bruge, er 2 dunke sprinklervæske, eller anden vægt. Fordelene ved at styrketræne med frie vægte er, at du i højere grad styrker koordination og motorik. Du får fri bevægelsesbane og et fuldt bevægeudslag. Aktiver flere af de små muskler, der stabiliserer de større muskler, hvilket gør træningen og bevægelserne mere alsidige og funktionelle, så styrken bedre kan overføres til anden sport og almindelige dagligdagsbevægelser og løft.

Programmet: Arbejd kontrolleret og helt nede i tempo, så du mærker en mere intens træning.

4 runder · 7 øvelser · 10 gentagelser 1

DUMBBELL SQUAT Træner: Baller, for- og bagside af lår. Sådan gør du: Placér dine fødder i hoftebredde, strakte arme ned langs kroppen. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en ”stol” mens du har dine vægte foran dig. Spænd op i maven og kom så eksplosivt op igen. 2

SUMO SQUAT med skulderpres Træner: Primær indre del af lår og baller samt skuldre. Sådan gør du: Placér din vægt foran brystet. Fødderne i bredstående (husk knæ og fødder i samme retning). Sænk langsomt bagdelen bagud, og sæt dig ned på en ”stol”, mens du har din vægt i hænderne ved brystet. Eksplosivt presser du dig op, mens du presser vægten over hovedet, samt spænder godt op i maven.

3

1-BENS DØDLØFT Træner: Baller, baglår, lænd og balance. Sådan gør du: Stå med fødder i hoftebreddes afstand. Hold dine vægte i hænderne. Læn overkroppen frem, så vægtene kommer mod gulvet, samtidig med at det frie ben løftes strakt bagud. Ret dig op igen til udgangspositionen og kør igen. Øvelsen kræver meget balance, og du kan derfor støtte bagerste fod i gulvet.

4 GORILLA ROW Træner: Ryg og arme. Sådan gør du: Stå med forreste ben let bøjet, bagerste støtter blot let i gulvet. Tag en vægt i hver hånd. Før overkroppen let forover, ret ryggen og før nu albuen lige tilbage og op, samt godt ind langs kroppen.

5

ARMBØJNINGER Træner: Forside skuldre, bryst og triceps. Sådan gør du: Læg dig på maven, og løft benene op, og placér hænderne lidt bredere end dine skuldre. Spænd op i hele kroppen, og sørg for at din krop har en lige linje (numsen må ikke hænge). Sænk nu kroppen langsomt ned, så armene danner en 90 graders vinkel, og pres eksplosivt hele kroppen op igen.

6 BULGARIAN SPLIT SQUAT Træner: Ben, baller og balance. Sådan gør du: Placér din ene fod på en stol eller bænk. Lunge-position med overkroppen oprejst, spænd op i maven og hofterne lige. Sænk dig indtil det forreste ben er i 90 grader (lår næsten vandret) og hold knæet på linje med foden. Pres dig op til startposition, gennem din forreste hæl og kontroller bevægelsen.

88 / Mit Østerbro Mit Østerbro Velvære
Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et stærkt og effektivt træningsprogram til dig, hvor du kommer igennem styrke, balance og stabilitet i alle øvelser.
7
Af: Christina Kaufi Vang · Foto: Henrik Adamsen

OVERHEAD REACH Træner: Mave og skuldre. Sådan

gør du: Læg dig på ryggen. Løft begge ben og lav en 90-graders bøjning i både hofte og knæ, og hold arme strakt med vægt overhovedet. Sænk nu langsomt begge arme bagud, samtidig med at du sænker et ben mod gulv. Kom langsomt tilbage til startposition med både arme og ben. Skift nu til modsatte ben, mens du konstant holder spændet i maven og lænden i gulvet.

Rigtig god fornøjelse

Kærlig hilsen Christina Kaufi

Programmet finder du også på Instagram, hvor jeg uddyber øvelserne og teknikken meget mere. Kontakt mig på mail for træningsforløb: kaufitraining@gmail.com

Mit Østerbro / 89 Mit Østerbro
Velvære
Tøj:
/
Solar Edition
1 2 3 4 5 6 7 7
CHRISTINA KAUFI VANG · @kaufi.training
hummel
Ur: Garmin Fenix 7S Sapphire
Følg mig på på Instagram @kaufi.training

Mit Østerbro

STACY'S DINER åbner på Trianglen

NY ELEVATOR i herskabslejlighed

Spar penge med REMA 1000

Elektroniske låse fra SESAM er fremtiden

NAPOLITANSK

PIZZA på Østerbro

NYHEDSBREV Tilmeld dig nu og vind fede præmier!

TEMA

Smag på byen

Bolig i byen Velvære Alarm & Sikkerhed

SigneLindkvist

FÅ ENDNU MERE UD AF DIN BY MED VORES NYHEDSBREV

Mit Østerbro opruster på den digitale front – og du kommer i centrum. Kort efter udgivelsen her, går vi nemlig i luften med vores første nyhedsbrev. Her vil du hver måned kunne læse endnu mere om, hvad der rør sig i din bydel. De første 500, der tilmelder sig, deltager automatisk i en konkurrence, hvor du bl.a. kan vinde biografbilletter til hele familien og gavekort til lokale spisesteder. Hold godt øje med os på Instagram og Facebook, eller tilmeld dig på mitoesterbro.dk/nyhedsbrev

De bedste østerbrohilsner, Rune Djurhuus

90 / Mit Østerbro
27
FEBRUAR 2023
NR.
·
Børn
i byen / Favoritter / Opskrifter / Nyhedsbrev / Velvære / Kørekort / Shopping
● GRATIS
Mit Østerbro
Mit Østerbro

DEN SIDSTE AFSKED KAN IKKE GØRES OM…

Lad os sammen finde frem til, hvordan afskeden med et kært menneske bliver rigtig for dig. Vi ved, det er vigtig at blive mødt med tid, nærvær og empati i den ofte helt uvante situation, man står i ved et dødsfald, og vi hjælper dig med råd og vejledning og ordner de nødvendige papirer.

Solvejg · Frank · Mette

Mit Østerbro / 91 Mit Østerbro
Begravelsesforretningen Den Sidste Rejse v/Solvejg Ritzau Ndr. Frihavnsgade 34 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 35 26 29 19 info@densidsterejse.dk · www.densidsterejse.dk

OP TIL70%

PÅ ALLE BRILLESTEL

- OGSÅ DE KENDTE MÆRKER

FRA BL.A. GUCCI / ZADIG & VOLTAIRE / BOSS

NINA RICCI / TOM FORD / DAVID BECKHAM

ESCADA / OAKLEY / SAINT LAURENT

CHOPARD / MULBERRY / ARMANI / PERSOL®

POLICE X LEWIS HAMILTON / RAY-BAN ®

ALLE SOLBRILLER -25%

UDSALG
ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65
Tilbuddet gælder kun ved køb af brille inkl. brilleglas. Kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter, herunder Fast Lavpris briller og Junior briller. Gælder kun brillestel og solbriller i butikken.

Articles from Mit Østerbro nr 27 Februar 2023